Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Római sokkterápia - Serie A, #33

2010.04.13. 13:24 _benito

Az elmúlt évek legnagyobb európai sokkja lenne, ha a Roma megcsinálná az Intert. 25 játéknap után nem az Interrel kezdődik a tabella, hanem a 23 meccse veretlen Romával, amely október vége óta 17 győzelmet aratott, és 2004 óta először vezeti pontelőnnyel a Serie A-t. Lesz-e az utóbbi évek legdurvább bajnoka? Nem tudjuk, de egyre több minden szól amellett, hogy lehet. A Milannak az ikszért is vergődnie kellett a Catania ellen, a Juventus legalább nyert, és időtlen idők óta nem kapott gólt. Folytatódik a versenyfutás a 4. helyért, ebben már nem is az újra szívó Napoli a Palermo legnagyobb ellenfele, hanem a meglepően szar derbit behúzó Sampdoria. A Lazio a Bologna megkalapálásával jelentős előnnyel vezeti a bennmaradási versenyfutást, de még lesz miért hajtania a római derbin: ha másért nem, hát azért, hogy ne a Roma legyen a bajnok.

A Roma okosan letette a batyut egy hónappal ezelőtt – más magyarázat egyébként sincs a Panával szemben elbukott EL-nyolcaddöntőre –, talán Ranieriék már akkor ráéreztek, hogy érdemesebb a bajnokságra koncentrálni. Az Interen ugyanis nem csak egy, de mindjárt két hasonló méretű zsák van, és mivel mégsem lett ledumálva a Fiorentina elleni rangadó, most már valószínűleg tényleg ráhajt a triplázásra a megalomániához igencsak vonzódó Mourinho.

Megverhették volna a Fiorentinát, de végül jogos döntetlen született (2-2), ezzel pedig az Inter búcsút intett az első helynek. Innentől tehát az Atalantát felaprító (2-1) Roma kezében van a saját sorsa, ha nem hibáz, bajnok. Ha megfeszülnek a többiek, akkor is. Ráadásul a Roma sorsolása a legkedvezőbb, bár az Interé sem rossz – a Milan sorsolása pedig a tökmindegy kategóriába tartozik. Egyébként nehéz.

Roma: Lazio (i), Sampdoria (o), Udinese (kupa, i.) Parma (i), Cagliari (o), Chievo (i)
Inter: Juventus (o), Barcelona (BL, i.), Atalanta (o), Barcelona (BL, o.), Lazio (i), Fiorentina (kupa, i.), Chievo (o), Siena (i)
Milan: Sampdoria (i), Palermo (i), Fiorentina (o), Genoa (i), Juventus (o).

A sorsolásokhoz kéretik hozzávenni, hogy már a kupaelődöntőben is az Internek lesz a nehezebb dolga, hiszen más dolog egygólos előnnyel Firenzébe menni, mint kétgólossal Udinébe. Nyilván mindenki rájött már, de még egy Roma-Inter is összejöhet a kupadöntőben. Aztán persze az Internek ott van a Barcelona elleni BL-elődöntő is, ahol szintén nem lesz esélytelen. Ha pedig sikerülne kiverni a címvédőt, Mourinhót már nem is nagyon érdekelné a bajnoki cím, bármit mondana. Azt gondolom, bőven ráérünk még elemezni, egy hetet legalábbis biztosan, hiszen a versenyfutás Rómában kap új impulzust a héten, az Örök Derbi után már okosabbak leszünk.

Annyit már most kijelenthetünk, hogy a Roma és Claudio Ranieri alaposan rácáfolt a szezon során hol kisebb, hol nagyobb rikácsolással támadó károgókra. Az idei szezon egyébként is a komoly előjel nélküli változásokról szól (elég csak Ronaldinho újjászületését, a Juventus és a Lazio tragikus szezonját, vagy Napoli-Palermo-Sampdoria hármas menetelését nézni), azt ugyanis talán senki nem várta, hogy a szép játékáról híres Roma pont a sótlanul unalmas Ranieri keze alatt kezd el foxtrottot járni a Serie A-ban. A római mester keze alatt valahogy minden elkezdett működni, bejöttek az igazolások is, tényleg minden klappol most Rómában. A bajnoki címhez ilyen közel kerülni egy málnalekváros árokból indított rajt után több mint csodaszép. Gratu!

Nyert a Juventus (-Cagliari 1-0), és ezzel továbbra is ott tartja a szégyendurungot a Serie A fölött: ha ez a csapat odaér a negyedik helyre, akkor mehet a büdös francba mindkét déli milliomos, nem is érdemlik meg a BL-t. Aki még nem érdemli meg, az a Juventus, de ez már egy másik történet. A Palermo hátrányból fordítva győzte le a Chievót (3-1), és továbbra is őrzi az utolsó BL-helyet, amiben már nem a Parmától hazai pályán leszívó (2-3) Napoli, hanem a derbit Cassano fejesével megnyerő Sampdoria (-Genoa 1-0) az ellenfele. A Lanterna egyébként ritka sótlan volt (a Genoa élőképe azért fasza volt), a városban korábban kiverekedték magukat a felek, a meccsre már kevés lőszer maradt.

A Lazio 0-2-ről felállva verte a Bolognát (2-3), ami egyben statement is: szeretnénk bennmaradni, grazie. A Siena még reménykedhet a Bari legyőzése (3-2) után, a Livorno viszont már igazából semmiben, főleg, miután kikapott otthon az Udinesétől (0-2).

Risultati e classifiche

291 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr271917401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iustizmord 2010.04.15. 11:46:45

@Mr.AT: "Tudod ezzel az a para (már előre látom, hogy ez lesz), hogy ha kiderül 10 másik csapatról (including Inter) is, hogy gyakorlatilag tök ugyanúgy kétoldalú kommunikációt folytatott a bíróküldésről, mint Moggi, akkor azt fogják mondani, hogy hát ne tegyük már tönkre teljesen a saját focinkat, és nem lesz semmi következmény. Nyilván egy rakat élcsapatot nem fognak egyszerre kizárni az első osztályból, ahogy már anno sem tették, csak és kizárólag minket.

Moggit kb. felmentik, a többiek kapnak kis ejnyebejnyét, max. pontlevonás, csúnya, rossz kisfiúk voltatok, aztán ennyi."

ez is valószínű így lesz, gyetértek

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.15. 11:52:51

@Iustizmord: annyit pontosítanék, hogy moggi büntetése azért volt súlyosabb (és így a juventusé is), mert azzal vádolták, hogy bűnszervezetet - cupola - hozott létre, amit ő vezetett.

ennek az egésznek nem az inter besározása a lényege, hanem az, hogy bebizonyítsa, mások ugyanolyan sarasak saját maguktól, így szó sincs bűnszövetkezetről, csak egy csomó rohadt csaló van (incl. moggi)

én sem várok nagy döntéseket, csak annyit, hogy a nagy hangon csalózó inter-, és milan-szurkolók kicsit visszább vegyenek a hangjukból tudva, hogy pont olyan sarasak voltak, csak a juventus ebben is a legjobb volt: a legnagyobb, leghatékonyabb geci náluk nyomta.

Iustizmord 2010.04.15. 11:58:43

@_benito: a milanosok nagyhangon csalóztak volna? lehet h csak én nem emlékszem, de a kapott büntetés fényében nem lehetett bölcs dolog.

de az interesek ekörben tényleg arcoskodtak

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.15. 12:03:46

@Iustizmord: Meg benito.

Engem kurvára nem érdekel a bíróküldés, meg ilyesmi minek nézzek utána? Engem a csapat érdekel meg a foci. nem is fogok vele foglalkozni.

Iustinak mint "pártatlan" tagtól kérdezném, hogy hol is bizonygatom az Inter "ártatlanságát"? Azért mert Interes vagyok léci ne rajtam éld ki a frusztráltságod.

Moggi ennyire rá akarja verni az Interre, akkor az Internek rá kell verni a Milanra, akkor berlusconi közbe lép és senki nem kap senkit. Mert ő az egyetlen olasz aki az atyaúristen felett is áll.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.15. 12:05:41

@giacinto: Akkor a bírókat szembesíteni kell Facchettivel. :) Csakhogy meglegyen a napi adag fekete humor. :)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.15. 12:06:18

@Iustizmord: Ja és hol arcoskodtak az Interesek? A kezükre csapnék.

Iustizmord 2010.04.15. 12:18:55

@Great Cornholio: részben kajánkodtam. ahogy szoktam. de no offense. az arcoskodás allatt azt értettem, és ez pl. giacintoból elő is jön, hogy a lehetőségét is kikéri az inter érintettségének, amolyan "egyetléen szűz a ribancok között" módon közelít a csapatához. vö. nem lehetett úgy, tehát nem is volt úgy. de ez a besározós duma a részedről sem volt amolyan férfias szembenézés azzal, hogy tán az inter se különb a calciopoliban mint a juve vagy a milan.

Iustizmord 2010.04.15. 12:20:08

@Great Cornholio: btw még azt nem fejtettem meg hogy az avatarod hogy jön a cspatszimpátiádhoz?

mintha MrAT Raul-t vlasztaná.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.15. 12:25:39

@Iustizmord: Nem választás kérdése a szimpátia. :)
Anelka meg egyrészt szvsz kiváló technikájú játékos, (főleg ha csatárként játszana) másrészt a bad ass figurákat bírom, ha Anelka abbahagyja és Balo továbbfejlődik akkor majd Mario lesz az új aktív kedvencem :DD

Iustizmord 2010.04.15. 12:29:08

@giacinto: "mi volt a poziciója? elnök? alelnök? vezérigazgató, sportigazgató? mi?" "és csak mert Facchettit is bőven alelnöközted

öööö, nem moratti volt a tulajdonos? vagy az nem pozíció hanem dologi jogi igény, civilisztikailag? facchetti meg nem al- hanem full elnök volt, sag schon,mit változtat?

szvsz ez a "nem a kútba szartam csak a kávájára 'oszt belelöktem" c. megközelítése a dolgoknak.

federicapellegrini 2010.04.15. 12:30:57

"pont olyan sarasak voltak, csak a juventus ebben is a legjobb volt: a legnagyobb, leghatékonyabb geci náluk nyomta."

igen, és az a geci annyival nagyobb, és hatékonyabb volt, mint a többi, hogy a juventus tolás volt egyedül tapasztalható.
tehát: moggi-> feltűnő csalás 2 évig, amit mindenki lát
"a többi"-> bár ugyanolyan sárosak, mint moggi, látszólag semmiféle tendenciózus csalás.
moggi igencsak god mode-ban tudhat csalni, pláne hogy a legnagyobb ellenfél, milan mögött a liga-, és miniszterelnök is ott állt

Iustizmord 2010.04.15. 12:31:39

@Iustizmord: Anelka meg egyrészt szvsz kiváló technikájú játékos

főleg a transfer- és önhypolási technikája tökéletes. ha bad ass kell, arra meg matrixnál kevesen alkalmasabbak érdekes hogy gattuso meg matrix nagy haverok. :o)))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.15. 13:02:45

@Iustizmord: Gondolom láttad is játszani, ugye? :)
Drogba megsérül és rögtön gólkirály. (de drogba visszatérte után jobbszélső megint) kb olyan mintha Seedorf lenne a gólkirály a Milanból. :)

elég sok ember van avilágban és itt is a fórumon, akik egy játékos tudásának megítélésénél első körben a szimpátiát veszik alapul, és mintegy mellékesként veszik számba, azt hogy, hogy köszön a labdának. :)

calcio_di_rigore 2010.04.15. 13:39:58

@giacinto: miről??

@federicapellegrini: ilyenkor szoktam kérni másoktól is, hogy írjál konkrétumokat a csalásra, pl. a 05-06-os szezonból. Általában nem válaszolnak.:)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.15. 14:07:11

Szerencsére a Sport TV adja a élőben a megváltozott időpont ellenére is a derbit.

giacinto 2010.04.15. 14:15:01

@_benito: "én sem várok nagy döntéseket, csak annyit, hogy a nagy hangon csalózó inter-, és milan-szurkolók kicsit visszább vegyenek a hangjukból tudva, hogy pont olyan sarasak voltak, csak a juventus ebben is a legjobb volt: a legnagyobb, leghatékonyabb geci náluk nyomta. "

nem érzel ellentmondást?

pont ugynaolyan sarasak VS. juve ebben is a LEGJOBB, LEGNAGYOBB, LEGHSATÉKONYABB

akkor miért kell a legnagyobb büntetésen sirni?

leirtad Te magad: a legnagyobb geci nálatok volt. bűnszervezettel.

máshol volt ilyen? nem. akkor másnak is jár ILYEN durva bünti? nem.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.15. 14:20:59

@giacinto: látom már, hogy veled a világon semmi értelme nincs vitába szállni, mert fegyvertelenebb vagy, mint egy kiscsopis gyurmaegylet.

bocs, hogy egyáltalán megpróbáltam, többet nem teszem, ígérem. további jó rugózást.

Mr.AT 2010.04.15. 14:24:42

@_benito: Mondjuk az egyébként etnikumtól függ, hogy a kiscsopis gyurmaegylet mennyire fegyvertelen. :-) Remember Maugli a Blaháról.

@giacinto: Back to level1. Ti kaptatok BÁRMILYEN büntetést már? Nem. Ti is sárosak vagytok? Igen. Any more questions?

csirko pasek 2010.04.15. 14:31:12

@_benito: korábban pedzegetted, hogy írsz egy komolyabbat a calciopoli-ról. Határozottan érdekes lenne, mert ha jól értettem eléggé beleástad magad a témába.
Én is próbáltam követni az eseményeket, de asszem kevesbb infóm van a sztoriról. Ezek alapján én azt látom, hogy a Juve, élén moggival nagyon kemény dolgokat vállalt, ami nálam abszolút kimeríti a szándékos csalás fogalmát. Ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy sem a Milan, sem az Inter nem patyolattiszta, de a meglehetősen szűkös információmennyiség, ami rendelkezésemre áll, azt mutatja, hogy hatalmas különbség van a Juve és a többi csapat szerepe között a calciopoliban.
Szóval abszolút no offense, inkább arról van szó, hogy szeretném jobban látni a sztorit, és Te, mint aki beleástad magad a témába, ráadaásul Juve drukker vagy, lehet, hogy tud mutatni egy olyan perspektívát, ahonnan árnyaltabb a kép.

calcio_di_rigore 2010.04.15. 14:32:58

Kár, h juvésok nem mehetnek a holnapi derbire, biztos lenne osztás oda-vissza.

Ez megvan ugye?:))
static.blogo.it/calcioblog/432_ATT4032843.jpg

Iustizmord 2010.04.15. 14:53:16

@Great Cornholio: SOSEM nézem meg a kritizált / boncolgatott játékosok meccseit, nem akarom hogy bármi is befolyásoljon a véleményalkotásban.

te is inkább nekem higgyél mint a szemednek :o)

szal, anelka indult az arzenálból, ott jó volt, aztán real ahonnan kivágták asszem, majd psg (?) , ahol nem vált be, majd valami angol középcsapat és végül mindenki meglepetésére a cselszi ahol azért a világot nem váltja meg, viszont őszinte kacajt fakasztott hogy őérte fizették összesítve a legtöbb átigazolási zsét. ahhoz képest nem egy nagy was ist das.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.15. 14:55:19

@csirko pasek: nem tudom, hogy mennyire ástam bele magam, mert sajnos nem tudok olaszul, és csak nemrég kezdtem beszélni a témáról olyanokkal, akik képben vannak.

azt hiszem, elég sokat tudok róla, de az biztos, hogy nagyon sok időm és energiám ment el rá, úgyhogy nem akartam csak simán kiposztolni. írni akartam egy e-bookot a dologról, ami azért jó, mert kép és videó is férne bele, és pénzért eladni, de ebből valószínűleg nem lesz semmi, úgyhogy lehet, hogy összeszedem magam, és megírom.

soha nem tagadtam, hogy a juventus szerintem is bűnös volt, és megérdemelte a büntetését. nekem azzal van bajom, hogy vagy mindenkit büntessenek meg, vagy senkit. és nem, NEM volt jelentős különbség a manipulációban.

ja, de: a juvetól soha senki nem fenyegetett meg partjelzőt, hogy betörik a fejét, ha lest ítél a milan ellen.

mindjárt jön a nagyokos, hogy moggi meg bezárta paparestát, csak azt nem tudja, hogy ennek a világon semmi nyoma nincs sehol. sem a jelentésben, sem sehol, a calabriai kamerák rögzítik, ahogy a bíró rendes időben kilép a stadionból.

egyébként van a lehallgatott beszélgetések között egy moggi és paparesta között egy nappal a regginával játszott meccs után. a bíró bocsánatot akar kérni, mert látta ő is, hogy tévedett, mire moggi csak annyit mond, "nincs miről beszélnem magával", és lerakja.

a mocskos csalója.

horas 2010.04.15. 14:56:33

@Iustizmord: Azért 8 pontnyi levonást hiba lenni összefügésbe hozni,hogy Berlusconi atomra lefossa már a Milan-t évek óta...

A bundabotrány utáni évben nyertetek BL-t miről beszélsz?

Piiii 2010.04.15. 14:57:11

@giacinto: még egyenlőre folyamatban van az ügy úgy tudom. tessék megvárni a végét

csirko pasek 2010.04.15. 15:11:26

@_benito: remélem nem lett csömöröd, és nem adod fel, mert tényleg eléggé összetett és izgalmas a topic ;)
Amit nem látok tisztán, hogy miért ne lett volna jelentős különbség a Juve és a többi csapat között, de remélem előbb-utóbb erre is fény derül.
Sztem a Paparesta-s eset csak egy a sok közül, nem csak a bírókkal történtek alapján gondolom, h nagyon nem volt tiszta, ami történt. Nálam a Zlatan-os sztori (elküldi a rákba, h miért lett 4 gólt egy meccsen, amikor nem ebben állapodtak meg) legalább annyira felháborító.
Arra akarok kilyukadni, hogy ahol tudta gátlástalanul manipulálta a dolgokat.
DE! azt mindenképpen hozzátenném, hogy szerintem Olaszországban mindegyik csapat próbálkozott trüközéssel, a különbség leginkább abból áll, hogy Moggi extra sikeresen nyomta a manipulálást. Vagyis morálisan (ha fociban egyáltalán van értelme ennek a kifejezésnek) kb ugyanaz a szint mindegyik csapat, mindenki akart ügyeskedni, de mivel messze Moggi volt a legprofibb ebben, így ő és a csapata a legsárosabb.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.15. 15:15:41

@csirko pasek: az ibrás sztori tényleg csúnya (valahol kurva vicces is), de hát mi a tököm köze van a GEA-nak a juventushoz?

csak egy kérdés: ha elfogadjuk, hogy mindenki rohadék csaló (merthogy az), akkor vajon hogy tudott moggi ilyen sikeres lenni úgy, hogy a bajnokság, a liga, a coni, és a sport döntőbíróság cakkpakk a milan és az inter kádereiből állt?

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.04.15. 15:17:46

@Iustizmord: én csipem a csávót, jó figura. szvsz amit ő csinál, az a ritkább, de szerintem rendesebb megoldás. játszott, ha hívták nagyobb csapatba, ment. ha kispadozott, azonnal elhúzott, és nem ücsörgött a sült galambra várva... elment nagyból kisebbe is. szvsz így mindig focizott, mégha épp a Boltonba volt a megváltó... de beválik a Cselszibe is. biztos hibádzik valahol a gondolatmenet, de sebaj, az enyém, belefér. :)

csirko pasek 2010.04.15. 15:24:46

@_benito: Sztem Moggi úgy tudott sikeres lenni, hogy ő csinálta messze a "legprofibban", leghatékonyabban. És nem csak a manipulálást. Egy kicsit távolabbi perspektívából: az ilyen jellegű trükközés teljesen összefügg egy klub irányításával sajnos. Vagyis minden lehetséges eszközt felhasznált, hogy a Juve jobb legyen. Ennek része a transfer policy, ami Moggi és a triumviráus alatt valami elképesztően hatékony volt (azóta sem láttam ennyire profi, hatékony és eredményes átigazolást levezénylő edzőt/csapatot/stábot). Ezt azért tartom fontosnak megjegyezni, mert amennyirre profin tudta, hogy milyen játékosokat kell megvenni, hogy a csapat jobb legyen, és hihetetlen egységes "kerek" keretet kialakítani, annyira hatékonyan csinálta a féllegális/illegális ügyködéseket.
Szóval én úgy látom, hogy a legfőbb kérdés az, ugyanannyira ítéljük el mindegyik csapatot, mert mindegyik próbálkozott teljesen szabálytalan/tiltott dolgokkal, vagy nézzük meg, melyik mennyire volt hatékony, és ez alapján ítéljük meg a helyzetet.

Mr.AT 2010.04.15. 15:48:11

@csirko pasek: "Szóval én úgy látom, hogy a legfőbb kérdés az, ugyanannyira ítéljük el mindegyik csapatot, mert mindegyik próbálkozott teljesen szabálytalan/tiltott dolgokkal, vagy nézzük meg, melyik mennyire volt hatékony, és ez alapján ítéljük meg a helyzetet."

Bocs, de ez kb. olyan, mintha egy drograzzia után elkapott tiniknél nagyobb büntetést kapna az a tini, akinek jobban leért ugyanaz az anyag... :-)

csirko pasek 2010.04.15. 15:53:38

@Mr.AT:
OFF
(huhh, ez megaoff, de...)nem, sztem ez olyan mintha egy drograzzia után elkapott tiniknél jobban megbüntetnék azt akinél 22 szart találnak, mint azt akinél csak 1-et, még akkor is, ha mind2 22-t akart volna :)

ON
és akkor a doppingbotrányról még nem is beszéltünk ;)

federicapellegrini 2010.04.15. 16:05:19

@calcio_di_rigore: más nem tudom, miért nem válaszol, én szimplán a felejtés miatt nem tudok -most, 2010-ben- példálózni. szerintem a büntetés által érzett elégtétel szívta ki belőlem a példákat, mert anno számoltam és gondolatban megőriztem őket.
tehát a "csalózás" ilyenformán nem több, mint alátamasztatlan vagdalkozás, de akkoriban -többedmagammal- még a botrány előtt biztos voltam benne, hogy itt cheat esete áll fenn

calcio_di_rigore 2010.04.15. 17:00:13

@federicapellegrini: én már többször elismertem itt is, hogy a 04-05-ös szezonban voltak olyan bírói ítéletek a Juventus javára amelyek erősen megkérdőjelezhetőek voltak. A 05-06-os szezonban viszont mi volt? Egy Udinese elleni meccs után napokig vitatkoztak azon, hogy Del Piero gólja lesről született vagy sem. Akik szerint igen, azok csaló juvéztak már akkor is, egyetlen ilyen eset miatt.

Egyetlen dolog zavar engem, hogy alapdolgokban nincs közmegegyezés: azzal érvelnek pl. az interisták folyamatosan, hogy ők nem csaltak, mert nem nyertek bajnokságot. Ki akadályozta meg őket abban, hogy pl. 2002-ben behúzzák az utolsó meccsüket? A Juve is veszített el az utolsó fordulóban bajnokságot, amikor egy játékra alkalmatlan pályán kellett játszaniuk Perugiában, ahol ki is kaptak 1-0-ra. Ha akkora császár volt Moggi, miért nem szólt le, h ilyen pályán nincs játék? Amikor Lippi keze alatt összeesett a Juventus, akkor az eredményeken is meglátszott. Egy jó szezonkezdet után harmadikok lettünk, mert a csapat szétesett, és nem volt elég erős.

Lássuk be, ügyeskedni lehetett, de szar csapattal bajnokságot nyerni nem. Sem akkor, sem most. Az Inter nem volt scudetto matéria, ennyi a történet.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.15. 17:37:25

"Készen állunk!" - mondta Rocchi Formellóban a szurkolóknak. "Nagyon fontos a vasárnapi meccs, mindannyian érezzük. 90 percig fogunk küzdeni, teli adrenalinnal, ezt fogjátok látni! Emlékszünk arra is, hogy Totti mit csinált a meccs után az ujjával, ezt is vissza fogják kapni!"

federicapellegrini 2010.04.15. 17:45:55

@calcio_di_rigore: igen, a 2004-05 volt igazán durva (a juvét tolták, de nekem úgy tűnt, hogy a milant húzzák, nemhogy csak kisebb mértékben segítenék...).
az ettől korábbi szezonokban nem tapasztaltam, hogy bárkinek is fújnának, és az is fix, hogy fair körülmények között sem nyert volna az inter scudettot nevezett 2 évben. az is egyértelmű, hogy csak csalással nem lehetett bajnokságot nyerni, az a juventus rohadt erős volt, és az akkori milannal együtt a 2000-es évek szvsz messze legjobb olasz csapatai voltak.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.15. 18:51:45

@Mr.AT: A drograzzia során nem mindegy, hogy heroint, vagy füvet találnak nálad. :))

Inkább mi lenne ha a holnapi meccsről értekeznénk inkább, kezd unalmas lenni a csalózás megint.

LevyASR 2010.04.15. 19:23:06

@Great Cornholio:
Ott nem lesz csalás? Má' csak a szereplők miatt kérdem án' :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.15. 19:33:24

Az nem semmi, közel 100 millió euróból gazdálkodhatnak nyáron a Juventusnál? Tényleg irigylésre méltó összeg, csak egyszer lenni ennyi pénz egy átigazolási időszakra a Laziónál...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.15. 19:40:44

@rexford: Én úgy olvastam, hogy összesen 200, aminek a fele elmehet idén is. Nem semmi, na.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.15. 19:50:16

@rexford: Én azt olvastam ki, hogy FORMER referee, vádol vesztegetéssel egy halott embert. De érdekes lesz a bizonyítás is.

Ha a Juvenak fizetnenek kárpótlást, úgy hogy ők is ugyanúgy bűnösök mint a többi 10 egyesület, azzal úgymond jóvátennék a kizárás hibáját, nem értem az Intert miért zárnák ki hisz 1 a sok közül.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.15. 19:52:16

Amúgy meg adjanak a Juvenak egy rakat pénzt, vegyék el az Inter ajándék bajnoki címét oszt zárják le az egészet.
Majd próbáljon az olasz foci egy lépést ELŐRE is megtenni.

giacinto 2010.04.15. 19:54:05

@_benito: "mi a tököm köze van a GEA-nak a juventushoz? "

jogosulatlan előnyhöz juttatta a juvet moggin keresztül. leirom ám még párszor.

de nem baj, majd lekiscsopizol és el lesz rendezve minden.

horas 2010.04.15. 19:58:08

@Great Cornholio: "Amúgy meg adjanak a Juvenak egy rakat pénzt, vegyék el az Inter ajándék bajnoki címét oszt zárják le az egészet.
Majd próbáljon az olasz foci egy lépést ELŐRE is megtenni. "

Az mekkora igazság papa.Ezt adnia kell mindenkinek itt.

rexford 2010.04.15. 19:59:54

@Great Cornholio: Nem a former referee és a halott ember szempontjából érdekes az ügy.

"Amúgy meg adjanak a Juvenak egy rakat pénzt, vegyék el az Inter ajándék bajnoki címét oszt zárják le az egészet." Ez a minimum. A szurkolókat úgyse lehet semmivel kárpótolni az elmúlt 4 évért.

giacinto 2010.04.15. 20:00:24

LOL 200 milla a juvénak. és ha a többi csapat is bűnös, akkor a kizárással együtt rögtön kapják ők is a 200 millát? :)

nevetséges újságirói találgatások mennek egyelőre.

és hogy jött ki ez a 200 milla? ki fogja kifizetni? az állam? a FIGC?

ja tudom már, Moratti.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.15. 20:00:56

@giacinto: khm... úgy értem, a gea ügyét a római, a calciopolit meg a nápolyi ügyészség tárgyalta, nem is egy eljárás volt a kettő. mindjárt jön a zeman-féle dopping, meg buffon fogadása, az egész tetején meg kettős könyvelési ügy.

de milyen jogosulatlan előnyhöz? lehallgatták a telefonját? vagy az útlevelükkel ügyeskedtek?

még egyszer, pajtásom: NEM moggi, és a juventus bűnösségét vitatom. hanem azt, ami most ki is derült.

giacinto 2010.04.15. 20:03:00

@csirko pasek: nálam a te verziód a legvalószinűbb. lehet hogy mindenki próbált ügyeskedni, csak nem mindegy hogy mivel és mennyit, meg hogy annak milyen eredménye lett és mennyivel károsultak a többiek ezáltal.... ez sem egy utolsó szempont.

rexford 2010.04.15. 20:03:25

@giacinto: Ennél valszeg többet költött, hogy valahogy összehozza az Inter bajnoki címeit, és csak így sikerült, ahogy.

horas 2010.04.15. 20:05:11

@rexford: Az elmúlt 4 évből 2 az amit adok,a második ligás és az utána lévő.Az,hogy két szezon alatt a Juve nem képes előrelépni arról már nem tehet senki sem.

giacinto 2010.04.15. 20:06:06

@_benito: nem, most az jön hogy ez a sok botrány mind a juve körül fordul elő :))

ne kelljen már ennyire szájbarágni....
nem igaz hogy nem érted.

Moggi megmoindja Zlatannak, hogy játsszon szarul az Ajaxban---> ára lemegy---> olcsóbban meg tudják venni.

egyébként én a híres Cannavaro-Carini cserét is kivizsgálnám, mert abba a cserébe épeszű ember nem ment volna bele. kb mintha most elcserélnénk Chiellinit-Orlandonira....

horas 2010.04.15. 20:06:31

200 milla=4 Melo+4 Diego...
:)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2010.04.15. 20:07:04

@rexford: Mondjuk a Juven kívül senkit nem érintett meg az ügy mégis eddig meg se közelítették az Intert, Hova tűnt a Milan Roma meg a többiek?
Olyan jó hangoztatni hogy az Inter ajándékba kapta a címeit. a maradék 19 meg asszisztált hozzá ugye?

giacinto 2010.04.15. 20:07:48

az útlevél-ügy meg lett büntetve, Recoba 1 évig lógatta a lábát. Vieri pedig minimum ennyit megérdemelt, amiért bomlasztotta a csapatot és nem kis gyanú volt rá, hogy másfelé kacsingat, elad meccseket stb.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.15. 20:08:34

@giacinto: ez tényleg röhejes. mert akkor ugye egyből ott a kérdés, hogy a milant miért nem zárják ki? a collina-féle milan szopkodásról nem lesz egy szó sem? vagy tulio (mi)lanese? mindez úgy, hogy közben a liga elnöke uncle fester? ezeket a kérdéseket miért nem teszi fel senki.

berlusconi a bomba másnapján azt mondta, követelik a scudettókat, amiket a juventus elcsalt tőlük. ha könyvet írnék róla, ez lenne a címe: ide az elcsalt scudettókat!

giacinto 2010.04.15. 20:09:48

egyébként biztos vagyok benne, hogy Moggi ezt is megfogja úszni.

giacinto 2010.04.15. 20:11:24

@_benito: a milanról most is alig esik szó. pedig tudomásom szerint durvábban vannak, mint akár az Inter.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.15. 20:11:54

@giacinto: szerinted van olyan menedzser, aki nem így csinálja? mert szerintem egy sincs.

nem hiszem, hogy fegyvert kellett fogni ibra fejéhez, hogy a juventusba igazoljon, de lehet, hogy csak rosszul tájékozódom a futballvilág történéseiben.

seedorfot meg pirlót épphogy nem kidobta az inter, így emlegess épeszű embereket.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.15. 20:12:55

Na, csak elolvasta a cikket, így már tiszta. Kíváncsi leszek a döntésre, a Laziónak bár lenne megint egy olyan éve, mint a bundabotránya után.

Adriano87 2010.04.15. 20:17:27

Juventus mire fel kapna 200 millió euró kárpótlást a kizárás miatt?

rexford 2010.04.15. 20:17:48

@giacinto: Miért, a múltkor mit úszott meg? Eltiltották egy csomó időre, a csapatát kicsinálták, milyen büntetés kéne még egy ilyen "vád" alapján?

giacinto 2010.04.15. 20:20:29

@_benito: Pirlo egy 20-21 éves senki volt amikor nálunk volt, a posztján Roby Baggioval. senki nem tudhatta mi lesz belőle.

tényleg, Giovincoból mi lesz? nem tudhatjuk és valszeg le fogtok mondani róla ti is. mindenhol vannak ilyen hibák.

de ilyenről hogy a menedzser megmondja hogy DIREKT játssz szarul hogy olcsóbb legyél, nevetséges.

rexford 2010.04.15. 20:25:02

@giacinto: "Moggi megmoindja Zlatannak, hogy játsszon szarul az Ajaxban---> ára lemegy---> olcsóbban meg tudják venni."

Valószínűleg egyedi eset, ahogy Moggi egyéb ténykedései is.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.04.15. 20:26:14

@rexford: az mondjuk sztem az egyik legviccesebb lehallgatott beszélgetés, amiben lebassza a mesterhármasért, és követeli, hogy azonnal írja alá a szerződését a juventushoz.

giacinto 2010.04.15. 20:26:32

kár hogy Inter-juve lesz hétvégén (holnap), ott tuti folytatódni fog a téma, de felőlem nyárig hanyagolhatnánk. aztán akkor majd vediamo.

rexford 2010.04.15. 20:27:11

Mindegy, várjuk meg, mi lesz az ügy vége. Amit a bíróság mond, az lesz az igazság. Az interesek is erre hivatkoztak anno, semmilyen más körülményt nem voltak hajlandóak figyelembe venni.

giacinto 2010.04.15. 20:30:08

@_benito: beharangozó mikor lesz? rövid lesz, vagy szokásos bővebb derby elemzés?

rexford 2010.04.15. 20:30:44

@_benito: Ezeket a telefonfelvételeket nem igazán értem: ezek célzott lehallgatások, vagy mindenkinek a telefonhívását ever rögzítik, és később elő lehet bányászni őket?

giacinto 2010.04.15. 20:31:14

@rexford: "Amit a bíróság mond, az lesz az igazság."

bármi is lesz az, ezt nem fogjuk soha megtudni. mármint hogy mi az igazság.

giacinto 2010.04.15. 20:35:17

@rexford: Zeman feljelentései után kezdték lehallgatni Bergamot.

giacinto 2010.04.15. 20:37:53

Keret holnapra, nincs Chivu, Quaresma, Mariga, Santon, Toldo

Goalkeepers: 12 Julio Cesar, 21 Paolo Orlandoni, 51 Vid Belec.

Defenders: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel.

Midfielders: 5 Dejan Stankovic, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 11 Sulley Muntari, 19 Esteban Cambiasso.

Strikers: 9 Samuel Eto'o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 45 Mario Balotelli, 89 Marko Arnautovic.

rexford 2010.04.15. 21:39:36

@giacinto: Eddig szerintetek az volt az igazság, amit 2006-ban a bíróság kimondott.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.15. 22:00:48

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!): Jogos, e felett átsiklottam. :) Amennyiben nyer a Roma, akkor sajnálom. :)
De tényleg, bővebb, derbire készülő beharangozó lesz?

Iustizmord 2010.04.15. 22:03:30

@giacinto: Pirlo egy 20-21 éves senki volt amikor nálunk volt, a posztján Roby Baggioval. senki nem tudhatta mi lesz belőle.

te komolytalan. Pirlo has played for the Italian youth teams U-15, U-18 and U-21, captaining and leading the latter to victory in the 2000 as the Golden Player and Top Scorer of the tournament. He joined the Italian senior side during the qualification round for World Cup 2002

(FORRÁS: WIKI)

RISING STAR VOLT, EZTET ÚGY MONDJÁK. vagy balotelli is egy 20 éves senki a posztján???? meg santon is? muhaha

szvsz most elismerhetnéd hogy enyhén benézted. olyan jó (sportszerű) lenne látni hogy giacinto is 1x feltezi a kezét: alkúrtam.

Iustizmord 2010.04.15. 22:09:49

komment menj át !!!!!

BruceWayne 2010.04.15. 22:10:18

ahogy végigfutottam most a kommenteken, fociról nem nagyon volt szó az utóbbi napokban.

Pedig szerintem ez a forduló fog dönteni a bajnoki címről. ha ugyanannyi pontot szerez az Inter és a Roma akkor a romának a hátralévő meccseken könnyebb dolga lesz mint az Internek.

giacinto 2010.04.15. 22:22:10

@Iustizmord:

okoska, ha ilyen egyszerű a dolog a rising star-okkal kapcsolatban:

1, miért nem ülsz vmelyik topcsapat transfer-igazgatói székében?

2, miért nem lesz minden U-tizeniksz válogatottakból világklasszis játékos?

Tessék, lökd ide pl. mi lesz Giovincoból, Cigariniből, Pastore-ből, stb... 10 év múlva, mit érnek el, mindegyik klasszis elsz-e a milanban stb.

egyébként meg Pirloért tejeltetek bőven 17,5 millát, bár tudom akkoriban az nem annyit ért mint ma.

giacinto 2010.04.15. 22:27:56

pontositok, nem volt különösebben hasznos tagja a csapatnak (38 meccsen 0 gólegy támadó kp-tól szerintem kevés, még 20 évesen is), alig fért be, igy aztán kölcsön volt adogatva, kb olyasmi szereplő volt mint most Quaresma....

ericcartmen 2010.04.15. 22:35:17

@Nerazzurri: Szerintem még nem dönt, de tény, hogy aki a forduló után élen áll az nagy lépést tesz a Scudetto felé

giacinto 2010.04.15. 23:08:58

@Nerazzurri: "a romának a hátralévő meccseken könnyebb dolga lesz mint az Internek. "

sztem nem, Samp-szintű ellenfele már nincs az Internek és a Tardini sem egy álom-kirándulás.

Piiii 2010.04.15. 23:14:16

www.origo.hu/sport/focivilag/20100415-a-bundabotrany-uj-targyalasa-az-inter-kizarasaval-is-vegzodhet.html

az hogy az inter sáros az ügyben, h jön ahhoz az a dolog, hogy gyorsna adjuk vissza a juvének a bajnoki címet?
attól ők még sárosak vastagon

Iustizmord 2010.04.15. 23:38:01

@giacinto: cimbi, ezt elbaxtad, volt vk akibe nem látta a vezetés oszt másként lett. verd ki a farkad, hánnnnyá cignykereket s mondjad H " AZ INTER ELÉBAXXXTA"

Iustizmord 2010.04.15. 23:41:21

@giacinto: "Okoska, ha ilyen egyszerű a dolog a rising star-okkal kapcsolatban:"

NÉNIKÉD PITSÁJA

"1, miért nem ülsz vmelyik topcsapat transfer-igazgatói székében?"

hm ez jó kérdés, megbundázod nekem?

""2, miért nem lesz minden U-tizeniksz válogatottakból világklasszis játékos?"

mert morati telefonál, nem?

Tévez 2010.04.16. 00:07:15

durva ez a bundabotrány, még mélyebbre taszíthatja (meg maga a gyanú már taszítja is) az egész olasz focit, mondjuk pont az Inter-ről gondoltam azt, hogy hát az hogy van, hogy mki sáros, csak ők nem, az hogy lehet?
Moratti (meg az emberei) simán beleillik a Berlusconi, Galliani, Moggi-féle vonalba, se nem jobb, se nem rosszabb

mondjuk ezek a telefonbeszélgetések elég komikusak, meg az is, hogy ezeket le lettek hallgatva:D

sztem lehet abban is vmi, hogy itt a VB, kell egy motiváció, mint 2006-ban:D, a nagy pech az, hogy az Inter-ben elég kevés az olasz játékos:DD, nem úgy, mint a 2006-os Vb-győztes keret jelentős része a Juve és a Milanból volt ugye:)
(06-ban is ugye a calciopoli-nak biztos volt köze ahhoz, hogy az olaszokban óriási bizonyításvágy égett)

márpedig a legerősebb olasz klub most az Inter, a koefficiensharcban így is szarul állnak az olaszok, ha az Inter-t kizárják, akkor a németek több évre megerősíthetik a pozíciójukat tulajdonképpen az olaszok önhibájának köszönhetően

calciomax 2010.04.16. 17:00:00

elvehetik a 2005-ös scudettot és pontlevonással kezdjük a következő idényt. Ez a max amit el tudok képzelni. Juve kárpótlás 200milláért??? Hát persze + 3BL nekik.....

daneeka 2010.04.16. 17:29:58

goal.com/en/news/10/italy/2010/04/16/1880986/calciopoli-watch-figc-plan-investigation-evidence-goes

gólkomos cikk, fenntartásokkal, de erre felkaptam a fejem:

"I had told Elkann what I thought. He did not defend us. I knew he wouldn't defend us because he had already spoken to [Jean-Claude] Blanc in 2004 and had plans to oust me and [Antonio] Giraudo," - Moggi

És az eltűnt telefonhívásokról csak annyit, hogy ez tényleg egy bohózat...

giacinto 2010.04.16. 18:10:37

Mai hirek szerint Moggiék csúnyán benéztékezeket a nagy terhelő bizonyítékokat.

szétvagdaltak egy csomó beszélgetést, hogy minnél több interes-beszélgetés legyen....

a legsúlyosabbnak félt Facchetti-Collina esetben pedig kiderült hogy nem GF mondta ki a nevet, hanem neki mondták.... erre csak hápogtak Moggiék....

giacinto 2010.04.16. 18:11:22

@Iustizmord:

látom bepörögtél rendesen, pedig vmit válaszolhattál is volna :)

ericcartmen 2010.04.16. 18:13:58

_benito: Lesz ma post? Mert meccs az lesz

Phuturo 2010.04.16. 18:15:02

@Piiii: vagy inkább miért kellett egy másik csaló csapatnak odaadni a bajnoki címet?

giacinto 2010.04.16. 18:54:24

@Phuturo: persze. nyilván. goal.com találgatást tényként leforditani.... komoly.

Phuturo 2010.04.16. 19:11:53

@giacinto: nem mondod! a te forrásod egyenesen a bíróságról van?! aztakurva!

egyébként arra a részre gondoltam amit te is írtál facchetti cáfolásáról, meg amit utána írnak. az nem goal.com-os kitalációnak tűnik, de mondd meg te hol az igazság!:)

TheSt!g 2010.04.16. 19:43:28

Én javasolnám, hogy a ma esti meccs tétje a 3 ponton felül legyen a 2006-os bajnoki cím is, melyet a kispadok mellett helyet foglaló, külön erre a célra kirendelt bírói hármas (De Santis, Collina, Hoyzer) a 90 perc lepontozásával döntene el. :)

calciomax 2010.04.16. 22:44:31

Zéró koncentráció. Ezek ellen ez is elég volt de amit Militó müvelt az kritikán aluli volt.
süti beállítások módosítása