Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League - Összeharangozó a 37. kör előtt

2010.04.30. 15:00 pote

Az is előfordulhat, hogy minden kérdés eldől a hétvégén, de mi inkább a jövő heti horrorra esküszünk. Lesznek teljesen érdektelen meccsek, köztük olyan is, ahol egy magyar focistát fognak ünnepelni, lesznek félig érdektelen meccsek, és lesz két óriási téttel bíró mérkőzés is. A City-Villa a negyedik helyről dönthet, míg a Pool-Chelsea a bajnoki címről.
Tovább után, először két kommentelők segítségével visszatekintünk a múlt hét két találkozójára, majd rátok zúdítjuk tippjeinket a 37. fordulóval kapcsolatban. Ne habozz, lapozz.

d3vnull így látta a stamford bridge-i mészárlást, és csapata esélyeit:
Mikel sérülésével Ancellotti lehetőségei még inkább szűkültek, viszont szükségszülte megoldásként lehet megtalálta azt a pozíciót ahol Ballack kevésbé hátráltat, sőt, bal szemmel, bandzsítva nézve jól is játszik, ez pedig a VKP. Mondjuk oda jó 34 évesen is, póver kell, nem szufla. Emellé ledobta még középpályára Lampardot és Malouda-t előre meg az Anelkával gyengített elefántcsontparti duót. Drogbának nem tudom mit mondhatott a meccs előtt, de ő úgy fest elhatározta, hogy rúgat egy hetest a csapattal, Rooney-t meg bevárja míg felépül, ne mondhassa most már tényleg senki rá az idén, hogy nem változott teljesen pozitív irányba. Osztotta a zsugát, saját 16osnál védekezett, és az első Kalou gólnál olyan labdalevételt produkált (utána meg egy pontos ívet húzott Kalou fejére amiből gól lett), amilyet ritkán lát az ember (a Liverpoolnál, ehe-ehe). Kalou egyébként elmondhatja, hogy idén is játszott már jól, most nem is kicsit, bevert egy triplát a Stoke-nak. Lehet mondani, hogy a második gólnál túl keményen érkezett oda Sörensenre, de én úgy gondolom aki elég motivált a bajnoki címre annak így kell odaérkeznie. A gól amúgy teljesen szabályos volt.
Itt már megnyugtató volt a játék, viszont egészen addig simán elképzelhető volt a Chelsea botlás, ilyenkor szoktunk ugyanis. A Stoke ráadásul az egyik legkellemetlenebb ellenfél, idegenben nem jóarc, látszik, hogy Tony Pullis nem tippmixel. A második félidő elég langyos volt, Kalou-n látszott, hogy meglesz neki a hattrick, meg is lett, aztán a 81. percben beindult a henger. A Stoke eddigre faragni is elfelejtett, hosszú volt már nekik a meccs mint egy Delap bedobás. Először az ifi Hutchinson passzából Lampard lőtt egy alázósat (levegőből maga mellett jobb külsővel), aztán a bejött Sturridge pattintott be egy higgadt, rutinosat (5-0már higgadt az ember), és végül Malouda nem bírta elszerencsétlenkedni a helyzetét. 7-0 az eredmény. A csapat jól játszott, a franciák (Anelka, Malouda) nem, és hát őszintén szólva a Ferreira-Ivanovic-Alex-A.Cole védelem azért nem a szovjet vasbeton, eléggé zavarba hozható. Cech bérletes cselzísként megnézte a meccset, Anelka meg ismét azt hitte gálameccsen van. A teljesítmény elegendő lesz a Liverpool ellen is, csak maradjon meg, az utolsó körben pedig nem tudom elképzelni, hogy a Wigan vérét nem szívja ki a csapat az őszi vereség miatt.

és peter135 ágyús gondolatai a kilencven perc unalomról:
A 2009/2010-es Premiere League szezon legunalmasabb meccsét láthatta az, aki az Arsenal-Manchester City találkozót választotta szombat késő délutáni szórakozásként. Sok mindent elmond a meccsről, hogy a legizgalmasabb pillanat Adebayor pályára lépése volt (ebben a jelenetben pár másodperc alatt szemléltette az Ágyús publikum, hogy hogyan fogadnak egy igazi legendát és egy utolsó senkiházit).
Az Arsenal mint várható volt, csöppet sem lett motiváltabb a Wigan elleni megalázó vereség után. Még az sem segített az ágyúsokon, hogy 2009 novembere után először léphetett pályára van Persie. Kreatív középpálya hiányában az ő játéka is haszontalanná vált. Egyedül Alex Songgal, a liga legjobb védekező középpályásával tudott összejátszani aki a veterán Sol Campbell mellett a mérkőzés legjobbja volt hazai oldalon. A két szervező feladatokkal ellátott középpályás, Nasri és Rosicky szinte teljesen haszontalan volt az egész mérkőzésen. Előbbi még nincs készen arra, hogy a vállára vegye a csapatot, az utóbbinak pedig lealkonyodott (Jack Wilshere!).
Az Arsenallal ellentétben a Manchester City szezonjának még óriási tétje van, éppen ezért megmagyarázhatatlan, hogy miért nem próbáltak meg gólt szerezni az ellen a védelem ellen amelyben helyet foglalt Silvestre és a kaput Fabiasnki őrizte. A Citynek olyan lassú és ötlettelen volt a játéka, hogy még a halfejű franciának sem okozott gondot az élete legjobb szezonját futó Tevez megállítása. Egyedül Adebayor vitt lendületet a City játékába úgy 15 percig, de ez inkább annak volt köszönhető, hogy Campbellék a togói hajának látványa által okozott döbbenttel egy ideig nem tudtak megbirkózni.

Köszi srácok, mégegyszer.



A harminchetedik forduló meccseit könnyedén három csoportba tudjuk pakolni. Vannak azok, amelyek az égegyadtavilágon semmiről sem döntenek, aztán vannak azok, amelyeken csak az egyik csapatnak létkérdés a pontszerzés, illetve az utolsó, ahol egyiküknek sem mindegy, hogy hány pontot szereznek jövő hét végéig.

Az izgalmak fokozása miatt, kezdjük először az első kupaccal.
Szombaton két olyan párosítás lesz, ahol egy már kiesett csapat találkozik olyannal, akiket év elején szintén ebbe a zónába vártak. A Pompey-nál már mindenki a kupadöntőre gondol (kivéve a vezetést, mert nekik valószínűleg sokszor eszükbe jut a hitelállomány szó is), a Burnley meg szépen szeretne búcsúzni.
Portsmouth - Wolverhampton 1-1
Birmingham - Burnley 2-0


Két boldog csapat randevúzik az egyik legkisebb londoni derbin. Zoláék nem éppen simán, de bennmaradtak. Geráék pedig olyan magasságokba kerültek, mint még történetük során soha.
Két évvel ezelőtt, egyik első publikált posztom az NST-n a PL kiesőjelöltjeiről szólt. Három forduló volt hátra, a Fulham öt pontra volt a még bennmaradást jelentő helytől. Én kilenc pontot jósoltam nekik és további PL-tagságot. Ők pedig meghálálták a bizalmat. Azóta sem sikerült ennyire jól belenéznem az üveggömbbe. A fulhami csoda azonban nem ennyiből állt. Májusban EL-döntőt fognak játszani. Standing ovation és Szevasztok magyarok!
Mivel a bajnokinak tétje nem lesz, így egy össznépi heppeninget várunk, pazar hangulattal és nulla focival.
Fulham - West Ham 0-0

Hétfő munkaszüneti nap Angliában, így két meccset aznap délutánra is tettek. Normál esetben konektorba pisilnénk, hogy a melóban kell csücsülnünk, miközben a Hull Wiganbe látogat, de most nincs ilyen para. Egyik meccsnek sincs már tétje. Azért a Rovers - Arsenal második félidejébe belepillantunk.
Blackburn - Arsenal 1-2
Wigan - Hull 0-0


A második csoportba került a kisebb liverpooli csapat Stoke elleni meccse. Moyes gárdájának még matematikai esélye van a hetedik helyre. Elnézve városi riválisuk formáját, ez nem is csak matematikai. A hazaiak a nem túl távoli Költészet napja alkalmából József Attila emléknapot tartottak a Stamford Bridge-en. A hetedik te magad légy sort Maloudának címezték. Sikerrel.
A Stoke-nak édesmindegy mi lesz, így mi simán megkockáztatjuk, hogy behúzzák Artetaék.
Stoke - Everton 0-2

A Spurs pole-pozícióban van a negyedik helyért folyó harcban, riválisai egymással játszanak és a már megmenekült Boltont fogadja. Ezen feltételekből csak akkor jöhet ki rosszul, ha nem veri meg szombati ellenfelét. Redknapp fiai képesek elbukni a legegyszerűbb ujjgyakorlatokat is, így nehéz meccset várunk. Azonban pontvesztést nem jósolunk, mert szerdán igazi horrort várunk a City-Spurs-ön.
Tottenham - Bolton 2-1

Rooney nélkül is hoznia kell a kötelezőt a MU-nak. Már tudni fogják a Chlesea-meccs eredményét, de akármi történik az Anfielden, nekik nyerniük kell. Egyetlen épkézláb csatáruk hiányában ismét a szélsőiken van a sor. Nani élete formájában van, Giggset meg már lassan húsz éve csodáljuk.
Sunderland - Man Utd 0-1

Minden jel arra mutat, hogy lesz magyar vonatkozása a rangadónak. Természetesen örülünk, hogy Fülöp ilyen fontos szituációban bizonyíthat, de nagyon nem tartjuk kósernek az FA engedélyét. Ha nem csal a memóriánk, akkor a Chelsea is védett harmadik számú kapussal, vagyis kissé protekciósnak érezzük a City-t. Nem először (ld. még Benjami átigazolása tavaly előtt).
Mondjuk a Villának sem kell a szomszédba mennie véleményes döntések miatt. A derbin sok mindent csináltak Milnerék, csak focizni felejtettek el. De aztán a spori látta, hogy Friedel gólt nem fog kapni, és ugye az egész Atkinson-család megjátszotta, hogy egy gól lesz a mérkőzésen, így könnyedén befújt egy büntetőt a hazaiaknak.
A Villát fáradtnak és fásultnak látjuk, nem érezzük bennük az erőt, hogy egy ilyen ranagdót meg tudnának nyerni. Mancini hiába próbálja levenni a terhet játékosairól, és nyilatkozgat olyan baromságokat, hogy nem lenne csalódás az ötödik hely, mert az elkövetkező öt nap létfontosságú a klubnak. Két győzelemmel szinte biztos a BL-selejtezőt jelentő helyezés. A hazaiak rápihentek a meccsre, mert nagyon nem strapálták magukat az Emirates-ben, és szerintünk ez dönteni fög.
Man City - Aston Villa 3-1

Ilyen szánalmas Liverpoolt régen láttunk. Mondjuk az Atletico helyében mi sem fostuk volna össze magunkat, amikor egy El Zhar-Degen-Lucas trió rohamozza a kapunkat a meccs 117. percében. Azonban Benitez, aki szinte tuti, hogy most ül utoljára az Anfielden szakvezetőként, még mindig hisz a negyedik helyezésben, pedig jobban tenné, ha inkább hátrafelé kacsingatna.
Van egy olyan érzésünk, hogy több Pool-fanatikus legszívesebben Chelsea-sikert szeretne vasárnap, hogy legalább a MU ne előzze meg őket a bajnoki címek számát tekintve. Ettől függetlenül betyárbecsületből talán megpróbálják megmenteni a szezonjukat egy bravúrgyőzelemmel, ami valójában menthetetlen. Szerintünk nem csak nekünk volt minden Pool-meccs maga volt a szenvedés ebben a szezonban.
A Chelsea sokkal pihentebb lesz, és elnézve a bajnoki formájukat nehezen elképzelhető, hogy ne nyerjenek nagyon simán. Pár spirituális és metafizikai eshetőséget kivéve (értsd: csoda) a Poolnak kevesebb sansza van a pontszerzésre, mint egy balhémentes Fradi-Újpestre.
Liverpool - Chelsea 1-4

A leggyorsabb tippsorral küzdünk most is:

454 komment

Címkék: angol premier league pl beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr711964012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpádka 2010.05.02. 18:56:27

Vazze Hargreaves játszott, kb ennyi volt a pozitivum a mai meccsen

danesdzsu2 2010.05.02. 18:59:42

@ih bín ájn bájener: Csak 7-et. Nagyon megdrágította, hogy egész életében liverpool drukker volt, és emiatt nem szívesen jött. :)

Lacóka 2010.05.02. 19:00:42

@Glory: bakító pool szurker, a bkv-nál dolgozik, és ősi rivalizál a mávval... talán :D

Rákerestem youtube-on berbatovra, anyja picsája, ez régen milyen dolgokat tudott, két perc után agyvérzéssel kikapcsoltam.

danesdzsu2 2010.05.02. 19:02:08

@bakító: Amíg az Ózdi kohó megtartja a harmadikat, nem lehet gond:D

Lacóka 2010.05.02. 19:03:45

@Lacóka: de akkor mért van egy arsenal játékos az avatarjában? és biztos siratja a pl színvonalát.

danesdzsu2 2010.05.02. 19:04:41

@Lacóka: Hazahúzza a szíve. 5-ért visszavesszük, aztán jövőre megint megveszitek 30-ért:)

ih bín ájn bájener 2010.05.02. 19:06:29

@danesdzsu2: És csak fél évig volt távol, ezt tényleg tanítani kéne. :D
Most meg nyáron visszajön? Most is elpasszoljátok? :D

rokamoka33 2010.05.02. 19:07:01

@bakító: na mert biztos nagyon boldogok lennének egy adott magyar klub drukkerei, ha a 25 fős keretükben 2 magyar játékos lenne, amúgy tele szerb, román, horvát, meg 3 kenyai és 3 "minőségi" levitézlett brazil, és 2 kínai, akit a kínai étteremből bocsátottak el:D

nem is tudom hogy tudnék drukkolni egy ilyen magyar klubnak
de az biztos, hogy Messi vágna nekik 4-et:DD

danesdzsu2 2010.05.02. 19:07:37

@Kövi: Törekszünk. Valakit érdekel Modric 50-ért?:)

halihalo 2010.05.02. 19:08:20

@danesdzsu2: Nem nevetek, mert könnyen lehet, hogy nem 11 pont lesz jövőre az 1. és a 3. között, hanem az első 5 között lesz összesen öt pont. Ki tudja. A Spursben nem látok most még annyit, hogy bajnokesélyesek legyenek, de a City már érett egy évet, és beérhetnek addigra. Ha nem döntetlenezik el az év elejét, most is ott lehetnének.
A Chelsea esetében szerintem attól függ, jön-e pár minőségi ember (1-2elég lenne jelenleg), és hogy Essien ne legyen sérült a szezon felében.
No meg még ott van az Ancelotti-faktor. Néha nem értem, mit akar.
Ugyan ennyi gólt még sosem rúgott a csapat (más sem nagyon) egy szezon alatt, de néha az volt az érzésem, hogy egy gólos vezetésnél nagyon megelégedett vele, és párszor megégett a csapat emiatt. Igaz, kapni viszont annyit kapott a capat, amennyit Murinho 2 éve alatt összesen.

halihalo 2010.05.02. 19:09:40

@bakító: Ez nagyon zavaros. Mi kellene, hogy eldöntse egy sportág bajnokságát, ha nem a pályán nyújtott teljesítmény???

danesdzsu2 2010.05.02. 19:09:44

@ih bín ájn bájener: Hát, be nem fér, még hozzánk se, pedig Pavlyu kezdő. és Crouch minden meccsen játszott. Asszem az Arsenalban szeretnének csatárposzton erősíteni....:D

Glory 2010.05.02. 19:10:29

@ih bín ájn bájener: mint egy jo kutya: eladod de par het mulva visszaszokik. aztan ujra eladod :))

ih bín ájn bájener 2010.05.02. 19:12:45

Gomeznek is valahogy így kéne visszahozni az árát. Kár hogy kiöregedett az Arsenalból... :D

bakító 2010.05.02. 19:22:12

@halihalo: Ezt mondták sokáig az LKM-nél is, aztán amikor a cukrosbácsi szerepét eljátszó állam kiszállt a buliból gyorsan kiderült, hogy az egész csak egy tákolmány.

bakító 2010.05.02. 19:28:47

@rokamoka33: Amíg a West Ham academyről csillió fontokért lehet keretet feltöltetni, addig ha ne boruljak le a Chelsea játékos nevelő nagysága előtt.
Az meg mitől érdem, hogy rendszeresen lefosztja egy klub a mások által kinevelt angol játékosokat?

értelmetlen_nevű 2010.05.02. 19:32:11

@bakító:
Mondjuk ez Wengerre is vonatkoztatható.

halihalo 2010.05.02. 19:38:19

@bakító: Ez mit változtat azon, hogy a pályán mutatott játék alapján dől el a bajnokság?? Az LKM a Lenin Kohászati Művek??? Az azért már nem ma volt, és nem is tegnap.

bakító 2010.05.02. 19:38:57

@értelmetlen_nevű: Már megbocsáss, de Wenger inkább a jó öreg Brit birodalmi politikát folytatja: Lefosztani a gyarmatokat meg a hülye kontinenst. Otthon elég szolidan adja elő.

bakító 2010.05.02. 19:40:46

@halihalo: Semmit. Én csak ismét kifejeztem hogy rühellem a cukrosbácsikat. Az LKM pedig helyesen: Lenin Kibaszott Mivelünk.

danesdzsu2 2010.05.02. 19:48:35

@ih bín ájn bájener: Ti a másik felén álltok a dákónak Gomezzel. Apropó, nem kell egy kiváló, többször is bizonyító ír csatár Gomez pótlására?

ih bín ájn bájener 2010.05.02. 19:58:25

@danesdzsu2: Jah! Sajnos.
Kösz inkább nem, kölcsönadtátok a celticnek, azt megint a rangers lett a bajnok... :D

bakító 2010.05.02. 20:01:48

@undertow: Mondjuk ez már tényleg szakállas sztori:)

halihalo 2010.05.02. 20:06:31

@bakító: Hát, ha minden csapat a jegybevételeiből élne, akkor a népligeti edzőpálya a világ egyik legelitebb mérkőzés-helyszíne lenne.
De ez a cukrosbácsi hasonlat nagyon sántít, mert egy dolog, ha valaki az állam (vagyis mindnyájunk) pénzét költi (amit nagyon nemhelyes), és más, ha a sajátját, hobbiból 8ebbe viszont senki nem szólhat bele).
De ezt a kört nemrég egy másik topikban lefutottuk, szóval erről itt és most ennyit.

Everred 2010.05.02. 20:11:25

Oh Owen Hargreaves, you're the love of my life,
oh Owen Hargreaves, I'd let you shag my wife
Oh Owen Hargreaves,
I WANT CURLY HAIR TOO!!!

Jól játszottunk, megérdemelten nyertünk. Szegény Berbatovot én komolyan sajnáltam, mondjuk a lehozatala után vége is lett a támadójátéknak. Kicsit zavaró és vészjósló, hogy Giggs és Scholes akkor is a pályán maradnak, ha már lépni sem tudnak, inkább a szerkezetet alakítja át az öreg, mint hogy őket lehozza... Ezzel együtt ha ezt a hozzáállást és az első 70 percben mutatott támadójátékot hozzuk a Stoke ellen, kicsit jobb helyzetkihasználással, akkor szépen zárhatjuk a szezont. A Sunderland meg elég köcsög volt, Malbranque simán kaphatott volna két pirosat is, de a két sárga minimum kijárt volna.

Gratulálok a Chelsea-nek, ha megverik a Wigant (és miért ne tennék?), akkor megérdemelten lesznek bajnokok. Gerrard egy faszkalap, de biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan csinálta: ahhoz ő nem elég jó játékos, hogy egy ilyen passzt így oda tudjon tálalni. Meg hát láttuk, milyen gólpasszt adott az Euro 2004-en és két évvel később egy Arsenal-Liverpoolon is Henrynak... Ezzel együtt idegesítő a dolog, már csak azért is, mert az első félórában láthatóan ideges volt a Chelsea, semmi ritmus nem volt a játékukban, az ajándék viszont megnyugtatta őket és nagyon simán nyertek.

halihalo 2010.05.02. 20:28:00

@undertow: at least not directly... :)

Ferguson 2010.05.02. 21:21:40

news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_prem/8651355.stm

Érdemes megnézni a mike phelan interjút 2.20-tól, óriási beszólás!!! :DDDD

halihalo 2010.05.02. 21:35:00

@Ferguson: Berbatovról is szól egy-két keresetlen szót: "at least he's there"... hát... :)))

csak a tények kedvéért 2010.05.02. 21:40:24

@Ferguson:
Királyság. Azért látszik, hogy ő nem Ferguson, az öreg alkesz szerintem röhögve rávágta volna, hogy jobban örülne, ha John Terry lenne.

macca17 2010.05.02. 21:49:12

@Everred: atavisztikus gyűlölet gerrard ellen. amúgy a hazaadásait már említettük, de azért faszkalapozni, mert 6-8 év alatt 3x szarul adott haza, nem túl ésszerűnek tűnik.
ezt azért jó nézni, még ha az arcok többnyire fancsaliak is: www.liverpoolfc.tv/eseason/Features/Players-salute--18681.php3

macca17 2010.05.02. 21:59:07

és itt a megfejtés a mezen szereplő feliratról (már többen megírták, de sztem csak poénkodtak, ha nem bocs): www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/the-kit-we-ll-wear-today
szóval sanghaj liverpool testvérvárosa, és az egyetlen angol város, amely kiállít a sanghaji világkiállításon, és nagy a klub kínai szurkolóbázisa, ez egy gesztus feléjük. (meg egy ügyes üzleti fogás)

Lacóka 2010.05.02. 22:43:36

belenéztem a lazio-interbe, van még a poolnak mit tanulnia, h kell ezt csinálni... :D

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2010.05.03. 00:28:35

basszus ezt a hányás hegyet amit ma itt végigolvastam... remélem boldog mindenki aki az összes legalja jelzőt elpuffogtatta a Poolra, ennél nagyobb örömötök nelegyen az életben! ...

Ebben a szezonban még legalább 20 meccsen "játszottunk" így vagy még ennél gyengébben is.. nem robotok vagyunk mi sem bazmeg, ennyire fussa, főleg a baszott erős Chelsea ellen, ahol van csatár, hátvéd, stb.. nemtudom miez a kurva nagy kiakadás, a MU talán nem kapott ki otthon a Chelsea-től? Esetleg azt kellett volna behúzni és nem itt sírni... röhej

aki meg komolyan gondolja, hogy direkt kaptunk ki az lol

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.05.03. 08:56:00

@bakító: Ja, ez így már egyből más, ez hatalmas dicsőség. :D Ugye ezt viccből írtad?? :D

danesdzsu2 2010.05.03. 09:25:09

@ih bín ájn bájener: Ha fizettek annyit, mint Gomezért, akkor eladjuk a Schalkénak.:D

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.05.03. 11:19:48

City-Villa 3-1, bbc motd összefoglaló, kb. 20 perces:

www.dailymotion.com/video/xd5jpt_manchester-city-v-aston-villa_sport?start=1

a 2. City gól egészen szép akció volt, a 3. City gólnál SWP szólója is gyönyörű volt, de Fülöp kidobása is kellett nagyon hozzá:)

(ha Benítez tényleg megy, sztem Hansen&Lawro vegye át a Pool-t, félelmetesen értenek hozzá:D)

@feed_the_Goat:

én sem adnám el Ireland-et, de az se megy, hogy a köv. szezonnak is ezzel a középpályás állománnyal vágjunk neki, mint idén
(ugye Vieira lehet nem is marad még 1 szezont..)
Ireland pedig a csatár mögött jó igazán, amikor lendületből jöhet, nekünk pedig nem oda kell játékos, hanem középre egy kreatívabb, "multifounkcionális", kb. mint Modric, aki embert fog, megy, csíp, szúr, szerel, de a támadásokhoz is van ötlete, meglátása, netán össze is tudja fogni őket, vagy a szélre kiosztogatni a labdát
(és Barry jól ki tudna egészíteni egy Modric típusú játékost)
Ireland játszott párszor idén hátrébb, de nagyon nem ment neki, igaz előrébb se, volt hogy lövés helyett tiszta lövőhelyzetben, elfordult a kaputól és hátrafordult, majd elpasszolta az ellenfélnek, tavaly az ilyet beküldte volna...
(ezért sejtek mentális gondokat nála főleg)

szóval sokat kell rotálni jövőre, de lesz is jó sok meccs pluszban, meg sok sérülés is nyilván
ilyen alapon nem adnám el se Richards-ot, se Onuoha-t, de SWP-t sem, mondjuk épp ezzel ellentétes hírek vannak folyton

@wil:
@horas:
nem mondom, hogy kizárt az edzőváltás a City-nél (mindamellett, hogy én nem támogatnám, most nyáron főleg nem, sztem is jó úton halad a City), de sztem is top név jöhet csak szóba Mancini után

nehéz megmondani, mert a top6-os helyezés/70 pontos célkitűzés ősszel/télen gyorsan alakult top4-es elvárássá(mondjuk a Pool kiválása a top4-ből ezt részben megmagyarázza), nem tudom mi lesz, ha nem sikerül
illetve tudom, hisz EL lesz belőle:), de sztem még így is megkapjam a bizalmat Mancini, bár pont ő mondta múlt héten, hogy ő sem tudja mi lesz, 0.5+3 éves szerződése van, lehet, hogy feketén-fehéren meg van mondva neki, hogy ha van BL marad, ha nincs, akkor megy
aztán lehet tanultak a vezetők a téli váltást követő "negative press"-ből:D
de voltak olyan hangok is, hogy Mancini mindenképp marad, sőt ő maga mondta, hogy a játékosok közül aki pedig nem "boldog", az mehet, Tevez-zel az élükön (valszeg csak a lapok keverik a szart, szokásosan), de belevette magát is azokba, akik távozhatnak:)

rowi 2010.05.03. 12:45:56

örvendek, örvendek::DD

Carlonak a manager of the year választáson ha duplázik lesz esélye, de mint Chelseas is Hodgsonnak adnám, főleg ha megnyerik az EL-t

innen 4 meccs érdekel: a 2 Chelsea, a Fulham, meg a BL

egyébként ha itt néhányan ezt az idényt ekézték, akkor mi lesz itt jövőre...)
1. mégiscsak a Chelsea lesz (lehet, esélyes, hogy írjam) a bajnok, és nem más
2. mi lesz itt jövőre, amikor az Arsenal legnagyobb erősítése (ha megveszik Akinfeevet vagy Llorist, meg egy csatárt, akkor nem) az lesz, hogy 1 évet öregszik a csapat (mint ahogy sztem már idén is ez volt)
3. a Cityt fel fogja vetni a pénz
4 a Chelseat éppen felvethetné, de Ancelotti mondta, hogy a fékek kiebrudalása (sztem Ballack és Anelka leginkább, bár Anelka elég sok meccset eldöntött ősszel) után jön néhány fiatal
5 egy jó Spurs, Everton, Villa, (Fulham ha Hodgson marad?) négyes (a Poolt nem merem írni, bár szeretném)

WoloW 2010.05.03. 16:05:28

Wigan-Hull-t senki nem nézi?:)
végül is a Hull még nem esett ki teljesen, bár pár gólt még be kellene pakolniuk:D

szerdai 4. helyes "playoff" meccsről van vmi infó, hogy adja-e vmi csatorna, meg hogy kik a hiányzók?
nem kis tétje van végül is, akár több 10 millió font is(hosszabb távon még több), hisz nemcsak a City, de a Spurs is rendesen tudna erősíteni

sőt most arra is van esély, hogy a Big Four évekig ne egyesüljön megint az első 4 helyen, tehát már nem lesz annyira unalmas, mint eddig:D

sztem amúgy Spurs elér 1 döntetlent valahogy, a Burnley-t meg csak elverik

Lezuzius 2010.05.03. 17:44:12

@WoloW: na a Hull kozben kiesett.

Es egy furi Arsenal kezdo:
Arsenal team in full: Fabianski, Diaby, Sagna, Nasri, Van Persie, Vela, Walcott, Silvestre, Eboue, Traore, Campbell
Substitutes: Eduardo, Djourou, Arshavin, Mannone, Gibbs, Eastmond, Henderson

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.05.03. 17:52:30

@Lezuzius:
Kezdődik a szokásos variálás a levezető meccseken. Helyes. Eduardo is kezdhetett volna, de Walcottnak a VB miatt játszania kell.

Lezuzius 2010.05.03. 17:59:04

@peter135: Vela-t meg el akarjuk adni :)

vadkutya 2010.05.03. 19:25:31

@peter135: Szánhúzó kutyának még jó lesz...

vadkutya 2010.05.03. 19:30:19

Fabianksi-t ki engedi méh kapu közelébe?

vadkutya 2010.05.03. 19:50:06

@peter135: Ennyi. Az utóbbi 3 meccset nem láttam, a mai pedig szemmel látható, fizikai fájdalmakat produkál nálam. S mondja nekem vki,h nem szar a keret...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.05.03. 19:55:17

@vadkutya:
1 hónapja nyertek utoljára meccset. szánalmas lélektelen banda.

vadkutya 2010.05.03. 19:57:17

@peter135: ...hát, de látod, vannak olyanok, akik szerint eredmény az idei 3. hely.

nils_h 2010.05.03. 20:02:20

@vadkutya: matematikailag még van esély a parádés negyedikre is...

nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m 2010.05.03. 20:09:01

Ilyen kibaszott szánalmas, impotens, kegyetlenül bitang fos csapatot, mint ez az arsenal, nem is tudom, mikor láttam utoljára. MI VOLT EZ?! Ezek nem csináltak egész meccsen semmit! SEMMIT!
S E M M I T! Egy rendes beadást nem láttam. Akárhol megkapták a labdát, 10 méteres sávban elkezdték oldalra passzolgatni, amíg el nem veszítették, vagy valamelyik falábú istentelen balfasz gondolt egyet, és bele nem vezette 6 védő közé. Mintha vezetnének 3 góllal! EZ volt a taktika? Ezt találta ki Wenger? Hogy ezt kell csinálni?! Mivan ezzel, öregkorára meghülyültl!? Végig olyan érzésem volt, mint mikor a napköziben a hatodikosok játszottak a negyedikesekkel. A Blackbourn játékosok egyszerűen lelökdösték az arsenalosokat a pályáról. Azt vártam mikor sírja el magát valamelyik. ROHADT SZÁNALMAS VOLT AZ EGÉSZ MECCS. Ez az arsenal akkor se rúgott volna gólt, ha még 6 napig játszanak. Én kérek elnézést ezért a játékért. Még soha a kibszott életben nem jött be egy fogadásom sem, amiben bármilyen formában is szerepelt volna az "arsenal" szó. Hát most se. ÉS ERRŐL TE TEHETSZ WENGER MEG A SZÁNALMAS CSÜRHE CSAPATOD! Legszívesebben megtöltenék most egy M60-ast, és berúgnám az arsenal öltöző ajtaját, olyan idegállapotban vagyok.

Viszlat 2010.05.03. 20:14:21

@nils_h: beléptem ide, láttam miket írtkáltatok a meccs kapcsán, majd megnyitottam a Premier League oldalát, ahol a hírek között ez fogadott:

"Wenger wants faith from fans
Arsene Wenger has called on Arsenal fans to continue to trust his judgement as he looks to strengthen the squad."

Kicsit mosolyogtam, de aztán elolvasva a hírt végig már csak fogtam a fejem:

"One or two will go out, which happens every year, but the first target is to keep the squad together," he said.

"This team has a future. I believe the players want to have a future together and that is why it is my job to keep them together."

Ez csak szerintem ordas nagy ellentmondás (és oltári nagy baromság)?

Viszlat 2010.05.03. 20:15:38

@Viszlat: izé, ez Vadkutyának akart volt menni.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.03. 20:32:15

szerencsére nem láttam, de most megnézem a gólokat...

Juan de Keserű, a keselyű 2010.05.03. 20:38:47

@nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m:
"ÉS ERRŐL TE TEHETSZ WENGER MEG A SZÁNALMAS CSÜRHE CSAPATOD! Legszívesebben megtöltenék most egy M60-ast, és berúgnám az arsenal öltöző ajtaját, olyan idegállapotban vagyok."

Akkor talán vedd be a gyógyszert, köszi.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.03. 20:40:18

hát ez hihetetlen... mi a kurva anyját keres ez a majom a kapuban??? wazzeee... hány meccs megy még el ezen a kapuson??? ezt Wenger benyalta... az a baj, h ilyenkor szokott még jobban ragaszkodni a játékosokhoz...

akkor most jön az interjú:)

Slice 2010.05.03. 20:48:00

@nem jut a lyon el messzire, ha nem figyel lionel m: Igen Wenger tehet arról, hogy neked nem jött be egy fogadásod sem. Kérjél kis kárpótlást az öregtől hátha..
Oké, hogy a csapat ma (is) egy fos volt, de a te kommented is ezen a szinten van.

Woland 2010.05.03. 20:55:45

"We know Arsenal's weakness is balls into the box, and certainly their goalkeeper of late. Yes [we targeted Fabianski]. We've seen under pressure his handling is a little suspect."

nem kellett valami marha szofisztikalt taktikat kidolgoznia Allardyce-nak.

szerintem menthetetlen Fabianski az Arse-nal. Arsene-en kivul mindenki mas elkonyvelte, hogy iszonyat szar kapus. a vedelmen is latszik, hogy nem biznak benne. az ellenfel jatekosain es edzoin meg az, hogy nagyon is biznak benne. a birokon meg az, hogy egyre ritkabban fognak a javara fujni az otoson beluli tomegjeleneteknel. (bar szerintem Samba golja szabalyos volt.)

ha Gomes tenyleg nem jatszhat majd a ManCity ellen, akkor a Tottenham kapujat is egy Fabianski fogja majd vedeni... Cudicini meg mindig serult. Jimmy Walker-t meg szerintem csak brahibol igazolta Redknapp a regi szep idok emlekere. ugyhogy Alnwick az egyetlen opcio... o meg a legutobbi meccsen, amire emlekszek harom(!) golt rugatott a Burnley(!)-vel a Ligakupaban... (na es persze meg sosem vedett a PL-ben.) de hat ez van.

Ronal-d'oh! 2010.05.03. 21:26:55

Lehet idén elmarad a St. Totteringham's Day?

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.05.03. 21:32:55

Egyébként most szólok, hogy aki abban reménykedik, hogy nyáron majd erősítések lesznek az felejtse el. Nem lesz itt lófasz se. Összekukázzuk ingyen a francia bajnokság egyik középszerű csatárát, ha Gallas megy akkor talán veszünk egy védőt, hogy pótoljuk (szóval nem azért, hogy erősítsünk). Talán veszünk egy kapust, de akkor összetörne Fabianski pici szíve, úgyhogy az sem. A ballaszt emberek maradnak, mert fejlődőképesek meg minden. Talán Silvestre úgy érzi majd, hogy ideje hazamenni és akkor elmegy. Pedig Wenger nagyon szeretne vele hosszabbítani.
Meg amúgy faszom. Ha nem veszünk senkit, akkor nyúljunk a fiatalokhoz, de ne csak reklámfogásként. Tényleg játszanak is. Ramsey, Wilshere, Lansbury, Gibbs, Bartley is tudna szerintem olyan teljesítményt nyújtani mint Silvestre, Denilson, Diaby.

go gunners...

Slice 2010.05.03. 21:33:21

@nekedX: Nem hinném, hogy sikerül elbalfaszkodni még ezt is..1 döntetlen elég lenne az uccsó körben.

Leon Osman 2010.05.03. 21:37:53

Az Everton női csapata elkalapálta az Arsenalt az FA-kupa döntőben. Öröm és bódottág...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.05.03. 21:38:59

Wenger meccs utáni nyilatkozata:

On this game affecting Fabianski’s confidence…

“I think he had a good game. It should affect the confidence of the referee.”

istenem.....

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.03. 21:42:23

@peter135: mondtam, h elkezdi jobban szeretni a játékosait ilyenkor... ez egy ilyen ember.

Woland 2010.05.03. 21:44:37

"We know Arsenal's weakness is balls into the box, and certainly their goalkeeper of late. Yes [we targeted Fabianski]. We've seen under pressure his handling is a little suspect."

nem kellett Allardyce-nak valami marha szofisztikalt taktikat kitalalnia.

Wengeren kivul mindenki elkonyvelte mar, hogy Fabianski szar. Az Arse-vedelem is, mert latszik rajtuk, hogy nem biznak a polakban. Az ellenfel jatekosai es edzoi meg epp nagyon is biznak benne. A birok pedig egyre ritkabban fognak a javara fujni a kapu elotti tomegjeleneteknel, mondvan, hogy lyukaskezu ez a kapus, nem kell faultolni ahhoz hogy kiejtse a labdat. (mondjuk szerintem Samba golja szabalyos volt.)

lehet hogy a Citeh-Spurs meccsen a Tottenham-ben is egy Fabianski fog vedeni majd. Gomes-t meg vizsgaljak a Bolton-meccs utan, de ha tenyleg leserult az cumi. Mert Cudicini meg mindig labadozik, Jimmy Walker-t meg szerintem csak brahibol igazolta le Redknapp a regi szep idok emlekere. ugyhogy marad Ben Alnwick, aki a legutobbi meccsen 3 golt rugatott a Burnley-vel a Ligakupa tavalyi elodontojeben. es PL-meccsen meg sosem jatszott. dehat ez van.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.03. 21:49:12

és most jön majd, hogy edzésen jó, fiatal, keményen dolgozik, nem volt szerencséje, egy kis rutin, a kapusok későn érnek, kiváló ember... meg amúgy is ilyenkor kell szembepisálni a széllel... szokásos történet

Woland 2010.05.03. 21:59:02

@Woland:
no megszivatott blogmotor megint, ketszer irtam ugyanazt - ha valaki illetekes erre jar, kernek szepen torlest! : )

Woland 2010.05.03. 22:14:38

@nekedX:

utolso korben Arsenal - Fulham, harom nappal az EL-donto elott. ugyhogy szerintem targytalan arrol beszelni, hogy az Arse harmadik helye meg nincs betonba ontve. kivaltkepp, hogy az iksz is eleg. ill. az iksz is csak akkor kell, ha netan a Spurs mindket hatralevo idegenbeli meccset megnyeri.

hu de izgulok mar most a szerda miatt...

Woland 2010.05.03. 22:26:34

@peter135:

lehet, hogy igazad lesz, Wenger Fabianski-rol:

"Let people think and let me do. But it isn't an area that I necessarily want to strengthen. He still has to show that he can be consistent. I know he has the talent and he has shown against Man City that he is mentally strong and that he can respond. Now the next target is for him to show that he can be consistent."

ez a Blackburn meccs elott volt, de ketlem, hogy valtozott a velemenye azota.

vadkutya 2010.05.03. 23:54:00

@Viszlat: Wenger már jó ideje nem tud újat nyilatkozni. Főként a bajnokság ezen szakaszában.

Mellesleg szó szerint gondolom én is, amit @peter135: írt. Nem lesz itt megint semmi a nyáron játékosvásárlás téren, ill. igencsak rebegne a szemem, ha mégis.

Ráértem végre ma, gondoltam a Blackburn ellen csak rúgunk legalább 3-at... :S

bakító 2010.05.04. 07:21:25

Némileg érthető az általános csüggedés, de:

Ha van egy szétesés előtt álló autóm, amit el akarok adni, akkor nem azt fogom írni a hirdetésben, hogy hulladék állapotú autó eladó.
Nem tudom, hogy feltűnt e valakinek, de soha egyetlen menedzser se ekézte nagy nyilvánosság előtt egyetlen labdarúgóját sem. Ez még nem jelent semmit emberek. Fabianski leírta magát Wenger előtt is, ebben biztos vagyok.

vadkutya 2010.05.04. 08:15:34

@bakító: Előttem meg Wenger járatja le magát folyamatosan, pont az ilyen "labdarúgók" miatt, ez a baj.

nils_h 2010.05.04. 10:44:11

@Woland: Sérült az első két kapus? Vegyétek kölcsönbe Marcit a Citytől! Az mókás lenne :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.04. 10:53:17

@vadkutya: jobb kikapni a BB-től, mint kiesni a Bayerntől :)

Amúgy sztem ha pudli, milan, juve, sevilla, madrid, bayer(n), schalke szurker lennél vagy everton, villa (ide is egy kis frutti), akkor megőrültél volna már :)

Mourinho már nem a király 2010.05.04. 11:19:45

Ha minden igaz a Chelsea Riberyt és Villát vagy Agüerot akarja. Kivételesen hiányposztra erősítenének. Egy egészséges Essiennel és Bosingwával jövőre is toronymagasan esélyesek lesznek.

mickeyknox 2010.05.04. 11:27:06

@Anthony (kick-ass): állítólag villa már a barcáé, de nyilván még bármi lehet. agüerót nem érteném, ribéryt sem biztos.

horas 2010.05.04. 11:30:20

@Anthony (kick-ass): Megkezdődött.
Inter:Torres romours...

Mr.AT 2010.05.04. 11:30:37

@Anthony (kick-ass): "Ancelotti vezetőedző megegyezett Roman Abramovics tulajdonossal abban, hogy a Chelsea 80 millió eurót ajánl az AC Milannak a Pato, T.Silva kettősért." //t-zones

Lezuzius 2010.05.04. 11:45:17

@mickeyknox: Ribery azt nyilatkozta nem megy Angliaba. Csak a Real vagy a Barca.

vadkutya 2010.05.04. 12:37:39

@imici77: "Az kizárt dolog, mer nem tudom." :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.05.04. 12:42:06

@crazy_horse: @Woland:
írtam privátba, olvassátok el.
köszi

mickeyknox 2010.05.04. 13:26:45

@Lezuzius: real lesz abból, ha bajnokok lesznek, azér', ha meg nem, akkor meg azér' :)

nils_h 2010.05.04. 13:39:55

@pote: Ó! Extra ajándék néz ki szerda estére. Jeeee!

Woland 2010.05.04. 21:47:28

@pote:

privjet!
ment privat vissza.

ZenZo 2010.05.05. 00:02:55

FA Youth Cup: Chelsea - Aston Villa : 2 - 1 (agg 3-2)

Oh yeahhhhhh :) már csak a bajnokság és a felnőtt FA van hátra ;)

d3vnull 2010.05.05. 00:45:12

@ZenZo: két hét pajtás és minden kiderül. Ha van igazság most történelmet írunk.

undertow 2010.05.05. 08:18:37

@ZenZo: ráadásul jó meccs is volt. a helyzeteinket tekintve a kisvilla is kaphatott volna 7 gombócot

mceachran zseniális volt, ha sikerül rápakolni még 10-20 kiló izmot PL sztár lehet a srácból.
conor clifford győztes góljánál meg azt hittem, hogy suttyomban becseréltük lampst, trademark frankie lampard gól volt.

összességében nagyon igéretes ez az ifikeret. bőven elég lesz 1-2 igazolás, a távozó csereemberek helyére simán jók lesznek páran közülük. ahhoz képest, hogy abra elött 25-30 évig egy pennyt nem költöttünk az utánpótlásra és az edzőközponttal együtt a semmiből kellett összerakni az akadémiát, szépen haladunk.

Mourinho már nem a király 2010.05.05. 08:23:44

@Lezuzius: @mickeyknox: Riberyt állítólag már nem akarja a Real a gyenge szezonja és a botrányai miatt. Inkább Silvát akarják.

vadkutya 2010.05.05. 12:03:51

@undertow: A Kékeknek nagyon jó ifijei vannak, kell is, mert lassan nyugdíjfolyósítás lesz a Stamford-on.

Én mellesleg már most gratulálok a Chelsea aranyához, reméljük nem balfaszkodják el. :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.05.05. 13:26:11

Wenger 2 évvel hosszabbít nyáron. Mindenki döntse el, hogy örül-e neki.

vadkutya 2010.05.05. 13:35:06

@peter135: Erre tényleg csak ennyit tudok:
http://www.youtube.com/watch?v=aSYzROZkA3A&feature=player_embedded#!
Nem értem. :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.05.05. 13:42:12

Legalább attól nem kell félni, hogy jövő nyáron Denilson lelép az új edző miatt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.05. 13:44:32

@peter135: ha bejelentkezik a city vagy a barca (xavi pótlására), akkor nem biztos, hogy meg tudjuk tartani.

vadkutya 2010.05.05. 13:47:08

@peter135: ...s a jó Nicklas is majd a ház körül melegszik még egy ideig.

A Sun mellesleg megírta,h Buffon hozzánk jönne. Ennyi jó hírt egy napra! :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.05.05. 13:48:05

@vadkutya: "Ennyi jó hírt egy napra! :) "

:DDDDDDDDDDDDDDD

még egy digó kapus, az kéne nekünk... :)

vadkutya 2010.05.05. 13:50:50

@imici77: Már úgy is van 1 sasorrú... :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.05.07. 14:33:11

U18 playoff elődöntő:

Man United-Arsenal 1-1 (Cofie, Özyakup)
büntetőkkel 3-5
süti beállítások módosítása