Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bajor seggberúgós sörtánc Milánóban

2009.11.23. 20:54 _benito

Két meglepetést, egy újabb kivágott edzőt, jó sok gólt, és a szezon meccsét kulcsolták a 13. fordulóba az érintettek. A Milan és a Cagliari leginkább egy Twente-Alkmaar meccsre emlékeztető, hétgólos szeánszot villantott elő, az Inter nagyon simán átgyalogolt a Bolognán, a Juventus pedig a klub történetének egymilliomodik 1-0-s győzelmével maradt Mourinhóék közelében. Tartja a lépést a Sampdoria is, és Firenzében érdekes választ kaptunk arra a kérdésre, hogy a hazaiak, vagy az újonc Parma mondhatja magát az élmezőny tagjának. A másik meglepetést a Genoa szállította, amely az utolsó pillanatban fejelte le a kapufát Livornóban. Koman egy félidőt kapott a Totti által kivégzett Bariban, és gólpasszt adott (az mindegy, kinek).
 
Ronaldinho vasárnap délután jobban emlékeztetett arra a fiatal brazil játékosra, akit a Bernabeu közönsége felállva tapsolt, mint az elmúlt három évben bármikor. A pályafutás ívét mutatja, hogy most a Cagliari volt az ellenfél, de az biztos, hogy nagyon régen fakadt így dalra egy csapat a játékától. A Patóval közösen összehozott gólnál felhördülős gólpasszt adott, amit a kis kacsa beágyúzott a léc alá, és az ember akkor is tapsikolni kezdett, ha nem tartozik a kedvencei közé a Milan (amelynek idén kellett volna feljutnia a Serie C2-ből). A szárdok bolond támadójátékukkal azért néhol zavarba hozták a Nesta nélkül ingatag, Kaladzéval omladozó Milan-védelmet, de ez csak a nézőknek volt jók, akik végig jó iramú, változatos meccset láttak. Mindenki szereti az ilyen seggberúgós sörtánc-meccseket, ahol senki nem védekezik, csak rugdossa a gólokat számolatlanul, ha meg közben az eredmény is szoros marad, máris ráakaszthatja a celtit: A Szezon Meccse. (Milan-Cagliari 4-3)

Először is azzal kell kezdenünk, hogy erre a nagyon vicces képre bukkantam az Inter háza tájáról, ahol a csapategységet mindenféle eszözzel igyekeznek erősíteni. Mourinho újra összekapott valamin Balotellivel, de a portugál szerint is rohadt nagy zseni lehet a kölök, mert a sokadik civódásuk után is kezdette. A gyors pofonváltás után pont a szénfekete dulifuli vette vissza, immáron végleg a vezetést a Nazionalénak. A szünetben Mourinho lekapta, mert kretén módon kapott egy sárgát, és bár ezt ekkor még nem tudhatta, a Cambiasso góljával biztossá tett győzelemnek Morgón kívül is volt áldozata. Méghozzá az irányító jobbhátvéd posztjának megalkotója, Maicon, aki kidumált magának egy pirosat. Namármost, az biztos, hogy a Fiorentina ellen nem játszhat, de ha bebizonyosodik, hogy azt mondta a partjelzőnek, Kifújlak az orromon, fikusz!, akkor a Juventus ellen sem. Az Inter már támad, úgyhogy hamarosan kiderül, csak arra hívta fel az asszisztens figyelmét, hogy kifűződött a cipőfűzője, és nem tud a játékra koncentrálni az aggodalomtól, hogy sérülést szenved a sporttárs. (Bologna-Inter 1-3)

Poulsen zseniálisan a védők mögé emelt passzát kapásból, hajszálpontosan teszi középre Cacares, ahol az érkező Grosso a léc alá belsőzi a Juventus győztes gólját. Ki gondolta volna néhány héttel ezelőtt, hogy ez a mondat az életben egyszer elhangzik? Volt még néhány komoly helyzet, de aki a legerősebb csapatával pályára lépő Juventustól nem azt várta, hogy az eléggé tartalékos Udinesét a földdel teszi egyenlővé, annak alacsonyabb az igényszintje Giovincónál. Buffon viszont úgy is tud bravúrt megmutatni, hogy nem odaér valahova, hanem ott marad valahol. (Juventus-Udinese 1-0)

A Parma tovább folytatja parádés rajtját, a firenzei győzelem azért is érdekes, mert valahogy mindig a mérkőzés menetével ellentétesen történtek a dolgok. Nem kell most bántani a hazaiakat sem, nekik kedden sokkal fontosabb dolguk lesz, és a pályára lépő csapat is ilyen volt. Vargas és Gilardino, ha már pályára léptek, hozták magukat, utóbbi majdnem három gólt is fejelt, de a lefújás előttinél Mirante hatalmasat védett. A Parma egy pontra a BL-helyektől. (Fiorentina-Parma 2-3) Csaknem 10 ezer Bari szurkoló lett nagyon szomorú Totti visszatérése miatt, a kapitány egy félidő alatt lemészárolta a Kakaskákat. A szünet után beálló Komant dicsérik, neki is tulajdonítják, hogy nagyot javult a Bari játéka, többször is veszélyesen lőtt, és az ő szöglete után fejelt kapura Ranocchia, amibe még Andreoli is beleért, így öngólnak adták, de a szöglet állat jól jött be. Ez olyan teljesítmény volt, ami kezdőt érhet a tökutolsó Siena ellen (Roma-Bari 3-1) A szicíliai derbi Zenga állásába került, a tavaly még a Cataniát irányító kapuslegendát az 1-1 után tette lapátra az erre hobbiból is bármikor képes Zamparini. Az első félidőben vezetett, és jobb volt a Palermo, de a nem volt érdemtelen a Catania egyenlítése sem, bár az Elefántok még ezzel is kiesők. (Palermo-Catania 1-1)



Gigi Del Neri cirka ugyanazt villantja Genoában, mint a Chievónál anno. A Samp, ha nem is könnyen, de leverte a veronaiakat, Pazzini újra gólt lőtt, és közölte, hogy ő az olasz válogatott elsőszámú csatára, és nagyon morcos lesz, ha Amauri ott lesz a vb-keretben. (Sampdoria-Chievo 2-1) A Genoa nagyon rosszul járt, az utolsó pillanatban kikaptak attól a Livornótól, mely 50 százalékkal növelte góljai számát ellenük, és már hatnál jár. Jövő héten genoai derbi, Mesto kisárgult, Modesto megsérült. (Livorno-Genoa 2-1) A Napoli és a Lazio döntetlenjének a vendégek örülnek jobban, kicsit levegőhöz jutottak, a nápolyiak viszont változatlanul képtelenek kiegyensúlyozottan teljesíteni (Napoli-Lazio 0-0) A Siena egyre komolyabb bajban, ráadásul a szerencse is elpártolt tőlük: kapufát lőttek, kihagytak egy 11-est, a vendég Atalanta meg kétszer is betalált. A másodikat Acquafresca lőtte, de az átok még rajta ül, mert előtti kibotladozta az üres kapuból a labdát. Vicces volt. (Siena-Atalanta 0-2)

59 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr91547334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sh4d0w 2009.11.23. 21:07:44

_benito:

"a Milan (amelynek idén kellett volna feljutnia a Serie C2-ből)" - ez WTF?

Rino 2009.11.23. 21:23:28

kimaradt az "ez még mindig nem az a csapat aminek látszik". de ez a C2es duma magasan veri a lécet.

www.danieleferretti.it/blog/upload/porta_juve.jpg

Titi120 2009.11.23. 21:31:18

@sh4d0w:
(harmadszorra is nekifutok, hátha most elküldi)

Ez csak egy kommentvadász megjegyzés, nem több, hogy meglegyen most is a 100 hsz. biztosan.

Bloggerképző, első évfolyam, második foglalkozás, kötelező tananyag. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.23. 21:35:22

@Titi120: az első foglalkozáson vajon mit oktatnak? :)

Titi120 2009.11.23. 21:51:12

@heinrich:
Ezt a kaput direkt nyitva hagytam, hogy a 200 hsz. is meglegyen. :)

vargamma 2009.11.23. 22:06:58

éjjen Dinnye, Totti és Koman!

eastwest 2009.11.23. 22:20:52

Tottis fotónak jobban örültem volna, meg annak is, ha Koman gólt rúg, igazi skizó helyzet volt. De ha már ez az illusztráció, itt van még néhány ilyen: soccergirl-sgblog.blogspot.com/2009/03/inter-az-aquaparkban.html

_benito · www.nst.blog.hu 2009.11.23. 22:21:55

@sh4d0w: a visszesőknek ez a büntetése az olasz szabályok szerint.

@Titi120: annyira örülök, hogy harmadszorra elküldte. jövő héten is nézz be, szia.

giacinto 2009.11.23. 22:26:53

csak nekem tűnik Brazíliában készült képnek?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.11.23. 22:33:21

@giacinto: Mert a hátulról kikandikáló fejnek is brazil a tulajdonosa van vagy mi? :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.23. 22:41:51

Bizony levegőhöz jutott a Lazio, és ide is leírom, Delio Rossi lett a Palermo edzője, jó újra edzőnek látni.
Ha a hétvégén nyernének a Bologna ellen, akkor talán lehetne indulni felfelé. Talán.

Titi120 2009.11.23. 22:47:38

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:

Hát, a tippelési mesterfogásokat biztos nem. :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.23. 23:01:58

véletlenül belenéztem a Juve meccsébe... a gól nem semmi volt, a poszt illetékes mondatán fel is röhögtem (mit ekézték szegény Poulsent itt, miközben mire képes, ha más már nem csinálja a csapatban). le se esett a labda. és Grosso, mint halálos befejezőember.

tjunior 2009.11.23. 23:22:49

Poulsen lassan kiérdemli az "egész jó kis kiegészítő plaja" jelzőt, ahoz képest ahonan indult az év elején mindenképpen érdemel egy szolíd gratulációt, ő át került a pozitív tartományba, már csak Zebinától és Mr. Alibitől kellene megszabadulni valahogy
Na meg remélem Nestor Sivor, Omar Sivor idehozza nekünk Domiguezt, ha már az ügynöke, ingyér egy nagyon jó kis cserejátékos, jól hangzik.

tjunior 2009.11.23. 23:26:46

Nestor Sivori Omar Sivori fia, ez lemaradt.
Hiába a Juve egy nagy család :D, Fonseca is idehozta nekünk Kaszereszt.

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.23. 23:42:53

azért ezt el tudnám képzelni egy roscharch-tesztben :)
1.bp.blogspot.com/_iShOMkz6QZI/SwkYoq_DhtI/AAAAAAAADV0/TDui5Y9Q448/s1600/lucatoni134.jpg

"Ronaldinho vasárnap délután jobban emlékeztetett arra a fiatal brazil játékosra, akit a Bernabeu közönsége felállva tapsolt, mint az elmúlt három évben bármikor."

ronit tapsolták a bernabeuban? mikor?

Rino 2009.11.24. 00:01:17

@Messi88: köszi, jó volt újra látni, ez gyönyörű.
Casillas arcát is megéri figyelni:)

Artsuhtaraz · http://latomasok-arnyjateka.blog.hu/ 2009.11.24. 00:21:09

@Messi88: köszi, nincs mentségem, ez kötelező irodalom :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.24. 08:53:17

Totti a vasárnapi mesterhármasával már 187 gólnál tart a bajnokságban, ez eggyel marad el Beppe Signori 188 góljától. Erről azt nyilatkozta Beppe, hogy ez remek, de ő több derbit nyert meg, sőt, visszamegy kicsit játszani, és lő még egy pár gólt. :)
Persze mindezt csak viccből mondta, és ezek után hozzátette, örül neki hogy valaki képes megdönteni az ő személyes rekordját, és az elsők között lesz aki gratulál Tottinak, ha meglövi a 188. gólját. Igazi sportember. Azt sajnálom, hogy soha nem láthattam legalább a Sopronban játszani, az is élmény lett volna.

Hispan07 2009.11.24. 10:12:30

Most már azért egyértelmű - a Milan messze nem tökéletes csapat, (sőt: Kaladze...ehh), de nem is olyan kalap szar, mint szeptemberben hittük. Ugyanez áll Leonárdóra is, mint edzőre.

Nem hinném hogy bajnoki címben gondolkodni reális lenne, ahhoz egy nagyon megbicsakló Inter kéne, amire kicsi az esély. De hogy ott lesz a végéig a Milan legalább a közelben, azt most már merem remélni. a BL meg a mi vadászterületünk, ott bármi lehet.

váév építők (törölt) 2009.11.24. 10:58:19

@sh4d0w: így lenne igazságos, ha tetszik, ha nem...

horas 2009.11.24. 11:08:14

Jó kis forduló volt,helyenként szenzációs dolgokat csinált a Milan(Ronaldinho),de sztem ez egy komolyabb csapat ellen egy vereség lett volna.

Pazzini helyébe lépnék az Arsenal-ba,mondjuk minden oka megvan,hogy jól érezze magát és maradjon a Samp-ban.De azért az Arsenal egy más szint,és én személy szerint nagyon megnézném ott.(NEm kis esélyt érzek,ha ez nem jön össze Huntelaar érkezésésre az Emirates-be.)

A mai BL-fordulóhoz:Lehetséges,hogy egyszerre hiányzik majd Touré,Messi és Ibra.míg az Inter-nél max Sneijder.Valami azt súgja az Inter végre mutat vmit Európában.-mondjuk egy sima zakó is benne van-De egy esetleges győzelemmel,kiejthető lenne a Barca ami a végjáték szempontjából is sokat változtatna a képen.A tavalyi Chelsea meccs inverzét kivánom a Barca-nak mára,meg egy fölényes Rubin Kazany győzelmet. ;)

Mr.AT 2009.11.24. 11:13:55

Hát nem tudom, JC helyében nem lennék ennyire vidám, ha a fél(?)meztelen Vieira vigyorogna mögöttem ilyen sunyi pofával... :-)

Ehhez képest a Barca öltözője egy maszkulin önmutogatás a heteroszexualitás oltárán.

Mr.AT 2009.11.24. 11:23:43

A cikk amúgy korrekt és a megszokottan faszályos is, de azt azért hozzátenném, hogy Poulsen valóban gyönyörű zsugája ide, vagy oda, pont miatta nem ez volt a Juventus legerősebb felállása - Mommo bő félóra alatt több labdát szerzett, mint Poulsen az egész meccsen.

hakapesz imi 2009.11.24. 11:27:35

@horas: az inter egy sima zakót fog mutatni Európának, kék-fekete csíkos alsógatyában, mert a Barca disznónáthásan is kicsontozza őket. Ibra szerintem játszani fog, és az egész csapat úgy összekapja magát, hogy Mourinho sírni fog, gecó.

horas 2009.11.24. 11:39:59

@hakapesz imi: Arra azért felhívnám a figyelmedet,hogy aki kitud esni ebben a fordulóban az nem az Inter.Meglátjuk cimbora...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.24. 11:45:05

@hakapesz imi: Ezt te sem gondolhatod komolyan. :) Milánóban is elég csorba volt az a csontozókés. :)

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.11.24. 11:48:40

@Mr.AT: szerintem feltolták támadó középpályásnak, azért... (csak vicc volt). :)

Neil Blender 2009.11.24. 11:50:31

Barcanak az a rohadt nagy szerencseje hogy az Interrel es a Reallal is otthon latszik.

A csontozokes max egy bugylibicska lesz, persze ettol meg nyerhetnek.

horas 2009.11.24. 11:57:52

Barca lehet,hogy óriási landa birtoklási és mezőny fölényben játszik hiába dupla annyit birtokolta a labdát,de az internek eggyel több kaput eltaláló lövése volt a san siroban,és a Chelsea ellen se lőttek kapura....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.24. 12:07:32

@horas:

Nem lőttek kapura? Múltkor idéztem a statisztikákat a FIFA hivatalos honlapjáról:

Barca-Chelsea 20-3
Chelsea-Barca 12-14

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.24. 12:08:58

@Csöncsön: Ez mind szép, de őszintén meg lennék lepve, ha könnyen nyerne a Barca ma. Döntetlenre számítok.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.24. 12:10:46

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Én is meg lennék lepve, és én is szoros meccsre számítok. Sok múlhat azon, hogy mi történik az első húsz percben.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.24. 12:17:08

@Csöncsön: Csak nehogy egy botrányos 0-0 legyen, mert én most arra látom a legnagyobb esélyt...

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.11.24. 12:24:00

@giacinto: ha szetnezel egy soccergirl alnevu honlapon, megtalalod a tobbi kepet is. TIM-es logo van azon a vackon, amin ulnek, tehat olasz eredetu. sztem gardaland, milano a helyszin, de nem tuti.
-
a barcaval meg csak annyi baj van, hogy ugyan egy inter vagy egy chelsea le tudja oket vedekezni max. 1 golra 10bol 9x, de a tizedik meccsen rugnak egy otost, es evekig azt emlegeti mindenki. ma mindenesetre maradjunk a 0-1-nel, egy lucio fejessel

hakapesz imi 2009.11.24. 12:33:02

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ez tipikusan az a meccs lesz, amikor mindenki leírja a Barcát előre, meg sajnálkozik, hogy jajj, jajj, disznónátha, sérülések, stb. aztán egy Pedro- és Keita-, meg végül (85.min) egy tétnélküli Ibra góllal minden szépen el lesz intézve, az pisztos. Mondjuk, legyen 3-1, és hajtós meccs. Az az egy árva inter gól lehet Lúció fejese (lsd. Pályaelhagyó autóversenyző).

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.24. 12:53:19

@hakapesz imi: Ez a verzió sem kizárt. Mégis, én most látok sanszot egy döntetlenre mindenképpen.

giacinto 2009.11.24. 13:54:56

@horas: "meg egy fölényes Rubin Kazany győzelmet."

és az nekünk miért jó?

Legyen csak X keleten és akkor legrosszabb esetben is 2. helyről várjuk az utolsó kört, tehát elég otthon egy X a Kazán ellen.

giacinto 2009.11.24. 13:55:47

@Mr.AT: A képen Julio Cesar és Maicon vannak.

T.F.E. 2009.11.24. 14:24:58

giacinto:

Ha az Inter és a Kazany is nyer, akkor szintén megvan a továbbjutás, és ugyanúgy elég egy X a csoportelsőséghez.

Akkor van gond, ha az Inter nem nyer, a Kazany viszont igen, ekkor ugyanis az otthoni döntetlen a Kazany ellen már nem elég (hacsak nem botlik a Barcelona Kijevben).

T.F.E. 2009.11.24. 14:50:02

Phuturo:
Öngól a 91. percben, Inter szögletből? :-)

Phuturo 2009.11.24. 14:53:59

Szóval még mindig tőle várjátok a csodát?:)

Rino 2009.11.24. 16:51:48

Immáron biztos, hogy Maicon azt mondta a partjelzőnek, kifújlak az orromon, fikusz: két fordulóra tiltották el :)

kisbukti 2009.11.24. 16:55:41

Gyozott az igazsag!!

Olaszország: Moggiékat felmentették a szabálytalan könyvelés vádja alól:

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/olaszorszag-moggiekat-felmentettek-a-szabalytalan-konyveles-vadja-alol-2007911

giacinto 2009.11.24. 17:58:12

@Phuturo: ugyanmár, ez egy fontos BL-meccs. Tehát Ibra nem lő gólt :)

tjunior 2009.11.24. 18:45:09

Maicont eltiltják két meccsre, Moggiékat felmentik...ez nem lehet véletlen! :D, vége a Moratti-korszaknak? :D :D :D

Mass!mo 2009.11.24. 21:40:12

@tjunior: ennyi appám:D

am ha jol látom 2null:/ :D

balu11 2009.11.27. 12:46:43

bevallom nem vagyok hatalmas seriea-fan, de azért ez erős sztem:
www.origo.hu/sport/focivilag/20091127-juvemilan-parharc-az-aranykukaert.html

(mondjuk Huntelaar elsősége belefér...)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.27. 12:57:54

@balu11: Szerintem mindegyik futballista indokolható, még ha nem is mint legrosszabbak, hanem legszerencsétlenebbek, lásd Carrizzo példáját.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.27. 12:59:04

@Great Cornholio: Észrevetted, hogy mindkettőnk képén lévő személy ugyanolyan félmagasan, ugyanabba az irányba néz? Mi lehet vajon arra? :)
süti beállítások módosítása