Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #25 Csodák vannak, de csavar is kell

2010.02.20. 16:33 OJ

Ha létezik ezen a sárgolyón egy csavaros eszű főrendező, aki még szeretne fordítani egy párat a bajnokság menetén, akkor kérjük szépen, intézkedjen, mert kórosan beállt minden, a vonalak még tavaly befagytak és azóta se olvadtak ki. Ugyanennyire bízunk abban, hogy a jópofa kolumbiai még följebb lövi a Montpellier-t, apróbb nyomást gyakorolva a BL-meccsére készülődő Blanc mellkasára. Betyáros-bitangos gólok születtek a nemzetközi kupákban, nem tudjuk nem megmutatni őket, de persze a hétvégi dolgokról is szó esik: Párizsban török csúcs, Nizzában vérontás várható, emellett egy csodaszámba menő visszatérésről is olvashattok - sőt, van még egy portrénk is.

Tippek

PSG-Toulouse 1-1 A párizsiak vérmesebb szurkolói Nancy helyett Amityville-be Amneville-be csörtettek tüntetőleg a nagyok hulladék teljesítménye miatt,  de ott  legalább ünnepelhettek a fiatalsággal, mivel a juniorbajnokságot vezető csapat Jean-Christophe Bahebeck két góljával nyert. Na, őket most sem sikerül majd kiengesztelni, ha egyáltalán kinéznek a török csúcsra. A friss török góré, Hiddink helyében időben foglaltunk volna Párizsig, hiszen kiváló alkalom ez az ismerkedésre: az ötszögben élő két legismertebb török, Kazim és Erding lesz itt zsebkendőnyi helyen összezárva. Tegyük fel, hogy be is találnak, bár ez az elképzelés a ténynek, miszerint utóbbi két látogatásán nyert a TFC, teljesen ellentmond.

Grenoble-Valenciennes 1-1  Van, ami alól semmiféle lehetetlen tippel nem lehet kibújni. A párosítás sormintája (DDD) ezúttal kötelez.

Lens-Monaco 1-2 A monacóiak helyében simán apellálnánk arra, hogy a hétközi kupameccs rendesen próbára tette a hétvégi vendéglátók fizikumát, lévén energiatakarékosabb programot is el lehetett volna képzelni egy hosszabbításos, vitatott góllal megnyert meccsnél. Persze a türelemről igazából a bresti edzőt kéne megkérdezni - meg persze a Lens győztes góljáról: Ramos balbekk bombája ugyanis szemmel követhetetlen útvonalon pattant valahová, a sasszem partjelző szerint a vonalon belülre.

Boulogne-Le Mans 1-3  Mindkettejük utolsó esélye a menekülésre - és ebből a helyzetből következően a nagy, gömbölyded iksznél tökéletesebb kimenetel nem létezhet. Csakhogy! Még mielőtt a punnyadt, búvalbélelt vendégek fűre tipegnének, Helstad bácsi pakol a magnóba egy kis hazai gyorsítót, amitől a társak azonnal rebootolnak és úgy rohangásznak majd háromnegyed órán át, hogy a Boulogne-nak GPS kell, hogy szünetben az öltözőbe találjon.  

OM-Nancy 4-1  Correának mostanság csak a széttárt karokkal való magyarázkodás jut, de ez legalább hetek óta  biztos pontnak tűnik, minden egyéb nélkülözi a rendszerességet. Ugyanez a Vélodrome-ba történő viziteikre is igaz, csak az elmúlt négy évből akad itt 2-2, 0-3, 6-0 is... Tippünket a hétközi eseményekre - de nem ám holmi repülőutakra - alapozzuk: hetven percig szűknek nézett ki a dolog, végül mégis príma eredménnyel tért haza az OM Koppenhágából, mindhárom gólt a szépek közé venném, Lucho és Ben Arfa pedig megosztva kapnak egy különdíjat, hogy miért, azt meg kell nézni izibe'.

Sochaux-Lyon  1-2  Csodatételek itt és ott: állítom, Makoun nagyobb gólt a fifával se akaszt az életben soha, mint amekkorát a Realnak lőtt, de ami igazán lenyűgöző, hogy a súlyos autóbaleseten és műtétsorozaton átesett Charlie Daviesnek is maradt egyáltalán esélye hasonlóra. A klubhonlapra feltett interjúban látható, még az érintettnek se egyszerű listába szedni, hol és milyen sérüléseket szenvedett - combcsont-, sípcsont- és szárkapocscsont-törés, könyöktörés és -ficam, fejsérülések -, a medicina csodája, hogy ezek után még egyáltalán szóba kerülhet az élsport. Pedig így van, hamarosan bekapcsolódhat az edzésekbe és tavasszal talán már szerepelhet is - az igazi persze az lenne, ha a vébén is viszontláthatnánk.

Rennes-Lille 2-2  Lille-ben is elrajtolt az EL tavaszi felvonása, Balmont és Frau szerzett is arasznyi előnyt a nem valami nagy volumenű Fenerrel szemben, igazán nyugtalanító csak a törökök gólja lehet. Míg a gyors gólra szusszantak a házigazdák, Vederson előtt megjelent egy RobiCarlos-hologram: megtekintés csak erős idegzetűeknek.

Nice-Lorient 0-3  Ezek után a hátsó ajtón kell távozniuk majd a nizzai nyekergőknek, mint a dalai lámának Obamáéktól, csak picit más hangulatban. A breton vérnarancs-különítményben egy új szerzeménytől, Sebastian Dubarbiertől is gólt várunk. Dubarbier a nagy dél-amerikai input jegyében került a román ligába, a kolozsváriak BL-meccsein is ott hasított, az, hogy tehetséges, gyors és príma balosa van, akkor sem maradt titokban. Bővebb értékelés céljából felkértem Litti barátom, dolgozzon be kicsit a produkcióba, mivel jóval többször látta a fiatalembert, mint egy átlag NST-szerző/olvasó.

"Duba faterja argentin bajnok volt atlétikában, sprintszámokban, a fia tőle örökölte a sebességét, amire a beceneve is utal (Gepárd). Igazság szerint nagy sztorik nincsenek vele, csendes, visszahúzódó fiú, sajnos a CFR nem volt már elég motiváló a számára, ez az elmúlt 1 évben a teljesítményén is meglátszott. A BL szereplés után nagyon magasra taksálták, de januárban a CFR szó nélkül elengedte 1,5 misiért, ez azért árulkodó dolog. Túl sok variáció nincs vele, a jobb lába olyan süket. Lorient szerintem csak azért vitte, mert jónak ítélték az ár/érték arányt, nagy szükségük nem volt rá. Nem hinném, hogy nagyon fekszik majd neki a L1, dehát egy olyan bajnokságban, ahol egy nudli Montpellier zsinórban nyer ötöt..."

Dubarbiernek - az indokolatlanul megbontott Gameirua-sorba ékelődve - elsőként a Ligakupa döntőjébe igyekvő Bordeaux-hoz volt szerencséje, de az eredményre nézve nem hazudunk nagyot, sok aligha maradt meg benne. Bár korán meg is volt a vezetés, a gólszerző Koscielny összekoccantotta Chamakh lábát - az öltözőbe száműzték -, a vendégek pedig atomvillanásnyi idő alatt fordítottak. A kulcsfigura a családi csörtéből kifolyólag most sem Gourcuff volt, hanem Wendel, aki olyan ütemben rugdossa a szabadokat, hogy előbb-utóbb törli morcos honfitársa, Juninho emlékét a ligát demoralizálók sorából. Újabb fejezetet már csak azért nem kezdek a Wendel-éltetésben, hogy a bérrajongás vagy másféle dolgok gyanúja fel se merülhessen. Március 27-én tehát újabb Blanc-Deschamps-etűdre kerül sor, mivel a Marseille már korábban kiverekedte magának a döntőt.

Bordeaux-Auxerre  Rá kell pihenni a fééélelmetes görögökre, így a BL jegyében a bajnokit most halasztják, megadva az esélyt Girard-éknak a zárkózásra...

St-Étienne-Montpellier 0-1  ...ami be is következik. Montano bekapar egyet megint, szigorúan csak a hecc kedvéért.

Kontráért kiáltó góltippünk tehát: 27.

6 komment

Címkék: francia videó beharangozó üveggömb tippverseny ligue 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr621776090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bmiky31 2010.02.20. 16:53:40

Tényleg furcsa volt hogy a CFR 1,5 millióért odaadta Dubabiert, egy éve még 4-5 millióra taksálták. Irtó gyors, de hangulatember és a helyzetkihasználása is hullámzó, és könnyen elveszti a fejét, Kolozsváron másfél éve alatt 3 kiállitása volt ütésért.. Kontrára játszó csapatokba ideális ember.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.20. 19:14:25

A Le Mans nem lehet ellenfél, itt az idő megtáltosodni :)

OJ, személyesen téged teszlek felelőssé, ha kiesünk.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.02.20. 19:55:56

@heinrich:
Ahhoz minimum 1x be kéne állnom csereként. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.20. 20:26:26

@OJ: Ééés? Ki akadályoz benne? :D

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.02.20. 20:28:43

@heinrich:
Nem ki, hanem mi, soroljam? Amúgy kettővel megy a Le Mans. :)

Papp Sanyi 2010.02.21. 08:26:38

Szép volt Lens! Elég könnyed győzelmet sugal a végeredmény.
süti beállítások módosítása