Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

They Come From The Land Down Under

2010.03.23. 16:20 OJ

Halljam, kartársak, kinek mi ugrik be Ausztráliáról? Kenguru, koala, operaház? Sokkal inkább Kylie Minogue farának sziluettje és Nicole Kidman meztelen jelenetei. Esetleg egy hasonlóan formás Kewell-Viduka kombináció egy tízéves PL-videóból, de az A-League semmiképp. Ha jól rémlik, legutóbb akkor került szóba nálunk, amikor Robbie "Mortal Wombat" Fowler egy idegbeteg skorpiót próbált meg imitálni. Egy kezemen meg tudnám/merném számolni, hány hardcore enestésnek lehetett annál az egyperces videónál hosszabb élménye az auszik úttörőligájával kapcsolatban. Most, hogy donnelly elsiratta a skótokat - ezzel egyidőben pedig véget ért odalenn a bajnokság -, felhatalmazva érzem magam, hogy más tájegységeket is bevonjak a legjobb futball erőterébe, na nem is elsősorban a játék megkerülhetetlenül magas nívója miatt, egyszerűen csak a kíváncsiság vezet - egy poszt erejéig az ausztrálok felé. Etnosoviniszták kíméljenek.

Alapszakasz

Az auszik pár éve jártak ott, ahol az amerikaiak a kilencvenes évek elején: minden projekt becsődölt, a foci átmenetileg tetszhalott állapotban került, pár önkritikus esztendő kellett, hogy a romokból - elsősorban MLS-mintára - újjáéledjen a bajnokság. Múlt hétvégén zárta ötödik évadát a liga, amely a névadó szponzor (Hyundai) mellett két új queenslandi résztvevővel immáron tízfősre domborodott: a Gold Coast United mellett a North Queensland Fury is megalakult, előbbi a legjobb új-zélandi Smeltz és a tavaly még Eindhovenben játszó Culina, utóbbi pedig a felütésben emlegetett angol szerződtetésével próbált villantani. A háromszor kilenc meccsből álló, augusztustól februárig nyúló alapszakaszban a Sydney végzett az élen (minor championship), gyakorlatilag végig vezetve, de meglehetősen szürreális teljesítménnyel: a meccsek egyharmadán vereséget szenvedtek és még így is messze a legkevesebb kapott góllal abszolválták az első felvonást! Szorosan mögöttük sorolt a Melbourne Victory és az újonc Gold Coast - utóbbi társaság úgy végzett a dobogón, hogy mindháromszor legyűrte a Sydney-t, közben meg lelkesen szaladt bele több zakóba is. A leggyengébb produkció a tavalyi ezüstérmes Adelaide United nevéhez fűződik, náluk a góllövéssel akadt probléma, kapott gólszám alapján a felsőházban végeztek volna, Galekovic kapus az év válogatottjába is bekerült...

Playoff és döntő

Elég rendhagyó, papíron logikus, valójában girbegurba úton juthat el csapat az A-League döntőjébe. Ha az első kettőben végez, akkor a főágon csörtetve közvetlen riválisával játszhat közvetlenül a döntőért. A kétmeccses elődöntő vesztese mégse kerül messzire a nagydöntőtől: az alapszakasz 3-6. helyezettjeit ugyanis két párba sorolják, a négyes "minitorna" győztese kisdöntőzhet a főágról lecsúszó csapattal. Tehát az alapszakasz hatodikja is simán elérheti a finálét, csak kettő helyett három meccsre kényszerül. Nos, a két legjobb és legnépszerűbb csapat részvétele joggal feltételez egy ideális döntőt. A Melbourne Victory a (szigorúan földrajzi értelemben vett) kontinens legnépszerűbb és legsikeresebb egyesülete, egyben az alapszakaszban végig előttük haladó Sydney "ősi" riválisa. Kettejük csörtéi lazán kimerítik a rangadó fogalmát, csak az idén súlyos sérülés, vitákat gerjesztő gólok, bírói melléfogások tarkították a szomszédvárak ütközeteit. A fenti lebonyolítás átka, hogy a Sydney-Melbourne páros a Grand Final-ben találkozott idén hatodjára (ez a bajnokság egészének vett 30-31 meccs egyötöde), az pedig nem igényel különösebb magyarázatot, miért tűrhető nehezen az ilyen szintű belterjesség. A Sydney vereséggel nyitott, a visszavágón le is dolgozta hátrányát, mégis lecsúszott a mellékágra, ahol a Wellington Phoenix érkezett, rajtuk azonban viszonylag könnyen átlépett és, ha kerülőúton is, de a döntőbe került.

Döntő

Március 20., szombat, Docklands (aka Etihad)-stadion, Melbourne, 44600 néző, v.: Delovski. G.: Bridge (63., 0-1), Leijer (81., 1-1), tizenegyesekkel: 2-4.
 
Melbourne Victory: Langerak - Muscat, Leijer, Vargas, Broxham - Sukha (Berger, 71), Hernandez, Brebner, Ward (Behich, 76) - Kruse, Thompson (Angulo, 16). E: Ernie Merrick.
 
Sydney FC: Bolton - Ryall, Keller, Colosimo, Byun - Musialik (Foxe, 105), Kisel, McFlynn, Brosque (Gibbs, 116) - Bridge, Payne (Sh. Cole, 75). E: Vitezslav Lavicka.

Az összecsapás rangjához illő hangulatot előbb egy súlyos sérülés - Archie Thompson térdszalagszakadást szenvedett, így a be sem nevezett, egyébként sokat szapult Aloisi után a másik oldal első számú támadója is kiszállt -, didgeridoo-futamok, kemény belépők, majd egy óra játék után már gólok is nemesítették: a Melbourne ugyan a hálóba talált, de míg az érvénytelenített gólon ment a paláver, az ellentámadásból Mark Bridge az égszínkékeknek szerzett vezetést. Bridge zsinórban harmadik tétmeccsén volt eredményes, de a hősséválás koreográfiájába Leijer belerondított és hosszabbításra késztette a feleket, végül a szétlövés lutrijára lett bízva az arany sorsa, a melbourne-i lábak pedig jobban beremegtek, mint a Sydney-portás idegrendszere. Pedig Bolton azzal a tudattal állt neki a tiziknek, hogy jövőre egy új franchise, a Melbourne Heart mezében véd majd, miután csapata nem ajánlott neki új szerződést... Miután a koreai balbekk, Byun lövése a hálóban landolt, semmi sem menthette már meg a Sydney-t a klub második aranyától, ráadásul épp saját pályáján ragadták el a  riválistól a koronát, hát kevés ennél szebb dolog van a futballban - mondom ezt úgy, hogy inkább a Melbourne-nel szimpatizálok, ki lehet találni, miért. Mindenesetre a tény, hogy a Victory két ázsiai BL-vereséggel hangolt a szombati meccsre, előrevetíti a friss bajnok számára az érvényesülés nehézségeit: az ausztrál klubok a japán, kínai, koreai résztvevőktől hemzsegő ázsiai mezőnyben gyakran súlytalanok.

 

A győzők

Boltonról és Bridge-ről már esett szó, utóbbinak Alex Brosque-kal együtt elévülhetetlen érdemei vannak a bajnoki cím megszerzésében - de egyikük sem törzstag a válogatottban. Az egyetlen vébé-esélyes játékos, Aloisi Colosimo, a döntő legjobbjaként ünneplés helyett Koreába utazott, ugyanis amíg szünetel a bajnokság, félévre aláírt. Középen Terry McFlynn, a QPR nevelése, meg a szlovák munkagép Karol Kisel - Lavicka embere -, talán még a válogatott is elbírná. Itt van még Hayden Foxe, korábbi PL-profi és a 20 éves Chris Payne akiből lehet valaki, de a Wellington elleni (felettébb payne-ful) kezezését aligha felejtik el neki. A Sydney legnagyobb nyereségének valójában az edző, Vitezslav Lavicka szerződtetése bizonyult: a cseh tréner nyáron került a kontinensre és hamar csapategységet és a fegyelmezett játékot honosított meg, szemben a látványosabb futballt favorizáló riválissal - persze, utólag ki kéri számon a látványos játékot, ha van eredmény? Lavickát már hazájában is többször elismerték, bajnok lett a Libereccel, ült a Sparta és a cseh u21 padján is, mostantól pedig azon szűk elitbe lőtte magát, ahol a két kontinensen is bajnokságot nyerő szakemberek kávézgatnak.

 

Gólkirály

Tizenkilenc találat vezette a csúcsra Shane Smeltzet, a Gold Coast egyszemélyes csatársorát, aki mellékállásban az új-zélandi válogatott első számú játékosa. Smeltz Németországban született, de jó két év angliai félprofiskodást leszámítva csak ausztrál és új-zélandi klubokban szerepelt. Smeltz három kör után már hat góllal dorgált a góllövőlistán, ebben volt egy mesternégyes is - igaz, még ezzel se viszi a prímet, mert Archie Thompson a három évvel ezelőtti nagydöntőben - mikor máskor - ötöt gurított az Adelaide-nek. Miután egy társa se bírt felnőni hozzá, így kizárólag tőle függött a csapat szereplése. Mögötte egy holland (Sergio van Dijk) és egy karibi (Paul Ifill) srác végzett, de a veteránok, Thompson (10), Aloisi és Fowler (9-9) is csak a hátát nézték. Egy kiváló gólvágót kihagytunk, fel is fedjük, miért.

Legjobb spíler

Mert ő itt a leg. Mióta Costa Ricából Melbourne-be költözött, Carlos "El Zorro" Hernández kulcsszerepet tölt be a csapat játékában. Irányítóként gólpasszok sorát osztja és a góllövéssel sincs problémája - ez nem mindig volt így, de a súlyáról lassan leszálltak a kritikusok, a szó pedig a játékára terelődött, az meg annyira beindult, hogy két kölcsönévad után végleg megvásárolták. Archie Thompsonnal és Kruse-szal elég masszív támadótriót alkotott, szerencséjére a sérülések is elkerülték, így februárban a bajnokság legjobbjának járó Johnny Warren-medállal tüntették ki - ő az első régión kívüli játékos, aki megkapta ezt az elismerést. Hernández játékának különös vonása, hogy kizárólag istentelen nagy gólokra képes, az idei tizenhárom pályamunka többsége egymással verseng a szépgól-válogatásokban: ilyen például a bajnokság ezredik dugója, vagy épp azt az elképesztő juninhós mozdulat, amiből sokak szerint a liga fennállásának abszolút no.1. gólja született. Sőt, még a Juve se menekült a lábától. Jópofa, kedélyes karakter, két gyermek apukája, ott volt a németországi vébén és vélhetően az idein is ott lesz.*

Legjobb tizenegy

 

Látványelemek

 

*nézőként :)

 

65 komment

Címkék: videó beszámoló ausztrália összefoglaló több mint foci aleague

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr301862651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.23. 16:36:55

első!
kurva jó!!

és nekem a krokodil jut eszembe :)

balu11 2010.03.23. 16:53:02

tényleg fasza, hogy olvashatunk ilyet is! kösz

(egyébként: Ausztrál Expresz)

England win The Ashes! 2010.03.23. 17:05:43

Váó! Szép volt, OJ!

Akkor mondhatjuk, hogy a Sydneynek a Kispad nyerte meg a bajnokságot?

popp · http://koncertblog.com/ 2010.03.23. 17:19:57

@_benito: Nekem meg krodil dundee, na meg nagy szerelmét alakító Linda Kozlowsky tangaaljú egyrészes fördőrucija, mely a kis popp szexuális ébredéséhez is hozzátett egy jócskát: www.moviestore.com/library/photos/210/21069.jpg

Aztán persze Kolonics Gyuri és a vizipólósok sidney-i győzelme is örökemlék: www.youtube.com/watch?v=jvW_wJqh0Xs

zsakfos 2010.03.23. 17:20:11

Nagyon jó lett:)
Két érdekesség még az ausztrál fociról:
A cikkben is említett Archie Thompson ( 2006-ban volt a PSV játékosa is) egy 2001-es vb selejtezőn 13 gólt rúgott egy meccsen Amerikai-Szamoának ( 31-0 lett a vége...).
És volt egy Abonyi Attila nevű játékosuk, aki 62 mecccsen 25 gólt rúgott az ausztrál válogatottban a 70-es években, amivel mai napig a 3. legeredményesebb az ausziknál. ( Ott volt a 74-es vb-n is).

nadivereb 2010.03.23. 17:31:07

Hacsak nem csalják be Costa Ricát valahogy a vb-mezőnybe, Hernández aligha lesz ott Dél-Afrikában...
Egyébként nagyon jó az írás.

taxilovearsenal (törölt) 2010.03.23. 17:49:45

@zsakfos :További érdekességként megemlíteném még a Melbopurne Knights egy másik válogatott játékosát: Horvát "Steve" Pistát. 94-02 között volt ausztrál válogatott. 00-01-ben volt szerencsém fél évet kint tölteni, s kinti magyarok mondták, hogy Horvát Steve csak az ausziknak Steve, a kinti magyaroknak Pista, ergo magyar.
BTW a foci, azaz a Soccer még mindig csak 4. csapatsport odalenn az ausztrál foci, a krikett és a rögbi után. De jön fel, mint a talajvíz!

Shikaka 2010.03.23. 17:52:38

Tetszik az írás, jó volt erről olvasni!

Ami érdekes, a rugby országában a foci döntőt 44600 ember nézi...

popp · http://koncertblog.com/ 2010.03.23. 18:00:24

@Shikaka: Kábé olyan mint valakit Tangonak hívni a szamba hazájában.

donnelly · http://nst.blog.hu 2010.03.23. 18:38:33

AC/DC, INXS és Mad Max:)
Amúgy remek.

madbalee 2010.03.23. 19:24:11

footbo-n az 5. fordulóban a Hyundai A-League legjobb tippelője voltam;)

jó poszt Grat!

madbalee 2010.03.23. 19:30:15

Ausztráliához még érdekesség, hogy "Bobo" öccse Max Vieri volt ausztrál válogatott labdarúgó is;)

gibson 2010.03.23. 19:41:11

Mi ugrik be először? Men at Work - Land Down Under, de lehet, hogy csak a cím miatt :)

szeme közé, laposan! 2010.03.23. 20:28:19

Szerintem azért a Melbourne a kedvenced, mert csak!:)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.23. 20:41:49

@szeme közé, laposan!:
Ugyan nem tudományos, de konkrét magyarázat van a szimpátiára. Aki megmondja, akkora ötöst kap, hogy kilóg a blogról. :)

Orvenyhivo 2010.03.23. 21:11:39

@OJ: Két dologra tudok gondolni, az egyik az 1956-os olimpia Melbourne-ben, a másik, hogy a város egyik alapítója egy bizonyos Batman volt, és Melbourne egyik korábbi neve Batmania volt. :)

Harald hardrode 2010.03.23. 21:22:11

@OJ: Már akartam írni, de így nagyon egyszerű: a francia bajnok meze és a Melbourne trikója között felfedezhető némi hasonlóság. Ez a gall posztok szerzőjénél kötelező erővel bír!:)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.23. 21:40:58

@Harald hardrode:
Így van, viszont ebből az is kiderül, kinek szorítok a franciáknál. :)

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.03.23. 21:55:01

És a győztes akkor most tippelhet a jövő évi ausztrál bajnokra? Harald, ne hibázz, mert csak egy év múlva javíthatsz! :)

thetriggerhappy 2010.03.23. 23:09:14

S-Y-D-N-E-Y, I'am Sydney till I die! Vegre egy hianypotlo poszt. Egy evig voltam Sydney fc berletes, sajnos pont akkor nem ment annyira a kekeknek, pedig meg juninho is ott jatszott (viszont 100ezer ember elott vertek a beckhammel es donovannal felall la galaxyt). Az ausztral foci oszinte, olyan angol masodosztaly szeru, sok futassal es erofocival. Esetleg lehetett volna beszelni a Sydney elozo tulajarol, es az egesz a-league atyjarol, frank lowy-rol, aki ausztralia egyik leggazdagabb embere es veletlenul Magyar. Vagy meg lehetne emliteni les murrayt (sz: urge László), aki nelkul nem lenne ausztraliaban foci es akit csak mr soccerkent emlegetnek. Brosque pedig marha jo kis jatekos, nem is ertem, mit Keres meg odalent.

thetriggerhappy 2010.03.23. 23:11:07

Bocs a szovegtoresek hianyaert, utalok mobilon gepelni.

thetriggerhappy 2010.03.23. 23:29:12

Meg annyi, hogy nem meglepo, hogy bridge nem ausztral valogatott, ugyanis o angol. Az viszont nem semmi, hogy corica iden is ott volt a legjobbak kozt. Olyan osz mar mint anno ravanelli volt.

szeme közé, laposan! 2010.03.23. 23:42:24

@OJ: Ja, hogy nem voltam elég tudományos... bocccs.:)

webmestar 2010.03.24. 01:50:48

ez a hernandez tényleg baszott nagyokat lő.
nb1ben is sztár lehetne:D

szbszig 2010.03.24. 03:03:23

Gratulálok annak a személynek, aki az Index-kezdőlapra "Kyle farának árnyékában" címmel tette ki a cikket Kylie Minogue helyett...

szbszig 2010.03.24. 03:12:05

@taxilovearsenal: Horvat nevére még én is emlékszem az akkori tudósításokból. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.03.24. 08:07:41

@OJ: Meg az '56-os Olimpiához kapcsolódó Blood Bath '56 novemberében.

sleepy 2010.03.24. 08:12:35

Nagyon jo cikk!

Hogy egy kicsit verjem a nyalam, en akkor eltem Sydneyben, mikor Juninho papa naluk jatszott, egyszer az egyetemrol kifele jovet osszefutottam vele. Kezet fogtunk, es hozzaerintettem a labahoz a labam, de azota is szarul focizok. (Jardel ekkoriban szerzodott a Central Coasthoz, vele nem talakoztam, de o sz@r volt mire odaert).

Azt meg erdemes megjegyezni, hogy aki letrehozta az A-League-t, megelegelve a teruleti es etnikai alapon szervezodo bajnoksagokat (Sydney-i bajnoksag egyik csapata a St George Budapest volt), egy bizonyos Frank Lowy (a helyi Demjan), Ausztralia 2-3. leggazdagabb embere, Budapesti szuletesu, kivandorolt zsido gyerek, beult a szovetseg elnoki szekebe es osszegrundolta az A-League-et. A Sydney FC alapito elnoke pedig egy bizonyos Andrew Kemeny volt, azaz Kemely Andras (neki kiskereskedelmi lanca van azt hiszem, az egyik bolt a Bondi road-on [fouton Bondi beach fele, a turistak is ismerik:)])

Gyengebbnek azert gyengek nemzetkozileg, mert meg mindig a fiatal ausztralokat tamogato fizetesi sapka rendszerben mukodnek (egy jatekos, a marquee player-re nem vonatkozik a fizetesi plafon [Sydneyben akkoriban volt ez Juninho papa], mindenki masra igen) igy nem olyan vonzo nagy tomegu kioregedett sztaroknak sem.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.24. 08:15:37

@thetriggerhappy:
Bridge már játszott az ausztrál válogatottban.

Egyébként külön érdekesség - és hatalmas feladat - lenne összeszedni a magyar hatásokat, mivel ezekről nálunk semmi info nem kering, azok a dolgok, amiket itt kommentekben összeszedtetek, mindannyiunk számára ismeretlenek.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.24. 08:17:58

@sleepy:
A marquee az MLS-ben divatos designated player megfelelője, de a kiemelt játékosok szerepköre és a fizetési sapka ideálissá alakítása már inkább a major sportok, mint a futball dilemmája szerintem.

sleepy 2010.03.24. 08:20:01

jah igen, es ahogy fentebb olvasom, Les Murray azaz Urge Laszlo - nem volt szerda/csutortok hajnali BL meccs nelkule... (sor helyett kaveval a kezben, nehany fanatkus ir/angollal...:)

thetriggerhappy 2010.03.24. 08:25:54

@sleepy: kemenynek ingatlanos cege van. Azota sajnos ok kiszalltak a sydneybol, ha jol tudom oroszok vettek meg a reszuket.

thetriggerhappy 2010.03.24. 08:28:50

@sleepy: a kemeny's bottle shophoz, ami a bondi roadon van, nincs koze a focis kemenynek, de sokan keverik oket

thetriggerhappy 2010.03.24. 08:29:54

@sleepy: hu, de szar hajnalban meccset nezni.....

thetriggerhappy 2010.03.24. 08:30:41

@OJ: @sleepy: hu, de szar hajnalban meccset nezni.....

thetriggerhappy 2010.03.24. 08:38:23

@OJ: ezt nem tudtam, akkor mea culpa

Koori 2010.03.24. 11:13:03

Mondjuk Laci bacsi nem ment volna sokra Johnny Warren baratsaga nelkul. Ok ketten megmentettek a focit itt bar a teruleti bajnoksagok mindig is nagyon porogtek. Persze "hala" a 90es evekben massziv sorokban bevandorlo ex Jugok miatt. Na ok beszivarogtak rendesen ezekbe a ligakba es ma is vannak full nemzetisegi klubbok. Kepzelhetitek milyen egy szerb-horvat foci meccs...
Amugy en is kilatogattam egy par Sydney Fc meccsre de tul steril az egesz moka. Konkretan teljes csaladok vegig ucsorgik a meccset mikozben eszegetenk es trecselgetnek. Zero hangulat...
Mondjuk tavaly szeptemberben mikor idejott Robbie Fowler eloszor Sydneybe a Fury-vel akkor az itteni liverpooliak jo kis hangulatot csinaltak. Vittek is a kekek oket minta cukrot...

thetriggerhappy 2010.03.24. 11:25:45

@Koori:

én bírtam a hangulatot, mondjuk szeretem a meat pie-t és kifejezetten élvezem, hogy nem szotyiznak, káromkodnak a nyakamba emberszerű lények.
lelkesedés van, primitívség nincs, de ez minden sporteseményen így volt, pedig én egy héten min 3, max 5 meccsen voltam (foci, liga rögbi, uniós rögbi, ausztrál foci és krikett).
fowlert szerződtetni akarta a sydney is korábban, de ő a cardiffot választotta. mondjuk én nem nagyon hezitálnék ha cardiff-townsville-sydney közül kellene választani.....

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.24. 11:33:48

@thetriggerhappy:
Ha egyszer eljutok Ausztráliába vagy Amerikába, anélkül biztos nem jövök haza, hogy meg ne néznék egy meccset a helyszínen. :)

thetriggerhappy 2010.03.24. 11:36:01

@OJ:

jó buli, bár ha egyet választhatsz, maradj a liga rögbinél vagy az ausztrál focinál. vagy ha nagyon elvetemült vagy, a krikettnél.
van sör és sült krumpli is! ez sem elhanyagolható. :-)

Koori 2010.03.24. 11:43:30

@thetriggerhappy: nemfeltetlenul primitivseg szurkolni , szerintem, csak europai fejjel azert nekem tul laposak a foci meccsek. a Rugbya es az afl azert az mas, annak itt van tradicioja, stb.
En sem a szotyit meg a karomkodast hianyoltam, csak a hangulat nem az igazi...
Azt mondjuk en sem vagom RF miert nem jott Sydneybe, talan nem akart Aloisivel versenyezni... pedig hat egy legenda!
ja es a meat pie az jo...:)

Koori 2010.03.24. 11:47:13

@OJ: hat igen ha AFL (ausztral foci) meccsre kell hogy menj, van 70-80 ezer ember es minden "golnal" megorulnek, namost abbol meccsenkent van 40-50!!! Na ott van hangulat...

kis_kiraly · http://kiskiraly.blog.hu 2010.03.24. 11:47:23

a play offról: hasonló a lebonyolítás van a ausztrál fociban is (nem soccer, hanem aussie rules football)
1-4 játszik egymással a győztesek továbbjutnak, a vesztesek pedig játszanak a 5-8 helyezettek közötti meccsek győzteseivel.

Koori 2010.03.24. 11:50:20

@thetriggerhappy: ja a krikett is jo moka, foleg a valogatott test-ek. Az kabe olyan mintha otthon a Velencei-tonal verseny horgaszast bamulnal kb 10 haveroddal es 3 rekesz sorrel...meg ket grill csirekvel...

thetriggerhappy 2010.03.24. 11:54:59

@Koori:

szurkolni nem primitívség, de azért az itteni foci kultúrának sok aspektusa nem hiányzott ott.
a rögbi és afl meccseken még barátibb a hangulat egyébként.
voltam a newcastle-central coast döntőn, ott pld teljesen lehengerlő volt a hangulat. de emlékszem a 2006-os, első döntőre a central coast ellen, ahol szintén teljes őrület volt, főleg corica gólja után.

thetriggerhappy 2010.03.24. 11:56:45

@Koori:

erre viszont melbourne tényleg jobb mint sydney. ott jobban meg vannak veszve a sportért, sydneyben ennyi ember csak alkalmanként gyűlik össze, afl meccsre meg szinte soha.

thetriggerhappy 2010.03.24. 11:58:06

@Koori:

kezdésnek elég a 20/20, azt élvezni is lehet, majd ha már megy, jöhet egy 5 napos test match, mondjuk bangladesh ellen.
én bírom, ha rákattansz, nagyon lehet élvezni. mondjuk töménytelen sör fogyott, ez is sokat segített.

Koori 2010.03.24. 12:03:31

@thetriggerhappy: lehet hogy akkor en mindig a lapos meccseket fogtam ki...Minden estre valahogy jobban atjonnek a rugby vagy az afl meccsek. (bar en az aflt nem nagyon szeretem de tarsasaggal mindegy is)
Sot a legutobbi west indies elleni kriketten is orulet volt. Jo ott mondjuk patakokban folyik a sor...

Koori 2010.03.24. 12:06:03

@thetriggerhappy: mekkora hogy ugyan arrol sztorizunk...:)
Hat igen Sydney az NRL varos...

thetriggerhappy 2010.03.24. 12:08:16

még egy érdekesség jutott az eszembe: a sydney fc egyik tulajdonosa anthony lapaglia, híres tv színész. azt hiszem, hogy magyarul nyom nélkül a címe a sorozatának.

thetriggerhappy 2010.03.24. 12:09:36

@Koori:

:-) a világ legjobb helye, az nrl-nél pedig nem sok jobb bajnokság létezik.
sydneyben merre vagy egyébként?

Koori 2010.03.24. 12:26:17

@thetriggerhappy: ja NRL en mindig a Bunnysnak szurkolok de ritkan jatszanak jol...
sokfele vagyok sydneyben. amugy eastern suburbsi vagyok...:)

thetriggerhappy 2010.03.24. 13:22:09

@Koori:

eastern suburbs és a bunniesnak szurkolsz???? én meggyőződéses roosters fan vagyok, az az eastern suburbs csapata.
mi is ott éltünk...nem kicsit hiányzik.

Klárensz 2010.03.24. 14:55:17

Ausztráliáról 15 éve a kenguru jutott eszembe, most Yvonne Strahovski, 50 év múlva majd megint a kenguruk fognak.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2010.03.24. 16:35:38

eleg sokminden eszembe jut ausztraliarol,kulonosen azert mert februarban 3 hetet vtam ott,es ellentetben delkelet-azsiaval,a sydney-i 10ora idoeltolodas mellett mar spanyol meccseket is lehetett emberi idoben,reggel 7-8as kezdettel nezni. persze jellemzo modon,masfel honap utan pont abba a barca-meccsbe futottam bele a syney-i hotelszobaban,amibe nem kellett vna: az atletico elleni 1-2be.

Tom!ka · http://www.90minutes.blogzona.hu 2010.03.24. 16:42:56

Az ausztrálok eléggé szimpatikusak voltak nekem az 2006-os VB-n ...az olaszok szerencsével jutottak tovább azon a meccsen érzésem szerint

sleepy 2010.03.24. 22:09:12

Maroubra rules (meg mindig eastern suburbs), ugyhogy Bunnies, de ha mar rygby akkor mar inkabb Union, Super 14 es Warratahas. Nem kovettem mostnaban, Russel bacsinak mar elege lett, hogy a nyuszik csak a penzt viszik eredmeny nelkul? Nem lenne jo...
Az AFL-nel elmebetegebb, alattomosabb es unalmasabb sport nincs, bar a league is sokkal butabb mint a union.
Melbourniek! Lesz meg Sydneyben Australian Open :)

Koori 2010.03.25. 03:00:31

@thetriggerhappy: hat ha megnezed a nickem akkor az megmagyarazza a "vonzodast" a nyuszikhoz...
Amugy mindig is szimpatikus volt a Roosters foleg amikor Willie Mason ott nyomta. Kar hogy elment a Cowboyshoz.
@sleepy: szerintem Rusty sosem fogja otthagyni a bunniest. Bar most is ket meccs ket vereseg, Pont a roosters alazta oket azatn a Titanstol kaptak ki egy ponttal. Azon a meccsen egyebkent nem jatszottak rosszul...
Ja Maroubra az jo hely, csak annyit hogy egy Bra Boy a szomszedom...itt Matravillben...:)
Igazi oldskool surfer... allandoan keszen termeszetesen....

thetriggerhappy 2010.03.25. 09:46:43

@sleepy:

maroubra tényleg rulez (mi ismerjük egymást egyébként), de csak a part miatt. egyszer szépen belekeveredtünk egy kb 100 fős tömegverekedésbe a hotel előtt (mi csak néztük) és két barátomat minden ok nélkül nagyon megverték többen arrafelé, úgyhogy én maradok a nyugis eastern suburbsnél. btw, marubra már nem az eastern suburbs része, túl délre van ahhoz.

tahs meccsekre is jártam, de ők nem éppen a leglátványosabb uniós rögbit nyomják, szerintem a league sokkal látványosabb.

az afl pedig élőben zseniális- ennyit futni egy sportban sem kell.

thetriggerhappy 2010.03.25. 09:49:36

@Koori:

big willievel van egy közös fényképem. :-)

brother's keeper.
süti beállítások módosítása