Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Chelsea 2009/2010: Várbörtönök és csatárok

2010.06.02. 08:00 donnelly

Mivel az NST történetében páratlan módon voltunk trógerek angolposztilag, úgy gondoltuk, hogy ezután minimum páratlan módon kell tisztelegnünk a Chelsea csapata és szurkolói előtt is. Megmerítkeztünk a múltban, hogy jobban megérthessük a jelent, majd több szempontból nézve is underground megoldással álltunk elő, ami a világon talán egyedülálló kísérlet a Premier League 2009/2010-es szezonjának összefoglalására.

Képzeld magad Carlo Ancelotti helyébe, és irányítsd csapatodat a bajnoki címhez vezető úton! Nem kell hozzá más, csak egy papírlap, egy ceruza, egy tízoldalú kocka, és egy üveg Jim Beam. A fejezeteket nem sorban kell olvasnod, hanem a megadott instrukciók alapján kell a következő részhez görgetned. Félelmetes fantáziajáték, a döntés a Te kezedben van!

1.
2009. július elseje van. Már egy hónap telt el kinevezésed óta, de most kezdődik meg az igazi munka. A Chelsea ezüstérmesként végzett a legutóbbi bajnokságban Guus Hiddinkkel, Tőled pedig a bajnoki címet várja Bruce Buck - na meg a szurkolók, és a tulaj. Mihez kezdesz? Ha betérsz az első pubba, görgess a 14-esre! Ha leigazolod Ross Turnbullt, és megújítod Hilário szerződését, gurulj a 23-asra! Ha irány az első olasz étterem, menj az 53-asra!

2.
Első megmérettetésként az amerikai torna következik. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0-t dobsz, görgess a 13-asra, bármi más esetén folytasd az 50-esről!

3.
A Sunderland nem jelent akadályt, a Fulham ellen viszont már csak minimális különbségű siker jön össze. A Burnley kihúzza 0-0-val a Bridge-en, de legalább lesz egy kis válogatott szünet, ami alatt rendezni lehet a sorokat. Vezess föl hét bajnoki pontot a karakterlapodra! Anelkát továbbra is mellőzöd? Ha kitartasz korábbi elképzelésed mellett, folytasd a 30-asról, ha reaktiválod Nicolas-t, irány a 42!

4.
Ha Anelkát játszatod, jöhet a 45-ös! Ha nem kell a francia, irány a 11-es!

5.
A Wolves következik otthon, majd az Emirates-be látogattok. Az edzésen látottak alapján kimondottan jó formának örvend a csapatod, nem csak Drogba harap. Essien a tőle megszokott feltartóztathatatlansággal szerel és tör előre, de Joe Cole is jól mozog. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, irány a 22-es! Ha bármi más jön ki, görgess a 49-re!

6.
A decemberi nagyüzemre, az első olyan periódusodra készülsz, melyben nem lesz igazi karácsonyod. Everton és Portsmouth következik a Bridge-en, majd West Ham és Birmingham idegenben. Ha Anelka a keretben van, gurulj a 24-esre! Ha nélküle készülsz ezekre a mérkőzésekre, folytasd a 47-ről!

7.
Szó szót követ, néhány pofon csattan, majd ott terem pár bobby, és előállítanak a yardon. Ez nagyon nem kellett most sem Neked, sem pedig a Chelsea-nek. Jegyezz föl két fantomgólt a karakterlapodra, és ha összegyűlt öt, lapozz a 66-osra. Egyébként irány a 35!

8.
A Sunderland legyűrése után visszaesik a csapat formája, és becsúszik két cikis döntetlen a Birmingham ellen és Burnleyben. Jegyezz föl öt bajnoki pontot, és irány a 98!

9.
Ezzel a nyilatkozatoddal a következő hónapokra elláttad témával a brit bulvársajtót. Sikerült kinyírnod az öltözői hangulatot, és aláásnod a csapat morálját. A közeljövőben ne számíts állásajánlatra komoly csapattól, viszont kiadhatod önéletrajzi könyvedet, szerepelhetsz valóságshowkban, vagyis celebstátuszod a következő évekre garantált. Kalandod itt véget ér.

10.
A finisbe érkezett az előszezon, és az MU-t is sikerült tizenegyesekkel lenyomni a Community Shielden, így feldobva készülnek játékosaid a Hull elleni otthoni szezonnyitóra. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, görgess az 51-esre, ha egyet dobtál, irány a 19. Bármi más esetén gurulj a 83-asra!

11.
Gól nélküli döntetlenre végez csapatod a Liverpoollal. Vezess fel egy bajnoki pontot a karakterlapodra, majd jöjjön a 15!

12.
Hasogató fejfájással ébredsz, de edzést kellene tartanod. Nem ismersz rá a lakásodra, úgy érzed mintha, a Másnaposok című filmet forgatnák a nappalidban. A gyógyszeres fiókban egy doboz kék, és néhány fehér pirulát találsz. Ha a kékből veszel be, menj a 69-re! Ha a fehérre szavazol, folytasd a 93-asról! Ha úgy döntesz, hogy megbirkózol a fejfájással, nyomás az 56-osra!

13.
Kiábrándító játék és kudarc ami az amerikai Chelsea-rajongók szeme előtt zajlott. Ha Anelka a keretben van, gurulj, a 62-re, ha nincs, 85-ről mehetsz tovább!

14.
A délutánodat egy sárga fogú, vörös képű, különösen ronda Chelsea-szurkoló társaságában töltöd. Egy szavát sem érted, de vigyorogsz, és bólogatsz. Néhány tucat pint után kitámolyog a kocsmából, te pedig fellélegzel. A pultnál rendelsz egy cottage pie-t, és mire visszatérsz az asztalodhoz, észreveszed, hogy a tag otthagyta kék-fehér sálát. Ha elteszed, vezesd fel a karakterlapodra. Közben kihozzák a pitédet. Ha majonézzel fogyasztod, görgess a 48-asra, ha inkább a barna mártást választod, irány a 34-es! Ha félrelököd, és egy újabb pintet kérsz, menj a 70-esre!

15.
Két hét PL-szünet után Birminghamben 2-1-es vereséggel folytatjátok a bajnoki küzdelmet. A Villa elleni fiaskót követően megszületik egy "Kék gödör" című félposzt az NST egyik tagjától, de sosem kerül nyilvánosságra. Ha Anelka a csapatban van, vagy reaktiválod, gurulj a 60-asra! Ha nem tartasz rá igényt, menj a 28-ra!

16.
Chelsea szurkolókba botlottál, és kedélyesen elbeszélgetsz velük. Pár perc múlva néhány fotós is megjelenik, és a következő napokban a képek bejárják az internetet meg a bulvársajtót. Húzz le egy fantomgólt a karakterlapodról, majd görgess a 35-re!

17.
Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, görgess a 75-ösre! ha 1-et dobtál, irány a 61! Bármi más esetén, lapozz az 57-esre!

18.
Úgy látszik, csapatodat a kívántnál jobban megnyugtatta nyilatkozatod. Noha sikerült megszerezni a vezetést Adebayor öngóljával, végül 2-1-re a City nyer. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra! Ha összegyűlt öt fantomgólod, irány a 66-os, máskülönben gurulj a 6-ra!

19.
Egy sovány iksz jött össze első bajnokidon, ami odahaza a Hull ellen nem nevezhető erődemonstrációnak, de legalább nem estél pofára. Vezess fel egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és irány a 20-as!

20.
Szombat után keddi mérkőzéssel folytatódik a bajnokság, és kemény tizenegy napra számítasz, mert három mérkőzés következik: Sunderland és Fulham idegenben, a Burnley pedig otthon. Ha lehetőséget adsz Anelkának ezeken a meccseken, pörgess az 55-ösre, ha nem játszatod, irány a 3-as!

21.
Eljött az október, és a Mersey-parti vörösök látogatnak a Stamford Bridge-re. Milyen felállást választasz? Ha maradsz a 4-1-2-1-2-nél, csavarj a 45-ösre! Ha inkább 4-3-2-1-re váltasz, irány a 4-es! Ha megpróbálkozol a 4-2-3-1-el, menj a 31-re!

22.
A Wolvest sikerül megszórni, de az Emirates-ben iszonyat balszerencsés módon otthagytok két egységet. Négy bajnoki pontot vezess föl a karakterlapodra, és folytasd a 33-assal!

23.
Mindenki látja elkötelezettségedet és motivációdat, a stáb tagjai vidáman pacsiznak veled a cserekapus posztjának megerősítése után. Görgess a 43-asra.

24.
Nem ez a Chelsea történetének legjobb decembere. Három döntetlen jött össze, a Pompeyt meg nem nagy dicsőség leverni. Anelka, Drogba és Lampard szerzett 2-2 gólt ezeken a meccseken. Jegyezz föl hat bajnoki pontot a karakterlapodra, és irány a 99-es!

25.
Kicsit elkapkodtad a döntést, hiszen a decemberi menetelés utolsó meccse előtt váltottál szisztémát. A csapat szenvedve tudja csak otthon tartani az egyik bajnoki pontot, ezt vezesd föl a karakterlapodra! Irány a 36!

26.
A kupaszünet után, január közepén folytatódik a bajnoki menetelés, méghozzá a Sunderland vendégeskedésével. Ha új hadrendben készíted föl játékosaidat, szkrollolj az 54-esre! Ha maradsz a 4-1-2-1-2-nél, folytasd a 8-asról!

27.
Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, lapozz a 41-esre! ha bármi más jön ki, irány az 57!

28.
Lassan az egész stáb, és a játékosok is kezdenek furcsán nézni rád. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra! Ha összegyűlt ebből öt, lapozz a 66-ra, máskülönben irány a 60-as!

29.
A sajtónak azt nyilatkozod, hogy Terry finoman szólva nem viselkedett példamutatóan, négyszemközt azonban meg tudod beszélni vele a dolgot, és eléred, hogy semmilyen körülmények között ne befolyásolja teljesítményét a soron következő bajnokin. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0, vagy 1 az eredmény, menj a 68-ra! Ha bármi mást dobtál, görgess a 96-oshoz!

30.
A válogatott mérkőzések miatt kicsit ki tudsz bújni a figyelem középpontjából, nyugodtan dolgozol, és lazítani is van időd. Miután a FIFA a transzferbotrányt követően másfél évre kizárja a Chelsea-t az átigazolási piacról, néhány Londonban vendégeskedő cimboráddal elmentek iszogatni, kikapcsolni. Embertelenül becsűrsz, és nem emlékszel hogyan jutottál haza. Tekerj a 12-esre!

31.
Ez a fosós taktika még ez ellen a Liverpool ellen is kevésnek bizonyul, és Kuyt sípcsonttal három méterről eltört lövése kifog Hilárión. Rangadót vesztettél hazai pályán, ráadásul két ruha egymás után, ez nem tetszik se a tulajnak, se a szurkolóknak. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra, és ha összegyűlt belőle öt, csavarj a 66-osra, egyébként meg lapozz az 15-ösre!

32.
Mikel a mérkőzés legnagyobb részében jól fogja Gerát, de rögzített szituációkat követően a magyar fiú megszerzi a vezetést, aztán Zamorának még kioszt egy gólpasszt is. Óriási mákkal sikerül azonban kiegyenlíteni (Drogba, Smalling öngól), és egy pontot otthon tartani. Vezess föl egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és irány a 36-os!

33.
Manchesteri túra következik, Mancini Cityje az ellenfél. Alapvonalszippantó Hapci Benő a hétközi kupabotlást követően a jobb formában lévő, és teljesebb kerettel készülő Chelsea 2-1-es sikerét jósolja, azzal a kitétellel, hogy a hazaiak hiányzói miatt sokkal simább is lehet a meccs. Mit teszel? Ha a meccs előtti taktikai megbeszélés végén megmutatod AHB posztját a csapatnak, görgess az 52-esre! Ha megpróbálod levenni a terhet játékosaid válláról, és azt nyilatkozod, hogy nem Ti vagytok a meccs esélyesei, szkrollolj a 18-asra! Ha nem kommentálod a cikket, lapozz a 82-esre!

34.
Miután jóllakottan hazaértél, és kipihented magadat, másnap frissen ébredsz, és örömmel indulsz el új munkahelyedre. Eléd tolják a doksikat Ross Turnbull leigazolásáról és Hilário szerződéshosszabbításáról, Te pedig örömmel kanyarítod oda aláírásodat. Görgess a 23-asra.

35.
A naptári év utolsó meccsén az első "tavaszi" forduló, és a Fulham következik. Gera Zoli egész jó formát mutat az utóbbi időben. Ha állítasz rá külön őrzőt, pörgess az 58-asra! Ha maradsz a 4-1-2-1-2-nél, irány a 91-es! Ha úgy gondolod, hogy itt az idő 4-3-2-1-re váltani, nyomás a 25-re!

36.
Itt az új év, Afrikai Nemzetek Kupája, és FA kupa. Ha Anelka a keretben van, görgess a 26-osra, ha nincs, tekerj a 94-esre.

37.
Az Arsenalt sikerül legyőzni a Stamford Bridge-en, de Sturridge és Kalou betlizik a Goodison Parkban. Anelka és Malouda visszatér Wolverhamptonban, de kiesnek a ritmusból, és csak egy gól nélküli döntetlen jön össze a farkasok otthonában. Vezess föl négy bajnoki pontot a karakterlapodra, és folytasd a 84-esről!

38.
Steve Gerrardék meglepetésedre nekiesnek a Chelsea-nek, és az első negyedórában kétgólos vezetésre tesznek szert. A sokkból nem sikerül felráznod csapatodat, vesztesként távoztok az Anfieldről. Folytasd a 103-asról!

39.
Április első meccsére készülsz, amely az Old Traffordon lesz, és amely minden bizonnyal döntő befolyással bír majd a bajnokság végkimenetelét illetően. A mérkőzést az a Mike Dean fogja vezetni, aki hatalmas ökörségeket fújt az elmúlt fordulóban a Burnley-Blackburn rangadón. Mit teszel? Ha hangod adsz fenntartásaidnak, miszerint szégyen, hogy ilyen komoly mérkőzést ilyen gyenge játékvezetőnek adnak, lapozz a 101-esre! Ha megértésedet fejezed ki az FA iránt, amiért hibáit követően mégis Deant kérték fel a mérkőzés levezetésére, pörgess a 64-esre! Ha nem kommentálod a bíróküldést, menj a 80-asra!

40.
A Tottenham ellen folytatódik a bajnokság, és 3-0-val haza is külditek őket, utána viszont 3-1-es zakó Wiganben és Ceh kiállítása. Még szerencse, hogy megvan Hilario, mert a Liverpool következik. Vezess föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és folytasd a 21-essel!

41.
Anelkának hála, sikerül behúzni a győzelmet, AHB telibe találta, a kommentelők csúnyán alulmaradtak a tippversenyben. Vezess föl 3 bajnoki pontot a karakterlapodra, és folytasd a 6-osról!

42.
A kínos hazai botlás után úgy döntesz, hogy Anelkát visszahívod a keretbe. A francia csatár faarccal jön le a hétfői edzésre, játékosaidról nem tudsz reakciókat leolvasni, de úgy érzed, tekintélyed csorbát szenvedett. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra, és ha összegyűlt belőle öt, folytasd a 66-ossal! Máskülönben tekerj a 30-asra!

43.
Találkoztál már a Sturridge-dzsal és Zsirkovval kiegészült teljes kerettel, folyik a munka. Ez a Drogba nevű ork emberevőnek tűnik, jó lesz vigyázni vele, viszont a félszerzet, akit Essiennek hívnak, kedves fickó. Lampard és Terry a csapat vezérei, már az első edzések után jó érzéssel tölt el, hogy velük dolgozhatsz. Anelka egy igazi paraszt, nem mindig csinálja azt, amit a pályaedzők mondanak neki. Mihez kezdesz vele? Ha kiteszed a keretből, görgess a 90-esre. Ha békén hagyod a nyomorultat, irány a 2-es.

44.
Terry gólja három pontot hoz, amit fel is írhatsz a karakterlapodra. Az NST szerkesztőségének több tagja is bajnoki címet jósol a Chelsea-nek. Irány az 5-ös!

45.
2-0-ás győzelem a Pool ellen, vezess föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és igyekezz a 15-re!

46.
Jópofának szánt megjegyzésedet a Mersey partján hadüzenetként konstatálják. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0-t, vagy 1-t dobtál, irány a 38-as! Ha bármi más jött ki, görgess a 77-esre!

47.
A sorozat mind a négy meccse döntetlennel ér véget, kiábrándító december. A VIP-páholyban felhúzzák a szemöldöküket. Jegyezz föl négy bajnoki pontot a karakterlapodra, és egy fantomgólt! Ha összegyűlt öt fantomgólod, lapozz a 66-osra, különben görgess a 99-esre!

48.
Mire hazaérsz, iszonyú hasmenéssel kell megküzdened, a kiszáradás környékez. Másnap délelőtt sem vagy jól, így csak késve érsz be a munkahelyedre. Ha nálad van a kék sál, görgess a 23-asra. Ha nincs ilyesmi a birtokodban, irány a 78-as!

49.
Sikerül megszórni, a Wolvest és az Arsenalt is, Wenger becsületét szinte csak imici védi. vezess föl hat bajnoki pontot a karakterlapodra, és gurulj a 33-asra!

50.
Az América, az Inter és a Milan lezúzása után önbizalomtól duzzadva tértek vissza a szigetre, Drogba hatékonyságát Csöncsön Messiéhez hasonlítja. Pörgess a 10-esre!

51.
Stephen Hunt ezúttal a Te fejeden helyezett el egy jó mély stoplinyomot, miután góljával a Hull elvitte mind a három pontot a Stamford Bridge-ről. A díszpáholyban felvonták a szemöldöküket, vezess fel egy fantomgólt a karakterlapodra! Folytasd a 20-asról!

52.
Mivel AHB körmondatait nehéz visszaadni afrikai angollal, a legtöbb játékosod szemében nem látod a felismerés szikráját a megbeszélés végén. Összezavart fejjel pályára küldött csapatod 2-1-es vereséget szenved. Vezess fel egy fantomgólt a karakterlapodra! Ha összegyűlt belőle öt, lapozz a 66-osra, különben irány a 6-os!

53.
A tészta ugyan nem olyan, mint otthon, de kellemes kis helyet találtál, és a tulaj is vendégül lát néhány üveg finom borra. Miután végeztél az első flaskával, elered az eső. Mi legyen? Ha jöhet a második üveg, irány a 48-as! Ha inkább a csokitortára szavazol: 70-es. Ha elindulsz haza, görgess a 34-esre!

54.
Ha a 4-3-2-1-et gyakoroltatod be a csapattal, pörgess a 76-osra! Ha a 4-2-3-1-re szavazol, irány a 8-as!

55.
Hasítasz a PL-ben, a három meccses akadályt hibátlanul, 8-1-es gólaránnyal veszed, Ballack és Anelka két-két meccsen is betalál. Pöte az angol posztban "hatalmas király"-nak titulál. Vezess föl 9 bajnoki pontot a karakterlapodra, és nyomulj a 30-asra!

56.
Szerencsédre a játékosaid is nyúzottak, föl se tűnik nekik, hogy bemelegítés alatt a pálya szélén rókázol. Egy óra múlva már mindenki jobban van, irány a 40-es!

57.
A meccs 2-1-es City győzelemmel ér véget, Tevezt rondábbnak látod, mint valaha. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra, és ha összegyűlt belőle öt, lapozz a 66-osra, egyébként irány a 6-os!

58.
Kit állítasz Gerára? Ha Mikellel akarod őriztetni, gurulj a 32-esre! Ha inkább Zsirkov ügyeljen rá, irány a 88-as!

59.
A Stoke City 7-0-ra történő lelépését követően az utolsó előtti forduló, és a liverpooli kirándulás következik. Sok vörös szimpatizáns úgy spekulál, hogy inkább nyerjen a Chelsea az Anfielden, mert minden jobb a Pool-rémálomnál, a United 19. bajnoki címénél. A sajtótájékoztatón természetesen erről is kérdeznek, mit válaszolsz? Amennyiben azzal ugratod a Pool-szurkolókat, hogy ha a jó focit szeretik, a Chelsea-nek szurkolnak, lapozz a 46-osra! Ha azt hangsúlyozod ki, hogy mindegy hogy áll ki a Liverpool, le fogjátok győzni őket, görgess a 105-ösre! Ha nem ülsz fel az újságírói provokációnak, irány a 92!

60.
A Blackburn (5-0) és a Bolton (4-0) nem jelentenek akadályt, vezess föl hat bajnoki pontot a karakterlapodra! Itt van viszont már a november eleje, és az MU elleni rangadó. Ha a Bolton ellen szerepelt középpályássorral kezdesz, ugorj a 44-esre! Ha inkább a Blackburn ellen játszó fedezetekre szavazol, menj a 81-re!

61.
Deco megpattanó lövésével sikerül legyűrni a Cityt, vezess föl három pontot a karakterlapodra! Folytasd a 6-osról!

62.
Játékosaidat nem különösebben zavarja, hogy nem ment a játék a tengerentúlon, a visszatérés után ismét jó hangulatúak az edzések, és a csapat szeme előtt csak a bajnoki cím lebeg. Görgess a 10-esre!

63.
Az Arsenal és a Wolverhampton meccset 2-0-ra nyeritek, de Liverpoolból pont nélkül távoztok, mert Saha duplájára csak Malouda tud válaszolni. Vezess föl hat bajnoki pontot a karakterlapodra, és pörgess a 84-esre!

64.
Sir Alex Fergusonnal ellentétben igyekszel csontig benyalni az FA-nek és Mike Deannek. Nem is maradnak el a korrekt és tökös, csapatodnak kedvező ítéletek, de ugyanakkor gólokhoz vezető hibákat is vét a bírói hármas. A 2-2-es döntetlen igazságosnak mondható eredmény, vezess föl egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és folytasd a 109-esről!

65.
A Blackburn elleni döntetlent leszámítva átgázoltok az ellenfeleken, 17-3-al zárjátok a márciust. Drogba öt gólt lő az első három meccsen (Lampard négyet a Villának), de az Aston Villa ellen nem játszik kisebb sérülése miatt. Vezess föl tíz bajnoki pontot a karakterlapodra, és pörgess a 39-re!

66.
Rossz előérzettel ébredsz kora reggel. Kinézel az ablakon, és a ködben egy fekete Volgát látsz lefékezni a házad előtt. Kalandod itt véget ér...

67.
Már szinte ünnepeltek, amikor jön az utolsó utáni perc, és Scholes fejes gólja. Nem volt jó ötlet a közös meccsnézés, a csapat csalódottsága a pályán is érződik, játékosaid nem tudnak ellenállni az első félidőben lehengerlően támadó hazaiaknak. Lampard a legvégén szépít, de ez mit sem számít. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra! Ha összegyűlt ebből öt, lapozz a 66-osra, máskülönben görgess az 59-esre!

68.
Csapatodat megnyugtatja ahogyan kezeled a helyzetet, és magabiztosan, Lampard duplájával 2-0-ás sikerrel tudja le a manchesteri kirándulást. Vezess föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és szkrollolj a 107-esre!

69.
A bogyó bizony nem véletlenül volt kék. Épp indulnál a cobhami edzőközpontba, amikor rád tör, hogy most mindenképpen a Sohóban kell eltöltened a következő óráidat. Egy paparazzo lekap, amint épp furcsa testtartásban lépsz be - feltételezhetően - egy kupleráj ajtaján. A kép bejárja a világot, és nem tesz jót a botrányból lábadozó csapat imidzsének. A klub részéről nem kommentálják az esetet, de érzed, hogy meg kell húznod magad, és fel kell vezetned egy fantomgólt a karakterlapodra. Ha összegyűlt ebből öt, folytasd a 66-ossal, máskülönben lapozz a 40-esre!

70.
Kisebb macskajajjal ébredsz, de most már mindenképpen be kell menned a Stamford Bridge-re. Ha autóba ülsz, görgess a 78-asra! Ha bízol a londoni tömegközlekedésben, menj a 23-asra!

71.
Néhány Arsenal-szurkoló nem túl magasröptű poénjainak válsz céltáblájává. Nehezen érted a prosztó akcentusukat, de annyit ki tudsz belőle hámozni, hogy a felmenőid valószínűleg állatokkal fajtalankodtak. Ha szóba elegyedsz velük, irány a 7-es! Ha otthagyod őket, görgess a 35-ösre!

72.
Arsenal (H), Everton (A), Wolves (A) a februári program. Nagyon szoros a bajnoki versenyfutás, minden pont számít. Ha mind a három meccsre a Malouda, Anelka, Drogba támadóhármassal állsz ki, lapozz a 63-asra! Ha Sturridge-ot és Kalout is beveted kezdőként, folytasd a 37-esről!

73.
Aztarohadtmicsodajóidőőőővannnn! Nebasszatok, mieza stadionon, egykékkkoroszlánnn??? Hátilyennincsénhazamegyekkkgecóóóóó. Ggggrrgg...vigyéla 56-raaaa.

74.
Csapatod védekezésre kényszerül a kezdeményezőbb hazaiakkal szemben, akik kétgólos előnyre tesznek szert az első félidőben. A végén Lampard csak szépíteni tud, így kisebb meglepetésre pont nélkül távoztok Tottenhamből. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra! Ha összegyűlt ebből öt, lapozz a 66-ra, egyébként folytasd az 59-esről!

75.
Nagyon unalmas meccsen sikerül elhozni egy pontot a City of Manchester Stadiumból. Vezess föl egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és nyomasd a 6-osról!

76.
A Sunderland 7-2 arányú kiütése után kitart a lendület a Birmingham és a Burnley elleni meccseken is. 12-3-as gólkülönbséggel veszitek ezt a három fellépést, vezess föl 9 bajnoki pontot a karakterlapodra! Folytasd a 98-assal!

77.
A Liverpool sokkal motiváltabb annál, mint amire előzetesen számítottál, és legnagyobb meglepetésedre védelmük nem hoz össze egyetlen gólt sem. Gól nélkül, egy ponttal távoztok Liverpoolból. Az egy bajnoki pontot vezesd föl karakterlapodra, és gurulj a 103-asra!

78.
Mivel elkéstél a két kapus leigazolásáról, odafent szemöldökráncolással reagálnak első napos teljesítményedre. Vezess fel egy fantomgólt a karakterlapodra, és görgess a 43-asra!

79.
Ez a bekezdés kakukktojás. Ha ezeket a sorokat is elolvasod, akkor igazi stréber NST-olvasó vagy, aki álmából felkeltve is habitangot idéz. Szeretünk.

80.
Ahogyan az várható volt, a Merseyside-i Dean össze-vissza fújkál a mérkőzésen, de végül a Te csapatod jön ki kedvezőbben az ámokfutásból, és 2-1-es sikert arat, ami még nagyon sokat számíthat pár hét múlva. Vezess föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és húzz le egy fantomgólt! Lapozz a 109-esre!

81.
Nagyon rossz meccsen végeztek 0-0-ra a címvédő ellen, de legalább hátul rendben van a csapat. Vezess föl egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és lapozz az 5-ösre!

82.
Anelka a keretben van? Ha igen, csavarj az 57-esre! Ha nem, de most visszahívod, irány a 27-es! Ha továbbra is mellőzöd, folytasd a 17-esről!

83.
Drogba duplájának köszönhetően győzelemmel sikerül bemutatkoznod a Premier League-ben, a marcona kinézetű elefántcsontparti szemmel láthatóan jól érzi magát a csapatodban. Vezess föl 3 bajnoki pontot a karakterlapodra, és tekerj a 20-asra!

84.
A Manchester City elleni rangadóra készülsz. A közelmúltban nagy nyilvánosságot kapott, hogy kapitányod, John Terry az ősszel viszonyt folytatott Vanessa Perroncellel, a volt Chelsea-játékos, jelenleg a Cityben futballozó Wayne Bridge ex-barátnőjével. A sajtótájékoztatón Téged is kérdeznek az újságírók a botrányról, mit válaszolsz? Ha nem kívánod kommentálni az esetet, és arra hivatkozol, hogy ez a játékosok magánügye, gurulj a 96-osra! Ha elmarasztalod Terryt viselkedéséért, pörgess a 29-esre! Ha azt nyilatkozod, hogy Neked is megvolt a csaj, folytasd a 9-esről!

85.
Az eredmények egyelőre nem igazolják a döntéseidet. A szurkolók türelmesek, de a sajtó kezd a képességeiden élcelődni, és az öltözői hangulat sem a legjobb, vezess fel egy fantomgólt a karakterlapodra, majd nyomás a 10-esre!

86.
A Tottenham nagyon elszántan játszik, de a Tieid keményen megvetik lábukat Ceh kapuja előtt, és igazságos döntetlent harcolnak ki. Vezess föl egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és görgess az 59-esre!

87.
A WHU és a Blackburn ellen csak két döntetlen jön össze, de a Pompey és a Villa megkapja a magáét, 12-1 a két meccs mérlege, Lampard mesternégyest lő a Villának. Vezess föl nyolc bajnoki pontot a karakterlapodra, és menj a 39-esre!

88.
Zsirkov első PL-meccse nagyon gyengére sikerül, Gera két gólt szerez, és egy gólpasszt oszt ki a ballábas orosz asszisztálása mellett. Nagyon ínségesre sikerült 2009 vége, és nemtetszésüknek odafönt is hangot adnak, vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra! Ha összegyűlt belőle öt, lapozz a 66-osra, máskülönben irány a 36-os!

89.
Az óriási lehetőség kapujában görcs áll a lábakba, és Terry utolsó perces öngóljával vereséget szenvedtek. Az egész stadionban döbbenet uralkodik, csöndben várjátok a híreket Manchesterből. Lapozz a 100-asra!

90.
Noha a média egy része arról cikkezik, hogy milyen fasza csávó vagy, és az NST kommentelői is Téged éltetnek, a csapat moráljának nem tesz jót Anelka száműzése. Vezess fel egy fantomgólt a karakterlapodra, majd szkrollolj a 2-esre.

91.
Konzervatív és logikus döntésed szerint nem a két ünnep között kell új játékrendszert begyakorolni. Ez a hűvös pragmatizmus meg is hozza a gyümölcsét, Gera korai gólját a hajrá elején sikerül megválaszolni Drogba találatával, és átvenni a vezetést Smalling öngóljával. Jegyezz föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és folytasd a 36-ossal!

92.
Csapatod kényelmes, 2-0-ás győzelmet arat a Liverpool csapata fölött, akik nem szakadtak meg a győzelemért. Vezess föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és szkrollolj a 103-asra!

93.
Semmi változást nem észlelsz, mocskosul fáj a búrád, és indulnod kell. Mi legyen? Jöjjön egy a kék bogyóból is? Netán igyunk is rá? Ebben az esetben gurulj a 73-asra! Ha inkább legyűröd a fejfájást, szkroll az 56-ra!

94.
Az afrikai játékosok távollétében korlátozottak a lehetőségeid, szűk a keret, így kénytelen vagy visszafogadni Anelkát. Kulcsjátékosaid és a szakemberek helyeslik a döntésedet, Te mégis kudarcként éled meg a dolgot. Ha négynél kevesebb fantomgól van a karakterlapodon, akkor jegyezz föl egyet! Folytasd a 26-ról!

95.
Megpróbálod csapatod figyelmét kizárólag a meccsetekre irányítani, de majd földhöz vágod a telefonodat mérgedben, amikor azt olvasod, hogy a 94. percben szerzett Scholes-góllal győzött a United. A srácok azonban nem tűnnek a szokásosnál idegesebbnek, nyugodtan futnak ki a White Hart Lane gyepére. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, folytasd a 86-ossal! Ha 1-est dobtál, irány a 108-as! Ha bármi más jön ki, gurulj a 74-esre!

96.
Noha igyekszel a botrányt távol tartani a pályától, Bridge megadja a mérkőzés alaphangját azzal, hogy elutasítja Terry jobbját. A meccs igazi kaszabolásba torkollik, és 4-2-es City győzelemmel ér véget. Folytasd a 107-essel!

97.
A Chelsea történetének legnagyobb bajnoki győzelmével, 8-0-ával zárjátok a szezont. Vezess föl három bajnoki pontot a karakterlapodra, és ugorj a 100-asra!

98.
Döcögősen indul a február, a Hull otthonában csak egy döntetlen jön össze, aztán szerencsére a FIFA felfüggeszti a klub eltiltását a transzferektől. Vezess fel egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és húzz le egy fantomgólt! Folytasd a 72-vel!

99.
Karácsony után Fulham utcáin sétálgatsz, amikor pár szurkoló felismer. Ha nálad van a kék-fehér sál, lapozz a 71-esre! Ha nincs ilyesmi a karakterlapodon, folytasd a 16-osról!

100.
Vége a szezonnak. Számold össze a karakterlapodon szereplő bajnoki pontjaidat! Ha 85, vagy annál több pontot értél el, gurulj a 110-re! Ha legalább 75 pontod lett, irány a 102! Ha 75 pontnál kevesebbet gyűjtöttél, lapozz a 104-re!

101.
Sir Alex Fergusonnal és Brian Laws-zal egybehangzóan nemtetszésedet fejezed ki, amiért ilyen pocsék teljesítményt követően Dean fújja a PL csúcstalálkozóját. A mérkőzés feszült légkörben zajlik, szinte mindenki kizárólag a játékvezetővel foglalkozik, aki két vitatható büntetőt is befúj a United számára, amivel végül megnyerik a találkozót. A hármas sípszó után kis híján bunyó tör ki a pályán, de végül lecsillapodnak a kedélyek, és a hazaúton alkalmad nyílik leüvölteni a csapat fejét, noha talán pont Te okoztad ezt a káoszt. Vezess föl egy fantomgólt a karakterlapodra! Amennyiben összegyűlt öt fantomgólod, lapozz a 66-osra, máskülönben irány a 109-es!

102.
Szépen csillog az ezüst is, gratulálunk hozzá! A Uniteddel szemben nem szégyen alulmaradni, jövőre ismét próbálkozhatsz.

103.
Már csak egy mérkőzés maradt hátra, a Wigan elleni, melyet mindenképpen meg kell nyerned. Itt már nem nagyon tudsz mit mondani játékosaidnak, kiküldöd a legjobb tizenegyet, aztán lesz, ami lesz. A következő kezdővel álltok ki: Ceh - Ivanovic, Terry, Alex, A. Cole - Lampard, Ballack, Malouda - Kalou, Anelka - Drogba. Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, görgess a 89-re! Ha 1-et dobtál, irány a 106-os! Ha bármi más jött ki, lapozz a 97-esre!

104.
Bajnokok ligáját érő helyet sikerült kiharcolnod, vagyis a legminimálisabb célt érte el többre hívatottabb csapatod. Görgess a 66-osra!

105.
Dobj tízoldalú kockával! Ha 0 az eredmény, lapozz a 38-asra! Ha 1-et dobtál, irány a 77es! Ha bármi más jött ki, folytasd a 92-esről!

106.
Korán megszerzitek a vezetést, és kontrolláljátok a mérkőzést, érezhetően többet birtokoljátok a labdát a Wigannél, de csak nem akar megszületni a második gól. Szünet után kicsit feljönnek a vendégek, és egy kontrát követő lesgóllal egyenlítenek. A sporin kívül senki nem érti hogyan lehetett ezt megadni, játékosaid percekig magyaráznak a játékvezetőknek. Te igyekszel ellökdösni mindenkit a bíróktól, és megpróbálod játékosaiddal tudatosítani, hogy nincs veszve semmi, fél óra van még arra, hogy szerezzetek egy gólt. Az ideges, egyre feszültebb légkör azonban nem ad lehetőséget egy akció nyugodt végigjátszására sem, így a lefújás után dühöngve várjátok a híreket Manchesterből. Vezess föl egy bajnoki pontot a karakterlapodra, és görgess a 100-asra!

107.
Márciusban a West Ham (H), a Blackburn (A), a Portsmouth (A) és az Aston Villa (H) következik, majd április elején a talán mindent eldöntő Manchester United elleni fellépés az Old Traffordon. Drogba élete egyik legjobb szezonját futja, gólerős és megállíthatatlan. Ha Drogbával a kezdőben küldöd pályára a csapatot egész márciusban, nyomás a 65-ösre! Ha a meccsek felén pihenteted az elefántcsontpartit, folytasd a 87-essel!

108.
A kezdeményezőleg fellépő Spurs csak helyzetekig jut, de gólig nem, Lampard viszont Scholes-hoz hasonlóan a legvégén eldönti a meccset. Vezess föl 3 bajnoki pontot a karakterlapodra, és folytasd az 59-esről!

109.
A Boltonnal csak szökő évente lehet látványos meccset játszani, és a tavalyi 4-3 után most csak egy 1-0-ás győzelem jön össze, de ez is három pont, vezesd is föl a karakterlapodra! Következik a londoni rangadó a Tottenham otthonában, de előtte kora délután a United játszik a City of Manchester Stadiumban. Ha úgy döntesz, hogy együtt nézitek a meccset a csapattal, lapozz a 67-esre! Ha úgy szervezed az egész meccsnapot, hogy minden külső hírforrástól elvágod a csapatot, csavarj a 95-ösre!

110.
Gratulálunk, megnyerted a Premier League-et! José Mourinho óta az első ember vagy, aki bajnoki címre vezette a Chelsea-t! A klub történetében még sosem szerzett ennyi gólt egy szezonban (103), és 1961 óta egy elsőosztályú csapat sem tudta átlépni a százgólos határt. Az angol labdarúgás történetének első csapata a Chelsea lett, amely négy alkalommal lőtt legalább hét gólt egy meccsen egy bajnoki szezon alatt. A +71-es gólkülönbséggel is 31 éves angol rekord dőlt meg, Didier Drogba pedig gólkirály lett. Még egyszer gratulálunk!

432 komment

Címkék: játék chelsea d angol több mint foci premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr312049785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadkutya 2010.06.06. 09:58:16

@rizla: Nehéz ember vagy, akárcsak a humorod. De akkor eszküzé...

undertow 2010.06.06. 10:13:18

@rizla:
no, csak nem scolari személyesen? :)

váév építők (törölt) 2010.06.06. 10:18:44

mikor jön már a post-benitez poszt?

horas 2010.06.06. 12:37:10

@váév építők: Én nagyra tartom Benítez-t,de mi szerepelne abban a posztban?
A Liverpool-i karrierjével kapcsoltaban a 2005-ős BL-döntő második félideje az ami kiugró,jó,oké,szép menetléseket mutatott a BL-ben...de nehezen látok egy terjedelmes olvasmányos Benítez-posztot lelki szemeimmel...

rizla 2010.06.06. 12:52:31

@váév építők: benitez már megkapta elégszer, sok újat nem lehetne elmondani az nst hasábjain. legutóbb donelly küldte el a halál faszára, gondolom nem sokat tudna hozzátenni.

@vadkutya: komolyan meglepődtem, hogy te komolyan vetted a hozzászólást. baszki, lapozgatós szerepjáték. szerinted mit számít, hogy milyen csapat a chelsea? ráadásul egy arsenalos nem veszi a lapot, nemár.

rizla 2010.06.06. 12:53:40

@undertow: én próbáltam rövidpasszos focit erőltetni ezekre a falábúakra, de nem értettek a szóból

bag 2010.06.06. 13:09:09

@horas: volt ott sokminden azért.
Látványos nagy győzelmek nagy csapatok ellen és kiábrándító 0-0 ák kiscsapatok ellen, utolsó perces vereségek az elmúlt szezonban.
Fantasztikus játékosok és hatalmas melléfogások. (R. Kín, és 20 millás olasz hulladék ugye)
Eltékozolt milliók és végleg elnyert BL serleg.
Köszönjük Benitez.

vadkutya 2010.06.06. 13:16:13

@rizla: "én jót röhögtem rajta" - Ment is a zrika vissza. De, inkább Fabegas-on vesszünk össze, ne ezen. :)

rizla 2010.06.06. 13:33:23

@vadkutya: szerintem rajta nem tudunk összeveszni, mert mind a két tábor ugyanannyira unja már ezt a szappanoperát. egyébként én csak szegény imicit sajnálom, aki azt mondta még nemrég nekem, hogy fabregas tuti nem megy el még évekig, majd meglátom :(

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 13:43:26

@váév építők: @horas: @bag: @rizla:

Van most az Indexen egy emlékező írássorozat Benítezről sixx tollából, sajnos nem lehet kommentálni. (Pedig még én is be tudnék szúrni egy-két megjegyzést, aki nem figyeltem túl közelről a munkásságát.)

Mindenképpen kétarcú figura volt a Liverpoolnál; látványos nagy sikerek és nézőbosszantó kudarcok váltakozása (minden téren). Ha legalább egyszer megnyeri a PL-t, most egyértelműen korszakos nagy edzőként emlegetnék.

Az Internél most gyakorlatilag csak bukhat egy edző (ha nem triplázik, jöhet a "bezzeg Mourinho"-zás; ha meg igen, akkor jöhet az "ez Mourinho csapata" szöveg), érdekes helyzet, kíváncsi leszek, mi történik.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.06. 13:50:47

@rizla: azt is mondom, ha menni akar, akkor menjen. (csak fizessék ki az árát)

chrisred 2010.06.06. 13:52:05

@Csöncsön: Na ja, van egy írássorozat a szokásos Sportgéza színvonalon:

"Rafa Benitez úgy költötte a tulajdonosok pénzét mint még senki előtte, nyerni nem tudott semmit."

A tények pedig:

- Idétlen idők óta semmilyen tulajdonos semmilyen formában nem rakott be pénzt a Liverpoolba (hacsak az adósságot nem tekintjük a pénz mínuszos formájának).
- Benítez 220 millió fontot költött játékosokra.
- Benítez 160 millió fontot szerzett játékoseladásból.
- Benítez ideje alatt a klub 120 millió fontot keresett a BL-ben.

A többi egyszerű matematika kérdése.

A "nyerni nem tudott semmit" igaz, ha elfelejtjük a BL, FA kupa, Európai Szuperkupa és Community Shield trófeákat. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 14:08:36

@chrisred: "A "nyerni nem tudott semmit" igaz, ha elfelejtjük a BL, FA kupa, Európai Szuperkupa és Community Shield trófeákat. :)"

Hát igen, egy másik külföldi edző, egy bizonyos francia, azt hiszem örült volna, ha az utóbbi hat évben csupán ennyi trófeát gyűjt be...

(Benítez megítélésekor azt se felejtsük el, hogy ő pont akkor volt a Liverpool edzője, amikor a PL a világ legerősebb bajnokságává vált. A 2004-től 2010-ig tartó időszak az angol bajnokság fénykora volt.)

progvog 2010.06.06. 14:29:05

@chrisred: azt hittem, én leszek az utolsó, aki leáll megvédeni sixxet, de a szövegértelmezéssel megpróbálkozhatunk, a cikksorozat időszakokra bontja fel benítez tevékenységét, a bl győzelem le lett tudva az első cikkben, a második pedig a 2006/07-es idénnyel kezdődik, azóta pedig tényleg ilyesmi a helyzet :)
azért annyira sixx sem figyelmetlen, hogy kifelejtsen egy bl győzelmet

chrisred 2010.06.06. 14:40:47

@progvog: Az idézett mondat az index címlapján látható, semmi nem utal arra, hogy csak erre az időszakra vonatkozik. És ugyan tényleg csak szőrszálhasogatás, de tény, hogy a CS győzelem a 2006-07-es szezon nyitómeccsén született.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 14:51:28

@imici77:

Csak nem ismertél rá valakire a leírásból? ;-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.06. 14:57:04

@Csöncsön:
- számolj 10 évvel - ne 6tal, nézd a jelent, és döntsd el, kinek a helyzete jobb MOST.
- a fénykor korábban kezdődött, ha érted mire gondolok, sajna a minden idők leggyengébb spanyol bajnokságában sem tudtátok megismételni azt a teljesítményt - de majd az új igazolásokkal...

így ítéld meg az edzőket.

rizla 2010.06.06. 15:02:15

@imici77: nem akarok beleszólni, de ez a barcás fricska iszonyatosan nevetséges, azért remélem érzed.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 15:05:45

@imici77:

1. Tíz évvel nem lehet számolni, mert Benítez csak 6 évig volt Angliában. Hogy kinek a helyzete jobb most, azt nem tudom megítélni. Egyikben sem látszik túl nagy perspektíva.

2. A PL fénykora Mourinho és Rafa érkezésével kezdődött. Előtte a Chelsea-t a Monaco, a Poolt a Valencia alázta a BL-ben, és a MU is gyengébb volt.

3. A spanyol bajnokság (hogy jön ez ide?) valószínűleg a '70-es években volt a leggyengébb. Most olyan, hogy a bajnoki tizedik kiejti és erőnlétben fölülmúlja a Liverpoolt, a negyedik meg négyet lő a skót bajnok otthonában.

progvog 2010.06.06. 15:06:49

@chrisred: ha semmiképp nem akarod megérteni, és mindenképp benítez elleni támadásnak akarod venni, akkor tök feleslegesen magyarázom, de az idézet nem csak úgy ki van dobva a főoldalra, h "HÜLYE BENÍTEZ", hanem a "egy spanyol kaladnja pt. 2." alatt van összegzésként, csak azokra az évekre vonatkozik a mondat, nyilván az amúgy liverpool szurkoló sixx nem fog kegyesen kifeélejteni egy bl győzelmet, tényleg nem lehet túl kifizetődő index újságírónak lenni így :D

ez tényleg csak szőrszálhasogatás, és abból is a rosszabb fajta :D az idény nyitómeccse sokat nem mond el arról, rafa milyen jól költekezett előtte, más kérdés, h adtak érte egy kupát :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.06. 15:20:19

@imici77:

Ha ekkora presztízskérdést csinálsz a dologból, elismerem, hogy Wenger nagy edzőegyéniség, és az Arsenal számára biztosan többet jelent, mint Benítez a Liverpoolnak.

chrisred 2010.06.06. 15:40:34

@progvog: Az meg már a te belemagyarázásod, és abból is a rosszabb fajtából, hogy minek akarom venni. Abból, amit leírtam, kivehető, hogy a tények elleni támadásnak veszem, de ez indexes cikknél szinte alapkövetelmény. :)

progvog 2010.06.06. 15:59:19

@chrisred: nem a tények elleni támadás, hanem az elvárásaid elleni támadás, h egy bl győztesről kiírják a főoldalra, h soha nem nyert semmit, miközben persze a cikkben le van írva, h egyébként nem így van. ami meg az újságírásnál szinte alapkövetelmény :)

csak azt akarják, h rákattintsál, utána meg beszélj róla, és mutogasd az ismerőseidnek, h megint mekkora faszságot írt az index, ami meg is történt, sikeres volt az akció, ne legyünk már naivak
arról mondjuk vitatkozhatnánk, h mennyire etikus ilyet csinálni, de szerencsére ott még nem tart e szempontból az index, mint mondjuk a blikk :D

chrisred 2010.06.06. 16:16:37

@progvog: Ez igaz, és az egész hozzászólásomnak az volt a lényege, hogy azt a cikket kezeljük a maga helyén és értékén.

váév építők (törölt) 2010.06.06. 16:19:10

@Csöncsön: az index sportcikkeit ne emlegessük itt, nem érdemlik meg, annyira felszínesek és elfogultak.

váév építők (törölt) 2010.06.06. 16:22:03

@horas: @progvog: De. Az index már a blikk szintjén van. a lényeg a hangulatkeltés.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.06. 16:49:10

csak egy érdekes ámde igazából már teljesen lényegtelen háttérmorzsa.. :)

"it was a couple of years on, Rafa was still angry that young players like Walcott, Ramsey and Pato had all been approached well before they ended up moving to other big clubs, and that the two British teenagers had even been in his office for transfer talks. But much to Benítez’s chargin, Rick Parry felt there were better players already at the Academy, and refused to sanction a bid of just £1.5m for Ramsey. A manager is judged on his transfer record, but time and time again Benítez wanted a top player (Simao, Alves), but had to make do with a cheap alternative (Pennant, Arbeloa). Sometimes it worked, sometimes it didn’t."
...
tomkinstimes.com/2010/06/conversations-with-a-european-champion/

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.06. 16:49:52

@váév építők: erre pont kár ráfogni. nekem elég tényszerűnek tűnik, és nem is csinál semmi mást, mint adatokat összegez. az elsőt el se olvastam. valamint nincs még vége... szóval: a sportgeza is sokszinű. ez egy szinvonalasabb szösszenet szvsz. olvassa el, aki nem hiszi!

chrisred 2010.06.06. 16:56:44

@anonim222 [semleges néző]: Nem az a baj, hogy nincsenek benne tények, sőt... Ha nem lennének, csak a véleményét írná le, akkor elfogadnám, hogy benne ilyen érzések alakultak ki erről az időszakról. De valóban, adatok ürügyén tévedések tömkelegét halmozza egymásra.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.06. 17:01:21

@chrisred: lehet, akkora szakértő nem vagyok, hogy levegyem a pool napi történéseit pár évre visszamenőleg. amit írtak róluk, nyilvános, az ott van nagyjából. de nem is akarok rajta vitatkozni, ez pont az átlagosnál jobbnak tűnő írás volt a sportgézán.

chrisred 2010.06.06. 17:06:54

@anonim222 [semleges néző]: Valószínűleg pont arra is készült, hogy azok, akik nincsenek képben, ezeket a számokat és kijelentéseket kritika nélkül beszopják.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.06. 17:16:07

@chrisred: és ez miért lenne jó? nincs miért ilyet írni. ha nem vitatkoztak volna róla, és nem ismerném sixx alpári stílusát, amikor gyomlál, meg se néztem volna... a számokkal, és a kijelentésekkel, amit mások mondanak, nem lehet csalni. ráadásul a közepe valaminek... kár buzogni rajta, buzog a Bodva eléggé.

progvog 2010.06.06. 17:16:36

@chrisred: abban azért szerintem egyetértünk, hogy annyira nem volt rossz cikk ez, mint mondjuk a "ez lesz arsene wenger sírjára írva" volt :)
@váév építők:
lehet, de szerintem az, hogy zsindex.hu-ra is bejön az index, meg, h időnként rovatcímnek olyanokat írnak ki, mint a "és ez szerintetek újságírás?" sokkal szellemesebb, mint a blikk, kicsit olyan ez, mint ha lebuziznának valakit, aki erre elkezdené még jobban megjátszani a meleget, ez legalább ironikusan provokatív, nem nanyira olcsó hatásvadászat

chrisred 2010.06.06. 17:43:11

@anonim222 [semleges néző]: Hogyne lehetne kijelentésekkel csalni? Itt van rögtön ez:

"A két fél közötti viszony akkor kezdett elmérgesedni, amikor a BL-döntő után egy elhamarkodott nyilatkozatban Rafa az amerikai tulajdonosokat vádolta a döntő elvesztéséért: "Kértem tőlük, hogy vegyünk legalább egy, de inkább két világklasszist még télen. Azt mondták, most nincs pénz, ez lett belőle. Így nem lehet BL-t nyerni."

Természetesen semmi ilyesmi nem hangzott el. Érdekes is lett volna, hiszen a két amerikai februárban lett tulajdonos, a BL döntőt májusban játszották, még csak átigazolási időszak sem volt, amikor játékost lehetett volna venni. Valójában Benítez arra hívta fel a figyelmet, hogy a Man Utd. egy hét alatt 50 millió fontért vett három játékost, és ha a klub a bajnokságban is versenyben akar lenni, akkor nyáron a riválisokhoz hasonlóan erősíteni kell.

És valóban, akkoriban nagyjából ennyire mérgesedett el a viszony a menedzser és a tulajdonosok között:

www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/gillett-we-ll-back-rafa-plans

"Gillett said: "If Rafa said he wanted to buy 'Snoogy Doogy' we would back him. Rafa's feeling is we need more depth because of the rigours of the schedule to be competitive."

És ez csak egy apró példa a hemzsegő csúsztatások, téves adatok és idézetek közül.

horas 2010.06.06. 17:48:14

Na a Tottenham megakarja szerezni Huntelaar-t és Forlán-t is szóbahozták velük.
Ebben a sorrendben jöhetnek is,remélem megtud erősödni a Spurs és ott tudnak maradni a 4 között,bár a City-vel hosszútávon úgyse tudják tartani a lépést.
Szerintem egy klasszis vagy ahhoz közelítő támadó középpályás kellene még nekik.Talán Diego-ra rá lehetne mozdulni ha elengedi a Juve.
Szurkolok nekik majd a BL-ben szeretem őket alapvetően.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.06. 18:03:49

@chrisred: oké, most már csak a snoogy doogy-t magyarázd meg lécci... valami viccnek tűnik. illetve totális inkompetenciának (amcsi részről). (a netet teljesen zavarosnak találom e kérdésben).

ha jött a két tulaj februárban, kicsit korábban is érkezhettek volna, amit gondolom, jó üzletember módjára gondosan elkerültek, emiatt igazolniuk se kellett. de ez már találgatás, ugye, és én írtam.

horas 2010.06.06. 18:53:14

A Tottenham és a City is vinné Pienaar-t.
Illetve a City-vel szinte mindenki szóba van hozva aki esetleg eligazolható sztárok közül,viszont ettől függetlenül Lucho Gonzalez is szóba került.Az igazi értelmes és posztra történő igazolási pletyka amit a City-vel kapcsoltaban hallok idén,amit ki is lehet vitelezni.

Na Mancio,miután megvetetted a seregnyi védekező középpályásaidat,jó írányba kezdtél kukucskálni?
Igen egy szervező tipusú kreatív ember hiányzik a csapatodból,jól látod...
:)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.06. 19:05:45

@anonim222 [semleges néző]: snoogy doogy egy "poén" volt, amivel azt akarták kifejezni, hogy 100%-ig támogatják Rafa-t akárkit is akar leigazolni. ha Snoogy-t (nyilván nem őt.) akkor őt.

bag 2010.06.06. 19:20:05

Hodgson, Moyes (!!!), Redknapp
a jelöltek között...

Mi véleményetek?

vadkutya 2010.06.06. 19:22:46

@bag: Csakis MOYES, minden szempontból. :)

váév építők (törölt) 2010.06.06. 19:25:26

@progvog: szerintem meg ugyanúgy jópofának gondolják magukat, pedig csak szenzáció hajhászok. az újságírók biztos klikkek után kapják a pénzt...:
hatásos cím, aztán semmi vagy elfogult vélemény. az átlag olvasót nem érdekili az újságírók véleménye. kik ezek, hogy kiváncsi legyek a véleményükre? senkik. vannak szakértők, akikre figyelek, de ők nem adják a nevüket az indexhez(kivéve totalcar).
a legrosszabbak a provokátorok, akik még kommentelni sem engednek a cikkeik után.

váév építők (törölt) 2010.06.06. 19:26:17

@bag: moyes, de úgysem vállalja, mert megölik a kékek.

horas 2010.06.06. 19:35:56

@bag: @vadkutya:
Moyes jó lenne,de azt megnézem,hogy csábítják át...
Eriksson-t ovlastam valahol.
Nemtudom azokat tudom csk felsorolni akiket az Inter-rel hoztak szóba és megütötték a szintet.
Deschamps,Magath,Pellegrini
Capello Hiddink ugye már nem aktuális.

bag 2010.06.06. 19:38:52

@horas: A hírek szerint Dalglish őt támogatja és neki a legalacsonyabb a lelépési díja...

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.06. 22:37:08

Moyes

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ennél sztm azis valószínűbb, hogy Slota követeli Felvidék visszacsatolását Magyarországhoz... :D

vadkutya 2010.06.06. 22:46:02

@horas: "azt megnézem,hogy csábítják át..."

(Nem vagyok népszerű a gondolattal, de Moyes-t én Wenger utódjaként is megjelölném, ha lehetne...)

Ha meg is történne - melynek valószínűségét @YNWA: - kolléga remekül előrevetítette -, az első rangadó után "gázai-övezetté" válna Liverpool belvárosa...

vadkutya 2010.06.06. 22:51:55

@imici77: A(z) "(n)Everton-nál" Te MINDIG felbukkansz! :D

vadkutya 2010.06.06. 22:57:48

@imici77: Haha!!
Sztem még most legyünk kedvesek egymáshoz, mert ez idővel el fog múlni, ha így haladunk. :))

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.06. 23:46:39

amúgy Moyes nagyon nagy edző, szívesen is látnám, de hát sajnos ezt a múltja teljes mértékben, abszolút és teljességgel kizárja. pont.

:)

chrisred 2010.06.07. 08:34:51

Moyes esetében az a legkisebb probléma, hogy az Everton menedzsere. A Ferguson klánhoz tartozik, és legalább akkora meggyőződéssel gyűlöli a Liverpoolt, mint a mestere. Legutóbb a Liverpool új (jelenleg nem létező) stadionja, mint a 2018-as világbajnokság egyik lehetséges helyszínének kiválasztása érdekében tartott rendezvényre az Evertontól meghívott összes híresség elfogadta a meghívást - Moyes kivételével.

intentional grounding · http://budapest-state.blog.hu 2010.06.07. 08:48:49

@chrisred: "A Ferguson klánhoz tartozik, és legalább akkora meggyőződéssel gyűlöli a Liverpoolt, mint a mestere" - annyira tipikus MU ez a magatartás. Liverpoolban meg magasról tojnak arra, hogy mi van Gaycuniában:DDDD

vadkutya 2010.06.07. 11:48:55

Wenger szerint Velának van jövője Észak-Londonban:

www.goal.com/en-gb/news/2896/premier-league/2010/06/07/1962671/deportivo-la-coruna-interested-in-arsenals-carlos-vela-and

Végülis, egy lábbal kevesen fociznak olyan jól, mint Vela. :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.07. 13:45:42

@vadkutya: most veszünk egy 37 éves kapust 2 évre, aztán jön a lengyel, akinek nem lehet kimondani a nevét, vajon ez a koncepció?

Vela meg egy meg nem értett zseni, állítom Denilson többet ér. Ez megint ilyen Wenger-kedvenc lesz, akit addig tolunk, míg a fél világ nem röhög majd rajtunk... én eladnám.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.07. 14:02:45

@imici77:
Jobb lenne leigazolni Hartot. Aztán 3 év múlva úgyis elviszi a Barca a duplájáért. Utána meg jöhet Szczesny.

A Lorient meg Coquelint akarja kölcsönbe. Meg Traore iránt is érdeklődnek. Nem lepődnék meg ha valamelyikük belekerülne a Koscielny üzletbe.

vadkutya 2010.06.07. 15:00:03

@imici77: Sztem jó lesz Schwarzer a következő pár évre, ő egy nagyon jó kapus. 3 millát simán megér. Hart nyilván jobb lenne, mert fiatal...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.07. 15:05:59

@vadkutya: @peter135: ha csak 3 misi, akkor marad pénz még átigazolásra. Csak félek, h az Öreg nem bírja majd ezt a terhelést, s akkor megint jön Almunia vagy Fabianski.

vadkutya 2010.06.07. 15:15:30

@imici77: Bírni fogja, több, mint 10 éve a szigeten játszik.

danesdzsu2 2010.06.07. 15:45:53

@vadkutya: Schwarzer tényleg jó, talán túl jó is nektek.

De még sose volt igazán jó kapusotok, szerintem Schwarzert is megoldja Wenger:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.07. 15:53:46

@danesdzsu2: félálomban is jobb, mint Gomez :) és olcsóbb :) ötödannyi, kb :)

horas 2010.06.07. 16:00:07

@Csöncsön: "Az Internél most gyakorlatilag csak bukhat egy edző (ha nem triplázik, jöhet a "bezzeg Mourinho"-zás; ha meg igen, akkor jöhet az "ez Mourinho csapata" szöveg), érdekes helyzet, kíváncsi leszek, mi történik."

Ezt már ki akartam emelni elöbb is,csak elmaradt valahogy.
Remek meglátás,igen mindenesetre ehhez az Inter-hez sokat nem kell hozzányúlni,plus a motviációt kell megadni Benítez érkezésével erre van sansz.

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.07. 17:18:48

felmerült Lippi neve is, ha már pletykák.

jöhet! :D

danesdzsu2 2010.06.07. 17:37:27

@vadkutya: persze, vagy sérülés, vagy erős formahanyatlás. Különben szegény imici esélyei tovább romlanának az Arsenal kapusposztjának megszerzésére:)

@imici77: biztosan. De ki az a Gomez? Az egyértelműnek tőnik, hogy Gomesre nem gondolhattál, mert akkor most gúnyosan kacagnom kéne rajtad:)

vadkutya 2010.06.07. 17:55:14

@danesdzsu2: Nem lesz itt baj Schwarzer-rel, ha tényleg csatlakozik hozzánk. Én nagyon örülnék neki, jobban feldob ez a hír pl, mint mondjuk مروان الشماخ leigazolása...

danesdzsu2 2010.06.07. 18:01:25

@vadkutya: nem lehet, hogy jó legyen. Sose volt jó kapusotok, miért törnétek meg a hagyományt? Meg hát lehet bármilyen jó egy kapus, nem feltétlenül megy neki mindenhol. Nézd meg van der Sar Juvés éveit...:)

danesdzsu2 2010.06.07. 18:03:40

@vadkutya: Ps: inkább vegyetek csatárt, friss, ropogós Keane eladóóó!:)

poolfanati 2010.06.07. 18:05:21

@danesdzsu2: mit szólsz ahhoz hogy lehet hogy redknapp jön hozzánk? azt mondja hogy érdekelné és ha kap időt akkor jönne.

danesdzsu2 2010.06.07. 18:08:35

@poolfanati: Nem örülnék, és szerintem neki se lenne jó. Persze, gondolom, ha kap egy nagyösszegű ajánlatot, hülye lenne nem menni.

danesdzsu2 2010.06.07. 18:09:10

@danesdzsu2: ja, és a Liverpoolnak se ő kell szerintem.

Árpádka 2010.06.07. 18:09:36

news.bbc.co.uk/2/hi/uk/10237268.stm
Ebből se lesz már bevásárlás ( nagyon dühös szmájli)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.06.07. 18:36:47

én úgytudom, hogy Hodgson az első számú jelölt..

osztán meglátjuk.. :)

horas 2010.06.07. 18:38:31

@YNWA: Ugye Hiddink-et emgkeresték az Inter-től de elzárkozott a dolog, elől viszont olyan pletykák kaptak szárnya,hogy a Liverpool-t talán elvállaná az angol légkört meglehetősen jobban kedveli...
ha már pletykálunk.

vadkutya 2010.06.07. 19:40:52

@Árpádka: Az hagyján,h bevásárlás, de ennek még komoly böjtje lesz a következő években...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.07. 22:42:23

@danesdzsu2: "miért törnétek meg a hagyományt?"

nem fogjuk megtörni, mindig ünnepeljük azt a napot, ahogy az utóbbi istentudja hány évben:)

ps: Ti is megtörtétek, majdnem meglett a dobogó :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.06.08. 07:16:25

tök mókás dolgok merülnek fel. takarékos arzenálnál az igazolásra szánt 45 misi már tartalmazza az azévi fizukeretet is. Cole emiatt nem megy... állítólag.

danesdzsu2 2010.06.08. 08:22:23

@imici77: Mi vigyáztunk a hagyományra, pedig látványosan el kellett csalnunk az utolsó meccset hozzá, a bénázásaitok miatt. Majdnem lehet nektek is jó kapusotok:)

gezabá (törölt) 2010.06.08. 08:27:47

az arzenálban még a jó kapusok is szarul védenek. ez náluk hagyomány. mint az a izé, St. Totteringham's Day...

Lezuzius 2010.06.08. 12:53:34

@anonim222 [semleges néző]: az Arsenal+Cole hirt nem lehet komolyan venni, Fabregast kiveve SENKI sem keres annyit amennyit o ker. A Chelsea sem akar neki annyit adni, fizuemeles miatt nem irt ala uj szerzodest.

vadkutya 2010.06.08. 12:58:49

@Lezuzius: Pontosan, Cole vmi 120ezer fontot akar / hét, muhaha...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.06.08. 13:15:25

@Lezuzius: @vadkutya:

Cesc is csak 110-et keres az új szerződésével állítólag.

Egyébként szerintem teljesen fölösleges igazolás lenne Cole. Középpályásunk rengeteg van. Wilsheret és Lasnburyt kéne elkezdeni beépíteni (több nevet nem is mondok mert még ez is álom), nem kórházasokat venni. Bár oda is kell a frissítést. Gibbs és Djourou is biztos megunta egymást a végére.

vadkutya 2010.06.08. 13:18:50

@peter135: Persze, az Arsenal-nál egy csomó szabad ágy van a kórházban, mint mindig. :)

Én sem értem,h Cole miként jöhetett szóba, azon túl,h Wenger a saját anyjának sem fizetne annyit, amennyit ő kér...

Lezuzius 2010.06.08. 13:21:01

@vadkutya: kb olyan szinten merulhetett fel, hogy ingyen igazolhato, tapasztalt, nem rossz jatekos, szoval, aztan gondolom benyogte az all in-t.

vadkutya 2010.06.08. 13:31:58

@Lezuzius: Nem hiszem,h lesz olyan csapat, aki ennyit fizetne neki, max a City.

Ez megy kurva jó interjú egy igaz Gúnárral:
www.goal.com/en-gb/news/article?contentId=1962048

bag 2010.06.08. 19:15:01

Hodgson hozza magával Gerát is szerintetek?
Ha SG elmegy úgysem lesz irányítónk...

vadkutya 2010.06.08. 19:24:10

@peter135: Nofene, lassan, de biztosan megváltunk tőle...

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.06.09. 11:49:27

Joe Cole és Ballack hivatalosan is távozott a Chelsea-ből. (Vagyis még nem, de nem hosszabítják meg lejáró szerződéseiket).

Megszakad a szívem, Joey a kedvenc játékosom volt gyenge formája ellenére is. :(

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.09. 11:57:32

ingyé jöhet cole. bár eggyel már befaragtunk :)

spurs 42+42 2010.06.09. 15:24:11

@vadkutya: most legalább öngólt nem akar lőni

Lezuzius 2010.06.09. 15:33:24

@vadkutya: volt par Wenger bakloves hozza kapcsolodan:
- kapitanysag
- Kolo vs. Gallas
- Gallas favorizalasa Senderossal szemben
- fel oltozo utalta

hirtelen ennyi jut eszembe :)

Mr.AT 2010.06.10. 10:55:54

Joe Cole 3 évre aláírt az Arsenalhoz.

horas 2010.06.10. 11:03:30

@Mr.AT: Ti meg érdeklődtök Gallas iránt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.06.10. 13:31:27

@Lezuzius: "kapitanysag"

az első félév Wengert igazolta, utána jöttek a bajok...
az idei szezonja Gallasnak egészen jóra sikeredett, alaphangon.
süti beállítások módosítása