Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League, 27. forduló

2010.02.20. 12:02 pote

Fincsi kis fordulóval lep meg minket - születésnapunk alkalmából - a Premier League ezen a hétvégén. A MU a jó formában lévő Evertonhoz látogat, az Arsenal a mindig kellemetlen Sunderlandet fogadja, míg a listavezető az egyik újonchoz utazik. Egyik sem tűnik sétagaloppnak. A forduló rangadója azonban a BL-selejtezős helyről is döntő Liverpool - Manchester City lesz, és a kiesés elleni harc egyik mérföldkövét (West Ham - Hull) is most rendezik. Lapozás után esélylatolgatás pár merész tippel.

Arsenal - Sunderland 4-2
Az Arsenal és a kapuskérdés olyan összetartozó fogalmak, mint a politikus és a korrupció, vagy a Barcelona és a metroszexualitás. Nagyon vissza kell mennünk az időben, hogy jó ágyús kapust találjunk (Seaman nem ér).
Akárki áll a kapuban szombaton, kizárt, hogy megússza gól nélkül. Mi persze Fabianskit látnánk ott legszívesebben. Ezesetben van egy fogadásunk: Trifon Ivanov többször borotválkozott a 94-es vébén, mint ahány hazai hazaadás lesz a meccsen.

Everton - Man Utd 1-1
Mindkét csapat győzelemre hangolt a hétvégére. A MU a BL-ben, az Everton az EL-ben nyert egy góllal. Mivel ezen meccseiket már kedden letudták, így talán a fáradtság sem fog egy faszipántos  élvezetes meccs útjába állni.
Nem lehet azt mondani, hogy az Evertont elkerülik a sérülések, fél évre elvesztették Fellainit, Tim Cahill három hétre dőlt ki. Két olyan játékos, aki képes váratlant húzni, és a gólon kívül a sárgalap is mindenegyes megmozdulásukban benne van.
A vendégek inkább az eltiltások miatt parázhatnak. Nani és Fedinand pótlása is komoly problémát okozhat Fergusonnak, főleg annak fényében, hogy Giggs meg sérült.
Nehéz elképzelni manapság, hogy Rooney nem lő gólt, de sehol máshol nem utálják annyira ezt a szeplős golyót, mint a Goodisonban. Azonban az összes búúúzónak feltenném azt az egyszerű kérdést, hogy ha ekkora tehetség lett volna tizenhatéves korában, akkor visszautasította-e volna a MU ajánlatát. Pszt!

Portsmouth - Stoke 1-1
Tizenhárom meccs van még hátra, és ezalatt nyolc pontot kell ledolgoznia a bennmaradáshoz a Pompey-nak. Hogy mi volt előbb, a pénzügyi gondok vagy a pocsék játék? Ez most már mindegy is.

West Ham - Hull 2-1
Aki itt nyer, az vehet egy jónagy levegőt.

Wolverhampton - Chelsea 0-0
Lehet, hogy most (IS) nagyon mellélövünk, de ezen a meccsen érzünk egy kisebb fajta meglepetést.
A Chelsea az utóbbi időben nem nagyon nyer idegenben, a Wolverhampton pedig a szimpatikus kiscsapat kategória prototípusa. Meg ugye ott van még az Inter is jövő hétre. Így nekünk egy gólnélküli meccs simán belefér.

Aston Villa - Burnley 1-0
A Villának még mindig reális esélye van elérni a BL-selejtezőt jelentő negyedik helyet. Ahhoz az ilyen meccseket meg kell nyerni. Carew meg is oldja ezt az egyszerű feladatot.

Blackburn - Bolton 0-2
Pár éve még elképzelhetetlen volt számunkra, hogy egy ilyen meccsen a vendégeknek szurkoljunk. Lehet, hogy lesz világbéke is?!

Fulham - Birmingham 2-1
Tudjuk, hogy fura, de nekünk semmi bajunk a Birminghammel. Most azonban inkább a Gera-szurkolásunk domborodik ki a tippünkön.

Man City - Liverpool 3-1
Kicsi az esélye, hogy szép meccs legyen. Mi sok gólt és hazai sikert várunk, annak ellenére, hogy a City-nél többen nem játszhatnak. Tevez Argentínába utazott családi problémák miatt (nővére koraszülése), Viera eltiltott, a Johnson-Petrov-Kompany trió pedig sérüléssel küzd. A Poolnál kicsit jobb a helyzet. A Görög eltiltott, Torres és Johnson sérült, de a többiek harcra készek (Benayoun kérdéses).
Merész tippünk indoka az, hogy Gerrardnál még Lucas is jobb formában van. Az ő jó játéka nélkül meg tényleg büntetés nézni azt, amit a pályán művelnek. A City-nél is egy igazi játékmester hiányzik. Ireland nem azt nyújtja, mint tavaly, de érzésünk szerint ezen a meccsen megint megvillant valamit azon képességeiből, ami alapján minden Pool-szurker egy emberként üvölt fel, hogy miért nem Steve-t vettük meg Aquilani helyett.

Wigan - Tottenham 1-1
Ezek azok a meccsek, amiket a Spurs nem nyer meg általában.

Várunk Tőletek is egy tipposzlopot. A gyorsaság most is előny. Peter135-tel  nézünk a héten farkasszemet, mert imici77 nagyvonalúan átadta neki a lehetőséget.

Arsenal - Sunderland 2-0
Everton - Man Utd 1-3
Portsmouth - Stoke 0-1
West Ham - Hull 2-0
Wolverhampton - Chelsea 0-2
Aston Villa - Burnley 3-1
Blackburn - Bolton 1-1
Fulham - Birmingham 2-1
Man City - Liverpool 1-1
Wigan - Tottenham 1-2

240 komment

Címkék: angol premier league pl tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr891775529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Acid 2010.02.20. 18:15:33

@peter135: Egyetértek... kivéve Bendtnert illetően. Szerintem bebizonyította, hogy nem PL szintű csatár, a labdakezelése csapnivaló volt, többször keveredett ki a szélekre, ahol aztán semmi keresnivalója nem volt, a visszapasszai közül meg jó ha minden 3. jutott csak el a címzetthez. A gólja miatt gyenge 6.

England win The Ashes! 2010.02.20. 18:25:32

Na ugye, hogy nem volt hülyeség az a felvetés, hogy Moyes jobb edző, mint Wenger apánk!

Egy 19 és egy 20 éves SAJÁT NEVELÉSŰ (!) ANGOL (!!!) srác intézte el a MU-t, akiktől a mieink úgy szívtak, ahogy Jenna Jameson művésznő sem tudott legszebb napjain sem. Nehogy bárki jöjjön a sérüléshullámmal, most dőlt ki náluk Fellaini és Cahill, Arteta meg most tért vissza hosszú kihagyás után. Mi a franc lenne ott, ha még pénzük is lenne?

(Persze örülök, hogy behúztuk a cicusok elleni meccset, de nem érzem a koncepciót a csapatban, kicsit olybá tűnik nekem, mintha az egész amolyan ad-hoc jelleggel működne: felmennek a pályára, játszanak ahogy mindig, aztán vagy bejön, vagy nem. Általában annak függvényében, hogy ki az ellenfél.)

halihalo 2010.02.20. 18:27:14

@dickinson: A műholdas bárhol elérhető, legfeljebb a fent említett pár műemléképületre nem lehet tányért tenni. Nekem is pl. 30 méterre van a tányért a tévétől, a kábelt meg beástam a kertbe.
Egyébként szerinted melyik kábeles szolgáltató érhető el az ország 80 százalékán?? Mert szerintem nincs ilyen...

dickinson · http://jomagyar.blog.hu 2010.02.20. 18:28:40

@halihalo: Igen, de egyiknek sincs saját sportadója. Az adó lefedettségére gondoltam.

vadkutya 2010.02.20. 18:38:54

@peter135: Walcott-nál sztem vmi mentális probléma lehet. Mert ma - ahogy Te is írtad - tényleg nem játszott rosszul idei önmagához képest, de rendre rossz az utolsó gondolat. De végre a sebessége kezdett már hasonlítani az eredetihez, jó volt látni.

Ha a helyzetkihasználást szokásunkhoz híven nem vesszük bele, akkor egészen jó meccset játszottunk, igen gyakran felborítottuk a pályát. Cesc valóban el van fáradva pár hete, de majd összekapja magát.

Az azért nagyon jól mutat,h a jelenlegi dobogós szereplők egyaránt 63 gólt rúgtak eddig, jó kis szezon az idei. Ágyús részről áprilisban már csak a City-t kell elemi erővel pofán csapni, ill. a Csirkéket, megszokásból. :)
A többiek ellen remélhetőleg elég lesz majd megszokott játék, itt-ott sérülésekkel tarkítva a lehetőségeket.

GO GUNNERZ!

ps: hiba lenne kihagyni, MOYES a király! :D

halihalo 2010.02.20. 18:40:56

Az más, de ilyen logikával semmilyen filmet sem adhatnának bizonyos adók, mert csak a 80% lefedettséggel rendelkezőknek lenne joga. Ezt hívják monopóliumnak. Egyébként én sem voltam/vagyok nagy digi fan, de amit ezért a pénzért adnak, az korrekt. A T-Home kétszer ennyit számláz a kábelen, és a minőség nem jelentősen jobb. No, de hagyjuk...
Inkább beszéljünk a holnapi nagy meccsről, ahol a nemzetközi kupákban nem érdekelt felek csapnak össze a jövő évi szereplésért. :)

halihalo 2010.02.20. 18:42:09

@ZenZo: Hát, jött Bruma, de engem nem győzött meg. Egy egyeneset sem rúgott a labdába. Láttad már játszani máskor és jól?

vadkutya 2010.02.20. 18:51:33

@Dr Jozef Vengloš: :)))

Moyes-ban egyetértek, de inkább úgy írnám,h semmivel sem rosszabb edző, mint Wenger. Sőt: Moyes vmiért időről időre tud reagálni a bajnokság felénél kialakult helyzetre, pozitívan. Mindig mélységből jönnek, s a tavaszt általában jól nyomják. A játékosállományt tekintve nem jobb az Emirates-ben fellelhetőnél, s azt sem szabad elfelejteni,h mióta Wenger irányítja az ágyúkat, azóta hát h is mondjam finoman - (n)Everton.

ZenZo 2010.02.20. 19:02:56

@halihalo: a srác zseniális, holland U válogatott szinten is és a reserveben is, kölcsönben is játszott nagyokat. Ma szerintem egyszerűen nem számított rá, hogy be kell állnia, s debüt meccsén nagyon a torokban dobogott a szív. Mellesleg tényleg rémes volt, de kb a csapat szintjén játszott. Én ezt betudom a kezdeti izgulásnak, mert tényleg szinte csak rosszfelé pattant tőle a labda.

Slice 2010.02.20. 19:15:00

@peter135: Többnyire egyetértek veled, viszont azt vettem nálad észre, hogy ha néhány játékost utálsz bármit csinálhat nem ismered el annyira, mintha egy általad kedvelt játékos csinálja ugyanazt. Itt most elsősorban a Bendtner-Walcott értékelésre gondolok. Bendtner semmivel nem csinált többet mint az angol mégis szerinted ő fasza volt Walcott meg nem. Walcott tényleg nem az igazi még ahogy te is írtad és az idei önmagához képest jó meccset is játszott, sőt még azt is simán kijelentem, hogy Niklas is jó volt, viszont semmivel sem jobb Walcottnál. Lőtt egy gólt, amit Eboue megcsinált neki, kihagyott 2 nagy helyzetet és a labdakezelése sem volt az igazi. Ez semmivel nem több mint Walcott produkciója, az angol még többet is dolgozott mezőnyben. Ahhoz meg nem is fűznék hozzá semmit, hogy az 1. félidőbe nemvolt sikeres csele a dánnak. Összességében annyit akartam ezzel mondani, hogy szerintem mind a 2-en jók voltak, és Nick semmivel nem volt hasznosabb.

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.02.20. 19:29:43

@Slice:
Részben igazad van. Tényleg elnézőbb vagyok pár játékossal, akiket jobban kedvelek az átlagnál (Eduardo, Wilshere), de úgy istenigazából csak Denilsont "nem kedvelem". Ő egyszerűen idegesít, mondhatni felb*sz, ha csak meglátom. Walcottal semmi bajom nincs, abszolút semleges vagyok vele szemben. Idén egy rakás fos amit leművel és kezdek egyre türelmetlenebb lenni. Tavaly Eboue volt olyan, hogy idgesített a tevékenysége, de idén elég hasznos tagja a csapatnak. Mostanában él a lehetőséggel, ha bizalmat kap. Bendtnert is semlegesnek mondanám, csak most egyszerűen több bizalmat kap tőlem. Tudom, hogy nagyon rossz is tud lenni, de hiszek benne hogy túl tud lépni önmagán, ezért egy jobb teljesítményt néha akaratlanul is túlértékelek. Ha Walcottnak ma legalább lett volna egy pontos beadása, vagy egy normális lövése (amit Gordon védett, azt inkább gurításnak nevezném, de fogjuk rá.) akkor máris többre értékeltem volna.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.20. 19:32:00

@progvog: még szerencse, hogy te itt vagy nekünk.

Slice 2010.02.20. 19:36:03

@peter135: Értem mit mondasz, és szinte mindenki így van ezzel, pl én is. Én pl. Campbellt kedvelem a többségnél jobban és tartom jobb játékosnak. Denilson valószínűleg senki szemében nem vita tárgya, hogy a srác egy trágya. Én úgy gondolom, hogy Walcott fog jobban is játszani ennél, és most, hogy könnyebb meccsek következnek lesz ideje belelendülni Bendtnernek is,neki is.

Leon Osman 2010.02.20. 20:06:35

Már nem azért, de az Everton ugyanúgy játszott kedden meccset, a Sporting ellen, úgyhogy aligha lehettek frissebbek. Moyes a PL második legjobb brit edzője, s pl szinten is top4. Nem véletlenül van ott 2002 óta, ennyi pénzből amennyi van teszi a dolgát s szállítja az eredményeket majd minden évben. Szinte sosem jönnek ide azok a játékosok, akiket ő kinézett, mindig megy a kapkodás az átigazolási időszak végén, s ezeket az embereket be kell építeni, amellett, hogy sokan meg kölcsönben jönnek, olyan csapatoktól, ahol nem meghatározó emberek, itt sokukból kihozta már a maximumot. Gondolom Rodwellt majd elviszi a Manchester, mármint a United, a city az city... de nem lepődnék meg, ha újra 1 Rooney-éhoz hasonló összeget akasztanánk le érte. Nem véletlenül mondtam pár fordulóval ezelőtt, hogy még bőven van időnk odaérni az EL-helyekre. S a vonat robog... jövő héten Spurs jön, idegenben jók szoktunk lenni ellenük.

England win The Ashes! 2010.02.20. 20:23:36

@vadkutya:

Pont erről brekegek: a játékosállomány, amivel dolgozik, nem jobb. De - és most idéznélek - "Moyes vmiért időről időre tud reagálni a bajnokság felénél kialakult helyzetre, pozitívan. Mindig mélységből jönnek, s a tavaszt általában jól nyomják". - pont ellenkezőleg velünk: mi mindig magasról pottyanunk egy egészségeset. Sok volt a sérült, nem volt csatár? Semmi vétel. Liverpoolban sok volt a sérült? Kölcsönvették Donovant, eddig nem volt rossz húzás. Mire vissza kell mennie LA-be, akkorra Arteta fitt lesz (mármint ebben reménykednek, gondolom), Cahill is okés lehet. Nekünk meg állítólag több a lovettánk (az Evertonnal összevetve tuti), erre még egy árva kölcsönvételt sem eszközölt, hanem átvette tanult kollégája, Várhidi taktikáját, a nullcsatáros felállást.

England win The Ashes! 2010.02.20. 20:27:25

@Leon Osman:

Szívből kívánom, hogy ne kelljen eladnotok Rodwellt. Pár hasonló nevelés beérése, és állandó lehet az Everton helye a TOP 6-ban.

Mr. Acid 2010.02.20. 20:32:24

@Dr Jozef Vengloš: Én azért Denilson helyén el tudnám képzelni :D

England win The Ashes! 2010.02.20. 20:36:51

@Mr. Acid:

Ja, ha hozzánk jönne, az más. De fehér, brit útlevele van és nem tud franciául. :(

Leon Osman 2010.02.20. 20:57:42

@Dr Jozef Vengloš: Köszi, a 60 pont körüli teljesítmény már-már borítékolható minden szezonban, aztán van amikor ez a negyedik helyre is elég :) Ferguson Rodwellel képzelte el hátul azt a fulhamas gyereket, akit megvettek, úgyhogy már most kijelentettük, h sokba fog kerülni neki :) bár lassan az mu meg a pool majd kiesik előlünk, amint csődbe mennek :D Denilson nem DM? Moyes védőnek akarja kinevelni, lásd Jagielka... ő is DM-nek indult, csak most sérült 1 ideje, egyszer lesz egészséges csapatunk is. Igazából nem a játékos anyag miatt vagyunk itt, hanem mert nincs miből rotálni...sokszor van, hogy a padon ifisták ülnek, persze így került előtérbe Rodwell meg Gosling is, bár Dan a plymouthból jött, 150k-ért, bőven megérte. Az arsenalnak nemigen fogunk eladni játékost, Sahánál bepróbálkozott amúgy Wenger, erre aláírta az új szerződését itt. :D

England win The Ashes! 2010.02.20. 21:08:04

@Leon Osman:

Saha, hát persze, a fenti három kritérium (@Dr Jozef Vengloš:) mindegyikét kimeríti.

elektronik (törölt) 2010.02.20. 21:20:15

elnézném Moyes-t Ferguson után az Old Traffordon

vadkutya 2010.02.20. 21:22:16

@Dr Jozef Vengloš: Többek közt azért sem értem miért nem igazolt Wenger, mert tavaly is belátta,h kell egy Arshavin, s a PL-ben azért szép tavaszt produkáltunk...
(...Nistelrooy meg beállt első meccsén 20 percre, s két perc alatt duplázott a Stuttgart ellen. Ingyé.)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.20. 21:35:06

hazaértem... mindjárt megnézem a gólokat :)

még jó, hogy átadtam a tippelés jogát, mert nem lenne izgalmas a hplnapi nap, ha jól sejtem :)

Üdv, ymy - s ennek a nevertonnak lőttünk 6ot idegenben :)

Leon Osman 2010.02.20. 21:40:12

@imici77: nem, ti ettől az evertontól épphogy el tudtatok venni pontokat otthon... két pattanós vacakkal. ébredj már fel. ez nem a szezon eleje. az olyanok szoktak ebbe kapaszkodni, akik mást nem tudnak elmondani a csapatukról, minthogy egyszer nagyon megvert vkit, de egyébként semmi jelentőset nem tudnak felmutatni az adott szezonban. de mondogasd csak, amúgy 04-05-ben mikor negyedikek lettünk az utolsó meccsen 7-0-ra szoptunk az arsenaltól... de akkor sem érdekelt, mert nem számított az az 1 meccs.

undertow 2010.02.20. 21:42:46

@ZenZo:
bruma középső védő, pozíción kívül játszott.

zsirkovot remélem az inter meccsre összerakják, paolo a balszélen elég rémálom gyanús szituáció...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.20. 21:45:42

@Leon Osman: :) irreális körülmények közötti 2-2...

mindegy, viccnek szántam, de liverpoolban nincs humor, ha jól látom :)

vadkutya 2010.02.20. 21:45:46

@imici77: Fején találtad a szöget. :)

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.02.20. 22:03:51

@imici77:

Én mondtam, hogy Nicky gólt fog lőni... :)

Leon Osman 2010.02.20. 22:10:37

@imici77: semmi sem olyan vicces mikor tizedszer sütöd el... az irreális körülményekhez meg menjenek tiranába vagy moszkvába télen, a labda nekünk is gömbölyű...az meg, hogy 2 védő van hátul, az is a fél pályán s mindkettő rámegy cahillre aligha a talaj hibája...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.20. 22:17:14

@Leon Osman: figyelj, ugyanezzel a nevertonnal játszottunk és kaptatok 6ot, vagy akkor az a stoke volt? nem, a neverton... 1-6, minden így kezdődött... nem vicc, első forduló. találtatok egy gólt 6 gombóc után. most jobb?

progvog 2010.02.20. 22:29:32

@heinrich: azthiszem, félreértettél, mondjuk én meg tehettem volna ki legalább egy smiley-t. szóval ez Nűnűnek ment, h vegye észre magát, miután lekurvaszánalmasozta az emberek digihez való hozzáállását :)

Leon Osman 2010.02.20. 22:31:44

@imici77: Én nem baszkurálom a macskásokat azért mert 7-1-re szoptak tőlünk múltkor, egyedül neked mániád ez h odadörgölöd az 1-6-ot. Te vagy az, aki ezen pattog, egyedül... engem nem érdekel , mert nem 1 meccs számít, de neked semmilyen indokod nincs, csak jössz ezzel. mi meg nyertünk 2-1-re nem is olyan rég, s akkor mi van? kezdjem el ecsetelni, h hány rekordot tart az Everton a mai napig? nekem nincs kedvem ehhez, te meg befejezhetnéd az 1-6-ozást...megvertük a chelseat, manchestert, azt hiszem ezt a szarzenál nem mondhatja el magáról.

England win The Ashes! 2010.02.20. 22:44:44

@elektronik:

Pedig nem. ;-) Legalábbis Moyes párszor hangoztatta, hogy nem megy oda, ha már egyszer elküldték anno.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.20. 22:45:48

@progvog: ja, ok, azt hittem van egy új Terminátorunk :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.21. 12:48:37

@peter135: hol van azaz Arsenalos tavalyi szezonos 10 perces összeállítás? nem találom... thx

horas 2010.02.21. 15:11:02

Kezdőket esetleg tud valaki?

progvog 2010.02.21. 15:19:41

@horas: Liverpool: Reina, Carragher, Skrtel, Agger, Insua, Kuyt, Lucas, Mascherano, Maxi, Gerrard, Babel. Subs: Cavalieri, Torres, Benayoun, Aquilani, Riera, Aurelio, Kelly.

horas 2010.02.21. 15:27:00

@nils_h: Hát "A" meccs :)
@progvog: THX.City esetleg?

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.21. 15:29:35

Man City:
Given, Zabaleta, Kompany, Lescott, Bridge, Wright-Phillips, Ireland, De Jong, Barry, Adam Johnson, Adebayor.

Subs: Taylor, Richards, Santa Cruz, Sylvinho, Toure, Bellamy, Ibrahim.

Liverpool:
Reina, Carragher, Skrtel, Agger, Insua, Mascherano, Lucas, Maxi, Gerrard, Babel, Kuyt.

Subs: Cavalieri, Aquilani, Torres, Riera, Aurelio, Benayoun, Kelly.

Referee: Peter Walton (Northamptonshire)

Mancini megkeverte a lapokat, Richards/Touré helyett, Zab/Kompany páros

Bellamy nem kezdő, viszont a Johnson/Ireland/SWP trió, ha nem lesz elég aktív, gyors és sikeres:D, akkor nem nagyon tudunk nyerni ma

Pool-nál Torres-t csak összeszedték a padra legalább, kicsit elhamarkodottnak tűnik ez, inkább ma még ülje ki a meccset:)

Go City!

(közben vezet a Burnley...)

horas 2010.02.21. 15:32:55

@crazy_horse: Tevez?Richards Touré a padon?Érdekes...

horas 2010.02.21. 15:35:26

Jó olvastam a psoztban TEvez-t oké..

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.21. 15:46:02

@horas: Tevez jó lenne, de még mindig a családjával van, talán a Stoke ellen már játszhat

nélküle kéne ma varázsolni vmit

N'Gog helyett is Babel lesz valszeg, jobban örültem volna a franciának, Babel-nek bármikor elsülhet a bal lába távolról is, meg akiknek nem megy a szezonban, azok a City ellen szoktak kivirulni
(Gerrard - 1 gól garantált:D)

Mancini pedig simán padra teszi a kapitányt, de nem bánom, Touré formája komolytalan idén, Kompany pedig sokkal letisztultabb belső védőként

Zabaleta tavaly kapott 1 pirosat a City-Pool meccsen (2-3 lett a Pool-nak, úgy, hogy 2-0-ra ment a City:D)
ugyanez a bíró vezette azt a meccset is, Zabaleta kap-e sárgát/pirosat jó fogadásnak tűnik sztem:)

a City nem nyert az elmúlt 9 Pool elleni meccsén, ma ezt is meg kell törni, ha akarunk vmit elérni idén

még 15 perc...

horas 2010.02.21. 15:49:31

@crazy_horse: Igen,Touré idén gyenge?
Pedig az egyik legjobb középhátvéd szerintem perpillanat...
Richards kihagyás megint érdekes nálam...
Nemtudom itt Tevez ott Torres kb egyforma veszteség...

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.21. 15:53:45

@horas: a 3-4 évvel ezelőtti Touré tényleg klasszis volt

a mai Touré még messze van attól a formától, sajnos...

Richards kihagyását én sem értem, pláne, hogy a nem lassú Maxi R. lenne vele szemben valszeg...

horas 2010.02.21. 15:57:09

@crazy_horse: Hát bekell illeszkedni,totál új csapat mindig más játszott mellette...nem aggódom miatta.
Richards,igen Maxi miatt is,illetve volt már egy-két Maicon-osok Alves-es felfutása,szólója mostanság...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.02.21. 16:14:42

@horas:

A 2008-as Afrika kupa óta egyre gyengébb, szóval nem hiszem hogy sok köze van ennek az új csapathoz.

Strigo 2010.02.21. 16:54:30

Lucast figyelem a meccsen, nem igaz, mekkora ballaszt ez a csávó a középpályán.

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.21. 16:56:26

nagyon óvatos játék megy mindkét oldalról, ősszel ugyanígy indult gyenge 0-0-ás félidő, majd 4 gól a 2. félidőben:)

City-ben Ireland teljesen rosszul mozog, komolyan, mintha még egy cselt sem merne meghúzni, pedig most aztán nincs hátravonva vagy szélre kirakva
befordult ez a gyerek...
ha helyette most Tevez mozogna ott (esetleg Bellamy?), akkor egyből veszélyesebbek lehetünk

Pool többet támadott, de 1 fejesen kívül nem sok jó helyzetük volt, az is olyan szögletből volt, ami elvileg kirúgás :)

Johnson nagyon jól mozog, ha lenne 1-2 társ is hozzá, akkor még jobb lenne

sztem lesznek itt ma gólok, Bellamy és Torres is melegített, a 0-0 egyik csapatnak sem jó igazán, Villa eléggé bezúzta a Burnley-t, meg is előzték a Pool-t...

Leon Osman 2010.02.21. 16:58:40

Én kétszer aludtam el az első félidőn, még jó h a sör nem borult ki a kezemből...

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.21. 17:00:32

az én citym 2-1-re nyert :) GO BRISTOL!:)

grat a veszprémnak :)

ZenZo 2010.02.21. 17:09:26

@Leon Osman: hát elég gyenge volt az első etap, az tuti. Gondolkodtam rajta, hogy lekapcsolom, a tegnapi Wolves-Chelsea rettenet után nem akarok tovább szenvedni :)

(közben jó ég mit hagyott ki Ireland, még jó, hogy les volt, így nem lincselik meg)

ZenZo 2010.02.21. 17:14:56

@halihalo: mellesleg fizikálisan is rendben van a srác, itt egy kép:
imagerz.com/QENBCUtvAwINVF0bFAVR

Drogbát nem kell bemutatni, mellette balra Bruma :)

halihalo 2010.02.21. 17:27:11

Érdekes meccs. A két legnagyobb helyzet bírói hiba miatt lett...

sepsta75 2010.02.21. 17:34:02

kurvva jó, hogy a második félidőből semmit seméátok, köszi upc , étcsdí k anyátok

ZenZo 2010.02.21. 17:39:58

@undertow: "bruma középső védő, pozíción kívül játszott.

zsirkovot remélem az inter meccsre összerakják, paolo a balszélen elég rémálom gyanús szituáció..."

Az oké, hogy Bruma belső védő, most meg a jobbon játszott, ettől talán még nem lesz nagy elvárás, hogy a labda átvételkor ne egy méterre pattanjon el tőle ;) vagy hogy a kétméteres passz emberhez menjen ;)

No igen, a baloldalunk elég érzékeny most így az Inter előtt, hiszen Maicon miatt AC-vel sem lettem volna teljesen nyugodt, egy félsérült s játékhiányos Zsirkov már rosszabb, de egy gyakorlatilag kiegészítő emberré silányult, öregedő, lassú PF valóban rémálom-gyanus. Persze láttunk már meglepetéseket focipályán, de hogy ez nagy érvágás, az tuti. Essien és AC nagyon fog hiányozni, Lampard is ki tudja, hogy tér vissza, hisz így sem fut túl nagy szezont. Én úgy vagyok vele, idegenben jó az X, főleg, ha nem 0-0 hanem mondjuk 2-2 :)

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.21. 17:42:34

egy fél 11-est ez talán meg ért volna:)

félig mutatta is a bíró:D

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.21. 17:44:41

ez a bíró nagyon gáz
egyértelmű fault-okat nem fúj be bassza meg

Liverpool meg farag rendesen, nem véletlen az 1-5-ös sárga arány...

ZenZo 2010.02.21. 17:44:49

Hát, azt hittem végre lesz valami érdekes, erre nem tizi. Néztem volna inkább a Villa meccset, az 5-2 lett :) Pöte kicsit mellémentek ezek a tippek nem? :D peter135 meg két telivel már valószínűleg nyert...

egyébként ha már itt tartunk, a BB is megadta a Boltonnak, ami jár neki, de te/ti miért is szorítottatok a Boltonnak? Erre reális magyarázat szerintem nincs is ;)

Strigo 2010.02.21. 17:54:59

Lucas 5 labdát szerzett, 13-at eladott. Kihagyhatatlan a Poolból :)

horas 2010.02.21. 17:55:02

Ez a meccs fájt.
Mascherano-piros
Agger-Adebayor-tizi
röviden ennyi...
Ibrahim-mal mit akart Mancini?

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.02.21. 17:55:34

Borzalmas meccsen kedvező eredmény. Mondjuk kb ilyenre is számítottam. Nem is értem, hogy miért néztem meg.

vadkutya 2010.02.21. 18:00:18

@Strigo a divatdrukker: Vki írta itt,h Lucas azért kerül be a Pool-ba állandóan, mert a források szerint George Lucas pénzeli... :D

crazy_horse · http://mancityfc.blog.hu/ 2010.02.21. 18:02:02

valóban szar meccs lett:)

jól megérdemelt X, Villa/Spurs jól jártak ezzel, és ha azt nézzük, hogy a Pool-nak és Villa-nak mindenképp könnyebb sorsolása van hátra a PL-ben, nehéz azt mondani, hogy a City 4. lesz...

alig voltak helyzetek, 1-1 védést kellett kb. a kapusoknak bemutatnia, volt 1-1 11-es gyanús szitu is, rengeteg bírói hiba, néha hamar adott sárgát, néha sima fault-ot kezezést nem fújt le, rossz nyomi bíró volt ez, kirúgás helyett szögletek...

biztonságra játszott mind2 csapat, meg is lett az eredménye

City védelme legalább most működött, idegenben is így kéne tolni hátul, középpálya sem volt rossz, csak hát a támadásokra nem maradt tudomány
Ireland és SWP kvázi semmit nem csináltak, így nehéz

Pool is visszahozta gyorsított eljárásban Torres-t és Benayoun, nekik is megért volna 3 pontot a meccs:), de maradt az 1-1 pont

Villa bezúzta Burnley-t, Spurs is vezet, a City meg látogat a Stoke-hoz FA meccsre, majd a Chelsea-hez hétvégén
ha Stoke ellen esetleg továbbjutunk, ismét Chelsea away:D

egyre szarabbul alakulnak a dolgok, Go City!

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.02.21. 18:02:15

Még annyit mondanék, hogy nem értem Coyle miért ezt a labdatemető Weisst játszatja Wilshere helyett. Jack a City ellen a csapata legjobbja volt Coyle szerint is, azóta pedig csak egy meccset játszott, de azon is csereként 7 percet. Külön figyeltem ma a szlovákot, de a labdáinak a fele pontatlan volt és a néha túlzásba vitt cselei sem jöttek be.
Mióta Jack ott van, rendszeresen nézem a Boltont de mondom, ebben a gyerekben semmi különlegeset nem látok. Előbb utóbb a City is túlad rajta szvsz.

(Ellenünk azért szép gólt lőtt.)

Strigo 2010.02.21. 18:02:36

@vadkutya: én írtam, és most direkt őt figyeltem, a meccs úgyis szar volt
brazil válogatott is, oda még több pénz kell :)

halihalo 2010.02.21. 18:02:50

@horas: A Pool is kaphatott volna, ha Yossi kissé rutinosabb, vagy csak tisztességtelenebb...

halihalo 2010.02.21. 18:03:48

@horas: Az ES2 riportare mondta, hogy Mancini szeret fiatalokhoz nyúlni... :) (Ő nem fejezte be a mondatot, de ez leeht az oka, mert szakmai a mai meccs alapján enm nagyon volt)

vadkutya 2010.02.21. 18:07:04

@Strigo a divatdrukker: Ó, sorry, akkor most mentem is a klasszikusok mappába... :)

halihalo 2010.02.21. 18:17:42

A Spurs meccset meg a libalegelőn játsszák...
A kertem jobb állapotban van, mint ez a pálya.

horas 2010.02.21. 18:26:25

@halihalo: Más egy megtörtént és feltételezés szerinti szabálytalanság....
Rendben de akkor legyen értelme...ennek nem volt...

macca17 2010.02.21. 18:31:26

gerrard ismét 0, kuyt dupla nulla, megúsztunk egy tizit (igaz a city is), meg egy kiállítást. ez egy nagy nulla. egyszerűen döbbenetes, mennyire formán kívül van mindenki, két-három méterre nem tudnak egymáshoz passzolni pontosan. eh

Ferguson 2010.02.21. 18:42:51

Jelenleg azt mondom, h az arsenal nyeri a bajnokságot (elterelő hadművelet... ;-) :D

halihalo 2010.02.21. 18:58:19

@Ferguson: Szerintem április 3 lesz az igazság napja...

füligjimmy77 2010.02.21. 19:01:34

A City-pool annyira rosz meccs volt,hogy még gúnyolódni sincs kedvem. Inkább mondjuk azt, a védekező foci szerelmesei élvezhették a rangadót.

bag 2010.02.21. 19:23:05

Pontért jöttünk, meglett...
Biztató, hogy visszatértek a sérültek.
Az ES2 szpíkere szinte végig uszított a Pool ellen szerintem, undorító volt.
A City szituációit úgy állította be, mintha egetverő igyzságtalanság történt volna, ha nem úgy fújt a spori ahogy ő a képernyőjén (nem a helyszínen!) látta, ugyanezt a mi oldalunkon elhallgatta, szurkolt nem a Citynek hanem, a Pool ellen.
Hajrá fiúk meglehet a 4. hely!

horas 2010.02.21. 19:58:55

Én bírom Harrry Redknapp bácsit,de mit akar ezzel a lüttyő Crouch-csal?
Pavlyuchenko akárhogy is nézem jobb játékos...
És számomra az is egyértelmű,hogy Mancini nem megoldás semmire,ha oda is ér a 4.ik helyre a csapat.Ugyanaz az él-nélküli,koncepció nélküli,nézhetetlen semmit mondó elképzelés nélküli,masszív védekezésre épülő esetleges támadó játékú csapat mint az Inter volt írányítása alatt.
Olyan sok jó edző van,ez szenvedés nem más...

halihalo 2010.02.21. 20:37:54

@horas: Nem tudom, mennyire megbíz ES2 riportere, de azt mondta, van Mancini szerződésében egy olyan záradék, mely szerint ha nem végeznek az első 4-ben, akkor nem maradhat. Akkor most melyik lenne a jobb? Az első négy vagy Mancini? :)

horas 2010.02.21. 20:43:11

@ZenZo: Hát valószinüleg a második meccs lesz az igazi,az elsőn ugy lesznek vele a felek ne kapjanak gólt,szal a Stamford-ra marad az igazi csata...

horas 2010.02.21. 21:08:07

@halihalo: Hát nemtudom,ha ott is végez a City jelenállásban nagyon kiltátástalan játékot játszik a City már egy ideje...

ZenZo 2010.02.21. 22:01:49

@horas: nem tudom, nagyon kíváncsi leszek. Carlo nem hülye, de bármit csinálok is, olasz, s nem az az idegenben offenzív alkat. Pedig nagyon várom tőle, hogy támadjunk, mert az idegenben lőtt gól kettőt ér - Iniesta igazán szép példát hozott erre tavaly, majdcsak emlékeznek még rá a Stamfordon is.

Szóval nem várom, hogy rontsunk rá az Interre a San Siroban, de azért ne fogatlan kutya módjára cövekeljünk le a kapunk előtt. Azt majd itthon a kinti 2-2 után... sőt, a jelen formákat nézve azt mondom, kint még egy szűk vereség is belefér, ha lövünk gólt (mondjuk egy 2-1 még jó, vagy 3-2, de öt gól úgysem lesz :) ). Ha Zsirkov felépül, jobb a kép, de Essien és Ashley Cole nagyon fog hiányozni... most Drogbában van minden bizodalmam...

vadkutya 2010.02.22. 00:05:26

@Ferguson: Adom a gondolatot. Bővebben még nem kommentálnám... :)

wil 2010.02.22. 05:21:29

ez a City-Pool tényleg sok meccset alulmúlt:)

City-től vártam többet, mégis csak hazai pálya meg miegymás, de annyira vigyázott mindkét csapat nehogy gólt kapjon, ehhez képest a támadások light-osak voltak nagyon

Pool nagyon pontatlan volt, City-ben meg ötletek nem voltak, Ireland labdatemető volt, Johnson beadásai mindig máshova mentek, mint kellett volna, SWP-nél 1 kezemen meg tudnám számolni, hányszor láttam jól játszani ebben a szezonban

Babel szélen alig tudott elmenni, talán Kuyt jobb lett volna jobboldalon, ő ott sokszor el tudott volna menni talán, középen be lett darálva ő is, Rodríguez sem hasonlít arra az életveszélyes (bal)szélsőre, aki nekem rémlett még régebbről:)
Gerrard már egy jó ideje olyan 20-30%-on pörög csak, komolyan Benayoun-ban több veszély volt amíg pályán volt
a két védelem dicsérhető esetleg, nem volt komoly hiba egyik oldalon sem

azért ha félidőben bemondták volna a csapatoknak, hogy a döntetlenért nem jár 1-1 pont, hanem 0-0, na akkora talán láthattunk volna 1 nagy meccset:)

ez a top4-es harc egyre izgalmasabb, ahogy haladunk előre, én korábban biztos voltam, hogy a City be fogja húzni, aztán volt egy időszak, mikor a Spurs tűnt úgy, nemrég a Pool is elkezdett zárkózni, most pedig azt mondom, hogy a Villa-ra nagyon figyelni kell:D, ha tanulnak a tavalyi tavaszi mély hullámból, akár oda is érhetnek sztem
1 pont különbség van a 4 csapat között, az semmi, hetente változik a sorrend úgyis

MU pedig magára húzta az Arsenal-t, Chelsea is ellépett, ha esetleg az Arsenal kiesne a Porto ellen (nem hiszem), akkor 100%-os erőbedobással mennének a PL-ben, az a 2 pont pedig nem tűnik olyan soknak
bár top3-ban úgy gondolom, hogy a sorrend már maradni fog a végéig

Republik of Mancunia 2010.02.22. 09:42:24

Gratulálok az Evertonnak, teljesen megérdemelten nyertek és az everton akadémiája pedig ontja a tehetségeket. Ha jól hallottam nyártól Rodwell is pirosban kezdi a felkészülést Rooney csapattársaként.
Mondjuk Howard,Phil,Saha. Cserébe jött Rooney, most jön majd Rodwell:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.02.22. 15:53:11

@imici77:
és már 10 napja 17 elmúlt.
mit akar Wenger ettől a matuzsálemtől?!

nils_h 2010.02.22. 15:54:07

@pote: Wenger sem lesz már fiatalabb...

peter135 · http://www.youtube.com/Goonerpeter14 2010.02.22. 15:57:11

@imici77:

Afobe jó srác. Eddig minden korosztályban remek gólmutatói voltak. mostmár elkezdett játszogatni a tarcsiban is. Ha megfelelő ütemben fejlődik, akkor 1-2 éven belül CC.

pote · http://nst.blog.hu/ 2010.02.22. 16:04:40

@nils_h:
akárhányszor kommentelsz, mindig eszembe jut, h b...ameg elfelejtettem fotót csinálni a majorkában
(mondjuk szombaton új csajszi volt, de ő is rendben volt)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2010.02.22. 16:09:54

a köv 10 évben odabaszunk a világnak :)

vadkutya 2010.02.22. 16:12:27

@imici77: Magamhoz térve a sokkból: első ránézésre Magic Johnson eltitkolt gyermeke. :)

1x olvastam már róla, így csatlakozom Peet-hez, már csak alig 2 év, mire láthatjuk az A csapatban. Mellesleg, ha már ilyen "idős", simán játszhatna Vela helyett, mire várunk?
süti beállítások módosítása