Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ligue 1 - #11 Derbi derbi hátán

2009.10.31. 09:00 OJ

A francia bajnokság tizenegyedik körében (ami valójában  tizenkettedik)  várhatóan nem támad be a vírus - vagy ha pályára is kerül, nem ér labdába és kedveszegetten lekúszik a szögletzászlónál a rohadék. Most különösen sajnálnák ugyanis egy megrövidített fordulót, mert négy ígéretes találkozásra is sor kerül: a Bordeaux-Monacón az első kettő méri össze magát, a St-Étienne a kevéssé rajongott szomszédot várja jó hangulatban (Le Grand Derby, mégpedig a 98. az élvonalban!), két kupainduló csatázik a Vélodrome-ban, míg a Valenciennes gólgépezete az ütőképes rennes-i védőfalat teszteli. Szimultán tippelés és agyament képrejtvény a tovább után.

Még mindig a múltheti események borzolják a sportbarátok hangulatát, valahogy nehéz szabadulni a felelősséget firtató kérdésektől, nem mintha ne lenne már mindegy. Hiába szerette volna a sűrűbb programmal rendelkező OM decemberre - de méginkább februárra - tolni a meccset, a liga november 20.-ra tűzte ki a pótlást, az egyébként másnapra kiírt bajnokikat meg eltolják, a marseille-iek BL-szereplésének tükrében. Némi malíciával: nagybetegék kaptak még pár kört a zárkózásra, hogy mégse legyen olyan ciki, ha netán alsóházas helyről várnák az új időpontra pakolt rangadót, amire - kár lenne tagadni - amúgy minden esély megvan. Pedig hogy felvezette a pipás sportszergyártó: ha már láttatok unalmas promót, virgonc Sessegnon kontra savanyú Hatem Ben Arfa.

Integető hajbókoló lufiember pajtás a múltkor jobban tippelt, ezért megkapja a lehetőséget, hogy pástétomba alázza az összes idetévedő franciást - beleértve a szerzőt is természetesen. A kihívás komoly: most egy olyan tippsorral operálok, ami precízebb, mint a viamichelin és ütősebb, mint bármilyen  kommersz rövidital. A vendégjövendölések pirossal, a saját tippek kékkel olvashatók.

Auxerre - Montpellier       

2:1 A Montpellier-nek már az előző fordulóban mondottam, semmi keresnivalója az élbolyban, pláne, hogy ők most a szorosan üldözöttek. Idegenben. Auxerre-ben. Muhaha.

1-0  Eljött a napja, hogy úgy igazán elkezdjek bízni bennük.

Bordeaux - Monaco

2:0  A királyiakról most fog kiderülni, hogy - hajazva a tavalyi MU-ra - amit lehet, azt hozzák, de a nagy rangadókról lemaradnak. Nené? Na ne már.

2-1 A hercegség Leandrója slágermeccset csinált a párosításból. Nehéz megfogni, Wendelék natúr szögletekből képesek csodákat tenni, a piros-fehérek Ruffier kapus szakértelmében bízhatnak leginkább. Arról nem is szólva, hogy az elmúlt években csak úgy sorjáztak az egygólos hazai sikerek.

Boulogne - Nancy

0:1 A Nancy turista üzemmódban nyert a Grenoble ellen, ami helyreállította az önbizalmukat. Ráadásul a bíró is tolni fogja őket. Correa lefejeli a stadiontetőt örömében.

1-1  A kicsik stabilan megrugdossák azt a heti egyet, csak a sikerélmény változó.

Grenoble - Lille

0:1  Szegény, szegény hazaiak, pedig most még lenne esélyük is, de ennek a Lille-nek a homlokára még nem aggathatjuk az L-betűt. Még.

1-0  Vállalom a felelősséget, de ha bejön, valaki moderáljon ki. (Ha a Boulogne is nyerne, akkor Henyát is.)

Lens - Lorient

0:1  Háromesélyes. Az ambíció és Gourcuff papa cseréi döntik a Lorient felé a mérleget.

1-1 Eddigi mérlegük: négy döntetlen, négy darab izzadós, kényelmetlen 1-1. Botorság lenne mást tippelni.

Marseille - Toulouse

2:1  A Marseille túlgörcsöli a stabil Toulouse-t, de a végén kapnak 6 pontrúgást, amiből 1 bemegy, talán Brandao, ha jól látom, igen, rápattan a labda a veséjére, estében visszafordulva szárkapocs-csontból nekilöki a belső kapufának, melyről becsorog. Micsoda HŐS!

2-1  Brandao megköszöni a jólelkű Niangnak, hogy felzárkózhat a góllövőlistán.

St-Étienne - Lyon

2:3  A Lyont a vereség iránti félelem fogja vezérelni a Katlanban és kis szerencsével be is húzzák, mert nem tehetik meg, hogy nem. Küzdeni tudásból ötös meccs lesz, lássátok a 70. perctől.

2-2  Merem remélni, hogy kétszeri vezetésről csak nem zsibbadnak el annyira a zöldek, hogy az egy pontot is bukják. Bergessio kétszer is megpúpozza  a hálót, majd hosszas erőlködés után Bafe Gomis pusszantja be az egyenlítő gólt, mennyire fognak neki örülni...

Nice - Le Mans

2:0  Nizzában az élet laza | Le Mans-nak meg nincs Lehmann-ja | Hazaiak otthon tuti | Idegenben Le Mans nyuszi.

2-0  Ha ponttal távoznak a vendégek, közösségileg kiáltunk bundát a múlthétre.

Rennes - Valenciennes

2:1 Két testvércsapat annyira X meccse, hogy muszáj történnie valaminek. A Valenciennes még nem tutkó hátul, így egy egyéni villanáson fog múlni, ami el is gyün.

1-1  Az egyik legjobb védősornak az egyik legproduktívabb csapatot kell közömbösítenie, ezekből jönnek a piszok nagy ikszek.

Sochaux - PSG

0:0  Remek lehetőség, hogy a Sochaux idén végre X-eljen. A PSG kulcsjátékosok nélkül csak egy Seamus marad a Family Guy-ból.

1-0 A víruspánik keltette bizonytalanság rendezetlen védekezési viszonyokat generál, melyből a vendéglátó együttes három pont értékben profitál. Ez a mondat szebb, mint amilyen a meccs lesz, csak közlöm.

***

Végül boruljunk el együtt: a helyes megfejtéseket a ligue1.nst@gmail.com címre várom ipari mennyiségben. Gyógyszert ne küldjetek, van, azt se szedem.

 

4 komment

Címkék: francia üveggömb tippverseny ligue 1 beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr491487962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Integető hajbókoló lufiember 2009.10.31. 13:42:18

Ja igen és a Boulogne - Valenciennes meccsen a kezdőrúgást Martin Scorsese végzi el. :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.31. 14:31:49

A Nancy csúnyán meg lesz csinálva, ez nem nekik való vidék :)

Csak gondoltam szólok.

soccerlove 2009.10.31. 15:37:11

youri djorkaef,ipiapacs 1-2-3

Integető hajbókoló lufiember 2009.10.31. 23:23:24

A Gomis tipphez külön gratulálok, majdnem bejött a Brandao-nk, kár, hogy csak egyenlítésnek volt betudható. Vérzik a szívem az aranyhelyzete miatt, de nagyon. A többi meccsből igazán bejöhetne egy pontos eredmény most már.
süti beállítások módosítása