Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Három dolog a Magyarország - Dél-Afrika mérkőzés elé

2009.09.30. 18:25 Alapvonalszippantó Hapci Benő

Ma este 18:45-kor Dél-Afrikával találkozik a Honduras ellen jókora pofonba szaladó U20-as válogatottunk. Kissé rendhagyó három dolgunkat elsősorban azoknak szánjuk, akik valóban azt szeretnék, hogy Gulácsiék minél jobb eredményt érjenek el, de talán okulhatnak belőle azok is, akik a kudarcok után lendülnek igazán elemükbe.

 


  1.    Kezdjük akkor egy – természetesen vitatható –  feltételezéssel: számomra (és a kommenteket olvasva úgy tűnik, nem voltam egyedül) vasárnap minden jel arra utalt, hogy a magyar válogatott komoly akklimatizációs problémákkal küzdött. Az ólmos lábak, a rossz technikai megoldások, a játék minden elemére kiterjedő lassúság láttán legalábbis nem tudtam másra gondolni – teljesen elképzelhető, hogy tévedek, elvégre én csak egy hülye macska vagyok, nem egy kibaszott tudós nem vagyok szakértő.
Ha így is volt, akadtak persze más gondok is – ezeket Garcia bőrmester már remekül kielemezte – de az akklimatizációs probléma, ha fennállt, nyilván alapjaiban határozta meg a csapat teljesítményét. A magam részéről szívesen vennék valamiféle választ erre a kérdésre, ugyanakkor sejtem, milyen reakciók születnének egy ilyen tartalmú nyilatkozatra.


2.    "Pffff, megint micsoda kifogás, a labda véletlenül nem volt túl gömbölyű? :DDD" Nem mondom, hogy nem számítottam a Rettegettek reakcióira, de valamiért még mindig fel tudnak bosszantani. Egyszerűen az a helyzet, hogy a magyar futballközegnek nem csak a káromkodó-cigiző kölyökcsapatedző, a faszrajzolás vagy a sunyi keverés a sajátja; de legalább ennyire a """másik oldal""" is. Azok, akik – akár frusztráltságból, akár rosszindulatból, akár szellemi restségből vagy egyszerű ostobaságból – csak a bukással tudnak mit kezdeni. Ekkor aztán elő lehet venni az összes bejáratott panelt; helyére kerül az összes szereplő; újra vissza lehet térni a kényelmes, évtizedes narratívához. A fiatal futballista természetesen „nagyképű”; a „sajtó” (ez különösen szép egyébként: olvasott már valaki magyar nyelven olyan cikket, ahol nem többes szám harmadik személyben utalnak a sajtóra?) valami homályos okból tudatosan félrevezette az embereket, „agyonsztárolta” a játékosokat;  és így tovább. Összemosódik ebben a diskurzusban minden: játékos nem csak játékossal helyettesíthető be (konkrét megnyilatkozásaitól, egyéni teljesítményétől teljesen függetlenül) tetszés szerint; de sportvezetővel, edzővel, sportújságíróval is: az egész egy nagy, dögletes bűzű masszává válik, ahol mindenki egyformán rohad(t). Felelősségétől függetlenül ugyanúgy rúgunk mindenkibe, abba is aki 1-2 éve próbál professzionálisan futballozni , és abba is aki évtizedek óta felelős, döntéshozó pozíciót tölt be a magyar futballban.


3.    Ám akárhogy is próbálják begyömöszölni ezt a csapatot ebbe a kényelmes narratívába, bosszúsan kénytelenek észrevenni, hogy kényelmetlenül kitüremkedik a nekik szánt dobozból. E mögött a csapat mögött ugyanis valódi teljesítmény áll:  tényleges eredményeket szállított nekünk, méghozzá sorozatosan. Németh Krisztián bizony nem átbaszni akarta az embereket tavaly májusban Fehérváron, hanem tette a dolgát és a portugálok elleni mérkőzésen remek, fegyelmezett teljesítményével továbblőtte a válogatottat az EB nyolcas döntőjére. Gulácsi Péter bizony nem a sajtóban és nyilatkozatokban teljesített, hanem a pályán, például a spanyolok elleni meccsen. Erről pedig nem túl ízléses dolog egy mérkőzés után megfeledkezni. Szóval: hajrá magyarok!
 

173 komment

Címkék: u válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr751418779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelta 2009.09.30. 20:50:02

Szép volt fiúk, remélem így folytatják EAE ellen, bár szerintem Gosztonyi nagyon fog hiányozn.

mizrolist 2009.09.30. 20:50:28

@jazs: azért az beszédes, hogy Dél-Afrikénak 2 kapuralövése volt, és azok is az első félidőben.

rizla 2009.09.30. 20:50:32

@drosiii: dehogynem. csak dél-afrikának volt ellenfele, hondurasnak meg nem.

jazs 2009.09.30. 20:51:07

@rizla:
Milyen meccset néztél te?
Honduras lefocizott minket, voltak ziccereik,amiket kihagytak, a bombáik egy része meg bement.
Ha Honduras minden helyzetét berúgja, nagyon csúnya verés lett volna belőle.
A mai meccsen azért mezőnyben nem voltak annyira alárendeltek az afrikaiak, mint mi Honduras ellen.

rizla 2009.09.30. 20:51:12

@jazs: szerintem a második félidőben nagyon szépen rendeződött a védelem, egervári jól szervezte át a csapatot a 2-0 után, ezt nem lehet elvitatni.

tb 2009.09.30. 20:51:43

@popp: döntetlennel szinte biztos legalább a 3. hely, azzal meg biztos továbbjutunk, mert az angolok és a nigériaik is max 3 pontot szerezhetnek a 3. helyen
4 ponttal meg nem leszünk utolsók a csoportban az biztos (bár már volt ilyen...)
de még vereség esetén is továbbjuthatunk, de akkor elég sok eredménynek kedveznie kell nekünk
persze az lenne a legjobb, ha megvernénk az arabokat

rizla 2009.09.30. 20:52:08

@jazs: "A mai meccsen azért mezőnyben nem voltak annyira alárendeltek az afrikaiak, mint mi Honduras ellen."

az nem lehet, hogy azért, mert dél-afrika jobb, mint honduras?

tb 2009.09.30. 20:54:01

@kelta: szerintem is, Gosztonyi kurva jó volt, és ilyen baromság miatt kapott sárgát... szerintem nem is húzta az időt

Mélységi bepassz 2009.09.30. 20:54:18

Brávó! Így kell a hitét visszaadni az embernek! Le a kalappal! No, csorogjunk el BL-t nézni. (Sat1 adja a Bayern-Juvét, ha valakinél jön, ezt szeretné nézni és nem akar a streammel pöcsölni.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.30. 20:56:24

@jazs: Ha a 0-3 után az volt a "helyén kezelés", hogy a földbe döngöltük a srácokat, akkor most 4-0 után lehet dicsérni is. Egerváriról alapvetően nem változott a véleményem, de ha azt mondtuk, hogy vasárnapi hozzáállásban hibás volt ő is, akkor most minimum, hogy megadjuk neki, hogy rendesen fölrázta a fiúkat.

Nem hiszem el, hogy valkinek semmi sem elég.

Szép volt fiúk! - nem mondhatok mást.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.09.30. 20:56:29

a középpályán egész rendesen mozogtak a gyerekek. dicséret nekik! ütközés, labdaszerzés, ellenfél leütközése, stb... gyors, kemény passzok (nem mindig, de volt rá példa). szóval, respect. de páran nagyon nem bírták a meleget, még mindig. csatárunk meg nincs, konkrétan. vagy csak szerencséje nincs. simon párszor megvillant azért, remélem, nem sérülés miatt ment le.

jazs 2009.09.30. 20:57:13

@rizla:
"az nem lehet, hogy azért, mert dél-afrika jobb, mint honduras? "
Ez meg milyen logika?
Azért erősebb Dél-Afrika Hondurasnál, mert ne voltunk képesek annyira lefocizni mezőnyben őket, mint Honduras minket?
Érveléselméletből kiosztok neked egy nullást!
Inkább mi vagyunk gyengébbek Hondurashoz képest, mint Dél-Afrika hozzánk képest.
Ne haragudj, de annak semmi értelme nincs, hogy Dél-Afrika erősebb, mint Honduras, miközben mi megverjük az elsőt 4 góllal, a másiktól meg kapunk egy hármas zakót.

jazs 2009.09.30. 20:58:38

@popp: Te vasárnap is védted a fiúkat, amit nagyon becsülök benned, én meg akkor is látom a hibákat, amikor az ellenfél nem használja ki.

rizla 2009.09.30. 21:00:42

@anonim222 [semleges néző]: nem tudom elküldte ez a faszköcsög az előző kommentem, szóval újra:

mindkét csatárunk jó volt, simonnak volt két ziccere, az egyikből gól lett, futács pedig mindent hozott, amit a modern fociban egy csatárnak kell, a góllövést kivéve. mindig megjátszható volt, remekül tartotta meg a felpasszolt labdákat, majd jól játszotta meg, jól mozgatta szét a védelmet, összehozott egy tizit is egy jó csellel, sokat mozgott, harcolt.

jazs 2009.09.30. 21:00:49

@popp: Te vasárnap is védted a fiúkat, amit nagyon becsülök benned, én meg akkor is látom a hibákat, amikor az ellenfél nem használja ki.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.30. 21:00:53

@tb: Szerintem az a sárga erős túlzás volt az argentin sporitól.Hogy milyen gólpasszt adott utána Goszi!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.30. 21:01:56

@jazs: Vedd észre a szép momentumokat is ;-)!

rizla 2009.09.30. 21:02:22

@jazs: "Ez meg milyen logika?
Azért erősebb Dél-Afrika Hondurasnál, mert ne voltunk képesek annyira lefocizni mezőnyben őket, mint Honduras minket?"

hondurasnak nem volt ellenfele, nem tudom összehasonlítani így őket a dél-afrikaiakkal. annyi biztos, hogy a dél-afrikaiak MESSZE nem voltak olyan szarok, mint mi honduras ellen, ennyi.

"Ne haragudj, de annak semmi értelme nincs, hogy Dél-Afrika erősebb, mint Honduras, miközben mi megverjük az elsőt 4 góllal, a másiktól meg kapunk egy hármas zakót."

még jó, hogy nem ilyen egyszerű a futball, mert ennyi erővel mi meg jobbak vagyunk a franciáknál, mert megvertük az olaszokat 3-1re, akik meg a franciákat verték meg, ráadásul csak 11esekkel. tehát a te számításaid szerint kb 4 gólt verünk a francia válogatottra.

tb 2009.09.30. 21:04:40

@popp: ja, ezt írtam én is, semmiféle időhúzás nem volt

egyébként jobban utánaszámoltam, döntetlennel 100%, hogy továbbjutunk, akkor a 3. hely tuti, azzal meg jobbak leszünk, mint a B és D csoport harmadikja

megjegyzem elég jó dolog valós esélyeket számolgatni a magyar válogatott kapcsán :) és nem úgy kezdeni, hogy "ha megverjük a portugálokat oda-vissza, akkor..."

jazs 2009.09.30. 21:06:12

@rizla:
"még jó, hogy nem ilyen egyszerű a futball, mert ennyi erővel mi meg jobbak vagyunk a franciáknál, mert megvertük az olaszokat 3-1re, akik meg a franciákat verték meg, ráadásul csak 11esekkel. tehát a te számításaid szerint kb 4 gólt verünk a francia válogatottra."
Ne csúsztass már!
1. az egyik egy világbajnoki döntő volt, a másik meg felkészülési, amit az olaszok rendszerint lexarnak.
Az olaszok formája egyébként messze nem ugyanaz volt(Pl. Canna), és nem fél hét volt a két meccs között, ja és nem Lippi volt a kapitány.

rizla 2009.09.30. 21:08:39

@jazs: "annyi biztos, hogy a dél-afrikaiak MESSZE nem voltak olyan szarok, mint mi honduras ellen, ennyi."

ha ebben egyetértesz, akkor értjük egymást.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.09.30. 21:09:21

@rizla: igen-igen, de mégis hiányzik az az ember, aki gólt rúg, anélkül, hogy odaérne a középpálya. egy csel, elrobog, beveri. az ellen maximális riszpektje mellett. futács jól tartotta a labdát, de a kapu felé keveset játszott. de jók voltak, így van...
(Ribery most húzta meg két Juve védő között, az ötös sarkánál, oszt föléemelte... ilyenekre gondolnék :))

jazs 2009.09.30. 21:10:33

@popp: sajnos én már végignéztem apám fellángolásait és kiábrándulásait.
Emlékszem az Olimpiai csapatnak is mennyire szorítottunk, meg a BL-Fradinak is, aztán mi lett belőlük. Ne felejtsük el, Lisztesék is egy hasonlóan reményteli generációnak voltak a tagjai:(
Én mindennél jobban drukkolok a magyar csapatnak, eredménytől függetlenül, de ahhoz azt akarom látni, amit az utóbbi időben a nagy válogatottnál, hogy szétfutják a belüket is és nem ismernek elveszett labdát!

jazs 2009.09.30. 21:11:13

@rizla: ezzel nem nehéz egyetérteni :)

rizla 2009.09.30. 21:12:58

@anonim222 [semleges néző]: tehát egy klasszis csatár hiányzik. oké, de honnan nem? én azért úgy láttam, hogy nincs bajuk a helyzetbekerüléssel, a jó passzokkal egyből tudtak mit kezdeni. futácsnak nem jött ki a lépés ebből a szempontból, bár a tizi előtt villantott, ott ugye helyzetbe került volna, ha nem rúgják ki a lábát.

tb 2009.09.30. 21:13:03

@tb: és most már el lehetne kezdeni taktikázni
valahogy a 2. helyet kellene megcéloznunk, akkor Venezuelával játszunk (valószínűleg), ha megnyerjük a csoportot, nagy valószínűség szerint a csehekkel, ha 3. leszünk, akkor valószínűleg a német/ghána/uruguay trióból valamelyik, esetleg USA vagy Kamerun, ha úgy alakul, de mind közül talán Venezuela tűnik a legkönnyebbnek

rizla 2009.09.30. 21:14:44

@jazs: oké, akkor görgessük tovább. TEHÁT ha honduras megver egy csapatot 3-0ra, ami egy 10es skálán 2 pontos, magyarország pedig egy csapatot 4-0ra, ami egy 10es skálán 5 pontos, akkor kinek a győzelme a meggyőzőbb?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.30. 21:26:41

Az összes honduras utáni fanyalgó bekaphatja. Akkor is megmondtam, most meg csak vigyorognom kell. Viszont félelmetes, hogy egyes kommentelők, még mindig fogást keresnek, hogy ugathassanak...

Rohadt divatfikázók!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.30. 21:32:54

Nem láttam a meccset, de ez az eredmény minden képzeletemet felülmúlja. Szép volt, srácok!

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.30. 21:47:38

@jazs: Ezeket én is átéltem, ez a magyar foci szurkoló sorsa. Nagy reménykedések és letaglózó csalódások. Na, de ez a mai meccs szép volt és nekem ennyi is elég a mosolyhoz.

Legalább egy iksz a sejkek ellen és lehet játszani felszabadultan egy nyolcaddöntőt. Hajrá gyerekek!

Ronal-d'oh! 2009.09.30. 22:25:40

Közben az arabok vezetnek Honduras ellen.

fallen 2009.09.30. 22:35:01

Szerintem Honduras gyengébb csapat, mint a mai ellenfél volt, Martinez és Rojas(?) kivételével persze, a kapusuk pedig egy vicc. Azonban azon a meccsen mi még gyengébbek voltunk, nagyképűség vagy akklimatizáció, azt nem tudom, talán mindkettő. De mintha nem is ugyanaz a csapat játszott volna ma. De szeretném végre Némethet is látni egy teljes meccsen jól játszani.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.30. 22:37:15

Jobb lenne, ha kiegyenlítene Honduras. De tudjátok mit, verjük meg az arabokat is, akkor még csoportelsőség is lehet belőle.

Bumpi 2009.09.30. 23:22:26

nahát, érdekes nem fetrengenek a hondurasiak, ha hátrányban vannak

Bumpi 2009.09.30. 23:24:31

hondurasi piros :D

Bumpi 2009.09.30. 23:27:53

az emirátusok mögött 1 ponttal jobb gólaránnyal csoportmásodikak vagyunk.

rizla 2009.09.30. 23:30:30

na jazs, most számolgass. honduras megverte magyarországot 3-0ra, magyarország megverte dél-afrikát 4-0ra, dél afrika 2-2t játszott az egyesült arab emírségekkel, az egyesült arab emírségek pedig megverték 1-0ra hondurast.

matekozd ki, ki a jobb.

Pool Sándor 2009.09.30. 23:37:14

@bklvs:
Ez meg hogy jött ki?
Hondurasnak jobb a gólkülönbsége, szerintem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.30. 23:39:28

@Pool Sándor: Nyerni kell az arabok ellen, mert négy ponttal is kieshetünk. Izgalmasan alakul mindenesetre.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.30. 23:41:46

Utána számoltam elég a döntetlen, mert akkor sem lehet olyan eredmény, hogy Dél-Afrika és Honduras is megelőzhessen minket, ha nyerünk viszont, akkor a csoportelsőség is kinézhet.

drosiii 2009.09.30. 23:42:06

@rizla: emírségek > honduras > magyarok > dél-afrika

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.09.30. 23:49:14

@popp: ennél még egy kicsit bonyolultabb, de a lényeg valóban az, hogy 4 ponttal továbbmegyünk. :)

rizla 2009.09.30. 23:53:59

meg kell verni az emírségeket, és kész. meg kell tudni csinálni, ha dél-afrikának is majdnem összejött

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.30. 23:55:35

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Ha feltesszük, hogy ikszelünk az arabokkal, akkor amott döntetlen és Hondu győzelem esetén Dél-Afrika marad mögöttünk, dél-afrikai győzelem esetén meg Honduras. Egyszerű ez! A lényeg, viszont valóban az, hogy négy ponttal nem csúszhatunk ki a négy legjobb harmadik közül.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.09.30. 23:56:10

@rizla: másrészt pedig az emírségek már továbbjutottak, remélem kimatekozza ezt náluk valaki. :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.30. 23:56:46

@rizla:

Pontosan. Nem értem, mit kell ezen számolgatni.

Nyilvánvaló, hogy a Honduras elleni meccs volt a kisiklás.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.30. 23:58:04

@rizla: A győzelem volna legjobb az viszont kétségtelen.

rizla 2009.09.30. 23:58:29

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: hogy jutottak volna tovább már 4 ponttal? ha mi megverjük őket, honduras meg dél-afrikát, akkor szépen kipottyannak.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.10.01. 00:00:00

@Csöncsön: azért a védelmünk teljesítménye nem valami megnyugtató, és a középpályásainktól is sokkal több védőmunka kell, ha továbbra is 4-4-2-t akarunk játszani.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.01. 00:01:59

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Ez valóban kedvező körülmény. Most már ők azon matekozhatnak kit lenne jó elkerülniük a nyolcaddöntőben. Amúgy ne aggódj, matematikában már akkor erősek voltak az arabok, mikor mi még az Etel-közben dekkoltunk. Sőt már korábban is.

Alapvonalszippantó Hapci Benő · http://nst.blog.hu/ 2009.10.01. 00:02:40

@rizla: 4 ponttal már biztosan harmadikak, a B és a D csoportban pedig két-két 0 pontos csapat van, tehát 4 pont elég lesz a 4 legjobb csoportharmadik közé kerülni.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.01. 00:04:33

@Alapvonalszippantó Hapci Benő: Ha viszont Simon is kiesik (ne legyen így), akkor lehet, hogy változtat a fölálláson a faxrajzoló.

Az Eurosporton már vébé összefoglalónak kéne mennie, erre vitorláznak.

nagybalázs 2009.10.01. 00:13:50

Na végre valami! Bár ezt a két meccset (a mai meg a vasárnapi) nem tudom összerakni. Szerintem is jobb csapat Honduras Dél-Afrikánál, de ezek a meccsek akkor se állnak össze.
A lényeg, hogy fel tudtak állni a vasárnapi égés után, és ez már önmagában nagy dolog, nem?

Egy pöttyet off, de az feltűnt, hogy amikor a szpíker azt mondta, hogy szépen letámadunk, akkor épp hibátlanul kiháromszögeltek minket, amikor meg arról beszélt, hogy Futács fáradhatatlanul harcol a labdákért, akkor nevezett épp a tüdejét kereste négykézláb a tizenhatos környékén?

keg 2009.10.01. 07:51:27

Hehe nem pottyannak ki, tovább jutottak. A legrosszabb esetben csoport harmadikként. Lásd: www.fifa.com/u20worldcup/news/newsid=1110799.html#brazil+czechs+uae+reach+last

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.01. 08:10:02

szeretném megkérdezni, hogy a sok károgó, aki a hondurasi meccs után már karóba húzta volna a srácokat, most szemen köpi e magát?

kroos 2009.10.01. 08:15:00

@eric: Miért?
Ettöl még Honduras elleni meccs gyalázatos volt,az azt ért negativ kritikák jogosak voltak.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.10.01. 08:34:26

@kroos: valaki elsütötte azt a poént, hogy a srácok megtették tippmixen Hondurast a meccsük előtt... hm. :))
tippmix, vagy tipmix?

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.10.01. 08:43:06

bad luck volt az a meccs semmi több, de leírtam már abba a topicba nem kezdem újra...

és a baj sosem a negatív kritikával van hanem azzal ha nincs mögötte tartalom... pl gyalázatosnak nevezni egy meccset csak mert az ellenfél 3x jó picsánrúgta a labdát nem túl építő jellegű...

kroos 2009.10.01. 08:51:22

@eric: engem azért zavart hogy több esetben egy szabad labdánál 3-4 méteres elönye volt a magyar srácoknak és rendre az ellenfél érte el elöbb a játékszert...

balu11 2009.10.01. 09:11:55

most olvastam csak a posztot, és rendkívül tetszett!!!! annyira igaz, hogy az fáj. esküszöm, néha azért szurkolok magyar csapatoknak (elsősorban válogatottaknak), hogy az ilyenek befogják... aztán mindig rájövök, hogy ez soha nem jön el, mert mindig lehet ész nélkül szarozni...

viszont a tegnapi meccs után nincsenek könnyű helyzetben, hehehe :)

szép volt, fiúk!

jazs 2009.10.01. 09:13:28

@eric: Lemosott minket Honduras, ahogy Dél-Afrika is lemosott volna minket, ha az első félidőben pontosabbak a csatáraik. Ennyi.
Xarok vagyunk, de szerencsére úgy tűnik a csoportunkban nem a legsxarabbak.
Még az is lehet, hogy egy jó edzővel jók lennénk!:)

christvhu 2009.10.01. 09:15:05

Volt egy ilyen meccsünk, meg egy olyan, jól össze zavartak minket a srácok, így most az utolsó csoportmeccs adja meg a választ a rengeteg felmerülő kérdésre. Mindenesetre ez szép munka volt, Gratula!
(Elnézve a másik meccset tényleg nehéz hová tenni a vasárnapi produkciót, mint ahogy azt is nehéz kimatekozni, amin a rizla-jazs duo oly lelkesen vívja különmeccsét)
Ja és még valami: Jelen állás szerint nem tudunk tuti második helyre játszani a csoportban, hiszen egy döntetlen esetén a másik meccs hondurasi sikere a harmadik helyet jelenti (6,5,4,1 a pontok, mi vagyunk a 4 pont/3.hely), szóval észnél kell lenni!

T.F.E. 2009.10.01. 10:31:25

Én úgy látom, hogy a magyar csoportba nagyjából egyenlő erősségű ellenfelek kerültek.
A játékosok azonban még fiatalok, nem képesek ugyanazt a formát mutatni, ezért teljesen érthető, ha egy gyenge meccset egy jobb követ és fordítva.
Teljesen a véletlenen múlik, hogy ki fog ki jobb napot, ki lövi az első gólt, amitől megnyugszik a csapat.
Dél-Afrika ellen lehetett látni, hogy legördült a kő, amikor Korcsmár berúgta, onnantól szinte már csak egy csapat volt a pályán.

Az Emirátusok ellen a távoli lövésekre kell vigyáznunk, és ugyanazt a lelkes játékot kell nyújtani, mint Dél-Afrika ellen, akkor nem lehet gond.

zsakfos 2009.10.01. 10:33:43

Megnézegettem kit kaphatunk ha továbbjutunk, hát nem lesz könnyű dolgunk,de egy kis szerencsével kaphatunk könnyebb ellenfelet is.
Ha csoportelsők leszünk: E/2 Csehország, ha kikapnak Costa Ricától akkor a közép-amerikaiakkal. Minimális eséllyel Brazília, de szerintem ők tuti megverik az auszikat.
Ha másodikok leszünk: B/2 Spanyolország vagy Venezuela. Az egymás elleni meccsen eldöntik. Az utóbbiaknak örülnék, bár megverték Nigériát ( igaz, mázlival és több mint egy félidőt emberelőnyben), úgy gondolom verhetőek.
Ha harmadikok leszünk: C1, D1
C1: még bárki lehet csoportgyőztes: GER, USA, CMR, KOR valszeg a németek vagy az amik nyerik a csoportot.
D1: Ghána vagy Uruguay na őket ne kapjuk az eddig mutatottak alapján...
Ss.: Én Costa Ricának vagy Venezuelának örülnék.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.01. 10:34:52

@jazs: Ó, de sommás! Kár , hogy méltánytalan. ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy a Bl-döntőben a Barca szar volt, ha Manchester csatárai ügyesebbek az első tíz percben, akkor simán elveszítik.

Abban, hogy az ellenfél csatárai nem voltak ügyesebbek, benne volt a magyar csapat meglehetősen magabiztos kapusa Gulácsi, aki remek napot fogott ki.

Az első tíz percben talán jobb is volt Dél-Afrika, na de a mieink is hibáztak ziccert az első félidőben. Ha meg az egész első félidőt nézzük, akkor azt kell mondani, hogy minimum partiban voltunk. Aztán a második félidő elején kaptak egy jó nagy taslit, amiből nem tudtak fölocsúdni, ekkor meg már egyértelműen mi voltunk a jobbak.

Igen savanyújóskának kell lenni ahhoz, hogy leszarozd ezt a csapatot, amely évek óta bizonyít. Honduras ellen egyébként tényleg szar volt, de tegnap meg jó.

spangol 2009.10.01. 10:37:05

@jazs: ezzel az ámokfutással fáradj már át Szöllősi blogjára, ok?

r_magpie 2009.10.01. 10:37:13

csak a második félidőt láttam, ez már nagyon tetszett! számomra az a legpozitívabb, hogy a vasárnapi hozzáállást sikerült szinte teljesen levetkőzni, most volt mentális erő, akarat, spiritusz. ezt át kellene menteni szombatra, mert az nagyon kemény lesz. Gosztonyi jó.

a hondurasi kapus azért csak kihozta magából a vereséggel felérő potyát:)

a cikk 2. pontjához azért annyiban hozzászólnék, hogy szerintem igenis van mit kritizálni és szidni a sajtó (többes harmadikban) azon részén, akik kritikátlanul, agyatlanul, szenzációhajhász módon értékelnek túl vagy alul mindent.

jazs 2009.10.01. 10:41:03

@popp: lehet, hogy "savanyújóska" vagyok, de nem szarom le, csak másképp szeretem, mint te :)
De elmondom mi kell ahhoz, hogy meggyőzzenek.
Arra leszek kíváncsi, hogy ha hasonló helyzetbe kerülnek, mint Honduras ellen, akkor képesek lesznek-e hátrányból felállni. Ha igen, akkor az már tényleg azt mutatja, hogy mentálisan sem gyengék.
De ebből a győzelemből még nem lehet erre következtetni, hisz mi rúgtuk az első gólt.
Ha pedig kiderülne, hogy mi is tipikusan az a csapat vagyunk, aki akkor nyer, ha az első gólt rúgja-amitől egyébként tartok-akkor pláne gond van Egervári gondolkozásával, mert akkor sokkal jobban kellene figyelni a védekezésünkre.

jazs 2009.10.01. 10:42:31

@spangol: De ellenséges valaki :p

szferi 2009.10.01. 10:58:51

A tegnapi olyan "afrikai" meccs volt, gyors, pattogó, helyenként fegyelmezetlen játék, tőlünk is. Ami dícséretes, hogy a vereség után egy ilyen meccset tudtak produkálni a srácok. nem kaptunk gólt, de a mi védelmünk sem volt a csúcson, az egyéni teljesítmények döntöttek. Szép volt, de átkapcsolgattam közben a brazília - csehországra, olyan védelmek ellen a tegnapi teljesítményünkkel sem lőttünk volna gólt.

A nyolc közé jutás szép eredmény lenne, ellenféltől függően van is realitása.

bhtcs 2009.10.01. 11:00:28

Egy picit zavar mindez a hangulat, ami állandóan körülveszi a magyar csapatokat. Sosem lehet objektív módon ítélkezni. Amikor lehet miért szidi valakit, nem fukarkodunk az ocsmánykodó jelzőkkel, és ha meg kijön a lépés, újra a mennybe képzeljük magunkat a csapattal együtt. Hogy aztán jó okunk legyen hatalmas csalódásunkban újra kiosztani mindenkit. Ahogy a kedves poszoló is tökéletesen látja a helyzetet.

nem tudom megállni, hogy megkérdezzem, most megint méééért van ez?

Akik látták a meccset, nem lehetnek elszállva ennyire a csapattól! A 4-0 sajnos nem hitelesen jelzi a két csapat közti különbséget, szerintem, és ebből megint gondok lehetnek.

Nem lehetetett sztem nem észrevenni hogy (3 dolog, mert az menő ;)

1) Védelem. Ez legalább szóba került itt korábban is. Az hogy látható kívülről hogy nincsenek összeszokva, még érthető. De egész ponrtosan halvány fogalmuk nincs,hoyg mit kéne csinálni. Ez valóban Egerváry sara is, de még 3-0 után is állandóan kerülgetett a rosszérzés, hogy 2 passzal simán mögénk kerülnek, egy testcsel, egy kis futás, és végünk hátul. Egy komolyabb csapat kivégez minket.

2) Sajnálom, de a védők közül a szélsőket, és főleg Présingert külön ki kell emelnem. És nem pozitív kontextusban. Ez az ember igen tehetséges, de annyira fegyelmezetelen, hoyg semmi helye ott, ahol játszik. Visszatérő jelenet, hoyg jönnek keten a feketék, kapja a srác baloldalt a labdát, és nincs ott SENKI. 3 védő vonalban (néha csak a két középső), és a negyedik helyén a büdös nagy semmi. Mint a kezdetleges Fifa-játékban, ha kiállítanak valakit a csapatból, és ott lyukas lesz a felállás, mert nem tolódnak az emberek. Döbbenet.

3) Futás. (Nem Futács) Szép, hoyg Koman cselezget, véggcipeli a labdát a fél pályán, de ez általában lószarra sem lesz elég, ha közben állandóan az a szitu, hogy az emberek állva várják a labdát. Ez abszolut kettős hiba szerintem, és modern fociba ilyesmi elő sem fordulhatna.
Ad1, akciót úgy jó építeni, akkor nehezebben kiszámítható hogy mi történik, ha mozognak az emberek (ad abszurdum, mutatják magukat :), de itt erről nem vlt szó: csakis álló ember jöhetett szóba, mint cél a passzra. Ad2. Ha már látod, hogy neked jön a labda, legalább mozdulj rá, fedezd. Ne akkor indíts mozdulatot, amikor már ott van, mert megelőznek, beér a védő és felveszi a pozíciót... úgy játszottunk a mezőnyben mint a vízilabdások, pontosan úgy. ezen a módon roppant nehéz kapu elé kerülni...

Ugyanakkor igaz az is, a másik oldalon, hogy

1) Jó a kapusunk. rengetegszer hozzák nagyon kínos helyzetben, de nem vesztette el a hidegvérét. Együtt élt a játékkal. Nagy erőssége Gulácsi szerintem a csapatnak.

2) Végre tényleg az látszik, hogy technikailag minden rendben elől. Pontrúgásban jók vagyunk, ami nem a foci legkedvesebb része, de eredményesség szempontjából nagyon fontos.

3) Az előző hármas pont ellenpárjaként szerencsére cselezésben is szorult némi képesség jópáraba, ami segít megoldaniaz 1-1es helyzeteket, a statikus játékot. De azért látni kell, hogy annyira nem vagyunk jók benne, hogy teljesen ellensúlyozni tudjuk azt, amit kis mozgás feladásával vesztünk.
------------------------
Gosztonyi, Korcsmár, Koman és Futács tetszett, persze Gulácsi mellett. Megvan a csapatban a potenciá, az látszik, de a védelmet nagyon rendbe kéne szedni, és szerintem ez a futás nélküli játék is nagyon visszaüthet. Látszik, hogy mennyire a szabadokra építünk, azok nélkül még nem érzem igazán meggyőzőnek a csapatot. És kicsit féltem őket, hogyha nem jön ki újra a lépés, akkor megint leveszik róluk a keresztvizet... :( hajrá-hajrá magyarok!

ZenZo 2009.10.01. 11:00:39

Na, szóval a lényeg röviden: a meccsből csak fertály órát láttam a céges negyedévértékelés szünetében, akkor még 0-0 volt, örülök, hogy győztünk, ennyi.

Ja, és +1: újabb jó pont AHB-nek, a narancs, tetves és dugó idézetért... ;) (fecskendezek nekik egy kis kemotoxot ebből a piros műfaszból...)

resztli 2009.10.01. 11:02:17

@jazs:
neked, tényleg, mi bajod? többnyire bármilyen meccset az nyer, aki az első gólt rúgja, hiszen annak akkor már van egy, a másiknak meg nincs.

hadd idézzek tőled:
"Xarok vagyunk, de szerencsére úgy tűnik a csoportunkban nem a legsxarabbak."
ez azért elég kevés pozitívumot tartalmazó állítás. mire alapul? arra, hogy kikaptunk a nyomorult hondurasiaktól úgy, hogy gyakorlatilag fel sem mentünk játszani. ha meg mentünk volna, jött az ellenféltől az alattomoskodás, színészkedés, fetrengés, durvaság (lsd: Németh sérülése), minden következmények nélkül, mert a bíró idióta volt. a hondurasiak tegnap is ezzel próbálkoztak egész addig, amíg 0-0 volt, néztem. de valszeg már felkészültebb bírót küldtek, mert az meg nem hagyta. örültem is neki, mert rohadtul ellenszenvesen játszó egy csapat ők igazából - így két meccsből megítélve.

mi tegnapra feljavultunk az elvárt szintre, legyőzőinkről pedig kiderült, hogy mázlis kamuzók igazából, nekem így tűnik.

neeskens 2009.10.01. 11:17:21

Előrebocsátom, nem láttam a meccset.

De szerintem ez egy nagyon szép eredmény, főleg a Hondurasi kudarc után.Szóval jár a gratuláció.

Illetve nagyon kíváncsi vagyok, hogy hullámzó marad a teljesítmény, vagy kiderül, hogy a vasárnapi meccs egy egyszeri kisiklás volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.01. 11:20:35

@jazs: És ha ad absurdum úgy nyerjük meg a vébét, hogy mindig mi lőjük az első gólt, akkor mit fogsz mondani. Talán azt, hogy: "szép, szép, de engem nem győztek meg". Szerintem a magyar foci utóbbi évtizedeit nézve irreaálisan magasra teszed a mércét. A savanyújóskából meg remélem nem az jött le, hogy sértegetni akarlak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.01. 12:25:15

@popp: "ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy a Bl-döntőben a Barca szar volt, ha Manchester csatárai ügyesebbek az első tíz percben, akkor simán elveszítik."

Na, most már, remélem, átérzed, milyen helyzetben vagyok én itt hétről hétre a Barca aktuális győzelme kapcsán...
:-)

jazs 2009.10.01. 12:33:30

@resztli:
"neked, tényleg, mi bajod? többnyire bármilyen meccset az nyer, aki az első gólt rúgja, hiszen annak akkor már van egy, a másiknak meg nincs."
@popp
Elmondom mi a "bajom", bár valójában nincs bajom, csak rossz emlékeim.Aki fel tud állni nehéz helyzetben egy bekapott gól után, annak van keresnivalója nemzetközi szinten, aki meg csak nagyon tehetséges, de mentálisan gyenge, annak lehet pár jó éve az nb1-ben.
Meg kell nézni a Barcelonat! Nem csak játékban erősek, fejben is. Tavaly hozták a Real elleni meccset, amikor a legjobban kellett, hátrányból fordítva, ott dőlt el a bajnokság.
Láttunk már tehetséges csapatokat hasonló helyzetben meginogni. A Chelsea ellen is képesek voltak a bekapott gól után tovább hajtani és menni az utolsó pillanatban, pedig alig volt remény! És ki döntötte el a meccset? Hát nem a megszeppent Xavi, hanem az az Iniesta, aki szinte függetlenül bármilyen körülménytől, mindig a maximumra törekszik és sosem adja fel. Ilyen sportembereket kéne elsősorban nevelni a focistákból is. Ahogy Vajda Attila és Gyurta Dani is nem egyszer lenyilatkozta, elsősorban fejben dől el ki nyer a mai sportban!
Ha az elmúlt 2 évtizedet vesszük, akkor talán nem vagyok vele egyedül, ha azt mondom, hogy a magyar foci legnagyobb hibája a mentális gyengeség volt. Ügyes, tehetséges fiúkból mindig akadt a magyar pályákon, de sajnos mentálisan mindig buktunk. Ezért volt olyan fájó látni, hogy az, amire középtávon építhetnénk a nemzeti csapatot szintén ebben bukott meg Honduras ellen.
Lehet, hogy csak egy kisiklás volt, de sajnos láttunk már olyan magyar generációt, aki 17-20 évesen még a korosztálya legjobbja volt, aztán 1-2 év alatt lecsúszott olyan szintre, amivel se VB-re se EB-re nem tudtunk kijutni felnőtt szinten. Igazából máig nem derült ki pontosan mi történhetett-leginkább a magyar közeget szokták emlegetni-de azt látni kell, hogy ilyen helyzetben már voltunk, itt jön majd a vízválasztó, hogy lesz-e valami ezekből a srácokból, vagy nem. Soha nem azt várom egy magyar focistától, hogy elkápráztasson, de legyen akaratos, kitartó, ne ijedjen meg senkitől! Ebből a szempontból HUSZTIT Dárdait Juhászt és Dzsudzsákot tudnám kiemelni a mostani keretből. Sanyit azért nem, mert ő már tényleg nagyon nem focista, de a lelkesedése szimpatikus ennek ellenére is.
De a kedvencem tényleg Szabi, mert ő aztán tényleg tökös.
Dzsudzsáknak mondjuk van még mit fejlődnie alázatosságból és küzdeni tudásból, de legalább a bátorságaval nincs baj, lehet belőle sportoló :)

Az ifjoncok közül Gulácsi jó kapus lehet, de korábban sem a kapus poszt volt a magyar válogatott gyenge pontja.
Komanról meg nem lehet tudni, hol akar játszani.
Ha meg a nagy válogatottban nem akar szerepelni, akkor talán itt sem kéne erőltetni.
Némethről Dárdai van nagyon rossz véleménnyel, és nem a játéktudását kritizálta, ami szintén nem sok jót sejtet.

"És ha ad absurdum úgy nyerjük meg a vébét, hogy mindig mi lőjük az első gólt, akkor mit fogsz mondani. Talán azt, hogy: "szép, szép, de engem nem győztek meg". Szerintem a magyar foci utóbbi évtizedeit nézve irreaálisan magasra teszed a mércét."

Ha megnyerjük a VB-t-nem fogjuk-akkor én leszek a legboldogabb, de akkor is csak azt fogom mondani, a földön kell maradni. Azért itt még nem kész csapatokat látunk, nagyon sok együttes még közelebb áll a lelkes amatőrök szintjéhez, mint a nemzetközileg elismert bajnokságok színvonalához.Emiatt egy-egy meccsen nagy szerepe lehet a szerencsének is. Egy tornagyőzelem még nem garantál semmit a jövőre nézve!

tb 2009.10.01. 13:03:36

@zsakfos : ezért mondtam, hogy másodiknak kell lennünk, meg kell verni EAE-t és abban bízni, hogy Honduras is megveri Dél-Afrikát, lehetőleg nem kisebb különbséggel, mint mi nyerünk, ez lenne a legjobb
Venezuela szerintem verhető, a többi is persze, de az nehezebben

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.01. 13:37:03

@jazs: Lehet ám a pillanatnak is örülni, most éppen a tegnapi 4-0-nak. Még akkor is, ha én sem vagy atekintetben optimista, hogy ez a generáció majd megváltja a magyar focit. Mindig fuircsán nézek arra Milan szurkolóra, aki azt mondja, hogy nem kellett volna megnyerni a 2007-es Bl-t, mert az is hozzájárult a mostani állapothoz.

Olyan tehetséggel meg, mint Vajdáé meg Gyurtáé, könnyú azt mondani, hogy fejben dől el, de nemzetközi fociviszonylatban kábé Détári és Törőcsik öta nincs hozzájuk fogható tehetségünk.

balu11 2009.10.01. 13:42:49

@balu11: @jazs: húúú, elhamarkodottan örültem...

jazs 2009.10.01. 14:26:16

@popp: Akár Gerából is lehetett volna klasszis, ha drogozással telik a fiatalkora, de pl Lisztes se volt egy ügyetlen gyerek, de nála is hiányzott a mentalitás.
Gyurta tényleg nagyon tehetséges, de pl alacsony, és mégis tudott nyerni, ja és csúcsdöntés nélkül nyert.
Ha a másik srác-sajna nem tudom a nevét-megússza azt az időt, amit az előfutamokban, akkor Dani csak második.
Igazából minden Dani ellen szólt a döntőben, sokáig tökutolsó volt úgy is, hogy saját maga legjobb első részidejeit produkálta.
De ő csak annyit tudott ott bent, hogy utolsó, és mégis megpróbálkozott a szokásosnál is gyilkosabb hajrájával, és meg is nyerte. A VB előtt többször kiemelte, hogy Vajda mit mondott neki a mentális felkészítésről, és sokszor utalt rá, hogy nem érdekli kié a csúcs, ő nem turistának megy, és fejben még sosem érezte olyan erősnek magát.

jazs 2009.10.01. 14:27:15

@jazs
Elírtam valamit:

Akár Gerából is lehetett volna klasszis, ha NEM drogozással telik a fiatalkora, de pl Lisztes se volt egy ügyetlen gyerek, de nála is hiányzott a mentalitás.

jazs 2009.10.01. 14:39:23

@popp: Ja, és aki a "savanyújóskát" sértésnek veszi szurkolói körökben, azt én küldöm az anyjába :)
Amúgy lehet, hogy kicsit szigorú vagyok a srácokhoz, de szerintem ők már nem kölykök, hanem fiatal, de felnőtt emberek, és szeretek mindig előre tekinteni, hogy a jövőre nézve várható-e valami javulás a felnőtt válogatottnál.
Persze már annak is kell örülni, ha nincs visszaesés.
Szép volt a tegnapi győzelem, ha eddig nem tettem volna, most elismerem, de majd akkor fogok igazán ujjongani-akár vesztes meccs után is-ha azt látom, hogy olyan helyzetben nem törnek meg, mint Honduras első gólja utáni, és amikor már alig van remény is futnak, ütköznek, hajtanak, nem adják meg magukat senkinek!
Csak ennyit várok, még győzelmet se, de ezt igen :)

medco 2009.10.01. 15:38:00

Végre egy jó meccs! Harcosan és támadó szellemben játszottunk. Miért nem lehet máskor is? Remélem, megverjük az emíreket is, és akkor mehetünk tovább. Hajrá

KeRTi · http://blog.gardenee.net 2009.10.02. 09:00:24

üdvözlöm a szerzőt, pontosan azon a véleményen vagyok mint ő. teljesen "felháborodtam" a hondurastól szenvedett vereség utáni - tipikusan magyar - reakciókon, csak én amatőr írói képességeim miatt képtelen voltam háttérbe helyezni dühömet, és ésszel reagálni a szidalmakra. köszönöm!

montipájton 2009.10.02. 12:03:44

Hm, Bede mai cikkét a FizEdu-ban olvastátok már ifjaink arcberendezéséről? ))

jazs 2009.10.02. 13:03:59

@montipájton: Nekem nem tetszik az a cikk, legalább annyi hülyeség van benne, mint nem hülyeség.
Részletekre nem térnék ki.

Az NST nem tervezi egy olyan cikk megjelentetését, ami a különböző zónák országainak kvalifikációs lehetőségeiről ír. Én pl. mindig rácsodálkozom, hogy mennyivel nehezebb dolga van egy európai csapatnak kijutni VB-re, mint más zónákból lenne.
De lehet, hogy csak én látom így, és tök jól van kitalálva a rendszer, nem is nagyon olvastam nagy futballnemzeteket tiltakozni a jelenlegi helyzet ellen, de nekem akkor is az a véleményem, hogy nem igazságos.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.02. 13:18:38

@jazs: ez soha nem is lehet igazságos. de még ötlet szintjén is fura lenne, ha nem területi alapon kellene csoportokba sorolni csapatokat.

pláne, h ahonnan nehezebb kijutni, onnan általában annyival többen is jutnak ki.

jazs 2009.10.02. 14:00:30

@mocsing: Én nem azt mondom, hogy ne területi alapon, hanem, hogy bizonyos zónákból túl sokan, máshonnan túl kevesen jutnak tovább.
PL.
CONCACAF-ZÓNA

Costa Rica
Honduras
USA
Mexikó
Salvador
Trinidad és Tobago
Ez 6 csapat, ebből 3 továbbjut, 1 pótselejtezőt játszik.
Európában ez úgy néz ki, hogy 1 jut tovább, és a második valszeg selejtezőt játszik.
Ez így rohadt fura nekem, de lehet, hogy csak én gondolom, hogy Honduras, Trinidad és Tobago, Salvador, Costa Rica négyes-függetlenül, hogy a saját csoportjukban hogy megy nekik most- a legtöbb európai csoportban nem tudná megszerezni a 2 helyet sem, de még USA és Mexikó sem. Nekem még az is kicsit túlzásnak tűnne, ha csak két továbbjutójuk lenne.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.02. 14:52:39

@jazs: Azért a Concacaf zónában sem csak ez a hat csapat játszik, az egy három körös selejtező folyamat, amelynek döntőköréből hiányzik például az1998-as résztvevő Jamaica. www.nemzetisport.hu/labdarugo_vb_2010/vb-adatbank-5-zona-eszak-es-kozep-amerika-271559

Szerintem az USA-nak és Mexikónak Európából is lenne esélye, ahogy a vébéken is elszokták kapni a gyengébb európai csapatokat.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.02. 16:51:49

@jazs: jó, de ez innen demagógia, mivel Szlovákia se biztos, h kijutna a dél-amerikaiaktól, mégis valószínűleg csoportelső lesz Európában.

jazs 2009.10.02. 18:18:15

Jó, lehet, hogy csak én gondolom így, egy posztot szerintem megérne, érdekelne az NST szerzők véleménye is.

montipájton 2009.10.02. 19:34:20

@popp: Melelsleg épp a Honvéd-Vasast nézem, és azon gondolkodom, Bajner (az ki?) gólörömét nézve, vajh' mikor lesz olyan, hogy egy fiatal magyar futballista önfeledt gólöröme nem a "baszd", "meg" ,"kurva", "isten", és "faszát" szavakból fog állni...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.02. 20:19:37

@montipájton: Az semmi,olyan jó volt hallani kedden a PMFC-ZTE kupameccsen,amikor egy-egy labdát nem sikerült elérni,akkor "a gecibe!"
Vagy mikor valamelyik zetést felrúgta egy pécsi,azt hallani hogy "óóó,bazdmeg!" Mindez persze semmi egy igazi férfias nyögéshez,amit az egyik zetés esés közben produkált,kapta is egy félidőn át a magáét a drukkerektől. :)
Ha az ember kimegy egy magyar bajnoki meccsre,esetleg kupatalálkozóra,mint ez volt,megvan az az élménye,ami külföldön soha nem lenne meg:hallja szinte minden szavát a játékosoknak,hát nem ez az igazi kapcsolat? :D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.02. 20:37:01

Nagyon jó ez a német U20-as csapat,persze nagy általánosságban melyik világversenyen nem jó a német válogatott,pláne ha ifjúsági,de ez a két 3-0,ha nem tévedek,remek volt.

kukonyalori 2009.10.03. 11:32:07

Na végeztem egy gyors fejszámolást. A már végzett csoprtokat figyeelmbe véve. Van egy 1 pontos harmadik (ez kihúzva) és van egy 3 pontos -3-mal. Tehát, ha Honduras nem kap ki mi benylhatunk akár 3-mal is (erre gondoni se akarok. Az x viszont mindenképp elég.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.10.04. 21:49:22

@montipájton: Szerintem te, spori meg Szöllősi is túlreagáljátok a káromkodás témát. Kissé álszent dolognak tartom, hogy ezen pörögtök. Szerintem a korábbi generációk is káromkodtak szép nagyokat, ez most azért tűnik fel, mert a fiatalok vébéjén minden behallatszik a zajmikorfonba.
süti beállítások módosítása