Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 33 - Spanyol beharang

2010.04.17. 17:59 Garcia bőrmester

A hétközi fordulóban sem a Barca, sem a Real nem botlott, igaz, hogy a Clásico után mindketten kellemesen rossz formában lévő ellenfélbe ütköztek. Ma és holnap azonban rangadók várnak a listavezetőkre, melyeknek az adhatna valódi rangot, ha az Espanyol és a Valencia a maximumot hozná ki magából. Mindenesetre több esély van most bármelyik nagyágyú pontvesztésére, mint a hétközi fordulóban volt. Kíváncsian várjuk továbbá a nemzetközi helyezésekért menő Villarreal-Atlético Madrid meccset, és hogy folytatódik-e a kiesőjelöltek rohama, amely mindhármuknak győzelmet hozott, ráadásul nem is a legegyszerűbb meccseken.

Folytatódik. Lehet, hogy bukkanókkal.

A Barca pillanatnyi kétséget sem hagyott a felől, hogy a Depor elleni meccs egy laza levezetés a Real legyőzése után. Bojan és Pedro is gólt szerzett, utóbbi ráadásul nem is akármilyet. Mondhatni, elvárható egy Barcelona játékostól, hogy mindkét lábbal képes legyen az üres kapuba emelni a labdát 40 méterről, de a tökéletes végrehajtás akkor is megsüvegelendő. Úgy tűnik, hogy a Barcelona jól időzített és a célegyenesre fordulva teljes gázzal halad előre. Ketten biztosan vannak, akik csúcsformában vannak, de ugyanez elmondható – Alvest leszámítva – a teljes védelemről, valamint a remek beugró Bojanról is. Pedro pedig továbbra is hozza, amit az egész szezonban, hogy gyakran rúg egy gólt.

A Realról sejtettük, hogy nem fog összeomlani az El Clasico után és meg is fordította hátrányból az Almeria elleni meccset. Ez csak azért ígérkezett neccesnek, mert a kiscsapat megfogta a Barcát is otthon. A Real egy jó meccsen, ötletes támadójátékkal verte Lilloékat, még hozzá úgy, hogy 32-szer próbálkoztak kapura lövéssel. A másik végen viszont akadtak gondok, és ha az Almeria támadói pontosabbak a kontráknál, befejezéseknél, akkor benyelhetett volna még egy-két gólt a Real.

A hétvégén mindkét csapatra jelentős kihívás vár. A barcelonai derbi mindig különleges a szurkolók számára is és elég, ha csak a tavaly tavaszi eseményeket idézzük fel ahhoz, hogy a Barca szurkolói izgalommal várják az esti meccset. Az Espanyol elleni 2-1-es vereség tette nyílttá az előző bajnokság végét és ősszel is csak egy kamu tizenegyessel húzta be a meccset a nagyobbik barcelonai alakulat. A hazaiaknál Kameni játszhat, mert a szövetség eltörölte a Munitis szezonját lezáró szabálytalanságáért kapott piros lapot. Ez rossz hír a Barcának, az viszont talán jó, hogy Ibra állítólag visszatér, mert ha belebonyolódnak egy olyan meccsbe, ahol a kameruni szokás szerint mindent kifog, akkor jól jöhet egy másféle támadóerő is a törpék mellett. Az Espanyol hazai pályán legutóbb simán verte az Atléticót és egyébként is otthon szerezte pontjai java részét, Osvaldo pedig 6 tavaszi góljával új kedvenc lett a Cornella El Pratban. Mindezek ellenére a Barca túl jó most mindenkihez képest. Espanyol-Barcelona 1-3

Kísértetiesen hasonlít a Real-Valencia előszele a tavalyihoz. Pontosan az El Clásico után találkoztak akkor is, igaz a Mestallában és a 2-6 után jött egy 0-3 a madridiaknak, lelkileg teljesen szétverve a gárdát és eloszlatva a bajnoki címbe vetett reményeket. Most egy cseppet más a helyzet, mert a Real otthon rettentő erős idén, a Valencia pedig idegenben kutya. A vendégek 4 darab védővel a keretben várják a sípszót, ami nem megnyugtató, viszont teljes támadóarzenáljuk rendelkezésre, ami pedig Ramosékra nézve lehet kínos. Kaká továbbra sem fogja „zavarni” C. Ronaldót és úgy tűnik, Pellegrini rátalált Van de Vaartra, aki valamelyest jobban passzol a Real jelenlegi játékához. A hétközi kommentekből is kiderül azonban, hogy mi magunk és Pellegrini is csak keressük a megfelelő embereket a megfelelő posztokra, és a megfelelőnek vélt taktikára is több elképzelés van. Az viszont biztos, hogy a Valencia támadói ellen megengedhetetlen annyi kihagyás, mint az Almeria ellen. Real Madrid-Valencia 2-2

Harc Európáért

A hétközi felvonásban csak a Valencia és a Getafe tudott nyerni a táblázat első felében tanyázó további csapatok közül. Előbbi ezzel szinte bebiztosította harmadik helyét, utóbbi pedig mivel riválist győzött le (Getafe-Villarreal 3-0) nem vesztette el reményét az európai helyekért. A Sevilla és az Atlético tovább kínozta szurkolóit. Futballcsapat sem a Valladolidtól, sem a Xereztől nem kaphat ki, főleg nem saját közönsége szeme láttára. A Mallorca örül, hogy nem kapott ki Zaragozában és Aduriz szezonbeli 9. góljával negyedik a listán, míg a Depor letudta a Barca elleni kötelező vereségét.

Ma este szeretnénk élő adásban végignézni, ahogy a Villarreal nyilvánosan megalázza az Atlético Madridot, mert nem érdemelnek mást. A Villarreal rendelkezik a negyedik legjobb hazai mérleggel, míg az Atléticonál csak a Tenerife és az Espanyol szereztek kevesebb pontot idegenben. Fogadni nem mernénk rá, de a valaha rangadónak számító meccsen a sárgák sikerét várjuk Villarreal-Atlético Madrid 3-1

Az, hogy a Sevilla az elmúlt hetek során megverte a Tenerifét és a Málagaát, viszont kikapott az Espanyoltól és a Valladolidtól illetve döntetlent játszott a Xerezzel, arra enged következtetni, hogy nem tudjuk, mi lesz velük a Sporting Gijón ellen. A Sevilla meghatározó játékosai nem sokat tettek hozzá csapatuk sikeréhez az elmúlt pár kör során, így meglepődnénk, ha most remek játékkal rukkolnának elő, a Sporting tud bekkelni és némi nyomást érezhet, ha maga mögé tekint a táblázaton. Azt gondoljuk, hogy a Sevilla most van annyira rossz, hogy az a Gijónnak jó legyen. Sevilla-Sporting Gijón 1-1

A Mallorca és a Bilbao egyaránt be fogja húzni a hazai meccsét, mert bennük érezhető motiváció legalább hazai pályán, és az edzők is kitaláltak valamit a szezon során arra az esetre, ha pályára kell lépnie csapatuknak és futballozniuk kell. Mallorca-Osasuna 2-0, Bilbao-Zaragoza 3-2 A Depor-Almeria meccsel csínján kell bánnunk, mert az elmúlt négy fordulóban egyikük sem nyert és bár az év folyamán néha felfedeztünk biztató dolgokat ezen két csapatnál, de mostanra valahogy alábbhagyott a lendület. Unalmas x. Depor-Almeria 0-0

Kapaszkodni tessék!

A 32. fordulóban mindhárom kiesőjelölt nyerni tudott. A Tenerife idegenben verte a Sporting Gijónt, a Xerez az Atlético Madridot, míg a Valladolid otthon a Sevillát. Erre a bajnokság során még nem volt példa és valószínűleg nem is lesz. Ezek a csapatok tényleg rosszak, és ha az Atlético nem lenne, akkor ők érdemelnék meg leginkább a kiesést, ugyanakkor dicséretes, hogy harcolnak az első osztályért. Mindannyiukra nehéz, de korántsem reménytelen meccsek várnak, és a következő eredmények fognak születni: Málaga-Valladolid 2-1, Tenerife-Getafe 1-1 és Xerez-Racing Santander 0-2
 

Táblázat és góllövőlista

172 komment

Címkék: barcelona foci spanyol la real liga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr991929742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nasteey 2010.04.18. 12:04:13

@Orvenyhivo: Túl azon, hogy Osvaldo leigazolásáig masszívan küzdöttek a kiesés ellen, tényleg egy masszív középcsapat (szokott lenni). :) És nehogy azt mondd már, hogy ha 0-0-ra képesek egy Barcával, ráadásul van több helyzetük, akkor hétközben meg simán kell térdelniük egy Racingnak.
Ha minden meccs előtt ugyanígy pörögnének, tényleg masszív középcsapat lennének, és odaérhetnének az EL-helyek valamelyikére.De ezzel a 9-11-13-as mérleggel, 26 lőtt góllal hadd tartsam már őket bohócnak.
Akik ráadásul (nem tudom nézted-e a meccset) írtó féreg módon csúszkálnak, ha elhagyta a lábat a labda, akkor is odacsúsznak. A biztonság kedvéért.
Szóval erőltetheted, de szó sincs arról, hogy hirtelen felindulásból savazom az Espanyolt, mert éppen pontot raboltak a Barcától. Mivel nem sérült meg senki, így nekem az x sem gáz, mert hiszem, hogy a csapat nem engedi ki a kezéből a győzelmet. Viszont az aljas játékot nagyon nem komálom, és ők csak erre koncentrálnak a Barca ellen. Továbbá a Getafe - Atleti - Bilbao - Betis - Valencia ötöst sem akartam soha "kiestetni", pedig ők is rendesen szoktak hajtani a Barca ellen.
Egyedül ezt a mocsok bandát utálom. De őket igazán.

Feech 2010.04.18. 14:48:22

@Azazello007: a nyugatromán vasutasok is jókor sztrájkolnak, hogy akadna a csiga a tortukon.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.18. 14:56:01

állítólag halasztás fel sem merülhet.

_Colos · http://keseiversek.blog.hu 2010.04.18. 15:20:42

Azt hittem, Popp a Lazio-Roma derbire gondol, holott a Tottenham-Chelseare utalt? Mindegy... Csupán az őszi kamutizenegyes okán ragadtam billentyűzetet: Egyértelmű lerántás és büntető volt.

Piiii 2010.04.18. 17:19:30

@Csöncsön: ha minden meccset a szabálykönyvben leírtak szerint vezetnének egy meccsen lenne 6 tizenegyes minimum ami nevetséges. ez akkora kamu volt mint az állat. ezeknél sokkal durvábbakat nem fújnak le.

krysal 2010.04.18. 17:27:50

@rizla: nem. csapatépítő tréningnek jó maximum. És még a kilátás se lesz utolsó (Montpellier, Monaco érintésével pl.).

Domingo 2010.04.18. 17:31:34

@krysal: Hogyne lenne szívás? Azért egy zötyögős buszozás csak többet kivesz a játékosokból, mint a repülőút.

krysal 2010.04.18. 17:41:01

@Rico1: ez egy vicc lett volna, tudod, haha. (amúgy bővíteném annyival, ha Messi tényleg Ufó, max felengedi a többieket ez egyszer a csészealjra és meg van oldva a dolog.). Az utóbbi pár napban utaztam én is ennyit, ki is vagyok, mint a liba. Nem irigylem őket.

rizla 2010.04.18. 19:41:29

@krysal: nyilván nem őket sajnáljuk személyesen, hogy milyen rossz nekik utazni, egyszerűen csak ez óriási előny az internél, sokkal kevésbé lesznek fáradtak (ami egyébként is így van, hiszen egy nappal korábban játszották a bajnokijukat eleve). persze ha majd ők mennek barcelonába. már lehet majd repülni. meg nyilvánvalóan nem így tervezte senki a klubnál, most meg kapkodás lesz. ugyanez igaz a lyon-bayern párharcra is. az lenne a tisztességes az uefától, ha el lehetne halasztani a meccseket.

krysal 2010.04.18. 19:46:46

@rizla: én személy szerint emberileg sajnálom őket, egyneként, ba..ott szar ennyit buszozni (ha jól olvastam, 720 km az út, ehh). Igen, hendikeppel indulnak, ez nagy előny mindkét vendéglátónak, de szerintem nem fogják bevállalni a halasztást. Szinte hallom a "túl szoros menetrend" sablonszöveget. Remélem nem ezen múlik egyik párharc sem.

Asidotus 2010.04.18. 20:47:39

@krysal:
ráadásul a hamuhelyzet még bármikor fokozódhat, semmi garancia nincs arra, hogy hamarosan normalizálódik

rizla 2010.04.18. 21:19:24

eddig kalap szar a valencia, így nem fognak egy pontot sem szerezni, gyerünk már.

gorszky tivadar 2010.04.18. 21:22:29

nah, most akkor jön az az időszak megint, hogy lesem livescore-t munka közben, hátha nem csökken az a pár pontos előny...aztán megjelenik egy 0-tól eltérő szám a real neve mellett, és kilépek livescore-ról....

rizla 2010.04.18. 21:24:59

@desenvolupador: nekem ugyanez, csak tv-vel, bár egy gólos madrid előnynél még nézni szoktam. a legrosszabb, amikor vezet az ellenfelük, és nézem 60 percig a meccset, erre fordítanak :(

krysal 2010.04.18. 21:25:16

Guti sz*rjon sünt.

@Nűnű: nem bizony. Én lassan azon agyalok, nem-e Moratti keze van a dologban, high-tech cuccokat is bevet, hogy reális esélyei legyenek (kitöret egy vulkánt, pl.), a calciopolit is megúszta alapon.

@rizla: ne károgj már, x-ért jöttek. amúgy is, nekik elég egy kontra, nekünk meg még a bársonyszalaggal átkötött bőrgolyó se, amit Ronaldo nyújt át bájmosollyal, Cezar helyeslő tekintetének tüzében.

bög 2010.04.18. 21:25:26

ott is van higany. sztem innen annyi nekik (legalábbis remélem)

rizla 2010.04.18. 21:25:36

na, lőheted is ki a livescore-t. ennyit ér a valencia a madrid ellen, nem hiszem el, hogy kicsit is hittem másban, meg felültem ennek a 3-3as tippnek.

krysal 2010.04.18. 21:26:47

Jeah, hogy fordult le ez a béna. ccc. Padra vele.

rizla 2010.04.18. 21:27:14

@krysal: aki "x-ért megy", az kiszop. x-ért nem lehet menni, ez baromság. amit mondasz, az teljesen alaptalan egyébként, eddig egyetlen kivételtől eltekintve mindig nyert a madrid otthon. tulajdonképpen minden idők egyik legdominánsabb csapata a spanyol bajnokságban. miről beszélünk? nem nagyon lehet izgulni egy hazai madrid bajnokin, igaz egy barcán sem nagyon.

rizla 2010.04.18. 21:29:25

de hogy ennyire totál sansztalan legyen a valencia :(
újra nyílt a bajnokság, mint az várható is volt.

R-l@nch 2010.04.18. 21:33:13

Casillas nagyot fogott

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.18. 21:34:30

Guti már mekkorát nyomott az ellenen a gólpassza előtt. azt is lehetne elemezni. (Guti, a harcos labdaszerző középpályás). azóta Hg rűghatott volna még kettőt kb.

R-l@nch 2010.04.18. 21:35:36

@rizla: Mondjuk Mata így is belőhette volna

krysal 2010.04.18. 21:35:43

@rizla: azon izgulok, hogy 200 helyzet kell egy gólhoz. Az x-ért megy (egyenlő beállunk kontrázni, és levédekezzük a területet) nem jelent automatikus vereséget ellenünk. Értelem szerűen nem fognak letámadni a Bernabeuban, de kontrából életveszélyesek, mi meg már bizonyítottuk, hogy kevésbé megy jól az ilyen stílus ellen (további érv, miszerint ez egy "fontos" meccs, amiket idén rendre buktunk).

"tulajdonképpen minden idők egyik legdominánsabb csapata a spanyol bajnokságban." És ezzel mire is megyünk? Megmondom én, kenhetjük a hajunkra. Annyira volt elég, hogy 2-6 helyett "csak" 0-2 legyen.

gorszky tivadar 2010.04.18. 21:36:03

@rizla: jah, jah, mar leptem is ki. mindenki eselytelen, egy kivetellel :), a real ellen...es raadasul verszemet kapnak a maradek 6 fordulora...

vajon messi becsomagolta-e mar a ruhait a sporttaskaba? hiszen reggel, koran indulnak a busszal a korutazasra, es ugye aki nincs ott a plaza catalunya-n hajnali 5-kor, az otthon marad, hiaba fizettek be a szulok...ravasz ez a kis portugal, ahogy meg izlandon is kavarja...

R-l@nch 2010.04.18. 21:38:43

Megint túl sok helyzetet szórakozunk el, vissza fog ez ütni

rizla 2010.04.18. 21:41:41

@krysal: "azon izgulok, hogy 200 helyzet kell egy gólhoz."

miért, a valenciának mennyi?

"És ezzel mire is megyünk? Megmondom én, kenhetjük a hajunkra"

majd meglátjuk. simán lehet bajnok a madrid. ha ezt nyeritek, 2 (gyakorlatban 3) pont hátrány, az lófasz. a két vesztes clasico sem jelent több pontvesztést, mint két akármilyen más meccs.

@R-l@nch: a valencia is elbaszta a lehetőségeit, nekik is vissza fog ütni.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.18. 21:42:48

@desenvolupador: repülővel mennek rómába, onnan busszal milánóba. asszem.

bög 2010.04.18. 21:43:28

@R-l@nch: kezdek én is aggódni, emlékeztetett ez a félidő a lyon ellenire
fasznak kell emelgetni 1-0-nál

krysal 2010.04.18. 21:46:09

@rizla: próféta szóljon belőled. És nézd el nekem, amit a clasicón a hangzatos szólamok után odaszartak a gyepre, nem tett optimistává.

Amúgy kérdésedre válaszolva, amíg nem volt meg a vezető gólunk, a Valencia elvétve jött át a felezőn. Azóta volt 3 helyzetük, szemben a mi... jóval többünkkel.

rizla 2010.04.18. 21:46:18

@rizla: hülye vagyok, 1 (gyakorlatban 2) pont hátrány.

bög 2010.04.18. 21:46:29

@rizla: nem 1 pont lesz, ha nyer a real?

rizla 2010.04.18. 21:47:02

@krysal: "a hangzatos szólamok után odaszartak a gyepre"

én ezt nem teljesen így láttam. de a barcelona és a többi spanyol csapat (beleértve a valenciát is) messze van egymástól nagyon.

R-l@nch 2010.04.18. 21:48:47

@bög: Ráadásul a 2. félidőket rendre átalusszuk. Itt most nem szabad kiengedni!
Vaart-nak mi kell még a gólhoz???

rizla 2010.04.18. 21:53:38

tavaly ilyenkor a clasico előtt mindenki ünnepelt volna, ha sikerül 1 pontra csökkenteni a hátrányt. balfasz mijatovicék előre ki is bérelték a cibeles teret. most meg gyász van ilyen kis hátránynál, mintha a két vesztes clasico azt jelentené, hogy a barca nem tud leikszelni még egyszer az espanol után.

rizla 2010.04.18. 21:55:00

@bög: a lyon elleni egész más meccs volt. először is ugye BL-karma, másodszor is ott még egy 2-1es győzelem is kiesést jelentett volna a madridnak, ergo sokkal görcsösebbek voltak. itt akármilyen győzelem jó. ha a valencia nem szedi össze magát hátul, akkor a tippem 3-1.

bög 2010.04.18. 21:55:34

@R-l@nch: ne is mondd, vaartot azóta rühellem, mióta madridban van. Higany odaadja neki a labdát, megsimogatja a fejét, hogy tessék hülyegyerek, rúgjál egy gólt, erre a védő kivédi az ötösről eleresztett lövését (gurítását?).
a másik helyzetét azt nem sokan rúgták volna be, de az első durva volt.

rizla 2010.04.18. 21:58:02

sport1 reklám: "mert hokizni jó!" eh

krysal 2010.04.18. 21:58:35

@rizla: tiszta, nem akarok panchoi szólamokban szólni (akkor sem, ha pár dologban egyet tudok érteni vele), de az a meccs nálam kilőtte a biztosítékot. Mély tisztelettel a Barca felé, de nehogy már a tisztes helytállásnak kelljen örülnöm, meg néhány elpuskázott helyzetnek.

rizla 2010.04.18. 21:59:42

@krysal: a barcelona jobb csapat, de az nem igaz, hogy beleszart a madrid a meccsbe, csak ennyit mondtam.

nasteey 2010.04.18. 22:10:21

@anonim222 [semleges néző]: Elvileg már Cannes-ban vannak. Az út nagyrészét le is tudták, holnapra már csak 350 km marad, az meg nem lehet fárasztóbb egy repülőútnál sem.
Azért Piquével és Alvessel kurva nagy lehet összezárva lenni egész nap. :D

rizla 2010.04.18. 22:14:05

nagyon magabiztos a madrid, a valencia meg alap passzokat szúr el. csoda kell.

rizla 2010.04.18. 22:15:49

azért így utólag vicces tipp a 3-3. ki lőtt a madridnak 3 gólt a bernabeuban? még a barcelona is csak kettőt.

rizla 2010.04.18. 22:16:38

ja, hogy 2-2 volt a tipp. bocs, nem tudom mi bajom.

capor_ 2010.04.18. 22:28:08

Ennyi borzalmas les "döntést" egy meccsen ritkán látni....

rizla 2010.04.18. 22:34:58

higuain meg ronaldo, na ne, újabb totógyilkos meccs

bög 2010.04.18. 22:35:05

na így már ok
C azért megérdemelte

R-l@nch 2010.04.18. 22:35:57

Ez csodás volt, Marcelo nagyon jól játszik

gorszky tivadar 2010.04.18. 22:45:47

nah, meg hatra van 6 hasonloan izgalmas fordulo, barca megegyszer toketlenkedik es fuggetlen classico-tol, perez csapatepitesi starategiaja diadalt arat....

rizla 2010.04.18. 22:48:31

esélytelen volt a valencia, és reménytelen. tökéletesen nyílt a bajnokság. a madrid nagyon valószínűtlen, hogy hibázni fog.

R-l@nch 2010.04.18. 22:50:51

@rizla: Nekem csalódást okozott a Valencia! Sztem ennél bőven tudnak jobban játszani

gorszky tivadar 2010.04.18. 22:51:09

haha, kovetkezo bizodalmam a zaragoza...sanszos..:)

rizla 2010.04.18. 22:53:16

@krysal: figy, a barcelonának elég egyszer leikszelnie, és máris a madrid a bajnok. rettenetesen kicsi a különbség, nem kell nagy botlás. ez innentől villámhalál.

@R-l@nch: hány ponttal is vannak leszakadva? 20? 30? komolytalan, hogy egy madrid ellen legyen sanszuk idegenben.

R-l@nch 2010.04.18. 22:54:01

Zaragoza és Mallorca még necces lehet bőven a Realnak

gorszky tivadar 2010.04.18. 22:56:33

@krysal: eleg, ha csak egyszer kenyszerbol megint az ukran, milito, marquez kezd a vedelemben es oda a pontelony..nem mintha a tobbiek sziporkaztak volna. iniesta megint jol idozitetten serult le edzesen.

es termeszetesen mindenki a barca ellen szivja fel magat :DD

egyebkent hogyan tud leserulni iniesta es a sved edzesen/bemelegites kozben?

krysal 2010.04.18. 22:58:57

@rizla: Elnézve a két csapat meccseit, kb ugyanannyira minimális a pontvesztés.

Real:
Zaragoza (i)
Osasuna (o)
Mallorca (i)
A. Bilbao (o)
Malaga (i)

Barca
Xerez (o)
Villareal (i)
Tenerife (o)
Sevilla (i)
Valladolid (o)

krysal 2010.04.18. 23:00:10

@krysal: a mondat így helyes: Elnézve a két csapat meccseit, kb ugyanannyira minimális a pontvesztés esélye.

gorszky tivadar 2010.04.18. 23:02:30

@rizla: kar, hogy nem utolso forduloban van a classico, mert akkor 2-3 pontra meg el is mehetne a madrid... :)

@R-l@nch: na, ja, legalabb akkora az eselye a zaragoza-nak, mint a xereznek barcelonaban....bar, egy keddi pofon utan lehet kedvuk sem lesz mar visszabuszozniuk milanobol..

sarkitva, hiaba volt meg mindket klasszikus, a barca sorsa a kozepmezony kezeben...akik ugye 20-30 ponttal vannak lemaradva..

rizla 2010.04.18. 23:04:23

@krysal: villarreal előtt inter meccs, ami vélhetően nem lesz sétagalopp, ahol a második félidőben lehet pihentetni. a sevilla meg a sevilla, akármire képesek hazai pályán.

rizla 2010.04.18. 23:09:24

@desenvolupador: a barca sorsa a saját kezében van. de elég egy iksz, és viszlát. persze lehet benne reménykedni, hogy majd a mallorca.. de nem tudom, komolytalan.
a BL azért komoly plusz teher, iniesta kiesése pont ilyenkor tényleg vicc, nagyon szűk a keret. még egy sérülés, és gáz lesz.

R-l@nch 2010.04.18. 23:11:04

@desenvolupador: A Barca sorsa a saját kezében van, ezt ne feledjük el!
A Zaragoza amúgy mindig felszívja magát a Real ellen, most se várok mást.

R-l@nch 2010.04.18. 23:13:34

@rizla: Tegnap megnéztem a Villarreal-Atletico-t. Komolytalan, hogy a Villarreal majd pontot rabol tőletek, ezt most megmondom.
Egyetlen esélyünk van, ha az Inter kiveri a Barca-t a BL-ből. Az nagy lelki mínusz lenne nálatok

pavel88 2010.04.18. 23:13:52

Remélem előbb utóbb C.R. kap egy posztot, mert amit a Reallal művel az ember feletti! Ez a csapat (sajnos) már rég sehol se lenne az ő küzdeni tudása és győzni akarása nélkül. Még egy ilyen emberünk lenne, várnánk a BL elődöntőt!

R-l@nch 2010.04.18. 23:14:03

ÉS akkor tán a Sevilla...

R-l@nch 2010.04.18. 23:17:41

@pavel88: Csak egyetérteni tudok! Ami munkát beletesz CR a csapatba, az egészen elképesztő!

gorszky tivadar 2010.04.19. 00:28:18

@rizla: @R-l@nch:
értem úgy, hogy barca biztosan fog pontot veszíteni - legyen mondjuk a villareal ellen először - , és onnantól kezdve már csak a mallorca-ba vetett hit marad, ami lássuk be, meglehetősen halvány reménysugár.

ehhh...és még majd nézhetem is az önelégült cr bamba fejét, ahogy bajnokként pózol..

Domingo 2010.04.19. 00:28:32

Bár a Barca vezet egy ponttal, úgy érzem a Real jelenleg jobb helyzetben van. Nincs BL, igazán komoly sérültjük nincs, könnyebb a sorsolásuk annak ellenére is, hogy eggyel több idegenbeli meccsük van. A Barcelona nem engedhet meg magának hibákat, márpedig a Villarreal és a Sevilla elleni idegenbeli meccsek kurva nehezek lesznek. A Real esetleges győzelme pedig elég vicces lenne annak tükrében, hogy a katatlánok cipóra verték őket oda-vissza.

rizla 2010.04.19. 00:35:52

@Rico1: "igazán komoly sérültjük nincs"

de, kaká.
...
ja, hogy komoly sérült! : DDDDDD

azért az túlzás, hogy jobb helyzetben van a madrid, de bőven van esélyük. és azért az sem igaz, hogy cipóra lettek verve oda-vissza.

Domingo 2010.04.19. 01:05:09

@rizla: Oké, a cipó lehet túlzás volt, minden bizonnyal a múltkori meccsen látott taktikai szuperioritás mondatta velem.

montipájton 2010.04.19. 07:46:04

@rizla: Élvezettel olvastam az Index Barca-fórumában hihetetlen magasröptű eszmecserédet Smartdrive-val a Barca buszozásával kapcsolatban.))))

A Real-Valencia eszméletlen szórakoztató meccs volt, valahogy le tudtam szarni közben, hogy Pancho nyilván minden gólhelyzetnél cinikus gúnykacajt hallat, egyszerűen élveztem. Ritka, hogy egy meccs éppúgy lehetne 5-3 is, mint 1-1 és egyik se igazságtalan.))

A bajnokságot persze továbbra is csak a Barca vesztheti el.

rizla 2010.04.19. 07:56:58

@montipájton: "hihetetlen magasröptű eszmecserédet"

az tuti, szerintem is az élet és irodalomban lenne a helye.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.19. 08:04:37

Egyszer volt szó itt arról, hogy mi a baj a Valenciával, és akkor több Valencia-szurker is azt mondta, hogy a motiváltság (hiánya). Akkor én ellenkeztem, de most visszakozom. Tegnap pont ezt láttam. Mintha el se hitték volna, hogy nyerhetnek, hátul passzolgattak, rengeteg volt a pontatlanság. Nekik végülis elég a hazai meccseiket nyerniük, és ott vannak a BL-ben... Valahol érthető, mégis csalódás volt, mert sokkal színesebb játékra képesek, mint a Real.

Ha mindenki úgy (föl)pörgött volna, mint César, sokkal jobb meccs lehetett volna.

Mindegy, előzetesen itt nem kalkuláltam Real-pontvesztést. A Mallorcában és a Zaragozában bízom.

Der Beste 2010.04.19. 08:09:32

@pavel88: Tökéletesen igazad van.
Volt idő, amikor majdnem úgy utáltam C-t, mint Ibra-t, most meg majdnem annyira tisztelem, mint Raul-t.

gorszky tivadar 2010.04.19. 12:38:20

az uefa nem tagadta meg önmagát azzal, hogy holnapi meccset le kell jatszani...gondolom rakat pénzt bukott volna - persze lehet, hogy puyol sem függesztené fel szívesen ezt a másfél napos buszos kirándulást, de biztos, hogy nem ez a legjobb felkészülés az inter és a portugál ellen (aki múlt héten izlandon járt, mint olvasom :)

nyílván nem lehetett átrakni a meccset csütörtökre, mert hová vezetne az...(és a b csapat is verné hétvégén a xerez-t, ha nem érne vissza mindenki :)

Messi88 2010.04.19. 18:35:59

@desenvolupador: egy ilyen vulkáni hamuszórás hónapokig is eltarthat... az meg mindegy hogy most, vagy 1 nap múlva kell buszozni...

gorszky tivadar 2010.04.19. 21:07:26

@Messi88: pontosan ezért, áttehették volna a meccset csütörtökre, hogy ne a buszból kiszállva kelljen játszaniuk - najó, ez túlzás, hiszen már biztosan megérkeztek - ,de nyílván az uefa nem merte a közvetítési jogok miatt a változtatást vállalni, ismét a sportszer szellemében, nem hiszem, hogy bárki ellenkezett volna a barcelonabol 2 nap pihenő miatt..

Messi88 2010.04.19. 21:13:06

@desenvolupador: már ma délután megérkeztek, nem hiszem, hogy ennél több idő kell, ha csütörtökön lenne, akkor is ugyanez lenne a procedúra, egy nappal később. Fullextrás busszal utaztak, Cannes-ban megálltak, és ott éjszakáztak. Ez nem lehet gond és nem is lehet mentség semmire, sőt akár csapatépítő foglalkozásokra is fel lehet használni az időt( mint ahogy sztem Pep fel is használta :))

gorszky tivadar 2010.04.19. 21:58:52

@Messi88: hja, elkepzelem, amint a buszon papírrepülőt építenek sörösdobozokból a sorsolt csapatok, csapatépítés gyanánt, és krkic az út végére, valahol milánó határában, eljut arra a szintre, hogy már hátra mer dőlni a busz folyosóján becsukott szemmel, bízva abban, hogy kijelölt társa, puyol elkapja...de nem, mert puyol inkább pep g. hátrahagyott mágnestábláján tologatja kaján vigyorral a figurákat...
és csodálkozni fog mindenki holnap, hogy krkic hogyan sérülhetett meg útközben és hogy miért játszatja pep g. puyolt messi helyén...messi-t balhátvédként, az ukránt középpályán stb.
persze, ha így is nyer a barca , pep g. ismét géniuszként fogjuk emlegetni... :)

chevyfan 2010.04.19. 22:48:33

Üdv!

Ez a buszon utazós dolog nincs egy kicsit túllihegve? Vagy már előre kell egy vészforgatókönyv vereség esetén?

korxi 2010.04.19. 22:52:27

@chevyfan: vaze, a visszavágóra induljon az Inter is busszal, két nappal előtte, akkor is ha már elment a hamu:)
ha ez így lesz, akkor nem téma a dolog:)

korxi 2010.04.19. 22:56:12

Höhö, az NSO-n viszont jó a duma: állítólag Guardiola azt mondta, milyen jó hogy az előző körben az inter ment tovább, különben most buszozhatnának Moszkváig :)

Mr.AT 2010.04.20. 11:11:52

@Messi88: Ezt a képmutató, hipokrita szart. Mintha Céronáldó nem kurvázta volna végig egész Európát. Vagy anno Roberto Carlos és Ronaldo. Hogy csak a nyilvánosságra került esetekről beszéljünk.

Messi88 2010.04.20. 11:14:17

@Mr.AT: jaja, mondjuk hogy ebből mi igaz az persze más kérdés...

R-l@nch 2010.04.20. 12:01:08

@Messi88: Nem ez miatt nem kell Madridba! Már hetek óta a hitelesebb források azt írták, hogy nyáron a Real Silva-ért fog menni inkább. Ez megint egy kitaláció, hogy ez miatt nem kell a Realnak, hogy utána lehessen szidni őket

gorszky tivadar 2010.04.20. 12:21:54

@Mr.AT: valószínüleg riberyről kialakult képbe nem illik a kurvázás, crinyaldóéba igen és ez meglátszana a mezeladási adatokon. Mi más motiválná perezt csapatépítés szempontjából? :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.04.20. 12:37:54

@chevyfan:

Egy ilyen nagy klub úgy működik, mint egy óramű, minden precízen meg van tervezve, edzésprogram, pihenés ritmusa stb. Ebbe most nagyon bezavarhatott ez az előre nem kalkulálható két napos buszozás. Reméljük, nem így lesz, és nem fognak Xaviék kóvályogni a pályán a Meazzában. Mindenesetre tény, hogy sokkal megnyugtatóbb lenne, ha tervek szerint ment volna az utazás és a hozzá kapcsolódó edzésmunka.

gorszky tivadar 2010.04.20. 13:30:54

a buszozás természetesen nem mentség az eredményre, de biztosan nem pozitív irányba befolyásolja a teljesítményét a barcelonának, és leginkább az egész szervezés körüli álságos uefa álláspont a bosszantó. amúgy nincs akkora különbség a két csapat közözz, hogy ilyen apróság ne számíthatna..

természetesen ezek után az a minimum, hogy az inter a nou camp-ba, a repülőtérről, reptéri transzfer busszal és metroval érkezzen...:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 13:40:21

krikic+messi+pedro elfér a 2es ülésben, olyan mintha vidámparkban lennének, hisz a lábuk le sem ér a törpéknek :) sztem jobban élvezték, mint a repcsit :)

Althedokan 2010.04.20. 13:42:42

OFFOFFOFFOFFOFFOFFOFFOFFOFFOFFOFFOFFOFF

egyébként nem csoda, ha nincs még BL poszt...

chevyfan 2010.04.21. 13:00:29

Szegény Messi! Nem ment ki belőle teljesen a daedalon:-)
süti beállítások módosítása