Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 11- Jelzőcsengő az El Clasico előtt

2009.11.21. 18:38 Garcia bőrmester

Van igazság? Annyi, ahány ember. Mindegyiknek igaza van. A sok igazságból meg lehet alkotni egy csillogó, hideg, okos, márványszerű igazságot, melyet az emberek igazságnak neveznek. Kosztolányi idejében még csak futballutópia-regényekben bukkanhattak volna fel olyan szavak, mint kameraállás vagy videóbíró. Mi már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a tényeket konkrétan ismerjük: igen Henry szabálytalankodott a gól előtt, amiről a fél világ most beszél. A tény mellett vannak kézzel fogható szabályok (nem labdák), amik a futballban érvényesek. A szabályok alapján meg lehet ítélni a tényeket, lehet hozni döntéseket. Az UEFA döntését ismerjük, nem lesz újrajátszás. Nagyon jó! Megvan az igazság! Már csak azzal kell elszámolnunk magunkban, hogy miért érzünk dühöt, sajnálatot, csalódottságot ki-ki vérmérséklete szerint. Azt mondják, az idő általában begyógyítja a sebeket, de ez nem igaz. Az ilyen sebek igenis megmaradnak, gondoljunk csak saját felháborodásunkra, Gera kiállítására a törökök ellen. Az idő egy dolgot tehet: ahogy telik és múlik más élményeket szolgáltat, feledteti a sebeket.

Az ominózus gólon kívül láttuk Sevcsenkót sírva búcsúzni a válogatottól, sajnáltuk, hogy a bosnyákok nem törtek borsot a portugálok orra alá, és Erwin Koemant emlegettük látva a szlovénok továbbjutását. 14 algériai szurkoló életét vesztette a Vb-re való kijutásuk ünneplése közben egy olyan meccs után, amit 15 ezer rendőr biztosított egy semleges országban, ahol évtizedek óta polgárháború van. 32-re egészítve ki a mezőny létszámát, Uruguay is bejelentkezett 2010-re, eközben a spanyol válogatott csöndben porrá zúzta az osztrákokat és elfoglalta a FIFA világranglistájának első helyét.

A sajtó figyelme és a többi sztár mellett Henry is visszatér a hétvégén a spanyol futball-hétköznapokba, valószínűleg a bal kezét többször fogja mutatni a kamera, mint Jockey kaján félmosolyát egy egész Dallas-évadban. Semlegesként mi nem tudunk mást tenni, mint szintén visszatérni és megnézni a hétvégi spanyol meccseket, a Barcát a Bilbao otthonában, a Realt a Santander ellen, a kisebbeket pedig egymás ellen. A 11. bajnoki forduló beharangozója következik.

A Barcelona bilbaoi fellépése előtt az általános vélekedés az, hogy a San Mames egyike azon stadionoknak, ahol baj érheti a katalánokat. A legutóbbi tíz Bilbao-Barcelona meccsből csak kettőt nyert a hazai csapat, de ez nyilván "csak2 statisztika. A Barcelona meghatározó hét előtt áll és leginkább ez az a meccs, amelyet „félvállról vehet”. Szerintünk nem fogja. A Bilbao nincs most olyan passzban, hogy akár az Ibra – a legfrissebb hírek szerint Krkic pótolhatja, aki 100. meccsére készül - és a sertésinfluenzás különítmény (Abidal, Touré, Marquez) nélkül kiálló listavezetőt megverje. Már csak azért sem, mert tőlük is hiányozhat Llorrente és Toquero, valamint az U17-es Vb-ről sérülten hazatérő Muniain. Ha a Barca mégis botlana, a Real győzelme esetén helycsere következhet be a táblázat élén.

A Real Madrid simán fogja verni a Racing Santandert, C. Ronaldo nélkül is. Guti, Lass és van Nistelrooy sem lesz ott a keretben. Meglátjuk Raúl mennyi lehetőséget kap, és ha kap, akkor tud-e élni vele. Benzemától kiváló teljesítményt várunk, mert az nyilvánvalóan kirobbanó formában van, akit Domenech nem állít be a francia válogatottba. A Santander kispadján Miguel Angel Portugal az új főnök, aki ezer szállal kötődik a Realhoz. Játékosként, utánpótlásedzőként és edzőjelöltként is kapcsolatba hozható a neve a királyiakkal. Optimistán nyilatkozott és új motivációról beszélt, ettől függetlenül nem sok szól amellett, hogy bármi meglepetést szolgáltasson a mérkőzés, bár Munitis, Tchité és Luis Garcia pontosan olyan játékosok, akik képesek lehetnek egy az egyben vagy egy-két gyors kontrával megzavarni a Real „védelmét”. Munitis az egyik, Garay pedig a másik oldalon olyan arc, aki viszonylag sok időt töltött a jelenlegi ellenfélnél, így nekik állítólag fontosabb a szokásosnál ez a meccs.

A forduló szombat este 6 órakor a Depor-Atlético Madrid meccsel veszi kezdetét. A Depor az ötödik helyen áll a forduló előtt és a legutóbbi ötből négy alkalommal megütötte az Atléticot hazai pályán. A matracosok edzője, Quique Sanchez Flores, aki szintén tüsszögött a héten, az első hét közé várja csapatát a szezon végére. Ez elég nagy kihívás most már, és ehhez előbb-utóbb meg kell kezdeni a felzárkózást. Az alap az lenne, hogy a néhány másik spanyol védősorhoz képest csak félkutya védelem összeszedje magát, és ne álljon a legtöbb kapott góllal, ezen rangsor utolsó helyén. Kíváncsian várjuk Forlán szereplését, aki csak pénteken ért vissza Montevideóból, de ennek ellenére a csapattal tart a Riazorba.

A harmadik helyen álló Sevilla Tenerifére látogat, ahol mindenképpen győzelemre kell törnie, ahhoz, hogy tartsa a lépést az első kettővel. A Tenerife még mindig csak ízlelgeti az első osztályt, és főleg a támadójátékán kellene javítania, ha valamit akar, ami nem a kiesés. Tíz meccsen hét gólt szereztek, ami a második legrosszabb teljesítmény. A Sevilla sok hiányzója ellenére nagy falat lesz a hazaiaknak, mert bár az ilyen meccseken hajlamosak szürkén játszani, de az egyéni képességek magasan az ellenfél fölé emelik az andalúzokat. Perottira szemet vetett a Real Madrid, ami egyrészt nem csoda, másrészt pedig újabb élvezet forrása a Realról beszélni szeretőknek, mert már most lehet találgatni, hogy ha érkezne egy balszélső, akkor ki távozhatna, illetve kivel kellene csatáznia a csapatba kerülésért.

A Valencia pamplonai találkozóját nem javasoljuk új csajunk első futballmeccsének, amit a mi kedvünkért néz meg vasárnap este. Az Osasuna és a Valencia játéka jó eséllyel kioltja egymásét. A hazaiak be fognak állni és próbálják védeni az állásaikat, a Valenciának pedig akkor szokott nehéz dolga lenni, ha nincsen terület a gyors támadóik előtt. Ebben a szezonban pont ez a két csapat nem kapott csak ki a Barcelonától, amiből kizárólag az a következtetés vonható le, hogy egymástól sem szeretnének. Az Osasuna kifejezetten erős hazai pályán és Pandianival a fedélzeten meglephetik a tizenegy mérkőzés óta veretlen Valenciát. Az edzők nyilatkozatai alapján nagyon fontos szerep vár a játékvezetőkre, mert kemény meccsnek nézünk elébe, amit a Reyno de Navarra egyedi hangulata is felerősíthet.

A feltörekvő Villarreal, győzelme esetén megelőzheti a táblázaton a Valladolidot, míg az Espanyol hazai pályán próbál visszavágni a Getafének a Copa del Rey kiesésért. A Xerez-Sportin Gijón meccsen a kifejezetten jól muzsikáló vendégek tűnnek esélyesebbnek, míg a maradék két párharcban meglepő lenne a hazai vereség. A Mallorca az Almeriát fogadja és ha szeretné megtartani pozícióját az élmezőnyben, nyernie kell, míg a tökutolsó Malaga az idegenben nulla Zaragozát fogadja, azzal a lélektani előnnyel, hogy a kupából is ők búcsúztatták mostani vendégeiket.

80 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr11542274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Garcia bőrmester 2009.11.21. 19:00:50

Közben Depor-Atlético 1-1 és Tenerife-Sevilla 0-1 a félidőben.

England win The Ashes! 2009.11.21. 19:06:43

Szerintem, mint pl. az autóversenyeken, lehetne fedélzeti kamera Henry bal kezén.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.21. 19:19:12

Garcia bormester: jo a cikk,viszont el clasico es nem el classico

krysal 2009.11.21. 19:24:34

@ferenck: hogy te milyen szőrszálhasogató vagy... legalább van spanyol poszt!

A Madridnak nem hiszem, hogy könnyű menete lesz, a Barca meg összekapja magát az elmúlt hetek hullámzó teljesítménye után. Érdekes meccsnek ígérkezik mindkettő azért.

A Sevilla szerintem már most eldőlt, a Depor-AM nem rossz...

England win The Ashes! 2009.11.21. 19:27:24

@ferenck: Legközelebb majd "El derbi espanol"-t ír, azt nem lehet elbaltázni. ;-)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.21. 19:27:54

@krysal: sztem meg pont ma elozheti be a madrid a barcat,tartok a bilbaoi fellepestol,mar az 1 pontnak is orulnek. remelem,senki nem serul le,es ibra is bevetheto lesz kedden. epp eleg lesz yaya hianyat elviselni az inter ellen.

krysal 2009.11.21. 19:30:48

@ferenck: nem fogok kézzel-llábbal hadonászni, ha így lesz. Csak valamiért így érzem:)

értelmetlen_nevű 2009.11.21. 20:02:01

hehe, Atletico már megint...

krysal 2009.11.21. 20:26:07

Navégre. Két kapufa után majdcsak...

krysal 2009.11.21. 21:15:51

Ez a Benzema mozdulat azért odaba..ott.

nasteey 2009.11.21. 21:17:27

Fél a sertésinfluenzától? H1N1 almát! :D

"...de ez nyilván "csak2 statisztika..."

Itt meg van egy elütés!4!! :)

Ennyi szar poén pont elég is lesz.

Túlzás lenne azt mondani, hogy elégedett lennék az egy ponttal, de tény, hogy elég nagy esélye van egy 0-0-nak vagy 1-1-nek. Csak abban bízom, hogy a tavalyi rangadóktól is tartottam, és jobban nem is jöhettünk volna ki belőlük. Remélem idén is hasonló lesz. (viszont ha ma nem nyerne a Barca, legalább megint lehetne pánikot kelteni két fontos meccs előtt...)

krysal 2009.11.21. 21:20:37

@nasteey: végre valaki, akkor nem a levegőnek írogatok:)

Pánikot? Mondjuk ha a tavalyi teljesítmény után nem nyújtja ugyanazt a Barca, minden második ember pánikot kelt, noha az kb megismételhetetlen.

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.11.21. 21:33:30

"...valószínűleg a bal kezét többször fogja mutatni a kamera, mint Jockey kaján félmosolyát egy egész Dallas-évadban."

Ezen beszartam :D

Malcolm 2009.11.21. 21:48:20

Basszus kár azért a "lesgólért"...

Na de mindegy, nem a Real-al kell foglalkozni, nyerjünk ma este és más nem érdekel.

rizla 2009.11.21. 21:56:37

guardiola tovább készül kínozni messit a középcsatár posztján, óriási.

a szerencsétlen, használhatatlan, balfasz higuain megint gólt lőtt? hogy lehet ez?

krysal 2009.11.21. 21:57:57

@rizla: forgatja a tőrt panchóban. csak ez lehet.

Stoney Hill Billy 2009.11.21. 22:29:03

remélem Henry vicces kedvébe lesz, és húz vmi jópofa dolgot a csuklójára, vagy rárajzol egy halálfejet, akármi

rizla 2009.11.21. 22:47:35

@Stoney Hill Billy: tavaly az volt a gólöröme, hogy a csuklóját csókolgatta. milyen ironikus így utólag..

rizla 2009.11.21. 22:48:33

ma sem lesz meg a 3 pont

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.21. 23:11:40

@rizla:

Aggasztó ez a rossz forma. Az idény két legfontosabb meccse következik hét napon belül...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.21. 23:13:32

Ha tudom, hogy gól követi, korábban írom le. :-)

2009.11.21. 23:15:46

Középpálya harmatos. Iniesta nem tudom játszott e életében ilyen szarul, mint mostanában. Az Alves-Messi párost megint megbontotta Pep, amivel azt legalább elérte, hogy egyforma szar lett mind a 2 oldal.
Keita gól az uccsó reménységem, mert Bojan uccse nem játszik.
közbe Alves vert egyet, na még hármat!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.21. 23:20:28

@Blaugrana: "Iniesta nem tudom játszott e életében ilyen szarul, mint mostanában."

Az a furcsa, hogy valahogy motiválatlan. Kiugratják, és nem fut rá. Nem jönnek be a cselei, és föladja. Messi is még mindig maga alatt...

krysal 2009.11.21. 23:36:27

@Csöncsön: "Az a furcsa, hogy valahogy motiválatlan. "

Az előző évben Ő, és a csapata az éviszed legjobb futballját bemutatva nyert meg minden sorozatot, ahol elindult. Tegye fel szépen a kezék, aki csodálkozik, hogy némileg motiválatlanok (nevezzük jóllakottnak?)?

krysal 2009.11.21. 23:38:31

"éviszed".. no comment, a vodkanarancs hat. Ez Évtized akart lenni.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.11.21. 23:39:32

@krysal: ezzel nagyon egyetértek, nem lehet minden reggel kaviárt enni pezsgővel. pont elég lesz, ha majd az inter ellen villog.

krysal 2009.11.21. 23:47:00

@_benito: ellenük szabad, őket nem sajnálom. Legyen szíves az El Casicón a mai formáját mutatni.

rizla 2009.11.21. 23:49:46

@Csöncsön: te ne aggódj, a madrid egyre javul, van okod a jókedvre.

rizla 2009.11.21. 23:53:48

@Csöncsön: egyáltalán nem adja fel iniesta. nem az igazi, de nem motiválatlan. pont, hogy nagyon is erőlteti azokat a dolgait, amik nagyon be szoktak jönni, amikor formában van. talán nem kéne.
messi maga alatt, naná, kurvára nem is a posztján játszik. ezek után pep pedagogikusan lecseréli bojanra, mintha utóbbi képes lenne 15 perc alatt megváltani a világot. nem is értem ezt a felállást, miért kellett középcsatár nélkül kiállni? ez a messi középre csak arra jó, hogy még tovább demoralizálja leo-t, a jobbszélt meg hazavágja, mert pedro a gólerőssége mellett/ellenére igazából egy gyenge játékos.
aztán lehozza xavi-t, na ez volt az iksz aláírása. xavi még úgy is adott egy zseniális gólpasszt, hogy állandóan a nyakán lógtak. egyértelműen a legjobb játékos volt a pályán.

rizla 2009.11.21. 23:54:34

@rizla: esetleg arra tudok tippelni, hogy pihentet az inter elleni meccsre. na de ezen a +15 és +7 percen, ami messinek és xavinak jutott volna, szerintem nem múlt volna semmi..

ZenZo 2009.11.21. 23:54:46

@krysal: én meg ezzel nem értek egyet, de nem akarok újraéleszteni egy rég körülrágott vitát :)

a vége viszont x evvan

krysal 2009.11.21. 23:57:25

@ZenZo: ezer féle vélemény, így szép ez:)

rizla 2009.11.21. 23:59:22

@krysal: a jóllakottság lehetséges, de nem keverném össze a motiválatlansággal. inkább olyan zavarosnak tűnnek kicsit, talán kevés volt az idő, hogy feldolgozzák az előző szezont.
de igazából simán lehet, hogy ez is baromság. messi pl élete formájában kezdte a szezont, aztán a maradonás szarakodások kicsit hazavágták az önbizalmát, sokkal inkább érzem ezt egyéni (és átmeneti) formahanyatlásnak, mint valami központi probléma kivetülésének a játékosokra. iniesta nagy árat fizetett azért, hogy játszott a BL-döntőben, kihagyta a komplett előszezont. soha életében nem kellett ennyit kihagynia sérülés miatt, úgyhogy az ő gyengébb formája (ami amúgy nem annyira szar, mint ma, csak nem kiemelkedő) is inkább egy külön történet. xavival pl az ég világon nem történt semmi, jól is játszik szinte mindig, idén is.

Malcolm 2009.11.22. 00:03:53

Nem értem miért kellett Messit középen játszatni, meg hogy miért nem lehet előbb cserélni,Henry a 83. percben jön...

Jövő vasárnap nyerni kell egyértelműen, még jó hogy kedden lesz a Bl meccs, így lesz idő pihenni és feltöltődni a derbire.

2009.11.22. 00:07:55

Kezdenek úgy alakulni a dolgok ahogy Frankkel. Clasico előtt tabella élén a real, majd egy outsider(vdv-re tippelnék) góljával nyernek és az ank alatt pedig búcsút is inthetünk a bajnokságnak.
Már az előző szezon végén is zavart ahogyan Pep a cseréket kezelte, de mostmár botrányos amit művel. Mikor használta ki utoljára tétmeccsen a 3 cserelehetőséget?
mind1... ő tudja, ő nyert kupákat a csapattal tavaly, csak nekem már nem szimpatikus és nem szerethető annyira a csapat amióta ott van

luqe 2009.11.22. 00:09:17

na henry jóhogy beállt a végén. már azt hittem a kézilabdaszakosztálytól kapott egy invitálást és már nagy laciékkal futkozik...

rizla 2009.11.22. 00:10:02

@Blaugrana: "Kezdenek úgy alakulni a dolgok ahogy Frankkel."

jó, nem kell rögtön szirénázni.

Tika_ 2009.11.22. 00:13:39

Ezen most kiba felbasztam magam! Rohadt mocskos kurva életbe!

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.22. 00:17:30

azt nem ertem,de naon nem,h miert kell messit eroltetni kozepcsatarkent. plane ugy nem,h kozben a gollovesen kivul masban nem tul jo pedrot kiteszi a jobbszelre,ezzel ki is zarva a jatekbol. az x-szel elegedett vok,clasicot be kell huzni. remelem,ibra felepul keddre,es legalabb 1x osszeall mar a messi,ibra,henry csatarsor,de lehetoleg ne messi legyen a center. inter-meccs sokkal fontosabb,mint a clasico,ha vmit nem szabad bukni,akkor azt. persze clasicot is meg kell nyerni,de egy jovo vasarnapi x-tol sem dolne ossze a vilag,max a sevilla naon feljonne a ket ellovasra, ami mar igy is megtortent,szal Csoncson boldog lehetsz: nem keteselyes a bajnoksag,raadasul a madrid is erosodott :D

2009.11.22. 00:23:53

@rizla: Most nem mind1 én itt betojok e vagy sem, a kinti eseményeket úgysem befolyásolja én mit gondolok.
Nekem már az egész szezont eltojta a fibernet/sporttv páros, mert ezzel a szutyok nettel és szemét streamekkel csak idegeskedés az összes meccs. Szóval nekem most minden gyengébb produkció kudarc és duplán fájó. :)

Ezzel a formával egyébként semmi keresnivalónk a legjobb 16 között. A bajnokság szempontjából is jobb lenne ha kiesnénk.
Persze a legjobb lenne 2x is nyerni tavasszal a bernabeuban, de a bejnokság a legfontosabb és ha most a bl búcsú az ára...

2009.11.22. 00:26:19

@ferenck: "miert kell messit eroltetni kozepcsatarkent"

Mert Messi mindenek felett és ugye Pep szerint a bolha nem tud rosszul játszani.

krysal 2009.11.22. 00:28:42

@rizla: a kettő persze nem összekeverendő, csak illumináltan könnyebben csúsznak ki a szavak az ujjaim alól. Mindenesetre tény, hogy kicsivel visszafogottabb szezont fut a Barca, de ettől még simán meglehet a triplázás is, ha pedig a tavalyi szezon lebeg a szemetek előtt, csak a saját életeteket keserítitek.

Összetett, sérülések, motivációvesztés, kritikák - mind-mind együtt jelentenek problémát. De akárhogy is nézzük, tavaly két, kudarcokkal, pofonokkal terhelt évet hevertetek ki, de kétszer ugyanazt az évadot nem lehet lehúzni. Lehetetlen.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.22. 00:34:11

azert a formanal vegyuk figyelembe,h az utobbi idoben soha nem allt ossze a legjobb kezdo,de altalaban nem 1,hanem 2-3 ember hianyzott. valdes - alves,puyol,pique,abidal - xavi,yaya,iniesta - messi,ibra,henry kezdot szeretnek mar vegre valahara latni. mondjuk,nem maxwellen mulik,de komolyabb meccseken azt viszont mar lehet erezni,ha yaya helyett sergio busquets jatszik. amugy a bilbao sokkal jobb,mint tavaly,szal ezzel a kezdovel nem rossz eredmeny az x,kulonosen,ha azt vesszuk figyelembe,h sztem boven tartalekoltak keddre - puyol es henry nyilvanvaloan azert nem kezdtek,es meggyozodesem,h ibra is felepul. otthon mindig jobbak vagyunk,mint idegenben,hozzuk a ket soronkovetkezo meccset,es minden szep lesz. raadasul tavaszig valogatott meccsek sincsenek. tavaly szerencsenk vt veluk,most nincs: akkor mindig kutyauto ellenfelekkel jatszottunk utanuk,most a margo jatszik nulla csapatokkal.

rizla 2009.11.22. 00:45:45

@Blaugrana: "Nekem már az egész szezont eltojta a fibernet/sporttv páros, mert ezzel a szutyok nettel és szemét streamekkel csak idegeskedés az összes meccs."

hol adják a barca-meccseket, hogy te fogni tudd? ha nem a sport1-en, akkor hol? mit vártál?

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.22. 01:16:45

messi leserult,inter ellen aligha lep palyara. meg a vegen osszejon kedden a pedro,bojan,jeffren csatarsor,torpekkel samuel,ucio,maicon es chivu ellen. szep lesz...

krysal 2009.11.22. 01:39:06

Nem az én tisztem vigasztalni a Barcásokat, így az nso-ról emelek át nektek egy vicces kedvű szurkolótárs véleményt, hátha jobban alszik mindenki: "Az Inter ellen ez elég para főleg ha Ibra se lesz,ráadásul itt most kell nyerni különben sanyi....a Madrid ellen meg max. kitoljuk a 3. osztályú csapatunkat...hátha bejön :)"

Na jó éjt!

Henke 2009.11.22. 10:34:08

@krysal: jaaaj hát ez tényleg vicces volt :D:D

gotanfun 2009.11.22. 11:33:10

Garcia bőrmester, honna szedted ezt a "Perottira szemet vetett a Real Madrid" dolgot? Én úgy tudtam, hogy újabb 50 galaktikus leigazolását tervezik:

holnapiujsag.blog.hu/2009/08/05/2037_ujabb_otven_galaktikust_igazolt_a_real

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.22. 11:42:22

@rizla:

Gúnyolódást félretéve: a _bajnokság_ szempontjából tökéletesebben szinte nem is alakulhatott volna az első tizenegy forduló.

Madrid: 28
Barca: 27
Sevilla: 25

Az a lényeg, hogy a Clásicót meg kell nyerni, bár, ahogy @ferenck: írja, akkor sincs tragédia, ha iksz lesz. A Real is játszik még Bilbaoban meg Pamplonában meg Valenciában...

Az Inter ellen, mint már korábban is írtam egy kommentben, valójában nincs győzelmi kényszer: az a lényeg, hogy a hátralevő két meccsből kell hozni négy pontot. Nincs akkor se világvége, ha iksz az Inter ellen, viszont akkor Kijevben kéne nyerni, ami persze nem biztos, hogy egyszerűbb feladat...

Tulajdonképpen ha két döntetlen lesz a két rangadó, akkor sem úszott el még semmi. :-)

Xavi cseréjét én sem értettem. (Mást se, de azt végképp nem.) Ő volt az egyetlen, aki próbálta menteni a menthetőt, nem mellesleg csodálatos gólpasszt adott Alvesnek. Ugyanígy a végén másnak is adhatott volna.

sundin 2009.11.22. 11:44:48

@rizla:
A Fibernél nincs Sport1...

Ha ma este nyer a Valencia Osasunában (by Evilági), akkor érdekes kis bajnokság elé nézünk.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.22. 11:56:54

@Csöncsön: Annyira irigylem a minden esetben megnyilvánuló optimizmusod és elfogultságod, bár fele része meglenne bennem. :) Bár nem láttam a Barcelona meccsét, de azért az utóbbi idők eredményei láttán kicsit döcög ez a katalán gárda, nem mintha ez a Madridra nem lenne igaz. A Clasicon már lesz Ronaldo, ha minden igaz, remek kis meccs lesz!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.22. 12:18:05

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

Miért ne lennék bizakodó? :-)

A tudás ott van a játékosok lábában és agyában. Barca-meccset különben ezért is különösen jó nézni: lehet, hogy mondjuk tíz percig nem történik semmi érdemleges, csak hátul passzolgatnak Piqué és Xavi, de BÁRMELYIK PILLANATBAN jöhet valami olyan zseniális gyönyörűség, hogy az ember elájul a gyönyörtől...

krysal 2009.11.22. 12:31:34

@Csöncsön: mint például Frank mérgében szétveri a kispadot? Nem, te tuti nem erre gondolsz:P

Henke 2009.11.22. 12:50:02

Frank "You'll never smoke alone" Rijkaardból is kihozta az állatot az akkori Barcelona, na most gondoljatok el engem, egyszeri fociszerető Henkét :D

nasteey 2009.11.22. 12:59:40

@nasteey: "(viszont ha ma nem nyerne a Barca, legalább megint lehetne pánikot kelteni két fontos meccs előtt...)"

Ugye hogy ugye?

Mondjuk Messi nélkül már érdekesebb lesz a helyzet. Főleg ha Ibra és Touré sem lesz bevethető.

Ami viszont tényleg bosszantó, hogy ez a második meccs volt, amit egy bajnokesélyesnek be kellett volna tudni húznia. Nem volt jó a csapat, de volt pár helyzet, az ellenfélnek meg talán egy kapura tartó lövése volt. És ismét x.

Ha jövőhéten nyer a Real, tényleg el lehet kezdeni fanyalogni.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.22. 15:34:48

@nasteey: ha nyer a real,4 pont behozhato,viszont,ha nyer az inter kedden es a kazany is,akkor kipottyantunk a bl-bol. egyertelmuen sokkal,de sokkal fontosabb meccs a keddi,mint a clasico

sporttárs 2009.11.22. 15:51:02

@Csöncsön: Ájult már el valaki Barca-meccsen?

sporttárs 2009.11.22. 15:53:53

Grantálhatóan nem lesz 6-2 a Classico, sem ide, sem oda - akkor viszont, ha lélektanilag nem fog földbe döngölni, mégis miről dönthet? Semmi nincs lefutva.

moltisanti 2009.11.22. 16:03:17

Messi sérülése nem olyan súlyos, mint elsőre gondolták, talán játszhat az Inter ellen.
Ibrahimovic sérülése is javult, talán ő is bevethető lesz.
Toure viszont biztosan nem lesz ott kedden.

Most azért baromi jól jött volna, ha szerdán lenne a meccs.

nasteey 2009.11.22. 17:15:04

@ferenck: Persze, de én nem is említettem az Inter elleni meccset. Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy ilyen fontos ki-ki meccsen, ráadásul otthon megszerezzük idei első vereségünket. Az Intertől. Az x meg - ha nem is jó - de még mindig elég.

Viszont a Real nagyon ritkán jár nyerni a Camp Nouba (kivétel Rijkaard utolsó hazai Klasszikusa), tehát ha mégis kikapnának (nem fognak) akkor lehetne aggódni.

nasteey 2009.11.22. 17:25:57

Ja, és amit akartam. A friss MRI-vizsgálat szerint Messinek csak első fokú a sérülése, ami azt jelenti, hogy akár 48 óra múlva játszhat. Ha többet nem is, de szerintem egy félidőt kaphat Guardiolától már kedden is.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.22. 17:34:01

@nasteey: real elleni gyozelemben sokkal biztosabb vagyok,mint az inter elleniben. egyszeruen nem tudom elkepzelni,h nyernek a camp nou-ban (nem ugy altalanossagban,hanem most). intert se,de az o stilusuk kevesbe fekszik a csapatnak. csak nehogy samu rugja be a 92. percben a gyoztes goljukat... viszont,ha messi tenyleg bevetheto lesz (katalan sport szerint igen),es ibra is,akkor komplett csatarsorral golokat kell loni. felteve,ha pep nem gondol nagyot es mereszet,es ibrat kiteszi a balszelre,henryt a jobbra,messit meg kozepre... jo,ez csak poen. aligha hiszem,h egy ilyen sorsdonto meccsen all neki kiserletezni. sajnos yaya nem lesz,pedig ezeken a meccseken busquets meg keves. legalabbis yayahoz kepest.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.22. 19:48:00

Valamit elnézett García bőrmester az üveggömbben. A meccs, melyet "nem javasolunk új csajunk első futballmeccsének", a Malaga-Zaragoza. Spanyol mérkőzésről ritkán mondok ilyet, de eddig a nézhetetlenség határát súrolja.

Viszont az Osasuna-Valencia ezek szerint jó lesz majd.

gotanfun 2009.11.22. 23:18:31

Kis bajnokság!!! ;-)

kzgy 2009.11.23. 08:46:43

Higuain az egyik leginkább alulértékelt srác lett az egész ligában. Ellenben Benzemával - attól, hogy a balfasz Domenech kihagyta, még simán gyenge.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.23. 12:44:53

Na, így kell ezt.
Hétvégén letudtuk a bajnokit, holnap a BL-ben is a földbe állunk, már csak a királykupát kell elbénázni, de én drukkolok nagyon, az is menni fog...

Tika_ 2009.11.23. 13:22:23

@Malcolm: @Blaugrana: cserék kapcsán egyetértek.
Az is igaz, hogy ha a csapat nem tudja kiharcolni a 16 közé jutást, akkor semmit nem érdemel, de hogy ilyen formával nem való oda, az durva túlzás. Így vagy úgy, lesznek ott sokkal sz*rabb csapatok is.
@csizsikpizsik: jézus baszki, az ereid azért nem vágod fel, ugye? :) Azért mert 1 ponttal le vagyunk maradva, amit hamar helyre is lehet hozni, még talán nem kéne temetni a bajnokságot.

hakapesz imi 2009.11.23. 13:37:58

@ferenck: egyetértek: a reált leverjük, mint vak a poharat. Azért mert mostanában kijött nekik a lépés, pont olyan szarok, mint voltak, mikor még mindenki Pellegrini nyilvános kivégzését vizionálta pár hete, a Barca pedig pont olyan jó, mint tavaly. Sőt, jobb. Vesztettünk 6 pontot idén. Fogunk még többet is. De biztos nem a kövi fordulóban.
Az Inter ellen kemény meccs lesz, főleg hogy olyan csalamádé-csapattal kell felállni. Meglátjuk. Szerintem zsákolunk kedden-vasárnap.
@csizsikpizsik: azért ez még nem a katalán-gödör: 3 döntetlen a bajnokságban, izé, kicsit döcögős rajt a BL-ben...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.23. 14:25:30

@hakapesz imi: Dedededede, ez a katalán gödör. Olyan meccseket buknak amiket a szertárossal-takarítóval felállva is meg kellene nyerni.
Sebaj, tavaly május végéig zabszem volt a seggemben hogy ezt nyerjük, ezt is nyerjük, jaj istenem még ezt is húzzuk be, hát most már novemberben koncentrálhatok a házipáleszre, a melóra meg a másoddiplomára...

hakapesz imi 2009.11.23. 15:58:50

@csizsikpizsik: akár hogy is nézem, idén eddig a bajnokságban és a kupában is (huhh!) veretlen a csapat, igaz a BL-ben becsúszott egy necces 1-2 a ruszkikkal. Ez azért nem akkora gáz. Szerintem a döntetlenek nem elbukott meccsek azért.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.11.23. 16:23:06

bizom a csapatban,semmi nincs elveszve,az viszont teny,h tavaly pamplonaban (3-2) es bilbaoban (1-0) is nyerunk. bilbao jobb,mint tavaly,osasuna talan. valencia mindenesetre siman nyert 3-1re naluk. az is sokat szamit,h tavaly szerencsenk vt a sorsolassal: a valogatott fordulok utani bajnokikon mindig kutyauto ellenfel jutott,most meg valencia,bilbao idegenben. a madrid iden szerencsesebb ien szempontbol. bilbaoi dontetlen igazsagos vt,viszont a pamplonait rendesen elszurta a csapat.

nasteey 2009.11.23. 16:39:59

Csak én szívok a kommenteknél? Írtam egyet, nem jelent meg, gondoltam majd meglesz, mert ha megírom megint itt lesz kettő is egymás után - volt már ilyen.

De már azért sem írom meg újra. :D (gyanítom akkor tegnap a PL-posztnál is kilőttem a semmibe pár kbyte-nyi karaktert).

Na de ha ez sem jelenik meg? :D

Garcia bőrmester 2009.11.23. 16:53:46

@ferenck: kommentvadász, azonnal rárabolható elírás volt :) kösz

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.23. 18:24:59

@Garcia bőrmester:

Egészen pontosan: el clásico. A spanyolban az "ékezet" (valójában acento, azaz hangsúlyjel) kötelezően kiteendő. Azt jelzi, hogy a hangsúly nem a szabályos helyen van, vagyis esetünkben nem az utolsó előtti szótagon, hanem az elsőn.

@nasteey:

Nem csak te szívsz. Én már megszoktam, hogy minden valamelyest hosszabb kommentemet kopipésztelem.

@ferenck:

A Valencia úgy nyert Pamplonában, hogy első két támadásából (nem akármilyen) gólt szerzett. Ehhez szerencse is kell. Az Osasuna egy igen masszív csapat, főleg saját pályáján.
süti beállítások módosítása