Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Lyon-Bayern München, BL-elődöntők, 2. láb

2010.04.27. 18:50 nou san trafford

Ezt a párharcot valahogy mindenki elintézi azzal, hogy "innen lesz majd ellenfele az Internek - vagy a Barcelonának". Az mindegy, hogy melyik. Hát, kérem szépen, nem mindegy. A 2001 után döntőbe vágyó Bayern Münchennek sem, még kevésbé a története első jelentős európai tusakodásának fináléjára gyúró Lyonnak. Fontos szerepük lesz a hiányzóknak, a Bayernnek Ribéry, a Lyonnak Toulalan hiányzásával biztosan meg kell küzdenie, és sérült is akad bőven - arról nem is beszélve, hogy a franciáknál a fél csapat veszélyeztetett további lapok esetén. Egy pihent, már bajnoki teher nélkül játszó Lyonnak kell megfordítania 1-0-ról a párharcot az ellen a Bayern ellen, amely a nyakára engedte a Bundesligában a Schalkét, még lesz egy kupadöntője is, és fontosabb hiányzói vannak, mint ellenfelének. Bővebben a szurkolóktól.

Hajrá, Lyon!

Az milyen durva már, hogy éveken át kaszaboltuk a francia bajnokság mezőnyét, de hiba volt Juninhónk, Essienünk, Maloudánk, Benzemánk, soha nem jutottunk még az elődöntőbe sem. Most a keretünk legnagyobb sztárja Lisandro, a bajnoki címre – bár elég sokáig versenyben voltunk – már nincs esélyünk, és pont idén fogunk BL-döntőbe jutni. Nem múltak eddig sem nagy dolgokon, hol a sorsolásunk volt gyilkos, hol az utolsó pillanatban csapott be a ménkű, néhol egyszerűen csak jobb csapatba botlottunk.

De idén minden összejött. Komplett a csapat, rendben van a keret is, nem rogyunk össze, ha kiesik egy-egy kulcsember, a sorsolásunk is jó volt. Szerencsére csak nevekkel akadtunk össze, a csoportban a Liverpool, a 16 között a Real Madrid meze félelmetesebb volt, mint maga a csapat, leginkább talán a hazai pajtással szenvedtünk meg, de a szerencse itt sem hagyott el minket: a Girondins kifingott az idény végére. És itt van nekünk ez a Bayern München, ami valóban tiszteletet parancsoló eredménysort hozott magával, de valahogy mégsem ijesztő. Úgy meg főleg nem ijesztő, hogy hazai pályán is csak egy sovány 1-0-t hozott össze az odavágón.

Ne feledjük, mi néhány nappal a müncheni meccs előtt bajnoki szuperrangadót nyomtunk, dőreség lett volna azt várni, hogy a torkuknak ugrunk – akár emberelőnyben. Most viszont csumcsika és bubuka volt a program a hétvégén, a Monaco elleni meccset elhalasztották, így rengeteg regenerációs edzéssel töltődtünk fel. És hogy mire? Hát arra, hogy a bajorok lyukas védelmét az első perctől kezdve nyomás alatt tartjuk, és egyszerűen felőröljük a németeket. Úgy számítom, a szezonnak ebben a részében a frissesség nagyon fontos tényező, hiszen nincs már több mint 4-5 meccs hátra az idényből. Ilyenkor az nyer, aki pengébb. És azok mi leszünk: csak egy félidő izgalmat ígérhetek, 3-1-gyel megyünk tovább.

Hajrá, Bayern!

A bajor esélyek – a szekérderéknyi problémás ember felépülésén kívül – két forrásból táplálkoznak: először is van Gaal lesz annyira tökös, hogy Olicot teszi ki Ribéry helyére és Müller megy fel csatárnak, nem pedig fordítva; másodszor pedig Robben ott folytatja, ahol abbahagyta – azaz minimum egy gólnál. (Olyat nem mondok, hogy a Klose helyén vélhetően csatasorba állítandó Gomez végre törleszt valamit vételárából, mert van méltóságom is). Müller kezdőkörbe való visszatáncolásai és a lehetetlenül kanyargó lábai segítségével megszerzett labdák még sokat segíthetnek, a vélhetően góllövési kényszerét felfogó és ennek szellemében a múlt heti, rendkívüli rokonszenvet ébresztő betonvédekezését elfelejtő Lyon ellen főleg. Ha ő kerül ki a szélre, megint csak mormolhatjuk szünet nélkül, hogy nem elég gyors oda, nem tud beadni, stb. Ellenben Olic elég gyors és tud is beadni, ráadásul a mostani Ribéry-nél nem feltétlenül rosszabb. A sérültek közül elsősorban van Buytent kérnénk vissza tisztelettel, bár ha Contento nem tud pályára lépni, továbbra is cseszhetik, mert vagy balbekk, vagy másik középső védő nem marad.

Borítékolhatjuk, hogy a Lyon nagyon meg fogja nyomni az első tizenvalahány percet, hátha olyan szerencsétlenül mozog majd a Bayern-védelem, mint Manchesterben, de amennyiben negyedóra alatt nem sikerül betalálniuk, visszaállnak a türelemjátékra. Nem vagyok benne biztos, hogy nem járna jobban a München, ha beszopna egyet az elején, utána ugyanis lehet azt csinálni, amit tudnak: támadni. Az megy, kényszer alatt is megy, Firenzében és az Old Traffordon is ment, majd pont a mademoiselle-ek ellen jelent akadályt, mi? Ahol megnyerheti a Bayern a továbbjutást: a visszatérő van Bommel + Schweinsteiger duót senkitől sem féltem, a franciáktól a legkevésbé, kettejük labdatartása és passzolási százaléka döntő(t érő) lesz. Ahol elbukhatja: az egyelőre elképzelhetetlen összeállítású védelem, annak is leginkább a közepe. Ami biztos: ha rúgnak gólt, megvan a továbbjutás, ha nem, akkor szinte biztos a kiesés, mert kapni is garantáltan fognak, akár kettőt is. Tehát a tipp: egy olyan 2-2, amelyen 60 perc után lehet pihentetni Robbent.

321 komment

Címkék: bl lyon bayern münchen beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr111956953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2010.04.28. 08:17:43

A tegnapi meccs komoly cáfolata volt annak, hogy a buszozás milyen fárasztó. Ugyanazt játszották, mint a múltkor.

danesdzsu2 2010.04.28. 08:21:02

Jövőre a bukik hozzátok igazítják az oddsokat ősszel.

Ki lesz a következő szerencsés csapat? Ártárgyalás lesz?
@mickeyknox:
Nem mind1 ki jut még be? Erre a köcsögre már Heinrich rávéste, hogy Bayern München.

zsakfos 2010.04.28. 08:21:48

Nem vagyok Bayern drukker, de ez tényleg egy szerethető csapat lett. Egy szűk, sok ponton lyukas néhány nagy befürdőből ( gyönyörű szó, na jó korán van még:) álló keret, de hajtós, néha igazán szép dolgokat művelő, és elképesztően magabiztos gárda.
Van Gaalt nehéz szeretni ( sőt talán nem is lehet), de hogy elképesztően ért ehhez a játékhoz az biztos.
Azért kíváncsi vagyok, hogy novemberben mikor 8.ak voltak a bajnokságban és túl voltak az oda-vissza zakón a Bordeauxtól a BL-ben milyen oddsa volt, hogy BL döntőt játszanak és vezetik a bajnokságot. ( Mondjuk én arra se tettem volna pénzt,hogy lehoznak egy Lyon elleni elődöntőt kapott gól nélkül.)
A tanulság persze mindig ugyanaz, a BL-ben túl kell élni az őszt és rápörögni a tavaszra, szart se ér, ha ősszel jó vagy.

HosCincer 2010.04.28. 08:22:19

Tényleg jól emlékszem hogy Buttnak a két meccsen összesen két (25-30 méteres) lövést kellett hárítania?

szferi 2010.04.28. 08:26:38

amellett, hogy a bayern tényleg nagyon jó volt és megérdemlik a döntőt, a lyon szerencsétlenkedése mellett sem lehet elmenni. elejétől kezdve nagyon hajtottak, mentek előre, de lagymatagok voltak a kapu előtt, 16osnál elfogyott a lendület. persze simán le is kontrázta őket a bayern.
Ha óvatosak, és a második félidőben próbálják kiharcolni a hoszabbítást, talán jobban járnak. Szerettem volna ha ők mennek tovább, de a tegnapi produkció után nem tudom sajnálni őket.

fransancisco 2010.04.28. 08:44:09

@Everred:
ezt a szöveget = "... a balszerencse és a rendkívül következetlen bíráskodás miatt kiesett" hadd tehessem el én!!!! ez egy gyöngyszem!!! nem nyafogós, nem rinyáló, komoly és férfias, YEAH

HosCincer 2010.04.28. 08:45:48

@zsakfos : LvG-t csak az tudja "szeretni" akinek a csapatát edzi (saját tapasztalat)

egyébként osztom a fentebb leírt véleményeket miszerint Murinho-val versenyezhetne a "legarogánsabb edző" címért

fransancisco 2010.04.28. 08:50:26

@Everred:
ha az izlandi vulkánkitörést és a szabadkömüveseket is beleszönéd okfejtésedbe, akkor lenne ám tökéletes a szöveged

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.28. 08:56:41

hogy van gaal ellenszenves, azt aláírom, a nehezen szerethetőséget pláne, de hogy mitől arrogáns, azt a tököm se tudja. talán emiatt:

„Nehéz lehet a firenzeieknek megbirkózni egy ilyen kieséssel, tudva, hogy a mindent eldöntő gólunk szabálytalan volt."
...
„szégyen, hogy összesítésben a Fiorentina több gólt szerzett, mint mi.”

josé ezeket a következőképpen foglalta volna össze:
az a gól les volt, de kilenc évvel ezelőtt az én csapatomnak is elnéztek egyet, úgyhogy ez volt a minimum. ha azt nem nézi el a bíró, vagyok akkora király, hogy rúgassak még nyolcat a csapatommal, tehát nem értem, miért rinyál az ellenfél. zsenialitásomat jelzi, hogy a több rúgott gólt elérő csapatot is simán kiejtem.

zsakfos 2010.04.28. 09:12:28

@HosCincer: Tudom, Ajax drukker vagyok:)
Viszont azt, hogy 2002-ben nem tudta kivezetni az Oranjét a vb-re sose bocsátom meg neki ( főleg ha mondjuk 4év múlva a németekkel döntőt játszik).

r_magpie 2010.04.28. 09:13:19

szerintem is egy antipatikus tapló Van Gaal, de ha jobban belegondolok, a Fradi-Ajax meccs utáni nagyképű, arrogáns rinyálása óta eltelt 15 évben csak egyetlen ellenszenves dolgot láttam tőle, mégpedig a fizimiskáját. szóval, ha valaki rákérdezne, miért is tapló, lehet, hogy zavarba jönnék.

HosCincer 2010.04.28. 09:20:06

@r_magpie: arra emlékszel, hogy a Fradi - Ajax előtt a TeleSport egyiok riportere megkérdezte tőle (LvG-től) hogy az "Ajaxnak van esélye a Fradi ellen?"
(előzmény Grashoppers - Fradi 0:3) és jött a válasz: "Na ne viccelődjön!"

G_P_T 2010.04.28. 09:23:48

@mocsing: josé ezeket a következőképpen foglalta volna össze:
az a gól les volt, de kilenc évvel ezelőtt az én csapatomnak is elnéztek egyet, úgyhogy ez volt a minimum. ha azt nem nézi el a bíró, vagyok akkora király, hogy rúgassak még nyolcat a csapatommal, tehát nem értem, miért rinyál az ellenfél. zsenialitásomat jelzi, hogy a több rúgott gólt elérő csapatot is simán kiejtem.
***
José a Chelsea elleni odavágó után elismerte, hogy egy jogos tizenegyest nem adtak meg az angoloknak. ;)

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.28. 09:27:01

@_X_: amúgy én nem vitatom a Bayern megérdemelt továbbjutását, csak maga ez a szabály az idegenben lőtt gólokkal sérti az igazságérzetemet :)

@r_magpie: érdekes, én is pont így vagyok vele, hogy a Fradi-Ajax óta tartom egy ellenszenves taplónak, de igazából azóta nem tudnám felsorolni a "bűnlajstromát" :)

sedre 2010.04.28. 09:47:07

@divi: mi más megoldás lehetne az idegenben lőtt gólok helyett? újrajátszás???

zsakfos 2010.04.28. 09:51:29

@sedre:
Hosszabítás a 2. meccsen?

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.28. 09:54:33

@sedre: jöhetnének egyből a 11-esek, vagy hosszabbítás. Én csak azt mondom, hogy nekem nincs különbség aközött, ha mindkét meccs 1-1 lesz, vagy ha 1-0, 2-3, mert a vége ugyanaz, hogy mindkét csapat ugyanannyi gólt lőtt 2x90 perc alatt, és mégis az egyik továbbjut, a másik meg nem. Ennél, még ha nem sokkal is, de a 11-esek is igazságosabbak, mert ott legalább az egyik tényleg több gólt lő.

sedre 2010.04.28. 09:58:37

@zsakfos : szerintem semmi baj a mostani rendszerrel. mondjuk egy hazai 0-0 után egy idegenbeli 4-4-gyel simán megérdemelten jutna tovább...

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.28. 09:59:04

@sedre: ugyanaz mint ha pl. mindkét meccs 1-1 lesz: hosszabbítás, 11-esek.

divi · http://weareunited.freeblog.hu/ 2010.04.28. 09:59:46

@divi: na, először nem jelent meg, most meg már igen, bocs.

szferi 2010.04.28. 10:03:40

tényleg el kéne törölni az idegenben lőtt gól szabályát. ha nem akarnak sok hoszabbítást, jöjjenek a tizenegyesek.

vicces volt, mikor pár éve egy milan interen ugyanabban a stadionban játszott két döntetlen után az egyik csapat továbbjutott...

Althedokan 2010.04.28. 10:09:42

@szferi: igen az tényleg vicces, de hát mit lehet tenni, ha egyszer ugyanaz a stadionjuk? Egyébként ha jól tudom akkor ez esetben a jegyek eladása valahogy máshogy megy, több Inter szektor van, mint Milan, és fordítva...

Egyébként meg egyáltalán nem hülyeség ez a szabály. Gondoljatok bele. Nagyon nem mindegy, hogy otthon játszol megszokott körülmények között, a saját pályádon, ahol minden gödröt ismersz, a saját nézőid előtt, akiknek nagy hangjuk van, mintha pl a Nou Campban kellene játszanod, ahol a kevés számú saját szurkolód hangját nem is hallod, az esetleges füttykoncertek miatt, mindenki a Barcelonának drukkol, nem ismered annyira a hatalmas pályát, satöbbi, satöbbi... Akármit mondtok, ezek a pszihológiai tényezők mind nagyon nagyon fontosak, mert nyomást gyakorolnak a játékosokra, akiknek így nem annyira megy a focizás, így ha gólt lőnek az igenis érjen többet, mintha otthon lövik...

Althedokan 2010.04.28. 10:11:31

@Althedokan: otthon még a ZTE is betalált a nagy MU-nak...:D:D:D:D

Forza Koplárovics Béla!!!:D:D:D:P

zsakfos 2010.04.28. 10:14:36

@szferi: Na az mekkora vicc volt.
Én úgy gondolom nyíltabb, kevésbé kockázatkerülő, támadóbb focit hozhatna a szabály eltörlése.

Everred 2010.04.28. 10:17:38

@Althedokan: ennyi erővel dönthetne az idegenben kapott kevesebb gól is. Elvégre pszichológiailag és egyébként is nagyobb teljesítmény idegenben megúszni kapott gól nélkül, mint otthon...

Értelmetlen szabály ez, de amíg létezik, addig mindenki számol is vele, tudják, mi a feladat. Az esélyek egyenlőek, még akkor is, ha a szabály úgy alapból nem igazságos.

HosCincer 2010.04.28. 10:19:44

@Althedokan: meg még a stadion neve is más (San Siro - Giuseppe Meazza)

Althedokan 2010.04.28. 10:21:21

@Everred: igen, akár az is dönthetne, de az nem annyira támogatná a támadójátékot, mint inkább a védelmeket... Különben is, mióta szokás az, hogy valaki elmegy megostromolni egy várat és azért nyer, mert a várból nem lőtték szét...:D:D:D

Budlofsky 2010.04.28. 10:21:49

@danesdzsu2: Szerintem benito alig várja, hogy szeptember-október környékén kitehesse az "Átmentek a zebrán" c. posztot. :)

HosCincer 2010.04.28. 10:22:34

@Everred: az idegenben rúgott több gól szabálya elvileg a támadó focit díjjazza

ellenben a te felvetésedel melyben a csapatok biztos, hogy beállnának a saját kapjuk el és kibekkelnék a meccseket.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.04.28. 10:24:32

@danesdzsu2: sokkal inkább van Gaal vésett rá valamit. Először azzal, hogy a poszt után pár nappal leigazolta Robbent, aztán azzal, hogy csapatot épített a nulláról :)

Althedokan 2010.04.28. 10:32:24

Luis Figo a kispadon...

egy vicc ez a fickó, mindenütt jó, de legjobb otthon?:D

Asidotus 2010.04.28. 10:35:32

@divi:
Úgy gondolom, hogy kétféle meccsnéző van, a fiatal meg az idősebb. A kettő között a komentek olvasása közben könnyű különbséget tenni:
- a fiatal szidja az idegenben lőtt gól szabályát
- az idősebb meg még emlékszik arra a töméntelen meccsre, ahol az idegenben lévő csapat beáll masszívan bekkelni, hogy 0:0-val lehozza a meccset, majd nyer otthon, és nézhetetlenné tette sokszor az egyens kieséses szakaszt, amkor már hasonlóan erős csapatok találkoztak.
Ráadásul kevesebb a hosszabbítás (idén pl. nem is volt), és kevesebb a 11-es, aminél hülyébb szabályt nincs, annál ugyanis nem a tudás számít, hanem az idegállapot. (Ha mondjuk hátra tennék a 16-os vonalára, ott már kijönne a rúgótechnika és a kapusok klasszisa közti különbség.)
Az idegenben lőtt gól a legjobb szabály a 3 pontos szabály óta / mellett. Nézz meg egy vb-t, EB-t, amíg nics gól, addig mi tologatás megy.
És pont egy MU drukker ne bírálja az idegenben lőtt gól szabályát, mert simán leverhették volna a Bayernt még Münchenben, de csúnyán visszaálltak, nem törődve azzal, hogy tönkre teszik a nézők szórakozását. Megérdemelték a kiesést.

Eleve, én bevezetném (bajnokság, csoportmeccsek), hogy 0:0-ra nem járna pont.

Althedokan 2010.04.28. 10:41:53

nem keresem vissza, de valaki mondta feljebb, hogy a buszozás mennyire nem számít, és hogy ezt a Bayern bizonyította...

csak pár adat ehhez: München - Lyon 736 km, 7 és fél óra...

Barcelona - MIlánó 1079 km, 10 és fél óra...

Everred 2010.04.28. 10:43:42

@HosCincer: félre ne érts, én nem szeretném, hogy így legyen, csak azt mondom, hogy az idegenben lőtt gólnak nem kellene többet érnie. A gól az gól, akárhol lövik is. Meg hát így a hazai csapatok fosnak attól, hogy gólt kapnak, nem vagyunk sokkal beljebb.

Nagyon jó példa a szabály visszásságára a 2002-es United-Leverkusen, amikor Toppmöllerék úgy mentek tovább, hogy egyetlen percig sem vezettek egyik meccsen sem.

Althedokan 2010.04.28. 10:44:25

@Nűnű: a helyzet azért nem ilyen egyszerű... én pl 21 éves vagyok:D és mégis támogatom a szabályt...

egyébként ha izgalmakat, meg sok gólt, meg ilyesmiket akarunk, akkor a lest kellene eltörölni... Ha a védő nem akar gólt kapni, akkor védekezze le a támadókat...

Gabez 2010.04.28. 10:44:32

F@sza volt a Bayern, abszolút megérdemelten mentek be a döntőbe. Jók a fiatalok, Sweini és Bommel stabil, Lahm szuper. Megérdemlik az ezüstöt! ;)

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.28. 10:45:58

@Nűnű: azert tegyuk hozza, hogy mara mar odaig fajult az idegenben lott golok tisztelete, hogy egy csomo csapat pont otthon all neki vedekezni (nehogy mar golt rugjon az ellen), idegenben meg virgonckodik.

ami azert eleg nagy kicseszes a hazai szurkolokkal

Althedokan 2010.04.28. 10:46:26

@Everred: egyébként ha a várostromos hasonlatra visszatérek, akkor nagyon helyes, hogy az otthoniak félnek attól, hogy egy ágyúgolyó áttöri a védelmi vonalaikat és tönkretesz ezt-azt odabent...

Althedokan 2010.04.28. 10:47:58

@Pályaelhagyó autóversenyző: azért szerintem ez nem tendencia... Még a Barcelona és a MU is elhabókálja a pontokat meg a meccseket idegenben, hogy majd otthon megmutatjuk...

HosCincer 2010.04.28. 10:51:23

@Everred: ebben is van igazság, de sajnos erre igazán jó megoldást valszeg nem lehet kitalálni mert pl:
- 11-esek Nűnű-nek ebben igaza van 8lásd egy kicsit feljebb)

- újrajátszás (hol? melyik csapatnál? egy meccs legyen vagy kettő - ha csak egy meccs akkor az a csapat van előnyben akinek a pályályán játszák vagy elviszik egy semleges pályára, ha kettő meccs van akkor meg lényegesen nagyobb lesz a játékosok terhelése tovább jutás esetén mint a köv ellenfélé)

r_magpie 2010.04.28. 10:52:05

@Everred: "Nagyon jó példa a szabály visszásságára a 2002-es United-Leverkusen, amikor Toppmöllerék úgy mentek tovább, hogy egyetlen percig sem vezettek egyik meccsen sem."

Bocs, de nem értem, ez miért érv az idegenben lőtt gól szabálya ellen. A United pedig nem tudta megtartani az előnyét a meccs végéig sem otthon, sem idegenben. Ennyi erővel egy utolsó perces egyenlítés és utána győzelem a tizenegyespárbajban ugyanolyan visszás.

Everred 2010.04.28. 10:55:58

@Nűnű: hát, az "idősebb drukker" akkor már bőven 50 fölötti, sőt, inkább a hatvanhoz van közelebb (mert hogy 1965 óta létezik a szabály). Megkockáztatom, hogy az ilyen kommentelők száma az nst-n minimális. Meg hát akkoriban nem nagyon lehetett streamelni és nem volt hatszáz sportcsatorna sem, olyan nagyon sok BEK- vagy KEK-meccsre nem igazán emlékezhet senki.

Egyébként még egy problémám van az idegenben lőtt gól szabályával: az, hogy a hosszabbításra is érvényes. Ha mindkét meccs 2-1 a hazaiaknak, mondjuk, akkor a második meccset idegenben játszó csapatnak nem 90, hanem 120 perce van arra, hogy idegenben több gólt lőjön.

ÉS ha legalább működne a dolog. De változtatott valamit is a Barca-Chelsea meccsen az idegenben lőtt gól szabálya? Vagy egy évvel korábban a Barcelona-Uniteden? Akadályozta ez a Liverpool abban, hogy 2005-ben kibekkelje az első meccset a Bridge-en? Vagy mondjam, hogy 2006-ban a négy elődöntős meccsen összesen két gól született? És ez csak a közelmúlt.

Everred 2010.04.28. 10:59:51

@r_magpie: nem egészen. Akkor ugyanis elfogadjuk, hogy döntetlen lett a csata, de valahogy el kell dönteni a továbbjutást. 210 (vagy 180, talán igazságosabb, ha nincs hosszabbítás, hanem rögtön a 11-esek jönnek) perc foci nem hozott döntést, akkor tiszta lappal indulva jöhetnek a tizenegyesek.

Ha ez lett volna 2002-ben, akkor a Leverkusen nem teheti meg, hogy végigbekkelje a második félidőt hazai pályán, mert a döntetlenjük nem ért volna automatikusan továbbjutást.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.28. 11:02:03

@Althedokan: nezd a gyengebbnek sorolt (es ezaltal otthon kezdo) csapatok szempontjabol is ugyanezt

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.28. 11:04:14

@Everred: ha mindkét meccs 2-1 a hazainak, akkor az, hogy "a második meccset idegenben játszó csapatnak nem 90, hanem 120 perce van arra, hogy idegenben több gólt lőjön" kb kiegyenlíti azt, hogy a másik meg sokkal többet játszhat otthon.

onnan, hogy valamelyik csapat mindig játszhat másodjára otthon, szükségképpen igazságtalan lesz a rendszer. a legkisebb rossznak ez a rendszer tűnik.

Everred 2010.04.28. 11:05:10

@Althedokan: igen, ha idegenben kezd a csapat, akkor lehet arra bazírozni, hogy majd otthon megmutatjuk.

De épp erről van szó, hogy így meg hazai pályán gyakran túl óvatosak a csapatok. Érdemes pl. megnézni a tavalyi United-Arsenal elődöntőt. Az Old Traffordon nekirontottunk az Arsenalnak, meglett a vezetés, de mivel nem akart összejönni a második gól, egyre idegesebb lett a csapat és egyre inkább a biztonságra koncentrált, mondván, ússzuk meg kapott gól nélkül.

Ez meg a másik dolog, ami miatt fos ez a szabály: túl nagy előnyhöz juttatja az első meccset idegenben játszó csapatot. Ha nincs ez a szabály, kisebb a jelentősége, hogy melyik csapat kezd otthon.

sporttárs 2010.04.28. 11:05:22

@mickeyknox: Ezzel mi bajod van? Nem gondolhatom úgy, hog így igazságos?
Kurvára azt képzeliek, hogy csak ti mondhatjátok meg a frankót, és nem veszitek észre, hogy éppen ezt rühellik páran, nem a csapatodat. De csak tessék. Nyilván a futball igazsága csak a barca győzelmével győzedelmeskedhet, hát persze.

Amúgy, ha a még versenyben lévők közül legtöbbet bizonyított, két nagy edző jutna be a döntőbe, azt nem lehet igazságosnak tekinteni?
Gondolom, sejted, mennyire izgat a véleményed, de ez speciel akkor is hülyeség.

(A meccsre amúgy Barca-továbbjutást tippelek, emlékeztes körülmények között.)

Budlofsky 2010.04.28. 11:06:38

@Budlofsky: Most jut eszembe, abból max egy EL siker lehetne.

Everred 2010.04.28. 11:08:00

@mocsing: szerintem nem egyenlíti ki az, hogy a másik többet játszhat otthon. Az ugyanis csak megfoghatatlan, pszichés-mentális előnyökkel jár, az idegenben való gólszerzést viszont a rendszer konkrétan díjazza.

Meg hát mondom, a legkisebb rossz még mindig az lenne, ha 180 perc után szépen tizenegyespárbaj jönne. Akkor legalább tényleg a több gólt szerző csapat megy tovább...

sporttárs 2010.04.28. 11:08:48

Jó az idegenben rúgott gól szabálya, törekedjen minden csapat idegenben is gólt rúgni, ennyi.

Althedokan 2010.04.28. 11:08:48

@sporttárs: én azt szeretném látni, ahogy a Militok egymást verik izomból a meccs végén...:D

Mérgező Hulladék 2010.04.28. 11:09:11

@Nűnű: a szabály a hatvanas évek vége óta él az európai kupákban (nagyjából ekkor vezették be az MNK-ban is), szóval maximum az ötven felettiek emlékezhetnének olyan nagyon sok, a szabály nem alkalmazása miatt tönkretett párharcra. Emlékezhetnének, ha (az azóta eltelt időhöz képest) sok európai kupameccset láthattak volna akkoriban, de azért ebben kételkedem.
Ahogy @Pályaelhagyó autóversenyző: is írta, az első meccs 0-0-ja most is gyakori, mivel nem rossz eredmény egyik csapatnak sem.
És ez az egész tényleg olyan, hogy szinte minden érvre jöhet egy analóg ellenérv. Talán nem lenne jobb e szabály nélkül sem, én mégis támogatnám a váltást. Már csak azért is, mert mostanra beleépült ez a stratégiákba, felkavarva biztos izgalmasabb lenne, eleinte mindenképp.

Althedokan 2010.04.28. 11:12:26

akkor beszélgessünk a les szabályról, ha azt eltörölnék akkor biztosan több gól lenne.. legalábbis Pippo meccsenként rúgna 5-öt, 6-ot... Még ilyen öregen is...:D

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2010.04.28. 11:20:10

Van Gaal nak is volt egy érdekes javaslata korábban: hogy ha döntetlennel végződik egy meccs, melyet el kell dönteni, akkor ne legyenek büntetők, hanem állandóan kevesebb és kevesebb játékos maradjon a pályán, míg az egyik csapat nem éri el a győztes gólt

Althedokan 2010.04.28. 11:21:05

@Grinya: mondjuk ez szerintem tök nagy poén lenne:D:D:D Nézni, ahogy a végén már csak 6 ember rohangál azon a hatalmas pályán és mindig les van...:D

Everred 2010.04.28. 11:21:39

@Althedokan: minden tiszteletem mellett felejtsd már el a várostromodat, nagyon rossz hasonlat, ugyanis futballban mindkét csapatnak van elfoglalható erődítménye. Várostromnál ritka, hogy előbb az egyik sereg megtámadja az ellenség várát, ott visszaverik őket, és azonnal mehetnek védekezni a saját várukba. Én legalábbis nem hallottam ilyenről történelmi tanulmányaim során :-)

t.o.d. 2010.04.28. 11:22:51

Az igazat megvallva hithű "Bayernhasser"-ként most üvöltve kellene gyűlölködnöm, merthát nem örülök, na. De a BM annyira kultúráltan játszott, hogy kalap fel, az első Müller-helyzet után már nyilvánvaló volt, hogy egy csapat van a pályán. Gratula mindazoknak, akiknek ez örömet okoz, a Bayern a legfontosabb pillanatban végre megérdemelten, klasszis módjára lépett tovább. Ha az Inter is döntőzik, nagy bajban leszek, melyiknek drukkoljak (kevésbé)... :-)

Althedokan 2010.04.28. 11:24:06

@Everred: nem a focira mint olyanra értem ezt, hanem az idegenben-otthon játszandó egyenes kieséses meccsekre...

amire te értetted arra tényleg nem teljesen jó, bár szerintem oda is értelmezhető, ha kivesszük azt hogy egyből mehet a másik, hiszen a védelem támadására simán ráillik... De nem hiszem hogy van értelme ezen veszekedni...

t.o.d. 2010.04.28. 11:26:45

@sporttárs: az idegenben lőtt gól szabálya eredményeképp OTTHON nem nagyon törekszenek a góllövésre a csapatok, a "csak nehogy gólt kapjunk" elve működik. Ez se jobb. Szerintem ha valaki egy góllal nyer az egyik meccsen, és eggyel kikap a másodikon, az eldöntetlen, mindegy, h ki mennyit rúgott az ellenfél pályáján.

mickeyknox 2010.04.28. 11:29:47

@sporttárs: a fenét. csak ez olyan, mint amikor dombitibi 500x esik el a 16-oson belül, nem fújja le a rigó, hiába rúgtak bele páros lábbal. ergo akármit írsz, tuti hogy a barcelónát szidod. :)

nem hinném, hogy én valami hiperarrogáns barca szurker lennék, akik mindenkit mindig leugat, és kizárólag a legfényesebb jelzőkkel illeti a csapatot és a játékosokat, valamint lenézően illeti az ellenfeleket, szerintem összekeversz valamelyik kommentelővel.

egyszerűen a fent idézet mondat annyira illet a szokásos véleményeid sorába, hogy nem bírtam ki, hogy ne reagáljak. a barca szurkerek közt sincs több arrogáns hülye, mint máshol.

én is epic barca továbbjutást várok, egyébként :)

Everred 2010.04.28. 11:32:43

@mickeyknox: 3-1, hosszabbítás, két piros lap, tömegverekedés, meg nem adott tizenegyesek és végül egy büntetőpárbaj.

Ez lenne az igazi, remélem, valami ilyesmit kapunk :-) De legfőképpen abban reménykedem, hogy tényleg két csapat lesz a pályán, nem úgy, mint tegnap, illetve múlt szerdán...

Althedokan 2010.04.28. 11:35:22

@Everred: szerintem annyi eltiltás lesz a végén, hogy akárki is megy tovább azt a Bayern könnyen lelépi a tarcsival, így Robben nem is kell majd hogy pályára lépjen, hanem pihenhet a VFL Bochum elleni rangadóra...:D:D:D (persze addigra már nem lesz az a meccs, de mindegy...csak a poén kedvéért írtam)

r_magpie 2010.04.28. 11:38:23

@Everred: így már tisztább, csak azt nem látom érdemnek, ha valaki többször/hosszabb ideig vezet egy ilyen ikszes meccsen.

Mondjuk a bekkelést nem tudod elkerülni, ha 2002-ben 11-esek vannak a meccs után, elvileg ugyanúgy végigbekkelhette volna a meccset a Leverkusen Neuville egyenlítő gólja után, mint ahogyan tette is igazából. De gondoljunk csak a 120 perces gólnélküli, beszari, tizenegyesváró passzolgatásokra a vébékről, ebékről. Ott sem ér a döntetlen automatikus továbbjutást, oszt mégis.

Viszlat 2010.04.28. 11:41:07

@Althedokan: az utazási adatokat valami útvonaltervezőből szedted?:) Személyautóval a München-Lyon még akár igaz is lehet, de csak ha megfelelő időszakban történik és kihasználod a német pályákon, hogy nincs sebességkorlát. Viszont a Barcelona - Milánó utat esélytelen 10 és fél óra alatt megtenni, a francia riviérán Aux-en-provence és Sanremo között van vagy 9-10 fizetőkapu, az a szakasz önmagában 2-3 órát igénybe vesz.

Amúgy fingom nincs tulajdonképpen miért is jött ez szóba, csak szemet szúrt. :))

Althedokan 2010.04.28. 11:43:11

@Viszlat: ja persze hogy onnan és tényleg bocs elfelejtettem oda írni hogy ezek személyautóra vannak tervezve... Egyébként nem is azért írtam, mert ezzel akartam bármit is bizonyítani, és azt is tudom, hogy a Barca 14 órát ment...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.28. 11:47:45

a bekkelést az edzők választják, ha választják. most pont az inter rúgta fel a klasszikus "jaj, csak ne kapjunk gólt" figurát. nekiestek az ellennek otthon, majd a cselszi egyenlítése után is azonnal támadtak... kihasználva a idegen-gól szabályt, mondván, hogy nyerni kell itthon, idegenbe meg majd rúgunk :), bekkelés közben, természetesen :). nagyon szép párharc volt, asszem, ebben egyetértünk.
de az elmúlt pár évre valóban jellemző volt az otthoni csapatok részéről az óvatoskodás, és emiatt az élvezhetetlen meccsek sora. az idén talán kiderült, hogy lehet másképp is azé... :)

Xavi06 2010.04.28. 11:48:34

@sporttárs:
Kurvára azt képzeled, hogy csak te mondhatod meg a frankót, és nem veszed észre, hogy éppen ezt rühellik páran, nem a csapatodat. De csak tessék. Nyilván a futball igazsága csak a barca ellenfelének győzelmével győzedelmeskedhet, hát persze.

Amúgy, ha a még versenyben lévők közül legtöbbet bizonyított, két legjobb csapat jutna be a döntőbe, azt nem lehet igazságosnak tekinteni?
Gondolom, sejted, mennyire izgat a véleményed, de ez speciel akkor is hülyeség.

(A meccsre amúgy Barca-továbbjutást tippelek, emlékeztes körülmények között.)

t.o.d. 2010.04.28. 11:49:50

@Althedokan: vagy inkább 17-et a híradások szerint, de szerintem a Barca nagy baja nem az út hossza, hanem maga Mourinho volt, és ő Barcelonában is ott lesz. Küzdelmes 0-0-t, vagy 0-1-et várok, de ne legyen igazam.

mickeyknox 2010.04.28. 12:08:52

@Everred: a hosszabbításig nem rossz a forgatókönyv, de én speciel nem szeretem a 11-eseket, inkább legyen egy 110 és 115 perc környéki gólváltás, és a 120. percben a döntő gól (mondjuk egy keita bomba 30-ról) :D

t.o.d. 2010.04.28. 12:43:17

@mickeyknox: "egy keita bomba 30-ról" :-)))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.28. 12:48:14

@t.o.d.:

Fogadjunk, hogy nem láttad még távolról lőni az "öreget". A Sevillában félelmetes volt húszon túlról. :-)

(Mondjuk én nem értem, mire ez a hirtelen való hurráoptimizmus Barca-részről. Én (sajnos) nagyon sima Inter-továbbjutást várok. Kb. döntetlen lesz.)

mickeyknox 2010.04.28. 13:26:05

@Csöncsön: nem egy kifejezett kommentelőre, bárkire, akire ez illik

mickeyknox 2010.04.28. 13:29:03

@Csöncsön: nem hurráoptimizmus ez, csak szurkolás. ne mondd már azt, hogy a barca otthon nem képes 2-0-ra lenyomni az intert. Lehet, hogy nem fog sikerülni, az inter uralni fogja a meccset, de képes rá.

Különben mi a lóf.szért futnának ki a pályára????

t.o.d. 2010.04.28. 13:58:50

@Csöncsön: nem tudom, mit higgyek a mai meccs előtt. Ha a Chelsea-ből indulok ki, őket megfojtotta Mourinho simán Londonban. Meg ugye a Barca se tudott semmit felmutatni Milánóban. Nem tudom, hogy a Camp Nou közönsége mennyit fog lendíteni Xavin, ha Motta megint a nyakán ül majd.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.04.28. 15:24:29

@mickeyknox: A tipikus Keita bomba harmincról, ami Luis Fabiano bal heréjén irányt változtatva védhetetlenül vágódik a kapuba. Na ilyen kéne, de nem tudom ki vállja a bal herés akciót, mert ezek a Barca játékosok hátracsapják ám Willyt (Free Willy után szabadon).

Komolyra fordítva: A Bayern-Inter döntő ellen tenni kell valamit.

mickeyknox 2010.04.28. 15:33:54

@pancho_sanza: a tenni akarás a lényeg, ezért is kár hogy puyol kisárgult. egyrészt nemigen kéne gólt kapni, másrészt a puli jó motivációs tényező.

mickeyknox 2010.04.28. 15:36:14

@imici77: :DDD
csöncsön is megmondta már, hogy sima inter továbbjutást vár.

a barca megverte a héten már az mkb-t, most az inter jön. nem akarok párhuzamot vonni :) (_benito ne olvasd el:))

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.28. 15:56:09

@mickeyknox: majd a hajrá barcában arról szól, h az inter hátha hibázik, hátha kifognak egy rossz napot, s az ellenfél nem lesz olyan erős, mint otthon... :) rem, csak az egyik helyen esik ki a katalán csapat, mert egy inter-bayern döntő rosszabb, mint egy rémálom.

Tika_ 2010.04.28. 15:56:36

@Lojzi_: @Radio Free Aberrania: még jó, hogy a fröcsögő Bayern-ellenesekkel szemben van itt néhány visszafogott vélemény :kuncog:
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: csak az igazság kedvéért, konkrétan 0 db olyan komment született itt, amiben valaki a Bayern "teljesítményét" ekézte ;)
a tegnapi Bayern végre megint megcsillantott valamit abból, amiért annyira lehet őket utálni :)
@fransancisco: Everred nem az a hisztis fajta, úh ne vonj le elhamarkodott következtetéseket
@t.o.d.: Motta egyébként Messi nyakán ült

fransancisco 2010.04.28. 16:15:24

@Tika_:
így van, csak meglepödtem

Everred 2010.04.28. 16:44:49

@fransancisco: mentségemre azt tudom felhozni, hogy 2001-ben szó nélkül elismertem a Bayern továbbjutásának jogosságát. (kurrrva Paulo Sergio, kötsög Elber)

Vul-Kahn 2010.04.28. 16:45:57

Ki írja majd a döntő előtti "Hajrá Bayern"-posztot? :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.28. 16:55:31

@Vul-Kahn: lesz egy tender és a leglelkesebb pályázatot beadó :)

Vul-Kahn 2010.04.28. 17:03:54

@mocsing: á értem, szóval _benito, ezt megbeszéltük :-)

_X_ 2010.04.28. 17:28:46

Jó sok hozzászólást írtatok erre az idegenben lőtt szabályos dologra, melyekre összegezve reagálnék:

volt olyan ötlet, hogy 2*90 perc után legyen rögtön 11es. 11es szerintem eléggé lutri mert, ott az idegek számítanak és ott aztán sokkal jobban is számít a hazai pálya. Valljuk be nem mind1, hogy füttyzápor alatt kell koncentrálnod a rugásra vagy bátorító közönség előtt...

Hosszabbítás? Az is megint csak +30perc hazai előnyt jelent egyik csapat számára.

avenger13 2010.04.28. 17:35:22

@Vul-Kahn: @mocsing: sokkal érdekesebb kérdés, hogy ki mire hajlandó azért, hogy a mocskos bayern posztot írhassa. :D feltéeve persze, ha idén is lesz ilyen. :D

horas 2010.04.28. 17:36:16

Ebben a BL-szezonban ez volt az első komoly teljesítményenek nevezhető produktum a Bayern-től.Nagyon szervezettek voltak,remekül kisegítették egymást,miden csapatrész nagyon olajozottan,flottúl müködött,mindenki halomra nyerte a párharcait.

A kiállítás költői túlzás volt,de lényegen nem változtat a Lyon rettenetesen gyenge volt.Ezen a tegnapi meccsen igazából a két edző közti márkáns különbség jött ki,mert szerinem játékos anygara óriási különbség nincs a két csapat között,Puel egész egyszerűen telibe szarta a gatyáját.
A Bayern tegnapi produkciója,mert a többi nem mert azokhoz rengeteg minden kellett,hogy összejöjjön,de a tegnapi produkció iskola példa a Real Madrid-nak,hogy lehet nulla nevekből egy jó csapatot csinálni mert ez a Bayern egy jó csapat.De az eurpai elittől szerintem még mindig messze vannak,de amíg a Real nem tudta kiejteni a Lyon-t addig ők oda vissaz sokkal jobbak voltak,Badstuber-ekkel,Contento-kkal.
Attól tartok orbitális pofon lesz ebből a döntőben.
Bár ha az Inter-rel kerülnek össze benne van egy tipikus németes győzelem,és egy gusztustalan nagyon nagy taktikai harc is,de papíron egy relatíve sima Inter győzelem szerintem a legsanszosabb,ha a rideg tényekre alapozunk.A Barca ellen úgy érzem nincs esélye a Bayern-nek,oda azért kellenének majd a kiugró egyéni teljesítmények is,hiába ügyesek a ezek a fiatalok nehezen hiszem,hogy letudnák venni Messi-t és Xavi-t(Alves,Ibrahimovic)egyszerre,hiába talál ki valami zsenálisat Van Gaal.

Mindenesetre idén ebből a párharcból jutott tovább elöszőr minden külső tényezőt nélkülözően magabiztosan,megérdemelten a Bayern München.Grat nekik az ő keretükkel a meccseik hozományaival együtt is ez mindenképpen a bravúr kategória.

horas 2010.04.28. 17:36:56

@horas: Juventus leszámítva az csoport mecs vot a kiesési szakaszra gondoltam.

Mr.AT 2010.04.28. 17:46:30

@imici77: Van, csak nagyrészük még korukból fakadóan innen van az általános 1-2ben szokásos "Írás, olvasás" feladatkörön, így hát posztírás terén nem esélyesek... :-)

_X_ 2010.04.28. 17:48:47

@horas: jah amúgy az a durva, hogy a Badstuberekről és Contentokról lehet majd még 10+ év múlva is hallani, mint aktuális játékos

avenger13 2010.04.28. 17:50:54

@horas: sok mindennel egyet tudok érteni. a kiállításnál az első sárga nagyon nagy túlzás, lehet le sem fújtam volna, cris meg hülye, hogy tapsolt azért megérdemelte, már csak a hülyeségért is. de az az érzésem, hogy semmiben nem változtatott volna, ha 11 maradnak. ebben egyetértünk.

a játékoskeretben azért van különbség. robben, és ribery elsősorban. ezt nem is ragozom tovább.

abban is egyetértünk, hogy ha lehet ilyenről beszélni az inter ellen van több esélye a bayernnek papíron. mégpedig azért mert a barca játéka a legkevésbé sem fekszik a németeknek. tapasztalatlanok hozzá a védők, és nincsenek még elég ideje együtt, hogy igazán jól le tudják védekezni a barca támadásokat. annak külön örülök, hogy végre nincs kategórikusan kijelentve, hogy a bayern mindenképp kikap. nem esélyese a döntőnek, de egy meccsen bármi lehet. nagy pofon szerintem nem lesz. már csak az egy meccses bl döntő miatt sem.
süti beállítások módosítása