Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Káposzta, káposzta, savanyú káposzta

2010.04.28. 11:24 donnelly

A Bayern ott folytatta, ahol szerdán abbahagyta. Azzal a különbséggel, hogy Olic szerbszagot szimatolt, felcsatolta a bajonettet, és rárontott a hétvégén jókat szundizó franszia védőkre, akik nem értesültek arról, hogy az edzőtáborban karaoke és golfütő a minimum, ha tovább akarnak menni. Savanyú a kolbász, savanyú a káposzta, de sokkal ropogósabb ennél a penészes sajtnál.

A kiállításoktól függetlenül a Lyonnak nem volt köze ehhez a párharchoz. Noha az összetákolt, helyenként hitványan zónázó bajor védőfal repedésein keresztül néha eljutott valamelyik büntetőterületen belül álló francia csatárhoz a labda, hogy aztán eldurrantsa valahova, de véletlenül se a kapura, a vendégek az első párharc első pillanatától kezdve úgy léptek fel, mint aki BL-döntőt fog játszani. És fognak is, mert noha Thomas Müller helyenként még ugyan fogalmatlan, de hihetetlenül erőszakos, és van ott egy Ivica Olic is, akit ugyan le lehet sajnálni kihagyott helyzetei, vagy labdaművészi hiányosságai okán, csak nem érdemes, mert a Bernabeauban Bajnokok Ligája döntőn fog kezdeni, megérdemelten és félelmetesen. AHB kolléga meccs előtti meglátása szerint csak azért kérdéses az Aranylabda sorsa, mert a horvátok nem jutottak ki a VB-re.

Én nem emlékszem, hogy Buttnak lett volna bármi dolga kósza, lecsúszott beadások lehúzásán kívül. Badstuber sokkal jobban rombolt középen, mint balbekkben, ez a Contento gyerek meg, aki amúgy egy Bergomi Giuseppébe oltott Nakata Hidetosi, egyáltalán nem viccel.

Müller először megint kinevettette magát, és abban a pillanatban megfordulhatott a müncheni szurkolók fejében, hogy "Most akkor tényleg ő a Bayern Higuainja?", de csapata ismét annyira német tudott lenni a szó lehető legpozitívabb értelmében, hogy még kihagyott zicceréből is erőt merített. Ha volt egyáltalán szüksége rá.

A franciák csak Robben jobb oldalon történő semlegesítésére koncentráltak, és ott hagytak egy hatalmas üres területet baloldalt Altintop előtt, aki annyira azért nem rossz, hogy előbb, vagy utóbb ne telepítsen oda egy kebabos bódét éljen ezzel a lehetőséggel. Bár egy ideig csak a (német) támadások elakasztásában jeleskedett a török, imponáló magabiztossággal hozta föl a megszerzett labdákat az egész mérkőzés során, a második találat előtt pedig - igaz, már emberelenyőnyben - nagyon szépen ugratta ki Olicot. A párharcot eldöntő két gól erről az oldalról érkezett, az elsőnél Robbennek csak át kellett csoszognia Puskás helyére, és máris vihart kavart, amire válaszul a hazai védelem igencsak megmosolyogtató csetlés-botlást produkált, de mind Müller harcossága, mind pedig Olic helyzetkihasználása példaértékű volt.

Ezt követően vége is volt a meccsnek, bár a Bayern játékosai elég jól érezték magukat a hátralévő bő egy órában, Olic pedig tökéletes mesterhármasra egészítette ki az eredményjelzőn megkezdett sormintát, a Lyon számára ez nem volt több végeláthatatlan szenvedésnél.

A Lyon nemhogy a tuvábbjutáshoz, de még a gólszerzéshez sem fűzhetett komoly reményeket, pedig most nem volt buszozás, és bajnokit sem kellett játszani a hétvégén. A franciáknak ezen az estén talán egy Schweinsteiger-Van Bommel-Altintop-Alaba védelem ellen lett volna esélyük gólhelyzetet kialakítani, és a Gomez-Klose csatársor vélhetően góltalan maradt volna, de  Olic és Robben védekező középpályásként is eldöntötték volna a találkozót. Ezt a Lyont nem a Van Gaal-féle Bayern ellen találták ki, ez a Lyon jelenleg ennyire képes a Bayern ellen, a kiállítás pedig gyakorlatilag megkegyelmezett rajtuk, hiszen onnantól kezdve nem volt szégyen a hétvégi bajnokira készülni.

Megjegyzem, élmény volt nézni Van Bommel játékát - hová tart a világ???

OLYMPIQUE LYON-BAYERN MÜNCHEN 0-3, tj.: a Bayern 4-0-val.

137 komment

Címkék: d összefoglaló bl lyon bayern münchen

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr711958587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

real mesterm 2010.04.28. 12:51:50

" Számomra egyértelmű mi történt. Ismét győzedelmeskedett a német orvostudomány, mint anno ellenünk is a vb döntőben. Nézzétek meg ismétlésben, lassítva azokat az eltorzult arcokat, a majd szétrobbanó izmokat, amik a németeken voltak... arról nem is beszélve, hogy a csiga lassú védőik hirtelen 2x gyorsabbak és erőszakosabbak lettek... Hihetelen. A Lyonis csak nézett, ezzel nem tudtak mit kezdeni. Meddig lehet még ezt büntetlenül csinálni?" - nso forum
Bakker, megvan miért volt jobb a Bayern:D:D:D

IronRock 2010.04.28. 12:52:19

Tetszett a tegnapi meccs, nagyon jól játszott a Bayern, a Lyon-nak esélyt se adott. Akár a Barca, akár az Inter jut a BL-döntőbe ma, mindketten rohadtul meg fognak szenvedni ez ellen a Bayern ellen, pláne ha Van Buyten és Demichelis is egészséges lesz addigra, meg a Robbéry kettős se sérül le. LvG talán az egyetlen olyan edző, aki taktikai csatában és váratlan húzásokkal képes lehet meglepni Mourinho-t is, és képes lehet egy olyan taktikát kidolgozni, amivel semlegesíteni tudja a Barca támadójátékát - pl. azzal, hogy egyszerűen mindig a Bayern-nél lesz a labda...
Akárhogy is, nagyon jó BL-döntőnek nézünk elébe.

Everred 2010.04.28. 12:55:59

@real mesterm: egyébként szerintem is döntő jelentősége volt a Bayern jobb fizikai állapotának (már a negyeddöntőben is, nem csak most), csak én nem gondolom, hogy ezt szabálytalan eszközökkel érték el.

Althedokan 2010.04.28. 13:03:55

"Van Gaal: Mario Balotelli remek tehetségű játékos, örülnék, ha a Bayernben láthatnám a jövő szezon kezdetétől, azt hiszem tudnám kezelni. Mourinho nem könnyű természet, nem könnyű kijönni vele. Remélem sikerül baráti viszonyt kialakítani vele, hiszen mindene megvan ahhoz, hogy jó futballista legyen!"

dif_ferenc 2010.04.28. 13:05:38

@Althedokan:
Henry-nak meg aranykéz? :)

real mesterm 2010.04.28. 13:05:42

@Everred: persze az okke, de amikor már TVn keresztül megállapítja valaki, hogy mekkorát doppingoltak, és ezért esett ki a Lyon, az télleg szánalmas pöppet:)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.28. 13:06:11

shrácok, eurobarcásokhoz tud valaki drótot? telszám lenne a legjobb.

Boodler 2010.04.28. 13:06:30

@real mesterm:
"TVn keresztül megállapítja valaki, hogy mekkorát doppingoltak, és ezért esett ki a Lyon, az télleg szánalmas pöppet:) "

Várd ki az estét! ;)

Althedokan 2010.04.28. 13:12:19

jöjjön a mai BL poszt, erről már minden bőrt lehúztunk:D

szeme közé, laposan! 2010.04.28. 13:15:38

Végre egy olyan elődöntő-párosítás, ahol nem néztem a meccseket, és egyáltalán nem is bántam - nem lehetett kinek szurkolni.:) Este kiderül, hogy a döntőben lesz-e ilyen csapat.:)

Mourinho már nem a király 2010.04.28. 13:22:03

@szeme közé, laposan!: remélem, hogy lesz, mert egy B vs B döntő egy kicsit bosszantó lenne.

2010.04.28. 13:22:19

www.bild.de/BILD/sport/fussball/champions-league/2010/04/28/van-gaal-kuesst-demichelis/trainer-spieler-kuss-beim-bayern-sieg-in-lyon.html
van Gaal mester e képsorozat tanúsága szerint egészen egyedi módon igyekszik Demichelist koncentráltabb teljesítményre sarkallni.

HosCincer 2010.04.28. 13:28:22

@Isarsturm: a segrepacsi sem jobb szerintem :)

Althedokan 2010.04.28. 13:29:28

@HosCincer: kivéve ha a női röplabdáról beszélgetünk... mondjuk például a lengyel válogatottal...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.28. 13:37:55

@Isarsturm: valahol azért vicces ez. valahol azért benyelheti az uefa a kampós faszt. valami főtéren, nappal.

altintop élete lehetősége. az a baj, hogy ő a "két jó meccs normális csapat ellen" menüvel már így is túlteljesítette magát

fcb23 2010.04.28. 13:38:14

Csak azt nem értem akkor miért kellet ennyit várni a döntéssel, gondolom ha kiesünk a lyon ellen akkor 1 meccses eltiltás lett volna. Az Uefa mondjon le!

avenger13 2010.04.28. 13:40:07

nekem ez az aktuális kedvencem, van gaal joséról: „Wir sind immer noch Freunde und wenn wir etwas leisten, dann schicken wir uns SMS“ (Még mindig barátok vagyunk, és ha valami sikert érünk el, SMSt küldünk egymásnak.). ugyanis josé lvg segédje volt a barcában.

Másik: van bommel válasza a kérdésre, hogy milyen lesz madridban játszani, ha a barca lesz az ellenfél, akiket a madridi közönség utál: Minket se szeretnek nagyon! :D őt biztos nem :D

Titi120 2010.04.28. 13:40:09

@Isarsturm:
Szép. És még az UEFA minket nyom, muhaha.

HosCincer 2010.04.28. 13:40:39

@Isarsturm: ennyit arról, hogy az UEFA melyik csapatot segíti

HosCincer 2010.04.28. 13:43:45

@avenger13: akkor Murinho jó tanítvány volt, tekintve a stílust

avenger13 2010.04.28. 13:44:25

még lehet a döntés ellen fellebbezni, de értelme semmi. az ítélet enyhén szigorú. és ezzel sajnos óriási hátrányba kerültünk. lássuk be, altintop nevének hallatén kevesebb védő térde kezd remegésbe.

real mesterm 2010.04.28. 13:46:02

neh buzi UEFA...am valaki tud valamit arról h Ribéry hova megy v marad v elveszi a 16 éves kváját és a Kanári szigetekre költözik? a 10 napos határidő, amit mondott már lejárt..

avenger13 2010.04.28. 13:46:32

ugyanakkor nagyon ironikus a helyzet. ribery azon gondolkodik, hogy eligazol, mert nem látja a lehetőségét, hogy nagy eredményeket érjen el a csapattal, erre bejutunk a bl döntőbe, ahol nem játszhat, mert el lesz tiltva.

az arsenalosok lábát törő játékosok mennyit kaptak? és taposós pepe? érdekelne, de már nem emlékszem.

értelmetlen_nevű 2010.04.28. 13:49:54

@Isarsturm:
Hihetetlen szerencsétlen Ribery. Végre megvan az áhított BL döntője, erre eltiltják.

Én Sweini és van Buyten parádéra számítok egyébként. Sweinsteigernek idén legalább 5 gól benne maradt a lábában, most már egyszer igazán kijöhetne a lépés neki.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.28. 13:51:40

@avenger13: taylor három meccset, meg is védte mindenki, hogy ezek benne vannak a futballban, mármint ööö, az angol futballban

értelmetlen_nevű 2010.04.28. 13:55:00

@mocsing:
Szerintem sem kell túl nagy különbséget tenni az olyan belépők között amelyek sérülésveszélyesek, és amik tényleg sérülést okoznak.
Azért ha van Buyten lép úgy oda Lisandrónak (ha jól emlékszem), akkor nem biztos hogy vidáman felpattan. Ettől függetlenül Angliában az ilyen max. sárgalap.

HosCincer 2010.04.28. 13:57:44

Lehet hogy a egy nagyon motivált Altintop jobb mint egy lötyögő Ribéry (bár nem kérdés melyikük a klasszis, de az sem hogy a Lyon elleni meccseken melyikük játszott jobban)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.04.28. 13:58:24

Meg lehet fellebbezni a döntést, sztem az UEFA egy kis feszkóra gyúr (pedagógiai jelleggel, vagy nem tudom), aztán majd egy meccsre csökkentik az eltiltást, semmi nem indokolja a hármat.

Ha mégsem, akkor az történelmi szinten is kiemelkedően gusztustalan eljárás lenne.

Sath 2010.04.28. 14:04:49

"előbb vagy utóbb ne telepítsen oda egy kebabos bódét"

Köszönöm, teljesen feldobta a napom :DDD

Elmebetegek vagytok a szó legjobb értelmében! :)

Sath 2010.04.28. 14:06:54

"Megjegyzem, élmény volt nézni Van Bommel játékát - hová tart a világ???"

Eltöltött egy kis időd Barcelonában, ennyi az egész :D

Everred 2010.04.28. 14:16:25

@heinrich: az ún. serious foul play az a legtöbb klubsorozatban három meccses eltiltást ér, kivéve a különösen súlyos eseteket. Ez a nemzetközi gyakorlat. Ribéryt serious foul play miatt állították ki (jogosan), tehát a hárommeccses eltiltás is megfelel a nemzetközi gyakorlatnak.

Ha azután a belépő után éppúgy csak egy meccset kellene kihagynia, mint egy olyan játékosnak, aki mondjuk reklamálásért plusz egy ártalmatlan taktikai faultért kap két sárgát, az legalábbis felháborítóan igazságtalan lenne.

avenger13 2010.04.28. 14:18:51

@heinrich: te úgy ismered az uefát, mint egy szolidáris, belátjuk saját hibáinkat szervezetet? lenne erre esély, de ha övrebö még bíráskodhat, akkor lássuk be nem sok. többek között ez is elég nagy baj az uefánál. gera eltiltását feloldották ugyan (a bírót ugyanakkor nem regulázták meg), de számukra szinte az is elképzelhetetlen, hogy egy bíró hibázik. nem sűrűn ismerik be. ezzel most nem ribery kiállítását vitattam, csak az uefa konokságáról lenne szó.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.28. 14:18:52

Azért az durván igazságtalan, hogy Ribery 3 mérkőzéses eltiltást kapott, így a döntőn sem játszhat. Tolják a Bayernt derékül, igaz?

szeme közé, laposan! 2010.04.28. 14:19:32

@Anthony (kick-ass): B vs. B, úgymint Bayern- Barca, vagy mire gondolsz?:) Az egyik "B" már megvan, sajnos...:)

avenger13 2010.04.28. 14:19:57

@Everred: ahogy az is 3 meccset ér, ha eltöröd valakinek a lábát ugye? azért lássuk a különbséget, mert van.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.28. 14:20:33

Szóval azoknak az okosoknak, akik ugye azt vizionálták, hogy a bajorok komoly segítségben részesülnek, most mi a véleményük?

szeme közé, laposan! 2010.04.28. 14:22:18

@heinrich: És Nedved a '03-as döntőbeli hiánya? Ő aztán télleg megérdemelte volna a döntőbeli szereplést, ráadásul csak 2 sárga miatt tiltották el - Ribéry meg azért egy kicsit durva volt. Vagy nem?

avenger13 2010.04.28. 14:24:22

@szeme közé, laposan!: az azért különbség, hogy nedved az eltiltását a két elődöntőbeli sárga miatt szedte össze. ott nem lehetett mit csinálni, mert ez a szabály. riberyvel kapcsolatban is egyértelmű volt, hogy tegnap nem játszhat.

Everred 2010.04.28. 14:26:13

@avenger13: mondom, a különösen súlyos eseteknek elvileg komolyabb eltiltást kéne érniük.

Az megint más kérdés, hogy a szabálytalanság súlyosságának megítélésénél nem feltétlenül a következmény a lényeg... pusztán azért, mert az egyik áldozatnak szerencséje volt és nem tört el a lába, a másiknak meg igen, attól még az elkövetőket lehet egyenlően mérni.

Ribéry esetében nevetséges lett volna, ha mindösszesen egy meccset kell kihagynia, egy kétmeccses eltiltással meg már mindenképpen lemaradt volna a döntőről. Tőlem vitatkozhatunk arról, hogy a három jogos-e, de a kettő szerintem a minimum egy ilyen belépőért.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.04.28. 14:28:44

A közönség a vége felé elkezdte a Marseillest énekelni, amiből arra következtettem, hogy nem találja eléggé hazafiasnak a játékot. És tényleg ez volt a lyonban a legkínosabb, a lélektelenség, a feladás, hazai pályán még támadni sem tudnak...Persze, küzdenek, mint a gladiátorok (hisz profik), de a lélek hiányzott bennük. Nem tudtam sajnálni őket. Menjen az a középszerű Bayern a döntőbe!

avenger13 2010.04.28. 14:29:00

@Everred: szerintem nem lehet egyenlően mérni, azt hogy valaki egy kis fetrengést okozott, majd a "sértett" gond nélkül továbbsétált, mint azt, hogy valakinek legalább fél-egy évre hazavágtad a karrierjét ha nem örökre. szerintem van különbség. élvezd ki, és reménykedj, hogy az uefa nem ad helyt a fellebbezésnek. (nem fog) talán jövőre több jut ennél nektek is.

T.F.E. 2010.04.28. 14:32:42

@avenger13:
>>>az arsenalosok lábát törő játékosok mennyit kaptak? és taposós pepe? érdekelne, de már nem emlékszem.<<<<

Pepe 10 meccses eltiltást kapott. (A szándékot büntették, mert sérülést nem okozott.)

Hoscincer:
>>>most már csak azt kéne eldönteni. hogy akkor most melyik csapat gyenge (Real, Lyon) vagy melyik erős (Bayern) <<<<

Avagy ennyire erős a Bordeaux illetve a Fiorentina?

Nincs sok értelme az összevetésnek, a csapatok formái változnak, és egy kieséses párharcban egyéb tényezők is fontosak, bírói ítéletek, szerencse, motiváció, sérülések/eltiltások stb.

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2010.04.28. 14:33:39

az UEFA monnyon le!!!

egyébként meg nem bisztos, hogy rosszabul járunk, ahogy HosCincer is írta
ennek a Bayernnek az egyik legnagyobb erőssége a mentális tartás és küzdeni akarás, amin egy ilyen eltiltás még akár dobhat is, hogy akkor megmutassuk, Rib nélkül is megcsináljuk...

Everred 2010.04.28. 14:35:44

@avenger13: hát, ahogy érzed. Paulo Ferreira 2006-ban eltörte Rooney lábát egy kissé gondatlan becsúszással, de az korántsem volt olyan rosszindulatú, gusztustalan, viszolyogtató belépő, mint Palacios tavaly áprilisi kísérlete Ronaldo megnyomorítására, ami elől Ronaldo elugrott szerencsére.

Pontosan arról van szó, hogy azokat az eseteket is súlyosan kellene büntetni, amikor az áldozatnak szerencséje volt és nem tört el semmije. Nem az a felháborító elsősorban, hogy Taylor csak három meccset kapott, hanem hogy Terry büntetlenül megúszott egy talán még brutálisabb belépőt, pusztán azért, mert Milnernek nem tört el a lába. Érted, miről beszélek? Az UEFA legalább következetes: Drogba is kapott két meccset az Inter elleni, a Ribéryénél jóval enyhébb szabálytalanságáért.

zsakfos 2010.04.28. 14:38:24

@Everred:
Ezen nem fogunk összeveszni, valszeg te az angoloknak drukkolsz, én meg a hollandoknak.
Az angolok egy kicsi könnyebb ágon kerülhetnek az elődöntőbe, de nincs kapusuk, ki lesz a balhátvéd?, ha Rooneynak nem megy, lesérül, eltiltják ki fog gólt rúgni Heskey vagy Crouch? a hollandoknál több az olyan klasszis elől akik képesek meccseket eldönteni, a korábbiakkal ellentétben nincs széthúzás, egységes a csapat, mindenki tudja a helyét, és bár a Heitinga-Mathijsen középső védő páros hallatán még én is sírok,de valahogy össze van rakva a védekezés is ( az elmúlt 15 meccsen 6 gólt kaptak).

Everred 2010.04.28. 14:41:28

Egyébként nem is értem, hogy a lábtörős dolgok hogy jönnek ide, azok ugyanis nem az UEFA hatáskörébe tartozó meccseken történtek, az angol FA döntéseiért mégse az UEFA legyen már a hibás.

Everred 2010.04.28. 14:42:19

@zsakfos : leírom még egyszer az első mondatát annak a hozzászólásnak, olvasd el figyelmesen :-)

Az angoloknál sokkal jobb esélyük van a hollandoknak.

Everred 2010.04.28. 14:44:56

@zsakfos : amúgy meg Ashley Cole lesz a balhátvéd, éppen nem azzal a poszttal van a gond :-)

Feech 2010.04.28. 14:47:20

Azt nem tudja valaki, mikor volt olyan utoljára, hogy az uefa csökkentette valakinek az eltiltását?

jurgen 2010.04.28. 14:47:27

Annak a tükrében, hogy ha Ribery azért a szabálytalanságért csak sárgát kap (tudjátok, egy olyat, amit gondolkodás nélkül elöránt a bíró a zsebéböl s nevelö jelleggel szinte belenyomja a játékos arcába), akkor senki - még a franciák sem! - ejtettek volna egy panaszszót sem az elmaradt piros miatt, nevetséges a három meccses eltiltás...

avenger13 2010.04.28. 14:52:14

@Everred: abban igazad van, hogy a szándékos, direkt sérülésre menő szabálytalanságokat is büntetni kell, de azért a kimenetel mégis más. ugyanakkor ribery esetében nem merülhet fel a szándékosság kérdése. még lisandro is ezt nyilatkozta. pont ezért nem érdemel 3 meccset. a lábtörések meg a többi azért jön ide, mert itt is ehhez hasonlókat vizionáltak, tudom, hogy nem ugyanaz a hatáskör. ki mondta, hogy azokért az uefa a hibás?

avenger13 2010.04.28. 14:53:04

@Feech: én gera esetére emlékszem, de ettől függetlenül, azóta lehetett még.

Everred 2010.04.28. 14:53:24

@Feech: Drogbáét, a tavalyi emlékezetes Chelsea-Barca után. Hat meccset kapott eredetileg, ebből kettőt felfüggesztve, ebből lett öt meccs, abból kettő továbbra is felfüggesztve.

avenger13 2010.04.28. 14:54:55

@Feech: és mikor volt utoljára olyan, hogy ez komolyan számított is? mert gerá nem, az eredményt ugye nem módosították, drogbá se nagyon, mert nem volt akkora veszteség a csoportkörben.

Feech 2010.04.28. 14:59:23

@Everred: Az lenne az igazi kibaszás, ha most is csak eggyel csökkentenék.

márvesztes 2010.04.28. 14:59:30

Altintopot szerintem alulértékelitek, iszonyú hasznos a csávó. Labdát szerez, jól megy vele, magabiztos, erőszakos és olyan svungja van, hogy nem lehet előtte megállni. Nekem nagyon tetszett a játéka, bármilyen nagycsapat megvehetné.

márvesztes 2010.04.28. 15:04:04

Ribery könyv szerinti eltiltást kapott, ilyen súlyos talpalásnál ez a tarifa, mit kell ezen csodálkozni? Hülyeséget csinált, nem először.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.04.28. 15:04:25

@avenger13:
"ugyanakkor ribery esetében nem merülhet fel a szándékosság kérdése."

nekem nagyon nem tetszett. az a fajta belépő volt, amit rossz nézni a lassításban, mert szinte fáj az embernek.
én úgy láttam, hogy Ribery 'beleállt'. lehet első szándéka nem a boka volt, de mikor már rajta volt a talpa, ráhelyezte szépen a teljes testsúlyát, amúgy nyomatékosítva.

felmerül a szándékosság, joggal.

Piiii 2010.04.28. 15:05:06

@HosCincer: bőven kijárt 2 meccses eltiltás ezért a belépőért. h 3 az már tök8. durva belépő volt, jogos az eltiltás csak hülyeség h most találták ki.

elmyd 2010.04.28. 15:06:28

Nem értem azokat akik hisztériáznak a Ribery-t ért égbekiáltó "igazságtalanság" miatt. Teljesen nyugodtan ketté törhetett volna Lisandro lába, ez szerintem mindenkinek evidens aki látta a szabálytalanságot. A mezei piros autómatikus egy meccs ugyebár, ez meg azért dúrva és ami szerintem a fontosabb szándékos szabálytalanság volt. Az meg ne legyen már érv hogy máshol, mást nem ennyire, meg nem annyira tiltottak ...stb.

Althedokan 2010.04.28. 15:13:42

de megélénkültek a MU rajongók...:D

Piiii 2010.04.28. 15:15:47

@avenger13: miért az angol bajnokságban a csávó aki idén eltörte az arsenalosnak a lábát és utána kb bőgve lement a pályáról az is szándékos volt.de ami durva az durva meg kell büntetni.

HosCincer 2010.04.28. 15:16:45

@Isarsturm: nemá hogy aközött hogy én hol és kibe teszem a farkam és kit rúgok le egy meccsen összefüggés legyen (Cé is qurvázott még is kaptt aranylasztit meg fifa v. uerfa év játékos címet)

Csörszike 2010.04.28. 15:18:15

@balu11: már kezdtem is csodálkozni, h miez a bayern.utálatod a tankönyvek mellől:)
a fio ellen télleg egy lesgóllal mentek tovább: akkor mutatkozott meg a német mázlifkator. aMU ellen az első meccsen jól játszottak, a másodikon pedig a hihetelen tartásukról tettek tanúbizonyságot, meg a küzdőszellemükről. a lyon ellen meg azt, h igazi esélyeshez méltó nagycsapatként játszanak, akik brilliánsan is tudnak focizni, ha kell.
azt meg, h "ezt a lyont bárki megveri" a realadrid-drukkerek nevében kérem ki magamnak:)
énis intert várok/szeretnék a másik ágról, de nem sneider duplával a döntőben, hanem zanetti kapás- vagy szabadrúgásvariációs góllal:)

avenger13 2010.04.28. 15:23:27

@elmyd: @pattopo: bennem nem merül fel. szerencsétlenül jött ki. labdára ment, nem bokára. elkésett. nem nyomatékosított, hanem a mozdulatból látszik, hogy mivel az volt neki is a támaszkodó lába, nem nagyon tudott mást csinálni. ha nekem nem hisztek, akkor legalább lisandronak, aki mint szenvedő fél vett részt benne, és semmi oka nincs védeni riberyt.

@Piiii: szerintem az sem volt az. elkésett és nagyon szerencsétlen eset volt.

@Althedokan: hát igen...

HosCincer 2010.04.28. 15:29:49

@Piiii: ezt nem tudom miért nekem mondod, én nem védem Riberyt. Én csak megjegyztem, hogy ha az uefa nyomná a Bayernt - mint azt egypáran már itt említették - akkor nem 3 meccset kapott volna
Lehet hogy a Bayernnek jót tenne ha nyáron elmenne, legalább lenne hely Kroosnak

Mala Suerte 2010.04.28. 15:47:28

Nem értem, miről beszélünk. Én is a Bayernnek szorítok, de sajnos azt kell mondjam, abszolút igazságos Ribéry piros lapja és eltiltása is. Itt nem sárga lapok összegyűléséről van szó, mint Nedvednél 2003-ban vagy (ha már németek) Ballacknál 2002-ben. Egyértelműen szándékos és iszonyatosan durva fault volt, döntő ide, döntő oda, ezért talán a hosszabb szünet sem lett volna sok. Sőt, én ilyenkor mindig elgondolkozom az edző felelősségén is, pedagógiai célzattal simán el tudnám képzelni, hogy jegelje az átigazolási pletykáktól kissé földtől beképzeltté vált Franckot. (Aki mellesleg szerintem simán kevés lenne a Barcába.) Egyébként a kebabos Altintop (hehe) a tegnapi játékával messze überelte Ribéry idei jó pár BL-meccsét...

Szóval, Bayern-drukkerként nyilván idegesíti az embert, hogy az egyik legjobb játékos nem lesz ott a döntőben, viszont ha azt nézem, hogy ez a kis idióta (talán a pályán kívüli "sérelmeiért" - mert ugye ilyet is hallani) az idény egyik legfontosabb meccsén, az első félidőben egy rendkívül veszélyes, felesleges és BOTRÁNYOSAN TAHÓ szabálytalansággal és piros lappal milyen helyzetbe hoz(hat)ta (volna) csapatát [és milyen sérülést okozhatott volna az ellenfél egyik legjobbjának], akkor azt jell mondjam, teljesen jogos az eltiltás, legalább lesz ideje gondolkodni kicsit, hogy ebben a vállalhatatlanul paraszt, antipatikus hozzáállásban is a "nagy" Zizou utódja akar-e lenni.

Mala Suerte 2010.04.28. 15:48:55

[a "földtől" nem tudom, hogy került oda :D]

balu11 2010.04.28. 15:56:32

@Csörszike: csak nem ilyesmire célzol:
www.youtube.com/watch?v=pt18qVBKYQE&feature=related

(erről jut eszembe, Roa még mindig várja a világvégét? :))

ON

johevi 2010.04.28. 16:52:20

Ha véletlenül az Inter jutna be ma este, el nem tudom képzelni kinek drukkolnék a döntőn...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.28. 17:01:26

látom, mindenki elkönyveli altintopot klasszis szélsőnek(?). tegnap tényleg nagyon fasza volt, de ti nem láttátok még felállt védelem ellen. tegnap olic gólja után kb teher nélkül lehetett tartani a labdát, meg kontrázni (bár azt az ellenfél letámadása nélkül nehéz), kb onnan is játszott kiemelkedően. tökjó, hogy egy szétesett lyon ellen, amikor a csapat örömjátékot mutat be, nem lóg ki lefele, de amikor majd a mourinho szervezte inter-bekkek, meg touré mellett kéne elvinni fineszesen a labdát, akkor inkább marad a kebabnál, mert az már nem fog menni.

egyébként az utolsó akció befejezése megvan?

a döntőn, ha kezd és ha nem lesz sérülés, elsőként fogják lecserélni.

_X_ 2010.04.28. 17:05:17

@matthe07: szerintem is megadható és nem is... De amíg UEFA-é a döntő szó, addig ezt el kell fogadni... Persze Bayern majd meg fogja probálni a fellebezést, mint bármelyik másik klub is tenné az ő helyükben...

Csak az bosszantó picit inkább, hogy a papíron legerősebb felállással mikor és mennyit játszott a Bayern? Robbery párost 100%os formában egyszer azért jó lenne látni

Everred 2010.04.28. 17:08:07

@mocsing: Altintop jól játszott Münchenben az Evra-Ferdinand-Vidic-Neville sor ellen is, kibaszott hasznos volt, nagyon fontos szerepe volt abban, hogy a Bayern állandóan létszámfölényben volt a középpályán.

Arról nem is beszélve, hogy jó eséllyel azért nem egy bekkelő, szemernyi területet sem hagyó védelem feltörése lesz majd a dolga, valahogy nem hiszem, hogy akár a Barca, akár az Inter beállna védekezni a Bayern ellen...

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2010.04.28. 17:08:46

Gyenge volt a Lyon, mind a két meccsen. Elnézést a Bayern szurkolóktól, de a döntőben tuti hogy a Barca-Inter meccs győztesének fogok szurkolni...:)

_X_ 2010.04.28. 17:11:48

@Everred: "valahogy nem hiszem, hogy akár a Barca, akár az Inter beállna védekezni a Bayern ellen..."

ha az Inter találna egy/két gólt az első félidőben, akkor sztem nagy esély lenne rá...

Barca nem állna be védekezni ebbe egyet értek.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.28. 17:15:41

megnyertük a köv évad első kupáját is!!!

Teams confirmed for Emirates Cup 2010
AC Milan, Celtic and Lyon will be coming to Emirates Stadium

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.28. 17:16:27

@Everred: a barca nem fog bekkelni, a probléma csak az, hogy őket nem kontráz le egy altintop. az inter meg amikor óvatosan támad, akkor is durva védősora van, akiket ez az őrült portugál rendezett el.

hamitban (aki a bundesligában teljesen hasznavehetetlen) benne van szezononként egy, max két jó meccs nagycsapatok ellen. az a baj, hogy ezt most kifutotta. ha jól játszik majd a döntőn, megkövetem, de erre semennyi esélyt nem látok, maicon megeszi reggelire, ha szembekerülnek. rokonszenvesalves dettó.

HosCincer 2010.04.28. 17:17:39

@mocsing: szerintemn senki sem hiszi Altintopról hogy klasszis. itt csak egy páran azt boncolgatták - köztük jómagam is - hogy nem lenne egyértelműen jobb ha ribery 22-én játszhatna (figyelembe véve az ő szezonját és Altintop Lyon ill Manchester ellen nyújtott teljesítményét mit ahogy azt Everred is mondta)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.28. 17:21:44

@HosCincer: jó, nem beszólni akartam, egyszerűen nekem, aki sokszor látta már játszani törököt, fura, hogy ezt komolyan gondoljátok.
(annak fényében, h - felteszem - ti is sokat láttátok, még furább)

ribéry egy fasz. nem cejetem. ettől még neki kéne játszania, ha tényleg bl-t akar nyerni a bayern.

calcio_di_rigore 2010.04.28. 17:23:49

Gusztustalan egy évad ez. A Juve egy dolog, de hogy a Barcelonának kelljen szurkolnom egy BL-elődöntőn, az már mindennek a legalja.
Ki nyeri a vébét, Szlovákia?

avenger13 2010.04.28. 17:43:19

@mocsing: egyetértek. két okból is. egyik az, hogy ha altintop játszik, akkor vele szemben elég egy védőt otthagyni, nem igazán fognak félni a kontráitól, ez tegnap is meglátszott. az utolsó akcióban, bárki elvitte volna a kapuig, és rárúgta volna, ő megvárta a védőt kicselezte eddig jó, és aztán mellé rúgta. akkor inkább adta volna le klosenak, legalább rúgjon kapura ő is. sokkal több figyelem jut majd robbenre. riberynek nem ez élete szezonja, de még így is nagyobb a potenciál benne, ha másra nem is legalább arra, hogy kiállítsanak róla valakit, ha kétszer elszalad. aztán persze ne legyen igazam, lehet altintop egyedül veri meg a barcát/intert. jelenleg erre nem számítok.

Mr.AT 2010.04.28. 17:43:56

@mocsing: "maicon megeszi reggelire, ha szembekerülnek" Ezt kétlem, mert ahhoz bele kellene tudnia HARAPNIA, muhahaha. :-)

calcio_di_rigore 2010.04.28. 17:45:12

@_benito: Na de most felvidultam, Andrea Agnelli presidente, mit szólsz?

Boodler 2010.04.28. 17:49:26

@Mr.AT:
Maicon is úgy mondja, hogy omlósz. :)

_X_ 2010.04.28. 18:35:58

@Mr.AT: de lehet majd megkínálja egy kebabbal, amitől Maicon annyira teli lesz, hogy futni sem fog tudni :D

HosCincer 2010.04.28. 19:54:12

@mocsing: félre értessz, nem vettem semmit beszólásnak.Abban teljesen igazad van, hogy kettejük között ki a nagyobb spíler, de talán nem akkora érvágás a Bayernnak az ő hiánya mint azt sokan gondolják.
Avenger13-nak is igaza van abban amit írt a védők lekötéséről és az utolsó Altintop helyzetről. Viszont azt is vegyük figyelembe, hogy mindkét BL meccsen ahol kezdő volt MAXIMÁLISAN oda tette magát, ugyan ez koránt sem mondható el Riberyről (nem is beszélve a kiállításról amivel nagyon nehéz helyzetbe hozhatta volna a csapatát)
A kérdés persze az ki a jobb: a nagyon akaró Altintop vagy egy lötyögő Ribery (aki talán a jelenlétével leköt egy-két védőt)

avenger13 2010.04.29. 00:04:32

@HosCincer: én nem hiszem, hogy ribery lötyögne. ő ennél profibb játékos. nagyon akar ő is, de az eb sérülése óta látványosan nem megy neki a játék. van egy-két momentuma. altitop mellett az szól, hogy elvben védekezésben jobban használható. abban igazad van, hogy kegyetlenül hajt, és remélem, hogy jól megy neki az inter ellen is majd.

avenger13 2010.04.29. 00:31:04

természetesen megtámadtuk a döntést. így várjuk az uefa fellebbezést elutasító határozatát.

_X_ 2010.04.29. 02:52:31

@HosCincer: azért egy BL döntőn szerintem még Ribery is megprobálná odatenni magát...

Dospalek 2010.04.29. 13:30:13

@real mesterm: barát, azt gondolom, hogy neked a Machester - Bayern első félidejét kellene nézned, hogy ott hogyan gúvadnak a manchesteri szemek. Na azok tuti drogot kaptak. A BAYERN EGY NÉMET CSAPAT, ŐK MINDIG ISZONYAT FIZIKUMMAL FUTBALLOZNAK... És még valami, amit a legtöbb magyar mint fogalmat nem ismer: mentalitás!

Harald hardrode 2010.04.29. 23:43:14

Szerintem Prajnic kezd a döntőben, nem hamit. A kérdés az, hogy szélen, vagy esetleg egy "nyerő" húzásként Schweini megy ki a szélre.
süti beállítások módosítása