Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 22 - a forduló összefoglalója

2010.02.16. 14:27 Garcia bőrmester

Madrid összefogott a Barcelona ellen és az elmúlt évekhez hasonlóan, az Atlético győzelemmel segítette a királyiakat a felzárkózásban. A Barcelona játékosai pedig amióta már csak két fronton érdekelt a csapat, hullanak, mint a táborozók a Péntek 13-ban. Tovább után közöljük meglátásainkat a két naggyal és sok kicsivel kapcsolatban, kitekintve egy gól erejéig a második liga küzdelmeire is.

A forduló mérkőzését a Vicente Calderónban játszották és nem kis meglepetésünkre a hektikus hazai csapatnak köszönhetően. Előzetes fejtegetésünkben azzal az eshetőséggel nem számoltunk, hogy a matracosok annyira össze tudják kapni magukat a Barcelona ellen, hogy nemhogy a szokásos amatőr hibákat nem követik el, hanem több remek egyéni teljesítményt is felvonultatnak a listavezető ellen. Igaz ez akkor is, ha a Barcelonát valóban párját ritkító sérülés,- és eltiltáshullám hátráltatta mind a meccset megelőzően, mind az elején megsérülő és kb. 4 hétre kidőlő Keita személyében. A feltűnő az volt, hogy a Barca ugyan szokás szerint birtokolta a labdát, de a főleg középen igyekvő katalánok mellett elég szorosan álltak a védőfeladatot ellátó játékosok. A Barcelona játékához kapcsolódik eheti spanyol viasz meglátásunk is, Guardiola meccsvezénylő szerepben elkövetett hibája, hogy nem megfelelően használta legütőképesebb kártyáját, Messi egy az egy elleni játékát. Az aranylabdás gyakran középen próbálkozott, elmaradtak azok a pillanatok, ami már jól megszokott a Barcelona játékában, hogy Messi a félpálya felénél vagy a tizenhatos sarkánál kap labdát, és onnan próbál kezdeményezni. Két dolognak köszönhető, hogy ez most nehezebben volt kivitelezhető. Egyrészt Dani Alves felfutásainak hiánya, másrészt Xavi szorosabb őrzése és méltatlanul gyenge játéka. Ezektől függetlenül, sőt ezen hatások gyengítésére kellett volna Messit a vonal mellé parancsolni, annak ellenére, hogy volt olyan meccs, amikor az jött be, hogy ő is gyakran behúzódott középre. Atlético Madrid-Barcelona 2-1

A forduló játékosának José Antonio Reyest választottuk, aki már van olyan korban, hogy megelőlegezett bizalomról ne legyen értelme beszélni, így inkább a meglepetés erejével ható teljesítménynek nevezzük, amit felvezetett. Némiképp Gutira emlékeztet mostani fellángolása, aki szintén hajlamos akár az egész szezonra eltűnni, hogy aztán egy-egy zseniális megoldással, egy-egy kiváló meccsel vétesse észre magát. Ezen a meccsen lényegében azokat az erényeket vonultatta fel, amik a stabil válogatott Xavi, Iniesta és Fabregas szintjén alapvető elvárások, pontosan passzolt, szeme volt a labdáinak és egy ember, de néha kettő is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy feltartóztassa. Benne is megvan a zseni, amit néha szoktunk keresni, de még a válogatottak között is csak elvétve találjuk.

A forduló félreértése a Real Madrid játéka a Xerez ellen. Teljesen megérdemelt a győzelem, senki nem vitatja, de a vak is látja, hogy az első gólig, de különösen az első félidőben kritikán aluli teljesítményt nyújtottak. Teljesen értelmetlen volt Lass és Alonso együttes szereplése, akik ráadásul elvétve passzoltak előrefelé, akkor is rosszul. C.Ronaldótól és Kakától édeskevés, hogy akarnak egy meccsen, Granerónak pedig még a pontrúgásai sem mentek saját emberhez. Mentségükre szolgálhat, bár nem az, hogy a pálya minősége is olyan volt, mint a Xerez maga: jó esetben másodosztályú. A második félidő hozott változást, ami elég volt a három gól megszerzéséhez. A Xerez elfáradt, mögötte nyíltak olyan területek, amik addig nem, így az addig két igen gyenge csapattag Granero és Arbeloa összehozott egy gólt, majd statisztikailag jól mutat, hogy Kaká két gólpasszából C. két gólt szerzett. Ez összességében kevés. Az meg, hogy több fórumon is a forduló válogatottjába került például Arbeloa pedig pusztán bulvárigazság. Pellegrini viszont jól választhatott stílust a szünetben, mert a fáradó ellenféllel szemben, fegyelmezettebben kiálló második félidei csapaton látszott új lendület. (Alonso kapura lőtt, C. Ronaldo ráment labdával a védőre és úgy lőtt éles szögből, míg Kaká bemozgott a résekbe.) Xerez-Real Madrid 0-3

A forduló gólját a Bilbao játékosa, Gabilondo szerezte, aki a Villarreal ellen ezzel a bombával egyenlített, egy olyan meccsen, amelyen az utolsó tíz perc történései hangulatában rangadó szintjére emelték a találkozót. Egy gólos hátrányban, egy jogos tizenegyes kihagyását követően a vendégeknek még volt ideje két kiállítást kieszközölni és generálni néhány tumultuózus – na ezt soha többet nem írom le - jelenetet. Villarreal-Bilbao 2-1


A csodálatos BL iránti vágyakozás villamosán utazó kvartett tagjai összesen 2 gólt szereztek a hétvégén, olyan csapatok ellen, akik egytől-egyig a kiesés ellen küzdenek. A Sevillának egy találat is elégnek bizonyult az Osasuna ellen, és végül is megérdemelten húzták be a kötelező sikert. (Sevilla-Osasuna 1-0) Luis Fabiano, aki 2005 óta tagja a Sevillának, ezzel a győztes góllal a klub történetének hetedik legeredményesebb játékosává lépett elő, egyidejűleg beseperve a 2009-es év Európában játszó brazil játékosának járó Samba Gold díjat, Julio Cesar, Kaká, Pato, Grafite és Alves előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Valencia magyarázható, de azért fájó pontokat hagyott Gijónban, (Sporting-Valencia 1-1) míg a Deport és a Mallorcát előzetesen sem tartottuk esélyesnek az idegenbeli győzelemre, mert azért az igazság az, hogy mindketten inkább a középmezőnybe valók, mint a táblázat első harmadába. A győzelmek viszont nagyon jól jöttek az Espanyolnak és a Tenerifének, mert megmozdultak az állások a kiesés elől menekülő csapatok régiójában. (Espanyol-Depor 2-0, Tenerife-Mallorca 1-0)

Az Almeria az utolsó pillanatban Soriano góljával mentett pontot a Getafe vendégeként, míg a Málaga nem átallott hármat rúgni idegenben a Santandernek, ami a Barca vereségénél is nagyobb meglepetés lenne a felületes szemlélő számára, figyelmen kívül hagyva, hogy Lopez Muniz csapata az elmúlt 13 meccsén csak a Realtól kapott ki, idegenben. A közvetlen kiesési rangadón inkább a Zaragoza örülhetett a döntetlennek, mert a 64. perctől emberhárányban játszottak. (Getafe-Almeria 2-2, Santander-Málaga 0-3, Valladolid-Zaragoza 1-1)

Néha napján érdemes egy pillantást vetni a spanyol másodosztály küzdelmeire is, ahol most egy kuriózumszámba menő gól vezette a hét jelentős eseményeinek listáját. Claudio Bravo, a Real Sociedad chilei kapusa ugyanis győztes gólt szerzett szabadrúgásból a Gimnastic ellen, és ennek köszönhetően csapata, rosszabba gólarány miatt második a Hércules előtt, megelőzve a Cartagenát. Ugyanitt a Betis a 7. helyen áll, míg a Celta majdnem kieső, 17. helyen áll.

Táblázat és góllövőlista
 

106 komment

Címkék: barcelona madrid foci spanyol la real messi liga c.ronaldo

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr761763260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2010.02.16. 16:03:17

@szemeteske: van, amikor gyorsan cserél, van, amikor egyáltalán nem. nyilvánvalóan megvannak rá az okai. azért nyúl bele ritkán a meccsbe, mert legtöbbször egyszerűen nem szükséges, a barca dominál az elejétől kezdve, és csak idő kérdése a gól. mindenesetre idén többször volt jó második félidő, mint első, ami nem a te elméletedet igazolja.

"azzal a Barcával a kutyám is megnyerte volna a BL-t. "

ostobaságot beszélsz, óriásit méghozzá. annyira unom, ahogy az emberek úgy fossák a szakértést magukból, mintha értenének bármit a szakmához. félreértés ne essék, én sem értek, csak a külső jelekből következtetek.
jelen esetben ezt látom: ez a barca a guardiola előtti évben egy szenvedő, ötlettelen, morál és összetartás nélküli, játékban kiszámítható, kiégett csapat volt. aztán jött guardiola, és egy minden meccsen szuperdomináns, brutális gólgyár kezdett a keze alá dolgozni.
az a baj, hogy te megfordítod a logika útvonalát. azt mondod, hogy hú de kurva jó ez a barca, TEHÁT akárkivel BL-t nyert volna, holott az ég világon semmi sem bizonyítja, hogy guardiola nélkül is ilyen kurva jó lett volna.

caralho voador 2010.02.16. 16:03:43

@szemeteske: Alonso nekem is csalódás, különösen a játékának a sebessége. Ez főleg annak fényében fura, hogy a világ leggyorsabb bajnokságából jött. Amikor a Real tavaly lebabázott a Liverpool ellen, pont a sebességbeli különbség volt döbbenetes. Most meg Alonsónak alszik meg a szájában a tej, és a kiscsapatok játékosai röhögve lopják le a lábáról a bogyót, amíg gondolkodik passz előtt. Ilyen gyorsan visszailleszkedett? Vagy a társak nem mozognak annyit és olyan sebességgel, mint a vörösöknél?
A meccsen amúgy totál egyértelmű volt, hogy felesleges a két védekező kp, tekintve, hogy a Xerez félóránként egyszer járt a Madrid térfelén. Pellegrininek kissé lassan esett le a dolog.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.02.16. 16:07:35

Önkínzásra hajlamos vagyok, megnéztem utólag az Atleti-Barcát egy hónap abszolut meccs-csend után. Vmi olyasmit éreztem a Barcán amivel a Sevilla futott ki ellenünk a kupakiesés után, ez hiányzik, az nincs, itt csak veszíthetünk.
Mindenesetre Xavit így játszani én még alig/nem láttam.

rizla 2010.02.16. 16:08:09

egyébként nézd már meg az argentin válogatottat a jobbnál jobb játékosaikkal.. alig bírtak kijutni a vb-re, pedig a guardiola parancsnoksága alatt tündöklő messi is a csapat tagja, aki hivatalosan a világ legjobb játékosa jelenleg.
bezzeg ha meg kijutottak volna simán, esetleg VB-t is nyernek, akkor meg az lenne/lesz a fáma, hogy "ezzel a kerettel akárki sikeres lenne".
vagy nézd meg az angolokat capelloval, és az az előtti kapitányokkal. előtte talán nem voltak meg a játékosaik? de az persze más, mert capello már évtizedek óta bizonyít, ki merné azt mondani, hogy nincs köze a sikerhez? de guardiola csak egy zöldfülű fiatal kis pöcs, tehát nyilvánvalóan csak a zseniális játékosai miatt nyerhetett 6 kupát egy év alatt.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.02.16. 16:09:20

@szemeteske: a kutyád is...a macskád meg a 99es MU-val lett volna triplis, mi?

krysal 2010.02.16. 16:10:13

"A Barcelona játékosai pedig amióta már csak két fronton érdelkelt a csapat, hullanak, mint a táborozók a Péntek 13-ban. " Garcia, te egyre jobb vagy, ez a mondat önmagában klasszisteljesítmény:) Jobbat nyújtottál, mint bármelyik madridi alakulat, és a Barca együttvéve. Majd írok róla "verset":)

Xabi Alonso érdekes nekem, olyan szellemmunkát végez, hogy csak akkor látszik, mi múlik rajta, hogyha hiányzik. Az említett korszakos nagyságok (Redondo, Guardiola) játékát én egyelőre nem várnám el tőle, de tényleg több kellene az előre játékban.

@rizla: nagy igazság az is, hogy annyira játszik jól egy csapat, amennyire hagyják őket. Érdekes, a Getafe ellen emberhátrányban is leradírozták kedvenceid a madridiakat. Most egyenlőben sem ment annyira, és jó az észrevétel, sok múlott ebben Xavi észlelhetetlenségében. És nem is a védelem milyenségén múlt, hanem a támadósor szokatlan "életlenségén".

caralho voador 2010.02.16. 16:11:55

@rizla: valamelyik híres edző nyilatkozta nemrég, most nem jut eszembe, ki (talán Trappatonni), hogy a tavalyi Barcával 1-2 kupát bárki nyert volna. Persze ezzel nem akarom kisebbíteni Pep érdemeit.

krysal 2010.02.16. 16:15:27

@rizla: @caralho voador: rémlik valakinek, egy bizonyos edző a barcelonai közelmúltból, aki a csúcsra járatta a csapatot, aztán kipurcant? Ez a kevésbé nyúlok bele a meccsbe-dolog nekem ismerős. Amíg nem kell belenyúlni, nem is gond mondjuk.

rizla 2010.02.16. 16:16:10

@caralho voador: : DDDDDDDDDD

jó, most erre mit lehet mondani? nem 1-2 kupát nyert a csapat, hanem történelmi sikereket ért el, mindezt gyakran a tökéletest súroló játékkal, stílussal, példátlan összhanggal. erre is képes lett volna akárki? mert akkor tényleg csak venni kell a játékosokat, és viszlát.

rizla 2010.02.16. 16:17:02

@krysal: rijkaarddal soha nem volt ilyen szinten a csapatjáték, mint guardiolával.

caralho voador 2010.02.16. 16:21:04

@rizla: szívj el egy cigit ekkora örömkitörésre. :D
Amúgy tényleg zseniális volt tavaly a Barca. Ugyanakkor az a külön bejáratú véredényem, hogy az, hogy Guardiola mekkora edző, igazán ebben és a következő szezonban fog kiderülni. Na persze nem úgy, hogy ha nem hozza uezt az eredményességet, akkor szar, hanem ha esetleg nem nyernek semmit, vagy jóval kevesebbet, azzal a helyzettel mit kezd. Tud-e újítani, kitalálni valami mást, stb.

rizla 2010.02.16. 16:25:49

@caralho voador: valójában már idén is újított, több dologban is.

ez pl egy remek elemző cikk főleg a szélsőbekkek változó szerepéről

www.totalbarca.com/2010/opinion-pieces/ramzis-rambles-the-unsung-heroes-of-barcelona-fullbacks/

Everred 2010.02.16. 16:25:54

@rizla: a keret sem volt ennyire jó, Deco pl. soha nem volt akkora játékos, mint a mostani Iniesta, és Gerard vagy Edmilson sem Yaya Touré-szint.

Taktikailag sok újat (szinte semmit) nem hozott Guardiola, ezt szerintem nehéz vitatni, amit sokszor elfelejtenek, az az, hogy a futball nem csak taktikából áll, van még kábé ezer tényező, és ezekben jobbnak tűnik, mint Rijkaard. Persze úgyis csak a jövő dönti el ezt.

krysal 2010.02.16. 16:25:58

@rizla: igaz, akkor ott volt Dinho meg Messi, és kész. Rémesen sokan felejtették el Rijkaard érdemeit, pedig nem mutatott ő sem keveset.

Tika_ 2010.02.16. 16:31:47

@csizsikpizsik: már hiányzott a humorod :)
Nekem szerencsém volt a havazással: fölvetettem az előző meccset (asszem Getafe), ahol 2 kiállítást szoptunk be - na, az q nagy!! Elküldöm szívesen, ha van rá igény.

rizla 2010.02.16. 16:35:35

@Everred: "a keret sem volt ennyire jó, Deco pl. soha nem volt akkora játékos, mint a mostani Iniesta"

iniesta rijkaard keze alatt is a csapat tagja volt, sőt, a 2006/2007es szezonban már nagyjából ilyen szinten focizott. ha ő nem lett volna, még annyit sem ért volna el a barca (0 nyert trófea, második hely).

"és Gerard vagy Edmilson sem Yaya Touré-szint."

gerard? azért ne ássunk vissza az őskorig, légyszi. yaya touré rijkaard utolsó szezonjának az igazolása volt, és nagyon jó is volt, aztán szépen elkezdett leromlani, akárcsak abidal. egyébként idén touré egyelőre egyáltalán nem meghatározó, ugyanis főleg busquets játszik a helyén.

"Taktikailag sok újat (szinte semmit) nem hozott Guardiola"

a barcelona stílusa adott, és a taktikai hadrendhez is felesleges volt hozzányúlni. ettől még a kivitelezésben guardiola százszor precízebb, és innovatívabb, mint rijkaard, egyébként pedig hozott újat bőven, pl a pontrúgások sokkalta veszélyesebbek, a letámadásos foci a legmagasabb szinten kivitelezve, a középpályáig feltolt védősorral, a középső védők támadáshoz való felzárkózásai (nézd csak meg mennyit melózott piqué ibra góljáért a madrid ellen), stb.

egyébként hozzáteszem, hogy a hadrend csak papíron 4-3-3 nagyjából, sokkal plasztikusabb az egész, mint rijkaard alatt. pl tavaly abidal nem is volt szélső szinte, hanem középső védő, dani alves meg inkább szélső középpályás (pl az oké, hogy van egy ilyen játékosod, de be is kell tudni építeni, hogy a csapat szerves része legyen, és zseniális, hogy mennyire tökéletesen ki vannak használva dani adottságai, miközben a hátrányaiból alig szenved el valamit a barca).

chevyfan 2010.02.16. 16:35:45

Rijkaard volt az isten, amíg ment a szekér. Majd egy gyengébb év után lapátra tették, meg Robinho-t is. Guardiolával is ez lesz. De ez persze nem csak a Barcára igaz, a foci már csak ilyen hálátlan ribanc

rizla 2010.02.16. 16:37:57

@krysal: ugyanúgy ott volt eto'o, xavi, iniesta, vagy a már említett yaya touré is az utolsó szezonjában.
én nem felejtettem el rijkaard érdemeit, de megbukott. viszont amikor a csúcson volt, akkor sem volt ilyen jó, mint EZ a barcelona.

rizla 2010.02.16. 16:38:35

@chevyfan: két gyenge év után tették lapátra mindkettőt. egyáltalán nem mindegy.

caralho voador 2010.02.16. 16:39:27

@rizla: szuper a cikk, köszi. Ebből is látszik, hogy mennyire felületes hülyék, akik Abidalt fikázzák, hogy alig támad, milyen szar.

rizla 2010.02.16. 16:42:57

@caralho voador: abidal régóta a legalulértékeltebb játékos a barcában.
most is csak azért vették észre, hogy jó, mert többet támad. pedig zseniális védő, tökéletes fizikummal és technikával. csak pont elkapott egy-két szar meccset (jórészt a sérülései miatt), ami valamiért megmaradt a köztudatban.
máig a kedvenc faszságom vele kapcsolatban, hogy az eurobarca.hu szerint nem technikás. LOL.

Everred 2010.02.16. 16:51:10

@rizla: Gerard 2005-ben még játszott a Stamford Bridge-en, azért merészeltem őt mondani. De mindegy, legyen Motta, ő sem volt egy különösebben nagy játékos.

A kivitelezésben precízebb, ez tény. Az is tény, hogy apró kis újdonságok vannak és ezek hatékonyak, de tényleg nem lehet eltekinteni attól, hogy könnyű dolga van: nem arról van szó, hogy korlátozott képességű játékosokhoz kell jó taktikát találnia, zseniális játékosokkal és egy rendkívül kiegyensúlyozott kerettel dolgozhat, amelynek nem egy tagja rendelkezik kimagasló játékintelligenciával, ami nem elhanyagolható szempont a taktika megvalósíthatóságánál.

Guardiola valószínűleg tényleg jobb edző, mint Rijkaard, de hogy igazán nagy edző-e, azt még a triplázás sem bizonyítja. Ha képes lesz újra meg újra jó csapatot építeni vagy esetleg más klubnál is sikereket elérni, na, akkor a legnagyobbak közé sorolhatjuk majd. Mert bár a macskám aligha nyert volna BL-t ezzel a Barcelonával, nagy taktikai forradalom nem kellett, csak egy kis rendrakás a fejekben és az öltözőben.

Neil Blender 2010.02.16. 16:55:45

@rizla: sztem Abidal remek jatekos egy baja van hogy nem technikas ;)

Pep erdemei azert elvitathatatlanok, gyakorlatilag tavaly ugyanazokkal a kulcsjatekosokkal nyert meg mindent akikkel Rijkaard befuccsolt...

Ha ez nem az edzo erdeme akkor mi?

krysal 2010.02.16. 17:01:36

@Neil Blender: a klub pszihológusáé? (hahaha, viccelek)

szemeteske 2010.02.16. 17:03:49

@rizla: "a pontrúgások sokkalta veszélyesebbek" Ööööööö... tavaly nem úgy volt, hogy tavasszal lőtték az első szögletgóljukat...?

CS0ki 2010.02.16. 17:30:46

@rizla: egyébként idén touré egyelőre egyáltalán nem meghatározó, ugyanis főleg busquets játszik a helyén.

És egyébként ez miért van? Tud valaki egy jó okot erre? A legtöbb barca szurkoló szerint Yaya a legjobb vkp a csapatban, sokak szerint a világon. Miért nem játszatja Guardiola mégse?

A cikkből:
"Pellegrini viszont jól választhatott stílust a szünetben, mert a fáradó ellenféllel szemben, fegyelmezettebben kiálló második félidei csapaton látszott új lendület."

Ebben meg sok új nincs. Eddig is sokszor láttuk ezt idegenben kisebb csapatok ellen, és fogjuk is még. Az első félidőben kis csapat lelkes, a közönség hergeli őket, az év egyik nagy meccse, küzdenek mint az állat. ezzel szemben a nagycsapatnak...hát nem az év meccse, inkább egy "kötelező nyűg". A közönségnek majd játszanak hazai környezetben, itt a 3 pont a lényeges. Tehát várakoznak, ügyelnek, hogy ne kapjanak gólt az elején, tartják a labdát, futattják az ellenfelet. Akik az esetek nagy részében persze nem bírják a második félidőt már sem erővel,sem koncentrációval, és akkor jön a nagy csapat, és bedarálják szépen őket. A Madridra ez különösen jellemző.

chevyfan 2010.02.16. 17:41:42

A bedarálás stimmt, csak sajnos ez nagy csapatok ellen nem működik...

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2010.02.16. 17:43:50

@Neil Blender: @krysal: elment a kerékkötő, aki miatt nem fociztak (értsd: sztrájkoltak) a többiek. pont. (vélemény).
amúgy Trapattoni a heles betűzés.

rizla 2010.02.16. 18:20:46

@szemeteske: nem. az rijkaard alatt volt. a guardiola csapat abszolút az élmezőnybe tartozik európában a szögleteket tekintve, 2008 őszén konkrétan úgy állt a statisztika, hogy kb 10 szöglet kell egy gólhoz, ami a mai világban (és a barca stílusa mellett) elég jövedelmező adat. aztán ez persze finomodott kevésbé bestiálisra, de számtalanszor segítettek a csapaton a pontrúgások. kapásból a két el clasico a tavalyi szezonban: a camp nouban egy szögletvariáció után eto'o szerezte meg a vezetést, a bernabeuban pedig xavi ívelt a berobbanó puyol fejére, teljesen tudatosan.

montipájton 2010.02.16. 18:57:03

Luis Fabiano megérdemli az elismerést. Kicsit sajnálom, hogy ebben a blogban, főként a kommentek között, általában csak úgy hozzák szóba, hogy lekezelően összehasonlítják Eto'oval vagy Ronaldóval, mert persze nem AKKORA klasszis, mint ezek.
Ja, lehet, ettől még világklasszis csatár, egy nem Barca- vagy Real-szintű csapatban. Szurkolni fogok neki a vb-n is.

rizla 2010.02.16. 19:00:54

@montipájton: "ebben a blogban, főként a kommentek között, általában csak úgy hozzák szóba, hogy lekezelően összehasonlítják Eto'oval vagy Ronaldóval, mert persze nem AKKORA klasszis, mint ezek."

én emlékszem egy katalán gödör című cikkre, ahol úgy hozták szóba, hogy HOZZÁ KÉPEST beszéltek lekezelően eto'o-ról. azok voltak a szép idők.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.16. 19:53:16

Nem tudom, mi az oka (a színvonal csökkenése vagy pont fordítva: emelkedése), de idén sokkal kevesebb az igazán élvezetes, szórakoztató spanyol bajnoki, mint tavaly vagy azelőtt volt, amikor minden második fordulóra jutott legalább egy 4-3-as, 4-4-es vagy hasonló eredményt hozó meccs.

Ez onnan jutott eszembe, hogy a Villarreal-Bilbao utolsó néhány perce visszahozta a "spanyol bajnoki" fílinget a fordulatokkal (kihagyott Rreal-helyzet, váratlan Bilbao-11-es, kihagyott tizi, kihagyott hazai helyzet) és a kiállításokkal. Ilyet többet!

rizla 2010.02.16. 20:08:07

Barcelona defender Maxwell (28) has heaped praise on Pep Guardiola, describing him as “the most complete coach” he has ever played under.

The 28-year-old has played under some high profile coaches like Jose Mourinho, Roberto Mancini and Ronald Koeman among others in his career with Inter Milan and Ajax, but has been most impressed by Guardiola.

“He is the most complete coach I’ve ever had,” the Brazilian told Barca TV.

“He understands so much about football, talks a lot with the players, is very open and very well prepared.”

“He is a very comprehensive coach and is highly motivated to win even more.”

rizla 2010.02.16. 20:08:36

mondjuk ronald koeman nem tudom mitől high profile coach : DDDD

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.16. 20:12:31

@rizla: hát, ha maxwell így látja, akkor biztosan így is van.

rizla 2010.02.16. 20:14:39

@_benito: jaj, nem ezt mondtam, csak érdekességképp iktattam, témába vág. nyilván fenntartásokkal kell kezelni minden játékosnyilatkozatot.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2010.02.16. 20:14:41

@rizla:

Maxwell intelligens játékosnak tűnik, nem csoda, hogy értékeli az edzők között egészen kivételes (emberi) intelligenciával rendelkező Guardiolát.

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.16. 20:20:53

@rizla: bocs, lemaradt a smiley :)

lógsz egy poszttal, amúgy.

rizla 2010.02.16. 20:23:56

@_benito: erre már válaszoltam.

2010.02.17. 00:14:16

@rizla: Na ne vicceljünk már! Pep sokkal jobb kerettel rendelkezik, mint Frank. Hiába volt ott Rijkaardnak is Iniesta és Xavi, mert az akkoriak a mostaniakhoz képest csak béta verziók voltak. A 2 törp a Frank érában szezononként adott együtt kb.10!! gólpasszt, tavaly viszont csak Xavi maga 20 körül.
A védelem is hol volt az előző évihez képest? A potyás VV, Presas isten, és a vkp-k össze sem hasonlíthatók a mostani VV-vel, Piquevel és Yayaval.
Alveshez hasonlóan támadó, 10-12 gólpasszt jegyző, szabadrugásokból is veszélyes védője sem volt a hollandnak.
És a legfontosobbról még szó sem esett: Rijkaard utolsó 2 évében Messi és Eto'o közel fél-fél idényt hagyott ki. Egyiküket sem tudtuk pótolni. Kiesett min. 15-20gól és vagy 6-7 gólpassz mind a 2 szezonban.
Nálam egyelőre semilyen szempontbólk nem jobb edző Guardiola, mint Rijkaard.
Majd 2-3 év múlva átgondolom.

Messi88 2010.02.17. 09:16:33

@Blaugrana: azért sok minden összefügg ám itt.
pl. Xavi azért ilyen hatékony, mert Guardiola előrébb játszatja, Alvest is Pep akarta minden áron, de pl. Pique sem volt egy betonvédő eleinte, rengeteg türelme volt Pepnek felé (én pl. 4-5 meccs után elzavartam volna....:) )
persze Frank sem volt rossz edző, de sztem Pep jobb nála, és ez már ennyi idő után lejött, legalábbis nálam.
Pep tökéletesen tud egyféle játékot játszatni a csapattal, jól felméri, és ismeri az ellenfeleket, és jó pszihológus. Sztem ennyi tud, de ez egy ilyen kerethez úgy tűnik elég is...

Messi88 2010.02.17. 09:18:32

ja és a médiával is jól bánik, bár azt nem tudom, hogy ez mennyire számít...Frank konkrétan sehogy sem bánt velük :)

rizla 2010.02.17. 17:00:31

@Blaugrana: "Hiába volt ott Rijkaardnak is Iniesta és Xavi, mert az akkoriak a mostaniakhoz képest csak béta verziók voltak."

ez a kedvenc érvelésem. tehát azt mondod guardiola keze alatt jobb xavi és iniesta játszik...? CSAK NEM?? micsoda mákos fickó pep, hogy ilyen jók lettek hirtelen az irányítása alatt.. LOL.
amúgy iniesta kibaszottul nem béta verzió volt, évek óta zseniális. az más kérdés, hogy te akkor nem vetted észre, mert nem értesz hozzá.

"A 2 törp a Frank érában szezononként adott együtt kb.10!! gólpasszt, tavaly viszont csak Xavi maga 20 körül."

iniesta statisztikailag egy átlagos játékos most is. nem jelent semmit.
xavi 30 körül adott gólpasszt. szerinted ez csak személyes formajavulás, és teljesen független az edzőtől. hülye.

"A védelem is hol volt az előző évihez képest? A potyás VV, Presas isten, és a vkp-k össze sem hasonlíthatók a mostani VV-vel, Piquevel és Yayaval."

NAHÁT!!!!!! lehet, hogy jobban meg vannak szervezve???

"Alveshez hasonlóan támadó, 10-12 gólpasszt jegyző, szabadrugásokból is veszélyes védője sem volt a hollandnak."

zambrotta egy nyeretlen kezdő, ugye..

cseréld le az avatarod légyszi, ne égesd a hülyeségeddel ezt a klubot. köszönöm.

Garcia bőrmester 2010.02.17. 17:10:54

@rizla: ez nem úgy indul, illetve folytatódik mint egy tartalmas vita

rizla 2010.02.17. 17:14:27

@Garcia bőrmester: nem tudok ennél tartalmasabb válaszokat írni olyannak, akinek azt is el kell magyarázni, hogy 1+1 az 2

rizla 2010.02.17. 17:15:05

de ha ennyire zavar, töröld, szarok rá

Garcia bőrmester 2010.02.17. 17:19:36

@rizla: ha annyira zavarna, akkor töröltem volna, csak annyi a kérés, hogy ha egy mód van rá, akkor ne folytassátok vagy legalábbis ne így

montipájton 2010.02.17. 19:12:34

@rizla: Tök nincs igazad, Blaugrana nem azt mondta, hogy 1+1 az nem 2. Van egy véleménye, ami nem azonos a tieddel, te meg - mint mindig - úgy kezeled, hogy azért nem, mert a másik véleménye alapvetően faszság, ő maga is nagyjából egy fasz.

Nem először tűnik úgy, hogy - főleg Barca-kérdésekben - nem lehet veled vitatkozni. A személyeskedő beszólások már csak fokozzák az érzést. )))

rizla 2010.02.17. 20:30:49

@montipájton: lehet velem vitatkozni, de amikor valaki arra hivatkozva mondja egy edzőre, hogy azért nem jobb, mint rijkaard, mert az ő keze alatt jobban játszanak a focisták, akkor mindenféle ingerek lesznek úrrá rajtam, hogy széttörjek valamit.

krysal 2010.02.18. 00:12:42

@rizla: igen, pont ezt jegyezte meg párom is, hogy kíváncsi lenne az arckifejezésedre, mikor a fent említett sorokat írod:)

rizla 2010.02.18. 00:28:39

@krysal: felolvasást tartasz neki a kommentjeimből? mivan, máshogy nem sikerül izgalmi állapotba hozni?
vagy NEKED van rá szükséged?
; DDDDDD

Henke 2010.02.18. 09:20:41

@rizla: most lehet én nem értem, de ez most személyeskedés volt, vagy nem...? ^^

rizla 2010.02.18. 09:28:32

@Henke: nem tudom, gondoltam ennyi belefér, még egy béna, arcbamászó szmájlit is kiraktam ezért.

Henke 2010.02.18. 09:52:47

@rizla: igen, az keltett zavart az erőben :D mmint hogy abból lejött számomra, h te viccnek szánod, csak kérdés h más is úgy értékeli-e. Na, "Emberi interakciók tudománya" könyv becsuk, egészséges magyar drukker hallott már cifrábbat is szerintem :) ;)

rizla 2010.02.18. 10:17:11

@Henke: na mi ez, csak nem te vagy a fent említett nőszemély?

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.02.18. 10:22:05

ez a pontrúgástéma nagyon jó. Mintha a hétvégén is bemutatta volna Pep a megjátszandó figurát az egyik szabadrúgás előtt. Nagyon hevesen integetett és kiabált, hogy mit kellene alkalmazni.
Rijkaard mindig csak ült vagy állt és rázta a fejét..

krysal 2010.02.18. 10:33:58

@rizla: olyan hihetetlen, hogy egy nő magától olvas nst-t? :) Az izgalomba hozáshoz nem te kellesz, de van, hogy az ember egy jót akar nevetni:)

sundin 2010.02.18. 12:03:47

Így tovább, Sergent Garcia!

rizla 2010.02.18. 20:08:27

@krysal: nem hihetetlen egyáltalán, csak gyanús volt a túlzott érdeklődés

rizla 2010.02.18. 20:10:43

@pancho_sanza: na, ez a komment tipikusan pancho. elbasztak egy szabadrúgást, húha.

de tudjuk, igazából tök ciki, hogy az espanolt anno csak 2-1re, és egy kamutizivel tudták megverni. egy olyan csapattól, amelyik capello madridjának antagonizmusaként reklámozza magát. és az atletico elleni meccsből még az is kiderült, hogy ibrahimovic egy nulla, messi önző, xavi nem tud passzolni, iniesta képtelen a hátára venni a csapatot, puyol pedig egy szar hátvéd.
tudjuk, tudjuk, köszönjük.

Henke 2010.02.18. 23:56:57

Visszatérve acikkre, egész helyénvaló meglátások voltak mind a Real, mind a Barca meccs elemzésében. Szerintem nem nagyon írtam még ilyet, de grat Garcia! :)

Henke 2010.02.18. 23:59:02

@rizla: hmm, lehet. Bár nem vagyok nőszemély, és nem szoktak felül emlegetni ;)

:D

Henke 2010.02.19. 00:01:01

@rizla: neeee, most esik le! :D Ti krystallal boronáltok itt össze engem?! Dehiszen ő Real drukker:D Vagy az ellentétek vonzzák egymást? :P ^^ (k)

nem, nem én vagyok :)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.02.19. 07:05:59

@rizla: A Galata tegnap mintha jobban mozgott volna a Calderonban, mint a hétvégi ellenfél;)

krysal 2010.02.19. 10:39:52

@rizla: nem gyanús ez, régi olvasó, és mindig jókat nevet, ha veszett kutya módjára harapod torkon még a saját táborod tagját is, ha a véleményeddel ellenkezőt mond. Amúgy csak miattad nem sértődtem meg, Tőled már megszoktuk az ilyen ál-személyeskedést:)

@Henke: gyere szivi, borulj a keblemre:P

@pancho_sanza: na, ezt ne kezdjük el, mindjárt eljutunk oda, hogy a Barca idén még nem játszott... ehh, retro-fíling:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.02.19. 10:46:52

@pancho_sanza: Eh-eh, nem csak az Atleti lehetett az a madridi csapat akinek a hétvégi ellenfél jobban ízlett mint a hétközi...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.02.19. 11:37:35

@csizsikpizsik: Így is meg lehet közelíteni:)

@krysal: Én nem tudom, hogy a belga csapatok milyen szintet képviselnek, de a tegnap látottak alapján már nem sokáig lehet a még mindig második legerősebb bajnokság kifogás mögé bújni.

páduaiszentantal84 2010.02.19. 13:22:49

mi a tökömnek kezd el a marca is ilyen murinnyó nyáron jön cikkeket papírra vetni..jójó tudom, vm.vel el kell adni az újságot, de csöppet frusztráló lehet pellegrininek ilyen légkörben dolgozni, csapatot alakítgatni h a torkán minden egyes esetleges vereség után rögtön ott van a kés...

krysal 2010.02.19. 13:29:01

@páduaiszentantal84: nagy vizsgája lesz ez Pereznek, hogy megszavazza-e a türelmet. Hogy a légkör ilyen Madridban, az köztudott, ezt vállalta Pellegrini is. A Marca meg rosszabb a Blikknél, nem feltétlenül kell ezt komolyan venni. Anno a Sport csinálta ezt Frankkal, szóval nem egyedüli dolog ez spanyolhonban.

krysal 2010.02.19. 13:30:50

@pancho_sanza: abban egyetértek, hogy megint minősítették magukat a spanyolok az ELban, de még sima továbbjutások is lehetnek. A mi teljesítményünket meg nem kell magyarázni, totális pszihikai és taktikai csőd volt a keddi meccs.

rizla 2010.02.19. 13:53:19

@krysal: "veszett kutya módjára harapod torkon még a saját táborod tagját is, ha a véleményeddel ellenkezőt mond. "

miért lenne a saját táborom tagja valaki, csak azért, mert barcelona-drukker? a hülyeségre harapok. most a tiednél is el kellett számolnom 10ig, hogy ne küldjelek el sehova.

Mr.AT 2010.02.19. 13:58:33

@rizla: Rád komolyan rádférne végre egy nő, vagy egy üveg jó ital. :-) Na majd talán az érettségi banketten, ha addig nem... :-)

De komolyan: miért kell hisztériázni? Nem értesz vele egyet, fine. És?
Sztálin is pont így kezdte anno.

rizla 2010.02.19. 14:01:28

@Mr.AT: na, megjött a kedvenc kommentelőm. csak a te kedvedért elmagyarázom: a vélemény egy dolog, és még egy dolog, amivel érvelsz mellette. előttibe nem szoktam belekötni, utóbbival vitatkozni szoktam, illetve ha iszonyatosan nagy sületlenség (mint ebben az esetben SZVSZ, ami meg az én véleményem, miért nem bírjátok elfogadni? rátok férne egy nő), akkor azt jelzem.

rizla 2010.02.19. 14:02:51

@rizla: *előbbibe

amúgy vicces vagy, ahogy kapva kapsz a lehetőségen, hogy idegyere ugatni rám. ezaz, rizlát ütik, beszállok!! ovi.

Mr.AT 2010.02.19. 14:05:48

@rizla: Elmagyarázom akkor én is, neked, szintén kedvenc kommentelőmnek.

A "nemtetszés szintjei":
Level1: "Hát, ezzel azt hiszem nem teljesen értek egyet."
Level2: "Ez szerintem nem így van."
Level3: "Ez nem így van."
Level4: "Ez qrvára nem így van."
Level5: "Ez qrvára nem így van, b*zdmeg."
Level6: "Ez qrvára nem így van, b*zdmeg, hát hogy lehet már ekkora f*szságot leírni?"
Level7: "Pfffff...röhejes vagy, b*zdmeg."
Level8: "Pfffff...röhögnék rajtad, ha nem kellene sírnom. Mkinek jobb lenne, ha elpusztulnál és az emléked is kitörlődne az univerzumból."

Na te olyan Level 14-15 szinten osztasz itt mkit.

rizla 2010.02.19. 14:10:19

@Mr.AT: nem "mkit". egyébként te ki vagy, valami szociális munkás? vagy most mit akarsz elérni nálam, mégis?
gondolom csak benned van a tüske a múltkori után. érthető, rendesen összezavarodtál ; DDDD

Mr.AT 2010.02.19. 14:21:23

@rizla: Munkahely, meg ilyenek, tudod. Egy bő évtized, és te is átérzed majd.

rizla 2010.02.19. 14:23:13

@Mr.AT: jó jó, behódolok az élet királya előtt. esetleg a spanyol focihoz valami hozzáfűznivaló?

Endoscope 2010.02.19. 14:23:39

Egy kis offtopic, hogy "eltompuljon a fájdalom".

www.youtube.com/watch?v=4HxJ1lIf-dk

Ui: Tudom, tudom... már csuklik. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2010.02.19. 14:23:54

a két utolsót kiszedtem, a következőért egy napos pihenő jár.

köszönöm a megértést.

rizla 2010.02.19. 14:25:50

@_benito: de melyik volt a két utolsó? csak mert nálam itt van minden.

vadkutya 2010.02.19. 14:27:29

PIROS LAP, hetes! :D

rizla 2010.02.19. 14:28:21

itt sosem a fociról van szó :((((((((

Mr.AT 2010.02.19. 14:28:38

@_benito: A következő miért? :-)

krysal 2010.02.19. 14:35:47

Off

@rizla: sry, nem akartalak én ütni, félhumoros megjegyzés volt amolyan rizla-styleban. Én még vitázni is szeretek veled, mert sok esetben jó meglátásaid vannak, csak néha egy icipicit túlzásnak vélem a véres odamondogatásod. No offense, nem bántani akarlak vele, én már elfogadtam a vérmes stílust. Meg egyébként is megbeszéltük ezt a személyeskedés-dolgot korábban.

On

rizla 2010.02.19. 14:37:54

@krysal: tudom, hogy nem akartál, engem ugyan nem bántasz, ne aggódj. de benito már sípolt, szóval többet nem mondhatok : DDDDDDDDD

nils_h 2010.02.19. 14:41:37

@rizla: egyszerűen csak írd be pl: Level5
érteni fogja, a moderátor meg csak pislog, hogy miként lehet ilyen furmányosan elküldeni valakit a picsába

krysal 2010.02.19. 14:42:08

@rizla: küldj privátot, ha lenne még mondandód:)

Henke 2010.02.20. 10:46:41

a BL tanulság móka és kacagás nagyon jó lett :D:D:D:D

Henke 2010.02.20. 12:57:19

a szavazós bigyó az oldal jobb oldalán... Scholes ballábas, meg döntőben senki se lesz hazai pályán állítólag... tessék szavazni! :)

jót röhögtem rajta.

mikor lesz beharangozóó? :P

krysal 2010.02.20. 13:00:27

@Henke: jah, így ok. Én Scholesre nyomtam, kedves "házastársam", mert ugye a remény hal meg utoljára.

Beharang jöhetne, van egy ízes meglepim panchonak:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.02.20. 13:25:45

"Házastárs?"
És Xavira volt mutogatva?
:DDDD

krysal 2010.02.20. 13:28:59

@csizsikpizsik: ugyan:) Olvass vissza. Amit rizla megmond, az meg van mondva, Ő házasított. Innentől csak meglovagolom a humortalanság hullámait:)

krysal 2010.02.20. 14:26:54

@csizsikpizsik: Xavira is valami hasonló volt, nem? :P

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.02.20. 15:05:32

@krysal: Jah, és a törpistenem majdnem meg is kapta Terryt az NST-től ajándékba :))))

krysal 2010.02.20. 15:07:52

@csizsikpizsik: szép pár lenne, szó, mi szó:))
süti beállítások módosítása