Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Egyesült Magyar Sajtó vs. Erwin Koeman

2009.11.16. 08:00 heinrich

Balhé, az van. Hiszti, az van. Csempe a francba, az van. Meg persze kapitány-kérdés is van, nekünk ez a szemünk fénye; dehogyis Trianon, a szövetségi kapitány, az vesszen mindörökkön örökké. Erősen patthelyzet szaga van a dolognak, mert bár én is szívesen venném lajstromba Koeman végeláthatatlan érdemeit, ilyesmiről nem lehet beszélni. Hozta, ami a csapattól reálisan elvárható, jobban teljesített, mint elődei, de sajnos egy csökkentett energiatartalmú bravúr sem jött össze – bár gondolom, Husztinak nem volt kimondottan tiltva, hogy a dánok ellen belője a sorozat legnagyobb ziccerét, mint ahogy Tímár napba nézése sem képezte a kiadott taktika szerves részét.

Most meg, mindennek a tetejében kikaptunk a belgáktól. Senkit ne tévesszen meg, hogy az ő keretükben komoly bajnokságokban, rendszeres játéklehetőséget kapó játékosok vannak, akik ráadásul futni, futballozni is hajlandók voltak a meccsen – a vereség egyedüli felelőse és okozója Erwin Koeman. Rúgjuk hát ki. Megy a nagy egymásra borulás a magyar sajtóban, a Népsport, a Sport Plusz, de még az általában józannak mutatkozó internetes oldalak is erre biztatnak, hejj, máglyára a hollandussal.

Merthogy – úgy olvasom –  több nagy baj is van vele, ez a mocskos Koeman gyerek, fene a pofáját, szóval ez nem jár NB I-es meccsekre, te.

Az ember ilyenkor szívesen olvasná azt is, hogy vajon hol, melyik pályán és kit kellene figyelnie – mert enélkül még véletlenül üres szólamnak hathat a jobbító szándékú kritika.

Hogy kicsodát? A Harcost? Az meg melyik? Kabát Péteeer? Százéves korára csak nem megtanult focizni? Ja, nem, csak rúgott pár gólt zsinórban. Most megnézhetném, hogy pontosan hány meccsen hányat, de tájékoztató jellegű adatokkal felesleges vesződni, márpedig bármilyen NB I-es mutató ennyi, és nem több, Kabát Péter esetében például arról tájékoztat, hogy ismét Magyarországon játszik, és semelyik nálunk színvonalasabb bajnokságban nem tudott megkapaszkodni. A válogatott mutatójára meg pont emlékszem magamtól is, eddigi fellépései alkalmával pont nulla gólt szerzett.

Pedig aztán tényleg nagy szükség lenne rá, mert ez a Koeman gyerek – úgy olvasom – ráadásul egy csatárral játszik, hát az anyja úristenit az ilyennek, aki nem kezd legalább kettővel.

Egyébként ezt a megközelítést sem értem teljesen, mit aprózzuk el, pályára minddel, aki áldója van, Torghelle, Kabát, Priskin előre, a többit majd meglátjuk. Az, hogy a legerősebbek gondolt csapatrészünk, a középpálya, képtelen megtartani a labdákat, vagy néhány passzos összjáték után helyzetbe hozni a csatárokat, az nem számít. Mint ahogy az sem, hogy már Várhidi óta 4-2-3-1-es rendszerben próbálunk fejlődni – tehát pont nem 4-4-2-ben – hiszen a keretünk leginkább erre a formációra alkalmas. Az meg egyenesen mellékes, hogy a válogatott szarban tapicskoló, lélektelen vállvonogatást adott elő Belgiumban – biztos hiányzott közülük egy igazi kapitány, a negyven meccse semmit sem mutató Gera, akit a kontár sajtfejű elüldözött. 

Aztán még azt is olvassa az ember, hogy ezt magyar edző is elérte volna, mire föl nekünk ez az idegenszívű, nemzetvesztő elem, aki a turulmadarat sem képes megkülönböztetni egy zöld sastól.

És mégis, konkrétan melyik magyar edzőre is kell itt gondolnunk? Akad még egyáltalán valaki, aki nem bukott ólajtónyit, a keretet is magával szakítva?

Igen, mintha lenne itt egy tag, hogyasszongya Herczeg András. Na, apukám, ő aztán nem szarozik, a komplett tárat az ellenfélre üríti, mielőtt annyit mondanál, három VKP. Most már egyre biztosabb vagyok benne, ő kellene nekünk, a portugálokkal is nyomtunk volna minimum egy 4-7-et a Népstadionban, aminek kétségtelenül meglenne az az előnye, hogy íziben válogatott szinten is pofozógépnek lehetne minket nyilvánítani, ha már – úgy olvasom – a Debrecennel mindez sikerült.

Annyira unalmas. Az elvtelenség, a rosszindulat, a képmutatás, az áskálódás.

Nyilván, Koeman is követett el hibákat a selejtezők során, amire aztán utólag marha egyszerű vádló ujjal mutogatni, mint ahogy az U20-as válogatott Honduras elleni meccse után is köpködni volt a legkönnyebb – később persze mindenkinek sikerült módosítani a röppályát, és begyújtani a hozsánna-segédrakétákat.

Tényleg olyan nehéz bízni valakiben, kiállni mellette, segíteni a munkáját, együttműködni?

Szerződtetünk valakit, hogy a legmélyebb erkölcsi és szakmai szakadék fenekén szánalmasan vergődő magyar futballon segítsen. Közben jól tudjuk, mindenki pontosan tudja, hogy a kijutáshoz csoda kellene. És amikor a csoda elmarad, akkor pislogunk bután, és már nyúlunk is a kövek után, hogy messzire hajtsuk a sarlatánt.

Még itt, a futballvilág perifériáján tengődve is annyira, de annyira okosak vagyunk, hogy az csuda, miközben még mindig ott tartunk, hogy minél több csatárt hozunk be, annál jobb, és még mindig ott tartunk, hogy ha nem történik csoda, akkor rúgjuk ki a kapitányt.

Körbe kellene kicsit nézni, észrevenni, hogy egy füstölgő romhalmaz tetején ülünk, aztán elgondolkodni, hogy a szanaszét heverő téglákat egymás pofájába akarjuk vagdalni, vagy inkább építünk belőle valamit.

Mert ugyan nem állítom, hogy Koeman a legmegfelelőbb ember a folytatáshoz, de hogy mi már megint nem hibáztunk semmiben, az lenyűgöző.

Emiatt aztán csupa ideg vagyok. Hazajövök, üres a belem. Kaja sehol, vacsora nicht, viszont ez a téma.

416 komment · 1 trackback

Címkék: h több mint foci jobb labdarúgásért alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr131528056

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megmentheti-e valaki a magyar focit? - Az Orbán-nyilatkozat margójára 2009.11.18. 09:21:30

Csak a nálunk kevésbé fejlett demokratikus hagyományokkal bíró országból érkező edzők lepődnek meg azon, hogy itt a politika beleszól a labdarúgásba. Erwin Koeman Hollandiája ezek szerint egy ilyen ország.   Annak a külföldi trénernek, aki úgy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 15:20:39

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Persze csak egy csöppet sarkítva a mondandót, hogy minél többen elolvassák.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 15:21:17

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: "meg van a joga ahhoz mindenkinek, hogy azt mondjon amit akar, bármilyen pozícióban"

ez szerencsére nem így van. nagyon nem.

persze feltéve, hogy a jog szót itt nem hagyományos jogi értelemben vesszük, hanem van neki rendesen morális töltete is. sőt, csak az van neki.

az meg, hogy

"Nyilvánvalóan a felvezetés ha nem is idézése a szavainak, de azok fogalmazzák meg."

pontosan olyan, csak kevésbé megalapozott _feltételezés_, mint hogy koemant ki fogja rúgni orbán.

rizla 2009.11.17. 15:22:31

@neeskens: ezzel amúgy egyetértek, szóljon csak bele, mindenki azt mond, amit akar. a politikus pofázzon, ez a dolga.
de azért ne nézzük magunkat hülyének, ha lehet. ő nem egy kommentelő a sok közül, és pont.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:22:33

@rizla: Megint mondom, igazad. A véleményünk ott tér el, hogy én azt hiszem, amit mondott, tényleg mint szurkoló mondta, és nem szavazatszerzési szándékkal. Ez tényleg annyiban kifogásolható maximum, hogy nem tette hozzá, mint Videoton szurkoló mondja ezeket.

szferi 2009.11.17. 15:26:09

@rizla: nem, ne szóljon bele, felesleges hangulatkeltés, semkinek sem könnyíti meg a munkáját, ha ellene hangolják a közvéleményt, még ha konkrétan nem is basznak ki vele.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:28:06

@popp: Sarkítva, nem sarkítva, attól még nem szép, mert Koeman szavait adja vissza, de ezt vajon hányadszorra írom le... Alapvetően máshogy látjuk, ezért nem fogunk ebben egyetérteni.

@mocsing: Miért is ne mondhatna bárki bármit? Gondolhatod, hogy nem az extrém kivételeket értem alatta. Azoknak meg is van a büntetőjogi kategóriájuk. De minden egyebet kivéve a szólásnak és egyéb hasonlóknak a szabadsága vonatkozik bárkire, bármikor.
Meglehet feltételezés, csak hogy ez le van írva, az meg hogy májustól kirúgnák Koemant, nem hangzott el sehol, nem lett leírva sehova. A holland cikk viszont igen.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:28:39

@popp: Sarkítva, nem sarkítva, attól még nem szép, mert Koeman szavait adja vissza, de ezt vajon hányadszorra írom le... Alapvetően máshogy látjuk, ezért nem fogunk ebben egyetérteni.

@mocsing: Miért is ne mondhatna bárki bármit? Gondolhatod, hogy nem az extrém kivételeket értem alatta. Azoknak meg is van a büntetőjogi kategóriájuk. De minden egyebet kivéve a szólásnak és egyéb hasonlóknak a szabadsága vonatkozik bárkire, bármikor.
Meglehet feltételezés, csak hogy ez le van írva, az meg hogy májustól kirúgnák Koemant, nem hangzott el sehol, nem lett leírva sehova. A holland cikk viszont igen.

neeskens 2009.11.17. 15:29:26

@szferi: de hát pont erről van szó. Semmilyen sértőt, vagy fenyegetőt nem mondott, csak annyit, hogy fájlalja, hogy nincs itt a kapitány és, hogy szerinte nincs jó kezekben a válogatott. Nem védem Orbánt, de ez egy normális, korrekt vélemény vol, amivel lehet vitatkozni.De nem lenyilatkozni a sajtóban, hogy ez aztán Hollandiában nem fordulhat elő, meg az indexen a cikk a lesügyi államtitkár meg ilyenek...Ebből nem Orbán, hanem Koeman, meg a sajtó csinált politikát.

szferi 2009.11.17. 15:32:33

@neeskens: erre ismétcsak ezt tudom mondani: @szferi:

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:32:59

@neeskens: Vajon miért csak mi látjuk ezt ilyen semmitmondó ügynek, ami mesterségesen lett felfújva? No meg mások miért látják ennyire homlokegyenest máshogy? Tényleg érdekelne.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 15:34:11

@mocsing: Annyiban azért árnyalnám a képet, hogy a Kovács-ügy tapasztalataiból biztos okultak annyit, hogy szabályosan rendezzék le a váltást, éppen a FIFA miatt.Tehát találniuk kell egy jelöltet, aki megszerzi a többséget az MLSZ közgyűlésében Kistelekivel szemben. Azért nem látok teljesen tisztán a kérdésben, mert nem tudom meddig tart Kisteleki mandátuma és azt sem, hogy lehet rendkívüli közgyűlést összehívni.

Mindenesetre azt azért nem tartom valószínűnek, hogy kormányváltás után egyből az MLSZ-szel kezdenének.

szferi 2009.11.17. 15:36:44

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ugye ismered a viccet, mikor az egyszeri sofőr azt hallja a rádióban, hogy egy idióta szembe megy a sztrádán a forgalommal?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 15:37:24

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: az a feltételezés, hogy azt is koeman mondta, ami nem a neve után, idézőjelben szerepel. márpedig te ezt feltételezted. mondom, h ez alapján a másik oldal is feltételezhet. vagy ne feltételezzen senki, viszont akkor nézzük azt, amit koeman tényleg mondott, azaz az idézőjeles részt, meg nézzük azt, amit orbán. innen már nem is olyan jó a dolog.

morálisan felvállalhatatlan, hogy a célegyenesben lévő miniszterelnök szakmailag kritizáljon egy szövkapot, ezzel sugallva, hogy a hamarosan kezébe kerülő hatalommal élve leválthatja. (szerinted persze nem sugallja). ha ezt nem érzed, hogy mennyire gáz, mennyire kurvára semmi köze hozzá, mennyire indifferens a véleménye, mennyire inkompetens ő, mennyire oda nem illő, hogy erről beszél, akkor mit mondhatnék? szerinted helyén való, sokunk szerint nem. rengeteg, nálunk fejlettebb demokrácia szerint sem.

@popp: kovács eltávolítása asszem egy évbe került, több most se lesz szerintem. hogy minden szabályos lesz, abban biztos vagyok.

szferi 2009.11.17. 15:37:27

@szferi: az idiótát kérlek ne vedd magadra.

rizla 2009.11.17. 15:40:18

@szferi: ok, értem amit mondasz, de nincs mit tenni, érted, értelmetlen lázadni ellene, hogy egy politikus hangulatot keltsen. együtt kell élni vele. persze azt megértem, ha koemannak fura, hogy itt ebbe is ilyen szinten belefolyhat a politika.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 15:43:28

@mocsing: Mondjuk az a feltételezett egy év akár elég is lehetne Koemannak, hogy eredményekkel erősítse a pozícióját.

zsakfos 2009.11.17. 15:43:36

Az NS cikke, hogy Koeman elgondolkozik ...Istenem csak el kell olvasni az eredetit( bocs most nincs már kedvem lefordítani és beírni ) teljesen más jön le mint a népsport cikke sugall.
Egyébként ki az a hülye aki nem gondolkozna el rajta, tárt karokkal várják korábbi csapaánál, imádják az egész családot Groningengben, nyugodtan dolgozhatna.
Itt meg baszogatja boldog boldogtalan számára egy teljesen irreális közegben...
Tőlem aztán mehetne is , majd aztán hozzák Kapellót és majd mondhassák hogy itt van ez a macskazabáló digó aztán nem válogassa be a Kabát Petit pedig még egy pisai ferdetornyot ( vagy az a rajczi lesz...) is varratot magára.
Meg ki se jár Gyirmót-Szónokra bazmeg, pedig a Petőzoli még mindig kurva kemény.
Megírja a népsort is, hogy Don Fabio el mer gondolkozni a Real kispadján....
MI változik semmi...

neeskens 2009.11.17. 15:45:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Talán mert a médiáhisztik befolyásolják őket.

De mondok valamit, ha Orbán azt mondja, hogy tök jó minden, nagyon jól dolgozik Koeman, akkor is ez a reakció?

Koeman részéről, a sajtó részéről? Hogy ne szóljon bele ésatöbbi...

szferi 2009.11.17. 15:46:07

@rizla: ok. akkor így két lehetőség van.
1. tényleg le fogja váltani koemant
2. csak piszkálja kicsit, ráuszítja a sajtót, mert megteheti.

melyik a korrekt hozzáállás?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 15:52:12

@szferi: Nyilván tévedhetek, de önmagában az, hogy többen hisznek valamit, az nem jelenti azt, hogy nekik van igazuk.

@mocsing: Szerintem ha egy, a témában valószínesíthetően teljesen tájékozatlan, külföldi újságíró a beharangozóban állít, vélelmez valamit, akkor nem nehéz rájönni arra, hogy minden bizonnyal az információt az interjúalanyától kapta, lévén róla és a helyzetéről van szó.
Máshogy gondolkodunk, mert szerintem mint szurkoló simám kritizálhatja a kapitányt Orbán, mint ahogy amatőr játékosként, szurkolóként Bajnai is megtehetné. Az egészből mi, illetve a sajtó csinál politikai kérdést, nem pedig a megszólaló. Nyilvánvalóan alapvető kérdéseket másként látunk, mert számomra ennek nincs súlya, te pedig a demokrácia problémáját látod ebben. Pedig Merkel asszony is megmondta az EB-n a portugál meccs előtt Sweinsteigernek, hogy játsszon jól, és ő mondta, hogy ezek után nem is tehetett másként. :) Ha nem a portugál meccs előtt volt, akkor elnézést érte.

neeskens 2009.11.17. 16:02:23

Szerintem szakmai bírálat az az volt, amikor Torgyán azt mondta, hogy játsszon a Mátyus csatárt.

De ebből a demokrácia végét, meg mittomén mit következtetni az erős túlzás.

Amúgy meg Orbán a Puskás Akadémián keresztül igenis része a magyar focinak.

Harmadrészt meg szerintem Kisteleki puccsa sokkal antidemokratikusabb volt, így a döntéseinek legitimációja, köztük Koeman kinevezése sem igazán legitim, ha innen nézem.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 16:06:04

@neeskens: Ez is mind igaz, látom én már a neeskens-Esti Kornél egységfrontot. :)

rizla 2009.11.17. 16:12:40

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: figyelj. ha egy politikus beszél a NYILVÁNOSSÁG ELŐTT, az MINDIG politikai kérdés. igazolja a történelem.

neeskens 2009.11.17. 16:14:50

@rizla: ha egy kőműves beszél a politikáról a nyilvánosság előtt az meg építészeti kérdés.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 16:16:10

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: orbán nem szurkoló. ha bármiről beszél, akkor mint orbán viktor beszél, nem pedig mint mezei szurkoló. vagy ez egy vicc akart lenni részedről?

és ne mondd, h bajnai is mit mondhatna, mert nem mondja. ahogy a többi sem. ne beszéljünk már arról, ami nincs, de szerinted lehetne.

ahogy remélem, a tréfás merkel-nyilatkozat és e között is csak viccből vontál párhuzamot.

a demokrácia problémáját nem látom ebben, pusztán jeleztem, hogy nálunk fejlettebb demokráciák az "inkompetens politikus a szövkap dolgaiba nem pofázik bele és a hangulatot sem kelti ellene" verziót preferálják. senki nem vizionálja a demokrácia végét, de ettől még ez, ami itthon van, kurvára gáz. legfeljebb a kulturált sport- és közélettel fűszerezett jogállam illúziója tűnik ezekkel mind messzebbinek.

rizla 2009.11.17. 16:22:38

@neeskens: elég sánta párhuzam. a kőműves szakmájához nem tartozik hozzá, hogy kommunikálnia kell a nép felé a médián keresztül, abból a célból, hogy önmaga népszerűségét növelje.
meg hát a kőművesség elég egzakt dolog. megcsinálja a házad, ha egyben marad, ajánlod másnak is. a politikusok munkájának jó része viszont titokban marad, a döntéseik következménye az átlagember számára nem mérhetőek le egyszerűen.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 16:23:12

@neeskens: Na ebben például van valami. Azt viszont nem értem miért olyan nehéz fölfogni, hogy Orbán Viktor véleményét nem kezelhetjük úgy, mint egy egyszeri szurkolójét.

Koeman pedig nem mondta azt, hogy Orbán nyilatkozata a demokrácia halála volna, csak annyit, hogy Hollandiában elképzelhetetlen volna az ilyesmi. Nem igazán értem miért kell csodálkozni azon is, ha az Orbán nagynyilvánosság előtt mond valamit egy sokakat érdeklő kérdésben, azon a média csámcsogni fog, ahogy te mondod fölfújja. Ezt Orbán jobban is tudja, mint én.

neeskens 2009.11.17. 16:29:37

@rizla: Már bocsánat ez rég nem foci, de ez egy nonszensz.

Most tegyük fel, hogy egy közszereplő azt mondja, hogy "A rántott hús jó"

Erre a szakácsok, meg a vegetáriánusok felháborodnak, hogy meri ő manipulálni az embereket, hiszen nem táplálkozási szakértő és teljesen nyilvánvaló, hogy a sertéstenyésztőket fogja támogatni majd , ha miniszter lesz és ez durva fenyegetés a szójatermesztők felé.

Ezzel az erővel egy politikusank soha semmiről nem lehet véleménye, nem lehet magánember. Csak a politikáról beszélhet, punktum.

neeskens 2009.11.17. 16:34:55

Meg különben a Bajnai mér oltassa be megát nyilvánosan?

Nem virológus szakorvos, tehát nem tuggya, akkor meg?

rizla 2009.11.17. 16:35:42

@neeskens: tegyük fel, hogy egy közszereplő azt mondja "a SÁGA rántott hús nem jó".

"Ezzel az erővel egy politikusank soha semmiről nem lehet véleménye, nem lehet magánember. Csak a politikáról beszélhet, punktum."

nem érted. ha egy politikus a NYILVÁNOSSÁG ELŐTT beszél, az maga a politika! akármiről.

rizla 2009.11.17. 16:37:15

@neeskens: nem ismerem ezt a nyilvános beoltatás sztorit, de nyilván politikai szándék van mögötte. jó példát akar mutatni, talán. imázsépítés mondjuk. de mondjuk, ha jó szándékú, akkor így akarja rávenni az embereket, hogy menjenek el ők is.
szerinted ez nem politika?

rizla 2009.11.17. 16:38:46

@popp: "Ezt Orbán jobban is tudja, mint én. "

erről van szó. vicces, hogy néhányan itt a véleményükkel gyakorlatilag azt mondják, hogy szegény viktornak fel kéne háborodnia, vagy legalábbis széttárnia a kezét, hogy dehát kérem, én csak a véleményemet mondtam.
igen, biztos ilyen naiv a szentem
: DDDDDDD

rizla 2009.11.17. 16:41:14

@rizla: bár simán el tudom képzelni, hogy ezt fogja mondani, esetleg egy kis történetet is kerekít köré arról, hogy egy demokratikus államban mindenkinek joga van a véleményéhez!
az aztán végképp nem lesz politika..

hakapesz imi 2009.11.17. 16:44:56

@neeskens: a POLITIKUS bármit mond vagy tesz nyilvánosan, azt nem magánemberként teszi. Érdekes, hogy velem nem készít a Blekk hetente interjút, hogy mégis mit gondolok a szöv.kap.-ról, sonkáról, kínai mézről, stb. OV-val pont azért készítenek, mert politikusként befolyásos (sic!) vélemyényezőnek gondolják, aki sokak véleményét fejezi ki, ill. formálja. Az más tészta, hogy egy kevéssé alpári politikus nem pocskondiáz, kritizál valakit, aki legelább (!) annyira profi a saját szakmájában, mint ő a sajátjában...
Egy politikus se lobbizzon a sporttal saját érdekében a sportmin.-t kivéve! Upssz...

neeskens 2009.11.17. 16:45:22

@rizla: Nem az a bajom, hogy ez politika, vagy sem.

Minden bizonnyal az, nekem azzal van a bajom, hogy ebben annyira borzasztó dolgot látnak egyesek. Nem rúgta ki Koemant, Kistelekit, nem mondta meg taktikát, csak elmondta a véleményét. Szerintem nem gáz.

rizla 2009.11.17. 16:50:24

@neeskens: orbán döntéshozó pozícióban lesz nemsokára. el fogja tudni intézni, hogy más vezesse az MLSZ-t, tehát hogy más legyen a szövkap. innentől kezdve ha ő azt mondja, hogy elégedetlen a jelenlegi szövetségi kapitánnyal, az kvázi egy kimondatlan, sorok közötti fenyegetés a szövetségi kapitány állására nézve. egyébként eddig én is elsiklottam efölött, olvass csak vissza.
tegyük fel, hogy van egy munkád, de tudod, hogy nem sokára új vezetés lesz a fejed felett, olyanok, akik valószínűleg nem téged fognak preferálni a posztodra. ennek a vezetésnek az atyja azt mondja a munkádról, hogy nem végzed jól. te mit szólnál?
egyébként az én apámat váltották már le vezetői posztról, csak mert új politikai szelek fújtak arrafelé. pedig - ha lehetek szerénytelen vele kapcsolatban - talán magasabb szinten is csinálta, amit csinált, mint koeman a sajátját.

hakapesz imi 2009.11.17. 16:54:01

@neeskens: megadom, talán egy komolyabb demokráciában elmegy az ilyesmi, de egy mienkéhez hasonló uram-bátyám alapokon működő mutyikráciában elég rossz felhangja van, ha egy erőpozicióban levő, de legalábbis erre a szerepre készülő politikus, nyomást gyakorol a nemzeti együttest irányító szakemberre. Ráadásul nyilvánosan. Nem szerencsés, ha véleményével a közhangulatot befolyásolja, de minimum nem a csapat körüli nyugalmat segíti elő. OV ezt mind tudja, mert nem hülye gyerek. Marad tehát a "szándékosan kavarom fel a bilit, meglátjuk, kilöttyen e" verzió, ami kevéssé elegáns.

neeskens 2009.11.17. 16:55:43

@rizla: akkor mégis mit kellett volna mondania szerinted? Ha tegyük fel nem tetszik neki Koeman munkája

hakapesz imi 2009.11.17. 16:56:30

@rizla: hehe, pont ezt írtam én is. kár, hogy 4 percel lassabban...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 16:59:06

@mocsing: Természetesen csak viccből vontam párhuzamot, igen. Változatlanul ott van a törésvonal köztünk, hogy szerinted ez jogtalan, és védhetetlen belepofázás, szerintem meg teljesen érthető és minden problémát nélkülöző vélemény. Nincs nagyon értelme a tovább győzködésnek, máshogy látjuk. Azt képtelen vagyok megérteni, hogy mivel is szólt bele a kapitány dolgába, megmondta kiket szerepeltessen, kiket hívjon be, és milyen szisztémában küldje őket pályára? Nem, simán kritizálta, ráadásul abban, amiben tette, joggal. Alapvetően másfelől nézzük neeskens kollégával.

hakapesz imi 2009.11.17. 17:00:29

@neeskens: az egyetlen helyes válasz egy ilyen direkt kérdésre is a szokásos bla-bla-bla, minden komolyabb konkrétum nélkül. De ne csináljunk már úgy, mint ha elfogadható lenne, amit OV csinált. Olcsó álnaivság úgy tenni, mint ha teljesen rendben lenne a nyilatkozat... Ezt mindenki érzi, van aki nem szívesen ismeri be. Még magának sem...

neeskens 2009.11.17. 17:04:19

@hakapesz imi: Most azt akarod mondani, hogy, ha semmitmondó választ ad az jó?

Ergo,mindenről, ami nem politika semmitmondó választ kell adnia, nehogy megsértsen valakit?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 17:05:48

@neeskens: Ha ismerjük a körülményeket, hogy Felcsút meg a vidi részben Orbán-közeli érdekeltség, meg azt, hogy ezeken a helyeken az Mlsz edzőképzés koprábbi vezetője Mezey a szakmai góré, akkor Orbán nyilatkozatát úgy is értelmezhetjük mint egy mozaik kockáját..

Vesszük az ominózus nyilatkozatot, Mezey véleményét Koemanról (Mezeyét aki látványosan szokott megsértődni minden személyét érő kirtikán), valamnint azt, hogy szinte a belga meccs lefújásának pillanatában jelenik meg a felcsúti sajtófőnök cikke, arról hogy Koemannak kitelt az ideje, akkor azért összeáll egy kép.

neeskens 2009.11.17. 17:06:25

@hakapesz imi: most ezzel azt akarod mondani, hogy egy politikus nem politikában kizárólag semmitmondó véleményt fogalmazhat meg, mert még megsért valakit?

neeskens 2009.11.17. 17:07:59

@popp: de bakker, ha politikai erővel eltávolítja Koemant én is fel leszek háborodva, de nem ez történt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 17:09:15

@neeskens: ha megkérdezik a témáról, akkor azt, hogy nem az ő tiszte megítélni a labdarúgó-válogatott kapitányának munkáját. magánemberként természetesen van véleménye, de nem szeretné ezzel befolyásolni egyetlen futball-döntéshozó álláspontját sem. (ez egy sablonnyilatkozat, a megfelelő fogalmak behelyettesítésével. hetente háromszor elmondják a napi sajtóban.)

ha nem kérdezik meg, akkor pedig adódik a válasz: semmit.

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: kritizálta, h hány nb1es meccsen van kint. ez belepofázás, ha nem aczél zoltán, vagy kisteleki mondja, persze ők is inkább személyesen tegyék ezt, ha teszik.

neeskens 2009.11.17. 17:12:13

Na, mindegy, nem hiszem, hogy meggyőzzük egymást.

Beszélgessünk inkább a fociról: Szerintem ki kéne rúgni a Kumant, a Kisteleki meg egy köcsög :)

hakapesz imi 2009.11.17. 17:15:36

@mocsing: ott apont. Akkor azért érthető, amit írtam feljebb...
@neeskens: ez a kérdés az álnaivság arche-típusa... :)
Nem, természetesen nem ezt akarom mondani. Azt akarom mondani, hogy nincs joga magánvéleménynek álcázva kritizálni valakit az ő pozijából, pláne úgy, hogy evidens, amennyiben lehozzák a választásokat, OV gumicicája, a foci különösen figyelmes bánásmódban részesül majd, ahogy a duce is szereti. Ezt nem elegáns inszinuálnia. Amúgyis világos...

neeskens 2009.11.17. 17:22:30

Szerintem ti abból indultok ki, hogy ismeritek Orbán motivációit, a hátsó szándékot, tudjátok, mit akar., sőt azt is mit miért tesz, vagy fog tenni. De ez nem igaz.

Én meg nem tudom, csak azt látom, hogy nyilatkozott egy politikus a fociról, aki úgy néz ki miniszterelnök lesz.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 17:27:16

@neeskens: Ha meg akkora nyomást helyeznek rá, hogy magától lemondjon, neked sem kell majd fölháborodnod.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.17. 17:29:54

@neeskens: Azért már húsz éve mozog Orbán a nyilvánosság előtt, tehát azt azért már sejthetjük, hogy ha ő -Fábryval szólva- beledörrent a lecsóba, amögött mindig van valami.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.17. 17:33:14

@mocsing: Mondom, nem fogjuk egymást megérteni, én meg úgy látom hogy ilyet még teljes joggal mondhat bárki. Igen, Orbán is. Valóban kevés NB1-es meccsen van kint, a listavezető 1-2 meccsén, ahol ráadásul nem egy fiatal is lehetőséget kap, meg pláne illene. De meddő ez a vita, mások az elképzeléseink.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.11.17. 18:17:15

nekem pedig meggyőződésem, hogy nem Orbán, vagy éppen Bölöni kavarja az egészet, hanem a méltán nem szeretett magyar sportsajtó. Mivel - beszéljenek akárkivel is a magyar foci kapcsán - tendenciózus kérdéseket tesz fel, amikből gyönyörű szalagcímeket lehet gyártani. Fogja még itt Koemant "bírálni" egy csomó sportnagyság, pedig lehet, hogy az egész, velük készített beszélgetésből két kérdés erejéig foglalkoznak a válogatottal.

"XY kételkedik"
"Z szerint támadóbban is felléphetne a magyar válogatott"
"NN: ilyen esetekben az edzőnek is magába kéne néznie"

Ízlelgessük...

Der Beste 2009.11.17. 21:37:31

Eddig is megemeltem a kalapom az NST íróinak szakmaisága elött, de ez a bejegyzés a csúcsok csúcsa.
Végre egy hely, ahol megmondják a frankót Erwin-ről, s az őt körülvevő, magyar labdarúgás álnév alatt működő fostalicskáról.

zsakfos 2009.11.17. 21:46:57

www.pepsifoci.hu/node/49153
Gera interjú, hogy miért mondta le a válogatottságot.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 22:42:06

@zsakfos : hát ez megint mi?

Gera: "Az elmúlt időszakban ugyanis úgy éreztem, nem volt olyan a kapcsolatom a kapitánnyal szakmailag, mint szerettem volna. Hangsúlyozom, hogy szakmailag, hiszen emberileg nincs gondom Erwin Koemannal" (...) "Most szakmailag voltak gondok: azt éreztem, hogy nem „úgy” férek bele az ő elképzeléseibe, amit én reméltem. "

Játékos remél, edző meg dönt. Azért ő az edző. Nehogy már mindenkitől megkérdezze, hogy és te, kisfiam, hol és hogyan szeretnél játszani?

Ennek a magyarázatnak, meg az interjúban összességében elhangzottaknak semmi köze a szakmaisághoz, ez a 'még Hodgson bácsi is megmondja, hogy nekem van igazam' meg egyenesen óvodás.

Gerzson, egyre nagyobb butaságokat csinálsz :((

seamus gonzalez 2009.11.17. 22:49:24

Most akartam belinkelni az origós cikket :))

Hát hajrá! OV-t azért csukják ki az öltözőből az eurokonformitás nevében :P

zsakfos 2009.11.17. 23:17:26

@_KingJack_:
Sírva röhögtem rajta:)
Mondjuk, ha tétmeccsen megverjük a holllandokat Rotterdamban megeszek egy kiló sajtot és utána 10 kiló narancsot:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.17. 23:18:43

@MascotGod: nem értelek pontosan. sebaj, gondoltam elolvasom a linkelt írást, és majd mindenre fény derül.

Nem derült :)

Pályaelhagyó autóversenyző 2009.11.18. 00:54:38

ennyi hulyet egy rakason... OV velemenyet akkor lehetne fenyegeteskent ertekelni, ha osszehivott volna egy sajtotajekoztatot es ott osztotta volna az eszt.

ehelyett kritikat mert megfogalmazni egy tenylegesen pocsek szov. kapitanyrol, amibe az ot utalok mindenkeppen bele akarjak magyarazni, hogy ez egy mennyire antidemokratikus-blalblabla.

gondolom reggel meg terjesztitek a suttogo propagandat orsos viktor fovajda kirallya koronazasarol meg a gyerekenek a rahel nev valasztasa okairol...az ismeroseim meg csodalkoznak, miert kulfoldon erzem magam jobban

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.18. 01:04:18

@Pályaelhagyó autóversenyző: és ha majd jössz haza, hozol nekünk haribót, meg milka csokit?

Azazello007 2009.11.18. 10:12:45

Van egy barátom - minden más szempontból rendkívül értelmes ember - aki évek óta minden új szövetségi kapitány (pl. Várhidi) regnálásának kezdetén kincstári optimizmussal lelkendezik, mondván, végre megtaláltuk az igazit, jönnek majd az eredmények. Aztán nem jönnek és ő az első, aki lapátra tenné. Nála Koeman kezdetben "szimpatikus, agilis, fiatal szakember" volt, mostanra pedig "Kisteleki zsoldosa, gennyes, inkompetens bohóc".

Sok itteni kommentelőnél tapasztalom ugyanezeket a tüneteket, és rohadtul idegesít, úgyhogy elképzelhető, hogy tényleg nem vagyok Igazi Szurkoló...

Azazello007 2009.11.18. 10:14:11

@Pályaelhagyó autóversenyző: ne aggódj, nemsokára jön a Szép Új Világ és tejjel-mézzel folyó kánaán lesz itt is, a Világegyetem Szívcsakrájában.

szferi 2009.11.18. 10:37:42

@Pályaelhagyó autóversenyző: én azon sem csodálkoznék, ha az ismerőseidnek is jobb lenne így.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 10:49:06

@Azazello007: Persze, mert akinek nem tetszenek a szakmai döntései és a kritika 0 elviselése a kapitánytól, akkor "gennyes bohócnak" tartja? A minden más szempontból teljesen értelmes barátod meglátásai ebben párját ritkítóan hülyék, ha elolvasod a kommenteked, láthatod, hogy mindenki teljesen civilizáltan, korrekt módon vitázott és nem veszekedett.

jo.e 2009.11.18. 11:19:30

Ez a Hollandiában nem fordulhatna elő annyira sántít. Van még 1millió dolog ami nem fordulhatna elő. Eddig nem tűnt föl neki? Vagy az nem őt érintette?
Nem vágom a holland viszonyokat. Ti igen? Ki tudja náluk mi a Nemzeti Ügy. Lehet h. az ő ellenzékük meg fájlalja, h. nem holland termesztésű füvet árulnak egyes kafé shopokban (vagy mi a nevük) Akkor az ottani megbízott magyar főfűvész is jogosan háborodhatna föl, h. "ilyesmi nálunk nem fordulhatna elő (mert nálunk demokratikusan kuss van mindenkinek :) ) Micsoda ország ez."
Na jó ez lehet, h. rossz poén volt. Lényeg, h. Orbánnak a foci, a család és a politika után közvetlenül a 3. helyen áll (by Mezey Gy.). Ő ilyen, neki ez nagyon fontos.

szferi 2009.11.18. 11:22:58

@jo.e: látod heinrich, így néz ki a koffein :)

jo.e 2009.11.18. 11:24:57

@szferi: bazz! Így ránézésre :))) ? Mi vagy Te vegyész ?

Azazello007 2009.11.18. 11:36:22

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: nem értek egyet; vannak, akik valóban szakmai szempontból kifogásolják a munkáját, viszont a többségnél -- akárcsak a politikában -- hozzáadódik egyfajta vulgáris személyeskedés. Ergo ha jönnek az eredmények, emberileg is oké, ha elmaradnak, akkor nem. Ezt pedig nem lenne szabad.

neeskens 2009.11.18. 11:41:21

Totál off: Nagyon megnézném a bosnyák-portugál meccset, valaki valami streamet tud mondani, ami lehetőleg működik is?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 11:45:06

@Azazello007: Ezt nem kétlem, de itt a fórumban kifogásoltad a hangnemet és arra válaszoltam, hogy itt 99%-ban teljesen nyugodt hangú vita, és nem veszekedés, érvek-ellenérvek ütköztetése, és nem egymás ócsárolása volt.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 11:47:19

@neeskens: Az egységfront másik tagjának igyekszem segíteni, ezen a linken 15:45-től jó pár stream lehetőség lesz elvileg www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=55247&part=sports

szferi 2009.11.18. 11:52:44

@neeskens: alternatíva: eurosport adja az egyiptom-algériát (a műsor szerint az adás élő, és 65 percig tart, érdekes megoldásra számíthatunk)

szferi 2009.11.18. 11:54:46

(@szferi: közben megnéztem, felkerült a második félidő is, reggel még valami egészen másat írtak)

zsakfos 2009.11.18. 12:45:26

@jo.e:
Az élet más területeiről most kár beszélni,de a foci közeg és főleg a válogatott megítélése elképesztően más mint nálunk.
Annak elllenére, hogy eredményeket tekintve még nagyobb lúzerek mint mi vagyunk. Egy Eb győzelem mellett 2 vb ezüstöt, egy bukott VB és EB elődöntőt tudnak felmutatni és általában a szimpatikus, szépen játszó vesztes szerepét játszák.
Az Oranje mindenek felett. A legendás játékosok ( Cruyff, van Basten elsősorban) hihetetlen nagy respectnek örvendenek.
A válogatott meccseken mindig telt ház van, tegnap volt a holland-spanyol U21es meccs, ott is...A tavalyi eb-n Sávjcban 150ezer holland volt Bernben,a 2000ben náluk rendezett EB-n az Oranje meccsei alatt tényleg mindenki a tv előtt ült.
A szurkolók jókedvűek, vidámak ( a válogatott meccs egy ünnepnap náluk) és nem csinálnak balhét egy-egy vereség után sem ( ellenben egy ajax-feyenoord után simán...) és úgy vannak vele, majd legközelebb sikerül, hiszen olyan nagy futballnemzetektől kapunk ki mint Olaszo vagy Brazília akiktől nem szégyen kikapni,hanem érdem velük játszani!!!!
Az meg tényleg elképzelhetetlen, hogy Balkenende min. elnök vagy a hercegek ( esetleg maga Beatrix királynő:) beleszóljanak, hogy van Basten vagy van Marwijk, hogy végzi a munkáját. Pedig a fontos meccseken kint vannak a meccsen sállal a nyakukba.
Ott azt vallják, hogy a királynő uralkodjon, a min. elnök kormányozzon, a szöv.kapitány irányítsa a válogatottat, az asztalos csinálja az asztalt, a kurva meg keféljen:) ss. mindenki azzal foglalkozzon amihez ért...
Nagyon más világ szóval, talán egy kis ízelítőt á ttudtam adni.

neeskens 2009.11.18. 13:49:29

@zsakfos : Egyszer voltam Groningenben, egy Groningen-Ajaxon. A meccs elmaradt, mert a szurkolók felgyújtották a székeket.

Dumáltunk a helyi arcokkal (mindenkin 100% anti-Amsterdam poló volt), kiderült, hogy ez a farmerek és a zsidók összecsapása. Ott is vastagon benne van a politika, meg az etnikai dolgok a fociban.

zsakfos 2009.11.18. 14:24:48

@neeskens:
Persze a klubfutball közege teljesen más,de igyekeztem is a mondanivalómat a válogatottra kihegyezni, mert itt is arról beszélgettünk.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.18. 14:32:31

@neeskens: Na meg a lelátói bunyók nem tudom, hogy vágnak ahhoz a témához, hogy egy politikus mit enged meg magának és mit nem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.18. 15:45:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Szerintem meg megérdemlitek ;-), Amúgy vicces, hogy a szezont a BEAC-nál kezdte, egy hónap után Szigetszentmiklósra igazolt, most Pécsre, de ha kap télen egy NBI-es ajánlatot tőletek is továbbáll.

zsakfos 2009.11.18. 15:57:25

@popp:
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
László Csaba az egyik jelölt a skót válogatott kispadjára, Várhidi az NB II-es Pécshez szerződik.
Hm...
Érdekes,hogy 3 erdélyi magyaron ( Jenei, Bölöni, László) kívül az elmúlt 20 évben egy magyar tréner sem dolgozott nyugati klubnál vagy válogatottnál ( Vietnámot, Malajziát, Koreát és Katart nem sorolom ide...). Bár lehet, hogy csak én emlékszem rosszul?
Szívesen megkérdezném egyszer a nagy magyar edzőtársadalom tagjait, hogy ha olyan jól értenek mindenhez és krtizálni azt kurvára tudnak, akkor miért nem ők ülnek nemhogy a Barcelona, hanem mondjuk a Feyenoord vagy a Rapid Wien kispadján.
Vagy egyátalán miért nem merül fel a nevük se?

Boxi_911 2009.11.18. 16:09:36

Off: Srácok estére ki mit néz?

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 16:30:17

@zsakfos : Ez jogos felvetés, magyarországi magyar edző egyszerűen sehol sem tényező, rosszabb helyzetben van, mint a magyar játékos, pedig az nagy szó. Valószínűleg ugyanaz lehet az oka, ami a focistáknál is, ami itthonra elég, odakint szinte semmire.

@popp: Vicc nélkül, én kedvelem, jó lesz nézni tavasztól őt a kispadon, mindig is érdekelt milyen meccs közben. Magyar szinten jó edzőnek tartom, ős régen, de bajnok lett az Újpesttel, Szigetszentmiklóson is jó volt, ha csak 4 meccsen is, de a Gyirmót és PMFC is kikapott tőlük. Az hozzátartozik, hogy Szigetszentmiklóson nem volt megkötve, hogy jobb ajánlat esetén nem igazolhat el, a PMFC meg nyilván komoly szerződést fog vele kötni, így ettől nem félek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.11.18. 16:41:09

@zsakfos : Egyetértek veled, de korrektség kedvéért megjegyzem, hogy Bicskei dolgozott Svájcban, Nyilasit meg hívták Ausztriába.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.18. 16:48:25

@Boxi_911: Sajnos egyiket sem tudom, de ha tudnám, akkor a bosnyák-portugál és a francia-ír meccseket követném.

zsakfos 2009.11.18. 17:03:43

@popp:
Ja igazad van Bicskei dolgozott a Luzernnél talán? de az is a 90es évek elején volt valamikor, meg talán Fazekas még Belgiumban de az is a 90es évek elején, közepén volt.
Ja meg Döme a görög 2.osztályban:) de ő a mi Matthausunk:)

hakapesz imi 2009.11.18. 22:40:43

@poolfanati: na, pont erről van szó. Egyböl mindenki rájött hirtelen, hogy az a megoldás a válogatott problémáira a tudatos fiatalítás (sic!). Érdeks egybeesés... Most, hogy az U20-as sikerektől visszhangzik a Kárpát-medence, majd pont egy jött-ment kűfődi építi be az aranylábú kisfiúkat a felnőtt válogatottba?! Hát mit képzel ez a fapapucsos tengerész!? Majd egy magyar edző beépíti a gyerekeket az A-válogatottba, aztán jön a siker magától. Azt meg nehogymá' egy idegenszívű, -ajkú arassa le!

ZenZo 2009.11.19. 14:13:57

Na így kellene ezt nálunk is. Koeman menjen?! Egy francot, szélnek mindenkivel.:

sportgeza.hu/futball/hirek/2009/11/19/kirugtak_a_teljes_guineai_futballvalogatottat/

Irapuatótól Szuezig 2009.11.19. 20:39:05

itt meg egy menjen koeman szagú cikk, de azért szavazni is lehet:
sportgeza.hu/futball/2009/11/19/remeny_kijozanodas_es/

Irapuatótól Szuezig 2009.11.20. 14:16:49

úgy látszik ez a topik is behalt, mert mindenki anrin rugózik.

pedig pl. ezt a válogatott összeállítást szívesebben megvitatnám itt:
Az Index-olvasók válogatottja:
Gulácsi Péter - Bodnár László, Juhász Roland, Debreceni András, Kádár Tamás - Varga József, Dárdai Pál - Huszti Szabolcs, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs - Németh Krisztián
sportgeza.hu/futball/2009/11/20/erosnek_tunik_az_index-olvasok_csapata/

pláne, hogy gulácsi kivételével én is ugyanezt az összeállítást favorizáltam a szavazásban.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.11.20. 14:22:49

@Irapuatótól Szuezig: Ha Gulácsi a kijöveteleknél is olyan klasszis lesz mint vonalon, Debreceni és Varga külföldre kerül, Huszti és főleg Koman rendszeresen játszani is fog, akkor ez a válogatott szép dolgokra lehet képes. Bár kérdés, Dárdai mennyi ideig lehet még versenyképes ilyen szinten, mert nem kizárt, hogy jövőre másodosztályú játékos lesz. Nagyon kedvelem, de lehet neki már nem lenne 1 év múlva helye. Persze a mentalitása miatt jó ha a keretben van. De nevekre ez nagyon tetszetős.

méregvera 2009.11.20. 15:57:28

Qman-gyenge középszintű edző. Nem várom én, hogy szarból csináljon valaki palacsintát, de igenis számít ki az edző. Qrva gyenge csoportba kerültünk, egyedül a portugálok tudnának itt focizni, de az ő edzőjük is egy balfasz, a többi csapat pedig egyszerű fostologató.
Meg lehet nézni az íreket, az öreg Trap másod-harmadosztályú játékosokból válogathatott és csak csalással nem jutottak ki, olyan ellenfelekkel, mint a világbajnok és a világbajnoki második.
Mancio egy éve csapat nélkül van, Kisteleki meg hosszabbít Qmannal, mert legyűrtük Máltát és Albániát. Hát nem egy kretén?

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2009.11.20. 16:40:32

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: egyetértek. hezitáltam is gulácsinál, de pont a kijövetelei miatt inkább ellene szavaztam.

qman meg nem kérdés. viktor eltakarítja mire kezdődnek az eb-selejtezők. és jön helyette egervári, a sikeredző, aki a megfiatalított csapattal bukik, max kiharcol egy 3. helyet a csoportban.
süti beállítások módosítása