Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A, 2009/10 - Vakok közt, de nem félszemű

2010.05.25. 15:54 _benito

Zsinórban ötödször bajnok az Inter, ami már mindenképpen a Grande-kategóriába sorolható kunszt, ezt a csapatot mégsem a kiherélt Serie A felaprításáért fogják a legnagyobbak közé sorolni, hanem európai kalandjaikért. Az olasz bajnoki cím egyébként sem volt olyan sima, mint a BL-győzelem, hiszen a Roma a végéig hajtotta Mourinhóékat, és 4 fordulóval a lefújás előtt még vezetni is tudott, miközben Európában az egyenes kieséses szakaszban csak néhány percig állt kiesésre az Inter. Két szomorú bácsi, a Milan és a Juventus arról beszélget, milyen volt, amikor még kétszer is összejött egy este, a Sampdoria, Palermo, Napoli hiénafalkából pedig a genovaiak szerezték meg a gazellatetemet. Az újoncok közül csak a Livorno ment vissza a gyerekmedencébe, Koman Barija és a Parma nagyon simán bennmaradt, kihullott viszont a Siena és az Atalanta. Kicsit ránézünk a mögöttünk hagyott szezonra hajtás után.

Nem szeretnénk ismétlésekbe menni, csak a zanzát böffentjük fel újra: Mourinho a tavalyi lufivásárlási láz után idén tökéletesen igazolt, bár ezt akkor még nem tudtuk pontosan. Sneijderrel a középpálya és a csatársor összeköttetése, Lucióval a védelem közepe, a csatárokkal pedig a gólok kérdését tette rendbe. Mourinho csapata a tavaszra érett össze igazán, bár a Serie A-ban a sok botlás miatt a végéig izgulniuk kellett, nem lett volna igazságos, hanem ők nyerik a bajnokságot.



Az Inter idén először nem azért lett az olasz bajnokság legjobb csapata, mert a többiek gyalázatosan szarok voltak, hanem saját jogán. És még valami: Mourinho azt is megmutatta, hogy a rotációt ugyan sokan szükségesnek tartják, pedig bőven elég megfelelő edzettségi állapotban tartani a játékosokat: tessék végignézni (mondjuk itt), hogy a kulcsjátékosok hány meccset játszottak egy évben. Az Inter gyakorlatilag a kezdőjével játszotta végig az egész szezont, és a végén sem vagyunk benne biztosak, hogy csak azért kezdett a bajnokságban is a legerősebb csapatával, mert potyogott a tarhonya, hogy az európai zsákot korán letevő Roma beelőz.


Cinque

A Ranieri-csoda nem három napig tartott, hanem hét hónapig. Október végétől kezdve a Roma hol kiváló játékkal, hol szerencsével, hol egy-egy játékosa extraklasszis teljesítményével, de csak nyert, nyert és nyert. Nagyon kevés hiányzott, hogy megcsinálják, ami a létező legnagyobb dicséret lett volna, hiszen az utóbbi évek legjobb Interjét verték volna meg, ráadásul úgy, hogy nekik szinte ugyanaz maradt a keretük, mint az a csapat, amely néhány éve egy klasszisokkal szarabb Intert is hiába üldözött. Ranieri könyörtelen nyerőgépet csinált a Romából, ami eleve hihetetlen, ha pedig hozzávesszük, hogy a bociszemű még a szép játékból sem engedett lényegesen sokat, már kezdjük is faragni a Claudio-szobrot a sípcsontunkból.


Underdogs

A csapathoz is erősen hozzányúlt, megunta, hogy a Mexes-Juan páros hiába hoz le két meccset hibátlanul, a harmadikat valamelyikük (jó eséllyel a francia) bakiján elmegy. Jött Burdisso, akinek még egy búcsúbulit sem rendeztek Milánóban, és hirtelen masszívabb lett a Roma védelme, mint gepárdszar a nagy vándorlások idején. És nem itt nyúlt csak bele: kapus kuka, jobbhátvéd kuka, és most valóban szerencsés kézzel csinálta, hiszen az összes változtatása bejött. Totti még fontos, de már kevésbé, mint mondjuk Vucsinics, De Rossi pedig tökéletes társra talált Pizzaro személyében, aki egyébként talán a legjobb római volt az egész szezonban. De a titok talán ott van, hogy Menez és Baptista helyett a játék fényezéséről mit sem tudó, ellenben megbízható átlagot bármikor hozó labdaanalfabétákat kezdetett Perrotta és Taddei személyében. Ha meg kellene mondanunk, kitől lenne jobb jövőre a Roma, csak a vállunkat vonogatnánk.

A Juventus minden elrontott idén, amit el lehetett. A legjobban a nyári felkészülést, ami miatt az egyébként nem rossz igazolások is lenullázódtak, a játékosok között nem akadt senki, aki felfele húzta volna a csapatot, inkább mindenki lesüllyedt a guanóba. Az ősz még úgy-ahogy elment, de december elejétől kezdve a Juventus – és ezt a legkomolyabban értem – a Serie A legrosszabb csapata lett. Bárki képes volt legyőzni, a játékosok erőnlétéhez hozzásilányult az önbizalmuk, anélkül pedig a legjobb játékos sem tud futballozni. Nem is tudtak. A gyalázat mértékéről mindent elmond, hogy 2010-ben már jóízűen belerúgni sem tudtak a csapatba az ellendrukkerek, a szánalom pedig a legnagyobb sértés, amit egy ilyen múltú csapatnak el kellhet viselnie.

A Milan csak annyiból lehet elégedettebb, hogy a bronzéremmel megvan az automatikus BL-indulás, de a csapat gondjai nem sokkal kisebbek. Milánóban csak azért nem robbant a szar, mert a szezon közepén volt egy időszak, amikor Nesta visszatért a védelem közepébe, és Ronaldinho is jó formában játszott. Ennek a néhány hónapnak köszönhetően a Milan hazaért, de sem a csapat játéka, sem a kerete nem emlékeztet 2007 BL-győztesére, a nagy megújulás elodázhatatlan. Ennek első lépése az lesz, hogy Berlusconi eladja, és ennek minden Milan-szurkoló nagyon fog örülni, mert nyilván nem a Szeviép veszi meg.

Érdemes megnézni, hogy szerepeltek a bajnokságban a nemzetközi kupaindulók. A Juventust láttuk, de a BL meglepetéscsapata, a Fiorentina sem bírta a kettős terhelést: akár a nyolcba is juthattak volna, és egyáltalán nem érdemtelenül kerültek volna oda, a bajnokság viszont rettenetesen sikerült: 13 győzelem mellett 17 vereség. A Genoa sem sokkal jobb, pedig még az EL-csoportkört sem élte túl. Az ő 9. helyükhöz szintén negatív mérleg társult, nem is beszélve a Lazióról, amely szinte egész évben a kiesés ellen küzdött – kupa-, és Szuperkupa-győztesként!



A Roma annyival tudott többet, hogy legalább igen sokáig elment, és csak akkor tette le a lantot Európában, amikor már látta, hogy a bajnokságban is lehet még keresnivalója. A többiek viszont elcseszték az Európa Ligát, ÉS mellé a bajnokságot, amit erősen megérzett az olasz futball roskatag felépítménye. Az utolsó forduló után az olaszokat elvből sem alkalmazó Inter mentette meg a 4. BL-helyet.

Csak remélni tudjuk, hogy a 2010/11-es kalandozók, akik jól használták ki, hogy a bajnokság egyik fele a nemzetközi szereplés terhét nyögi, a másik meg történelmi válságot bonyolít, nagyobb szerencsével járnak, de erre semmi biztosíték nincs: a Palermo és a Napoli semmivel nem erősebb, mint a Genoa vagy a Lazio volt tavaly, azaz nekik újra választaniuk kell: vagy Európa, vagy a liga, mert a kettő együtt maximum novemberig tartható. A Sampdoriának ez a kérdés sokkal egyszerűbb: tehet a Serie A-ra magasról, nekik most a húsosfazék lesz a fontosabb, és egy jó sorsolással talán nem is elérhetetlen az egyenes kieséses szakasz, bár a csapat kifosztása valószínűleg nem ért véget a nyakkendősök lerablásával.

A Parma és a Bari kiváló szezont tudhat maga mögött. Mindketten hullámoztak egy keveset, de inkább kellemes kilengéseik voltak, aggódniuk igazán soha nem kellett. A Parma két forduló erejéig még BL-helyen is állt, és a Bari is eljutott az EL-helyekig, igaz, megkapaszkodnia egyiküknek sem sikerült. Ahogy Koman Vladimirnek sem a kezdőcsapatban, pedig itt-ott már megmutatta, hogy kiváló játékos. Nem tudjuk, a Bari-e a megfelelő hely számára, de 22 évesen már többnek kellene lennie ígéretnél, ezt pedig egy olasz középcsapatban a kezdőcsapatban való állandó szerepléssel bizonyíthatná. Emlékezzünk a szépre: bent van az első Serie A-gól!



A Cagliarinak lehetett volna sokkal jobb éve is, ha „Allegri fejét nem zavarják meg az ajánlatok” (mondta az Év Edzőjét kivágó elnök), így viszont a középmezőny vége jutott csak nekik. A Cataniát nagyon felhozta Miha, de szerintünk a kék-fekete kabát még nagyon nagy rá. A Chievo szép nevét mocskos vádak sározták be idén, az Udinese hiába adott gólkirályt, a csapat ezzel a lendülettel akár ki is eshetett volna, pedig (kapaszkodj!) nem kevesebb, mint 8 játékosuk lesz ott a világbajnokságon. A Bologna két hete liheg, akkorát futott, hogy megússza.

A Livorno kiesése kőbe volt vésve, 27 szerzett góllal egyszerűen lehetetlen bennmaradni. A Sienáé már jóval nagyobb meglepetés, ők nem tűntek ennyire erőtlennek, de valami csúnyán tönkrement, a szezon felétől kezdve szinte biztos volt, hogy tőlük is elköszönünk. Idén az Atalanta sem menekült meg, de ők harcoltak a legtovább.

A Serie B-ben óriási hajrá folyik éppen. A Lecce elcseszte a végét, és egy fordulóval a vége előtt már nem biztos, hogy meglesz az automatikus feljutás: két pontra van tőlük Vass Ádi Bresciája, háromra a Cesena. A legnehezebb feladat a Leccére vár az utolsó körben: bár otthon, de a 4. Sassuolóval játszanak, a másik két csapat középcsapatokhoz látogat. A helyzet úgy áll, hogy a háromból kettő egyenes ágon feljut, a harmadik pedig rájátszik a Sassuolo, Cittadella, Torino trió tagjaival. Május 30-án mindenre választ kapunk.

412 komment

Címkék: olasz videó összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr712030428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horas 2010.06.08. 19:48:15

@popp:
Jó rendben igen rendben van az amit írsz,de én Adriano-t ismerem már annyira nagy sumák a srác,nem a mimóza lelkű csávó.Kiváncsi vagyok lesznek-e gondok vele a Roma-nál.

Ettől függetlenül nem haragszom rá,kedvelem őt a mai napig más kérdés,hogy külöböző dolgairól megvan a vélemyénem.

A Roma alapvetően szimpatikus csapat Adriano-val kiegészülve meg pláne a BL-ben fogok szurkolni nekik nagyon.

horas 2010.06.08. 20:02:33

Adriano-t egy normális futballista röppályájáról végérvényesen kiütötte az édesapja halála,elöször nem ment neki a játék majd,újra belejött,akkor lekezdőtek a tréning problémák,utána összebalhézott Mancini-vel kényszerpihenő hazazavarták.Mourinho megprobálta vissza hozni,de egész egyszerűen lelépett és szónélkül haza ment és nem jött vissza a csapathoz.A fő gond nem nagyon látom a visszatartó erőt vele szemben mire föl hagyná abba ezt a fajta életfelfogást,
otthon kiskirály azt csinál amit akar,nem szólnak neki,hogyha nem ment edzésre,ennek ellenére is akarnak Európában,itt az AS Roma 3 éves ajánlata,mi kell még,durr bele...

Piiii 2010.06.08. 20:48:00

@horas: még jó h a szerződésben benne van, ha problémák lesznek vele nem kap pénzt, vagy valami ilyesmi. szval nagyon nem bukhatunk vele. kikéve ha ebből a csapaton belül bomlasztást csinál, bár ettől nem félek. én tartok azért tőle, főleg h volt ez a drogdilleres fegyveres balhéja...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.08. 20:55:01

@popp: Hehe, igazad van, az örök második helyezett edző csapatának drukkolónak ez valóban nem érthető. :) Spaletti meg persze Lippi 2.

@horas: Legyen így!

giacinto 2010.06.08. 22:21:52

nem értem én ezt a sok károgót....

mégis ki a retkes faszt kellett volna igazolni az Internek? mégis kit gondoltatok, ki fog jönni? Mou után mindenki visszalépés, ezt tudomásul kell venni.

Capello volt az egyértelmű elsőszámú jelölt, de ő nem lépett ki a Gentleman Agreement-ből, és Hiddink is most irt alá 2 hónapja a törökökhöz, eleve köcsögség is lett volna komolyabban bepróbálkozni. Prandelli aláírt a válogatotthoz. az összes többi KOMOLY edző foglalt és élő szerződésük van, kötődnek klubjaikhoz stb.

aztán maradt Benitez, meg a sok itáliai szájhős, akik faszán be tudnak szólni Mou-nak....

Vágjunk bele mi is ilyen Leonardo, Ferrara-féle géniuszokba?

köszi, inkább nem.

Benitez már nem 1 helyen bizonyított, amig hagyták dolgozni (2007-ig kb) voltak is jó eredményei, ami elvárható volt. sosem volt elsőszámú keret a keze alatt és arról nem ő tehet hogy nem is lett azzá. A Liverpoolba - bármilyen kurvanagy név is a szakmában - nem repkednek úgy a világklasszisok.

BruceWayne 2010.06.08. 23:00:47

@giacinto: na de akkor is bsazod, Benítez, the antichrist?????? Capello is vicc lett volna azért...

egyrészt vártuk volna meg a vb-t, másrészt a reallal ugyis olyan baráti a viszony, Pellegrini jöhetett volna ingyen :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.08. 23:08:45

@Nerazzurri:

Tavaly a Liverpool lőtt 4-et egy meccsen a Chelsea-nek, a MU-nak, az Arsenalnak és a Real Madridnak is. Túl van spilázva ez az antikrisztusozás. Mourinho legalább annyira "védekező" edző, mint Benítez.

horas 2010.06.08. 23:15:56

Én nálam alaoban Benítez volt a favorit.
Tény,hogy fogás rajta az igazolási politikája,de képességeiben ott van a legjobbak között.
Mourinho is lejtmenetben távozott a Chelsea-től emlékezzünk vissza,nyílván nem csúcsosodott ki ennyire mint Benítez-é.

Meglátjátok veszedelmes csapat lesz az ő Inter-e.
Branca-éknak emg az a dolguk,hogy kiegyensúlyozott kereteket hozzanak össze,igaz Mancini-nál voltak túlkapások,de nála is inkább az volt a gond,hogy sokan voltak a keretben.

horas 2010.06.08. 23:18:40

Miután elég valószinüvé kezdett válni,hogy Mourinho megy,nézegettem a Liverpool-t és azon keresztül inkáb Benítez munkáját inkább szakmailag,vannak neki támadási kombínáció bőven.Nem aggódom,de ha nem is lesznek,hanem a Liverpool-féle ngy feltámadások lesznek jellemzőek a csapatra nekem az is jó lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.08. 23:29:20

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Az örök második legalább gyakran szalad .és rosszabb éveiben sem zúg ki a tízből. ;-)

Spalletti meg két l-lel írja, valamint óriási arc és kiváló edző. Lassan ott tartunk már, hogy az úriközönség szemében csak 5-6 jó edző van az egész világon - hát persze!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.08. 23:33:59

@popp: "rosszabb éveiben sem zúg ki a tízből." Nem úgy mint a Roma. :)
No de ha te egy elütésem is ellenérvként tudod felhozni, akkor ott van egy kis gond. Ki vitatta hogy nem nagyszerű edző?
Azt meg te honnan vontad le, hogy csak 5-6 jó edző van egyesek szerint, szintén rejtély. Benitez pályája jó ideje negatív szakaszban van, ezért sokak számára meglepő Moratti gyorsasága pont az ő szerződtetéséért. Aztán lehet majd bizonyít, csak ne állítsuk már be úgy, mint egy géniuszt, főleg az elmúlt évek alapján ne.

horas 2010.06.08. 23:38:15

@popp: Én nekem Spalletti is eszembe jutott,de az a 7-1 az ormotlan nagy heget hagyott az úr profilján,nem feltétlen szeretnék egy olyat de még hasonlót sem átélni...
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Senki nem állította be géniusznak,fellettek sorolva az érvek ellene és mellette is.
Nyílván szubjektív ki melyiket érzi dominásabbnak vele kapcsoltaban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.08. 23:41:47

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Milyen jó ideje van leszálló ágban, tavaly még derekasan megkergette a jóval többől és jobb erőkből gazdálkodó MU-t, a Chelsea-t le is hagyta. Volt egy olyan szezonja, amilyen egy házasság utolsó esztendeje. Benitezt még nem nagyon rúgták ki szezon közben, minta vele szemben szanaszét istenített Hiddinket.

Amúgy nem vagyok egy Benitez fan, de az eredményei alapján simán méltó egy ilyen kaliberű feladatra. Szerinted az jó lett volna, ha várnak a vébé utánig és az átigazolási időszak kellős közepén tréner nélkül lébecolnak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.09. 01:34:35

@horas: Szurkolok neki és nektek.

@popp: Szerintem az lett volna jó, ha marad Mourinho, sajnos erre nem volt lehetőség, ilyenkor nincs jó megoldás.

calciomax 2010.06.09. 09:04:25

@Csöncsön: ezert irtam hogy kihozta a mximumot.

Hispan07 2010.06.09. 10:33:32

én pl nagyon örülök, hogy Benítez lesz az Inter edzője.

és annak is, hogy a Milané meg Allegri.

mickeyknox 2010.06.09. 10:54:30

@Csöncsön: volt még a tenerife előtt 3 csapata (valladolid, ossasuna, extremadura) de nem ez a lényeg. ja, és sose előzte meg a sevillát, 3.-ként kerültek föl, de ez tényleg mindegy.

a valenciával tényleg elért jó nagy sikereket, ezt nem vitatom. (cupertől megörökölte a 2x bl-döntős csapatot mínusz mendieta). azt se felejtsük, hogy voltak ők 5.-ek is abban az időszakban a la ligában, és az pont egy olyan időszak volt, ahol a madrid és a barca mellett más csapatoknak is volt esélye (pl. deportivo), nem úgy, mint mostanában.

éppenséggel ez jó előjel is lehetne, mert milanóban is egy jó kiváló csapatot örököl a pingvin. a kérdés az lesz, hagyják-e szabadon igazolni, mert ha igen, az nem biztos hogy jó, lásd liverpool :). valenciában nem kapott meg mindenkit, akit akart, az eredmény látható....

azért mert valaki spanyol, még nem biztos, hogy tökéletes, nem? :)

mickeyknox 2010.06.09. 10:59:25

@popp: ez csak annyit jelent, hogy nem volt jobb se houlliernál, se sounessnél. rosszabb se, ez igaz. a valenciával kapcsolatban pedig eggyel feljebb :)

dzzzzz 2010.06.09. 11:23:10

Benítez nagy problémája, hogy az olyan játékosokból akikben nincs nagy akarat képtelen jó játékost faragni, lásd Babel. Évekig nem tudott vele mit kezdeni, ebben a szezonban sikerült ember nevelnie belőle, de most meg már túl idős, hogy valami komoly lehessen belőle. Ezek után Balotelli megoldhatatlan neki.
A másik nagy problémája, hogy képtelen változtatni. A Liverpool idei szezonjában ezt szépen bemutatta, a csapat küszködik, akár vesztésre áll, de ő nem cserél. Csak a 70. perc után, akkor is csak felhozza Ngog-ot Torres helyére. Taktikát változtatni is képtelen volt, ha törik, ha szakad ő ugyanazzal a 4-2-3-1-el játszik.
Szerintem az Interből el fog adni jópár számára kezelhetetlen játékost, behúzza párszor az olasz bajnoki címet. Aztán szépen kiismerik az egyetlen taktikáját, a Mourinho által összehozott csapat teljesen kiöregszik (Benítez 29-30 évesekből álló csapatot kap) kicsúszik a kezéből a gyeplő és új csapat után néz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.09. 11:55:55

@mickeyknox:

Nem tökéletes, de nagy edző, nagy egyéniség.

Talán abban kiegyezhet minden itteni vitatkozó (és akkor lehet ez egyfajta közös pont), hogy nagy kíváncsisággal várhatjuk, mire megy az Interrel a Serie A-ban és a BL-ben.

giacinto 2010.06.09. 16:23:38

@Nerazzurri: Milyen antikrisztus? mik ezek az idiótaságok?

Pellegrini? Miért?

egyébként néztem statisztikákat, Benitez eredményeiről, gyakorlatilag mindenhol fejleszteni tudott az előző évi eredményeken új csapatában egészen a spanyol másodosztálytól kezdve.
Pl. volt olyan csapata aki az előző szezonban a 15. helyen végzett és ő 3. lett vele. és nyilván nem vett bele Messiket...

giacinto 2010.06.09. 16:33:18

Még annyit Benitezhez, hogy perfekt beszéli az olaszt, pályafutása elején több olasz cspaatnál is járt tanulmányúton és Arrigo Sacchit tekinti példaképének.
Taktikailag nagyon jó edző.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.09. 17:03:01

Egyfolytában szarakodik a blog.hu, semmit sem ért a gyomlálás, most is ezt kell írnom hogy látszódjon giacinto kommentje.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.09. 17:35:44

Egyszerűen elképesztő, hogy Lotito kizárólag két tipusú játékost tud a fejébe venni: a selejtet, aki sehova sem kell, csak Rómába, illetve a teljesen irreális, megszerezhetetlen kategóriát. Most éppen Joe Cole kell neki. Közben Foggia a Szpartak Moszkvával tárgyal Oddo pedig megérkezett Rómába, a Brocchi-Oddo csere hivatalossá válásához már csak a bejelentés hiányzik.

horas 2010.06.09. 18:20:17

Lehet fikázni Benítez-t,az utolsó éveiben van miért.
5 év alatt 2 BL-döntő és 1 elődöntő.
Most van a kezében egy fullos keret és nem feltétlen fogják engedni,hogy szétbassza.

Benítez-től féltjük az Inter-t mit csináljunk Del Neri-vel megg Allegri-vel akik sokkal gyengébb keretttel fognak dolgozni,Ranieri meg csak nem vénségére fog nyerni valamit...

Benítez jövőre símán ejti ki a Mourinho-féle Real-t,egy Jack Daniels-ben fogadok bárkivel.

horas 2010.06.09. 18:58:32

Arról meg nem beszélve,hogy szerintem a Juve,Milan,Roma trió közül egyiket sem vállalta volna el,fordítva egyiksem tudta volna megszerzni,ahogy a Juve bizonyosan nem is tudta...
Ezen is lehet gondolkodni,nem csak azon,hogy fogja szétbaszni az Inter-t...

Hispan07 2010.06.09. 19:04:59

@horas: Ranieri egy tapasztalt, bizonyított, jó OLASZ edző.

Del Neri egy tapasztalt, bizonyított, jó OLASZ edző.

Allegri egy fiatal, feltörekvő, jó OLASZ edző.

Mi szüksége lenne a Roma, Juve, Milan trió bármelyikének Beniteznek? Ezen is el lehet gondolkodni.

Ezután pedig nyugodtan szállj le a többi csapatról és örülj inkább Beniteznek, tervezd meg az idei igazolásokat, stb.

horas 2010.06.09. 19:10:51

@originalBalintos:
Ebben sok igazság van.
De Benítez ereje nem a kiismerhetelten taktikai váltásokban volt,hanem az ő Liverpool-ja egy totálisan vesztett pozicióból pillanatok alatt visszahozta magát a meccsbe,ugyanazzal a 4-2-3-1-el... ez nem ilyen fekete-fehér dolog...

Mindkét félnek igaza van.Meglátjuk,ha az igazolások rendben lesznek,nagy gond nem lesz. Minden kapcsolat elfárad egyszer.
Benítez-Pool
Ancelotti-Milan
Ahogy Capello sem volt túlzottan sikeres a Juve-nál a végére már ami a BL-t illeti.
Wenger és az Arsenal kapcsolatát is nyugodtan nevezhetjük már évek óta szenvedésnek.

horas 2010.06.09. 19:14:34

@Hispan07: Mi szüksége lenne a Roma, Juve, Milan trió bármelyikének Beniteznek? Ezen is el lehet gondolkodni.

Érdekes megközelítés.
Ha Benítez-re nincs szükség akkor mi szükség van a felsorolt edzőkre?
Mert ha Benítez-ben nem hisznek akkor mit várnak olyan emberektőól akik soha nem nyertek semmit.

Istenem ez az olaszozás...
Mit érdekel téged,hogy olasz vagy nem olasz...te olasz vagy?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.09. 19:15:00

@horas: hispánnal értek egyet itt most. Luis Aragones talán a spanyol kupán kívül nem nyert semmit, aztán majd hetven évesen beficcent egy EB. Azt értsd meg végre, hogy nem csak a celb edzők a jó szakemberek, akik giga klubok körül keringenek. Adott esetben egy bajnoki harmadik hely is lehet akkora eredmény, mint egy győzelem, függően attól mivel főzöl.

Rafa Benitez jó edző, de az Inter nem az tréner miatt a legnagyobb esélyese a bajnokságnak. Az általad fölsoroltakat jobb edzőnek tartom Mancininál, mégis Mancini a háromszoros bajnok, mert jókor volt jó helyen.

horas 2010.06.09. 19:24:14

@popp:
A gyenge csak addig az amíg le nem győzi az erősebbet,mondta egyszer Lukács László...

Mancini vesztét pont Benítez okozta...de talán még Mourinho-t is...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.09. 19:26:15

Én csak azt furcsállom, ha pont egy olasz drukker kritizálja Benítezt, akinek nemcsak példaképe Sacchi, de sokat is tanult tőle, és kifejezetten olaszos stílust honosított meg a csapatainál (ezért is utálták meg sokan), még a hagyományosan támadófocit játszó Valenciát is "ránevelte" az 1-0-kra. Azt értem, ha egy Barca- vagy Real-szurkesz azt mondja, hogy ez nem az ő klubjuk filozófiája. De az Internél? Amelyik legszebb időszakát éppen a catenaccio-nak köszönheti, melyet egy Spanyolországból érkezett edző honosított meg náluk még a hatvanas években?

Szerintem Benítez pont hogy Olaszországba való, pont az olasz nagycsapatokhoz.

horas 2010.06.09. 19:29:06

@popp: Szó-szó.
Benítez mellett sok mindel szól és ellene is ez igaz.Egyértelmű.

De azt mondjuk nehezen hiszem,hogy te vagy Hispan is Ranieri-t vagy Allegri-t választaná helyette...

horas 2010.06.09. 19:41:00

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Mourinho nem hülye,remek érzékkel rendelkezik az biztos.
Mindenki maradt volna,de úgy ment el,hogy Mourinho pótalhatatlan meg így meg úgy ő az etalon.
Először dobott egy óriásit majd kiszállt a játékból.
Nagyon okos ember,Az Inter-nél már most egy élő legenda,ahogy Benítez is az lehetett volna a Pool-nál csak szépen leépítette a nívóját,ahogy Ancelotti-nak is lépnie kelett volna 2007 után mert a Milan-nál is minden volt csak perspektíva,jövőkép meg koncepció nem.

@Csöncsön: Kicsit túl van ragozva a dolog amúgy itt már Benítez ügyben.Abban nincs ráció,hogy a BL-győztes a PL-7.ik helyezett edzőjét akarja mert Benítez nem a PL 7.ik helyezett szintű edző.Mivel más igazi tekintély nem volt a piacon így ráesett a választás,továbbra sincs ráció abban,hogy is miért Benítez A lehetőségek közül a legjobb.
Viszont Benítez lejtmenetére fókuszáló
támadások jogosak.

horas 2010.06.09. 19:50:03

@Hispan07: Meg amúgy arról nem beszélve,hogy egy nevesebb edző kinevezésével komolyabb játékosok számára is inkább csalógató tényező.
Eto'o,Sneijder,Lucio Mourinho nélkül nem feltétlen jött volna ahogy egm lehet nézni miylen nevek röpkjödnek Benítez körül és milyenek az OLASZ edzők körül...
Amúgy témát lezártam,már szilánkos a csont...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.06.09. 19:55:18

@horas:

Úgy látszik, ez egy ilyen rétestészta vita. Én is már rég ki akartam szállni. :-)

Hispan07 2010.06.09. 19:55:59

@horas: én biztosan Allegrit választanám, mert a fiatal, tehetséges edzőket, játékosokat szeretem.

Az olaszozás meg csupán annyiról szól, hogy ezek a csapatok Olaszországban játszanak. Fenti három edző ismeri a közeget, ott érték el a sikereiket. Benitez majd meglátjuk, mit tud - mégegyszer, én örülök neki, hogy ő lett az Inter edzője.

Hispan07 2010.06.09. 19:59:06

@horas: Ne légy már ennyire elszállva - a "komolyabb játékosok" nem Benítez, hanem Moratti pénztárcája körül repkednek.

Vagy teszerinted az isteni Cé Pellegrini miatt ment a Realba?

horas 2010.06.09. 20:06:46

@Hispan07: Rossz példa,C már tavaly elött lépett volna,de Ferguson megdumálta.Pellegrini ki sem volt nevezve mikor C már megvolt.
Torres vagy Silva viszont,ha jön szinte 70%-ban Benítez miatt jön...
Allegri miatt ki jönne el?Egyáltalán jön valaki?
Szerinted C ugyanennyiért elment volna a Milan-ba?
Akkor a Man.City miért nemtudja megszerezni az igazi klasszisokat?

giacinto 2010.06.09. 20:09:54

megnézném, hogy fogadnák a friss BL-győztes, többszörös bajnok játékosok az öltözőben mondjuk egy olasz kiscsapattól érkező trénert, akinek kb annyi eredménye van hogy XY csapatot behozott a 10. helyre (amit nem szólok le, sőt kurvanagy dolog pl Mihajlovic idei félszezonja)....

csak épp tekintélyük nincs.

ezért kellett úgymond komoly nevű edző, aki azért elég szigorúnak is igérkezik.

giacinto 2010.06.09. 20:11:41

Ferrara is milyen kurvajó ötlet volt, együtt focizott a nagy öregekkel duma, aztán szépen azok buktatták meg...

horas 2010.06.09. 20:29:18

Franc tudja,Capello és Hiddink ugyanúgy vissza dobta az Inter-t is.Benítez-t pedig meg még szerződés kötötte anno.Juve-nál legalább megvan,hogy komolyabb embert akarnak,a Milan-nál én ezt nem látom...ezt sem.

giacinto 2010.06.09. 20:39:39

@horas: Capellonak és Hiddinknek tutibiztos, friss szerződése volt, Beniteznek már hónapok óta kiállt a rúdja Liverpoolból. Ha tényleg akarta volna a juvét, elfogadja.

Hispan07 2010.06.09. 20:43:09

@horas: szerinted Mourinho honnan ment a Portohoz? Benitez a Valenciához? Capello hogy és hol kezdett edzősködni? Soroljam még?

A Milannal a jelenleg legtehetségesebbnek tartott olasz edzőt akarják (vágod, az év edzőjének választották a kollégái), szerinted ennél mennyivel komolyabb az angol bajnokság 7. helyezettjének az edzője? Mert az egyik jelen pillanatban ismertebb, és évekkel ezelőtt egy kupát is nyert egy top csapattal? Míg a másik még csak most jár a pályája elején, most kerül először nyerésre esélyes csapathoz?

Én mindenesetre újfent azt javasolnám: foglalkozz az Interrel, örülj az új komoly nevű edzőnek, és hidd el, a többi csapat is meg lesz valahogy nélküled.

_alerob 2010.06.09. 20:44:01

Annyiszor belementünk már olyan vitákba, hogy ilyen keret meg olyan keret. Ha a Juvéban meg a Milanban mindenki úgy focizna, ahogy tudna, akkor az is milyen keret lenne. Benitez jó igazolás volt, grat érte, de szerintem a Juve sem ragaszkodott csak hozzá. Del Nerit én az egyik lehető legjobb választásnak tartom.

Hispan07 2010.06.09. 20:44:24

@giacinto: jah, Ferrara bebukta. Leonardo se jött be igazán. Guardiola meg igen. Blanc is. Deschamp is. Vagy Capello. van ilyen.

értelmetlen_nevű 2010.06.09. 21:11:37

sportgeza.hu/futball/2010/vb/hirek/pato_ott_drukkol_majd_a_brazilok_osszes_meccsen/

Azért ez szimpatikus, simán megsértődhetett volna.

@Hispan07:
Én nem nagyon hiszek a Milan esélyességében. Szerintem jövőre gyengébb lesz az Inter, de így is komoly igazolásokra lenne szükség, hogy a Milannak legyen esélye beleszólni a bajnokságba. Ha Oddo-t sikerül elpasszolni, az már önmagában is komoly erősítés.
------------
Kíváncsi leszek egyébként, hogy mennyire tudja Benítez feltüzelni a mindent elérő csapatot. Ha sikerül őket motiválni, akkor tükörsimán behúzzák a bajnokságot.
Én nem érzem, hogy hű de megfogta volna vele az Inter az isten lábát, de nem kockáztatnak túl sokat, az tény. Abban viszont szinte biztos vagyok, hogy a következő szezonban még nehezebb lesz szeretni az Intert (mondjuk idén nekem semmi bajom nem volt velük).

horas 2010.06.09. 21:32:34

@Hispan07: Az biztos,hogy valahol elkell kezdeni ezt adom.
Amúgy valahogy megint elsodorótunk a beszólógatás vízei,nem feltétlen baj.
:)
Allegri-ról miylen jól tudod,hogy az év edzője volt tavaly,ahhoz képest elzavarták a Cagliari-tól is.
Ahogy írtam,Benítez múltja nívós a jelene eléggé hüllámvölgy a jövőjéről nem tudunk sokat ezzel kapcsolatban itt már lényegében,minden dolog lelett írva.
@giacinto: Franc tudja,szerencsésen alakúlétak a dolgok mert pont akkor rúgták ki amikor Mou már nem volt,elküldhették volna mikor kiderült,hogy nem lesz BL-kb egy hónapja is,lehet elvállata volna a Juve-t...

@_alerob: Keret úgyben nem értünk egyet,Del Neri perpillanat olaszországon belül,télleg az egyik legjobb választás a 4.ik a hely a Samp-pal imponáló,de én mondjuk Delio Rossi-t jobbnak tartom példáúl,szubjektív.

horas 2010.06.09. 21:38:13

@értelmetlen_nevű:
Igen amúgy nagyon nehezen,de az idei Inter-ből a futballra emlékezető foszlányok azért fel-fel törtek,támadójátékban elég sokoldalú volt ez a csapat,amúgy úgy gondolom Benítez sincs hijján az ilyesmiknek,de Benítez főfegyvere szerintem a pszichés területek,az ő Liverpool-jában pont az volt a legutálhatóbb tulajdonság,hogy a semmiből jöttek vissza pikk-pakk állandóan.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.10. 08:10:44

30 millió euró felett fizetne az Inter az argentin buldog és Kuyt játékjogáért. Interesek?

calciomax 2010.06.10. 10:15:20

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: meg kene ertenie Beniteznek hogy az olasz bajnok es Bl gyoztes Inter keretenek nincs szuksege az angol 7. keretebol senkire!

horas 2010.06.10. 10:25:08

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Korrekt.Kuít jöhet,de Mascherano-ra tovább sincs igazából szükség mindenesetre Muntari helyett jó lesz.De nálam a Motta Cambiasso páros az ideális kezdő,Stankovic Mariga pedig ideális csere,talán ha jön Mascherano Mariga lesz az utolsó a rangsorban de nehezen hiszem,hogy Mascherano padozni fog.
Cambiasso-Motta duó azért jó mert egyik full defenzív másik azért tud osztogatni valamennyire,Mascherano-val ez nem így lesz érzésem szerint.
Kuyt elfér a keretbe Quaresma helyén,de szeretném,ha Pandev miatt sokkal kevesebbet játszon.

Így ebben a formában ez az üzlet nem rossz.

horas 2010.06.10. 10:25:59

"Kuyt elfér a keretbe Quaresma helyén,de szeretném,ha Pandev miatt sokkal kevesebbet játszon."

de NEM szeretném,ha Pandev MIATTA sokkal kevesebbet játszon.

horas 2010.06.10. 10:44:00

33 millió Kuyt és Mascherano-ért.Nem rossz,de n fognak belemenni az angolok.Viszont mivel az Inter-nek lényegében nem kellenek,csak Benítez hülyesége ennél töbet nem szabad kínálni.
Kuyt még hagyján,de Mascherano kicsit feleslegesnek tűnik nekem.IInkább egy középhátvédet kellene hozni,ahhoz Benítez-nek úgy is jó érzéke van.

horas 2010.06.10. 11:07:22

@popp: Burdisso-Brighi cseréhez mit szólsz?

Mr.AT 2010.06.10. 11:13:16

"Pepe,Krasic,Criscito a Marchionni,Tiago,Grygera vonalhoz előrelépés Egy fénykorában lévő Nedved,Zambrotta,Camoranesi től nagyon elüt."

Mikor Camot leigazoltuk a Veronától, kicsit sem volt nagyobb név, mint most Pepe, sőt.
Konkrétan már fél éve a Juvéban volt, mire egyáltalán válogatott lett, Pepe meg már most 15szörös válogatott.

Én pont ezt szerettem mindig is a csapatomban, mindig igazoltunk 1-2 igazi klasszis sztárt, melléjük meg jó kis olasz játékosokat, akik korábban nem voltak igazán elismert klasszisok, de miután jó szemmel kinéztük őket, nálunk kinőtték magukat, s azzá váltak.

Jó lenne visszatalálni erre az útra.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.10. 11:13:19

@calciomax: Ezzel körülbelül egyet is értek, bár jól mondja @horas:, Kuyt nem jön rosszul senkinek. Az argentinra semmi szükség és azt én sem szeretném ha Pandev kevesebb lehetőséget kapna, bár megvan hozzá az ereje és tehetsége hogy bebizonyítsa, pályán a helyen.

horas 2010.06.10. 11:24:56

@Mr.AT: Amúgy ez igaz,ezt én is prefelrálom,hogy relatíve ismeretlen játékosokból a csapatnál lesz igazi sztár,lásd Maicon vagy Julio Cesar,ez egy órisái önigazolása a klubbnak.Igazad van nem lehet csak sztárokat igazolni,de mondjuk a Juve-ba most kellene egy-kettő azokból is.Diego-val mi lesz?
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Pandev egy-két éven belül kiszorítja csak nehogy elmenjen addig...aztán marad egy görbelábó sokat futó 32 éves Kuyt a csapatban.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.10. 11:29:16

@horas: Burdisso nagyon kell Ranierinek, bízik benne a mester, úgyhogy nem rossz üzlet ez. Brighit nagyon bírom, de hozzá hasonló rakkolós középpályásunk van elég (De Rossi, Taddei, Perrotta, Faty), aztán hoztuk Simpliciot is, aki támadásban jobb, mint Matteo.

horas 2010.06.10. 11:32:28

@popp: Most olvasom,hogy a Man.City 43 m fontot adni Burdisso és Balotelli-ért.
De nem valószinű,hogy lesz belőle bármiis Burdisso a Roma-ba akar meni,Balotelli pedig kell Moratti-nak.PEdig ez a pénz már elég lenne Torres-ért.
Brighi jó lenne emrt inkább egy ilyen megbízható csere kell az Inter-be mint Mascherano.

Mr.AT 2010.06.10. 12:33:14

Official: Simone Pepe kölcsönbe került a Juventushoz

A Juventus FC közleménye szerint a megállapodás értelmében a játékos kölcsönvétele 2,6 millió euróba kerül, amit a 2010/2011-es üzleti évben kell kifizetni az Udinesének.

A megállapodás tartalmaz egy opciós jogot is a játékos megvásárlására, amire a Juventusnak a 2010/2011-es szezon végén lenne lehetősége. A játékos kivásárlása ennek értelmében további 7,5 millió euróba kerülne, amit három éven belül kellene törleszteni.

Simone Pepe - aki már szerződésének tudatában csatlakozott a nemzeti csapathoz Dél-Afrikában - első szavai így hangzottak:

"Nagyon boldog vagyok most, hogy leszerződtem és így még nagyobb motiváltsággal készülhetek a VB kalandra. Egy hónapon belül két álmom is valóra vált: része vagyok a VB-re utazó nemzeti csapatnak és egy nagyszerű klub színeiben játszhatom. A Juventus a legpatinásabb olasz klub, a története önmagáért beszél. Itt az idő, hogy megírjuk történetének új lapjait..."

ericcartmen 2010.06.10. 12:58:30

@popp: De Rossi sokkal jobb nála, de Taddeinél pl simán jobb (és nem is ugyanaz a poszt), Perrotta rutinosabb, de már öregszik, Faty meg szar, szóval én szeretném ha maradna, és az ideinél több lehetőséget kapna.

Hispan07 2010.06.10. 13:04:52

@értelmetlen_nevű: én sem hiszek a Milan esélyességében. Abban szeretnék hinni, hogy elkezdenek felépíteni szisztematikusan egy csapatot, ami pár éven belül esélyes lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.06.10. 13:25:33

@ericcartmen: Én rakkolásról beszéltem, nem arról, hogy ugyanaz a poszt és nem mondanám, hogy sokkal jobb Taddeinál - mindkettőt bírom.

Ha meg úgy merül föl a kérdés, hogy Burdisso vagy Brighi, ráadásul 0-ás üzletben, akkor - nem feltétlenül szimpátia alapján - az előbbire szavazok.

Megbízható középhátvédre szükségünk van, Matteo meg jobb játékos annál, hogy csak perceket kapjon, Simplicio érkezésével pedig sanszosan nem jutna neki sok lehetőség. Ráadásul, ha igaz, hogy 4-4-2-re akar átállni Rani, akkor eggyel kevesebb belső középpályásnak jut hely a kezdőben.

daneeka 2010.06.10. 13:48:39

@Mr.AT: Candrevát jó lenne leigazolni végleg.
Azon gondolkodtam, hogy egy Krasic-Diego-Pepe hármas elöl egész jó lenne csatár nélkül is. Persze Del Neri maradni fog a 4-4-2-nél...

daneeka 2010.06.10. 13:52:41

@Mr.AT: Zizou, Vieri, Pippo, Torricelli, stb-stb... Sajnos már Capello idejében elkezdtek megszűnni ezek az igazolások. Legutóbbi ilyen talán Zambrotta volt, ha jól emlékszem.

horas 2010.06.10. 15:19:16

@daneeka:
X...-.X....-Chiellini-....X
...Palombo-Sissoko
..Krasic-Diego-Pepe
...........Dzeko

balszélre Clichy-t olvastam elgutóbb,középre Gallas,Mexes,Bonucci is,viszont Diego-t most az MU-val hozták szóba,és Iaquinta lehet a kulcs Dzeko megszerzéséhez.

Közben Kuyt és Mascherano-ért konkrét ajánlat emnt az Inter-től 33 m,viszont a Barca is képbe került Silva-val kapcsolatban sajnos,és Torres-t is neki áltak emlegetni az Inter-el.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.06.10. 16:29:13

@horas: Kuyt meg mascheranoert 33m OMG tisza Queresma Mancini :(

horas 2010.06.10. 16:53:27

@Great Cornholio:
Hát azért nem.
Egyrész egy mükdödő játékrendszerbe jönnek posztra,másrészt mindkettő régóta magas szinvonalon játszik.
Quaresma sosem játszott amgas szinvonalon elötte.
Mancini meg leszállóágban is volt mikor jött illetve nem müködött a játék rendszer amiben nekik nagy szerepük lett volna.Akkorát nem lehet bukni egyikkel sem mint Quaresma-val.

ericcartmen 2010.06.10. 17:29:06

@popp: Szerintem Brighi jobb, de ez szubjektiv, meg szimpátia is beleszól nyilván, Taddeit nem nagyon birom, reménykedtem is kicsit, hogy nem hosszabit.

Egy vagy-vagy esetben a Burdisso - Brighi kérdés egyértelmű, ebben nincs vita, de nem kell eljutni a vagy-vagyig.
A 3 jólkereső brazilt kellene elküldeni (illetve eladni) úgy, hogy árukból kijöjjön Burdisso meg Motta másik fele.

Klasszikus 4-4-2-ben nem hiszek, ahhoz kellenek normális szélsők, azok pedig nincsenek. Taddei, esetleg Menez, meg Guberti (ha marad) játszhatna szélen, ez édeskevés. Pláne, hogy jelenleg 6 belső kp-ás van.

horas 2010.06.10. 17:37:00

@ericcartmen:
Jól kereső brazil?
Baptista,Doni és ki a harmadik nem ugrik be?
Cicnho?
Hát rájuk télleg semmi szükség.ÉS biztos sokat keresnek,Artur tökéletes csere kapus,Motta és cassetti lehozz jövőre a jobb oldalt amit Baptista csinál azt megcsinálja Cerci vagy Guberti szó nélkül.

Althedokan 2010.06.10. 19:16:29

hiányolom a torinói gödör című posztot...
a vb miatt szépen elsiklottunk fölötte... egyébként a torinói alagút végén van fény, még ha nem is látszik, de Milánó szebbik felén????

giacinto 2010.06.10. 20:36:49

Ez a Pepe gyerek nálam egy új Marchionni (sőt), aki a jobbszélen elrohangál mint a mérgezett egér, de azon kivül sok hasznosat nem igen látni tőle. remélem igazam lesz :)

horas 2010.06.10. 21:01:23

@giacinto: Hát én sem látom benne a követekező olasz új szuper szélsőt...
Az Inter-nek Silva-val kellene replikázni rá,de még Kuyt-el is túlütnek rajta...

BruceWayne 2010.06.10. 21:15:10

@horas: "Benítez jövőre símán ejti ki a Mourinho-féle Real-t,egy Jack Daniels-ben fogadok bárkivel. "

mondanám hogy állom de saját csapatom ellen nem fogadok...

Althedokan 2010.06.10. 21:19:36

@horas: részemről Allegri jó lesz, jól bánik a fiatalokkal, és most a Milannal erre nagyon nagy szükség van, pláne hogy nem vesznek játékost csak nevelnek... Semmi kedvem Benitezhez, legyen az Inter edzője, majd jól megütközünk:D Aztán meglátjuk

horas 2010.06.10. 23:35:13

@Nerazzurri:
Benítez mérlege marha jó Mourinho ellen.
És az Inter csapat ügyileg jóval a Real elött jár.
@Althedokan: Milyen fiatalok,nehezn hiszem,hogy Seedorf-ot vagy Pirlo-t bárki kiszórítja.Ki Strasser?
Brocchi már megérkezett,nem?Allegri számol vele.
Hány éves 34?
Yepes is alapember lesz jövőre....
Nem hiszem,hogy ott bármi is megmozdúlna.

horas 2010.06.11. 00:25:15

Jaj ez a Benítez.Most Jovanovic-ot akarja hozni akit félig már megszerzett ingyen a Liverpool-al.Jó rúgott a Standard Liege-ban 116 meccsen 52 gólt,de minek ő nekünk?Ő a Liverpool-ban Torres mögött tökéletes csere.Eközben Motta,olyasmiket nyilatkozik,hogy nem örül túlságosan Benítez-nek,és Jimenez-t úgy néz ki visszavásárolná az Inter,aki szivesen maradna még egy szezon-t Parma-ban.Burdisso is ugynéz ki Roma-ban folytatja,az anyagiakról megy a vita.

horas 2010.06.11. 00:36:14

Innen üzenem neki,hogy nézze meg a keretet és olyan posztra igazoljon ahova kell is.
Idehozza Cambiasso posztjára Mascherano-t,
Pandev vagy Eto'o posztjára Kuyt-öt és most ez a Jovanovic is szélső.
Muntari,Materazzi,Córdoba és Quaresma helyére kell ember nem azokéra akik jók.
Chivu át veszi az egyik középhátvéd helyét már csak egy középhátvéd egy balhátvéd egy középső középpályás és egy több funkciós támadó kell,nem felttlen a kezdőbe,így kéne igazolni.
Rafa,ne kezd!!!

Mr.AT 2010.06.11. 10:26:29

@horas: "Innen üzenem neki,hogy nézze meg a keretet és olyan posztra igazoljon ahova kell is."

Alighanem jól meg is rettent, és ma nem aludt jól... :-)

chrisred 2010.06.11. 12:11:34

@originalBalintos: Babel 23 éves, ez már olyan idős kor? Nála egyértelműen a technikai fogyatékosságai okozzák a gondokat, amit már 20 évesen, amikor a Liverpoolba került, sem lehetett döntően befolyásolni.

A Liverpool 2008 elejétől kezdett el 4231-ben játszani, legfőképpen Gerrard miatt, akinek a normál taktikai hadrendbe történő beillesztése éveken át komoly problámát okozott. Ugyanis nem középpályás, csatár vagy szélső, bár mindegyik poszton megfordult. Viszont ebben a visszavont ék vagy árnyékcsatár szerepkörben bizonyult a leghasznosabbnak. Ettől függetlenül Benítez már a Valenciánál is törekedett arra, hogy a csapata úgy hét taktikai formációt tudjon alkalmazni, és bármelyikre átállhasson meccs közben, akár csere nélkül is. Ezért preferálja az olyan játékosokat, mint Kuyt, akik több poszton is használhatóak. 442, 451, 352, 433 - ezeket a felállásokat játszotta a Liverpool az eltelt hat év során, ha az olyan szélsőséges példáktól, mint 2005-ös BL döntő második félidejében bevetett 361, eltekintünk.

horas 2010.06.11. 12:29:15

@Mr.AT: Jó hát ez csak frázis volt...
csak valamennyire jól hangzik,alap,hogy blődség....

daneeka 2010.06.11. 12:47:48

@giacinto: A kieséstől épphogy megmenekült Udinese szélsője volt. Egyértelmű, hogy padozni fog...

horas 2010.06.11. 14:24:44

@daneeka: Az a cink,hogy jelenegl nincs aki kiszorítsa?
Te kire gondoltál.Pepe a kezdőbe érekezik
Ez amúy sarkítás,mert az Udinese nem egy kiesés ellen küzdő csapat,játékosállományra szerintem,ott van legjobb 5-6 csapat között.
Handanovic,Zapata,Inler,D'agostino,Di Natale
mind elférnének a dobogós csapatok kezdőibenés Pepe,Floro Flores,Obodo,Isla,Sanchez is az Serie A átlag feletti minőségű játékosok.
Vagy Marino miatt vagy nemtudom,de nagyon hullámzó a csapat,ugyanaz mint a Fiorentina csak kicsibe,jók,csak kb 4 féle ciklusból áll egy szezon náluk.Az Inter most már évek óta megszenved velük mindig,az fix.

giacinto 2010.06.11. 19:51:24

@horas: Te vmit nagyon félreolvastál, mert Motta éppenséggel örül Beniteznek, Jimenez pedig marad Parmában Mariga és Biabiany másik feléért.

Ezt a szerb(?) gyereket pedig nem fogja idehozni, hiszen aláírt a Poolhoz.... örüljünk neki.

@daneeka: egy kiesőjelölt csapat szélsőjéért kell adni 10-12 millió eurót, aki a padra megy? Látom Secco még mindig ott van a szeren. B verzió, tényleg a kezdőbe kerül, akkor viszont megnyugodtam.

@chrisred: Benitez akkor jól jár az Interrel mert van itt is egy csomó univerzális ember, akik képesek több poszton nyomni: Stankovic, Zanetti, Chivu, Balotelli, Etoo, stb...

Mr.AT 2010.06.11. 20:22:13

@giacinto: "egy kiesőjelölt csapat szélsőjéért kell adni 10-12 millió eurót, aki a padra megy?"

Maicon mikor 2006ban átigazolt az Interhez, akkor a francia bajnokságban 10. helyen végzett Monacoból jött.

Attól, hogy gyenge csapatban játszottál, még lehetsz qrva yo. Pepe szélsőként 7 gólig és 5 gólpasszig jutott idén az Udinesében, ezzel toronymagasan a legjobb 8 támadó középpályás közt van az olasz ligában.

Amúgy pedig adott a Camoranesi párhuzam, amit már írtam fentebb. Ettől még persze lehet, hogy vele is bukunk - nem véletlen ez az egy év kölcsönszerződés. Épp elég lúzerre szórtunk már ki egy rakat pénzt, ez sztem okos megoldás így.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.06.11. 22:05:24

ha mar univerzalis jatekosok, ma hallgattam egy radios beszelgetest a rai2-n capelloval, kozben mondta a riporter, hogy lippi probalkozik egy olyan formacioval, amit az inter jatszott iden, di natale lesz sneijder, stb.... (jo nagy a kavarodas) es ezzel kapcsolatban nyilatkozta buffon neje, hogy az biztosnak latszik, hogy az ura a kapuban fog kezdeni... :)

daneeka 2010.06.12. 14:46:00

@giacinto: kölcsönbe érkezett. ha valaki, akkor Krasic fogja kiszorítani. változatlanul állítom, a padra érkezett, de ez nem jelenteni azt, hogy nem fog játszani. megmondták, hogy mélyíteni akarják a keretet.
de a helyedben a saját portámon söprögetnék:
www.marca.com/2010/06/09/futbol/futbol_internacional/calcio/1276112174.html?a=0e9d1ca49ab04a4b909b8a60bf5d6ae6&t=1276345878
www.mopo.de/2010/20100612/sport/fussball/inter_skandal_bayern_nachtraeglich_cl_sieger.html
ha nem beszéled a nyelveket, akkor google fordító a barátod!

daneeka 2010.06.12. 15:57:30

@giacinto: Én tisztelem az Udineset, jó csapatnak is tartom. De az, amit leírtál, nem változtat azon a tényen, hogy idén a szar és a fos között volt a teljesítményük.

G_P_T 2010.06.12. 23:00:01

@daneeka: Kb egy hónapja lehetett már róla olvasni az olasz sajtóban, szóval nem kell úgy hanyatt esni ettől. Az, hogy a külföldi médiumoknak ez most tűnt fel, mutatja az "ügy" komolyságát, melynek fő "szakértője" egy sportújságíró. Érdekes, hogy eddig két olasz sportjogász véleményét olvastam ezzel kapcsolatban, és ilyesféle kimenetelt kizártnak tartottak.

daneeka 2010.06.13. 05:49:20

@G_P_T: Figy, én azt mondom, amit ti (tisztelet a kivételnek) mondtatok 4 évvel ezelőtt. Ha csaltatok, akkor a k... any... Ennyi!

G_P_T 2010.06.13. 13:14:11

@daneeka:

A legsúlyosabb büntetés, ami kijöhet belőle, hogy Preziosit és Morattit x időre eltiltják a bizniszeléstől, meg kapnak vmi pénzbüntetést. Kb egy hónapja már lehet tudni az ügyről, csak vmi német bulvárlap most úgy gondolta, hogy ír egy merészet, ez a címek elvétele egyszerűen ökörség.
Eleve a jóhiszeműség: Moratti megveszi a két spílert, a megállapodást és a szerződést regisztráltatták az olasz szövetségnél, amelyik kiadja a két játékos versenyengedélyét. A szövetség tiltotta el Preziosit, nekik kellett volna jelezni, hogy hohó, ez így nem OK. Onnantól kezdve, hogy kiadták a versenyengedélyt, a játékosok és a klub jóhiszeműen járt el a szerepeltetésükkel. Azért elég kétes lenne a játékosokat és a klubokat büntetni, mert a szövetség nem szerzett érvényt korábbi határozatának, és a nemzetközi megkeresésre sem reagált... :)

Ráadásul Preziosi ezen kívül még több játékos átigazolásában is részt vett, így ha lenne bármiféle valóságalapja az eredmények törlésének, akkor még kb 5-6 csapat lenne érintett, köztük a Juvéval is, akik játékosokat adtak-vettek a Genoával.

BruceWayne 2010.07.16. 12:27:44

a Lazio elfogadta a City ajánlatát Kolarovért
süti beállítások módosítása