Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga morfondír - "Lyukat rúgott, nagyon rossz megoldás"

2010.02.05. 08:47 heinrich

Az elfojtott ásításokban gazdag, de legalább érdemi történésektől mentes átigazolási szezon gondolkodóba ejtett minket, és amondók vagyunk, tipikusan bundesligás megoldásoknak vagyunk szemtanúi. Az ordító ziccer megvolt, de a csatárok egymásra vártak, a kapufáról kifelé pattant a labda, a bevetődő védőben elhalt a lövés. Ruud van Nistelrooy érkezése nyomán egymást kergették fejünkben a gondolatok, tovább után a teljes ligát érintő helyzetértékelést adunk közre.

Miközben azon nyavalyogtunk az őszi szezon kapcsán, mennyire felértékelődött a stabilitás, a kiegyensúlyozott teljesítmény szerepe, néhány hét alatt szétesett a tabella. Minden tiszteletünk Felix Magathé, de mostantól hivatalosan is kétesélyesnek kell nyilvánítanunk a bajnokságot, még ha van Bommel szerint a Bayern csak önmagát verheti meg. Akár a mutatott játékot, akár a pillanatnyi formát vesszük alapul, idén valószínűleg le kell huppannunk az év végi ördögszekérről, szívbe markoló végjátékra csak az alvégen számítunk.

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy bármennyire is elismerésre méltó a Frankfurt és a Mainz oktatófilmje – amit különösen Stuttgartban, Wolfsburgban és Hoffenheimben vetítenek nagy sikerrel – nem vehetjük komolyan őket, ami a nemzetközi szereplést illeti. A HSV, BVB, S04 hármas komolynak mondható, tízpontos előnyt rakkolt össze, ezzel gyakorlatilag kitehetjük a minden jegy elkelt táblát. Mondjuk ezt elsősorban azért, mert az ősz sikercsapata, a huszonhárom meccsen veretlen Bréma ismét a deviancia útját választotta, és letért az igaz ösvényről.

A Bayern ellen irtózatos verést kerültek el a történelem legegyoldalúbb három-kettes meccsét produkálva, most pedig nem restelltek négyszer is szedni a Gladbach gombócaiból. Mindenki a legrosszabb arcát mutatja; Schaaf variál a gyémánt és a kétszűrős rendszer között, Wiese végleg elfelejtheti vb-szereplési terveit (ha voltak egyáltalán, bár amekkora arca van, biztos), Frings már csak egy Ossian koncerten mutatna jól, Marin és Özil csak a középkezdésnél jut labdához, ők is formán kívül senyvednek. A támadójáték Pizarro nélkül veszélytelen, mint a vagyonadó kalkulátor, miközben tényleg Aaron Huntra van szüksége Löwnek? – fene se érti.

Az unalomba fulladt átigazolási szezon egyetlen érdemleges történése Ruud van Nistelrooy érkezése, viva HSV.

Ezt most azért mondjuk, mert marhára nem találunk rációt a csapatok passzivitásában, bár igaz, nehezen tudom átérezni egy német könyvelő lelkivilágát. Ugyanakkor a Bundesliga legfrissebb, még ropogós pénzügyi kimutatása szerint, a francos gazdasági válság ellenére is simán rekorderedményeket hozott a liga, a BuLi 1-2 összbevétele először lépte át a kétmilliárd eurós határt. (Ezzel, és a Hannover által perre vitt 50+1 százalékos szabállyal jövő héten tervezünk foglalkozni)

Lényeg a lényeg – ahogy habitang kolléga szokta volt beszúrni egy félórás körmondat végén – aki az apja ballagási öltönyében akar becsajozni, az sikeres ember nem lehet.
A nyári őrület, az elszabadult átigazolási árak után stabilizálódott, sőt igencsak visszafogott piaci helyzet alakult ki, így pont a bundás bújhatott volna hangya jelmezbe, mert amíg a sok tücsök hegedült, addig Németországban még a tojást is megberetválták. Itt lett volna az idő a betakarításra.

A HSV legalább úgy tesz, mint aki komolyan gondolja a nehézsúlyú öv elhódítását, nemcsak a sajtótájékoztatón keménykedik, megpróbál nyerni. Még az adósságrendezéssel küszködő Schalke is mélyítette a keretét, befoltozott pár lyukat, ha nem is faltörő kosként, de legalább úthengerként mennek előre.

A Bréma padján ilyen Pasanen, Prödl, Husejinovic, Niemeyer, Marcelo Moreno formák ültek a gladbachi alázás közben – nem kimondottan az a névsor, ami a Bajnokok Ligája taktusait juttatná eszembe. A Werder stabil lábakon áll, adósságnak nyoma sincs, aranytartaléknak ott van Özil szinte borítékolható eladása, 10-15 millió euróból be lehetett volna adni egy használható center-védő kombót. Ennyi – de még több is – bőven megtérült volna egy nemzetközi szereplésből, simán vállalható, kiszámított kockázat.

A pénz Leverkusenben sem lehet kérdés, viszont a pad rövidsége, és a csapat tapasztalatlansága már annál inkább. Különösen úgy, hogy Rolfes várhatóan már nem lép pályára ebben a szezonban, legalábbis meghatározó szerepe biztosan nem lesz. A klub mégis vállrándítással intézte el a csapatkapitány kiválását, aki a bajnoki cím tükrében az egyetlen használható szűrő a keretben.

Wolfsburg dettó, Veh kiebrudalása mondjuk komoly előrelépés, de a liga egyik legtragikusabb védelmével nem tudom, miféle terveket lehet szövögetni. Dzeko (aranytartalék csapó kettő) és Grafite tán nem állíthat fel minden évben Bundesliga gólrekordot.

Megkockáztatom, még a Bayern is hibázott a nagytakarítás időzítésével. Azután, hogy szinte minden kiegészítőnek szánt emberüket túlárazva vették, most lehalászhatták volna a pénzügyileg megroppant klubokat, ahelyett, hogy minden idők legvékonyabb keretével forduljanak rá a bajnoki hajrára, és a BL húsosfazekára, melyből kalkulálhatóan masszív darabokat kanyarítanak le minden alkalommal.

A Bundesliga, és újabban még a Bayern sem tud konkurálni az európai nagycsapatokkal, de ők most csak laposakat pislogtak, minden szónál többet mond, hogy még a Citynek is az arcára fagyott a mosoly.

A recesszió mellett szót kell még ejteni a vb közelségéről is; mellőzött, de azért nagy nevek váltak volna elérhetővé a játékkényszer miatt.

Nyáron, a nagy csapatépítések idején majd újra dürrögni kezdenek a managerek, és a vb által amúgy is felspannolt árakat ismét az egekbe fogják tolni, ráadásul az szintén borítékolható, hogy lesznek klubok, akik kiadják a vége a válságnak jelszót, és belecsapnak a lecsóba, kerül amibe kerül. 

Távolról sem vagyok az eszetlen tékozlás híve, az újabb Kirch-botrány szószólója, de meg kell ragadnom az első kezem ügyébe eső, közhelynek látszó tárgyat, és azt bölcselkedni, hogy két kis ugrással nem lehet átjutni a szakadékon.

Tippjáték

Harald Hardrode legyőzését csak a Barracuda-hadművelet kezdetének szánjuk (félelmetesen hangzik, mi?), feltett szándékunk, hogy totális terrort vezetünk be, kezdve a kvízkérdéssel, hadd szokja a bőrgatyás kompánia.

Összesen hány játékos lépett pályára a Bayern Münchenben (kupa és bajnokság) abban a szezonban, mikor először tudtak duplázni a Bundesligában?

Ha ne adj Isten senki sem küldene helyes megfejtést, úgy a leggyorsabb válaszadóval meccselünk. Még mindig heinrich.nst@gmail.com, ne maradjanak le a tippek sem. Emlékeztetőül az állás: 4,5 : 5,5 nemide.

Ellenfelünk ismét mocsing lesz, szerény tipposzlopa a következő:

Bremen – Hertha 3-1
Marin nagy meccse lesz, ő lesz Kroos-szal Özil két oldalán a vb-n, meglássátok

Wolfsburg – Bayern 2-4
most szólok, hogy Barrios lesz Dzeko utódja

Köln – HSV 0-1
a kölniek gólarányából kiindulva…

Freiburg – Schalke 0-2
izgalom nem lesz, de talán becserélik Asamoaht (aki 43-szoros válogatott!!!)

Bochum – Leverkusen 0-2
Kroos lesz Marinnal Özil két oldalán a vb-n, meglássátok :)

Hoff – Hannover 2-2
Simunic annyira illik ebbe a csapatba, hogy gólt fejel, majd (ezúttal két sárga után) kiállítják, a hannover viszont balfasz ahhoz, hogy ezt kihasználja

Nürnberg – Stuttgart 1-2
szerencsére Marica-t már nem tudja honosítani… :sóhaj:

Mainz – Gladbach 2-1
Szalai gólpasszával, érzem

Dortmund – Frankfurt 2-1
Tamás visszatér, de azt hiszi, hogy a válogatottban van és nem ér labdába, hétfőn öt és felest kap a kickertől.
 

105 komment

Címkék: német bundesliga h több mint foci

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr591730962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.AT 2010.02.05. 15:24:50

@Phil Laak: Erről itt most csak annyi ugrott be, hogy "Kedv, remények, PhilLaak, isten véletek!" :-)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.05. 18:38:32

@acdcisti: egyszerű statisztika, több játékosból több jöhet be. :)
A másik dolog, hogy Magath olyan játékossal szeret dolgozni, aki teljesíti amit kér tőle, nem díváskodik. Látszik, hogy nemcsak az NB1-ben lehet egy alaposan összerakott csapattal, egyénileg felkészített játékosokkal sikert elérni. Egy Junmin, Moritz, Schmitz ideális alany.

Egyébként én nem redukálnám már most kétszereplősre a bajnoki hajrát. Na, nem azért, mert komoly esélyt látnék, hanem mert nem nincsenek még lejátszva az egymás elleni meccsek. A kicsiket magabiztosan intézi el eddig a trió (9 meccs, szinte 9 győzelem), egymás ellen és a komolyabb csapatok ellen (nem sérülésekkel küszködő Hoffenheim) szerzett pontok lesznek fontosak. A Leverkusennek ezért adok esélyt, mert ezeket magabiztosan hozza, különben 95%-ra tolnám a Bayernt.

Kíváncsi vagyok, mit kezdene azért a Kusen a Bayern, HSV, Dortmund, Schalke ellenében, esetleg hátrányban... ahol megfogják a ficánkoló játékosokat, leütközik őket, nem mennek bele adok kapokba, hogy két perc alatt kettőt kapjanak.

Tipp csak, de szerintem most a Bochum megfogja őket.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.05. 18:44:06

@Rekordvizemeister: "Bayern, HSV, Dortmund, Schalke ellenében"
na, most megnéztem, ősszel mind az összes meccsük döntetlen lett

brodi 2010.02.05. 19:34:36

@Rekordvizemeister: a válogatott témára válaszoltam a másik poszt alatt.

a Leverhez még nem tudok hozzászólni, egyelőre várok, aztán majd az első vereségük után elsütöm, hogy a Bayern ellenfél nélkül húzza be. :))

a poszttal alapvetően nem értek egyet. A Bayern nagyon nem tudott volna lecsapni nagy vadra, a selejtet meg most vágták ki ( félig meddig). Ezzel várhattak volna egy kicsit, bár azt hiszem ez a Contento sem lesz rosszabb -így láthatatlanban- mint az állandóan fütyült Braafheid.

A Kusennek ott van Reinhartz, Bender és Vidal is Rolfes posztjára. Kielégítő. Amúgy meg bőven megvannak mennyiségre.

Magath nem egy évre tervez és nem is tudtak volna olyat igazolni, akivel garantálni lehetett volna a BL-t, ami így is meglesz. (amúgy is nagy igazolás lesz majd a nyáron, a most kikölcsönzött Holtby)

Dortmundban sincs akkora fedezet, hogy nagyot lehessen vásárolni, mellesleg amúgy is visszatér a lábatlani hős, a támadójátékukat nem fogja visszavetni.

A Bremat még adnám is, de amíg Allofs a posztján van addig 10-15 milliós beruházásról még beszélni is bűn Bremaban.

ilyen a Bundesliga az utóbbi évtizedben, a Kirch krach óta. Ez van :)

( wolsfburg igazolt egy brazil védőt. plusz Hoeness eladhatatlannak minősítette Barrios elődjét :) )

Ma kiesik a Hertha.

értelmetlen_nevű 2010.02.05. 19:47:17

@brodi:
A Bayern kerete 22 fő, a Leverkusené 23. Azért ez nagyon kevés. A Bayern esetében nem feltétlen a nagy igazolásokat hiányolom, de így kiszórni a "felesleget" elég kockázatos lépés volt.

Mellesleg nincs szerencséje a Leverkusennek, tavaly Helmes, idén Rolfes. A válogatott is gyengébb nélkülük. :(

brodi 2010.02.05. 20:08:29

@értelmetlen_nevű: már írtam én is, hogy haragszom Gaalra, mert így biztosan kevés lesz a védők száma, de nincs leakasztható, minőségi szélső hátvéd, aki a BL-ben is szerepelhet, selejt meg nem kell. Persze jó lett volna még egy ember a szélre, de jól alakul át a keret.

középen, elől meg többen is vannak a kelleténél.

Aszpirinéknek csak a bajnokságra kell koncentrálni, ha nem lesz "égszakadásföldindulás", akkor ennek elégnek kell lennie.

Iustizmord 2010.02.05. 20:40:16

"Megkockáztatom, még a Bayern is hibázott a nagytakarítás időzítésével. Azután, hogy szinte minden kiegészítőnek szánt emberüket túlárazva vették, most lehalászhatták volna a pénzügyileg megroppant klubokat,"

ha ezt én írom le az olasz blogban (vö. "a bayern nevetséges játékospolitikája") mocsing will go berserk és kiradíroz az univerzumból engem

:o))))))))))))))))))))

értelmetlen_nevű 2010.02.05. 20:43:54

@Iustizmord:
már régebb óta akartam kérdezni, hogy ez a ":o))))" szmájli milyen érzelmi állapotot hivatott kifejezni. A zárójelek mennyiségének van valami jelentősége?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.05. 21:01:17

@Iustizmord: olyan jól megvoltunk, hogy te leírtad az olasz posztban, mint valami elmeháborodott minden kommented végén, hogy én egy birodalmi sasos késsel kinyírok mindenkit, aki nem eszik bajor kolbászt és senki nem foglalkozott veled. mi volt a baj ezzel a helyzettel? untad?

most mennem kell sajnos, nem fogom látni marin parádéját a második félidőben és az elmés válaszodat sem (ez kevésbé sajnos), pusztán megkérlek mindenki nevében, hogy max egy komment legyen. köszönjük.

aehrenthal 2010.02.05. 22:44:54

Végre győztünk:-))))

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.06. 00:10:16

@Iustizmord: nem a német klubokra gondoltam elsősorban, hiszen ők egyáltalán nincsenek rászorulva, hogy eladják az értékeiket, ha mégis, akkor kurva drágán. Lásd: Gomez esete.

Papp Sanyi 2010.02.06. 09:00:58

Azt tudja vki, hogy mióta nem győzött a Hertha?

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.02.06. 09:16:15

@Papp Sanyi: a tavaszi szezon első meccsén elverték idegenben a Hannovert 3:0-ra, szóval nem olyan rég :)

_X_ 2010.02.06. 12:19:57

Épp most nézegettem a coefficient számítást, akit érdekel itt egy link:
www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/ccoef2010.html

itt nekünk az olaszokat érdemes számításba venni:

Fiorentina: ha Bayern nem bénáz el vlmit, akkor elvileg a táblázatban látható pontszám a véglegesnek is tekinthető... bár Fio pont egy olyan csapat sztem mint a németeknél a Werder, spanyoloknál Atletico, 1 szóval kiszámíthatatlan :)

Milan+Inter: bízzunk az angolokban :D

Roma+Juve: ha nem bohóckodják el az EL-t, akkor az olaszok coefficient növelő csapatai lesznek...

Lazio+Genoa: már kiesett, statisztika csökkentő tényezők (nekünk jó)

Németeknél:

Stuttgart: sztem ez a szám véglegesnek tekinthető...

Bayern: tovább kellene jutni...

Werder+Hamburg: ugyanaz igaz sztem, mint Juve+Roma esetében

Wolfsburg: ellenfele (Villareal) ugyanugy most rugta ki az edzőjét, így ez számomra egy lutri meccs lesz

Hertha: már eddig is túlteljesített, többi már bravúr.

zsakfos 2010.02.06. 14:50:19

@_X_:
A Hertha azért nem hiszem, hogy túlteljesített annak fényében, hogy milyen gyenge csoportban volt. A Heerenveent és a Ventspilst még ilyen szar formában is illet megelőzni, amúgy nem kis mákkal sikerült. Megjegyzem minden más csoportban sztem kiestek volna.

brodi 2010.02.06. 15:28:35

@_X_: Ha kiesik a Milan BL döntős szezonja és nem történik valami elképesztő csoda az olasz csapatokkal, akkor legkésőbb három év múlva meglesz a negyedik BL hely. Engem inkább az lepne meg, ha nem így lenne.

Közben nekem meg nincs, vagy alig, adásom. pedig nagyon rákészültem, hogy megnézem a két mai meccset. talán estig javul vmit az idő és visszajön a digi a glub meccsre.. a stream is haldoklik...

Titi120 2010.02.06. 15:31:12

Nem hiszem el, hogy két angol középcsapatot kell néznünk az elmúlt két év német bajnokainak csatája helyett !

Léderer Ákos, visszasírlak !

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.06. 15:52:23

@brodi: ha sopcastezel, akkor ajánlom a hollandot, nekem tökéletesen jön

@Titi120: szánalmas

brodi 2010.02.06. 16:34:41

@mocsing: köszi, de most már nekem is jól fut. A 10. perc utána kapcsolódtam be, de nagyon tetszik amit látok. mindenki tudja hol a helye, mit kell csinálnia, nagybetűs csapatként működik a Bayern. Schweinsteigerről meg csak "ativuszokban lehet beszélni", embertelen mennyit melózik. Elől kicsit lehetnének pontosabbak a fiúk, de betudom ezeket a könnyelműségeket a biztos vezetésnek.

Várom már a CL meccseket, hogy ez tényleg ennyire jó, vagy csak jó a sorsolás és mindig az éppen megroppanó csapatot dobja a forduló hentelésre. majd meglátjuk.

@Titi120: elkeserítő... :(

krysal 2010.02.06. 16:49:44

Dojcse kollégák elárulnák, RvN kezdett-e a HSV-ben?

acdcisti 2010.02.06. 16:51:00

Ribery elég világosan a tudtára adta mindenkinek hogy Toni volt a kedvenc "játszótársa"... gondolom nagyot dobott ezzel Gomez morálján, meg a van Gaal és közte lévő nem éppen felhőtlen kapcsolaton...

acdcisti 2010.02.06. 16:52:05

@krysal: nem, de ezúttal már legalább csere.

krysal 2010.02.06. 16:54:01

@acdcisti: köszönet! Rudiért zugHSV drukker leszek:)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.06. 17:21:29

Amióta nézem a Bulit, mindig volt egy 2x. forduló, ahol a Bayernnek minden összejött. Onnantól ritkán volt megállás.

acdcisti 2010.02.06. 17:25:42

Kemény ez a Köln, Podolski nélkül nagyon elkezdte ontani a gólokat...Nagy poén lenne, ha a herceg visszatértével hirtelen ismét nem menne a szekér... mernék padoztatni?

brodi 2010.02.06. 17:26:15

@acdcisti: szerintem nincs jelentősége a dolognak. sokkal aggasztóbb, hogy nem találja a helyét egyelőre. meg mintha egy kicsit a többiek játékát is megbénítaná egy kicsit. Bár határozottan ezt nem merem kijelenteni, főleg, hogy a másodikban csak a lendület vitte tovább a csapatot, teljesen visszavettek.

Gaal használhatna több játékost. Példának okáért Tymo is kaphatott volna egy kis időt. Talán majd szerdán a kupában.

HSV, Bayer, Schalke iksz :))

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.06. 17:26:19

fogalmam sincs, mennyi pont jár miért a tippjátékban, de heinrich annyival vezet, amennyi a különbség egy telitalálat és egy csak győztest eltaláló tipp között

a hamburgnak csak gratulálni tudok, 3-1-ről döntetlen a köln ellen. Jansen gól + gólpassznál járt ma is. @krysal: ruud bejött amúgy a 89. percben

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.06. 18:25:00

@mocsing: ha jól számolom, egyelőre 6-2 ide.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.06. 21:37:45

@heinrich: mondom, nem tudom, mi mennyit ér, neked elhiszem :)

(tényleg, mik a szabályok?)

mindenesetre a svábok meccsét én találtam telibe, pupák ;)

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.06. 21:41:38

Sima kimenetel - 1p
Gólkülönbség - 2p
Telibe - 3p
Döntetlen - 2 pont

Így aztán most 8-5, remélem tudsz követni :)

Titi120 2010.02.06. 22:20:40

Miután a második félidőben Ribery érkezésével átálltunk egy inkább 4-2-3-1 -re hajazó játékrendszerre, még az ez ellen a rossz Wolfsburg ellen is tanubizonyságot nyert, hogy ehhez a támadószekcióhoz bizony pár poszton (Demichelis, MVB) jobb minőségű védekező alakulat dukál majd ebben a rendszerben.

Nincs is kellemesebb dolog, mint megnyert mérkőzés után sopánkodni. :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.06. 23:52:43

@heinrich: fu, bazzeg, inkább reggel visszatzérek a témára :)

feltéve, de meg nem engedve, hogy tényleg te vezetsz, jelezem, hogy vasárnap megfordítok mindent

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.07. 12:24:09

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: te írtad egyszer, hogy örülnél a lazio kiesésének, mert akkor jönne a megtisztulás, ugye?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.07. 12:42:05

@mocsing: Ez most egyfajta körmönfont válasz, utalva a fentebbi játékosra? :)
Egyébként tényleg én írtam, és elég elkeseredett voltam mikor így gondoltam, de tegyük fel azt az elméleti szituációt, hogy ha kiesik a Lazio, akkor minden a csapatnál élősködő ember, legyen szó vezetőségről, játékosokról, eltűnik Rómából, nos talán elfogadnám, de talán túl nagy lenne az ár. Csak a teljes, valódi megtisztulásért fogadnám el. De ez teoretikus kérdés, mert nem fog kiesni. Szóval, Hitzlsperger?

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.07. 13:05:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: készülj a legrosszabbra, Hitzlsperger csapnivaló játékos, egyetlen kiemelkedő skillje sincs, ellenben hiányosságainak száma végtelen.

Mindennek a tetejébe még mentálisan is puding.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.07. 13:09:07

@heinrich: Sajnálattal olvasom, de akkor hogy lehet több mint ötvenszeres válogatott?

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.07. 13:12:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: sváb és jó a PR-ja is. Elterjedt, hogy ő a nagy Kalapács, meg ilyenek.

elber 2010.02.07. 13:50:54

Az tény, hogy Hitzlsperger nem akkora játékos, sőt, de a jelenlegi Lazio-nak ő bőven erősítés. Szerintem jól jártak velek. Az más kérdés ő mennyire válik be a Serie A-ban. Nem sok esélyt adok neki, hogy megváltja ott a világot, de papíron ő erősítés nekik.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.07. 13:52:05

@heinrich: Hiszek neked, de azért az az 51 válogatottság, EB ezüst, VB bronz, iszonyú bal láb, bajnoki cím nem rossz ajánlólevél. Kíváncsi vagyok rá.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.07. 13:54:00

@elber: Ez így van, Ledesmát nem pótolhatja, de komoly erősítésnek tűnik a mostani Lazio szintjén egy ilyen történelmű játékos. Olasz stílus ide vagy oda, szükség van egy ilyen focistára a középpályán.

elber 2010.02.07. 13:58:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Kik is vannak még a középpályára? Brocchi, Dabo, Ledesma meg Matuzalem?? Vagy van még valaki? Ha ide nem fér be akkor az nem csak neki szégyen hanem a német focinak is elég égő lenne.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.07. 14:13:16

@elber: Basszus itt írtál valamit, de csak az oldalsávban látom, remélem erre a kommentre nekem is megjelenik.

elber 2010.02.07. 14:14:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Kik vannak még a középpályára? Brocchi, Ledesma, Matuzalem, Dabo és még?
Ha ide nem fér be akkor az nem csak neki szégyen hanem valahol a német focira nézve sem hízelgő.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.07. 14:15:37

@elber: Abban biztos vagyok, hogy Ledesma jobb a németnél, ez nem lehet kérdés, de mivel nem játszhat, ezért lényegtelen. Matuzalem a középpálya előtt játszik, de az tény, hogy Dabo esetében kétség sem merülhet fel, jobb a német, Brocchinál is valószínűleg, de vele sem egy a posztja. A lényeg, hogy kell a csapatnak egy ilyen ember, mint ő, csak beváljon.

elber 2010.02.07. 14:15:47

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
igen nekem is fura volt, ezért küldtem mégegyszer. remélem így már jó lesz.

elber 2010.02.07. 14:25:11

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Ok nem voltam tisztában a posztokkal, csak ők ugrottak be a csapatból. Na akkor elvileg még esélyes is lehet, hogy segít valamit. Remélem beférnek valahogy az első 10-be. Majd követem megint a csapatot az eredményeket.

Titi120 2010.02.07. 16:10:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Ugyan kérlek, a Podolski - Hitzlsperger párosnak már most van 2 meccs híján annyi válogatottsága, mint amennyi a Kahn - Effenberg duónak volt összesen ... Durva, nem ?

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.07. 18:35:49

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: valami olyasmi utalás akart lenni. teljesen átlagos játékos, az átlagosnál kicsit jobb balossal. topligák középcsapataiba egyébként elfér simán, kiesés ellen küzdőbe pláne, innen nézve nem rossz vétel. csak nekünk a dobogó közeli stuttgartban és főleg a nationalelfben szúrta szemünket. sokat ne várj tőle.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.02.07. 18:48:22

@elber: Édes álom az a 10...

@Titi120: Tényleg durva, bár Podolski tudja szarni a gólokat, más kérdés hogy milyen csapatok ellen.

@mocsing: Ezt alapul véve a lehető legjobb helyen van, itt neki sztárnak kell lennie. A kritikán aluli, fos csapatból neki volt 20 jó perce, ez nem rossz alap.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.07. 19:35:47

@heinrich: jól látom-e, hogy döntetlenre végeztünk?

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.07. 21:45:28

@ jut eszembe, heinrich, milyen lyukat foltozott be Magath nálunk? :)

acdcisti 2010.02.08. 12:51:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hát, a Kicker szerint Ballardini cseppet sem volt megelégedve vele. Lecserélte már 61perc után + kijelentette, hogy más típusú kp kellett volna a csapatnak, nem Hitzlsperger. Ez elég durva pát nap után...

Kivánok neki sikeres szereplést a Lazioban + a csapatnak bentmaradast. De remélem kerethirdetés előtt 3 nappal lesérül. Ilyent még nem kivántam soha játékosnak, de őt NEM akarom a keretbe látni, s ismerve Löwöt ez az egyetlen lehetőség hogy ne cipelje magával....

Leon Osman 2010.02.08. 13:03:02

@acdcisti: A Kicker azt is leírhatná, hogy mi sem vagyunk megelégedve Ballardinivel s, hogy más típusú edző kellene ide...Hitzlspergert meg nem véletlen vágták ki az Aston Villából is anno. Csodáltam h az első osztályú Stuttgart vitte el nem vmi Oberligás :D

acdcisti 2010.02.08. 13:06:50

@Leon Osman: az a Gazzetta feladata. A Kicker csak tényeket közölt egy német válogatott játékos első meccséről új csapatánál, mivel ez érdekli a német olvasókat. A játékos eddigi karrierje meg egy másik téma.

Leon Osman 2010.02.08. 13:20:07

@acdcisti: A Gazzetta már megírta, most már ideje tudnia mindenkinek erről a pofátlanságról, ami ott folyik. A Kicker tudtommal amúgy sem begyöpösödött germans only újság. Egyébként meg mi ez a kardoskodás egyből? Azért írtam így, hogy ne legyen olyan ez a fórum mint egy darab deszka, de sebaj...

_X_ 2010.02.08. 15:33:22

@zsakfos : arról a Hertharól beszélünk, akinek 1 győzelmet és 6 pontot sikerült összeszedni a BuLi-ban a szezon feléig és tök utolsóként fényévnyi távolságra van a bennmaradástól?

Egy (jövőbeni) BuLi2es csapattól sztem annyira nem rossz, hogy egy holland csapatot maga mögé tudott utasítani... sztem legtöbben itt a 3. hellyel számoltunk Herthánál a csoportban.

@brodi: én meg abban reménykedek, hogy ha meglesz a 4 bl hely, akkor lesznek Bayernen kivűl még csapatok, akik felnőnek a CL szintjéhez...

Azt amúgy észrevettétek, hogy Stuttgart már ott sunnyog a 10. helyen?

Fura számomra, hogy Rekordvizemeister még nem anyázta le a bírót, mert Schalkenak nem adtak meg egy szabályos gólt Eintracht ellen...

Vul-Kahn 2010.02.08. 18:42:41

A fene enné meg, hogy ezek a túlértékelt játékosok, mint Hummels, Derdiyok, Jansen, ebben a fordulóban is milyen szörnyen játszottak, oder heinrich? :-)

(Hummels mentése a Frankfurt ellen 1-1nél konkrétan döbbenetes, soha nem láttam még, hogy valaki ilyen nehéz helyzetből is megakadályozza a gólszerzést, de Jansen gólpassza a 2-1hez Kölnben is megérne egy misét.)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.08. 19:41:05

@_X_: :)))

Valóban, de egyrészt a bíró alig láthatta, másrészt meg egy Freiburg ellen nem egy ilyen nyomi segítségre lenne szükség a győzelemhez, simán hozni kellett volna.

@acdcisti: ááh, ha Hitze az első két meccsen még nem bevethető a sérülés miatt, attól még vinni fogja Löw, szükség lesz a kalapács bal lábra a harmadik meccsen, ne viccelj már :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.08. 19:43:19

@Vul-Kahn: nem volt rossz egyik sem, de Jansen másik akciója is vicces volt, amikor mindenkit kicselezett, aztán a kapuba gurítás előtt elfáradt :))

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.08. 20:57:48

@mocsing: igen, iksz, te mázlista.

@Vul-Kahn: sosem állítottam Jansenről, hogy túlértékelt, sőt az eb után még szolidan meg is védtem, hogy nem a posztján játszott. Ettől függetlenül vétett pár alapvető hibát, olyat, amilyet igazán komoly játékos nem csinál. De ha már így rávilágítottál, az eladása inkább a vezetést minősíti, nem engem ;-)

Szerintem egyébként nagyon sokat köszönhet a hamburgi közönségnek, klubnak is, képességei felett teljesít.

Ami Derdyokot illeti: egy befejezőcsatárt az minősít, hogy az ilyen meccset el tud dönteni vagy sem.

A Hummels vezette védelem meg holtversenyben kilencedik. Ennél még a Hoff védelme is jobb :)

Vul-Kahn 2010.02.08. 21:12:16

@Rekordvizemeister: írtam az előbb egy terjedelmes választ, de a kib*szott blog.hu-nak köszönhetően úgy látszik nem ment el, úgyhogy most megpróbálom fejből idemásolni (ha meg mégis megjelenik az eredeti, akkor fény derülhet a parádés memóriámra)).

Szóval: kibillent az egyensúlyából, az ilyesmi előfordul egy ilyen alkatú játékosnál. Az viszont már kevésbé, hogy megcsináljon egy ilyen cselt, aztán adjon egy ilyen gólpasszt, mint ő a második HSV-gólnál. (Az elsőt meg ő rúgta ugyebár.)
A srác egy védekezni és támadni is tudó, intelligens, ballábas játékos, aranyat ér az ilyen. A mozgáskultúrája nem a legszebb, de egy nagyon jó spíler, ekézni semmiképp sem kéne szerintem.

Amúgy érdekes lesz, hogyha mindenki (vagy majdnem mindenki) bevethető lesz, akkor Labbadia hogyan fogja felállítani a támadóalakzatot. Petric, Guerrero, Berg, van Nistelrooy, Elia, Trochowski, Jansen, a fiatal tehetség Torun és a "Dauerverletzte", de amúgy nagyon ügyes Castelen a választék, hát mit mondjak, nem gyenge.
Védekező középpályán ha újra összeállhat a Jarolim-Zé Roberto kettős, akkor ott is nagyon erősek, szélső védők és kapus terén szintén, egyedül a középső védőkkel van baj, Rozehnal gyengébben teljesít a vártnál, Mathijsen meg alapvetően átlagos, és ő is elalszik olykor, mint az eslő kölni gólnál is.
De összességében szerintem még így is ez a második legerősebb keret a Bundesligában. A Schalke helyében, hiába a 6 pont előny, nagyon nem lennék nyugodt a 3. helyet illetően, főleg ha a "Rothosen" kiesik az EL-ből a PSV ellen.

Vul-Kahn 2010.02.08. 21:27:00

@heinrich: Jansen: oké, bár hogy a képességei felett teljesít, az szerintem nem igaz. De abban egyetértek, hogy a Bayern részéről hiba volt elengedni, Pranjic helyén ha ő tolná/ tolta volna, sok ikszes meccs meglett volna (és a Juve se úszta volna meg 4-gyel:)).

Derdiyok: na nála aztán tényleg nem értem az álláspontodat. 21 éves, első éve egy topligában, egyszerűen látszik rajta, hogy klasszis lesz (mintha még nem lenne, mert szerintem már az). Érzi a kaput, tud, és szokott is passzolni, technikailag és fizikálisan is rendben van. Ráadásul ő egy kicsit visszavontabban játszik, mint Kiessling, és onnan rúgott 9 gólt eddig.

Hummels: neki meg megint Subotic seggét kellett megmentenie már nem először, aki viszont tényleges túlértékelt. (Szerintem kb Hummels van azon a szinten, amit Suboticról gondolnak*, és Subotic van azon, mint amit Hummelsről.) A góljai meg önmagukért beszélnek, azokkal azt a kevés védekezési hibáját is simán kompenzálja. És ő is még csak 21, ezt se felejtsük.
*: Suboticért állítólag 22 millió eurót kínált nyáron a City.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.02.08. 21:42:40

@Vul-Kahn: én nem is ekézni akartam, a csele például látványos volt, de hát istenem, akkor is elesett a gólhelyzet küszöbén.

Azért az ilyen Kölle meccsek mutatják, hogy nem kiegyensúlyozott csapat, sérültek mindenhol vannak (kivéve a Bayernt :)), vissza is kell azoknak még szokniuk. Ráadásul elég brutális vendégsorsolásuk van, ami idén nem tűnik az erősségüknek. Én a csatársoruktól sem vagyok elájulva úgy, mint heinrich Eliától, Petric 6 góljánál csak dupla annyit szerzett majdnem a szar Kurányi, Berg béna, Guerrero meg mire átkajakozik Peruból, lemegy a szezon. Az erősítés Zé Robi lesz, ha neki is lesz még kedve kergetni a bőrt. Nistelrooy meg megijeszthet egy Noveskit, vagy Csa-Du-Rit, de egy Hyppia, Bordon, van Buyten látott már olyat, csak fittebb kiadásban.

És akkor még a trénerről nem is beszéltem, eddig Bruno nem sokat tett le az asztalra, amolyan féleredmények. Reagálni a meccs hevében legalább annyira tud, mint a szintén zseni Klopp.

Na, most sikerült szétszednem őket, pedig nem is tartom őket gyengének. :) Bármelyik csapattal megcsinálom, ha gondoljátok. :)))

Na, ha ezek után megelőznek, akkor jól beszoptam :)

Vul-Kahn 2010.02.08. 22:05:23

@Rekordvizemeister:
Az ekézést igazából nem neked címeztem, hanem heinrichnek.
Elia kurvajó (képességű, aztán hogy mi sül ki belőle...).
Petric amellett, hogy feleannyi gólnál tart, mint Kurányi, kb fele annyit is volt pályán.
Bergről én még nem mondanám ki, hogy béna, egyszerűen túl nagy volt rajta a nyomás, amikor ő volt az egyetlen egészséges csatár, és ezzel nem tudott megbirkózni. Én nem temetném még, bár a kispadról most nehéz lesz neki.
Nistelrooyban teljesen egyetértek, a spanyol posztban volt aki odaadta neki a következő két gólkirályi címet: nettó hülyeség. Ettől függetlenül azért igenjó csatár, még mindig.
"Guerrero meg mire átkajakozik Peruból, lemegy a szezon" :DDDD, ez jó :-) de azért hátha megjön 1-2 héten belül, és márciusra formába is lendül.
Zé Roberto=Isten, szóval ebben is egyetértek.
Az edző személyében pedig szintén, nem is értem, hogy ilyen jó játékospolitika mellett, hogy sikerült egy ennyire gyenge edzőt szerezniük.
Ha az EL-ben továbbmennek a PSV ellen, akkor sztem legalább a 4ig el is jutnak utána, de a BL-hely nem lesz meg. Ha kiesnek, akkor viszont megelőzik a végére a Schalkét.

Na ha ezek után az én jóslataim nem jönnek be, akkor meg én szoptam be :)

acdcisti 2010.02.08. 22:51:05

@heinrich: elárulhatnád végre a tippjáték megfejtését. Tényleg érdekelne:)
@Rekordvizemeister:"Guerrero meg mire átkajakozik Peruból, lemegy a szezon" ez kurvajó:))

acdcisti 2010.02.08. 22:55:46

Na és a nap vicce: drága városi riválisunk ma esti meccsére 14800an látogattak ki :)) Ennyi jegyeladásból szerintem az aréna külső kék világítását sem tudják bekapcsolni:))

acdcisti 2010.02.08. 22:58:47

@mocsing: nem vagyok meggyőződve... szerintem 14. Ezért kérdem heinricht, hogy rágta-e át magát a mailemen ami ezzel a kérdéssel bajlódott(voltak ott vmi érdekes linkek).

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.09. 08:53:44

@acdcisti: van 13-as meg 14-es forrás is, csak egy-egy példa:

14: www.fussballdaten.de/vereine/bayernmuenchen/1969/spiele/

13: In 1967 Bayern retained the cup, but slow overall progress saw a new coach, Branko Zebec take over. He replaced Bayern's offensive style of play with a more disciplined approach, and in doing so achieved the first league and cup Double in Bundesliga history, using only 13 players throughout the season.

Én a 13-at vártam jó megfejtésnek (már csak House miatt is, haha), de a 14 is jó lett volna, csak mocsing beelőzött téged vagy 6 órával :)

acdcisti 2010.02.09. 09:12:56

@heinrich: nem a tippelés miatt kardoskodom (Főleg hogy a mostani tipposzlopommal porig aláztál volna :)) ), csal érdekelt a jó végeredmény. De szerencsére mocsing beelőzött, s meg sem verted :)

Amúgy Klose összeszedett valami kisebb sérülést, pedig most (talán) kapott volna lehetőséget kezdőként. Így valószinüleg pihen..

vadkutya 2010.02.09. 10:55:28

Ha van itt vki olyan, vállalkozó kedvű résztvevő, aki pár mondatban leírná nekem,h mit tud valójában Edin Dzeko, akkor azt hatalmas köszönettel honorálnám, neki.
Nyilván azért kérdem, mert csak fél szemmel követem az "Önök" bajnokságát, s mint Arsenal szurkoló - szigorúan elméletben - kiutat keresek a csatárhiányunkból, ha értik...

heinrich · http://nst.blog.hu 2010.02.09. 10:59:12

@vadkutya: elég komplett.

Nagyon jól kerül helyzetbe, technikás, jól fedezi a labdát, kombinatív, lőni is tud - bár elsősorban a tizenhatoson belül hatékony - gyorsnak nem mondanám. Az a tipikus gólzsák fajta, akiről minden bemegy, de rendszeresen akadnak klasszis megoldásai is.

Sztem 12-15 gólra már most is jó lenne Angliában - ha erre gondolsz, bár én inkább az olaszoknak ajánlanám, ott lenne jó helyen.

Nem lesz világsztár, de nagyon jó kis játékos.

vadkutya 2010.02.09. 11:10:22

@heinrich: Kell nekünk. Kösz Heinrich!

Fejjátéka? Mert a magassága - ha jól tudom - meg van hozzá. Ha jól fedezi a labdát - ergo használja a testi fölényét - és okosan kerül helyzetbe, akkor... Nah, ilyen kell nekünk.
Azt tudom,h Grafite-vel alkottak nagyot tavaly, idén csinál vmit?

dzolutan 2010.02.10. 19:13:30

Ejj, ha 2-3 meccsen jó teljesítményt is nyújt, Micho bármikor képes összehozni egy gólt.

dzolutan 2010.02.10. 19:42:39

És ugye Rensing is.

acdcisti 2010.02.10. 19:58:33

Csak 25-30perctől kezdtem nézni a meccset, de valami eszméletlenül gyengék vagyunk. Hibázott a Demi meg Rensing, egyik sem lep meg, de a nagy probléma inkább az, hogy lefocizott minket a Fürth. Amit láttam: Gomez labdába se ért, Ribery talán egyszer, Robben nagyon ki akarja rakatni magát... S nagyon nincs akit becserélni.

elber 2010.02.10. 20:03:27

ez szégyen. az egy dolog, hogy nem ideálisak a körülmények, meg a többség tesz a kupára, de ez?
azért mégis csak egy B ligás csapat az ellenfél.

zsakfos 2010.02.10. 20:07:25

Demichelis és Rensing mellé hozzátehetitek Tymoscsukot és Badstubert is, akik elképesztő dolgokat csinálnak.
Az Augsburg viszont 1-0-ra vezet a 10 emberrel játszó Köln ellen, úgyhogy Air Sanyiéknak érik a Kupa-elődöntő.

dzolutan 2010.02.10. 20:13:48

Badstuber nem középhátvéd. Azt sem tudja, hol van.

elber 2010.02.10. 20:15:29

na fürstner nem felejtette el, hogy honnan jött :)

sAp 2010.02.10. 20:26:55

@Rekordvizemeister:

"Guerrero meg mire átkajakozik Peruból, lemegy a szezon"

bammeg, ez a hónap poénja:D:D:D

Titi120 2010.02.10. 20:44:41

Demichelis életveszély, óriási hiba volt Brenot kölcsönadni tavaszra.
Na, nem mintha bárki dicséretet érdemelne az első félidő miatt, még szerencse, hogy LVG meghajszárítózhatta őket szünetben ...

dzolutan 2010.02.10. 20:44:59

Robben egy zseni, és látszik, hogy Müller jobb csatár, mint
a.) szélső
b.) Gomez
És a két vanGaal-jugend is bíztatóan játszik.

elber 2010.02.10. 20:50:57

hát ez az eredmény benne van a csapatban, de hogy nem a maiban az is biztos. Badstuber meg eldöntötte a kérdést. Középre kell ember nyáron nem a szélre.

zsakfos 2010.02.10. 20:54:20

@Titi120: Meg leginkább még nyáron Luciót eladni...
Van Bommel meg nagyon magára talált az elmúlt hónapokban, alig ismerek rá.

zsakfos 2010.02.10. 20:57:47

Az Augsburg is ott van a 4 között, na még a végén Sanyiék kupagyőztesek lesznek:) A Köln mondjuk sokat segített azzal a 3 piros lappal ( köztük a nagy Podolski).

acdcisti 2010.02.10. 21:01:13

Hercegünk 9 perc játék után bekajált egy pirosat:))

Na de vissza a Bayern meccsre:
-nem megérdemelt ez a 6-2, közel sem.
-Tymoscsuk végleg bebiztsította magát a kezdőbe: a padon.
-Ribery a francnak kell nyafogjon s vágja a pofákat: egyszerűen még nem megy neki a 90 perc, ezen a mocsok havas-jeges füvön amúgy sem tud formába lendülni.
-Gomez eszméletlenül gyenge az utóbbi időben
-Remélem Demichelis kezdő lesz az argentinoknál is....

acdcisti 2010.02.10. 21:05:04

@zsakfos : Lucio zseniális helyen van az Interben. A hiba az volt hogy nem pótoltuk. Vakarózhattunk volna a szezon elején ha van Gaal nem varázsolja elő Badstubert... Breno elpasszolása után sem vásárolni senkit mégnagyobb hiba....

Lojzi_ 2010.02.10. 21:07:23

Minden jó, ha jó a vége.
Azért rémálmaimban se mondja többé egy kommentátor, hogy "Lell hagyja Rensingnek".
(Mondjuk ha Hansa Rostok - Fortuna Düüseldorf mérkőzésen teszi, akkor meggyőzhető vagyok.)

@sAp: Ezt még az asszonynak is felolvastam, nekem is annyira tetszett. Van ennek a Rekordvize gyereknek humora....

@dzolutan: Gomez valóban nem sokat tett hozzá ehhez a meccshez. Ha Müller a két szupersztár miatt csak egy sorral feljebb jöhet szóba, akkor Klose idén nem megy VB-re és Gomeznek is van félnivalója.

@zsakfos : Lució eladása nem volt akkora hiba, mint Zé Robertoé.
És egyáltalán nem lett volna hiba, ha megfelelő minőségű (de fiatal) pótlás jön helyette.

Én jelen pillanatban attól tartok, hogy LvG egy ificsapatot csinál a Bayernből. Én igazán örülök neki, ha olyan arcokat ás elő itt is, mint az Ajaxban, vagy a Barcelonában, de azért nem jó 23 alá vinni a csapat életkorát. Nagy célokhoz nem árt minden csapatrészben egy tapasztalt manus.

Lojzi_ 2010.02.10. 21:10:50

Ja, Demichelis.
Nincs a Bayernnél sportpszichológus?
Vagy nem beszél spanyolul?

Képtelenség, hogy ne fejben legyen neki problémája.
Tud hibátlanul és jól játszani, ha akar, de néha hihetetlenül szar napjai (hetei) vannak...

elber 2010.02.10. 23:17:56

Sikerült belenyúlni. Schalke idegenben. De ha nyerni akarunk akkor hozni kell ezt is.

Lucio-ra visszatérve, ha ő lenne itt akkor még több gólt kapnánk szerintem. Micho Lucio páros, még belegondolni is rossz. Mindketten nagyon ingadozó teljesítményre képesek. Lucio annyival jobb, hogy nem mennek el rajta folyamatosan a meccsek, de egy BL-nek neki menni vele sem életbiztosítás ha nincs mellette pár stabil teljesítményre képes védő. Ez nálunk jelenleg nem adott. Micho csak lehúzná, és valahogy ilyen érinthetetlen az argentin, még akkor is amikor még volt cseréje, sem cserélték gyakran.
A probléma az, hogy nem vettünk senkit, bár nagyon nincs is kit. Metzelderrel nem lennénk nagyon előrébb, szóval ő fölösleges. A ligán belüli "lefölözésnek" meg nem vagyok a híve. Talán nyáron a vb láz keretében alakul valami. De azért mondok egy nevet aztán gondolom úgysem fog tetszeni a többségnek, Mexes. A Toni ügylet keretében el lehetne hozni szerintem. Valamint a Ribery ügyben is tényező lehet, hogy kap egy honfitársat ha már elvesztette az olaszt.

zsakfos 2010.02.10. 23:52:23

@elber:
Amúgy lenne három jelöltem is középső védő posztra a holland bajnokságból (van Gaaltól se áll távol onnan igazolni), nyilván csak nyártól jöhetnének szóba:
Vertonghen ( 22) Ajax belga 6.5 millió euró ( transfermarkt.de)
Douglas ( 22) Twente brazil-holland 5 millió euró
Vlaar ( 25) Feyenoord holland 3,5 millió

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.11. 08:28:46

Badstuber kb ugyanannyi meccset hozott le hiba nélkül középen Demichelis visszatéréséig, mint a szélen azóta. ez volt az első gyengébb meccse.

az első félidő gyalázat volt.

elber 2010.02.11. 08:43:23

@zsakfos : Pont láttam a Feyenoord-Ajax meccset nem rég. Annyira azért nem voltam elájulva a srácoktól, bár tény, hogy mindkettő elférne a keretben. Vlaarral az a bajom, hogy nem válogatott, vagy csak én nem emlékszem rá. Vertonghen ha igaz akkor ellenünk is játszott a belgáknál, szóval ő azért ott van.
Erről a Douglas gyerekről meg nem hallottam még semmit, de ez legyen az én szegénységi bizonyítványom. De ha már mindenképp brazil védő kell akkor legyen Luisao vagy Alex. Bár utóbbi nem realitás szerintem. A kérdés már csak az mi lesz Brenoval, mert ennyi fiatal már nem túl szerencsés egyszerre a pályán.

zsakfos 2010.02.11. 09:45:05

@elber:
Vermaelentől se várt senki igazán sokat, aztán nagyon berobbant az Arsenalba.
Vertonghen nagyon hasonló típusú : ballábas, bal oldali védőt és középpályást is tud játszani, jól fejel ( 1,89) az előrejátékban is ügyes.
Vlaar már játszott 2x a holland válogatottban, most őssszel tért vissza több mint 1 év sérülés miatti kihagyás után. A közvélemény elég egyöntetűen a válogatottba követeli, és meglepődnék ha nem lenne ott a vb-n ( főleg ismerve van Maarwijk feyenoordi kapcsolatait). Ő is jól fejel (1.89), intelligens játékos, és hatalmas bombákat tud lőni. Itt egy kis összeállítás: erre én se emlékszem, de rúgott gólt félpályán túlról is:)
www.youtube.com/watch?v=_jMNhdeOG7U
Douglas: tavaly robbant be a Twentébe. Nagyon magas ( 1.92), jól szerel, ügyes gyerek. A holland sportszaklapoknál Suarez mögött és Dzsudzsák előtt, a 2. helyen áll az osztályzatok alapján. Sokan a legjobb középső védőnek tartják a holland bajnokságban. Folyamatban van a holland állampolgárságra ( ápr.-májusra várható), számolnak is vele az Oranjéban, de csak a vb után,mert nem akarnak már teljesen új embert beépíteni a válogatottba. Az EB selejtezőkön azért már sanszosan láthatjuk ellenünk.
Ja amúgy nem én vagyok a menedzserük:)
Vlaar lenne a legjobb választás sztem. 25-26 évesen már van rutinja, ő a csk. helyettes Rotterdamban, nem is lenne drága: a Feyenoord amúgy is anyagi gondokkal küzd.

elber 2010.02.11. 15:22:40

@zsakfos :
Vermaelen azért már egy ideje válogatott volt, meg az Ajaxal jól szerepelt. A Feyenoord az utóbbi időben egy szinttel lejebb volt (6-7 helyek a bajnokságban az Ajax meg végig dobogó) szóval tőle azért csak nem meglepő, hogy nem okozott csalódást.
Vlaar szimpatikus nekem, de csak azt tudom róla, hogy a durva sérülése miatt egy komplett szezont kelett kihagynia legalább. Erről is tudsz valamit? Üveglábúból van már pár.
Vertonghen ellen nem lenne kifogásom.

zsakfos 2010.02.11. 16:14:33

@elber:
Vermaelent úgy értettem, hogy a közvélemény számára ( akik kevésbé ismerték) volt meglepetés a jó játéka.
Vlaarnak egy súlyos térdsérülése volt. Pont akkor mikor igazi klasszis lehetett volna. Mondjuk ami késik nem múlik. Meglepően jól tért vissza, nem látszik rajta a nagy kihagyás és szinte minden meccsen játszott a szezonban.
süti beállítások módosítása