Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #23 Misztikus forduló

2010.02.06. 16:10 OJ

A formabontó Morientes-triplában ugyan már nem hiszünk, de ha létezik a huszonhármas számnak valami misztikus vonatkozása, akkor annak ebben a fordulóban mindenképpen meg kell mutatkoznia. Úgy kalkuláltunk, a résztvevők meglövik a huszonhármat, lesz az eredmények közt egy 2-3, továbbá a dobogó alja és a legjobb kieső hely huszonhárom egységnyire távolodik egymástól. Ellenben nem szerzi meg huszonharmadik pontját a Nizza-St-Étienne páros és Nené huszonharmadik góljára is várni kell még egy hunyásnyit. Még mielőtt rátérnénk a szokásosra, ugorjunk le kettő gól erejéig a másodosztályba.

Ezzel a kettővel debütált a feljutásra hajtó Metz-ben az elmúlt félévet főként saját marhaságából kifolyólag végigkeccsoló Wiltord.* Mondjuk az MLS, az A-League vagy Katar még innen sincs túl messze, de így legalább maradt némi sansz arra, hogy másfél év múlva beválogathassuk a franciáknál eddig csúnyán hanyagolt köcsögválogatottba.

 

Februárba léptünk amúgy, bizonyára mindenkinek feltűnt, így alakulóban a Ligakupa fináléja: miután az OM karakán módon fordított a toulouse-i katlanban, már csak ellenfélre vár. Ebondo és Ben Arfa részéről két remek beadás vezette fel a túlórát, Brandao rögtönzős lövésére azonban már nem érkezett válasz (Toulouse-Marseille 1-2). Kevesen lehetnek, akik értik, miért lőtte el. Mivel a Bordeaux is a döntőbe tart, ideális esetben földikkel koccolhatna a brazil lovász, mielőtt átveszi az ezüstöt. Blanc-ék picit lezserebb felállásban (Gourcuff nélkül, Traoréval, Sertic-kel a kezdőben, négy alapemberrel a padon), egy felettébb idióta góllal szedálták a Sedant (Bordeaux-Sedan 1-0), de még vár rájuk a Lorient-nal játszandó elődöntő.

 

Tippek

Boulogne-Montpellier 0-1   Egy moderálhatatlan heinrich-montipájton kommentcsörte lóg a levegőben, tessék fedezéket keresni. Monitor, kocsmapult, asszonyváll nem játszik.

Grenoble-Auxerre 0-0   Most pedig kiderül, miért is nagy phaszság az "idegenben jó a pont ziksz" örökbecsű.

Lens-Le Mans 2-1   Még pár túra és a vendég grenoble-i mélységekbe ér: tizenegyszer mozdult ki miniuniverzumából a Le Mans - mindannyiszor elverték, az esetek döntő többségében köze sem volt a meccshez és már huszonhárom gólt kapott idegenben. Az aktuális ellenfélről se mondanánk, hogy bizalomgerjesztő, de jelen felállásban mégis az tűnik a legfixebb tippnek, ha a Lens-ra teszünk.

Nice-Lille 1-2   Viszonylag meglepő híre a hétnek, hogy 2014-ig hosszabbított a fél kontinens által körbeugrándozott Hazard. Az ügyeletes csodagyerek boldogsága érdekében természetesen elengedhetetlen a vendéggyőzelem, aminek részese lehet a Wolfsburgtól kikölcsönzött Ricardo Costa, ellenben Vittekkel, aki az agyatlanul építkező törököknél folytatja.

PSG-Lorient 2-3   A párosítás gólokban bővelkedő históriájához és a számmisztikás felvezetéshez egyaránt illeszkedő meccsen sziklákat mozgat meg a PSG - de ráomlik a hegyoldal.

Sochaux-Nancy 1-0   Hétközi kupameccsen a friss igazolás Ideye Brown kettőt intézett a Le Mans-nak (nem volt nehéz, ld. fentebb), ma beéri eggyel.

Rennes-Bordeaux 2-1   Tavasszal sikerült, most nem fog, érzem a derekamban.

St-Étienne-Monaco 0-2   Bergessio és Sako gólja se volt elég, hogy rendes játékidőben letudják a negyedligás kupaellenfelet, tizikkel aztán csak sikerült elkerülni az ipari égést. Egyfelől ebből a produkcióból táplálkozik a tipp, másfelől abból a felismerésből, hogy a mostanában újra szárnyra kapó monacóiak vendégjáték-történelme némi mintázatot mutat: többször akadt arra példa, hogy sorban két-három látogatásán is gólképtelen maradt a Monaco, de utána mindig diadalmasan távozott a zöldektől.

Toulouse-Lyon 1-1  Nem épp kedvenc túrája elé néz az OL, bár a Téfécé épp egy megterhelő 120 perc után talán nem lesz annyira éles, amennyivel el lehetne porolni Pueléket.

OM-Valenciennes 3-0    Punxsutawney Phil gazdájának sajtószóvivője gálázást ígér.

Összgólszám tekintetében tehát a hétvégi elképzelés: 23. Tessék megtorpedózni, ahogy legutóbb pampito tette, itt az ő sora:

Sochaux-Nancy 1-0
Grenoble-Auxerre 0-1 (Jelen)
Lens-Le Mans 2-1
Nice-Lille 1-2
PSG-Lorient 3-2 (Erding-parádé)
Boulogne-Montpellier 1-1
Rennes-Bordeaux 2-2 (Asamoah góllal tér vissza)
Toulouse-Lyon 1-1 (Kazim gólpassz)
St-Etienne-Monaco 3-3 (Sanogo mester3as)
Marseille-Valenciennes 4-1 (Ben Arfa is betalál)

 

* Wiltord válogatottbeli mérlege amúgy 92 (9+2=11) meccsen 26 (2*6=12) gól. 11+12=...

Na itt hagyjuk abba.

 

9 komment

Címkék: francia videó beharangozó üveggömb tippverseny ligue 1

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr431734270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pampito 2010.02.06. 16:19:32

Elküldtem a tippeket,még sincsenek sehol......
Elég sok hasonló volt a tiedhez :)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.02.06. 16:33:31

@Pampito:
Posztkilövés előtt néztem, akkor még híre-hamva se volt. Van benne bátorság. :)

Juan de Keserű, a keselyű 2010.02.06. 16:44:11

Sochaux-Nancy 2-1
Grenoble-Auxerre 2-0
Lens-Le Mans 3-2
Nice-Lille 0-4
PSG-Lorient 1-2
Boulogne-Montpellier 0-2
Rennes-Bordeaux 3-0
Toulouse-Lyon 3-3
St-Etienne-Monaco 2-3
Marseille-Valenciennes 0-0

33 gól. LOL, tuti, hogy megnyerem....

Pampito 2010.02.06. 16:45:30

Köszi!
Bátraké a szerencse :)

Juan de Keserű, a keselyű 2010.02.06. 20:51:15

Túlbecsültem az Auxerre csapatát, s egy cseppet a PSG-t is:-)

Juan de Keserű, a keselyű 2010.02.06. 21:22:01

20. perc, Rennes [2 - 0] Bordeaux...mert megérdemlem:-)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.02.06. 21:23:06

@Juan de Keserű, a keselyű:
Olyan a Bordeaux védelme, mintha bomba robbant volna a közepén.

Leon Osman 2010.02.08. 08:54:37

Ezt az 5-0-át még mindig nem bírom felfogni, mit csinált az oszerr? a PSG nem meglepő, ők valahogy hozzászoktatták az embert az ilyen eredményekhez, na meg a halasok jók is. de a grenoble?...

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.02.08. 11:29:52

@Leon Osman:
Szerintem ezt senki se érti. Konkrétan a Grenoble edzője se hitte el, amit látott. Összefoglaló késő este érkezik, ott további hitetlenkedés várható.
süti beállítások módosítása