Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga - Az új generáció

2009.12.30. 11:36 Vendégszerző

A német utánpótlás csapatok a legutóbbi nyáron elkövetett portyája után bő fél évvel már megválaszolásra is került a legfőbb kérdés, mely velük, s más nemzetbeli kortársaikkal, kapcsolatban legtöbbször elhangzott. Mikor jön el az idő a kezdeti fröcskölés után a Mariana-árok meghódítására? Nem a véletlen műve, hogy a Bundesliga élcsapatainak húzóemberei és a Kicker-lista éllovasai között tucatszámra találunk nyomás alatt csiszolódó gyémántokat. Jön az új generáció, a Bundesligában ezen az őszön a húszéveseké volt a világ - véli brodi, és mi csak nagy bőszen bólogatunk az újabb vendégszerzős posztunkhoz.

Ahogy korábban már megénekelték a jövendőmondók, az üstökös nem csak euró milliókat, de lassan európai focisikereket is hozhat az arra szomjazóknak, úgy, hogy ötvenpluszegyen belül maradt a liga. A DFL ezzel jó néhány tőkeerős, szimpatikus, várhatóan üde színfoltnak tetszelgő üzletembernek mutatta fel egyezményesen a középső ujját. De mit számít ez, ha a BuLi az utóbbi évek legkiegyensúlyozottabb őszét hozta és a német csapatok közül még a tökutolsó Hertha is sikerrel abszolválta a maga csoportkörét Európában? Fekete pontot mindössze a nyáron Gelsenkirchenbe tipliző Magathnak írhatunk be az üzenő füzetébe, mivel a posztját az a Veh vette át, és küldte az Európa Ligába a tavaszi katarzis után a Golfsburgot, akinél a büntetés intézményrendszerét feleslegesnek tartjuk.

A nemzetközi részsikerek mellett a Herbst legfontosabb momentuma néhány, eddig ismeretlen talentum feltűnése. illetve, hogy néhány tehetség az eddigi szárnypróbálgatások után már halálos iramban szeli a levegőt a tabella első harmadában.
A nyáron a német utánpótlás csapatok közül az U-17-es és az U-21-es is ellentmondást nem tűrően mosta le aktuális ellenfeleit a számukra rendezett Európa bajnokságokon, így a Rink Neuville kényszerítő után labdát kapó Kirsten háromszög már csak szürrealisztikus rémkép, ömlenek a nagyobbnál nagyobb tehetségek a német klubok akadémiáiról.

A BL első hat helyezettje közül mindössze a Bayern és a Hamburg nem delegált játékost a Svédországban rendezett össznépi menedzserpartira és a Kicker lista soronkénti (kapusok, védők, középpályások, csatárok) top 10-ébe egyszerre, de így sem mondhatjuk, hogy a bajorok kimaradtak volna a frissítésből. Müller és Badstuber személyében két fiatal Gaalaktikussal lett gazdagabb a müncheni kezdő tizenegy. A kikötővárosban Labbadiát hozta a pauza és Boateng sem nézeget nyár eleji nyaralásokat 2010-re a védők rangsorának 11. helyéről.

A listavezető Leverkusenből került ki a legjobb védő, a multifunkciós Castro személyében, aki a kp. sor jobb szélén rohangált a nyári kontinenstornán, majd a válogatottbeli csapattársa Schwaab betörése után, krónikus balbunkó hiány közepette átkerült az eredeti jobbhátvéd posztjáról a bal oldali védő pozíciójába. Mellette a listavezető Leverkusenből megszokott elemként, ezúttal a dobogóról éppen leszorulva Adler tündököl, aki már a válogatott egyesének számít zsenge kora ellenére, és Enke sajnálatos halálának következtében. Az aranygyűjtésről ugyan Hrubesch válogatási elvei miatt lemaradt, de az ősz második fele Kroos (4.) varázslatról szólt.

Két-két spíler is megfelel meg a fentebb támasztott követelményeknek Brémában és Dortmundban.  A kp. lista – holtversenyben –  ezüstérmese, Özil az elvesztett UEFA döntő után, mentora árnyékából kilépve, előre kitervelt mészárlásba kezdett. A nyáron – hű szárnysegédje, Marin (10.) – nélkül is kivégezte az angolokat, majd a Bundesligában szórta a gólpasszokat négyesével. Az apró Sancho Panzáért halvány aggódást érzünk, mivel pont egy sorral játszatja feljebb Schaaf, mint amennyire kellene. De mit lehet tenni, ha valakinek egy Borowski a vetélytársa?

Az idén 100 éves BVB két delegáltja a védők rangsorában tízedik – Bayern nevelés- Hummels és az egykori oroszlán, mindössze 20 éves vkp., Sven Bender, aki kilenc osztályozott meccsével Özilkével kézenfogva második.

Neuer, a FIFA álomcsapatának a jelölése mellett egy Kicker 6. helyet rakhat a fa alá, a felemás év után. (Cseréje, Fromlowitz a hannoveri vesszőfutás tevékeny részese volt az ősz végén, de így is megkapaszkodott a tizedik helyen.)

A klubcsapatokban nemcsak a német fiatalok fejtenek ki megfelelő newtont a csapat szekerének húzása alkalmából. Dortmundban korosztálya egyik legjobb belsővédője, Subotic pallérozódik, aki Dél-Afrikában akár ki is játszhatja magát a Buliból. Nagy szerencséje az északi elöljáróknak, hogy törökök nem kvalifikálták magukat a VB-re, mivel így a hosszú szenvedést követően végre értékelhető játékot bemutató, s posztját megtaláló Nuri Sahinért nem ütik egymást a kőgazdag arabok angolok. Egyelőre.

Magath a következő csapatbulira Wengertől kéri el az állatsimogató telefonszámát, hogy a tinédzserektől hemzsegő öltöző minden lelkes kis tagja kielégülve hagyja el a klubházat. A debütálók száma nemcsak a Schalke Bundesliga címei számát haladta meg, de erősen közelített a normálistól eltérőnek nevezhetőhöz, még ha a tinik mindegyike hozzátett egy két pontot az őszi 34-hez.

A nyár egyik legjobb igazolása, a hamburgi Elia mellett az ismét fel-fel csillanó hoppenheimi Carlos Eduardóról még egészen biztosan fogy ki firkász tolla magasztalása közben.

A valóban kiváló szemesztert futó német fiatalok mellett nyári csapattársaik sem a téli pihenőre vártak ősszel. A svédországi fináléban pályára lépő tizennégyből a Bayerntől elüldözött Wagner és wolsburgi Jonhson kivételével mindegyik siheder végignyomta az őszt első osztályú csapatában. Nyilván nem mindegyik játékos jut el a Nationalelf-ig és gyanítjuk, hogy mindösszesen Kroos és Özil szerez majd Aranylabdát, de abban is biztosak lehetünk, hogy nem tűnnek el a kocsmapult alatt a generáció kiemelkedő alakjai, hanem a győztes mentalitást magukban hordozva  parádézhatnak felnőtt világversenyen is – esetleg egy német klubcsapat színeiben a CL-ben – kiegészülve a német focigyár futószalagjáról lepottyanó további termékeivel.

A fiatalok az ölükbe hulló esélyt magukhoz szorították és egyre élesedő karmaikkal tépik maguknak az utat, melyhez ideális szintér jelenleg a fiatalokra rendkívül fogékony Buli, és a szintén motivált, friss edzőgarnitúra, Kloppóval, Labbadiával vagy éppen Rangnickkal, fiatalokat raklapszám a küzdőtérre futtató Magath-tal és van Gaallal, a rutin képviselőivel.

Tuti recept nincs, volt ki dinamitként robbant, amint pályára került, volt kit az évek alatt építettek fel és be, de annyi bizonyos, hogy a négyszer tíz játékos között kiemelkedően magas a fiatal, a kulcsmomentumként szolgáló hazai VB után feltűnő játékosok száma. Márpedig ezek a srácok sebességbe rakhatják az évek óta egy helyben toporgó bajnokságot és az egyelőre legalább két kör előnyben lévő spanyol tandem és top4 pofájába fújhatják a kipufogófüstöt. Fontmilliárdok és sejkek nélkül. Sőt, ha ehhez hozzávesszük, hogy a német játékosok nem 22-23 éves korukra érik el pályafutásuk csúcspontját, hogy a hátralévő éveket bekokózott éjjeli pillangók társaságában töltsék, akkor joggal bizakodhat minden Bundes-rajongó, hogy a feltörő talentumok még csak az út legelején járnak.

Csapjon meg minket Rudi Assauer lehelete, ha már 2010 a német foci éve lesz, de Fritzék lassan megnyalogathatják a munka édes gyümölcsét, még ha a jókora zabálásig várni is kell néhány évet.

201 komment

Címkék: bundesliga több mint foci utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr491628531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vul-Kahn 2009.12.30. 21:07:01

@_benito: na, akkor megnyugodtam :)
Amúgy ha már a minősítgetéseknél tartunk, szerintem ez a cikk, amit most belinkeltél, nagyon jó lett, tárgyi tévedést legalábbis nem látok benne, és téged ismerve nagyra értékelem, hogy elismered a német győzelem jogosságát. Ezenkívül az olasz posztjaid is faszák. Nekem csak a kommentjeiddel van bajom. :-) (Bár gondolom ezt te is el tudod mondani rólam:))))

Na ez gecinagy volt így év végére, jót nevettem. :DDDD

Iustizmord 2009.12.30. 21:07:43

@Iustizmord: elbasztam, a sven-holger-haraldot kihagytam a keresztnévből. sorry.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.30. 21:15:18

@Iustizmord: meg Thun und Taxist is elszúrtad. (okoskodás off)

Egyébként nincs itt semmi titok, a Schalkés cikke hazugság volt (innentől előítéleteim vannak), ezt jobban megírta, de pont a németek fojtják el össznépi nemzeti érzésüket leginkább, szóval a bevezető már hülyeség.

Egyébként igen, lehet, hogy okoskodom. Ez az egyetlen téma, amihez értek, máshova nem is szoktam beböfögni, mert ahhoz nem értek.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.30. 21:17:09

@Vul-Kahn: magam is gondoltam már rá, hogy végleg visszavonulok a kommenteléstől

tudnék ennél viccesebb hasonló sztorit is mesélni, de most már inkább beszélgessetek a német fociról. :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.30. 21:17:27

Jó, most már értem, mi a titok. Nem vagyok ismerős az itteni belterjességben.

Akkor viszont mindent értek, miért írt szarul egy német csapatról cikket egy "olaszbuzi". Fájt a válasz gomb a levelezőben, Benito?

Bocs a sok offért, lelövöm magam.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.30. 21:24:35

@Rekordvizemeister: egyszerűen nem volt igazad, vitatkozni meg nem volt időm, sem kedvem.

mielőtt folytatnád: most sincs.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.30. 21:39:15

@_benito: elmész te...
Most olvastam el újra a tavalyi emailt, hat hiba van a cikkedben, a javításokhoz forrásmegjelölés adtam, hogy utána tudjál nézni. Ja, bazmeg, ha nem tudsz németül, akkor nem tudsz utánanézni.

Ne is vitatkozz így inkább tovább.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.30. 21:57:50

@Rekordvizemeister: a kresz-vizsgán hét volt.

(hogy te is megértsd, elmondom, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli a schalke. a cikk egy precedensről szólt, ami elítélendő, és a forrásául egy angol napilap szolgált. az egyetlen fontos állítása a cikknek igaz volt, a többi meg senkit nem érdekel, ha fajsúlyosabb a téma, utánanézek)

FLAME OFF

Iustizmord 2009.12.30. 22:30:50

@Rekordvizemeister: TE IS CIMBIM, MERT AZ ThuRn UND tAXIS. imho.

SChEISS EGAL. ODER WAS
okoskodás JETZT off.

Iustizmord 2009.12.30. 22:37:05

@_benito: meg a juve se, ugyi ? mármit királykék (muhahah) szemszögből. :o)

Lojzi_ 2009.12.31. 10:37:50

@Rekordvizemeister: @_benito: Belinkelhetnétek az ominózus írást, valamint esetleg a javítást kérő levelet VizeRekordvizétől idemásolhatnátok, hátha a többiek is meg tudnák ítélni, hogy melyőtök a köcsög, mert így sajnos minketten szimpatikus, de rossz ízlésű (S04, Juve) fiatalembereknek látszatok az én szemszögemből....

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.31. 10:44:50

@Lojzi_: én lusta vagyok megkeresni, a schalke olimpiai részvételért kiosztott százcsilliárd tantuszos büntetéséről szólt, már nem is tudom, melyik játékosnak. sportgézán, nyilván.

a levelet kinyomtattam és bekereteztettem, az asztalom fölött lóg, de sajnos elektronikusan nem tartottam meg.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.31. 11:05:18

@_benito: a te cikked ELŐTT 6 héttel, UGYANOTT megjelenő cikket is meg lehetne jelentetni, mert már ez cáfolja az alapállításokat: sportgeza.hu/2008/peking/hirek/a_brema_es_a_schalke_elengedi_jatekosait_az_olimpiara/

Emellett egyszerűen rossz színben tüntetted fel a klubot, minősítgetted, nemlétező eseményekről írtál, persze lehet, hogy nem te, hanem ahonnan vetted a cikket. Még ez sem baj, de legalább bökhettél volna (egyefene két hétre rá, amikor végre időd van) vmi választ.

Amennyiben egyetértesz, akkor beilleszthetem a levelemet.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.31. 11:08:16

A játékos, akiről beszéltem Joel Matip.
Hat meccsen lépett eddig pályára, a Mainz ellen nem is túl sikeresen, de korát meghazudtoló játékintelligenciával rendelkezik. Most éppen Kamerun és az U21-es német válogatott "harcol" érte, melyik válogatottban játsszon.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.31. 11:31:53

@Rekordvizemeister: szerintem ez sokkal inkább megerősíti, mint cáfolja: elengedik, aztán agyonbasszák.

nem volt kedvem ezzel foglalkozni, dolgom meg általában van elég. nem értettem egyet azzal, amit írtál, vitatkozni viszont nem akartam, úgyhogy inkább válasz nélkül hagytam.

ne értsd félre, nem tartottalak trollnak (kapok olyan levelet is bőven), csak nem tartottam lényegesnek a dolgot annyira. és igen, azt bevallom, hogy rühellem a schalkét eléggé, többek között az ilyen húzások miatt is.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.12.31. 12:57:01

@_benito: igazából nem engedte el, mert R. a klub engedélye és tudta nélkül elutazott az olimpiai edzőtáborba. Vissza akarták hívni, nem lehetett, akkor kezdtek el tárgyalni vele, a szövetséggel, a FIFA-val (aminél mocskosabb szervezet kevés van). Semmilyen adu nem volt a kezében, a szerződése köti, az olimpia ELŐTT eldőlt, hogy nem kell elengedni (CAS ítélet), azt is tudta, hogy meg fogják büntetni, a 2. csoportmeccsre már azt is tudta, hogy kb. mennyire büntetik meg (és azt is, hogy a szövetség is fizetheti a kárt, mert azt okozott, emlékszel, pont akkor játszottunk BL selejtezőt az Atlético ellen, ki is zúgtunk, hiányzott kurvára, ő a legjobb nálunk). Úgyhogy nem igaz, hogy elengedik, aztán agyonbasszák, mert nem engedték el. Ez mind benne van a sg-s cikkben is. Megint leírom: nem engedték el, önkényesen távozott az edzőtáborból. Jobb helyeken ezért kibasszák szerződésszegésért, nekünk szükségünk van rá, mert különben kurva jó kis focista. Ezért extra jogokat élvez a klubban (szezon közepén két hét pihenő Brazíliában, a klub kiállt érte privát botrányainál), de neki ez sem elég.

Mellesleg egyetlen centet sem fizetett senki azóta. Ezt Müllerrel (akkori menedzser) meg lehetett tenni, Magathtal már nem (Besiktas lóg 3 misivel, az UEFA elé viszik az ügyet, ez is szemétség akkor gondolom). Rafinha tegnap is késett a megbeszélt kezdésről, mint eddig mindig. Állítólag a Juve is a kérők között van, akkor te is megismered, milyen öntörvényű emberke is ő.

Az megint ok, hogy utálod a Schalkét, van dögivel ilyen, de legalább azért utálnád, amit ténylegesen megtesz :)) (mert ebben a szituban tényleg semmi rosszat nem tett, védekezett). Ráadásul egy cikkben nem fejthetnéd ki ezt azért ennyire, neutrálisnak kellene maradnod bizonyos szintig. Válaszolni pedig illik egy olvasói levélre. Ezt ne kioktatásnak vedd, ez csak a véleményem.

Na, fátylat rá, én örülök, hogy végre megbeszélhettem ezt a szitut, aludtam is rá egyet, nem haragszom már. :)

És elnézést a flame-ert mkitől.

Cserébe kaptok egy BuLi posztot, ha heinrich is egyetért.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.31. 17:31:19

@Rekordvizemeister: peace! ha legközelebb schalke-irányba indulok, esküszöm, megkereslek, hogy naprakészebb legyek.

(jelzem, a szezon előtti tippelésnél a felix-magic miatt őket tettem bajnoknak)

buék.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.31. 17:35:12

@_benito: emmongyuk nem így volt, a HSV elleni meccs után mondtad. Immár ketten szorítotok a Schalke bajnokságáért :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.31. 17:45:16

@heinrich: elég nyomorúságos, hogy a szánalmas tippedet az enyém fúrásával próbálod védeni, de sebaj. jelezném, hogy akkor közöltem mindezt, amikor - még az előző szezonban, ha jól emlékszem - kiderült, hogy magath oda megy.

szó szerint valami ilyesmit mondtam: ez a buzi még a leverkusenből is bajnokot csinálna, eljött a lúzerek ideje.

(a hsv elleni meccs után azt mertem mondani, hogy minden másodpercét élveztem. de csssss!)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.31. 18:14:56

@_benito: _csak a tények kedvéért_ jegyeztem meg, amit, és fenntartom, hogy rosszul emlékszel :)

A szánalmas tippemen nincs mit védeni, itten müncheni bajnok lesz :S

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.31. 18:39:26

@heinrich: dejszen egy hónapja még a kiscsávókat mondtad. tudod, akiket kézilabdában is lerendezünk egy hónap múlva :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.01. 15:18:56

közben a Bayern kölcsönadta brenot nürnbergbe, talán ottl is mehet és ami még érdekesebb, h a tervek szerint makaay is oda igazol. nem szeretném látni ellenfélként :( abból sose sült ki semmi jó :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.01. 16:24:08

@mocsing: Figy, úgy fest, hogy az általam vázolt konstrukció működik majd Toni fizujával kapcsolatban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.01. 16:40:15

@popp: miből következtetsz erre?

egyébként a hoenesst szapulók táborának jelzem (khm, popp), h kibaszott jófej volt a Bayern Tonival.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.01. 17:01:53

@mocsing: Több forrást ideidézhetnék, a tekintélyes nso sem az ujjából szopta.

Korrektek voltak Tonival, ez tény, de saját magukkal is. Így megadták neki a lehetőséget, hogy bejátsza magát a vébé csapatba és hogy ott esetleg jól szerepeljen. Ezzel maguknak azt a sanszot, hogy jobb áron adhassák el a nyáron. Ettől függetlenül még egy arrogáns pöcsnek tartom Hoenesst, ha megengeded.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.01. 17:48:38

@popp: nem tudom, neked tekintélyes-e a kicker, de szerintük 1,8 millát kell fizetnie a romanak, amely 600.000-rel kevesebb annál, amit münchenben keresett volna toni.
www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/518866/artikel_Toni_Ich-will-zum-AS-Rom.html

a tekintélyes nso pedig a következőt írta:
"Persze a bajorok már így is jól járnak az üzlettel: a „farkasok" átvállalják a csatár fizetésének nagy részét, így fél év alatt körülbelül 1.8 millió euró marad a bajorok kasszájában"
www.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/bayern-munchen-mindent-jot-kivanok-toninak-a-romanal-hoeness-2011664/

mindez nem is hasonlít arra, amit te eredetileg írtál, miszerint a bayern fizeti a bére 70%-át továbbra is.

remélem, a kicker szintjét megüti a te számos forrásod is.

és telibeszarom, minek tartod hoenesst, de ha te idejársz beírni, h ő egy pöcs, akkor én néha jelzem, h nem feltétlenül ennyire egysíkú a kép.

toni kölcsönadása szerintem egyértelműen nem gazdasági döntés volt _elsősorban_

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.01. 18:58:33

@mocsing: Pedig az az 1,8 az az éves fizetésének 30 %-a. Aztán lehet, hogy neked van igazad és a féléves fizetésének 60 %-át fizetjük mi. Minbdenesetre végre jó helyre is megy a bajorok pénzéből-

Hogy szarnád már telibe mein bruder, ha idejössz árnyalni a képet. Amúgy az, hogy Tonival korrekt volt, nem változtat azon, hogy egy arrogáns nyilatkozatért nem kell nagyon nógatni. Ezért mondom, hogy arrogáns egy pöcs.

Titi120 2010.01.01. 19:07:40

@popp:
Olvastam egy másik posztban, hogy van neked egy újévi fogadalmad. 19 órán át se sikerült megtartanod ? :-P

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.01. 19:19:31

@popp: figy, az éves fizetése nagyon nem releváns, ha félévre megy rómába.

nem lehet ennél egyértelműbben leírni, mint a kicker tette: 1,8-at kap rómában fél évre, ami hatszázezerrel kevesebb, mint amit münchenben kapna ugyanennyi időre. hogy a 600 ezerről lemondott, vagy azt a bajorok kifizetik, nem tudom, de mondom még egyszer, a lényeg az, hogy a roma gyakorlatilag átvállalta az esedékes bérét.

nyilván nem is volt más reális opció, mivel a bayern nem karitatív szervezet.

nem kaptunk egyet se a "több forrás"-ból.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.01. 19:22:05

és a fél éves bérének nem a 60%-át fizeti a roma, hanem a 75%-át

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.01. 19:46:47

@Titi120: jogos.

@mocsing: Na én mást olvastam. Azt, hogy az eredeti 6,8 millás éves fizujából lemond egy millerről. Így lenne a fél éves fizu 2,9 a levont fél millerrel. Ha viszont a félévesből mondd le hatszáz ezerről, így te állsz közelebb az igazsághoz. Ott néztem be, hogy én az egy éves fizujához viszonyítottam 1,8 millert. Szóval igazad van. Még szerencse, hogy utána néztél.

Az lehetett a kiindulási alap, hogy a Roma nem tudott 1,8-nál többet adni egy fél évre, így Toni és a Bayern állják a különbozetet.

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.02. 16:39:11

Ugye Ottl/Breno kölcsönbe, Toni is, Ribéry szeretne menni.

Kit fogtok még hozni, mert a hármas terheléshez lehet, kevés ember marad. Én Boatenget olvastam, beleillene a képbe.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.02. 17:17:43

@Rekordvizemeister: a baj az, h boatengről már pletykaszinten fél európával kapcsolatban olvastam, h ki mindenki vinné

egy védő szerintem borítékolható, ha lenne jótündér, suboticot kérném. de én klose elpasszolásán/ráfizetéses elcserélésén se lepődnék meg. nyáron meg marin jöhetne, aki remek utódja lenne ribérynek. de mindez inkább csak az én fejemben létezik, nem kell félni :)

brodi 2010.01.02. 17:26:41

@mocsing: valóban utópisztikus, boatengen kívül egyikre sincs esély. a télen rá sem, mivel nem akar igazolni Uli ( Nerlinger...)

a távozók közül mindössze Breno fog hiányozni, de ő is csak elméletben. Ha kidőlne az egyik alapbelső és mondjuk Badstuber visszatér középre, akkor van szarban Gaal...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.03. 11:58:48

@mocsing: jahát, ha álomról van szó, akkor nyilvánvaló, hogy Özil miért nem akar hosszabbítani Brémában... :)

@brodi: Azért három fronton a Gomez, Olic, Klose trió sem életbiztosítás. A középpályán marad 4-5 értékelhető játékos, a védelemben 3-4.

A Glubb viszont jól járhat, pláne ha Rheuma Kay is visszatér. Sztem marha jó, izgalmas tavaszunk lesz.

Lag_Operator 2010.01.03. 12:33:43

Hm, Baumjohann a Schalke-é...

brodi 2010.01.03. 12:59:46

@Rekordvizemeister: Kicsit nekem is szűknek tűnik a keret, de ezek a játékosok amúgy sem léptek volna pályára, így gyakorlatilag feleslegesek voltak.

A triót kiegészíthetjük Müllerrel és adott esetben négyen pályáznak egy helyre, ha Ribiék visszatérésével 4-3-3 lesz, amire szerintem még mindig alkalmasabb a keret, hiába az ősz végi parádé.

brodi 2010.01.03. 13:03:51

A frankok kivívják a bennmaradást, de Roy leigazolásának nem sok értelmét látom. Nem tudom mennyit tudna hozzátenni, talán fél órákat...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.03. 13:07:04

@Lag_Operator: ha a gladbachi formáját hozzá, akkor okés. Örülök neki, mégiscsak saját nevelés.

@brodi: megint szűkebb lett, szerintem Lui valamin töri a fejét, kizárt, hogy ne igazoljon.

brodi 2010.01.03. 13:27:24

@Rekordvizemeister: Háát, Nerlinger arról beszélt, hogy két-három amatőr felkerülhet a nagyokhoz. Nem nevesített, de az én tippem a már a felkészülési meccseken is jó benyomást keltő Contento, és a német U válogatott Kopplin. Igaz, mindkettő balbekk, de velük a leggyengébb csapatrész mennyiségét oldaná meg Lajcsi. ( talán még a 92-es születésű, osztrák Alaba jöhet szóba)

Középre nem fog igazolni.

Lehet, hogy Baumjohann lepasszolásával Neuer/ Rafinha szerződtetését készítette elő Nerlinger? (amúgy hozzátok hova fog beférni? Tele van potenciális irányítójelöltekkel a keret...)

Lag_Operator 2010.01.03. 13:36:32

@Rekordvizemeister: Kíváncsi vagyok rá én is, Bayernben nem sokat láttam belőle...

@brodi:
Alaba elutazhatott a "nagyokkal" Dubaiba...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.03. 14:31:46

@brodi: igazából okés a két klasszis szélső, de nekem akkor is furcsa, hogy nincs igazi irányító, Baumjohann képes lett volna rá szerintem.
Viszont ha tényleg nem igazoltok (amit kétlek), akkor kevés lesz ez a keret tavaszra. Bár lassan kezdek kételkedni Hoenessben, lehet elhülyült?
Neuer kizárt, hogy bajnokságon belül igazoljon, a MU érdeklődik komolyan, szóval oda fog menni (remélem nem, mert indulunk a BL-ben majd). Rafinha viszont lehet, hogy az üzlet része, kérdés, hogy van Gaal szeretne-e egy öntörvényű játékossal együttdolgozni.

Papíron Rakitic, Kenia, Holtby és Moravek, ha megjön, akkor Zé Robert II is irányíthatna. Rakitic felsült, ügyes játékos, de lassú és körülményes, én inkább egy Ballack pozícióban próbálnám ki. Kenia sérülékeny, Holtby nagyon jó, de szélső (sztem jobb lesz mint Marin), Moravekről nem sokat tudok, alig játszott. ZRII meg remélem az első repülővel megy vissza Br.-ba, cserébe 2 millióért.
Tőlünk is le kell passzolni pár játékost.

Baumjohannból kinézem, hogy jól beépül a csapatba, tudom ez túlzás, de anno 16 évesen Assauer a legnagyobb német középpályás tehetségnek tartotta. Mindenesetre ez a poszt hiányzott nagyon nekünk, az igazi 10-es.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.03. 15:03:14

@Rekordvizemeister: klose nemhogy nem életbiztosítás, hanem adok egy csokit annak, aki fejből megmondja az utolsó olyan igazán jó meccsét. én mindig bírtam a játékát, de nem lepődnék meg, ha már sosem lenne olyan, mint régen (bundás-szinten sem)
------
te mit olvastál baumjohann áráról?

@brodi: persze, nem léptek volna pályára meghatározó meccseken, meg sokat, de miattuk volt meg a pad. ez a mostani keret nagyon kevés. kiszedték belőle a második vonal mennyiségét, így meg a minősége se ér sokat.

baumjohannt el kellett adni, brenot meg kölcsön, de ottl-t és brenot pótolni kell, mert ez a keret most fasza - HA nincs sérülés.

brodi 2010.01.03. 16:22:50

@mocsing: elvileg teljes titok övezi a bizniszt, én olyan 2-3 millára saccolom. többet nem hiszem, hogy kicsengetne Magath.

Olyannyira nem léptek pályára, hogy Ottl talán ha a Juve elleni meccsen kezdett, amúgy jó ha 90 perce volt összesen. Posztján ott van Bommel, a szent tehén, Tymo, és ha minden kötél szakad Schweinsteiger is szűrhet egy-egy gyengébb csapat ellen, hazai pályán.

Tonit felesleges taglalni.

Baumjohann megtartása még jogos is lett volna, de gondolom ő nem akart várni arra, hogy még a két ballábas Pranjic is az SZTK-ban üljön. Magath meg szerzett ezzel némi BL rutint a kp. sornak.

Brenonak én konkrétan csak Hamburgban játszott meccsére emlékszem. Viszont az ő kidőlésével Braafheid maradt az egyetlen csere védő poszton, ezt találom egy kicsit aggasztónak. (Lell és Görlitz nem tényező)

Valahol még jogosnak is érzem az aggodalmat, de őszintén szólva szerintem egyik játékos sem fog hiányozni, úgy ahogy ősszel sem játszottak, úgy tavasszal sem játszottak volna Münchenben. pedig az év első felében sem kerülte el a csapatot a sérülés, talán ha 2-3 meccsen állt a holland rendelkezésére a komplett keret.

@Rekordvizemeister: klasszikus irányító majd Kroos lesz, addig inkább a szélsőjátékra ( és az amolyan mélységi irányítóként alkotó Schweinire) építi a taktikát Gaal.

Rafinhat egyelőre nem tudom hova tenni, nagyon nem hallani róla, más neveket dobál be a sajtó, de mondjuk egy Boateng kötve hiszem, hogy a VB előtt megpróbálja a müncheni túrát. Őszintén mondom, hogy meglepett leszek ha igazol vkit a Bayern...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.03. 18:03:59

@brodi: igaz, tényleg Kroos visszajön
Na, ő nagy erősítés lesz

Nem tudom, mennyi lehetett Bj,elvégre nincs sok pénzünk, ráadásul a Bayern ingyen szerezte és az ottléte nem növelte nagyon az árát. Tippelnem kellene, akkor 1.5 misi.

elber 2010.01.03. 22:47:08

én örülök a fejleményeknek, bár Bj-t sajnálom, de Kroos jobb lesz majd. A védelem gyengülése nem gond, mert Micho amit előad azt simán hozhatja Timocsuk is középen, sőt akár még jobb is lehetne. A csatár poszt meg szerintem nem rossz. Legalább nem két ugyanolyan karakter lesz majd a pályán.
A Boateng körüli eseményeket nem értem. Szerintem egyáltalán nem lennénk vele előrébb. Ráadásul nem is járna jól azzal ha idejönne. Ha már így lepacsiztunk a Rómával nem lehetne boltolni velük? Riise szerintem elkaristolna a baloldalon és akkor Badstuber mehetne vissza középre.

értelmetlen_nevű 2010.01.03. 23:02:13

@elber:
jaj ne. De Rossi persze jöhetne (olcsóért akár Totti is :D), de Riise nem Bayern szint.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.03. 23:21:19

@értelmetlen_nevű: De Rossit és Tottit felejtsétek el és inkább Riisét is. Én is hasonló véleményen voltam mint te a norvéggal kapcsolatban, de megyőzött. Nem egy technikai virtuóz, de nagyon jó kis focista. Rengeteget bír futni, alacsony hiba százalékkal játszik védekezésben és támadásban is és ráadásul valami eszméletlen ballába van. Szerintem simán elférne a mai Bayernban is.

értelmetlen_nevű 2010.01.03. 23:44:14

@popp:

Nem rossz focista, de akkor sem kéne. Túl sok volt mostanában az ilyen "nem is olyan rossz játékos" igazolás (Olic, Timoscsuk, Altintop, Pranjic, Braafheid), és ezek közül csak Olic jött be. Elhiszem, hogy a maga módján penge játékos, de nem hiszem, hogy sokkal előrébb lennénk vele.

Adjuk meg a lehetőséget a fiataloknak, de ha mégis igazolunk, akkor csak minőségi játékosokat. Riise-ről pontosan lehet tudni, hogy mire képes, és az mindenképpen kevés a Bayern céljaihoz (és anyagi lehetőségeihez) képest. Ettől függetlenül nem tartom rossz játékosnak, szerintem pont a Roma az ő szintje (ezt most nem sértésnek szánom).
Nyilván De Rossi nem jön a Bundesligába, de a helyedben egyáltalán ne lennék nyugodt a sorsát illetően.

értelmetlen_nevű 2010.01.03. 23:58:02

@mocsing: semmi, oda is írtam, hogy eddig csak ő vált be.
Szerintem nem klasszis, egyszerűen egy jó képességű focista, példás mentalitással. Nagyon szeretem, de ha BL-t akarunk nyerni, akkor szükség van olyan játékosokra is, akik képesek egyedül is eldönteni a meccseket. Jelenleg Ribery az egyetlen ilyen, esetleg Robben, ha nagyon jó napja van. (esetleg Schweinsteiger háromévente)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 00:16:00

@értelmetlen_nevű: De Rossi csak akkor fog elmenni Rómából ,ha küldik. Tudom szokás manapság felszínes hűség esküket tenni, de DDR többször és elég egyértelműen kinyilvánította hűségét. és nála ez biztos nem csak fázis. Meg kell nézni mit művel, ha gólt lő a Roma. Jaj a gólszerzőnek, mert Daniele pillanatok alatt a nyakába veti magát.

Amikor igazán szar szériában voltunk és egy utolsó perces góllal sikerült végül nyernünk Sienában, elsírta magát örömében www.youtube.com/watch?v=VWxlQkQjWRM . Ő tényleg egy régi vágású gyerek, mindene a Roma. Ugye te se szeretnél egy ilyen gyereket a csapatodban, amelyik ennyire szereti az anyaegyesületét.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 00:22:18

@popp: Az utsó mondat kérdés lett volna, na.

elber 2010.01.04. 00:44:35

Pedig Riise szerintem simán beférne, ráadásul meg van a kellő tapasztalata, BL szinten is. Elvileg képes a komplett baloldalt bejátszani ergo, Pranjic vagy pákó közül egy mehetne nagyon messzire. Szerintem van olyan jó lehetőség, mint Rafinha jobbra és Lahm vissza balra, igaz a brazil fiatalabb, de nem hinném, hogy jól jönne ki Lajossal meg nincs akkora tapasztalata, mint a norvégnak. Mellesleg nem sok játékos van akit reálisan el lehetne mozdítani pláne most télen. Mondjuk én eleve nem pártolom a ligán belüli igazolásokat.

DDR-re szerintem nincs esélyünk. Nem csak nekünk, de kb senkinek sem. Azon kevés olasz közé tartozik akit szeretek, de ő maradjon csak a Romában.

értelmetlen_nevű 2010.01.04. 01:10:58

@elber: Lehet hogy beférne, de ez inkább a jelenlegi keret kritikája. Rafinha-t én sem szeretném. Abban is igazad van, hogy nem nyüzsögnek a mozdítható szélső védők, de szerintem nem lennénk vele sokkal előrébb. Egyébként Badstuber szélen is megállja a helyét, én inkább valami jófajta belső védőt keresnék először. Ugye jelenleg van 3 db + Timoscsuk, de ebből Badstuber szélen játszik. Azért ez nagyon kevés, pláne ismerve Demichelis formáját.
@popp: nyilván szimpatikus DDR hozzáállása, kár hogy a Serie A-ban pazarolja el a tehetségét :)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 01:13:12

@popp: "és nála ez biztos nem csak fázis." - na ezt csak most vettem észre, atyaisten!

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 01:18:41

@elber: Mondjuk az biztos, hogy most télen nem adjuk Riisét, rajta kívül csak a Tonetto a ballábas szélső védő a keretben, fölötte meg eljárt az idő.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.04. 09:43:58

@értelmetlen_nevű: bocs, félreolvastam.

riise akkor se kéne, ha 25 lenne, 30 évesen meg pláne

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 10:12:20

@mocsing: Hámyszor láttad mostanában a vörit?

elber 2010.01.04. 10:50:52

Na látom nem értem el nagy szimpátiát az ötletemmel. Ezt az Altintop/7millió for Kolarov híresztelést hallottátok? Örülnék neki, bár lassan kezd elfogyni a pad, ha még Hamitot is elpasszoljuk.

Amúgy nem akarják eladni Görlitzet is egy rúd kolbászért? Mivel nyáron lejár a szerződése és nem igazán emlékszem olyan meccsre amin játszott is volna. A helyére lehetne felhozni a fiatalokat pl Kopplin, Contento.

Titi120 2010.01.04. 10:59:18

Én láttam Riise-t a Romaban is jónéhány meccsen, kétségkívül meggyőzőbb teljesítményt nyújt, mint a Poolban.
Más kérdés, hogy nálunk csak szükségmegoldás lehetne, elvégre, Lahm és Badstuber is jobb nála, ergo, ha utóbbival a védelem közepén is számolunk hosszú távon, akkor is elvárnám a klubvezetéstől, hogy olyan játékost hozzanak a szélen megüresedő helyére, aki legalább hasonló teljesítményre képes, mint az ártatlan tekintetű német.

Egyébként Breno kölcsönadásával nagyon kevesen maradtunk hátul, vagy Van Gaal megint talált a kredenc mögött egy újabb Badstubert, vagy igazolni fognak még a télen, mert jelenleg 5 valamirevaló védőnk van, akikből egy a katasztrófális Demichelis, egy meg az egyelőre még mindig zsákbamacska Braafheid.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 11:08:43

@Titi120: Lahm feltétlenül jobb, de amit én láttam Badstuberből az alapján ő nem.

Titi120 2010.01.04. 11:10:31

@elber:
Szinte biztos vagyok benne, hogy a Lell - Görlitz párossal LVG is annyira számol hosszú távon, mint mi, azaz semmenyire. Legalábbis az ősszel összesen kettőjüknek jutó 34 másodpercnyi játékidő erre enged következtetni.

Kolarovnak viszont annál inkább örülnék, de olvastam bizonyos az olympiacosos Vassilis Torosidis -ről is, akit figyel a Bayern a Liverpoollal, Juventussal, Atletico Madriddal együtt, szintén jobbhátvéd.

További jó hír, hogy a Bayern II-ből utazik Dubaiba három fiatal is (Ekici, Alaba, Contento).

elber 2010.01.04. 11:29:03

@Titi120:
Erről a Torosidisről most hallok elsőként. Gyorsan utánna néztem, elvileg már túl van az egész jó játékos státuszon. Kéréds, hogy egy görög mennyire szeretne a Bundásba jönni.

Sajnos nem láttam egy Stuttgart meccset sem idén, csak összefoglalókat. Niedermeier, hogy teljesít náluk? Lenne értelme visszahívni, vagy nála nem jött be ez a kölcsönbe adás?

Titi120 2010.01.04. 11:36:41

@elber:
Ahogy utánanéztem, sokat a Stuttgartban sem játszott idén, 5 bajnoki meg 1 BL - meccs jutott neki, ami nem ad okot a bizakodásra.

elber 2010.01.04. 11:43:44

@Titi120:
Kösz az infot.
Hát ha ebbe a VFB-be sem fér be akkor sajnos belőle sem lesz alapember nálunk. Remélem Breno meg Ottl azért játszik majd rendszeresen.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.04. 11:49:01

@popp: különösebben sose hatott meg, amikor vkinek van egy szezonja 30 évesen, ráadásul nem is topcsapatban. láttam eleget a pool-ban, a roma-ban keveset, de mondom még egyszer, szerintem sokat nem oszt, vagy szoroz, ha 30 évesen van egy jó éve, de az se, ha másfél.

riise nálam a norvég jörg böhme. van egy baszott jó bal lábuk és képesek rohangálni egész meccsen. vagy ha úgy tetszik, legyen ő a norvég christian pander, őt sokan többre tartják, mint böhmét.

badstuberrel meg nem nagyon érdemes összehasonlítani, mert pont 9 év van köztük.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 11:56:43

@mocsing: Azért az első liverpooli éveiben nem volt rossz. Nem puszira került a vörösökhöz sem és nem ajándékból húzott le hat évet ott. Egyébként amikor Romába jött én is kábé azt gondoltam róla, mint most te. De így sem nevezném egy szezonos játékosnak. Az lehet, hogy nem topcsapat játékosa, de ami a Serie A-ban elég egy jó teljesítményhez balhátvédben, az elég kell, hogy legyen a bundásban is, a Bayernben is. Amúgy tavaly és az ominózus öngólja előtt a 'Poolban is megállta a helyét a bl-ben.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.04. 12:05:22

@popp: nem egyszezonos játékos, az mondjuk grafite, hanem 30 évesen kijön belőle másfél jó év és akkor arra emlékszünk. én meg nem csak arra, ennyi. átlagos, balbunkóban hozza a közepest, de semmi extra a baszott nagyot lövő baloson kívül. 30 évesen ajándékba se kéne. pranjicnál nem rosszabb, de ha őt láttam volna a leigazolás előtt, róla is azt mondtam volna, h nem kéne. persze ő nem is 30.

nem bajnoki címért küzd és nem a BL-negyeddöntőbe akar évente bejutni a csapata minimum, és úgy fest, h egy darabig nem is fog. szerintem ez jelentős különbség.

"ami a Serie A-ban elég egy jó teljesítményhez balhátvédben, az elég kell, hogy legyen a bundásban is, a Bayernben is"

ezt asszem, a hátamra tetováltatom

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.04. 12:11:23

@elber: A Bayern 7 milliós Kolarov iránti érdeklődéséről hallottam, az Altintop csere viszont új nekem. Bár olyan helyzetben van a Lazio, hogy körülbelül bárki erősítés, de ez szerintem bőven a bajoroknak lenne jó csere, nem a rómaiaknak.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 12:17:04

@mocsing: Idén az EL-be tartunk a nyolc közé, de ezelőtt évekig realitás volt a bl negyeddöntő és jövőre ismét könnyen az lehet. Az biztos, hogy a Roma nem sokkal rosszabb csapat ám a Bayernnél, annyival semmiképpen nem mint ti gondolnátok, sőt én elfogultságomban azt mondanám, hogy egyáltalán nem. És ez a tény ;-) az anyagi lehtőségek közti különbséget elnézve nem rátok hízelgő.

balu11 2010.01.04. 16:05:46

az eredeti témához (bocs az nso-s forrásért, de mivel csak átvették, nem kamuzhatnak):
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/bundesliga-mesut-ozilt-valasztottak-az-oszi-evad-legjobbjanak-2012031

nem rossz, 21 évesen

(2 napja láttam élőben Riise öccsét a Fulhamben játszani, kb. ő volt az egyetlen, aki igazán hajtott a meccsen, nagyon szimpatikusan játszott, és nem is ügyetlenül... lehet belőle valaki...)

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.04. 17:36:20

@balu11: Az EL meccseken egymás ellen játszott a két Riise. Rómában úgy egyenlítettünk, hogy a nagy Riise bombájába beleért a kis Riise és róla pattant be :-D.

Titi120 2010.01.05. 18:04:45

Molinaro a Stuttgartban (kölcsön).

Kellett ő már a Bundesligának, mint egy falat kenyér ...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.06. 14:50:17

ribéry egy kibaszott nagy vicc a lábujjaival együtt

avenger13 2010.01.07. 01:45:22

@mocsing: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem tudom. nekem volt már hasonló problémám, és ha durván benő a körmöd, akkor a lábadra is nehezen tudsz ráállni. végül úgy sikerült több év és műtét után orvosolni a problémát, hogy a körömágyamat is kivágták két oldalt a lábujjaimon, így oldalt már nem nő be a körmöm. utána viszont megint nem tudsz járni egy darabig, és nem kicsit fáj. szóval ebben a helyzetben meg tudom érteni. azt, hogy mikor alkalmas játékra valaki azt az orvosok és az edző dönti el. azzal ribery csak magának árt, ha nem játszhat. egyrész az árát, másrészt a jövőbeni fizetését cseszi el, a vbre úgyis kiviszik ha egészséges.

popp · http://koncertblog.com/ 2010.01.07. 02:50:11

@avenger13: Persze írkálják, hogy már rég le van vajazva a madridi szerződés: Ha így van, akkor ezen az se változtat, hogy nem játszik. A vébé formája meg nemigen függ attól, hogy most mit csinál, sőt jobb lehet, ha nem hajtja szét magát a szezonban. Ronaldo páldául alig játszott a 2002-es vébé előtti 2-3 évben, aztán vébén nem is ment neki olyan rosszul. Ezzel együtt én sem hinném, hogy nem akar játszani.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.07. 12:20:30

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ezt te sem írhattad komolyan. gondolod, h lábujjpanaszokra hivatkozva akar a lelátón ülni nyárig?

nerlinger nyilatkozta amúgy, h kizárja új igazolások érkezését. rá fog baszni van gaal.

értelmetlen_nevű 2010.01.07. 12:32:37

@mocsing: nekünk van a legkisebb keretünk a bundesligában, Lell-el együtt 21 fő.
Ez Ribery téma meg egyre jobban idegesít, én nagyon örülnék ha maradna, de ha mindenképpen menni akar, akkor takarodjon minél hamarabb.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.07. 12:41:40

@értelmetlen_nevű: "Lell-el együtt 21 fő" :D

gecik vagytok amúgy Lell-lel, valószínűleg nem rosszabb pl görlitznél, csak neki elég volt ellébecolni a karlsruhéban, lellt meg itt szapulta mindenki.

ribéryhez annyit tudok hozzátenni, ami a múltkori kicker-cikk címe volt: Riberys Nachfolger heißt Kroos

egyelőre fikció, de még belegondolni is rossz, h kroos jövőre egy mp-ig is hátrányba szorulna a francia miatt. btw, egyszerre a pályán elképzelni mondjuk ribéryt, robbent, kroost, meg schweinsteigert - hát, nemtom még egy csatárral is neccesen hangzik

értelmetlen_nevű 2010.01.07. 12:53:22

@mocsing: tényleg kíváncsi lennék Lell-re valami kisebb csapatban, de szerintem abszolút pályát tévesztett.

Kroos meg eléggé más jellegű játékos, szerintem Ribery és Robben egy kicsit ütik egymást. Mostanában ritka, hogy két ennyire támadó felfogású szélső egyszerre legyen a pályán. (nem mintha mostanában fenyegetne ez a veszély)

Ha nem igazolunk, akkor az kb. azt jelenti, hogy van Gaal nem hisz az idei BL szereplésben (és ez is a realitás). A Bundesliga pedig ezzel a kerettel is behúzható.

2010.01.07. 14:05:23

@mocsing: Az Amateure-ből három tehetséget rendelt fel a nagy csapathoz van Gaal, s vitt magával a dubaii edzőtáborba, nem kizárt hogy valamelyik (ha nem mind) profi szerződést kap. Igazából közülük a 19 éves Diego Contento csapatba építésének lenne meg a legnagyobb racionalitása, ugyanis a balszélső védőposzton fejti ki munkája döntő részét, s bár gőzöm sincs mire képes, de ha beválik, Badstuber visszatérhetne eredeti szakterületéhez középen, ami a Demichelis bizonytalanságaiból eredő problémákat is egy csapásra megoldaná. Az hogy van Gaal jó érzékkel nyúl fiatal labdarúgókhoz, nem egyszer igazolást nyert, hogy ezúttal is sikerül a fennálló hiányosságok kezelésére e forrásból meríteni, éspedig hatékonyan, az heteken belül kiderül.

Lojzi_ 2010.01.07. 14:34:21

@mocsing: Nincs ezzel baj. Valszeg Schweini védekező(bb) szerepkört kapna, feltéve, hogy mind a négyen egészségesek. (Ha már egyikük sérült, akkor kellenek azért ezek az arcok, hogy legyűrjük legalább a Bochumot.)

Én személy szerint megtartanám a franciát, visszahoznám Kroost, valamint igazolnék még egy klasszis középpályást és rotálnám őket. A német kupában, meg a BuLi gyengébb csapatai ellen mehetne Schweini, Müller és Kroos, a nagyok ellen meg a BL-ben Robben, Ribéry, plusz az érkező klasszis. Aktuális forma, sérülések, mérkőzésállás természetesen változtathat ezen.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.07. 14:48:51

@Isarsturm: részemről pesszimista vagyok ez ügyben, nem létezik, h egy év alatt találunk a tarcsiban három olyan játékost, aki a Bayern-kezdő szintje körül mozog. de drukkolok azért. nem láttam még contentot játszani.

@Lojzi_: schweinsteigerből védekező középpályást csinálni botorság lenne, márpedig ő a legesélyesebb arra, h csk lesz bommel hazaküldése után, helye tehát lesz a csapatban. egy az egyben védekezni viszont nagyon nem tud.

a vkp poszt amúgy is kezd lassan egyre égetőbb lenni, bommel a sztár a poszton, cseréje meg kb nincs, csak a fantasztikus ukrán

nyilván nem fog amúgy maradni ribéry, ami egyre kevésbé érdekel így, h kroosról kiderült, nem csak tehetség.

brodi 2010.01.07. 18:52:25

@mocsing: a hertha ellen bastian volt kinevezve vkp.nak, de hosszú távon nem bírná el a csapat azon a poszton, ez egyértelmű. Ellenben ha lenne mellette egy robotoló, harcos, akkor tudna szerintem igazán kibontakozni Schweini és optimális megoldás lenne a klasszikus irányítónk mögé, 4-3-3-ban. amolyan xabialonsos, pirlos( bocs, schweini) szerepkörben. Így én mindenkit el tudnék helyezni, akár még a maradó riberyt is.

Contentot én a Schalke és Salzburg ellen láttam, kb 1 órát összesen, ez alapján nem lepődnék meg, ha számolna vele Gaal, főleg, hogy eggyel kevesebb németünk van, mint amennyit előír a liga. Asszem Ekicinek és contentonak is van német útlevele.

Riberyt meg felesleges szapulni, nagyon buta sérülése van és nem is látom rajta azt, hogy ő annyira menni akarna, eleddig minden hivatalos hír (sajtótájékoztatók, fcb.de) arról szólt, hogy bőven szeretne maradni. az ügynökök keverik a szart, de ez nem meglepő, akárcsak a marca, as kombó hadjárata. ha végül elmegy, hát elmegy, elég biztató az az út, amin lépked a Bayern. Gaal nem erre az évre tervezi a nagy durranást, ez biztos.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.01.07. 20:28:27

@brodi: én egyelőre olyat olvastam, hogy a marad-e münchenben kérdésre warum nicht?-tel felelt, ami kb olyan, mintha nem válaszolt volna

(contento és ekici is német, müncheni születésűek asszem mindketten)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2010.01.07. 20:59:26

Tarkón kéne lőni Özil menedzserét.
Brémában is kezdi már a pókerezést.

Lojzi_ 2010.01.07. 21:22:44

@mocsing: @brodi: Direkt nem vkp-t írtam, hanem "védekező(bb) szerepkör"-t, ami nálam nem azonos.
Így adott esetben egy 4-4-2-nél lehetne a belső középpályások egyike egy klasszikus romboló oldalán támadóbb szerepkörrel, de nem gyémánt csúcsaként, hanem hátrébb kissé.
A másik lehetőség, hogy egy csatár mellett három zsugás és Schweini a támadószekció, akik közül ő lép vissza az igazi vkp mellé labdát gyűjteni, de ha megvan, akkor irány előre a sűrűbe.
Bármelyik felállás nagyon feküdne neki, mert a sebessége és a lövőkéje nem olyan rossz, de azért vissza is tud érni.
Egyedül nem bíznám rá a szűrést, irányítani és a szélre meg mindig kevésnek bizonyult egy két fellángolástól eltekintve.
Amúgy is olyan játékos, mint már többször írtuk itt is, aki minden poszton úgy játszik, mint a társa. Egy jó romboló mellett jól védekezne ő is, egy-két jó zsugás között meg kapura csűrhetné a lecsurgókat, meg ideális társ lenne a gyors kényszerítőkhöz, technikailag megbírja.

Ő lehet a kapocs a két csapatrész között..

Én azt szeretném, ha ő lenne a következő öt évben a leggyengébb középpályásunk, a zongoracipelő srác.
Igazából Robben és Ribéry mellé kell még Kroos, meg egy nemzetközi klasszis romboló. (Ha valamelyik menne, akkor ugyanez a minőség kell a helyére és akkor még a padról szó sem eset. Onnan sem Altintopot, vagy Pranjicot kellene beküldeni, ha a többieknek nem megy...)

Vul-Kahn 2010.01.10. 15:47:36

Der 1. FSV Mainz 05 hat den Ungarn Adam Szalai von Real Madrid ausgeliehen. Der Tabellenneunte einigte sich mit den "Königlichen" zudem auf Kaufoption bis 2013.

Lojzi_ 2010.01.10. 21:44:08

Heinrich!

Mikor utoljára szóltam, hogy második oldal, akkor azt mondtad, hogy az ősz-értékelő poszt már be van tárazva. Ehhez képest megint a második oldalra szorultunk és a nyakunkon a tavaszi nyitány....

Titi120 2010.01.10. 21:49:39

@Lojzi_:
Ne szarozzunk, lincseljük meg ! :)

acdcisti 2010.01.11. 19:15:59

Igaz hogy csak Bild szintű pletyka, de akkor is jót röhögtem rajta: a HSV állítólag le akarja igazolni Lellt (!!!). Emberek, mi van itt?:)))

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.13. 08:00:11

Elvileg persze csak szóbeszéd, de a Lazio figyeli Van Buyten játékát. Tudtok erről valamit, vagy egyértelműen csak egy menedzser feldobta megforgatni a nevét?

acdcisti 2010.01.13. 09:21:45

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: lehet, hogy figyelik... lejáróban a szerződése. De jól játszik az idén, van Gaal egyik kedvence, szerintem megpróbáljuk megtartani (s nem látok rá okot amiért csapatot váltana).
Attól még figyelni persze lehet.
Viszont Lellt adjuk :) Bár ha tőlem függne én inkább Görlitzet adnám :)) vagy inkább mindkettőt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.01.13. 10:01:17

@acdcisti: Köszönöm, elég a Laziónak Siviglia és Diakité mint ballaszt. :)

avenger13 2010.01.14. 13:29:05

Contento profi szerződést kapott, és Alabával és Ekicivel is tárgyalnak. Ez azért elég szép. Visszajön kroos is, vége lesz talán a "zsoldos" érának.

Robben meg kérte Riberyt, hogy ne menjen el. :D
süti beállítások módosítása