Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Titianri bekaphatja!

2009.11.19. 21:35 donnelly

Franciaország Thierry Henry touchdown passzával a hosszabbításban verte ki Írországot. Az írektől elcsalták a vébérészvételt. A varjak vagy teljesen megvakultak egy pillanatra, vagy pedig nem gondolkodtak előre, de az igazi görény természetesen Henry volt. Nem mintha mi nem örültünk volna egy Sanyi melső patájáról hasonló szituációban továbbpattanó labdánál, de engedtessék meg nekünk, hogy nem tapsolunk felállva egy ilyen patkányság láttán.

Az igazi probléma ezzel a góllal nem az, hogy a vakvarjú megadta, ha vak, hát vak, ha még gerinctelen is, azzal sem nagyon hazudtolja meg a fajtáját. Itt az a gond, hogy labdarúgó így nem ér a játékszerhez, sportszerű játékos meg aztán végképp nem. Ilyet edzésen poénból megkozkáztat az ember, ha immunis az anyukája becsületes polgári szakmájának intenzív verbális formában történő megkérdőjelezésére, legfeljebb ennyi. Nem arról volt itt szó, hogy a csatár hozzáér kézzel, de aztán rutinból végigviszi az akciót. Anri itt tulajdonképpen megfogta a labdát, megállította a levegőben, talán még vissza is húzta - borításgyanúsan egyébként, még kosárban is fújható. Ő persze azt vallotta, hogy "Kéz volt, de nem szándékos." Ennyi erővel simán le is tagadhatta volna az egészet, az legalább poén lett volna. Biztos, hogy nem gondolta végig abban a töredékmásodpercben az egészet, de megtette például Di Canio. Az ilyen kamudumákat, mint "gyilkos ösztön" "vérprofi mentalitás" mi nem vesszük meg. Ez konkrétan csalás volt, és a leggusztustalanabb dolog az egészben, hogy talán a világ legsportszerűbb válogatottja szenvedte el.

Ez a futballt hol csaló, hol görcsösen erőltető francia válogatott nem hiányzott volna senkinek, kispadjukon minden idők egyik leghülyébb szövetségi kapitányával, aki véleményünk szerint gyűlöl mindenkit, aki szereti a futballt, és aki ezt a szituációt "nem látta" - gyanús, hogy itt valamiféle gallicizmussal van dolgunk. Ezek után csapatát fogja gyűlölni mindenki, aki tényleg szereti a futballt, és szívből kívánjuk, hogy 2002 ismétlődjön meg, ne 2006.

Gyilkos ösztön ide, profi mentalitás oda, az utolsó dolog, ami eszünkbe jut erről a gólról az, hogy mekkora játékos ez az Anri. Meg a csapattársai. 210 perc alatt egy normális gólt sem tudott összehozni az idegenlégió, pedig erre még a lesajnált krumplievők is képesek voltak. Akik viszont hiányozni fognak dél-afrikából, mert velük egyszerűen jobban jár egy torna, vegyük a hangulatot, vagy akár a játékot, hozzáállást.
 
Írország a szegény ember legkisebb fia. A hibbantak ha kijutnak egy vébére, akkor már nem jelent nekik problémát a csoportból való továbbjutás sem - ellentétben a csigabaszókkal. De az írek nem csak a minimum harmincezres számban felvonuló júnevörvókelónozó részeg Celtic-szurkolónak köszönhetik erőteljes jelenlétüket egy világbajnokságon, mert a pályán legalább ennyire jelen vannak, és lelkileg jobban együtt, mint bármelyik másik válogatott tagjai. A vébéken bemutatott eredményes és jó futballjukat nem lehetett nem szeretni, és nem utolsó sorban ők az egyetlenek, akik a 93. percben képesek egyenlíteni a Nationalelf ellen.

Az írek amúgy nem csak azért nem pattognak az ilyen esetekben, mert együgyűek és sportszerűek, hanem egyszerűen nekik ez meg se kottyan. Általában elég nekik annyi, hogy nem a gádszévdökvín szól a meccseik előtt, és hogy nem Anglia nyeri a vébét. Most azonban ők is hallatták a hangukat, ez már nekik is sok volt. Félreértések elkerülése végett megjegyezzük, hogy a "FIFA" mozaikszóban egy betű sem utal a "fair play"-re, tehát nem lesz itt újrajátszás, amúgy sem óvható a szituáció, a spori ugyanis nem "a szabályoknak ellentmondó ítéletet hozott", hanem azt fújta, amit látott (?), Ráadásul Sepp Blatter bankszámlája sem Írország GDP-jéből fog tovább dúzzadni...


Megjegyzés: A szerző nyugodt állapotban, saját mérése szerint 60 körüli pulzusszámmal fogalmazta a posztot, noha egyre több vörös szálat vél felfedezni a szakállában.

309 komment

Címkék: d videó henry írország francia válogatott bekaphatja pótselejtezők

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr381537903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelta 2009.11.20. 12:49:44

@Dr Jozef Vengloš: igen, de könyörgöm ezt máshoé folytassuk.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.11.20. 12:49:55

nem akarok erre a vonalra különösebben rácsatlakozni, de azt mindig rendkívül viccesnek találtam, amikor "anyaországi" (lol) magyarok mondják meg a frankót arról, hogy kellene gondolkozniuk a határon túliaknak.

ennél már csak az viccesebb, amikor képtelenek felfogni, hogy a "határon túliak" nem csak egyféleképpen gondolkodhatnak.

Lezuzius 2009.11.20. 12:50:55

top 5 aki szinten bekaphatja es a tarsadalom kitaszitja oket:
eurosport.yahoo.com/20112009/58/top-five-handball-goals.html

meno argentiok + Raul

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2009.11.20. 12:51:34

Én a spanyoloknak szurkolok, mert minden volt/jelenlegi/jövendő válogatott tag nevét ismerem :)))

szferi 2009.11.20. 12:54:54

@zsakfos : hajrá Új-Zéland! Én meg is néztem múlt szombaton a pótselejtezőt, kíváncsi voltam rájuk. Érdemes volt, szimpatikus kiscsapat :)

England win The Ashes! 2009.11.20. 12:59:31

@kelta: "...de akkor hogy lehet hogy tények mást mutatnak?" A tények mást mutatnak Neked, aki nem ott él, és mást nekünk, akik ott élünk.

"De szerintem fejezzük be ennek már nincs köze a focihoz." Na, ebben egyetértünk. És remélem, nincs harag köztünk.

Viszlat 2009.11.20. 13:00:11

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:

OFF

Küldtem neked egy üzenetet, eljutott hozzád?

kelta 2009.11.20. 13:03:07

@Dr Jozef Vengloš: remélem ezt majd egyszer megbírjuk beszélni vmilyen alkalmasabb fórumon. Természetesen semmi bajom veled.

Tika_ 2009.11.20. 13:08:05

@divatdrukker: Ebben az esetben nem értek veled egyet, de nem mondom, hogy nem tudok elképzelni ugyanilyen szituációt, amikor egyetértenék. Viszont ne lepődj meg, ha valaki erre azt írja, hogy komoly baj van annak a morális tartásával, aki egy ilyenért súlyos sérülést kíván a játékosnak…

@hakapesz imi: így van, Forca Barca, ez a lényeg :D

@Strigo a divatdrukker: a sport és a foci morális megközelítésén, a rasszizmuson, a magyarságtudaton és annak megélésén, a határon túli magyarság ügyén, és a hazai politikai életen túl csak eljutottunk a coming out-hoz is :). Azért gondoljuk meg: mi minden benne volt ebben a mozdulatban? :)))))
Egyébként meg: mivan, mivan, mivan? Ha szerinted ez baj, akkor homofób g*czy lehetsz :))))

divatdrukker 2009.11.20. 13:45:57

@Tika_: egye fene, az is elég lenne, ha Henryt 7 meccsre eltiltanák, hogy biztosan ne játszhasson a VB-n. mellékesen szerintem amit tett, az majdnem (de csak majdnem!) egyenértékű Rojas 1990-es szimulálásával. őt örökre eltiltották... és én igazságosnak tartanám, ha Henry soha nem focizna többé
de az, hogy Henry büntetés nélkül megússza, ez elképesztő. kívánom neki, hogy valamilyen formában okozzanak neki is olyan fájdalmat, mint ő tette az írekkel. hogy aztán ez fizikai fájdalom, mert szétrúgják, vagy lelki, mert egy Byron Moreno szerű bíró csukafejessel győztes gól szerez ellenük Dél-Afrika javára - ez már szinte mindegy is.

ZenZo 2009.11.20. 13:56:03

@Viszlat: a kérdés részemről ugyanez AHB

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.11.20. 14:00:23

@Viszlat: @ZenZo:

köszönöm a figyelmeztetést, elég ritkán nézem a blog.hu-hoz kapcsolódó címemet.

válasz hamarosan érkezik, még egyszer köszi!

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.11.20. 14:02:30

@szferi: egy festői iparvárosban, az ország gyöngye-aranyában. :) (ergo nem határontúli vagyok, de próbálok is tartózkodni a megmondástól)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.20. 14:07:36

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Talán egykor volt iparváros, a kultúra leendő fővárosáról beszélsz! ;)

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.11.20. 14:14:04

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

_születési helyem_ mindig is a kultúra abszolút és megkérdőjelezhetetlen fővárosa volt! :D (hint: nem véletlen használtam az ország gyöngye-aranya kifejezést, Pécs-szurkolóként nyilván tudod folytatni a rigmust, pláne ha kézimeccsre is elvetődtél az utóbbi 20 évben :) )

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.20. 14:16:42

@Anthony - awkward silence: Szívmelengető ilyen példákat látni, amíg vannak ilyen esetek, addig senki sem mondhatja, hogy csak és kizárólag a győzelem számít.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.20. 14:18:55

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Persze, de be kell vallanom még vízilabda meccsen is többet voltam, mint kézin. :)

Tika_ 2009.11.20. 14:31:04

@divatdrukker: már nem keltem fel hiába.. :)

Egyébként Guardiola nemrég nyilatkozta, hogy Pedronak (egy fiatal Barca csatár) még sokat kell tanulnia, hogy felérjen Henry szintjére. Kezdem érteni, mire gondolt.. :))))))))

zsakfos 2009.11.20. 14:36:23

@Anthony - awkward silence:
Nagyon jó volt nézni őket.
Az ajaxosat nem tudom hányszor láttam már, de még mindig sírva röhögök rajta, elképesztően jó:)))

tjunior 2009.11.20. 14:41:47

Azt kell mondanom ez egy hirtelen haragból elkövetett iromány :(,
Talán várni kellett volna 1-2 napot a megírásával, úgy talán kevésbbé látványos, csak éppen jobb szöszenetett lehetett volna összehozni.
Csak egy példa: attól még hogy a francia csapat egy nulla, a szövetségi kapitány meg gyökér ( ebben egyetértünk) és úgy jutottak tovább ahogy nem szabad lett volna továbbjutniuk, nos attól még nem kellene az egekig magasztalni az íreket, attól még hogy anri kézzel ért a labdába még nem lettek a világ legetalonabb csapata.

rizla 2009.11.20. 14:45:02

@montipájton: semmi baj a szlovák labdarúgó válogatottal. nyilván abban is túloztam, hogy aki nekik szurkol, az mind agyalágyult, mea culpa. lelked rajta, szerintem jelenleg egyszerűen kizárt ez. akármennyire is király hamsik.

rizla 2009.11.20. 14:50:59

@montipájton: "röhögni meg imádok az ilyen szlovákozós primitíveken. Úgyhogy igazad van, hajrá. "

neked sokkal könnyebb, ha valami segghülye hungaristának nézel, csak sajnos tévedsz.

raysefo 2009.11.20. 15:00:44

Sziasztok!
Én nem tudom miért szidjátok Raymond Domenechet, szerintem a legjobb francia kapitány! 98 óta várom, hogy a csigagyalázók szenvedjenek, és szerencsére jó úton is haladnak, és ez biztosított is, amíg Réjmond ott van ahol. Csak csalással tudtak kijutni, de remélem szétalázzák őket, mint 2002-ben! Sokáig éljen réjmond, vesszen a francia válogatott.

rizla 2009.11.20. 15:09:14

@Strigo a divatdrukker: "szerintem meg veled van baj, ha pl. egy Elefántcsontpart-Szlovákia meccsen az afrikaiaknak drukkolsz, és nem a szomszédainknak."

miért? miért lennének attól szimpatikusabbak, csak mert szomszédok? na EZ pl mi? ez alapján szurkolni szerintem még százszor bénább.

"A szar politika befolyásol, közben még soha nem beszélgettél egy szlovákkal sem, és a válogatottjukat sem láttad játszani."

sokszor voltam szlovákiában, sokkal beszéltem már (legutóbb 2006-ban, amikor slotáék már odatették főni a szarságaikat), és van felvidékről származó barátom is. a válogatottjukat láttam már játszani, ellenünk. tudom, hogy van pár jó játékosuk. a szar politika valóban befolyásol, csak nem úgy, ahogy te gondolod: befolyásol, hogy szlovákiában olyanok vannak hatalmon, akik a lehető legprimitívebb módon képesek szítani a gyűlöletet a két ország között. ezeket az embereket eleve megválasztották valahogy, úgyhogy nem mondhatjuk, hogy csak egy kis réteget érnek el a fasiszta baromságaikkal. természetesen tudom, hogy a kormány nem egyenlő a néppel, de ez sajnos tényleg eléggé taszítóvá teszi számomra, hogy egy vb-n, ahol eleve nagyon fontos a nemzeti identitás, ahol tulajdonképpen ez a lényeg, én a szlovák zászló minél messzebbre jutásáért drukkoljak.

de oké, ismétlem, túloztam, nyilván mindenki annak szurkol, akinek akar, mit bánom én, sőt, elnézést kérek, ha valakinek fájtak a durva kifejezések. a szlovákoknak is lehet persze, csak minek? a saját hazánkon kívül úgysem tudunk másnak szívből szorítani igazán egy válogatott tornán, szóval akkor miért is pont a szlovákoknak kéne?

"Hatalmas bravúr ez nekik, és az irigykedés/gyűlölködés helyett inkább tanulhatnánk tőlük."

ezt aláírom, fociban valóban lenne mit tanulni. hogy irigy lennék, az nevetséges, teljesen nyilvánvaló, hogy a mi csapatunk szarabb.

"Én a szerbek mellett nekik fogok szorítani a vébén (na meg az angoloknak, amíg büntetőkkel ki nem esnek)."

az angolok ezúttal egész biztos nem fognak kiesni büntetőkkel.

slowmotion 2009.11.20. 15:17:47

jaj de kár, hogy csak most olvastam el a posztot, már le is futott a vita :(
szóval:
1, franciákat nem érdekli
2, íreket igen, de semmire sem mennek vele
3, Maradonát a fél világ istennek tartotta, pedig nagyobb tétért csinálta kb ugyanezt
4, nem lehetetlen, hogy a csigazabálók - ha nincs ez a "gól" - bemákolnak egy gólt hosszabbítás végéig, vagy nyernek a tizenegyesekkel? persze, bíróra sok vereséget fogtak már, aztán lehet, hogy amúgy is kikapott/kiesett volna a csapat. Brit Szigetek környékén különben sem tudnak tizenegyest rúgni
5, a bíró dolga, hogy lefújja a szabálytalanságot. itt különben is a partjelző a hunyó, mert neki helyezkednie is eleve úgy kellett volna, hogy Henryre rálásson, lévén a lest skubiznia kell
6, ezt a megmozdulást kevésbé tartom alattomosnak, mint amikor suttyomban rátaposnak valakire, vagy lekönyöklik, vagy ha valaki színészkedik

rizla 2009.11.20. 15:21:07

amúgy természetesen fenntartom magamnak a lehetőséget, hogy szurkoljak elefántcsontpartnak, és az összes afrikainak, mert ha már az érv lehet, hogy "hamsik milyen jó, ezért szurkolok a szlovákoknak", akkor egy yaya tourénak, vagy essiennek, akik ennek a játéknak hihetetlen tehetségű alakjai, csak drukkolni lehet. ghána amúgy 2006-ban megmutatta, hogy simán végigaláznák a mezőnyt, ha megtanulnák a lescsapda helyes alkalmazását.
ez az egy baj van az afrikaiakkal, egyelőre egyszerűen hülyék a játékhoz, taktikailag éretlenek. minden másban (technika, gyorsaság, fizikum) elég erősen elkezdtek fölénk nőni.

ericcartmen 2009.11.20. 15:44:03

@kroos: tehát ha fejberúgok valakit, de büszke vagyok rá, az oké, de ha megpróbálom elsunnyogni akkor egy utolsó alattomos köcsög vagyok?
mert szerintem nincs ekkora különbség

CaBeL 2009.11.20. 16:00:16

Én speciel teszek az írekre. De ezért nem Henryt kell szidni. Vette volna észre a bíró. Bezzeg máskor bírózunk, most meg Henryt kell szapulni. Ugyan már. 60-s pulzusszám?:) Hiszi-a-piszi^^

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.20. 16:20:19

@CaBeL: bevallom, lehet, hogy 64 is volt - nem vagyok izgága típus:)
(70 fölé csak 2-3 kávéval jutok, de az nem jó érzés)
:)

montipájton 2009.11.20. 16:39:38

@rizla: Rendben van, örülök, hogy nem vagy az, sejtettem is egyébként, épp ezért volt fura, hogy pont úgy írtál, mintha az lennél.

Strigo 2009.11.20. 16:40:24

@rizla: nem azt mondtam, hogy szurkolj a szlovákoknak, de azért ne verjék minden meccsen tönkre őket. Megérdemelték a kijutást, ők ne szaladjanak be egy 0-6-ba (akár Elefántcsontpart ellen is, tökmindegy)
Inkább az elgondolkodtató, hogy minden velünk szomszédos ország többször is kijutott már nagy tornára 86 óta, mégis nekünk van a legnagyobb arcunk a környéken eb-rendezés terén.

kelta 2009.11.20. 16:53:36

@Strigo a divatdrukker: "nekünk van a legnagyobb arcunk a környéken eb-rendezés terén." Miben nincs nekünk nagy arcunk?

BruceWayne 2009.11.20. 16:55:19

amúgy a franciák ezzel a győzelemmel akkor most az ANK-ra is kijutottak?

váév építők (törölt) 2009.11.20. 17:42:15

az azért túlzás, hogy szerethető az ír foci....mindig is arról voltak híresek, hogy qrvára nézhetetlen amit csinálnak. ez van sajnos. még ha azt is kívántam a meccs előtt, hogy robbie duplájával ők menjenek tovább.

váév építők (törölt) 2009.11.20. 17:46:19

@rizla: nem csak a focihoz éretlenek "taktikailag" a feketék, hanem egy állam elvezetéséhez is, lásd dél-afrika, mióta feketék vezetik...

rizla 2009.11.20. 17:55:51

@váév építők: na, ez most konkrétan niggerezés. erre bezzeg nem háborodik fel senki : DDDD

petyace 2009.11.20. 18:03:37

nem olvastam végig a kommenteket, de itt írországban a szakírók és a volt focisták egyáltalán nem henryt okolják az x miatt, hanem a bírót és a fifát. az egyszerű foci drukker hasonlóan gondolkodik mint a cikk írója, de bárkivel beszéltem eddig, 2-3 célirányos kérdés után mind azt mondják, ha r. keane lett volna hasonló helyzetben ugyan ezt csinálta volna. duff ki is jelentette, h ő is ezt csinálta volna. roy keane pedig (szentségtörés!) azt mondta, h nem síránkozni kellene, hanem a helyzeteket kellett volna berúgni. a szakírók és ex-játékosok döntően azon a véleményen vannak, h henry-nak profiként meg kellett ezt játszania, míg amatőrként maximálisan elítélendő, amit tett. a gól utáni ünneplése mindenkit kiborított egyébként.

petyace 2009.11.20. 18:15:20

ja, a legnagyobb poén, h holnapra felvonulást szerveztek a francia követség elé, ide dublinba. lehet kimegyek röhögni. ha összejön nekik az újrajátszás, amit mindenki képtelenségnek tart, akkor nekünk is meg kellene mozdulnunk az '54-es vb les miatt meg nem adott gólja miatt!

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.20. 18:23:08

@petyace: Több, mint 100 poszt után már igazán átjöhetett volna, hogy egy egyszerű felföldi favágó vagyok, nem tudom, miért kell ezen meglepődni.

crouchy 2009.11.20. 18:31:03

@donnelly: de tökmind1 hogy favágó vagy-e, döbbenetes hogy hogy lehet valamit ennyire másképp látni. ez nem ítélkezés volt, hogy mekkora baromállat vagy mielőtt félreértődne, csak egyszerűen számomra és sztem petyace meg még sok más meber számára tök evidens hogy ezért felesleges egy focistát hibáztatni. nem színészkedett az más eset sztem.

petyace 2009.11.20. 18:59:55

@donnelly: semmi személyes nem volt a hsz-ban, bocs, ha félreérthető volt!

petyace 2009.11.20. 19:03:25

@Lezuzius: ez a hsz nagyon ott van! nem is csodálkozom rajta, h eddig senki nem szólt hozzá! majd megmutatom az íreknek is!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.20. 19:08:55

@Lezuzius:

Na igen. :-))))

Tényleg, donnelly, mit szólsz Lezuzius videójához, különös tekintettel az "Ezek után csapatát fogja gyűlölni mindenki, aki tényleg szereti a futballt" kitételedre...

(A kérdés persze minden fölháborodó erkölcscsősznek is címezve.)

Woland 2009.11.20. 19:12:23

@petyace: szoval minden ir ex-focista es szakiro aszongya hogy Henry, a Becsuletrend Lovagja helyesen jart el amikor kicsalta a franciakat a vebere. ujsagot nem szoktal olvasni? vagy oda csak mezei szurkolok irnak? vagy csak azert irtad ezt mert jol hangzik?

Lizarazu, Pires es Ginola irebb az ireknel ezek szerint.

Henry nem hibas, o csak csalt. a biro a hunyo mert nem latta. valaki belinkelte a FIFA hivatalos allaspontjat 'fair play' teren. nagyon szep iras. kitorolhetik vele Henry segget.

azt kell hogy mondjam Roy Keane (akit kibasztak a valogatottbol az utolso vebejen) a legutolso ex-focista a foldon akinek a velemenyere adnek, kulonosen futballmoral teren. meg van pofaja beleszolni...

amugy, ha el lehet barmit is hinni ami kijon a szajan, Henry is szegyelli magat es o is azon a velemenyen van hogy az ujrajatszas lenne a leginkabb fair opcio:

“Naturally I feel embarrassed at the way that we won and feel extremely sorry for the Irish who definitely deserve to be in South Africa,” said Henry, whose handball in the build-up to William Gallas’ equaliser on Wednesday night enabled the French to go through 2-1 on aggregate.

“Of course the fairest solution would be to replay the game but it is not in my control.”

csak hat megint haritja a felelosseget, vagy csak nem gondolja komolyan az egeszet (i.e. ujra hazudik). igenis folyamodhatna ujrajatszasert es ha mindket csk ezt akarna akkor talan a FIFA is elgondolkodna. persze ha a franciak reszerol senki sem keri az ujrajatszast akkor eselytelen a dolog es Henry nyilatkozata megmarad hamis gesztusnak.

most olvasom hogy a francia szovetseg idokozben elfogadta a FIFA allaspontjat es szivbol fajlalva de emelt fovel azt mondjak spongyat ra, ami megtortent megtortent, irany Del-Afrika.

amugy nem vagyok egyertelmuen ujrajatszasparti - Henry elbaszta, ez van. elbaszta egy csomo honfitarsa felhotlen szorakozasat. volt meg hatra 20 perc. kurvasok ido arra hogy lojjenek egy nyamvadt golt. miert nem bizott ennyire onmagaban meg a tarsaiban? szembekopte magat meg az egesz csapatot es kibaszottul elvezte (a kepek szerint). utana meg jatszotta a sportszeruseg bajnokat es vigasztalta az ireket. nekem felfordul tole a gyomrom, persze mindenkinek izlese szerint.
borzaszto hangulat varja majd szerintem minden meccsen a franciakat, meg a vebe utan is joideig.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.20. 19:15:33

@Woland:

Lezuzius videójáról mi a véleményed?

petyace 2009.11.20. 19:42:20

@Woland: figyi, az újságok első 5-6 oldala tele van henry gyalázásával, itt szurkolókat kérdeznek és szenzációhajhász újságírók jegyzik a cikkeket. az utolsó 2-3 oldalon meg az megy amiről én írtam.
egyébként ők tisztában vannak azzal, h ha a bíró befújja a kettős szabálytalanságot, akkor most nem lenne miről beszélni. nektek is ezen kellene elgondolkodni. vagy, ha henry sárgát kap akkor is megszülettek volna ezek a hsz-ek? gondolom henry nem ezért kapta a becsületrendet? egyáltalán nem tartom szép dolognak amit tett, de ez benne van a profi labdarúgásban.

Woland 2009.11.20. 20:06:21

@Csöncsön:
hol probaljak meg atverni az irek a birot? borzaszto biroi hiba. te tudod mit fujt? nekem fingom nincs. szerintem az ireknek sem volt. a partjelzo probalta lebeszelni, a gruzok probaltak lebeszelni, az irek nem - szerintem fogalmuk sem volt rola mi volt a problema, ok nem jatszottak ra semmire. kerdezgetniuk kellett volna a birot?

nem volt szineszkedes, mueses, az irek nem probaltak atverni a birot - megis hogy a faszba esik ez parhuzamba Henry csalasaval? neked komolyan egy kategoria? utott mar Henry a Barca szineiben golt kezzel a BL-ben, nem csodalom hogy a te turokepesseged magasabb mint az enyem. : /

en nem hiszek abban hogy a biro szandekosan nem fujta le Henry goljat es abban sem hogy szandekosan adott kamutizit Gruzia ellen. ja amugy nem vagyok ir szimpatizans. az ilyen szarsag bassza a csoromet barkitol is latom. ez a velemenyem, es ugy gondolom jol ala is van allvanyozva.

Woland 2009.11.20. 20:16:15

@petyace:

figyi, szoval szerinted Mark Lawrenson egy szenzaciohajhasz firkasz:

www.irishtimes.com/newspaper/sport/2009/1119/1224259114224.html

nem kellett keresnem, az elso ujsag amit megneztem az Irish Times volt, meg lennek lepve ha az egyelten kivetel akadt volna a kezembe. mindig hulyeseg olyat leirni hogy az ex-focistak meg a szakirok en bloc veled ertenek egyet. mar megbocsass.

(a Becsuletrendet azert kapta Henry mert lott harom golt a 98-as veben. de az ilyen cinikus dijaknak mint a Becsuletrend meg a Nobel Bekedij regota nincs semmi jelentese. lehet soha nem is volt.)

A harkály (törölt) 2009.11.20. 20:52:05

Én a magam részéről utálom a franciákat, de láttam youtube-on a gólt, és sztem Henry arcán látszik a bűntudat. Sztem jobban szerette volna, ha észreveszi a bíró és nem adja meg a gólt. Nem ő volt az első és nem is az utolsó, de ezzel örökre csaló péőcsének bélyegezte meg magát.

CaBeL 2009.11.20. 21:12:13

@Woland: szerintem meg 2 hét múlva már mindenki magasról tenni fog az írekre. Én már most is. Nekem oly mindegy, melyik jut ki, egyik rosszabb mint a másik, nézhetőség szempontjából. Most Henry a közellenség, na bumm. Zidane is az volt 1.5 hétig a fejelés után. Azóta meg UNICEF nagykövet vagy mi a tököm. Hát ez van, el kell viselni.

Videóbíró kellene. Ez az én véleményen. Újrajátszás meg ilyen baromságok, ezek kivitelezhetetlenek ilyen sűrű versenynaptárban,

WallyB 2009.11.20. 21:29:52

"a Le Parisien azt hangsúlyozta, hogy a mérkőzést csak akkor lehetne újrajátszani, ha azt a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) kérné.
Ennek lehetőségét viszont az FFF elnöke, Jean-Pierre Escalettes egyértelműen kizárta. "Ami számomra megmarad, az a boldog és szerencsés kvalifikáció, nem pedig csalás. Számunkra kedvező játékvezetői hiba történt" - zárta le a vitát az FFF elnöke." (Forrás: Sport Géza)
Hát, ezek után én reménykedem a franciák számára kedvezőtlen 3 játékvezetői hibában a VB három csoportmeccsén. Aztán lehet hazamenni csigát zabálni...

petyace 2009.11.20. 23:29:29

@Woland: jogos, nem az összes szakíró és ex-focista! de én nem is írtam ilyet! azt írtam:"a szakírók és ex-játékosok döntően azon a véleményen vannak". mellesleg itt írországban roy keane-nek van akkora tekintélye, mint mark lawrensonnak és pl. ő egész más véleményen van. tudom írtad, h neked keane ne mondja meg, de sajnos a te véleményedre még kevesebben adnak. ez nem személyeskedés akar lenni, csak szerintem ez az egész dolog túl van pörgetve. sajnos, vagy nem sajnos a profi labdarúgás már csak ilyen.

ezt írod csöncsönnek a videóról:megis hogy a faszba esik ez parhuzamba Henry csalasaval?
bár nem engem kérdeztél, nekem lenne egy ötletem. ugyanolyan jogtalan előnyhöz jutottak a bíró hibájából! ha robbie fair lett volna akkor odagurítja a kapusnak, de nem ez történt... mind a két esetben a bíró hibázott, mert neki az a dolga, h megtorolja a szabálytalanságokat. mivel a bíró is ember, ezért hibázik. ebből következik, h az igazi bűnös a fifa, aki a probléma megoldása helyett a homokba dugja a fejét! az írek egyetlen dolgot tehetnek, az élére állnak a videóbírót követelő mozgalomnak és átverik azt a vaskalapos, begyepesedett fifa előljárókon!

Lezuzius 2009.11.20. 23:37:58

Ki a goreny?!
i48.tinypic.com/262l1co.jpg
(Scholes2x, Messi, CRonaldo)

Lezuzius 2009.11.20. 23:44:30

@WallyB: varjunk egy ket napot, lehet a FFF is meggondolja magat, mostanra mar mindeki az ujrajatszas mellett tette le a voksat.

mann 2009.11.21. 00:16:51

@Lezuzius: Scholes ez a két alkalom két pirosba, C-nek egy sárgába került.... ;)

váév építők (törölt) 2009.11.21. 07:21:26

@rizla: ez van sajnos, viszont más területeken ők vannak előnyben hozzánk képest, pl izomzatilag gyorsabbak, rugalmasabbak...ezeket azt hiszem nem lehet elvenni tőlük, de tény, hogy nem bírnak rendet tartani az országaikban. vagy nem értenek hozzá, vagy az agyuk olyan felépítésű, hogy mocskos könnyű korrumpálni őket...

váév építők (törölt) 2009.11.21. 07:25:01

ha a franciskákban lenne elég becsület, akkor kérnék az újrajátszást, mert így a vb-n óriási fújjolásban resz részük.
amúgy szerintem mi magyarok sem kérnénk, hogy játszuk újra meccset.

Woland 2009.11.21. 09:05:53

@petyace:

"ugyanolyan jogtalan előnyhöz jutottak a bíró hibájából! ha robbie fair lett volna akkor odagurítja a kapusnak,"

honnan tudtak volna az irek hogy miert fujt a biro? honnan tudtak volna hogy a semmit fujta be? komolyan nem ertem hogy miert kell ennyire eroltetni a dolgot... az egyik esetnel Henry sikeresen hazudott neked, nekem, az ireknek, a franciaknak, a bironak, a vilagnak - a masik esetnel meg van egy nevetseges biroi hiba, amihez Keane-nek semmi koze nem volt. szerinted ugyanakkora erkolcsi felelossege volt Henrynek meg Keane-nek, mivel azt irod hogy ki kellett volna hagyni a tizit. ezzel nem tudok mit kezdeni, de nem is akarok oszinten szolva.

viszont az en bloc komment miatt megkovetlek, csak az elso mondatodra emlekeztem amikor irtam, es az tenyleg egysegesseget sugall. de a vege fele tenyleg ott volt a 'dontoen.' elhiszem neked ha mondod, hogy tobben mondjak hogy az volt a helyes amit Henry csinalt. de meglep es elkeserit.

Henry-t eddig harom kulonbozo csapatban lattam csalni, durvan szabalytalankodni, szineszkedni (arse, franc, barc). o mindig azt hangoztatja magarol hogy mekkora oszinte jatekos meg a sportszeruseg bajnoka "I'm not a woman, I'll stay on my feet." stb. es a sajto is igy talalta mindig. ezt mindig is gusztustalannak tartottam. Ceronya legalabb nem probal a szeplotelen szuz kepeben tetszelegni.

Roy Keane-nel kapcsolatban: egy jottment senki velemenyere sokkal inkabb adok mint az overe ha fair-playrol van szo. mert akit nem ismerek az nullarol indul, o meg kurvara minuszban van. es le vagyok dobbenve ha az ireknel meg mindig megmondhatja ebben a temaban is a frankot. mar megbocsass. majd ha egy zeneszkollegamnak szandekosan rabaszom az ujjaira a zongora fedelet, utana meg konyvet irok rola akkor hasonlits ahhoz a vadallathoz.

ha csak a focirol beszelne akkor nagyon is figyelnek arra amit mond, de erkolcsi szempontbol akkora nulla hogy barhonnan latszik.

Woland 2009.11.21. 09:19:50

@váév építők: @rizla:

irtozatos OFF, de ha mar elojott...

na, igen ez valoban rasszista cucc. gondolom (remelem!) nem annak szantad de ez jon at. javaslom nezd meg mi ment Del-Afrikaban a feher uralom idejen - ha szerinted (vaev) az egy jobban vezetett allam volt mint a mostani akkor ledobbentesz.

ha a feketek fasizmust csinalnak es szegregaljak a fehereket, az indiaiakat, a keverekeket, a kinaiakat kulon kozigazgatasi egysegkent operalo nyomortelepekre/munkataborokra es ezzel egesz jo kis gazdagsagot generalnak a maguk rasszjanak akkor tapsolni fogsz nekik hogy megtanultak mikent kell allamot vezetni? az Apartheid evtizedekre elbaszta annak a lehetoseget is hogy lehetosegeihez merten fejlodjon Del-Afrika.

minden jokat.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.21. 09:38:40

@Woland: Bár nem akarok ebbe belebonyolódni, és mélységesen antidemokratikus volt az apartheid, de azért legyünk objektívek. Az apartheid alatt Dél-Afrika volt Afrika legerősebb, legfejlettebb állama, atomfegyverrel, remek infrastruktúrával. Éppenséggel az rontotta el az ottani helyzetet, hogy ennyire elképesztően rosszul működik ott minden a rendszerváltoztatásuk óta. Pontosabban azért vannak még mindig jobb helyzetbe, mint Fekete-Afrika, mert annak a gazdasági helyzetnek a romjai valamennyire még most is működnek, egyre kevésbé. Az apartheid alatt jórészt a feketék is jobban éltek, mint most, nem beszélve többek között az egészségügyről, oktatásról, az őslakosságnak is. Igen, ezzel együtt egy elítélendő, antidemokratikus, rasszista színezetű rendszer volt, aminek jó hogy vége, de csak azért mert valami nem szép és jó, attól még az objektivitás ugyanúgy megilleti.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.11.21. 10:25:15

@Woland: sztem henry nem gusztustalanabb, mint a többi. max annyival, mint gerrard, aki szintén közölte, hogy undorodik a csalóktól, és hogy ő aztán soha... aztán meg dehonnem, pont ugyanúgy.

kurvák ezek mind, mi meg imádjuk dugni őket, ennyi. :)

Leon Osman 2009.11.21. 11:04:10

Egy ellenposzt is jöhetne emellé, ennyire elfogult írást rég láttam már. Nem nyertek volna az írek, tizivel is kiestek volna ugyanúgy, de ha még ki is jutnak esetleg... akkor sem szeretném azt látni a tv-ben, hogy Brazília-Írország 6-0 , sokkal inkább egy Franciaország-Brazília 1-0-át. Mindkettőre mernék fogadni. Alléz France! Go England!

Viszlat 2009.11.21. 11:20:35

@Alapvonalszippantó Hapci Benő:

OFF

Ment még este válasz, kissé későn értem haza...

CaBeL 2009.11.21. 11:53:58

Kurvára nem lesz itt semmi újrajátszás. Aztán meg minden kezezés után újrájászásokat követelne boldog-boldogtalan. PERSZE! Hol éltek?

Az, hogy Henry tahó-e vagy sem, ebből a szempontból lényegtelen.

A bíró vegye észre a szabálytalanságot és fújja le.

Gyerekek, Henryt bántjátok. Egy buta focista. Méghogy nyilatkozat meg hasonlók... azt sem tudja mit beszél. Miből gondoljátok, hogy egy francia futballista intelligensebb akármelyiknél. Ferenczinek sincs egy értelmes mondata interjúkban. Henrynak sincs. Messinek sincs. Cének se. Sablonszövegek. Ennyi!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.21. 11:56:15

@CaBeL: Azért Ferenczi és Henry nyilatkozatai, megnyilvánulásai közé nem vonnék egyenlőségjelet...

England win The Ashes! 2009.11.21. 12:53:42

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: A fenti két név egy mondatban történt leírása közben nem repedt meg a Föld?

petyace 2009.11.21. 13:08:12

@Woland: nem mondják, h helyes volt, de ez szerintük is a profi futball velejárója. nem mondják, h jó dolog, h szép, v hogy sportszerű volt, de elfogadják és elsősorban a bíró felelősségét emelik ki. abban pedig mindegyikük egyetért, h vmilyen módon elejét kell venni, h mindez újra megtörténhessen!

én nem látok olyan nagy különbséget egyébként az álláspontjaink között, csak te egy kicsit romantikus lelkűnek tűnsz én pedig realistább vagyok. ezt nem bántásként írom és egyiket sem tartom jobbnak a másiknál, csak szerintem ezért látjuk kicsit másképp ez a szituációt.

henry néhány cselekedete nekem is visszás, nem is tartom egy jellembajnoknak... sajnos mint az már milliószor kiderült a tehetségnek nem sok köze van az emberi nagysághoz.

dean23 2009.11.21. 14:55:07

Legalább Henryt eltilthatná a FIFA úgy 10 meccsre, h. ki se kelljen vinni a vb.-re!

stranger · http://bkfm.hu 2009.11.21. 16:28:21

Szerintem szánalmas, hogy pont Henryt kell gyalázni egy ilyen dolog miatt. Nap mint nap történik ilyen futball pályákon és talán mind bevallhatjuk, hogy megpróbáltuk volna ugyanezt, ha a saját országunk válogatottjkáról van szó. Ja Henry aki egyébként az egyik legsportszerűbb játékos a világon, rögtön haljon meg, meg jaj de hű szemét. AKi hátulról rácsúszik valaki lábára úgy hogy kettétörik, az belefér, persze elvesztik miatta a meccset, 2 óra múlva el van felejtve az egész. A csatár aki lesről szerez gólt nem csaló? A védő, aki lekönyökli az egyébként üres kapura törő támadót? Számtalan ilyet láttunk már, van amiko a bíró befújja, valamikor nem. Most éppen nem fújta be mert nem látta. Kis túlzással minden 2. meccsen történik ilyen, annyi különbséggel, hogy most a tettes bocsánatot kért. Mekkora köcsög tényleg. Arról pedig nem "titianri" tehet, hogy ekkora dilettáns barom a francia szövetségi kapitány és a galloknak minden meccs kínszenvedés. Ez a játékoskeret sokkal többre hivatott. A cikk véleményem szerint hatalmas baklövés az nst-től.

értelmetlen_nevű 2009.11.21. 16:31:19

@stranger:

"Henry aki egyébként az egyik legsportszerűbb játékos a világon" - ezt te sem gondolod komolyan

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.21. 17:50:37

@stranger: Véleményem szerint aki megpróbálta volna ugyanezt, az nem érti a sport lényegét, ezért született a poszt. Valaki belinkelte a FIFA Fair Play idézetet, és pont erről van szó.

(Én jó pár éve játszom, és sose fordult meg a fejemben, hogy szándékosan kezezzek, mert az teljesen ellentétes a játék szellemével. Ennek a sportnak az a lényege, hogy kézzel nem érünk a labdához, ettől felsőbbrendű ez a játék a többi labdajátékhoz képest. Mindazonáltal nem állítanék senkit a falhoz szándékos kezezésért, de ez egy gusztustalan jelenet volt.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.11.21. 18:02:43

@donnelly:

No offense, de szerintem még sok minden nem fordult meg a fejedben futballpályán, ami Henrynak igen...

A morál mindig a gyengék menedéke (vö. Nietzsche).
;-)

kroos 2009.11.21. 19:40:43

öö aki lesröl gólt lö az csalógeci amugy?
Aki meg azt hiszi hogy a saját sörmeccsei alapján tud itélkezni hogy döntene egy ország sorsát meghatározó meccsen az szerintem nagyon el van tévedve.
(Henryt utálom amugy)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.21. 19:55:51

@kroos: azért ne keverjük azt se, h lesről gólt lőni, amikor az erre ott tartott partje...asszisztens se tudja megítélni biztosan, h les volt-e, nemhogy a játékos, összemérhető-e ezzel.

egy ország sorsát meghatározó? :) az angolok is elég jól elvoltak egy nagy tornára való kijutás nélkül :)

stranger · http://bkfm.hu 2009.11.21. 20:43:27

értelmetlen nevű. Nem fogok vitatkozni, úgy gondolom, hogy Henry nagyon kevés sportszerűtlenséget követ el.

@donnelly: Én is focizok jó pár éve, de az én mozdulataimat nem figyeli 20 csilliárd szurkoló, nem függ több milló ember kedve attól, hogy a lövésem befelé vagy kifelé csavarodik. Bár csak kispályás bajnokságról van szó, ahogy fentebb is említett valaki ezek csak sörmeccsek. Nekem sem fordult meg a fejemben soha, hogy direkt szabálytalankodjak vagy kézzel üssek gólt. Kicsi a tét, ha viszont Henryéhez hasonló helyzetben lettem volna(és képes lennék ilyen gyorsan döntést hozni), megpróbáltam volna Magyarországért. Nem, nem azért mert "csalógeci" vagyok, hanem, hogy adott esetben megérdemelt boldogságot hozzak az nemzetemnek. Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a francia játékosok a képességeik alapján megérdemlik hogy kijussanak. Ez természetesen az edzőről nem mondható el.

@mocsing: Tegyük fel a csatár méteres lesen áll, a partjelző elalszik, támadónk röhög egyet majd beb*ssza... (Gondolom mindenki látott már ilyet.) Ilyen esetben a szurkolók előveszik a "genya" partjelzőt meg a "vak" sporit, a játékos meg él mint hal a vízben...

Sajnos nap mint nap történik ilyen a pályán. Ezért érzem jogtalannak, hogy miért pont Henry lett kiragadva.

értelmetlen_nevű 2009.11.21. 21:09:01

@stranger: az Henry-ról kialakult vitában sokan hoztak fel példát az utóbbi időben elkövetett sportszerűtlenségeire. Egyébként nekem is szimpatikus (volt), de ezt a konkrét esetet nem tudom nem durva sportszerűtlenségnek tekinteni.

A lesgól pedig egészen más téma. Az esetek 99,9%-ban a játékosnak fogalma sincs, hogy lesen volt-e a passz pillanatában. A maradék 0,1% szintén sportszerűtlenség, de én nem igazán emlékszem hasonló szituációra. Ráadásul a les sokkal kevésbé egyértelmű szituácó, még akkor sem lehetsz biztos benne, hogy lesen vagy, ha elsőre úgy tűnik. Ezzel szemben a kezezés MINDEN szituációban durva szabálytalanság, a bedobást leszámítva.

A francia válogatott a mutatott játék alapján pedig lófaszt sem érdemel.

SamS 2009.11.21. 21:17:40

@stranger: Egyik legsportszerűbb játékos?

Először is ott van ez a genyó kezezés. Oké, lenyelem.

Utána elkezdi ünnepelni magát a gólnál. A meccs után cinkosul összeröhögnek Domenech-khel. Majd leül Dunne mellé, és álszent, sunyi módon pont ő megpróbálja vigasztalni. Ha ez még nem volna elég, a meccs utáni nyilatkozatban először tagadja a szándékos kezezést, utána azt mondja h: "It was just necessary to exploit what was exploitable". Kapja be.

Cantonát meg tudom érteni. Francia létére azt mondta, hogyha Dunne helyébe lett volna és Henry leül mellé, akkor megüti.

Nálam ezzel örökre elásta magát.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.21. 22:11:11

@Csöncsön: Ezzel egyetértek:)

@kroos: Attól, hogy te csak sörmeccseken vettél részt életedben, az nem azt jelenti, hogy mindenki, aki nem a legmagasabb szinten játszik, az csak ilyeneken játszhat. Egyébként a játék filozófiáját anélkül is megértheted, hogy egyet is belerúgsz a bőrbe, de azért többet össze lehet szedni, ha az ember fél életében nagypályázott...

kroos 2009.11.22. 09:26:13

@mocsing: ,,azért ne keverjük azt se, h lesről gólt lőni, "
Igen, direkt erre céloztam hogy ez a dolog milyen messzire vezethet, emlékezz RVN góljáta az olaszok ellen, elsö dolga volt kinézni a partjelzőre, mert tudta hogy les volt.Hol a határ? Kezezés? Müesés?
Aztán egy taktikai fault is csalás lesz?

kroos 2009.11.22. 09:40:07

@donnelly: Nem csak sör meccseken vettem részt, és fél életemben nagy pályáztam.
A játék filozófiáját talán nem értem olyan tisztán mint te de véleményem az van.
Olyan a futballnak ez a kezezés/müesés/ xyz mint egy rákos betegnek a daganat. Nem tud megszabadulni tőle, baromi szar meg elbassza az élet nagy részét, de nem tud mit tenni ellene, együtt kell vele élni. Ezt el kell fogadni, mert aki nem tudja annak sajnos át kell pártolnia a sakkhoz pl. ahol ilyenek nem fordulhatnak elő. A futball nem igazságos sportág, nem mindig a jobb nyer.
És most minden nyűgét baját a világ Henryra zúdítja, aki előtt ezt már ezren megcsinálták és most titnek az ezer helyett is vinni kell a keresztet.
Keane szerinted nem próbálta volna meg? És Trappot érdekelné szerinted ha igy jutnak tovább?
A Fifa meg a fairplay szellem...szó nélkül végig nézték hogy a 4-5 VB-t elcsalnak...

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.22. 11:46:52

@kroos: A FIFA valóban nem a feltétlenül a totális fair play csősze, ezt le is írtam vmelyik vb-posztban, de ettől függetlenül az az idézet ül.
Keane nem próbálta volna meg, ezért (is) aggatják rájuk az "őszinte futball" közhelyt.
És még 1x, annyi a lényeg, hogy én még ilyet nem láttam, és csak annyit akartam mondani az egész poszttal, hogy Henry bekaphatja:).

Egyébként szereintem a "normális" reakció hasonló szituációkban az, hogy az ember elrejti a kezét ahova csak tudja - megoldható -, bár lehet, hogy ez akkor rögzült így bennem, amikor befújtak ellenem egy tizenegyest vétlen kezezésért...:) (de ez régen volt, nem az akkor felgyülemlett frusztrációmat zúdítottam Henryra:))

Woland 2009.11.22. 11:48:36

@_benito:

jaja, en is ezt mondom, hogy ha nem ugy lenne elkonyvelve a sajtoban meg a kozvelemenyben mint Mr. Style and Sophistication meg igy honest player ugy honest player, na meg ha o maga nem igy reklamozna magat akkor kevesbbe irritalna. : )

kroos 2009.11.22. 11:57:59

@donnelly: A postal semmi baj nincs, szerintem csak a levont következtetésekkel. Henry meg tényleg bekaphatja.

rizla 2009.11.22. 13:13:19

sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2009/11/21/mentegetozesben_mar_vilagbajnok/

azért ez már nagyon unalmas, és túlzás. ha meg csak annyit mondott volna, hogy hát igen, csaltam, ez van, akkor meg az lenne a gond.

Woland 2009.11.22. 13:51:19

@rizla:

nono, ha aszonta volna hogy "beismerem hogy csaltam" ahelyett hogy "oszinte leszek, a kezemre pattant a labda" akkor a szavaival nem lenne semmi gond, nemde?

mindenki tudja, hogy tudatos csalas volt. nincs ertelme meg erre is rahazudni. a franciak vebere mennek, csak akkor lett volna ujrajatszas ha ok is kerik. teljesen nyugodtan felvallalhatna amit tett. eggyel kevesebb csigolya hianyozna a gerincebol.

jaaaaaaaa, hogy az lenne a tovabbi hazudozas apropoja, hogy a lovag ur fel az eltiltastol? az mas! nyissa ki a szajat monsieur hadd follyon!

(a cikk cime legalabbis amugy tenyleg nagy hulyeseg, mert fociban is vilagbajnok : )

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.11.22. 13:56:12

@Leon Osman: péntek óta görcsölök az ellenposzton, de ha nem áll össze, legfeljebb bekommentelem. :)

szbszig 2009.11.23. 02:40:54

Itt meg az ausztrál srác sportágat tévesztett, és egy gyönyörű interceptionnel akasztotta meg a kiugratást:

www.youtube.com/watch?v=RyspPcBlLp0

Ja, természetesen azért linkeltem be pont ide, mert ez szerintem kapásból még nagyobb bunkóság volt, mint amit Titi Anri művelt szerdán.

d3vnull 2009.11.23. 03:13:32

Naja. de itt legalább némi szankció volt (piros), noha a majdnem biztos gól helyett ez sovány vígasz.

wilbury 2009.11.23. 11:09:22

Ilyen demagóg cikket rég olvastam.
Valótlanságokkal, rossz következtetésekkel van tele:

"Az írek amúgy nem csak azért nem pattognak az ilyen esetekben"

Pattogtak, csalással akarták elérni, hogy újrajátsszák a mérkőzést, bírói műhibára hivatkozva, pedig egyértelmű, hogy ez nem műhiba, csak egy óriási bírói tévedés.

Mielőtt követ vetnek rám: nem, nem vagyok franciadrukker, és az íreket sem utálom.

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.11.23. 11:19:08

@wilbury: Ha végigolvasnád a mondatot, nem csak azt a mondatrészt vágnád be, amibe bele lehet kötni...
Amúgy ja, teljesen igazad van, igazából itt az írek a ludasok!

cooper (törölt) 2009.11.23. 17:30:06

hvg.hu/sport/20091123_henry_a_visszavonulason_gondolkozik.aspx

Henry a visszavonuláson gondolkozik. Szegény, már rég megbánta az egészet, azért egy ekkora focista kár hogy így végzi, meg én úgy látom, azért a nagy francia válogatottnak jó sok ellensége volt, Henry meg az utolsó mohikán onnan.

d3vnull 2009.11.23. 19:23:01

@cooper: Igazából én konkrétan egy embert sem ismerek, aki legalábbis ne ellenszenvvel viseltetne irántuk. Úgy a kétharmada pedig kimondottan utálja.
süti beállítások módosítása