Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

True colors, VI. - Gonzalo Higuain

2010.02.22. 13:00 Vendégszerző

Ha van olyan személyiség a nemzetközi futball elitjében, akinek a megítélése igazán vitatott, az Gonzalo Higuain. A másik oldal véleményét már ismerjük, a védőbeszéd megtartására maga Maverick vállalkozott. Real Madrid: a futball történelem legeredményesebb klubja. 9 BL és BEK serleg, megannyi bajnoki cím, számolatlan világsztár, és annál is több morális és etikai kérdés. Egy klub, amelynek manapság nem egyszerű szurkolójának lenni, hiszen a vezetőség döntései sokszor még a madridisták idegrendszerét is kikezdi, nem hogy a semleges, ne adj isten ellenséges érzelmű drukkerekét. Valami már kezdett számomra is éppen elveszni, néha már sandán néztem a kifeszített sálra, de egy ember, egy játékos visszaadta a régi lelkesedést. Ő Gonzalo Higuain, következzék az ő modern kori legkisebb herceg sztorija

Napra pontosan tudom, mikorra datálódik a csapat iránti szimpátiám kezdete: 1997 június 3., amikor is Roberto Carlos nem általlotta „úgy” beküldeni a labdát Barthez kapujába. Talán kicsit nevetséges ez alapján kikötni egy klubnál, de ezt követően alig kétszámjegyű életkorral, éppen csak belecsöppenve a labdarúgásba nem lehetett nem követni eme kis fickó karrierjét. Aztán hamar megkedveltem Rault és Morientest, minden idők legzseniálisabb csatárduóját, akik egymás gondolatát is ismerték; Redondo sarkazását és eleganciáját; Hierro-t; a pillanatokat, mikor Solari és RC háromszor sarkazta egymásnak a labdát széles mosollyal arcukon; Guti remek meglátásait… Nem érdekelt a klub dicső múltja, csak az, amit én magam is láthattam már. Aztán jött a nagy bevásárlás Perez vezérletével. Érkezett Figo, Zidane, Beckham, Ronaldo meg a többiek. Volt, akit nehezebben szoktam meg, volt, akit könnyebben. De közben valami elveszett. Morientes távozása volt az első komoly törés és nehezen emészthető momentum, majd az imádott Vincente del Bosque érthetetlen kirúgása… Utána jött az edző és játékos keringő, az időszak, amikor ha szóba került Madrid szimpátiám, már egyből magyarázkodni kellett: „de már régebb óta, már a Perez előtti időktől fogva…”

Nem szerettem Robinho hozzáállását és hisztijeit, nem tölt el örömmel, hogy az önimádó Cé nálunk kergeti – amúgy zseniális tehetséggel megáldva – a labdát, sem azt, ahogy a klub elbánt Sneijderrel, Robbennel, De la Red-del és még sorolhatnánk kikkel. Máig érthetetlen, hogy miért váltunk meg annak idején Fabio Capello-tól, aki egy rakás szerencsétlenségből 1 év alatt egymásért küzdő, harcos és elhivatott csapatot kreált, mely az általam látott legkatartikusabb bajnoki címhez vezetett. De mindezek közben is maradt az állandó hétvégi program: Real Madrid valamelyik sportcsatornán! Mára már csak Casillas, Guti és Raul maradt az eredetileg megkedvelt keretből, közülük ketten már egyre kevésbé rendszeres szereplők. Vannak, akiket sikerült már megkedvelni, sajátnak érezni (pl.: Ramos, Granero), és vannak akik közel állnak ehhez (pl.: Lass, Albiol, Pepe)de igazán rajongani csak egy valakiért tudok az újak közül: Gonzalo Higuain-ért!

Gonzalo 1987 decemberében látta meg a napvilágot a franciaországi Brest-ben. Kettős állampolgár, noha szintén játékos apját követve már 1 év után visszatért Argentínába, ahol édesapját a River Plate szerződtette. Ő maga 2004-ben mutatkozott be a felnőtt csapatban, majd 39 meccsen lőtt 18 gól és 16 gólpassz után vált meg nevelő egyesületétől. 2006. Október 8-án kettőt vágott a nagy rivális Boca elleni meccsen, ezzel megalapozva hírnevét, és jövőjét. Daniel Passarella a mérkőzés után kijelentette, hogy a fiatal játékos előtt óriási jövő áll.


13 millió Euro ellenében került a Real Madridhoz 2006/2007 telén. Sokan teljesen értetlenül álltak az eset előtt, és néhányan mind máig nem tudják hova tenni a fiatal játékos királyi klubnál való jelenlétét. Személye a kezdetektől fogva kérdések sokaságát és kételyek garmadáját veti fel, mára azonban a vita enyhülni látszik, és elsősorban a semleges szurkolók kérdőjelezik meg: Hogyan lehet egy Real Madrid szintű csapat kezdő támadója Higuain?. Lássuk hogyan!

Pipita a kezdetektől fogva fogcsikorgatva küzd a csapatba kerülésért, és újra és újra bizonyít is. 2007. január 14-én debütált a Zaragoza ellen, ahol az 1-0-ra megnyert találkozó gólpassza került neve mellé. Ebben az időszakban zömében csak csereként jöhetett számításba, de micsoda csereként! A kezdetekkor kiderült már, hogy miben is rejlik Higuain igazi ereje: lehet, hogy technikai hiányosságokkal küzdött, nem volt meccs rutinja, sokszor el-el tűnt még a neki rendeltetett 15 percekben is, nem volt elég masszív, túlságosan gólt akart lőni és nem olvasta a játékot… DE ha baj volt, ha szorult a hurok, akkor mindezek ellenére rá lehetett  a leginkább számítani: nem roppantotta össze sem a teher, sem a kritikák, sem az elvárások. Első gólját az Atletico ellen szerezte, természetesen egy egyenlítő találatról van szó (videon 5:02-től).



Igazi legendája azonban akkor kapott szárnya a madridisták körében, amikor a legendás Capello féle menetelés útjára indult: győztes találat az Espanyol ellen a 93. percben, egy sírból visszahozott meccsen. A Madrid a tabella élére állt, és nem is távozott már onnan: hosszú böjt után megszületett a bajnoki cím! Ez volt az a pillanat, amikor évek után újra szétrobbant a stadion, amikor minden szimpatizáns újra torokban dobogó szívvel tudott ünnepelni, és amikor Nistelrooy jelképes módon Higuain ledobott mezét a magasba tartotta az ünneplő tömeg előtt… (az egyik legjobb Madrid videó végén látható a találat)



2007/2008-ban már valamivel több lehetőséget kapott az ifjú támadó Schuster jóvoltából, és ezt 8 találattal hálálta meg. Különösen emlékezetes a bajnoki címet jelentő, emberhátrányban és hosszabbításban eső gólja (1:59). Játéka egyre több szimpatizánsra lelt, noha igazán nagy meccsen még nem bizonyított, és még mindig nem lehetett tőle várni a megváltást. Egyre parázsabbakká váltak a viták: vajon tényleg egy klasszis születését látjuk hétről-hétre, vagy csak egy szerencsés fiatalembert, aki jobban járna, ha valahol a Santander-Getafe-Zaragoza vonalra települne át?

2008/2009-ben a Real Madrid szurkolók többsége számára eldőlt a kérdés: 22 bajnoki gól, 9 gólpassz. A csapat házi gólkirályi címe. Köztük olyan kiemelkedő teljesítmények, mint a Malaga elleni 4 találat (2:33), néhány kiváló technikai megoldás (5:11), félpályás szóló (5:51), vagy a Getafe ellen ismét emberhátrányban, és ismét a hosszabbításban kivívott, akkor még kulcsfontosságúnak látszó győzelmet jelentő gól (8:59).



Idén nyáron a második Perez éra beköszöntével komoly leltárazásra, selejtezésre és renoválásra került sor. Higuain a csapatban maradt ugyan, de félő volt, örökre eltűnik a süllyesztőben. Bizonyított Capellonál, Schusternél, de még mindig nem vívott ki magának igazi nevet. Hiába a házi gólkirályi cím, hiszen nem nagyon volt alternatívája a csatársorban Nistelrooy sérülése következtében. Érkezett Cé és Benzema, ráadásul egy darabig Negredo is képben volt. A felkészülés során és a kezdeti bajnokikon Higuain ismét a padon, a keret peremén találta magát. Sok szimpatizánsa – beleértve engem is – komolyan aggódott nem csak madridi, de egész jövője miatt is. Higuain azonban nem adta fel! Ha perceket kapott, akkor azok alatt bizonyított, és decemberre már nem volt kérdés, hogy ki az első számú csatár a csapatban! Raul és Benzema a padról nézi, amint Pipita egyre komolyabb erényeket csillogtat, és egyre látványosabb találatokat szerez (Valencia elleni dupla, Zaragoza elleni emelés). 12 gól a mérleg eddig, mely ismét a legtöbb a csapatban. Íme a termés december végéig:



A ligában kb. 80 percenként talál be, élete formájában volt, mikor 3 hétre kidőlt, megadva az esélyt Benzemának. Az elmúlt hétvégén tért vissza, 18 perccel a lefújás előtt… Csereként állt be, mint annyiszor, és olyan gólt lőtt, ami után minden ínyenc megnyalhatja mind a tíz stopliját.

Minden bizonnyal nem Higuain a Madrid történetének legjobb csatára, és az is tény, hogy jelenleg még bőven találunk nála jobbakat is. De ő az, aki a régebbi szurkolóknak visszaad valamit a régi lelkesedésből, aki árnyalja kicsit Perez megalomániáját, aki némi szimpátiát tud kicsikarni a klubot dühödten utálók táborából is. Ő az, akiről az ember el tudja képzelni, hogy a hétvégén együtt tolja vele a grundon, a szomszéd srác a sztárok világában! Ha csere, akkor csere, ha kezdő, akkor kezdő: nincsenek allűrök, nincsenek botrányok, nincs hiszti a padozás miatt, csak újabb gólok, és az utánuk látható gyermeki öröm az ünneplés közepette. Lehet, hogy soha nem rúg majd kettőt VB döntőn, lehet hogy eltűnik majd 90 percre egy BL elődöntőn, ezt nem tudhatjuk… most viszont csak egy szimpatikus srácot látok, aki a szemünk előtt érik be hétről-hétre, és rendkívül szórakoztat – a sok gólt végignézve ez aligha lehet kérdés. Nem véletlen, hogy a madridi közönség már most megőrül érte: sztárok jönnek, mennek, cserélődnek, Kakáról mindenkinek a Milan, Céről a MU fog eszébe jutni, ahogy Sneijder neve sem jelenti majd a Madridot, de Higuain újra valaki, aki a miénk!

43 komment

Címkék: real madrid szakértelem vegyes izé true colors

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr911778493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.02.22. 13:06:19

Köszi srácok! Boldog szülinapot! Itt a másik River elleni gól is:

www.youtube.com/watch?v=UGWcIRPJwXQ&feature=player_embedded

TheSt!g 2010.02.22. 13:27:51

"lehet hogy eltűnik majd 90 percre egy BL elődöntőn"

Ez a veszély nem fenyegeti. (Ahogy egyetlen csapattársát sem.)

"hosszú böjt után megszületett a bajnoki cím"

Hát tényleg k... hosszú böjt volt, ilyet még a Liverpool szurkolói se tudtak volna elképzelni.

sundin 2010.02.22. 13:30:37

A BL-ben lőtt 2 gólja odabasz. Tegnap Farkas Nono beszólása nagy volt: "ennél még Capdevilának is több van, 3." :-)

jawbone 2010.02.22. 13:38:38

@TheSt!g:
hadd kerdezzem meg, mirol beszelsz, fogalmatlan baratom?!
Pool 19 eve nem bajnok, Madridnak a 2007es bajnoki cim elott (amire az idezet utal) 2003ban es 2001ben is osszejott, utana 2008ban is..
gondolom csakugy idebofogtel valamit ami pont eszedbe jutott?

amugy :
HIGUAIN FOR PRESIDENT

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.22. 13:40:54

hol van ez a gyerek Bergkamphoz képest? :)

danesdzsu2 2010.02.22. 13:42:51

@imici77: Reméljük nem lesz belőle is olyan ocsmány, sunyi alak.....

:)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.22. 13:45:14

@danesdzsu2: remélem, soha nem jön át a Szigetre ez a zsoldos :)

TheSt!g 2010.02.22. 13:48:44

@jawbone: Nem volt egy bonyolult mondat, de neked mégse sikerült értelmezned. Nem baj, talán legközelebb több szerencséd lesz.

krysal 2010.02.22. 13:59:04

Gratulálok Cimbora. Szóról-szóra ittam magamba!

Mourinho már nem a király 2010.02.22. 13:59:26

Én nem bánnám, ha befutna a gyerek (bár még most is képes eltűnni a mezőnyben). Emlékszem az első 2 szezonban miket kihagyott, mesterhármasokat lőhetett volna...ez most kezd javulni, bár ugye a Lyon ellen nem elrontotta? :/

Szerintem összejöhetnek neki a dolgok, mert eddig a képességek mellett egy jó adag szerencséje is volt. Ugyan a fociban és az életben mit sem ér a "ha", de mégis gondoljunk bele: ha tavaly RvN nem sérül le egy évre, és idén nyáron nem Benzemát veszünk, hanem a fő célpontot, D. Villát, akkor ezt a kettőst picit nehezebben szorította volna ki a kezdőből.

De mint mondom itt van, termeli a gólokat, mostmár a BL-ben kellene robbantani!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.02.22. 14:06:43

Guti és Gonzo megvolt, visszafelé számolom a perceket az Iker/Raul/Sergio profilig (egyébként jó és alapos vagy:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.02.22. 14:19:33

@krysal: Akkor siess, már másfél óra eltelt anélkül hogy valamely reálos ikonról olvashattam volna 5597 dicsérő karaktert és láthattam volna 15 jútyúb besztofot :)))

shinigami 2010.02.22. 14:25:22

de La Reddel azon kivul h kolcson (majd el) adta a klub (es ugye visszavasarolta) hogyan bant el?
ki ne talaljuk mar h a szivproblemakat a klub okozta :/

Higany pedig fiatal es foylamatosan fejlodik, valoban nem o a vilag legjobb csatara ellenben rugdalja a golokat szepen ami ugye a csatarok feladata.

shinigami 2010.02.22. 14:26:16

@csizsikpizsik:
nembaj, majd jon a heti osszefoglalo es szopkodhatod a barcat

Tika_ 2010.02.22. 14:28:42

muhaha, Santon a császár vol 2 :)
Romario poszt mikor jön? és MU 19-et ünneplő? (asszem Bergkampról is volt talán ígéret)

@TheSt!g: ez azért tényleg lol volt :)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.02.22. 14:29:14

@shinigami: A szerződésbontási és "leszázalékolási" mizériára gondoltam. Szerintem egy ilyen bevétel mellett nem egy peches játékos bagatell fizetésén kéne spórolni, főleg ha komoly egészségügyi gondjai vannak.

shinigami 2010.02.22. 14:33:17

@_Maverick:
valoban nem de ha belegondolsz 'feleslegesen' nem szeret fizetni senki
ezenkivul ha jol tudom a komoly problemak arra korlatozodnak h nem focizhat a maganeletet nem 'zavarja' (mondjuk 1 focistanal azert az zavaro ha nem jatszhat) es elvileg kapott allast utanpotlas edzokent (ami nyilvan nem ugyanaz a penz)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.02.22. 14:35:06

@shinigami: Igazad van, de szerintem még 3 évnyi bérbe nem rokkant volna bele a klub, de ez tényleg idealista szemlélet belátom:)

r ! d 3 r · http://rider.blogozz.com 2010.02.22. 14:46:36

de la reddel nem bánt el senki, azóta is élő szerződése van a real-lal és kapja a fizetését. sneijder sem tett le annyit az asztalra, hogy az ő esetében elbánásról lehessen beszélni. robben pedig sanszos hogy része valamilyen ribéry-üzletnek. inkább írhattad volna rc és beckham méltatlan elküldését azok után hogy erősen benne volt a kezük abban a bizonyos bajnoki elsőségben, de ezt leszámítva tetszős írás, én is pont ezért bírom higut.

@TheSt!g: ha már pont a liverpoolt hoztad szóba, nekik még attól sem kell tartaniuk, hogy a bl-playoffban eltűnnének 90 percre.
plusz a realnál, a világ legnagyobb, leghíresebb, legjobb klubjánál az öt év igenis hosszú idő. a livernél meg annyira nem.

krysal 2010.02.22. 14:55:35

@r ! d 3 r: Bex aláírta a "reklámszerződését" már elég korán (ha jól emlékszem, épp a padon ücsörgött Capello keze alatt), aztán volt róla szó, hogy kivásárolhatnánk a friss szerződéséből, de olyan horribilis összegért, hogy viccnek is rossz volt.

RC-t Mijatovicnak köszönhetjük, méltánytalan szerződést akart vele aláíratni a szerb, egy év, hasonlók. Neki egyébként is sok finomságot köszönhetünk sportigazgatóként, hogy az ég rogyna rá...

TheSt!g 2010.02.22. 15:11:40

@r ! d 3 r: "a világ legjobb klubjánál az öt év igenis hosszú idő"

Ebben igazad van, de ki beszélt itt a Barcáról?

A Real Madrid 3 évig nem volt bajnok.

caralho voador 2010.02.22. 16:21:27

Jó poszt. A srácot én madridistaként nem igazán tudom hova tenni. Néha még mindig az az érzésem, több szerencséje van, mint esze. Gyors és jó rüsztje van, elszalad, belerúg egy nagyot, ha gól, gól. Tudom, szépen termel, de amennyire kiemelkedik a két nagy a ligából az utóbbi pár évben, illik is ennyit rúgni valakinek.
Nálam továbbra is az igazi mérce a BL, ott pedig egyelőre nem bizonyított. Szorítok neki, ámbár nem könnyű a helyzete. Nem klasszikus center, nincs meg hozzá a testalkata, nem is szélső. Nem tudom. Nagy talány az ipse.

r ! d 3 r · http://rider.blogozz.com 2010.02.22. 16:57:51

@TheSt!g: hát ezaz, senki nem beszélt róluk. ezért sem értem, hogy hogyan került neked a barca ebbe a szövegkörnyezetbe....
az a 3 amit írtál jó lesz 4-nek is. :D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.22. 17:29:17

Gratulálok _Maverick, remek poszt! Számomra Raúl mellett magasan a legszimpatikusabb játékos Higuain, ahogy te is írtad múltkor, jó érzés látni, hogy ebben az új. megint galaktikus Madridban egy ilyen srác a csapat egyik, ha nem a legjobbja. Remélem sok madridista látja így.

saska80 2010.02.22. 17:55:18

1991 v. 92. Apám egyik munkatársa és élettársa jön hozzánk vendégségbe. És ahogy ilyenkor illik a gyerekek kapnak ajándékot. Én egy piros Nestlé csokit, illetve Zsolt Róbert Puskás Öcsi című könyvét. "És a fiúnak egy könyv, biztosan szereti a focit!" így a vendég. Azóta a Madrid, de nem halálosan. Kedvenc kezdő: (2000 BL-döntő) Iker Casillas Iván Helguera Iván Campo - Aitor Karanka Roberto Carlos - Míchel Salgado Fernando Redondo - Steve McManaman Raúl González Nicolas Anelka - Fernando Morientes
No azért Zizu gólja is gyönyörű volt! Tetszik a cikk, szvsz CR még lehet RM-ikon!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.22. 18:04:05

Tőlem is gratula _Maverick-nek, jó lett a poszt!

Megnézve a második gólját a Boca-Riveren, ahol, ha jól számolom, 19 se volt, tényleg pislákolt benne tehetség, vagy hogy mondjam. :-)

Az igazi áttörést, mint arról annyiszor szó volt már, a nagy csapatnak lőtt BL-gólok jelentenék. Addig megmarad olyan játékosnak, akit realosok és barcások egyaránt megsüvegelnek, de azért nem emlegetnek Nistelrooy-jal, Henryval vagy Torres-szel egy napon.

halareaal 2010.02.22. 18:31:22

@_Maverick: "de szerintem még 3 évnyi bérbe nem rokkant volna bele a klub"

nem az a lényeg hogy belerokkan-e (bár amikor ilyen adósságot görget a klub, a legkisebbnek is számítania kéne). De la Red nem focizhat többé, legalábbis élete kockáztatása nélkül úgy tűnik nem, innentől kezdve nincs nagyon miről beszélni. a klub megtette amit kell, a legjobb orvosokkal vizsgáltatta, állást ajánlott neki (és hát azért De la Red még kapja a fizetését, noha több mint egy éve nem lépett pályára).

szangye puncog 2010.02.22. 18:58:45

láttad mekkora malaca volt már megint annak a favágó argentinnak, beleakadt a rüsztje a labdába kétszer pont mint egy hete, a béna álatja, maradona az a retardált meg mit lát benne? mit rugdossa ez a gólokat, kapjon már a fejéhez. mit képzel ez??

a poszt remek, higany pedig reméljük továbbra sem tanul meg focizni

IronRock 2010.02.22. 23:45:47

A poszt remek, ebben a Higany srácban lehet valami, bár az tény hogy még most se tudom igazán komolyan venni... Valahogy nem az az alkat hogy a védők térdig lefossák a bokájukat ha ellene kell játszaniuk...ettől függetlenül szépen termel, csak így tovább. (Benzema megvételét konkrétan ugyanannyira nem értem, mint ahogy Drenthe vagy Van der Vaart megvételét anno.)
A posztot olvasgatva, főleg az elején ahol fel volt sorolva kikkel és hogyan bántak el méltatlanul a Real-ban (Del Bosque, Morientes, Owen, stb), nekem beugrik 5-6 éve még egy argentinnak a neve, aki szintén kiegészítő ember volt csak a Real-nál, pedig ha beállt általában gól-gólpassz fűződött a nevéhez a bal oldalról. Személy szerint őt is kedveltem, csendes, visszafogott játékos volt, és bár megszolgálta a teljesítményével a bizalmat, mégis mindig a kispadon ücsörgött de tűrte szó nélkül.... Ő megint azok közé tartozik, akikkel méltánytalanul bántak a Real-ban, aztán eladták az Inter-nek ami akkor játékostemető volt...
Na, hányan emlékeznek rá még rajtam kívül?

bög 2010.02.22. 23:53:22

@IronRock: még a posztban is meg van említve:)

krysal 2010.02.23. 09:04:38

@IronRock: soká éljen Solari! Anyám, nullszögből az a gól a Barcának, hejj!

krysal 2010.02.23. 09:06:51

@IronRock: egyébként az ő eladását (csakúgy, mint Samuelét) Luxemburgónak köszönhetjük, ő argentínatlanította a keretet.

Mayhem 2010.02.23. 14:58:02

@IronRock: Santiago Hernan Solari? Imádtam. Az egyik Bernabeu kupán rúgott egy gyönyörű gólt, előtte kb 5 védőt küldött el gyufáért... ez örökre bennem él. Padoztatták, aztán talán eladták kilóra... MacManamant is bírtam nagyon az akkor leselejtezettek közűl, remélem Higuainnal nem ez lesz.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2010.02.23. 15:02:49

@Mayhem: Solari-nál kevés szórakoztatóbb játékos volt! Top5 nálam is!:) Nem véletlenül lett legalább a neve leírva az elején:)

IronRock 2010.02.23. 18:03:22

Örülök, hogy ennyien emlékeztek Solari-ra. :-)
Bocs, valahogy átsiklottam a neve mellett a poszt olvasása közben, de a Real-nál méltatlanul elbánt játékosok között nálam az élmezőnyben van. Solarit nem lehetett nem kedvelni, emlékszem 5-6 évvel ezelőtt a Real-szurkolók közt volt egy közkedveltségi szavazás hogy melyik játékost kedvelik legjobban, és ő jött Casillas után. Talán nem véletlenül... Mellesleg beszédes, hogy miután Solari-t lepasszolták, onnantól kezdve a Real-nak évekig nem volt normális balszélsője...
Szerintem simán összejönne egy csapat a Real-t a régi-új Galaktikus érában (de utálom ezt a szókapcsolatot!!!) évekig sikeresen és jól szolgáló, de méltánytalanul elbánt/eladott játékosokból. Egy posztot mindenképpen megérne, nálam Solari-é a balszél! :-)

IronRock 2010.02.23. 18:08:28

Ja, amit meg mondani akartam, az lemaradt. Szóval nagyon remélem, hogy Higuaín, akinek a sorsa, viselkedése, alázata sokban hasonlít Solari-ra a Real-nál, és engem rá emlékeztet, nem fogja úgy végezni a Real-ban mint anno Santiago...

Raul75 2010.02.23. 18:56:50

Perezhez csak annyit hogy kb. első húzása volt Redondo-t eladni, itt el is ásta magát nálam.

Higuain első évébencsak a fejemet fogtam amikor becserélték, de aztán meggyőzött. Én is nagyon kedvelem már :)

R-l@nch 2010.02.24. 08:23:10

_Maverick: Nagyon jó a poszt, gyakorlatilag szóról szóra egyetértek!
Higuain már a megérkezése óta az egyik kedvencem, Raúl és Casillas mellett ő a legszimpatikusabb nekem is a csapatban.
Nekem gyanús volt már az első évében is, hogy lesz belőle valaki, mert igaz, hogy rengeteg ziccert kihagyott, de milliónyiszor is került helyzetbe, nagyon gyors, jó az összjátékban, csak idő kellett neki a gólokhoz. Ugyan BL-ben még roppant gyenge, főleg egyedül elől, de a fejlődése folyamatosnak tűnik. Idei szezonban már egy Valencia ellen tudott klasszis teljesítményt nyújtani, ideje egy Lyon-nak is kitömni a kapuját :D

Mayhem 2010.02.24. 15:19:11

@_Maverick: Gratulálok a poszthoz, ha már meg lettem szólíva....

Igazság szerint, ebből az jön le, hogy bár közhelyszámba megy, de teljesen igaz, hogy az a csapat, amelyik nem tudja a tehetségeit megbecsülni, az menthetetlenül elindul a lejtőn. Remélem, Higuain most majd bebizonyítja, hogy az a csapat, amelyik ismét megtanulja megbecsülni a tehetségeit, az megint sokra viszi.

@Raul75: Érdekes, valahol olvastam, hogy Solari és Redondo rokonok, azt hiszem Redondo felesége Solari nővére, vagy ilyesmi...

krysal 2010.02.24. 15:32:31

@Mayhem: jól olvastad. Redondo kérésére igazolták le anno (illetve Ő ajánlotta be).
süti beállítások módosítása