Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ezt most nem lehet elsikálni!

2009.12.02. 11:10 _benito

Bundaügy van Magyarországon, ami tulajdonképpen szót sem érdemelne, ha az NB I.-ben vesztegettek volna meg néhány délszláv megélhetési sportolón keresztül magyar játékosokat. De sajnos most nem csak ennyiről van szó, érintett több magyar utánpótlás-válogatott is, ez pedig már egészen más sztori innentől. Mert egy dolog eladni egy olyan meccset, amin 472 néző van kint, egyébként sem érdekli a kutyát sem, és a világon semmin nem változtat, bármi is lesz a végeredmény. Az meg egy másik, amikor a játékos bekerül hazája válogatottjába, és pénzért cserébe leereszkedik az egri vár katakombáiba Hegedűs hadnagy mellé, hogy a lőszerraktáron át becsempéssze a várba a törököt. Hát az ilyennel bitóra, de rögvest.

Egyre biztosabb, hogy ezt a dolgot most nem lehet elmismásolni. Ha a magyar futball már nem is, a válogatott azért még mindig jelent annyit (különösen az egyiptomi tudományos fantasztikum fényében), hogy az emberek ingerküszöbét átlépje. Most feszülten figyel mindenki, várja az első lebukásokat, hogy a csapásra készen tartott furkóval lesújtson az illetékesekre. Addig is, amíg ezt megteheti, egy másik aspektus.



Tegnap sajtótájékoztatón jártam, ahol az MLSZ ismertette 9 pontból álló akciótervét arra vonatkozóan, hogy milyen lépésekkel szeretnék megtisztítani a magyar futballt (szerintük igenis lehetséges gyökeresen kiirtani a játékból a csalókat). Elhangzott többek között, hogy mindenki figyeljen fokozottan, mit ír le, mert szervezett bűnözői csoportok állnak a másik oldalon, úgyhogy nekem például ma reggel már minden X5-ös rohadt gyanús volt, ezért különösen keményre sodortam a kezemben tartott Nemzeti Sportot.

Csak azért vettem meg az újságot, mert egyrészt imádom, ahogy az ólomfesték beleivódik az ujjaimba, másrészt pedig a tegnapi eseményen beszéltem egy nso-s emberrel, akitől azt tudtam meg, hogy érdemes lesz megvenni a mai újságot. Vajda György, a sportnapilap munkatársa másfél éve rendelkezik egy listával, amin bundázó játékosok, megvett meccsek, összekötők, Keyser Sose és Hókuszpók szerepelnek. Engem mondjuk szolidan érdekelt az is, hogy ha van egy ilyen listája másfél éve, akkor miért ült rajta, miért nem jelentette fel az összes rajta szereplő embert, de ez már kevésbé fontos. (A világon semmi új nem derült ki a mai sportnapilapból)

A bundaügy most meglehetősen egyszerű történetnek indul: vagy mindenki bukik, vagy senki. Csak el kell kezdeni dönteni a dominót, az első bedőlő úgy fog énekelni, hogy csak győzzék jegyzetelni. Már csak őt kell megtalálni a jelenleg A haza szent, és a Címeres mez mindennél többet ér típusválaszokkal nyilatkozók között. Mert van köztük, már ezt is tudjuk. Na, őket nem irigyeljük, mert reszkető pöccsel már most fogalmazzák, hogy a vak árváknak tett fogadalmuk miatt kellett annyira a pénzt. Esetleg korpa közé keveredtek, és már nem volt számukra kiszállás, megfenyegették őket, a családjukat, izé.

Ezt most valószínűleg nem lehet elsikálni, pedig megpróbálták. Van itt ugyanis egy apróság, amiről eddig meglehetősen kevés szó esett annak ellenére, hogy elég nyilvánvaló a kérdés. Vajon tudott-e a szövetség a vesztegetési kísérletekről? Létezhet, hogy nem tudtak róla? Tegnap a sajtótájékoztatón Kistelekinél ott volt Várhidi jelentése a 0-8-ról, és elmondta, egyetlen szóval sem említi benne, hogy gyanús lett volna neki valamelyik játékosa teljesítménye. Csak azt, hogy szar volt, de hát ahhoz nem kell a mágnestábla bűvészének lenni, hogy az ember egy 8-0 után megállapítsa. Más kérdés viszont, hogy Vass Ádám azt mondta, a walesi vereség után igenis szólt a kapitánynak az esetről, akit teljesen összetört a hír. 

Többször volt alkalmam beszélni Wilco van Buurennel, kedves, barátságos arcnak tűnt. Szakmai hozzáértésének nincs köze ahhoz, hogy bár két lábbal taposta, gyalázta az angol nyelvet, az egyik jelentése alján talált annyi helyet, hogy odabiggyessze: Hja, és az egyik játékosunkat megpróbálták megvesztegetni. Az MLSZ azt mondja, a holland nem szólt semmit, én pedig hiába hívtam fel, nem volt hajlandó semmit mondani, pedig tényleg nem voltunk rossz viszonyban, még egyszer megosztott velem egy olyan információt is, amit megkért, hogy ne írjak meg. Nem írtam meg, mégis csak annyit mondott, nem akar semmit mondani erről az egészről. Annak ellenére, hogy már nem MLSZ alkalmazott, a lojalitását pedig kirúgásának módja tehetné próbára, hiszen másfél hónappal élete legnagyobb lehetősége előtt úgy takarították el a posztjáról, mint a huzat.

Vass azzal kavart vihart, hogy elmondta (amit aztán Somodi Bence is megerősített), ismerték a telefonálót. Tudták, ki az. Ha tehát feltételezzük, hogy az ügy kirobbantásában kulcsszerepet játszó bresciai légiós nem hazudik, akkor a szövetségnél igenis tudtak arról, hogy mi történt a háttérben. Teljesen felesleges összehasonlítgatni a Walesben pályára lépő csapat keretét az U20-as vébére utazókkal, mert előbbi U21-es selejtező volt, ráadásul ugye közben új kapitány is lett, aki hozott néhány olyan embert, aki korábban a keret közelébe sem került (köztük a vb egyik legjobbját, Szabó Jánost).

Csak annyit tudunk biztosan, hogy a wrexhami öltözőben kiborulás volt, kiabálás, vádaskodás. Az nb1.hu a meccs után azt írta, hogy egy „fiatal kora ellenére rutinos játékos” (ez valószínűleg Vass Ádám lesz, hiszen ő már a nagyválogatottban is szerepelt, évek óta felnőtt csapat tagja az olasz másodosztályban) azöltöző közepére vágta a mezét, és így szólt: „Elmentek ti a büdös kurva anyátokba, szemét bundás bagázs... Tudjuk, hogy múltkor is eltippmixeltétek a meccset, most is ezt csináltátok, de garantálom nektek, hogy ez utoljára fordult elő!” Ezután az akkor kispados Somodival úgy próbálták garantálni, hogy többet ilyesmi ne fordulhasson elő, hogy elmondták a kapitánynak, amit tudtak. Az információ azonban látszólag itt elakadt, a holland lenyelte. Hihető-e?

Vass Ádám valakinek címezte, amit mondott, nem a levegőbe beszélt. Neveket is mondott Wilco van Buurennek, mégsem lett ügy a dologból. Az a bizonyos NB I.-es játékos, akire utalgatnak, a mai napig játszik (elhangzott ugye egy ilyen, hogy „P.róbaképp nevezzük Tibornak”, az első szóban levő pont után pedig már nem nehéz megtalálni azt a P. Tibort, akiről – ne tagadjuk – azonnal elhiszi mindenki, hogy sáros). Közben ki-kinyitják a szájukat itt-ott, egyre több nevet hallani, de amíg senkiről nem bizonyosodik be semmi, addig csak vádaskodás, semmi több, ezért mi sem kezdjük el felsorolni, ki mindenkiről hallottuk, hogy benne van a buliban.

Egyelőre nagyon kevés ember van, aki valóban tud valami biztosat. Sajnos nem tartozom közéjük, a vádaskodásoknak pedig azért nem szeretnék teret adni, mert amíg senkiről nem bizonyosodik be, hogy a csalánozók szintjére süllyedt, addig kifejezett köcsögség leírni a nevét.

179 komment

Címkék: több mint foci válogatott bunda

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr231568416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xavi06 2009.12.02. 16:38:48

@_benito: P.T. már Fehérváron is vicces dolgokat művelt, lehetett hallani ezt-azt elszúrt bundameccsekről, ami után volt baj minden szempontból...
Akire meg te gondolsz, az az, akire sztem mindenki gondol ha a magyar futballba leginkább beéppült délszláv vonal jön szóba... és még van összefüggés is a fenti kettő között... és nem is csodálkoznék semmin se...

Dunyi az Agilis 2009.12.02. 16:40:13

@balu11: De én ám!

@zsakfos: Közel volt, de nem talált :o)

flea 2009.12.02. 16:42:20

ha már címek: nickem pont inda kukac googlemail

Dunyi az Agilis 2009.12.02. 16:42:26

@zsakfos : De fasz vagyok, most esett le. Akkor jól sejtettem, hogy Te vagy az :o)
Ahogy így mondod, Essvánka nekem is mindig gyanús volt, főleg a Hamza elleni vesztes meccseken (vagyis egy kivételével az összesen...)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.02. 16:46:14

@balu11: Igen, egyetértek, ezért kellenének konkrétumok, addig viszont veszélyes a találgatás.

OFF: Ugye lesz EL poszt? Kérdem ezt minden laziale és romanista nevében. :) ON

mizrolist 2009.12.02. 16:47:46

@nadivereb: a probléma az, hogy bizonyítékok nélkül megnevezni bárkit a bundázók közül simán bírósági üggyé válhat rágalmazásként.

nadivereb 2009.12.02. 16:54:16

@mizrolist: Ugyan már, ha mindenkit beperelnének, akik netes fórumokon bundával vádoltak meg játékosokat, akkor a jogászok tíz évig nem aludnának.
Amúgy pedig ha valakinek nincs bizonyítéka és/vagy nem teljesen biztos a dolgában, akkor miért lebegtet neveket/kapcsolatokat/információkat? Mondja azt, hogy ez és ez nekem nem tetszik, vagy hogy gyanúsan játszott valahol. Ha viszont valakinek bizonyítéka van vagy teljesen biztos valamiben, akkor úgy tudom, hogy állampolgári kötelessége azt bejelenteni.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2009.12.02. 16:55:27

El lehet sikálni nyilván, nagyon valószínű hogy ez nem kizárólag a résztvevő focisták érdeke, de azoknak a fiataloknak, akik nincsenek benne (de tudták, vagy sejtették), borítani kell.

Ellenkező esetben
- elveszítik azt a szimpátiát, hitet, szeretetet ami körülveszi őket, azt amiért érdemes megdögleni a pályán.
- nem lesz olyan kihagyott helyzet, rossz passz, beszopott potyagól, játékos, meccs, ami fölött ne lebegne a sötét gyanú (ha senki sem bűnös, akkor mindenki az).

Ez a tét.

nils_h 2009.12.02. 16:56:26

@balu11: sztem nem sarkítasz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.02. 17:00:51

@balu11: @popp:

Ez a "csótány-szabály": ha egy lakásban (épületben) fölbukkan egy csótány, ott minimum száz is él.

Ha egy ilyen témában belebeg a gyanú árnyéka is, ott valami bizonyosan történt. (Máskülönben senkinek sem lenne érdeke, hogy olyasmit terjesszen, ami senkinek sem előnyös.)

flea 2009.12.02. 17:01:19

@nils_h: mondjuk úgy, hogy nem nagyon. Koman szerintem tiszta, és van Buuren meg Várhidi is csak tudták, de nem hiszem, hogy benne is voltak. Nem érdekük.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.02. 17:04:37

bocs, nem fogok senkinek privátban sem neveket mondani, nyilván.

füligjimmy77 2009.12.02. 17:05:05

Ja, még valami eszembe jutott. A bejegyzés címe: Ezt most nem lehet elsikálni.

A témában nyilatkozott Mészöly Géza, és Bognár Görgy. Ennyi.

bitadani 2009.12.02. 17:09:17

azt nem értem (és akkor itt nem nevekről lesz szó, hanem a dolog módszertanáról), hogy egy 8:0 úgy alapból nem gyanús?

ha a MU kikap 3:1-re a Portsmouth-tól, vagy az Inter a Cataniától, senki nem gondol csalásra, pedig egy ilyen eredmény eltalálása is simán hozhat húszszoros pénzt, amit el lehet osztani. de két, tegyük fel, közel azonos tudású csapat meccsén a nyolcgólos különbség nem szúr szemet a hazai és a nemzetközi szövetségnek, a kapitánynak stb.? ez tényleg nehezen hihető.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.02. 17:11:23

@bitadani:

Hiába szúr szemet, ha nincs bizonyíték.

Nekünk is szemet szúrt, dehát mit tudtunk mondani?

balu11 2009.12.02. 17:19:19

@bitadani: azért a fociban igenis benne vagy, hogy minden 50. meccsen az egyik csapat megszórja a másikat, még ha csak kevesebbel is jobb. Csak azért mert egy meccsen 4-nél többel nyer az egyik csapat egyből gyanús? Nagyon erős elgondolás, és veszélyes is szerintem. Nem volt még 2 hete a PL-ben egy bizonyos T'ham-Wigan...

(+ Azért ha kicsit belegondolunk, és eljátszunk a gondolattal, hogy szervezünk egy budameccset, milyen eredményt terveznél, ha mondjuk lebukni sem szeretnél? Sztem nem a 8-0, 9-1, ... jut eszedbe először.)

@Csöncsön: ez gyakorlatilag = azzal, hogy "nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél." Ez a legrosszabb irányba vivő hamis általánosság, amit ismerek.

(vagy csak a bizonyítékokban hívő optimista, és a jelekből már olvasni tudó pesszimista vitáját folytatjuk :))

szemeteske 2009.12.02. 17:22:07

Már nem tesznek ólmot a festékbe.

bitadani 2009.12.02. 17:24:05

@Csöncsön: nem tudom, tényleg. de abban, hogy a kirívóan nagy összegű fogadásokat már tíz éve is nyomon követték, biztos vagyok. ahogy abban is, hogy itt milliók mozogtak egy-egy (fogadási szempontból ráadásul totálisan érdektelen utánpótlás vagy kupaselejtezős) meccs kapcsán.

és közben úgy hiszem, hogyha ma föltolnék a bwinen akárcsak kétszázezer forintot arra, hogy a Lazio este 16:3-ra leveri a Salzburgot, majd ez megtörténne, holnap reggel bekopogna hozzám valamelyik hatóság.

az én fejemben eddig az a kép élt, hogy a bundameccseken legfeljebb meglepő, de nem döbbenetes eredmények születnek - épp azért, hogy ne legyen feltűnő. ha ugyanis (a fogadási összegek váratlan növekedésén túl) ordít egy meccsről, hogy csalás, akkor azért csak eljár valaki. és megkeresi a bizonyítékokat.

Bengusz 2009.12.02. 17:24:53

A bunda meccs nem feltétlenül azt jelenti, hogy megdumáljuk az ellenféllel, hogy rámoljanak nekünk hatot.
Ellenben, szarul játszunk magunk ellen fogadunk és erről nem szólunk az ellenfélnek, aki ugye emiatt nem tud róla és esetleg úgy játszik ahogy címeres mezben( vagy akármilyen mezben) illik, akkor ők simán megszórhatnak minket, mert nincs megszabva, hogy hány gólt ildomos lőni. Szóval nem azt mondom, hogy bunda volt, csak nem feltétlenül kell túl bonyolítani a dolgot.

bitadani 2009.12.02. 17:28:05

@balu11: erre tkp. "válaszoltam" feljebb. nagyon is furcsállom, hogy miért 8:0, és miért nem 4, amikor utóbb is igen jól fizet.

és nem mondom, hogy nincsenek meglepő, de valóságosan kialakuló (és nem megvett) eredmények. de gyanakszom, ha vki sokat kaszált azzal a 9:1-gyel, aminek a kiderítése ma már tényleg másodpercek dolga.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.02. 17:30:41

@bitadani:

Igen, ha jól értem a fejleményeket és nyilatkozatokat (ami egyáltalán nem biztos), akkor éppen ilyen típusú módon küzdött a FIFA a fogadási csalások ellen, és éppen erről a módszerről derült ki most, hogy nem működik jól. Hogy miért nem, azt nem tudom pontosan.

Szerencsére még sohasem volt kapcsolatom alvilági figurákkal.

bitadani 2009.12.02. 17:58:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Hát, nekem a P. Tibor itt esküdözött egész délután a telefonba :D

sandinista 2009.12.02. 18:03:58

OFF
@Dunyi az Agilis: Jogászbajnokság-kibeszélősóvá alakul a komment-tér, vagy mifasz?

ON
Mindenkinek érdeke hallgatni. Aki benne van, azért, aki meg nem, annak meg azért. Aki meg esetleg kérés nélkül borítaná a szaros vödröt, az pont olyan mintha egyúttal be is állna alá. Remélhetőleg a hamis tanúzás, mint tényálladék azért majd beugrik egy-egy arcnak. Innentől a kérdés már csak annyi, h a nyomozó hatóságot mennyire tudja körbefonni a polip.

casaubon 2009.12.02. 18:20:08

azért azt se felejtsük el, hogy nemcsak olyan bundáról volt, van szó, amikor meccseket adtak el. pl. fogadok arra, hogy a második félidő első húsz percében lesz kiállítás a vendégcsapatból. ez általában elég jól fizet. felteszek rá mondjuk tízezer eurót, az még nem túl feltűnő, és 6-szor, 8-szor annyit is fizethet (nem néztem most utána). aztán megbeszélem az egyik játékossal, hogy a fele az övé. ő meg irgalmatlanul felrúg majd valakit. de lehet így fogadni sárga lapra, szögletre stb.

nadivereb 2009.12.02. 18:32:18

@casaubon: Ja, nemrég néztem, hogy egyes helyeket gyakorlatilag bármire lehet fogadni. Hány szöglet lesz, hány bedobás lesz, lesz-e szöglet a hosszabbításban, kihasználják-e a csapatok a cserelehetőséget, lesz-e kapuscsere, ki kezdi a meccset. Állítólag még arra is lehetett fogadni a vb előtt, hogy megzavar-e meccset pucéran berohanó szurkoló.
Ezeket sokkal könnyebb befolyásolni, többet lehet nyerni és kisebb a lebukás esélye is. Nem is értem, hogy miért meccseket adatnak el, amikor elég lenne megkérni őket, hogy a hosszabbításban rúgják már ki a labdát az alapvonalon háromszor.

bitadani 2009.12.02. 18:36:36

@casaubon: persze, egy 8:0-át különösen nehéz lezsírozni úgy, hogy nincs benne az ellenfél, aki lehet, hogy a hatodik után megunja vagy akár még egy kilencediket is. ezért is lenne jó, ha mielőbb kiderülne, hogy egy-egy játékos csalt, vagy csak egy-kettő nem...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.02. 18:49:31

@jasztreb: na, ezt pont elárulom neked, ez bizony porsche vili :)

poolfanati 2009.12.02. 18:59:54

„Elmentek ti a büdös kurva anyátokba, szemét bundás bagázs... Tudjuk, hogy múltkor is eltippmixeltétek a meccset, most is ezt csináltátok, de garantálom nektek, hogy ez utoljára fordult elő!”

hát ez szebb mint a Himnusz vagy a Nemzeti dal.
most komolyan.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.02. 19:06:38

@poolfanati:

Na végre egy ember, aki ért az esztétikához!

(Nem tudod, hogy Crouchyval mi történt? Melyik kórházban ápolják a debreceni szurkolók attakja után?)

1116001 2009.12.02. 19:08:17

@_benito:

Rendszeresen látom Vasile Miriuta társaságában a Váci utcában:)

Iustizmord 2009.12.02. 19:09:02

@mocsing: egy nevet lécci. ne kvízt.

kicsoda p.howard.

nem. p.tibor.

Iustizmord 2009.12.02. 19:15:10

inkább úgy merül fel a kérdés, hogy KI AZ a pomper tibor?

Iustizmord 2009.12.02. 19:16:03

tehát még1x, az itten a nagy bides kérdés, hogy amúgy KI AZ a pompertibor?

petyaaftc17 2009.12.02. 19:23:08

@jasztreb: hat ez szerintem eleg eggyertelmu,vili a vereb ki mas.?

poolfanati 2009.12.02. 19:29:35

@Csöncsön: nem kell őt félteni:D
nemtom mi van vele, mostanában csak olvastam az nst-t, nem kommenteltem, meg nem is olvastam kommenteket.

BruceWayne 2009.12.02. 20:10:26

én csak azt nem értem hogy S.Vilmos neve eddig hogy nem került szóba :-)

bonaventura 2009.12.02. 20:12:01

hogy őszinte legyek, leszarom hogy kik voltak vagy hogy kivel kezdődik az ügy (azért érdekességszinten beleolvasnék egy "listába")
csak legyenek következmények
ne lehessen ezt is megúszni
azért valljuk be, ezek az emberek jelentéktelenek, viszont ha a válogatottnál is megtörtént, nos ez sokkal nagyobb kárt okozhat
(a szarfaszúak menjenek árkot ásni)
béke

nadivereb 2009.12.02. 20:12:27

@Nerazzurri: Villám Vili? Ugyan már. Ő gyanú felett áll.

BruceWayne 2009.12.02. 20:18:28

amúgy meg ki a hibás?

ott villog a tv-be hónapok óta tobet.com NBIII-ra is lehet fogadni, szerintetek, kinek ne jutna eszébe aki abban a ligában játékos/vezető stb???? többet kapnak egy jó fogadásért mint a meccspénzük...

nagy a csábítás, alacsonyabb osztályokba amúgy is midig volt bunda, csak most ezt legalizálták a fogadóirodák

/persze ennek most semmi köze a válogatott bundához meg - néhány kirívó kivétellel - bármiféle bunda elítélendő csak úgy eszembe jutott/

istenhátmögött 2009.12.02. 23:40:10

ha a faterom torteneteit alapul veszem, akkor amiota magyar profi labdarugas letezik kb nyolcan eve folyamatosan adtak vettek a merkozeseket

a kettosrangadok kivitel nelkul, az emlekezetes nagy pofaraesesek a fradi, dozsa, vasas, honved, mtk ellen mind a pozsonyi uti kavehazak aszatal mellett lettek lebeszelve (ugye a nagy sztori, hogy az uj srac a dozsabol cserekent beall, nem szoltak neki, berugaj es senki sem gratulal - a fradi csatar meg kihagyja a ziccert a hosszabitasban stb...)

ugye akkor 86 elott a bundabotrany, amivel a fel nb 1 et elmeszeltek (amiben kb az osszes sportszakkomentator akik most a sportcsatornakon nyavajognak hogy hat azert ezt nem kene benne volt)

hogy a kozelmulttal peldalozzunk, ugye tipp mix peti es tarsai, a kiilencevenes evekben tobbet latogattak komaromot mint a hitvesi agyat

aztan ugye a fradinak bajnoksagot kell nyernie, mert indulnia kell a blben, mert sok az adossaga cimszo (az utolso 5 forduloban 5 11 es)

aztan az elso bajnoksaga a lokinak (amit mar egy evvel elotte meg kellett kapnia csak nem fellebezett, vagyis megis de aztan mgsem, de aztan kovetkezo evben bajnok lett)

vagy a kispest -nem nem a torokok elleni merkozes amirol itt beszelnek, hanem a hamburg elleni- ahol a 0-0 utan az idegenbeli merkozesre felfuggesztik a fogadasokat azsiaban (nem angliaban, nem szlovakoknal, azsiaban, mert hihetelen mennyisegu fogadas erkezett egy 4 0 as hazai gyozelemre...) guglizzatok ra , meg a leleplezo nb1.hu is megirta

az ujpesti vaduz elleni merkozese csak azert nem mert azok meg arra is hulyek, hogy ha mar edzot buktatnak akkor legalabb fogadjak meg (habar toth norbi uccso perceben kihagyott tizije utan ki tudja)

akkor miert ne csinalnak a sracok? vagy miett kell meglepodni, vagy mivanmar itt
ennyire szemforgato prud es kepmutato lenne ez a blog is

jah es ui.: az amator sport szepsege ugye: a mai napig nb3- as es teruletei csapatok pompas hazai mutatokkal rendelkeznek, ha veleltlenul kikapnak akkor meg elverik a sporit - hat ez nem bunda????

szal itten mindenutt ez van 80 eve joreggelt es jo szurkolast kisbalazs

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.12.03. 07:25:00

az már volt, hogy ez így, ebben a rendszerben a fogadóirodáknak is jó? 1. van hír, azaz reklám... 2. az eszement élő fogadási rendszerben, ahol bármire lehet fogadni, elég egy ember a meccsen, hogy befolyásolja a fogadás állapotát (taccs, szögletek száma, meg ilyen baromságok). 3. ők ismerik az oddszok alakulását, ők tudják, nekik mi a jó... vagy rossz.
szóval, ők is dolgozhatnak a terepen is :)

daneeka 2009.12.03. 11:57:25

Azt nem hiszem el, hogy az MLSZ nem tudott semmiről. Kistelekit is teljesen szabályosan választották elnöknek, ugye? :D

Titi120 2009.12.03. 19:07:44

Informális csatornákon keresztül tudom, hogy nem csak játékost, de korábbi szöv. edzőt is kerestek meg a bundázásra felbujtók.
Ez csak pletyka szinten mozog egyelőre (nem is írok nevet, mert nem a saját fülemmel hallottam a story-t), de az MLSZ állításának (mármint, hogy ők nem tudtak semmiről) hiteltelenségét erősen alátámasztja.

petyaaftc17 2009.12.03. 19:14:18

ez a legujjabb:www.blikk.hu/blikk_sport/csapata-veresegere-fogadott-a-valogatott-asza-2005771/
a mellekelt kép fileneve a következő: Urb12_fill_120×90.jpg.,hat ez is eggyertelmu Floresz:))

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.03. 20:55:27

a hétszentségit neki!!

aki nézi a zuhanyhíradót, szeretném, ha tudná, hogy az mlsz úgy hazudik, mint a vízfolyás. okádnom kell.

Titi120 2009.12.03. 21:15:12

@_benito:
Erre a Helmeczyre elég csak ránézni és már rohanhatunk a mosdó felé ...
Ráadásul elég bénán és átlátszóan próbált kitérni Faragó azon kérdése elöl, hogy akkor az MLSZ -nek volt -e tudomása a bundákról vagy sem.
Rend, fegyelem, törvényesség. Meg a fejétől bűzlő hal ...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.03. 21:24:39

@Titi120: igen, erről beszélek én is. a sajttájon is én kérdeztem meg, ugyanezt nyomták ott is... röhej, komolyan.

akivel én beszéltem, ott volt walesben a csapattal. és neki is elmondta vass ádám. nem létezik, hogy megállt volna ott a sztori.

medco 2009.12.03. 22:33:03

Várhidi a 0:8-as meccs után azt nyilatkozta, hogy hárman becsülettel küzdöttek, de a többi, főleg a védelem botrányosan játszott, ami felveti a büntetőjogi felelősséget. Erre ez a nyilatkozat nem ment le, viszont kirúgták!

Titi120 2009.12.03. 23:04:46

@medco:
Erre a nyilatkozatra nem, de arra emlékszem, hogy a 0-8 után azt mondta, hogy ez nem az ő csapata, nem érez felelősséget a vereség miatt, és támadták is sokan ezt követően. Most ez is átértékelődik.

bög 2009.12.04. 09:25:07

@_benito:

"ki a kulcsfigura, és annyira nem volt meglepő, hogy ha három nevet mondanom kell, simán eltalálom - talán mindjárt elsőre :)) "

ennél pontosabban még nem hallottam korulirni dragon airt

montipájton 2009.12.04. 09:32:15

@_benito: Igen, a sporttévés beszélgetős műsorokkal eddig is az volt a legnagyobb bajom, hogy - többnyire - csesznek kemények lenni, inkább csak úgy trécselnek, hogy lássa mindenki, milyen jó kis bensőséges világ ez így, magyarfoci és magyar sajtó.
Persze amikor 8 milliárdért megvesz egy csatorna egy bajnokságot, nyilván érdeke, hogy azt ne cúnya-búnya színben tüntesse fel, de ez a szervilizmus akkor is bosszantó. Tisztelet az kivételeknek.

Helmeczi kamuzása mellett pl. milyen mosolyogtató volt hallgatni a külföldi edzőkkel/játékosokkal valahogy mindig oly kritikus Bognár Gyurit, aki sietett leszögezni, hogy a felét se hiszi el annak a sok rossznak, amit a magyar meccsekről és játékosokról mondanak egyesek a budabotrányban... (Hozzáteszem, Faragó Ricsi tök jól reagálta le: "jó neked..." )

füligjimmy77 2009.12.04. 09:50:23

@Titi120: Én azt hittem Helmeczy börtönben van. NYÍRSÉG POWA!!!
Csodákozom, hogy az általam nagyra becsüt T. Norbert aka Pénzéhes Kurva neve még nem merült fel.

montipájton 2009.12.04. 09:59:29

Ha tényleg lesznek komoly rendőrségi kihallgatások, még az is benne van a pakliban, hogy valamelyik húszéves nem bírja cérnával és "köp". (Már ha ugye tényleg érintett.)

Ez esetben indulhat a dominósor, bár lehet, mindez naív utópia.

Egyébként Vass Ádámnak az idézett mondataiért én minimum ötéves bérletet adnék a válogatottban, pláne, hogy amúgy is nagyon bírtam a játékát, amíg láthattuk.))

medco 2009.12.04. 10:40:13

@Titi120: Az M1-ben volt egy műsor nemrég. Ott a Szántó Dávid mondta, hogy a Sport Tv-ben nyilatkozott a Várhid a meccs után, de nem ment adásba. Utána megkérdezte tőle, mi volt a folytatás. Erre a Várhidi elmondta, hogy ilyenkor le szoktak adni egy jelentést, és szóbeli magyarázatot is kérnek. Erre már nem volt lehetősége, mert kirúgták, vele vitették el a balhét.

andree 2009.12.04. 11:52:52

Vass for prez.
btw: az idézett TUS a legnagyobb film ever.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.04. 12:05:08

@füligjimmy77: úgyám.

@montipájton: várhidinak ettől még bele kellett volna írnia a jelentésébe, nem?

balu11 2009.12.04. 12:07:32

korábbi véleményemet fenntartom, miszerint nem szerencsés, sőt káros a találgatás, negyedkézből hallott (?) információ terjesztés, de persze mindenkinek joga van ehhez (egy bizonyos szintig)

aki pedig tényleg úgy érzi, hogy tudja a tutit, annak ajánlom figyelmébe az MLSZ új hivatalos belépő oldalát (www.mlsz.hu)

andree 2009.12.04. 12:52:14

Amúgy ha már nagy megtisztulás stb. Ezen a látványos bundaügyön kívül nem ártana alulról kezdeni a dolgokat. Ami az amatőr bajnokságokban megy, remek táptalaja annak, ami később történik nagyban(persze ha használhatjuk ezt a jelzőt az NB3+ra). Az eltiltott focisták a kerítésen másznak ki meccs után, ha véletlen jön az ellenőrzés, fél csapat hamis igazolással játszik, és volt olyan, hogy az ifi csapat aranyérmét eladták egy szezonzáró vacsoráért. Szóval ha egy gyerek ebben a közegben indítja a "karrierjét", akkor ne várjuk, hogy egészséges mentalitású focista váljon belőle.

A másik meg, hogy pókereztem már top ifi akadémiában nevelkedő focistával, és mondta, hogy játszik Pesten minden felé nagyobb tétben. Ezt pl. nem hagynám, ha rajtam múlna. Csak további problémaforrás.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.04. 14:10:46

Ezeket a Sebők Vili, Pomper Tibi-féle seggarcokat évekkel ezelőtt kellett volna valahogy lebuktatni, akkor nem viszik tovább a kapcsolataiakat egy tehetségesebb generáció felé. Föl kell deríteni az ügyeket, de azt fájlalom , hogy épp egy hosszú idő óta várt tehetséges generációnál bukik meg ez a gyaníthatóan majd egy évtizede működtetett rendszer.

Aztán ha létezik ez a horvát(balkáni, ki tudja milyen) csoport nyilván érint más sportágakat, gondolva itt elsősorban a fölötébb belterjes férfi kosárra.

tb 2009.12.04. 15:16:35

@andree: "A másik meg, hogy pókereztem már top ifi akadémiában nevelkedő focistával, és mondta, hogy játszik Pesten minden felé nagyobb tétben. Ezt pl. nem hagynám, ha rajtam múlna. Csak további problémaforrás."

ez hogy jön ide? vagy senkinek ne hagyd (pl magadnak sem) vagy pedig hadd játsszon ő is, ennek semmi köze a focihoz
Rooney és Owen 100ezreket buknak lóversenyen, mégsincs semmi probléma belőle

lexx 2009.12.04. 15:30:30

@tb: ugy jon ide ,hogy az emlitett altalad emlitett "urak"(ugye rooney eseteben ez nem telkesen helytallo szo :)) heti fizetese nagyjabol fedezi a bukott penzoszegeket,mig egy ifi akademista(ha van 18 egyaltalan) honnan a lofaszbol kerit penzt maganak high stakes pokerhez ami kb havi fizetes nagysagrend vagy meg tobb, en, mint megelhetesi pokeres fizetes kiegeszitesnek hasznaltam a jatekot es meg igy is sikerul neha bukni rajta,pedig csak kisteten meg frerollokon toltam) egyszer bukik egy nagyot es teddy kgb maris megkeri egy szivessegre. na ezert

andree 2009.12.04. 15:33:51

@tb: Heti 100 ezer fontokból buksz 100 ezer fontokat, vagy havi 200e forintokból(túlzó becslés) buksz 200e forintokat. Csak úgy megemlítettem, mert eszembe jutott. Én nem engedném a fiatalokat(És ez az aláhúzandó) szerencsejáték közelébe. Majd 18 éves koruk után eldöntik mit akarnak csinálni, de 18 év alatt kibasznám őket a csapatból, ha tudnék ilyesmiről.

tb 2009.12.04. 15:49:24

@andree: ez így ok, hogy fiatalokat nem engednél szerencsejáték közelébe, ezzel egyetértek, de ne legyen az kizáró ok, hogy focista, egyébként a törvény is előírja, 18 év alatt még lottót sem lehetne venni, aztán hogy ezt ki tartja be, az más kérdés...

@lexx: freerollon hogy tudtál bukni? :)
lehet, hogy igazad van, de akkor tiltsuk meg a postásnak, a tesco pénztárosnak és mindenki másnak, hogy szerencsejátékot játsszon, mert őket is megkeresheti az alvilág 1-1 apró szívességért
egyébként egyet is értenék, hogy ekkora tétekben ne játszhasson akárki, de ne a szakma legyen a kizáró ok, hanem az anyagi helyzet

lexx 2009.12.04. 16:17:26

@tb: nem a free rollon buktam ertelemszeruen hanem a kistetes cash game-en. te szokiforgato. :)
nezd a szerencsejatek sajnos valoban nem valo mindenkinek es igen en azon a velemenyen vagyok,hogy pszichologiai alkalmassaghoz kotnem a jatekot. en meg tudtam allni de sokan vannak akik nem. es nekem is nehezen megy. a masik dolog viszont,hogy monnyuk egy tezco penztarost megkeres az alvilag(ez eleg sci-fi tehat adott egy jo otletet egy sztorihoz :)) o mit tud intezni? na meg mennyire kozpnti figura a businessben? egy tegyuk fl tehetseges am kelloen ostoba futballista viszont.
javaslom attanulmanyozasra a longest yard(1974) es az angol valtozat ide vonatkozo passzusait
www.youtube.com/watch?v=eVMMHHHYNk0&feature=related
az elso ket perc a lenyeg
ha forditas kell szivesen segitek
es tudom hogy nem egyenlo a merce de en inkabb vedenek valakit aki hmm van mit veszitenie mint egy olyat akinek nem sok
lehet erte utalni

Shikaka 2009.12.04. 17:14:52

@tb: "Rooney és Owen 100ezreket buknak lóversenyen, mégsincs semmi probléma belőle "

Csak nehogy az legyen, mint az Utolsó cserkészben, hogy Owen beszalad egy stukkerrel a pályára, és lelövi Terryt és Cech-t.

bög 2009.12.09. 02:50:54

idézet a sportgézás cikkből

(sportgeza.hu/futball/2009/12/08/fordulonkent_negy_meccset_manipulalhattak_a_fogadasi_csalok/):

"„Legalább hat-hét éve kezdődött ez a magyar futballban. Az egyik csapat játékosai egy itthon bravúrosan megnyert nemzetközi kupameccs visszavágója előtt kitalálták, úgy járnának a legjobban, ha a biztos kiesés tudatában arra fogadnának, hogy a szünetben legalább három góllal vezetnek a hazaiak. A visszavágóban nagy pénz volt, így már az első félidőben összehoztak négy gólt.”

Bár nem stimmel 100%-osan a leírás, de nagyon úgy tűnik ez ez a meccs lesz:

zte - manchester 1-0 (2002-ben 7 éve)

ithon nyer a zete koplárovics emlékezetes góljával, idegenben aztán

manchester - zte 5-0
golszerzok: nistelroy 6., beckham 15, Scholes 21, nistelroy 75, solksjaer 85

ugye csak 3-0 a félidő, de erre illik a legjobban leírás az utóbbi idők meccsei közül.

bög 2009.12.09. 02:55:25

@bög: a zetében pályára léptek: urbán, két szerb és egy horvát vendégmunkás és vincze ottó:)

gezabá (törölt) 2009.12.09. 05:54:08

@bög: egy korábbi cikkben az ute és egy német csapat meccsét emlegették.

bög 2009.12.09. 06:38:38

@gezabá: ez csak a stuttgart lehetne, ha az újpest nyert volna itthon. de szopott 3-1-re. In fact, az újpest utoljára 25 éve vert meg esélyesebb külföldi csapatot hazai pályán.

fran7 2009.12.09. 11:36:22

A Sportgéza cikknél Köteles lehet a fiatal kapus, ő is játszott együtt Sebők Vilivel, vagy esetleg Rabóczki? Emlékszem arra, hogy valamelyik légiósnak eltört az orra. valakinek nincs jobb emlékezete, mint nekem-

fran7 2009.12.09. 11:48:43

Akkor azMTK lenne a legnagyobb bundacsapat? de ezt Garamiról nehezen tudom elképzelni, bár ott volt, hogy egyszer a szerbek kiutálták azt a játékost, aki a szerb liga legtöbb gólt lövő játékosa volt. Magyarországon meg a labdába se tudott rúgni. S a szerbek is hirtelen kikoptak a csapatból.

bög 2009.12.09. 11:49:25

szemezgessünk még (az új index cikkből)

"A sejtetésekben sokszor szereplő futballista történeténél sokkolóbb egy fiatal kapus sztorija – ő már nem játszik Magyarországon.

„Folyamatosan mérte el a meccseket, miközben a szurkolók éltették, a sportlaptól meg kapta a heteseket – állította róla egykori főnöke. – Nem tudtam kirúgni, mert kellett a pénz, amit érte kaphattunk, azért árultuk, mint az őrült, hogy végre elmenjen.”"

Köteles László, a Diósgyőr kapusa volt 2007-2009 (előtte 3 szerb klubban is megfordult). a szurkolók kedvence vot, válogatott kerettag, a kub tárgyalt az eladásáról a norwich-csal, a mechelennel és a genkkel, ahol végül kikötött. A 2007/2008-as szezonban még miskolcon védett. ebben az idényben a sopron ősszel megszűnt, a tatabánya pedig atombiztos kieső volt jóval a vége előtt (összesen 10 pontot szereztek), több csapat nem eshetett ki. A diósgyőr végül 13. lett. Néhány eredmény az utolsó 4 fordulóból: REAC-DVTK 5-5 (lollerkopter, mekkora derbi lehetett), DVTK-tatabanya 2-2 (ama 10 pont egyike, a bánya ezen kívül az utolsó 9 fordulóban már biztos kiesőként még 1 pontot és 5-26-as gólkülönbséget tudott felmutatni), DVTK-Vasas 4-5.
A következő idényben is megvolt a bentmaradás gyakorlatilag 5 fordulóval a vége előtt. Az utolsó 5 fordulóban végül 1 pontot sikerült szerezni, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a siófok kivételével a szűk élmezőnnyel játszottak.

Köteles utódja Somodi Bence, róla tudjuk, hogy megkeresték a bundázók.

I rest my case, köteles lacit meg szeretettel várjuk a válogatottba.

Neil Blender 2009.12.09. 11:54:19

Szanalmas ez az egesz interju had az Indexen. Ezt mondta ez, azt mondta az, minden nev nelkul. Ennyi erovel ez lehetne egy konyv is fantazia szereplokkel.

Tipikus magyar szarsag, forgatjuk a szart, forgatjuk de nem csinalunk mast csak osszeeskuves elmeleteket gyartunk es mutogatunk a masikra. Keszsegge elhiszem hogy a leirt dolgok igazak, de igy nevek nelkul, felelossegre vonas nelkul olyan az egesz mint valami huszadrangu b kategorias burleszk.

Ha annyira szurja mindenki szemet a bundazas akkor miert nincs vki aki kiall es azt mondja hogy ez meg ez eladta a meccset, az meg az probalt ravenni hogy bundazzak.

flea 2009.12.09. 12:09:01

@Neil Blender: gondolkozz. Aki nem hülye, annak világosan és érthetően körülírtak mindenkit. De neveket nem írtak le, mert nem akarnak sajtóperekre rohangálni. Egyszerű ez.

bög 2009.12.09. 12:20:39

@_benito: mármint hogy nem köteles? pedig a DVTK blog tanúsága (dvtk-blog.blogspot.com/2009/08/sirjak-vagy-oruljek-koteles-laci-genkbe.html) szerint Köteles neve felmerült egy siófok elleni zakó alkalmával, mint potenciális bundázó (valszeg a 2008. október 25-i 1-4-es vereségről van szó).

Kicsit sok az egybeesés, nem?

sundin 2009.12.09. 12:21:35

@flea:
Pontosan. Több emberre azonnal rá lehet ismerni, már aki benne van valamennyire a magyar fociban, annak mindenképp. Kis utánakereséssel még többre rá lehet jönni.
Speciel az U19-es edzőre nem és az 50 éves, köpcös partjelzőre sem :)

bög 2009.12.09. 12:34:13

@sundin: @flea: ki törte el a légiós orrát?

sundin 2009.12.09. 12:51:33

@bög:
Nem tudom, ennek még utána kell járnom. De pl. a volt válogatott védőre vagy a kapusra simán rá lehet ismerni. De ez az info is elég árulkodó,
A mocskos MLSZ meg asszisztál, mondjuk akik ott vannak a tűz közelében, azoktól nem is lehet elvárni, hogy felgöngyöljék az ügyet, vagy legalábbis valamit csináljanak. Helmeczy...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.09. 12:56:16

@Neil Blender: várom a javaslataidat a probléma feloldására.

a sorozat célja, hogy a dolgok működését feltárja, mivel a nevét senki nem vállalja, nyilván te állnád a sajtóperek árát, ugye?

Neil Blender 2009.12.09. 13:14:04

@_benito: felreertes ne essek en nem az Indexet hibaztatom vagy titeket hogy nincsenek nevek leirva.

En azokat a nagyszaju klubtulajdonosokat, birokat, jatekosokat kritizalom akiket borrrrrrrzasztoan zavar az egesz de nem tesznek semmit az ugyben. Alljon ki vki es mondja be a neveket.

De lefogadom, hogy mikor mar egesz Europaban meg lesznek nevezve az erintett szemelyek magyarorszagon meg egy darab lebukott sem lesz nevesitve

fran7 2009.12.09. 13:31:06

Az a baj szerintem, hogy a forráshiányos magyar fociban, a klubvezetők szinte örülhetnek, ha egy játékos nem óbégat az elmaradt fizetések miatt és csak olyan fogadásokba bocsátkozik, amelyik nem túlzottan hozza hátrányos helyzetbe a csapatát. Pl. hány szöglet lesz az első 15 percben, ki végzi el az utolsó bedobást. Másrészt ha bizonyos klubvezetők olyan pénzből gazdálkodnak, amelyeket éppen valaki tisztára akar mosni, vajon mer majd szólni a bundázó játékosnak. S közben várja a csodát az ember, hogy jöjjön egy tisztességes befektető, s nem kell maffiózokkal harcolni.

TheSt!g 2009.12.09. 13:49:41

@_benito: Elég gyenge kifogás ez a perekkel való takarózás.

Például "valaki ismeretlen" leírna néhány történetet a főszereplők neveivel egy külföldi blogon, a sportgézás cikk végén pedig erre lenne egy link.

montipájton 2009.12.09. 14:11:23

Az említett fiatal kapus a leírtak alapján csak Köteles lehet. Rabóczki már hol fiatal? Mikor árulták kétségebesetten?

Hogy ő is adott volna el meccset, azt persze nem tartom lehetetlennek, sőt. Sőőőt.

Ezzel együtt, Benito, annyiban érthető a kommentelők idegeskedése, hogy ez a "már majdnem megmondom, ki az illető, de mégse" elég irritáló dolog. Teljesen érthető persze, de ha valaki ennyire tud mindent, az miért nem tesz róla, hogy a nyomozóhatóságok mielőbb legalább a monogramokig eljussanak?

Egyébként meg nem a fiatalok az érdekesek, hanem az ún. nagy öregek, akik valóban - gondoljunk utána - évtizedek óta itthon játszanak, sorra igazolva szarabbnál szarabb helyzetben lévő csapatokba, és jól megélnek belőle...

Válogatott vagy válogatottközeli játékosok, akiktől az egész hazai közeg szarrá van mérgezve.

Ha valakit érdekel, privátban szívesen tippelek nagyon konkrét nevekre, kis hibaszázalékkal.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.12.09. 14:19:19

Az mondjuk igaz, hogy egy névtelen indexes vagy másmilyen (gúglis, satöbbi) blog felkavarná kicsit a szarkupacot. nekem mindegy, ki írja.. Ez az ügy egyetlen szereplőjének sem jutott az eszébe?

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.09. 18:20:26

@montipájton: azt beszéltük meg, hogy úgy fogunk írni róla, hogy az elején leszögezzük, a rendszert mutatjuk be, nem a résztvevőket.

nem tudsz mit csinálni, a st!g által javasoltakat meg a pajtás újság, vagy a hahota feldolgozhatja, de az index nem, mert a törvények bezony a linkekre is vonatkoznak.

Titi120 2009.12.09. 21:43:29

Ami nekem eszembe jutott még a bundabotrány kapcsán, az Szivics kissé titokzatos, illetve világosan meg nem indokolt távozása Kecskemétről. Ha jól emlékszem volt is egy olyan nyilatkozata, hogy csalódott pár játékosában.
Most már van egy sejtésem, hogy pontosan mi is állhatott a döntése mögött ...

bög 2009.12.09. 21:54:14

@Titi120: az utolsó cikkben említett edző szerintem vagy a diósgyőri aczél, aki a hivatalos indoklás szerint nkább koeman mellett dolgozik (lemondott, majd meggondolta magát, de később mégis lemondott), vagy ez a szivics.

Titi120 2009.12.09. 22:45:18

@bög:
Több mint valószínű, hogy a kettő közül valamelyik.

zsakfos 2009.12.10. 01:37:19

Szivics nem ezért távozott.
Bár nem kevésbé gusztustalan a történet, ott ő volt a hunyó nem a játékosok...
Szóval Aczél maradt.
süti beállítások módosítása