Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League, 30. forduló

2010.03.13. 12:00 pote

Hosszú idő után végre egy normális forduló a PL-ben is. Ráadásul nem is akármilyen meccsekkel.
Az Arsenal a kiesés ellen küzdő Hullhoz látogat, ahogy már megszokhattuk, tartalékosan. A Chelsea Zola csapatát fogadja, az Old Traffordra pedig Geráék utaznak. A BL indulást jelentő pozícióért folyó harcban az érintettek verhető ellenfeleket kapnak, de a kiesés elleni küzdelem fényében két párharcot is rendeznek (Bolton-Wigan, Burnley-Wolves). Mindezek ellenére, vagy tán pont ezért, érzésünk szerint a legszörnyűbb fociélményt a Pool-Pompey mérkőzés megnézése fogja jelenti a hétvégén. Ne habozz, lapozz.

szombat
Birmingham - Everton 1-2
Az a parádés meglátásunk, hogy ennek a meccsnek nincs is igazán tétje. A Birminghamben nem látjuk a potenciált, hogy odaérjen a kupaindulást jelentő helyekre, az Everton meg talán későn nyitotta meg a hajrát. Mi azért szurkolunk nekik.

Bolton - Wigan 0-0
A Wigan hozta hétfőn a papírformát, így nyugodtan buszozhatnak át a szomszédba. A Bolton is megtanult az elmúlt napokban gólt lőni, vagyis a tippünk egy békés döntetlen a kecske és a káposzta jegyében.

Burnley - Wolverhampton 0-1
Újoncok, potenciális kiesők. Most egymás ellen. Na nem erről meccsről fog eszünkbe jutni a joga bonito. Kicsi szívünk - nem tudni miért - kicsit a Farkasok felé húz. Tőlünk ők kapják meg a nagyobb esélyt a túlélésre.

Chelsea - West Ham 2-0
Mivel Hilario is megsérült, így már nem tudunk meglepetésre gondolni. A West Hamnek nem ezt a meccset kell megnyernie, a Chelsea-nek meg nem ezen kell pontot veszítenie.
Zola lehet a garancia az igazságos eredményre.

Hull - Arsenal 1-2
Ahogy már ezt a PL-beharangozókban megszokhattuk egy Arsenal meccsel kapcsolatban, most is vannak sérültek Wengeréknél. Fabregas pályára lépése csoda lenne, Rosiczky-é is kérdéses. Azonban az elmúlt évekkel ellentétben, idén így is szoktak nyerni.
Ettől függetlenül, nem éppen a legkellemesebb ellenfélhez látogatnak. Brownéknak még legalább tucatnyi pont kellene a bennmaradáshoz.

Stoke - Aston Villa 1-1
A Villa ismét utazhat a Wembley-be, és még a negyedik hely is a reális célok között van. Utóbbiról azonban a hétvégi pontvesztés után lemondhatnak.

Tottenham - Blackburn 3-1
Nem először kapja meg a Spurs az esélyt arra, hogy megszilárdítsa negyedik helyét. Eddig mindig ilyen Rovers-félék törtek borsot az orruk alá. Most azonban másképp lesz. Odagravírozzák a nevüket a BL indulást jelentő helyre a táblázaton pár hétre.

vasárnap
Man Utd - Fulham 2-0
Nem a Fulham ellen fog pontokat veszíteni a MU. A londoniak különben sem túl acélosak idegenben, a hazaiakat meg fűteni fogja a visszavágás vágya, hiszen ősszel 3-0-ra kaptak ki a Craven Cottege-en. Izgalom nélküli meccsre van kilátás. Egy-egy gól lesz a félidők elején.

Sunderland - Man City 0-3
Márciusban még nem lépett pályára a City, és a frissesség kifizetődő lehet északon. Az elmúlt hónapok mélyrepüléséből egy Bolton elleni gólfesztivállal nyugtatta meg szurkolóit a Sunderland. Így most simán belefér egy hazai vereség is.

hétfő
Liverpool - Portsmouth 2-0
A forduló rangadója hétfőre marad. Csak erős idegzetűeknek.

Várjuk a ti tippjeiteket is. Strigo lesz újra az ellenfelünk.

Birmingham-Everton 0-1
Bolton-Wigan 2-1
Burnley-Wolves 2-0
Chelsea-West Ham 2-0
Hull-Arsenal 3-2
Stoke-Villa 1-0
Spurs-Blackburn 3-0
United-Fulham 3-0
Sunderland-City 1-3
Liverpool-Pompei 2-1

354 komment

Címkék: üveggömb premier league pl beharang tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr451836252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Everred 2010.03.14. 22:22:52

@rizla: kicsit túlmisztifikálod Rooneyt, az az érzésem. Nálam nagyobb Rooney-fan nem kell, de ő sem egy szuperhős, csak egy futballista, bármennyire jó is.

Messi, Cambiasso, Mascherano, Agüero, Milito - tessék, máris öt játékos, aki van olyan jó, mint az angoloknál bárki. És nem Crouch, Jenas meg Defoe van mögöttük, hanem Tévez, Di María, Lavezzi vagy Lucho González...

A franciáknál már mondtam, Anelka, Henry, Benzema, Ribéry, Malouda bőven megüti a szintet, és akkor még van nekik Gourcuff meg Nasri meg Lassana Diarra... A brazilokat tényleg bizonygatni kell? Kaká, Luis Fabiano, Pato, Ronaldinho (még ez a Ronaldinho is bármikor körbefocizza Wright-Phillipset vagy Joe Cole-t).

Everred 2010.03.14. 22:25:52

@rizla: De Rossi, Pirlo - ha Gerrardnál érv, hogy tartalékol a vébére, azért ilyen szar, akkor Pirlónál miért nem?

rizla 2010.03.14. 22:27:01

@Everred: de ha én túlmisztifikálom rooney-t, te mit csinálsz anelkával, meg benzemával? de most komolyan baszki, egyszerűen nincsenek egy szinten rooney-val. henry-nak meg vége, egyszerűen ennyi volt. fele annyira nem fog menni domenech ezzel a hármassal, mint capello rooney-val, ezt előre megmondom.

"Messi, Cambiasso, Mascherano, Agüero, Milito - tessék, máris öt játékos, aki van olyan jó, mint az angoloknál bárki."

cambiasso a keretben sincs ott ;] crouch, jenas és defoe nálam előrébb van, mint a tevez, di maria, lavezzi, lucho gonzalez négyes, bár most eleve variálsz a posztokkal.

ronaldinho sem lesz ott a vb-n, egyébként hiába az utóbbi 10 év legnagyobb játékosa, lehet, hogy előbb válogatnám be most a csapatomba joe cole-t, mint őt. komolyan.

rizla 2010.03.14. 22:27:55

@Everred: mert pirlo 2006 óta tartalékol, csak tudnánk, hogy mire.

Everred 2010.03.14. 22:34:53

@rizla: én azt mondom, hogy Anelka, Benzema és pláne Henry is nagyságrendekkel jobb, mint bárki, akit az angolok Rooney mellett fel tudnak mutatni. Tudnak variálni. Capello nem hozhatja le Rooneyt, nem engedheti meg magának, hogy sérült legyen, nem fér bele, hogy fáradt legyen egy vélhetően kibaszott hosszú szezon után. Ráadásul ott lesz rajta a nyomás, hogy az egész nemzet tőle várja a megváltást.

Hát ja, lehet, hogy Ronaldinho ott sem lesz, de a brazilok még így is esélyesebbek, láttuk, hogy a B csapatuk mit csinált az angol B-vel. Semmi okom nincs azt hinni, hogy a két A csapat találkozója másképp zajlana...

Everred 2010.03.14. 22:36:55

@rizla: Lavezziék meg többre képesek, sokoldalúbbak, mint bármelyik angol csere. Mert az, hogy Walcott vagy SWP belerúg a labdába, aztán fut utána gyorsan, nem éppen világbajnoki szint.

rizla 2010.03.14. 22:37:34

@Everred: én meg azt mondom, hogy rooney nagyságrendekkel jobb, mint bárki, akit a franciák a csatársorban fel tudnak mutatni.
a brazilok túlértékeltek, és ez reményeim szerint ki fog derülni.

rizla 2010.03.14. 22:38:32

"Capello nem hozhatja le Rooneyt, nem engedheti meg magának, hogy sérült legyen, nem fér bele, hogy fáradt legyen egy vélhetően kibaszott hosszú szezon után. Ráadásul ott lesz rajta a nyomás, hogy az egész nemzet tőle várja a megváltást."

ez az érv amúgy tökéletesen ül, elismerem. majd meglátjuk.

Everred 2010.03.14. 22:47:09

@rizla: hát úgy legyen.

Én azt tartom a maximumnak Anglia részéről, hogy megnyerik a csoportjukat, aztán legyőzik a németek mögött második helyen továbbjutó csapatot (Szerbia vagy Ghána, bár utóbbi már nagyon necces, ha Essien felépül) és utána a negyeddöntőben szépen kikapnak a franciáktól, feltéve, hogy ők megnyerik az A csoportot és miért ne nyernék?

rizla 2010.03.14. 22:51:44

@Everred: az angolokkal kapcsolatos árnyaltabb véleményedet el tudom fogadni, de azt nem, hogy folyamatosan a franciákkal jössz. baszki, láttad te az EB-t? a csigazabálók nem lesznek jók semmire, erre plusz két sört hajlandó vagyok felrakni. pont ők azok, akiktől annyi várható, hogy valahogy továbbvergődnek, aztán az első komoly csapat ellen viszlát.
a papíron jó keret önmagában semmi.

rizla 2010.03.14. 22:52:39

ja és ha capelloék szembekerülnek a franciákkal, simán kiverik őket, erre meg plusz három sör. érzem, nagyon részeg leszek a VB alatt : DDDDDD

Everred 2010.03.14. 22:57:46

@rizla: az első komoly csapat ellen ki is fognak esni, az elődöntőben :-)

Everred 2010.03.14. 23:01:36

@Everred: (vagy a negyeddöntőben, ha a németek valamilyen oknál fogva nem nyerik meg a csoportjukat és kénytelenek már a 16 között tizenegyesekkel búcsúztatni az angolokat)

halareaal 2010.03.14. 23:20:49

@Everred: sztem pedig lehetséges, hogy abból a csoportból továbbjutnak a szerbek, én sztem nekik van olyan jó keretük, mint Ghánának. mindenesetre abban a csoportban a németek nem nagyon hibázhatnak ha tovább akarnak jutni.

halareaal 2010.03.14. 23:24:39

@rizla: "ismétlem: a csapategység fontosabb, mint a legjobb keret."

és az mitől lenne jobb az angoloknál, mint a többieknél? Capello személye azért nem garancia mindenre, főleg h volt ez a Terry-botrány, csk-váltás, ki tudja mennyire tett be a hangulatnak.

sztem is kiemelkednek a spanyolok, ráadásul nagyon tudnak együtt játszani. ott nincs olyan probléma, h megsérül Rooney vagy Messi, mindenkit tudnak pótolni 1xüen.

rizla 2010.03.14. 23:27:45

@halareaal: "és az mitől lenne jobb az angoloknál, mint a többieknél? Capello személye azért nem garancia mindenre"

hát mindenre nem (pl a szép támadójátékra nem), de erre speciel igen.

halareaal 2010.03.14. 23:34:08

@rizla: attól, hogy egyben lesznek (bár továbbra sem értem ebben mért vagy biztos, csak amiatt a madridi félszezon miatt?), még ugyanúgy meglehet a csapategység a többieknél is. a spanyoloknál pl gyakorlatilag biztosra vehető, h nagyon együtt lesznek, és Lippi is tuti összerántja az olaszokat.
egyébként pedig ha így nézzük a németek is simán jobbak lehetnek náluk.

rizla 2010.03.14. 23:37:21

@halareaal: hát a selejtezők kurvára nem azt mutatják, hogy a németek vagy az olaszok egy lapon emlegethetőek lennének az angolokkal.
egyébként ez az érved, hogy "ugyanúgy meglehet a csapategység a többieknél is" elég mókás. ennyi erővel semmi értelme semmilyen esélylatolgatásnak, mindenre el lehet mondani, hogy "honnan tudod? lehet a többiek is!!".

nem a madrid a lényeg, hanem az, hogy capello az egyik legnagyobb edző, akit valaha a hátán hordott a föld, és ennyi.

Everred 2010.03.14. 23:42:58

@rizla: "capello az egyik legnagyobb edző, akit valaha a hátán hordott a föld"

Tény, de szarból ő sem tud várat építeni.

halareaal 2010.03.14. 23:43:09

@rizla: a selejtezőkből nincs sok értelme kiindulni, a vb teljesen más lesz.
Capellonak sztem túl nagy jelentőséget tulajdonítasz, a csapategységet nem csak az edző személye határozza meg. egyébként nem azt akartam írni h másnál is meglehet, hanem h az igazán nagy csapatoknál meg is lesz, pusztán ebből nehezen fognak előnyt kovácsolni az angolok sztem.

értelmetlen_nevű 2010.03.15. 00:04:18

@Everred: ennyi erővel a spanyolokat leszámítva mindenki szarból építkezik. Rooney, Lampard, Gerrard, Terry, Ferdinand nem éppen szar alapanyag. Lyukas posztok pedig a spanyolokat leszámítva mindenhol vannak, erős sarkítás leszarozni ezt az angol válogatottat. Szerintem ők a 3-4. legesélyesebb csapat, a spanyolok és a brazilok előttük vannak mindenképpen. Argentína fekete ló, ha a vb keret kihirdetése előtti éjszakán leváltják Maradonát, akkor akár velük is számolni kell. A Franciák égni fognak Domech-el (egyébként a nagy sztárok egyénileg sem futnak túl jó szezont). A Hollandokat sem érzem annyira erősnek, ők azért okozhatnak meglepetést.
A németek pedig egy fiatal, rutintalan csapattal finoman szólva nem esélyesek, Löw sem egy nagy edző. Defoe, Bent, és megkockáztatom hogy Carlton Cole is kezdő lenne németeknél, Kurányi, Gomez, Kiessling, Cacau nem az a névsor, amitől egy komolyabb védelem maga alá fosik.

Az olaszok pedig egy kiöregedő válogatottal jönnek, ha idén is sikeresek lennének, az a foci szégyene lenne.

papercut 2010.03.15. 01:16:24

@értelmetlen_nevű: Annyit tennék hozzá, hogy még a megamighty spanyol válagatottban is van lyukas poszt, nevezetesen a balhátvéd és a védekező középpályás posztja, mert Senna már nem az aki két éve volt, Busquets meg nem klasszis egyelőre. Bár jobban belegondolva a jobboldal sem olyan egyértelmű..

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2010.03.15. 07:59:05

Beckham sérülése után én is egyre inkább azt gondolom, hogy az angolok nyerhetnek. Nem azért, mert Becks nélkül jobb lesz az angol válogatott, hanem mert egyre kerekebb a történet (l. Maldini '06, Raul '08).

Asidotus 2010.03.15. 09:23:54

a selejtezők önmagában nem sokat érnek. A spanyolok rendre fölényesen nyerték a csoportjukat, és a vébéken legkésőbb az első komolyabb csapattól elhasaltak, az argentinok is általában megnyerték a dél-amerikai csoportot, de nagy eredményt már igen régen (20 éve) nem értek el.
Rooney jelenleg istenkirály szinten játszik, jelenleg ő és Messi az Aranylabda egyértelmű várományosa.
Capelloval az a baj, hogy MINDEN csapatával meg szokta nyerni a bajnokságot. Olyan csapata még NEM VOLT, amelyikkel nem lett volna bajnok.
Nem fognak nyerni az angolok, mert nincs minden poszton klasszisuk. Ellentétben a 2006-os olasz csapattal. Akárki akármit mond, ott valahogy nem volt gyenge poszt, a világ legjobb kapusa, aranylabdás védő, BL-klasszis középpályások (2007-ben nyert Pirlo BL-t), Aranycipős csatár, és az övék volt a vébén a legjobb edző.

Asidotus 2010.03.15. 09:25:22

Na, úgy látom, ezt a fordulót megnyerte a Tottenham. Vesztett pontok tekintetében egalizáltunk a Villával, a City előnye is már minimális, csak hozni kellene az ellenük való meccset.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.15. 09:46:38

no a Sunderland-City-ről:

1. félidőben a City nem volt hajlandó még 4-et se passzolni zsinórban pontosan, görcsös, rossz próbálkozások, kb. 1 kapura lövés 45 perc alatt, Sunderland megérezte a lehetőséget, támadgattak, de Jones fejes gólja után már igazi helyzetük nem volt, annál viszont sajnos Kompany elaludt
4. helyre hajtva ilyen félidőket nem lenne szabad játszani

2. félidő már reálisabb volt, Sunderland reménykedett abban, hogy ki tudják húzni, emelte a ritmust a City, csomó helyzetet dolgoztunk ki, de mindegyiket belelőttük Gordon-ba, ő meg rátett még 1 lapáttál és védte is őket rendre(védjen így a Villa, Pool, Spurs ellen is:D)
RSC, Bellamy(*3), Tevez, SWP és még pár helyzet, 0 gól
Sunderland-nek max. kontrái voltak, de Given-nek sem kellett védenie nagyon semmit, City-ről szólt ez a félidő, és csak a legvégén Johnson megoldása hozta ki az 1 pontot, túl későn sajnos

4 perc hosszabbítás vicces volt, ha 30 másodpercet számolunk egy cserének, akkor az már 3 perc, folyamatos időhúzás legalább 2 perc, + egyéb ápolások stb., na ebből lett 4 perc összesen:D
(van legalább 1-2 csapat, amely kap 6 percet itt:D)
nyerni kellett volna, és 2. félidőben erre meg is volt minden esély, de elkúrtuk, hát a végén majd ez a 2 pont is sokba kerülhet...

Spurs behúzta, Villa 1 pont, Pool ma este valszeg behúzza, City 1 pont
City vasárnap a Fulham-hez látogat, vmivel nehezebb meccs lesz, mint a tegnapi, ha nem nyerünk még keményebb lesz a vége

de lesz egy MU-Pool is, Villa-Wolves és Stoke-Spurs is + a Villa pótol 1 meccset már holnap , Wigan-Villa formájában:)

bassza meg, ki (nem) lesz a 4.?:D

rizla 2010.03.15. 11:00:54

@Nűnű: "Nem fognak nyerni az angolok, mert nincs minden poszton klasszisuk. Ellentétben a 2006-os olasz csapattal. "

"Akárki akármit mond, ott valahogy nem volt gyenge poszt"

azért kíváncsi vagyok, hogy grosso-t mire taksálták a vb előtt, vagy a nestát pótolni kénytelen materazzi-t. hogy nem ilyen sokra, az tuti.

nem abból kell kiindulni, hogy vannak hiányposztok az angoloknál (bár nem tudom, hogy a hiányposzt fogalmával magyarként hogy lehet ilyen könnyelműen bánni, bár nekünk lennének ilyen hiányposztjaink), hanem hogy hány poszton áll rendelkezésükre a legjobb játékosanyag. van egy aranylabda-esélyes csatár, van egy brutál védőkettős, van két középpályás, akik az elmúlt évtized legjobbjai közé tartoznak, ha ennyi húzóember mellé fel tudnak nőni a kiegészítő emberek, és capello keze alatt miért ne tudnának, akkor lehet ebből bármi. vicces lesz majd, amikor az előzetesen szarba sem vett swp vagy lennon (ezt a gyereket kár lebecsülni, előre szólok) lövi tovább az angolokat. joe cole az egyik legfantáziadúsabb angol játékos, pár éve a barcában is szívesen láttam volna, nagy kár a sérüléseiért, mert benne rettenetesen sok van.
hollandokat, meg ilyeneket eléjük rangsorolni mellélövés. mióta jobb egy babel egy lennon-nál? egy bentley vagy egy barry is csak jobb egy engelaarnál, vagy affelaynál. a nem csúcsklasszis kategóriájú játékosok is a világ legjobb bajnokságából jönnek az angoloknál, ezt nem érdemes elfelejteni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.03.15. 11:42:48

"Argentína fekete ló, ha a vb keret kihirdetése előtti éjszakán leváltják Maradonát, akkor akár velük is számolni kell." (@értelmetlen_nevű:)

(Ez jó volt.) :-DDD

(Amúgy szerintem is ott vannak az angolok az esélyesek között. Erről fölösleges is vitatkozni, elég egy szó: Capello. Elképesztő az az ember.)

horas 2010.03.15. 12:42:52

@crazy_horse: Amúgy szerintem katasztrófa a City játéka,továbbra is Mancini alatt.Hughes és közte annyi különbség van,hogy nála valamennyire tetten érhető,hogy mit akar játszatni.

De ahogy írtam,támadójáték totálisan elképzelés nélküli esetleges,és Mancini-nek továbbra is megvannak a kigobolyozhatatlan játékos ideólógiái,Kompany továbbra is bizonytalan,Touré ennyire gyenge nem lehet...Az,hogy Santa Cruz a klasszikus center adottságaival és tesze-toszaságával szélsőt meg előkészítőt játszik érthetetlen,hogy Ireland az egyedüli kreatív középpályás nem játszik meg ordít a csapatról.

Tovább erősítiti Mancini koncepciót a védekező középpályások túlerőltetése és elaránytalanodása a csapaton belül,szóval elég szomorú,hogy Vieira tud váratlan és értelmeset húzni az egész középpályáról.

Mancini alatt,amennyivel kevesebb gólt kap a City annyival kevesebbet is rúg,ott vagyunk ahol a part szakad,plusban jön a játékos mizériái,mondjuk valamivel eredményesebb mint Hughes volt,de számomra eygértelművé vált,hogy Mancini hosszú távon,ugyanúgy nem megoldás mint Hughes volt.

horas 2010.03.15. 12:44:41

kigobozhatatlan..:)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.15. 13:25:41

@horas: na ezt bogozd ki még 1-szer:)

bizony, ezek valós problémák, idén már nem fog megváltozni semmi, a keret adott, a középpálya pedig nagyon gyenge(nem funkcionál jól) sajnos, támadásokat nem tudják eléggé támogatni, Bridge és Richards pedig meccsenként 1-2-szer mennek csak fel és adnak be jól kb.
Ireland ügye elég nehéz, amikor Mancini lehetőséget adott neki, abszolút emberhátrányban voltunk vele, mert a támadásokat megakasztotta tőle méltatlanul, jó passzt is alig volt képes adni, védekezésben meg nyilván jobb egy Zabaleta vagy Vieira
(már az ő távozásáról is beindultak a pletykák)
Mancini-nek kb. 3.5 hónapja volt eddig csak, nem írnám le még, sőt
a védelmet rendbe hozta, erre ráépíteni egy hatékony támadórendszert, úgy hogy gólokat/gólt hozó megoldásokat kb. csak 3 embertől lehet várni a kezdő 11-ből rohadt nehéz...
RSC annyit sérült, hogy nem igaz, Adebayor pedig Afrika-kupa után 4 meccsre eltiltatta magát, ősszel is volt neki már 3, így 7 bajnokiról hiányzik egész szezonban 2 hülyeség miatt...
és akkor még ott van Robinho is, aki hátat fordított a csapatnak, szóval sok szart kapott a nyakába Mancini, és a keret nyilván nem olyan, amilyet ő szeretne

a Kompany-Lescott duó a legerősebb jelenleg (forma alapján is) ,ami idén volt a City-ben, Touré sajnos még rosszabb, ebben biztos vagyok

a játék nagyon szélsőséges idén, a legszarabbtól kezdve a bárkit megverünkig megy a skála, sőt ez már 1-1 meccsen belül is előfordul:)
a nagy versenyfutás miatt nincs idő és türelem építkezni, hirtelen kell alkotni és eredményt elérni, nagyon nehéz még ekkora bevásárlás után is (pláne hogy ehhez külön + idő kellene)

na meg az idegenbeli forma, ami egy kényes pontja a City-nek, hazai pályán azért nincs ennyi szöszmötölés, Chelsea-t, Arsenal-t, MU-t is vertük meg már otthon, és még nem kaptunk ki

az arabok vélhetően hosszabb távra terveznek, Mancini-ről ez nem mondható el, ha nem éri el a BL-t, így nem tudom, hogy jövőre mi lesz, idén még bele kellene menekülni a győzelembe valahogy:)
szar játékkal vagy még szarabbal akár, mert a BL-ből "könnyebb" építkezni, másrészt Mancini is maradna valszeg és pár igazolással ő alakíthatná a keretet optimálisabbra, nyilván jobb lenne, mint 5. hely, új edző, új gondok, lehet nem is lesz jobb (Mourinho vagy ki?)
0.5 + 3 éves szerződést írt alá Mancini, szóval nagyon biztosnak tűnik, hogy a BL helyezéstől függ a sorsa

Mourinho már nem a király 2010.03.15. 13:34:34

@crazy_horse: Robinho hátat fordított a csapatnak?
Én ezt úgy tudtam, hogy Mancini megmondta neki hogy nem számol vele ezért elment kölcsönbe, mit tehetett volna?

horas 2010.03.15. 13:50:45

@crazy_horse: Hát,nem tagadom nyelvtanből sosem voltam jó....:)
Igen,evidens amit írsz,de Mancini továbbra is totál koncepció mentes,és rendre rossz elképzelésekkel dolgozik.A hullámzó eredmények pedig a keret alapvető minőségéből jön,mármint a játékos állomány nagyon jó,ezért ha kiön a lépés bárkit képes megverni a City,viszont taktikailag csapategység szempontjából több mint labilis.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.15. 13:55:16

@Anthony (kick-ass): na ja, de miért nem számolt vele...

nincs olyan helyzetben a City, hogy egy Robinho-ra ne legyen szükség, mondjuk "ilyenre"(attitűd, edzésmunka) nem is volt, ezt jól látta Mancini, és még előtte Hughes is (ugye a távozási mizériával is a legrosszabbkor jött elő, pont a MU elleni Liga-kupa meccseknél, talán ez is rontotta a csapat koncentrációját valamennyire sztem)

valszeg az őszi 2.5-3 hónapos sérülés is betett neki, de ha nem a VB-s érdekeit tartja szem előtt, akkor biztosan játszott volna tavasszal is, mert a képességei nem kérdésesek

elvileg amúgy van 1 retúrjegye visszafelé:), de sztem nem lesz belőle már semmi, de ne legye igazam
(egy jó VB-szerepléssel max. felveri az árát és vki megveszi, kb. így jöhet ki kevésbé rosszul a klub ~ 15-20 M font)

horas 2010.03.15. 13:57:03

@Anthony (kick-ass): MAncini többek között Robinho-t is a csatár mögé rakta közvetlen be a darálóba,volt így két-három überfod meccse aztán mikor egyszer úgy cserélte Mancini,hogy Robinho nem is volt ekzdő akkor lehetett tudni,hogy itt vége van ennek a románcnak.
Ez is Mancini-re vall,berakja a 40 kilós Robinho közvetelen a védekező középpályások és a védelem közé,szerinted volt megnyert párharca?

Everred 2010.03.15. 13:58:34

@rizla: "nem abból kell kiindulni, hogy vannak hiányposztok az angoloknál, hanem hogy hány poszton áll rendelkezésükre a legjobb játékosanyag."

Gyakorlatilag egyetlen poszton sem. Lampard és Gerrard sem mérhető a Xavi-Iniesta kettőshöz, egy éppen csak felépülő Ashley Cole-nál Evra és Abidal is jobb, a 2008-as Ferdinand érinthetetlen lenne, de a mostaninak sokat kell fejlődnie a vébéig a sok sérülés után - és akkor megint ott tartunk, hogy Rooney, és azért lesz egy-két támadó a vébén, aki felér vele (Torres, Drogba, Messi, Ronaldo).

Épp ez az, hogy még a kulcsemberek fölött is rengeteg a kérdőjel, a kiegészítő emberek színvonala pedig gyászosan alacsonynak tűnik.

horas 2010.03.15. 14:04:10

@Everred: Az angol válogatott most szervezettségben jobb az elöbbieknél,amúgy maradt a brunsztolós,vagdalózós játékuk,spanyolok ellen nem hiszem,hogy lenne esélyük amúgy más "játszó" csapatokat lehet feltudnának örölni.Gerrard-Lampard dilemma kulcstényező szerintem.

Everred 2010.03.15. 14:06:49

@horas: a Gerrard-Lampard dilemma egy baromság, Capello rég túllépett rajta. Nem fogja mindkettőt a középpálya közepén játszatni, ennyi. A kérdés csak az, hogy Gerrard balról indul vagy árnyékék lesz.

horas 2010.03.15. 14:17:13

@Everred: Szerintem meg egyikőjüket kikéne hagyni,tudom,hogy nem lehet,de én egy Gerarrd-to ahgynám benn.

Mourinho már nem a király 2010.03.15. 14:17:59

Bridge, Owen, Becks out (mondjuk ez utóbbi kettő lehet amugy is nélkülözhető volt), de ha Rooney megsérül akkor az angoloknak annyi. Vele még lehet esélyük is akár.

Everred 2010.03.15. 14:19:18

@horas: hát ha már kihagyjuk az egyiket, akkor az ne Lampard legyen, aki az angol válogatottban mindig is jóval többet mutatott, mint Gerrard.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.03.15. 14:19:39

Phil Brown-t kirúgták a Hull-tól...

este pedig Pool-Pompey a Digisporton

Everred 2010.03.15. 14:21:21

@crazy_horse: ideje volt már.

A legutóbbi nyilatkozatában valami olyasmit bírt mondani, hogy a játékosok edzésen is rendszeresen összebalhéznak, ami szerinte jó, mert mutatja, hogy számít nekik a klub, a foci... Emmán nagyon bohóc-kategória az ízlésemnek.

halihalo 2010.03.15. 15:00:51

@horas: "Az angol válogatott ... spanyolok ellen nem hiszem,hogy lenne esélyük amúgy más "játszó" csapatokat lehet feltudnának örölni"

Szerintem, ha koncentrálnának, akkor lenne esélyük, a tavalyi Chelsea-Barcelona meccs lehetne belőle. És ha rendes a játékvezetés, akkor akár nyerhetnének is.

horas 2010.03.15. 15:07:28

@Everred: Nem tudom,Lampard-ot valahogy jobban bírom én is,de Gerrard kiszámíthatatlanabb és ettől valahogy zseniálisabb egy gondolattal az én szememben,arról nem bezsélve,hogy esznek egymás tenyeréből Rooney-val.

horas 2010.03.15. 15:09:52

@halihalo: NEm feltétlen,a spanyol válogatottban ott van Torres akivel egy újabb játékstílus sajátja a spnyol válogatottnak és nincs Essien-je az angoloknak és alapvetően nem olyan masszív az angol válogatott mint a Chelsea.

kotkodák 2010.03.15. 19:26:05

@peter135:
Elég tragikus vagy. Nem nagyon szólok itt hozzá, inkább csak olvasgatok. Az augusztusi Everton-Asenal 7-1-es donelly tipp után amúgy sincs jogom megkérdőjelezni az NST kompetenciáját. :)

A Te mórickás hozzászólásaid, hogy minden esetben megtalálod "DE-nilsont" már kezdenek az agyamra menni. Nézd vissza kérlek! Ha ő pályára lép (ha nem), akkor megelőlegezett rosszindulattal vársz tőle valami szart. Nincs PL poszt enélkül. Nem kell bölcsnek lenni, de néha hallgatni is jó.

papercut 2010.03.15. 21:38:23

Most komolyan, a 'Pool megint el akarja velünk hitetni hogy tud focizni?? Van még aki ezt beveszi?

wan2bee 2010.03.15. 21:59:13

azert a Portsmouthon erot demonstralni nem hiszem, hogy kulonosebb meggyozo erovel bir..

d3vnull 2010.03.15. 22:03:19

Ez az ember beszélni sem tud aki a digisporton a stúdióban ül, ki ez, úristen... azt hittem csisztu zsuzsa és csiszár a legalja.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.03.15. 22:03:49

Gerrard minden labdát eltör... viszont mindenre ráindul :)

d3vnull 2010.03.15. 22:04:42

Varga Zoltán, megvan.

sedre 2010.03.15. 22:05:56

@d3vnull: igazándiból a 'Maszcseránó' akaszt ki...de a 'Zserárd' se jobb...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.03.15. 22:14:04

@kotkodák:
Könyörgöm, legalább ezt akkorra időzítetted volna, mikor Denilson tényleg nem játszik és pláne nem szarul. Egyébként meg ha jól játszik akkor az elsők között vagyok, akik megdicsérik mert tényleg szeretném, hogy tartósan jó de legalább jobb legyen.

Egyébként ha zavar, át kell ugrani. Én is alkalmazom ám ezt a módszert.

d3vnull 2010.03.15. 22:18:50

@sedre: meg A torrez, meg mindenki, nem tudom, nálam a paraszt ember ismertetőjele, ha személyek elé "a" és "az"-t tesz.

nordsee 2010.03.15. 22:34:21

Gerrard mekkora egy fasz már...

macca17 2010.03.15. 22:43:35

viszont, ha aquilani ezt tudná hozni komolyabb csapatok ellen is, akkor még a végén értelmezhető támadásokat is tudunk vezetni, esetleg még stílusunk is lenne...

nordsee 2010.03.15. 22:45:23

Meg ha Torres nem lenne fél szezonban sérült...
Most vagy 15 gólnál tart?

macca17 2010.03.15. 22:56:04

jaja, és az sem ártana, ha gerrard a focival foglalkozna...

d3vnull 2010.03.15. 22:59:58

Meg egy év végi ötödik-hatodik hely hogy tisztulás legyen arrafelé. :)

nordsee 2010.03.15. 23:09:55

@d3vnull: Hát, ha nem lesz meg a BL-hely, akkor valóban elkerülhetetlen a gyomlálás, ám nem tudom, hogy jó lenne-e, ha meglenne egyáltalán. Ha befutunk a negyedik helyre, akkor marad a langyosvíz. Vagy éppen ez ad erőt a folytatásra? Mint ahogy a kudarcba fulladt tavalyi év meghatározta az idejit, a véres-verejtékes erőlködés újra összehozhatja a csapatot. Sajnos úgy nézki, Rafának nincs több eszköze, meghatározóak a külső körülmények. Jó szakember, de nem egy Ferguson kaliber karizmailag.

kotkodák 2010.03.16. 00:03:58

@peter135: Péter, miből lett a gól?

halihalo 2010.03.16. 06:33:43

@d3vnull: Egybe akarta írni: MegaTorres. Mert ő olyan nagyon nagy játékos... :)))
Az Indexnél valaki nagyon nem szereti a Chelsea-t, szerintük csak harmadik a csapat... Szerencse, hogy nem ők döntenek.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.03.16. 13:45:33

@kotkodák:

Hogy magamat idézzem:

"A végén azért a lövésért megdicsérem azért. Nagyon fontos volt."

Denilson gyenge volt azon a meccsen is. Egy jó megmozdulás nem ment meg egy játékost a 90 percen át tartó alibizéstől. Jelzésértékű, hogy a sérülése előtt Ramsey kiszorította a csapatból.
Egyébként idén a szezon elején volt pár jó meccse, meg decemberben főleg a Hull ellen játszott nagyot, de sajnos tartósan csak nevetséges teljesítményekre képes. És ezt nem rosszindulatból mondom, egyszerűen így van.

man city 2010.03.16. 15:54:52

ha az FA most kivenné minden joggal Gerrard-ot 3-4 meccsre, akkor nem játszhatna a MU-Pool, Pool-Sunderland, Birmingham-Pool meccseken (legalább)

ja, hogy miért?

i42.tinypic.com/2r20kch.gif

i43.tinypic.com/34hbd77.gif

bevédi az FA a Pool-t?

(Brown, akit leütött persze Man City nevelés:D)

Ferdinand, Adebayor hasonlóért kapott 3-3 meccset, amiből 4-4 lett a végére egyéb okok miatt
sőt talán ez durvább volt, mint pl. Ade laza hátraütése Shawcross-nak pár hete, ami ráadásul emberhátrányt is okozott, ez meg még csak sárga sem lett

és mi az FA reakciója?

The FA have confirmed they will take no action against Steven Gerrard following his clash with Portsmouth's Michael Brown during Liverpool's victory at Anfield on Monday night.

C-O-R-R-U-P-T

nordsee 2010.03.16. 16:13:50

@man city: Ritka nagy türhő volt A Sztivi tegnap az tény. Annak is örülhettünk, hogy nem prompt piri lett a vége...

papercut 2010.03.16. 16:30:16

@kotkodák: Nem azért de Denilson teljesítménye elég védhetetlen. Néha villant 1-1 szép gólt, de még azokon a meccseken se játszik jól. Nincs igazi posztja, irányítónak nem passzol jól, védekezni meg nem tud, de nem is nagyon akar. Nem küzd, nem fut sokkal többet, hogy legalább a szorgalmával kompencálná technikai hiányosságait. Összességében védhetetlen, csak +1 ember a keretben, ami néha jól jön, ha sok a sérült, de egy tisztességes középpályásra jelenlegi formájában elcserélném, mondjuk Felliani) mert amit mutat az semivel sem jobb mint mára már Boltonos Muamba.

papercut 2010.03.16. 16:32:00

@man city: Csak egyetérteni tudok.

chrisred 2010.03.16. 16:34:22

Simán belefért volna SG eltiltása, ha az idény folyamán megkaptuk volna az elmaradt büntetőket. Kezdve azzal amikor Drogba lerántotta Skrtelt a Stamfordon 0-0-nál, folytatva a Gallas buktatással, Fabregas kezezéssel. Tegnap is volt egy Wilson kezezés, Brown könyökös Gerrard tarkójára (a Man City nevelés is megúszta), na és Johnsont is felrúgták a második félidőben.

Szóval felőlem az FA és a tisztelt bírói kar azt csinál, amit akar.

man city 2010.03.16. 17:01:55

a nagy vicc az, hogy volt egy Stoke-Man City meccs fene tudja már melyik az elmúlt 3-ból:D, Vieira földön volt, mert lökték, de még ott volt a labda és tökön rúgta az egyik Stoke játékost(az is asszem Man City nevelés volt:D)

Whiley volt a bíró, látta az esetet, legalábbis odahívta magához a két játékost, hogy vegyenek vissza, ergo vmit látott az esetből, nem volt sárga sem

később megnézte videón, és azt mondta, hogy ha látta volt pontosan ezt a tökön rúgást, akkor pirosat adott volna, tehát utólag módosította dolgot, FA ki is adta a 3 meccset, Vieira szó nélkül el is fogadta

"But Attwell did see the incident and spoke with Gerrard, so as such the FA cannot take any action against him."

most akkor vagy nem nézi meg utólag a bíró(máskor meg igen...), vagy megnézte és ekkor sem találta rossznak a döntését, vagyis azt, hogy sárgát sem ért ez...

@chrisred: nyugi, ha az FA/Sky, korrupt bírókon múlna, akkor a Pool 4. lenne

biztos vagyok benne, hogy ha Spurs, Villa vagy City játékos csinál ilyet a köv. fordulókban, egyből megkapja a 3 meccset, ha látja a bíró, ha nem

undertow 2010.03.16. 19:02:27

@crazy_horse:

He's a man
With a plan
Got a counterfeit spray-tan in a can
He's Misstra Know-It-Hull

Playin' hard
Talkin' fast
Makin' sure his side don't finish last
He's Misstra Know-It-Hull

Makes a deal
With a smile
Bullard will be injured for a while
He's Misstra Know-It-Hull

Must be seen
There's no doubt
He's the coolest one with the biggest mouth
He's Misstra Know-It-Hull

If you tell him he's livin' fast
He will say what do you know
If you had my kind of instant tan
You'd have more than one place to go oh

Oou...oou...oou oou...oou...

Any place
His team play
His only concern is don't give goal away
He's Misstra Know-It-Hull

If he shakes
On a bet
Your hands covered in ambre solaire and sweat
He's Misstra Know-It-Hull

When you say that he's living wrong
He'll tell you he knows he's livin' right
And you'd be a stronger man
if you took Misstra Know-It- Hull's advice oh oh

Oou...oou...oou oou...oou...

He's a man
With a plan
Got a counterfeit spray-tan in a can
He's Misstra Know-It-Hull

Take my work
Please beware
In my on-pitch team talk I might swear
He's Misstra Know-It-Hull (Look out he's coming)

Dum bum bum ba bum bum,
Dum bum bum ba bum bum
Bum bum bum bum bum Say
He's Misstra Know-It-Hull

Every boy take your hand
To the man that's got the spray-on tan
He's Misstra Know-It-Hull

Give a hand to the man
Don't you know darn well he's got the super tan
He's Misstra Know-It-Hull

If we had less of him
Don't you know we'd have a better land
He's Misstra Know-It-Hull

So give a hand to the man
Although you've given out as much as you can
He's Misstra Know-It-Hull

bag 2010.03.16. 19:15:43

@man city: szia,
Előrebocsájtom, nem láttam a meccset, így a vitatott esetet sem.
Ha Ti mondjátok biztos, h megérdemelné a büntetést.

DE

Ebben a katasztrofális szezonunkban bírómaffiát emlegetni tekintet nélkül a minket sújtó bírói tévedésekre-Arsenal kezezés, büntetők, hosszabbításban kapott gólok stb- szerintem arcátlanság.
Hangsúlyozom nem ezek miatt tartunk itt, de néha ezek is közrejátszottak.
Egyes csapatokat tényleg segítenek a bírók de ezek fájdalom idén -sem-mi voltunk.

WoloW 2010.03.16. 19:46:23

teljesen egyértelmű piros lap, nem értem mi ebben kérdéses, ha meg bíró utólag videón meg is nézheti, akkor mit lát másképp, mint mi innen a távolból?

azt sem értem, hogy a videót utólag miért nem lehet így használni, vannak 22-en a pályán, tegyük fel van 10 páros így 11 csapatból, a bíró max. a 2-3 párost tud mindig figyelni, ahol a labda van, és ugye sokszor még azt is el lehet nézni, hogy mi történik...

@bag: ott van feljebb 2 link is, azokon látszik Gerrard könyöklés

bár sztem ha ő nem könyököl, akkor nem annyira durván de épp a másik játékos is könyökölni akart egy kicsit Gerrard-al szemben:)
bár ez sehogyse mentség

undertow 2010.03.16. 20:10:21

@WoloW: a ref befújta a szabálytalanságot, ergo látta és lerendezte az esetet. a szabályok szerint innentől az FA nem bírálhatja felül, csak akkor tehetné meg ha a ref nem látja és nem fúj semmit. így max akkor történhetet volna valami, ha a ref a visszajátszásokra támaszkodva a meccs utáni beszámolójában megemlíti, hogy rosszul látta és büntetni kéne.
ennyi. a pár héttel ezelött a refnek mutogatott, abból se lett semmi. st stevie me, neki mindent lehet. vannak ilyenek, shearer is akkor baszott oda könyökkel amikor csak akart, mindig elnézték neki.

undertow 2010.03.16. 20:17:43

@undertow:
The Football Association has confirmed that Steven Gerrard will not be facing any disciplinary action regarding his alleged V-sign in the direction of referee Andre Marriner.

www.mirrorfootball.co.uk/incoming/article349349.ece/ALTERNATES/gallery-large/CY30360958ALTERNATE%20CROP%20Liverp.jpg

alleged. cseppet lol.

spangol 2010.03.16. 22:04:48

@undertow: mit jelent ez a V-jel az angoloknál? Amúgy ez is Pompi ellen volt?

Everred 2010.03.16. 22:36:14

@WoloW: lol, vannak még emberek, akik azt hiszik, hogy Saint Steven of England büntetést kaphat bármiért is? Nem-nem. Olyan nincs.

És én ki lettem röhögve, amikor múltkor Ferdinand eltiltása okán háborogtam. Kettős mérce, ahogy azt megszokhattuk.

mann 2010.03.16. 23:06:51

@spangol: Régi sztori. Még az angol íjászok mutogatták a száz éves háború idején a francia lovagoknak gyalázkodásul.
Ha a franciák elkaptak egy angol íjászt, levagdosták nyilazó ujjait, hogy ne tudjon többé lődözni.
Az angolok válaszul ezt mutatták ütközet előtt, jelezve, hogy még ép a kezük és használni is fogják.

WoloW 2010.03.16. 23:20:30

@undertow: de állítólag itt meg arról volt szó, hogy a bíró utólag megnézte és mégis helyesnek ítélte saját magát, hülyén kifejezve:D

ez megint olyan, hogy 100 millió ember látja azt, amit 1-nek kéne csak, de az az 1 nem látja, amit a 100 millió lát:D

de hogy még utólag videón se lássa a dolgot (mert biztos megnézte, ha nem is hivatalosan)

ilyenkor egy bírói testületnek kéne döntenie, ezzel sztem nem csorbul a bíró hitele, hogy utólag belenyúlnak az ő döntésébe (gondolom emiatt a szabály)
így viszont mki a bírón röhög, nemhogy "respect" meg stb.

chrisred 2010.03.17. 06:13:36

@bag: Például szabályos strandlabdás gólokkal segítettek ki a bírók.

Strigo 2010.03.17. 09:35:58

Most lett végképp nevetséges az FA. Ferdinand 4 meccse után ez a Gerrard odabaszás semmit sem ért? Remélem, hétvégén valami műesés miatt második sárgával kiszórják ezt az idegbeteget.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.18. 14:07:57

Fabregas, Rosicky and Song set for return
Trio should face West Ham but Gallas to miss next two games

zsakfos 2010.03.18. 14:16:52

@imici77: van Persie mikorra várható vissza?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.18. 14:20:20

@zsakfos : "áprirlis". a média szerint eleje, Wenger szerint vége. Ha abból indulok ki, hogy a (kis?)lábujjtörésénél amikor felépült április végére, akkor a szezonban már "ne kockáztassunk" elv miatt nem játszott, sztem idén nem látjuk normális meccsen. De ne nekem legyen igazam.

zsakfos 2010.03.18. 14:39:17

@imici77:
Ha bejut az Arsenal a BL elődöntőbe, akkor ápr. 20-21 és 27-28 meccsnapok, közte egy Man. City rangadóval. Hát ott már nagyon kellene.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.18. 14:39:38

@imici77: @zsakfos : bár a vb miatt lehet h beáll 1-2-3 meccsre, meg a BL döntőben :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.18. 14:41:34

@zsakfos : a city elleni meccset nem nevezném rangadónak. :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.03.18. 15:17:57

www.oleole.com/media/main/podcasts/arsecast/newkit10.jpg

ha tényleg ez lesz, akkor én orálisan kielégítem a Nike egyik munkatársát.

mi a kurvajó ha nem ez?

balu11 2010.03.18. 15:37:22

@zsakfos : @imici77: hát, bizony komoly a terhelés, nem ártana valaki Nicklas mögé a padra :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.18. 15:56:46

@balu11: Eduardo... komolyan, sztem idén még alakít...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.03.18. 16:14:57

@imici77:

Olyan már van. :)

Duduval kapcsolatban meg már hetek óta olyan érzésem van, hogy ő egy kurvára fontos gólt fog lőni.

balu11 2010.03.18. 16:37:47

@peter135: az OK, meg már várom is, de azért így perszitlenül nem csak egy fontos gólt kellene rúgnia, ha akarunk vmit nyerni - márpedig most tényleg van rá sansz (persze nem kap annyira sok lehetőséget még így sem, úgyhogy akkor rúgjon egyet, legyen, de azt tegye mondjuk a BL-döntőben 1-1nél a 90. percben)

viszont mai muhahaha rovatunkba:
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/crystal-palace-p-diddy-valoszinuleg-befektet-a-klubba-2021582

Everred 2010.03.19. 10:09:48

Na, Lawro betippelte az ikszet a United-Liverpoolra, szóval mégis van valami halovány esélyünk nyerni. Rettenetesen féltem tőle, hogy sima hazait fog jósolni.
süti beállítások módosítása