Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga össze-visszaharangozó

2010.02.12. 13:50 Vendégszerző

Nem a pontszámok alapján, de nekem egyre inkább kétszereplős versenynek tűnik a Bundesliga, és noha Gelsenkirchenben szeretnének bízni benne, hogy valójában három az a kettő, mégis nagy tételben fogadnék rá, egyetlen épeszű schalkés sincs (nincs vége a mondatnak), aki komolyan hinne a salátástálban. Tegyük gyorsan hozzá, ez így van „rendjén”, nem is ez most a céljuk, Magathot távolról sem az azonnali aranyért hozták és ő sem egy évre tervez. Persze kétfős versengés ide, vagy oda, ha őszinték akarunk lenni, mindenki szépen lassan kezd beletörődni, hogy nekik áll a zászló, a Bayernt most már pokoli nehéz lesz megállítania bárkinek is. Demichelis azért még próbálkozik rendületlenül - mondja nekünk mocsing, akit megkértem, a szezon hátralévő részében segítsen be a bundás-posztokba, mert a kommuna megérdemli, nekem viszont igen felzakladódtak mindennapjaim. Áldozatos munkáját - frankón mondom - előre is köszönjük.

Szoprán falka
Hát persze, hogy minden a Bayernnek jött ki jól a Bundesliga 21. fordulójában, hogy fulladnának bele a bőrgatyájukba! – hallhattuk oly’ sokszor ennek különböző verzióit, csak hát van Gaal tanítványai játékban bántóan egyértelmű aprítást végeztek mind a Brémát, mind a címvédőt illetően. Különösen utóbbi volt meglepő – na, nem a holland tréner szerint, aki mindössze annyit tudott kiemelni, hogy 2:0 után dekoncentrált volt a csapat. Tény, ha sürgősen nem kezdenek valamit a katasztrofális helyzetkihasználással, akkor már a Fiorentina ellen megszívhatják és ennek a szívásnak most semmi köze Mutuhoz.

Klose végre kaphatott volna egy teljes (kupa)meccset, erre megsérült, szombat este viszont padozhat újra.  Szerencsétlennek semmi nem akar összejönni, igaz, én van Gaalt sem értem, miért jó megnyert meccsnél rendszeresen 80 percet várni a csatárcserével, ha a fent lévőnek nem megy. Torghelle olyan, hogy 1 percre cserélik be és az is elég neki a góllövéshez, de Klose még nincs ezen a szinten.

Az már a HSV ellen látszott, hogy a Wolfsburgot kiherélték. Mivel a játékoskeret maradt, szükségképpen Magath a (hiányzó) here. Szintén adja magát a felvetés, miszerint így az lehet a farok a klubnál, aki kinevezte és ennyi ideig ott tartotta Veh-t, de nem szeretném olcsó poénok tárházává változtatni a postot (dehogynem). Én azt vártam, hogy legalább a müncheniek ellen felpörögnek, azonban valójában esélyük nem volt még a pontszerzésre sem. A flegmaság királyává ezúttal gúnyból megválasztott Grafite világszar büntetőjét is legfeljebb fejcsóválva várta mindenki a bajor fővárosban, mintsem aggódva. (A meccs krónikájához tartozik, hogy a harmadik gólt végül Ribérynek adták).

A farkasokkal kapcsolatban szeretném hinni, hogy
a)    Misimovic nem egyszezonos klasszis,
b)    meg akarnak szabadulni Barzaglitól, de legalábbis kiteszik a kezdőből, mint a macska szűrét szarni,
c)    a szóbeszédnek megfelelően tudnak nagy nevet hozni a padra,
d)    nem fognak belesatnyulni, hogy mindkét csatárukat gyakorlatilag egyszerre kell pótolni.

Cudar idők jönnek volkswagenékre, ha a fentiek közül akármelyik is hibádzik. Nem csodálkoznék, ha Schuster szépen hozzákezdene nyáron a Wolfsburg újjáépítéséhez. Grafitével a padon, Barzaglival az öltözőben. (Egyébként szerintem Misimovicot meg kéne vennie a Milannak, de ez kevésbé szorosan tartozik a tárgyhoz.)

Helmeséljük, milyen volt Dél-Afrika?
A bajor pezsgősdugó-pukkanás második összetevője az egyelőre listavezetőként tündöklő Leverkusen iksze a Bochum otthonában, amely összességében a Bayernnek volt a legjobb, Helmesnek meg talán a legrosszabb, mivel már megint csatár rúgott gólt, ráadásul a másik csatár passzából. Bajosan lesz ebből dél-afrikai kirándulás, Patrick. És kommentelőink segítségét kérem, talált-e valaki infót arról, netán tudja-e, miért hozta le a szünetben Heynckes az addig parádésan játszó Derdiyokot – tényleg csak Helmes kedvéért?

A meccs tömör konklúziója: például az ilyenek miatt nem lesz bajnok a ’Kusen. Meg azért sem, mert még minden rangadójuk hátra van tavasszal. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy innen bukják a dobogót.

Végül a Schalke igazságtalan pontvesztése is a bajor malomra hajtotta a vizet, bár ahogy azt a gelsenkircheni kirendeltség vezetőjeként Rekordvize’ kolléga felettébb sportszerűen megjegyezte: régen rossz, ha ezen múlik az érmes álmokkal fekvő és kelő bányászok sikere a kiesni készülő Freiburg ellen. Sanchez is inkább kinyomta az egyik szemét, de nem akarta látni.

Ami érdeklődésre tarthat számot náluk, az az, hogy vajon fog-e még egyszerre kezdeni Baumjohann és Rakitic, mivel mindketten leginkább középen tudnak alkotni, viszont a krónikák szerint Rakitic kikerült a szélre. Nem tudom, milyen tervei vannak a vezetőségnek a horváttal, de nagyon olyan szaga van a dolognak, hogy a helyére hozták Baumjohannt. Esetleg Rakiticet is végig akarják tuszkolni a schweinsteigeri úton, hogy majd a végén mélységi irányító legyen.

A Hamburg dettó alkalmatlannak tűnik arra, hogy egy ilyen jellegű versengésből győztesen kerüljön ki, kétgólos vezetésről képesek bukni a hajrában két pontot Kölnben… de legalább próbálnak haladni, már Ruud is megérkezett, igaz, egyelőre csak néhány percre. És tudom, messze még a vb, de Löw helyében sem lennék, amikor el kell dönteni, milyen szerepe legyen Jansennek Vuvuzelaföldön. Marcell valószínűleg Phoebe Buffet és Peter Crouch eltitkolt gyermeke, de ha egyszer ennyi gólt rúg és ennyi gólpasszt ad az egyik élcsapatban, alaposan felépített érvrendszer kell ahhoz, hogy ne legyen – legalább – állandó csere a bal szélen. Mondom, alaposan felépített, nem pedig egy Lukas.

„A liga leginkább kétarcú csapata” cím már átkerült Brémából Dortmundba; ha valaki megkérne, hogy tippeljem meg Kloppék év végi helyezését, nagy bajban lennék. Barriostól mindenki azt várja, hogy mikor hagyja abba a góllövést, közben meg vélhetően senki nem tudja eldönteni, hogy akkor most kell-e Hajnal vissza a csapatba, vagy sem. Neki már nagyon bizsereg a talpa, kérdés, kit fog kivenni a kedvéért Klopp a csapatból, már ha egyáltalán.

A mezőny második felének vizslatása során attól tartok, utoljára kell megemlítenünk a Stuttgartot, amely sunnyogva megindult felfelé és el is éri majd az Európa Ligát két pont híján. Most épp a köznyelv által Nürnbergnek hívott egyszemélyes Bunjaku-sereget gyűrték le vérrel-verítékkel és két Khedira-gólpasszal. Sami ráérzett volna, hogy hiányposzt az övé? Mindenesetre a második asszisztot körzővel és szögmérővel tervezte meg, ha balfasz volt a kapus, ha nem. Megérdemelt másfelesét meg is kapta kickeréktől a sváb cséká.

Auf Wiedersehen, HBSC!
A Hertha kiesett, ez nyilvánvaló, és nem feltétlenül azért, mert most bedarálta őket a Werder (a brémaiak kupakeddjének nyitógólját by Naldo is érdemes megnézni). Tavaly a Cottbus 30 ponttal játszhatott osztályozót, nagyon régre visszanézve ez a minimum a 16. helyhez (nem volt ugye mindig osztályozó), még 1995-ben sikerült két csapatot is megelőznie a Bochumnak 22 ponttal – a Berlinnek most 11, azaz tizenegy van. Igazából még az sem lehetetlen, hogy a tavalyi tökutolsó Bielefeld produktumának (28) felét sem fogják elérni. Utoljára egyébként 2005-ben a Freiburg esett ki kevesebb, mint 20 szerzett ponttal (18-cal). Ha esetleg versenyben is maradnának a végéig, a záró programjuk könnyed lesz, mint egy ibrik tejszínhabos pacalpörkölt keverve, nem felrázva: Schalke (o), Leverkusen (i), Bayern (o).

A Hoffenheim-et illetően már tavaly is a randalírozó kisebbséghez tartoztam, így nem fejtem ki, mennyire örülök, hogy nem lesznek kupás helyen idén sem és ugye a kupadöntőt is bukták. A Hannover mint csapat nem fog hiányozni, ha kiesik (szerintem nem fog, helyette a Freiburg), de őket azért sajnálom, mert Enke halálát valószínűleg még mindig nem tudták kellőképpen feldolgozni – heinrich hívta fel rá a figyelmemet: a tragédia óta nem nyertek. A jó Robert egy november nyolcadikai, HSV elleni remivel búcsúzott, azóta egyetlen ikszre futotta egykori társainak.

A tippjátékban továbbra is heinrich a kihívó, mert ha én lennék, akkor az első forduló miatt, amikor elvertem őt, mint a lovat, tudathasadást szenvednék. Azért segítek nektek a tippmixben. (Oszt ki kért rá? - a szerk.)

Mönchengladbach – Nürnberg 1-2
A Gladbach talán elhitte, hogy már biztosan bennmaradt, ezért ellazsálja. Bólints, Breno!
Leverkusen – Wolfsburg
Látszólag ez a forduló rangadója, pedig dehogy, hiszen
Stuttgart – Hamburg
ez. Itt ugyanis 4-4 lesz a végeredmény, az előzőn meg 2-1.
Bochum – Hoffenheim 0-1
Azon gondolkodtam, hogy ez lesz Ibisevic negyedik bajnokija idén, amikor szerez akciógólt. Nyernek is vele.
Hannover – Werder 0-2
Nem most fog megszakadni a hannoveriek szomorú sorozata.
Hertha – Mainz 1-1
Becsületből megy a Berlin előre, Gekas még fut is, de 1 pontnál többet nem tartanak otthon.
Bayern – Dortmund 2-0
Nagy baj lenne, ha ez a BVB gondot okozna a bajoroknak, sima 2-0-t várok egy teljesen lapos meccsen, bár a rejtélyes gyomorvírus miatt a Bayernből több stabil kezdő is hiányzik majd.
Schalke – Köln 2-1
Frankfurt – Freiburg
Egy injekcióra jobban vágyom, mint ennek a meccsnek a megnézésére. Büdös nagy 0-0.

Tabella, Góllövőlista

Eheti kérdésünk

Mikor és milyen apropóból küldött Hannoverbe 96 üveg pezsgőt a Werder Bremen?

Megfejtések és tipposzlopok jöjjenek a heinrich.nst@gmail.com-ra, vigyázat, a Barracuda-hadművelet továbbra is folyik, még ha mocsing kartárs be is mákolt egy döntetlent a sírból. Az állás 5:6 nemide.

Jobb benyúlással r_magpie kel birokra velünk, következzenek tippjei:

Mönchengladbach – Nürnberg 3-1
Leverkusen – Wolfsburg 2-2
Stuttgart – Hamburg 2-2
Bochum – Hoffenheim 1-2
Hannover – Werder 1-1
Hertha – Mainz 1-1
Bayern – Dortmund 3-0
Schalke – Köln 2-0
Frankfurt – Freiburg 2-1, nur die sge

Magam részéről voltam annyira otu, hogy a péntek esti meccsen túl sokat tanakodtam, végül elfelejtettem tippelni, így a fair-play szellemében magam is 3-1-gyel startolok.

86 komment

Címkék: német bundesliga összefoglaló beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr881750092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.AT 2010.02.12. 17:00:43

Felettébb hiányoltam a Juve-kispadról álmodozó Molinaro stuttgarti kezdöben tündöklésének méltatását, de amúgy fasza a poszt.

acdcisti 2010.02.12. 19:11:34

"miért hozta le a szünetben Heynckes az addig parádésan játszó Derdiyokot – tényleg csak Helmes kedvéért? "
Kicker meccskrónika szerint sérülés miatt hozta le Derdiyokot. Sehol nem találtam utalást arra hogy milyen sérülés. (talán Helmes hashajtót kevert a spenótjába:)) )

elber 2010.02.12. 20:40:03

kiváló írás nagy grat!

viszont a bvb-t nem ússzuk meg kapott gól nélkül szerintem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.12. 21:21:26

thx guys.

@acdcisti: nem találtam ezt az infót, köszi.jó hallani, mert ezek szerint nem hülyült meg heynckes

@Mr.AT: végigjátszotta mind a négy meccsét, az utolsón már közepesen teljesíthetett a 3-asból kiindulva
--
nem vagyok biztos benne, hogy ottl ért már labdába a meccsen, igazából egyáltalán nem lepődnék meg, ha kiderülne, nem is kezdő, csak elírták

értelmetlen_nevű 2010.02.12. 21:31:58

@mocsing: szerintem meg éppen, hogy túl sokszor avatkozik a játékba. Legalább 5 eladott labdája volt, mondjuk az egész Nürnberg fos. Breno sem túl meggyőző.

Micimedwe 2010.02.12. 22:27:47

Mecsoda izgalmas mérkőzés volt.

elber 2010.02.12. 22:31:27

Breno-ról legalább azt tudom, hogy a pályán volt. Ottl-nak még a nevét sem hallottam. A mérkőzés meg kifejezetten unalmas volt.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.13. 01:14:01

@elber: én csak a második félidőt láttam, de az teljesen rendben volt, legalábbis az én tévémen :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.02.13. 09:16:28

ööö... nekem lenne egy kérdésem ...
'Mikor és milyen apropóból küldött Hannoverbe 96 üveg pezsgőt a Werder Bremen?'

a választ előre is köszönve
üdv: a zufó

elber 2010.02.13. 10:45:36

@heinrich: jó talán kicsit túlzás, volt, de annyira nem izgultam a meccsen, hogy mi lesz. Pláne, hogy ha már néztem akkor inkább a Nürnbergnek drukkoltam na ők viszont most sem voltak a toppon.

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.13. 11:18:21

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: 2005-ben az utolsó fordulóban a Hannover ikszelt a Hertha ellen Berlinben, így a Bréma jutott a BL-selejtezőbe.

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.02.13. 11:20:12

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: én azt válaszoltam, hogy egy Hertha elleni utolsó fordulóban elért hannoveri döntetlennek köszönhetően ment a Bréma a BL-selejtezőbe (ezt mondta a google a "Hannover champagne Bremen" kifejezésre). De vagy nem volt jó a válasz, vagy nem volt elég gyors, sőt mindkettő előfordulhatott... :)

Rexfelugyelo · http://rexfelugyelo.blog.hu 2010.02.13. 11:20:53

Látod, megint nem voltam elég gyors... :DDD

_X_ 2010.02.13. 12:14:58

Meccsekről:

Leverkusen - Wolfsburg: remélem sok gólos meccs lesz és ha a statisztikákat nézzük a legtöbb rúgott gólos csapat a legtöbb gólt kapó csapattal mérkőzik meg :)

Stuttgart - Hamburg: Stuttgart szokásos tavaszi szezonos javuláson megy keresztül, kérdés ez mennyire lesz most elég...
Hamburg meg meglátjuk mit fog kezdeni a téli igazolással...

Hertha - Mainz: ezt Mainznak be kellene húznia... (pl egy Szalai mester3-assal kiegyeznék :D)

Bochum - Hoff: Bochum most viszonylag jobb formáját mutatja egy X-re jó lesz...

Hannover kikap, én is sajnálom, hogy pont Enke halálakor, de jövőbe is kellene nézni...

Bayern-BVB: egyetértek kollégákkal...

Schalke-Köln: Podolski visszatért => 0:0

Frankfurt - Freiburg: Frankfurt sztem behúzza a meccset

_X_ 2010.02.13. 12:20:42

Jah és mocsing: jó lett a poszt, hosszabb távon is szívesen olvasnék ily posztokat

Apropó kérdés: szerintetek hosszabb távon Bayern mellett mely csapatok lennének "érettebbek" jó BL szereplésre?

Jelenleg akiket szívesen látnék: Bayern, Schalke, Hamburg, ha majd meglesz a 4. hely Werder/Stuttgart

Leverkusent azért hagytam ki, mert ott Kroos az egyik sztár és ő megy vissza Bayernbe + még ki fog maradni és ki fog menni?

Harald hardrode 2010.02.13. 13:12:54

@_X_: egy jó erős Gladabachot szeretnék a CL-be, mert akkor megint 70's évek filing lenne. Igazából BVB-t tudném hosszabb távra CL-be elképzelni a szurkolói támogatás miatt, meg a Hamburgot, de egyelőre mindkettő messze van ettől.

r_magpie 2010.02.13. 16:10:29

hű, ez a Bancé gyerek elég nagy gólt lőtt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.13. 16:12:30

@r_magpie: a kicker szalai gólpasszt ír, milyen volt? én a kusent nézem, elég lapos meccs

r_magpie 2010.02.13. 16:16:19

@mocsing: jé, az Szalai volt? elég ramaty a stream, de hetek óta végre úgy-ahogy, folyik a körkapcs.

szép volt: a 16-os bal sarkáról átívelte keresztbe, a szőke feka pedig 12 m-ről kapásból bezúzta a hosszú felsőbe

Hannoverben közben rázzák a pofonfát

értelmetlen_nevű 2010.02.13. 16:18:20

@mocsing:
Szalai mit einem wunderbaren Pass aus der linken 16er-Ecke halbhoch auf Bance, der den Ball von rechts direkt annimmt und für Drobny chancenlos im Netz versenkt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.13. 16:21:05

nekem nem megy körkapcsolás, eredetileg meg a vfb-hsv-t akartam nézni, de 5 centivel a fű fölött kb semmit nem látni a köd miatt

szalainak nagyon drukkolok, ő másik reménysugár, hogy torghellét többet ne kelljen válogatott mezben néznem

r_magpie 2010.02.13. 16:25:00

na, a szünetre le is lőtték a streamet. a vfb-hsv-n nem is volt köd, mire odakapcsoltak.

avenger13 2010.02.13. 16:45:39

träsch gólja nem volt rossz. bár frank rost, mintha nem lett volna elég lelkes. Nekem elsőre úgy tűnt, hogy védhető lett volna.

bag 2010.02.13. 16:59:14

Hegyi "Ronaldo a világ legjobb centere" Iván szerint a Bayern-Dortmund egy európai szuperrangadó
Hát öööö :)

avenger13 2010.02.13. 17:04:01

ruudinak ennyi kellett... wilkommen!

r_magpie 2010.02.13. 17:06:07

noshát, Nistelrooy megérkezett:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.13. 17:06:08

ruudinak 12 perc kellett két gólhoz

avenger13 2010.02.13. 17:07:20

ruudi 2. ez az ember még mindig brutális. örülök, hogy a bundásba igazolt. Jó kis meccs lesz a bayern-hamburg

értelmetlen_nevű 2010.02.13. 17:22:07

nahát. Kroos és Kiessling nagyon gyenge volt, és így is relatíve simán behúzta a Leverkusen.

avenger13 2010.02.13. 17:22:38

a második leverkusen gól milyen volt??? Lehet pechesnek nevezni, de lenz szerencsétlen. A végén azért ment az adok kapok, misimovic kiessling... Kiessling azt, hogy volt képes mellé lőni? Lehet ő a második gomez, bár gomez mindent a kapusba lő.

avenger13 2010.02.13. 17:23:28

@értelmetlen_nevű: azért elég relatív volt ez. :D
igaz ők is sok helyzetet kihagytak de a végén majdnem megszívták.

r_magpie 2010.02.13. 17:24:46

@értelmetlen_nevű: hááát, ha Josué berúgja a ziccerét az utolsó előtti percben...

értelmetlen_nevű 2010.02.13. 17:26:12

@avenger13: viszont egy Schwaab indítás után Kiesslingnek volt egy nagyon nagy mozdulata, csak a védőn (kezén?) megpattant, és így könnyen védte Lenz.

Barnetta és a Kusen védelem nagyot játszott, Bender is egész jó volt.

értelmetlen_nevű 2010.02.13. 17:27:27

@r_magpie: igaz, de a Lerverkusennek kb. 3-4 ilyen ziccere volt. Persze ha kiegyenlít Josué, akkor jöhetett volna a Luserkusenezés :)

Titi120 2010.02.13. 17:28:04

Hú, ennek a Dieter Hoenessnek mekkora feje van, erre még mindig rá tudok csodálkozni ! :)

_X_ 2010.02.13. 17:39:36

HSV ezekszerint kezd felkelni a téli álmából? Rutgerus Johannes Martinus van Nistelrooij jóvásárnak tünik...

zsakfos 2010.02.13. 18:03:07

Na Huntelaar után van Nistelrooy is elkezdte a felkészülést a vb-re:)

avenger13 2010.02.13. 18:40:24

ennyire nyomorékok hogy lehetnek a védőink?

Ilyen dekoncentráltságot...

Titi120 2010.02.13. 18:40:53

Szuper a védelem ma is.

avenger13 2010.02.13. 18:47:27

át kell állni a nem lehet a labda az ellenfélnél taktikára. hihetetlen amit van buyten és demichelis művel. de mindenki marha meglepettnek tűnik riberyt leszámítva. azt gondolták, hogy a bayern gondolatától is kikapnak a dortmundiak?

Titi120 2010.02.13. 19:00:41

@avenger13:
Az un. "orrnehéz" csapat mintapéldája vagyunk. Üzemi hőfokon a támadószekció szinte bárkit képes bedarálni, de nagyon kéne minőségi védő, nagyon.

_X_ 2010.02.13. 19:06:58

@Titi120: (mellesleg) egyik védő gólvágó

Titi120 2010.02.13. 19:19:58

@_X_:
Vele van a kevesebb baj, de a védőmunkája neki is katasztrófális ma.

értelmetlen_nevű 2010.02.13. 19:20:02

Müller és Franck nagyon jó, a védelem meg a szokásos.

Azért elég fasza csapatunk lehetne, ha a Gomezért kidobott pénzből védőket veszünk.

Harald hardrode 2010.02.13. 19:20:28

azért lassan kijárna egy sárga a méhecskéknek. Ribery meg 10 perc után eltünt, aki él mint a hal a vízben az Robben. Bommel és Schweini pedig eszméletlen, hogy mennyit melózik.

avenger13 2010.02.13. 19:20:58

@Titi120: igen. ha nálunk van a labda, akkor általában nincs nagy gond, de egyébként, a két belső védőnk megbízhatatlan, és láthatóan a teljesítményük badstuberre is hat. mvb nagyon jól játszik, ribery meg kezd magára találni. gomez hozza a szokásosat, megint csinált magának egy ziccert és a kapusba lőtte. Ha egy kicsit megemeli, akkor már bemegy. hihetetlen, hogy eddig nem jut el. van gaal helyében edzésen csak emelni tanítanám.

brodi 2010.02.13. 19:27:11

remélem ezt az olaszok most nem látják. Engem az zavar leginkább ( Kloppo zseniális), hogy nagyon messze vagynk a kaputól. Főleg a dortmundi gól óta. RibRob a félpályánál kap labdát, a szélső védők nem tudnak bekapcsolódni a támadásokba. Jól feltolta a védekezését a Dortmund, láthatóan nem fekszik a csapatnak. ráadásul ha nagyon kimegyünk, akkor életveszély a dortmundi kontra. Piszok nehéz lesz, talán fáradnak egy kicsit.

Az iram elképesztő, remek kis meccs, meg egy kicsit jókor jött pofonnak érzem ezt a csapatnak, úgy, hogy még a három pont is jöhet. :)

avenger13 2010.02.13. 19:37:47

csak nekem tűnik úgy, hogy a dortmundiak dobálják magukat? a bíró meg mindent befúj. ugyanakkor néha nagyon csúnyán odalépnek. azt meg nem torolja meg.

avenger13 2010.02.13. 19:39:45

robbennek már saját dala van? elég gyorsan ment. :D
szép támadás volt müller zseniálisan csinálta, meg ribery is.

avenger13 2010.02.13. 19:52:53

nagyon nem kéne magunkra húzni az ellent. minek nyomjuk ezt a hátul passzolgatást, amíg nem kapunk megint egy gólt? támadjunk, ahogy az első félidőben, különben baj lesz.

avenger13 2010.02.13. 19:57:40

@értelmetlen_nevű: szerintem is. egy szavam sincs a leverkusen mák góljára. mi is kaptunk egyet, meg ez les is volt.

van gaal azért nem fog sok jót mondani a meccs után.

brodi 2010.02.13. 20:26:45

Összességében jó volt ez, a gólok fantörpikusra sikerültek. lesz mit javulni szerdáig, de hangolódásnak optimális volt a meccs. ha egy kicsit, tényleg csak egy kicsit, javulunk nem lehet semmi probléma az olaszok ellen.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.13. 20:33:40

Ha holnap nem nyerünk, akkor egyetértünk, hogy kétesélyes a cucc.

Aztán Nistelrooy egyelőre 1:0-ra vezet ellenem. :)

A harmadik elmés megállapításom, hogy Robbennek igaza van, tényleg arrogáns ez a Bayern. Szóval a régi.

értelmetlen_nevű 2010.02.13. 20:36:32

@Rekordvizemeister: szerintem van Gaal nyilatkozta, hogy arrogáns a Bayern.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.13. 20:41:36

Így szó szerint az arrogáns szót Robben mondta ki, talán azt is tudnám, hogy melyik meccs után, ha nem lenne itt pár Greifenwalder megbontva.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.13. 20:42:31

@Rekordvizemeister: ami persze Grafenwalder, úgyhogy tényleg elég lesz belőle

brodi 2010.02.13. 20:46:30

@Rekordvizemeister: "Összességében jó volt ez, a gólok fantörpikusra sikerültek."

jó értelemben? (természetesen müncheni szemszögből)

amúgy most megint megvan az a wir sind wir életérzés a bayernben, ami tűnhet arroganciának is, de inkább egy töretlen győzni akarás, még ha egyes játékosok valóban nem a bucimaci magazin címlapjára valók.

brodi 2010.02.13. 20:47:44

@brodi: rosszul idéztem... ezt szerettem volna Rekordviz'től

"Robbennek igaza van, tényleg arrogáns ez a Bayern. Szóval a régi."

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.13. 20:49:08

Nem neked szólt, nem is a közönségnek, hanem tényleg a pályán levő csapatnak/játékosoknak. Nekem mindegy, nektek szurkolóknak akár jó is lehet, de van Gaalnak hogy nem tetszik, arra mérget vennék.

értelmetlen_nevű 2010.02.13. 20:55:16

@Rekordvizemeister:
nem akarok kötözködni, de:

...den 3:1-Auswärtssieg in Wolfsburg: "Heute haben wir nicht gut Fußball gespielt. Ich bin sehr böse. Wir haben arrogant gespielt. Aber wenn wir arrogant sind, dann müssen wir den Ball auch gut reinspielen - das haben wir nicht gemacht. Wir haben nicht konzentriert gespielt. Wir müssen immer konzentriert spielen, und dürfen nach einem 1:0 oder 2:0 nicht arrogant sein."

brodi 2010.02.13. 20:55:31

értettem mire érted, csak rossz bekezdést kopiztam be :) nekem egyedül ribery hozzáállása nem tetszett, nem éreztem, hogy ő is egy kis fogaskerék a nagy gépben. Igaz, Robben gólja utána nagy volt az öröm, illetve Müllerre is elismerően mutogatott a fantasztikus csele miatt.

Robben stílusa meg ilyen. Ezt nem fogja senki kiölni belőle.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.13. 21:09:42

@értelmetlen_nevű: ezt nem hallottam, ezek szerint ő is így mondta :)

Egyébként szerintem Robben jó értelemben kritizált, meg van Gaal is. A Doppelpassban is ezt elemezgették, Ouzo Lattek, meg a többiek.

De ne nekem kelljen már ezeket írogatni, amikor utálom a bajorokat. :))

A Leverkusen utolsó erejével hozza a pontokat, ti is észreveszitek? A Mainz ellen még csak megrezzent a léc, a Pochum ellen már félig leverték és a VW is kemény volt. A Werder ellen jön az első vereség? Ha igen, Jupp akkor is összekapja a csapatot?

(terelem a témát)

értelmetlen_nevű 2010.02.13. 21:21:51

@Rekordvizemeister:
Szerintem ennyi van a Leverkusenben. Ugye Rolfes nem nagyon rúg labdába egy darabig, most nem volt Vidal sem. A Reinartz-Bender belső középpályával nem várható el, hogy domináljanak. A következő meccsen lehet hogy jobb napot fog ki Kiessling vagy Kroos, az könnyen +1-2 gólt jelenthet.

Valószínűleg nem fogják veretlenül végigcsinálni a szezont, azon sem lepődnék meg, ha a dobogóért is meg kellene küzdeniük, de egy harmadik hellyel szerintem ők is elégedettek lennének. Szerintem egy esetleges vereség nem fogná meg őket, messze a Leverkusen a legszervezettebb, legösszeszedettebb csapat. Hyypia nagy húzás volt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.13. 21:23:59

persze, most még hozza, de igazán nem is most kiélezett a bajnokság. amikor az lesz 4-5 forduló múlva, akkor elbuknak majd két meccset, akár csak döntetlenre.

gomezé határeset, inkább én is a les felé hajlanék. viszont robben gólja előtt szerintem nem volt fault, a támadás meg mágnestáblás klasszikus.

Lojzi_ 2010.02.13. 22:35:06

A Hertha már matematikailag sem lehet bajnok.

Ehhez a tavalyi 33 helyett hál' Istennek most csak 22-re volt szükségük.

avenger13 2010.02.14. 11:28:48

@értelmetlen_nevű: azért a dobogóért való küzdés még nagyon messze van. a 4 csapat 9 pontra van tőlük. Igaz a hamburg nagyon erős lehetne, ha nem lenne ennyi sérültjük, de ahhoz nagyon össze kell kapniuk magukat. szerintem a második hely mindenképpen meglesz nekik.

@mocsing: kiélezett akkor lesz a banokság, ha továbbjutunk a clben, és jön a 8 közötti meccs, és a schalke-stuttgart-schalke-leverkusen kombó. igazából elég szar a sorsolás, de ezt bírnunk kell. Jön a hamburg a fio meccs közben, és pont ez a 4es esik a következő cl körre. szóval ez nagyon kemény lesz. és a baj az, hogy ehhez brenoék is kevesek lennének. Az ilyen esetekre kéne megerősíteni a csapatot. A maradék meg gyerekjáték kell, hogy legyen valszeg kiesünk a 8 között, bár sok múlik a sorsoláson. És utána vagy a kupadöntő és bajnokság marad, vagy csak a bajnokság, és a maradék meccs nem szabad, hogy gondot okozzon.

A védelem pedig katasztrofálisan dekoncentrált. Ez nem bénaság, van gaalnak meg kéne nekik tanítani, hogy van olyan, hogy a labdát el kell rúgni a fenébe. Akár oldalra. Nem muszáj mindig valahova passzolni. Van buyten még a gól előtt is el akarta vinni zidan előtt a labdát (vagy nem tudom mit akart), de azt még ott is arrébb lehetett volna rúgni pár méterrel. Michoéknak ezek a középen előre rúgom a labdát laposan dolgai elég érdekesek, és nagyon sok veszélyt rejtenek magukban. nem mindig muszáj ezt megpróbálni, csak akkor, ha biztosan megy.

@Rekordvizemeister: nem hiszem, hogy ennyire gáz lenne a helyzet. ennyi erővel mi is az utolsó tartalékainkkal vertük meg a dortmundot. van egy-két rosszabb hetük, de szerintem nehéz lesz megverni őket.

@brodi: én is direkt figyeltem. szerintem meg nagyon ügyelt arra, hogy őt is csapattagnak tekintsék. Ugyanakkor a tonis gólöröm az nem volt feltétlenül szükséges. De szerintem nem érzi kifejezetten rosszul magát, de ahhoz, hogy maradjon nem (csak) pénzben kell ráígérni, hanem játékosokban is.

_X_ 2010.02.14. 12:00:35

Gomezről most mi a véleményetek? Nekem ma a játéka jobban tetszett, mint eddig
@avenger13:

Hamburgi szemszögből: psv, eintracht, psv, bayern (10 nap alatt 4 meccs)

avenger13 2010.02.14. 12:09:08

@_X_:tudom, hogy nekik sem könnyű, de elvben ez lesz a könnyebbik feladat a bayern részéről. engem most elsősorban a bayern sorozata érdekelt. :)

A hamburgot egyébként az utóbbi időben nem tudjuk megverni, így jó lenne végre valamit felmutatni ezen a téren. ami biztos, hogy ha ruud játszik, akkor nem szabad neki lehetőséget hagyni, mert kegyetlen befejező csatár.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.14. 14:10:28

Luiz Gustavo mérlege: 46 Bundesliga meccs, 4 kiállítás. Vki magyarázza már el neki a futball alapvető dolgait, labda, baba, kereket a négyzetesbe, stb.

Én van Bommelt tartanám alkalmasnak, fenn tudná tartani a figyelmet hosszútávon is.

Lojzi_ 2010.02.14. 18:40:07

@Rekordvizemeister: :o))))
Mondjuk azért MvB nem mostanában volt már, hogy lejött az anyagról (mármint a többiek rendszeres kifilézéséről). Tudom, hogy amilyen húzásai voltak azt sosem fogja lemosni magáról, de határozottan fejlődőképes és nem mellesleg Butt mellett a Bayern legjobbja volt szombaton is.
A szezonban nem először.

Azt kell, hogy mondjam, hogy Louis van Gaal ért a hollandok nyelvén.
:o)))

r_magpie 2010.02.15. 12:55:08

nicsak, jól számolom, hogy Altintop megnyerte nekem a párharcot?

Titi120 2010.02.15. 14:27:51

Schalke - Bayern a kupa elődöntőben, Gelsenkirchenben méghozzá. Nehéz lesz, az fix.

Lojzi_ 2010.02.15. 19:09:15

@Titi120: Ez hogy jutott eszedbe éppen most?

Vagy kijózanodtál a Fürth legyőzését követő buliból?
:o)))

Mert akkor örömmel tájékoztatlak, hogy menetközben a Dortmundot is legyőztük pocsék védelmi megoldásokkal (kivéve Butt) és egy zseniális Müller cselt követő higgadt Ribbéry-Robben akcióval, egy kapushibával, és egy lesgyanús, de legalább ezúttal befejezett Gomez akcióval.
Akár az első hely is meglehetett volna, de pedagógiai jelleggel jobb, hogy nincs.

Titi120 2010.02.15. 19:27:51

@Lojzi_:
A Gilardino bábum szurkálása lekötötte minden szabad kapacitásomat, s ez az információ csak most került még feldolgozásra. :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.15. 22:48:20

@Lojzi_: az igazi vicc, hogy ezzel még csak nem is első, most olvastam, Bernd Traresnek ugyanez 36 meccs alatt sikerült.

Azért ez a nem piskóta, hozzájuk képes van Bommel tényleg úriember, papíron.

Boatengben volt még bizodalmam, ő még egy cirkalmas nagy paraszt, de 11 meccsen csak 3 kiállítása volt (ráadásul ebből kettőt a bíró nem is vett észre, egyet a Derbyn ráadásul, meg Klose megtaposását.)
Ezeket nem, de ezt megtaláltam tőle:
www.youtube.com/watch?v=5cwP8XFLnXI

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.15. 23:13:22

Bommelt már tavaly is csak egyszer állították ki, akkor is sárga-pirossal. idén se lesz neki több szerintem, felfogta, hogy ez súlyos kibaszás minimum tizenegynéhány emberrel, de inkább több tízezerrel. nem ártott volna persze, ha az átlaghoz hasonlóan ezt már 13 éves korában megérti, de részemről nem vagyok telhetetlen

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.16. 14:48:07

Butt szerződése meghosszabbítva egy évvel, viszont legalább Övrebö fogja vezetni a Fio elleni meccset

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.16. 19:55:41

@mocsing: mindenképpen szép dolog, hogy így öregkorára lenyugodott, de azért én nem felejtem el az alattomos térd alatti rúgásait, aminek elborult pillanataiban mindannyiunk Ballackja is nagy mestere volt.

Butt akkor azt jelenti, nyáron Uli véletlenül sem ejti ki Neuer nevét a száján?

Lojzi_ 2010.02.16. 21:19:24

@Rekordvizemeister: Nem, ő nem.
Nerlinger annál inkább.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.17. 20:03:06

@Rekordvizemeister: szerintem neuer nem fog jönni, még egy évet véd butt és bejelentik következő télen, hogy megvették nyártól adlert, vagy vki mást (mondjuk akineev-et, akinek 2011. dec. 31-ig van szerződése, tehát júniusban elég nyomott áron jöhetne el, de még pénzért)
süti beállítások módosítása