Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 35. forduló - Itt is a derbik?

2010.04.17. 12:45 donnelly

A hétközi "félig eldőlést" követően most gyakorlatilag ténylegesen megkerülhet az arany gazdája, bár mi inkább olyan "háromnegyed eldőlést" jósolunk. Greater Manchesterben az év meccsét rendezik - a 4-3-as dráma visszavágója következik -, a Tottenham pedig egy másik városi riválist fogad a Lane-en. Vannak olyan csapatok is, akiknek most fő le végleg a hajó (Liverpool), miközben a bennmaradásért vívott harc véres öldökléssé válik. A tippjeink, köztük hat vendégsiker, a következők:

Szombat, 13.45

Man City-Man Utd
Ezúttal az "Until we score" tábla sem fog segíteni, és az MU már nincs abban a lelkiállapotban, hogy átgázoljon a Cityn, az Arsenalon, a Villán és a Stoke-on pontvesztés nélkül, így a vendégek számára az ezüstért folytatott versenyfutásban lesz iszonyúan fontos ez a találkozó, míg a hazaiak önmaguk topfourosításáért hajtanak, a Tottenham kárára. Mancininak jobban áll a bugyikék sál, mint SAFnak a vörös orr, úgyhogy 3-2.

16.00
Birmingham-Hull
Bár nyilván ciki a Stoke mögött végezni a tabellán, ez most egy kicsit fontosabb a vendégeknek, pláne hogy akkora pofont kaptak a Clarets-től, mint vak a poharat. 1-2.

Blackburn-Everton
Az Everton papíron az EL-re megy, a Blackburn pedig, mint azt megszoktuk, vérre. A hazaiak szurkolói már a futball hőskorában is igazi huligánok voltak, 130 éve a Preston North End játékosai utasították el a pályára lépés lehetőségét Blackburnben, mivel arrafelé korábban mindig gorombaságokat kiabáltak be nekik. 1-1.

Fulham-Wolverhampton

Ez most egy átmozgató edzés lesz a hamburgi fellépés előtt, a Wolvesnak meg kell a pont, mert nekik még hátra is kell nézelődniük, 1-2.

Stoke-Bolton
Valahová a fekélyek és a jégeső közé tenném ezt meccset, tehát egy olyan jó hat és feledik csapásról beszélhetünk. Aki magától ezt sztrímeli, azt meghívom egy kóser szilvára! 0-1.

Sunderland-Burnley
Kérdés... hogy ki vezeti a támadást, hogy a Sunderland egy másik hullajelölttől is beszopcsizik-e egy fülest, vagy most már tényleg meg lesz az a 40 pont? Mi bízunk a legskótabb angol csapatban, akkor is, ha a Pool és a Spurs vár még rájuk. 0-2.

18.30
Tottenham-Chelsea
A forduló egyik rangadója ismét londoni párbaj lesz, ezúttal a két kék fehér társaság között. A hazaiak tűzben fognak égni a City kora délutáni sikere miatt, a vendégekről pedig úgy érezzük, hogy kicsit túl magabiztosan fognak játszani a United ruháját követően. Ez pontosan elég lesz egy - Chelsea szempontból - mérsékelten kényelmes döntetlenre, 1-1.

Vasárnap, 14.30

Wigan-Arsenal

A Gúnárok a Wigan meggyalázásával fogják levezetni felgyülemlett dühüket, és már van Persie is betalál, 0-4.

16.00
Portsmouth-Aston Villa
A hazaiak ellőtték az ellőnivalójukat erre a szezonra, a Villa meg már ősszel megtette ezt, de azért 1-2.

Hétfő, 21.00

Liverpool-West Ham
Hétfői meccs, amikor szerdán az Atleti az ellenfél? Egy újabb, ezúttal vérszegény nullanullát, meg egy párás szemüveget vízionálunk. Igazából nem lesz az párás, csak a Rafa szeme előtt úszó Madrid-grafikonok homályosítják majd el a fényét.

Természetesen ezúttal is a legelső teljes tipposzlop ellen játszunk, amit nagyon halott tolt be.

city-utd 2-1
b'ham-hull 1-0
blackburn-everton 1-2
fulham-wolves 2-0
stoke-bolton 1-0
sunderland-burnley 3-1
spurs-chelsea 1-1
wigan-arsenal 0-2
pompey-villa 1-1
pool-whu 3-1

541 komment

Címkék: d premier league pl tippverseny beharang jóslatok

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr841929069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2010.04.19. 23:44:24

@imici77: "De kinek tartozik felelősséggel? Ki kérheti számon ezt rajta?"

a szurkolók? hogy a klubvezetésnek jó ez így, az más kérdés, ezt írtam is. de aki azt akarja, hogy a csapata HALADJON VALAMERRE, és ne egy helyben ácsorogjon évekig, annak láthatod, hogy szar.

rizla 2010.04.19. 23:45:43

@imici77: a city-n már idén érezni, hogy elindult felfele. az arsenal se előre, se hátra. nem az a lényeg, hogy éppen 5. hely vagy 4, hanem a folyamatos fejlődés, a PERSPEKTÍVA.

horas 2010.04.19. 23:48:04

@imici77: Nemtudom.
Egyszer,Wenger nagyon szeret,anyagiaskodni,Touré szerintem klasszisokkal jobban keres,mint ágyúsként,másodszor ő télleg a kezdetek óta ott van,valamiféle tendenciát észre vehetett,ami valljuk be létezik is,mert az Arsenal évek múlásával egyre kevesebb címért van versenyben,most lassan eljutottunk oda,hogy szinte semmiért sincs illetve versenyebn van egy darabig,de reális esélye sosincs.

Igen,de a City tavaly óta többet erősödött,mint az Arsenal 2006-óta,és ők fognak jövőre is,sőt ha bejutnak a BL-be elszabadúl a pokol,arról nem is beszélve,ha télleg tudnak szerezni egy klasszis edzőt.

Domingo 2010.04.19. 23:57:17

@imici77: Kinek tartozik felelősséggel? Papíron a tulajdonosoknak, vezetőségnek, szurkolóknak, az Arsenal hagyományainak. Ki kérheti ezt számon rajta? Lásd az előző válasz. Az az igazság, hogy Wenger már nagyon rég kisajátította ezt a klubot, aminek most isszuk a levét. A górék nem szólnak semmit, mert nekik az teljesen jó, hogy a cég anyagi helyzete kiváló. Én ebből a szempontból örülnék egy takeover-nek, ugyanis egy új, karakán tulaj talán megzabolázná az öreget. Sokan ezt várták Gazidistől is, de hamar kiderült, hogy ő is csak egy Wenger kiskutya.

Lehet Denílsont hibáztatni, mert szezononként jó ha 4 meccsen szerepel jól. Lehet, Fabianskizni, meg Almuniazni, mert meccsek úsznak el rajtuk. Lehet Silvestrezni, mert konstans életveszélyt jelent a jelenléte. Lehet Rosickyzni, mert az embernek megszakad a szíve, ahogy két lépés után felsír a füvön. Lehet szidni Arshavint, amiért egy ellenszenves hangulatember és lehet ócsárolni Walcottot, amiért még mindig nem tud a fociról semmit sem. A bökkenő csak az, hogy ezekről Wenger tehet. Ő igazolta le őket, ő ad nekik túl nagy fizetést, ő nem elég szigorú, ő nem hajlandó változtatni az elképzelésein és ő követ el súlyos edzői és menedzseri hibákat. Én 11 éve szerettem bele az Arsenalba, de lassan kezdek elhidegülni a csapattól, mert egyszerűen rossz nézni, ami a klub háza táján történik.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 00:00:01

@rizla: számodra nincs fejlődés, más meg úgy gondolja, hogy van. Tourénak gondolom a fejlődés a célja, hogy idén 6., jövőre 5., majd 4 év múlva egy BL-t érő 4. hely összejöjjön... hááát... ezt nem hiszem el. Majd vesznek egy jobb védőt, aztán padozhat.

mindenki azt akarja hogy haladjon a klub. én úgy gondolom, h haladunk, nem tudsz meggyőzni, hogy ez nem így van.

@horas: azért a fejlődésben mindig az első lépéseket a legkönnyebb megtenni. Majd kiderül, mit ér a city.

rizla 2010.04.20. 00:02:02

@imici77: és mi a haladás fokmérője? miben nyilvánul meg? mondj konkrétumokat, tényleg érdekel. mert az eredmények nem mutatnak ilyesmit. akkor mi?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 00:05:57

@Rico1: erre tényleg nem tudok mit írni, ha így gondolod. Rafa BL-t nyert, most EL-t fog. meg jövőre is. Nekem jobban bejön az állandó elithez való tartozás, mert ngog sem fogja visszavezetni a PL 4be a csapatot, és bendtnernél sem jobb :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 00:09:02

@rizla: mondom, a PL számomra fokmérő. télen tudod hol álltunk? minden egyes villa pontvesztésnél pezsgőt bontottunk... nekem jobb az idei játék, mint tavaly, az biztos.

Mit gondolsz, az idei PL erősebb a tavalyinál? - erre többen is válaszolhatnának.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.20. 00:14:14

@imici77: szerintem gyengébb, igaz ettől izgalmasabb, ezért fel sem merül, hogy ez negatívum legyen. De elment az egyik fő húzónév madridba, kevesebb pont is elég a bajnoksághoz, és senki sem áll már a BL elődöntőben.

Ez lehet pillanatnyi megingás is, simán lehet, hogy jövőre ismét 2-3-4 bl elődöntős csapat lesz és mindenvivő bajnokcsapat. de az idei pl-ben nincsenek olyan erős ökölszabályok, mint pl tavaly, vagy azelőtt.

horas 2010.04.20. 00:21:01

@imici77: Nemtudom.Mitől lenne könnyű,azért mert az Arsenal-nak nem sikerül?

Ott van az Inter példa.Zsínorban harmadszorra angollal futottak össze,két kettős vereség majd most egy kettős győzelem.Másik ágon lennének szerintem döntőznek,vagy legalább is papíron esélyesebbek.

Mourinho-t ezért hozták,első év kudarc,megbukott az elképzelés,másik év másik terv,egyből ott vannak.Perpillanat a Barca-t leszámítva,bárkinek partnerei Európában.

Barcelona?
Látványos összeomlás Rijkaard éra végén,rákövetkező évben forradalom.

Chelsea?
50 év után bajnokságot akarunk.Megtették a kellő lépéseket,megcsinálták.

MU?
90-es évek siker csapata után új csapat építés a 2000-es évek végére uralták a PL-t és domináltak BL-ben.

Arsenal?
Siker csapat a 2000-es évek elejétől a közepéig,új koncepció,hangos csend azóta.

horas 2010.04.20. 00:28:37

@horas: Vagyis úgy értem,hogy miért lenne könnyebb az első lépés mint a második,azért mert az Arsenal-nak nem sikerül,így értem.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 00:32:49

@horas: az inter vs arsenal csatát nem játszom le még egyszer, az biztos :)

a mu eredményesebb, a barca meg jobb, a cselszkij meg pénz segítségével felépítette a bajnoki címet, de BL-t azóta sem sikerült nyerniük, de idén duplázhatnak. - azért ez is egy fejlődés. igen, mi ezeket az eredményeket most nem tudjuk elérni. de úgy gondolom, közvetlenül e csapatok mögött vagyunk. én várom és remélem, hogy hamarosan trófeát nyerünk ismét és látok is rá esélyt.

horas 2010.04.20. 00:37:10

@imici77: Csak az Inter azért hoztam példának,mert igen is lehet,látványos előrelépést produkálni.
Igazából az MU-t leszámítva az összes általam,hozott példa karcsapás szerű,ezért a rengeteg kritikus Wenger körül...

horas 2010.04.20. 00:37:39

@horas: rövid időn belül látványos előrelépést.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 00:41:13

@horas: az inter megtette az első lépést a fejlődésben, bejutottak a 4be. Majd kiderül mire jutnak. félve írom le, de cserébe meg a bajnokságban 15 pontos előnyt bukhatnak el.

sztem több csapatot nem nagyon lehet hozni, hogy kijelentheted, hogy sokkal jobbak nálunk.

horas 2010.04.20. 00:55:30

@imici77: valamit valamiért.
semmit semmiért-nél még mindig jobb.
ez jól hangzik,hogy nem sok csapat van,aki jobb az arsenal-nál,de ez csak lázcsillapító mert azok viszont sokkal jobbak...

rizla 2010.04.20. 00:55:42

@imici77: "Mit gondolsz, az idei PL erősebb a tavalyinál? - erre többen is válaszolhatnának. "

egyértelműen gyengébb. pont ezért nem érzem valami nagy dolognak ezt az arsenal fejlődést.

vadkutya 2010.04.20. 00:57:17

@rizla: Semmivel sem vagyunk előrébb, mint tavaly.

rizla 2010.04.20. 00:57:46

@rizla: illetve bocs, ez így nem igaz, kiegyensúlyozottabb lett a PL (tehát valamivel erősebb is), mert 1-2 csapat jelentősebb babérokra kezdett törni, VISZONT az élcsapatok egyértelműen gyengültek erre a szezonra az elmúlt évekhez képest. az arsenal talán nem, ők maradtak, ahol vannak, és nagyjából ennyire elég.

rizla 2010.04.20. 00:58:18

@vadkutya: imici szerint igen, arra hivatkozok.

vadkutya 2010.04.20. 01:00:55

@rizla: Tudom, csak egy megjegyzés volt.

Én legbelül természetesen megértem az Imi érveit is. Csak sajnos én már a másik táborba tartozom, aki már nem hisz Wenger-nek.

rizla 2010.04.20. 01:04:31

@imici77: "én várom és remélem, hogy hamarosan trófeát nyerünk ismét és látok is rá esélyt. "

hogy? mármint nem vitatkozom, csak érdekel, hogy mi az esély? látsz esélyt arra, hogy most már tényleg mindenki marad a keretben, aki jó, amíg össze nem ér az egész, wenger meg igazol melléjük egy jó védekező középpályást, egy jó csatárt rvp mellé, és embereket a védelembe, hogy legyen pad is? hogy?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 01:17:04

@rizla: sztem fontosabb lenne egy kapus, egy (kettő, ha gallas megy) középső védő. csatár elméletileg jön, chamack (dzeko hova megy?). védekező középpályás sztem nem fog jönni, bár egy melo leigazolásán esetleg nem lepődnék meg, de nem ismerem a juve helyzetét.

én már láttam diabyt, nasrit (kimaradt az egész felk. szezonja), ebouét jól játszani idén, mellettük cesc+song néha arsha is el tud meccseket dönteni. kijöhet jobban a lépés a nagyobb csapatok ellen, mint idén, ami 0 pont volt, a többi ugyanúgy hozható. Hátha rvp sem lesz sérült 5 hónapig, Jack is kaphatna már meccseket, hogy pihenjenek a többiek.

1.: láttuk mire képes a mu rooney nélkül, nem tudom lesz-e még egy ilyen jó szezonja, szkólszi sem lesz már fiatalabb, giggs sem, vds sem.
2.: a cselszkijt nem tudom hova tenni, kemény dió
3.: a pool kerete nem erősebb nálunk
4.: a city kérdéses
5.: villa, everton ugyanaz, mint idén,vagyis sok éve.
6: sp?rs - majd elválik mennyire bírják a BL mellett a PL-t:)

ha cesc (vagy song) megy, akkor marad az eredmény tartása célként.

horas 2010.04.20. 01:31:22

Ahogy már leírtam,az Arsenal technikailag és taktikailag emlekedik ki a Spurs,Villa,Everton stb szinvonaltól.Viszont az elithez képest technikai főlényük minimális,taktikai nulla és itt jön be a játékos keret és a fizikális tényezők,ahol viszont úsznak.

rizla 2010.04.20. 01:45:21

@imici77: eleve nem túl szerencsés, hogy a többiek gyengülésére alapozod az arsenal "erősödését". ez lenne a remény? hogy a többiek szarabbak és szarabbak lesznek? egyébként meg:
1. az MU mindig képes megújulni. rooney egyébként jövőre is a csapat tagja lesz, és miért ne futhatna még egy ilyen jó idényt? most először volt rá építve a csapat normálisan. ennél akár még jobb is lehet. az öregedés probléma, de ott azért tudható, hogy zsebbe nyúlnak, ha gáz van. nem fognak annyira dominálni, mint eddig, de nem hinném, hogy gyengébbek lennének az arsenalnál.
2. a chelsea-nél van elég pénz és elhatározás ahhoz, hogy simán előzzék az arsenalt továbbra is (mint évek óta folyamatosan). most abra állítólag a zsebébe fog nyúlni újra, jól is teszi, mert öregszik a keret. azon múlik az egész, hogy ancelotti elég jó-e építeni egy új csapatot. ennyi pénzből csak sikerül neki..
3. a liverpool kerete nem erősebb, de szerintem nem is gyengébb. velük fogalmam sincs mi lesz.
4. a city lesz az új chelsea. hamarabb, mint hinnénk.
5. ez igaz, villa, everton marad a helyén. pont, mint az arsenal..
6. de ők, akárcsak a spurs, nem tartoznak szorosan a tárgyhoz, tehát ahhoz, hogy hogyan lesz ebből az arsenalból bajnokcsapat.

cesc ha nem is fog menni, mások biztosan. ha nem is idén, de szép lassan igen, ugyanúgy, ahogy évek óta mindig. miért lenne másképp?

rizla 2010.04.20. 01:57:01

@imici77: ezekhez még "én már láttam diabyt, nasrit (kimaradt az egész felk. szezonja), ebouét jól játszani idén, mellettük cesc+song néha arsha is el tud meccseket dönteni."

én is láttam már diaby-t és eboué-t jól játszani, azért, mert tehetségesek. de úgy tűnik, hogy előbbi baromi lassan fejlődik, mert állandóan benne van a betlizés lehetősége. most már azért kellene hogy legyen annyi tapasztalata, hogy ha valóban klasszis, akkor valamiféle kiegyensúlyozott teljesítményt le tudjon rakni az asztalra. hogy ez nem jellemző rá, az wenger kritikája is. eboué ennél jobb már sosem lesz. nasri viszont igen, benne tényleg lehet bízni. kérdés, hogy nem fog-e lelépni ő is, amikorra ténylegesen klasszissá érik, mert egyszerűen megunja, hogy nem történik semmi.

" kijöhet jobban a lépés a nagyobb csapatok ellen, mint idén"

kijöhet. csak azért annak több oka van, hogy nem jött ki a lépés, mint a balszerencse. szóval ebben bízni, hogy na, most majd talán jobban kijön a lépés, iszonyatosan esetleges, instabil alapokon nyugvó reménykedés.

" Hátha rvp sem lesz sérült 5 hónapig,"

detto. eddig szinte minden idényében megtörtént vele ez. miért változna meg? ez egy tendencia már, nem egyszerű pech. miért nem igazol wenger még egy klasszis csatárt? chamakkal kapcsolatban én szkeptikus vagyok a különböző - általam intelligensnek tartott kommentelők által elkövetett - hozzászólások miatt.

nagyjából olyasmiket mondasz, mint amikor pókerben valaki egy gyengus lapot tart a kezében, az ellenfélnél valami brutál monster, de sokadszorra is reménykedik benne, hogy most már tényleg lejön riverre a csodalap, ami megmenti. oka van mindennek.

vadkutya 2010.04.20. 02:02:19

@rizla: Én tényleg csak azt nem értem,h Wenger miért nem igazol? Illetve tudom,h miért nem, s ez a bosszantó. Az nem magyarázat,h nincs pénz, egy ekkora "vállalkozás" esetében ezt butaság kijelenteni.

Wenger-t még Istenként tisztelik, kizárt,h ne az ő szava döntsön. Ugyan lehet,h banális, de csak tegyük fel: ez esetben kérdem én, mi az a kockázati tényező, ami miatt nemet mond egy milliárdos befektető? Ha teszem azt Wenger odalép és ennyit mond: "Uram, szükségünk van - csak mondok egy számot - 40 millió fontra, amivel az évek óta belátott, s nem túl nagy távot átugorhatnánk és végre nyernénk vmit, kérem, adjon pénzt..."

De tényleg, befejeztem, no more flame.

Robot Robi 2010.04.20. 02:08:53

kicsit felment a cukrom ezen a sok arsenal beszolason. en kb 4 eve figyelem öket, es nezegetem a meccseket. nem lattam mindet, bevallom.
en szemely szerint azert szeretem a jatekuk, mert mikor keddenkent a kollegakkal jatszom, (majd mind csupa ketballabas, de lelkes fiatal, akarcsak jomagam) szeretnem, ha ugy mozognank mint az arsenal. latni akarom, h addig futunk, mig elbotlik lab, habzik a szaj. ott is oan a keret, amien. de tetszik, ahogy mozognak: tetszenek a 3szögelesek, tetszik ahogy felfutnak a tamado szellemisegü jatekosok a labdaert, a meredek leadasok, tetszik a gyors es rövid passzok technikaja, ahogy a közeppalyan lokalis emberelönyt alakitanak ki.
persze, csodalom fabregast, de pont ugy csodalom xavit is. szamomra egyforman alomszerü mindkettö.
egyszoval en nem azert nezem öket, mert több penzük van mint a cselszkinek, mert dragabbak vagy hiresebbek a jatekosok mint a manusznal. mert nem azok. es nem is erdekel. persze, "hizik a majam", mikor arshavin a poolnak egy jobbos, majd egy balos bombat leoszt, hogyne :) de en nem a begyüjtött kupak miatt szeretem az arsenalt. söt, imponal, h kicsit underdogok a sracok.
en szemely szerint nem engednem el arsene wengert. az, h nem földönkivüli arcok igy jatszanak, az az ö erdeme. es ha kis szerencseje lett volna az iden, akkor most min. 77 pontja lenne.
s sztem az vesse az elsö követ az arsenalra, aki egy oan csapatnak szurkol, aki a sajat van persieje, gallasa, arshavinje es fabregasa nelkül tarolna.

a masik kedvencem a freiburg (lokalis ügy), es nagyon örülnek, ha egy arsene wenger venne at :)

rizla 2010.04.20. 02:20:52

@vadkutya: hát imicinek nem nagyon tetszik az én elképzelésem wenger ambícióiról, illetve azok hiányáról. de az is lehet, hogy túlságosan ambíciózus, ezért gondolja azt, hogy célt fog érni így is (bár ezt inkább megszállottságnak nevezném)

rizla 2010.04.20. 02:23:12

@Robot Robi: "söt, imponal, h kicsit underdogok a sracok." hát így lesz valaki lelkes szurkolója egy középcsapatnak, eheh

Robot Robi 2010.04.20. 02:27:22

ps. valszeg maskepp is nezem a focit, mivel egy laborban dolgoztam a freiburgi humanoid focisokkal, akik ha jol tudom, akkor ketszeres vilagbajnokok es többszörös masodikok voltak joval olcsobb robotokkal mint pl az osakai csapat.
szoval a jatek lenyege a jatek maga. es azt az arsenal magas szinten üzi. hala arsene wengernek

Robot Robi 2010.04.20. 02:31:22

@rizla: mi a baj abban, ha vki nem egy "közepcsapat" szurkoloja?
meg különben is: 3 a 20 közepe? ha harmadoljuk, vagy negyedeljük a mezönyt, akkor is "élcsapat" :p

Robot Robi 2010.04.20. 02:32:03

akarom irni:
mi a baj abban, ha vki egy "közepcsapat" szurkoloja?

rizla 2010.04.20. 02:39:08

@Robot Robi: semmi. csak ha 4 éve követed az arsenalt, és eleve ilyen műkedvelő jellegű a hozzáállásod (pont, mint wengeré?), akkor érthető, hogy a trófeák nem nagyon érdekelnek. igaz, nem is nevezted magad szurkolónak, de mondjuk, hogy szimpatizáns vagy. mindenesetre aki már odáig van egy csapatért, az azt akarja, hogy a csapat nyerjen. ha nem nyer, csalódott. ki ne akarna első lenni egy játékban? azt mondod a játék a lényeg, de a játéknak mi a lényege? ha nem akarsz győzni, mi a lényeg? akkor inkább írj egy dalt, vagy fess egy képet.
és aki régebb óta követi a wenger projectet, az tudja, hogy micsoda potenciál rejtőzik benne. hogy ez az ember képes volt összerántani egy PL-ben több, mint egy szezonig veretlen csapatot, és azt sem zsilliókból vásárolta össze. és most is ott van a lehetőség, hogy a világ tetejére érjen az arsenal, de úgy tűnik, hogy nem akar túl nagy erőfeszítéseket tenni, hogy ez megtörténjen. érthető, ha emiatt csalódottak a szurkolók.

Robot Robi 2010.04.20. 02:49:30

@rizla: nem feltetlen a nyeres erdekel, hanem a nyerniakaras. az szamomra mindennel fontosabb. ha az ember veszit, mert egy xavi-messi duo van ellene, akkor nincs azzal semmi baj. nem vagyok csalodott. de csalodott vagyok, ha nem latom a harcot, h mindenki 100%ot nyujt. akkor igen. nekem ez a jatek lenyege: a lehetösegekhez kepest elsö lenni, a maximumot hozni. mondhatni kötelesseg.
amugy szamomra az arsenal jateka festmeny, vagy dal, ha ugy akarod. nem mindig, de ez nem az arsene wenger hibaja.
es ami a penzpolitikat illeti, ahhoz sajnos nem ertek, de nem hinnem, h mindenkeppen silvestreket venne, ha lenne penze jobbra :) vagy szerinted akkora vasar volt, vagy a kenyszer hozta?

rizla 2010.04.20. 03:04:07

@Robot Robi: "nekem ez a jatek lenyege: a lehetösegekhez kepest elsö lenni, a maximumot hozni. mondhatni kötelesseg. "

és ha egy csapatnak nem kellene sok, hogy a lehetőségei túlmutassanak azon, hogy állandó BL-helyezés, és BL 2. fordulós szereplés? na, akkor mivan? amit mondasz az szép lenne, ha annyiból állna a klubfutball, hogy mindenkinek van egy adott csapata, amin nem változtathat, vagy mindenki ugyanannyi pénzből gazdálkodhat, és abszolút a képességek döntenek. de nem így van, és a szurkolók baromira kíváncsiak, hogy miért derogál wengernek elkölteni 40 milliót, ha azért cserébe a csapat reális eséllyel pályázhatna a bajnokságra, vagy a BL-győzelemre.

"es ami a penzpolitikat illeti, ahhoz sajnos nem ertek, de nem hinnem, h mindenkeppen silvestreket venne, ha lenne penze jobbra :)"

de ki mondta, hogy nincs pénze? ez a lényeg, hogy senki, ő sem mondta soha, hogy nincs pénz. ha ez a helyzet, miért nem mondja? tehát minden bizonnyal több pénz van igazolásokra, mint amennyit az arsenal felhasznál.

"vagy szerinted akkora vasar volt, vagy a kenyszer hozta?"

silvestre ingyen volt. de ő inkább azért érdekes igazolás, mert wenger fiatalokból épít csapatot. akkor mégis minek ráncigál oda egy teljesen reménytelen vén játékost, miért nem bízik valamelyik ifjúban? mi ennek az értelme?

Robot Robi 2010.04.20. 03:52:23

hat azt kettönk közül senki nem tudja, h van-e eleg penze, vagy sem. de abban teljesen igazad van, h lehet h 30 milka is eleg lett volna vmit összehozni, amit, ha wenger a sarkara allt volna, sztem is ki tudott volna csikarni. mint emlitem, sztem, de nem biztos, h csak ugy lifeg ott 30 millio font a penztarcabol kikandikalva.pedig igy utolag valszeg nagyon megerte volna venni egy rendes vedöt ill. szegeny alfred brendel helyett egy utodot az ademajor altal kialakült ür kitöltesere. (nem mintha bendtner rosszul mozogna, csak hat a tamadokat talaltokra merik, es nemelyik helyzetet talan meg en sem rontottam volna el a ket görbe labammal).

de ki gondolta volna, h az arsenal megint megtizedelödik? tudom, h volt mar ra pelda, de azert az ideny eleg pechesen alakult, ami a serülteket erinti.

az utodokkal kapcsolatos kerdesedre vonatkozolag: mar lattam itt nemetorszagban par csapatot rafaragni a tul korai bizalomra, ami a vedöket illeti, ld. schalke vagy bajor major. mondjuk ellenpelda volna a borussia. szoval a kerdes jogos.
vmeik almatlan ejszakamon azon gondolkoztam, h kene egy scout tipp forum az arsenalnak, ahol a sok rajongo tippeket adhatna a scoutoknak. en ket eve beajanlottam volna dzekot. mar persze tul kesö: egyreszt draga, masreszt nem biztos, h misimovic nelkül hozna a formajat es beilleszkedne a kepbe (habar sztem fabregas vagy nasri is etetne labdakkal, es tuti nem kellene neki annyi mint szegeny bendtnernek)

kitartok az elmeletem mellett, h a kenyszer nagy ur

Robot Robi 2010.04.20. 03:53:16

hat azt kettönk közül senki nem tudja, h van-e eleg penze, vagy sem. de abban teljesen igazad van, h lehet h 30 milka is eleg lett volna vmit összehozni, amit, ha wenger a sarkara allt volna, sztem is ki tudott volna csikarni. mint emlitem, sztem, de nem biztos, h csak ugy lifeg ott 30 millio font a penztarcabol kikandikalva.pedig igy utolag valszeg nagyon megerte volna venni egy rendes vedöt ill. szegeny alfred brendel helyett egy utodot az ademajor altal kialakült ür kitöltesere. (nem mintha bendtner rosszul mozogna, csak hat a tamadokat talaltokra merik, es nemelyik helyzetet talan meg en sem rontottam volna el a ket görbe labammal).

de ki gondolta volna, h az arsenal megint megtizedelödik? tudom, h volt mar ra pelda, de azert az ideny eleg pechesen alakult, ami a serülteket erinti.

az utodokkal kapcsolatos kerdesedre vonatkozolag: mar lattam itt nemetorszagban par csapatot rafaragni a tul korai bizalomra, ami a vedöket illeti, ld. schalke vagy bajor major. mondjuk ellenpelda volna a borussia. szoval a kerdes jogos.
vmeik almatlan ejszakamon azon gondolkoztam, h kene egy scout tipp forum az arsenalnak, ahol a sok rajongo tippeket adhatna a scoutoknak. en ket eve beajanlottam volna dzekot. mar persze tul kesö: egyreszt draga, masreszt nem biztos, h misimovic nelkül hozna a formajat es beilleszkedne a kepbe (habar sztem fabregas vagy nasri is etetne labdakkal, es tuti nem kellene neki annyi mint szegeny bendtnernek)

kitartok az elmeletem mellett, h a kenyszer nagy ur

Robot Robi 2010.04.20. 03:55:06

hat azt kettönk közül senki nem tudja, h van-e eleg penze, vagy sem. de abban teljesen igazad van, h lehet h 30 milka is eleg lett volna vmit összehozni, amit, ha wenger a sarkara allt volna, sztem is ki tudott volna csikarni. mint emlitem, sztem, de nem biztos, h csak ugy lifeg ott 30 millio font a penztarcabol kikandikalva.pedig igy utolag valszeg nagyon megerte volna venni egy rendes vedöt ill. szegeny alfred brendel helyett egy utodot az ademajor altal kialakült ür kitöltesere. (nem mintha bendtner rosszul mozogna, csak hat a tamadokat talaltokra merik, es nemelyik helyzetet talan meg en sem rontottam volna el a ket görbe labammal).

de ki gondolta volna, h az arsenal megint megtizedelödik? tudom, h volt mar ra pelda, de azert az ideny eleg pechesen alakult, ami a serülteket erinti.

az utodokkal kapcsolatos kerdesedre vonatkozolag: mar lattam itt nemetorszagban par csapatot rafaragni a tul korai bizalomra, ami a vedöket illeti, ld. schalke vagy bajor major. mondjuk ellenpelda volna a borussia. szoval a kerdes jogos.
vmeik almatlan ejszakamon azon gondolkoztam, h kene egy scout tipp forum az arsenalnak, ahol a sok rajongo tippeket adhatna a scoutoknak. en ket eve beajanlottam volna dzekot. mar persze tul kesö: egyreszt draga, masreszt nem biztos, h misimovic nelkül hozna a formajat es beilleszkedne a kepbe (habar sztem fabregas vagy nasri is etetne labdakkal, es tuti nem kellene neki annyi mint szegeny bendtnernek)

kitartok az elmeletem mellett, h a kenyszer nagy ur

Robot Robi 2010.04.20. 04:14:51

hat azt kettönk közül senki nem tudja, h van-e eleg penze, vagy sem. de abban teljesen igazad van, h lehet h 30 milka is eleg lett volna vmit összehozni, amit, ha wenger a sarkara allt volna, sztem is ki tudott volna csikarni. mint emlitem, sztem, de nem biztos, h csak ugy lifeg ott 30 millio font a penztarcabol kikandikalva.pedig igy utolag valszeg nagyon megerte volna venni egy rendes vedöt ill. szegeny alfred brendel helyett egy utodot az ademajor altal kialakült ür kitöltesere. (nem mintha bendtner rosszul mozogna, csak hat a tamadokat talaltokra merik, es nemelyik helyzetet talan meg en sem rontottam volna el a ket görbe labammal).

de ki gondolta volna, h az arsenal megint megtizedelödik? tudom, h volt mar ra pelda, de azert az ideny eleg pechesen alakult, ami a serülteket erinti.

az utodokkal kapcsolatos kerdesedre vonatkozolag: mar lattam itt nemetorszagban par csapatot rafaragni a tul korai bizalomra, ami a vedöket illeti, ld. schalke vagy bajor major. mondjuk ellenpelda volna a borussia. szoval a kerdes jogos.
vmeik almatlan ejszakamon azon gondolkoztam, h kene egy scout tipp forum az arsenalnak, ahol a sok rajongo tippeket adhatna a scoutoknak. en ket eve beajanlottam volna dzekot. mar persze tul kesö: egyreszt draga, masreszt nem biztos, h misimovic nelkül hozna a formajat es beilleszkedne a kepbe (habar sztem fabregas vagy nasri is etetne labdakkal, es tuti nem kellene neki annyi mint szegeny bendtnernek)

kitartok az elmeletem mellett, h a kenyszer nagy ur

Robot Robi 2010.04.20. 04:15:45

hat azt kettönk közül senki nem tudja, h van-e eleg penze, vagy sem. de abban teljesen igazad van, h lehet h 30 milka is eleg lett volna vmit összehozni, amit, ha wenger a sarkara allt volna, sztem is ki tudott volna csikarni. mint emlitem, sztem, de nem biztos, h csak ugy lifeg ott 30 millio font a penztarcabol kikandikalva.pedig igy utolag valszeg nagyon megerte volna venni egy rendes vedöt ill. szegeny alfred brendel helyett egy utodot az ademajor altal kialakült ür kitöltesere. (nem mintha bendtner rosszul mozogna, csak hat a tamadokat talaltokra merik, es nemelyik helyzetet talan meg en sem rontottam volna el a ket görbe labammal).

de ki gondolta volna, h az arsenal megint megtizedelödik? tudom, h volt mar ra pelda, de azert az ideny eleg pechesen alakult, ami a serülteket erinti.

az utodokkal kapcsolatos kerdesedre vonatkozolag: mar lattam itt nemetorszagban par csapatot rafaragni a tul korai bizalomra, ami a vedöket illeti, ld. schalke vagy bajor major. mondjuk ellenpelda volna a borussia. szoval a kerdes jogos.
vmeik almatlan ejszakamon azon gondolkoztam, h kene egy scout tipp forum az arsenalnak, ahol a sok rajongo tippeket adhatna a scoutoknak. en ket eve beajanlottam volna dzekot. mar persze tul kesö: egyreszt draga, masreszt nem biztos, h misimovic nelkül hozna a formajat es beilleszkedne a kepbe (habar sztem fabregas vagy nasri is etetne labdakkal, es tuti nem kellene neki annyi mint szegeny bendtnernek)

kitartok az elmeletem mellett, h a kenyszer nagy ur

vadkutya 2010.04.20. 07:14:10

Csak annyit mondjon meg nekem még az az Arsenal szurkoló, aki elsősorban a játék szépsége és nem a győzni akarás és győzni tudás miatt ül le megnézni egy meccset: mit érez, amikor nyerünk? Tök jó, szépen játszottunk, már Diaby is rúgott két egyeneset a labdába? Vagy tök jó, nyertünk basszaszájba(!!!) és esetleg ocsmány játékkal? Melyik érzés jön előbb? Sőt: mit érez, amikor veszítünk?

Csak próbálom megérteni, no offense. Kérdem, mert ez a mentalitás - az én olvasatomban - alapjaiban kérdőjelezi meg a rajongás mértékét, komolyságát. Illetve azt,h ez esetben akkor kinek és minek is szurkol, mit szeretne 7ről 7re látni a pályán? A sport miatt nem szurkolhat, a sport - főként az élsport - lényege a győzelem.

Tényleg nem értem, vajon Fabregas is elvan azzal a gondolattal,h majd ha mesél az unokáinak, akkor elég lesz annyit mondania: szépen játszottunk, ugyan sosem nyertem semmit, de jó volt nézni. - Que, Papa?

Mellesleg egyetlen más csapatsport szurkolói sem mondanak olyat,h nem baj ha nem nyerünk kupákat, csak játsszunk szépen, meg mindenki fejlődjön. Sehol, semmilyen futballszurkoló nem mond, s nem mondhat ilyet.

Csak Arsenal szurkoló. Ez Wenger másik hagyatéka, az érdemei mellett. De ez - amellett,h alapjaiban rúg fel bizonyos eszméket - súlyos, súlyos hiba, s egy rendkívül csökönyös gondolat, melynek felmutatható, komoly eredménye nincs. Pontosan olyan, mint Wenger és az Arsenal jelenlegi játéka.

danesdzsu2 2010.04.20. 09:14:31

@peter135: Andrea Pirlo.

Egyébként ki tett többet az Arsenalért az elmúlt 50 évben, mint Wenger? És mégis...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 10:20:59

@rizla: jóreggelt. rem, a kártyás hasonlatodra aludtál egyet, mert butaság. Wenger és a foci azért nem olyan, mint "lóval kártyázni" :)

majd, amikor a 4 meccsen nem 0 pontot szerzünk, akkor azt mondom, hogy azaz oka, hogy diaby nem 2es, hanem egy ász :)

ha ezekkel a kutyaütő lapokkal az Arsenal marad a helyén, azaz dobogósok leszünk, akkor nem fogok panaszkodni, hogy miért csak bronz, miközben a többiek szétvásárolják az agyukat is - ahogy írtad (mu, cselszkij, city). de nem is értem meg azokat, akik majd 2 kézzel mutogatnak, h nincs fejlődés, sz?r az egész, nincs kupa, hülyewenger...

nem örülök, ha nem lesz vérfrissítés, nem lesznek igazolások (vagy elmennek meghatározó játékosaink), a szememben nem fejlődik a csapat. nem örülök, de elfogadom és megpróbálok reális célokat kitűzni (jobb, mint hőzöngeni és kurvaanyázni, bár lehet másik csapatot is keresni...).

Amúgy sok játékosról mondod, hogy már nem fog fejlődni, meg mondják, h nem arsenal szintű (ez milyen jó kifejezés), de songot ki nem zavarta volna el? Várjunk még, vagyis én azt mondom, várok.

Mr.AT 2010.04.20. 10:34:59

@rizla: Ezzel maximálisan egyetértek. A ManCity-t elnézve a Big4-ból elég gyorsan Big5 lesz, vagy inkább Big3, ha a Liverpool és az Arsenal nem kezd el komolyan építkezni.

Lehet fikázni, arabozni meg zsidózni a Cityt, de már most egy rohadt ütős kis csapat van ott, és mi lesz, ha még ehhez vásárolnak nyáron. Elnézegettem pár meccsüket az utóbbi időben csak úgy passzióból, rengeteg jó játékos van ott, és nem csak a legnagyobb nevekre gondolok.

Mr.AT 2010.04.20. 10:38:10

"A nyáron José Mourinho váltja a Manchester United kispadján Alex Fergusont - írja a Daily Star." //t-zones

?

United82 2010.04.20. 10:43:08

@Mr.AT:
a következő nyáron:)

Lezuzius 2010.04.20. 10:50:59

Wenger megtalalta a tuti receptet:
"I might have to sign Real Madrid's cast-offs this summer," Wenger joked, according to The Daily Mirror.
"It was surprising that they got rid of Wesley Sneijder and Arjen Robben, who have both done well in the Champions League.
"Maybe it's worth waiting outside their stadium and seeing what players they let go this summer!"

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 10:54:08

@Lezuzius: remélem, hogy a madird behúzza a bajnokságot és akkor beárazza az egész spanyol bajnokságot. :)

nils_h 2010.04.20. 11:24:24

@Robot Robi: @rizla: ráadásul sztem 30-40 milla nem is volna elég. kellene legalább 4 (inkább 5) olyan játékos, aki azonnal bevethető és komoly(!) erősítést jelentő játékos. 30 millából esélytelen. Anélkül pedig újra lukas lesz a csapat még sérülések nélkül is.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.20. 12:11:43

@imici77: Ne már Imi, nem fogom tudni előkeresni, de te is legaláb négy poszton (kapus, kv, vkp, csatár) várnál erősítést, holgerson úrfi ugyanezt mondja, mi a gond?

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.20. 12:16:15

@morphine: Egyébként tudod mit? Ollózva a neten keringő nevekből tessék egy lista:
Hart, Juhász, Hageland, Yaya Touré vagy Felipe Melo, Balotelli.

És persze Chamak (mert ő már tuti és ingyen van).

Megy: Edu, Silvestre, Diaby vagy Denilson, Vela, Merida

Hm?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 12:25:39

@morphine: juhász? dzsudzsák meg a szélre.

én arra voltam kíváncsi, hogy vajon összejön-e egy olyan 5ös, hogy dzeko+villa+touré+buffon+x.

5 ilyen szintű játékos nem fog jönni, erre akartam kilyukadni. Az igazolásokban sztem lesz olyan, mint Verminátor, vagy Eduardo, azaz pislogunk, mint hal a szatyorban.

Sztem Eduardo és Diaby marad, de Denilson is maradni fog. Ezért írtam, h keretfeltöltés kell, mert mennyiségi problémáink vannak (néhány minőségi mellett).

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2010.04.20. 12:56:56

@imici77: Ugyan Imi, ez nem kívánság lista volt, csak öt olyan név, aki valamilyen kontextusban már felmerült, megvehető és olyan poszton játszik, ahol erősítésre, vagy jó kiegészítő emberre van szüksége a csapatnak. A legtöbbüket én nem láttam játszani, így nem is fogom kívánni, hogy jöjjenek, vakon.

Amit mondassz önmagába harap: Wenger jól csinálja -> ez a keret ennyit tud, erősítés kéne -> de Wenger úgysem erősít -> goto start. Wenger tényleg jól csinálja?

Ezt a kérdést tesszük most fel, attól, hogy vagdalkozol még nem lesz kevésbé aktuális a kérdés, lévén ismét trófea nélkül, majdnem-eredményekkel fejezünk be egy szezont. Persze igen, aktívummal zárni az évet sokadjára, miközben BL helyen vagyunk, sokadjára, valóban eredmény. Csak nem az az eredmény, amit igazán szeretnénk.

Szergő 2010.04.20. 13:21:05

Tényleg akkora szarban lenne az Arsenal h a szurkolóik csak ilyen játékosokról mernek csak álmodozni?
Felipe Melo aki konkrétan egy jó év után elment a juvéba(Firenzéből,innentől kezdve azért jó ízlésű ember túl jó véleménnyel nem lehet róla),és futott egy olyan szar évet ami még Queresmanak is dícséretére válna?ha még a Seria A-ban is fostos,akkor mi lenne vele a PL-ben?
Chamak meg Dzeko?még Bendtner is jtöbb hasznot hajt náluk,egyrészt jóval fiatalabb,évek óta Londonban van,Wenger tudja mit tud nyújtani,lehet rá játékot építeni,nem lutri,hogy akkor most beválik e mert a német/francia bajnokságban rúgott 15 gólt és akkora májer volt 1 évre.
Ennyi erővel Huntelaar is lehetne,elvégre ő csak két elitbajnokságban szerepelt le idáig.Mondjuk a 3 közül őt tartom személy szerint a legtöbbre dehát döntéseiben mutatkozik meg az ember nem a képességeiben,nemde?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 13:29:08

befejeztem. ismeritek a véleményem. Ha BL győzelmet vártatok idénre és bajnoki aranyat ősszel, azon nem tudok változtatni. mondtam, jó szurkolást a 3 meccsre, aztán ősszel, ha nem tetszik a keret, akkor mehet az ócsárolás tovább, addig meg lehet keresni a bajokat és filozofálni, h diaby mennyit keres és mennyit ér a bronz éremmel együtt.

wan2bee 2010.04.20. 13:47:52

Nem kerdes, hogy ismet bebizonyosodott, hogy szerencsetlenek vagyunk a serultekkel es szukseg van 1-2 olyan jatekosra, akik Fabregason kivul vallukra tudjak venni a csapatot barmilyen korulmenyek kozott, plusz 1-2 olyan jomunkasember, mint Vermaelen. Innentol kezdve nem a nevek a kerdes, hanem az, hogy a vezetoseg es Wenger felismerik-e a problemat, es konszenzusra jutnak-e a megoldast illetoen.

Ha belatjak azt, amit gyakorlatilag mindenki latni vel, akkor leszarhatjuk, hogy kiket hoz Wenger. Hiszen nala jobban senki nem tud nevesincs embereket igazolni, legyen az a thaifoldi harmadosztaly legjobb labdaszedoje, a 12 es haromnegyed eves Adrian Paul vagy a venezuelai noi roplabdavalogatott kivalo liberoja.

Ha jon 3-4 olyan ember, akik osszel meggyozoen befolyasoljak a csapat jatekat Diabyval, vagy nelkule, akkor azt mondom, hogy tanultunk ebbol a szezonbol. De ha ismet sikerul elinteznie a csapatnak a "sok volt a serultunk" es a "jovore beerik a csapat" szlogenekkel, akkor leszunk igazan bajban.

Wenger tobbet fog izzadni ezen a nyaron, mint valaha. Es nem a klimavaltozas miatt.

In Arsene we trust. (for a while at least)

zsakfos 2010.04.20. 13:56:55

@Szergő:
Sose értettem, hogy miért is szerepelt le Huntelaar...maradva csak a Milannal. Ha valaki annyit játszik mint ő, elég nehéz 20 gólt rúgni egy szezonban.
Huntelaar:
851 perc ( durván 9,5 teljes meccs), 9x volt kezdő ebből 7x lecserélték, 13x állt be cserként, ez összesen 22 meccs ( 38 percet játszik átlagban), 7 gól. 121 percenként rúg gólt.
Összehasonlítva a többi Milan csatárral:
-Ronaldinho 2567 perc, 30x volt kezdő 10x lecserélték, 2x becserélték összesen 32 meccs ( 80 perc átlagban) 9 gól, 285 percenként talál be.
-Pato 1648 perc, 18x kezdő 4x lecserélték, 3xbe összesen 21 meccs ( 78 percet játszik átlagban), 12 gól. 137 percenkénti gól.
-Boriello 1938 perc, 24x kezdő, 13x lecserélték, 2xbe, 26 meccs( 75 perc átlagban)14 gól, 138 percenként gól.
-Inzgaghi 687 perc, 4x kezdő ebből 3x lecserélték, 17x be, összesen 21 meccs ( átlagban 32 perc), 2 gól, 344 percenkénti átlag.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.04.20. 14:05:52

@danesdzsu2:
Nem igazán látom az összefüggést Pires és Pirlo között. Van egy sejtésem egyébként, hogy mire gondolsz de jó lenne ha megerősítenél.

Althedokan 2010.04.20. 14:08:12

@zsakfos : ez mind igaz, de ha valaki csak egy percet játszik egy évadban és rúh egy gólt 11esből, akkor az átlagban 1 percenként gólt rúg, szóval ez a statisztika nem igazán mutat értelmes képet a dolgokról...

Mindazonáltal én is azt gondolom, hogy több lehetőségre lenne szüksége, szerintem bőven van benne még amit nem tudott megmutatni...Különben is ha már támadó foci, akkor nyugodtan lehetne több csatárt is mozgatni...

ja és "137 percenkénti gól"?:D inkább 137 percenként egy gól...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.20. 14:18:35

@zsakfos : Teljesen igazad van, én sem értem miért szapulják oly sokan. Más kérdés, hogy nyilván okkal nem bír kezdő lenni.

Domingo 2010.04.20. 14:22:49

@Szergő: Azért Dzekot ne fitymálljuk már le a nyolcvanvalahány meccsen lőtt 63 góljával. Bundesliga ide, vagy oda.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.20. 14:29:47

@Szergő: szerintem ne fogd vissza magad, mondjuk ki, bendtner egyedül több hasznot hajt, mint dzeko és chamakh együtt :) meg keressünk még valakit :) egyébként dzeko és bendtner között két év sincs, de ez a legkevesebb

Szergő 2010.04.20. 14:38:37

@zsakfos : távol álljon tőlem h szapuljam,kiváló képességű csatárnak tartom,és nagyon sajnálom h kétszer is ekkora bakot lőtt a választásaival.
A Madridnál szinte lehetetlen helyzetbe került,nem is helyes azt mondani h leszerepelt,egyszerűen csak nem hagyott nyomot.
Igazából nem is értem minek ment egyáltalán oda,egy roncs,játék nélküli csapathoz,év közben,de főleg a spanyol bajnokságba.A real Madridhoz,ahol rohadt nagy nyomás alatt kellett volna teljesítenie úgy,hogy alig ismeri a csapatot.Egy csatárt a góljai minősítenek,törvényszerű volt h legalább egy nyárnak el kell telnie h igazán megmutathassa h mit tud.És törvényszerű volt a bukás is,na nem a képességei miatt.
Ezután elment a Milanba ahol viszont szintén nem tudott magának helyet szorítani,és azért ez persze sok tényezős dolog,fos csapat,fos kiszolgálás,de Inzaghi és Boriello nem azok a csatárok akik egy igazi klasszist kiszorítana,illett volna beverekednie magát a kezdőbe.
Két döglődő csapat 2 év alatt,2(3)edző akiknek nem igazán kell(ett),azért ez mégse túl jó ajánlólevél.

De az Arsenalban valószínűleg rohadt jó helye lenne,remek középpályásokkal,és szerintem a vak is láthatja h a PL illik a legjobban a játékához.És Wengernek se kéne túl mélyre nyúlni a pénztárcájában,cserébe szerintem a holland ha érezné a bizalmat,újra tudná szórni a gólokat.
Egyszóval asszem felül kell bírálnom a korábbi mondataimat :)

zsakfos 2010.04.20. 14:49:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Persze, ennek rengeteg összetevője van.
Új környezet, nem volt vele a családja, nem beszéli a nyelvet, milyen a személyisége, önbizalom, milyen a taktika, hogy jön ki az edzővel, a csapattársaival stb. stb. Csak a világ nem fekete és fehér, hogy valaki vagy mennybe megy, vagy megbukik...
De még egy gondolat vele kapcsolatban. Kb. 2 hónapja Gullit nyilatkozott róla, és sztem nagyon igaza volt, hogy sem Madridban, sem Milánóban nem tudták, tudják igazán használni.
Nem igazán gyors, nem is igazán technikás,de a 16-oson belül maga az életveszély és iszonyat jó hatékonysággal rúgja be a helyzeteit, csak oda kell neki adni a labdát. Az más kérdés, hogy az ilyen típusú csatároké e a jövő ? ( lsd. Messi, C. Ronaldo, Rooney sokkal komplettebbek )
Viszont a válogatottban működik, ott 30/15 az átlaga ( Kuyt 60/14, Robben46/11, van Persie 41/14, de pl. van Bastené is csak 58/24 volt).
Kíváncsi vagyok mit hoznak ki a vb-n a hollandok ebből a támadószekcióból: Sneijder ( van der Vaart, Seedorf még csereként se fér be ezt mondjuk sajnálom...)osztja a lasztikat, széleken Robben ( Elia, esetleg Babel) és Kuyt ( van Persie), középen Nistelrooy ( Huntelaar). A spanyolokon kívül talán a legkomplexebb támadósor ( vannak jó irányítók, jó szélsők, hatékony középcsatárok).

Szergő 2010.04.20. 14:53:12

@Rico1: hát nem tudom.Bundesliga ide vagy oda?Mario Gomes azért eléggé hasonló gólátlagot hozott a Stuttgartban mint Dzeko a Wolsburgban,de még egy rakat ilyen játékost fel lehetne sorolni.Szerintem az nem sokat ér ha valaki ott szórja a gólokat,nem véletlen h nem nagyon jutnak sehova az ottani gólkirályok

zsakfos 2010.04.20. 14:54:12

@Szergő:
Így van, a Real kurva nagy baklövés volt. Igazán az Ajax akart nagyon jól keresni vele, mielőtt lejár a szerződése...
Az Arsenallal egyetértek, azzal sztem mindenki jól járt volna már a nyáron, sőt akkor járt volna mindenki a legjobban ha már az Ajaxból egyből az Ágyúsokhoz megy.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.04.20. 14:57:10

@zsakfos :
Na, pont ezért nem illik Huntelaar az Arsenalba:

"Nem igazán gyors, nem is igazán technikás,de a 16-oson belül maga az életveszély és iszonyat jó hatékonysággal rúgja be a helyzeteit, csak oda kell neki adni a labdát."

Nálunk nem elég ha a 16-oson belül várja a labdát. Itt a csatárnak osztogatnia is kell, rengeteget visszamozognia akár a félpályáig is. Huntelaar erre egyáltalén nem alkalmas.
Ez konkrétan a Heinrich által remek posztban is megfogalmazott "ál-csatár" pozíció.

zsakfos 2010.04.20. 15:22:24

@peter135:
Ezt valószínűleg sokkal jobban látod, mert nagyságrendekkel több Arsenal meccset nézel, mint én.
Így csak egy pár észrevétel vagy inkább kérdés.
Ha jól emlékszem már Ajaxos,majd Realos korában is felmerült a leigazolása, nem tud mennyire csak a sajtóban és mennyire Wenger fejében, nyilatkozataiban.
Az, hogy hatékony a 16-oson belül nem azt jelenti, hogy csak ott várja a labdát ( vö. nem egy Inzaghi), meg tudja tartani a labdákat és jól lő azért messziről is.
Adebayor mit játszott? Amennyire én emlékszem, ő volt legfelül és mellette van Persie az ál-csatár, aki visszamozog a labdákért.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.04.20. 15:30:56

@zsakfos :
Nyilván kissé túloztam azzal, hogy csak a 16-oson belül várja a labdát. Őt az Arsenal mostani keretéből talán Eduardohoz tudnám hasonlítani. Ő is tipikus befejező, aki sokat segít mezőnyben is, de nem alkalmas erre a szerepkörre. Pedig Eduardo sokat játszott szélsőt illetve szélső támadót.
Adebayor teljesen előretolt középcsatár volt és mögötte van Persie a visszavont ék.
Ez volt 4-4-2-ben. Idén már többnyire 4-3-3 volt egyetlen csatárral és gyakran a két szélső is gyakran inkább középpályás volt, mint csatár ellentétben a Barcelonával.

rizla 2010.04.20. 17:14:25

@Robot Robi: "de ki gondolta volna, h az arsenal megint megtizedelödik? tudom, h volt mar ra pelda, de azert az ideny eleg pechesen alakult, ami a serülteket erinti."

na ne hülyéskedj. ki NEM gondolta volna?

rizla 2010.04.20. 17:18:05

@imici77: " rem, a kártyás hasonlatodra aludtál egyet, mert butaság. Wenger és a foci azért nem olyan, mint "lóval kártyázni" :)"

nem wengerre volt az hasonlat, hanem rád, és azokra az arseanal szurkolókra, akik olyasmikban bíznak, amik nagyon esetleges dolgok. "majd jobban kijön a lépés", "rvp majd nem sérül le", "diaby nem csak 10 meccsen fog jól játszani". ezek utolsó szalmaszálak.

danesdzsu2 2010.04.20. 18:25:00

@peter135: jóra gondolsz, arra céloztam, hogy a szurkoló hálátlan fajta:) Piresnek is lehetett volna 2 rossz szezonja, és akkor bizony....

Everred 2010.04.20. 18:28:12

@rizla: mondjuk az, hogy egy tehetséges játékos beérik, és nem csak 10, de 30 meccsen fog jól játszani, az egy bőven reális dolog, láttunk már ilyet. Hasonlítsd össze Ronaldo 2005/06-os és 2006/07-es teljesítményét, pl. :-)

rizla 2010.04.20. 18:42:17

@Everred: nem elképzelhetetlen, de tényleg ebben kéne bízni? hogy egyszercsak tényleg klasszis lesz valamelyik fiókából? mire az megtörténik, mások meg lelépnek, érted. persze diaby-ban megvan a potenciál, nem is vitás, de pl walcott olyan, mintha visszafele fejlődne, denilson stabilan nulla, és ezek a játékosok kis híján 100 meccsnél tartanak az arsenalban! elég nehéz lenne tapasztalatlannak nevezni őket.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 19:10:16

@rizla: értem. akkor bízom abban, hogy Wenger vesz 5 klasszis játékost, Messit köztük.

Asszem ennél reálisabb, h jövőre nem 0 pontot érünk el ellenük (mu, cselszkij), hogy a city esetleg pontot rabol ellenük, s akkor már azonos pontokkal rendelkezünk. S Diaby-ék is fejlődhetnek úgy, mint Song, Egyszer csak beért.Ő is.

És az nem bizakodás, h vds nem lesz fiatalabb, szkólszi és giggs sem, terryékről nem is beszélve. Bizakodom, h a kor meglátszik majd rajtuk is.

rizla 2010.04.20. 19:15:28

@imici77: "akkor bízom abban, hogy Wenger vesz 5 klasszis játékost, Messit köztük."

hát persze, mert csak ez a két véglet létezik, ugye?

"Diaby-ék is fejlődhetnek úgy, mint Song, Egyszer csak beért.Ő is."

tudod mi a vicces? hogy song kevesebb játszott meccsnél jár az arsenalban, mint a fent említett diaby vagy denilson, úgy, hogy egyidős velük.

"És az nem bizakodás, h vds nem lesz fiatalabb, szkólszi és giggs sem, terryékről nem is beszélve."

nem ez a lényeg, bizonyára meg fog látszani rajtuk. az a lényeg, hogy ha eleve az ellenfelek gyengülésében kell bízni, az már rég rossz. a saját házad táján söprögess, tudod. ne azon múljon, hogy mások hol tartanak. egyébként egyet se félj, az MU és a chelsea pótolni fogja a kiöregedőket.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 19:20:38

@rizla: persze, pótolni fogják, varázsütésre. meglátjuk. ez egyelőre jóslás.

kiket igazolnál Wenger helyében?

"eleve az ellenfelek gyengülésében" IS bízom, mert amíg Ők tolták ezerrel, addig mi takarékoskodtunk, spóroltunk - nem feltétlenül a pénzre gondolok.

rizla 2010.04.20. 19:26:59

@imici77: "persze, pótolni fogják, varázsütésre"

neked mindenre van egy überdemagóg válaszod. nézz végig a történelmen és tanulj belőle. ferguson a több mint 20 év alatt hány győztes csapatot is épített?

"kiket igazolnál Wenger helyében?"

név szerint? fogalmam sincs, nincs meg a kellő rálátásom a játékospiacra. vermalenhez hasonló feltörekvő, fiatal, de már tapasztaltnak mondható játékosokat, akik az arsenalban válhatnak klasszissá. nem tiniket, akiknek rögtön ez az első lépcsőfok.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.20. 19:32:08

@rizla: ok, jó szurkolást Neked, elég volt a nagy általánosságokból mára is.

Lezuzius 2010.04.20. 19:54:36

Itt egy tablazat ki mennyit koltott amitoa van PL:

arsenal.theoffside.com/files/2010/04/Ttable.jpg

Az Arsenal az Evertonnal, Wolves, Stoke-al koltott egy szinten (tudom nem ennyire egyszeru dragaban vett es dragan adott el, de ez a vegeremeny), es kb. a Chelsea/ManU-val teljesitett egy szinten.

Amiota stadionepitesi projekt van meg durvabb a helyzet, kb.26milla plusszban van jatekos vasarlas/eladasbol. Tobbek kozt ebbol fizetik a kolcsont amit felvettek az epitkezeshez. Ezek utan szerintem egyertelmu hogy Wengernek NINCS penze (vagyis nem volt).
Nem allitom hogy nem lett volna 10-15milla ha nagyon meg akar venni valakit realis aron, de ilyen vagy olyan okok miatt ez meghiusult (leghiresebb ilyen tortenet amikor Xabi Alonsoert nem volt hajlando 1-2 millioval tobbet adni deadline napon a mar beigert 14millanal).

Amit szerintem egyertelmuen hibanak lehet felroni az a vedekzo kozeppalyasok hanyadtatasa: Flamini, Diarra, G.Silva elengedese/eladasa.

Annyira meg lojalis a klubhoz, hogy olyanokat nyilatkozzon, hogy nincs penzem. Inkabb olyanokat mond, hogy van penz, de okosan akarjuk elkoteni, meg olyanra aki sokkal jobb a mar meglevo jatekosoknal, es foleg nem fog 30-40 millakat kifizetni valakinek hogy kispadozzon.

DE azt is nyilatkozta hogy csak akkor hosszabbit szerzodest (jovore jar le) ha bajnoksagra eselyes csapata lesz (tehat most nincs az).

Na nincs idom tobbet irni, megyek inkabb foczni.

papercut 2010.04.20. 21:17:38

@Lezuzius: Még egy tanulságos adat: Az Arsenal évi 40 millióval költ kevesebbet fizetésekre mint a Chelsea, és 20-al kevesebbet mint az MU.

danesdzsu2 2010.04.21. 07:54:36

@Lezuzius: "Ezek utan szerintem egyertelmu hogy Wengernek NINCS penze (vagyis nem volt)."

Minden szereplő ennek az ellenkezőjét nyilatkozta eddig minden általam olvasott alkalommal.

Everred 2010.04.21. 22:48:01

Nagyon úgy fest, hogy a szezon elején telibe találtam a három kiesőt.

AKKORA király vagyok, mint a zállat.

Woland 2010.04.22. 06:45:31

@Everred:

gratulalok!

en egyik csapatot sem vartam a kiesok koze. a Hull-t egy kicsit. (Birmingham, Wolves, Bolton/Hull volt nalam a [kivansag]lista.)

az edzovaltasok pecseteltek meg a Hull es a Burnley sorsat - szerintem a bordo-kekek Coyle-lal siman bennmaradtak volna es a Tigriseknek is tobb eselyuk lett volna Szolariumos Phil-lel mint Dowie-val.

a Pompey meg az anyagiak miatt esett csak ki, ha nem ekkora balfaszok a tulajok akkor siman bennmaradnak Grant-tal. (Redknapp-et oszinten nem tudom hibaztatni, akkora hasznot hajtott a klubnak az igazolasaival, hogy beszaras - mennyit kerestek csak a Johnson-Diarra-Defoe-Kaboul-uzleteken, az FA-kupan, UEFA-kupan, na meg sajat magaert is kapott 5 millat a klub a Spurs-tol. a fizeteseket meg nem o szabta meg.)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.04.23. 15:29:33

‘I still think he will be a great keeper'
Wenger will give Fabianski another chance against Man City

Republik of Mancunia 2010.04.23. 15:40:10

Mennyire hiteles szerintetek hogy Benitez megegyezett a Juvéval?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.23. 15:58:18

Wenger azonnal eladja azt, akinek jól megy a csapatnál. néhány kritikus fontosságú, vagy a későbbiekben még többet hozó játékost leszámítva... végy olcsón, add el drágán! ha valakinek nem megy, játszatja, mert különben a későbbiekben nem tudja eladni, és rajtamarad, vagy szerződése lejártával pá.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.23. 16:07:56

á, péntek van. meg osztán, minek? nem oszt, nem szoroz. @imici77:

Everred 2010.04.23. 17:37:43

@Woland: pontosan az anyagiak miatt vártam kiesőnek a Pompey-t. A Hull gyakorlatilag másfél éve van mélyrepülésben, nem tudtam elképzelni, hogy Phil Brown ki tudja rángatni őket ebből. Nem volt indokolatlan az az edzőváltás, csak hát persze nem Dowie-t kellett volna hozni, aki hát finoman szólva is egy alsó kategóriás edző... A Burnley-nek meg túl sok a másodosztályú játékosa, meg hát persze Coyle elvesztése az masszívan betett neki. Csak ugye Coyle alatt is szereztek összesen egy darab pontot idegenben, úgy meg kurvára nehéz bennmaradni.

Everred 2010.04.23. 17:38:54

@Lezuzius: "kb. a Chelsea/ManU-val teljesitett egy szinten."

A 11 bajnoki cím nálam sehol nincs egy szinten a hárommal :-)

Lezuzius 2010.04.23. 22:28:15

@Everred: ok, akkor ez a harom csapatt kuzdott a bajnoki cimert, ki tobb, ki kevesebb sikerrel :)
süti beállítások módosítása