Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 22-23. forduló - A müncheni tégla, avagy Demichelis nem adja fel

2010.02.19. 10:10 Vendégszerző

Úgy fest, a Schalke nem olvasta az előző Bundás-posztot, ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy ők nem lehetnek bajnokok – minél többször mondom ezt el, annál kevesebb ideig kell majd a szezon végén meztelen múzsákat néznem a gratuláló-önostorozó poszt megírása előtt, ha esetleg mégis. Hozzáteszem, a mostani forduló talán még izgalmasabb lesz, mivel a Leverkusen brémai vendégjátékát próbálja majd überelni (nagymamák szerint: überolni) a Schalke bajnokverési kísérlete. Közben meg bajor rangadó is lesz. Igen, azt hiszem, Demichelisnek most pont ez a Bunjaku kell - továbbra is mocsing a volán mögött.

Biztos vannak ennél nagyobb rejtélyek is a világon, például engem is régóta foglalkoztat, hogy a halálos ítélet végrehajtásánál a méreginjekciót miért steril tűvel adják be, de mostanában Demichelis meccs közbeni gondolatait kibogozni néha csak gordiuszi megoldással tűnik vállalható feladatnak. Megfejthetetlen a csávó. Alapvetően nincs mit görcsölni, amikor egy tehetségtelen játékos parádézik hátul, de a felháborítóan jó nővel rendelkező argentinról tudjuk, hogy nem az. Most mégis nézem a játékát és egyetlen mondatot mormogok magamban, mikor labdához ér: „mégis mi volt a terved, vazze?”. Az átlag bundás csatársort elbírja a csapat, feltéve, hogy a belga óriás és (a jövőre is maradó) Butt egyaránt formában van, viszont ha van Buyten is előveszi a bamba énjét, akkor már nem megy. Hát még most, hogy megsérült, jöhet újra Contento, csak ki kell kérni a napköziből. Fájdalmas, kapcsolódó felismerés a jövőre: Breno játékát elnézve ő egyelőre a mostani Micho és Lucio 1-1 arányban előállított keveréke, bár szombaton Ottl-lel egyetemben bizonyíthatnak az otthoniaknak.

Van azért jó hír is a bőrgatyásoknak, példának okáért a lehiggadt van Bommel másodvirágzásának lehet örülni, feltéve, hogy virágzott már korábban. Halkan jegyzem meg, hogy sajnos muszáj lesz nála minimum egy féllel jobb (és fiatalabb) klasszist hozni, ha komolyan gondolja a védekezésre totálisan alkalmatlan Robbéry-páros játszatását a holland. Jövőre még esetleg ellesznek vele, de utána… Már ha lesz utána, hiszen most júniusban lejár a kontraktusa. Gomez meg gólt lőtt, picit lesről, de legalább nem a gólvonalról. Éljen! Plusz Müller sem a szélen van már, éljen-éljen!

A hamburgi kispadon valószínűleg Petric egy nagyon ízes balkánit káromkodott Ruuud igen hatásos Debütjénél, mivel Labbadia éppen őt rángatta le 10 perccel korábban, bár csodálkoznék, ha nem Berg szorulna padra a holland miatt. Az biztos, hogy ha Nistelrooy elkapja a fonalat, illetve nem engedi el, akkor a Trochowski-Petric-Elja hármas az előttük fickándozó hollanddal kvartetté fejlődve a legnagyobbakat is zavarba hozhatja. Adott esetben a BL-ben is. (Berg nem hoz zavarba senkit saját menedzserén kívül.)

Eheti lehetetlen ötletünk az átigazolási piac szereplőinek: last chance gyanánt a távozó Rensinggel pótolni a nyugdíjba vonuló Lehmannt nekem nem tűnne nagy ostobaságnak, de nyugodtan le lehet hülyézni kommentben.

Ha a Köln kiesne, brühühüznénk mi is, hogy patinás csapat, meg minden, de Geromelen és Novakovicon kívül tulajdonképpen mindenki a helyére kerülne, Löw meg elintézné Podolski stuttgarti szerződését, úgyhogy akár még sajnálkozhatunk is a relatíve jó őszi teljesítményükön. Persze a Köln nem fog kiesni. Mindenesetre vicces, hogy a Herceg játéka rosszabb ómen, mintha tizenhárom fekete macska rohangálna a pályán. 1-0-nál volt amúgy egy több mint véleményes eset a büntetőterületen belül, amit inkább be kellett volna fújni, mint nem, de egyrészt csak összefoglalót láttam/olvastam, másrészt aligha ezen múlt a meccs végkimenetele.

Neuer egyébiránt hatodik hazai meccsét hozta le kapott gól nélkül, nem mellesleg mind a hatot meg is nyerték, de Manut nem érdeklik a rekordok, csak a csapat sikere, meg a trófeák, natürlich. Matip szerződése meg minden bizonnyal meg lesz hosszabbítva, reméljük, nem így, szenvedő szerkezetben.

[Közben a futballtörténelem egyik legfurcsább története újabb fejezethez ért, ugyanis Albert Streit, a Motivált sportoló című szobor állítólagos ihletője megegyezett klubjával. Na, nem úgy. Streit tavaly vált híressé, amikor egyesülete, a Schalke – hősünk szerint mondvacsinált indokkal – Tarcsivárosba küldte, ezzel jelezve, hogy kívül tágasabb. Azonban Albert középső ujját felmutatva, nyelvét pedig kinyújtva jelezte nekik, hogy inkább eledzeget hétköznap, eljátszogat a Regionalliga West-ben és elüldögél a lelátón hétvégéken, de két és fél millió eurós évi fizetésért szerinte ennél jobb mulatságot elképzelni se lehetne. Megfogni szerződésileg (=kibaszni) azóta sem lehet, neki pedig jó ez így 29 évesen. A mostani jogi vitát, amelynek kiindulópontja Streit feljelentése volt, peren kívüli egyezséggel lezárták. A munkaügyi bíróságig vitt civakodás alapját ezúttal egy problémás interjú miatt kiszabott 25.000 eurós büntetés jelentette, mondanom sem kell, Albert szerint jogtalanul. Amint az várható volt, mindkét fél titkolja a megállapodás részleteit, de ha van irónia a világot irányító joystickos figurában, Streit fog még mondjuk Diósgyőrben játszani. Persze csak 2012. június 30. után, ugyanis a szerződése addig szól. Addig marad ő a legjobban fizetett negyedosztályú labdarúgó.]

Csakazértsem mondom, hogy jól muzsikáltak a brémaiak
Az egyik legirritálóbb játékos a bundásban, az örökös köcsögválogatott-tag Naldo a kupa után megint gólt szerzett, ezúttal a hannoveri mészárlásból vette ki a részét. Szegény Fromlowitz meg képes nullszögből gólt kapni, még akkor is, ha Niemeyer az ellenfél. Mérsékelt hírértékű infó, de kezd összeérni a Hunt-Özil-Marin hármas, már csak az a gond, hogy vagy mindháromnak megy, vagy egyiknek sem.
A Gladbach-Nürnberg kifejezetten élvezhető meccs volt szerintem, a második fele mindenképpen, kár, hogy egy ilyen gól döntött, az egy pontot feltétlenül megérdemelte volna a Nürnberg. Állítólag Ottl is játszott.

A kevésbé sikeres Altintop-fivér tavaly április 25-én rúgott ezelőtt utoljára gólt bajnokin, az hasonlóan fontos volt, elvégre az Allianzban sikerült és adtak mellé három pontot is. Most kölcsönklubja, a liga leginkább erőn felül teljesítő csapataként aposztrofálható Frankfurt, neki köszönheti a győzelmet.

Új Piplica árnya a horizonton
A Leverkusen egészen simán hozta a farkasok elleni álrangadót, pedig különösebben nem is alakított nagyot a csapat. Azt mondjuk nem értem, Lenz bruhaha-öngólját miért Derdiyoknak adták. Erre a Lenz figurára egyébként érdemes odafigyelni, akkora darab, mint Jentzsch, olyan potyákat kap (most épp kettőből kettőt), mint Lehmann és néha úgy akar ordibálni, mint Kahn, de csak annyira vehető komolyan, mint Szűcs Lajos. Gyógyulj meg, Benaglio! Dzeko megint meglőtte a gólját, ijesztő belegondolni, hogy mennyinél járna, ha Gomez helyén játszott volna idén. Ne is gondoljunk bele.

Szalai kiváló gólpasszát, amelyből Bancé bődületesen nagy gólt rúgott, nem tudom nem megemlíteni, gratulációnkat küldjük neki, mert bár nem játszott különösebben jól, az assziszt mégis assziszt, és a nagyon halvány reménysugarat is látni már legalább, hogy Torghelle a FIFA-játéknapokon maradhat Augsburgban. Így első blikkre simán benne van a srácban, hogy fix kezdője lesz a középcsapatnak és ahogy azt a napokban nyilatkozta is, nagyon szeretne Mainzban maradni – bár hosszabb távon jó lenne olyan klubhoz kerülnie, amelynek nem bravúr a nyolcadik helyezés elérése. Egyelőre elégedjünk meg azzal, ha minél többet játszik.

Nem emlékszem már, hol olvastam az erre vonatkozó jóslatot, de valóban ez lett Ibisevic negyedik bajnokija idén, amelyen akciógólt szerzett. Valami elképesztő Bundás-guru írhatta. Ha eltekintünk a körülötte tapasztalt tavalyi hype-tól, ő legalább egy rokonszenves játékos, ami arrafelé igencsak megbecsülendő tulajdonság.

A 23. forduló sok mindent megkavarhat, még a Dortmund is lehet a nevető sokadik: ha sem a Schalke sem a HSV nem tud nyerni – egyik sem elképzelhetetlen, bár mindkettejük buktája nem valószínű, – akkor gondolatban a méhecskék is bejelentkeztek a BL-selejtezős helyért, bár ez elég bizarrul hangzik. Viszont annak a forgatókönyvnek már sokkal nagyobb a sansza, hogy a HSV igenis legépeli otthon a Frankfurtot, ez esetben könnyen közelebb lophatja magát a bronzéremhez, mivel a herétlen Wolfsburg-ban bármikor benne van a feltámadás.

Az alsóházban, mivel a Nürnberg és a Hannover borítékolható pofont fog kapni, a Hertha papíron még izgalmassá is tehetné a bennmaradásos sztorit, ha (már Pajával a pályán) megverné a legrosszabb, még nem kieső helyen álló Freiburgot, de mivel a meccs nem az Olimpiai Stadionban lesz, erről lemondhatunk még remény szinten is. Kár.

Tippjáték
Eheti kérdésünk fogós, mint egy csirke.

Mely német csapat utazott először Izraelbe egy barátságos meccs kedvéért a II. világháború után? 

Megfejtések és tippek a heinrich.nst@gmail.com-ra, köszönjük. Az állás 5:7 nemide, hiába mutatunk fel immár sokadszor több helyes kimenetelt, ha a telitalálatok lemészárolnak közben. Gratulálunk r_magpie-nak, meg a hülye Frankfurtjának.

Üveggömb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spangoltól kaptuk a helyes megfejtést, ami egyébként a Bochum volt, 1955-ben látogattak Izraelbe. Alant tippjei, nem szokványosak, az szentigaz.

Hoff – Gladbach 3-0 (sima ügy)
Nürnberg – Bayern 1-1 (egy pont jár a kisöcsinek)
Köln – Stuttgart 3-2 (ezekre lehetetlen tippelni)
Mainz – Bochum 3-1 (otthon arat a Mainz, jöjjön Szala!)
Hamburg – Eintracht 0-0 (az aktuális meglepi)
Dortmund – Hannover 1-2 (az aktuális meglepi 2., ki kell jönni a Hannovernek)
Freiburg – Hertha 2-0 (nyugaticsoport)
Werder – Leverkusen 3-1 (valahol el kell bukni)
Wolfsburg – Schalke 0-2 (trehány a pedáns ellen)
 

65 komment

Címkék: német bundesliga

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr381771113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elber 2010.02.19. 11:07:49

grat, nagyon jó poszt! viszont Rensé-t mintha túlbecsülted volna kicsit :)

Ronal-d'oh! 2010.02.19. 11:10:43

Ruud Rules!

Ez az ember hihetetlen. Nem akarom elkiabálni, de aki volt gólkirály Angliában és Spanyolországban, annak gyerekjáték a Bundesliga (lsd. Voronin, bár ő csak itt volt király).

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.02.19. 11:35:53

a bayern helyzete világos, ribery hadd menjen, az árából meg egy überszuper hátsó alakzatot kell venni. gomez árából meg két tehetséges játékos kitelik, ribery és gomez helyére.

gomez fontos meccsen lőtt már gólt? (jó, tudom, a fio ellen tulajdonképp igen.)

Claudio Marchisio 2010.02.19. 13:02:43

@Radio Free Aberrania: Juve ellen Torinóban... :)
(lehet nem azon múlott, de fontos meccs volt)

effberg 2010.02.19. 13:14:52

A védelem leggyorsabb megoldásához Holger fiúcska szüleihez kéne becsöngetni, hátha van a sparhert alatt egykét hasonló fiatal kölök... A nyugodtság és kellő keménység keveréke amivel ez a nudlipöcsű rendelkezik rettentően sokat hozhat még a csapatnak...

fcb23 2010.02.19. 14:51:44

@nekedX: Úgy látszik ez a lenézem a Bundesliga-t stílus az angol, spanyol és olasz drukkerek génjébe van

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.02.19. 15:26:16

@fcb23: éppeszű ember csak úgy tudja nézni ezeket a ligákat, ha lenézi (=tudatosan kizárja a tudatából :) a bundást. ha nem lennének előítéleteik, akkor ők is ezt néznék.
tiszta pszichológia.

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.02.19. 15:27:11

@Claudio Marchisio: arra a meccsre gondolsz, amikor még timoscsuk is gólt tudott lőni?
XD

Shikaka 2010.02.19. 16:55:45

@Radio Free Aberrania: Ribéry nem ingyen fog elmenni? (már ha nem hosszabbítanak vele?)

@nekedX: Voronin azért olyan sokszor nem játszott csatárt angliában, úgy meg nehéz.
Nem tartom baromi sokra a srácot, de szvsz. nem kapta meg a lehetőséget a Poolban...

r_magpie 2010.02.19. 17:05:48

nem néztem ki van Bommelből, hogy egyszer le fog higgadni, és le fog tisztulni a játéka, egy ilyen pozitív változás abszolút nem fér bele a róla alkotott képembe. mondjuk attól messze van, hogy szimpatikus legyen, de picivel kedvelhetőbbé teszi a Bayernt egy ilyen csk.

a Frankfurt idén tényleg erőn felül teljesít (Skibbe van a dologban), az utóbbi évek sormintája alapján jövőre sanszos egy abstiegskampf.

a tippelésben meg mákom volt, de így lehet, hogy nekifutok a grand slamnek - donnelly, OJ és most heinrich is elintézve, már csak pöte hiányzik

krysal 2010.02.19. 17:35:47

@Shikaka: mint az egyik lehetséges célállomás drukkere, elmondom, hogy a köv. idény végén jár le a szerződése, idén elvileg kivásárolhatná magát a szerződéséből (ilyet ugye nem illik tenni), tehát vagy idén eladják _viszonylag_ jó pénzért, vagy jövőre ot marad, aztán ingyen és bérmentve cseréli a bőrgatyát valami másikra. (Nem bocsátkoznék pontos tippekbe, mert nem csak mi, hanem a Barca is a Chelsea is a kalapban van, és nem csodálnám, ha mindkettő tetszetősebb úti cél lenne per pillanat.)

A poszt pedig tényleg jó, Ruud meg nem azért lesz gólkirály a bundásban, mert valaki lebecsüli azt, hanem mert képes rá - ha épp nem lessz nyakra-főre sérült.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.19. 17:46:03

@nagyon halott: amelyik csapat nem tudja megfelelően alkalmazni a lestaktikát, az ne csodálkozzon, ha gólt fejel neki egy jól helyezkedő lesipuskás

montipájton 2010.02.19. 17:55:31

@mocsing: Hát, ez már az az elfogultság, amit nem is érdemes evilági mérce alapján komolyan venni. Betudjuk írói munkásságod részének az ilyen marhaságokat.)))

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.19. 17:58:42

@montipájton: :sóhajt:
valóban nem érdemes komolyan venni. nem marhaság volt, hanem vicc

:még nagyobbat sóhajt:

Titi120 2010.02.19. 19:17:40

@montipájton:
Én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy NEM VOLT LES !

aehrenthal 2010.02.19. 19:47:43

Naldo a köcsögválogatottba??? Miért?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.19. 20:59:52

@aehrenthal: mert egy kapitális paraszt a pályán

Radio Free Aberrania · http://radiofa.blog.hu/ 2010.02.19. 21:08:00

@Claudio Marchisio: ja, tényleg :)
azért elég ciki, hogy egy 30milliós, folyamatosan játszó csatár pont annyi fontos gólt lő, mint a kapus, vagy a kispadhoz nőtt cserejátékos.

na mindegy, már csak három misi egy gomez-gól, a hülyének is megéri.

Lojzi_ 2010.02.19. 21:52:09

Azért a Gladbach meccs góljai sem akármilyenek.
A jogtalan tizenegyes, elmaradt kiállítás, lesgól kombó játszik.

A Hoff nem idén fogja először képviselni Németországot a nemzetközi porondon...

Valahogy nem sikerül sosem magukat hozniuk. Tavaly ősszel sokkal jobbak voltak, mint amilyenek valójában, idén meg szerintem sokkal kevesebb jön ki belőlük, mint amire ez a keret képes.

Lojzi_ 2010.02.19. 21:55:36

@Lojzi_: Gyors fejszámolás után ez az 5. zakójuk a 6. tavaszi meccsen.

Abból három zakó mondjuk a dobogósoktól, de a Bochum és a Gladbach elleniek nehezen védhetőek...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.19. 21:59:36

meglesz szerintem az x a hoff-nak

Lojzi_ 2010.02.19. 22:01:15

@mocsing: azért valószínűbb, hogy nem.

Lojzi_ 2010.02.19. 22:01:52

@Lojzi_: Pláne úgy, hogy látványosan nem nekik áll a zászló és a síp....

Lojzi_ 2010.02.19. 22:19:36

Azért a nagy számok törvénye alapján megkapták az egyik tizit.

Lojzi_ 2010.02.19. 22:30:10

@mocsing: Jólvan na.
Én abból indultam ki, hogy ma már nem fog befújni nekik semmit a bíró.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.19. 23:33:11

a gladbach-mainz-eintracht hármassal nem nagyon tud mit kezdeni a bundás, keret alapján mindegyik legalább öttel előrébb van, mint "kéne". mármint szezon előtt ránézve a keretekre.

Glory 2010.02.20. 00:53:43

OFF
feb 19-en jatszottak az elso merkozest az ALMOK SZINHAZABAN egyik nevado stadionotokban. hol a tisztelgo poszt?????
ON

Ferguson 2010.02.20. 01:45:53

@Glory: az nst stáb - h is fogalmazzak - nem éppen MU párti :D Ha írtál volna mondjuk te egy vendégposztot, az viszont tuti megjelent volna :) Mindenesetre Isten éltesse az Old Traffordot! Még sok kupaemelést és győzelmet az "ottlakóknak"...

Lojzi_ 2010.02.20. 07:22:37

Kiváncsian várom a Zsuzsannákat köszöntőket is a Bundás poszt kommentelői közé....

Strigo 2010.02.20. 10:39:18

@Ferguson:
OFF
pötével beszéltem erről, ugye minden angol focis cikkírónak nehezére esik jót írni a MU témában, így szabad kezet kaptam egy United-felszopó vendégposztra, de várok a negyedik bajnoki címre, majd az után :)

ON
a bundásposztok a szerzőváltás ellenére is tartják a jól megszokott színvonalat, jókat vigyorgok így szombat délelőttönként

Glory 2010.02.20. 10:46:27

@_benito: nem, de ha ezt tudom akkor lehet megtettem volna. most viszont olyan durvan busy vagyokhogy idom nincs egy darabig ilyenre (keddig folyamatosan melozok, kedd este vezetek haza mo-ra. de ha lehet kesobb akkor megprobalhatom)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.20. 11:59:53

@nagyon halott:

:-DDD

Ez nagyon jó! Köszi.
De az a vicc, hogy még így is les... :-)))

_X_ 2010.02.20. 12:17:31

@Csöncsön: így már sztem minimum véleményes :D

Ribery megint megsérült...

spangol 2010.02.20. 14:44:31

Lassan indul a forduló, beviszem a döntő csapást heinrich :::::D

Vul-Kahn 2010.02.20. 15:17:14

Már a Firenze ellen is látszott, hogy a komolyabb feladatnak ígérkező nürnbergi kirándulásra tartalékolt a csapat, úgyhogy muszáj lenne nyerni. Ebben ráadásul nem fog hátráltatni minket az abszolút formán kívül játszó francőze, ellenben a rutinos Contento ismét bevetésre vár, mivel a Torjaeger is sérült.
Mindig kutyául meg szoktunk szenvedni a Frankenstadionban (easyCredit? , hagyjálmá') - gondoljunk csak Hitzfeld visszatérő meccsére, ahol 3mal a zsákban távoztunk - de elég nagy égés lenne, ha nem jönne össze a győzelem, elvégre beépített embereink is vannak. Bunjakutól azért ma is várok egy gólt legalább, természetesen Demichelis (húú, tényleg durva a nője bazzeg) asszisztálása mellett.
Tipp: Nürnberg 2-4 Bayern

Szegény Hamburgnak meg másfél nappal az EL-csörte után kell pályára lépni, remélem nem mákolja le őket a Frankfurt, nem kívánom Skibbééket a nemzetközi kupába. (Bár ez a legkevésbé Skibbe miatt van.)

dzolutan 2010.02.20. 16:20:33

Inkább úgy néz ki, mintha most készülnének a fio ellen, labdatartással, passzív mezőnyfölénnyel, Robben "pihentetésével".
És már halványan körvonalazódik a távolban egy Lahm-Holger-Breno-Contento bayernjugend münchenifal.

zsakfos 2010.02.20. 16:27:45

Van Nistelrooy miért nincs a keretben Hamburgban?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.20. 16:28:35

Cacau szenzációs, elképesztő, követelem az utazó keretbe! Podolskit is, a kölniek szépítése csakis úgy volt lehetséges, hogy hatan őrizték a kiváló formában levő Herceget, így a többieket meg könnyedén kipasszolgatták.

Az eddigi eredmények nélkülöznek mindenféle meglepetést. A Frankfurt sem bízza a véletlenre, apropó HSV, Ruud megint sérült.

Lojzi_ 2010.02.20. 17:58:57

@Rekordvizemeister: Te lassan jobban utálod a svábokat, mint a bajorokat... :o)))

Lojzi_ 2010.02.20. 18:01:04

Appropos milyen volt a meccs?
Látta valaki?

Valami azt súgja, hogy ez az X ellenére a Bayern fordulója lesz.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.20. 18:26:55

@Lojzi_: hát, mondjuk úgy, hogy kevesebb tinta kellene a szimpátia listám megírásához :)

A BMG-t kedvelem még, a Club nagyon picit a neutrális vonalon túl, régebben a Werdert is kedveltem, meccsekre is jártam, de a bajnoki címük óta teljesen elfogult velük a média. A Frankfurt, SC, Mainz, Kusen, HSV, Köln meg semleges, onnantól kezdve már csak logaritmikus skála jön :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.20. 18:37:15

Ez a Streit történet meg elképesztő.
Az oké, hogy a csóka egy fasz, meg elég durva, hogy a Regionalligás meccseken volt, hogy megköpködték, mert egy pénzéhes ribanc, aki feljelenti a saját klubját, szidja a szurkolókat, de könyörgöm, ő nem egy rossz játékos, ha venné a fáradságot, akkor simán húzóember lehetne egy 7-10. helyezett csapatban, ehelyett leüli a 2 évet és kockáztatja, hogy tényleg max. egy Diósgyőrben fog játszani.

A másik dolog meg Müller, még egy milliót fizettünk a másfélre, hogy fél évvel korábban elhozhassuk. Nálam össz-BuLi szinten a legnagyobb menedzseri tévedések krémjébe tartozik.

dzolutan 2010.02.20. 18:53:29

@Lojzi_: Ha a bajor rangadóra gondolsz, akkor labdatartás, mezőnfölény, kényelmes játék. Második félidőre nem jött ki Robben, ez azt eredményezte, hogy az egyenlítő gól után senkiben nem volt elég fantázia, hogy gólt rúgjon. Bár be volt szorítva a Nürnberg, volt 1-2 veszélyes kontrájuk, Contento-t rendszeresen legyorsulták.

Harald hardrode 2010.02.20. 22:18:59

@dzolutan: vajon nem akartak nyerni, vagy tényleg ennyire töketlenek? Na meg Gomezről érdemes még megemlékezni: Müller elfekteti a bevetődő védőt, inkább tovább tolja Gomeznek, aki meg fejbe rúgja Olicot egy kétszázzal szálló labdával és még neki áll feljebb. Mit kell csinálnia, hogy Olic kezdjen Müller mellett. Az meg igencsak feltűnő volt, hogy az U-19 (vagy 17?) Európa bajnok Dirkmeyer mindig lefutotta a mi Diegonkat.

Lojzi_ 2010.02.20. 23:08:51

@Harald hardrode:
Kiváncsi vagyok mi lesz Gomezből.
Mondjuk 4 góllal előzi 23 meccsen Van Buytent, aki - valljuk be - valamivel mélyebbről indul....
Ha CL és DFB meccseiket is összevetjük, akkor meg egyenesen 5-tel (34 mérk., középcsatár vs középhátvéd!!!!).
Lehet, hogy jobban jártunk volna, ha van Buytent előreküldjük és 30 milláért veszünk védő(ke)t.

Olic mindösszesen 3 mérkőzést játszott végig a szezonban, de 3-al lőtt csak kevesebbszer a hálóba.

Müller meg ugyanannyi gólt lőtt úgy, hogy jobbára középpályán és ott is több különböző poszton szerepelt.

Ráadásul Müller és Olic jobban is készít elő.
(4-4 assist, szemben Gomez 3-ával)

Lassan leszokhatnánk arról, hogy ő mindenképpen játszik, mert kurva drága volt.

2010.02.21. 11:15:23

@Lojzi_: A kicker szerint Müller eddig 7, Olic 4, Gomez pedig 5 gólpassznál jár a bundásban. www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/scorer/1-bundesliga/2009-10/scorer-der-saison.html

zsakfos 2010.02.21. 11:51:22

@Isarsturm:
www.bundesliga.de/de/liga/torjaeger/index.php
A hivatalos honlap szerint.
Ami durva még Robben 15 meccs 8 gól, 5 gólpassz.

2010.02.21. 12:13:32

@zsakfos : Igen ismerem ezt is, noha nem jeleztem egyértelműen, nem javításképp hivatkoztam a kicker statisztikájára, sokkal inkább mint érdekességet tüntettem fel az eltérést.

Vul-Kahn 2010.02.21. 14:33:18

@Lojzi_: Szerintem egyáltalán nem gáz egy középcsatárnak se, ha a Torjaegernél csak 4gyel lőtt több gólt ebben a szezonban. Bár erről talán kérdezzük Amaurit... :-)

De most komolyan, miért kell már megint a Manökent elővenni? Hoz egy nagyjából 2 meccs/gól átlagot, sarkazgat, átlép, mi kell még? :)
Feljebb írta vki, h fontos meccseken nem rúg gólt. Hát nemtom, én a Juvén kívül emléxem a Leverkusen, a Bremen meg a Dortmund elleni 2 góljára is például. Kupadöntőkön meg kupaelődöntőkön meg elég nehéz lett volna villognia, tekintve, hogy olyanból augusztus meg február között nemigen van egy se.
Hagyjuk már békén azt a szegény gyereket egy kicsit, nem ő tehet róla, hogy annyiért vettük, amennyiért. És amúgy én egy olyan meccsre sem emléxem, ami rajta ment volna el.
Szóval öntsünk már egy kicsivel több bizalmat a srácba, szerintem ezt a bánásmódot nem érdemli meg.

2010.02.21. 17:13:17

Közben az Alte Dame úgy döntött kiveszi a kedvencek közül a friedhoefe-berlin.de-t, az utóbbi időben általa meglehetősen sokat látogatott honlap helyett az Ultimate Survival torrentek keltik fel frissen támadt tavaszi lelkesedését. Freiburg - Hertha 0-3 (84.p)

zsakfos 2010.02.21. 18:35:20

Mi a manó, még a végén nem esik ki a Hertha. Már csak 4 pont a lemaradásuk a 15. helyezett Freiburgtól.

füligjimmy77 2010.02.21. 18:57:46

@Vul-Kahn: Kupadöntőkön meg kupaelődöntőkön meg elég nehéz lett volna villognia, tekintve, hogy olyanból augusztus meg február között nemigen van egy se.

ha igazán jó csatár lenne, a Bayern már a jövő hétvégén BL-döntőt játszana. Ha jó csatárt akartok látni, akkor felhívnám például Valdezre a figyelmet, most lőtt egyet a Hannovernek. Ezzel már négynél jár, és csak 1247 perc kellett hozzá.

A Herta benmaradása azért nagyobb természeti csoda lenne, mint a teljes napfogyatkozás. De az is megtörténik vagy nyolcvan évenként.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.21. 21:02:17

@zsakfos :

Hadd idézzem egy 2009. dec. 20-i (Kissé hosszú, de annál találóbb) kommentemet:

"Herthához: fölmerült múltkor a kérdés, hogy volt-e már, amikor bennmaradt egy csapat egy ilyen siralmas őszi szezon után.

Nos, én emlékszem arra, hogy pár évvel ezelőtt a Hamburg is kieső helyen zárta az őszt, aztán tavaszra hihetetlenül megtáltosodott, és végül a középmezőnyben végzett. Arra emlékszem leginkább, hogy akkor is mindenki már rég elásta őket. Egyáltalán nem zárom ki (és személy szerint nagyon örülnék neki), hogy bennmarad a Hertha.

Egyszer láttam őket az idényben, a Leverkusen ellen, és: egyáltalán nem játszottak rosszul! Szó sincs arról, hogy reménytelenül gyenge csapat volnának. (Ha más nem, az EL-szereplésük is világosan utal erre.) Szóval nem egy Derby County, amely mindenkitől legalább öt-hat gólt benyelt pár éve a PL-ben. A legtöbb vereségük szoros, egy-két gólos volt.

Funkelt alkalmas edzőnek látom arra, hogy először biztos döntetlenekkel, aztán apró győzelmekkel megindítsa a Herthát fölfelé. A hátrányuk talán 9 pont: messze nem behozhatatlan. (Bizonyos értelemben elég, ha a FONTOS helyosztókat megnyerik, és már akkor bentmaradnak.) Szóval én bízom abban, hogy a szakvezetés megoldja a feladatot, áttekinti a keretet, ahol kell, megerősíti, és szép tavasz vár a berliniekre. A Bundesliga érdeke szerintem ez volna."

:-)

avenger13 2010.02.21. 21:49:58

@Vul-Kahn: gomez bizalmat elég sokat kap. toni kirúgása óta minden meccsen kezdő. és eddig minden buli meccsen pályára lépett. ebből 5ször csereként. ezalatt 10 gólt sikerült lőnie. az áráról nem tehetett. azt nem állítanám, hogy kifejezetten rajta mennek el meccsek. a problémám az, hogy azt nem teszi, amiért ide lett hozva. toni helyére, aki az első szezonjában, amikor ment a csapatnak, elképesztő nagyot nyújtott. az olaszt elküldtük, mert van gomezünk meg klosenk, meg olicunk meg müllerünk. ok. de gomez mi a fenéért nem padozik, ha nem megy neki? a legfőbb problémám továbbra is az, hogy rengeteg helyzetet hagy ki, és 4-5 kell mire képes gólt rúgni. toniban pont ez volt, a jó, hogy a nemhelyzet is a kapu felé pattant róla. ha jobbak lennének a befejezései, akkor a többieknek is jóval kevesebbet kéne dolgoznia.

az ugyanakkor látszik, hogy nagy a potenciál a srácban, vannak jó megmozdulásai, de még nem elég arra, hogy ő legyen a középcsatárunk. a csapattársainak bizalmát kell elsősorban kiérdemelnie. a legkevésbé sem látszik rajta, hogy ha egy helyzete van egy meccsen akkor azt beteszi. ha véletlenül toni visszajönne, aminek az esélye tudom, hogy 0, akkor ennél jóval többet nyújtana robberyvel az oldalán.

ugyanakkor nem hiszem el, hogy amikor végre átvehetnénk a bajnokság vezetését, akkor nem bírunk nyerni a nürnberg otthonában. sajnos nincs pihentethető játékosunk. robben, schweini mvb nem pótolható, és elég hamar el fognak teljesen fáradni. ugyanakkor ezen a helyzeten az elküldött/kölcsönbe adott játékosok nem tudnának segíteni. nyáron igazolni kell.

avenger13 2010.02.21. 22:13:18

@Csöncsön: azért nem lehet túl nagy az öröm a hertha háza táján sem. igazából a nürnberg köln és a frankfurt ellen van már számottevő esélyük a pontszerzésre. a 26-29-31 fordulókban. a maradék a hoff, hamburg, wolfsburg, dortmund, schalke, bayer, bayern nem igazán nekik kedvez. persze ha nagyon feltámadnak, akkor ezeken is tudnak találni valamit. ugyanakkor egy két gólos vereség lehet nagyon egyértelmű is. ahogy egy egy gólos is. a többiek sorsolása kicsit szerencsésebbnek tűnik. ugyanakkor az új rendszerben elég a 16. hely, ha megvered a buli 2 3 helyezettjét.

Lojzi_ 2010.02.21. 23:02:26

@Vul-Kahn: Nekem nem is Gomezzel volt bajom.
Hanem azzal, hogy miért kell őt erőltetni elől és miért nem Olic és Müller kezdenek csatárposztokon.
Szerintem Gomez bármelyiknek kiváló cseréje lehetne, míg össze nem szedi magát olyan állapotba, hogy 2, de max 3 ziccerből gólt lőjjön.

A Hertháról írtam egy korábbi poszt alá, hogy a 6. tavaszi után már okosabbak leszünk, hiszen a borítékolható brémai zakó mellett 5 kiesési rangadóval nyitnak.
Nomármost ebből a Hannover és ma a Freiburg ellen jött össze a 3 pont, a Gladbach, a Bochum és a Mainz ellen mindössze döntetlenekre futotta.

Innentől viszont így néz ki a móka:
24. Hoffenheim (o) - Szerintem a Hoff ezt már be fogja húzni. A Gladbach elleni bírói tévedéssorozat mégegyszer nem fog megismétlődni.
25. Hamburg (i) - Esélytelen
26. Nürnberg (o) - Életre-halálra. 3 ponttal számolok, de ha eltöketlenkedik, akkor nagy szarban vannak. (Igen, ennél is.)
27 Wolfsburg (i) - Igen meglepő lenne.
28. Dortmund (o) - Ebben sem hiszek.
29. Köln (i) - Itt bárki jó egy 0:0-ra különösen a Hertha. Újabb pont a zsákban. Ha jól számolom, akkor eleddig 19-nél járunk.
30. Stuttgart (o) - Nem nyert.
31. Frankfurt (i) - Legyünk jófejek: 20 pont.
Itt pedig számukra végetért az idény (mármint pontgyűjtési szempontból), mert jön a Schalke és a Bayern és mennek Leverkusenbe; stabil 0 pontos utolsó 3 forduló néz ki.

A 20 pont az nagyjából annyit jelent, hogy ahhoz, hogy a Hertha jövőre is elsőosztályú legyen két csapatnak is meg kellene állnia ott, ahol most vannak.

A Club nyilvá nem marad itt, ők fognak még pontokat szereni bőven, nem fogják bevárni a Herthát.

Van viszont két másik überszar csapat is. Az egyik a Freiburg, a másik a Hannover.
Az a nagy bajom, hogy hármójuk közül az egyik kap egy plusz esélyt a bentmaradásra, pedig egyik sem érdemelné.

acdcisti 2010.02.23. 22:52:07

Szép volt Hertha, így kell a német foci hirnevét öregbíteni...Benfica 4 - 0 Hertha BSC

@Lojzi_: szép összegzés, így látom én is. Kiestek.
süti beállítások módosítása