Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Nőnapi különlegesség - Alíz(ék) fociországban

2010.03.08. 10:00 Vendégszerző

Nem tudjuk, volt-e már ilyen a blog történetében, de ha volt is, biztos nem mindennap fordul elő, hogy lányok(!) vállalkozzanak itt posztírásra. Mi vettük a bátorságot, egyszer van egy évben gyereknap nőnap, ami remek alkalmat ad arra, hogy bevéssük magunkat az NST virtuális "históriás könyvébe"! A véleményünk foci témában igen szubjektív, sokszor a szívünkkel, és nem a fejünkkel gondolkodunk, és ez nem kicsi zavart okozott a poszt összekalapálásában. Ha kiváncsi vagy az eredményre, vagyis arra, hogyan is látja Mac_KAPUFA, littleflower és hajas baba a focit, húzd az egeret a tovább gombra és katt.

Először is vegyük górcső alá, hogy egy nő hol is botlik fociba/focistákba? Hát persze, hogy a tv-ben. Na nem arra gondolunk, mikor a kedvenc szappanoperánk, vagy a hetek óta várt romkomunk helyett Svájc–Ukrajna VB meccs, Románia–Franciaország EB meccs, esetleg valami halál unalmas bajnoki megy, sokkal inkább arra, hogy mivel bombáznak minket a filmek szünetében, a reklámblokkban. Persze nem csak a labdarúgóknak remek a termékeladási rátájuk, gondoljunk csak Tibire és a rudira, amit nem tudunk megunni. Összeállítottunk egy kis shopping listát, hogy mi mindent is tudnánk venni, ha csak a focistás reklámokra hallgatnánk! Íme:

I. esti filmhez vagy meccshez: kóla by David, – a gyereket a nevünkre íratnánk! - chips by Dinnye, whisky by Baggio, vagy sör – mindenkinek ízlése szerint.

II. napi szükségletek: (whisky+sör), tej by Ronaldo, puding a gyereknek - akit már korábban a nevünkre vettünk- by Ferrara, ásványvíz by Figo.

III. fontos az ápoltság is (elvégre elmúlt már a kőkorszak): borotva by Titi, (persze tud a borosta szexi lenni, de nem hagyhatjuk, hogy elburjánzzon) sampon by SuperPippo, a gyönyörű, selymes hajért.

IV. vásárolhatunk autót is: a családnak Collina ajánl egy kiváló modellt, a vállalkozásunkat pedig maga az olasz válogatott lendítené fel. Sőt, a motorba való lötyiről is gondoskodhatunk Cé jóvoltából.

V. és ha este nincs se meccs, se film, vagy már mindet láttuk n+1-szer, akkor sem kell kétségbe esni, Inzaghi megoldja: karaokegép. Csak egyet kérünk: Cé-t ne, még egyszer mondanánk, NE engedjétek énekelni, mert kivágja a magas Cét, meg a biztosítékot is!

Persze mi nem kizárólag a reklámokból ismerjük őket. Bizony nyomon követjük nem csak a nagy tornákat, de a kedvenc klubjaink megpróbáltatásait, ha nem is hétről hétre, de meg-megújuló lelkesedéssel. Szeretjük a hajrában megfordított meccseket, pl. az 1999-es BL döntő, és a "hősies feltámadásokat", mint 2005. május 25. Természetesen élvezzük a sima győzelmet is: Milan - Inter 6-0 (2001), Real Madrid - Barcelona 2-6 (2009), az olyan bajnokságokat, ahol még a legvégén is több esélyes a dolog (Bundesliga 2001-2002, körkapcsolás, a Serie A Juve – Roma párbaja 2000-2002 között), ahol az utolsó utáni percben is van fordulat (Bundesliga 2000-2001). A 2002-es VB érzelmi hullámvasút volt. Pl. a franciák rúgott gól nélküli kiesése a csoportból (3 gólkirály a keretben) eltérő reakciót váltott ki belőlünk, volt sírós (Mac_KAPUFA), nevetős (hajas baba), közömbös (littleflower). A 2006-os VB döntő: Zidane tette sokkoló volt, a mai napig próbáljuk feldolgozni, ki ezért, ki azért.

Tisztelettel adózunk az olyan remek egyéni teljesítmények előtt, mint Arshavin mesternégyese a Liverpool - Arsenalon, vagy Ronaldo 15. VB gólja (2006). Maldini Milan mezben töltött negyed százada, vagy Scholes és Giggs klubhűsége, illetve Kahn 14 éve a bőrgatyában is lenyűgöző ebben a mai világban.

Óóóó! és hogyan is felejthetnénk a személyes élményeket?! Littleflower a 2008-as EB döntőt Bécsben a Fan Zoneban csillió drukker között élvezte. Mac_KAPUFA és hajas baba pedig 2001. június 13-án a Copa Italia döntő visszavágóját egy firenzei ristorantéban izgulta végig. Roppant emlékezetes számunkra a 2000 szeptemberi magyar-olasz is, nem csak azért, mert Horváth Feri két rúgott hanem azért is, mert majdnem bezártak minket a kollégium tv szobájába, a második félidőt csak hatalmas harcok árán tudtuk megtekinteni....

Természetesen eszünk ágában sincs tagadni, hogy a pasik miatt IS nézzük a meccseket…ez legyen 50 %. (Fiúk! Eskü alatt: ha bemennétek pl. a Moulin Rouge-ba, akkor ti csak az érzelmeket kifejező táncot és a csodás koreográfiát néznétek?!) De nem minden a kinézet, ezért nálunk a következő személyek pályáznának eséllyel a Jó tanuló - jó sportoló Jó focista - Jó pasi „ösztöndíjra”.

A lista összeállításánál volt némi vita, meg kellett állapodni néhány alapelvben, pl. 1 országból 1 kiválóság. Elég hamar elértük volna a 10-es limitet olasz és spanyol pasikból, a szívfrekvenciánkhoz a temperamentumos latin szívtiprók állnak legközelebb. Csak az jöhetett szóba, aki a szavazási eljáráson a voksok legalább 2/3-át elérte (17 db). Érdekes adat, hogy eme csoport 35 %-a 1976-os születésű, rögtön le is vontuk a konzekvenciát: ez egy kiváló évjárat a jóképű focizó férfiak tekintetében. Persze a keretet tovább kellett szűkíteni… bele sem merünk gondolni egy szövkap gyötrelmeibe, bár… ő más szempontok alapján válogat és szűkít.
 
Davor Suker (horvát, 1968. január 1.): „Férfiuról szólj nékem, Múzsa, ki sokfele bolygott…”
Davor a jugoszláv válogatottal 1987-ben U20-as VB-t nyert (mi épp az ovi kiscsoportot céloztuk be), a horvát válogatottal szerepelt a 1996-os EB-n, de igazán nagyot az 1998-as VB-n villantott: bronzérem és gólkirályi cím. Klubok tekintetében is bejárt jó pár országot. Hazájában: Osijek (gólkirályi cím) és Dinamo Zagreb, Spanyolországban: Sevilla (itt kapta a Sukerman becenevet) Real Madrid (1998-ban BL győztes a klubbal – ’98-ban bejött neki az élet), Angliában: Arsenal és West Ham United, Németországban: 1860 München. A Top tenünk korelnökét tisztelhetjük benne, és ha 1 nappal korábban születik, még 1 évvel idősebb lenne.
 
Michael Ballack (német, 1976. szeptember 26.) Dr. House után szabadon ő a mi 13-unk. Hogy szerencsét hoz-e neki ez a mezszám? 2002-ben Miháel a 2-es szám bűvöletében élt: 2. helyezés VB-n, BL-ben, Német Kupán, német bajnokságban. Végülis, lehetett volna rosszabb is. Ha már 2002 VB, sosem fogjuk elfelejteni, hogy az elődöntőben Dél-Korea ellen a 71. percben sárgát kapott (ha győznek, nem játszhat a döntőben), rá 4 percre pedig megszerezte a döntőt érő döntő gólt…nesze neked Korea! Michael is a HERO! 2006-ban klubszinten elhagyta az anyaföldet (Bayer, Bayern), a Chelsea-be igazolt, hogy immár sorsszerűen a csapattal 2008-ban Moszkvában BL 2. helyezést érjen el.

Alessandro Nesta (olasz, 1976. március 19.) Íme az első latin szívtipró, kinek gyönyörű szemeiről ódákat tudnánk zengeni, de nem ez a poszt sajnos nem erről szól. Annyit azért megjegyeznénk, hogy nők millióinak dobogtatja meg a szívét az a mozdulat, ahogyan Nesta hátrasimítja rakoncátlan fürtjeit. Tőlünk akár modellkedhetne is, de sorsa nem így alakult. Még gyermekorvosa tanácsára (hátproblémája miatt) kezdett el sportolni, és milyen jól tette!!! Ő lehetett volna a Lazio „Maldinije”, de anyagi okok miatt a Milan Nestája lett. Csapathűségéért különösen tiszteljük, hiszen több ajánlatott utasított vissza mielőtt a rossonerihez került. Tekintve, hogy Sandro hátvéd, nem a góljairól híres, mégis a csapat oszlopos tagjaként ha kell, ebben is megállja a helyét. Az idei bajnokságban a 9. fordulóban a Chievo ellen duplázott. Nekünk nagyon fog hiányozni az idei VB-n az olasz válogatottból.
 
Luis Filipe Madeira Caeiro Figo (portugál, 1972. november 4., 2000. Aranylabdása)
„Tudod, hogy nincs bocsánat, hiába hát a bánat. Légy, ami lennél: férfi. A fű kinő utánad.” Valahogy így gondolhatták ezt a Barca szimpatizánsai is, mikor Figo 2000-ben a királyi klubhoz igazolt. Ezen érzéseiknek hangot is adtak az első adandó El Clásicón 2000. október 22-én. Egyébként már az előző klubváltása sem volt épp egy díszmenet, 1995-ben volt egy kis jogi perpatvar (előszerződést írt alá a Parmával és a Juvéval is), aminek a végén az olasz szövetség 2 évre kizárta az olasz átigazolási piacról, és a katalán klubhoz került. Az aranygenerációval (Rui Costa, Joao Pinto, Jorge Costa, Vítor Baia stb.) U-s válogatott szinten mindent vitt, felnőttként azonban szinte semmit. A 2000-es EB-n emlékezetes gólt lőtt az angoloknak, de az elődöntőben a franciák megállították őket, csakúgy, mint 2006-ban a VB-n. A 2004-es hazai EB-n döntőzött ugyan a csapat, de Zeuszra mondjuk, mi többet vártunk az ezüstnél.
 
Raúl Gonzales Blanco (spanyol, 1977. június 27.) El Angel de Madrid (Madrid angyala), El Capitán (A Kapitány), El Siete (A Hetes), a gyűrűk ura (gyűrűcsókja miatt). Ezúton köszönjük édesapjának, hogy a kis Raúlt bikaviadal helyett focimeccsekre hordta. Ha Raúl, akkor: 1. klubhűség. Nem sokan mondhatják el magukról, hogy felnőtt pályafutásukat egyetlen klubnál töltötték el. Ahogy Ő fogalmazott: „Egyetlen hivatásom van, a Real Madrid.” Minden tiszteletünk az övé. Ha Raúl, akkor: 2. „szakmai szempontból” a „bedobásnál nincs les” szabály ugrik be nekünk (Bayer Leverkusen elleni BL döntő). Igen, a sztereotípiák ellenére, tudjuk mi a les…és nem csak elméletben. Meccs közben simán kiszúrjuk (nem, nem egymás szemét). Ha Raúl, akkor: 3. AC Milan-Real Madrid BL meccs követése Mac_KAPUFA főhadiszállásán. Megláttuk Raúlt, amikor becserélték… és egyszerre hangzott el mindhármunk szájából: „Raúl seggeeee!!!” (egyéb kiegészítés részünkről nem szükséges, képileg örökre beleégett a tudatunkba). Több rekordot is tart, például ő szerezte a legtöbb gólt a válogatottban…vérzik a szívünk, hogy már egy ideje nem gyarapítja ezt a számot tovább. (azért a Real Madridban 2010. február 27-én is betalált)
 
Michael James Owen (angol, 1979. december 14.) A „ködös Albion” egyik legnagyobb büszkesége, hiszen a 20. században ő volt a legfiatalabb játékos és a legifjabb gólszerző is az angol válogatottban. A ’98-as VB-n egy olyan hatalmas gólt vágott az argentinoknak, amit még ma is magunk előtt látunk. Eddigi pályafutásának legsikeresebb éve egyértelműen 2001. volt, hiszen akkor 5 kupát is begyűjtött a Liverpoollal, valamint ezek mellé még az Aranylabdát is hazavihette. Az elismeréseket alaposan kiérdemelte, mivel több mint 150 gólt szerzett a vörösöknél töltött 8 év alatt, és majdnem minden szezonban házi gólkirály volt. (kinevezzük Prince Michaelnek) Mostanra már több csapatnál is megfordult (Real Madrid, Newcastle, jelenleg MU), női szemmel viszont a ’Poolnál töltött évei a legemlékezetesebbek, hiszen akkoriban angol lányok százai csak miatta mentek ki a vörösök meccseire, és a mi emlékeinkben is kb. még mindig csak 23 éves. Abszolút tisztelettel adózunk Owennek, amiért hű maradt gyökereihez és feleségnek egy olyan hölgyet választott, akit már kisiskolás kora óta ismer, és azóta is botrányoktól mentes családi életet élnek szülővárosa közelében. (7végén a Carling Cup döntőjében egyenlítő gól… sérülés, úgy tűnik, ebben a szezonban már nem lép pályára)
 
Marc Overmars (holland, 1973. március 29.) „A hatalmas szerelemnek Megemésztő tüze bánt. Te lehetsz írja sebemnek, Gyönyörű kis tulipánt!”
A 173 cm magas holland játékos karrierje szép ívet futott be. Ugyan nem az Ajax-akadémián pallérozódott, de amint az amszterdami klubhoz igazolt, stabil kezdővé vált, olyannyira, hogy az első 2 szezonjában egy bajnoki meccset sem hagyott ki. A 94-95-ös szezon végén BL-győztes lett, a csapatban többek között szerepelt Jari Litmanen, Rijkaard, a de Boer ikrek, Seedorf és Davids. Az Ajax után az Arsenal következett. Angliai légióskodása alatt szerelmes levelek tucatjait kapta (elnézve a szigetországi felhozatalt, meg egyébként is, ezt meg tudjuk érteni). A csúcspont a Barca volt, ahonnan 2004-ben vonult vissza, de 2008-2009-ben még visszatért nevelőegyesületébe, hogy levezessen egy kicsit. A válogatottságával kapcsolatban leginkább a tizik jutnak eszünkbe: 1998. elődöntő Brazília, 2000. elődöntő Olaszország 2004. negyeddöntő Svédország (itt végre továbbmentek) de itt is az elődöntőben ért véget a szereplés.
 
Yoann Miguel Gourcuff (francia, 1986. július 11.) Most éppen ő az ügyeletes „új Zidane” (jaaj, jegyezzük már meg egy életre, hogy Zinedin Zidane-ból egy volt, van, lesz, punktumMac_KAPUFA). Littleflower és hajas baba szerint még nem tudni, hogy lesz-e olyan jó, mint „le maître”, de az tuti, hogy már most jobban néz ki. Yoannak az első szava a foci lehetett, merthogy édesapja edző (FC Lorient). Szemtelenül fiatal, de azonnal felhívta magára a figyelmet. A francia válogatottban ma már stabil kezdőnek számít. Kiszemelte magának az AC Milan is…2006-ban le is csaptak rá (gólt is lőtt a Bl-ben az AEK Athen ellen)…majd 2008-ban „haza”adták a Bordeaux-nak, ahol látva mire képes a fiatalember (7 kg tömény izmot szedett magára, elnézve a mellékelt képet, nem is ártott neki), meg is vették maguknak. Kiváncsian várjuk, hogy beváltja-e a hozzá fűzött reményeket?

Ricardo Izecson dos Santos Leite (1982. április 22.) Az egyik legirigyeltebb nő köreinkben Caroline Celico, mivel olyan családja van, amire mi is vágyakozunk… Kaká maga a harmónia, ezen kívül nem is keres rosszul… De most nézzük szigorúan a kispadról! Már 2002-ben a brazil bajnokság legjobbjaként vitrinjébe tehette a Bola de Ourót, majd a számtalan egyéb díja mellé (pl. Serie A - Az év labdarúgója, 2004, UEFA - Legjobb középpályás, 2005, stb.) 2007-ben még az Aranylabdát is. A 2006-2007-es idényben 10 góljával a BL gólkirálya (ó, azok a Man. Utd.-nak lőtt gólok!!!) volt, pedig nem is ez szerepel a munkaköri leírásában. Vajon mi lehetne nagyobb elismerés egy sportoló számára, mint mikor egy másik sportoló is elismeri?! Természetesen most nem az edzőjére gondolunk. Roger Federer nyilatkozta róla Zidane visszavonulása után, hogy Ő a kedvenc focistája. Kell ennél több?
 
Andrij Mikolajovics Sevcsenko (ukrán, 1976. szeptember 29., 2004. Aranylabdása): „Nem adhatok mást, csak mi lényegem.” Mert mi is egy csatár lényege?! A GÓL! Andrij számos gólt lőtt, mutatja ezt a „csilliárd” gólkirályi címe; van itt meccset eldöntő, továbbjutást érő és BL címet jelentő is, sőt, vágott mesterhármast a Camp Nouban, de mi mégsem ezt emelnénk most ki. Egy szimpla BL csoportmeccs, Törökország, 2005. november 23. Ezen a napon Seva egy olyan „társaság” soraiba lépett be, amely nem túl népes. 4 gólt lőtt egy BL meccsen, ez eddig csupán néhány embernek sikerült. 2006-ban átállt a sötét oldalra szakmailag továbblépett, és a Chelseabe igazolt. De komolyan?! BL címek, Aranylabda stb. innen van még lépcső felfelé?! Sajnos az események és a statisztikák azt igazolják, hogy nincs. Sevcsenko 2009-ben visszatért a Dinamo Kijevbe, hogy keretbe foglalja nem mindennapi karrierjét.
 
Summa summarum: ha idáig eljutottatok, akkor megnyugtatásként közölnénk, hogy ilyet SOHA TÖBBÉ…!!! (de soha ne mondd, hogy soha!) Az, hogy 3 csaj konszenzusra jusson helyes pasi témában?! Mission Impossible! Az elmúlt egy hétben az alkohol (pezsgő, bor, Martini) és/vagy „nyugtató” fogyasztása megugrott nálunk. De ezt írjuk inkább a munkánk, illetve a temperamentumunk számlájára. A nehéz pillanatokban csak OJ szavai tartották bennünk a lelket: „Ha egy hölgy érti a focit, akkor bármilyen társaságot képes levenni a lábáról” Reméljük, sikerült.

Zárszó helyett álljon itt két videó.

Ezt semmilyen körülmények közt nem tolerálnánk:

„valami bűzlik Dániában” auf Yahoo! Video

Ilyen pedig velünk nem fordulhatna elő, mert mi is néznénk a meccset.

99 komment

Címkék: foci színes nőnap több mint

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr441816335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.08. 10:06:37

Rendkívül jó poszt hölgyek, Nesta méltatásáért, és a Lazio "Maldinije" lehetett volna, ha nincs a csőd kitételért pedig külön jár a jó pont!

rizla 2010.03.08. 10:12:27

lányok írták, mi? jó cikk heinrich! : DDDDD

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.03.08. 10:19:55

@rizla: tudtam, hogy nálad telitalálat lesz :)

Mac_KAPUFA 2010.03.08. 10:22:56

@rizla: pont ilyen kommentet vártunk tőled :D nem tudjuk heinrichnek mi köze van a poszthoz, de nekünk annál több ;)

hajas baba 2010.03.08. 10:25:33

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Köszi, reméltük, h ezt legalább Te méltatod ;-)

rizla 2010.03.08. 10:27:53

@Mac_KAPUFA: azért ballack kicsit szúrja a szemem, mit szólnátok helyette essienhez? bronzszobor-típus, vélhetően óriási szerszámmal.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.08. 10:33:38

Komolyan végig akartam olvasni, de figonál arcra borultam mint anno a Sztálin-szobor...

rizla 2010.03.08. 10:36:25

@imici77: és a katalánok, pl cesc?

balu11 2010.03.08. 10:43:06

hú, kösz Overmars megemlítését, én őt nagyon bírtam mindig, pedig nem volt gigavilágsztár

(bár valószínűleg nem pont ugyanazokat a szempontokat vettük figyelembe, de akkor is)

lehetne kontraposzt is, Trifon Ivanovval, Kahnnal, Liedsonnal, ... (és akkor több angol is képbe kerülhetne, sokak örömére :))

littleflower 2010.03.08. 10:44:39

@imici77: amint a posztban is olvasható az apró betűs részben, többen is indultak még, csak nem szavaztuk be őket.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.08. 10:46:44

@littleflower: érdekes h idős játékosokat választottatok... :)

Mac_KAPUFA 2010.03.08. 10:47:39

@rizla: Ha szúrja a szemed, ha nem...ballack marad. Nem az óriási szerszám volt a kiválasztási szempont, de ha neked ez számít, a saját top 10edbe beválaszthatod Essient ;)

zsakfos 2010.03.08. 10:52:37

Nagyon jó lett! Az utolsó előtti videó ( nem akarom lelőni a poént) hatalmas :)

hajas baba 2010.03.08. 10:53:51

@balu11:
köszi, igyekeztünk mindenhonnan válogatni (azért szempont volt a foci is, nem csak a szép szemek ;-)
... a kontra poszt (riposzt)... túl hamar megtelne a lista :-) az "első" helyen 10es holtversenyben :-)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.08. 10:56:32

csajok, csak fehér bőrű játékosok?

a kontraposztba sztem azért Ázsia pl megvillanna, meg a félvérek is :)

zsakfos 2010.03.08. 11:01:43

Overmars érdekes, akárhány lányban elültettem a tulipánt( magyarul: leültettem holland meccset nézni) mindenkinél Kluivert volt a favorit.
Mondjuk, ahogy látom négereket ( és szőkéket)nem nagyon preferáltatok:)
Amit hiányolok, hogy magyart nem választottatok?

Mac_KAPUFA 2010.03.08. 11:09:21

@imici77: nos, neked Gourcuff, Kaká, netalán Owen idős? :) Kontraposzt...előbb emésszétek meg ezt :D

littleflower 2010.03.08. 11:20:45

@zsakfos : csak magamat tudnám idézni: szavazás volt. Olvasd el, légyszi még egyszer az apró betűs részt, abban van a lényeg. ;)

nem mindig az első választás a legjobb, Kluivertet persze, h ismerjük, szeretjük, méltatjuk stb. de nem kapott volna elegendő szavazatot a bekerüléshez :(

magyar meg azért, mert a magyarok egy egész külön posztot érdemelnek, nem csak egy kis megemlítést ;)

_karmapolice_ 2010.03.08. 11:36:55

"Nem tudjuk, volt-e már ilyen a blog történetében, de ha volt is, biztos nem mindennap fordul elő, hogy lányok(!) vállalkozzanak itt posztírásra."
MI VAN??? Csak én emlékszem úrilányra? Ő rendszeresen írt ide, és ha nem vmelyik NST-s srác alteregója volt, akkor ő is LÁNY volt... (itt van találomra egy posztja: nst.blog.hu/2008/01/29/mehecsek_tanca_egy_kupa_korul)
Bár se az ő posztjait, se ezt nem bírtam végigolvasni, de azért boldog nő- és Zoltán-napot!

Vul-Kahn 2010.03.08. 11:43:36

Furcsállom, hogy Csöncsön még nem került elő egy Messit hiányoló kommenttel. :)

Althedokan 2010.03.08. 11:55:47

@imici77: szerintem nem biztos hogy baj, hogy az európai lányoknak az ízlése nem hág ki a feketékre, ez valószínűleg nem véletlenül van így, mint ahogyan a fekete nők valószínűleg nem annyira vannak oda a fehér pasikért. De persze, csak elmélet, kivétel erősíti, vagy tisztelet a kivételnek, nekem mindegy...

Althedokan 2010.03.08. 11:59:59

a poszt egyébként nem rossz, ahhoz képest hogy lányok szemével íródott. Több foci volt, mint amire számítottam... Bravo! Bár Ballackot sosem értettem az ilyen listákban. Mit esznek ezen a csajok? örök vesztes, nem egy nagy szám... És Figo karrierjéből is kimaradt egy fontos attitűd: Magyarország, 2008-2009: Szentkirályi Ásványvíz FC :):):)

Althedokan 2010.03.08. 12:05:56

egyébként Caroline Cecile?
helyesbítés: Kaká egy irigyelt pasi, akinek nagyon jó fizetése, nagyon szép felesége, családja és mindezzel együtt harmónikus élete van... Nem semmi, bravó Kaká!

ui.: ezzel szemben pl.: John Terry????

Althedokan 2010.03.08. 12:08:43

@_karmapolice_: nem azért, de ez vagy nagyon találomra ment, vagy nem tudom mi van, de azt írja ki, hogy :

Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés...

:):):)

rizla 2010.03.08. 12:17:14

@Althedokan: bazmeg, én azt a szentkirályi reklámot a mai napig nem értem. hogy jön össze figo és az ásványvíz?

Shikaka 2010.03.08. 12:19:37

Érdekes volt olvasni egy ilyen listát.

Néhányat előre meg tudtam mondani (Ballack, Neste, Figo), de a többi nekem meglepetés.

A baráti körömben van három focirajongó hölgy, az ő kedvenceik (nagyjából konszenzus van):

Stuart Pearce:
i.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/01424/stuart_pearce2_1424160c.jpg

Slaven Bilic:
celtic.theoffside.com/files/2009/05/slaven_bilic.jpg
img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/06_01/SlavenBilic_468x754.jpg

Joachim Löw:
www.football-wallpapers.com/wallpapers4/loew_1_1024x768.jpg

De volt még itt Morientes, Maldini, Henry, Casillas de őket már nem szavazná meg csak háromból kettő.

hajas baba 2010.03.08. 12:21:13

@Althedokan:
pedig mi Ballackot még így is szeretjük :-) nem mindig a No. 1. a nyerő a csajoknál ;-)
az ásványvíz pedig kicsit fentebb már említésre került, nem akartunk ismételni :-)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.08. 12:23:16

"1976-os születésű, rögtön le is vontuk a konzekvenciát: ez egy kiváló évjárat a jóképű focizó férfiak tekintetében"

a legmesszemenőbbekig egyetértek a megállapítással.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.08. 12:25:31

@Shikaka: ez egy nagyon előnytelen fotó löw-ről, vannak sokkal jobbak is

Althedokan 2010.03.08. 12:31:07

@rizla: hát nehezen, de tudod a víz nagy hírű lett, kellett valami nemzetközi reklám, nem mondom hogy beleválasztottak.....:D:D:D:D

@hajas baba: sorry...

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.03.08. 12:34:30

@_benito:
amikor szerkesztettem, bele akartam rakni
(de gondoltam, nem örülsz, h mások is megtudják, h 34 éves aggastyán vagy)

hajas baba 2010.03.08. 12:34:51

@_benito:
erre a mondatunkra ezt a választ vártuk, sejtettük, h kiszúrod, nem tudjuk olyan apró betűvel írni :-D

rizla 2010.03.08. 12:36:23

@Shikaka: löw linkjénél meglepődtem, hogy a csajok kedvenc focista-szépsége mr meki

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.03.08. 12:38:02

@pote: most már értem miért fordul úgy a pályán, mint Kecskeméten a mozdonyvisszafordító... :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.08. 12:39:37

@pote:33, bazmeg, 33!! (nyald a seggem télen-nyáron)

Althedokan 2010.03.08. 12:41:13

egyébként, ha már így benne vagytok lányok, jöhetne egy poszt a világ legrondább/legbénább/legszerencsétlenebb focistáiról is... Az komoly megmosolyogtatással bírhatna...

Althedokan 2010.03.08. 12:44:35

@Althedokan: Ribéry? Valderrama? Drogba?

ja és a legbrutálisabb focisták: Gattuso, Davids, Materazzi... (persze nem ugyanabban a műfajban nyomják...)

_karmapolice_ 2010.03.08. 12:46:54

@Althedokan: hát az előbb még volt ott poszt, úrilány nem csak az én agyszüleményem, tény, hogy egy időben írt ide, kérdezzétek meg a fiúkat!
Csak úgy látszik időközben törölték a posztokat.
@_benito:
Kaphatnék arra egy választ, hogy MIÉRT?

Mac_KAPUFA 2010.03.08. 12:47:04

@Shikaka: hű, megállapítottuk (konszenzussal), hogy nem egyezik a hölgy ismerőseiddel az ízlésünk (mármint kedvencben) :)

Althedokan 2010.03.08. 12:48:10

@_karmapolice_: megvan az, csak a zárójel bezavart a link végén...

_benito · www.nst.blog.hu 2010.03.08. 12:48:18

@_karmapolice_: októberben töltöm a 34-et, addig 33 éves vagyok, és punktum :)

littleflower 2010.03.08. 12:49:18

@_karmapolice_: nem törölték, csak töröld a zárójelet a végéről!

_karmapolice_ 2010.03.08. 12:54:18

@_benito: 1976 pedig kitűnő évjárat, mondhat bárki bármit :-)

Shikaka 2010.03.08. 12:55:59

@rizla: @mocsing:
Annyira azért nem volt fontos a dolog, hogy ne az első utamba akadót tegyem be :D

Althedokan 2010.03.08. 12:59:05

@Shikaka: szerintem így volt az igazi a komment....:D enélkül a "fotó" nélkül nem ért volna ennyit:D

Shikaka 2010.03.08. 12:59:31

@Mac_KAPUFA: Én is szoktam csodálkozni hogy milyen csöveseket bírnak összeszedni néha. De hát ha nekik ez kell :D
Ilyen sármos-rosszfiú mániájuk van.

Mac_KAPUFA 2010.03.08. 13:13:04

@Shikaka: az általad linkelt 3 kép alapján nekünk fáj a sármos szó :D

Dok 2010.03.08. 13:15:33

Na de lányok?
Hol van a jó focista - jó pasi listáról Paolo Maldini?

( Unokanővérem pl. a 88-as EB-n 'szeretett bele', azóta ha a foci szóba jön családi ebédnél, nem bírja ki, hogy ne méltassa egy kicsit. :-D )

zsakfos 2010.03.08. 13:20:24

@Dok:
Egy nemzetből egy faszit választottak és Nesta lett a digóknál.

Mac_KAPUFA 2010.03.08. 13:24:47

@Dok: fájó pontunk. Mindketten felkerültek a listára, de a zsakfos által említett okból...csak 1 maradhatott. Vérző szívvel, de Nestát választottuk. Ezúton üzenjük Paolonak, hogy szeretjük :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.08. 13:27:24

Gyorsan írjátok bele Messit, mert mindjárt jön Csöncsön reklamálni.

vadkutya 2010.03.08. 13:34:33

Erre kell visszajönnöm... :)

Kaká felesége is megérne egy flegma seggcsapkodást...

LevyASR 2010.03.08. 13:35:46

...és az ábrándos tekintetű Alberto Aquillani?
whyame.files.wordpress.com/2009/08/alberto-aquilani2.jpg

szebb, mint Nesta és Iniesta együtt :D
(asszondják a nők... )

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.08. 13:35:48

annak mekkora az odds-a, hogy kakának is megvolt bridge csaja?

littleflower 2010.03.08. 13:39:55

@pancho_sanza: Messit nem a szépségéért szeretjük, tehát ide nem fért be... és különben is, ezt itt nem a 3 kívánság D. Tibi bácsival :)))

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.03.08. 13:47:06

@LevyASR:
Aberto???
annak semmi értelme :)

rizla 2010.03.08. 14:03:47

@pancho_sanza: szerintem elférne benne higuain is simán..

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.08. 14:26:21

Közvéleménykutattam ebédszünetben a csajok között, a lista komolytalannak lett nyilvánitva mert Casillas és Buffon nincs megemlítve sem.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.03.08. 14:32:06

@rizla:
de ő nem néz ki jól,
csak k.jó csatár

Boodler 2010.03.08. 14:33:10

"(jaaj, jegyezzük már meg egy életre, hogy Zinedin Zidane-ból egy volt, van, lesz, punktum"

Jó látni, hogy csajok is értenek a focihoz. (Még akkor is, ha egy E lemaradt) :)

Azért Rooney azt hittem bekerül a top3-ba. :)

Althedokan 2010.03.08. 15:16:29

@8kelvin8: ???????????????????? ezt meg minek itt?

balu11 2010.03.08. 15:21:10

@Althedokan: hát, hogy úgy tudjunk játszani, mint a profik, meg megszerezhessük az ötven dolcsit

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.03.08. 15:35:42

@rizla: Higuaínt Sukerel egy lapon említeni is vétek volna. Legyen az akár(m)ilyen lap is.

Althedokan 2010.03.08. 15:52:15

@pancho_sanza: hát a mostani Higuain simán van olyan jó, mint Suker, pedig én is nagyon bírtam a Sukert, és a Real nem a kedvenc csapatom, de ismerjük el az ő érdemeit is!

unica 2010.03.08. 16:10:05

Köszönet a remek összeállításért lányok!
Az olasz és spanyol bajnokságból nehéz kiválasztani egyet (Itáliából Paolora szavazok), viszont külön jó pont, hogy találtatok egy nem holdvilágképű britet és még egy német is befért.
Ricky és családja gyönyörű, még azért sem lehet haragudni rá, hogy elment onnan, ahol a legjobban szerették...
A Fiat Ducatos reklámot imádom! : )

sporttárs 2010.03.08. 16:26:07

Nemzetközi nőnap van, oké, de legalább ezen a területen ismerjük fel a magyar sikereket is. Bácsi Sanyi, Torghelle Sanyi, Fazekas Kapa.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.08. 16:37:58

Hoppá, most jut eszembe, Stendardo helye is itt lenne, vicc nélkül. :)

rizla 2010.03.08. 16:53:45

@sporttárs: kisteleki istván, várhidi péter

Romanes eunt domus 2010.03.08. 17:04:05

Hát haljak meg, ha az olasz focisták jönnek szóba, az első három sorrendje a lányok körében így néz ki: Francesco Totti, Francesco Totti, Francesco Totti. Sőt, talán még a 10. helyen is ő áll.

1976 amúgy a világklasszisok szempontjából is egy kiváló év volt: ebben az évben született Ronaldo, Sevcsenko, Nesta, Totti :)), Van Nistelrooy, Vieira, Kluivert, Ballack, majdnem egy komplett csapat

Althedokan 2010.03.08. 18:12:21

pár dolog a Bl visszavágók elé? Hajrá fiúk!

ez a legjobb focival foglalkozó blog!

pucros 2010.03.08. 18:48:17

héka, a nők fociznak is, ez nem merül fel?

zsakfos 2010.03.08. 18:48:36

@balinhosa:
Az meg külön érdekes, hogy Kluivert és van Nistelrooy pont egy napon ( 1976. július 1-jén ) született.

s.g. · http://soccergirl-sgblog.blogspot.com 2010.03.08. 19:04:30

@csizsikpizsik 2010.03.08. 14:26:21
teljesen egyetértek :)

Klárensz 2010.03.08. 19:16:21

@zsakfos : Még az is lehet, hogy ikrek.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.03.08. 19:18:33

@Klárensz: Ááá, attól még hogy profilból hasonlítanak...

hajas baba 2010.03.08. 19:24:29

@Klárensz:
manapság már minden megeshet:
"Két apja volt a török ikreknek Egy török férfinak gyanús volt, hogy hároméves ikergyerekei nem hasonlítanak egymásra, ezért DNS-tesztet kért, amelyből kiderült, hogy csak az egyik gyerek az övé." :-D
( www.mommo.hu/media/Ket_apja_volt_a_torok_ikreknek )

agi0525 2010.03.08. 19:26:12

Ez a lista sem rossz,dehát muszáj már akkor leírnom az én "szerelmeimet".Najó igazából egy férfi áll csak talpon a vidéken már évek óta,ő Casillas,2002-es vb óta imádom:)
Aztán persze vannak a kisebb kedvencek, Fabregas,Torres,Totti,Zambrotta,igen Higuain is,Berbatov az Andy Garcia hasonlóság miatt,meg akik most nem jutottak a balga eszembe.
Antik: Rooney,Schweinsteiger, Silvestre, Adebayor,Tevez(és nem a sebe miatt).
A poszt meg természetesen jó,mint általában az itteni cikkek:)
Nem nagyon írok ide,úgyh akkor most írnám,h Happy Birthday NST!!!!!

agi0525 2010.03.08. 19:51:20

@hajas baba: hát az lehet,de én inkább Andy Garciát választanám:) Egyébként RvP-vel sincs bajom,márcsak Arsenalos létem miatt is:)

LevyASR 2010.03.09. 08:50:10

@pote: tuttam (sic!), hogy a rossz "l"-t választod ;)

_X_ 2010.03.09. 10:40:42

@agi0525: ezekszerint neked Ribery tetszik :D

Gnyoka 2010.03.09. 11:00:16

Jaaj, hát most megint rá kellett döbbennem, hogy fura az ízlésem, mert ezek közül nekem max. Nesta jönne be, bár Cannavaro szerintem sokkal szebb. Raul seggét pedig eddig észre sem vettem, a magyar-olaszon viszont volt szerencsém olyan helyen ülni, ahonnan közelről szemlélhettem Andrea Pirloét a szögletrúgásoknál. De részemről Ibrahimovic az, akit akkor is szívesen nézegetek, ha csak sétálgat foci helyett, ha meg játszani is van kedve, pláne!

sundin 2010.03.09. 11:27:37

Sehol egy Vincze Lottó?
Vagy a tinilányok bálványa, Tőzsér Danika?

Mac_KAPUFA 2010.03.09. 12:38:36

@Beyonder: huh, na róla nem a vonzó szó jut eszünkbe, hanem a félelmetes (és erőszakos...lásd börtönviselt). Én egy sötét sikátorban zokszó nélkül odaadnám neki a pénztárcámat.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.03.09. 12:50:04

Karafiáth O.
Futballada

Elkezdõdött a Teljes Élet -
ez történt kétezer nyarán.
Ki meccset véletlen se nézett,
most elmereng Vitor Baián.
Tekintetem már rávetődve;
cselezhet, el nem engedem.
Itt a sors, hogy összekösse
a portugál kapust velem.

Baiám a pályán - mondd, mi ez...
Kivédhetetlen, mint az ihlet.
Hát mit nekem Figo, Gomez?!
Már van der Saar-ra is legyintek.
Szívnek, csapatnak egy a kincse.
Akkor mondj ellent, hogyha tudsz.
Képernyő - álmaim vetítse:
engem s a portugál kapust.
Sápkóros költők, prózaírók!
Minden bezárt elõttetek.
Ne halljak másik pályatársról -
négy év és bajnoknő leszek.
Időm már szinte félidő,
a pálya szélénél megáll.
A számlapján ki véd s ki lő?
Én s egy kapus, ki portugál.

Hosszabbítás:

Szerelmem öngól, jól tudom.
Lesbõl támadt, s véget nem ér.
(Szép)lelki bajnokságokon
a portugál kapus, meg én.
süti beállítások módosítása