Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #27 Mosolygás a tapasbárban

2010.03.06. 16:50 OJ

Nem múlt el nyomtalanul a clasico: a vihar felkorbácsolta az indulatokat, a hullámok pedig az elmúlt napok híreit látva egész magasra csaptak. Idegenben javíthat a PSG, de kisebb esélyekkel lép majd gyepre, mint a Boulogne-hoz látogató Lyon. Ciani és Gourcuff meglehetősen közelről láthatta, milyen az az ellenállhatatlan spanyol stíl, következő feladatként a mögöttük settenkedő Montpellier-t sodorta utukba a sorsolás, a két élmunkás vasárnap este vív felettébb érdekes rangadót. Titkon ikszet remélünk, így négyen is egy ponton belülre kerülhetnének, onnantól már bármi is lesz, extrém sport.

Utózöngék

Visszatérve a hétvégére: a clasico szépen felkavarta a párizsiak klubéletét, sőt, egész magas szintre is fölcsaptak az események (marseille-i szurkerek híján a felhevült fővárosi majmok egymást csépelték, néhányan meccs közben próbáltak a gyep közelébe férkőzni, pár elborult arcot pedig a meccs után vettek őrízetbe, miután egy szurkoló súlyos sérüléseket szenvedett) keltette hullámok. Olyannyira, hogy előbb Leproux főnök úr váltott kellően radikálisra - az idegenbe szóló jegyek árusítását befagyasztotta és a tervezett szektorbezárás mellett elfogadta, hogy a Boulogne elleni bajnokit zárt kapuk mögött rendezzék meg -, a magát ősfannak tartó Sarko a teljes vezérkarral mély egyetértésben hirdetett keresztes háborút a huligánok ellen, mégha ehhez a tisztességes PSG-család testén át vezet is az út.

Kék ügyek

Domenechnek komoly bajai lesznek a vébére utazó keret összeállításával, egyrészt azért, mert az ego vezeti, másrészt azért, mert huszonhárom kellően motivált játékost kellene találnia a projekthez, ami távolról sem olyan könnyű. Talán ezért is invitált új arcokat a keretbe, Cheyrouval ellentétben a Bordeaux bekkje, Ciani be is mutatkozhatott szerdán: egy negyedóra kellett csak, hogy megtapasztalja, milyen is védőként gólt kapni nemzeti mezben, később meg a csereként beszálló Torres is piszokul megforgatta, tehát sok örömét aligha lelte első szereplésében. Ugyan egy deka spanyolviasz nincs a L'Equipe-nek író Emmanuel Petit cikkében, mégis érdemes megtudni, szerinte mi jellemzi ma a francia válogatottat: toporgó csapat, nulla játék, feszült, bizalmatlansággal átitatott légkör. Szép lista ez így, egy köpéssel a torna előtt és kevéssel a spanyol-meccs (0-2) után - igaz, most az összes nagyívű következtetés torzít, mert Európa legjobb válogatottja volt az ellenfél, akik napjaink legfaszább kakasos csapatát is biztosan legyőznék ötből minimum háromszor.

No, ebben a spanyol csapatban hasítana magának egy helyet a Championnat egyik legjobb góllövője. Nené szinte minden interjúban megemlíti, hogy mihamarabb visszatérne második otthonába, Spanyolországba - jó, jó, Monacóban élni és játszani nem akkora kihívás, mint mondjuk Barcelonában -, de ezt a válogatottság-dolgot kár volt felhozni, ugyanis mindig akad egy olyan (Del Bosque), aki reagál a bolond ötletekre. A madárcsontú brazilnak legalább vannak ötletei, most például az, hogy szeretne bekerülni a spanyolokhoz, ennél rosszabb időszakot nem is találhatott volna. Mondjuk öt évvel ezelőtt komolyan lehetett volna venni az elhatározást, most csak arra jó, hogy a tapasbárban összemosolyogjanak az asztal fölött. Csak azért, mert valaki tíz fölött rúg a franciáknál, nem kéne megnőnie az arcnak.

Tippek

Legutóbbi kérdésünket (Párizsban égnek-e már?) komolytalankodásnak hihették sokan, de nem Benke_X, akit a szép válaszért cserébe felkértem a heti tippelésre.

RC Lens-PSG 0-1 Égnek már, de ezek a fővárosiak nagy kaszkadőrök. Beton helyük van a csodálatos 12. helyen. Párizzsal kapcsolatban korábban a legjobb ötletem az Eiffel-torony bontott vasként való eladása volt, de esküszöm, az emberkereskedelem most eszembe sem jutott!

Boulogne-Lyon 0-3 A hazaiak egy ok miatt fognak hiányozni, imádom kimondani, hogy "Bulony". Kedélyes vendéglátás lesz, társasjáték szórakoztatásképpen. Szegény bulonyiak az activityben mindig csak mutogatást fognak húzni. (Előrukkolt már egy-egy váratlannak nevezhető dologgal a Boulogne, de magunk közt szólva, nehezen lehet komolyan venni egy olyan ellenfelet, amelyik december óta csak a kupában nyert és ahol háromgólos a házi gólkirály.*)

Bordeaux-Montpellier 2-0 Szimpatikus csapat ez a "Momp", de mint olyanok általában kipukkannak és felfalja őket az eurószörnyeteg. Gourcuff gyengét hozott a spanyolok ellen, most tud javítani és fog is. (Egyetemes jóindulatból azért becsusszanhat valami más. Felőlem Rémi Gaillard fülcimpája is részt vehet az akcióban.*)

OM-Lorient 3-0 Niang csúcsformában, kérdés hogy dupláz vagy tripláz. (Heinze nélkül? Egy, de az is visítva.*)

Sochaux-Toulouse 0-0 Se föl, se le, kisherceg a hetedik.

St-Étienne-Lille 0-1 A Lille a körforgalom belső sávjában haladt, most már a centripetális erő az úr, hajtja őket kifelé. Piszok szerencsések, hogy most nem kell belerohanniuk egy rangadó pofonba.

Grenoble-Le Mans 1-1 Jó kívánság a játékosok szüleinek, hogy bármennyire egyetlen szemük fénye a kicsi Zsülike, ez a vasárnap jobb alkalom a távoli rokonok meglátogatása. (Hogy ez mit is jelent, csak az ég tudja.*)

Auxerre-Valenciennes 2-1 Almanachilag megalapozott tipp, bár a VAFC első diadalát sem zárnánk ki, mert Audelék a marseille-i ruházás óta csak győzelmeket mutatnak fel. Ugyanez amúgy a Grenoble-ban kapott ötös óta Jelenékre is áll.*

Nice-Nancy 1-1  A Nancy a nyolcvanas évek óta nem szerzett akciógólt Nizzában, most is csak azért, mert kell majd egy az érdektelen döntetlenhez.*

Rennes-Monaco 0-2 Antonettiék fejbevágták a Bordeaux-t hó elején, azóta viszont csak őket ütlegelik, a feszkót már legutóbb se bírták, így száműzte saját magát Mangane és Asamoah Gyan. Változatos parti, de hogy a korábbi munkahelyére visszaruccanó Lacombe nyerné meg, hááát... meredek gondolat.*

 
*a szerk.

9 komment

Címkék: francia videó spanyol beharangozó válogatott tippverseny ligue 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr731814095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

benke_x · http://benkebusto.blogspot.com/ 2010.03.06. 17:32:21

"Hogy ez mit is jelent, csak az ég tudja"
pestiesen megfogalmazva, hogy ne menjenek meccsre mert szar lesz :)

Pampito 2010.03.06. 17:42:42

Jó kis beharangozó! Gyenge ez a francia válogatott,remélem,hogy a csoportból sem
fog továbbjutni :)
Szerintem nem nyer a PSG és a Monaco sem.
Ellentétben a Nizzával.

Papp Sanyi 2010.03.06. 20:04:44

@Pampito: És emiatt legfőképp Domenech a felelős. Bár utálom a francia válogatottat, de őt még jobban gyűlölöm. Egy ekkora nímand nem értem mit keres abban a pozícióban.

Pampito 2010.03.06. 22:07:35

Mind2 dologban 1etértek veled.
Viccesebb még Diégonál is :)
Bár engem sem zavar nagyon,mivel én
sem szeretem a válogatottjukat....

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.07. 22:22:13

Nehéz elhinni, mit művel a Bordeaux: emberhátrányban vannak úgy a 30. perc óta, Carrasso megfogott két tizit, most meg Chamakh góljával vezetnek...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.07. 22:27:10

@OJ: Nagyon durva a meccs, időnként olyat tudnak produkálni a francia bajnoki meccsek...!
Sokra viszi ez a Bordeaux a BL-ben.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.03.07. 22:38:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Mikor rázzák össze magukat? Aki számít, botlott a hétvégén...
süti beállítások módosítása