Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #29 Az ötösök jegyében

2010.03.20. 15:15 OJ

Egyszer, még általánosban egy osztálytársnő szakadatlan nyaggatására a huszonkilencest jelöltem meg szerencseszámnak, ami  teljesen valószínűtlennek tűnt, azóta persze egy sokkal kifinomultabb logika mentén haladva - kedvenc focista mezszáma, naná - jelöltem ki magamnak egy újat. A huszonkilenccel semmi baj, azonkívül, hogy semmi sincs benne, tökéletesen jellegtelen prímszám, már nem osztható héttel, de még nem harminc. A mezőnyben a legismertebb huszonkilences Chamakh, rá a győztes BL-fejes után a szomorkás Lille védelme vár, a Lyon pedig az 5-5 jegyében látogat Marseille-be, tehát a négy - immáron csak két - kuparésztvevő házon belül pöröghet tovább a bajnoki cím felé.

Már csak kettő, mivel a Lille-OM páros elhagyni kényszerült az EL táborát, ez persze mit sem von le a láthatóan fellendülő francia klubfocival kapcsolatos megállapítások értékéből. Az összesorsolás viszont bűnös módon kibabrált a franciákkal: a Lyon gyönyörű duettre kényszerül az eddig mindössze háromszor (!) kapituláló Bordeaux-val (a másik kettő szintén egymással játszott volna, ha túlélik a csütörtököt) és ez a tény senkiben sem futtatja föl a boldogsághormonokat. Az ideinél láttunk már jóval erősebb Lyonokat is, de ők is végső siker nélkül maradtak, most mégis újra a négyért játszhatnak - pont egy házidöntőben az idény meglepetéscsapatával. Szakmai bravúr lesz kitaktikázni Blanc-t - bár Puel sokat nőtt az őt becsmérlők szemében a madridi eseményekkel -, azt a nézetet pedig egyáltalán nem osztom, mely szerint "a Bordeaux még nem találkozott komoly csapattal". Nem egy frászt. A felkészítésben mit sem számított, hogy a Bayern és a Juve az év azon szakaszában egymást múlták alul, egyiküknek se volt fogalma arról, miképp lehetne kiszipkázni a Bordeaux erejét - tehát megbontani a példás csapategységet és minimalizálni a pontrúgások és beadások keltette veszélyt. Pueléknek tíz napjuk van felkészülni a tananyagból - egyébként rendkívül tartalmas partikkal kell számolni, meglátásom szerint bordeaux-i sikerrel.

E hétvégén a Lille látogat a Chaban-Delmas-ba, nem különösebben jó hangulatban, ne szépítsük, az Anfield-en kérdés nélkül be lettek darálva, ezzel egy igen hosszú menet végére került pont. [Liverpool-Lille 3-0]

Lille az EL-ben:  14 meccs, 9 gy, 2 d, 3 v, 29-17.

Sevojno 2-0, 2-0, Genk 2-1, 4-2, Valencia 1-1, 1-3, Genoa 3-0, 2-3, Slavia 3-1, 5-1, Fener 2-1, 1-1, Pool 1-0, 0-3

Egy sehonnai bitang brazil, Alan Kardec a Benfica-kispad árnyéka mögül előugorva hozta el a Marseille vesztét, egy olyan párharcban, ahol két, karakterében, állománya minőségében szinte teljesen megegyező klub feszült egymásnak - nem véletlenül állt túlórára a dolog szinte végig. Nehéz az ilyen drámai bukást elviselni, de valahol a portugálok továbbjutásának megérdemelt voltát igazolja, hogy a lisszaboni meccs ipari mennyiségéhez képest jóval kevesebb lehetőség adódott az OM előtt, a Benfica előtt viszont annál is kevesebb. [OM-Benfica 1-2]

OM a kupában (BL+EL): 10 meccs, 4 gy, 2 d, 4 v, 18-15.

Milan 1-2, 1-1, Real 1-3, 0-3, Zürich 6-1, 1-0, Copenhagen 3-1, 3-1, Benfica 1-1, 1-2

Tippek

Minden elképzelést felülmúlóan szoros a bajnokság: a Marseille-jel bezárólag hatan elszakadtak a pelotontól és négy helyett már csak három ponton belül tolakodnak tovább. Bordeaux-ban kőkemény ikszes meccsre van kilátás - illetve enyhén billen, ha Rami hibáival is számolunk, de nem tesszük -, az utolsó tíz percben mégis sikerül egy jókorát csavarni, ezzel a címvédő feldobja egy kicsit az élbolyban jelentkező döntetlendömpinget. A Benfica-meccsek  émelyítő sebességét várjuk a vasárnap estétől is - és bár az őszi produkció töredéke is bőven elég lenne a kupacsalódásából épülgető, de kicsit megfáradt és sérülésektől is hátráltatott OM sikeréhez, a vendégeknek egy pont esetén se forgolódnak majd éjszaka.

Tehát: Bordeaux-Lille 2-1 és OM-Lyon 1-1  

Auxerre-Le Mans 2-0  Egy Bangoura-mesterhármas 2006-ból: ennyit tud felmutatni a vendéggárda. Ergo ez egy tök evidens tipp.

Boulogne-Lorient 1-2  Az újoncok projektje ezzel a Gameiro-duplával sajnos befejezettnek tekinthető.

Grenoble-Monaco 1-1  A keleti futballkultúra napján láthatjuk, amint a menteni igyekvő hazai bekkek a hibázni képtelen Park lába elé terelik a labdát, pár perccel később pedig Macui szaggatja szét térddel a hálót.

Nice-PSG 1-1   Ledúrom a szakállam és fonok egy koronát belőle Erdingnek, ha ezt megnyerik. A PSG-ből legutóbb a kínosan túlértékelt N'Gog lőtt gólt Nizzában...

Rennes-Toulouse 3-0   Casanova nem igazán érzi a korán összeszedett kétgólos hátrány ellenszerét, a teljes elkényelmesedésből hatvanöt perc vekengés fakad, meg egy potyagól a sípszó előtt.

St-Étienne-Nancy 2-0  Nyugodt szívvel vegyük be a mixbe. Riviére amúgy huszonkilencesben játszik, mondtam már?

Lens-Sochaux 1-0   A nagy pofon után csak egy kis simi landol a tarkón.

Montpellier-Valenciennes 2-0  Montanóék ezúttal se lassulnak be - a társaság lerázhatatlan, ez pedig külön posztért kiált.

3 komment

Címkék: francia videó beharangozó ligue 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr81854718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pampito 2010.03.21. 10:41:20

Bocs OJ nem voltam gépközelben.
Ha megengeded,akkor jövő7en pótolnám
a lehetőséget.

Pampito 2010.03.21. 10:46:14

A PSG töketlenkedésébe,nyugodt szivvel bizhat az ember :) vitának helye nincs
süti beállítások módosítása