Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #13 Youssouf Hadji, te nem vagy indián!

2009.11.20. 19:00 OJ

Pár perc erejéig elrévedtem a lehetőségen, hogy aktuális beharangunkban a felgyülemlett taknyot az elcseszett Blatter-Henry-Hansson-Domenech paralelogramma kellős közepébe irányítsam, de ez azzal járt volna, hogy franciás olvasóink hangulata a ligaposztok hitelességével együtt zuhant volna a mélybe, így nem kockáztattam. Ettől függetlenül nehéz a francia foci históriájában olyan részt találni, ahol egy annyira nagyszerű eseményt, mint az 5-5, oly hitvány pillanat követ, mint a _benito és donnelly posztjában megénekelt.

Azt azért szögezzük le, hogy az ominózus párharc két meccse alapján valójában senki sem érdemelte meg igazán a vébét: se a franciák, se az írek, se a bírók. A logikus Domenech ismét túlértékelte csapatát: pontosan azzal a hulladék, magtalan játékkal próbálták megverni az íreket, amivel a csoportellenfeleket is alig sikerült - és amivel még Új-Zélandot is csak üggyel-bajjal-mákkal lehet majd a várhatóan legkönnyebb vébénégyesben.

Íme egy tizenegy azokból a ligajátékosokból, akiknek sikerült kiharcolni a dél-afrikai részvételt az elmúlt egy hétben:

Lloris

Apam, Nkoulou, Jokic

Perez, A. Diarra, Makoun, Mansouri

Gourcuff

Govou, Birsa

No de a torna még a látóhatáron túl, itt van nekünk pótlásnak egy néhány hete még közegészségügyileg kifogásolt rangadó és további nyolc bajnoki. A Boulogne és a Sochaux ebben a körben szabadnapos, mindketten az esti derbi résztvevőivel csaptak volna össze, a pótlás miatt elhalasztott meccsekre decemberben kerül sor.

Tippek:

Elöl a legutóbbi játék nyertesének, bjoe0502-nek elképzelései, majd a szerző tippsora, Mr.AT és Great Cornholio szíves támogatásával. (Részletekért katt ide, a kommentekhez.)

OM-PSG

2-1 Makelele eltiltott a párizsiaknál, így az OM átrohan a középpályán, Brandao, Niang 1-1 gólt tesz a zsákba, Erding gólja már csak a szépítésre elég a végén.

3-1 A szakmai stábnak prezentációt kell készítenie a nyári tőkeinjekció eredményességre gyakorolt hatásairól, így Deschamps kiragasztotta a hirdetőre, hogy most csak az újak lőhetnek gólt. Na nem mintha gondot okozna, Brandaotól például a default durva tekintet is elég, hogy megszédüljenek a védők. Amúgy a halasztással a fővárosiak nyertek többet, mert a riválissal ellentétben kevesebb válogatottról kellett átmenetileg lemondaniuk és még Zoumana Camarát is visszakapták - ennek ellenére magabiztos déli sikert érzek.

Bordeaux-Valenciennes

3-1 Ki kell jönni  a Lille ellen beszedett pofonból a Blanc-gárdának, Gourcuff az írek elleninél csak jobb lehet, a Valenciennes szép-szép, de most ez nem lesz elég, Pujol fog szépíteni.

2-2 Nehéz diót kapott a bajnok erre a körre, nem is sikerül rendesen feltörni, pedig Gourcuff és Gouffran mellett egy aranyhörcsög-kommandó is csatasorba áll.

Grenoble-Lyon

0-2 Lyon idegenben pofozni fog, Gomis duplát látok a ködben.

0-4 Még néhány ilyen és az eutanázia szó új értelmet nyer.

Lens-Nancy

2-1 Szűk hazai, de csak azért, hogy a Lens végre elinduljon felfelé.

2-0 Az egész úgy kezdődött, hogy egy helyi óvoda nagycsoportosai vendégül látták a vendégek támadóját. A gyerekek szerint kedvencük úgy néz ki, mint egy békés indián, ezért elhatározták, hogy személyre szabott ajándékkal készülnek. A picik lelkesedését látva a játékos ígéretet tett: stoplis helyett az általuk készített mokasszint ölti fel, azzal alázza majd az ellenfeleket. Miután a Lens ellen nemhogy lövésig, még rendes labdakezelésig se jutott, új csillag rigmus született, amivel a bányászlámpás népek azóta is megtisztelik a felelőtlen marokkóit: "Youssouf Hadji, te nem vagy indián, nem vagy indián, nem vagy indián!"

Rennes-Le Mans

1-0 A Le Mans a gyengébb csapat és nem most kezdenek el vitézkedni.

3-0 Azon gondolkodom, mi lehet egyszerűbb: elverni a Le Mans-t vagy brazilkörözni egy laposelemmel.

Auxerre-Monaco

2-2 Mindkét csapat szimpatikus számomra, így nem is lehet más mint egy izgalmas x.

2-2 Nenéék számára a meccs húsz perc fáziskéséssel indul, ennyi kell ugyanis ahhoz, hogy lecseréljék a furcsán verdeső Gudjohnsent. Akár egy stadionba tévedő bőregér, akit becsaptak a hanghullámok...

Nice-Toulouse

1-1 Ez is x lesz a jobbik fajtából.

0-0 A határhaszon közgazdaságtani alapfogalom, ami megmutatja, hogyan változik a fogyasztó összhaszna, ha egységnyivel növeli fogyasztását valamely termékből. Namármost, bár fociból ugye sose elég, a fentiek fényében mégsem tudok olyat mondani, amiért tényleg hasznos lenne megtekinteni ezt a mérkőzést. Vekengésből itthon is  látni eleget.

St-Étienne-Lorient

2-1 A Zöldeknek kéne a győzelem, de a Lorient nagyon magasan van....mégis hazai lesz szűken.

3-3 Némi képzavarral élve: gólzápor a ködben.

Montpellier-Lille

1-2 Csak Frau miatt lett vendég, amúgy nem tudom.

1-1 Ahogy a meccsnek vége, a hazaiak elnökét, Nicollin-t irodájában csomag várja. A dobozban egy összetekert poszter, rajta egy kifejlett lamantin. Mellette egy cetli:

               "Ragaszd a tükörre, főnök! XD XD - Pedretti"

16 komment

Címkék: francia üveggömb válogatott tippverseny ligue 1 beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr81540296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.11.20. 19:34:11

hálátlan most francia fociról írni, tezsvér.
respekt! :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.20. 19:40:55

"nehéz a francia foci históriájában olyan részt találni, ahol egy annyira nagyszerű eseményt, mint az 5-5, oly hitvány pillanat követ"

Volt azért ilyen. A 2002-es vébé például '98 és 2000 után...

@_benito:

Szerintem meg pont, hogy hálás. Figyeld meg, több komment jön majd ide, mint egy átlagos hétvégén! :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.20. 19:46:03

@OJ:

Ami még eszembe jut, amikor a PSG friss és üde KEK-győztesként az Európai Szuperkupa döntőjében egy hatost kapott hazai pályán a Juventustól. Na, az (Szuperkupa presztízse ide vagy oda) pofáraesés lehetett a javából, gyanítom, _benito emlékszik is a mérkőzésre.

Juan de Keserű, a keselyű 2009.11.20. 20:00:42

Vajon minden idei hátralévő postban megéneklitek ezt a francia-ír népmesét? Ez az Auxerre-Monaco elég egyöntetű gondolatmenet, de én megkockáztatnék egy 2-4-et. PSG meg szerintem durván felszívja magát, és yner- hogy aztán a következő 4 fordulóban 2 pontot szerezzen.

Ps.: lehet, hogy benéztem valamit, de most nem lesz feladvány?

Mr.AT 2009.11.20. 21:20:05

Respect. :-) Aranyhörcsög-kommandó, mi? :-)

Jó vagy egy bierára a következő NST-kupán.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.11.20. 21:24:01

@Mr.AT:
Na akkor a szép szavak után dobd föl újra a labdát, kolléga. :)

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.20. 21:29:25

Na, ez klassz volt! Elismerésem.:)) Beszálok, ha lehet:

húrelmélet, ablaktörlőlapát, tanksapka

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.11.20. 21:30:03

...és még egy l betű a szállok szóba, meg egy új kalaviatura lassan...

gezabá (törölt) 2009.11.21. 08:25:17

ez vagy három feladvány volt egyszerre... nem semmi.

Integető hajbókoló lufiember 2009.11.21. 14:02:23

@OJ mik ezek a kiemelések? Az összeolvasással nem jutottam előbbre, de az autista barátom szerint valamit üzenni akarsz Thiriez-nek :)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.11.21. 14:12:22

@Integető hajbókoló lufiember:
Van ott egy link, de azért elmondom: fent nevezett két jóember kapott a kínálkozó lehetőségen (miszerint a kommentelő által megadott szavakat kell a posztba szőni), van, aki pedig már az összefoglalóra gondolván újra próbára kíván tenni.

Integető hajbókoló lufiember 2009.11.21. 15:52:08

@OJ:
Valamiért áthussoltam azt a részt, bocsesz. De poénértékre jeles. :)

értelmetlen_nevű 2009.11.21. 20:55:55

megtáltosodott a Grenoble, szép volt.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.11.21. 23:01:35

A tabella élén a Bor...nem, nem...a Lyo...neeem...
Az Auxerre.
süti beállítások módosítása