Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 13-14. forduló - Toldi szobrot Schalkéba

2009.11.27. 14:23 heinrich

Egy, csak egy legény volt talpon a vidéken; mindössze a Schalke mondhatja el, hogy három ponttal kényeztette a hazai drukkereket (vs. Hannover 2-0), és sunyi módon tovább futja a Horten 2-29-es lopakodó bombázóra hajazó szezonját, észrevétlenül stoppolják a dobogó legalsó fokát. Magath, Magath és Magath, ennyit tesz a rend, a taktikai fegyelem és a tudatosság. Előttük a teljes metamorfózison átesett, minden ráncából felvarott Werder nyargal, most éppen a Freiburgot trancsírozták fel mérnöki alapossággal (Freiburg-Werder 0-6). Ezzel ők lettek a liga leggólerősebb csapata (29) – ebben mondjuk semmi meglepő nincs, viszont a második legkevesebb gólt kapták (10) – ebben viszont csak meglepő van. Mint ahogy ezt várjuk az előttünk álló fordulótól is; bolond bajnokság bolond tippjeit, és egy kis irodalmat szállítunk tovább után. (Update a poszt végén).

Beszéljünk a hüvelygombáról  Leverkusenről is (vs Bayern 1-1). Vereségük nincs, és mindössze kilenc gólt kaptak, állhatatosan vezetik a tabellát. Az a csapat, amelyik jellemzően kártyavárként szokott összeomlani egy bekapott gól után, meccset tán az életben nem fordítottak meg, és rendszerint – mint a kezdő nőcsábász – öt ziccerből ha egyet ki tudnak használni. Ebből idén semmi sem igaz, amiben az a legmegdöbbentőbb, hogy erre sem épeszű, megfontolt szakember, sem mámoros ősdrukker nem számíthatott. A Bundesliga, a fene nagy német racionalitás szikráját sem hordozza magában.

Bayernben viszont nemhogy szikra van, tán kigyúlt a ház is, úgy füstöl a kémény, nagy kolonc köszönget a kút méla gémén – ezúttal Luca Tónit értve rajta. Sehogy sem rendeződik a helyzete, a BL-meccsen is csak a lelátón dekkolt az usankás Ribéry mellett, a múltkori lecserélését követő lelépésével valószínűleg délre menekülne a jómadár (ehh), és bizony így lenne a legjobb mindenkinek.

Mentek-é tatárra? mentek-é törökre, nekik jóéjszakát mondani örökre – évődünk _jópofán_ a hoffenheimi legínyekkel, és ha emberáldozatig még nem is jutottak, egy kecske megkopasztott teteme mutatja vonulásuk útját, a nagy négyes mindegyik tagja – Ibisevic, Ba, Obasi, Eduardo – kivette részét a mészárosmunkából. Köln - Hoffenheim 0-4

S amint fő magában, amint gondolkodik, szíve búbánatban összefacsarodik. Mint az öregasszonyok mejje, úgy ereszkedik a Hamburg, lassan keszonbetegségtől kell tartani – most éppen a Bochum csepegtetett kesernyés tinktúrát a búvárpipápa. Hamburg - Bochum 0-1

Nádorispán látja Mainzot a sok ponttal, és elámul rajta mind egész (khm) hadával. Hát ennek ugyan nem sok értelme kerekedett, de mondunk nékik nyájasat meg szépet, s derítünk rájuk egy mosolygós képet - kitart a kiscsapatok takarója. BVB - Mainz 0-0

Magunk is érezzük, itt az idő, hogy lapozzunk az előttünk álló fordulóra, kutyafuttában említve a további eredményeket.

Frankfurt - Gladbach 1-2; Stuttgart - Hertha 1-1; Wolfsburg - Nürnberg 2-3


Bundesliga, 14. forduló

Bochum – Kölnnel kecsegtet a szokásos péntek esti futballmámor (ki van ez találva mocskosul), mi pedig rögtön rárobbanunk a meglepetésre. A héten már a főkecske, Wolfgang Overath is ledurungolta embereit, amire Soldo csak rátett egy lapáttal, mondván: senkinek sem tiltottam meg, hogy fusson, vagy kapura lőjön. (Ennek az edzői alaptézisnek létezését egyébként Komean kapcsán már mi magunk is gyanítottuk.) Hiszünk a dörgedelmek jótékony hatásában, a Bochum meg amúgy is Dedic, Azaouagh, és Yahia nélkül készül.

Bremen – Wolfsburg
Az ilyen meccsekre az úristennek nem szabad fogadni, minden likunkból sípolunk, hogy egyáltalán tippelni kell. Nehéz a beidegződések ellen vizelni, volt ugye a tavalyi bajnokság, annak is a vége, meg tán vissza kellene vágni a Szuperkupáért, viszont idén klasszissal jobb a Bréma, a nemzetközi kupában is vezeti csoportját, hajjaj, fene se tudja. Bemondjuk a rossz helyzetkihasználós ikszet. Ja, mégsem. Csakameglepi.

Mainz – Hamburg
Bármi lehet. Marha. Mondjuk, mi sem tudunk hova kapni, újra az irodalmat hívjuk segítségül. Nincs halotti tora Brúnó Labbadiának, de napja sem derül fel új menyegzőjének; sántítjuk le a klasszikus sorokat, mi ebből a döntetlent olvassuk ki.

Hannover – Bayern
Rossz vagyok parasztnak, rossz vagyok vitéznek, béresek között is túl cudar csihésnek – olvassuk a Bayern csapatnaplójában, mikor hatalmas mákfuvallatot észlelünk a határban.

Hertha – Frankfurt
Azért, hogy senkinek láb alatt ne legyek, nem bánom én, igen, akár ma elmegyek. Azt, hogy vajh milyen hosszú útra, nemigen tudjuk – ámbár igencsak sejtjük. Három pontot tudunk adni a puttonyba, mi még hiszünk a Mikulásban, és Paja szuggesszív hipnózisában.

Gladbach – Schalke
S a bor az öreget jókedvre tüzelve, hogy' kinyilt a szíve! hogy' megoldott nyelve! Tetszhalott állapotából serényen menekül a Gladbach, a vereség elkerülése valószínűleg most mindenkinek ölég lesz.

Hoffenheim - Dortmund
Szeme, mint az acél, a szikrát úgy hányja, ütni készül ökle csontos buzogánya; a tavalyi meccs kloppírjára lehet számolni, vendégponttal meg nemigen.

Leverkusen – Stuttgart
Gunnyaszt a sváb, vagy dög is már? Lássuk, fölrepűl-e? Meg kell a palánkot döngetni körűle.

Nürnberg – Freiburg
Nem születtem arra, érzem ezt magamban, hogy itt békamódra káka között lakjam. A Nürnberg idén többször is vállalható Játékkal állt elő, a tagbaszakadt behemótok ellen fel kell buzognia a három pontnak.



Eheti tippversenyünkben azzal mérkőzünk emberül, aki tippjeivel együtt elsőként küldi el nekünk az alábbi úriember nevét.

Megfejtések (ÉS tippek) a heinrich.nst@gmail.com-ra érkezzenek nagy vehemenciával, annyit segítünk, a helyes válasznak ezúttal nincs köze a Bundesligához.

Profi szemlélettel, csak a következő feladatra koncentráltunk, így pozitívan értékeljük a titi120 ellen szerzett fél pontot – hiszen a zuhanást abbafejeztük, most pedig indítjuk a csúcstámadást.

NST – Kommentelők 0,5 : 2,5 

 

 

 

 

UPDATE

Ismét titi120 szakította át elsőként a célszalagot, de elődjéhez hasonlóan ő is átadta a lehetőséget a második helyes megfejtőnek - munkásságáért Mocsing-vándordíjjal jutalmazzuk.

A helyes megfejtés - váratlan fordulattal - Toldi Géza volt.

Kihívónk ezúttal ycool, íme a tipposzlopa:

137 komment

Címkék: német beszámoló bundesliga h összefoglaló üveggömb

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr921556430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harald hardrode 2009.11.28. 16:25:21

Dzeko nagyon ott van, az ballal hát mögött áthúzás köténybe Naldonka :-D
De azt is tegyük hozzá, hogy ha Naldonak van egy kis szerencséje, akkor amikor érkezett vissza, akkor ki tudja vágni taccsra a labdát...a többi már történelem, méghozzá milyen. :-D

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 16:54:46

egészen komikus, h ezt a Marint szorítja ki ugye tendenciózusan Podolski a válogatottból

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.28. 17:07:21

Miután kétszer is kikap otthon a HSV, most legyűri idegenben a mutatós mainziakat? Ezért szép a Bundesliga.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 17:15:59

Dzekonak pontosan egy labdányi helye volt a kapu egész felületén, méghozz lepkeWiese lábai között. nagyon jól fog járni az a csapat, amelyik megveszi.

a h'heimi Maicosuel meg 5 percig bírta a pályán. 74. perc becsere, 81. perc kiáll

gratuláljunk neki innen is.

értelmetlen_nevű 2009.11.28. 17:24:37

semmi tartása nincs a Wolfsburgnak.

0 db hazai győzelem, újabb HSV cida.

Harald hardrode 2009.11.28. 17:25:09

Úgy érzem idén se szeretne senki bajnok lenni. Szerintem benne van a Bundesliga szabályzatában, hogy csak a Bayern nyerhet. Az e félévi lélektelen játék sem fog komoly hátrányt eredményezni a tavaszi körre ilyen eredmények mellett.

értelmetlen_nevű 2009.11.28. 17:26:11

@mocsing: hát nem esnék kétségbe, ha a Bayern lenne az a csapat. persze, tudom, riválistól igazolni nem szép dolog, stb...

Vul-Kahn 2009.11.28. 17:37:09

Elképesztő ez a Mainz, ők lesznek a tavalyi Hertha. Egyszerűen nem létezik olyan meccs, amin ne lennének képesek mákolni. Előbb fog rozsdás szikével megműteni egy csimpánz, minthogy leírjam egy német csapatról, hogy utálom, de ezen már tényleg nem bírom nem felbaszni magam. Pedig Thomas Tuchel ritka szimpatikus edző, de ez a keret lóf*szt nem érdemel, olyan gyenge, nemhogy 6. helyet.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 17:40:57

@mocsing: viszont most hosszabbított szerződést, egyértelmű jele annak, h el fog igazolni tavasszal. A BL leszonját letudta, most már pénzt fog belőle csinálni a klub.

értelmetlen_nevű 2009.11.28. 17:44:07

@Vul-Kahn: Szerintem épp ez a szép a fociban, hogy nem feltétlen a keret erőssége számít. Én a tavalyi Herthára sem tudtam haragudni. Játszoitták amit tudtak, megküzdöttek minden pontért. Most látszik igazán, hogy mennyire felülteljesítettek.

@mocsing: hát, ha Gomezre volt 30 (35 ?) milliónk, akkor rá lehetne 50 simán. De nem hinném, hogy megvennénk, szerintem maradunk a B kategóriás játékosoknál.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 19:03:08

5. percben nyomott egyet a Gladbach, most azt próbálják 85 percen keresztül védeni. Sztem egyébként nem fog menni, nagy helyzetei nincsenek a Schalkénak, de lehetőségei szinte percenként.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 19:10:50

@heinrich: egyetértünk.

viszont hirtelen nagyot fog nézni a vfl, amikor rájönnek arra, amit én már egy éve mondok, miszerint grafite fele annyit se ér, mint amennyit gondolnak róla. ha teszem azt lengyelként lett volna gólkirály ismeretlenként 31 évesen, akkor röhögnénk a dolgon, mint gekaszon meg mintalon, ám így ő a baszott nagy labdaművész. és ugye közben meg dzeko már az egyik olasz csapat mezében rohangál. ki fog gólokat rúgni, esswein meg ziani?

@értelmetlen_nevű: gomez túlárazása nem indokolná dzekoét. egy hülyeség nem olt ki egy tőle független másikat.

különösen, h biztos vagyok benne, nem adnák el a bundáson belülre. amúgy pont egy dzeko kéne most a Bayernnek előre.

értelmetlen_nevű 2009.11.28. 19:26:57

@mocsing: ha ellentétes fázisban vannak, akkor kioltják egymást.

Egyébként igazad van, csak így meg igazolunk valakit Hollandiából, vagy esetleg valami francia néger "tehetséget". Vagy beválik, vagy nem. Mostanában nem szoktak bejönni ezek a húzások.

A Gladbach meccsen kurvajó a hangulat, Rafinha-t remélem nem vesszük meg.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 19:35:36

rafinha menjen a juvéba a pajtásai közé - sakkozzon meloval, poulsennel, az indiánnal, meg zebinával :) nálunk csak bommellel tudna operába járni, az meg nem társaság :)

nem nézem a gladbach-meccset, de heinrich barátom miatt remélem, h rakitic fordítja majd meg a meccset :) ha már fel kell állnia a schalkénak és úgyis fel fognak, mivel idáig hallani, magath üvöltésétől mennyire zeng az öltöző.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 19:57:21

@mocsing: most már azt sem bánnám, ha tényleg ő egyenlítene.

A Gladbachnál annyi ideig van a labda, még bele nem qrnak egy gigantikusat, amerre állnak. De tényleg. Nem a tippverseny mondatja velem, de a szívem a Schalkéé :)

A futball-gyilkolást csak a Cottbusnak lehet elnézni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 20:28:03

hihetetlen, h még mindig csak 6 pont a hátrány. ez a szerencsétlen s04 az élre állhatott volna.

jó, a kusen még játszik holnap, de nem lesz egyszerű a kiesőhelyen álló svábok ellen.

ha holnap a Bayern legalább 3 góllal megveri a h96-t, negyedik. elképesztő.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 20:28:51

@heinrich: piplicával a kapuban még megértettem a kivételezést az energie-vel, de most?! :)

Lojzi_ 2009.11.28. 20:39:24

Ez a forduló még nagyon sokféleképpen elsülhet.
A Leverkusen és a Bayern közül, aki nyer, az már mindenképpen berámáztatja az eredménysort a klubszékház lovagtermében való elhelyezés céljából.
Ha csak az egyik, akkor főképpen.

Ha a Bayern behúzza (akárhogyan) a szezonból hátralévő 4+1 meccset, akkor még akár sikertörténet is lehet az ősz vége.
Bár azt már írtam korábban, hogy a Bayernnek elsősorban az EL-re kellene gyúrnia tavasszal, mert nem CL playoff szintű a csapat.
Annak ellenére mondom ezt, hogy a torinói győzelmet és a továbbjutást úgy élné meg a csapat, a vezetőség és az elvakultabb szurkolók is, hogy innentől minden renden, és megyünk a serlegért.

A Bundesliga meg addig nem fog eldőlni, amíg valaki el nem kezd nem hibázni hosszasan. Mint tavaly a Wolfsburg.

Lojzi_ 2009.11.28. 20:42:31

@mocsing: Ad absurdum elképzelhető, hogy 14 forduló után egy 7 győzelemmel álló alakulat vezeti a tabellát.
Gyakorlatilag egy EL helyeket alulról ostromló középcsapat mérlege ez.

értelmetlen_nevű 2009.11.28. 20:43:12

@Lojzi_: én is jobban örülnék egy Európa Ligás menetelésnek, de valahogy nincs kedvem kikapni a Juventustól.

Lojzi_ 2009.11.28. 21:33:21

@értelmetlen_nevű: Szerintem ez az egész arról szól, hogy ki állhat oda február-márciusban hatalmas pofont kapni a Barcától, vagy a MU-tól.
Ebből a szempontból nem biztos, hogy a győztes valódi győztes lesz.

Egyébiránt nekünk az X is jó, mert azzal is megvan az EL.

Titi120 2009.11.28. 21:48:58

@Lojzi_:
Nyilvánvalóan logikus amit írsz, de azért ez a hozzáállás még szurkolói szemszögből is "beteges", nem, hogy a játékosok oldaláról.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 21:53:48

@Titi120: pedig nem lennék meglepve, ha istenigazából nem vágyna továbbjutásra egyik-másik Bayern játékos; 2 éve a Zenit, tavaly a Barca alázta ki őket a nemzetközi kupából, és most jó eséllyel ugyanez történne, bármely csoportelső leoktatja őket - a valós veszélye legalábbis mindenképp fennáll.

Lojzi_ 2009.11.28. 22:13:53

@Titi120:
A logika az hadd ne legyen már beteges.
Ha májusban lenne egy EL trófea a vitrinben, akkor nagyjából senkit nem érdekelne egy őszi torinói vereség és 1-2 CL playoff kör elszalasztott esélye.

A mostani keretünk nem tartozik a legerősebb 16 közé Európában. A CL playoffban 2-3 olyan csapat lehet, aki gyengébb, mint a Bayern.

Az EL-ben is van 4-5 húzós, meg 4-5 sötét ló, de van jónéhány kötelező feladat is. Szerencsés sorsolásokkal (valamint végre Ribéryvel és Robbennel) igen messze juthatnánk.

Arról nem is beszélve, hogy mily jó lenne egy európai serleget elsőként hazavinni.
Sokkal jobban szeretném, mint a BL-t. Olyan van minden komoly klubnak. (Szúrt oda Lojzi az Internek és társainak....)

A játékosok nyilván nem így gondolkodnak, de hidd el megoldják ők ezt a max 1 pontnyi feladatot Torinóban akkor is, ha mindenki hajt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 22:25:24

@heinrich: haaaarmincan vagytok, parasztok haaaaaaarmincan vagytok :)

értelmetlen_nevű 2009.11.28. 22:36:19

@Lojzi_: Teljesen reális amit írsz, de ha a Bayern úgy megy neki a Juve elleni meccsnek, hogy megelégszik az 1 ponttal, akkor az az abszolút mélypont a csapat általam ismert történetében. Durva sportszerűtlenség.

Ettől függetlenül simán kikaphatunk úgy is, hogy mindent beleadunk.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 22:53:08

@mocsing: ja, kiscsapatok ellen nem szokott megtelni a stadion :)

@értelmetlen_nevű: kapaszkodj meg, már a tavaszi Hoffenheim elleni meccs szünetében is leszólt Uli az öltözőbe, hogy jó az iksz, a BL-indulás fontosabb, mint a bajnokság.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 23:08:57

azért más dolog megelégedni az egy ponttal úgy, h azzal kiesünk a gecibe és mehetünk egy osztállyal lejjebb, meg úgy, h azzal elérjük a célt és a lényeg nem változik, mert a 2. és 3. hely kb uazt jelenti a bajnokságban egy wisla krakkow elleni selejtezőt leszámítva

értelmetlen_nevű 2009.11.28. 23:10:47

@heinrich: Azért az más szituáció, de egyáltalán nem örültem neki.

Titi120 2009.11.28. 23:23:10

@Lojzi_:
Nem kell megindokolnod állításod racionális mivoltát, értem, írtam is, hogy logikus.

De az, hogy ilyen esetben a csapat ne a győzelemre játszon még elvárni is abszurd. A sport szellemiségével egyszerűen ellentétes. Ez nem tőzsde, hogy spekulálgatunk, valószínűséget számolunk, Poisson - eloszlás meg a gyökvonás és a végén a kisebbik lépcsőfokra ugrunk inkább, mert onnan nem lehet akkorát esni ...
Ugyan !
Az egyetlen elfogadható cél a győzelem ebben az esetben, aztán ha nem jön össze, akkor vigasztalhatjuk magunkat azzal, hogy talán jobb is lesz így. De csak azután.

Titi120 2009.11.28. 23:29:25

@heinrich:
Be is baszna, ha úgy gondolkodnának ezek a profinak nevezett játékosok, hogy inkább meg se próbáljuk a magasztosabb célt elérni, mert mi van, ha nagy pofon lesz a vége. Főleg a németek.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.28. 23:33:53

@Titi120: kérdezd meg a védősort, van-e kedve még egy menethez a Barca ellen :)

Amúgy abszolút jogos, amit írsz, csak kellemetlenkedek az elmúlt két évet látva. Volt pár meccs, mikor kurvára nem jött át, hogy itt most egy német csapatot nézek, pláne nem a Bayern Münchent.

Jobban meggondolva régen láttam már Bayernt, amelytől félni kellett volna (úgy általában).

Titi120 2009.11.29. 00:17:28

@heinrich:
Nincs szükség a kellemetlenkedésre, mert a Bayern - fanok is tisztában vannak az általad leírtakkal. Sírunk és nyivákolunk is ezek miatt folyamatosan, ahogy a Juve - szekciónál szokás. :)

Ettől függetlenül egy dolgot sose szabad tenni ennek a klubnak (vonatkozik ez játékosra, vezetőre és szurkolóra egyaránt) : megalkudni a középszerűséggel.

értelmetlen_nevű 2009.11.29. 13:16:08

@értelmetlen_nevű:
na kellett nekem falra festeni az ördögöt: www.spox.com/de/sport/fussball/bundesliga/0911/Artikel/ryan-babel-fc-bayern-muenchen-fc-liverpool-rafael-benitez-ausleihe-neun-millionen.html

és ha nem is igazoljuk le végül, szégyen hogy egyáltalán felmerülhet egy ilyen transzfer.

ycool 2009.11.29. 15:21:57

Most értem haza. Kár volt. Elnézést kell kérnem a 0 pontom miatt. De ez milyen kiszámíthatatlan forduló már?? Nyoma sincs a racionalitásnak.. És ahogy nézem a tippeket a következő 2 meccsre. Matematikai esélyen sincs arra, hogy megfordítsam az állast. Grat heinrich!

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 17:12:05

Ezek a svábok tényleg döglöttek, simán lehetne már 5-6 is.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 17:16:05

Haha, jó öreg Lehmann, hiányozni fog :D

ycool 2009.11.29. 17:19:11

Ez a Leverkusen nem semmi!! Kliesslinggel az élen, aki 3-at vágott, 4-0-val küldték haza a Stuttgartot..

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 17:31:50

működő streamet vki, bitte

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 17:42:48

@heinrich: jó neked :( nekem fehér csíkok vibrálnak. azért köszi

Titi120 2009.11.29. 17:54:38

Fiatal még az idő, de önmagában Olic szereplése is sokat lendít a produkciónkon.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 17:58:50

schulzról se fognak ez a gól miatt utcát elnevezni hannoverben.

végre timoscsuk stabilan a padon, engem már ez is megnyugtat.

és pont a gólra megjött az én streamem is.

ycool 2009.11.29. 17:59:31

@heinrich: Nálam az utolsó előtti a Sky..

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.29. 18:29:02

az tényleg nem tűnik fel senkinek, h Müller nem tud beadni? olyat tud, h befele fordul és arra rúgja a labdát, de az még nem beadás. persze nem is szélső.

idén a Bayern-keretben 5féle játékos van.
- a nagyon jó, de sérült
- a kevésbé nagyonjó, de formán kívüli
- aki jó lesz, de még nem annyira
- aki nem elég jó, cserébe nem is lesz

van egypár átfedés, meg Lahm mondjuk kivétel, mivel ő nagyon jó, de nincs formában, de kb ez van. és a bónuszhalmazt adják azok a játékosok, akiknek nincs posztjuk, vagy nem a posztjukon játszanak. így nehéz.

értelmetlen_nevű 2009.11.29. 18:33:45

@mocsing:

-kevésbé nagyonjó, jövőre már nagyon jó lesz, de most is top formában van, csak Leverkusenben játszik kölcsönben

dzolutan 2009.11.29. 18:40:24

Eddig bizonyítja a meccs, hogy kik a jelenleg legfontosabb játékosaink, akik leginkább hajtanak, küzdenek, és már nem sérültek és hamarosan beérnek.
Baadsturber+Olic+Müller= 2-0

ycool 2009.11.29. 19:03:12

Hát még ha mernének kapura is lőni...

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.11.29. 20:08:56

Azért kíváncsi vagyok, mit írna a sportsajtó, meg ti is a kommentekben, ha mi süllyednénk oda, mint a Stuttgart (2008 után megint), meg a Hertha...

értelmetlen_nevű 2009.11.29. 20:58:38

@Rekordvizemeister: nem igazán értem azt a sértettséget, ami a hozzászólásaid kb. 95%-ból érződik.

Egyébként a Hertha és Stuttgart is kapott már itt a fórumon rendesen, sőt a Hertáról már tavaly is kígyót-békát összehordtak egyesek.

avenger13 2009.11.29. 21:10:42

végre nyertünk. azért még a hurrával várok, ahhoz meg kéne nyerni a maradék meccseinket is.

a bl vs. el témához:

én a legkevésbé sem örülnék, ha az el maradna. elszarakodnánk ott egy darabig, de a játékosok jó része nem lenne valami motivált. csak a bajnokságtól venné el a figyelmet. A bl második hellyel sokat fogunk még szívni, a lehetséges ellenfelek közül, valószínűleg bárkitől kikapunk.talán a sevilla arsenal fiorentina ellen van a legtöbb esélyünk. de ha továbbjutunk legalább értelmes csapat ellen játszunk, meglátjuk, hogy hol állunk idén, és koncentrálhatunk a bajnokságra. vagy akár egészséges robben ribery párossal akár meglepetést is okozhatunk bárkinek. ha kiesünk akkor sincs nagyon nagy gond. szedjük össze magunk végre.

dzeko jól jönne nagyon a bayernbe, de szerintem nem ide fog igazolni.

Lojzi_ 2009.11.29. 22:11:35

Semmi ilyesmit nem írtam.
Márminthogy a játékosok, vagy a klub nem akarna nyerni majd Torinóban és nem adna bele mindent, ami a csövön kifér.

Amit ellenben írtam:
1. A pozitív hozzáálláson kívül nem sok érv szól a torinoi siker mellett egyébként.
2. Személy szerint _ÉN_ örülnék a CL szopás helyett egy EL menetelésnek. (CL menetelésnek is örülnék, amennyiben azt nem a nyakunkon keresztül teszi valami nagymenő klub mindjárt a nyolcaddöntőben.)
3. Az első EL serleg megszerzése _szerintem_ frankóbb lenne, mint egy újabb CL győzelem. Legyen megerősítve a keret úgy, ahogy azt már százszor átrágtuk és jöjjön jövőre, vagy azután a CL-köcsög, de most kérek egy EL serleget. Hadd legyen nekünk elsőként.

A tegnapi állításomat, mely szerint nem látok igazi bajnokesélyes csapatot visszavonom. Ez a Leverkusen onnan is baromi jónak tűnik, ahol én ülök éppen....
Vagy a Stuttgart rossz ennyire. De hogy valóban ott volt az osztálynyi különbség, azt kár vitatni.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.29. 22:18:18

Sajnálom, hogy újabban nem lehet nézni BuLi-meccseket. Most már megtekinteném egyszer ezt a Leverkusent...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.30. 01:18:08

@Csöncsön: majd jövőre a BL-ben, de akkor már a hazarendelt Kroos nélkül

értelmetlen_nevű 2009.11.30. 02:08:22

@Lojzi_: Mármint úgy érted, hogy ezüstérem esélyes. Ezért is vagyok nyugodt, a Leverkusen úgy is elrontja valahogy, egyenlőre csak a Werder az ellenfél. A Schalke azért még kevés egyenlőre, a Wolfsburg már nem a régi, a HSV-nél lassan elfogynak a játékosok. A Stuttgart lehetne veszélyes, de hát...

Kíváncsi leszek Helmes-re egyébiránt.

avenger13 2009.11.30. 11:33:28

kiesslingnek mennyi gólt kell vajon ahhoz rúgnia, hogy ott legyen a vb-n? persze a kérdés költői. Kb. esélye sincs. ahhoz klose-podolski-gomez hármasból valakinek kb. a lábát kell eltörnie. Ha jól emlékszem azt nyilatkozta löw, hogy müllernek van még talán egyedül esélye bekerülni, a keret egyébként végleges. az mondjuk elgondolkodtathatná löwöt, hogy több gólt lőtt mint az említett másik 3 együtt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.30. 11:56:40

@avenger13: variálhatnánk kicsit a kérdésedet, mondjuk úgy, h hányszor annyi gólt kell rúgnia kiesslingnek podolskihoz képest, h megforduljon löw fejében, nem a hercegnek kéne hely a csapatban.

tuuudom, ő majd balszélsőt játszik az ék mögött. marin meg padozik...
----------
egyébként az milyen durva, h hitzlsperger újabban nem fér be a stuttgartba? ezt valaki megfejthetné nekem.

avenger13 2009.11.30. 12:23:06

@mocsing: hát igen. szerintem jelenleg podolski nem érdemli meg a helyet a válogatottban, marin is és kiessling is többet tett le az asztalra, müllerrel együtt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 12:41:53

Ezt én sem értem, hogy lehet Podolski ilyen teljesítménnyel válogatott? Mennyi a meccs/gól mutatója? Még Iaquinta teljesítményénél is rosszabb szerintem.

Vul-Kahn 2009.11.30. 12:56:26

Podolski teljesen megérdemelten válogatott. Meg lehet nézni, ki rúgdalja a gólokat mostanában a válogatottban, ki húzta meg a balszélt a portugálok meg a törökök ellen a Schweini-gólok előtt, stb stb. Pedig a 2008as EB előtt is hányan kikövetelték, mondván a Bayernben szar. A 2006os VB előtt meg másodosztályú csapatban játszott. És? A válogatottban a csapat egyik legjobbja volt mind2 tornán, júniusban is az lesz, ne kételkedjen senki.

kisbukti 2009.11.30. 12:59:27

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Podolski???
Gondolkozz egy kicsit mielott ilyen hulyesegeket irogatsz.
A valogatott merlege parades:
69 meccsen 37 gol...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 13:02:26

@kisbukti: Te pedig javaslom azelőtt gondolkozz, mielőtt zsigerből írsz baromságot. A klubcsapatban elért gólokra értette.

zsakfos 2009.11.30. 13:13:50

Én valahogy nem érzek sokat ebben a német válogatottban.Német küzdőszellem, csapategység meg minden, de nincs olyan játékos Lahm és Ballack kivételével aki a posztján ott lenne a világ 10 legjobbja között. Az említett kettő is bőven nem a top 10 első felében. Még kapusposzton állnak a legjobban, bár ott is inkább remek képességű, tehetséges játékosaik vannak, a rutin azért nem sok, a vb-n pedig az nagy kincs.
Én max. legjobb 8at várok tőlük.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 13:17:30

@kisbukti: Gondoltam, hogy kinyilatkoztatásod megcáfolása után jön a hallgatás. :)

@zsakfos : Én a németeket mindig, mindenhol esélyesnek tartom, és az a meglepő, ha ezt nem igazolják. Meg lennék lepve, ha nem kerülnének a legjobb 4 közé.

acdcisti 2009.11.30. 14:02:00

Bayer Leverkusen
Aufstellung:
Adler (3) - Schwaab (2) , M. Friedrich (2) , Hyypiä (1,5) , Castro (1,5) - Vidal (1,5) , Reinartz (2) - Barnetta (2) , Kroos (1) - Kießling (1) , Derdiyok (2)

Nem emlékszem hogy valaha láttam volna ilyen jegyátlagot...
Mondjuk néha az az érzésem hogy a Kickeresek egyes csapatoknak könyebben szórják a jó jegyeket... de ez akkoris szép átlag...
Ja.. és amit mocsing is kérdett: Hitzelsperger mostanában miért nem játszik? (remélem sikerül minél távolabb kerülnie a nationalelf kezdő 11étől.)

avenger13 2009.11.30. 14:05:07

podolskinak a válogatottbeli mutatója valóban nem rossz. persze az is hozzátartozik, hogy 2x3-4 gólt rúg belőle minden sorozatban san marinonak. A problémám az, hogy akkor kiessling, müller nem is kaphatja meg a válogatottbeli szereplés lehetőségét, mert klose és poldi is viszonylag jók? akkor gomezt kéne itthon hagyni. mert ő bizony klub teljesítmény alapján is rosszabb mint kiessling.

@Vul-Kahn: a 2006os és 2008as eredmények egy válogatottban a legkevésbé sem számítanak. a kérdés az, hogy most ki a legjobb. kiessling soha nem kap esélyt, így azt se tudjuk, hogy ő mit tud. ez abszolút igazságtalan. így nem lehet válogatottat építeni.

@zsakfos : a németek nagyon is erősek. Nem igazán az szokta őket az első helyig vinni, hogy az első 10ben vannak minden poszton. nézd meg a 2002es vb-t. Talán Kahn volt top 10 játékos az egész válogatottban. Lahm szerintem meg a világ legjobb 2-3 balhátvédje között van, ha nem a legjobb. Várom a felsorolást, akik szerinted előtte vannak ezen a poszton.

zsakfos 2009.11.30. 14:05:08

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Én meg azon lepődnék meg ha bekerülnének a 4be.
Ez azért egy nagyon erős vb lesz, a horvátok és az oroszok kivételével mindenki ott lesz aki a legjobb 20ban van a világon.
Az egyenes kieséses szakaszban szerintem nagyon szoros meccsek lesznek, és ott sokszor a "sztárok" egyéni villanásai dönhetnek amiben azért elég sok válogatott jobban áll mint a németek.
Ügyes gyerek ez a Podolski, és jól tolja a válogatottban, de nem véletlen, hogy a Kölnben játszik és nem a Barcában...
Ballack kivételével nincs olyan játékosuk aki a világ 10 legjobb klubcsapatában játszik.
Viszont ha jól menedzselik 4 év múlva simán vb aranyra esélyes gárdájuk lehet, mert a mostani 20-25 közötti korosztályuk nagyon jó. Az mondjuk egy bitang nagy vb lesz kegyetlen jó német, holland, spanyol, brazil, argentín, angol csapattal.

avenger13 2009.11.30. 14:08:05

@acdcisti: örülök, hogy kroos jön vissza év végén. és utána játszatni is kell. különben 2011 végén lelép. Iszonyatosan nagy tehetség. Okos dolog volt kölcsönadni, de nagyon hiányzik a bayern közepéről egy ilyen játékos. mvb nem tudja úgy elosztani a labdákat. schweini meg érthetetlenül szar. remélem nálunk ott fogja folytatni ahol a 'kusenbe abbahagyja.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 14:11:24

@zsakfos : Meglátjuk, én nem csak szimpatizálok a németekkel, de úgy is látom, hogy sikeresek lehetnek most is. Az tény, hogy bitang erős válogatottjuk lesz 4-5 éven belül.

zsakfos 2009.11.30. 14:27:04

@avenger13:
Na jó benne van a legjobb 5ben, nálam kb. egy szinten van mint Evra, A. Cole, Chivu, Abidal.
Az angolok és a franciák nagyon jól állnak balhátvédekkel, a braziloknak, spanyoloknak, argentíinoknak, hollandoknak meg az egyik gyenge pontjuk.
Tök szubjektív, hogy kit látsz legjobbnak. Biztos nem a tavalyi eb alapján tekinted Lahmot:)
Most nincs olyan kiemelkedően világklasszis balhátvéd sztem mint 10éve Maldini vagy R.Carlos volt.
Viszont az is biztos, hogy senki nem nyert még vb-t egy balhátvéd vezérszerepével.

horas 2009.11.30. 14:31:15

@zsakfos : Hát Chivu inkább egy ballábas középhátvéd aki szélen játszik egy ideje,szal előrejátékban sokkal gyorsabb és ügyesebb Cole és Evra,Abidal viszont hullámnzó,szal rengetegszer megverik viszont valamikor átjátszhatatlan és nagyon jól jön felfelé a támadásokkal,de ez mindig változó nála...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.30. 14:40:28

Podolski - híres Schweinihez hasonlóan - a válogatottban mindig ötször jobb, nincs miért kihagyni.

Müllernek, Özilnek, Marinnak ott a helye a VB-n, és ha Kiessling formája kitart, akkor neki is.

Löw nagyot bukhat a VB-n, el kellene felejtenie a soha be nem robbanó, mára mégis öreg embereit, meg a 4-4-2jét is.

4-2-3-1-ben úgy játszatnám a Podolski, Marin, Müller, Özil, Kiessling, Helmes támadó-szekciót, mint a szél, ide passzol Olic is, meg Schweinike is beállhat, ha megembereli magát.

Trochowski, Hitzlsperger, Gentner, Gomez, Klose zsenge, mehetnek.

Hitzlsperger amúgy mindig is gyengusz volt, a csávóban nincs spiritusz, az elmúlt másfél évéből meg annyi maradt meg bennem, hogy tavasszal (mikor elrakták a Kúsent rútul) lőtt egy "bombagólt" Adler feje fölé, de szerintem az is megpattant valakin.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.30. 14:52:04

@zsakfos : A többin lehet szubjektívkodni, de Chivu egy elnyűtt barnamedve Lahmhoz képest.

zsakfos 2009.11.30. 15:06:40

@horas: @heinrich:
Evra és A. Cole egyértelmű volt, Chivut tudom, hogy inkább középhátvéd, de az Interben mostanában balhátvédet játszik, őt meg Abidalt azért írtam be, hogy legalább 4 embert összeszedjek akiről legalább lehet vitatkozni, hogy közel azonos tudásúak Lahmmal:) Insuát és Marcelót még se írhattam be:)
De oké elismerem Lahm ott van a lejobb 3 balhátvéd között:)
Viszont ettől szerintem még nem lesz 4ben a Nationalelf.

zsakfos 2009.11.30. 15:10:50

@heinrich:
Ez a Podolski, Marin, Müller, Özil, Kiessling, Helmes támadó-szekció jónak tűnik,de inkább még jövő, mint jelen.
Azért a brazil, spanyol, argentín, holland támadószekciótól még messze van.

Lojzi_ 2009.11.30. 15:12:08

@heinrich: Olic helyett inkább Kakát, vagy Messit választanám, ha már nincsenek ilyen nemzetiségi megkötések...

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.30. 15:14:50

@Lojzi_: muhaha, mekkora öngól :) Amúgy hihetetlen, még így utólag is csodálkoznom kell rajta, hogy ja, tényleg, Olic nem is német.

@zsakfos : persze, igazad van, azt nem is állítom, hogy négy közé várom őket. Bár a rossz argentinokat legutóbb is bealázták :)

horas 2009.11.30. 15:20:24

@heinrich:@zsakfos : Chivu jól szerel,meg nem egy könnyen átjátszható ember és jól is helyezkdeik,de viszont szétfutni nagyon is szét lehet.Viszont Lahm télleg ügyes előre,és gyors de azért őt(most nem akarom megbántani a Bundesliga-sokat) kevesebbet láttuk igazán embert próbáló meccseken.
Balhátvéd posztot nézve,mindenképp ide sorlhatjuk Clichy-t,(aki mostanában angyon elvan tűnve,sérült?)Zhirkov-ot,sevilla-s Adriano-t akik az elithez tartoznak.És akik sztem hamarosan fognak:Cissokho,Kolarov.

Lojzi_ 2009.11.30. 15:21:18

Az megvan mindenkinek, hogy a Herthának 5 pontja van és összel az alábbi a programjuk:
Schalke (i)
Leverkusen (o)
Bayern (i)
Ha jól számolom, akkor az a papírforma, hogy ennyi pontot kell majd a karácsonyfa alatt szétosztani a lelkes(?) szurkolóknak.

Ha így lesz, akkor tavasszal a mostani eredmény triplázásával is csak a felénél fognak járni a biztos bentmaradáshoz szükséges 40-nek....
Sőt, a 40-hez 35 kell majd. Csak öszevetés képpen: ha a Leverkusen hozza a maradék hármat, akkor 39 ponttal, veretlenül őszi bajnokok. Ehhez képest az a 35 pont egy masszív tavaszt feltételezne bravúrok sorával.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 15:28:03

@Lojzi_: Ez reális, bár a Hertha számára a Schalke elleni meccs mindig az év mérkőzése, most is fel fogják magukat szívni, de én is meg lennék lepődve, ha a 3 mérkőzés során akár egy pontot is szereznének.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 15:30:15

@horas: Kolarov pár éven belül, ha töretlenül fejlődik, a világ egyik legjobb balhátvédje lesz.

Lojzi_ 2009.11.30. 15:33:07

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Attól tartok, hogy a Herthának hamarosan a Rot-Weiss Oberhausen elleni derbi lesz az év mérkőzése.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.30. 15:34:24

érdekes felfogás, h podolskinak helye van a válogatottban. ezek szerint elég egyszer jól játszani a válogatottban, akkor bent maradsz a csapatban, a meccsek közti hónapok le vannak szarva.

sőt, elméleti síkon játszani se kell sehol, elég, ha a tornákra, meg a selejtezőkre elutazik. közben meg részt vesz csankjános futóedzésein.

félkomolyan viszont ez alapján kérem, mit kérem, követelem Kahnt a kapuba. már bocs, de Wiesenél most is jobb lenne, Adler meg Neuer kicsit bizonytalan. az meg kiafaszt érdekel, h nincs klubcsapata. a legutolsó meccsén végülis jól játszott. most így jobban belegondolva ez nem is félkomoly akart lenni.
-------
Helmest nem hiszem, h el fogja vinni Löw, egyrészt érdekesen fog formába lendülni a jelenlegi Kiessling mellett (és derdiyoknak se megy rosszul), másrészt Klosét nem fogja kihagyni. és azért Gomezt is necces. mégiscsak 30 milliót ér :)

mindez egyébként nem jó, mert Helmes alapvetően jobb játékos szerintem, mint Kiessling. mármint több volt benne eredetileg.
-------
@heinrich: trochowski gyenge? előbb tenném a balszélre, mint a hercegnőt.

a csatár mögötti hármasba nehezen illik bele Müller. hacsak nem középre, Özil helyett. én már a Bayernben is hülyét kapok attól, amikor a vonal mellett van. lassú szélsőnek és nem is tud beadni. nagyon látszik rajta, h csatárnak nevelték.

a német válogatott sikere ott fog eldőlni, h kitalálja-e addig Löw, ki a kapusa, illetve, h Ballack milyen három hetet fog ki. nélküle szinte esélytelen.

horas 2009.11.30. 15:43:13

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Sztem ha most beraknád a Chelsea-től kezdve a Barca-n keresztül mondjuk akár az Inter-be megállná a helyét már most is.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 16:16:04

@horas: Az Interben teljesen biztos hogy megállná már most is a helyét, nem is akárhogyan, példának okáért a Chelsea és a Barca azért lenne bizonytalan, mert meccsekre el tud tűnni, de utána meg magasan a legjobb teljesítményt nyújtja, és csoda dolgokat művel. Kicsit kiegyensúlyozatlan még, ha ebből kinő, akkor bárhova be fog férni.

@Lojzi_: Egyszerűen nem értem, mi történt a Herthával pár hónap alatt. Elment Voronin, és nyilván adott nekik a gép tavaly, nem is kicsit, de akkor is, elképzelni nem tudom hogy lehet ennyire mélyre kerülni ilyen tavasz után.

Lojzi_ 2009.11.30. 20:34:28

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Abban szerintem mindenki egyetért, hogy a tavalyi eredmény nem volt benne a keretben, meg abban is, hogy Voronin és korábban Pantelic húzó emberek voltak, de az ő (és Simunic) távozásuk nem indokolja ezt a teljesítményt.

Ha visszalapozunk pár fordulóval ezelőttre, már akkor megírtam, hogy bajok lesznek, mert úgy csúsztak le a legaljára, hogy az igazi nagyágyúk közül eggyel sem találkoztak. Amikor 18. helyre értek akkor egy Hannover elleni (akkor még papírforma) győzelem és egy Werder elleni kalkulálható zakó mellett sorra kiszívtak a Gladbachtól, a Bochumtól, a Mainztól, a Freiburgtól.
(A Werderről azóta kiderült, hogy idén valszeg ők is visszatértek a nagyágyúk közé.)
A Freiburg elleni 0:4-nél kevés kínosabb dolog fordult elő a klub történetében. Gondolták optimistán.
Ami ezután még hátravolt, az a gyengébb kártyajósoknál sem kecsegtetett sok jóval. 11 meccs, amiből reálisan (tavalyi mák nélkül) 3 volt hozható: a Nürnberg, a Köln és a Frankfurt elleni. Amellé a kilenc pont mellé kellettek volna az olyan meglepetések, mint a bajnok ellen kihúzott 0:0 és a sváboktól (az övék szintén sikertörténet) rabolt pont.

Az igazi baj ismét a három hozható ellenfél elleni tükörsima zakó. (1:7, 0p)
Azzal a 9 ponttal egy vállalható (???) 14 pont lenne a tarsolyban, meg a többieknek is annyival kevesebb lenne.

Nodehát ha ugye Marika nénin áramszedő lenne.......

A közvetlen riválisok elleni fontos meccsek állása ma (a Mainzot is ideszámoltam az első 9-ből) így fest:
9 1 1 7 5:17 4p

A maradék 8 felsőházi csapat ellen 5 meccsen 1 pötty a zacsiban és 3 (2 idegenben, egy otthon a listaveztővel) még csak eztán jön.

Akárhogy osztok-szorzok ennyire szar Bundesliga csapatot még nem láttam. Mióta én követem az eseményeket valaki befejezte egyszer kilencvenakárhányban 18 ponttal (Talán Leipzig? Nem fogok most utánanézni), de ennyire reménytelenek talán még ők sem voltak.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.30. 23:10:19

@Lojzi_: Köszönöm a kimerítő választ, változatlanul annyit tudok mondani, hogy nagyon durván meredek az a csúszda, amin most vannak a berliniek. Különösen sajnálnám, ha Dárdainak jövőre a másodosztályban kéne futballoznia. Az tény, hogy a helyzetük nagyon reménytelen, nem hiszem hogy van kiút, ha csak nincs gyökeres változás a télen. Bár nagy változásra nem számítok, Vul-Kahn kolléga írta régebben, hogy Voronin játékjogát 5 millió euróért adta volna a Liverpool, de nem volt tőkéjük rá sem, akkor nagy erősítéseket sem tervezhetnek.

kisbukti 2009.11.30. 23:49:33

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

" Ezt én sem értem, hogy lehet Podolski ilyen teljesítménnyel válogatott?"
A jelek szerint nem ertetted meg a valaszom.
Mivel a valogatottban rugja a golokat szamolatlanul teljesen mindegy hogy hogyan teljesit a klubjaban. A valogatottnak az a fontos, hogy naluk hozza a format. Rughatna harmasaval a golokat a klubjaban, ha a valogatottban folyamatosan betlizne ott nem jatszana. Rengeteg ilyen pelda van.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.01. 00:55:45

@kisbukti: Ez egy más kérdés, de azért te sem tagadhatod, hogy a sorrend fordított szokott lenni, a jó klubteljesítmény az oka a válogatottságnak. Podolski mutatói tényleg jó képet festenek, de az sem mindegy kinek lövi, ahogy fentebb is utalt rá egy kolléga. Az, hogy jó általában a válogatottban, és rossz a klubjában, számomra akkor is érthetetlen.

avenger13 2009.12.01. 11:39:41

@kisbukti: a válogatottban tényleg jobb, mint a klubcsapatában (bár ezzel még nem mondtam nagy dolgot), viszont, ahogy már említettem a 37 gól úgy jött neki össze, hogy 3-4-et vág minden alkalommal san marinonak. szóval azért ez a mutató sem a legjobb.

ezenkívül, akkor kiessling nem is kaphat soha esélyt? azért meg poldi, meg miro rúg néhány gólt a válogatottban??? Honnan tudjuk, hogy kiessling mire lenne képes? ha soha nem kap lehetőséget? megkockáztatom kiessling jobb csatár mint poldi, és ezt lehet a válogatottban is meg tudná mutatni.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.12.01. 14:15:30

Thailand 2, Luxemburg 2, San Marino 4, Liechtenstein 2, Azebajdzsán 1 - Podolski kiscsapatos góljai

zsakfos 2009.12.01. 14:23:27

Én annak is tulajdonítom, hogy Podolski jobb/gólerősebb a válogatottban, hogy az új évezredben rajta és Klosén kívül nincs igazán domináns csatár a németeknél, gólt szerző támadó kp. is csak Ballack meg Schweinsteiger. Ők osztoznak a gólok 80%án. Jellemző, hogy a 2000es években Klosén kvül ( ő is csak 1x) nem volt német gólkirálya a Bundesligának.
Összehasonlítva pl. a 90es évekkel ahol olyan csatárok játszottak mint Klinsmann, Völler, Riedle, Kirsten, Bierhoff olyan gólerős támadó kp.-okkal mint Matthaus, Hassler, Möller, Basler, Effenberg. Sokkal jobban megoszlottak a gólok.
Klose már megelőzte és szinte biztos, hogy Podolski is megfogja a válogatottban lőtt gólok száma tekintetében előzni Seelert, Rummenigét, Völlert vagy Klinsmannt.
Ettől még a két "lengyel" finoman fogalmazva sem ér az előbbi négyes nyomába.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.12.01. 14:26:51

@heinrich: Akkor ez 69/26, ha ezeket levonjuk, ami változatlanul jó eredmény, de azért nem parádés. Nincs nekem gondom Podolskival, csak nem értem mi a gond neki a klubcsapataiban. Persze lehet, a Vaterlandot képviselve megtáltosodik. Nem viccből írom. Még akkor is, ha nem is echte német.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.01. 14:42:14

@heinrich: rúgott egyet ciprusnak is, meg kínának is, utóbbi azért barátságos meccsen nálam kiscsapat, de rajtuk lehet vitatkozni. viszont az látszik, h ez a dolog podolskival kapcsolatban nem urbanlegend.

Lojzi_ 2009.12.03. 22:27:10

A FIFA honlapján lehet szavazni az év legszebb góljáért járó Puskás-díjra.

A jelöltek között ott van Graffite gólja is a tavalyi Wolfsburg-Bayernről.

Nem szavaztam rá, pedig kevés látványosabb gólt láttam abban a szűk 25 évben mióta rendszeresen nézek focit...
süti beállítások módosítása