Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Duplázás, Duda-szó - a spanyol bajnokság utolsó fordulójának összefoglalója

2010.05.17. 19:10 Garcia bőrmester

A spanyol bajnokság utolsó fordulójában semmi meglepő nem történt, a Barcelona egyértelműen a legjobb csapat, amely az utóbbi 20 szezonból 10. alkalommal lett bajnok, míg a Real Madrid cím nélkül maradt, ami minden bizonnyal Manuel Pellegrini állásába kerül majd. Az egyetlen igazán izgalmas érdemi párharcot az Almeria-Sevilla meccs hozta, melyen a Sevilla nem akármilyen körülmények között szerezte meg végül a BL-selejtezőben való indulás jogát. Két hónapja megmondtuk, hogy melyik három csapat fog kiesni és végül azok is távoztak, akiket jósoltunk, bár a végére csak azért nem lett melegebb a pite a Málaga és a Racing Santander számára, mert érdektelen vagy menetközben azzá váló ellenféllel találkoztak az utolsó játéknapon.

A Barcelona 99 pontot szerzett a bajnokságban, ami rekordot jelent és a 20 csapattal üzemelő európai bajnokságok közül is kiemelkedik. Természetesen az nem volt kérdés, hogy a Valladolid nem fogja megakadályozni őket a bajnoki cím megszerzésében. A négygólos különbség teljesen reális egy kieső ellen és mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy már a forduló előtt eldőlt a bajnoki cím sorsa. A két legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó támadó, Messi és Pedro szerezték a gólokat, minden különösebb megerőltetés nélkül. Messi ezzel gólkirályi címet és európai aranycipőt szerzett, Victor Valdes pedig elhódította a legkevesebb gólt kapó kapusnak járó Zamora-díjat. Az egész szezon a Barca és a Real versenyfutásáról szólt és semmi okát nem látjuk jelenleg, hogy ez jövőre megváltozna. Az első helyezett és a negyedik Sevilla között nagyobb pontkülönbség alakult ki, mint a negyedik és az utolsóként záró Xerez között (Barcelona-Valladolid 4-0).

A párhuzamosan zajló Malaga-Real Madrid mérkőzésen nyilván értesültek a másik pályán zajló eseményekről, így az első félidő végére már csak a hazaiak számára volt érdekes az összecsapás, akik a szezon legjobbja, Duda góljával vezettek is, és bár a Real a vereséget végül elkerülte, de valójában már a világbajnoki felkészülés vagy a pihenés járt a játékosok eszében. Pellegrini nem nyert semmit az idén a királyiakkal, ami a Real vezetőségét ismerve, nem jelent semmi jót a számára, már ha nem José Mourinhóként jót jelent egyáltalán a Real Madrid edzőjének lenni. A minimális esély, hogy a Barcelona két meccset is elmulaszt megnyerni az El Clásicót követően nem vált valóra, így az utolsó fordulóra már nem maradt valós sansz a bajnoki címre. A Real szezonja így keserű szájízzel zárul, még akkor is, ha az ő pontszámuk is kiemelkedően magas és 100 gól fölött termeltek, két meccs minuszról indulva (Malaga-Real Madrid 1-1).

A Valencia második csapata is erősebbnek bizonyult, mint a Tenerife, akiknek a Malaga döntetlenje miatt a győzelemre kellett hajtani. Egy ideig a remek napot kifogó Aragoneses tartotta a lelket csapatában és még egy-két helyzetre is futotta, de gólt végül a hazaiak szereztek Alexis fejesével, megpecsételve ezzel az újonc sorsát. Utolsó mérkőzését játszotta a Valenciában Ruben Baraja, aki nyáron 35 éves lesz és sérülései már idén is meggátolták a folyamatos szereplésben. 253 meccsen szerepelt, kétszeres bajnok és UEFA-kupa győztes lett fehér-fekete mezben. Jó eséllyel David Villa sem lesz már a keret tagja jövőre, de az átigazolási hírekkel még várjunk, amíg egyértelmű információk látnak napvilágot (Valencia-Tenerife 1-0). A forduló meccsét kétséget kizáróan az Almeria stadionjában játszották, ahol a hazaiak kétszer is bombagóllal egyenlítettek a BL-helyért hajtó Sevilla ellen, akik aztán bombagólok ide vagy oda a forduló góljával (számukra a szezon legnagyobb góljával) megszerezték a három pontot és ezzel a negyedik helyet a bajnokságban. Rodri élete gólját lőtte egy olyan meccsen, amire sokáig emlékezni fog, aki látta (Almeria-Sevilla 2-3).

A Mallorca így győzelme ellenére is lemaradt a Bajnokok Ligáját érő helyezésről. Másodperceken múlott a parádés szezon megkoronázása, melynek során 15 hazai siker mellett, idegenben mindössze 3 alkalommal tudtak nyerni, így az Európa Ligát bőven kiérdemelték, de a Bajnokok Ligája szereplés talán túl erős is lett volna nekik (Mallorca-Espanyol 2-0). Szintén Európa Ligát ért a Getafe győzelme, a friss kupagyőztes Atlético Madrid otthonában. Michel gárdája az egész szezon során szimpatikus és gyakran sok gólt hozó támadójátékot mutatott kisebb hullámvölgyekkel, és bennük van annyi lendület, hogy méltó módon képviseljék a spanyol futballt a következő szezonban. Soldado duplájával az Atlético nem is akart és nem is tudott mit kezdeni, a két kupadöntő között borítékolható eredmény született (Atlético Madrid-Getafe 0-3).
A Villarreal a tavaszi szezonban mutatott feltámadásához hasonlót produkált egy meccs keretein belül, a Zaragoza vendégeként. Nulláról, egészen pontosan 0-3-ról felállva egyenlítettek ki a sárgák Cazorla 2 és Rossi góljaival. Sorsuk a szerdai kupadöntőn múlik, ha a Sevilla nyeri a Copa del Rey fináléját Rossiék mehetnek Európába, ha nem akkor örülhetnek egy mit sem érő, jó tavaszi befejezésnek, a Zaragoza pedig annak, hogy csak pár ponttal bár, de megúszta a kiesést (Zaragoza-Villarreal 3-3). A Bilbao hat nyeretlen fordulóval a háta mögött már csak a közönség szórakoztatásáért lépett pályára, a leggyengébb tavaszi csapat, a Deportivo ellen, és nyert is (Bilbao-Depor 2-0), ünnepélyes búcsút biztosítva Joseba Etxeberriának, aki 15 szezon alatt 514 hivatalos meccsen lépett pályára a baszkok színeiben, és ezzel harmadik a házi ranglistán. A legendás játékos mellett egyébként a kapus Armando is utolsó meccsét játszotta.
A kiesők végül tényleg azok lettek, akik szinte az egész tavaszt az utolsó három helyen töltötték. Győzelme esetén a Tenerife és a Valladolid is bent maradhatott volna, de a Racing Santander a tét nélkül lődörgő Sporting Gijónt fogadta és hamar értésére adta a riválisoknak, hogy élni fog a kínálkozó lehetőséggel (Racing-Sporting Gijón 3-0), míg az utolsó helyen záró Xerez mindent megtett a tisztes búcsúért, ami már az első pár fordulót követően kinézett nekik (Osasuna-Xerez 1-1).

A bajnokság végeredménye

Góllövőlista

 

248 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr392010936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2010.05.22. 10:47:44

még annyit, hogy a barcelonában nagyon kötetlen posztok vannak. elől van három támadó pozíció, de például messi hiába van a taktikai rajzon a jobb szélre pakolva, szinte teljesen szabadon mozoghat elől, és most nem az új posztjáról beszélek, hanem arról, amikor ténylegesen a jobboldalon kezd egy meccset. aztán a triplázós idényben henry hiába volt balszélsőként megjelölve, a góljai jó részét középről rúgta, balról zárkózott fel, és balszélsőként nagyjából annyit csinált, hogy néha meghúzta a szélt, bedobott pár cselt, aztán elindult befele. az állandó helycserés támadásokról akkor még nem is szóltunk, amikor a center jobboldalt védekezik, a középhátvéd meg feljön gólt rúgni a 16oshoz, stb, stb. a lényeg az, hogy villa a képességeinél, és futballagyánál fogva tökéletesen alkalmas arra, hogy a barcelona támadósorában játsszon, és innentől kezdve szinte részletkérdés, hogy akkor most középen fogja törni a követ, vagy baloldalt kezd el kényszerítőzni. a lényeg, hogy variálni lehessen őket, és villa egy kiváló joly joker kártya.

gyap! 2010.05.22. 11:07:03

elnézve ibra-t a barcelonában, én mindig azon filóztam, hogy guardiola miért nem próbálja ki balszélen? ott kreatívkodhatna, területes is lenne, villa (idén bojan. de akár pedro is) meg mehetne be középre, ő(k) szerintem jobban érzi(k) ezeket a lyukrafutásokat, kiugratásokat. ha ívelgetni kell, akkor meg ott van piqué :)

rizla 2010.05.22. 11:11:43

@gyap!: azért, mert lomha. oldalt lendületből kell tudni cselezni, és mellesleg ott ugyanúgy lyukra kell futni, stb.

gyap! 2010.05.22. 11:17:57

@rizla: lehet, de én azért megnézném mit tud ott, szerintem még mindig hasznosabb lenne, mint mikor ácsorog 2 védő között és nézi, ahogy a többiek passzolgatnak 10 méterre tőle. mit lehet tudni, adnak ibranak még egy évet?

rizla 2010.05.22. 11:21:58

@gyap!: ibráról nem egyértelműek a kiszivárgó infók. állítólag átadólistán van, és megfelelő ajánlat esetén (minimum 40 millió) mehet, ha akar, ami szerintem nem lenne egy rossz húzás, mert jövőre csak nagyon kevésért lehetne eladni, ha megint nem lesz meggyőző. de a klubvezetés (begiristain, laporta) azt sugallja, hogy bíznak ibrában, volt egy jó féléve, jövőre is a csapat tagja lesz, bár egyértelműen nem raktak pontot egyik mondat végére sem. szóval szerintem ha bejelentkezik a city, hogy itt van 50, már írnák is alá a papírokat, de ugye ibrahimovic akarata is számít. ha engem kérdezel, maradni fog. pedig fabregas érkezése esetén talán jobb lenne eladni.

vadkutya 2010.05.22. 11:26:11

@rizla: No offense, de most akkor komolyan, mit írnak Fabregas-ról odaát?

gyap! 2010.05.22. 11:26:54

@rizla: kösz az infokat! lehet, hogy anglia jobban feküdne neki, ott nem szokták azokat befújni, amit a spanyoloknál igen.
ezt a fabregas dolgot meg nem teljesen értem, xavi, iniesta + fabregas? melyikük fog padozni? nincs az az isten, hogy ők 3an egyszerre játszanak, fabregas meg nem hiszem, hogy szeretné melegíteni a padot, főleg azok után, hogy az arsenal-ban ő volt a "vezér".

gyap! 2010.05.22. 11:28:46

@vadkutya: feltételes módban, ha visszamegy a barca-ba :)

Althedokan 2010.05.22. 11:31:53

@gyap!: ja piqué jól beíveli középre, ezért van Ibra középen:D

bocs ezt nem hagyhattam ki

rizla 2010.05.22. 11:34:40

@vadkutya: a következőkről olvastam: fabregas barcelonában van a sérülése miatt, de egy napra elrepült londonba, mert állítólag beszélni akart wengerrel arról, hogy el akar menni. a spanyol lapok szinte teljesen biztosak ebben. az arsenal asszem azt mondta, hogy nem kaptak ajánlatot cescért, tehát ez egy elég sejtelmes válasz, mert nem jelent önmagában semmit. vermaelen azt írta a facebookjára, hogy dumált cesc-kel, aki azt mondta neki, hogy szeretne spanyolországba menni, mert az az otthona, ott él a családja, de még mindig szereti az arsenalt ("bad news and good news"). több barca-játékos állította, hogy cesc haza akar térni. laportaék elég egyértelműen megjelölték fabregast, mint igazolási célpontot, de közben máris kezdik a finomítást, hogy irreális ajánlatot nem óhajtanak tenni egy saját nevelésű játékosért.
szóval áll a bál, na.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 11:35:45

99% hogy Touré elmegy a Chelseaba.
Szóval kezdjük újra ki-hová-miért a csapatban...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 11:38:29

@Althedokan: Jajaja, és képzeld milyen fusztráltak mindketten hogy Ibra ilyen kevés gólt lőtt nálunk, mert nem vethetik egymásra magukat 96 ezer ember szeme láttára...

rizla 2010.05.22. 11:39:34

@csizsikpizsik: a barca visszautasította a chelsea 20 milliós ajánlatát, nem mondanám 100%-nak.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 11:42:04

@rizla: Mai pl. az volt a sport.es-en hogy Trixi elismerte hogy felvették az Arsenallal a kapcsolatot, hogy hajlandóak-e érdemben tárgyalni, mert a játékos elismerte nyíltan is a hazatérési szándékát.
Izgi kezd lenni, pont mint anno a CR opera volt. "Szeretlek téged, nem adlak másnak..."

rizla 2010.05.22. 11:42:53

@gyap!: "ezt a fabregas dolgot meg nem teljesen értem, xavi, iniesta + fabregas? melyikük fog padozni?"

felváltva.

"fabregas meg nem hiszem, hogy szeretné melegíteni a padot, főleg azok után, hogy az arsenal-ban ő volt a "vezér".

fabregas nem egy évre érkezne, hanem örökre. xavi már elmúlt 30. ha cesc tényleg a barcába akar jönni, el kell fogadnia, hogy kezdetben nem lesz automatikus kezdő. a fentiek fényében én hiszek benne, hogy képes jó belátásra térni. egyébként én is jobban örülnék, ha csak később térne vissza, touré pedig maradna, de tény, hogy jelenleg nagyon vékonyka a középpálya, kell az erősítés. rengeteg meccs van, játszana fabregas is eleget. a későbbi szezonokban pedig egyértelműen xavi elé kerülhetne.

rizla 2010.05.22. 11:44:53

@rizla: ehhez még hozzátenném, hogy fabregas echte katalán, nyilvánvalóan nagyon jó a kapcsolata xavival és iniestával, mind la masia növendékek, nem hiszem, hogy akármelyiküknek is derogálna padozni a másik javára.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 11:46:06

@rizla: 99-et írtam és miután már egész idényben a menedzser jobbra-balra üzent, Touré meg utál padozni a váltás nagyon a levegőben lóg.

rizla 2010.05.22. 11:47:04

@csizsikpizsik: jó, hát az tényleg 99%, hogy elmegy. sajnos.

rizla 2010.05.22. 11:48:18

egyébként yayát nem érdekli az arsenal állítólag, és az ügynöke is azt nyilatkozta, hogy minimális az esélye annak, hogy bevegyék ebbe az üzletbe.
ez persze a chelsea mellett szól, az ágyús drukkerek miatt mondom.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 11:49:39

És igen, Mourinho viszi magával Figot Madridba...Istenem, baszod, a patkánykirályt...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 11:51:46

@rizla: sajnos nagyon is. Azt a kurva Sergiot kellene elrugdalni pár szezonra hogy tanuljon alázatot a Stoke City meg az ilyenek ellen.

rizla 2010.05.22. 11:52:16

@csizsikpizsik: gyakorlatilag minden napra jut egy madridmourinho infó. ezek után nem lepne meg, ha ma a bayern nyerne.

rizla 2010.05.22. 11:53:23

@csizsikpizsik: hát azért ez nagy faszság, sergio egy fantasztikusan nagy tehetség, sajnos eléggé kis pöcs még, de talán nem véletlen, hogy del bosque őt viszi, miközben sennát meg otthonhagyja.

oldelvis 2010.05.22. 11:53:38

fabregast miert kezelik ennyien kesz tenykent?
villa nagyon fog illeni a jatekrendszerbe szvsz, megneznek egy 2 csataros jatekot ibra+villaval, mogottuk amolyan milan modra rombuszkozeppalyat messi+xavi,iniesta+toure/bus felallasban. viszont pep nem hinnem hogy meghuzna, ugyis marad ez a kicsit modositott 4-3-3. tovabbi igazolasokra nem hinnem hogy szukseg van, talan csak alves moge vki.

vadkutya 2010.05.22. 11:55:34

@rizla: Akkor csak a szokásos. Mellesleg sztem is maradhatna még 1 évet nálunk, ez úgyis kritikus szezon lesz Wenger-től.

rizla 2010.05.22. 11:57:31

@vadkutya: annyi az eltérés az eddigi évekhez képest, hogy most elég egyértelműnek tűnik az, hogy fabregas mit akar. és amikor erről kérdezik, nem hajlandó nyílt választ adni, nem mondja, hogy az arsenalban marad, stb.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 11:58:07

@rizla: Senna szar idényen túl és kb. tizzel idősebb mint Sergio, azonkívül több alapemberrel együtt játszik hetente/3 naponta, BL-ben edződött, stb.
Igenis jót tenne neki ha valaki kétszer szájba csapná, de hogy tud ha éppen nincs kedve fetrengeni azt nem vitatom. Ám szerintem Touré többet tud, de ez már az én véleményem.

krysal 2010.05.22. 11:58:53

@csizsikpizsik: az benne a szép, hogy még mindig nem érti, mire akarok kilyukadni. Nagyon szép, hogy leírja az 1-2 éves viszonyokat, de "tendenciáról" és pláne "filozófiáról" beszélni néhány éves távlatban minimum megkérdőjelezhető.

Kérem ezúton, nézzen meg egy Barca kezdőt 5 éve, 10 éve, 15 éve, és számolja össze a saját neveléseket. Ugyanezt tegye meg a RM háza táján, és meg fog lepődni.

A "jellemzően" vonatkozásában meg tényleg azt mondom: 5 éve kukkantsuk meg a kezdőt. Jellemzően akkoriban a hollandok voltak a nyerők. Akkor meg...?

rizla 2010.05.22. 11:59:17

@oldelvis: "tovabbi igazolasokra nem hinnem hogy szukseg van, talan csak alves moge vki. "

a középpályára kötelező igazolni, ez már tavaly is elmaradt. lelépett gudjohnsen, lelépett hleb, pep pedig végül nem nagyon nyúlt jonathanhoz és thiagohoz, úgyhogy nem történt meg a pótlásuk. xavinak például ezért kellett folyamatosan sérülten játszania. még egyszer nem szabad ilyen hibát elkövetni, most még sikerült megúszni, de nem lesz mindig ekkora szerencséje a csapatnak. nem mondom, hogy cescre van szükség, de valakire mindenképp.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 11:59:56

@rizla: ugyan már, van gaal csillaga rég leáldozott. Megtettem az Intert, végre nyerni is akarok azon hogy munyinyó bácsi diadalmaskodik európa szemétdombján...

rizla 2010.05.22. 12:04:18

@csizsikpizsik: van gaal és a bayern szép csendben dolgoznak, az esélytelenek nyugalmával, miközben mourinho királlyá koronáztatja magát, és folyamatosan flörtöl a madriddal. azért ezek be tudnak játszani egy ilyen összecsapáson.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 12:06:33

@rizla: középpályát meg kell erősíteni, nagyon okosan és nagyon előrelátóan. Kurva hosszú szezon kezdődik augusztus végén.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 12:08:33

@rizla: A bayern még gólt sem fog rúgni, előre szóltam (így is fogadtam le).
Munyinyó pedig nem flörtöl, már rég mindent aláírtak, ittak rá, stb. Eldöntött tény hogy ő a madrid edzője.

rizla 2010.05.22. 12:18:39

@csizsikpizsik: nekem mindegy, csak olic ne lőjjön gólt, messi gólkirályi címének még lehet drukkolni.

"Munyinyó pedig nem flörtöl, már rég mindent aláírtak, ittak rá, stb. Eldöntött tény hogy ő a madrid edzője. "

hát akkor pláne el kéne zárkóznia mindennemű nyilatkozattól a madridról.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 12:22:07

@krysal: hát dögöljön meg a lovam ha most szombat délben guglizni kezdem a real madrid/barcelona 15-79 évvel ezelőtti átlagos kezdőjében hány saját nevelés volt :))))
Tika és én csak arra próbáltunk kilyukadni, hogy a saját nevelés fontossága nem lózung, hanem tény, de nem lehet minden évben/évtizedben akkora mákja egy csapatnak hogy a kezdőt a saját focisuliból töltse fel 70%-osra.
Olyan ez mint az hogy imádom az epret, ha van a nagyanyám kertjében onnan szedem, jobban esik, jobb az íze. Ha nincs a kertben a piacon veszem a "magyar eper" feliratút nem olcsón. Ha nincs olyan orrhúzva megveszem a "görög eper" feliratút kimondottan drágán.
Na kb. ez a helyzet a hány-saját-a-kezdőben kérdéskörben. Van hogy kurva sok termett és tényleg lehet róla cikkezni, a LM milyen übercsászár. Aztán van olyan hogy egy virít a kezdőben csupán és mindenki vastagon leszarja honnan a csávó, nem is ő a legügyesebb a keretben hanem a drágán megvett albán/afgán/üzbég csillagok.
A holland érát pedig ne húzd elő állandóan. Én sem bántlak téged, és marha hülyén fest ahogy belezokogok a laptopomba arra a borzalomra gondolva...:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 12:27:38

@rizla: Murinho meg a nyilatkozattól elzárkózás? Höhöhö, mintha nem tudnád ki a csávó...:)

danesdzsu2 2010.05.22. 12:44:53

@Tika_: no offense, csak Deco a BL győztes csapat vezéreként érkezett a Barcába, megütötte a szemem a lejárt szavatosság.

Abban nincs vita,hogy kb. senki sem értette, hogy minek, nem volt helye abban a Barcában.

rizla 2010.05.22. 12:52:44

@csizsikpizsik: ez nem ilyen egyszerű azért. az epres példa azért nem jó, mert arról elég hamar el tudod dönteni, hogy milyen minőséget képvisel. egy busquets-ről, pedroról, vagy jeffrenről korántsem biztos, hogy ennyire könnyű volt, és most sem nyilvánvaló, hogy ők világklasszisok (jó, jeffren szinte még nem is a csapat tagja, oké, de kap lehetőséget időről időre). viszont ha pozitívan állsz hozzájuk, akkor nagyobb eséllyel lesz belőlük "szép eper". ez olyan, mint hogy ha állítólag babusgatod a növényeket, miközben locsolod őket, gyorsabban nőnek. itt jön be a képbe a filozófia, ami lényegében az, hogy a barcelonánál a játékosnevelő rendszer cruyff hagyománya alapján teljesen egységes, és mindenben a nagy csapatot követi, hogy akármikor be lehessen illeszteni egy fiatalt a felnőttekhez. ezt a barcelonánál iszonyú magas szinten művelik, jó példa erre, hogy egy nagyon rutinos, nagyon magas szinten játszó, a világ legjobb bajnokságának egyik legjobb csapatában bizonyító hleb, vagy a serie A gólkirály, világ legjobb csatára ibrahimovic idegenebb test (volt) a csapatban, mint a taknyos kölyök jeffren, de még gai assulin mozgása is teljesen tudatos volt, amikor egyszer pályára lépett a nagyoknál, pedig ő még az ifiben is alig boldogul jelenleg. erről szól a barcás "cantera", a csapat stílusának kiforrottságáról, és ennek a stílusnak az oktatásáról. EZ a filozófia, nem pedig az, hogy "nálunk csak sajátnevelések játszanak, nem igazolunk drágán". ez egy baromság, aki ezt hiszi, az nem érti ezt az egészet, akár barcás, akár pszichopata sporttárs. hogy mennyi ifit hoznak fel a felnőttekhez, az nyilván az aktuális vezetőedzőtől és klubvezetéstől függ leginkább, de magának a klubnak az infrastruktúrája, hozzáállása a saját akadémiájához változatlan lesz akkor is, amikor a hülye pöcs edző majd csak két saját nevelést fog játszatni, de minden bizonnyal meg is fog bukni vele, mert ez az ifjúsági rendszer óriási előnye a barcának. ha nem is teremnek majd mindig xavik, messik, fabregasok, pedrok és busquets-ek annál inkább. és ha olyan ember az elnök és az edző, akik ezt észreveszik, mert tisztelik a klub hagyományait, ismerik a klubot belülről, akkor mindig építeni fognak erre, hülyék lennének nem építeni rá. és hiába nem indul valaki világklasszisnak, akkor is lehet belőle szuper barcelona-játékos.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.05.22. 13:10:07

@M@rizla: essi88: oké, köszi

nem mindenben értünk egyet, de ettől szép a világ, ugyebár :)

danesdzsu2 2010.05.22. 13:17:56

@anonim222 [semleges néző]: Szegény Csigrinszkij, mekkora potenciál volt benne...

:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.05.22. 13:50:05

Én is azt látom, hogy Villában sokkal kisebb a kockázat, mint Ibrában volt. Tökéletesen ismeri a rövidpasszos, kombinatív játékot: a Valenciában és a válogatottban is mindig ilyen rendszerben játszott, hihetetlenül eredményesen. Ismeri Xavit és Iniestát, szintén a válogatottból, aligha lesz gond a beilleszkedés. Ismeri a spanyol közeget, a bajnokságot, a játékvezetést, pontosan tudja, hogy mi fér bele és mi nem. Eddigi egész karrierje arról szólt, hogy mindig egy lépcsővel feljebb lépett (Gijónból Zaragozába, Zaragozából Valenciába, Valenciából Barcelonába), és nemhogy visszaesett volna a teljesítménye, ellenkezőleg: mindig többet és többet hozott ki magából.

Személy szerint nekem nagyon szimpatikus futballista, igazi csapatember, aki extázisban játssza a meccseket. Az, ahogyan a pályán odateszi magát, engem Sztojcskovra emlékeztet, annak pályán kívüli köcsögségei nélkül. Komoly esélyt látok rá, hogy nagyon nagy fogásnak fog tűnni egy év múlva ilyenkor.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 13:52:33

@rizla: Ugyanezt mantráztuk mi, legfeljebb nem érthetően, a saját nevelés igenis filozófia, csak több tényező együttesen eredményezi hogy egy adott évben/évtizedben/évszázadban hány saját nevelés parádézik a kezdőcsapatban a gyöpön. A LM-ban nem a focira, hanem a Barca-focira trenirozzák a még zöld epreket, ügyesen babusgatva őket, hogy később szép pirosak legyenek, aztán ha jön a vihar, a sok eső vagy ha a szomszéd bácsi lelopta a termést így jártunk (befejeztem a kertművelő félórát:)
Ez a világsztár-dolog meg szerintem az esetek 85%-ban azonnal látszik. Pedrot vagy Sergiot a legvérgőzősebb barca-fan állapotomban sem nevezném annak (kurva jók, de nem világsztárok) míg Xaviba kb. az első felnőtt meccsén beleestem és már akkor hirdettem, ez a csávó az lesz. Szóval az valahol azonnal látszik, ám tök jól írtad, attól hogy nem világsztár kiváló barca-játékos lehet.
Az meg hogy ki mit ért, a többség levágta hogy "vijjánegyvenmillijó", "ibramekkoracsődhatvanért" és hehe saját nevelés, soppingoltok köcsögök, ha ti is mi is...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 13:55:44

@Csöncsön: Nagyon kedvelem Villát mindazért amit leírtál, a hosszúszakállú próféta szóljon belőled :)))

rizla 2010.05.22. 13:57:05

@csizsikpizsik: "a saját nevelés igenis filozófia"

a saját nevelés metódusa a filozófia. a saját nevelések játszatása az igazolásokkal szemben nem filozófia, hanem pillanatnyi trend. nem feltétlenül veled vitatkozom, látom, hogy ugyanarra gondolsz, csak hátha sporttárs felfogja, és kussol végre.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 14:06:50

@rizla: Pontosan. Pep a LM-ból került ki, a B csapatot edzette, még jó hogy a mániája az utánpótlás.
sporttárs felzárkózatásáról pedig szerintem tegyél le :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.05.22. 14:17:47

@danesdzsu2: megszokja a sangriát, azt pörögni fog ő is. hiába na, a spanyol időjárás nem vodka-üzemmódú.

amúgy meg lehet, 30x annyit keres mint eddig, és nincs ideje rendesen edzeni a sok pénz miatt... de jó neki! :)

montipájton 2010.05.22. 14:38:00

@rizla: Én mondjuk éppenséggel úgy emlékszem, hogy Villa tavaly nem a Barcába, hanem a Realba akart menni és már szinte oda is ment, amikor a Valencia keresztbe tett. De nyilván mindenki azt nyilatkozza, hogy mindig is ott akart játszani, ahol éppen leigazolták. )))

rizla 2010.05.22. 14:59:11

@montipájton: erre nagyon rosszul emlékszel. elképzelhető, hogy szóba került a madrid, de a barcelonával konkrétan megegyezett, és akár egy évi fizetéséről is hajlandó lett volna lemondani, hogy odaigazolhasson, de a valencia megfúrta a transzfert. ekkor jött a képbe ibrahimovic. szóval nem a naivitás mondatja velem, hogy a barcában szeretett volna játszani. ez nem zárja ki persze, hogy adott esetben madridba is elment volna, nem azt mondtam, hogy szerelmes a barcába, csak nyilvánvaló, hogy nagyon szívesen igazolt pont ide.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 15:06:42

@montipájton: Most nem azért mert barcamegszállott vagyok de mintha úgy lett volna tavaly, hogy Villa megegyezett a Barcával, a Barca úgy 45-50 közötti összeggel dobálózott, de a Valencia végül nemet mondott a transzferre. Utána jött az újabb célpont, Ibra.
Persze tudhatom szarul is.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 15:08:01

@csizsikpizsik: Úgy látom rizla megelőzött és ő is hasonlót tud, ezt jelenthet valamit :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 15:28:24

www.youtube.com/watch?v=Ijxk39bcaJk&feature=channel

Igazából csak félig ide (mi a Barca-utánpótlás-filozófia eszenciája), félig a reklámos bejegyzéshez, csak ott nem mertem ajánlani megtekintésre. Ugyanúgy Nike, ugyanúgy a write the future-vonulatból való.

krysal 2010.05.22. 15:41:22

@csizsikpizsik: jójó, én megbecsülöm a mostani Barcában a saját nevelések fontosságát, és örültem volna, ha pl. Matákat nem kótyavetyélünk el. A kiskerti eper naná, hogy a legjobb:)

@rizla: ezt így elismerem bőven, respect a "EZ a filozófia, nem pedig az, hogy "nálunk csak sajátnevelések játszanak, nem igazolunk drágán". ez egy baromság, aki ezt hiszi, az nem érti ezt az egészet" részért.

krysal 2010.05.22. 15:44:02

@rizla: ugyanez történt 2x Madridban. Egyszer Mijatovic nem adta meg a 40 millát (35ben határozták meg a max árat, a hülyéje...), másodszor folyamatosan srófolta fel az árat a Valencia elnöke, ezért jött Benzema, és nem ő.

rizla 2010.05.22. 16:09:50

@krysal: "ugyanez történt 2x Madridban"

az lehet, csak nem tavaly.

értelmetlen_nevű 2010.05.22. 16:19:13

@rizla: már kurvára unom ezt a vitát, de azért muszáj megjegyeznem, hogy igenis többször is szóba hozták Villa-t tavaly a Madriddal. Hivatalosan azért nem lett Real játékos, mert Perez sokallotta az árát, ami persze nevetséges bizonyos szempontból.
Jól járt vele a Barcelona az biztos. A Madrid helyében most nem is próbálkoznék pár évig. Próbáljanak villantani valamit a BL-ben, de a bajnokság reménytelennek tűnik.

rizla 2010.05.22. 16:21:58

@értelmetlen_nevű: "azért muszáj megjegyeznem, hogy igenis többször is szóba hozták Villa-t tavaly a Madriddal. "

maximum azután, hogy a barcelona rászállt ibrahimovicra, mert a valencia beintett. villa sokkal közelebb volt a barcához. hogy utána mi történt, arra nem emlékszem annyira pontosan, de madridban sosem volt fél lábbal, a barcában meg igen.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.22. 16:36:41

@krysal: Ezt csípem benned, akad valami közös nevező. Ha más nem akkor a kiskerti eper :D

montipájton 2010.05.22. 16:59:43

@rizla: Hát, lehet. Én a madirdistán szoktam olvasgatni a Marca-idézeteket, azok közt biztos volt olyan, hogy Villa már le is nyilatkozta, fehérben képzeli a jövőjét.
Marca, madridista, érted, ez van. )))

Megjegyzem, most éppen Silváról megy a zuhanyhíradó, egy év múlva, ha ő is megy a Barcába, nem ér letagadni, hogy Madridban is szóba került.))

montipájton 2010.05.22. 17:03:30

@rizla: Oké, Villa a helyére került. Akkor most írd meg, hogy Torres leigazolása miért lenne logikus és érthető.))) @értelmetlen_nevű: Én is ilyesképpen emlékszem kb., de hát mit lehet tudni, mi volt valójában.

rizla 2010.05.22. 17:16:50

@montipájton: nem tagadom le, csak a barcától egy lépés választotta el, a madrid meg csak utána került szóba. silva folyamatosan téma mind a két klubnál, de a marca vagy a mundo folyamatos kacsatermelését, meg félinfóit ne hasonlítgassuk a villa-ügyhöz, ott nyílt titok volt, hogy a valencia okézására vár a barca, és kb ennyi van hátra.

villáról meg nem azt mondom, hogy a helyére került, a legtökéletesebb választás ribery lett volna, de úgy alakult, hogy végül a legoptimálisabb mégis david villa lett. nagyon jól használható lesz a barca rendszerében. szóval kár gúnyolódnod, ez egy helyénvaló transzfer volt, ha beszámoljuk henry távozását, és miért ne tennénk.
torres természetesen logikus és érthető leigazolás lenne, HA ibrahimovic távozna. konkrétan torres a legjobb jelenlegi csatár, aki játszhat ebben a csapatban, és ezt mondom nagyjából két éve. tőlem nyugodtan mosolyoghatnál gunyorosan, ha a csapatban játszana, mert semminek sem örülnék jobban ennél. de mindennemű középcsatár igazolása kacsa, amíg ibra nincs eladva, ebben biztos lehetsz. vigyázz, nehogy beégj, mint sporttárs a múltkor, akiről szinte már láttuk, hogy előkapja a bránert arra, hogy bojant is odaadják david villáért. SKANDALUM! A NAGY NEVELŐ KLUB! HAHAHAHA! aztán tessék, bojan nem megy sehova, sajnálom, ciki :(

montipájton 2010.05.22. 18:20:58

@rizla: Szerintem kicsit túlspiláztad, most speciel nem is kötekedtem.

Torres meg nyilván illene a Barcába, jó vicc, hova nem illene?, de akkor már tényleg lenne egy galaktikus-fílingje a bevásárlásnak, akárhogy is nézzük. Nem mondom, hogy ez felháborító, a gigaklubok tolják a bevásárlókocsit, ez természetes - de elképzelni azért elképzelhetem, miket mondanál (vagy bárki a Barca és Liverpool-szurkerek közül), ha a Real venné meg, ugye? )))

Mellesleg Perez galaktikusai közül anno ki volt olyan, aki túl a hájpon meg az üzleten, ne illett volna be az akkori csapatba? Még Beckhamről is kiderült, hogy illik, igaz, már Capellonál.

rizla 2010.05.22. 18:53:33

@montipájton: "de akkor már tényleg lenne egy galaktikus-fílingje a bevásárlásnak, akárhogy is nézzük"

sajnos már így is galaktikus-fílingje van, ezt felesleges tagadni. mindenesetre ha ibra lelécelne jó pénzért, akkor az ő helyére mégis kit kéne hozni? ibra mellé sosem fog érkezni.

"Nem mondom, hogy ez felháborító, a gigaklubok tolják a bevásárlókocsit, ez természetes - de elképzelni azért elképzelhetem, miket mondanál (vagy bárki a Barca és Liverpool-szurkerek közül), ha a Real venné meg, ugye? )))"

nos, ezt kikérem magamnak, ugyanis én nem nagyon ostoroztam a madridot ennyi pénz elköltéséért, ami kritizálnivaló van rajta, azt tisztességes barca-drukkerként megkritizáltam (kivételes hitelkedvezmények, áron felül eladott edzőközpont), de én biztosan nem démonizáltam őket ezért, ebben biztos lehetsz. persze most nagyon jó érzés röhögni rajtuk, de ez már más lapra tartozik, a barca is nevetséges lenne, ha ilyen összegek elköltése után nem nyerne semmit. de azért ott még nem tartunk, sőt, éppen az ellenkezőjénél tartunk. jönnek a kupák egymás után, dől a zsé is, most meg lehet lépni sztárigazolásokat. persze ibra nem ér 50 misit meg egy eto'o-t, ahogy kaká sem ér 65 milliót, de ez van, most ilyen a piac, nem csak perezék hibájából (krisztusom, berbatov 30, többet nem is mondanék).

"Mellesleg Perez galaktikusai közül anno ki volt olyan, aki túl a hájpon meg az üzleten, ne illett volna be az akkori csapatba?"

dehát én nem mondtam olyat, hogy az volt a baj a galaktikusokkal, hogy nem illettek a csapatba. nem, az volt a baj velük, hogy túl sok volt belőlük, miközben makelelét meg nyugodt szívvel elpasszolták. nem ERKÖLCSILEG volt ez a baj velük, érted, hanem tisztán sportszakmailag, mert láthatod, nem nyertek szart sem. a barca is beleeshetne ebbe a hibába, de itt az a szerencsés helyzet van, hogy a csapat legnagyobb sztárjai saját nevelésű, hűséges játékosok, akik között tökéletes a csapatszellem. így váltak sztárokká. ez egy egészséges szituáció, és közéjük igazolni minőségi játékosokat nem annyira problémás, mint szinte üres lapra felrajzolni 4 innen-onnan leakasztott, más gyökerű sztárjátékost (figo még befért bőven, jött zidane, ez már majdnem jó volt, de aztán még jött ronaldo, jött beckham, ez már nagyon nagyon sok).
de ismétlem, ez nem egy erkölcsi problémakör nálam, egyszerűen csak az élet és a futball igazolta, hogy ez nem így megy, vagy így nem megy.

Keelhaul 2010.05.22. 18:59:42

@montipájton: Beckham nem illett bele. Capello alatt sem.

gotanfun 2010.05.22. 19:44:05

www.fourfourtwo.hu/liga-hirek/7475

Remélem eligazol Madridból, csak mert csípem. Persze az elfogultság szól belőlem. :-)

rizla 2010.05.22. 20:24:01

@gotanfun: én bírnám, ha hozzátok vágnák ingyen.

gorszky tivadar 2010.05.23. 02:38:10

valaki megfoghatna mar pep kezet igazolasokkal kapcsolatban, mert miert nem kell a barca-nak egy toure a sokbol?? mult evben ez a manager-i feladat valahogy nem jott be neki, iden jo lenne, ha figyelnenek ra. vegen megint nem lesz kit erdemben a palyara kuldeni a kozeppalyan, ha xavi vagy iniesta megserul nehany meccsre...

gorszky tivadar 2010.05.23. 02:38:10

valaki megfoghatna mar pep kezet igazolasokkal kapcsolatban, mert miert nem kell a barca-nak egy toure a sokbol?? mult evben ez a manager-i feladat valahogy nem jott be neki, iden jo lenne, ha figyelnenek ra. vegen megint nem lesz kit erdemben a palyara kuldeni a kozeppalyan, ha xavi vagy iniesta megserul nehany meccsre...

montipájton 2010.05.23. 06:41:26

Mourinhóval kapcsolatban írtam egy másik fórumon:

Egyébként nem a "játékstílus" miatt lesz kemény feladat Mourinhónak a Real (ha persze tényleg odamegy). Mindenki készpénznek veszi, hogy az ő nimbuszával és személyiségével érvényesíteni fogja mindenben az akaratát. Pedig Madridban tényleg teljesen másról szól a napi küzdelem, mint bárhol a világon, és minden meccset Mourinho sem nyer meg.

Ahol egy Capello egy bajnoki címmel is megbukott gyakorlatilag, ott tényleg szép kihívás új alapokra helyezni a felépítményt. Kíváncsian várom, beletörik-e a legnagyobb bicska. )))

montipájton 2010.05.23. 06:59:40

@montipájton: Saját szavaival kb. erről van szó (a Marca-interjúból):
"Én nem szeretnék megváltozni, azt fogom mondani, amit látok, és azt fogom látni, amit mondok, így kezdődött a pályafutásom, és így is fog befejeződni. S túl ezen, ha vannak dolgok, amik nem tetszenek az embereknek, az már nem az én problémám. Tavaly miután kiestünk a Bajnokok Ligájából a Manchester United ellen, mondtam olyan dolgokat, amikre nem volt büszke a klubom. Kijelentettem, hogy azért estünk ki, mert a United jobb volt, és mert ezzel a csapat struktúrával nem juthattunk tovább a nyolcaddöntőnél. A klub felelősök nem voltak elégedettek, mivel szerintük ebben a pillanatban nekem melléjük kellett volna állnom, és nem kellett volna ilyen kritikusnak lennem."

Különösen utóbbi szitu lesz érdekes, ha esetleg Madridban megtörténik. Márpedig minden BL-győzelemnél rosszabb esetben meg fog történni. ))

rizla 2010.05.23. 13:26:57

@montipájton: "Pedig Madridban tényleg teljesen másról szól a napi küzdelem, mint bárhol a világon, és minden meccset Mourinho sem nyer meg."

ha mourinho-nak nem sikerül most, amikor a világ legtetején van, akkor senkinek, és ennyi. felesleges is tovább keresgélni edzőket. ha ő nem tud magának megfelelő hatalmat kiharcolni a csapatépítés szabadságához, akkor nyugodtan meg lehet szüntetni a real madridot. de szerintem képes rá, és meg fogja csinálni.

"Ahol egy Capello egy bajnoki címmel is megbukott gyakorlatilag"

capello-nak nem volt akkora respektje, mint most mourinho-nak. persze ezen fel lehet hördülni, mert úgy általában capello a magasabban rangsorolt edző. ez oké is, de egész más körülmények között érkezett madridba, mint most josé fog. capello a bundabotránytól hangos juvéból menekült át a madridhoz, elvették tőle a megnyert címeket, madridban pedig épp elnökváltás volt, stb, és capello volt a legnagyobb nevű leakasztható edző. kaotikus időszak.
mourinho ezzel szemben egy olyan madridhoz megy, ahol a vezetőség koncepciója már megbukott egy szezonban. mindennél nagyobb szükségük van egy jó edzőre, a világ legjobb edzőjére. egyszerűen úgy kell ugrálniuk, ahogy mourinho fütyül, különben nem megy oda, és cseszhetik az egészet. és ha valaki idén fütyülhet a madridnak, az pont ez az arrogáns portugál faszi. mert most a triplázással utolérhetetlen reputációra tett szert.

rizla 2010.05.23. 13:29:02

@montipájton: tavaly mourinho még nem mondhatott akármit, mert ő is elbukott a BL-ben az interrel, mint előtte mindenki. most már azt csinál, amit akar. pont az örök lúzer interrel megnyerni a kupát hihetetlen tett, és most itt az ideje, hogy egy másik kisikló vonatot is visszatereljen a helyes vágányra.

Neil Blender 2010.05.23. 21:29:02

Szerintem kulonben Mou az elso eveben nem lesz tul nepszeru, sikeres Madridban. Az Inter legalabb annyira balfasz egy csapat volt nagy nevekkel mint mi, es ott is csak bajnoksagot sikerult nyerni az elso evben. Es nem a Barca volt az ellenfel...

Jo lenne ha PErez papaek vegre nem egy evben gondolkodnanak, es Mourinhonak az elejen le kell szogeznie hogy nem 1 ev miatt jon ide...

Szerintem eza frigy nem lesz kozepszeru, ez vagy kurvajol vagy katasztrofalisan fog elsulni.

@rizla: adom, ha Mourinho is megbukik akkor megszunhet a RM... olyan nincs hogy neki ne sikeruljon... en mindenesetre kurvara remenykedem benne, hogy megtorjuk a Barca uralmat.

BruceWayne 2010.05.23. 21:35:26

@rizla: "úgy általában capello a magasabban rangsorolt edző"

hm, mutatnál egy ilyen rangsort?

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.05.23. 23:55:00

nem tudom volt-e erről szó bárhol, de jópofa baromira
vmi jótékonykodás céljából athletic bilbao rendezett egy meccset ahol 11-en kiálltak 200 gyerek ellenében, 5-3ra nyertek a baszkok

www.youtube.com/watch?v=Elg-1kSYCKs

rizla 2010.05.24. 00:03:22

@Nerazzurri: nem, de egy capello-t csak nem raksz mourinho mögé..

rizla 2010.05.24. 00:22:13

@Artsuhtaraz: köszi a linket, kölcsönveszem, ha nem baj

montipájton 2010.05.24. 08:48:54

@rizla: Igen, de én arról beszélek, hogy attól, amit idén (meg korábban) elért, az ellenfelek nem fognak maguktól hanyatt feküdni a Real Madridnak, mást ne mondjak, a Barca nem lesz gyengébb jövőre sem.
És akkor, ha becsusszan 1-2 vereség, netán nem nyeri meg a BL-t (miért, minden évben megnyerte eddig?), Madridban hamarabb fog borulni a bili, mint Milánóban vagy bárhol.

A fél világ úgy várja most az ő ottani szereplését, ahogyan te: hogy odamegy és mindjárt kasza. De a foci nem egészen így működik és ha az első szezonban nem nyer meg valamit, a madridi kulisszák sokkal jobban rádőlhetnek, mint eddig bármelyik. Hozzátéve, hogy ő is volt már szezon közben kirúgott edző, épp egy nagyhatalmú és hasonlóan egomán elnök miatt...

montipájton 2010.05.24. 08:49:36

@Neil Blender: Ezzel értek egyet, pontosan.

vadkutya 2010.05.24. 09:11:04

@montipájton: Lesz itt még balhé, az tuti. JM-ból én azt is kinézem,h bekúrja féltávnál az ajtót, ha vmi nem tetszik neki, illetve ha sokat szopatják. Főleg most,h kb hivatalosan is ő a legjobb és feltételeket szabhat egy akkora óriásnak, mint a Real.

Érdekes lesz, mindenesetre az áhított siker mellett, nagyon rosszul is elsülhet a világ két "leglegleg-jének" találkozása. Sőt, aki egy kicsit is realista, az erre tesz fel több pénzt...

rizla 2010.05.24. 09:17:59

@montipájton: "A fél világ úgy várja most az ő ottani szereplését, ahogyan te: hogy odamegy és mindjárt kasza"

nem nem nem. te totál félreértesz. nem azt mondtam, hogy odamegy és kasza. azt mondtam, hogy ő MEG FOGJA NEVELNI perezéket, mert ő KIHARCOLHAT náluk olyan feltételeket, amiket más nem. például azt is, hogy ne basszák ki 1 év után, ha nem nyert semmit.

"De a foci nem egészen így működik és ha az első szezonban nem nyer meg valamit, a madridi kulisszák sokkal jobban rádőlhetnek, mint eddig bármelyik."

vagy nem. szerintem inkább az képzelhető el, hogy összebalhéznak perezzel, mert perez bele akar pofázni az átigazolásokba, nem fogja kibírni.

vadkutya 2010.05.24. 09:29:29

@rizla: "szerintem inkább az képzelhető el, hogy összebalhéznak perezzel, mert perez bele akar pofázni az átigazolásokba, nem fogja kibírni."

Ennél a résznél borult ki a bili Londonban is...

vadkutya 2010.05.24. 09:37:57

Én mindenesetre az első közös fotóra leszek kíváncsi, amin Pérez és JM feszít, mennyire lesz őszinte a mosoly,h megkapták egymást... :)

rizla 2010.05.24. 09:40:05

@vadkutya: én valdano fejére leszek kíváncsi. már ha egyáltalán ott lesz, szerintem perez kidobja.

vadkutya 2010.05.24. 10:22:36

@rizla: Hát, kell majd vki mindenképp, aki kordában tartja az említett két urat, mert csatáik azok lesznek...

_X_ 2010.05.24. 10:49:49

@rizla: hát igen azon én is gondolkodtam, hogy két ekkora nagy egoval rendelkező egyén hogy fog egy képernyőn elférni :)

Tika_ 2010.05.25. 10:59:49

@_benito: Cesc az Arsenal játékosa. Még. Sajnos. Pedig a legjobb igazolás lenne (és remélhetőleg lesz), ez biztos.

Mondjuk Tourét azért megmagyarázhatná nekem valaki… Több játéklehetőséget akar, amit tökre értek. Erre el akar menni a Dinamoba, ahol a világ legjobbja játszik ezen a poszton?? :| (plusz tudtommal van még ott vkp) Arra bazíroz, hogy Essien többet lesz sérült, mint ahány pirosat beszed Sergio a köcsögségeivel?.. ;) @csizsikpizsik: Nono! Továbbra is hangsúlyozom, hogy a BL kiesés óta Busquets nem fetreng, ezt azért vegyük észre! Persze lehet, hogy ez átmeneti, néhány meccses őrület, de én azért remélem, hogy tendencia…
OFF
statek+matek+opkut szigorlat volt az :)
ON
@danesdzsu2: Egyet mondunk! :) Henry is 1 évvel azután érkezett, hogy a párizsi döntőben halálra szopatta Puyolt, és csak azért nem tartották a világ legjobbjának, mert Ronaldinho a pályája csúcsán volt. A lejárt szavatosság alatt nem azt értem, hogy már érkezésekor fos volt - hiszen akkor nem lehetett volna érte nagy pénzt kérni. Hanem a lehető legrosszabb kombináció: drága, és legfeljebb 1-2 szezonban tud érdemben hozzátenni.

Félek, hogy Villa is ilyen lesz. Ugyanis ha Xavinál számít, hogy 30 éves, akkor Villánál miért nem számít, hogy 29? Mikor posztjukból adódóan Villa hamarabb fog kiöregedni.
Nagyon vártam Suárezt, Ajaxos, úh biztos illeszkedne a csapatba, csk, szóval nem tapasztalatlan, többe biztos nem került volna, mint Villa, és hivatalosan is jobb-bal szélső és csatár, és még csak 23 éves. Szerintem jobb lett volna, mint Ribéry (aki egyébként már szintén 27). Illetve lenne, mert még mindig bízom benne.
@Csöncsön: Ibrára is igaz, hogy eddig még mindenhol (Ajax, Juve, Inter) jó volt…

mellékesen: :)
@rizla: Thiagot nagyon bírom, és várom, de emlegetésétől még mindig felbaszom magam; egyszer kapott érdemi lehetőséget szerencsétlen, amikor a Sevilla 2-1-re nyert a Camp Nou-ban, és kiszálltunk a kupából, hogy a rohadt kurva életbe!
"nyugodtan meg lehet szüntetni a real madridot"
Ezt pofázom 1 éve ;)
:)))))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.05.25. 12:14:09

@Tika_: Én nem értem ezt a Sergio magasztalást, de remélem csak én vagyok überkritikus. A Touré dologhoz meg annyit, mi van ha már tudja, Essien szekrénykéje kiürül az öltözőben?
OFF
Érezhető volt az a statdolog, na, régi szép idők :))))))

Neil Blender 2010.05.25. 13:19:50

Baszki jelentsek mar be Mourinhot...

Kozben allitolag megegyeztunk a Benficaval Di Maria ugyben. 40 (!!!!!) millaert a mienk. Azert ez egy eleg combos, amolyen Realos díj ha azt veszem hogy Villa is 40be fajt... :)

zsakfos 2010.05.25. 13:27:47

@Tika_:
Suareznek szerintem még korai lenne a Barca. Vagy inkább azt mondom sokkal zökkenőmentesebb lenne a beilleszkedése 1 év múlva. Látom ahogy fejlődik évről évre és egy szezon még jó tenne neki az Ajaxban. A vb-n nyilván sok fog múlni,de ő is hajlik rá, hogy maradjon még.

Neil Blender 2010.05.26. 14:53:03

Felhivatalos: Jose Mourinho a Real Madrid uj vezetoedzoje!

19:30kor bejelentik Pellegrini meneszteset, es Mourinho kinevezeset...

Endoscope 2010.05.26. 15:22:54

Egyszer már kérdeztem, de akkor nem kaptam választ (vagy elkerülte a figyelmem): Miért gondolja mindenki, hogy a Real Madridnál a SZAKMAI dolgokat Perez irányítja?

Vállalom a megkövezést, de szerintem nem Perez a fő probléma, hanem a Valdano vezette slepp (mondom ezt 2.000 km-es távolságból :)). Egy elnöknek úgy gondolom vannak alapvető kötelességei, amiknek Perez (mint minden más elnök) eleget is tesz. Emellett (mint minden más topklub elnöknek) megfelelő politikai és/vagy maffiakapcsolatokkal kell rendelkeznie. Esetében ez is megvan. Mivel Perez elsősorban üzletember ezért az üzleti modellt veszem alapul és ezen elméletem szerint ő fizeti és tartja Valdanot valamint a többi főokost, hogy találják ki a koncepciót és folyamatos javaslataikkal, ötleteikkel jutassák el a klubot a csúcsra, ami adott esetben nyilván bőséges nyereséget hoz majd. Perez szerintem annyit konyít a focihoz, mint egy gyerek, viszont a bizniszt nagyon vágja és mivel képben van az orrukat a nap 24 órájában az ég felé fordító Real szurkolók mentalitisával valamint nyilván (mint minden más elnök) ő is a legjobb játékosokat szeretné a csapatában látni, ezért ennek megfelelően próbálja igazgatni a dolgokat.

Az első regnálásakor a tapasztalatlansága miatt (elvégre idegen közeg volt ez neki) hibát hibára halmozott. Gyanítom arra számított, hogy a Real irányításával egy újabb céggel gazdagodott a Monopolyban. Aztán amikor rájött, hogy ezen a bizniszen egyelőre csak bukik (vagy hosszútávon bukni fog), akkor szépen lepasszolta az egészet. Aztán eltelt közben pár év, a megszerzett kapcsolatok nyilván fialtak pár eurót és rájött, hogy esetleg lehet ezt másképp is. Korosodó üzletemberként nyilván nem fog megváltozni, de azért annyira nem hülye, hogy a saját pénztárcája ellen dolgozzon. És szerintem szép lassan leesik neki is, hogy azok a tanácsadói, akik az eddigi "remek" tanácsokat adták, batyuf.szt nem érnek és az eddigi sportszakmai befektetései elsősorban azért mondtak csődöt, mert nem a megfelelő embereket alkalmazta a megfelelő pozíciókban. A nagy sztárokról továbbra sem fog lemondani (elvégre ez a Real Madrid kérem!), de talán eljut(ott) odáig, hogy hiába övé a világ egyik legnagyobb légiközlekedési vállalata és hiába vannak a birtokában a szinte a legjobb gépek, megfelelő légiirányítók, kapitányok és személyzet nélkül megb.szhatja az egészet.

1 szó mint 100 én (most még!) látok arra reményt, hogy Perez és José meg tudnak egyezni abban, hogy mindenki azt csinálja amihez ért: Perez vezeti a céget, szerzi a repülőket, José meg irányítja a járatokat. Valdano meg jó magyar politikus módjára "megbukik" valami kisebb hatáskörrel bíró munkakörbe változatlan lóvéért.

rizla 2010.05.26. 16:04:11

@Endoscope: most csak röviden reagálnék

"Miért gondolja mindenki, hogy a Real Madridnál a SZAKMAI dolgokat Perez irányítja? "

ki nevezte ki valdanot az edző fölé?
egyébként ha nincs a "valdano vezette slepp", akkor pellegrinit már ősszel kirúgják, és elkezdődött volna a zűrzavar.

Endoscope 2010.05.26. 16:24:59

@rizla: Az első oké, elvégre Valdano (és a brigád) az ő "tanácsadója".

A másodikat nem feltétlen osztom. Perez nem nyilatkozik olyan sűrűn és abban szerintem a teljes vezérkar egyetértett, hogy akármekkora blama is volt az Alcorcón elleni 4-0, ha kirúgják az edzőt 3 hónappal a hatalomátvétel után, teljesen kiröhögtetik és szembeköpik magukat. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy Valdano miatt maradhatott Pellegrini. Maradona nem egy erkölcsi origó és rengeteg baromságot mondott már, de az ilyen agyatlan, ostoba focisták minden eszetlenségük ellenére (vagy pont emiatt) rendkívül őszinték szoktak lenni. És ha Maradona kivételesen nem mondott baromságot, akkor Valdanohoz képest az éti csiga egy gerincoszlop (by Hofi).

Arról nem is beszélve ugye, hogy a legtöbb hírt a madridi sajtóból tudjuk. Akik szerintem magasan a legnagyobb problémát jelentik. Még a hozzá nem értő szakmai vezetésnél is rosszabbak, veszélyesebbek és kártékonyabbak. A főgyökér Marca főszerkesztővel Eduardo Indaval az élen.

Az persze egy újabb költői kérdés, hogy vajon kinek a regnálása és bátorítása mellett jutott el idáig a Marca, hogy lassan ők állítják össze nemcsak a kezdő 11-et, de a szakmai stábot is.

Remélem JM egy kurva nagy motoros fűrésszel a hóna alatt érkezik és addig nyírja a lassan mindent beborító mocskot, amíg bírja üzemanyaggal.

Tika_ 2010.05.27. 01:01:49

@csizsikpizsik: hangsúlyozom, csak annyit állítottam, hogy az utolsó 3 meccsén nem fetrengett. Ettől még nem lepődnék meg, ha bekerülne a köcsögválogatottba. Abban érzésem szerint közmegegyezés van, hogy fiatal és tehetséges, még sokra viheti, ha elhagyja a műsorait.

OFF
:)))
@zsakfos : köszi az infot, és a próféta szóljon belőled!

Tika_ 2010.05.29. 20:28:21

azért baszódjon meg az eurobarca, hogy 20 órát írtak a szaúdiak elleni meccsre, totál lemaradtam róla, ááááááááááááááá :(((((
nem értem, honnan a töcsból vették, Ausztriában van, nem lehet időzóna tévedés :grr:
süti beállítások módosítása