Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Tavaly legalább olcsóér' volt szar - Serie A, #14

2009.11.30. 23:52 _benito

Milánó mindkét fele a hajrában döntötte el saját meccsét, és  már ők ketten vezetik a Serie A-t. A Milan ugyanis átugrotta a mostanában önmagát mindnekinek átugrásra kínáló Juventust, ahol lassan, egyelőre alig észrevehetően megindult a kispad Ciro Ferrara alatt. A genovai derbi nem hazudtolta meg magát, három piros is előugrott, és a hazait alakító Genoa simán lepofozta a Sampdoriát. Roma római fele idegenben nyert, a külváros mászókakék fele pedig hazai pályán volt képtelen győzni, a szezon meccsére a Farkasok melegítettek jobban. Koman Voli 83 perce varászolt Bariban, nem létezik, hogy jövő héten Nápolyban ne kezdjen, hogy aztán élete egyik nagy napján hazai pályán a Juventusnak lője be élete első Serie A-gólját. A Nagy Hétvége felemás felvezetés hajtás után kínálja magát.

Ha valakit érdekel, hogy miért a Milan a második, és miért nem a Juventus, forduljon bátran a Cagliari játékosaihoz, majd ők megmondják. A szárdok megtömték a Milant is három góllal, csak ugye a milánóiaknál újabban nem fogy el a tudomány az ellenfél térfelén, ezért legyűrték a Cagliarit, míg a Juventusnak a fent említett okból ez nem sikerült. A torinóiak ugyanis mostanra olyan szinten fogalmatlan csapat benyomását keltik, hogy Ferrara már azt sem tudja, kinek szóljon be. A kétségbeesés első jele, hogy a 0-2 után számon kért a bírón egy tizenegyest (az 1-1 sem változtatott volna a világon semmin), majd közölte, Diego nem követte a taktikai utasításait, ami valószínűleg igaz is, ha azt kérte tőle, hogy futballozzon jól. A jó teljesítményeket nagyítóval kell keresni a Juventusnál, formátlan, se íze, se bűze amorf sejthalmaz nyúlik-málik zebracsíkos álcában, valóra váltva a szezon előtti legpesszimistább félelmeket is. Nem vagyok részvényes, de a tavalyi legalább óccsóér’ volt szar. Meg kell jegyeznünk, ez valóban un gol incredibile volt. (Cagliari-Juventus 2-0)

A torinói helyzetet csak fokozza, hogy a két milánói a hajrában bepofozta a győztes gólokat, miközben a Juvét a mérkőzés hasonló szakaszában lekontrázták, mint a huzat. Az Inter és a Milan is győzelmet érdemelt, bár a Nazionale egy kicsivel jobban megszenvedett a Fiorentinával, mint vártuk. Ami még ennél is nagyobb meglepetés, az Quaresma játéka, aki még egy gólt is betrivelázott (az most mindegy, hogy nem adták meg), és úgy játszott mellé, ahogy már elég régóta hiába várják tőle a Meazzában. Az olasz bajnokság zuhan ennyire, vagy a portugáloknak legalább két év kell, mire felveszik a helyi ritmust (Tiago cáfolja utóbbit), nem tudjuk, de kijelenthetjük, az Internek tök simán belefér a szezon egyik nagy rangadóján, hogy Balotelli helyett Quaresma játsszon. (Inter-Fiorentina 1-0) És ha már feltámadás, itt van nekünk Huntelaar, aki Cataniában a portugálhoz hasonlóan – bár kevésbé hosszú idő után – villantott meg valamit abból, amit tud. A Milan meg kezd idén emlékeztetni arra a Milanra, amit nagyon nem szerettem, mert mindig az utolsó pillanatban nyerte meg a meccseit, de valahogy az embernek nincs szíve utálni Leonardo csapatát. Lehet, hogy csak a Ronaldinho-nosztalgia, vagy az erejét megfeszítve küzdő játékosok miatt van, de ezt a Milant igenis lehet szeretni. Andujar is szerette egy kicsit, egyébként kivédte volna a Hunter életerős, de helyezetlen löketét. A második, na, az mestermunka volt. (Catania-Milan 0-2)

Olvasta az ember a Bari-Siena tudósítását, és azt látta, hogy minden nagy helyzetnél ott szerepelt Koman Vladimir neve. A kezdőként 83 percet teljesítő Voli legalább három gólt rúgathatott volna a társaival, de mindent kihagytak, így csak a lefújás előtt tudták megfordítani a síkutolsó Robur elleni meccset. A magyar játékos előbb egy félidőt, majd majdnem egy egész meccset kapott, és az a minimum, hogy meghálálta a bizalmat, úgyhogy szépen alakulnak a dolgok. Csak meg ne sérüljön, a jó ég áldja meg! (Bari-Siena 2-1)

A genovai derbi hozta magát, a három piros még nem is írja le megfelelően, milyen gusztustalan rugdalózás folyt néha a pályán. Futballból most kevesebbet mutattak a résztvevők, de az iszonyatos feszültség miatt élvezetes meccs volt, és az oddszok ellenére a Genoa teljesen megérdemelten pofozta le a Sampdoriát. A gyors gól megfogta a Doriát, de a győzelemhez kellett Gasperini zsenialitása is, aki igazi center nélkül (Floccari és Crespo csak a hajrában szálltak be), mozgékony trojkával kezdett, ami tökéletes döntésnek bizonyult. A játéknap legnagyobb meglepetése: a Genoa szurkolói megtapsolták Cassanót, aki kirúgta a labdát, hogy ápolni lehessen Papasztatopuloszt (közben Sculli azért a kispadról elküldte az anyjába, de hát ez már csak ilyen városi derbi). (Genoa-Sampdoria 3-0)



Bár a pályán volt Totti is, Vucsinics volt a hős Bergamóban, ahol a Roma ugyan megint nem tudta kihúzni kapott gól nélkül, de a montenegrói gól-gólpassz-kombójával megnyerte a meccset (1-2) és sokkal jobban melegített a derbire, mint a Lazio, amely ezúttal hazai pályán volt képtelen lepofozni a lepofozni való Bolognát (0-0). A Lazio 12 forduló óta képtelen nyerni, Ballardini valószínűleg kompromittáló adatokra bukkant a klub könyvelésében, azért nem lehet kirúgni. Jövő héten újra monstre-beharangozóval készülünk, hiszen a nemzet, és a nemzet fővárosa is derbire készül.

Di Natale visszatért az élők közé, és egyből be is talált a Livorno kapujába (2-0), a Chievo legyőzte a Palermót, nem a legjobb sikerült Delio Rossi bemutatkozása (1-0), a Parma pedig egy hajrában bepofozott büntetővel fogott egy pontot hazai pályán a Napoli ellen (1-1), pedig azt hittük, ez sima hazai lesz. Mármint a meccs, nem a bajnokság előtt.

Risultati, Classifica, Marcatori

202 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr631565342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

horas 2009.12.01. 19:45:35

@zsakfos : Egyébiránt Pirlo faterja is valami nagy fémüzem tulajdonos,(valami ilyesmi pontosan nemtudom)szal ők is írtó gazdagok,de ő is inkább kinn szopta a faszt télbe,hóba,fagyba a Cassano-féle szegény utca gyerekekkel.A szabadrúgásait elnézve egy-párszor ő is szívott az esőben edzések után...Egyébiránt igen sokkal érdekesebbek ezek mint az ilyen tipikus celeb dolgok...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.01. 19:47:09

@zsakfos : Nagyon szívesen!

@horas: Megint mondom, az amit mond nem azért meggondolásra méltó, mert ugyanazokat az eszméket kell vallani, amiket ő, hanem azért, mert a kettős mércéről vallott nézetei hiba nélküliek.

horas 2009.12.01. 19:48:32

az egézséges elmebetegséghez elfelejettem Cantona-r. :)
Amiről Di Canio beszél az már politika,erre mondtam,hogy félre visz,ugyhogy én ebbe nem is mennék bele...

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.12.01. 19:54:09

@Hispan07: elég hülyén fogalmaztam, így visszaolvasva minimum félreérthetően: persze, ez süllyesztőnek tűnik.

dzolutan 2009.12.01. 20:01:53

Kérdés: Viallival mi a helyzet? KEK-győztes csúcson hagyta abba az edzősködést?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.01. 20:07:29

@dzolutan: Beszélnek róla, hogy Mancinivel közösen lesznek Van Gaal után a Bayern edzői. Amit én tudok, hogy 2002-ig volt a Watford edzője, utána köd.

dzolutan 2009.12.01. 20:10:00

Ezt a Bayernes dolgot csak poénnak szántad tudván, hogy én is szorítok nekik? :D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.01. 20:14:41

@dzolutan: Elég érdekes véletlen. :)
De nem, tényleg van róla szó, bár van egy hónapja kb hogy olvastam róla, és elég bulvárszagú volt: www.propeller.hu/sport/825630-a-mancini-vialli-paros-veszi-at

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.12.01. 20:16:03

@dzolutan: Vialli ma főállású szakkomentátor, a Sky Italián a BL-meccseken szokott szakérteni, illetve van egy közös műsora szintén ezen a csatornán Paolo Rossival "Attenti a quei due" címmel.

dzolutan 2009.12.01. 20:47:35

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: :D
Kösz a válaszokat, akkor ő sem alkalmasabb a juve vezetésére mint Ciro.

ZenZo 2009.12.01. 21:11:31

@popp: "Azért a Fioról az is elárul valamennyit, hogy egy ölég nehéz csoportból jutott tovább viszonylag könnyen. Szerintem nagyon sok jó csapat van a bajnokságban ezt jelzi, hogy milyen szoros amezőny az Inter mögött."

Na itt jött el az a pont, hogy inkább nem offolom szét ezt a topikot, mert innen már számomra is ismerősebb vizekre eveztünk. Szerintem maradjunk annyiban, hogy ez remek teljesítmény a fiorentinatól, de ehhez kellett a pool kiábrándítóan gyér teljesítménye is. És valószínűleg a viola drukkerei is boldogabbak lennének, ha szépen kiestek volna a Pool és a Lyon mögött harmadikként, ellenben vezetnék a bajnokságot :)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.12.01. 21:13:18

Aranylabdáról akarok posztot. Kérek szépen.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.01. 21:18:38

@Artsuhtaraz: egyelőre ennyit tehetek az ügyért: nst.blog.hu/tags/aranylabda

Régi sorozat, szinte az NST őskorából. Persze Messit nem találod meg benne, de rákérdezek a spanyolosoknál, h mire lehet számítani.

giacinto 2009.12.01. 23:02:07

@horas: "személyes észrevételem,hogy Senijder helyén simán tudna játszani van olyan kombinációs érzéke,és lát annyira a pályán..."

nem értek egyet. a pálya közepén sokkal jobban aprítanák őt, akár 2-3 ember is jutna rá (szélen általában csak a szélsőhátvéddel áll szemben, az is gondot okozott neki....)
Sneijder posztján ráadásul sokkal többet kellene háttal kapunak állni, míg meg nem kapja a labdát... neki az ajáték ha szembeáll kapuval megkapja és már csinálhatja is a trükköt, cselt, lövést stb.
nem hinném hogy beválna irányítónak. amúgy is már-már tendencia Itáliában hogy a technikás spíler irányítók inkább szélről indulnak, szélen játsznak

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.02. 00:44:23

Közben az olasz kupából kiestek Filkorék, és nagy meglepetésemre a Livorno ellenében a Sampdoria is. A Sassuoloban Filkor a padon sem volt.

horas 2009.12.02. 10:40:17

@giacinto: Ésszerű érvelés.Én csak abból vettem ezt le,hogy többször is elég simán becslezte magát középre és remek labdákat adott.A franc tudja,annyit sztem érne mint Stankovic(aki böszme jó volt egy sorral hátrébb ebben a felállásban)...A Fiorentina-s formájával sztem tudna játszani középen.De hát a franc tudja.Abban igazad van,elöbb a saját posztján rendszeresítse a jobb produkciókat aztán utána meglátjuk....

balu11 2009.12.02. 11:03:13

ebbe eddig nem is gondoltam bele - jó olvasni:

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20091202-vadocz-koman-low-gera-es-fulop-futballtortenelmet-irt.html

(nyilván túlzó cím a "futballtörténelem", de akkor is reménykeltő dolog)

ASRM 2009.12.02. 11:41:41

"@dino vercotti: Nem kéne ezen ennyit rugózni, mert vannak ennél komolyabb gondok is, de ha már a legolvasottabb magyar hírportálról beszélünk, akkor legyünk egy picit igényesek, nézzünk utána a dolgoknak."
Nem mennék ebbe mélyebben bele, de az olvasottság nem nagyon függ össze az igényességgel, vagy legalábbis nem ugyanabba az irányba (Blikk stb.) Az Index ilyen szempontból az internetes Blikk, sokat nem várhatunk tőle.

_alerob 2009.12.02. 13:19:47

Chiellini játszhat az Inter ellen !!

giacinto 2009.12.02. 13:55:47

@_alerob: eggyel nőtt a potenciális piroslap jelöltek száma.

_alerob 2009.12.02. 14:00:21

@giacinto: Már csak mátrixnak kéne játszani, mi? habár Balotellire is adok egy 1,2es szorzót.

_alerob 2009.12.02. 14:03:17

@giacinto: Plusz, nőtt az esélye, hogy az inter kap egy fejes gólt a 60ik perc tájékán.

giacinto 2009.12.02. 14:58:31

@_alerob: +nőtt az esélye hogy vki vérző fejjel fog lemenni a pályáról 1-2 könyökös miatt.

Balotelliről fogjátok kapni a pirosat, nem pedig ő :)

egyébként kiváncsi leszek erre a beszüntetős dologra.

a szövetség részéről simán meg lehetne lépni, imázs-építő jelleggel. ezt a meccset a világ összes pontján nézik, és nem venné ki rosszul magát ha aztmondaná a világ, hm, ezek az olaszok tökös gyerekek, fel mernek lépni a rasszizmus és a gusztustalan erőszak ellen.

ehelyett kb az lesz hogy az egész stadion zengeni fog a huhogástól meg "muore"-tól.

_alerob 2009.12.02. 15:09:18

@giacinto: azért remélem nem lesz se huhogás, se semmi. Azért nagyon oda akarnak pörkölni, de h mi lesz, az majd eldől a hétvégén.

horas 2009.12.02. 15:54:49

A Juve-nak nagyobb a vesztíni valója mert,az Inter-nek idegenben 8 pont előnnyel akár még cserecsapattal is kiállhat,a Rubin elötti sorsfordító meccsre való tekintettel.A két csapat formája se a Juve-nak kedvez és az Inter-nek nemtud elúszni az egész szezonja a következő két meccsen.
csak a fele... :) :(
Szal a nyomás a Juve-n van ez egyértelmű.

horas 2009.12.02. 16:02:43

Meg nekem azért szomorú,hogy erről a majom Balotelli-ről szól egy ekkora meccs...
(legalább is a kommentek között)engem nagyon nem érdekel az a hülye...ha Quaresma egészséges lenne sokkal jobban örülnék neki,akár mennyire azért még mindig zsákba-macska a srác.
Sztem lesz egy laza,kényelmes,nyugodt Inter aki különösebben nem akar semmit.Meg egy görcsös szenvedő Juve akik mennének előre.De én tartok attól,hogy Ferrara rettenetesen fél a vereségtől és ez rajta lesz a csapaton is,pedig minden körülmények között most lekellene győzniük az Inter-t.Jót tenne a München elleni meccs elött az lelkeknek,meg maradna remény a bajnoki-címre.

zsakfos 2009.12.02. 16:07:32

Balotellihez kapcsolódó hír, hogy a ghánaiak szöv. kapitánya Milovan Rajevac azt nyilatkozta, mindent meg fognak tenni azért, hogy Dél-Afrikában a ghánai nemzeti csapatban játszon.
( Lippi szinte biztos, hogy nem fogja kivinni.)

balu11 2009.12.02. 16:09:54

@zsakfos : mondjuk Győrben nem úgy játszott, mint aki mindenképpen kékben szeretne válogatott lenni... nem lennék meglepve, ha beadná a derekát

zsakfos 2009.12.02. 16:18:20

@balu11:
Én tőle azon se lepődnék meg, ha a dec.-ben bejelentené Mourinhónak, hogy jan.-ban elmegy az Afrika kupára játszani, ja és nem a ghánai hanem a benini csapatban, mert ott jobb túrós lepényt sütnek. Ettől a gyerektől minden kitelik.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.02. 16:45:26

@ZenZo: Ne csak a helyezéseket nézud, hanem a pointkülönbségeket is, három pontra vannak a negyedik helytől. Bármi lehet.

horas 2009.12.02. 16:57:24

@ZenZo: Azért a Liverpool gyenge formájára,nem ildomos célozgatni,mert a Bayern legalább olyan szar,hanem szarabb.Lyon meg a Bordeaux meg egy erősségi fokozat...Az Inter-t meg a BL-t ahogy már sokszor írtam inkább hagyjuk...

Szal igen is a Fio elött le kalappal az Inter meg a Juve meg gyengék ennyi...a Milan meg pont közepes.

horas 2009.12.02. 17:05:14

A Mialn példája jó,akik mindig cska annyi volt a cél,hogy a BL-ben ot lenni,odaérni a 4.ik helyre otthon,folyamatos jó stabil teljesítményre nem voltak képesek,de volt 8-10 létfontosságú meccs a BL-ben és arra feltudták magukat szívni.A mai napig abból az évi pár meccsből élnek.Ezzel nem azt mondom,hogy a Fiorentina BL-győztes lesz,de azért annyira ne savazzuk őket.És náluk azért a fokozatosságot lehet látni,eleinte megragadni az élmezőnyben utána bejutni a 4 közé,indulni a BL-ben tavaly egy hasonló nehéz csoportból simán kipottyantak idén már továbbjutottakpontpontpont.
Hozzájuk képest az Inter meg a Juve eléggé egy-helyben totyorog.

giacinto 2009.12.02. 17:27:17

@horas: a milannak óriási mákja van a BL-ben. Marseille-ben egy lesgóllal nyertek, Madridban nemkevésbé volt vicces az a győzelem (pirlo a bajnokságban miért nem lövöldöz 40-ről gólokat?) legutóbb a franciák 2 kapufát ütöttek stb...

horas 2009.12.02. 17:54:15

@giacinto: Ez nem magyarázat.A Juve meg az Inter miért nem nyert viccesen München-ben Bordeaux-ban Barcelona-ban...?Meg miért nem lött egyikőjük sem lesgólt...?
Ezt azért ne adjunk be egymásnak...
A Marseille kb Rubin Kazan/Bordeaux szint a Real meg láthatuk a Camp Nou-ban nemegy kutyaütő csapat...akár mekkora potyák voltak a meccsen...a Milan teljesen szabályos 2 góljáról amit oda-vissza a Real ellen nem adtak meg arról érdekes mód nem beszélsz...

blasco 2009.12.02. 18:21:42

@giacinto: te miről beszélsz ember? oké, hogy savanyú a szőlő, révén az inter és a BL három különböző dolog, de ne nevettesd már ki magad... nyugtass meg, hogy ezt valami tudatmódosító szer hatása alatt írtad, másképp nem gondolhatod komolyan.

horas 2009.12.02. 18:24:39

Ahogy már mondtam,a Fiorentina fasza volt a Milan nem rossz,az Inter meg a Juve gyengék...

Amúgy a Milan-ban van valami hihetetlen dolog,a legnehezebb meccseket behúzzák a legkönnyebbet elveszítik.(Idegenben Real,Marseille/otthon Zürich)

A BL-ről beszélek mielött valaki ide írja az Inter meccset.Meg a bajnokságban is akkor kezdtek el futballozni amikor elkezdett égni a ház...készen vannak ott nagyon...

Rino 2009.12.02. 20:35:39

az megvan, hogy hétvégén az első hat egymás ellen játszik? és ott van még a római derbi is... nem semmi.

horas 2009.12.02. 20:43:34

@blasco: Motíváció rendben csak elég hullámzóan jelentekzik...:)
Amúgy nem itt tartanánk ha motiváció elég lenne akár mire is...mert Torghelle is motivált minden meccsen aranyhúsa...:)

sh4d0w 2009.12.02. 21:09:38

@dzolutan: hááát... az ember, ha vmelyik digó csapatnak szurkol, még elnézi szurkolótársainak, hogy nem rossonerók, hanem szurkolnak a Juvénak... az Internek... Laziónak, még esetleg a Romának... de azt nem, hogy a Bayernnek :D

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.02. 22:47:03

@sh4d0w: nyilván így van, ronda, dagadt nőt mindannyian dugtunk már, de a kakaszex már túl beteg.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.03. 00:15:42

@_benito: látom, ezt a kakaszexes hasonlatot egyszer se hagyod ki

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.03. 07:55:32

Lészen sírás és fogaknak csikorgatása, mikor a bajorok kitűzik Torino közepében két oroszlános zászlajuk. :) Persze nem kívánom én a rosszat a juventino kollégáknak, de szívemnek kedvesebb eredmény lenne. Ha már megint szóba jött.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.03. 08:42:35

@mocsing: mer olyan plasztikus, azéé.

nézed a leveleidet, seggarcú testvérem? valamit böffenj már a ma estével kapcsolatban, légy oly kedves.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.03. 09:15:44

@_benito: jogos, nem volt időm, mert épp kakáltak a mellkasomra, de már elmentem, úgyhogy írok

kampat 2009.12.03. 09:47:11

//Előre is elnézést kérnék a reklámért (már ha ez annak számít. :)) //

Pécsiek (baranyaiak) figyelem!

Az Inter elleni derbinek nagyobb tétje van, mint eddig bármikor. Kíváncsi vagy Olaszország legnagyobb rangadójára, szívesebben szorítanál többedmagaddal a Juventusnak? Szurkolj velünk, Pécsett!

Ezen a hétvégén minden körülmény adott, hogy a baranyai Bianconeri szimpatizánsok együtt izgulhassák végig a sorsdöntő Derby d'Italiát, amely még a semleges futball-szurkolók számára is igazi csemegének számít.

Az időpont: 2009. december 5. (szombat) - este 20:30.

Helyszín: Hangulat Ez- Presszó, Pécs, Petőfi utca.

Megközelítés: A presszó a Kórház tértől körülbelül 5 percnyire helyezkedik el, a főpályaudvartól, és vásárcsarnoktól a 30-as helyi járattal közelíthető meg.

A pontos helye ITT(kampat.extra.hu/hangulat_ez.jpg) megtekinthető.

Részvételi szándékát legyen szíves mindenki - valamilyen úton-módon - előre jelezze:

A meccsnézés szervezője: Kamanczi Patrik

Telefonszám: 06/30-4808725

Email-cím: kampat@freemail.hu
juventuz.freeblog.hu/archives/2009/12/03/P%C3%A9csiek_baranyaiak_figyelem/

Szóval ismét lesz meccsnézést, egy ilyen meccset meg nem lehet kihagyni. "Mozdulj Pécs, mozdulj!" Forza Juve!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.03. 10:10:17

@kampat: Megint mondom, jó hogy a vidék is mozdul, nem csak Budapest, ha szurkolói összejövetelekről van szó, drukkolok a sikereteknek! De a Hangulatban nem lesz kicsi a TV? Bár rég voltam ott, legalább 3 éve.

horas 2009.12.03. 10:15:00

@_benito: hát nálam egyenlőre kimaradt még mindkettő,never say never... :)

Mr.AT 2009.12.03. 10:44:37

@horas: Sebaj, bőven ráérsz még, jövőre majd már középsuliba mész, s jön majd minden egymás után... :-)

Mr.AT 2009.12.03. 10:47:01

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "Lészen sírás és fogaknak csikorgatása, mikor a bajorok kitűzik Torino közepében két oroszlános zászlajuk. :) Persze nem kívánom én a rosszat a juventino kollégáknak, de szívemnek kedvesebb eredmény lenne."

Én meg pl. helyetted is szégyelltem magam a tegnapi botrányos teljesítményetek után. Ausztriában nem tudom mikor vesztett utoljára olasz csapat tétmeccset, de hogy még 18al kezdődött az évszám, az zicher.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.03. 10:49:45

@mocsing: és szétverték utána vietnámi katonapapuccsal?

Mr.AT 2009.12.03. 10:56:36

@_benito: Ezt fontos lenne tudni. Meg hogy mennyire volt csúszós vagy darabos, jót tett-e a szőrös mellkasodnak.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.03. 11:09:08

@Mr.AT: és hogy oda-vissza mikor? simán lehet, egyébként, hogy minhárom olasz kiesik a vérbe, mert a genoának meg kell vernie a valenciát, az iksz kevés, a lazio meg már el is szállt. a roma esélyei a legjobbak, de még ők is bőven elkúrhatják, és ott leszünk, ahol mostanában évről-évre mindig: senki nem jut az el-ben a tűz közelébe sem. (meg nem is érdemli meg)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.03. 11:12:04

@Mr.AT: A tegnapi teljesítmény nem botrányos volt, hanem a szomorú realitás. Salzburgban az osztrákok a Villarrealt két góllal verték, ha jól emlékszem, de az biztos, hogy megverték őket. Azt a Villarrealt, ami meg Spanyolországban 4-1-re ütötte a Laziot. Szóval nem mentegetni akarom én a csapatot, mert nem szolgált rá, évtizedes rossz formában van, de az elmúlt időszak fényében botrányos pont a tegnapi nem volt. Ezzel együtt a szégyenkezést joggal érzik a csapat játékosai és szurkolói.

Mr.AT 2009.12.03. 11:28:05

@_benito: "és ott leszünk, ahol mostanában évről-évre mindig: senki olasz nem jut az el-ben a tűz közelébe sem."

Dehogynem, a két milánói meg mi is kiesünk jövő héten a 'csába a BL-ből, és már fel is töltöttük újra a 3as olasz mezőnyt az EL-ben. :-)

zsakfos 2009.12.03. 11:42:44

@_benito:
Azért a Romának nagyon igyekeznie kell, ha el akarják kúrni a továbbjutást.
Ami nekem feltűnő, hogy az elmúlt évek jó teljesítménye után a román csapatok( mind a 4!) elég sanszosan ki fog zúgni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.03. 11:50:41

@_benito: nem azonnal, előbb arcon hugyozott és elfenekelt egy porolóval az usankás őrmester

Mr.AT 2009.12.03. 12:02:34

@mocsing: Mindig csak ez a kispolgári konzervativizmus...

daneeka 2009.12.03. 12:10:48

@_alerob: Balotellit nem szabad kiállítani, mert az már rasszizmus. (lásd még Di Canio gondolatai a kettős mércéről...)

horas 2009.12.03. 12:11:34

@Mr.AT: Sztem nem kor kérdés,hogy ronda dagadt nőket kúrtok... :)
Én középiskolás koroban sem voltam rájuk szorulva... :)
Kicsit elkanyarodtunk,de hát nem én vezetek.... :)

Piiii 2009.12.03. 12:14:07

@_benito: Hazai pályán a Basel be lesz húzva, és már tovább is jutott a Roma. aztán az uccsó fordulóban a tökutolsó Szófia jön, és csoportelsőként megyünk tovább :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.03. 12:21:00

@Piiii: Azért az a Basel Svájcban simán megverte a Romát. De ezzel együtt szerintem is továbbmennek.

@daneeka: Ez is borzalom, egy ilyen undorító játékost, mint Balotelli, nem lehet utálni és ezt ki is mutatni, mert biztos előkerül valaki, aki azt mondja, ejnye, te biztos nem a stílusa miatt utálod...Agyrém ami folyik a világban, tényleg ezért is érdekes a Di Canio cikk. No meg az a tiramisu, aminek a receptjét ő említette...

touristique 2009.12.03. 12:56:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Én nem úgy vettem észre, inkább 100 emberből 99 utálja, természetesen semmi nem tiltja meg nekik, sőt bizonyos csapat bizonyos drukkerei még akkor is vele foglalkoznak, mikor a csapat épp a BL-ben szopik (biztos ő tehet erről is :D ). És bár nem rasszista indíttatásból utálják, nem felejtik el kifejteni ezzel kapcsolatos problémáikat sem.

Di Canionak sokmindenben igaza van a kettős mércét, az elveit övező álszentséget illetően, de én úgy tartom, hogy az ilyen dolgok akkor sem valók futballpályára. Ő is elég bölcs ahhoz, hogy pl. a rasszizmussal ne foglalkozzon.

Mr.AT 2009.12.03. 13:00:58

@touristique: Én azt nem tudom hova tenni, mikor az Inter-szurkolók ekézik, hogy "el kell adni, mennie kell", stb.

Szemmel láthatóan hosszú idő óta a legnagyobb tehetsége a csapatnak, megkockáztatom, a jelenlegi csatárok közül is messze a legjobb képességű (tehetségű, technikájú, fizikumú, stb.) játékos. Miért kellene eladni? Mert ezt tudja is magáról? Ibra is pont ugyanilyen volt annak idején, aztán lehiggadt. Ez nem úri klub etikettel, nem azt kell nézni, hogy eltartott kisujjal böfög-e az asztalnál.

rexford 2009.12.03. 15:30:29

@zsakfos : Hagiék után nagyon meglöttyedt a román foci, de pár éve úgy tűnt, hogy elindulnak felfelé. Mostanra kiderült, hogy nem. A legrosszabb selejtezős szereplés ever, utánpótlás sehol, a bajnokságot elözönlötték a C kategóriás portugálok és dél-amerikaiak, a nagy klubok - Steaua, Dinamo, Rapid - évek óta gyengélkednek. Bunda, eszement klubtulajok, korrupt bírók és szövetségi vezetők.
Úgy tűnik, hogy egy darabig nem kell számolni velük.

Mr.AT 2009.12.03. 15:45:57

@rexford: Kokó viszont van bőven, mint Adriantól megtudtuk... :-)

touristique 2009.12.03. 15:52:48

@Mr.AT: Pontosan így van. Majd embert farag belőle az élet, vagy valamelyik edző. Ibrahimovicra Mihajlovic volt nagyon jó hatással (első Interes szezonjában még voltak kiállításai, de már azok sem olyan hülyeségekért mint előtte), Balotellire majd talán Mourinho.

daneeka 2009.12.03. 16:45:41

@touristique: Nézd, nekem eszembe sem jutott volna ilyen témát elővenni, ha nem olvasom azt, hogy félbe akarják szakítani a meccset, amennyiben Balotellit inzultus éri a Juve-szurkolók részéről. Ibra miatt miért nem szakadt félbe meccs? Őt sem kevésbé gyűlölik a Juventinók, és ennek hangot is adtak emlékeim szerint...

kampat 2009.12.03. 22:34:34

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Köszönjük a biztató szavakat! Te is pécsi vagy amúgy?

A Hangulatban egyébként egy - új? - 1xx centis plazma tv van.

@nalazo:
A mi szempontunkból mindenképp sorsdöntő lesz ez a meccs. Boia chi molla (halál arra, aki feladja), de ha 11 ponttal menne az inter, számunkra max a BLt érő helyezés lehetne a cél idén a bajnokságban.

Szóval egy előre hozott bajnoki döntő lesz ez, mert a Milan - a mostani fellángolás után - úgyis kipukkad, mint a lufi. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.03. 23:00:09

@kampat: Igen, én is pécsi vagyok, akkor valóban azért emlékszem másra, mert rég voltam ott. Sok sikert nektek, remélem sokan lesztek, ez a fővárosi vízfejűség borzasztó! :)

_alerob 2009.12.03. 23:31:18

Mindenképpen szombaton játsszák az év meccsét, méghozzá Torinoban. Előre hozott döntő? IGEN! A Juventus szinte utolsó esélye.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.03. 23:42:38

@_alerob: Nézőpont kérdése, mert szerintem az év meccse Rómában lesz vasárnap, az igazi Olimpicoban!

_alerob 2009.12.04. 10:50:32

@popp: @Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Végülis valakinek a szpari - diósgyőr is az év meccse :D:D:D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.04. 12:19:14

@_alerob: Nem bántásból, de messze nem érhet fel egy Juve-Inter az Örök Város rangadójához, hangulatban, körítésben, a játékosok elszántságában, ehhez maximum a Genoa-Sampdoria mérhető, de a kisebb stadion miatt az sem igazán. Persze, a bajnokság szempontjából fontosabb meccs most torinoi, de biztosra veheted, vasárnap több emlékezetes momentumot fogsz látni.

_alerob 2009.12.04. 12:37:59

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Tök mindegy mit mondok, az elfogultság miatt felesleges vitatkozni. Itt Derby d'Italiaról van szó, amit az egész világ tág szemekkel néz, és ha ez a meccs valakinek nem ér fel egy római kiesési rangadóval sem, sajnálom. Egyébként oly mindegy kinek mi számít nagy meccsnek, a lényeg a szombat este, mert már számolom vissza a perceket ;)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.04. 12:58:26

@_alerob: Kiesési rangadó biztos hogy nem lesz a római meccs, mert a Roma egész biztatóan áll már, de persze az elfogultság itt komoly úr. Mondom, majd hétfőn megbeszéljük, melyiken volt több emlékezetes momentum. :)

_benito · www.nst.blog.hu 2009.12.04. 14:55:40

@_alerob: ezt csak itt a blogon megírtuk már legalább háromszor, meg benne lesz a mostani felvezetőben is :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.04. 15:09:12

@_alerob: Igen ez a Brerás sztori már a magyar médiában is kismilliószor jelent meg. Ebből is csak az látszik, hogy egy mondvacsinált derbyről beszélünk. Persze rangadónak, rangadó.

Titi120 2009.12.04. 16:14:53

"Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Palermo két játékosát, Edinson Cavanit és Nicolas Bertolót helyi gengszterbanda támadta meg, amikor a duó tegnap megállt autójával egy közlekedési lámpánál.
Tüzet nyitottak a két játékosra, ám szerencsére nem történt bajuk. A támadók elmenekültek, a két Palermo focistát még a tegnapi nap folyamán kihallgatta a rendőrség." nso

Pfff, durva !
Szerencsére Sonny Corleone esete a valóságban nem ismétlődött meg.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.12.04. 17:10:55

@Titi120: Sany Corleone, a Santino becézéséből ;-). Amúgy tényleg durva.

horas 2009.12.04. 17:21:32

@Mr.AT: Amúgy ha Adriano zárta be az összes kiskaput az ilyen deviáns faszkalapok elött,és érthető,hogy látványosab visszaesik a feléjük irányuló liberalizmus...

Ha Adriano Juve -játékos lett volna és nálatok csinálja ugynazt amit az Inter-nél te sem lennél olyan megengedő és elnéző Balotelli-vel...

horas 2009.12.04. 17:28:11

Adriano-t is a második balhé után elladták volna kb 30-40 milla között sokkal jobban jártak volna...és sztem Balotelli-vel sem kéne ennyi szarozni,megmondani neki,hogy még egy dobása van aztán mehet,ezzel csak ugyanúgy az egoja van növelve,hogy itt szórakáznak vele,ha látná,hogy ő itt egy ugyanolyan utolsó senki mint modjuk Orlandoni,nem hiszem,hogy ennyire ugrálna.

Az első komolyabb ajánlatért elekell engedni(!) azt megvenni a helyére Agüero-t vagy valaki más ugyanilyen fiatal szuperthetséget akit nem kell fél éven keresztül sankciónálni,hogy legyen szíves normálisan edzeni meg viselkedni a pályán...

Röhej...

calcio_di_rigore 2009.12.04. 17:33:50

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: a "játékosok elszántsága" azért nem kellett volna, amikor pár éve még egy nyilvánvaló bundameccs is belefért a Roma-Lazio derbik sorába. Elszántság lesz szombaton is, és azt is könnyű belátni, hogy a római derbivel majd kb. vasárnap estétől kezdenek el foglalkozni...

horas 2009.12.04. 17:36:39

Az Inter-nél mindig is tobzódtak a jobbnál jobb csatárok,egyértelmű,hogy nem ezen múlik...
Ugyhogy 20 millió font felett mehet...aztán égessen le,meg fájdítsa a fejét másoknak.

értelmetlen_nevű 2009.12.04. 18:01:11

Kezdem unni ezt a Balotteli hisztit. Lassan eljön december 13, keressetek új boszorkányt.

calciomax 2009.12.04. 18:02:58

Sztem is Balotel húzzon el jó pénzért mondjk az Arsenalhoz plusz még 10 milla és jöhet Fabregas....

értelmetlen_nevű 2009.12.04. 18:19:23

@calciomax:egyrészt Fabregas nem menne az Interbe, másrészt az a plusz 10 milla kb. a harmada (negyede) a valós különbözetnek.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.04. 18:24:51

@calcio_di_rigore: Olaszországban te meglepődsz bármin is? De azért azt te is beláthatod, ha voltak is méltatlan meccsek, a túlnyomó többsége a római derbiknek izgalmas, feszült és emlékezetes volt, hogy csak a legutóbbit említsem. Ezzel együtt, a szombati meccs is nyilvánvalóan remek lesz.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.04. 18:39:48

A goal.com elemzése szerint 1-1 lesz a meccs eredménye, azzal sem lennék elégedetlen.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.04. 19:12:46

Nagyon erősen pletyka, de a Milan érdeklődik Kolarov, Ledesma és Zarate iránt és a pénz és más emberek mellett felmerült Gattuso érkezése a Laziohoz.

giacinto 2009.12.05. 10:50:13

Nálunk nincs Maicon, Sneijder, Quaresma és Santon.

goal.com 2-1-es hazai eredményt jósol.

José helyében 433-t kezdenék:
JC-Zanetti-Lucio-Samuel-Chivu
-Stankovic-Cambiasso-Muntari
-Etoo-Milito-Mario összeállításban

A juve a széleken verhető.
süti beállítások módosítása