Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Bundesliga, 10. forduló - A konzervativizmus térnyerése

2009.10.24. 15:40 heinrich

A tavalyi őrület után idén inkább a Bundesliga klasszikus erényei érvényesülnek. Az utóbbi évek bajnokságait relatíve alacsony pontszámmal meg lehetett nyerni, tehát a csapatok idén az állandóságra, a stabilitásra és a biztonságra helyezik a fő hangsúlyt. Nem meglepő, hogy a tizedik fordulóhoz érkezve olyan csapatok vezetik a tabellát, ahol komoly tapasztalattal rendelkező, megfontolt edzők ülnek a padon.

A listavezető személye ennek a teóriának látszólag ellentmond ugyan, de van rá magyarázatunk. Labbadia csúnyán leégett a Leverkusennél, a csapat játéka tökéletesen kiszámíthatatlan, kajla és esetleges volt, minden tartást nélkülöztek.  A utóbbi résztől eltekintve viszont mindez teljesen vállalható volt a klub arculata miatt. Innovatív, haladó szellemű, családbarát, fiatal, megújulás, liberalizmus – a klub ezekre az alapokra épül. Labbadia kockáztatott, még tán rá is játszott a szerepre, és a végén csúnyán bedőlt a hitele.

Hamburg egy más világ, már értékrend, más tradíciók. Itt nem lehet csak úgy ugrálni, legalábbis nem tanácsos. Főleg, ha a pályafutására is gondol egy edző, hiszen a HSV-nél aztán minden adott a jó eredmény eléréséhez; masszív, kompakt keret, tradíciók, szurkolók, pénzügyi háttér, néhány majdnem Európa-klasszis játékos. Ha itt is aknára lép, akkor könnyen Matthaus mellett találhatja magát egy Maldív-szigetekre tartó gépen, de legjobb esetben is csak Japánból fogják keresni. Na, ezt nem szeretné, avagy a macska, amelyik egyszer forró kályhalapra ült, soha többet nem fog. De hidegre sem.

A játékosok egyébként abszolút partnerek ebben, alázatosan, módszeresen teszik a dolgukat a meccseken, mindenki a pályán lévő két-három ász kezére próbál játszani, Petric, Zé Roberto, Guerrero vagy Elija pedig legtöbbször bizonyít.

És most nagyjából ezt tudjuk levezetni a többi csapatra is.

Heynckes edzői nagyságát, kreativitását vagy szakértelmét lehet ugyan vitatni, de ő ettől még BL-t és Bundesligát nyert, amellett, hogy igen komoly csapatok padján ült három országban is. Neki a kajlaság nem állna túl jól, amit már a kezdetekkor nyomatékosított Hyypia besorozásával.

A harmadik helyen Magath terelgeti a Schalke lélekvesztőjét, egyszerre stabilan állva és pengeélen táncolva a csapat kialakításakor. Nem nagyon lehet vitatkozni azzal, hogy jelenleg ő legjobb a ligában; edzőnek, managernek, motivátornak egyaránt kiváló.

Jelenleg – igaz csak holtversenyben – de akkor is a Bréma kapta a legkevesebb gólt a bundiban. A Bréma, haha. Na, ilyen egyszerűen nincs is, a Werder mellett még egy Leverkusen is porosz őrkutyának tűnik, nem kajla vizslának.

Schaaf meg tudott újulni, és mindezt egyelőre úgy valósítja meg, hogy alapelveiből nem engedett, továbbra is játsszák a futballt. Csak éppen jóval kiegyensúlyozottabban, igazi gólfieszták nélkül, de már tizenegy meccse veretlenül. Ebben mondjuk nagy szerepe van Tim Bohóc Wiesének, aki tíz büntetőt kiszedett a legutóbbi tizennégyből. 

Ott van még Veh, aki szintén inkább a konzervatív vonalon mozog, nem bolygatta túlságosan Magath csapatát – bár ködösített valamit az elején a gyors, rövidpasszos játékról – ez ugyanaz a gárda, egy kicsit rosszabb helyzetkihasználással, amire Dzeko és Grafite történelmi rekordja után azért számítani lehetett. Ha a tavalyi egyéni zsenialitások hiányát pótolni tudják az ilyen Madlung-szerű holtpontlendítésekkel, valószínűleg sikerül majd újra BL-helyen végezni.

Tavaly a bajnokság hasonló szakaszában a Leverkusen, Hamburg, Schalke, Bremen, Bayern, Hoffenheim hatos 83 gólt zabált, míg idén 42-t. Ami egyébként tök jó, meg minden, csak az élvezeti érték csökkent közben, mi továbbra is várjuk vissza a nem-tölt-csak-tüzel állapotokat.

Tippjeink

113 komment

Címkék: német bundesliga h

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr301471950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lojzi_ 2009.10.24. 17:03:54

A második félidőben jó a meccs. Ez legalább bizots.

Lojzi_ 2009.10.24. 17:04:54

Klose és Tyimo baromi feleslegesek.

Mourinho már nem a király 2009.10.24. 17:14:35

igen és 7 perccel a Bayern meccs vége előtt a digisport átkapcsol a Vaslui meccsre. Tök reális b+

Lojzi_ 2009.10.24. 17:19:58

Javítsatok ki, ha tévedek, de azért jött Micho Toni helyére, hogy a belga menjen fel centerbe fejelni?

Ha így van, akkor nem volt rossz húzás...

Vul-Kahn 2009.10.24. 17:30:04

Daniel van Buyten: Torjaeger :DDDD

Lojzi_ 2009.10.24. 17:32:40

@Anthony - awkward silence: Világos.

Csak furcsáltam, hogy nekem nem kapcsoltak át, de így már értem....

Harald hardrode 2009.10.24. 17:39:03

@Lojzi_: nem tudom, lehet. Mindenesetre egy fejesében több volt, mint Toniban egész meccsen. Volt egy kapufája azt annyi, az összes többi helyzetét elszórakozta. Klose sem csinált semmit. Elég vicces, hogy van egy tinin állandó csatárunk, meg most Olic hiányában éppen a legkevésbé szar milliós sztárocska kerül be a kezdőbe. Habár Gomezt dicsérni kell a gól előtti agresszivitásáért.
A másik pedig, hogy egy betömörülő Eintracht ellen miért kell két szűrő? Sokadszorra állapítom meg, hogy Zé-t elengedni Bommel helyett iszonyatos hülyeség volt.

értelmetlen_nevű 2009.10.24. 17:43:14

mennyivel előrébb lennénk Pizzaroval, Santa Cruzzal, Guerreroval...

Lojzi_ 2009.10.24. 17:47:23

@Harald hardrode: Zé nem fiatal már, a jövő Bayernjében valóban nem volt már helye. A baj az, hogy nem érkezett a helyére megfelelő pótlás. Tyimo egyelőre nem találja itt a helyét, és nem tudom, hogy volt-e valaha olyan kreatív, mint amilyen Zé Roberto.

Toninak még nem volt egy teljes meccse sem a szezonban és még nem játszott Ribéryvel és Robbennel maga mögött.
Tudjuk mit tud a srác, ki is fog belőle jönni.

kroos 2009.10.24. 17:53:42

Nem tudom mi idegesitöbb a szar játék vagy az hogy Varga Zoli nem tud beszélni.....hihetetlen..nem tudja formálni a mondatokat, a szavakat....és persze hülyeségeket beszél.....
Toni-lol helyzetben van de ahelyett hogy gólt lőne 11-est akar kiharcolni..az ilyet sosem értettem...
kurva felesleges volt kiadni ennyi pénzt csatárokra...van bulit elöre kell küldeni és kész...

kroos 2009.10.24. 19:01:16

Mivel a barátaim vagytok elárulok egy tuti tippet.
Holnap a Hertha megveri a Wolfsburgot és 4.70-es az occcuk.

mbm 2009.10.24. 19:22:49

@kroos: A szerencsejáték Zrtnél dolgozom, és tényleg durva egy kicsit az odd, valamit elnézhettek bent, beszólok nekik, hogy vigyék kicsit le. Mindenesetre köszi.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.24. 19:42:42

@kroos: Varga Zoli egyfolytában részeg. ez kétségtelen.

-------

Timoscsuknak továbbra sem volt jó meccse. közepes se nagyon. ezt addig fogom beirkálni, amíg nem lesz egy jó meccse. vagy legalább közepes.

a riporter most tanulgatja a les-szabályt, mint Hajdúbé a miniszterelnökök arcképeit megkülönböztetni Bánki Erikétől.

Timoscsuknak továbbra sem volt jó meccse. köze...ja, már mondtam. ez a két szűrő a világ vicce volt, komolyan Sosa az ukrán helyett hétszer értelmesebb lett volna.

Tonit sajnálom, Klose borzalom.

--------

@Lojzi_: egyértelműen emiatt volt

felhajtott gallér 2009.10.24. 19:56:34

@mbm:
nem csak náluk durva, expekt.com-nál 4,95-ös odds a herthára, 3,55 az x-re és 1,70 a wolfsburgra :)

Lojzi_ 2009.10.24. 21:02:10

@mocsing: Ööööö, izé.... Mi volt emiatt egyértelműen?

spangol 2009.10.24. 21:34:17

@kroos: Ilyen barát mellett kinek kell ellenség? :)

Kizárt, h nem nyer a Wolfsburg.

Amúgy az ilyen tippeket könnyű bemondani; ha nem jön be hát nem jön be, de ha véletlenül mégis, akkor lehet bezzegelni.

Alá tudnád támasztani bármivel, ami indokolhatja a Hertha sikerét?

spangol 2009.10.24. 21:37:37

Amúgy szimpatikus, hogy itt sok Bayern-drukker nem felejtette el Toni góljait, és kitart mellette.

Semlegesként én nem látom benne a feltámadást, mondjuk, de egy olasz középcsapaton bőven még segíthetne.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.24. 21:40:46

@Lojzi_: utána a gólig Buyten nem volt a saját térfelén. ez az egyik szerintem, ami már önmagában is elég bizonyíték, de a másik, hogy Badstuber kizárólagos posztja a középhátvéd, Demichelis pedig szintén ez lehet, esetleg vkp, amire a legkevésbé volt szükség. ráadásul ránézésre is úgy tűnt nekem, h középhátvédet játszik Holger mellett. tehát Buyten a b-posztján kellett, h szerepeljen. pláne, h egyfolytában Gomez mellett kolbászolt a másik tizenhatosnál.

nem ragozom, na, szerintem egyértelmű volt. plusz nem is van Gaal találmánya, mindenki meglépte már ezt gólkényszer alatt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.24. 21:45:35

@spangol: Toninak nem is lehet elfelejteni, amit itt teljesített. a gólkirályág és a Getafe elleni meccs pl pótolhatatlan emlék marad. gondolom, Csöncsönnek is :)

amúgy amit ő csinál, az nem korfüggő és egy-két jó szezon még benne van. bár a mai meccs alapján nehéz bizakodni, elképesztő. nem vagyok a babonás fasságok híve, de tényleg az elátkozottság jut a zember eszébe. neki drukkoltam a legjobban a gólért, pedig a digó futballművészeknek a legkevésbé vagyok híve :)

magic kefír 2009.10.24. 21:52:13

@mocsing: így van, amit LucaTóni (hogy Léderert is megidézzem) tud, az mindig piacképes, megkockáztatom, még Angliában is megállná a helyét. Ne bassz, ahol Crouchok rohangálnak.

A Bayern meg...a szűkmarkúságot váltogatják az eszetlen költekezéssel, kapkodás, zűrzavar és a keret fele lelketlen alibiket ad el simán. Bordeaux ellen mi volt??? Még így is Müller volt a legjobb, a kisgyerek legalább megszakadt, rutintalanul kiállította magát. Abból a srácból lesz valami.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.24. 22:11:54

@mocsing: Digónak, digó, de hogy futballművész - na ne röhögtess. Jobb napjaiban nevezhettük gólszarónak. Azóta haragszom rá mióta Donadoni ráépítette a taktikát az EB-n, ő meg hálából a legnagyobb helyzeteket is elbaszta. Egyébként a legjobb Bayernes évében is csak halványan emlékezetett firenzei önmagára.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.24. 22:14:44

@popp: "Egyébként a legjobb Bayernes évében is csak halványan emlékezetett firenzei önmagára. "

Ott mennyit rúgott egy szezonban, ötvenet? :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.24. 22:20:23

Az egyik legszimpatikusabb olasz csapat volt anno az a Palermo, amiben többek között Toni is feltűnt évekkel ezelőtt, mikor újonc volt a szicíliai gárda. Ez csak érintőleges, de gondoltam megjegyzem. :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.24. 22:21:19

@popp: gondoltam, akkora sablonkirály nem leszek, h kiteszem az idézőjelet, érteni fogjátok így is, h Toni nem egy futballművész. naiv mocsing..

egyébként te ne röhögtess inkább - mennyivel volt nagyobb király a Fioban? gondolom, lvből volt jobb, mert ez a Bayern. (meg se kell indokolnod, érzelmek...)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.24. 22:29:34

@heinrich: A 2005-06-os szezonban 31-et csak a bajnokságban. Kicsit túloztam, de az említett szezonban tényleg ellenállhatatlan volt. Sokkal ügyesebbnek és valamivel gyorsabbnak is tűnt mint mostanában.

Titi120 2009.10.24. 22:31:26

Lassan kellő mennyiségű meccs lesz a hátunk mögött, hogy ítéletet mondjunk az újonnan érkezőkről: totális rábaszás.

Pranjics, Braafheid a megtestesült középszer minusz két lépcsőfok. Többen vagyunk velük, jobbak semmiféleképpen.

G3Omez árának eddig 0,78 % -át behozta, nem számolom ki, hogy ezzel a tempóval hány évig is kell élnie, hogy megszolgálja az vételárát.

Timoscsuk óriási csalódás nekem is, töretlenül hiszem (legalábbis ezzel kábítom magam), hogy csak múló rosszullét, és csak aklimatizációs problémákkal küzdködik.

Robbennel ugyanott lyukadok ki mint Gomezzel, csak más okból. Ha mégegyszer lesérül, én biz' Isten eltöröm a lábát !

A helyzet groteszkségét a leghűbben az mutatja (és egyben tartják a srácok a görbe tükröt a vezetőség elé), hogy a szezon két legkellemesebb meglepetése a két saját nevelés, Badstuber és Müller. Remélem van ott még, ahonnan ők jöttek !

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.24. 22:38:15

@Titi120: kicsit gáz amúgy számvetést csinálni a nyári igazolások ár-érték aránya alapján.. Robbent és Braafheidet tudom elfogadni ebből az aspektusból.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.24. 22:39:09

Timóból középső védőt kell faragni, az lesz a jó neki.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.24. 22:41:31

@heinrich: kelet-európa, az lesz a jó neki (nyíregyháza, ilyenek :)

Lojzi_ 2009.10.25. 08:54:14

Braafheid szerintem is bejöhet még, pláne, ha előrejátékban felveszi a ritmust.

Robben alig néhány meccset játszott, és bár sérülékeny, az eddigi teljesítménye súlyos pontokban mérhető.
Robben sérülékenysége még egyébként a javunkra is válhat. Kelll igazolni mögé egy olyan játékost, aki képes vele együtt és nélküle is vinni a csapatot, és ő is könnyebben viseli alkalmanként a padozást, ha biztos lehet benne, hogy a holland max a meccsek felén egészséges. Schweini, vagy Sosa ilyen lehetne, de ők nem tudták eddig egyedül megoldani, sőt Sosa még akkor sem igazán jó, ha a két ász mellett játszik harmadikként. (Zé Roberto féle támadni, védekezni egyaránt tudó figura kellene) Sosa és/vagy Baumjohann már télen mehet innen.

Olic sem rossz igazolás, sokkal inkább ilyen játékos kellett előre, mint Gomez. Sajnálom, hogy pont akkor sérült le, amikor Ribéry, így nem lesz könnyű.

Pranjicnak megint nem sok értelme van. Balhátvédként nem is jó, meg ő se szeret, eggyel feljebb, meg Ribéry, Schweini és Olic is előtte vannak 1 (4-4-2), vagy 2 (4-3-3) lehetséges posztra.

Tyimo is ilyen felesleges játékos. Akármennyit javul, még egy ilyen lehetősége nem lesz, hogy két hónapot tolja MVB helyén. A két kevéssé kreatív szűrő akkor is sok, ha Ribéry és Robben vannak a két szélen. Ilyenkor egyikőjük helyett 4-4-2-ben is Schweinit, vagy Müllert tolnám fel. Főleg 11 kapussal játszó kiscsapatok ellen. És mi az esélye Tyimonak a csapatkapitánnyal szemben, aki ráadásul holland is, mint az edző? Annak a Tyimonak, akit a nagy lehetősége idején Ottl kiszorított a csapatból...

A védelem viszont jó. Buttal mérkőzésről mérkőzésre elégedettebb vagyok, Badstuber baromi gyorsan feledteti Lucót, pláne, hogy Milánó irányából is kedvező hírek érkeztek kedden... :o))))
Van Buyten meg kezd a HSV-s önmagára emlékeztetni.

avenger13 2009.10.25. 10:29:06

a helyzetkihasználásunk katasztrofális. Ez talán a legfőbb probléma. Toni megítélésével várnék, de egész hihetetlen, miket hagy ki, de legalább helyzetbe kerül nem úgy mint Klose. Jó lenne ha mindenki felépülne végre. A bordeaux ellen meg nyerni kell. Robben legalább addig bírja ki.

RiverRat 2009.10.25. 13:17:13

Heinrich, szerintem a címben rosszul szerepel a konzervativizmus:)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.25. 13:21:53

@RiverRat: upsz, tényleg.

Köszi, kijavítottam.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.25. 14:38:32

@Titi120: hát ha ár-érték arányról beszélünk, akkor Olic egyből kiesik ugye. Braafheiddel nekem nincs gondom, fogalmam sincs, elbír-e egy Bayern-baloldalt, nem kizárt, h sok lesz neki, de nála legalább még kiderülhet ez. védőként jobb, mint Pranjic, nekem eddig ez egyértelműnek tűnik.

a horvátról, aki ugye szintén nem húszéves már, nem tudom, mi a posztja és mi az erőssége. azt tudjuk, h a bal az erősebb lába, ebben rendszerint különleges a pályán lévők között, ezért a pontrúgásokhoz ő is odaáll, ha nincs Ribéry, de a rúgótechnikáját jól jellemzi, h a szögleteket, ahol már alibi ember nem áll oda, a középhátvéd Badstuberre előbb bízzák. de relatíve gyors...

Timoscsuknál semmi nem fog már kiderülni, láttuk, h képes klasszis szintet nyújtani, de ő már nem annyira klasszis, h rossz hónapjaiban is elfogadhatóan játsszon és legalább védekezésben ne vegyük észre őt, mert nincs folyamatosan hibasorozata. ebből a szempontból van Bommel eggyel nagyobb klasszis nála. félek, h az ukrán kijátszotta magából a benne lévő két kurvajó évet a Zenitben, innen marad a középszer. ezért igazán nem kellett volna 11 misit kivágni az utca közepére. szar igazolás volt, 30 évesen mindenképp.

Gomezt nem ragozom. nem lesz belőle 30milliós csatár. drukkoljunk, h 20milliós talán.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.25. 18:10:54

szeretnék kérni a következő bundás-posztba egy képet kurányi friss kinézetéről - mindenkinek, aki szereti.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.10.25. 20:41:45

áhá, most nézem csak heinrich tippjét a Bayern meccsre. szóval ezért volt annyira piszok nehéz ... :))

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.25. 20:49:43

@Basti: van Buytennel nem számoltam :S

:)

kroos 2009.10.26. 18:22:36

remélem láttátok hogy fromlowic mit nyomott megint:)
ez amugy is a kapusok fordulója volt, kivéve Manu aki megint megkapta azt a gólt amivel elijeszti Löwöt...(nem cicát).

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.10.27. 08:04:11

@kroos: hja, bizony, első hibája a szezonban, a jó védéseket, amivel a 2. Wiese után, azokkal ne foglalkozzunk.
Apropó Wiese miért nem kap esélyt?

Persze, ha Löw rábeszélésére Manu már Bayern mezben lenne, akkor 2019-ig megvan a kapus. Fasza is lett volna.

kroos 2009.10.27. 08:08:52

@Rekordvizemeister: Wise bemutatta az évezred védését a hétvégén:)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 18:27:43

@Rekordvizemeister: lehet, h elég lett volna Leverkusenbe, vagy Hannoverbe igazolnia :) az mégiscsak kisebb szentségtörés :)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.27. 22:51:27

Sanyiii hintett egyet a Duisburg ellen, a BVB és a VfB meg kizúgott. Marhák.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.28. 14:32:48

transfermarkt.de/de/news/32363/ausverkauf-beim-fc-bayern-im-winter.html

azért az odabaszna, ha Brenot el- és nem kölcsönadnák. meg ez azért kicsit necces lesz így igazolások nélkül, pl elhiszem, h vanGaal ideális taktikájában elég egy vkp, de hogy annak egy cseréje legyen és az Ottl, az kicsit érdekes. mindenesetre Timoscsukért egy megveszekedett könnycseppet nem fogok ejteni.

de mondjuk momentán Toni és Klose között se tudom, h mi dönt Klose javára.

kroos 2009.10.28. 14:38:15

@mocsing: én szerintem Steinhöfer kéne..

kroos 2009.10.28. 15:02:40

@mocsing: azt se tudom ki az csak beirtam:)
kiváncsi voltam a reakciódra.
Bunjaku az uj kedvencem amugy.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.28. 17:21:40

@kroos: van egy Steinhöfer a Frankfurtban, de pl szombaton nem volt kezdő. viszont utánanéztem, ugyanúgy u21-es válogatott, mint Baumjohann :)

mindegy, a Bayern Németországon belül úgyis inkább tizenegynéhány évesen talál Lahmokat, Müllereket, Badstubereket, húsz év körül meg Schlaudraffokat és Baumjohannokat. az utolsó ellenpélda Jeremies volt, de ő is 24 évesen jött a kékektől.

kroos 2009.10.28. 21:23:58

@mocsing: Steinhöferröl még nem irtak annyitz mi most itt, szerintem köszönettel tartozik nekünk:)
és most figyelj_:Maltritz

Lojzi_ 2009.10.29. 00:40:21

Tyimoscsuk ma sem volt jó.
Pedig Braafheid végre előrejátékban is mutatott valamit, MVB ihletett napot fogott ki, Toni és Klose is betaláltak végre.
Na mindegy. Ennél a Tyimoscsuknál Sosa, vagy Altintop, de még szerintem Ottl és Baumjohann is jobbak lennének.
Abszolút semmi nem jön be neki, elpattannak a labdái, rosszul passzol, sok a faltja, és nem is mindig helyezkedik jól. Arról nem is beszélek, hogy egy életerős kapura tartó lövéssel még mindig adós...

acdcisti 2009.10.29. 10:30:27

@Lojzi_: "Besonders gut haben Thomas Müller und Anatoliy Tymoshchuk auf den Außenbahnen gespielt, " (mondta van Gaal, forrás: kicker.de)
Bár lehet csak az önbizalmát akarta növelni Tymoscsuknak.
Tymoscsuk szerintem még mindig jobb igazolás mint Pranjic. Benne mi a túrót láttunk nemértem. Nagy meglepetésre Braafheid jobbnak bizonyul nála. Pedig amikor megvettük őket akkor még forditva gondoltam.

Amúgy Butt szép passzt adott az ellenfélnek. Szerencse hogy már 4-0 volt és kihagyták amúgyis, különben ismét beindulna a kapustéma. Mármint hogy a 2 meglévő közül ki védjen és sajnos nem az hogy kit igazolunk a télen. (megsúgom: senkit.. sőt mint fentebb mocsing belinkelte: eladunk pár ballasztot. Csak ne vigyük túlzásba)

avenger13 2009.10.29. 11:20:04

transfermarkt.de/de/news/32341/muenchner-medien-neuer-und-bayern-wieder-ein-thema.html

ez is a transfermarkton van fenn. Tymonál nem jobb se ottl, se sosa. Inkább maradjon ő, és az előbbi kettő menjen amerre lát. Ők régóta kapnak lehetőséget, itt vannak, mégse csinált egyik se semmit. Tymo kaphat még időt mvb mögött.

Tonit eladni? az első évben nem volt ilyen motivált, mint most. Iszonyatosan teper. Láttátok már visszajönni labdáért? Én idén láttam tőle ilyet először. Nagyon próbál beilleszkedni van Gaal rendszerébe a tegnapi fejese meg nagyon tetszett. Vettünk gomezt olicot, de remélem cserék maradnak, és klose meg toni így folytatja. Van bommel egészen elképesztő volt tegnap. már van buyten fejesénél is zseniálisan tette oda a labdát aztán klose góljánál. Xavi megirigyelte volna. :)

végre szép és látványos játékot láttam a csapattól, bár elég sokat kellett rá várni. A stuttgartot ugyanígy kell elintézni. aztán jöhet a bordeaux. elég nehéz lesz, mert micho nagyon nincs játékban, és hiába tette be van gaal, lefele lógott ki tegnap a csapatból, és volt pár hajmeresztő megoldása is.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.29. 11:46:01

ha lenne rá lehetőségem, elbeszélgetnék van Gaal-lal, h mi az úristenért találta ki azt a fából vaskarikát, h két szűrő legyen, de az egyiket kitolja a szélre. ettől még persze Timoscsuk a posztján is használhatatlan volt.

@acdcisti: pranjicnál majdnem mindenki jobb igazolás. ha a pénzt is nézzük, mindenki. pedig fél európa vitte volna anno. pl a liverpool is, ami nem meglepő, mivel pranjic egy tipikus elkúrt pool-igazolás. nem tudom, miért kellett beleugatnunk az eleve elrendelt dolgokba.

@avenger13: Tonit nem szabad eladni most, csatlakozom. Gomezt majd kitaláljuk, pihenjen.

kroos 2009.10.29. 15:38:19

@avenger13: @mocsing: a bajokin láttátok Tonit?

_X_ 2009.10.29. 16:00:45

@mocsing: amúgy az vicces, hogy amikor Gomez rugott gólt, akkor is lehurrogták az emberek, Toninak meg elég 1 gólt szereznie pár meccs után egy szétesett csapat ellen, mely ellen talán Sanyink is betalált volna.

Szerintem Gomest padoztatni luxus egy picit. Adják akkor kölcsön 1 évre Stuttgarthoz, ott mondjuk szerintem érződik a hiánya mostanság.

Nekem ezen a meccsen Klose mutatott javulást, bár nála is kérdéses, hogy fennmarad a javulás.

Amúgy gondolta volna valaki, hogy Werder és jó védelem egy mondatban szerepel? Vagy az hogy Werder és 2. legkevesebb kapott gólos csapat?

Szegény Wiese rekordját tönkretette egy másik rekord (leggyorsabb gól :))

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.29. 16:24:47

@kroos: láttam, és köpjél le, rúgjál belém, de tetszett :) egyébként a kicker-től most egy felessel (nem pálinka) kapott jobbat, mint szombaton (akkor csak Buyten kapott nála jobbat, nyilván a győztes gól miatt elsősorban)

@_X_: Gomezt most Toni tartalékjának használni (ami heti két meccsnél nem jelent kevés játékpercet) megéri, mert Toniban 1, max 2 jó év van még, gomezben pedig potenciálisan sok, ha lesz egyáltalán valaha olyan éve, mint Toni tavalyelőttije.

ja, és nem kell feltétlenül padoztatni, nekem semmi bajom a Gomez-Toni párossal elöl, ha már két csatárról van szó. jelenleg ebből a hármasból nekem Miro bűzlik a legjobban, még ha mezőnyben sokkal hasznosabb is az olasznál.(lesz ebből még brémai hazatérés).

----

Sosa-t visszakölcsönadtuk év végééig az Estudiantesnek.

Lojzi_ 2009.10.29. 20:28:39

Sosa már most hiányzik.... :o))))

A Toni vonallal kapcsolatban annyit, hogy Toni szerintem igenis jól és hasznosan játszik mezőnyben. Visszalép, ütközik, sok labdát megtart és melózik ezerrel, arról nem is beszélve, hogy sokan továbbra is csak szabálytalanul tudják megállítani, abból meg jönnek a szabadrúgások, meg a lapok. Már csak abban kellene megtalálnia magát, ami valóban az erőssége, hogy a tökeiről is becsorog a labda. Ebből a szempontból a szombati meccse katasztrófa volt (hangsúlyozom, hogy ebből a szempontból), tegnap viszont nem sok helyzete volt a gólon kívül. Remélem megtörik a jég.
A 4-4-2-ben a Toni-Olic duóra szavaznék szívem szerint.
Gomeznek meg jót fog tenni, hogy küzdenie kell. Nem rossz játékos ő, de meg kell értenie, hogy itt nem róla szól a csapat, mint a sváboknál, ha ez sikerül neki, akkor Toni utódja lesz, ha nem, akkor Podolskié. Hadd ne mondjam, hogy melyik lenne jobb...

kroos 2009.10.30. 07:53:54

@mocsing: egyetértek @_X_: hsz.ével.
Tonit felszopni 1 hülye kupameccs miatt...pesze én is jobban örültem volna kvajarellának negredonak vagya w igenben van az uj kedvencem rodallega....de ha már itt van Gomez akkor adjunk neki idöt meg reális elbirálást. Toniról meg ugy beszél mindenki mintha mindig igy játszott volna mint ezen az 1 kupameccsen...
,,Visszalép, ütközik, sok labdát megtart és melózik ezerrel,"
ez eddig egyáltalán nem volt rá jellemző.Most érzi a bajt és összekapta magát.1 meccs alapján ne döntsünk.
Én inkább a másik 5 alapján döntök amik alapján Toni kurva szar volt.

Lojzi_ 2009.10.30. 09:42:05

@kroos: milyen 5 meccsen volt szar?
A két kupameccsen jó volt (egyiken gól a helyzetek számát nézve 1-ből 1, másikon gólpassz és mindössze 30 perc játék)
A Frankfurt ellen jó volt mezőnyben, csak kapu előtt nem jött össze neki semmi, de ezt írtam is.
A Freiburg ellen sem volt rossz mezőnyben, de az volt a visszatérő meccse, nem lehet egyből 100-zal pörögni.
A Bordeaux ellen meg nem csak neki nem ment.
Ez összesen öt meccs.
Ráadásul még nem játszott úgy, hogy Ribéry és Robben van mögötte/mellette Tyimo és Klose helyett....

Lojzi_ 2009.10.30. 09:44:23

@Lojzi_: Ja, és egyetlen meccset játszott végig az ötből a tegnapit. Jött is a gól menetrendszerűen.

kroos 2009.10.30. 09:57:44

@Lojzi_: ,,A Freiburg ellen sem volt rossz ""-LOL-LOL-LOL

Micimedwe 2009.10.30. 09:57:59

Azért a Freiburg ellen volt kábé négy 100 %-os helyzete, legalább egyet illett volna berúgni. (Bár nekem messze nem a szívem csücske a BM.)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.30. 10:55:42

@kroos: nem akarjátok megérteni, hogy nem konkrétan Gomez ellenében játszatnám Tonit, ha lenne befolyásom erre a döntésre, hanem a Toniban benne lévő maradék potenciál kipréselésére. motiváltabb, mint amilyennek valaha láttam.

és mellesleg nem vagyok meggyőződve róla, h ezzel jelen pillanatban nem járunk jobban, mint Gomez játékával, akiből még 8évig préselhetünk mindent.

és nono, amit te idéztél, azt nem én írtam, hanem Lojzi_, ráadásul tőlem a felszopás is messze volt. de az tény, h amikor Gomez betalált, a játéka eddig egyszer sem tetszett. ott indul a dolog, hogy haljon meg a pályán. Toni meghal, a pech egy dolog, én bízom benne, h beindul.

egyébiránt, ahogy te is írod, "összekapta magát" - 32 évesen világbajnokként, aranycipősként, volt gólkirályként inkább itt küzd mint az állat három riválissal, ahelyett, hogy szépen hazamenne a Romába, ahol ilyen gondjai nem lennének és nyugodtabban mehetne a vb-re Iaquinta cseréjének.
ezt hívom motivált játékosnak.

(na persze a német válogatottba Podolski akkor is be fog férni, ha a Kozármislenyben nem csinál semmit, de ez már egy Löw-ös hsz lenne, tele káromkodással)

kroos 2009.10.30. 11:11:59

@mocsing: Igen ez igaz de Gomez basztatás általában Toni fényében folyik hisz szinte azonos poszton játszanak, tehát az egyik szapulása a óhatatlanul is a másik felszopása pedig mindekttö bün gyenge,még ha Toni 1 kurva kupameccsen ,,futott" is.
Láttam a Freiburg elleni meccset és akkor telt be a pohár mikor egy helyzet kapurarugása helyett 11-est akart kiharcolni, elolaszkodva a ziccert, amiböl a kis müller gyerek pl. lövi a góljait.
Kicsit olyan ez mint Dinho a Milanban.Hiába szar 1 teljes évig, ha aztán bead egy jó szögletet akkor mindeg hypol hogy mekkora zseni és minden el van neki felejtve.
Legyen jó Toni, de könyörgöm ne egy kupa meccs alapján...
(ha olyan kurva jó akkor miért kell lecserélni és van bulit elöre küldeni a helyére?)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.30. 11:35:26

@kroos: én függetlenül kezelem a kettőt. Tonit nem Gomez miatt játszatnám, hanem Toni miatt. és a 24 éves Gomeznek ne okozzon lelki sérülést, h nem kezdő a Bayernben. (nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen korú játékos stabil kezdő a csatársorunkban).

én nem hájpolom Tonit, de azt láttuk, h mit tud. ezek mellé kaphatjuk azt, h most tényleg féltve érzi a seggét, az utolsókat hozhatja ki a pályafutásából és nem csak itt, hanem a vbn is. meg fog szakadni. ha csak megszakad, akkor az kevés, mert gólokat is kell rúgni, de annak az éremnek, h "1 meccs alapján ne döntsünk", két oldala van, mert ennyi erővel Toni kurvajó itteni szezonja állítható szembe Gomez nullájával. torzítás mindkettő...

a kupameccsen 86percig nem ment neki, első végigjátszott meccs sérülés után, nyilván mentálisan és fizikálisan is felőrölte a meccs (bár utálom az ilyen giccses indoklásokat, de most pont elfér szerintem).

kroos 2009.10.30. 11:44:35

@mocsing: Amugy mondani akartam hogy ezt a ,,futhajt" dolgot talén hagyhatjuk is.Ronaldo mennyit futott? Romario a 94-es Vb-n? Gerd Müller?
Inkább lőjjön gólokat, a helyetei megvannak, az minösiti a csatárt.Érzi hogy nem megy neki és ezzel veszi meg a nézöket.Ez mind szép és jó csakhogy a csatárok nem ez minösiti.

kroos 2009.10.30. 12:41:46

www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2004965

ennek a linknek köszönhetően átgondoltam pár dolgot.
a lényeg benne a 2 hsz.
Inenntől komolyan veszek itt mindent.
Hajrá Toni!!!!!

kroos 2009.10.30. 13:07:15

@heinrich: semmi, csak Jámbor kirugása kapcsán elkaptam az Nso-n 2 hsz.-t

,,én is azt mondom.ki ez?puskás stadionba szotyolaárus?"
,,Ez meg ki a here?"

Nem tudják ki az a Jámbor László és még nekik áll feljebb..
vagy egy régi anekdóta..mikor Puskás a 90-es években bement a Kispesti öltözőbe...és az egyik akkori sztár megkérdezet ,,ki ez a vén fasz?"

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.30. 13:09:58

@kroos: ez oké, én már nem lepődöm meg az ilyesmin, csak nehezen kötöttem össze Tonival :)

kroos 2009.10.30. 13:16:57

@heinrich: Így utólag én is...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.30. 14:53:12

@kroos: odáig megegyezhetünk, h a futhajt, de csak helyzetei vannak és a nemfuthajt, de belövi a helyzeteit közül az utóbbi játsszon, csak akkor előbb várjuk meg, amíg Toni is kap annyi lehetőséget (mondjuk Robbennel ésvagy Ribéryvel a seggében, ha ez így nem túl buzis), mint Gomez.

kroos 2009.10.30. 15:03:07

@mocsing: rendben.
Bár én sosem fogom szeretni Luca-t.....javithatatlan Elber-fan maradok csatárügyileg...ö belött mindent sérülések ide-vagy oda...

szétbaszta a izét az óriásrobot 2009.10.30. 15:08:22

@kroos: pfff... Hogy jön Puskáshoz Jámbor egy mondaton belül, könyörgöm?? Te tudod, kicsoda Jámbor?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.30. 15:09:13

@kroos: konkrétan szeretni én sem, bár amikor befejelte azt a gólt a Getafe-nak, feleségül vettem volna.

Toni Koller és Inzaghi keveréke, ami nagyon hasznos kombináció a kapu előtt.

igen, ha utóbbi 15 évből kell csatár, akkor Elber és Makaay. Roy-t nagyon szerettem...

avenger13 2009.10.30. 16:56:00

@kroos: én is elber fan vagyok, és nagyon hiányzik egy hasonló játékos vagy akár egy makaay.

semmi bajom nincs gomezzel, de mocsingnak van igaza szerintem. Toni kegyetlenül hajt, ezt gomeztől még nem láttam, és azt sem, hogy ő berúgta volna a ziccereit. Gomeznek sok lehetősége volt, nem ment neki. Toni most kapja meg ugyanazokat a lehetőségeket, és igyekszik élni vele. ne izgulj, ha nem megy neki a játék, akkor van Gaal úgyis leszedi, és izzadhat mire újra kezdő lesz. Ilyen szempontból eddig teljesen igazságos az edző. Klose játéka is sokat javult a kupa meccsen. A végítélettel meg várjuk meg a bordeauxot.

balu11 2009.11.02. 15:01:10

miután a legfrissebb bundás szalonnácizás miatt zárolódott, itt szeretném megkérdezni a hozzáértő bundás-fanokat, hogy ennek van alapja, vagy szokásos nso-s ökörség:
www.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/klasszis-vetelytarsat-kaphat-hajnal-2005327/

"jó spíler, rossz hír" jeligére várom a válaszokat, előre is kösz

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.02. 15:07:12

@balu11: elég sok helyen téma, köztük a BVB szurkolói fórumán is, szóval lehet benne valami.

(javaslom még gugliba: d alessandro BVB) :)

kroos 2009.11.02. 15:07:44

@balu11: sajnos nagyon is van.
Dortmundban haldokló félben van a rombusz, Klopp Hajnal sérülése után átállt a 4-2-3-1-re, így legalább a pályán tudja tartani valamilyen indokkal a Zidane/valdez kettöst.Tominak amugy sem volt jó meccs mostanában...sajnos......Hummelsz teljesítménye viszont pozitivum nekem, mégis csak a mi kutyánk kölyke:)
Ha nem is a kis argentin de valaki jönni fog Tomi helyére.Barrios amugy kezdi jól tolni...én nagyon nem biztam benne az elején, de kezdem megkedvelni a srácot.

balu11 2009.11.02. 15:30:16

@heinrich: kösz (külön a keresési javaslatot :) nekem a ti szakértelmetekre volt szükségem, nem holmi szedett-vedett gugli-találatokra...)

@kroos: kösz

Akkor ez most nem jó hír. Bár, ha azt nézzük, hogy a rendszeresen jó klubteljesítményt nyújtó Hajnal hogyan játszott a válogatottban... Hátha ez most új lendületet ad neki. Ha nem, akkor jöjjön Buzs Áki, Varga, Koman, és a többiek.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.11.02. 15:36:01

@balu11: a 'hitelességre' kérdeztél rá, azo nincs mit szakérteni :)

Abból a szempontból érhető lenne, h Tominak kurvára nincs alternatívája a keretben, ráadásul a BVB előre olyan mint a bűn, labdabiztosság nulla, ilyen 150-200-akat szoktak passzolni egy meccsen.

kroos 2009.11.02. 15:38:48

@balu11: ,,a rendszeresen jó klubteljesítményt"
én ezt nem nagyon látom...pedig jópár bvb meccset megnéztem többekközött Hajnal miatt. Nagyon szürke,eltünik a mezönyben, egy jó cselt vagy lövést meg régóta nem nagyon lehetett látni tőle.
Bízom benne hogy nagyot tévedek vele kapcsolatban.

balu11 2009.11.02. 15:40:44

@heinrich: na ja. Az a kevés, amit idén láttam a Dortmundtól, engem sem győzött meg. Én is azért kérdeztem rá itt, mert nem tűnt teljesen hülyeségnek az ötlet - kellhet is a kis argentín, helye is lehet, ismeri a bundást, meg nem is megfizethetlen.

Meglátjuk, Tomi felköti-e a gatyáját (már persze, ha tényleg létrejön az üzlet). Hajrá!

balu11 2009.11.02. 15:46:34

@kroos: az odaigazolása idején nyújtott teljesítményét itéltem jónak. Sztem az elején (2008. nyár-ősz közepe) ment neki a szekér, azóta tényleg el-eltűnik, plusz ugye a sérülés(ek).

Persze, én nem láttam sokszor, néha csak összefoglalókat, de ez volt a benyomásom.

Én is hajlamos vagyok kicsit leírni őt, de nagyon drukkolok neki, és hogy ne legyen igazam.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.02. 15:47:45

@balu11: azt nem tudom, mennyi esélye van d'alessandro dortmundi szerződésének, de arra talán már rájött klopp is, h hajnalra nem lehet bízni egy dortmundot. egyedül biztos nem. jó meccsei, nagy passzai vannak, de ennyi.

d'alessandro egy relatíve olcsó (azaz a bvb által még megfizethető) zsákbamacska, ahol kurva nagyot is nyerhetsz, de nekem kétségeim vannak afelől, h 28 évesen elkezd egy jó európai karriert. a dortmundi igazolások sorába beillene, bár felfelé kicsit kilógna azért.

hajnalhoz még annyit, h szomorú szmájlival, de mondom néktek, neki innen már csak lejjebb lesz :(

@kroos: Hummelsnek drukkolok, kétszer annyi esze volt, mint Ottlnek és Rensingnek. ő tudta, hány kiló és hova fér be. bár Görlitz még jobb párhuzam. kíváncsi9 vagyok, mivel magyarázná, h visszajött a Karlsruhétől.

kroos 2009.11.02. 15:51:18

én meg csak az idénről, az elsö dortmundos féléve pl. kifejezetten jó volt, aztán ment lefelé, és igen a sérülés az betett neki...
szerintem ez a Dortmund egyszerüen gyenge.Tinga,Zidane,valdez lollokkal mit akarnak.A hannovernek erösebb a támadóalakzata pedig ott van Heinrich kedvence Stainer:)
A hoffenheimröl meg a schalkéröl nem is beszélve.......
10 hely kb reális nekik.Annak a szurkolótábornak meg stadion/körülményeknek viszont nem.

kroos 2009.11.02. 15:53:18

@mocsing: Hummels jó,jobb mint Vanbuyten.
Csak nincs szemelött.Bár én elfogult vagyok a munceni nevelésekkel de én öt pont nem adtam volna el.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.02. 16:02:27

@kroos: ebben nem értünk egyet, de tény, h hummels előtt a jövő. akit nagyon nem kellett volna eladni, az trochowski...

kroos 2009.11.02. 19:22:06

@mocsing: emiatt én már kisirtam magam...
basszus de jó kis forduló volt ez...Heinrich nincs kedved kicsit dolgozni:)

Bunjaku megint betalált, Kroos bomba...szerinted szép volt,?:)
és visszakerült az a fogalmatlan Enke Fromlowic helyére:(
Frings oxija a gólvonalon milyen bunko?:)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.11.03. 17:18:45

A másik Bulisba nem lehet írni, így itt kérném meg, hogy szidjátok még Kurányit! Akármiért, a kinézete miatt, 99 véletlenül rúgott góljáért, csapatáért...

te-enksz

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.03. 19:09:15

@Rekordvizemeister: Bode is rúgott 101-et (a wiki szerint legalábbis), pedig ő inkább balszélső volt :) innen nézve ez nem akkor dolog :)

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.11.05. 12:25:54

@mocsing: a rúgott gólok száma szerintem sem olyan sokatmondó ( bár 50 felett azért már igen).
A meccs/gól arány viszont már igen.

Engem nem érdekel se Löw, se a direkt fikázók véleménye, márcsak azért is, mert téves (KK = latino buzi díva..., hát nem éppen).
Keffin van olyan csatár, mint a hypeolt Gomez, úgyhogy remélem hosszabbít. Szar csapathoz szar csatár dukál, legalább mindenki elégedett lesz.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.11.05. 19:31:44

@Rekordvizemeister: Löw-vel szerintem mindenkinek baja van, bár ameddig a várakozásokon felüli eredményeket hozza, kicsit kínos belerúgni.

attól tartok, a 100 gól Gomeznek is simán meglesz, de még a meccs/gól aránya sem fog elmaradni Kurányiétól. vagy ha igen, akkor azért más lesz kettejük története, mivel Gomez meglépte azt, amit Kurányi sosem (vagy esetleg lehetősége sem volt rá?), azaz elment egy következő kategóriába, ahol a) sem garantált helye nem lesz soha, b) nem rá épül a csapat támadójátéka és ezekből következően c) kicsit mások a vetélytársai.

kicsit lazábban vedd sztem Kurányi pöckölgetését, de te tudod.

kroos 2009.11.06. 08:51:45

@mocsing: ,,Löw-vel szerintem mindenkinek baja van"
Hát nem egészen, egész megnyugtató teljesítményt nyujt, stabil és adott is már 1-2 gólpasszt Ivansicnak:)
süti beállítások módosítása