Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Pretenders vs. Contenders II. - Serie A, #31

2010.03.30. 15:08 _benito

A Roma a bordó mez alatt I Szív Czene Attila pólóban újra bizonyítja, hogy a surranópálya csak a suttyóknak okoz gondot. A rómaiak ráadásul, ezt a múlt heti poszt óta még erősebben érezzük, nem is csak az idegesítő légy szerepét játsszák, amit egyetlen hessentéssel el lehet intézni, hanem ennél sokkal komolyabb válaszcsapásra lesz szükség a megfékezésükhöz. A Milan és a Juventus irigykedve bámulhatja a télen lesajnált Romát, miközben az egyik pofára esett egy kiesőjelöltben, a másik meg vért izzadva birkózott le egy másikat. Hosszú idő után valóban izgalmas bajnoki befutónk lesz a táblázat mindegyik részében: a kiesés ellen tusakodók, a BL-helyekért fenekedők, és persze a Pajzsra ácsingózók is jól alakítják a dolgukat. Ja, és persze: vesszen a totonero!

Ígérem, egy darabig nem megyek szabira, de a múlt heti zátonytúra után most a labancoknál lógattam le a lábam 1800 magasról, úgyhogy csak összefoglalókból, a szokásos fórumozásból tudok kiindulni. A pofám azér’ jár így is.

A bírózásba nem mennék bele, és a szerencsének sem tulajdonítanék különösebb jelentőséget a Roma győzelmét illetően. A kapufa, az ugyanis konkrétan mellé, nem is számít kaput eltaláló lövésnek, a különbség csak annyi, hogy visszapattan róla a labda a mezőnybe. Ami még egy összefoglalóban is szemet szúrt, az a Roma tökös játéka. Nem volt olyan érzése az embernek, hogy itten egy kiscsapat próbál minél többet kihozni magából egy nagy ellen, hanem egy magát egyenrangú félnek tekintő csapatot láttunk, amely megindult a bajnoki címért.

És ezt az Inter is megérezte. Nem volt itt BL-re koncentrálás, meg dekoncentráltság, meg „sok van még hátra”-szüttyögés. Az Inter nyerni akart, de megverték. Hogy ez mit jelentett a Romának, azt talán az példázza a legszebben, ahogy Perrotta (?) Toni gólja után egy spontán felemáskorlát gyakorlatot mutatott be Julio Cesar fölött a lécen. És hogy nyílt-e a bajnoki cím? Csak megérzésekről nyilatkozhatunk: az Inter (és főleg Mourinho) nem fogja feláldozni a bajnokságot, még a BL-címért sem. Menni fognak érte, és ha ez a csapat megy valamiért, akkor azt nagyon nehéz megállítani. Mégis, ha a Roma megteszi, története legszebb címét szerzi meg, efelől semmi kétség. (Roma-Inter 2-1)

Fordulhat úgy a helyzet, hogy a Milan a nagy tusakodásból kijön úgy, hogy saját magának szerzi meg története legszebb bajnoki címét (Juve-veréssel, hát van ennél szebb?), hiszen már annak sem sok jele volt, hogy Ronaldinho újra elkezd futballozni, amivel idáig jutottak. De ezt, őszintén szólva, nemcsak nem szeretnénk, és érdemtelennek tartanánk, de nem is tartjuk valószínűnek. Kicsit hosszú ez már hullámvölgynek, ráadásul nem is az első idén, ezért sokkal inkább realitásnak tűnik, és a bajnokság közepe volt a kiugró teljesítmény. A Lazio elleni 1-1 is inkább csak azt bizonyítja, hogy ez a csapat kizárólag Ronaldinho tudományos-fantasztikus formajavulásának köszönhetően jutott el odáig, hogy egyáltalán volt értelme a bajnoki címéről beszélni. A kupa-, és Szuperkupa-védő Lazio meg bennmarad.

Mégis mit képzel magáról ez a senkiházi? Felipe Melóról van szó, természetesen, aki a 31. fordulóban valami hasznosat tett a csapatért, amely 25 gurigáért leszerződtette, és egyből feljogosítva érezte magát, hogy az őt teljesen jogosan kifütyülő szurkolóknak mutogasson. Egy góllal jóvá lehet tenni egy egész szezonnyi semmittevést? Noch dazu, az Atalanta ellen (2-1). Mintha az orvos egy pár pamutzoknival lepné meg a beteget, akinek véletlenül rossz lábát vágta le.

Nem Alexé volt a legnagyobb szabadrúgásgól a hétvégén, hanem Vargasé, aki a sorry_ass Udinese hálóját bombázta szét. A Fiorentina feltámadása sajnos a múlt heti döccenővel (senkit nem érdekel, hogy győzelmet érdemeltek volna Szicílián) megnyekkent, pedig ha azt is hozzák, ott lennének újra a BL-re hajtók között. Így a kupát kell megnyerniük, ha Európába vágynak jövőre – valószínűleg Prandelli nélkül, de már biztosan Della Valle nélkül. (Fiorentina-Udinese 4-1) A Napoli a Cataniát (1-0) nehezebben, a Palermo a Bolognát (3-1) elég simán pofozta le, így tovább tart a harc a negyedik helyért, de jövő héten mindketten nehéz feladat elé néznek: a rózsaszínek derbit tolnak, a Napoli pedig Strandkorlát-rangadót játszik Rómában. A Sampot durván kifütyülték a szurkolóik a Cagliari elleni hazai 1-1 után, pedig még így is győzelmen belül maradt a BL a genovaiaknak. A Genoa sem lehet büszke a Sienából elhozott egy pontra (0-0), a Chievo pedig lassan kikerül a pikszisből: ennyi véletlen nincs, ráadásul előre bemondták mindkettőt, úgyhogy az ember hajlamos egyre inkább elhinni, hogy csalnak. Nagyon kár.

Ez meg annyira jó, hogy muszáj. ("Van egy álmom: Blanc az Internél")

82 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr211880944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calcio_di_rigore 2010.03.30. 15:25:01

Pont hogy bocsánatot kért a szurkolóktól a senkiházi.

JokerZ 2010.03.30. 15:26:19

szerintem Melo épphogy nem mutogatott a szurkolóknak, aki látta a meccset, tudja, hogy a szezonban itt hajtott a legjobban, én úgy érzem, éppen azt fejezte ki, hogy "igazatok van, halálszar volt, amit eddig nyújtottam".

szerintem, de erről meghallgatnám mások véleményét is.

Bandiablo 2010.03.30. 15:27:56

Nem értek egyet Benito-val, szerintem az Internek most fontosabb a BL, mint a bajnokság. Tudom, hogy Mourinho megalomán és beakarja érni a Juvét bajnoki címek számában, de még sokat kell azért gürizni. Az Inter a korábbi években sehol sem volt a BL-ben, most itt a lehetőség legalább az elődöntőig eljutni. Szájhős barátunkat sem azért szerződtették, hogy újfent scudettót ünnepelhessen, azt Mancinivel is elérték.

A Juvéhoz annyit, most legalább a meccs végére időzítették a labdarúgást, de ettől még nem vagyok meggyőződve hogy meglesz a 4. hely. És ha megvan, akkor is mi van, kikap egy angol vagy spanyol selejtezős csapatot és kiesik. Tehát ugyanott fognak tartani. Itt szemléletváltásra, új szakmai stábra, rengeteg új játékosra lesz szükség a fejlődéshez.

drani 2010.03.30. 15:31:16

pedig Melo még pityergett is

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.30. 15:31:28

@peter135: láttad már a brazil válogatottban játszani?

bendtnert és velát vihetik cserébe... és fizetünk 5 misit + fabianski és deal.

calcio_di_rigore 2010.03.30. 15:32:52

@imici77: 20+ Fabregas, a hulladékotok nem kell.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.03.30. 15:34:03

@imici77:

konföderációs kupán tetszett. Ha még Denilsonra cserélnénk el egy az egyben, de még + 1 brazil szambakirályt nem tudna elviselni az idegrendszerem.

Neil Blender 2010.03.30. 15:35:08

Melo nem bemutatott a szurkoloknak hanem elnezest kert. Legalabbis az en olvasatomban. Egyertelmuen nem az latszott rajta mint Ibran a bizonyos esetekben.

En meglepodtem rajta rendkivul emberi es szimpatikus gesztus volt.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.30. 15:35:16

@calcio_di_rigore: Cesc az EL-ben... nemrég egy Bayernos mondta, hogy nem lenne visszalépés a váltás oda, most meg a Juve... Akkor inkább vigye a Barca Őt is, és ne törjön meg a karrierje.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.30. 15:36:34

@peter135: inkább a dántól pattogjanak el a labdák, igazad van :)

micz 2010.03.30. 15:38:22

@Bandiablo: Nem angoltól vagy spanyoltól... A Lokitól vagy a Fehérvártól!!

calcio_di_rigore 2010.03.30. 15:38:46

@imici77: akkor ezt meg is beszéltük, Melo marad.:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.30. 15:40:45

@calcio_di_rigore: amúgy a juvés éve alatt kiszorult a válogatottból? vagy a kapitány bizalma a látottak ellenére töretlen? :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.30. 15:41:39

@Zlatan: oh, ezt akkor benéztem. nekem úgy tűnt, gúnyosan tapsol, de éppen egy híréhez és múltjához méltón teljesítő csapat meccsét streameltem, úgyhogy sajnos a meccset nem láttam.

drani 2010.03.30. 15:44:31

vargas gólja tényleg szép, de nekem kevésbé tűnik tudatosnak mint Alexé

calcio_di_rigore 2010.03.30. 15:45:24

@imici77: szerintem nem szorult ki, de annyira nem figyelem a brazil válogatottat.

Bandiablo 2010.03.30. 15:46:50

@micz: A Lokival és a Fehérvárral nem tudják összesorsolni a Juvét :D

Claudio Marchisio 2010.03.30. 15:47:31

@micz: nem kerülhetnek össze nem bajnokokkal, vágod, ezért jutott el oda idén(09/10) a Debrecen

Bandiablo 2010.03.30. 15:54:01

Felipe Melo esete pont fordított Dzsudzsákéval és Geráéval. A mi üdvöskéink, amikor itthon kell focizni, hirtelen kétballábasok lesznek és a fontos válogatott meccseket rendre elbukjuk (nem az olaszokat kell elpüfölni barátságoson, hanem mondjuk egyszer már végre tétmeccsen a svédeket).

benke_x · http://benkebusto.blogspot.com/ 2010.03.30. 16:10:09

a Roma-Intert és a Milan-Laziot láttam csak sajnos ebben a fordulóban. Mourinho tökösen cserélt, tipikusan jó időben szerzett néhol makis találatokkal tudott nyerni a Róma, ennek ellenére megérdemelték! Melo-n bélyeg van, nehéz kibújnia alóla. Hátul beállt a három kieső neve: Atalanta, Siena, Livorno, hiányozni fog mindhárom az összképből. Nézegettem kik jönnek fel... Lecce pár hete otthon kapott ki 1-5-re Citadellatol, a többi feljutási esélyes között meg van aki még sosem játszott Serie A-ban. Remélem majd ha itt az ideje lesz erről is ez poszt.

Mr.AT 2010.03.30. 16:15:01

@Zlatan: Melo elnézést kért, nem mutogatott, ez vitán felül áll. Még összetett kézzel meg is hajtotta a fejét, japán módra, a bocsánatkérés egyezményes nemzetközi jeleként.

Az előző posztban már leírtam a sommás véleményem róla, ehhez még pár kiegészítés, mert nem tetszik a cikk róla szóló hangvétele:
1. Nem ő tehet róla, hogy ennyit fizettek érte.
2. Nem ő tehet róla, hogy nem a posztján játszatták.
3. Nem ő tehet róla, hogy mások hibái meg ellennek adott gólpasszai miatt már megnyert meccseken bukik el sorban a csapat.

Amiről ő tehet, hogy néha eszetlen, és elveszti a fejét, néha meg elad egy-egy labdát a pálya közepén, feltűnő helyzetben.
De azok, akik a Juventus idei szezonjáért őt teszik felelőssé egyszemélyben (lásd. minden második bulvársport szalagcím), szimplán nem értenek a focihoz.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.30. 16:15:17

Fabregas has '40 per cent chance' for Barca

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.30. 16:23:32

@Mr.AT: ferrara mellett ő a leginkább felelős érte. szerintem. szerinted meg nem. full stop.

Csörszike 2010.03.30. 16:30:03

@Mr.AT: egyetértek, egy emberre kenni bármit is csapatsportban legalábbis szakmaiatlanság. f. melo pedig attól még, h most gyengébb szezont fut, egy kiváló játékos. az volt a fio-ban, és az a válogatottban is. ez a melo-szarozás ugyanaz a bulvár-focihoznemértő-viszont-mindent egy-érvvel-elmagyárzni-akarók hyp-ja, mint ami ment egyidően higannyal kapcsolatban is...

Romanes eunt domus 2010.03.30. 16:30:21

@toerix_: óriási, akárcsak ez
www.youtube.com/watch?v=YAGIngd7y4I&feature=channel

érdemes figyelni Burdissot, a fejese után még akkor is bosszankodik, amikor De Rossi már önkívületi állapotban rohangál :DD

Mr.AT 2010.03.30. 16:32:32

@_benito: Nem őt kellett volna megvenni. A védelem előtt, középen szeret játszani, amúgy Cambiasso-módra, pont, mint Sissoko. És bár mindkettő játékügyes és meg is tud csinálni egy-egy cselt, itt érzik otthon magukat. Előrébb nem. Oda D'Agostino/Candreva stílusú ember kell, még előrébb meg szélső és irányító.

Szar helyen játszott, egy szar csapatban, szar taktikával, botrányosan szar társakkal. Nyilván nem fog tudni csillogni (pláne vkp-ként), törvényszerű lesz nála is a hiba.

És pls írd le azt, hogy "Felipe Melo több és nagyobb hibával hátráltatta a csapatot, mint Tiago és/vagy Grygera és/vagy Grosso", csak hogy világosan érthetővé váljon, hogy mi a fenti mondat súlya.

horas 2010.03.30. 16:37:05

A bírózásba nem mennék bele, és a szerencsének sem tulajdonítanék különösebb jelentőséget a "Roma győzelmét illetően. A kapufa, az ugyanis konkrétan mellé, nem is számít kaput eltaláló lövésnek, a különbség csak annyi, hogy visszapattan róla a labda a mezőnybe. Ami még egy összefoglalóban is szemet szúrt, az a Roma tökös játéka. Nem volt olyan érzése az embernek, hogy itten egy kiscsapat próbál minél többet kihozni magából egy nagy ellen, hanem egy magát egyenrangú félnek tekintő csapatot láttunk, amely megindult a bajnoki címért."

Hát akkor minek tualjdonítod a Roma szempontjából,hogy JC egy nevetséges fejest rá ejt De Rossi lábára,illetve Taddei úgy töri el a labdát 50 fele,hogy pont Toni-t találja vele telibe?
ÉS ahhoz sincs köze a Roma szempontjából a szerencsének,hogy Samuel és Milito 4 méterről széttörik a kapufát...ja kapufa az nem is lövés...az semmi,ha kapufáról megy be lehet emg se adják...bocs...
30 méterekről felrúgdosni labdát Toni-ra az meg tökös játék.Legközöelebb nézd majd meg inkább a meccset.

Olyanról szó sem volt,hogy kis csapat küzd nagy ellen...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.30. 16:37:15

@Mr.AT: nem szeretnék belemenni az árnyékolásba, de nincs a keretnek egyetlen tagja sem, akinek ne lett volna legalább 1 jó meccse.

na, ez alól kivétel felipe melo.

Mr.AT 2010.03.30. 16:47:59

@_benito: Idézzük fel közösen Tiago egy jó meccsét. :-)

Amúgy, tényleg csak az érdekesség kedvéért, te melyik játékost hibáztatnád inkább a szezonért:
A.) Azt, aki egy meccsen nyújt 100%ot, a fennmaradó (eddig) 30on meg 20%-ot, vagy
B.) Azt, aki kb. 28 meccsen nyújt 60%-ot, és mondjuk 3 meccsen 20%ot?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.30. 16:54:46

Gallas named in squad for Barcelona tie

Mr.AT 2010.03.30. 16:58:36

@imici77: Ez szorosan az olasz focihoz kapcsolódó hír. Kicsit hiányolom, hogy a venezuelai pedofil kábszerárusról miért nem írtál egy sort sem. :-)

bobix 2010.03.30. 16:59:27

@_benito: Szerintem ez így nem igaz. Mert pld a Samp elleni hazai meccsen kifejezetten jól játszott.

Szerintem az egész szezon ott lett elba**va, amikor még el sem kezdődött: Ferrara megtartásával és a nyári "alapozással"...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.30. 17:15:16

@bobix: figyi, ez tök fura, mert én is szívesen anyáznám ferrarát, csak nem lenne hiteles, mert az elején én is örültem neki, és úgy látszott, hogy minden rendben van a csapat körül.

posztra igazolt a juve, és nem is rossz játékosokat, mert diego is sokkal jobb annál, amit mutat, melóról meg nem is beszélve. de hát azt azért nem gondolhatta az ember, hogy a felkészülés úgy zajlik, mint az nb iii-ban, és szeptemberben van csúcsformában a csapat.

@Mr.AT: haha, na, jó, tiago egy egészen más történet, ezt belátom. a kérdésedre válaszolva: melo a tavalyi teljesítményének a 0.5 százalékát nyújtja a juventusban nyolc hónapja.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.03.30. 17:15:22

@horas: Kapufákat lőttetek, szabályos gólt nem. Amúgy meg nem minden csatár oldotta volna meg azt a a váratlan szitut, mint Toni, mondhatnám ezért igazoltuk. A Roma megverte a legjobb összeállításában játszó Intert, ezt kár folyamatosan bagatelizálnod. A legutóbbi két döntetlen alkalmával pechünk volt most meg egy kis szerencsénk, így megy ez!

Carlo Zampa énekel, óriási: www.youtube.com/watch?v=GueAvdan6fo

Claudio Marchisio 2010.03.30. 17:16:11

@Mr.AT: szerintem az A, az ki lenne?

horas 2010.03.30. 17:25:31

@popp: Bagatelizál?Csak leírtam,hogy szerencsés győzelem,de tudom,hogy nektek ez a világot jelenti,nehéz látni egészben.
Amúgy nem egy ízben dicsértem Toni-t.
De télleg hagyjuk,mert már uncsi.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.30. 17:25:55

@popp: a lesgóllal direkt nem kezdtem bele a trolletetésbe

bobix 2010.03.30. 17:27:02

@_benito: Egy korábbi posztodban, vagy hozzászólásodban is említetted, hogy eleinte jól "bekajáltad" Ferrara-t; szerintem mindenki így volt vele, és mindannyian el voltunk ragadtatva. Azt mondjuk tudtam előre, hogy nem lesz Guardiola-effektus, de ekkora pofáraesést még legrosszabb álmaimban sem vártam volna.

Viszont ezta csapat körül zajló, természeti katasztrófa nagyságú zűrzavar nem csak az edzők, játékosok sara, sokkal komplexebb annál, de nyilván ezzel nem mondtam semmi újat a Juventinoknak. Amúgy pont most olvastam Luciano barátunk legújabb nyilatkozatát: The future is looking black for Juventus...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.03.30. 17:43:04

@horas: Tényleg uncsi! Várom a hétvégét, Bariban is nyerni kell!

@_benito: Amúgy Faragó Tonó is megmondta, hogy a kapufa rossz lövés. Mennyivel jobb rossz lövés volt Taddei-é!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.03.30. 17:53:23

@_benito: Ja amúgy természetesen a kiskapitány, "Danielino" De Rossi gyakorolta a gingert a felső kapufán, nem Perrotta.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.30. 17:57:57

@popp: már pöte is mondta, de utálok ilyen csip-csup dolgok miatt belenyúlni a posztba.

_romanista 2010.03.30. 18:05:25

@popp: amit írtál / belinkeltél - carlo zampa énekel - az valami egészen k...a jó. carlo zampa a legnagyobb! forza magica!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.03.30. 18:07:35

@_benito: Ha a gólpassz Taddeies volt, akkor a gólöröm De Rossis ;-). Én már csak Core de Romának hívom a srácot.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.30. 18:13:44

@Mr.AT: hátha elviszi Gallast vmelyik olasz csapat, vagy Cesc-et :) amúgy tegnapi a Wigan összeállítását nézd meg országokkal... csodálkozni fogsz :)

gasbert 2010.03.30. 18:20:31

@imici77: Hozzánk jöhetne , Cescért Gallast is eltűrőm a padon :D

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.30. 18:21:20

@gasbert: fiatalok a csapatodba :) nah, ennyit mára. :)

benke_x · http://benkebusto.blogspot.com/ 2010.03.30. 18:32:08

tudom elcsépelt téma, a sérülések is nagyban közrejátszottak a fos szezonban. tudom tudom, normális felkészüléssel, jobban felépített alapozással kevésbé válnak sérülékennyé a játékosok. botrányos hogy sorrendben a csatársor körülbelül így volt variálva: Del Piero-Trezeguet, Paolucci, Del Piero-Amauri, Trezeguet, Del Piero-Iaquinta stb stb. így nem lehet csapategységek kovácsolni. persze hogy a védekező közepek szar felpasszokat csinálnak. poulsen tényleg nagyon gyenge volt, sissokonak itt az NST-n többször is szobrot emeltek, tudom nem feladata egy vkp-nek de nem aléltam bele a fotelbe a játékától. camoranesinek voltak egészen vb keret szintű 20 percre beállásai.
más. ciro karrierjével most mi lesz? van ilyen esetekben második esély vagy süllyesztő azonnal? nem örülnék neki szimpatikus csóka.
kicsit agyaljunk már azon is mennyire lesz jó Kurányi ide?

csapongó voltam, irjatok

popp · http://koncertblog.com/ 2010.03.30. 18:38:56

ó vazeg, benito most veszem csak észre a Czene Attilás hasonlat. Az mekkor győzelem volt már Atlantában, a tesómmal felvertük az egész házat örömünkben. www.youtube.com/watch?v=DG1rxLPsr0Q

tjunior 2010.03.30. 18:41:15

@popp: Zampa, Zuliani imádom az olasz kommentátorokat :)

@_benito: Melonak nem volt jó meccse? Igaz nagyon az elején volt de Roma-Juve 1-3 egymaga leterminálta a Róma középpályáját és gólt is lőtt.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.03.30. 18:44:52

@benke_x: Persze Trezguetbe és Del Pieroba koruknál fogva már kódolva vannak a sérülések, lásd Esterházy öregedő focistáról szóló értekezését.

Hispan07 2010.03.30. 18:55:44

@_benito: ne ekézd már szegény Milant. ezzel a kerettel, egy zöldfülű edzővel, az előzetes erőlatolgatások tükrében bőven vállalható szezont fut a csapat - már a két derbit és a MU 0-4-et leszámítva. azok rusnyák voltak, a többi realitás

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.30. 18:57:09

@Hispan07: igazad van, nem volt szándékos, visszaolvasva kicsit télleg erősre sikeredett.

eh, szar a poszt, ahogy van.
jövő hétre felszívom magam :)

benke_x · http://benkebusto.blogspot.com/ 2010.03.30. 19:05:50

@Hispan07: európa top5 csapat egyikeként (gyanítom a milan szurkerek ezt fenntartják) vállalható az a szezon, amibe sorrendbe képtelenek gólt rúgni a Livornonak, az Udinesenek, a Barinak. Január eleje volt elfogadható egyedül, amibe egy idegenbe mindig gyenge Palermo elleni otthoni buktából érkeztek és Inter 2-0 simával végződött (összesen 6-0). aztán szürke 0-0,1-1, 1-0-ák ide-oda. középcsapat eredményei lennének elfogadható lenne, de nem a Milannak.
Mi a gond a kerettel? idős az átlagéletkor? ilyenkor kell még kollektívan rúgni egy utolsó nagyot, de erre egyedül Seedorf hajlandó

Claudio Marchisio 2010.03.30. 19:19:39

@_benito: legközelebb megnézel 1-2 meccset és jobb is lesz, ne ostorozd a mostani miatt magad, legalább van:)

horas 2010.03.30. 19:22:18

Egy kis OFF:
GK:1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 21 Paolo Orlandoni,
D:2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 13 Maicon, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu,
M:5 Dejan Stankovic, 7 Ricardo Quaresma, 10 Wesley Sneijder, 11 Sulley Muntari, 15 Rene Krhin, 17 Mariga, 19 Esteban Cambiasso.
S:9 Samuel Eto'o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 89 Marko Arnautovic.

Nincs Motta!Ez alapban nem lenne gáz,de mostanában már egy futballistára kezdett hasonlítani Muntari-tól meg egyenesen félek.Remléem Lucio-t valaki tudj majd érdemben pótolni.Nem szabad gólt kapni,és remélem a helyi Inter-isták jó sokan mennek ki mivel alapban jó rég volt negyeddöntő és,hogy katlan csinálnak a Meazza-ból.2-0.nak angyon örülnék,de 1-0 sem lenne rossz.Se lebecsülni őket,se rá görcsölni,nem szabad.A tovább jutás szinte kötelező lenne.

Hispan07 2010.03.30. 19:22:21

@benke_x: a Milan gazdasági és szakmai válságban van évek óta. Egy sikergeneráció elfásult és kiöregedett, a helyükre pedig nem tudtak, vagy nem akartak eléggé megfelelő pótlást hozni. A taktika, amihez a keret ki lett alakítva, kifulladt. A legtöbbre tartott játékost el kellett adni. A korábbi sikeredző helyére egy nullkilóméteres újonc került. A legfőbb riválisok nyáron tovább erősödtek, a középmezőny besűrűsödött. A csapat legnagyobb sztárjai, kulcsjátékosai közül egy kihagyta az előző idényt, kettő jobb lett volna ha kihagyja inkább, a negyedik 20 éves.

Ilyen előjelek mellett a csapat 16 közé jutott a BL-ben, ahol a világ egyik legerősebb csapata, az utóbbi évek döntőse verte ki. A bajnokságban még első is lehet, harmadik helynél rosszabb nem les. Mindezt úgy, hogy az Inter sikerkorszakát éli és egyértelműen erősebb minden tekintetben, a Roma pedig masszívabb, egyenletesebb teljesítményre képes, több lábon álló csapat. Mindezt úgy, hogy pl a tavaly nyáron sokkal többre tartott Juventus sehol nincs a Milanhoz képest. Mindezt úgy, hogy tavasszal a fent már említett 4 kulcsjátékosból 1-2 szinte mindig, de gyakran mind hiányzik.

Ezek után ismét azt mondom, hogy bár jobb szeretném, ha a Milan tényleg Európa Top5 klubbjában lenne (aktuális erejét tekintve nincs), és mindent megnyerne, amit csak lehet, ez egy abszolut vállalható szezon, és a fent említett 3 meccset leszámítva sok szégyellni való nincs benne.

benke_x · http://benkebusto.blogspot.com/ 2010.03.30. 19:51:34

@Hispan07: Köszönöm válaszod! Igazad van abban főleg, hogy a realitásokhoz mérten kell értékelni egy évet. Kell egy 2-3 akár több éves koncepció ami mentén újabb élcsapat építhető. Meg kell tartani a fiatalokat, Patot, Abatet stb. hozni egy rakat újat, beépíteni a fiatalokat. Én elsősorban Serie A szerelmes vagyok, másodsorban Juve, Napoli és Di Natale buzi :D

gasbert 2010.03.30. 19:57:10

@benke_x: "Di Natale buzi :D " Mióta ? :D

giacinto 2010.03.30. 23:07:57

Motta eltiltott, baromság lett volna benevezni :)

imici : jó hogy beirtad Fabregast, jövőre tényleg több szó fog esni róla az olasz topikokban :) Az Inter már biztosítást is kötött rá :)

De Rossinak bejött az alkesz-stilus.

giacinto 2010.03.30. 23:09:17

@horas: szinte biztosan telt ház lesz, már csak a kispadok mögötti alsó gyűrű, méregdrága szektoraiban volt jegy hétfőn.

gasbert 2010.03.30. 23:13:52

@giacinto: Komolyan gondolod h a Barca mellett más csapatnak van esélye Fabregasra ?

Domingo 2010.03.30. 23:15:42

@gasbert: Ha a ZTE így folytatja...

giacinto 2010.03.30. 23:28:41

@gasbert: A Barcában nem lenne alapkezdő, nálunk meg egy lyukas poszton lenne csúcshiperszuperklasszis világsztár.

Roma-Inter vendégszektor néhány jóbaráttal:

www.fototifo.it/eventi/20092010/roma-inter_4/20092010_roma-inter_100.jpg

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.30. 23:30:23

gratula a romanak, de ez nem a legerosebb inter volt (se jatekban, se keretben)

mourinhonak meg ahhoz gratulalok, hogy szemmel lathatolag igyekszik elbukni mind a bajnoksagot, mint a bl-t, buntesse balotellit ahogy akarja, de a keretekbol is kihagyni egyszeruen baromsag. tavaly tavasszal is a sikereink egyik alapja volt, hogy (akkor meg benn birkozva) levegohoz juttatta a ibrat, osszel meg tobbek kozott ez a nemtorodom pocs lott tovabb minket. (itt kulon szeretnek gratulalni a milanoi sajto milan erzelmu reszenek, profi modon gerjesztettek tovabb a feszultseget a csapaton belul)

az egesz inter keretben ket ember kepes megcsinaln egy rendes cselt: balotelli es quaresma. jo, legyen 3 pandevvel. q nem szamit, a pandev-sneijder-milito trio meg egy meccsen kb. 10-15 percig kepes koncentralni, mondjuk addig olyanok, mintha a barcat nezned. (ebbe egyebkent eto'o is jo, gyors visszapassz valakinek. a lenyeg, hogy ne o lojjon)

a vilagbarma tini pont arra kepes, amire szinte senki mas a kispadon: egy teljesen mas stilust hoz, ha beall, altalaban eredmenyesen (hozza kell tenni, hogy nem jo neki, ha kezd) ha buntetni akarjak, akkor gyakoroltassak vele a szabadokat, amig le nem oltjak a villanyt appianoban, es jegeljek a kispadon, ha jol all a csapat. es futtassanak vele 20 kor minden felesleges fetrenges utan, de ne kelljen vegigneznem, hogy epkezlab cserek nelkul bukjuk a pontokat, mikozben az egyik legjobb jatekosunk milan mezben issza otthon a kolat.

van a dolognak jo oldala is: tavaly egy tulbuzgo kozep-amerikai pincer ki akart hajitani a djorkaeff mezemmel, a jelek szerint nyaron nyugodtan paradezhatnek egy balo mezben...:)

gasbert 2010.03.30. 23:31:32

@giacinto: Nem hiszem h Pep ne kapna neki helyet ha tényleg akarná , no meg nincs olyan csapat amelynek a középpályáján ne férne el , talán az Arsenal mert nekik már van egy :))
No meg az olasz foci jelen helyzetében nem biztos h vonzó egy ilyen játékos számára és ezalatt nem csak Cescet értem hanem az egész klasszist.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.03.30. 23:35:46

@giacinto: fabregasnak en is orulnek, de csinalnak helyet neki a barcaban: iniesta megy eggyel elorebb, es meg is van oldva a dolog.

sajnos, pedig elneznem ugy ket evig kek-feketeben...utana ugyis menne haza. jobban jarnank vele, mint diving stevievel

giacinto 2010.03.30. 23:43:47

pedig egy Fabregas-Cambiasso-Sneijder sor párját ritkítaná, a 4. ember szinte bárki lehetne (még Muntari is :) vagy 3 támadó előttük: Mario-Milito-Etoo

gasbert 2010.03.31. 12:25:38

Most hogy már csak az Inter van harcba a csizmáról , ha nehezen is szoritok nekik legalább a döntőig , szóval remélem nem veszik félvállról a CSKA-t mint az itteni drukkereik és lehozzák a meccseket .
Nem egy kellemes ellenfél de okosan játszva lazán meglehetnek.

daneeka 2010.03.31. 14:30:24

@Mr.AT: Néha meg elkezd sarkazgatni a saját 16-osán a Bayern ellen...

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.03.31. 18:54:54

@Mr.AT: Kicsit hiányolom, hogy a venezuelai pedofil kábszerárusról
Ammeg ki?

horas 2010.04.02. 17:11:08

Lucio Eto'o sérültek vagy eltiltottak vagy pihennek keddre?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.04.02. 17:17:17

@horas: Mindkettő eltiltott, ahogy Maicon és Zanetti is, Sneijder pedig sérült, szóval igen nehéz dolga lesz azért az Internek. Bár Balotelli talán a hivatalos bocsánatkérése után visszatérhet, legalábbis a Gazzetta a kezdőbe jelöli. Szerintük így fognak kifutni: Julio Cesar
2Cordoba 23Materazzi 25Samuel 26Chivu
5Stankovic 19Cambiasso 8Thiago Motta
45Balotelli 22Milito 27Pandev
Azért a Bologna így is bőven üthető kategória.

horas 2010.04.03. 09:29:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Most már muszáj lesz,nagyon feljött a Roma,mostmár kicsit erőnfelül kel nyújtani,mert visszafognak ütni az elszórakozott leadott meccsek.

horas 2010.04.03. 09:51:47

Ennyivel sajnos már nem jobb az Inter,hogy ellazsáljanak egy-egy meccset,meg azért volt egy anti-Inter hullám mikor szarér-húgyér ellett tiltva kiállítva mindenki...hát meg kicsit nagy is volt az arc az a két-három meccs amit elarcoztak,az most nagyon hiányzik,reméljük a legjobbakat.

ericcartmen 2010.04.03. 11:05:04

_benito: pár óra múlva kezdődik a forduló, lesz addig poszt?
süti beállítások módosítása