Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Rafaraghat a Pool - Európa Liga, elődöntők, II. felvonás

2010.04.29. 18:30 mocsing

Megnézzük, hogy a futball méltatlanul komolyan vett frázisa, mely szerint a frissen kinevezett edző olyan új impulzusokat hoz egy csapatba, amelyek segítségével garantáltan megnyeri az első meccsét, igaz-e az agyonvert kolibri dinamizmusával futballozó Hamburg esetében. Megláthatjuk továbbá, hogy az EL-trófeával Benitez hagy-e egy virtuális partvist az általa (is) összehordott szemétdomb eltakarítására, vagy elvárja, hogy a klub puszta kézzel kezdjen el padlót pucolni utána. A HSV-nak elég lenne egy nem gólnélküli döntetlen is, a ’Pool számára meg kötelező a – lehetőleg többgólos – győzelem, mégis utóbbit látjuk esélyesebbnek a döntőbe jutásra. Nem szeretnék Porto-Monaco Atlético-Fulham finálét, Európa két egykori uralkodója közül valamelyik menjen tovább.

Az odáig nagyon örvendetes, hogy Nistelrooy eljött Hamburgba, mert szeretné empirikus úton kutatni a dél-afrikai közbizonytalanság helyzetét, de ez önmagában kevés, legalább egy picit vezérré kéne válni. Csatár meg úgy lesz vezér, kedves Ruud, hogy néha eldönt meccseket. Félreértés ne essék, nem akarok én semmit az általam is kedvelt hollandra kenni, de eddig bántóan nem mutatott semmit egy viharos bemutatkozáson kívül. A poszt viszont nem róla szól, hanem arról, hogy na, talán most, ha itt be tudna találni továbbjutást érően, az három-négy Bundás-gólt is überelne. Van Marwijk szemében is.
A két csapat formája közti különbséget az jelzi a legjobban, hogy a bajnokságban a Fulham a nála sokkal előrébb álló Evertontól kapott ki 2-1-re egy 94. perces tizenegyessel, a hamburgiakat meg a német bajnokság egyik rettenetes alkotóeleme, a Hoffenheim verte pépesre. Az előző EL-posztban már felvetettük, hogy Labbadiát talán megmentheti egy kupasiker, de már biztosan nem fogja, eddigi másodedzője, Ricardo Moniz lépett ugyanis a helyére. Amit erre a meccsre várunk, az egy kegyetlen Fulham-henger, amely képzavarrá fejlődve bedarálja a németeket, nekik ugyanis – az Aogo hiányában ijesztő stabilitásúra tákolt védelem mellett – két komolyan vehető emberük lesz a középpályán. Jarolim ráadásul határeset, jóindulattal belefér, a másik a 36.-ban járó Zé. A prognózisok szerint Trochowski az új mesternél sem fér be, pedig ha valamire nagy szükség lenne egy inkább hatékony, mint fineszes angol középcsapat ellen, az az ő játéka. Szomorú, de a Hamburg egyik reménye az lehet, hogy Zamora (akárcsak hétvégén, a liverpooliak ellen) nem léphet pályára. Meg talán az, ha ők rúgnak először gólt és csak kettőt kapnak, de ez nem rájuk vallana.

A másik párharc valamivel unalmasabbnak ígérkezik, mivel az Atléticonak védekeznie kéne (nem azért, mert akar, hanem mert a Pool támadni fog) és a számok alapján ezt a spanyol csapatok közül csak négy csinálja náluk rosszabbul. Figyelembe véve, hogy a Primera-ban húszan vannak, ez egy szar mutató. Okos, benitezes kupatovábbjutást várok, gyors góllal, aztán még eggyel a türelemjáték alatt, majd a szeleburdi madridiak magukra húzása utáni mindent eldöntő találattal. Ezt várom én, de az biztos, hogy egy barokkosan kidolgozott szopóálarc lesz Gerrardékon, ha egyet kapnak és az a meccs első találata lesz. Onnan jó eséllyel elbukták, az Atlético eredendően lúzer, tényleg mintha Cristoph Daum és Hector Cúper kézenfogva irányítaná őket, de egygólos összesítésben kétgólos előnyről nem fogják elbukni. Torres ugye továbbra sincs, de Rafa úgy tekintget N’Gog felé, mintha horog akadt volna a szemöldökébe – én elkezdenék félni Ujfalusiék helyében.

Tippek:

Fulham – Hamburg 2-1, de Petric csak a vége felé szépít
(előző meccs: 0-0)
Liverpool – Atletico 3-1, de Forlán csak a vége felé szépít
(előző meccs: 0-1)

FÉLOFF

Noha olasz csapat ebben a kupasorozatban még az emlékek szintjén sincs, mégis: az EL-elődöntők egyik legnagyobb, az NST-kommuna által rendszerértelmezési (miafasz köze van az EL-nek a BL-helyekhez?) és matematikai (kétszerkettő néha csakazéris öt!) alapon is széjjelmasszírozott kérdése: megelőzi-e a Bundesliga a Serie A-t a BL-indulásra jogosító pozíciók számát illetően? Mi ehelyütt maradjunk a matematikai megközelítésnél: ehhez a Bundásnak elég egy Hamburg-döntetlen is. Ha Boatengék kikapnak, akkor a Bayern-Inter dönti el a kérdést.

390 komment

Címkék: beharang európa liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr521962470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 00:09:57

[Megsúghatná valaki ennek a három embernek ott a stúdióban, hogy nem Koeman hagyta ki Gerát, hanem Gera hagyta faképnél a magyar válogatottat.]

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2010.04.30. 00:11:23

A Liverpool:Atletico Madrid és a Fulham:Hamburg meccseken nyújtott játékos teljesítményeket itt minősítheted:
golvago.com/

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.30. 00:16:24

@ih bín ájn bájener: OK, nem értek egyet, de látom nem győzzük meg egymást :) nem tudom, mitől lenne igazságosabb egy büntetőpárbajnál. De mondok mást: mindkét csapat tudta, milyen eredményt kell elkerülnie? Ez akkor is igaz lenne, ha nem lenne ez a szabály. Továbbra sem értem, hogy ha az egyik meccs 1-1, a másik meg 2-2, akkor az egyik miért jobb csapat mint a másik...

szferi 2010.04.30. 00:17:18

@rexford: határozottan. minden meccsükön lőnek egy szabályos, meg nem adott gólt. jó, a mai passzív les befújható volt. de lépjünk túl ezen.
nem a hoszabbítás elejét kellett volna megnyomni, hanem a rendes játékidő végét, túlbiztosítottuk magunkat.
mascheranonak a helyén kellett volna játszani, kirgiakosznak a szélen, mert lucas szinte semmit sem tett hozzá a játékhoz. de ez csak utólagos okoskodás.

visszatérve a juvéra, azt a csapatot a fulham szopatta meg 1-3ról, így kikapni pofa kell, de hát spirito juve, ti tudjátok

Piiii 2010.04.30. 00:17:31

@divi: akárcsak az otthon játszónak a hazai pálya előnyével játszhat. az se mindegy. amúgy a hosszabbításban törölném csak el az idegenben lőtt gólokat

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.04.30. 00:17:49

@Csöncsön: megsúghatná valaki az adás rendezőjének, hogy a két fószerre semmi szükség, Zsuzsika meg gomboljon ki legközelebb még két gombot, és ne beszéljen akkor sem, ha úgy érzi muszáj... :) És akkor egész jó lenne a Digi töltelék műsora is.

lószerafin 2010.04.30. 00:21:40

@divi: Mint amikor a milan idegenben lőtt több gollal jutott a BL döntőbe az inter ellen.

De tudsz jobbat? Én nem.

lószerafin 2010.04.30. 00:23:25

A tizenegyes párbaj nem opció ezzel az erővel rulettezhetnének is.

calcio_di_rigore 2010.04.30. 00:23:34

@rexford: szerinted Benitez bejelentésével megvárják a szezon végét?

Orvenyhivo 2010.04.30. 00:24:22

Hm. Most olvastam újra a cikket. Hogyaszondja:

"Nem szeretnék Atlético-Fulham finálét, Európa két egykori uralkodója közül valamelyik menjen tovább."

ih bín ájn bájener 2010.04.30. 00:25:15

@Ferguson: Nekem 9 év után lenne mire, mégse szívom más vérét. Lehet azért, mert tudom milyen szar érzés a másiknak.

rexford 2010.04.30. 00:26:29

@szferi: Hát a YNWA se volt túl hatásos idén: 7. hely a bajnokságban + kiesés a spanyol 10. ellen, igaz egy körrel később.
Egy egálban kiegyezhetünk asszem, de én mindenképpen szarabbul állok nálad, mert a Poolt is szeretem. :)

rexford 2010.04.30. 00:31:34

@calcio_di_rigore: Egy kicsit bízom abban, hogy Andreának más elképzelése van.

ih bín ájn bájener 2010.04.30. 00:41:41

@divi: Na jó szerintem se fog sikerülni. Amúgy ami a példát illeti, szerintem az egyik jobban törekedett a továbbjuttásra, hiszen több gólt szerzett a másik otthonában. A másik érv az, hogy ez még mindig kevesebb vitatható helyzetet eredményez, mint az hogy állandóan x-re játszanának a csapatok. Mennyivel igazságosabb, ha otthon kihúzod 0-0val mondjuk egy erősebb csapat ellen. Idegenben nagy nehezen egyenlítesz, 180 perc alatt majd megdöglesz úgy küzdesz, majd 5-5 ember + a kapusok lelkiállapota dönt 90 perc gyilkos játék után. Hát szerintem nem az.

calcio_di_rigore 2010.04.30. 00:50:36

@rexford: szerintem ő már nem állítja le ezt a projektet. Nem nagyon látom azt a személyt akiért vállalná a kockázatot, Capello-t kivéve persze.

bög 2010.04.30. 01:51:12

gera-the-hero-for-brave-cottagers

ez a goal.com szalagcíme
de kár h lemaradtam a meccsről, de leszarom BRAVO ZOLI TE VAGY A LEGNAGYOBB

shinigami 2010.04.30. 05:17:47

@Csöncsön:
azert a ciprusi 'kirakatcsapatot' csak idegenben lott gollal (golarannyal) elozni elegge gyasz
szvsz

montipájton 2010.04.30. 06:44:33

@Csöncsön: Ja, a lúzerkupában menetelnek, a BL-ben keresnivalójuk sincs. Valódi B-kategóriás európai csapat.

bakító 2010.04.30. 07:19:44

Kövezzetek meg de fogalmam sincs ki az Atleti edzője.
Viszont a másik három döntős mestere kurva nagy idol lesz a szurkeszek szemében. Az idei menetelésük nagy részben az ő érdemük. Ebből is kiemelkedik Hodgson.

És persze nagy grat Zolinak, tanulják egy magyar labdarúgó nevét Európában. Ilyen is mikor volt utoljára?

bög 2010.04.30. 07:31:09

@bakító: asszem quiqe sanchez flores (nemtom hogy irják)

szferi 2010.04.30. 07:43:33

@rexford: én nem szeretem az olaszo focit, de el kell ismerni, pár éve a juve még szerethető csapat volt, csakhát abból nem sok maradt. botrány, szar játék, szürke játékosállomány (adp-t, buffont, talán trezeguetet kivéve, dehát ők már idősek). nekünk legalább (még) van néhány karakteres játékosunk, kettő közülük igazi világsztár. másrészt, tavaly nagy szezont futottunk, juve már döglődik egy ideje. mindenesetre sorsdöntő lesz a következő szezon, meglátjuk, talpra tud-e állni a klub, nehéz lesz, a pl-ben azért nagyobb a konkurencia, mint a serie a-ban.
2007 nyara óta johnson az egyetlen nagyobb igazolás, ez nagyon kevés. most az uefa-kupa még megmenthette volna az idényt, de elbasztuk. ha a nyáron nem lesz pénz igazolni, és elmegy torres meg benitez (vagy nem jön helyette hasonló kaliberű edző), akkor fogunk ott járni, ahol a juve. meglátjuk.

bakító 2010.04.30. 07:50:30

@bög: Ja igen.. köszi.

Most nézem a skysportson a szurkolók osztályzatait. Zoltán Gera 9,4!!!!
Érted: 9,4. Ez nagyon durva.

rizla 2010.04.30. 08:05:07

GERA!!!!

nem hiszem el hogy ezt sem láttam :(

halihalo 2010.04.30. 08:10:07

@calcio_di_rigore: Régebben pénzfeldobás volt.

szangye puncog 2010.04.30. 08:10:32

Asszem veszek egy Fulham mezt.
Gerának nagyon jót tett, hogy lemondta a válogatottságot (a klubban nyújtott teljesítményének), előtte is jó volt, de azóta egyértelműen meghatározza a játékot. Respect

vsztk9111 2010.04.30. 08:26:15

Nagyon szurkoltam a Fulhamnek, tényleg Európa talán legszimpatikusabb edzője áll ott a partvonal mellett. Bárcsak sikerülne nekik a döntőben is, biztos hogy elementáli erővel hajtanak majd. (Persze így lesz ezzel a spanyol oldal is.)

mickeyknox 2010.04.30. 08:57:27

miért olyan szimpatikus edző hodgson? no offense, tényleg kíváncsi vagyok, és angol fociban nem annyira járatos :)

fransancisco 2010.04.30. 08:57:55

végre hodgson is megtalálta azt a csapatot, ami fekszik az ö stilusának, nagy csapatokkal nem megy,
a világsztárokkal összekalapált Interrel a saját stadionjában bukta el az UEFA-kupa döntöt (a Schalke ellenében!!!!)

Calogero 2010.04.30. 09:00:18

Nem tudom jól számoltam-e, de akkor, ha BL-t nyer az Inter, mégsem előznek a németek?

nordsee 2010.04.30. 09:01:57

Rafa kitette a partvist, de a játékosok elmentek mellette, sőt Gerrard még oda is kakilt (egész éves teljesítménye alapján: odaszart), aztán a társak meg apró lépteikkel széthordák azt a padlón. Kíváncsi vagyok ki fog nekiállni a sikálásnak.

rowi 2010.04.30. 09:02:44

@Calogero: Bayern-Inter 1x = a németeké
2 = az olaszoké
(rendes játékidő persze, hosszabítás e tekintetben nem számít)

Shikaka 2010.04.30. 09:06:50

Azt lehet tudni, hogy jövőre ki fogja közvetíteni jövőre a sorozatot?

Engem alapvetően érdekelt volna, de a StoryTV elriasztott (különben is állandóan a Fulham/PSV ment, nem is tudom melyik csapat érdekel kevésbé), Digi meg nincs.

Calogero 2010.04.30. 09:08:28

@rowi: köszi, akkor újabb egy évig elodázható a dolog.. addigra meg jönnek majd a spanyolok lassan

slowmotion 2010.04.30. 09:24:15

@rexford: akkor én állok a legszarabbul, mert 3 külföldi csapatnak szurkolok vagy 15-20 éve, mindegyik kizuhant (Juve, Barca és tegnap a 'Pool is)

slowmotion 2010.04.30. 09:29:48

@bakító: ez a győztes gólnak köszönhető. voltak persze pillanatai Gerzsonnak, de annyira azért nem játszott óriásit. sztem inkább 8, mint 9.
mondjuk persze az is szerencséje volt, hogy az a nagy feka mészáros (Boateng) nem találta rendesen el, szvsz nem sok híja volt, hogy ott maradjon.

egyébként érdemes megnézni, hogy kb akkortól kezdett el játszani a Fulham, amikor lehozták Zamorát...

Titi120 2010.04.30. 09:43:10

Zoltán Gera - 8 - It's hard not to like the spirited Hungarian when he plays like this; hard-working, neat and tidy, and never complains - despite being on the receiving end of some rough Hamburg challenges. Deserved his goal which he took beautifully. (goal.com)

HosCincer 2010.04.30. 09:46:33

Bevallom férfiasan, hogy évek óta nem néztem UEFA, bocs EL meccset (utoljára a Portó - Celtic döntőt). De engem megdöbbentett, hogy ilyen középszerű csapatok idáig eljuthatnak (egy kicsit haza beszélve én még emlékszem egy Bayern-Barca elődöntőre is '96-ból). Az UEFA meg azon morog/fáradozik, hogy ennek a kupa sorozatnak a nézettségét emelje -> talán nem kéne minden értelmes csapatot a BL-ben indítani és akkor ez sikerülne.

Nem akarok megsérteni senkit, de ebből a Fulhamből Gerának nem nehéz kitünnie, a banda felénél sír a labda. A Hamburg meg szót sem érdemel (az új vezető edző meg pláne). De az megdöbbentett, hogy Zé kb 8 hónap alatt mennyire beleszürkült ebbe a csapatba.

Egyébként Zolinak nagy gratuláció az elért (és a még elérhető ) erdményért.

Mérgező Hulladék 2010.04.30. 09:57:57

@rowi: hosszabbítás számít, tizenegyesek nem. Tehát ha az Inter a 120. percig veri meg a Bayern, azzal is megőrzi egy évre az olaszok negyedik helyét.

KevinACAB 2010.04.30. 10:10:14

@Chicagoi: Atléticonak ez az 58. idei tétmeccse volt és még van 6 tehát 64 meccse lesz, ami több mint a Fulham-nek.

Tengereczki Pál · http://egyzene.blog.hu/ 2010.04.30. 10:25:26

ezt írja a Sun Geráról: Gera is one of the most modest, quietly-spoken players in the Premier League. Fulham's Whispering Death scored twice to see off mighty Italians Juve to hoist his side into the last eight and struck again last night.

hehe Gera Zoli a Suttogó Halál

zsakfos 2010.04.30. 10:28:35

@Shikaka: Állítólag a Minimax.
@HosCincer: Kinevezett vezetődező...Pályaedző volt Jol és Labaddia mellett, soha nem dolgozott vezetőedzőként. 3 nap alatt csodát vártál?

mickeyknox 2010.04.30. 10:33:30

@Tengereczki Pál: ez a wishpering death lehetne valami doom metal zenekar neve is :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 10:36:04

@montipájton:

Olyan csapatok, mint a Juventus, Liverpool, Everton, Hamburg, Wolfsburg, Werder Bremen, Roma, Lazio, Valencia, Villarreal, Benfica, Rubin Kazany stb. két kezüket összetették volna, ha egy ilyen B-kategóriás kupában eljutnak a döntőig.

Ne vitassuk el az Atlético érdemeit.

Pláne magyarként nagyon visszás egy Atlético Madridot B_kategóriás klubnak nevezni. Akkor a Videoton micsoda? Z kategóriás? (B kategóriás volt ezek szerint '85-ben.)

Tengereczki Pál · http://egyzene.blog.hu/ 2010.04.30. 10:37:30

Gera amúgy Istennek köszönte meg a gólját

bonaventura 2010.04.30. 10:40:46

az EL kurva jó lett, főleg az előző években látott uefa-kupához képest
sok jó meccs volt sok góllal
hiányoltam is az nst-ről, főleg, hogy geráék eddig jutottak
gratula gera zolinak

off(ez a petric egy állat)

montipájton 2010.04.30. 10:44:13

@Csöncsön: Maradjunk annyiban, 85-ben még nem a BL-ben indultak a bajnokságok 4. helyezettjei. MU, Real, PSG, ezekhez képest az Atletico semmivel sem nagyobb csapatokat vert ki idén, miközben otthon meg csak égetik magukat. (ahogy a Liverpool is persze.))) )

De fényezheted őket, akkor sem lesznek A-kategóriások.)))

(Hogy a jelenlegi Vidi milyen kategóriás, az más kérdés, de milyen már ebben a vitában a mai magyarokkal előjönni, nagy érv, hűha.)))) )

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 10:51:51

@montipájton:

Azért jövök elő a Vidivel, mert magyarként illendő volna kicsit visszafogottabban B kategóriásozni (ha nem is a közvetlen, de mindenképpen a) világelithez tartozó csapatokat.

@bonaventura: "az EL kurva jó lett, főleg az előző években látott uefa-kupához képest
sok jó meccs volt sok góllal"

Így van. Megkockáztatom: több jó meccset láttam idén az EL-ben, mint a BL-ben.

montipájton 2010.04.30. 10:57:36

@Csöncsön: Ha a BL-t évről évre jó eséllyel uraló csapatokat vesszük A-kategóriásnak, akkor nem kell magyarnak lenni ahhoz, hogy az olyanokat, amelyek vagy be se kerülnek, vagy simán kizúgnak a csoportjukból, az ábécé következő betűjével jelöljük.))
Hogy értsd, mondjuk a Románál elgondolkodnék, de az Atletico ugyan mivel szolgál rá az A-minősítésre úgy 10 éve?
Persze nem muszáj kategorizálni, én is csak úgy futtából ejtettem el, te meg rögtön komolyan vetted, szokás szerint. Talán hogy fényezhesd megint a spanyol bajnokságot.)))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 11:06:56

@montipájton:

Igazából azért "harapok", mert az ilyen csapatok küzdelmei sokkal érdekesebbek tudnak lenni, mint a topklubok sokszor agyontaktikázott párharcai. Valamit visszahoznak abból a régi "kupafílingből", amely a BL-ből sajnos jórészt kiveszett.

mickeyknox 2010.04.30. 11:12:10

mindez szép és jó, de azért az EL nimbuszát jelentősen rombolja, hogy a Fulham, vagy csak a neve alapján "nagy" (ehhh) Atletico döntőt játszhat.

ez sajnos már csak így lesz, amíg 4 csapat mehet a BL-be. én eléggé sajnálom, hogy ez lett az UEFA kupából+KEK-ből, intertotó vazz.

Hispan07 2010.04.30. 11:15:04

@Csöncsön: igazából csak érdeklődés szintjén - magyarként az ÖSSZES spanyol csapatról, játékosról, eredményről, stb egyes szám első személyben ömlengeni? ezt így hogy?

Orvenyhivo 2010.04.30. 11:19:15

@mickeyknox:
Jó, legyen, az Atleti nem A-s (az idei biztos nem, amúgy). Meg a Fulham se.

De ki az A-s? A Lyon vagy a Bordeaux sem volt az, ugye, a BL-ben, csigaevő francikák, mit keresnek itt. pfuj.

A-s a 'Pool vagy a Juve? (És akkor a k...a anyjukat az Atletinek meg a Fulhamnak, hogy merik kiverni őket!)

Nyilván nem volt A-s a Zenit sem, a Sahtyar sem. A BL-t nyerő Porto az volt?

Ha jól értem, van kb. 7-8 csapat (de természetesen nincs közmegegyezés, hogy melyik csapatok is lennének pontosan ezek), aminek hitbizományként jár a BL meg az EL, és ha bárki más jut be nyolcaddöntőbe, elődöntőbe, pláne döntőbe, az "rossz a nézőknek" meg "rombolja a nimbuszt".

Meglehetőst sznob hozzáállás ez, szerintem.

> én eléggé sajnálom, hogy ez lett az UEFA >kupából+KEK-ből, intertotó vazz.

Csak jelzem, hogy az Atleti idén még megnyerheti a spanyol kupát, ők fognak döntőzni a Sevillával, szóval ha még lenne a boldogult emlékezetű KEK, jó eséllyel ők indulnának ott jövőre. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 11:22:55

@Hispan07:

??? Hol beszéltem E/1-ben az Atléticoról?

Azt, hogy - néhányakkal ellentétben - megadom nekik (illetve főleg a tegnap elért eredményüknek) a kellő tiszteletet, nem nevezném ömlengésnek.

Egyébként a Fulhamnek és Gerának is óriási gratuláció. (Nyilván ők sem a közvetlen világelit, de ők is olyan eredményt értek el, amely rákerül a klub aranylapjaira; ellentétben jónéhány elkényeztetett sztárcsapattal...)

rizla 2010.04.30. 11:24:05

@Csöncsön: ja, mert a fulham aztán nem taktikázással jutott el a döntőig. ők őszinte támadófocit nyomnak, vagy mi? és a liverpool a 4 között?
azért mert van egy atletico, amelyik tényleg hősiesen ostoba futballt játszik, még nem lesz az EL automatikusan érdekesebb a BL-nél. hogy idén jobban fog érdekelni az EL döntő, mint a BL, az a barca kiesésének, meg gerának köszönhető.

montipájton 2010.04.30. 11:29:14

@Csöncsön: Huhh, most hiretlen a Rangers Uefa-döntős csapata ugrik be, mint az őszinte, igazi Futball megtestesítője. Élvezett tőlük fél Európa. ))))

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.04.30. 11:30:05

@Csöncsön:; @montipájton: srácok, először tisztázzuk, hogy egy kategóriában hány csapat van. :)
topcsapatból van mondjuk 10, középcsapatból 20, a többi (sokezer) meg a "középszar" (mint ahogy itt is illették már az EL legjobb 16-ja közül néhányat)?
vagy, ha a vidivel jön valaki, akkor bizony európa mondjuk 500 legjobb csapatát kell rangsorolni legalább, és ekkor "betűnként" van 20 csapat, tehát a B kategória azt jelenti, európa legjobb 40 csapatában kell lenni, amibe szvsz lazán befér az atléti. ekkor a vidi valóban valahol az X-Y-Z-ben van :)

mickeyknox 2010.04.30. 11:30:09

@Orvenyhivo: először is: nem A és B kategorizáltam. arra céloztam, hogy amióta a 4 (3) csapat indul (hat) a BL-ben, gyakorlatilag középcsapatok indulnak az EL-ben, ami régen nem így volt, és volt valami értéke az UEFA vagy KEK győzelemnek. ezt hiányolom.

de ha kategorzálni szándékozol, a Porto A pl. igenis volt, mivel megnyerte a portugál bajnokságot.

nekem nem tetszik se a BL se az EL mostani lebonyolítási rendszere, egy igazi kupasorozatnak, mégha nemzetközi is, egyenes kiesésesnek kell lennie. jóhogy nem hozzák be ide is a final fourt (lehet, csak idő kérdése:))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 11:31:00

@rizla:

Ez egy általános tendencia, és nem csak idén. Sokkal több a hősiesen küzdő kiscsapat, kiscsapat-nagycsapat párharc (mely a BL-lel ellentétben itt sokkal gyakrabban kétesélyes!), sokkal több a fordulat és a dráma. Egy csomó példát lehetne mondani. (Csak idénről: Genoa-Valencia 1-2: az utolsó pillanatig 1-1 volt; ha a Genoa lő egy gólt, ő jut tovább, a Valencia kiesik. Galatasaray-Atlético 1-2: majdnem dettó ugyanez, a 89. percben kiállítanak egy törököt, Forlán-gól. Werder-Valencia 4-4:: 1-3-ról visszajön a meccsbe a Werder, kihagy egy rakás helyzetet, az utolsó pillanatig kétséges a továbbjutás stb. stb.) A BL-ben az ilyen párharcok inkább kivételek, mint a szabály.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 11:34:10

@montipájton:

Biztos hülyének nézel, se nekem semmi bajom nem volt a Rangers menetelésével. Sokkal nagyobb költségvetésű klubokat ejtettek ki hősies védekezéssel és elképesztő, egészen példátlan mázlival. Valahogy jobban lehetett szurkolni nekik, mint a Chelsea-nek, amely negyvenszer akkora költségvetéssel játszotta ugyanazt...

rizla 2010.04.30. 11:34:29

@Csöncsön: "Sokkal több a hősiesen küzdő kiscsapat, kiscsapat-nagycsapat párharc (mely a BL-lel ellentétben itt sokkal gyakrabban kétesélyes!), sokkal több a fordulat és a dráma."

ennek az a baromi egyszerű magyarázata, hogy elitcsapatból kevés van, az eggyel alattuk lévő kategóriában viszont folyamatosan cserélődnek a résztvevők. a liverpool pl lecsúszott ide, a fulham felkapaszkodott, stb.

"A BL-ben az ilyen párharcok inkább kivételek, mint a szabály. "

a BL-ben a fent említett kategória képviselői is előfordulnak, mert bejutnak egy orosz vagy norvég vagy akármilyen bajnokságból, természetesen a topcsapatok ellen esélyük sincs. az élcsapatok között viszont ugyanúgy kiszámíthatatlan dolgok történnek, pláne, ha csak idén nézzük. és nem hiszem, hogy a bayern döntőig menetelése kevésbé lenne érdekes, mint a fulhamé. a maguk kategóriájában ugyanúgy underdognak számítanak, legalábbis az utóbbi években. csak az élcsapatokat ismeri mindenki, te is, ezért aztán érdekesebbnek tűnnek a másodvonalasok.

szferi 2010.04.30. 11:35:08

@rizla: persze mindenki taktikázik, de azért a fulhamra ráfogni h taktikázással jutottak döntőbe... ők aztán nem bazíroztak idegenben lőtt gólokra, annyi volt a stratégiájuk, hogy idegenben próbáltak sündisznóként védekezni, otthon meg nyomták ahogy a csövön kifér.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 11:36:50

@rizla: "csak az élcsapatokat ismeri mindenki, te is, ezért aztán érdekesebbnek tűnnek a másodvonalasok."

Na, egyről beszélünk.

rizla 2010.04.30. 11:38:27

@szferi: nem fogtam rájuk, de pl idegenben a legnépszerűbb eredményük döntetlen. okosan fociznak.

@Csöncsön: de ettől még nem lesznek kevésbé érdekesek a topcsapatok küzdelmei, csak mivel már unásig ismered őket, és nagyon ritkán van új résztvevő (mint pár éve a chelsea mondjuk), ezért egzotikusabb egy hamburg vagy atletico.

Hispan07 2010.04.30. 11:43:14

Szerintem amúgy a csapatok besorolását illetően eleve kétféle mérce van. Vannak a történelmi léptékű csúcsklubok - mind nemzeti, mind európai (világ) szinten -, pl Real, Barca, MU, Bayern, Inter, Juve, Milan, meg még egyéni ízlés szerint egy-kettő. Ezek a csapatok aktuális formától függően bárhol, bármikor esélyesnek tűnhetnek, érdekesek - mondhatjuk úgyis, A-kategóriások már a NEVÜK ALAPJÁN.

A másik szempont a teljesítmény. Roma, Valencia, Chelsea, Dortmund, Sevilla, Lyon, Leeds, stb. - ezeknek a csapatoknak voltak/vannak olyan periódusai, amikor kiugró eredményt érnek, értek el, és ami alapján adott időszakban A kategóriásnak számítanak, de a tradicionális nagycsapatság hiányzik, ami a fentieknél megvan.

És akkor ezek alapján vannak az úgymond B kategóriás, jónevű csapatok, amik folyamatosan képben vannak, ismertek és elismertek, de még a csúcsot jelentő eredményeikkel sem érik el azt, hogy fentiekkel egy lapra kerüljenek, hanem azt mondjuk - szerencsés az idény, meglepetés a siker. Nem pedig természetes valahol, mint az igazi nagyoknál. Szerintem ilyen az Atletico Madrid is. És lásd még Depor, Fiorentina, Lazio, PSV, a mindenkori első 6 a német mezőnyből a Bayern mögött, Dinamo Kijev, Marseille, Celtic és Rangers, stb

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 11:43:38

@rizla:

Egy tizedik Barcelona-MU szerintem már csak annak érdekes, aki kifejezetten egyik vagy másik csapatnak szurkol. Az EL-ben sokkal több csapat van, ezért sokkal nagyobb a változatosság, és sokkal kisebbek a különbségek. Régen ilyen volt a BEK is egyébként, nem tenyerelt rá 6-7 élklub a mezőnyre, legalábbis nekem az él az emlékezetemben, hogy egy Göteborg meg Sparta Praha (!) eléggé pariban volt a legjobbakkal.

szferi 2010.04.30. 11:45:24

@rizla: kényszerpályán vannak, idegenben nagyon gyengék a pl-ben is. amúgy juvétól faszoltak, wolfsburgot verték, donyeck ellen túlélésre játszottak, egyedül a hamburg ellen játszottak kifejezetten döntetlenre

Walmer 2010.04.30. 11:45:35

@Csöncsön:
"Valahogy jobban lehetett szurkolni nekik, mint a Chelsea-nek, amely negyvenszer akkora költségvetéssel játszotta ugyanazt... "

Ha szerinted a rangers meg a Chelsea ugyanazt játsza/játszotta, akkor a fejedben még az őskáosz uralkodik.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 11:49:22

@Walmer:

Hát legalábbis a Barcelona ellen ugyanazt játszották. Mivel jobb képességű játékosokkal, értelemszerűen kevesebb helyzetet engedtek az ellenfélnek, de támadójátéka pont annyi volt a Chelsea-nek, mint a Rangersnek. (Az nem támadójáték, hogy előrebikázzák Drogbának, aki nagy lendülettel elvágódik a gyepen.)

szferi 2010.04.30. 11:51:42

@Csöncsön: halkan megjegyzem, hogy a barca támadójátéka is kb. annyira volt ötletes mint a rangersé, labdatoszogatási mutatóktól függetlenül.

rowi 2010.04.30. 11:53:16

az megvan, hogy míg a Fulham a csoprotkör óta 5-2-1et hozott és ezzel döntős, addig az Athletico 2-5-1et?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 12:01:20

@szferi:

Nagycsapatok ellen támadni sokkal nehezebb, mint nagycsapatok ellen védekezni.

Walmer 2010.04.30. 12:03:32

@Csöncsön: ennak egyszerűen az volt az oka, hogy csak az indulhatott, aki megnyerte hazája bajnokságát. vagy nyerte a BEK-et. 3 külföldi lehetett egy csapatban, előtte meg annyi sem volt. nem vettek meg kilóra játékosokat és nem vettek tizenéves argentinokat sem.
talán nem véletlen, hogy a klasszikus BEK-et a barcelona soha nem tudta megnyerni;-)

szferi 2010.04.30. 12:06:55

@Csöncsön: ezért nem támadott egyikük sem? ;)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 12:09:03

@Walmer:

Dehogyisnem tudta. Éppen a legutolsó BEK-et (bár már csoportkör volt, de még BEK-nek nevezték, és minden országból csak egy csapat indulhatott) a Barcelona nyerte:

www.youtube.com/watch?v=7YaqOibFjog

rizla 2010.04.30. 12:11:28

@Csöncsön: "Egy tizedik Barcelona-MU szerintem már csak annak érdekes, aki kifejezetten egyik vagy másik csapatnak szurkol. Az EL-ben sokkal több csapat van, ezért sokkal nagyobb a változatosság, és sokkal kisebbek a különbségek. "

igen, csakhogy te az előbb még nem ezt hoztad fel amellett, hogy miért jobb az EL, hanem ezt: "az ilyen csapatok küzdelmei sokkal érdekesebbek tudnak lenni, mint a topklubok sokszor agyontaktikázott párharcai. "

elég simulékony tudsz lenni, vicces.

rizla 2010.04.30. 12:12:28

@szferi: "kényszerpályán vannak, idegenben nagyon gyengék a pl-ben is."

na, hát éppen ezért kell taktikázniuk. a sündisznózás ugye pont a csövön kifér hozzáállás ellentéte.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 12:16:42

@rizla:

Abszolút logikus összefüggés van a két állításom között.

rizla 2010.04.30. 12:17:19

@Csöncsön: tehát azért nincs agyontaktikázott meccs az EL-ben, mert a csapatok kevésbé ismertek a nagyközönség számára? világos.

halihalo 2010.04.30. 12:17:56

@szferi: :) jó megfogalamzás. :)

halihalo 2010.04.30. 12:23:10

Továbbra sem értem, hogy miért beszélnek egyesek itt az ellenfélhez igazított taktikáról, stratégiáról úgy, mintha valami ördögtől való dolog lenne. Szép foci a jó csak (?) No de mia az? Mindenkinek más, persze. Az ellenfélre szabott taktika, harcmodor inkább a sportág ismeretét mutatja, azt, hogy ismeri egy csapat többféle változatát is, és alkalmazni is tudja.
Háborúban is ki lehet állni roppant bátran a tank elé egy szál gépfegyverrel, és valószínűleg lsz, aki ezért majd hősnek tart, de inkább akkor fognak ünnepelni, ha megnyered a tank ellen a csatát, és ezzel (jelképesen) megmented a hazát, vagyis nyersz.

Stiel 2010.04.30. 12:25:06

@rizla: talán az különbség BL és EL közt, hogy EL-ben nem annyira görcsösek, kisebb a tét. Sok kiscsapatot nem igazán zavar, ha kiesnek, egyeseknek meg kifejezetten teher.

rizla 2010.04.30. 12:26:44

@Stiel: na igen, ez elképzelhető. de ne az legyen az érv az agyontaktikázás mellett, hogy csak a nagy csapatok taktikáznak. csöncsön olyan ellentmondásokba bír keveredni, csak hogy nagyot mondhasson, hogy le akarom harapni az egyik ujjam.

szferi 2010.04.30. 12:28:53

@rizla: nem értetted meg, nem baj.

Walmer 2010.04.30. 12:37:29

@Csöncsön: akkor rangers = Chelsea, Inter
Gratulálok

Walmer 2010.04.30. 12:38:42

@Csöncsön: ha csoportkör volt, akkor nem volt klasszikus BEK, mint említettem. Egy öszvér változat volt.

rowi 2010.04.30. 13:43:57

ha a Fulham megnyeri, a kiesett Burnley indulhat jövőre az ELben a fair play lista alapján....muhaha:D

eurosport.yahoo.com/30042010/58/europa-league-burnley-line-shock-euro-spot.html

montipájton 2010.04.30. 14:42:32

Érdemes elolvasni az Index Gera-anyagát.Maga Zoli mondja, hogy most jó helyen játszik, Zamora mögött, de előtte Angliában mindig valamelyik szélen kellett játszania, és ott is jó volt neki.

Ennyit azokról, akik Koemant azért köpködik, mert a szélen játszatja.

(amúgy tényleg faszipántos érzés olvasni, hogy egy magyar focistáról zengik az ódákat Európa-szerte, ha egyszer már valamelyik csapatunkról zengenék...)

Kettészakad a pálya középen jön fel a víz 2010.04.30. 17:27:14

A Fulham-Hamburg meccs utáni ünneplés.
Gera a kamerába: szevasztok magyarok!
Gratulálunk Zoli!
www.youtube.com/watch?v=wMVDeP93Nak

luqe 2010.04.30. 17:43:25

@Csöncsön: [Megsúghatná valaki ennek a három embernek ott a stúdióban, hogy nem Koeman hagyta ki Gerát, hanem Gera hagyta faképnél a magyar válogatottat.]

Én nem hibáztatom amiatt, hogy ebbe a "kapjunk ki minél kevesebb góllal"-féle Koeman egyszemélyes pénzügyi vállalkozást nem szívesen nézte volna - a padról.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2010.04.30. 19:49:40

Gera gólja csodálatos volt, koromból adódóan az egyik legnagyobb focihoz köthető (magyar) futball élményem volt. Rossz belegondolni, hogyha egy magyar srác EL-elődöntőben elért góljánál az embert ekkora eufória önti el, akkor mit érezhet akkor ha (ugyanígy) lengyel stream-en látna vb elődöntőn magyar gólt... :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.30. 19:52:41

@luqe:

Akkor mondja azt. Meg lehet oldani az ilyen konfliktusokat elegánsan, tisztességesen is.

szferi 2010.04.30. 19:58:44

@rowi: elárulom neked, hogy a három fairplay hely pomt az ilyen burnley féle csapatok szerepeltetése miatt lett beépítve a rendszerbe, részben az intertotó helyett.

rexford 2010.04.30. 20:11:13

@Hispan07: Nagyon igaz, amit írsz, két észrevétellel:
még a Poolt bevenném az elit kategóriába, az Ajaxot és a Portót meg hiányolom, mondjuk őket a legnehezebb kategorizálni.

johevi 2010.04.30. 20:39:02

@HosCincer:
Egyáltalán nem gyenge az EL, főleg mióta a BL csoportkörből is átjönnek csapatok.

luqe 2010.04.30. 22:10:13

@Csöncsön: Ha arra célzol, hogy a pad hangsúlyos lenne a mondatban, akkor lehet rosszul fogalmaztam. Kevésbé az zavarta volna, inkább szerintem egyszerűen a szellemiség. Amíg ez a brigád vezeti az mlsz-t, addig kár elegáns dolgokat meg tisztességet várni. A játékosnak is fel kell venni a kesztyűt.

Talán ha egyszer a zsoldosok ideje lejár a válogatott kispadján, akkor visszatér ő is. Jó, nem azt mondom hogy abszolút egyetértek vele, de majdnem.
süti beállítások módosítása