Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

II. NST-torna: a csapatok bemutatkoznak

2010.05.28. 23:59 heinrich

Már csak egyet kell aludni, és feldübörögnek a motorok, megszólal a gong, eldördül a startpisztoly és a játékvezető a sípjába fúj. Igazi zsibvásár ígérkezik, szürke eminenciásokkal, vak és süket kapusokkal, sötét lovakkal, Cé-t is legyorsuló spílerekkel és robbanékony családapákkal, akik pálinkában mérik a gólokat. Tovább után a résztvevők maguk mondják el.

Honduras

1 danesdzsu:
A Kapus, aki vak és süket. Félig. A Nők Nemzetközi Évében született, mintegy ajándékként. Valamikor tudott focizni. Félelmetes tekintetét kénytelen sötét szemüveggel takarni, különben az ellenfél nem merne a kapu felé tekinteni sem.
 
6 gyurexx:
A szürke eminenciás, aki mindenhol felbukkan (remélhetőleg jó helyen...). kedvenc söre a Borsodi és a La Guillotine
 
7 - Lebowski Őtökisége:
1989-et írunk: bársonyos forradalom és Totti Rómába igazolása - e két meghatározó világesemény közepette látott napvilágot a harmónia gyermeke, Lebowski. A Capitano sugallta erkölcsfilozófiából mindig képes erőt nyerni és továbbítani azt csapattársainak (teszi ezt nem is annyira önzetlenül, hiszen kétszer annyi levegőt használ el, mint bárki más), néha a Tökiéivel vetekedő, békés káromkodások kíséretében.
 
Harald Hardrode:
Tengerészként annyira megszerette Honduras földjét, hogy új hazájának választotta. Fő profilja a favágás (kiskorában ezzel kereste a zsebpénzét) és emellett felszabadításaival remekül gyújt szülinapi tortát is. Kedvenc söre a Paulaner Salvatore.
 
Oarbeaskoa:
Kozmikus pantomimhez szokottságból inspirált pályán való tájékozottságon belül a pszichodinamikus előítéletekből táplálkozó nagyszerű labdaszerző képessége miatt őskövület Honduras válogatottjában.
 
4 r_magpie:
Középpályás diszkrét pocakkal. Régi erényeiből (nagy futómennyiség, elfogadható rugótechnika) mára csak a harcos lelkesedés maradt meg. Kedvenc söre a Pilsner Urquell.
 
13 solol:
Az atomerőmű robbanása után a zombik földje közelében született bárhol bevethető játékos nagyobb lelkesedéssel bír, mint tüdővel. A fiatal kora ellenére megindult "sörpocak" egyenlőre nem gátolja mozgásban(itt kívánja megjegyezni, hogy kedvenc söre a belga meggysör...csak nagyon drága, úgyhogy a Soproni). A játékos hosszabb ismerkedése az ország tánckultúrájával még nem ért véget, azaz kondija az atomrobbanás következtében is mesteri szintre emelkedett, a 2*15 perceket kibírja...
 
szangye puncog :
Balszélső, egy giggsbe oltott van persie-ként jellemezném magam röviden, szerényen...

Németország
Tartósan alkalmi együttműködős kis csapatunk az nst kupa úttörői közé számít, már akkor beadtuk nevezésünket amikor még csak juták (majd elmagyarázzuk) voltak. Önbizalomtól és focitudástól dagadunk, ezért nyugodtan ki merjük jelenteni, hogy elsők leszünk, az biztos, bár eddig a klasszikus értelemben vett helyezést még nem sikerült elérni (nulla, nulla). Most viszont nagyot akarunk robbantani. Vállaljuk a sötét ló címet, mi akarunk lenni a torna 2004-es görögjei, és még véletlenül sem 94 kolumbiaiai. Magabiztosságunkat az is alátámasztja még, hogy a győzelmünkre egyik fogadóirodánál sem lehet fogadni. De tényleg nem lehet. (néhány útszéli bukinál, még 1,5-ös szorzóval meg lehet minket tenni). egyébként meg az első nst kupa óta focizunk rendszeresen, ami abban a sok brazilos megmozdulásban is meg fog nyilvánulni amit szombaton két és fél órába összesűrítünk. És hogy értsétek.

A II. NST kupára tapasztalatszerzés céljával érkezünk, konkrét elvárásokat nem fogalmazunk meg, a guruló labda megállítása, az álló labda mozgásba hozása, a mezek megkülönböztetése , az alapvető szabályok, mint pl.:  a kispályás leshelyzet elsajátítása, illetve a standard bírógyalázó rigmusok betanulása az alapvető cél. De ha nem sikerül akkor se baj, legfeljebb vettünk egy újabb mezt, s amíg a torna zajlott addig se voltunk otthon, viszont mégse voltunk szabad levegőn.

Szerbia
Kicsit bajban vagyok csapatunk bemutatásával, hisz’ nem tudom eldönteni, hogy akkor most a VB-s vonalat húzzam alá, vagy azt, hogy címvédőként érkezünk a nemes viadalra. Nyilván az lett volna az áthidaló megoldás, ha Olaszországként nevezünk, viszont ezt egyrészt nem akartuk elvenni a valódi talján érzelmű szurkerektől, másrészt meg annál azért fiatalabbak vagyunk.

A lényeg: vigyázz NST, jön Szerbia!

Csapatunk tömör, velős bemutatásához a költőt hívom segítségül (mint 100 ballagási szónokból és anyakönyvvezetőből 99): nem adhatok mást, csak mi lényegem. Kicsit kibontva ez határozott, megalkuvást nem tűrő, vért izzadó védekezést, fifikás, luciferi játékszervezést, és balkáni kegyetlenséggel végrehajtott helyzetkihasználást jelent.
Sok jót nem ígérek ellenfeleinknek, pedig most csak egy napra jövünk Pestre, nem egy-hétre…

Nigéria
A csapat tavaly is részt vett a tornán, és a fantasztikus harmadik helyet kaparintotta meg, úgy, hogy csak az első és a második helyezett tudta megverni, mindkétszer egy-egy góllal. A többieket megszórtuk, mint jég a határt, így mindenki reszkethet.
Idén a csapat egy kicsit kicserélődött, de az alap megmaradt, így ismét harcba indulunk a dobogóért.

Kapus
Az Öreg
Kézilabdakapus volt, de a focilabda is nagyon jó barátja. Hetente kétszer játszik, tökéletes fizikum jellemzi, kifogni rajta majdnem lehetetlen.

Védelem
Gyula: Rutinos védő, remek helyezkedéssel és mesteri passzokkal operál. Játékintelligenciája egyedülálló, biztos pont a védelemben.
Roni: Fanatikus interista, nem lehet megkerülni a pályán, szerinte 6 méteren még Cét is legyorsulja. Elöl-hátul hasznos, imád sarokkal gólt rúgni. Néha be is jön. Néha nem, akkor szentségel egy kicsit.
Mata: Az olasz foci legszebb hagyományait folytatja, keményen védekezik, támad, fut egész meccsen. A bírót néha nehezen viseli, de hasznosan játszik.

Fedezetsor
Geri. A cséká. Általában briliáns cselek, gólok, passzok, reméljük, szombaton is ezt az arcát mutatja. Fizikailag is bírja, egykori öttusázóhoz méltóan.  
Tonó: A pálya minden pontján feltűnik, védekezni jól tud, a kapu előtt harap, mint a megvadult ló. Ha jó napja van, kiismerhetetlen cselekkel hülyít meg mindenkit. 
Horász: A futóbajnok, de a labdát is nagyon szereti. A tökéletes csapatjátékos, jól védekezik, és bombaerős lövése van. 

Csatárok
Hansi. A Keselyű személyesen. Csöndben eltűnik a meccsen, majd kap egy használhatatlan labdát, és kíméletlenül bevágja. Néha ezt ugyan nem tudja megismételni ziccerben, de a vezetőség bízik benne. Reméljük, szombat reggel nem valamelyik flancos pesti szórakozóhelyről érkezik a meccsre, tömény alkoholszaggal.
Laca. A príma balerina. Labdaátvételeit már ritmikus gimnasztikán is pontozzák. Gólerős, hajt, kemény, mint a vídia. Néha nekiáll lelkizni, de a kapus majd kezelgeti, és nem lesz gond vele.

Anglia… Robin Hood földje…
Már a sötét középkorban is látszott, hol van a világ közepe. Mi, angolok, meghódítottuk a világot, új egyházat alapítottunk, forradalmasítottuk az ipart, feltaláltuk a D-vitamin-hiányt és a szmogot, otthont adtunk Hasfelmetsző Jacknek, kiötlöttük az alkotmányos monarchia rendszerét, mindezt úgy, hogy a napsütéses órák száma évezredek óta a 2010. májusi edelényi adatokat ostromolja alulról, és persze éves szinten.

És (amivel nem kezdünk mondatot) ez az a nemzet, aki feltalálta a labdarúgás nevű sportot, ahogy azt ma Olaszországon kívül ismerik és szeretik. Anglia azonban vészterhes időket él. Klubcsapataink tavaly még csak a szelét érezték annak, hogy az Általános Európai Elismertség Trónja esetleg veszélybe kerülhet, amit meg is szimatolt a „zselézett hajú portugál”, de a veszély onnan jött, ahonnan nem számítottunk rá. Ki sem mondom… Lehet azonban, hogy Ibéria újabb híres fia hagyja el a Zátonyt, ezúttal ágyútalpon, mely után már meg sem lepődünk majd a fodballunk haláláról szóló kommentek áradatán. Valljuk, akkor a legjobb, amikor nem nyom bennünket az esélyesség terhe.

Csapatunk a Hősidőkben Manchester Gunners néven már legendává lett, hiszen története legjobb teljesítményével a 2009. szeptemberében rendezett I. NST-kupán a negyedik helyet szerezte meg úgy, hogy egy kulcsemberét már az első meccsen elveszítette lustaság sérülés miatt. Szóval a szűk keret:

-imici77 (csapatkapitány, az I. NST-kupa holtversenyben legjobb kapusa, szikrázóan kemény védő, fineszes csatár, jorkyban fejesgóljaival hívta fel magára a saját figyelmét)

-morphine (robbanékony családapa, hobbija a góllövés, ő hoz pálinkát)

-Strigo, a divatdrukker (bármely poszton bevethető védő, jorkyzni nem hajlandó, mert hiányoznak neki a 40 méteres sprintek)

-divi (Anglia jelenlegi elsőszámú kapusa, stílusában jól elegyíti Grosics párducmozgását Schumacher aggresszivitásával és Banks reflexeivel)

-Ferguson (a taktika királya, nincs figura a pályán nélküle, emellett szívóssága miatt kedveli a Kapitány)

-sAp (az előző torna legjobb játékosa, több honosítási kérelem dacára ő eredeti hazájának akar trófeákat nyerni)

-drosiii (évek óta megbízható teljesítményt nyújt a kommentelésben, sokoldalú fodballista, jobb és bal lábbal egyaránt lelkes)

-Salvatore Bonnano (mindkét oldalon bevethető védő, a tiszta szerelések nagymestere, karrierje kezdete óta még csak reklamálásért kapott sárga lapot)

-kavics30 (villámlábú csatár, egyesek megkérdőjelezik Anglia iránti elhivatottságát, a Kapitány bizalmat szavazott neki, mire több fórumon nyilatkozta, hogy meg akarja hálálni)

-badblood (Anglia egyik legboldogabb védője, a Temze Calvalhojaként emlegetik, kedvenc színe a kék)

-Fichado (Brazíliából honosított olasz gyökerekkel rendelkező technikás, szálas termetű támadó: úgy fut és lő, mint egy angol, úgy cselez, mint egy brazil, és úgy esik, mint egy olasz)

-t.o.d. (kőkemény védő, az előző tornán térdszalagját adta a sikerért, most fogadkozik, hogy többet lesz a csapattal)

Anglia egyöntetű célkitűzése a legjobb négybe kerülés, a Szövetség a torna előtt hosszabbított a Kapitánnyal, tehát a nyugodt, stresszmentes munkavégzés lehetősége adott.

9 komment

Címkék: h vegyes izé

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr572039347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

badblood 2010.05.29. 06:40:43

...magam részéről annyi kis kiegészítést eszközölnék, hogy néha elsütöm a jobb lábam, aztán, hogy mi szokott ebből kisülni, az változó...:))
Amúgy fain lett a "cucc", grat!! :))

God save the Queen!! :))

balu11 2010.05.29. 07:49:24

@imici77: "az I. NST kupa holtversenyben legjobb kapusa"...???

volt valami szurkolói netes szavazás, vagy mi?

ja, csak poén, akkor sorry...!

:)))

Ganz 2010.05.29. 19:19:30

Jaigen, tudtam, hogy akartam még valamit írni.

Az Öreg, jaja.

Hát én még ilyet nem láttam.
Élmény volt nézni a védéseit.

Casillas, vagy Julio Cesar reakcióideje, egy renyhe windows vista telepítéssé degradálódik az övéhez képest, mintegy.

Különdíj.

progvog 2010.05.29. 22:09:50

@Ganz: Az Öreg! mikre ért le, jézusom

Ganz 2010.05.30. 07:14:13

@progvog: Konkrétan azt láttam, mikor leérés után, a kipattanót ráfejelték a léc alá kettő méterről, és oda meg felért.

Elképesztő volt, na.
süti beállítások módosítása