Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Ferihegy, 2A terminál, 22:35

2009.10.17. 11:43 _benito

Megpróbálom visszafogni magam, de már most szólok, hogy nem fog sikerülni. Igazi magyar szurkolóként sokszorosára értékelem a hihetetlen sikert, mint amennyit valójában jelent futballunk számára. Figyelmen kívül hagyom, hogy a válogatott sikereitől a magyar labdarúgás alapvető gondjai még jó darabig nem változnak meg. Ezek most eltörpülnek, hiszen valószínűleg az én korosztályom (József Attila és Jézus Krisztus között) legnagyobb magyar futballsikerének vagyunk éppen tanúi. Mexikót hadd ne vegyem ide, a vidi és a fradi klubcsapatok, amikkel nem mindig könnyű azonosulni (ment azért), Atlanta csak reményt adott egy időre, a tavalyi Eb-bronznál pedig értelemszerűen többet ér az ugyanilyen színű érem a világbajnokságról. Főleg, mert nem nyolc csapat közül, két meccset nyerve szereztük, hanem kaszaboltunk érte rendesen.

Nagy utat járt be a magyar válogatott az U20-as világbajnokságon. A gusztustalanul káromkodó, nagyképű csirkefogókból az alagút végén felcsillanó fény lettek. A mentális erő, a győzni akarás, a küzdőszellem. És mivel ezeket külön-külön is ritkán képviselik magyar csapatok, természetesen jogos a leborulás ezek előtt a srácok előtt, akik a fenti tulajdonságokat még némi zsenialitással is kombinálják.



Mert ha nagyon hasonlóak voltak is a győzelmeink bizonyos szempontból, valójában mindegyikhez más kellett. A csehek ellenihez kínkeserves, megalkuvást nem ismerő küzdelem, és némi szerencse. Az olaszok ellenihez az ellenfél játékát kinyíró, végtelenül magabiztos, és igen precíz csapatjáték, amihez jött a hosszabbításban két zseniális megmozdulás. (A negyeddöntő után beszéltem Egervárival, és megkérdeztem, mikor látott utoljára élőben ilyen gólpasszt, de sajnos nem vette komolyan a kérdést, és csak annyit mondott, hogy Öreg vagyok én már.) Aztán az elődöntőben a rosszabb teljesítményt követő arcfelfújás, és egy olyan dolog, amit mi őszintén szólva a legtöbbre becsülünk ebben a csapatban: a fölény átvételének képessége. Egy meccsen belül nagyon gyorsan letöri az embert, ha érzi, hogy alárendelt szerepben játszik. Ideges lesz tőle, elveszíti önbizalmát, ezért óriási dolog, ha valaki innen fel tud jönni, és át tudja venni a játék irányítását. És ezt a csapat a későbbi világbajnokkal szemben csinálta meg.

A bronzmeccs első félideje szintén nem hozott nagy játékot, de a másodikban már itt is jól hasítottak a fiúk. Jöttek a helyzetek, aztán a ziccerek, de minden kimaradt, és nem hiába kezdtünk el félni, hogy a legpusztítóbb futballközhely ismét igaznak bizonyul. A csapat így kénytelen volt újra elővenni legfélelmetesebb fegyverét, és az utolsó pillanatban szerzett egyenlítéssel demoralizálni a büntetők előtt ellenfelét.



Németh Krisztiánnal kapcsolatban régen gondolkodtunk már azon, hogy mi emeli igazából az átlag fölé, de nem nagyon tudtuk megválaszolni a kérdést. Nem kiemelkedően gyors, nem is annyira technikás, robosztusnak végképp nem mondható, és valami mégis van benne, amitől zseniális. A Costa Rica elleni meccs után sem tudjuk megfogalmazni pontosan, de az egyenlítés kiharcolásában szerzett érdemei olyan tulajdonságoknak köszönhető, ami valóban egyedi. Valamiféle olyan átmenet, ami a 16-oson kívül durcás, nagyképű kis köcsögből a vonalat átlépve minden idegszálával koncentráló, pengeéles zsenit varázsol. Vagy valami ilyesmi.



Gulácsi Péter személyében az új maláj tigrist köszönhetjük, Disztl Péter után újra igazi tizenegyesölőnk van. Biztosak vagyunk abban, hogy nagyon komoly karrier előtt áll a liverpooli kapus, de vele kapcsolatban muszáj elmondanunk, hogy még rengeteget kell fejlődnie, mielőtt felnőtt válogatott kapus lehet. A vonalon már most fantasztikus, a magabiztosságával sincsen baj, de a kapuból kilépve még ráhozza a frászt néha az emberre. A csapatunk egyik nyerő embere volt, eszünk ágában nincs kritizálni a cseheket és a Costa Rica-iakat is kiütő kapust.

Este megyünk a reptérre, a sok képet meg tudjuk ígérni, talán egy kisebb interjúra is lesz lehetőségünk, és megpróbáljuk valamelyik srácot beszervezni a Rádió Q szokásos vasárnap esti izompacsirtamezejébe. Reméljük, a fentiekből minél több megvalósul, de az biztos, hogy holnapra lesz egy nagyobb lélegzetű posztunk az egész világbajnokságról. Aki jönne este, Ferihegy 2A, 22:35.

73 komment · 1 trackback

Címkék: u válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr421455603

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kicsik és nagyok 2009.10.18. 14:44:10

A cím rossz, mert a kicsik voltak a nagyok és a nagyok meg kicsik, azaz azt kellett volna írnom, hogy Nagyok és kicsik. Na jó, ennek így semmi értelme: akkor azt, hogy A nagyok, akik kicsik lettek, és a kicsik, akik nagyra nőttek.Szóval két év után köv...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sporttárs 2009.10.17. 11:58:37

Akkor találkozunk a reptéren, hozzáteszem, nekem kötelesség, nem emelem magam a szurkolók fölé.:)

Ami a poszt elején írtakat illeti, a '84-es ifi EB-arany azért legalább hasonló siker, ugyan "csak" EB, viszont arany. És arra is jó, hogy nagyjából helyére tegyük, miért kell szorítanunk és tán mit is várhatunk a jövőben. Ha akkoriban a külföldi karrier úgy ment volna, mint ma, talán azokból a srácokból is arányaiban úgy lett volna "valaki", mondjuk Vincze Piluból vagy Pintérből,
mint a maiakból lehet.
Bízzunk benne, hogy az idők változásával nemcsak a gyerekek, hanem a focink esélyei is nőttek.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.17. 12:03:56

@sporttárs: bocsánat, 8 éves voltam, nem érzem magaménak a sikert különösebben :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.10.17. 12:14:07

@_benito: Arról a gólpasszról nekem Cesc gólpassza jutott eszembe a Fulham ellen RvP-nek... jó, nem élőben láttam, de a meccs után pont ezt mondtam a haveroknak...

reader613 2009.10.17. 12:25:51

"Valamiféle olyan átmenet, ami a 16-oson kívül durcás, nagyképű kis köcsögből a vonalat átlépve minden idegszálával koncentráló, pengeéles zsenit varázsol. Vagy valami ilyesmi."

zseniális. :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.17. 12:28:19

Németh Krisztiánban a gyilkos ösztön van benne, hogy a 16-oson belül mindig a lehető legjobb megoldást válassza. És hál' istennek az évezredes japán-magyar barátság jegyében a spori is nagyon jót tett vele tegnap.

Koman meg kész. Ha belőle nem lesz klasszis, akkor senkiből.

mizrolist 2009.10.17. 12:33:46

Én abban bízom, hogy lesz év végén egy gálameccs (ha alkalmas lesz rá mg a pálya valahol), amin a nagyválogatott ezzel az U20-szal játszik... Komolyan kíváncsi lennék egy ilyen összecsapásra.

A bukott Madonna a nagy didikkel Van Klomptól 2009.10.17. 12:36:49

Koman messze nincs még kész, nagyon sokat kell gyorsulnia, és pontosítania a labdáin, de a lehetőség mindenképpen megvan benne, mert a döntő pillanatokban mindig higgadt.

Németh meg az új Dalglish:)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.17. 12:43:06

@crookedvulture:

Ja, a "kész"-t nem úgy értettem, hogy Koman lenne kész. :-)

Hanem úgy, hogy én vagyok kész, mert ilyen mentális erővel bíró játékost magyar mezben még nem láttam.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.17. 13:04:04

A Disztli Petya nekem is eszembe jutott Gula tizenegyes védései kapcsán. A nyolcvanas évek végén volt egy magyar bajnokság, amikor a győzelemért három pont járt a döntetlen után pedig tizenegyesek következtek. Akkor Disztli a Honvédban védte a tiziket szakmányban.

Amúgy szép volt fiúk, gyertek ide!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.17. 13:07:19

Off. Az m1-en mindjárt kezdődik a Régi idők focija, aki teheti nézze meg. on.

IronRock 2009.10.17. 13:12:52

Már valamennyire kezdek magamhoz térni a tegnapi meccs óta...Sajnos nem láthattam élőben, de a neten követtem, és a srácok már harmadjára hozták rám a szívinfarktust...pedig, ha tanultam volna a korábbi meccsekből, tudhattam volna hogy ezt is behúzzák azért mert ők EGY CSAPAT!! És megérdemelték a sikert! Egervárival szemben nekem is voltak fenntartásaim, de most ismét bizonyította hogy remek szakember. Sikerült felrázni a srácokat a második félidőre, letoltuk a kosztákat szinte a pályáról, és ha a kapusuk nem véd ilyen jól, 2-3 góllal simán nyerünk.
A másik hogy a két zsenit (Németh és Koman) együtt kell tartani és játszatni!! Egyszerűen elképesztően nagyon érzik egymást, és ketten olyan dolgokra képesek hogy védelem legyen a talpán amelyik le tudja őket védekezni...ha ők játszhattak volna Ghána ellen...de nincs ha, a bronz a miénk és reméljük (azt mindig lehet, de talán most jobban mint korábban) hogy most jön egy generáció amelyik kiemelkedik a többiek közül és végre közülük sokan (talán mindenki) tényleg nagyon szép karriert futhatnak be.

lexx 2009.10.17. 13:14:26

@popp: megvan dvd-n angol felirattal,mert az itteniek nem ertettek miert vicces amikor azt mondom fordulj fel a neved napjan.

egyebkent most mar tisztabb fejjel is megneztem a videjokat es eletemben eloszor tenyleg sajnalom,hogy nem vagyok pesten. valaki esetleg vihetne egy tablat a nevemben is egy sorert? legyszi

poolfanati 2009.10.17. 13:45:13

az mekkora volt már amikor a második félidőben a costa ricaiak kontráznak, 4 támadó 2 védő ellen.
és szabó gyönyörűen és szabályosan szerel!
egy ilyen védő kell a juhász mellé a válogatottba! mert belőle tényleg csak a tapasztalat hiányzik.

rizla 2009.10.17. 14:04:39

"Németh Krisztiánnal kapcsolatban régen gondolkodtunk már azon, hogy mi emeli igazából az átlag fölé, de nem nagyon tudtuk megválaszolni a kérdést. Nem kiemelkedően gyors, nem is annyira technikás"

nem kötelező az átlag fölé emelni németh krisztiánt, tehát ha nem látod, hogy mi emeli oda, akkor nem kell erőlködni.
már csak azért sem, mert az én szememet amúgy kiszúrja: de igen, nagyon technikás, ilyen labdavezetéssel rég láttam magyar focistát (ahogy kicsiben gurigáztak komannal, az megvolt?), a labdákat fantasztikusan tartja meg, a passzai gyorsak, pontosak, kiemelkedően jól fordul. és gyors is: olaszok elleni meccs megvan? utolsó utáni percben így megverni mindenkit egy indításnál hátrányból, ráadásul kétszer? de az arabok elleni góljához is sebesség kellett elsősorban.

Ronal-d'oh! 2009.10.17. 14:33:06

Németh született csatár, és amilyen elcsépelten hangzik, annyira igaz is. És ezért lehet a magyar foci nagy értéke, mert ilyen spílerre nem emlékszek (17 vagyok :)).

fallen 2009.10.17. 14:43:42

Talán nem is volt olyan meccs, amit az első perctől a végéig kézben tartott a csapat, a játék sokszor döcögött. Ghána ellen az első félidőben 2 méterre nem tudták egymásnak passzolni a labdát. Ami miatt végül mégis hihetetlen sikersztori lett a vége, és legfőképp ami miatt leginkább belopták magukat a szurkolók szívébe, az a hihetetlen küzdeni tudás, a vert helyzetbe bele nem nyugvás, a sokadik padlófogás után is azonnal felpattanás. Ez a harci szellem eddig teljesen ismeretlen volt a magyar csapatoktól, ez váltotta ki az emberekben, hogy sokan még most is az állukat keresik és nem hiszik el, hogy magyar játékosok létezhetnek ilyen, a mai focihoz elengedhetetlen képességekkel.
Koman tegnap magához képest nem játszott olyan jól, az első 11-esnél iszonyú mák volt, hogy bement. Vicces, a párbajba szerintem sokkal jobban lőtte, más kérdés, hogy pár centit tévedett.
Számomra az olasz és a cseh meccs felejthetetlen, köszönöm a srácoknak, hogy annyi év után újra lehetett egy magyar válogatottnak drukkolni - és nem csak "kötelességből" hanem mert ezek a fiúk valóban megérdemelték a szurkolók szeretetét.

fallen 2009.10.17. 14:46:10

Persze lehet, hogy az első 11-esnél már látta, hogy eldől a kapus, azért lőtte középre a fekvő kapus fölé a labdát. Legyünk jóhiszeműek és fogadjuk el, hogy ez történt.

halareaal 2009.10.17. 14:50:26

@rizla: mondjuk az, hogy pihentebb volt a 11x. percben, inkább állóképesség, mintsem gyorsaság. persze nem lassú, de nemis villámléptű azért. sztem a technikája és a játékintelligenciája az, ami kiemeli a többiek közül.

Paul Newman Jr. 2009.10.17. 14:50:37

A poszt minden szavával egyetértek, de Némethet azért nem köcsögözném le. Kicsit raplis, de ez van.

Mindenki ugráljon a reptéren :)

Én megyek.

GargleBlaster · http://autostat.hu/hasznos 2009.10.17. 15:05:08

kiváncsi vagyok hányan leszünk! valami végre megmozdult a magyar futballban! ünnepelni kell és éreztetni a srácokkal, hogy továbbra is hiszünk, bízunk bennük és bennük látjuk az elkövetkező 10-15 év reménységét!

smartdrive 2009.10.17. 15:06:14

jaj, csak a rádióba ne, csak ne beszéljenek. ahhoz nem értenek

poolfanati 2009.10.17. 15:16:16

@halareaal: aha, riquelmét is folyton lassúnak mondták...

sporttárs 2009.10.17. 15:19:00

@_benito: Akkpr a Vidinél meg 9, azt mégis megemlíted.
Nagyon helyesen, persze. :))

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.10.17. 15:19:29

@smartdrive: hát, ha a múltkori adás Korcsmár-interjúját veszem alapul, akkor ezt vitatnám.

sporttárs 2009.10.17. 15:21:35

@rizla: Mondjuk ki, egy Messi, na. :))

halareaal 2009.10.17. 15:26:31

@poolfanati: jah. mondjuk ő azis volt, de az más kérdés, mert fejben kompenzálta. Németh csak ahhoz képest nem kiemelkedően gyors, h egy 20 éves csatárról beszélünk, aki ráadásul nemis erőcsatár, de amúgy nyilván nem lassú játékos.

Shikaka 2009.10.17. 15:27:59

jesszus, origo:

www.origo.hu/sport/focivilag/20091016-mennyit-er-a-korosztalyos-siker.html

Megtudjuk a cikkből, hogy Kataron kivül minden VB-n jól szerepelt csapatból kerültek ki későbbi stabil válogatottak, de nem mindenki lett az. Ugyanigy sok jó játékos sosem szerepelt U20 vb-n.

Zseniális, csak azt tudnám, hogy ezzel mi újat akartak mondani?

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.10.17. 15:36:15

@crookedvulture: "Németh meg az új Dalglish:)"

Na, valahogy így. Nem véletlenül szokták King Kennyhez hasonlítani a játékát, szinte lehetetlen elvenni tőle a labdát, cselezés terén formabontó dolgokra képes, és a játékintelligenciája is kimagasló, de attól lesz igazi csatár, hogy higgadtan értékesíti a ziccereit.

sporttárs 2009.10.17. 15:42:25

Mai hír, hogy megpályázzuk a 2013-as U-20-as vb rendezését.
Akkor most kéne hibernálni Némethéket. :))

sporttárs 2009.10.17. 16:09:27

Egyébként én nem tudom, mi a titka Némethnek, vagy mi emeli az átlag fölé, de most olvastam a korosztálynak, tehát ennek a csapatnak a meneteléséről szóló jegyzőkönyveket, és az U-17-es EB-elejtező óta (2005) játszott 25 mecsen 20 gólt lőtt. Úgyhogy hagyjuk a titkot, amíg így termel, kit érdekel?
(Ezekben csak a nagy tornák selejtezőiben ill. döntőiben játszott mecscek vannak benne.)

A lényeg, hogy végre sérülésmentesen játsszon folyamatosan, ha így lesz, nem kérdés, hogy ő a nagyválogatott következő csatára, már nem sokára.

BruceWayne 2009.10.17. 16:15:29

@donnelly: hát igen, amilyen szépen beverte a ziccert a 3 góljánál, tegnap olyan rossz megoldásokat választott.... egyébként a 11-es szerintem hatalmas kamu volt (sajnáltam is a csk-t), na de ki nem szarja le :-)

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.10.17. 16:16:23

@sporttárs: lehet, h semmiben sem kiemelkedő, de megvan mindene.

Helyzetbe kerülés, összjáték, ütemérzék, helyzetkihasználás, csel, lövés, bal lába is használható, nem lassú, sőt az indulója kimondottan jó, labdatartás-fedezés stb.

Egyedül a fejjátékban gyengébb, de ez belefér.

He's got the whole package :)

shinigami 2009.10.17. 16:24:15

kiakarok menni a repterre de nemtudok :(
ugraljatok helyettem is pls

poolfanati 2009.10.17. 16:38:29

@sporttárs: fogadni mernék hogy az mtk akadémiáján egy rakás kurva tehetséges 18 és 16 éves srác van aki 2 és 4 év múlva szeretnének ugyanígy bizonyítani.
ja és ne felejtsük el, hogy az egészet az mtk indította el. nem az mlsz vagy kisteleki.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.17. 16:44:34

@poolfanati:

Azért ne essünk túlzásokba. A keret tagjai között vannak MTK-sok, és vannak játékosok mindenféle más klubból is (Debrecen, Újpest, Fradi, Diósgyőr stb.).

Amiben tendencia látszik, az az akadémiai nevelés sikere.

Élőfa 2009.10.17. 17:40:15

Nézzük a vébét:
Első meccsen agyonrúgják, szenved, akár az egész csapat. Így is fújhattak volna egy tizenegyest a javára.

Második meccs, amikor a csapatunk elkezdi ténylegesen a vébét, neki kiamarad.

Harmadik meccs: Németh győztes gólt lő, elég korán, gyakorlatilag ezzel a megmozdulásával meghatározza a mérközés alakulását(és amúgy sem rossz):

Negyedik: a csehek ellen sokszor magára haygatva küzd, tartja meg a labdákat, a kapu felé támogatás hiányában nem nagyon tud kerülni, a hosszabbításban kiharcol egy döntő fontosságú szabadrúgást 17 méterre a kaputól.

Ötödik meccs: Állandó pánik és zűrzavar az olasz falban, 11-es, lapok róla és kiállítás, + két gól

Hatodik meccs: nem szabadott volna kezdetnii 30 fokban betegen, így is pár perc után tizenegyest harcolhatott volna ki. (meg lehet nézni az ismétlést több irányból: a ghánai védő beakasztja a bal lábát Németh elé, és utána átlöki rajta Némethet.) Több alkalommal megjátszható lett volna nagyon jó helyen, mert már akkor pocsék volt nem egyszer a védők helyezkedése, de képtelenek voltunk odarúgni a labdát. Az ereje elfogy, szünetben csere.

Hetedik meccs(Németh hatodik pályára lépése), még mindig betegen, de Futács sérülése miatt a tervezett idő előtt lép pályára, hetven percig játszik. Jól tartja meg többször is alabdát, és amikor van kit, akkor meg is játssza a felfutó embereket. Két helyzete van, az egyiknél jól dönt, de nem tökéletes a lövés(igaza védők miatt viszonylag kicsi a lövősáv), a másodiknál rossz döntést hoz. Viszont az utolsó percben egy zseniális lefordulással kiharcol egy tizenegyest.

Németh játszott hat meccset, ha valami nem sikerült, azonnal őt találták meg, őt szidták, stb. Közben volt sérült, beteg, és szerintem messze a legnagyobb nyomás és védői figyelem mellett játszott.

A hat meccsből, amin játszott, 2 győzelem, 2 vereség, 2 döntetlen. A két győzelem: Németh rúgta a győztes gólt. A két döntetlen: Németh harcolja ki a csehek elleni egyenlítés előtt a szabadrúgást, és ő harcolja ki a Costa Rica-i meccsen a döntetlenhez a tizenegyest.

Hát ettől különleges.

poolfanati 2009.10.17. 18:26:04

@Csöncsön: tavaly az u-19-es EB-n még 90% mtk-ás volt. de az egész akadémia dolgot az mtk kezdte el.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.10.17. 20:50:23

Hihetetlenül boldog voltam tegnap!
De egy dolgot szeretnék mondani: ezek a srácok még nincsenek készen. Jó úton haladnak! Esélyt kaptak! Kívánom nekik h sokukat vigyék el itthonról és játsszanak basszus. Nem akarom róluk azt olvasni h "hazahozta a Fradi", "kölcsönbe visszajött a Győrbe fél évre". Ott vége.

Németh jelenleg a tipikus magyar focista görbéjét írja le. Van egy csapata, ott nem sikerült, kölcsön adták. Nagyon remélem nem a török első osztály és utána a magyar NBI lesz az út, hanem megmutatja, jó lesz ő Angliában. Szegény Koman sem kap Bariban lófasz lehetőséget. Remélem ez változik.

Filkorról tudtok valamit? Értitek a kérdést...

Hajrá Magyarok!

eastern sugar 2009.10.17. 20:51:57

én itt ülök a 2a terminálon mint jómunkásember és várom a gépet hogy hátha elvész róla egy poggyász...hogy majd ordíthassak hogy szép volt fiúk:) irigyeljetek, mert az elveszett poggyász-pult bérelt páholyából nézem majd a műsort:)

rizla 2009.10.17. 20:54:26

@Interstellar Overdrive: "Németh jelenleg a tipikus magyar focista görbéjét írja le. Van egy csapata, ott nem sikerült, kölcsön adták."

nagyon fogalmatlan vagy. nem azért adták kölcsön, mert nem sikerült. a reservesből előrelépés a kölcsönadás. egyébként nem is értem, hogy lehetne sikertelennek nevezni, a tartalékcsapat legjobb játékosa lett rögtön az első szezonjában, ennél többet nem igazán tehetett az ügy érdekében (a másodikban állandóan sérült volt).

mizie 2009.10.17. 21:10:41

A fiatal magyaroknak temető Olaszország. ott soha nem játszatják a fiatal játékosokat. Hollandia, Franciaország vagy Németország kéne Komannak és a többi olaszországi légiósunknak.

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2009.10.17. 21:12:02

@rizla: Mielőtt személyeskednél... mondtál ezzel bármi konkrétat? Konkrétan nem érdekel a tartalék bajnokság. Elárulom neked, a jó játékosok nem 28 évesen születnek. Nyilván egy Liverpoolba beférni nem egyszerű, de ugye belátod, hogy ha beférne, akkor betennék. Én pozitívan állok az ügyhöz, és eddig az Athénban is jól tolja. Csak ez még nem jelent semmit, ezt mondom. Nincs kedvem ezen "vitatkozni", mert a tényekről 2 év múlva lehet, akkor tudjuk mit ír le a pályája.

krystian · http://detektorok.blog.hu/ 2009.10.17. 21:20:23

Nem értem, miért kell leköcsögözni Németh-et.

@Interstellar Overdrive:
Athén nem Törökország fővárosa...

crouchy 2009.10.17. 21:28:19

Most vagyok először gépközelben a meccs óta, hát óriási volt!!!! Én a Costa Ricai barátommal mentem el meccset nézni, és hát mindketten tanultunk a másiktól új káromkodásokat:D A Koman Németh kettős sztem a Gerrard Torresre hasonlít, Gulácsi meg tiszta Reina, csak neki még van ideje megtanulni a kijöveteleket, ráadásul magasabb.

rizla 2009.10.17. 21:38:09

@Interstellar Overdrive: figyelj, baromság amit írtál, ez nem személyeskedés. németh pályája nem a tipikus magyar focistáét írja le. és nem azért ment kölcsönbe, mert a liverpoolnak nem kell.
ez nem vélemény kérdése, nem arról van szó, hogy nem értünk egyet, hanem olyasmiről beszélsz nagyon magabiztosan, amit látszólag nem tudsz rendesen. ez ugyanis ténykérdés.

"az Athénban is jól tolja. Csak ez még nem jelent semmit, ezt mondom. "

ebben egyetértünk, de nem ezt mondtad.

2009.10.17. 22:21:52

csak le ne zuhanjon a gép

pecs2010 2009.10.17. 22:31:31

Uttttálom, a focit!
Gyűűlölöm!

DE amit ezek a magyar srácok véghezvittek, ahhoz a legteljesebb szívemből GRATULÁLOK!

Ha így folytatjátok, még rászokok a focinézésre.

GSP 2009.10.17. 22:35:41

Tudom, tudom leragott csont, de ma Dardai jatszott a Herthaban... ki is oktatta ki Nemethet a valogatottban a hozzaallasrol?

nils_h 2009.10.17. 22:46:39

@pavlovna: ez milyen már! Mindenhol vannak embereink :)

terrormaci 2009.10.17. 23:29:36

Összeszorult a torkom a costa ricai gólnál, aztán a tizenegyes előtt, amikor sétálgatott a bíró, síri csend volt a kocsmában, majd amikor a 11-es pontra mutatott, kitörő üdvrivalgás. Így érdemes meccset nézni, remélem még sokszor lesz lehetőségem erre, de az eddigiért is 1000 kösz fiúk! Hajrá magyarok!

hvuk 2009.10.17. 23:38:17

Eszembe jutott, hogy az NST kb. 2 hónappal ezelőttig teljesen jogtalanul írt a magyar fociról. Az NST ugye a világ legjobb focijáról blogol és hát a magyar foci nem volt ott. Szóval eddig részrehajlás és dögletes korrupció miatt szerepeltünk mi magyarok az NST-n. :)

Viszont az elmúlt bő egy hónapban mind a Debrecenről, mind az U20 válogatottról alanyi jogon írhattatok. Mert megérdemelték.

Szóval csak azt kívánom, hogy ezentúl is azért írjatok a magyar fociról, mert ott van a legjobb focik között.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.18. 00:53:28

@Orbán helyett végre jobbat, hiteleset érdemelnénk: Nem játszott jól? Hondurasiak elleni komoly zakóból felállás, csehek ellen hátrányból a hosszabbításban felállás, Ghána ellen 2-0, majd 3-1-ről gólszerzés, Costa-Rica ellen a 91. percben egyenlítés...egyik sem rémlik?

Venesz 2009.10.18. 01:20:19

Én már öreg vagyok, és megvan nekem, hogy 54-ben Bernben hamar vezettünk két góllal a németek ellen, de aztán ahhoz képest ők is hamar kiegyenlítettek. És ők rúgták meg a harmadik góljukat, nem mi, és ők lettek a világbajnokok, nem az Aranycsapat. Ezek a fiúk most megmutatták, hogy kell felállni vert helyzetből, és nem is egyszer mutatták meg. A Honduras utáni meccsen taroltak (megvan nektek Irrapuató a 6:0-lal és utána a két vereséggel?), aztán a csehek, olaszok, és Costa Rica is lélektanilag kedvező helyzetben volt ellenünk, és mégis mi győztünk. Néha még döcög a játék, legjobb csatárunk nálam is rosszabbul lövi a büntetőt, legjobb játékosunk telibevágja a kapufát, és mégis mi nyerünk. Nekem sok olyan meccs megvan, hogy jól játszottunk, de nem nyertünk. Ezek a fiúk nem mindíg játszottak jól, de nyertek, mert akartak és tudtak nyerni. Erről szól a sport és erről szól az élet is. Életrevaló csapatot ünnepelhetünk!

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2009.10.18. 01:36:58

A csapat játszott rosszul is, valóban, de számtalan esetben játszott pazarul, már-már lélegzetelállítóan. Képesek voltak perceken át olyan nyomást gyakorolni bármelyik ellenfelükre, hogy abból gólhelyzetek sokasága, gólok, kiállítások és totális káosz lett az ellen hátsó soraiban. Ez, szerintem, igenis jó játék. Megmondom az őszintét: most először, a vb-t végig követve láttam először igazán játékban ezeket a fiúkat, és rengeteg potenciális "jó focista" van köztük. Olyanok, akik egy belga, holland, francia, portugál élcsapatban, vagy a négy nagy valamelyik stabil középcsapatában helyet kaphatnak egy-két-három éven belül. Németh és Koman pedig zsenik, utóbbi igazi Kapitány, olyan, aki nem csak dísz a karszalag, hanem össze tudja kapni a társaságot és maga jár élen a jó példával. Tegnap a rendes játékidő lefújása után még lebaszta Varga Rolandot, mert a nem legjobban rúgta az utolsó szabadot :D Pont ilyen emberek kellenek a válogatottba!

Venesz 2009.10.18. 01:44:05

Van olyan csapat, amelyik ha már két-három góllal vezet, elkezd brillírozni, de ha vesztésre áll, csak szenved. U20-as csapatunk akkor tud a legjobban játszani, minden erejét beleadni, amikor szar a helyzet, és kiegyenlít, és megnyeri a meccset. És ez nekem teljesen új (mármint magyar csapattól), és nagyon nagy öröm.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.18. 02:57:11

@Venesz: Való igaz, hogy a harminc, negyven, ötven évvel ezelőtti, sőt még korábbi kiváló válogatottaknak sem volt erőssége a hátrányban focizás.

mrs. white 2009.10.18. 09:26:35

Németh Krisztián tényleg egy talány. Nemzeti sportban volt hogy az elmúlt három év (U17-től U20-ig) meccsein 52 gólból 25-öt Ő lőtt. Ezt azért nehéz szerencsével vagy bármivel magyarázni. Ez már a legnagyobb sztárokra jellemző gólerősség. Azt sem értettem miért rántják le folyamatosan a védők és nemcsak a tizenhatoson kívül, hanem belül és nem is kifelyezett gólhelyzetben. Erre egy reális magyarázat létezik. Az ellenfél védői reszketnek tőle, ami kialakulhat már a taktikai értkezleten. elképzelem., hogy az ellenfél edzője felkészíti őket hogy ne hagyják hogy leforduljon róluk mert akkor már nincs menekvés, és a meccs közben is kialakulhat amikor védő szembesül vele, hogy rohadt nehéz szabályosan szerelni. Ez a félelem ami miatt lerántják, pedig 10 csatárból 8 öt simán elngedhettek volna hasonló helyzetben, mert biztos nem lövi be. Némethet nem merték. Ez már jelent valamit.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2009.10.18. 09:30:02

Egyetértve a fő mondanivalóval (miszerint ez egy szuper kis csapat és szép volt fiúk), két apróságot jegyeznék meg:

A tavalyi eb bronz értéket nem csak az adja, hogy arattunk két győzelmet (az egyiket Spanyolország ellen, ugye), hanem az is, hogy két kemény selejtezőcsoporton verekedtük magunkat keresztül, míg a legjobb nyolcba bekerültünk.

Németh Krisztián szerintem is hatalmas tehetség, viszont az nem tetszett, ahogy Costa Rica ellen dobálgatta magát. A tizenegyes jogos volt, de előtte volt neki több olyan jelenete, mikor eldobta magát, ahelyett, hogy a labdát próbálta volna megjátszani. Nem véletlen, hogy a végén is a riporter először azt hitte, hogy ő fog sárgát kapni színlelésért.

(Ez egyébként azt is mutatja, hogy nem csak azért nem szabadna magát dobálnia egy csatárnak, mert nem fair, hanem azért se, mert előfordulhat, hogy a végén akkor se fújják be neki, ha tényleg felrúgták. Szerencse, hogy most nem ez történt...)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.18. 10:53:52

@promontor: Szerintem meg korábban volt egy szituáció, amely még inkább tizi volt, mint az az eset a végén.

Így fogadták a fiúkat Ferihegyen: www.pixter.hu/video?id=15639

sporttárs 2009.10.18. 11:09:53

Voltam Ferihegyen, jó hangulat volt, Benitóval is találkoztam. De azért jó hangulat volt. :)))

Ja, és aki ott volt, tanúsíthatja, hogy Koman tudja a magyar Himnuszt énekelni. Na jó, azt nem hallottam, milyen dallammal nyomta, de a szövegét tudja, az biztos, úgyhogy most már csak a fiúk piros gatyája marad a fanyalgóknak. :)

Mourinho már nem a király 2009.10.18. 11:22:05

@sporttárs: ezért kellene marha gyorsan behivni a nagyválogatottba akár 10 perc erejéig is, hogy tutira legyen a mienk (ahogy a belgák is csinálták a 17 éves bayernes csávóval), vagy lehet le vagyok maradva és már ide tartozik?

raoul_duke 2009.10.18. 11:24:07

@poolfanati: @Csöncsön: jól kifelejtettétek az ETO akadémiáját, ahonnan pl. Németh is elindult.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.18. 11:25:39

@sporttárs: Akkor neki jár a gratula, mondjuk Henriket szép nagy megtiszteltetés érte, le Megyesi Gusztávoztátok. :-D.

Értem én, hogy miért csináltok ilyen Nunez Martinos anyagokat, de vazeg..

On.

Szép volt fiúk!.

gibson 2009.10.18. 12:11:22

Most nézem az összefoglaló videót a sportgézán. Ez a barom Mészöly mit keresett kint? Illetve, azt értem, hogy miért volt kint, de minek adtak a kezébe mikrofont? Ki a halált érdekel, hogy neki mi a véleménye a játékosokról?
A Kisteleki is úgy vigyorgott ott, bazmeg, mintha bármi köze lenne ehhez a bronzéremhez.

Titi120 2009.10.18. 12:35:31

@gibson:
Tökéletes volt a váltás a videóban, ahogy Mészöly "ki kell jutnotok egy felnőtt vébére, hihetetlen játékosok vagytok" okossága után közvetlen bevágták Debreceni realítások talaján álló, szerény véleményét, hogy "nagyon sokat kell még ahhoz dolgozni, hogy ebből a csapatból bárki is a felnőttválogatottba kerüljön".

mizrolist 2009.10.18. 15:03:57

@Venesz: a 0-6 után csak egyszer kapott ki a válogatott, Kanadát 2-0-ra megverték.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.10.18. 15:18:33

@sporttárs: én küldtem egy levelet szöllönek, amiben a dánok elleni hazai meccs kezdői vannak még tavaly szeptemberből (ott játszottunk olyan mezben, mint a kicsik) :)
süti beállítások módosítása