Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 11 - A spanyol bajnokság összefoglalója

2009.11.23. 21:43 Garcia bőrmester

A 11. forduló változást hozott az élen és egyben sűrűbbé tette az élmezőnyt is azáltal, hogy a Barcelona nem lépett meg az üldözőktől. Lehet fanyalogni a bajnokság színvonalán, meg összehasonlítani más európai pontvadászatokkal, de a naptári év utolsó hónapjához közeledve, úgy tűnik, hogy a spanyol bajnokság idei kiírása igenis tartogat izgalmakat a számunkra.
A két éllovas párharcán kívül a Sevilla és a Valencia is tartja magát, vannak kiscsapatok, amelyek eléggé bekezdtek és várható, hogy legalább a derékhadhoz csatlakozni tud majd a Villarreal és az Atlético Madrid is. Utóbbi persze még az alagutat sem nagyon látja, nem még a fényt a végén, de egy Zaragoza szintű bukást azért minden bizonnyal el tud kerülni a többre hivatott piros-fehér-kék madridi csapat. Tovább után a 11. forduló legérdekesebb eseményei következnek.

Jorge Valdano ismételten hiányolta a csillogást a királyiak játékából, annak ellenére, hogy a csapat biztatóan kezdett a gyengélkedő Racing ellen. A négy kezdő középpályás közül csak Xabi Alonso tekinthető védekező típusúnak, és ez a bátrabb felfogás meg is hozta a gyümölcsét az első félidő első felében. Benne volt a gól a Real játékában, és meglepő vagy nem, de az a Drenthe tűnt a legéletrevalóbbnak, aki kapott már hideget-meleget, amióta Madridba költözött. A gólt végül Pipita Higuain jegyezte, akitől elvitathatatlan, hogy rendkívül veszélyesen játszik és eddig jobban elkapta a fonalat idén, mint Benzema. A középpályán Kaká és Granero is aktívak voltak az elején, de aztán elszürkült a hazaiak játéka és a Santander előtt is adódtak lehetőségek. A meccs krónikájához hozzá tartozik, hogy a csereként beállt Canales szabályos gólját érvénytelenítette a bíró, míg a másik oldalon Benzema esésénél lehetett volna akár tizit adni. Az El Clásico és a BL-kör előtt már szinte biztosnak tűnik, hogy C.Ronaldo is csatlakozik, meglátjuk milyen formában.

A San Mames közönsége azt az oroszlánt akarta látni a gyepen, ami úgy üvölt, mint az MGM filmek elején és nem azt, amelyik a Leo és Fredben bárányhimlőt kap és pizsamában nyavalyog. Jórészt megkapták a baszkok, amit akartak. A lebutított Barcával hellyel-közzel felvették a versenyt a középpályán is azzal, hogy az Orbaiz, Gurpegui, Javi Martinez, Yeste kvartett mindegyike jó futballista és ezen a napon oda is tették magukat. A Pedro-Messi-Iniesta trióval rohamozó Barca nem volt az igazi, de az első félidőben és Alves góljánál mégis azt lehetett érezni, hogy a győzelem kivívásához elég lehet a szűkebbre szabott muníció is. Amíg azonban Rambónak Vietnamban pár napos intenzív kínzás után is elég volt két-három mindent felrobbantó nyílvessző, ahhoz, hogy véghezvigye küldetését, a katalánokon inkább a problémák látszottak meg és éles lőszer híján nem sikerült behúzni a győzelmet a baszkok földjén. Ibrahimovic hiánya, Messi sérülése és Henry kálváriája megbosszulhatja magát, lehet, hogy ez sok egyszerre még a Barcelonának is.

A Sevilla talán idén lesz annyira kiegyensúlyozott, hogy felülemelkedjen a neki szánt szerepen, történetesen, hogy alkalomszerűen megfricskázza a két nagy valamelyikét, de ostoba módon elhullajtott pontokkal lemaradjon a végelszámolásnál. Az érezhető az andalúziai csapaton, hogy főleg támadásban mindig van egy-két olyan játékos, aki az adott meccsen magára vállalja a vezérbika szerepét és igenis átdobja a városfalon az aktuálisan előtte rohangáló ellenfelet. Tenerifén Perotti és Renato nem akármilyen góljaival nyertek Manolo emberei. A csatárok helyett, akik közül most a Fabiano-Kanouté kettős kezdett, most ők voltak eredményesek Később egy Fabiano-Romaric cserével erősítette meg a középpályát a Sevilla, amivel szemben a Tenerife csak egy szépítő gólra volt képes.

Nem lett olyan rossz az Osasuna-Valencia, mint amire előzetesen számítottunk. Ehhez az kellett, hogy ne Marchena és Albelda viselkedjen úgy, mint két felbőszült kidobó, hanem a két hazai kopasz csatár Pandiani és Aranda. Míg a két rutinos spanyol középpályás egymáshoz hasonló klasszis mozdulattal adott gólpasszt illetve szerzett gólt, addig a két pamplonai támadó, az első félórában összesen háromszor ért labdához, viszont reklamálásban, bíróanyázásban és összefejelésekben olyan intenzitással vettek részt, mintha kérték volna tőlük. Villa góljánál az érintést pedig csak olyan kommentátor minősítheti „focistához nem méltó megmozdulásnak” aki csak nézi a focit, de nem látja, és nem játssza, az meg minek. Marchena később még egyszer eltalálta a labdát, megszerezve második gólját az elmúlt négy szezonban. Végül a hazaiak kilencen fejezték be a meccset és csak egy semmit nem érő gólra futotta az erejükből. A Valencia néha szokott hibázni ilyen meccseken, de akárcsak a Sevilla esetében, most van annyi jó játékosuk megfelelő formában, hogy valaki mindig segítsen behúzni a kötelezőt.

Szegény embert az ág is húzza tipikus esete, ami az Atléticóval történik. Ha marad az 1-1 a Riazorban, akkor lehetne nyilatkozni, hogy ez már a felemelkedés jele, de így marad a távoli jövőbe vetett pozitív hit és az állandó magyarázkodás. Persze az utolsó percben kapott tizenegyesnél történhet jobb is egy csapattal, de azt is lehetne, hogy jobban futballoznak és tizenegy meccsen nem tizenhárom gólt lőnek, ezek segítenének igazán. Forlán hiányát most hagyjuk, vele vagy nélküle egyelőre puha a matrac. A Depor előtt viszont le a kalappal, a közepesnél semmivel sem erősebb kerettel nyerik a nyerhető meccseiket és tanyáznak továbbra is a közvetlen élboly mögött. A 15-20 percekre beszálló Valerón pedig még mindig zseniális abban a szerepben, hogy megváltoztassa a játék képét, amikor pályára lép. Ha kell, visszafogja, ha kell, próbálja fellendíteni a játékot.

Talán kijelenthető, hogy magához tért a Villarreal. Kétséget sem hagytak a felől, hogy jobbak, mint a nem jó Valladolid. Nilmar végre elégedetten nyilatkozhatott saját teljesítményéről is, miután két góljával lényegében eldöntötte a párharcot. A brazil válogatott nyolc legutóbbi góljából hatot jegyző csatár átvette Pires szerepét és így talán jobban bízhatunk a sárgák feltámadásában.

Vakok között félszemű a király, mondhatja a Mallorca idei szereplésére, aki a spanyol bajnokságot előszeretettel kritizálja. Elvitathatatlan érdeme azonban a csapatnak, hogy otthon még nem kapott ki idén, sőt zsinórban aratott hat hazai győzelemmel örvendeztette meg az Ono Estadi közönségét. Az Almeria még soha nem nyert Mallorcán, most sem érdemeltek többet, mint ami jutott.

A Malaga-Zaragoza meccs csak pont eggyel volt nézhetőbb, mint egy olyan műsor, amelyben különböző celebek tüsténkednek saját konyhájukban. Új csajunknak csak akkor játsszuk le, ha ne adj' isten felvettük, ha ő a következő volt csajunk poszt jól megérdemelt várományosa, de olyan, aki tehet róla, hogy szenvedünk, az ártatlan elmúlót inkább hagyjuk menekülni. Egyébként döntetlen lett, de egyik csapat se legyen rá büszke.

Az Espanyol képes volt kikapni otthon a Getafétól egy olyan meccsen, ami a felsőházi tagságát lett volna hivatott biztosítani, és amelyen a hírek szerint uralta a játékot. A kék-fehérek azonban De la Pena nélkül olyanok, mint a Mikroszkóp Színpad Sas József nélkül vagy vele, unalmas, délutáni semmi. Michel legénysége továbbra is jól áll helyt, és ha folytatják megbízható szereplésüket, legalább a középső régióban tölthetik a tavaszt.

Xerez-Sporting az elején és a végén is 0-0, köszönjük szépen.

A forduló eredményei

Real Madrid-Racing Santander 1-0 (Higuain)

Athletic Bilbao-Barcelona 1-1 (Toquero illetve Dani Alves)

Tenerife-Sevilla 1-2 (Nino illetve Perotti, Renato)

Osasuna-Valencia 1-3 (Massoud illetve Villa, Albelda, Marchena)

Deportivo-Atlético Madrid 2-1 (Colotto, Guardado illetve Agüero)

Villarreal-Valladolid 3-1 (Nilmar 2, Rossi illetve Diego Costa)

Mallorca-Almería 3-1 (Castro 2, Victor illetve David Rodriguez)

Espanyol-Getafe 0-2 (Casquero, Pedro Ríos)

Málaga-Zaragoza 1-1 (Iván González illetve Ewerthon)

Xerez-Sporting Gijón 0-0

Táblázat

Góllövőlista

 


 

49 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr51547523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.23. 22:27:50

Ez igen! Ilyen gyorsan itt még soha nem volt spanyol poszt!

Én azt hittem, hogy rosszul hallok annál a "futballistához nem méltó mozdulatos" mondatnál; de ezek szerint már legalább ketten hallottuk úgy. Szerintem (is) óriási gólt lőtt Villa: megtalálta az egyetlen módot a labda hálóba juttatására. Elképesztő, hogy milyen csatárokat főz le a góllövőlistán.

Garcia bőrmester 2009.11.23. 22:31:24

én meg azt hittem először, hogy esetleg történt valami a pályán, amit mi nem láthattunk, és arra mondja

oldelvis 2009.11.23. 23:09:58

kiváncsi leszek a barca-ra az inter és real ellen..

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.23. 23:19:15

@oldelvis: ezzel nagyon kevés ember lehet így :D

nekem picit úgy tűnt villa gólja, mintha nem találta volna el rendesen, már amennyire ekkora felbontásban meg tudom én ezt állapítani, albelda gólja nekem jobban tetszett
jó újra egy épkézláb valenciát látni

Csörszike 2009.11.24. 01:19:59

@Garcia bőrmester: csak nem az az elbaszott ostoba horvát "mezőnycsere" feri volt ez a böszme??? szerintem zseniális gól. nem tudja már meglőni a lasztit, mert csak nyújtózkodva éri el, ezért aztán csak kicsit megtolja.parádé!!! valamelyik másik posztban már az összes félművelt szenzációhajhász kommentelő már a barca válságáról beszél...nevetséges. majd ha 1 hónapig nem nyernek, akkor lesz válság. bilbaoban nem gáz az egy pont senkinek, szvsz...

oldelvis 2009.11.24. 06:48:41

@Artsuhtaraz: jó nyilván máskor is az lennék, de most de most már ideje lenne villantaniuk

Neil Blender 2009.11.24. 09:04:39

@Csörszike: Ezzel akarjak kiprovokalni hogy legyen megint egy Katalan Godor poszt... =)

Amugy ennek a fordulonak az volt az ertelme hogy az el Clasico utan se tudjon meglogni a Barca. Hozogatja a meccseit a Real, de en kevesnek erzem egyelore a csapatomat a Nou Campra. Jo jatekkal egy X bejohet, nyerni szerintem nem fogunk. CR is jatszik majd jo hosszu kihagyas utan, valszeg tomjuk majd labdaval o meg forman kivul elbaszarintja az osszeset. Kb ezt mondatja velem a pesszimista uveggombom.

Sok fugg persze attol hogy mi lesz az Inter ellen, ha konnyed jatekkal nyer a Barca akkor a derbit is behuzza, ha szenvedos gyozelem, rakkolos X stb lesz akkor van eselyunk.

Garcia bőrmester 2009.11.24. 09:52:35

@Csörszike: nem ő volt, hanem az, aki spanyol hangsúllyal beszél magyarul is

T.F.E. 2009.11.24. 10:36:55

A Real Madrid - Racing Santander meccshez tartozik még, hogy a vendég csapat nem lőtt kapura, és nem végzett el szögletet.
(A statisztikák 9-0 illetve 7-0).
A meccs legjobbjának a goal.com a Racing Santander kapusát választotta (különösen Higuain ajtó-ablak helyzeténél védett nagyot).
A futball sajátossága, hogy ennek ellenére, gyakorlatilag egy helyzettel a Santander döntetlent érhetett volna el, ha a partjelző nem inti be (tévesen) a lest.

Neil Blender 2009.11.24. 10:39:37

@Garcia bőrmester: nem tökéletes kommentátor, de hogy a mai viálgban az egyik legfelkészültebb az biztos.

Én értékelem benne ezt és főleg elnézem Norbinak (mert gondolom róla van szó) az ilyen kisiklásait meg a Barcelona mániáját...

1000szer inkabb o mint Horti meg Léderer vagy épp Világi akik a sportujsagiro/kommentator szakma legaljat kepviselik. Sztem mindenkinek eleg fajdalmas volt mikor Vilagi uvoltotte, hogy SZERDZSO RÁMOSZ

Neil Blender 2009.11.24. 10:40:59

@T.F.E.: Az a les természetesen nem volt les és szabályos gólt vettek el a Racingtól.

Csendben jegyzem meg hogy Benzemat meg felrugtak mint a taknyot, keves annal egyertelmubb 11est lattam mostanaban.

De ez van a biraskodas Spanyolhonban (is) legendasan szar.

Asidotus 2009.11.24. 10:48:31

Nagyszerű poszt volt, szépen megadva mindent, ami kell hozzá, a táblázattal és a góllövő listával, csak így tovább.
Az El Clasicoval nem az a baj, hogy Real győzelem esetén egy kicsit elléphet a Madrid, hanem az, hogy elhitetik velük, hogy van keresnivalójuk a bajnokságban, hogy a Barcában is csak emberek játszanak, nem valami földre szállt félistenek (pedig valahol azok).
Ha én lennék az Atletico elnöke, akkor leigazolnám Capellot. Az olasz csak csúnyán körbenézne az öltözőben, és már mindenki tudna focizni. De az a minimum, hogy felfüggeszteném a játékosok fizetését, amíg legalább két egymást követő győzelmet el nem érnek.

Neil Blender 2009.11.24. 11:01:53

@Nűnű: Tavaly nagyjabol a clasico dontott a bajnoksagrol hiszen a Real mentalisan (jogosan) osszezuhant utana es mar nem vehette el senki a barcelonai aranylabuak bajnoki cimet. Azonban az altalanos gyakorlat szerint, a clasico "csupan" 2 meccs a bajnoksagban, es mint ilyen nem feltetlenul dont a vegkimenelrol. Ergo ha a Real ki is kap Barcelonaban, es mondjuk tavasszal leikszel a Bernabeuban meg vigan lehet bajnok es persze ugyanez igaz forditva is.

November vegen nem fogja 1 meccs meghatarozni a szezont, bar teny ha a Real nyer akkor van 2 meccs forja a Barcaval szemben.

Atleticohoz meg max munkanelkuli edzot lehetett hivni mint pl Flores, aki bar jo edzo de azert az vilagos hogy nagyobb bajok vannak mint egy fogalmatlan edzo (Resino). Bar mit akar az a csapat, ahol Perea fix kezdo, Pablo szinte kirobbanthatatlan es egeszen idenig Leo Franco volt az alapkapus... Nekik egy betonvedelem mellett (es nem Ujfalusikat igazolni) es zseni iranyito kene, mert csatarfronton azert megvannak de latvanyosan nem tudjak megjatszani oket. Jurado, Cleber Santana tokeletes kiegeszito emberek, de a nagy zsugakat nem ok osztjak...

Capello meg elete rohogeset produkalna ha felhivnak a matracosok szvsz.

hakapesz imi 2009.11.24. 11:20:07

@Nűnű: 1. nem lesz itt real győzelem a hétvégén, mert a real semmivel sem jobb, mint tavaly volt, a Barca pedig nem rosszabb. Sőt! lehet, hogy az eredmények pillanatnyilag nem igazolják ezt az állítást, de ez csak ideiglenes zavar rendszerben. Biztos nem lesz 6-2, de egy sima 2-0 kifuthat.
A madridiakat eddig eléggé elkente a Barca idén. Eddig volt két sima és nem most jön a fordított...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.24. 11:35:08

Vidám ez a hurráoptimista hangulat. Ugyanazokat a meccseket nézzük? Ugyanarról a Barcáról beszélünk? Tuti hogy nem.
A Barca mindent fog tenni csak nem az Inter, pláne nem a Real száját elkenni. A fél csapat köhög-tüsszög és talpig rehabon. A másik fele übermmotiválatlanul ténfereg, üzbég válogatottak égetnek bennünket döntetlenekkel az Osasuna mezében...ne már...:(

Neil Blender 2009.11.24. 11:47:58

@csizsikpizsik: MAr ne is haragudj de irani valogatott =)

Nem kell sztem sem hurrahangulatnak lennie sem dogletes pesszimizmusnak. Ez a Barca meg ezer sebbol verezve is borzalmasan eros, a clasicora meg nem hiszem hogy annyira rohadtul motivalni kene a csapatot. Mondjuk a Real helyzeti elonye jelenleg abbol fakad hogy Cristiana is visszater ill. sok az ujonc akiknek ez lesz az elso clasico (extra motivacio). Nem mellesleg a barcelonai seggek tukortisztara lettek nyalva az utobbi idokben mig a madridiakba mindenki csak a saros bakancsot torolte (sokszor persze joggal). Ha en jatekos lennek akkor ez lenne a legnagyobb motivaciom. Jo meccs lesz de minden Real pontszerzes azert meglepetes szamba fog menni sztem.

@hakapesz imi: jajj ezt azert ne... Tavalyi Barca fenomenalis volt minden fronton, azert az ideit a tavalyival osszehasonlitani, es sooooot-ozni enyhen szolva is csolatasra utal. A barcanak termeszetesen nem most kell csucsformaban nyomnia de azert ez a csapat messze van nagyon a tavalyitol...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.24. 12:02:02

@Neil Blender:

Iráni legenda Nekounam. Még harminc éves sincs, de már 108-szoros válogatott, Perzsia Maradonája:

en.wikipedia.org/wiki/Javad_Nekounam

A lényeget pedig leírtad: "Ez a Barca meg ezer sebbol verezve is borzalmasan eros".

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.24. 12:05:41

@Csöncsön: "Ez a Barca meg ezer sebbol verezve is borzalmasan eros". Amit az Inter koncentrált játékkal cáfolhat. :)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.24. 12:08:45

@Neil Blender: Ja, iráni, azért az tényleg bivalyerős más kategória :)))
Egyébként szerintem az (is) a baj ami tavaly volt a Realnál. Túl sok túl szép kritikát olvastak, túl sokáig lengették a kupát/kupákat, túl sok túl lelkes hölgy térdepelt eléjük és most meglepő, hogy a Bilbao visszarúg egy íveset az Osasuna meg velük rúgat gólt...

hakapesz imi 2009.11.24. 12:17:59

@csizsikpizsik: @Neil Blender: hehe, szerintem ugyan azt a csapatot meg meccseket, csak talán máshogy nézzük. OK, kicsit talán elragadtattam magam. Tavaly 6 góllal valóban többet rúgott a Barca és 1 ponttal kevesebbet vesztett a 11. forduló után. Megadom. Játékban viszont sokkal nagyobb a variációs lehetőség (nem, nem Messi középen játszatására gondolok...) és ebből láthatóan profitál a csapat. Egy dolog, hogy a Bilbao is rúgott egyet az idén, tavaly meg épp nem, és Piqué a rossz kapuba lőtt a 90. percben az osasuna ellen, de ez nem a világ vége, és igenis hosszútávon nem vagyok egyáltalán borúlátó. A fenti két nüansz nélkül most 3 ponttal lenne több, mint tavaly ilyenkor és senki nem fanyalogna... A vörös kazán, hát igen, az kínos, de majd a 6. meccs után térjünk vissza a kérdésre.

hakapesz imi 2009.11.24. 12:24:41

Ja, és ha láttátok, Puyol hogyan csépelte a földet a bakapott öngól után az Osasuna-meccsen, nem beszélnénk motiválatlanságról... Ez csak valami hangzatos izé, rámhír-kavics, amit valaki bedobott a bilibe, most meg hallgatjuk a gyűrűk keltette hullámok visszhangját. Huhh, de bonyolult allegória...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.24. 12:27:22

@hakapesz imi: Ember, nem a pontokról beszélek, hanem arról hogy a mutatott játék reménytelen és ne kenjünk mindent a sérültekre. Semmi nem áll össze, 90 perc alatt kb. 5 van amikor azt tudod mondani, hú ez jó, a többiben passzoluk-futunk és loholunk az x-ért...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.24. 12:33:17

@hakapesz imi: Ja és Puyol meg Xavi seggén ott van a Barca-címer, ők külön kategória, náluk semmit sem kérdőjelezek meg (pláne nem Xavinál) ők mindig motiváltak, de a csapat nem csak belőlük áll.

nasteey 2009.11.24. 12:42:37

@csizsikpizsik: Gondolom örülnél is, ha vasárnap beírhatnád, hogy én bizony megmondtam. Persze a siránkozás még mindig egyszerűbb, mint bízni a csapatban. Még akkor is, ha most gyengébb a játék.

A poszt viszont hatalmas pirospont. Már csak az is, hogy előtte és utána is időben, de videók, tabellák... Csak így tovább.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.24. 12:44:39

@nasteey: Ha ismernél, tudnád hogy gyűlölöm az "én megmondtam" dumát. Csalódni akarok, pozitívan. És mélységesen magam alatt leszek ha bejön a pesszimista károgásom...

hakapesz imi 2009.11.24. 12:49:24

@csizsikpizsik: ja, mint pl. az atlético vagy a zaragoza ellen? Elég necces meccs volt mind a kettő, mi? :)
Van még 1-2 tetovált seggű azért a Barcában, nem beszélve Maxwellről, ibráról, akik kimondottan azért jöttek el az Intertől, hogy nemzetközi szinten is villantsanak. Na, most itt a lehetőség. Remélem, élnek vele.

Neil Blender 2009.11.24. 13:00:51

@hakapesz imi: En sem es sztem csizsikpizsik sem azt mondta, hogy pontugyileg bajban van a Barca... De tavaly olyan jatszi konnyedseggel hoztak a meccseket hogy tenyleg nem is kellett foglalkozni veluk, mert szinte minden meccset hoztak.

Iden azert mar rendesen mukodik a zaroizom a szurkoloknal ha mondjuk idegenbe megy a csapat. De ebben sincs semmi termeszetellenes, nem lehet minden evben csucson lenni. Viszont az most latszik igaza, hogy azert nem olyan hosszu a pad mint volt. Mert bar pl. ez a Pedro gyerek nem falabu, de azert meg messze nem Barca szint jatekban. Busquets is mostanaban lefele log ki.

Termeszetesen semmi sincs nektek veszve, de azert ez egy kuzdelmesebb szezon (lesz) mint tavaly...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.24. 13:06:32

@Neil Blender: Működik a záróizom? Már a kutya is kerül meccsnapon mert ki vagyok előre borulva már megint ki hullik el és tudunk-e három pöttyöt összekapirgálni...:))))

Neil Blender 2009.11.24. 13:10:15

Hat ezzel en is igy vagyok az Alcorcon ota... =)

Racing elleni meccsen is gorbult a labujjam gorcsbe parszor. Mikor Canales betalalt es elvettek a golt akkor kb 241 mp-ig fujtam ki a levegot, persze azt amit akkor szivtam be mikor Benz felrugasanal nagyvonaluan tovabbot intett a spori.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.24. 13:21:00

Másik felem fogalmazta meg jól: augusztustól-júniusig azért vagyok stresszelek mert van meccs és van tét. Júniustól-augusztusig azért mert nincs meccs és nincs tét :)))

Tika_ 2009.11.24. 14:26:05

@nasteey: +1 a 2. bekezdésre! A stílus terén van még fejlődési lehetőség, de mindenképp: Köszi!

Csak nem hisztek nekem, hogy hamarabb kéne kilőni a BL-posztokat :) - pedig most is attól zeng már ez meg az olasz is.
A kommentek jelentős részének színvonalát tekintve 2 kéne: egy letisztultabb eszmecserére, meg egy homokozó hülyegyerekeknek..
köszi előre is

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.24. 14:31:40

@Tika_: Jó, de ki honnan fogja tudni hogy hová való? :)))

chevyfan 2009.11.24. 14:33:30

@Neil Blender: egyetértek... én is így érzek a meccsek alatt, ami már túlmegy az egészséges izgalmon: szó szerint fosok, mert egy ideje a madriddal bármi megtörténhet, bármelyik meccs 2 perc alatt fordulhat. Mostanában már talán csak egy 4-0 lehetne megnyugtató (zürich ellen 0-3, majd 2 perc múlva 2-3 stb.)

Garcia bőrmester 2009.11.24. 14:43:05

@Neil Blender: ez igaz, valóban felkészült és sok mindent tud a spanyol közegről

Tika_ 2009.11.24. 15:02:30

@csizsikpizsik: tízpontos kérdés! :) Ezt a részét már a bloggereknek kell kitalálniuk :)))

sporttárs 2009.11.24. 15:11:33

Xavi passza a gól előtt... Klasszikus.

Amúgy "Henry kálváriáján" mit kell érteni? Az írek elleni sportszerű cselekedetéért őt ért méltatlan és igaztalan kritikákat? Gratula. Nézzetek már utána a kálvária jelentésének.
Szegény Titi, tényleg.

sporttárs 2009.11.24. 15:12:50

Szerintem ma este Mourinho sírni fog. Ami persze nála blazírt arccal előadott "minket ez nem is édekelt nagyon"-t jelent. :)

nasteey 2009.11.24. 16:21:57

@sporttárs: Csak legyen igazad. Jó lesz úgy nézni a Loki meccsét, hogy fél szemmel nézheted az óriáskijelzőt mikor esik gól a meccsen. (Ja és persze hogy láthasd a Loki meccsét, Debrecenből indulhatsz hamarosan... és még szervezett vonat - és talán busz - sincs.)
Nagyon reménykedem, hogy nyer a Barca (és a Pool kiesik - vagyis pontot szerez a Loki), de jelenleg rohadt ideges vagyok.

rizla 2009.11.24. 17:40:10

a most következő két meccsen múlik az idény. a barcelonának el kell kezdenie a legmagasabb szinten futballozni, nehézségek ide vagy oda. az inter elleni meccset kötelező behúzni, a clasicón nem is annyira az eredmény számít, mert egy iksz sem vészes, de most már muszáj erődemonstrációt tartani.
amíg ezek le nem mentek, korai bármilyen ítélet. mondjuk én biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb rákapcsol a csapat, csak kérdés, hogy addigra még bent lesz-e a BL-ben..
a madrid nem fog meglógni sok ponttal, ebben biztos vagyok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.24. 18:49:53

@chevyfan: "szó szerint fosok"

Szó szerint? :-)

Persze én se mondanám, hogy most tökéletes állapotban van a gyomrom és a bélrendszerem az esti BL-etapra gondolva...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.24. 22:57:39

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Elképzelem, mennyire vette komolyan a meccset a Sevilla. A záró körben azért a Rangerst kitömik még, a csoportelsőségért és a szép zárásért.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.24. 23:13:02

@Csöncsön: Az összefoglaló alapján nagyon is odatetették magukat, de a románok 3 meccsre való szerencsét pazaroltak el.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.28. 17:48:27

Objektíve nézve is jobbak a barcás viccek:

de.eurosport.yahoo.com/28112009/73/primera-division-cl-sico-lachen-spanischen-keller.html

Például:

Betér egy kisfiú a Real Madrid boltjába, hogy Real-mezt vásároljon.
- Egy Real Madrid-mezt szeretnék.
- És milyet parancsolsz? Kapust, mezőnyjátékost vagy játékvezetőt?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.28. 22:58:02

Na, a Valencia a 379. agyonnyert meccsét is döntetlenre adta, a Sevilla meg éppen szalad bele a késbe a focigyilkos Málaga ellen.

Idegileg (nem játékban) nehéz tartani a lépést a Real-Barca duóval. Sajnos.

Tika_ 2009.12.03. 16:22:27

Tegnap azért kezdetben tényleg gyenge volt a Barca. A Kazany legalább úgy győzött, hogy pechünk volt, de itt tulképp helyzetek se nagyon voltak, kb. 5-10 percig tartott a lendület.
Guardiola viszont zsinórban a 2. meccsen cserélt jól :), úh remélhetőleg tényleg fejlődik ebben.
Messi beállásánál még csak röhögtem, hogy jön a friss aranylabdás, Pep farkast enged a bárányok közé :D. Leo lekötött 2-3 embert, csinált szép dolgokat. Ibra már folyamatosan játékban volt: a fél óra alatt többet, mint Bojan és Pedro együttvéve 1 órán át. Aztán Iniesta hozta meg az áttörést (vagy elfáradt az ellenfél): az utolsó 10 percben több helyzetünk volt, mint előtte az egész meccsen. Ibra gólja n szép volt (B) (erre lehalt a streamem :@ (román digitv, nuku meccszajjal :)))

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.12.03. 18:06:17

@Tika_:

Az utolsó öt percért az egész meccset érdemes volt megnézni. Iniesta ziccerét duplán sajnáltam: a gólpassz és Ini is gólt érdemelt volna.

Egyébként miért patakon nézted? Közvetítette a Sport2.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.12.03. 20:43:36

szar meccs vt,de figyelembe veve,h ket nehez csata var a fiukra idegenben,ennel tobbet nem is kellett kiadni magukbol. mivel a kijevi osszecsapas fontosabb,lehet,la corunaban oda lesz a veretlenseg (de azert naon remelem,h nem)

Tika_ 2009.12.04. 09:41:14

(@Csöncsön: már évek óta nincs tévém :). Csak focivb és eb (+akkor már olimpia) idején szoktam szerezni és előfizetni, és akkor este nem a páromnál voltam)
akkor külön jó, hogy az utolsó 5-10 percet néztem justinon - tehát 1 perc nézés, 1 perc újraindítás :))
süti beállítások módosítása