Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

A Few good men - Serie A, #36

2010.05.03. 16:12 _benito

Az utolsó komoly akadály, amit az Inter és a bajnoki cím között volt, fogta magát, és ledőlt magától, most már a Chievo-Siena kettősben bízhatnak csak Rómában. A Roma is nehéz meccset tudott le, és - őszintén szólva - nem várt eredménnyel hozta a parmai túrát, én például arra számítottam, hogy összeesnek lelkileg. Nyert a Milan, és már matematikailag is biztos BL-résztvevő, ikszelt a Juventus, és már matematikailag is biztos, hogy nem BL-résztvevő, kettőjük között nem dőlt el semmi, a Palermo és a Samp tovább verekszik az utolsó kanálért a húsosfazék mellett. Az Atalanta a legszerencsétlenebb módon nem tudta életben tartani magát, most már csak egy másnapos leheletnyi választja el őket a Serie B-től, így valószínűleg kevesek kívánsága válik valóra, és bennmarad a Lazio.

Mert ha a futballnak vannak istenei, azok csak egy megfelelő büntetést szabhatnának ki a Lazióra: a kiesést. De közelítsünk józanabbul egy kicsit, hiszen Olaszországban járunk, itt azért egy számrendszerrel alacsonyabb a fehérruhás szűzlányok attitűdjének megnyilvánulási valószínűsége, mint Angliában, ahol kottára ugyanezt megcsinálták a dokkmunkások.

Ha akarsz látni zavarban levő Lazio-drukkert, akkor kérdezd meg tőle, hogy mivel lehetne durvábban betetőzni az idei tragikus évet: a kieséssel, vagy a Roma bajnoki címével? A mostani válasz már csalás, hiszen például a bolognai győzelemmel a Lazio igen messze került attól, hogy valóban kiessen (még azért nem lehetetlen), ezért úgy érezték, bőven belefér, hogy lefeküdjenek az Internek, és ezt büszkén vállalják is. Ugyanakkor ha valaki követi legalább minimális szinten a nemzetközi futball eseményeit, az tisztában van vele, hogy a fair play kifejezés nagyjából annyit számít Olaszországban, mint egy itt a piros, hol a piros standnál. Szoros, és egészen másfajta érzelmi kötődések szabják meg a Serie A kapcsolatrendszerét, mint a többi nagy bajnokságét. Ez az egész hajcihő a résztvevők mindegyikének imidzsébe tökéletesen belefér, és ne gondoljuk egy percre sem azt, hogy a Roma szurkolói nem tettek volna ugyanígy fordított helyzetben. És akkor a lazialék kifeszítettek egy transzparenst, amire ezt írták: Mourinho, egy igaz ember a hamis futballban. (Lazio-Inter 0-2)

Lassan elkezdhetik pácolni a húsokat Milánóban, a Chievo és a Siena ellen már nem lehet elbukni, és ezt talán már Rómában is tudomásul veszik lassan. Szörnyű érzés lehet, hogy egy ekkorát menő Roma pont beleszalad egy 20 éves történelmi csúcspontot ostromló Interbe, mert azt talán ragozni is felesleges, hogy ez a Roma az elmúlt négy év minden egyes bajnokságát úgy húzta volna be, mint annak a rendje. (Parma-Roma 1-2)

A Milan gyenge meccsen legyakta a Fiorentinát (1-0), amelyet úgy lerabolnak a nyáron, mint a bodzaszedők a siófoki aranypartot. Kicsit átrendeződnek az erőviszonyok a következő néhány évre, és ez nemcsak a firenzeiek egy szinttel lejjebb süllyedését jelenti, de a Milan sem valószínű, hogy megteszi azt, amire például a Juventus készül. A milánói keret 15 százalékát lenne szabad megtartani, a többieknek fel is út, le is út, néhányukat még seggbe is kellene rúgni, ahogy kiesnek a San Siro ajtaján. Ehelyett sokkal valószínűbb, hogy lesz némi toldozgatás-foldozgatás, néhány látszatigazolás, de a lényegit dolgok, azaz a problémák gyökere megmarad. Ez többek között azért is problémás, mert ha idén nem is bukja el a 4. BL-helyet a Serie A, jövőre egy reszketeg Milannal, és egy rutintalan Samp-Palermo kettőssel ez már szinte biztosra vehető, hiszen az EL-különítményre sem a legjobb ránézni.

Itt van mindjárt a Juventus, amely most már egészen biztosan nem szerepel jövőre a BL-ben, és ez nem is baj, ami az olasz kvótát illeti. A helyzetük annyival jobb, mint a Milané, hogy a szándék, és a tőke is rendelkezésre áll ahhoz, hogy az idei gyalázatot lemossák. Röpködnek a nevek és az összegek, egyelőre önző módon csak azokkal foglalkozunk, akiket szívesen is látnánk mi magunk is: Kjaer, Vargas, Torres, Kuyt – utóbbi kettő nyilván csak akkor, ha jön Benitez, amit viszont nem nagyon szeretnénk. Az idei évért pedig mindenki, akinek köze volt hozzá, nagyon mélyen szégyellje magát, beleértve ezt a húgyfos cataniai 1-1-et is. 

Az Atalanta a létező legdurvább mazószexre kényszerítette saját szurkolóit a bennmaradás szempontjából döntőnek nevezhető, Bologna elleni meccsen (1-1). Csak hogy még jobban fájjon, vezetést szereztek, aztán kihagytak egy tizenegyest, végül a hajrában egy öngóllal vágták el a kötelet maguk fölött. A két másik kieső nem tudott beleszólni a BL-helyért folyó csatába, a Samp otthon intézte el a Livornót (2-0), a Palermo Sienában nyert (1-2), és a Napoli is leelőzte a Juvét, miután nyert Veronában (1-2).

A Bari csúnyán megrakta a végére teljesen leeresztő Genoát (3-0), Koman nem játszott végig, de az első gólt ő készítette elő. A Cagliari-Udinese (2-2) sokkal jobb meccs volt, mint amit várhattunk tőle, és Di Natale is gólt lőtt, így 26 találatával még nincs nagyon messze az európai Aranycipőtől (Messi, 29), olasz gólkirályi címe pedig szinte biztosra vehető.

Hamarosan poszttal jelentkezünk a másodosztály állásáról, mert komoly izgalmak várhatók a Serie B hajrájában. A Lecce szinte biztosan visszajut, de a 2. és a 10. között csak 8 pont van, itt a playoff-helyekért hatalmas bunyó lesz az utolsó fordulókban. Még négy van hátra, egyébként.

Risultati e classifiche

641 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr131971491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGG77 2010.05.06. 13:14:20

@popp: Sem tehetségben, sem emberileg nem tenném egy polcra Zidanet és Tottit.

vadkutya 2010.05.06. 13:14:58

@popp: Bezony, maga vót, a tavalyi Chelsea-Barca után sikerült elkövetni.

danesdzsu2 2010.05.06. 13:27:10

@horas: nekem nem fontos. Te akartad töröltetni az eltiltást. Kértél tőlem szabálykönyvre hivatkozást. Kaptál. Ha nem is kellett, akkor minek kértél?

Hagyjuk innentől nem érdekel, mit írsz. Sok sikert a továbbiakban.

Lebowski Őtökisége 2010.05.06. 13:28:05

@Lebowski Őtökisége: @Leon Osman: "ez egy olyan szitu, hogy nem lehet róla megítélni, hogy elítélendő-e vagy sem, mert szerintem minden giallorossi szemében NEM ELŐZMÉNYEK NÉLKÜLI jogos tett volt, mások viszont érthetően leparasztozzák."

ezt valamikor később tettem hozzá, de olvasd össze, így kerek. persze, én is kurvára sajnálom, hogy nincs meg a kupa, és zavar az is, hogy leplezetlenül a sípcsont-himnusz komponálásra készültek a fiúk, de picsába meg lehet érteni. nem váratlan butaság volt, hanem az előzményeket követő tabu-rombolás.

ha nem bordó lenne a vérem, bizonyára másképp látnám.

Mr.AT 2010.05.06. 13:34:43

@calcio_di_rigore: Általában egyetértünk, de most az a helyzet, hogy qrvára ránkfér, hogy ugráljunk az Inter góloknál, ugyanis az efficiens miatt könnyen lehet, hogy pont ezeknek köszönhetjük azt a Seria A negyedik BL-helyet, ahova így is elég kevés sanszunk lesz betámolyogni, ha tényleg az a fogalmatlan szemüveges spanyol f@sz jön kontárkodni hozzánk.

Mr.AT 2010.05.06. 13:36:15

@_benito: Ezzel meg az a bajom, hogy nekem személy szerint akkor is csapkodja a térdem, ha behúzom, így meg nem könnyű feltűnés nélkül oldalogni. :-)

horas 2010.05.06. 13:43:48

@danesdzsu2: Ez nem szabálykönyv: 12.szabály 4.ik döntvényt....
Azt hittem legalább idézel valamit...
Engem már rég nem érdekel mit írsz,ezzel kapcsolatban,teszem hozzá.

Lebowski Őtökisége 2010.05.06. 13:52:42

@GGG77: teljesen más karakterek, ebben igazad van, de pl közös vonás, hogy a Foci Nagy Könyvében mindketten caps lock-kal jegyzett IKONOK.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.05.06. 13:59:31

@Mr.AT:
akkor te vagy az, akinek nincsenek combjai?
;)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.05.06. 14:07:26

@popp: Zidane az adott inzultusra reagált, Totti a nyilatkozata szerint már azért ment ki hogy megtegye. Remélem érződik a különbség.

elmyd 2010.05.06. 14:35:53

A legnagyobb hogy talán Maicon még le is pacsizott Totti-val. LOL.

elmyd 2010.05.06. 14:39:21

De legalább nem volt alattomos. Pont a bíró orra előtt tisztán, habzó szájjal idegből durrr.... Ilyet nem lát minden nap az ember a profi football világában. Grazie Francesco!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.06. 14:40:45

Mondjuk az tényleg aranyos volt, ahogy Maicon pacsizott vele. Na meg még egy dolog, ami miatt nem tudom miért, talán mert olyan emberi, de nagyot nőtt a szememben De Rossi: a lassításnál látszik, miután Totti tette amit tett, hogy Rossi két kézzel fogja a fejét, körülbelül úgy, hogy ez nem igaz, hogy lehet ennyire hülye?
Szóval De Rossinak +1.

Mr.AT 2010.05.06. 14:43:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: De Rossinak +1 meccs eltiltás, mert nem azonosul a szent capitano döntéseivel. :-)

elmyd 2010.05.06. 14:48:50

@Lebowski Őtökisége: Természetesen mindennek van előzménye. De jó lenne ha nem felejtenék el az úriemberek a pályán, hogy foci alapvetően egy sport (ne küzdő sport). Lehet hogy ez naiv hozzáállás, de szerintem az emberek, még az fanatikus szurkolók is azért néznek meccseket mert szeretik a FOCIT.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.06. 14:51:20

Most leállok, ígérem, de nem tudom nem belinkelni egyik kedvencem, Del Piero kurva nagy benne, szeretem őt na: www.youtube.com/watch?v=c31oO8GjZH0

elmyd 2010.05.06. 15:05:03

@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: Az is elég ha azt írod hogy Mario Balotelli, Balotelli, Balo, Mário, Márijó, Supermárijó, stb.... Tudni fogjuk kire gondolsz.

_karmapolice_ 2010.05.06. 18:24:01

@popp: "@sporttárs: A sportsajtó rosszindulatú fele ezen csámcsogott, ha már egyéb fogást nem talált a srácokon. A legnagyobb megrőkönyödésemre ehhez a vonulathot az amúgy a szavakat szintén nem mindig válogató Bede is csatlakozott és te is egy itteni vitában, hozzátéve, hogy haveri focikon magad is vaszd megolsz. Amúgy meg a káromkodás része a köznyelvenek, szóval szerintem álszentség ejnye-bejnyézni rajta."

Bedéhez és ahhoz, hogy ő van kiakadva a káromkodáson (úgy is, ha részben - egészen kicsi részben - igaza van): bedemarton.tumblr.com/post/569283412/dear-annie-liebovitz-dear-vanity-fair-dear-usa

horas 2010.05.06. 18:52:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Tehetséges játékos,a fizikai adottságai pedig kiválóak ehhez a poszthoz.Nem egy kialakúlt stílusú játékos,de már most képvisel szerintem egy megbízható színvonalat.Reja-nál nem igazán játszik,nem?
Van olyan jó mint Legro vagy az ezer éves Cannavaro,és ő még fejlődhet az említettek nem igazán.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.06. 18:59:33

@horas: Rejánál körülbelül 0 percet játszott eddig, Ballardininél se volt alapember, de hogy megbízható lenne...
Egy alapvető probléma van vele és az tényleg az, hogy hihetetlenül hullámzó teljesítményre képes, soha nem lehet tudni mikor mit nyújt. Az egyik meccsen levarázsolja mindenki lábáról a labdát, odaér 5 méter hátrányból, majd ollózik a kapura, a másik meccsen pedig Grygera klónozott mása, gólpasszt ad az ellenfélnek, szerencsétlenkedik, messze a legrosszabb a csapatból. Ezek miatt volt olyan meccs is, ahol Ballardini 30 (!) perc után lehívta.
A lényeg az, hogy nagyon tehetséges és nagyon fiatal még mindig, simán benne van, hogy a liga legjobb középső védői közé emelkedjen, ahogy az is, hogy a Serie B csapataiban se tudjon megragadni. Nem tudom mi kéne neki a stabil teljesítményhez, de ha valaki el tudná érni nála, hogy megszűnjenek a formaingadozásai, akkor tényleg kincset érne. Kár lenne elengedni Rómából, 1 évet még bizonyítson.

horas 2010.05.06. 19:05:52

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Nagyon sokat nem láttam játszani,de akkor nem nagyon voltak erre utaló jelek,és elég jó sajtója van,volt,ebből raktam ezt össze.

Az Inter-nél Rivas és Burdisso voltak ilyenek egy-egy hiba nélküli meccs mindent kivágtak,minden hova oda értek,másik meccsen meg az embernek sávokban kezdett öszűlni a haja olyanokat múveltek.

mann 2010.05.06. 19:19:28

Nem olvastam végig a kommenteket, de gondolom páran már leírták előttem, hogy Totti egy igazi büdös gyökér.

krysal 2010.05.06. 19:22:00

@mann: igen. Pepe díjat neki:D

mann 2010.05.06. 19:33:03

@krysal: :D Vagy Roy Keane díjat ;)

BillyMack 2010.05.06. 21:40:59

Megdicsérte már valaki Francescot amiért belerúgott Márióba?:D

touristique 2010.05.06. 22:22:33

@BillyMack: Hát volt rá példa.

Diakhité szerintem Cannavaro 2005-ös leigazolása óta a Juventus legjobb vétele. Magyarán jobb mint Grosso, Grygera, Zebina, meg ezek.

touristique 2010.05.06. 22:23:33

Hopp, kimaradt az, hogy a legjobb igazolása a védelembe.

Iustizmord 2010.05.06. 22:49:17

olvtrsak, a heradikai szösszenet óta csak dógoztam. (itt élvezek, mnkában szopok, de majd MrAT elmondja a szexuális orientációmat, ugyi)

de.

szegény totti orbitális parasztságát kizárólag az enyhíti h balotelli nála is nagyobb parazst. de nem menti teljesen.

azért a hátulról gecire lábra teljes combból az akkora geciség, hogycsak na. csak matrix belépőjére hasonlít amit sheva ellen vitt végbe jópár éve (izomból ágyékon) ill vlt vmi szögletzászlónál térdhajlatbatalpalás is. hiába, mátriyhoz képest darth vader filantrópl. nem véletlen h gattusoval haverok.

nekem régi elképzelésem h ha vki SZÁNDÉKOS szablytalansága sérülést okoz (vö keane vs haaland) , az okozót tiltsák el annyi +5 meccsre amennyit a szenvedő ki kell h hagyjon lábadozás végett

Iustizmord 2010.05.06. 22:51:21

@BillyMack: faszikám az avatarod marha ismerős, meliyk fil,ből van? vmi amcsi klaszikust énekel benne a faszi más (reklám? karácsonyi?) szöveggel, de csak nem fejtem meg...

Iustizmord 2010.05.06. 22:57:06

@mocsing: effével pl semmi gond nem volt, bemutatott 94ben, und was? polcorrect túlreagálás.

Iustizmord 2010.05.06. 23:01:41

@Leon Osman: cimbi te annyira relativizálsz hogy az nevetséges.

szerinted a lazio komplett csapatszintű hernyóságát semmissé teszi vagy kisebbíti h a roma kapitánya gecire sporszerűtlen / büdösparaszt volt? nahátmár, ekkora marhaságot... tehát szerinted ha én lopok, akkor kus és te is lophatsz. érdekes.

majd ha nem chang feliratú mezed lesz, akkor :o)

calcio_di_rigore 2010.05.06. 23:07:43

@Mr.AT: Jövőre már nemhogy a 4., de a 3. és 2. hely sem érdekel. Kivéve akkor ha végig versenyben vagyunk az elsőért. Letelt az 5 év. Úgyhogy tényleg szarok a koefficiensre.

Benitezt meg addig kritizáljuk amíg nem Del Neri jön.

calcio_di_rigore 2010.05.06. 23:10:00

A szavazáshoz, ez mi: "Nem gondoltam, hogy ekkora suttyó, Poulsen köpése is más árnyalatot kap"
?
Itt mire vonatkozik a más árnyalat?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.05.06. 23:34:55

@calcio_di_rigore: "szinejátszó csodaszép, imitt sárga, amott kék..."

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.07. 01:06:39

@touristique: Nem követtem szorosan figyelemmel az általad leírt 3 focista teljesítményét, de tartom amit mondtam Mobido játékáról.--->@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Én kedvelem, ez tény.

Tika_ 2010.05.07. 09:46:40

Lehet, hogy megint el leszek küldve, de szerintem Totti helyesen cselekedett.
Pont láttam ezt a részt, első vélemény az volt, hogy taplóság és piros. Utóbbit tartom, de Totti nyilatkozata fényében azt gondolom, hogy helyesen cselekedett.
Ha igaz, amit állít, akkor a játékvezetők és a szövetség nagyon nagyot hibáztak, mert nem szankcionáltak, amikor kellett volna; nem szabadott volna, hogy idáig fajuljon a dolog.
Ettől még persze piros, sőt eltiltás, de Totti nem rossz megoldást választott – persze lehetett volna jobbat.
@_benito: Nem értek egyet. Éppen ez bizonyítja, hogy következetesen cselekedett.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.07. 09:55:07

@Tika_: a legfinomabb, tobbszor oncenzurazott velemenyem, hogy jobb lett volna, ha ezt le sem irod...

vadkutya 2010.05.07. 09:57:55

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Di Canio jobban járt, Wintherburn összetörte volna, mint a Cerbona szeletet... ;)

elmyd 2010.05.07. 10:23:17

@Tika_: 1. Akkor is ezt mondtad volna ha speciel ketté töri a lábát?

2. Nem az ő dolga hogy igazságot tegyen a pályán...

3. Akkor legközelebb ha Materazzi, vagy bárki az Interből mondjuk izomből tökön rúgja, vagy bármi hasonló akkor rendben lesz a dolog? Vagy hogy is van ez?

4. Az meg amit nyilatkozott, kb. olyan mint amikor a gyerekek panaszkodnak meg magyarázkodnak az oviban. A focipályán beszólogatnak egymásnak az emberek? Nemá! Tényleg?

szvsz: nem volt pályára való amit csinált. Az is más lett volna ha meccs után odamegy és lebasz neki egy fülest vagy valami. Mert nem kétséges hogy Balotellinek már eléggé érett egy kis rendszabályozás. De ez?

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.07. 10:36:29

@Pályaelhagyó autóversenyző: totti 4 azonalli pirosat ero megmozdulast kovetett el, ebbol kettot balotelli ellen.

a magyarazkodasa kabe egyenerteku a "ti oltetek meg jezust!" kezdetu zsinagogagyujtogatassal

Lezuzius 2010.05.07. 10:49:31

@Tika_: Balotelli megszivatott 3 Roma jatekost a sarokban es kihozta koztuk a labdat, ettol ment fel Tottiban a pumpa. Most meg kihasznalja, hogy az interes nepszerutlen es ilyen baromsagokat nyilatkozik.

calciomax 2010.05.07. 10:53:14

@Tika_: Két nap távlatából "sajnos" én is így gondolom. Megérdemelte a kisgeci. Ezt már nagyon sokszor nagyon sokan leírák hogy előbb utóbb valaki nagyon felkúrja ezt a kis férget. Hát megtörtént erre most -majdnem- mindenki álszentkedik. Lehet, hogy szerdén kivételesen nem provokált senkit de azért még senki nem felejtette el neki a szemétkedéseit. Mourinho megpróbálta megnevelni nem ment neki, Moratti is megpróbált minden számtalanszor elbeszélgetett vele- az sem használ, istenem Totti módszerei mások.....
Persze Tottit ettől még el kell -és szerintem fogják is- tiltani.

calciomax 2010.05.07. 10:54:37

@Lezuzius: ezt Te csak gondolod. Rázta a srác rendesen a pofonfát.

Mr.AT 2010.05.07. 10:58:51

@Lezuzius: "Balotelli megszivatott 3 Roma jatekost a sarokban es kihozta koztuk a labdat, ettol ment fel Tottiban a pumpa. Most meg kihasznalja, hogy az interes nepszerutlen es ilyen baromsagokat nyilatkozik."

Egész pontosan ez történt, teljesen egyetértek. Az amúgy sem észkombájn Tottiban ment a pumpa egész meccsen, hogy semmi sem sikerül, miután őt is szépen felfűzte Balotelli, utána ment, és klasszikus füstös paraszt módra belerúgott egyet.

@calciomax: Ez meg konkrétan nevetséges, ne haragudj. "Totti módszerei mások"??! Ki a f@sz az a Totti, hogy más csapatok játékosait nevelgesse? Neki egy dolga van, játszani és gólt rúgni, egyik se nagyon ment neki. Ez nem egy óvoda, ahol Totti az óvónő.

elmyd 2010.05.07. 11:12:03

@calciomax: Pedig valószínűleg ponosan ennyi történt, és szerintem csak Te meg még egy páran kerestek önigazolást Totti számára abbna hogy Balotelli egy pöcs.
Szerintem nem feltétlenül kell egy Tottinak Balotelli szintjére süllyedni. De nem baj majd kergethetik együtt a labdát a köcsögválogatottban. :)

Lezuzius 2010.05.07. 11:17:58

@calciomax: Totti vegigjarja Seria-A at es minden "nehez esetbe" belerug nevelo celzattal? Vagy hogy ertelmezzuk ezt, nehogymar Morattinak akart segiteni nevelo celzattal...

mickeyknox 2010.05.07. 11:20:04

brunszvik teréz-díjat francesconak!

Tika_ 2010.05.07. 11:37:32

Urak, ne lássunk bele olyat, ami nincs benne…
@elmyd:
1. Nem, akkor nem ezt mondtam volna. Éppen ez a lényeg, hogy nem lendületet vett a bokáján, nem ráugrott a sípcsontjára, nem 3 méterről elkaszálta, nem nekifutásból tökönrúgta, nem a fejére repült, nem megtaposta, stb. Nem lerúgta, hanem belerúgott.
2. Egyetértek. Ezért írtam, hogy „a játékvezetők és a szövetség nagyon nagyot hibáztak”. Az ő dolguk lett volna. Nem végezték el a feladatukat. Innentől kényszerpálya. Ha a játékvezetők és a szövetség nem, akkor elsőként Zanetti dolga lenne, aztán a helyetteséé (nem tudom, hogy ő ki), aztán a Bunkóé. Ők sem tették a dolgukat, a sorban Totti következett, a Róma csk-ja. Sőt A Kapitány, a falkavezér (Falkavezér?), a Róma ikonja, stb. Hát, bazzer, ha számomra komoly pénzeket fizetek azért, hogy meccsre járjak, mezt vegyek, stb., akkor minimumként elvárom, hogy ha valami kis bunkó a pályáról még nekem szólogat oda, akkor ha nem is zavarják vissza azonnal a nyomortelepre, ahonnan jött, legalább vegyék el tőle 2 hónapra a Ferrariját, vagy minden edzés után fusson még 1 órát súlyokkal, vagy legalább verjék pofán, vagy valami.
3. lásd 1. pont. Ne nézelődjünk szemellenzősen. Balottelli elb*szta, Totti megtorolta, 1:1. Ne akarjunk csak Tottiig látni.
4. Megmagyarázta, mi ezzel a gond? Én azt olvastam, hogy Balottelli a Róma szurkolóknak mutogatott. Na, ne viccelődjünk már egymással!!! Kondenzcsík húzza a repülőt esete. Basszus, legközelebb a Kern András majd kiszól a színpadról, hogy a nézők menjenek a picsába, csak mert ő bal lábbal kelt fel, vagy rossz kritikát olvasott? Hát, vazze, ha én írok egy nyílt levelet egy ügyfélnek, amiben elküldöm az anyjába, hogy mekkora hülye fasz, és kirakom a netre, hogy mindenki olvashassa, akkor kirúgnak, mint a szél, mert mi belőlük élünk, nehogymá’ azt osszák, aki fizet. Álljon már meg a hegyi menet, basszus.
Egyébként ne beszólogassanak, hanem focizzanak. Az a dolguk, azért kapnak eurómilliókat.
szvsz. Egyetértek, az jobb lett volna. Ezért írtam, hogy nem a legjobb megoldást választotta.
@Lezuzius: Totti mást állított…

Mr.AT 2010.05.07. 11:42:25

@Tika_: Szerintem innentől kezdve tök jogos igény, hogy a nézők kedvük és vérmérsékletük szerint agyba-főbe verjék azt, aki nekik nem szimpatikus. Esetleg megdobálják, lelőjék, megkínozzák, feldarabolják. Sőt, erre lehessen utasítani a hazai játékosokat, especially a (várj csak idézem) "a Kapitányt, a falkavezért (Falkavezér?), a Róma ikonját", hogy még kényelmesebben legyen, hátradőlve, távirányítóval, klikk-klikk.
Hagyjuk is el azt a nyamvadt labdát, úgyis csak zavar, back to Colosseum, aztán hadd szóljon a gladiátorvér.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.07. 12:09:53

@Tika_: te egy kicsit tudatlan vagy, balotelli nem ezen a meccsen mutogatott..ezert irtam a zsinagogas hasonlatot

(egyebkent a roma szurkolok rendesen elkuldtek melegebb eghajlatra mariot elotte, ugyhogy nagyjabol a mutogatas sem olyan nagy bun... aruld el miert lenne joguk a szurkoloknak elkuldeni az anyadba, neked meg miert kellene ehhez jopofat vagni. megjegyzem az olasz szovetseg szerint sem kell mindent turni, van epp eleg zartkapus/csak hazai szurkoloi kartyas meccs mario gyalazasa miatt)

meg otszor le kell irni, hogy tottit az adott eset elott 2x kellett volna kiallitani, vagy folytatod meg ezt a szanalmas szerecsenmosdatast? (az erkolcsi erzeked meg eleg okori) a legtobb roma szimpatizans is max. addig jutott el, hogy "hat...valahol meg lehet erteni, hogy ideges volt...", te meg mar valamifele sotet lovagot krealsz belole...

hatulrol belerugni valakibe akkorat, amekkorat birsz, az allati ferfias... a videot meg nezd meg megegyszer, szo sincs nevelo celzatu hatsonbillentesrol

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.05.07. 12:16:40

@_benito: kerlek zard be azt a topikot, mert itt meg karakter fog folyni...

elmyd 2010.05.07. 12:23:29

@Tika_:
1. Nem sok külöbséget látok az általad felsorolt és Totti által ekövetett szabálytalanság között, De ez mind1 is mert elég megnézni Totti fejét a rúgás pillanatában.... :) De ezen nem akarok tovább lovagolni.

2. Egyrészt igazad van, mert ők abból élnek hogy mi megnézzük a meccseket, mezt veszünk stb.. De, azt se felejtsük el hogy az a pénz amit elköltünk eme szeretett sport nézésének élvezetére, nem jogosít fel minket bármire amihez csak kedvünk van. Gondolok itt többek között arra hogy dobáljuk, anyázzuk, zsidózzuk, cigányozzuk, négerezzük, az éppen aktuális ellenfél játékosait és stb. Például nem egy szinesbőrű játékos esetében volt már a rasszizmus téma épp a seria A-ban. (balotelli esetében is) Lehet vitatkozni hogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojás, ebbe nem akarok belemenni.

3. Ez csak azért sántít mert már Balotelli előtt is elég jelzés értékűen szabálytalankodott Totti.

4. Nem emlékszem pontosan de a múltkor talán pont ő inzultálta a Lazio szurkólókat a városi derbi után. Én személy szerint nem tulajdonítok a dolognak túl nagy jelentőséget, de akkor majd legközelebb a Lazio kapitánya is jogosan oda tehet Tottinak egyet nem? Totti elbaszta, XY megtorolta?

Iustizmord 2010.05.07. 12:39:02

@Tika_: "de Totti nem rossz megoldást választott – persze lehetett volna jobbat."

pl ha egy machetével levágja balotelli lábát????

Tika_ 2010.05.07. 12:51:32

@Pályaelhagyó autóversenyző: Ellenben te viszont nem velem vitatkozol, hanem olyan dolgokat cáfolsz, amiket én nem írtam :).
Tudom, hogy nem ezen a meccsen mutogatott. Hanem az előzőn. A zsinagógás példád nem jó, mert ott más emberek (vélt?) bűnei miatt büntetnek embereket. A témánál maradva, pont, hogy a te logikáddal, a náci háborús bűnösök felelősségre vonása helytelen? – elvégre rég volt, spongyát rá. Szerencsére azért nem. Fájdalom, ha tavaly adót csaltál, azért még jövőre is elővehetnek.
Nem írtam, hogy férfias tett volt.
Azt sem állítottam, hogy nevelő célzatú hátsónbillentés volt, azt írtam „belerúgott”.
Sajnálom, ha csalódást kell okozzak, az erkölcsi érzékem, nem ókori, hanem régebbi :))). (Az erkölcs ugyanis abszolút, a kultúra változó. Erkölcsben jó és rossz van, kultúrától függetlenül. Pont az a baj a „mai erkölcsökkel”, hogy buta, és erkölcsi érzék nélküli emberek extrapolálnak képtelen dolgokat. Itt a jó példa: @Mr.AT: HANGSÚLYOZOTTAN elismerve persze, hogy Mr.AT szerintem biztos egy tök okos ember. De hagyjuk ezt, messzire visz :)).
Szerecsenmosdatást ti folytattok :). Már megint az álszentkedés. Mario szemét volt, Totti megunta. Tyúk vagy a tojás: nem tök érdekes, hogy pl. Cambiassot nem kezdik ki rendszeresen, pedig Európa-szerte elég stadionban tett sokat az Inter győzelméért?
Egyetértek, a szurkoló se kurvaanyázzon. Úgy szurkolhat, hogy azzal a többieket ne zavarja. Ha valaki a rajtkőről pisál a medencébe, azt az uszodából is kizavarják, nem mentség, hogy fizetővendég, mert megszegte a szabályokat. (mindjárt írok is erről a spanyol topicba :))))
Sőt, egyetértek Mourinhoval, hogy a rasszizmusra ugrik mindenki – ami teszem hozzá én, tipikusan a buta ember továbbgondolása –, ez túl van dimenzionálva, viszont egyéb beszólásokra is kéne szankció.
A múltkor is leírtam (vagy akartam, lehet, hogy nem volt rá időm, bocs), hogy Totti elmehet a picsába, mit képzel magáról, hogy mutogat a Lazio szukolóknak. Tiltsák el amiatt. Elvártam volna a Lazio csk-jától, hogy úgy tegyen, mint Valdes a Bunkóval.
Abban sincs vita közöttünk, hogy a szabályok Tottira is vonatkoznak, ha pirosat kellett volna kapnia, ki kellett volna állítani. A teljes „meccset” nem láttam, ezt a részt pont igen.

@elmyd: Mario simán felkelt, Eduardot 15 percig ápolták, hogy egyáltalán hordágyon le tudják vinni. Nem kívánom neked, hogy megtudd a különbséget. Többivel kapcsolatban lásd feljebb.

@Iustizmord: ua, mint Mr.AT esetén. Az imént itt írta valaki az atyai pofont a játékos-kijáróban, az talán jobb lett volna, most így hirtelen. Nem tudom, nem túráztattam magam ezen, biztos ki tudnék találni jobb megoldást, meg te is, de nem a mi dolgunk, hanem az övé, ő a Capitano. Ne durvábban gondolkodj, hanem, pont, hogy kevésbé durvában, viszont hatásosabban – írtam, hogy így Balottelli legközelebb valsz. még jobban féreg lesz. Viszont jelzésértékű tett volt, hogy nem Totti nem tűri a patkánykodást.

vadkutya 2010.05.07. 13:01:28

@Tika_: "Viszont jelzésértékű tett volt, hogy nem Totti nem tűri a patkánykodást." - Szó sincs ilyesmiről.

Komolyan nem értem, hogyan lehet ennyit vitázni egy teljesen egyértelmű ügyről. Totti sosem volt egy higgadt plébános, ha mondjuk Eto'o van éppen Balotelli helyén és ő forgatja meg, akkor ugyanúgy őt is lerombolja. Láthattuk, előtte is ki lehetett volna már állítani a hős capitanót, eléggé feszült meccs volt, ismerve a körülményeket. A nyilatkozata pedig csak szarmosásra jó, illetve arra,h mosolyt csaljon a semleges szurkolók arcára.

elmyd 2010.05.07. 13:16:29

@Tika_: Nem értem ezt mire fel írtad. Nem gondolom hogy Totti fejében ez játszódott le:
"Hmm. hogy is rúgjam le ezt a kis patkányt úgy hogy értse is a célzást meg ne is sérüljön meg. Nehéz ügy, de meg van! Izomból sípcsontra az jó lesz."

Az álszenteskedést elmagyarázhatnád

Iustizmord 2010.05.07. 13:17:05

@Tika_: pl elmesélhette volna neki a viccet:

-mi a különbség a néger és a bicikli között, ha leláncolják?
- a néger elkezd bluest éneleklni.

Mr.AT 2010.05.07. 13:19:09

@Tika_: Köszönöm a méltató szavakat. Akkor back to level1. Kezdjük itt: "Mario szemét volt".

Ezt mi támasztja alá a Roma meccsen? Hogy befűzte Mottát? Hogy kötényt adott De Rossinak? Hogy a szögletzászlónál kihozta a labdát három védő közül? Ez lenne a szemétség, ami miatt szerinted teljesen indokolt és jogos belerúgni egy qrva nagyot?

Elmondom, akkor mi van. Balotelli alapból nem egy szimpatikus ember, mert már most akkora arca van, mint egy ház, ugyanis tagadhatatlanul qrva nagy tehetség és igen jó játékos már most is, és ezt látványosan tudja is magáról. Emiatt azt gondolja, megengedhet magának pl. olyan dolgokat, hogy földhöz csapkodja a mezét, stb., mert úgyis lesz csapat, akinek kelleni fog, hisz sokkal jobb játékos, mint amekkora patkány.

ITT, EZEN SZITUBAN szerintem a helyes magatartás az lett volna, hogy mondjuk Javier Zanetti, aki 79 éve megingathatatlan ikonja az Internek, leül az öltözőben Balotellivel szemben, és a következőket mondja neki: "Én személy szerint qrvára örülök, hogy egy csapatban játszol velem, Mario, ugyanis tényleg geci jó csatár vagy, talán az egyik legnagyobb tehetség az egész ligában, akit egy védő sem kíván magának ellenfélnek. Ugyanakkor ha mégegyszer azt látom, hogy azt a mezet, amiért én 79 éve a véremet adom minden hétvégén, a földhöz baszod, és meggyalázod, úgy eltöröm mindkét lábad, hogy életed végéig mehetsz vissza gyapotot szedni a putriba, ahol kipottyantál abból a qrva nigger anyádból."
És ennyi. Ugyanis ez tényleg világraszóló taplóság volt - de csak és kizárólag az Inter belügye.

A ROMA ELLENI MECCSEN VISZONT, Mario Balotelli az égegyadta világon semmit nem csinált. Játszott, méghozzá qrva yol. Az, hogy ez falábú római barátainknak nem tetszett, élen a csirkeagyú kapitányukkal, qrvára nem jogosítja fel őket semmire. SEMMIRE. Tetszenének jobban futballozni, nem rommá égni tíz percen belül négyszer, mint az Marco Mottának sikerült, tetszenének gólokat rúgni, stb. Az viszont, hogy béna tehetetlen faszok vagyunk, akiknek nem jön össze semmi, és az efelett érzett frusztrációnkat úgy vezetjük le, ahogy azt a Taddei-Totti főköcsögpáros tette, nem futballpályára való.

Innentől pedig Totti magyarázkodása nem más, mint átlátszó, üres, és hazug képmutatás, amivel próbálja magyarázni a bizonyítványt. Nyilván kapóra jön, hogy Balotelli amúgysem népszerű (eleve sok helyen rossz szemmel nézik, hogy fekete, még többen, hogy önelégült pöcs, és ugye a mezes balhéja sem tette népszerűbbé), így most a legkönnyebb gyorsan bebújni a grál-lovag álcája mögé, aki csak "igazságot oszt".

Hát a nagy lófaszt. Francesconk 80as IQ-ja épp odáig terjed, hogy műveltségi vetélkedőben szoros véghajrával legyőzzön egy kaktuszt, és ez pontosan látszik az arckifejezésén, amelyet jó pár képen láthatunk a rúgás pillanatában.

Azt hiszem, senki számára nem kérdés, hogy ez az arckifejezés az "itt és most elégtételt veszek rajtad, te nagyképű fráter, minden korábbi bűnödért", vagy a "hogy baszódnál meg, hogy ezt a labdát is elvitted, bazdmeg, mindjárt vége a meccsnek, mi meg megint szopunk" érzelmi állapotot tükrözi.

ericcartmen 2010.05.07. 13:46:06

@Mr.AT: Szerintem átlátszó, üres képmutatás az lett volna, ha telesirja a médiát, hogy mennyire megbánta tettét, meg hogy nem tudja mi ütött belé.
Legalább őszinte volt. Utálja Balotellit, és nem titkolja.

Ja, és Balotelli egyelőre nagyobb patkány, mint amekkora játékos, de fiatal, ez még bármilyen irányba mozdulhat.

Iustizmord 2010.05.07. 13:47:40

@Mr.AT: "mehetsz vissza gyapotot szedni a putriba, ahol kipottyantál abból a qrva nigger anyádból."

és persze ezt zanetti minden rasszista felhang nélkül mondta volna :o))))

amúgy lehet h balotellit le kéne láncolni a kapufáhpz és megtudnánk mekkora bluesénekes.

Everred 2010.05.07. 14:04:42

@Iustizmord: "nekem régi elképzelésem h ha vki SZÁNDÉKOS szablytalansága sérülést okoz (vö keane vs haaland)"

Hahh, a régi mítosz. Haaland egy héttel az eset után már játszott, végül a MÁSIK TÉRDE miatt kellett visszavonulnia, ahogy azt ő maga is elismerte.

(egyébként vicc, hogy azért az esetért Keane alapból csak három meccset kapott, amikor önmagában az a belépő, következménytől függetlenül, megért volna nyolc meccset, viszont kapott még egy ötmérkőzéses eltiltást, amikor az önéletrajzi könyvében elismerte, hogy szándékosan csinálta... vicc. Mintha nem lett volna egyértelmű már a belépő pillanatában, hogy ez nem véletlen...)

Piiii 2010.05.07. 14:32:12

@Pályaelhagyó autóversenyző: te túlozzunk ezzel a 2 meg 4 piroslappal azért...

Piiii 2010.05.07. 14:36:11

@vadkutya: ez rohadtul nem így van. nem hiszem h balotellin kívül bárki mást így felrúgott volna.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.07. 14:36:12

@vadkutya: Na igen, bár a Di Canio szemében lobogó őrült tűz azért neki sem adott volna rossz oddsokat. :)

Piiii 2010.05.07. 14:44:14

@ericcartmen: lesz ez még rosszabb is:)
várom h ki lesz a következő aki, hasonlóképpen cselekszik:)
meg itt van ez a szavazás Tottiról. most nem azért, de ez mindent elárul:nem Tottit akarom menteni, mégis 43%ban az jött ki h ki kéne tűntetni amit tett:P
és nem hiszem h mindenki poénból klikkelte volna ezt vagy ennyi Romás szurkoló lenne itt.
@Mr.AT: amúgy meg amit te látsz az annyi h kicselezett 2 védőt, de abba nem látsz bele h a korábbi meccseken mit tett, a szurkolóknak való mutogatáson kívül. de ha ez csak takarózás a korábbi meccsekkel, akkor nem látsz bele h itt miket szólogatott be és h inzultálta a játékosokat. bár nekem elég annyi ha meglátom mosolyogni, már felmegy a pumpa, nem hogy a rómaikban.szval az éremnek 2 oldala van. lehet ez takarózás vagy sem, valamennyi igazságtartalma biztos van.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.07. 14:48:51

@Piiii: Hogy-hogy mikor mindenki szidta a Laziót, akkor nem hoztál fel alternatívaként olyan javaslatokat, amelyek más színben tüntetik fel a Laziót, hiszen te mondtad, "az éremnek 2 oldala van"?

Lebowski Őtökisége 2010.05.07. 15:05:42

@vadkutya: "totti sosem volt egy higgadt plébános"

engem rendszeresen fölbasz, hogyha tottiról úgy beszélnek, mint aki úgy általában véve egy ideges tizedes, és hogy bármikor képes parasztkodni.

azért mert volt néhány kirívó eset és a média túlpörgött a sztorin, kurvára nem lehet beskatulyázni köcsögnek, ha azt a pár parasztkodást összeveted a pályafutásával, és azzal, hogy mit is jelent ő a klubnak.

annyira egybeolvadt az AS Romával, hogy Totti elég sok megmozdulása SZIMBOLIKUS.

Piiii 2010.05.07. 15:14:35

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: mert te felhoztál helyettem is hisz a saját szeretett csapatod.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.07. 15:17:08

@Piiii: Magyarán akkor hiábavaló a sok pro és kontra érv, hiszen aki a csapatát szereti, az úgyis védi, aki pedig egy adott csapatot nem szeret, azt amúgy is üti? Miért vitázunk akkor? :)

Neil Blender 2010.05.07. 15:17:21

Kicsit tulporgettetek a dolgokat gyerekek :)

Amugy sztem Balotelli rohadtul hivja ki maga ellen a sorsot (nem ezzel az amugy remek cselsorozattal), egyszer jatszik majd az Inter vagy epp aktualis csapata vkivel ahol az egyik tirpaknak eldurran majd az agya es ott vege is lesz mint a botnak.

Semmibe veszi mind az ellenfel jatekosait, mind a sajatjat es ez elsosorban egy csapatsport. Ne legyen igazam, valtozzon meg, de ha nem akkor sok ehhez hasonlo csomagocskat fog kapni a jovoben. Ifi koromban egyutt fociztam egy sraccal aki gusztustalanul nagy tehetseg volt, kb egyedul nyerte meg a meccseket mi tobbiek csak asszisztaltunk, de ehhez a tehetseghez irto nagykepu parasztmentalitas is parosult a sracnal. Vele ugyanez lett a helyzet, lefaragtak a tufak, abba is hagyta egy ido utan...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.07. 15:26:19

@Neil Blender: Szegény Totti, ez a Balo tényleg egy szemét, hát mit képzelt hogy provokálta a Capitanot? Elvégre futballpályán ilyen sehol nincs, csak ha Mario ott van, sőt csúnya beszéd se. Köcsög Balo!

ASRM 2010.05.07. 15:45:07

Közben Balotelli is nyilatkozott az ügyben, azt elismerte, hogy beszélgetett Tottival meccs közben, de ő csak ennyit mondott saját bevallása szerint: "Ne rugdoss már, ne légy gyerekes. Csak a futball nevű játékot játsszuk, semmi többet". www.football-italia.net/may7h.html Aztán Totti állítólag rasszista megjegyzéseset tett rá (ezt mondjuk el tudom képzelni róla sajnos).
Végül Totti tette amit tett. Elég nagy köcsögség volt, igazi szobordöntögető mutatvány, viszont azt se gondolom, hogy belelátok abba, hogy miért is tette, ehhez már tényleg Uri Geller képessége kellene, szerencsére vannak köztünk itt néhányan aki bírják ezt a képességet és elmagyarázzák nekünk tudatlanoknak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.05.07. 15:50:32

Az elmúlt napokban tett róla mindkét római csapat, hogy jogosan utálják, ez van. Mindkettő szépen lassan a múlt ködébe fog veszni.

Leon Osman 2010.05.07. 16:08:12

@Iustizmord: A Chang egy finom thaiföldi sör :D amúgy meg nem egyenlő a kettő, de nem mondom melyik a nagyobb bűn. Egyik se mondjon semmit a másikra ezután aztán jó napot...

Neil Blender 2010.05.07. 16:22:51

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hol irtam hogy szegeny Totti? Felrugta, mind1 miert, kiallitottak, ennyi magasrol leszarom.

En csak tenyt allapitottam meg miszerint Balotelli viselkedese nem fog visszajelzes kvazi megtorlas nelkul maradni.

rizla 2010.05.07. 16:27:48

@ASRM: azért nem véletlen, hogy pont balotellit rúgták fel ilyen irgalmatlanul. lehet, hogy ebben az esetben ártatlan volt, totti meg paraszt, de kit érdekel? a gyerek, aki mindig farkast kiált, csak fordítva. vagy ilyesmi. mindegy, én semleges nézőként kicsit élveztem a jelenetet, de legalábbis nem háborított fel totti. akárki mást kúr fel így, megbotránkoztat, így csak nevetni lehet az egészen. mondjuk jó nagy hülye, hogy így kibasz a csapatával, az internek meg egy karnyújtásnyira van a tripla, úgyhogy menjen a francba, de azért nagy műsor volt : DDDDDDD

rizla 2010.05.07. 16:30:35

@Neil Blender: pontosan így gondolom én is. ez nem jelent erkölcsi alapot tottinak arra, hogy szarrárúgja, csak éppen ki sajnálja ezt a kis buzit? de most őszintén. egyébként sem letaposták a térdét, nem egy ilyen miatt fog súlyos sérülést szenvedni. inkább egy ilyen parasztság egy igazi paraszttal szemben, mint egy karriert elvágó fault. hadd szokja.

Ganz 2010.05.07. 17:37:37

@Lezuzius: Haha, figyeld mámeg az öreg mozgását!
Egyetlen célja volt, amit kigondolt már másodpercekkel Motta szabadrúgása után, ne vicceljünk már...

rizla 2010.05.07. 17:38:46

„Totti volt a legjobb támadó, nem vagyok meglepve, hogy elégtételt vett rajtam, mivel már én vagyok a legjobb…” – mondta Balotelli.

: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

kész

Tika_ 2010.05.07. 17:42:53

@elmyd: Kérlek. Álszenteskedés azon rugózni, hogy „mekkora köcsög volt ez a Totti”. Mert Balottelli aztán rohadt szent volt, igaz? Korrekt az lenne, hogy „Mario kurva nagy köcsög volt, Totti meg még nagyobb”.

@Mr.AT: Nem láttam a _meccset_. Eleve nem akartam nézni, 3-szor pillantottam rá, 2-szer rugdosódás és fetrengés volt, harmadszor ez a performance :) (valahogy mindig kifogom: a vb döntőből is épp Zidane akcióját láttam :))
Totti emlékezetem szerint 2 dologgal indokolta tettét: 1, Mario az idény egy korábbi meccsén mutogatott a Róma-szurkolóknak, 2, mostani meccsen folytatta szóban Tottinak mondva, csak rátett, hogy még Tottit is mocskolta.
Hogy Totti buta, egyetértek.
Hogy mit kellett volna Zanettinek tennie Marioval a mez kapcsán, alapvetően egyetértek
Ha dühből rúgta le, mert lecselezték, akkor elítélendő.
Ha Mariot nem tiltották el még a múltkoriért, akkor azért jár neki a bünti.
Totti persze már a Lazios mutogatással biztos kezdő a köcsögválogatottban, csak így csk karszalagot fog neki követelni a Közösség – épp Balottellivel szemben :)

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ha jól érzem (nem olvastam), Neil Blenderrel egyetértünk… A tavalyi május jobban tetszett, amikor a BL serleg felett érzett örömben találtam valami közös pontot halareallal és krysallal…

@ASRM: = „Felszólítottam őket, hogy szaporodjanak és sokasodjanak”. „Mondjuk, jobban meggondolva, nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy egészen pontosan ezeket a szavakat használtam.” :)))

@rizla: Lelkünk mélyén talán mindannyian bulvárra csaholók vagyunk :). Már a meccs után is mondtam, hogy Mario mezes műsora volt az egyetlen, ami miatt az a meccs emlékezetes marad.

Ganz 2010.05.07. 17:50:41

@Piiii: Khm..., én sem.
Balotelli volt a tökéletes alany.
Mint ahogy Di Canionak a tökéletes ferpléj-helyzet.

Ne báncs Esti!
:)

horas 2010.05.07. 17:52:48

@ASRM: Totti sík ideg volt az egész mecsen ez pont Balotelli-n csattant,nyílván ő is beszólogatott neki,de mikor Milito egyszer leütközte a középpályán Totti-t,Totti udafutott és a labda már sehol nem volt és fllökte Milito-t mert nem kapott szabit,majd Motta fejét kocogtatta csőrrel meg mikor ő a földön feküdt,majd jött a Balotelli eset.

Ezért egy Inter játékos az idei szezonban 10-15 meccses eltiultást kapott,ha abból indulok ki,ohgy Maicon 3 Sneijder 3 v 2 Muntari Cambiasso 3-3 meccses eltiltást kapott dumálásért.

Ganz 2010.05.07. 17:53:38

@Neil Blender: Hm...
Én is abbahagytam...

Piiii 2010.05.07. 18:36:18

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem védem csak azért mert az én csapatom. mondtam már h Totti nagyon hülye volt és lejáratta az egész csapatot. monjduk biztos bennem van a hiba, de egyre kevésbé érzem tahóságnak a dolgot, minél többször nézem, és a szavazásból kiindulva nem csak én vagyok evvel egyedül:) ha bárki mással csinálja sokkal nagyobb port kavar evvel.(na jó mottát, mátrixot és muntarit leszámítva):)

a Lazio lehet szép lassan ködbe fog veszni, vagy legalábbis a Serie B-be, de a Roma biztosan nem:)

Iustizmord 2010.05.07. 20:29:55

@Leon Osman: hát ha a chang egy thai sör akkor minden meg van bocsájtva, én aszittem h egy kínai nemzközi szállítmányozási cég.

de igazad van, ne vedd lelkedre ha frocliztalak, no offense, but love, peace and harmony shall rule nst's world. peace be with thy soul
:o)

Iustizmord 2010.05.07. 20:32:15

@Everred: eztet a mitikus dolgot nem tudtam, akár hihető is, de ettől függetlenül tartom:? aki sérülést okoz, maga se játszhasson addig amíg a "sértett" lábadozik, hacsak nem vétlen volt az eset (pl a fradista keller /killer/ belépője úgy a 90es évek derekán úgy emlékszem nem volt szándékos)

Ganz 2010.05.07. 20:55:56

@Iustizmord: Már úgy érted, Romaneknek?

BillyMack 2010.05.07. 22:09:07

@Iustizmord: Igazából szerelem (Love actually -2004, Anglia) a szám pedig: Chirstmas is all around

Billy bácsi legendás alak, nézd csak meg;)

Iustizmord 2010.05.07. 22:39:41

@Ganz: romanek MAS SZEMSZOGBOL latta
süti beállítások módosítása