Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Jornada 5 - Szakadék és szakítás

2009.09.26. 18:07 Garcia bőrmester

Szeptember huszonhatodik napja van, szombat. Remek nyári idő, enyhe másnaposság, minden a megszokott rend szerint zajlik. A hétvége felfűzhető a foci-szórakozás-meccsnézés-szórakozás-pihenés fonalra, és mivel egyenként mindegyik egy gyöngyszem, igazán csinos láncot alkotnak. Azok a személyek, akiknek helye van az ember életében, ilyenkor hétvégén felbukkannak, segítenek átlendülni a nehezebb pillanatokon, feledtetik a munkával gyötört hétköznapokat. Akiknek semmi keresnivalója körülöttünk, - ki előbb, ki utóbb – pediglen eltűnnek. Minden viszony elvárások, kompromisszumok, bizonytalanságok, meggyőződések szövevényes hálója. Szavak és tettek támasztják alá vagy éppen cáfolják meg egymást. Körülbelül egy hónapja ezen a helyen arról is szó esett, hogy egy kapcsolat első hónapja határozza meg a kapcsolat további létét.
Tovább előtt eláruljuk, hogy véleményünk szerint egy kapcsolat véget ér a hétvégén, a szakadék pedig tovább nő az első osztály két csapata és a többie között. Lesz még némi beharangozás a ma és holnap megrendezendő jelenetekről, mérkőzésekről, illetve tippelés az ötödik forduló eredményeire.

Semmi sem indokolja, hogy Abel Resino kétmeccsnyi türelmet kapjon még, az egyébként híresen edzőpárti Atlético vezetéstől. Az Almeriát egyszerűen nem lehet nem megverni hazai pályán. A valenciai vendégjáték pedig annak ellenére sem kecsegtet semmi jóval, hogy ha van még egy csapat jelenleg, ahol igazán önfeledt a hangulat az pont a Valencia. A hétközi fordulóban a Getafe egyszerűen jobban és lendületesebben játszott, Pedro León pedig nem akármilyen szabadrúgást akasztott jobbösszekötő oldaláról a jobb felsőbe. Egy pár évvel ezelőtt Real Madrid BL-meccsen Beckham rúgott egy hasonlót, amire Egervári Sándor stúdióbeli szakértő meg is jegyezte, hogy hát igen Beckhamen kívül még egy embertől látott ilyet, hogy ballábas szögből jobbal visszarúgja a felsőbe, az pedig Bognár Gyuri volt még az MTK-ban. Egervári mesternek üzenjük, hogy most már van még egy ilyen ember Pedro León személyében. A Valencia gólja is pazar volt egyébként, aki még nem látta, annak érdemes megnézni. Szóval szerintünk hazai győzelem várható, és nem kell varázsgömb ahhoz sem, hogy az első idei szakítást is előre jelezzük. Világmegváltó szerelemnek nem neveznénk, így a búcsú sem fog fájni, várjuk a következőt, ami ennél csak jobb lehet.

A listát jelenleg a Real Madrid vezeti jobb gólkülönbségének köszönhetően. Szerdán ismét láttunk egy olyan meccset, ami után hiányérzettel álltunk fel a karosszékből. A királyi gárda semmivel sem játszott jobban, mint hamar emberhátrányba kerülő ellenfele. C.Ronaldo ötödik gólja látványos volt, fasza egyéni megoldás, amit viszont utána mutatott C., az kritikán aluli volt. A passzai nem jöttek be, és a szó szoros értelmében vett csapatjátékhoz való viszonyulását hűen bemutatta, amikor Kaká futás közben mutatta neki, hogy szélső pozícióból, melyik résbe kellene belépnie, hogy be tudja indítani. Sebaj, hátha Pellegrini is képes arra, hogy a csapat szempontjából hasznosabb játékost „neveljen” a portugálból. Guti és Gago saját magukhoz képest jó teljesítményt nyújtottak, a védelemből pedig különösen Albiol emelkedett ki. Tudjuk, hogy ez jobb formában lévő csapatok ellen kevés lesz, de főleg az első két játékos esetében illik megemlíteni a viszonylagos jó teljesítményt, ha már állandóan lehúzzuk őket.
A Villarrealon nem az látszott, hogy kevesebben vannak, hanem az, hogy ötletszegény a támadójátékuk. Klasszikusan rossz formát feltételez, amikor a játékosok, Rossival az élen állandóan rossz megoldást választanak a támadóharmadban. Lövés helyett még egy csel, rossz ütemű kiugratások. Lehetséges, hogy egy győzelem nagyot lendítene Valverde csapatán, mert láthatóan a most már sürgető győzni akarás is rányomja bélyegét a játékukra.
Szombaton a Madrid – Kakával a kispadon -, természetesen könnyedén húzza be a három pontot a Tenerife ellen, míg a Villarreal a nehezen kiszámítható Depor otthonába látogat, ahol folytatódni fog vesszőfutása és az ötödik játéknapot követően is nyeretlen marad.

A Barcelonának sem akadt ellenfele a hétközi fordulóban. A hazaiakat nem ragadta el a santanderi hév, helyette inkább egér-macska játékot erőltettek rá Ibráékra. A Barcelona jelenlegi állapotában egyszerűen képtelen kikapni a középmezőny csapataitól. A katalán gárda szombaton a Málaga ellen szakítja meg lassan három napja húzódó nyeretlenségét, annak ellenére, hogy a magyarszomorító a kispadon kezd és a Messi, Henry, Pedro támadótrió rohamoz kezdetben. A spanyol sajtónak egyszerű dolga volt a héten, mert a Barcelona játékát méltató, unásig ismételt frázisok helyett foglalkozhattak egy kicsit Laporta politikai szerepvállalásával és a kémkedési ügyként bevezetett, de a Barcelona elöljárói által csak „security audit”-ként emlegetett botrányszagú üggyel, melyben a klub egy ügynökséget bízott meg azzal, hogy négy saját alelnökéről gyűjtsön információkat, a jövőre esedékes elnökválasztással kapcsolatos tervei miatt. Ez bennünket nem érdekel, a mélybulvár média asztala, hogy ilyen ügyeken csámcsogjon, mi egyelőre azt szeretnénk látni, hogy melyik csapat talál ki bármi olyat, amivel megzavarhatja a blaugrana egész éves sziesztáját. Nem a Málaga lesz, annyit még segítünk.

A spanyol másodosztály rangadója lehet a Bilbao-Sevilla mérkőzés, ami a tavalyi kupaelődöntő visszavágója. Tavasszal a Bilbao megakadályozta, hogy a Sevilla döntőbe kerüljön és most is kinéz egy hazai siker. Az előzetes hírek szerint újra összeáll a Fabiano-Kanouté csatárkettős, viszont kimarad Adriano és Perotti. Ők ketten a hétközi Mallorca elleni meccsen csapatuk legjobbjai voltak, ma ennek ellenére nem kapnak lehetőséget. A baszkok ugyan kellemetlen vereséget szenvedtek Tenerifén, de hazai pályán, szokásukhoz híven mindent meg fognak tenni, hogy térdre kényszerítsék az ellenfelet. A két 9 pontos csapat csatájában hazai győzelmet tippelünk.

Tippjeink az 5. forduló mérkőzéseire

Real Madrid-Tenerife 5-0
Bilbao-Sevilla 3-2
Valencia-Atlético Madrid 3-1
Málaga-Barcelona 0-2
Espanyol-Xerez 2-0
Depor-Villarreal 0-0
Mallorca-Valladolid 1-0
Osasuna-Sporting 2-1
Zaragoza-Getafe 1-1
Almería-Racing 1-1
 

280 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr251409010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2009.10.05. 00:18:34

@halareaal: "messze van még, és? ne mond h ez meglep, kell idő a csapatnak."

ki mondta, hogy meglep? inkább csak idegesít, hogy a sevillán kívül eddig senki sem tudott élni ezzel. hogy ennyivel gyérebb a madrid csapatszinten, mint a barca, mégis fossák a gólokat. tavaly is tartották a lépést szar játékkal, pedig kevesebb jó játékosuk volt. érthető, ha nem vagyok boldog ettől, nem?

gotanfun 2009.10.05. 04:21:32

Nekem az tetszik, hogy majdnem mindenki (!) a balerína hiányára fogja a vereséget, miközben a csapatom két rögtönzött középső védővel (Drago + Konko) hozta le a meccset. De még milyen meccset!!! :DDD

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.05. 08:00:29

@gotanfun: rendesen deja vu érzésem volt tegnap, Raúl, Guti, Higuain, van der Vaart (becserélése az ősz poénja)... A végén már hiányoltam Gagot is. Pellegrini most legalább érezheti, hogy attól nem tanulnak meg focizni, nem lesznek gyorsabbak vagy stabilabbak ezek a játékosok, hogy Kaká szaladgál mellettük. A rotációval eddig sem értettem egyet, mert amíg nincs csapata, addig minek. Nem szükséges a régi srácoknak minden második meccsen játszania csak azért, mert belefér és Pellegrini mindenkit boldoggá akar tenni. Továbbra is azt gondolom, hogy minél kevesebben játszanak a tavalyi keret játékosai, annál jobb lesz a Madridnak.

Budlofsky 2009.10.05. 08:31:52

Az MD címlapján jót nevettem ma reggel: GalactiK.O.

Egyébként jól láttam, hogy van der Vaart már a pályán rohangált, amikor Granerot becserélték?
Ha a holland is megelőzi a rangsorban, akkor nincs nagy jövője a gyereknek.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 10:09:34

@korxi:

Ez a rendes sorsa a spanyol posztoknak. :-D

Nagyon jó meccs volt, a Sevilla tényleg klassziscsapat. Hogy mennyire fölnőttek a feladathoz, amit a szupergaláktikó Madrid legyőzése jelent, azt jelzi, hogy miután a Real a játék képe alapján eléggé érdemtelenül egyenlített, ugyanúgy mentek tovább előre, nem zuhantak össze lelkileg. (Mint tavasszal.)

Igazi spanyol rangadó volt, az ilyenekért szeretjük ezt a bajnokságot.

Tika_ 2009.10.05. 10:33:51

köszi a Sevillának, és vannak ilyen nyögvenyelős győzelmek is, erről nagyjából ennyit érdemes mondani.
Barca részről még annyi, hogy Pedro be akarja játszani magát a kezdőbe (q meglepő..), és jó úton is halad.
(ahogy a madridi játékosok egymással ordibáltak, azon olyan jót röhögtem, mint a Róma-Nápoly meccs indulatain)

@kroos: hát q nem. Pont, hogy az a nagycsapatok jellemzője, hogy ha sz*rul játszanak, akkor is behúzzák - lásd tavaly az MU. Úh én meg pont ennem örültem a Barca kapcsán. @nasteey:vel tökre egyetértek.
Naív és irreális elvárás, hogy egy csapat egyfolytában gálázzon...

@pancho_sanza: ja, tiszta hulladékok ezek a hollandok, Sneijder is milyen góllal nyerte már meg a 93. percben az Internek - megyek is megnézem az olasz posztban mit írnak róla (a Juve is kikapott, lesz ott nagy verbál gyilkolás :D)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 10:45:45

@Tika_: "Pont, hogy az a nagycsapatok jellemzője, hogy ha sz*rul játszanak, akkor is behúzzák - lásd tavaly az MU."

Szó szerint. De pontosan tudom, hogy ez ellendrukkerként mennyire kifejezhetetlenül idegesítő.
:-)

zsakfos 2009.10.05. 11:03:50

@pancho_sanza:
Az ősz poénja az volt mikor Kaka labda nélkül fölbukott egy fűcsomóban...
Egyébként meg, van der Vaartnak volt egy olyan mélységi passza amit csak be kellett volna rúgni és amit se Kakától, se Gutitól nem láttam egész meccsen.
"Továbbra is azt gondolom, hogy minél kevesebben játszanak a tavalyi keret játékosai, annál jobb lesz a Madridnak. "
Tegnap az új igazolások közül Kaka, Benzema, Xabi Alonso és Albiol játszott ( Granero 10percét ne számítsuk ide). Ebből az első három ( Raullal és Marcelóval együtt) a csapat leggyengébb produkcióit nyújtották. Miről is beszélünk?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 11:06:17

@zsakfos :

Na ja. Bennem (aki a Sevillának drukkoltam) kifejezett szorongás keletkezett, amikor Benzema helyére beállt Higyany...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 11:07:02

Higany. És nem volt a kommentemben semmi irónia, mielőtt valaki félreértené.

montipájton 2009.10.05. 11:19:22

És vajon a tegnapelőtt látott Barca mit játszott volna ezzel a Sevillával idegenben...?

Költői kérdés volt. A katalánok ugyanúgy fosok voltak ebben a fordulóban, csak nekik egy szintén fos csapat jött szembe, nem a Sevilla. Ettől még senkit sem kell temetni.

A Realnál meg sok még a munka, ez is tiszta sor, de én is azt mondom, minél kevesebb kell a tavalyi sértődött emberkék közül. Nem mintha Benzema eddig sokkal többet mutatott volna Higanynál, de utóbbi se mutat semmit idén, úgyhogy nem mindegy?

nasteey 2009.10.05. 11:22:16

@gotanfun: Pedig én is azt mondanám, hogy Ronaldoval legalább az x meglett volna. Megy előre, kb. 10-szer kapura lő meccsenkét, amiből 1-2 általában be is akad. Amíg ilyen tré ez a Real, addig nagyon jól jön az ilyen semmiből is mindig gólt lövő ember.

Tika_ 2009.10.05. 11:54:23

@montipájton: valaki nemrég idézett egy játékosi nyilatkozatat, hogy nehéz úgy felpörögni, ha az ember tudja, hogy sokkal jobb, mint az ellenfele. Én szombaton nagyon ezt éreztem a Barcán. Tavaly Guardiola pont ebben volt nagy: valamelyik posztba szerepelt is, hogy a csapat minden meccsre úgy készült, mint ha BL-döntő lett volna.
Tehát, kérlek, ne légy demagóg.
(OFF egyébként tegnap néztem meg a Brian életét :D ON)

Valamit q nem értek!! 3 éve azért lett bajnok a Real, mert azonos pontja volt a Barcával, és ugyan gólkülönbsége rosszabb volt, de egymás elleni eredmények nekik kedveztek.
Most meg Real vezet a Sevilla előtt, pedig egymás elleni eredmény Sevillának jobb, Realnak csak a gólkülönbsége jobb.
Ha összeesküvés-elméleteket akarnék gyártani: ez egy olyan szabály, ami mindig annak megfelelően alakul, hogy jobb a Realnak? :)))

T.F.E. 2009.10.05. 12:06:57

Igen, C. Ronaldo képes lett volna arra a teljesítményre, amire Jesus Navasa másik oldalon, de a gyenge napot kifogó emberek mellett Pellegrini hibája a vereség.
Egyrészt, Manolo Jimenez a mumusa, akivel szemben csak kudarcok érik, másrészt Raúl helyett Granerot kellett volna a kezdőbe jelölni. Raúl az olimpia népszerűsítésével volt elfoglalva, nem edzett, Granero viszont legalább védekezett volna.
Sajnos, túl sok "művész" volt egyszerre a középpályán és elöl (Raúl, Benzema, Kaká, Guti), akik nem támadtak le, csak sétálgattak.
Másrészt, talán érdemes lett volna behozni Drenthét Marcelo helyére.
A Sevilla túl jó csapat ahhoz, hogy ennyi hibát ne használjon ki.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 12:07:14

@Tika_:

A szabály most is ugyanaz. Vagyis jelenleg a Sevilla a második.
:-)

T.F.E. 2009.10.05. 12:09:40

Tika:
Nincs összesküvés.
Nézd vissza a 3 évvel ezelőtti bajnoki táblázatot, egészen a végéig a gólarány rangsorol, csak amikor minden lezárult, akkor lép életbe az egymás elleni mérkőzés szabály.
Egyébként a Real Madrid-Sevilla meccsig nem is lehetne eldönteni, mi lesz végül az egymás elleni eredmény, a kettő ugyanis együtt számít.

sporttárs 2009.10.05. 12:13:37

@rizla: Ez így van nagyjából.
Marcelót először még Capello basztatta a rendszeres védekezésbeli hülyeségei miatt, látszik, nem csak az olasz rigorózussága volt benne. Pont olyan a Real, mint galaktikuséknál szokott, Casillas nélkül még nagyobb gáz lenne. Pedig idén védőket és védekező középpályást is igazoltak.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.05. 12:19:29

@Tika_: év közben mindig a gólkülönbség rangsorol, csak amikor minden párharc le van játszva, akkor szokták az egymás elleni eredményt figyelembe venni. Gondolom emlékszel, amikor tavalyelőtt rendszeresen három-négy kiesés ellen harcoló csapat állt ugyanannyi ponttal, és mondjuk még az utolsó fordulóban volt még Recre-Osasuna vagy Valladolid-Getafe (vagy valami ilyesmi). Vicces lett volna egymás elleni eredményeket számolni három csapat között mikor azt sem lehetett tudni, hogy végül kinek és kivel lesz egyenlő pontszáma. Szóval a szabályon nem változtatnak, csak az egyszerű futballszurkolónak túl bonyolult;)

Azazello007 2009.10.05. 13:26:38

A Real középpályáján zsenik játszanak, csupán annyi velük a gond, hogy egyikül sem labdaszerző; úgy rohannak át rajtuk, ahogy akarnak. Elférne náluk valami könyörtelen igavonó, aki büntet...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 14:36:04

@Azazello007:

Ez csak a tegnapi meccsre igaz. Hiányzott Lassana Diarra.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.05. 14:42:34

@Csöncsön: azért azt tudod, hogy gyakorlatilag beismerted, hogy ez a Sevilla sokkal közelebb áll az Espanyolhoz, Valladolidhoz és a Malagához, mint mondjuk a Liverpoolhoz?

rizla 2009.10.05. 14:58:12

@montipájton: "A katalánok ugyanúgy fosok voltak ebben a fordulóban, csak nekik egy szintén fos csapat jött szembe, nem a Sevilla."

a polkorrektség nevében ne beszéljünk hülyeségeket, oké?
az almeriának nem volt helyzete. a barcának volt vagy 5. visszaállni a vezetés tudatában egy kiscsapat ellen ne legyen ugyanaz, mint egy rangadón szita védelemmel tessék-lássék futballozni

rizla 2009.10.05. 14:59:27

@montipájton: egyébként tavaly a sevilla ugyanígy játszott a barcelona ellen otthon, brutál tempót diktáltak, kapufát is lőttek, aztán jött eto'o.

rizla 2009.10.05. 15:10:53

@Azazello007: van két diarrájuk is, állítólag a lassanát pótló jól is játszott. van egy xabi alonsojuk, aki a világ legjobb védekező középpályásai között van, még ha nem is az a pitbull-típus, amit te felvázolsz.
szerintem egyelőre pellegrini a hunyó, roppant esetlegesen játszik a madrid általában, és nem csak a sevilla ellen, hanem eddig majdnem az összes meccsen, nem igazán van játékuk. mondjuk eléggé kicsesztek vele azzal, hogy nincs szélső a csapatban ronaldot kivéve.

Mr.AT 2009.10.05. 15:20:22

@rizla: A "visszaállni a vezetés tudatában" mentalitásért általában mi, olasz foci-fanek vagyunk ekézve, Spanyolország állítólag a szenvedélyes, romantikus, s legfőképp megalkuvás nélküli támadófoci országa. :-)

Neil Blender 2009.10.05. 15:28:48

Szerintem semmi gond nincs ezzel a sevillai buktaval. Ahogy mondani szokas benne van a pakliban. Nem ugy muzsikal(t) a madrid mar meccsek ota mint kene, egyelore en sem latom hogy mit akar jatszatni Pellegrini. Ez a csapat van olyan eros hogy egy egy ember hianyat nem feltetlenul kell megereznie. Jo Ronaldo minden csapatbol hianyozna de Lass pl. ha nehezen is de azert potolhato.

Most jott ki az amit a foldon 2 labbal jaro madrid drukkerek mondtak: Eddig az evek soran volt egy csapat ami nem zsenikbol es sztarokbol allt tulnyomo resben. Akkor hianyzott egy zseni aki egy villanassal eldonti a meccseket. Most van sok zseni ellenben meg nincs csapat.

Szerintem belefer az hogy a madrid Sevillaban kikap, hosszu meg a szezon es ha Pellenek van egy kis esze nem is a PD-re koncentral elsosorban... Mas kerdes hogy a BL-ben ennel csak nehezebb lesz.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.05. 15:37:14

@Csöncsön: Tapasztalataim szerint Higuaín hatékonysága erősen fordított arányban áll az ellenfelek védelmének szervezettségével. Higauín gyakorlatilag értékelhetetlen teljesítményt nyújtott például a Liverpool vagy a Juventus ellen,miközben a kisebb spanyol csapatokat kitömte. Az, hogy a Sevillából azt nézted, ki hogy Higuaín egyedüli becserélése veszélyes lehet rájuk nézve, elég rosszt fényt vet rájuk. Pontosabban azt feltételezed, hogy az argentin mellettük meg tudja csinálni, amire például Skrtel mellett gondolni sem mer.

Szakmailag majdnem védhetetlen a Benzema-Higuaín csere. Pontosabban azt feltételezi, hogy Benzema rosszul helyezkedett, nem futott eleget vagy elég gyorsan, vagy nem cselezett ki három védőt egymás után és ezek valamelyikében Higuaín egyedül lényeges előrelépést tud produkálni. Nyilván érezte Pellegrini, hogy változtatni kell és lépett valamit, de azért megkérdezném tőle, hogy pontosan miért Benzema jött le? Ha erre akármilyen elfogadható választ tud adni, akkor a válasz pontos ismerete nélkül is simán megkérdezhető, hogy akkor miért is kezdett Benzema?

Kell a pofon, sőt még nem ártana egy pár, mert azután lehet drasztikusan lecsökkenteni egyes játékosok pályán töltött perceit.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 15:43:38

@pancho_sanza:

Higany lőtt már gólt a BL-győztes Barca ellen is. Hogy a Liverpoolnak meg a Juvének pont nem... miért, Benzema lőtt volna? Higany sokkal dinamikusabb, az olyan ide-oda szaladós meccseken, amilyen a tegnapi volt, sokkal veszélyesebb lehet, mint a statikusabb Benzema. A Real a legvégén egy ilyen elrohanás után Ramos révén majdnem egyenlített is...

rizla 2009.10.05. 15:54:13

@pancho_sanza: benzema nulla volt, a labdát nem bírta eltalálni ziccerben. higuainnal megélénkült a támadójáték, ez vitathatatlan.

rizla 2009.10.05. 15:56:37

kaká amúgy mintha komolyan lassult volna az elmúlt két évben, sehol nem látom a játékában azt a dinamizmust, amivel aranylabdát nyert. ettől még persze lehet jó irányító (a legutóbbi teljesítményénél jobb mindenképp)

Tika_ 2009.10.05. 16:07:41

@pancho_sanza: azért ez bravúros logikai ív volt ;)

Egyébként tud valaki Higanynál _ellenszevesebb arcú_ focistát? - Van Persien és P Ronaldón kívül.
Hangsúlyozom, viselkedés most nem számít, csak megjelenés. Aktív és ismert játékosok.
köszönöm

rizla 2009.10.05. 16:11:16

@Tika_: mi a baj higany arcával? bede szerint kétféle argentin ábrázat létezik, a rablógyilkos haramia, és az angyali tekintetű, higuain szerintem az utóbbi.

Mr.AT 2009.10.05. 16:22:05

@Tika_: Hát, pl. Rooney tipikusan kocsmatöltelék undorító ír bányászfejéhez képest, amiből az értelem és a homo sapiens alapvonásainak még az írmagja (ír-magja, érted) is hiányzik, Higuaín egyenesen egy sármőr. :-)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.05. 16:23:29

@Csöncsön: Az már a Barca kritikája, hogy Higauín ellenük gólt tudott lőni. Egyébként az egy olyan gól volt, amelyben pont kijött Higauínból minden, amit említesz. Dinamikusan mozgott az ide-oda szaladós meccsen, jól passzolt, felpörgette az összjátékot. Semmit nem kérek, csak osztályozd le Higauín éves teljesítményeit mondjuk így:
Juventus odavágó 9/10
Juventus visszavágó 8/10
Malaga hazai 6/10
Espanyol hazai5/10
Liverpool odavágó 8/10
Liverpool visszavágó 9/10

Nézd meg a tavalyi statisztikáit és mondjuk vedd ki azokat a gólokat, amelyeket nem a spanyol első hat csapat ellen vagy a BL-ben lőtt. Engem nem érdekelne, ha Raúl helyett mindig ő játszana és sok gólt lőne, de ne az alapján kelljen már megítélni, hogy mekkora játékos lesz majd egyszer belőle, hanem az alapján, amit eddig letett az asztalra.

Benzema egy francia bajnok játékosaként már lőtt egy csomó gólt a Bl-ben, miközben Higuaín talán még be sem talált a "spanyol bajnokcsapat" játékosaként.

Ahogy Quentin mondta volt: Benzema labdavivő csatár. Higuaín belefejelem a kapuba a ziccert, majd a kipattanót a kapusba lövöm, majd az újabb kipattanót bepréselem mákkal típusú csatár.

@rizla: pontosan mitől élénkült meg a támadójáték? Higuaín 6-szor ért labdába. Ha ezektől megélénkült a támadójáték, akkor biztos tudsz mondani egyet-kettőt, amelyre illene emlékeznem...

rizla 2009.10.05. 16:27:29

@pancho_sanza: mondjuk kiharcolt egy szögletet. ez máris több, mint amit benzema csinált. kit érdekelnek higuain eddigi statisztikái? ezen a meccsen benzema semmit sem ért, jogos volt a cseréje. még akkor is, ha higany nem volt sokkal jobb nála. kit kellett volna behozni helyette, mégis?

gotanfun 2009.10.05. 16:30:04

@nasteey: Volt a pályán egy Xabi Alonso, akit én speciel többre tartok mint Ronaldot. Szerencsére nem ment neki a játék. Lövései megvoltak, de nem volt bennük semmi elképzelés. Pedig két alapvédőnk hiányzott (Escudé és Squillaci) amihez dukált, hogy a gólt a szokásos pontrúgásból kaptuk. Tavaly a kapott góljaink háromnegyede hasonló szituációból született. Mondhatni ez a gyengepontunk. A másik, hogy amiért Reanato szabadon maradhatott a 2. gólnál nem elsősorban a Reál védelmének a hibája, hanem Kanouté és Fabiano ahogy elvitte magával az embert. Na az tanítani való volt! :-) A 22 éves Perottit sem kell kinevetni, amiért 2 méterről nem sikerült bepasszolnia szegénynek. Tavaly Forlán 2 méterről kapufát lőtt nekünk és ez elég is volt ahhoz, hogy Navas góljával behúzzuk az amúgy meglehetősen silány találkozót.

Boodler 2009.10.05. 16:36:19

@Mr.AT: "ír-magja" :)
Ismerősöm Rooney-ra a "kelta paraszt" jelzőt találta. Nem ok nélkül.

@Tika_:
Dani Alves úriember ábrázata?

rizla 2009.10.05. 16:39:19

@B1: haverom szerint dani alves azért annyira antipatikus, mert a sin cityből a sárga izére hasonlít

www.virginmedia.com/microsites/movies/slideshow/topcomicvillians/img_2.jpg

van benne valami

gotanfun 2009.10.05. 16:40:45

Egyébként nekem továbbra is az a véleményem, hogy az első két hely a Real és Bracelona között fog eldölni. Lehet a 3-4. közt nem 20 pont lesz a különbbség csak 15, de ezekért a helyekért a egy Valencia és Sevilla között nagyobb és élvezhetőbb harc várható majd megint.

rizla 2009.10.05. 16:54:56

@gotanfun: "Egyébként nekem továbbra is az a véleményem, hogy az első két hely a Real és Bracelona között fog eldölni. "

nemár, biztos vagy benne?

gotanfun 2009.10.05. 17:01:10

@rizla: Te is tudod, hogy szar a spanyol bajnokság. Pl. a Gijón simán hntett a Mallorcanak egy négyest. Villarreal továbbra is nyeretlen. Atleti és Valencia éppen hogy hozta. Mi meg ki fogunk pukkanni. Sima ügy. ;-)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.05. 17:05:44

@sporttárs: "Szimpi volt az Almeria, s talán többet is érdemelt volna, várom Csöncsön hasonló tartalmú elemzését, ha már a Tenerife sorsát múlt héten annyira a szívén viselte.
De a gyenge Barca is három ponttal többet szerzett, mint ma fog a Real, van egy ilyen érzésem. :) "

vt 1 igen nagy kulonbseg a tenerife real elleni es az almeria barca elleni jateka kozott: az almerianak 1 darab kapuralovese nem vt,mig a teneriferol uezt nem lehetett elmondani. barca ugyan lelazsalta a meccset,de a 75-25 rs a kapura meno lovesek szama eleg jol tanusitja,h 50%on porogve is vegig kezben tartottak a meccset. aligha hiszem,h 0 golhelyzettel az almeria tobbet erdemelt vna,inkabb oruljenek,h a barca minimalisan sem porgott fel.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.05. 17:11:47

@sporttárs: "Ez a sevillai 25-ös gondolom, most sokaknak szimpi lesz, amiért bátran hátulról nekiment Gutinak, amúgy meg hihetetlen egy pöcs."

nekem pl. mindenki szimpatikus,aki elolrol-hatulrol-oldalrol nekimegy az egyebkent igen sokat szineszkedo gutinak;-) egyszeruen gyulolom a real madridot,es mindig orulok,ha kikapnak v vmeik jatekosukat szivatjak. ennyi.

gotanfun 2009.10.05. 17:16:56

@ferenck: Guti kikezdett Perottival, Zokora pedig odaszólt, hogy "ő az enyém". Ebből lett a balhé. De a végén Perotti csak beadta derekát és megsimizte Guti buciját. Annyira aranyos nem?

rizla 2009.10.05. 17:34:11

@gotanfun: én azt hittem azt mondta zokora, hogy "ne pucsíts, te kis BUZI". amúgy nagyon király volt, ahogy guti fetreng, fetreng, majd ahogy beugatnak neki, már pattan is fel, és bunyózik.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.05. 17:35:53

@gotanfun: az:-)
egyebkent a biro rendkivul korrektul vezette a meccset. persze ennyi elvarhato 1 baszk jatekvezetotol. jellemzo,h kik kaptak az elso ket sargat: ramos es fabiano. azt hittem akkor,h 1ikuk sem fogja kihuzni piros nelkul a 90 percet

madrid meg szobrot allithat ikernek. elkepeszto az a fazon. es ha mar hasonlitgatjuk a barcat es a madridot,a legnagyobb kulonbseget a vedelmekben latom. ramos teljesen elfelejtett vedekezni,belso hatvednek kulonben is jobb,marcelo vedekezo munkaja vicc (szerencseje,h a csereje,drenthe meg rosszabb vedekezesben),albiol elmegy,pepe viszont talan a legbutabb,legsotetebb hatved,akit eletemben lattam,olyan szavakrol,h "taktika" talan nem is hallott meg. mindig jokat nevetek,amikor latom,az ot istenito elfogult madridistakon meg plane. az 1 szem puyol tobbet er,mint az o (tetszoleges felallasu) hatvednegyesuk. a meg be sem illeszkedett csigrinszkij pepehez kepest mar most vilagklasszis (pedig meg naon nem az). viszont mindig aggodom,amikor sergio jatszik yaya helyett. iden vhogy naon nem megy neki,bar en azok koze tartozom,akik tavaly sem vtak elajulva tole. a maga posztjan a kis pedroban tobb fantaziat latok,bar a csapatmunkaban,passzjatekban meg neki is boven kell javulnia

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.05. 17:37:26

amugy egyertelmu,h a ratyi azert sokkal jobb iden,mert ronaldo jelenlete teljesen felvillanyozza. becks tavozasa ota naon maganyosnak erezhette magat szegeny,ami a jatekaban is megmutatkozott

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.05. 18:16:06

@pancho_sanza:

Már kíváncsivá tettél, úgyhogy megnéztem, miféle csapatok ellen lőtte Benzema a BL-ben azt a csomó gólt. Nos, a 12 góljából egyet lőtt igazi topcsapatnak, a MU-nak. A többit Steua-, Stuttgart-, Fiorentina-szintű csapatok ellen szerezte.

Eszemben sincs ezzel degradálni őt. 21 évesen ez így is fantasztikus. De Steua-szintű csapatokat Higany is ki tudna tömni (lőtt egy szépet a Zürichnek is), szóval nincsen olyan óriási különbség a két játékos között (a BL-ben sem), ahogy beállítod.

Tika_ 2009.10.05. 18:19:55

@Mr.AT: nana, számomra a jóarc kifejezett hátrány! :) RvP is azért olyan kiba ellenszenves, mert olyan feje van, mint Freddie Prinz Jr-nek.

@rizla: nem egészen. Remélem nem érzed úgy, hogy nem hagytalak játszani :), ha elárulom: Dani Alves full úgy néz ki, mint Puzzola a Szaffiból :D. És még a jelleme is hasonló :)), úh mindig halálra röhögöm magam, ha meglátom, ha meg műsorozik, akkor főleg :)))).
(egyébként igen, n tanulságos volt nemrég egy komment, h miképp vélekednek a brazilok az argentinok bölcsőjéről rotfl)

Tika_ 2009.10.05. 20:06:49

@rizla: egyébként tegnap azon gondolkodtam, hogy talán az, hogy Clive Owen-re hasonlít, aki valamiért nem túl szimpi nekem

montipájton 2009.10.05. 20:42:42

@gotanfun: divat ez a Ronaldo-fikázás meg minden, de azért Xabi Alonsót többnek tartani... A maga posztján ott van a legjobbak közt - Ronaldo viszont a legjobb. Vagy a kettőben van. )) Maradjunk annyiban, kettejük közül nem Alonso a pótolhatatlan, a Madrid számára sem.

Hogy szimpibb arc, az meglehet. És?

montipájton 2009.10.05. 20:44:55

@rizla: A válogatottban azért nem nagyon volt olyan meccse mostanában, amikor ne láthattad volna a dinamikát, ha jól figyelsz.

Szerintem még ma is jobb játékos, mint Messi, de nem baj, ha mások máshogy gondolják.))

sporttárs 2009.10.05. 20:45:20

@rizla: Szerintem te vagy Bede, de legalábbis saját magán kívül őt ennyire mérvadónak kevesen gondolják. :))
(amúgy általában én is bírom, de Barca-ügyekben nálad is kicsit elfogultabb, azt nem szeretem.:) )

montipájton 2009.10.05. 20:46:24

... az meg egyenesen vicces, hogy egyesek szerint Guti is van olyan jó, mint Kaká. (Madrid-szurkertől olvastam ilyen véleményt.)

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.05. 20:49:38

@montipájton: madrid-szurkerseggel nem vagyok vadolhato minimalisan sem,viszont a jelenlegi madridban guti jobb,mint kaka. ugy altalaban kaka termeszetesen sokkasl jobb nala,de most az eddigi 2009/10es madridrol beszelek.

sporttárs 2009.10.05. 20:51:57

@ferenck: Jó, hát nyilvánvaló, ha valaki kést döfne Guti hasába a pályán, te azt is ünnepelnéd, ezt hagyhatjuk.

halareaal 2009.10.05. 20:53:23

@pancho_sanza: Higuainnak volt egy megindulása, egyedül 3 ember ellen. nem mondom, h biztos megcsinálta vona, mindenesetre felrúgták, besárgultak róla, és egy viszonylag veszélyes szabadrúgáshelyzet lett a szituból (amit persze elbaszott Xabi v Guti) emellett volt egy megindulása a 16os jobbszélén, miután becenterezte Raulnak, aki mellévágta. és emellett ugye volt az utsó perces akciója, amikor kiszorított helyzetből megverte a védőt, és nagy helyzetet dolgozott ki Ramosnak. ezzel egyébként pontot is mentett volna, ha Segio nem olyan béna a végén. ezekre emlékszem konkrétan, és ennyiel már bőven veszélyesebb volt, mint a Raul Benzema kettős. ami hagyán, mert ezen a poszton el lehet tűnni, de utóbbi 2 kifejezetten hátráltatta a csapatot. Raul azzal, h egy csomó támadás elakadt benne, Benzema pedig azzal h egy 100%os ziccert ahelyett h bepasszolt vona, elgurított a saját lábai között. innentől kezdve nemtom mértnem védhető szakmailag (?!) a cseréje, illetve max annyiban nem véthető az egész, h eleve kezdenie kellett volna.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.05. 20:54:51

@Csöncsön: Na megnéztem neked:
Benzema: 19 meccs/12 gól/2 assziszt
Higuaín :14 meccs/1 gól/ 1 assziszt
Egy spanyol bajnokcsapatból;)

halareaal 2009.10.05. 20:55:08

"A 22 éves Perottit sem kell kinevetni, amiért 2 méterről nem sikerült bepasszolnia szegénynek."

valóban nem, bár csinálhatta volna profibban, az a megoldás is sztem 100ból 99x gól. nem mindennapi védés volt.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.05. 21:17:29

@pancho_sanza: csak,h noveljem a higany-fobiadat: teljesen indokolt vt benzema lecserelese a nala a jatek majdnem minden elemeben jobb higanyra:DD
amugy "a realnal maximum labdaszedonek jo" sneijder h tetszett az udinese ellen?

gotanfun 2009.10.05. 21:30:13

@halareaal: Biztos benned él még a Liverpool ellen elszenvedett vereség. Akkor és ott volt egy nagyon szép momentum az angolok részéről. Casillas bravúrjainál a kop tapsolt, ezzel jelezve, hogy tudják, elismerik, miért Casillas az első számú kapus a spanyol válogatottban. Ez nagyon szimpoatikus volt, miközben egyes realos szurkolókon Everton sál figyelt. Amiért a szememben Xabi Alonso többet ér mint Ronaldo, az a Pool vs. Mu párharcra vezethető vissza. Ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy Xabi nehezen fog beilleszkedni ebbe a társaságba és továbbra is furcsa lesz látni, ahogy 1-1 gólörömnél rendre egymás nyakába ugranak.

halareaal 2009.10.05. 21:47:13

@gotanfun: "Ez nagyon szimpoatikus volt, miközben egyes realos szurkolókon Everton sál figyelt."

jó hát van ilyen, a Real szurkolóktól sem volt éppen sportszerűtlen, amikor egy nagy teljesítmény után megtapsolták Ronaldinhot v Del Pierot, főleg ha azt nézzük, melyik csapatokban játszanak.

lehet nem figyeltem eléggé, de a MU-Pool párharcból nem jött át, mértne tudna beilleszkedni Xabi a Realba, mindenesetre spanyol, ahogy kis túlzással a csapat fele is, ez sokat segíthet neki.

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2009.10.05. 21:50:47

Először is Casillas maga az isten! Egyszerűen nem hittem el... A végén már középhátvédként gond nélkül felrúgtam volna bárkit, úgyis megfogná a 11-est is felkiáltással:)

Higuainról még mindig az a véleményem, hogy az elmúlt 2 évben senki nem lőtt annyi pontot érő gólt a 85. perc után mint ő. Van hogy eltűnik, és vannak rossz meccsei, de meg van benne ez a képesség, ami igen fontos. Persze idén érződik rajta, hogy nem érzi a bizalmat, és kicsit lélekben megtörtnek látszik, de lesz még jobb. Én továbbra is bírom. A fenti tulajdonsága miatt lehet ilyen klasszikus cserecsatár lesz, mint anno a bajnok ZTE-ben Radu Sabo. Csere a 70. percben szorult helyzetben, gól a 75.-ben, majd semmi több...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.05. 21:57:14

@ferenck: ha már Te is azt mondod, akkor Higauín tényleg jó lesz:)
Engem még mindig Esnaiderre emlékeztett.

T.F.E. 2009.10.06. 09:31:19

gotanfun:
>>>Mi meg ki fogunk pukkanni. Sima ügy. ;-) <<<

Ez nekem ráolvasásnak tűnik, lehet, hogy olyan hatású lesz, mint a katalán gödör. :-)
A Sevilla ezzel a csapattal és főleg mentalitással bármit elérhet. A BL-ben gyakorlatilag két forduló után már továbbjutottak, a bajnokságban pedig nincsenek lemaradva. Idén remek cserejátékosok is vannak (Negredo/Kanoute, D. Capel), úgyhogy én a magam részéről úgy vélem, hogy a Sevillával minden szinten számolni kell.

>>>miközben egyes realos szurkolókon Everton sál figyelt<<<
Mindenféle szurkolók előfordulnak, nem érdemes általánosítani. Néha jobban elbeszélgetek más csapat drukkerével, mint a sajátommal.

pancho sanza:
Szerintem nem arról folyik a vita, hogy ki a tehetségesebb csatár, Benzema vagy Higuain. Egyértelmű, hogy Benzema nemzetközi szinten eddig többet tett le az asztalra (spanyol szinten pedig még nem lehet összehasonlítani őket), viszont a Sevilla ellen Higuain jobban mozgott. Talán érdemes lett volna kipróbálni Raúl helyett.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.06. 10:23:21

@T.F.E.: Hát ha valahol belenyúlhatott volna Pellegrini, akkor az a Benzema mögötti hármas, mert ez a Benzema csere tényleg csak akkor lehet indokolt, ha azt mondjuk Benzemán ment el az első félidő, de ha mondanom kellene valamit, körülbelül tucatnyi dolgot lehetne a francia előtt felsorolni. Mivel Higuaín ugyanannyira semmilyen (szar) volt mint a francia, így a cseréjét akár jogtalannak is ítélhetjük. Mondtam, ha bármivel védhető a Benzema-Higauín csere, akkor szerintem jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért is kezdett a francia.

Mérgező Hulladék 2009.10.06. 10:39:31

@_Maverick: féltem, hogy pancho az utolsó két mondatodat olvasva kifejti, hogy Radu Sabo egy valóságos futballisten Higuaínhoz képest. De egyelőre nem :)

T.F.E. 2009.10.06. 11:56:44

pancho_sanza:
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy Pellegrini elrontotta a kezdőcsapat összeállítását. Raúl például nem edzett, sokat utazott, Benzema pedig végigjátszotta a Marseille elleni meccset.
Egyértelmű, hogy helyettük a Granero-Higuain páros frissebben mozgott volna, és talán többet is védekezik.
De persze, kívülről könnyű ilyen kijelentéseket tenni, biztos volt oka rá az edzőnek, hogy másként döntött.
Higuainra visszatérve, azt érzem, hogy előítélettel viseltetsz iránta, és emiatt akkor sem tudod értékelni a teljesítményét, ha tényleg szívét-lelkét kiteszi. De nem gond, a foci az érzelmekről is szól, mindenkinek van kedvenc és utált játékosa.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.06. 16:59:06

@pancho_sanza: "Higuaín ugyanannyira semmilyen (szar) volt mint a francia."

ez nem igaz! higany sem jatszott jol,viszont dinamikusabba valt vele a margo csatarjateka. mozgott,futott,pl. a 93. percben o adott forintos labdat sergio ramosnak. benzema azon kivul,h rugott 1 latvanyos luftot igen komoly helyzetben,semmit,de az egadta vilagon semmit nem csinalt. arrol lehet vitatkozni,h o volt-e a szarabb,v taul,de Neked aztan igazan tudnod kell,h raul szent tehen,es jatszhat akarmien rosszul,ugyis helye van a kezdoben.
viszont ertekelem a kitartasodat,h akarcsak a mult szezonban,ugy iden is higany az egyik vesszoparipad:) (szamomra meg - casillas es raul mellett - pont o az egyike azon keves real-jatekosnak,akiket naon kedvelek,ugyh ezert is igyekszem mindig felhivni a figyelmedet arra,h tulzol.) azt nem mondom,h irjal 1 "madridi godor" cikket,mert a vegen - annak hatasara - megtaltosodnatok,aminek nem orulnek...

rizla 2009.10.06. 18:18:48

@montipájton: "ma is jobb játékos, mint messi" két külön poszt. kaká jelenlegi formája nem éri el az aranylabdás formáját, ez gondolom nem vita tárgya, ez a milanban is így van egy ideje. lehet, hogy a brazil válogatottban csillog, nem tudom, nem nézem a meccseiket, mindenesetre a VB-selejtezőcsoportban gyengébb ellenfelek vannak, mint a világ élbajnokságaiban.

@sporttárs: bede inkább negatív irányban elfogult a barcával szemben, panchohoz hasonlóan nyilvánul meg kifele a saját csapatáról. más kérdés, hogy az ő meglátásai ülni szoktak, kivéve pár baklövést (pl messi teljesítménye a stamford bridge-en).
nem bálványozom, de ez egy szórakoztató észrevétel az argentinokról, gondoltam kölcsönveszem.

rizla 2009.10.06. 18:20:57

@Tika_: na és berbatov melyik közepesen híres színészre hasonlít? szerepelt az egyik keresztapában is.

rizla 2009.10.06. 18:29:10

@pancho_sanza: halarealnak válaszolj légyszíves.

rizla 2009.10.06. 18:32:53

@pancho_sanza: "Mondtam, ha bármivel védhető a Benzema-Higauín csere, akkor szerintem jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért is kezdett a francia."

már többen megvédtük, reagálj már. nem az a kérdés merül amúgy fel, hogy miért is kezdett a francia, hanem az, hogy miért lett lecserélve. legalábbis nálad felmerül, rajtad kívül mindenkinek egyértelmű.
ha higuain fos, akkor benzema legnagyobb kritikája, hogy le kell cserélni az argentinért.

rizla 2009.10.06. 18:35:26

@Titi120: gratulálok, 10 pont. tisztára mint két tojás, nem értem, ez eddig hogy nem került szóba.

www.librarising.com/astrology/celebs/images2/A/andygarcia.jpg

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.06. 19:50:26

@rizla: s mire mentek Higauínnal? másik 9 helyen is bele lehetett volna nyúlni ugyanúgy és akár azt is mondhatom, hogy mondjuk ha Guti vagy Raúl helyett jön Higauín, akkor akár nyerhettek is volna. Szavam nem lenne, ha a tavalyi csapat játékosai közül egy-kettő játszana (akár legyen az Higuaín mindig), de azért ez már sok volt. Túlságosan is

halareaal 2009.10.06. 20:29:41

"Szavam nem lenne, ha a tavalyi csapat játékosai közül egy-kettő játszana"

nekem azért lenne, Casillas, Ramos, Lass, Higuain/Nistelrooy/Raulból az egyiknek mindenképp helye kéne legyen a kezdőben is. sőt Pepe valszeg jobb, mint Metzelder és Garay (bár a portugál kikerülése miatt nem hullajtanék könnyeket), és megkockáztatom h bár tegnap fos volt, Marcelo a legjobb balvédő a keretben még így is. ha Guti úgy játszik, ahogy eddig a meccsig ált., akkor ő sem lóg ki semmilyen szempontból, sőt ha Lass hiányzik, akkor M. Diarra az egyedüli, aki pótolhatja őt labdaszerzésben és ütközésekben.

van egy olyan érzésem, ha majd jön még pár kudarc a szezon során, elő fogod venni a "hiába van a csapatban Kaká, Xabi Alonso, CR és Benzema, ugyan ők nem csináltak semmit, a többiek olyan szarok voltak hogy rajtuk ment el a meccs". mert most lényegében ez történik. nyilván ha szinte mindenki szarul játszik és az ellenfél is ilyen jó, akkor ez van, nem oldaná meg a gondokat mondjuk egy Xabi-Gago csere, de ettől még nem kell a régi csapat tagjaira fogni a vereséget. nyilván abszolút semmi bajom az újakkal, sőt, de a Sevilla meccs legalább annyira múlt azon, h Kaká hasra esik a semmiben egy kontra közepén, Benzema nevetséges lukat rúg ziccerben vagy Xabi mindent az égbe lő, mint azon h Marcelo mit összebénázott vagy h Raul és Guti se csináltak semmi különöset.

rizla 2009.10.06. 20:47:43

@pancho_sanza: megint kikerülöd a konkrét témát, sebaj. amúgy ha 11 tök új játékos játszana, még ennél is fogalmatlanabbul lézenge a pályán a madrid.

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.06. 20:56:06

szamomra napnal vilagosabb mar,h higany,van der vaart,gago,drenthe,valamint sneijder,robben es huntelaar az okai a madrid vasarnapi veresegenek

rizla 2009.10.06. 20:59:01

@ferenck: faubert hibája szerintem

ferenck · http://agens.blog.hu/ 2009.10.06. 21:02:26

@rizla: saviolarol,heintzerol es michel salgadorol sem illik megfeledkeznunk

T.F.E. 2009.10.06. 21:21:53

rizla:
>>>amúgy ha 11 tök új játékos játszana, még ennél is fogalmatlanabbul lézenge a pályán a madrid.<<<

Ez csak a Sevilla ellen tűnt így, egyrészt azért, mert a Sevilla nagyon jó csapat, remek formában (nem elfelejtendő az elmúlt két idegenbeli meccsen, Bilbaoban és Glasgowban rúgott 4-4 gól), másrészt az eddigi húzóember hiányzott.
A Madrid Sevilla meccs előtti teljesítményére nem mondanám, hogy fogalmatlanul lézengtek, én inkább azt éreztem, hogy egy csikorgó gépezet, amely kíméletlenül végez az ellenféllel. Pont úgy, mint egy alacsony töltöttségű Terminator. :-)
(A Sevilla ellen pedig lemerült az energiacella.)

Annyiban pedig feltétlenül igaza van Sancho-nak, hogy az új emberek minőségi javulást jelentenek, csak az a kérdés, sikerül-e őket csapattá formálni.

rizla 2009.10.06. 21:25:23

@T.F.E.: "Ez csak a Sevilla ellen tűnt így"

nekem nem csak ellenük tűnt úgy.

"nem mondanám, hogy fogalmatlanul lézengtek, én inkább azt éreztem, hogy egy csikorgó gépezet, amely kíméletlenül végez az ellenféllel."

jó, azért ezzel a kíméletlenséggel azért várjunk még. a sevilla játéka, na az kíméletlen. a madridé esetleges, egyelőre annyi a lényege, hogy vagy villan egy klasszis, vagy nem.

gotanfun 2009.10.06. 22:44:05

Nem igazán vette komolyan a Real Madrid a derbit. Nekik a Sevilla ugyanis soha nem volt ellenfél, csak az utóbbi időben, miután ez a kis spanyol csapat Ramosal letett végre valamit az asztalra. Tudni kell viszont, hogy Andalúzia a legszegényebb tartomány Spayolországban és ha a Real jön, az mindig valami olyasmit jelent az itt élő emberknek, amit egy madridista nem igazán fog fel. Talán ez segít abban, hogy legközelebb kicsit komolyabban vegyék ezt a találkozót:

www.youtube.com/watch?v=MRozjcJXZxM&NR=1

Különös utózöngéje a meccsnek még, hogy Pérez máris kritizálja Pellegrinit a rotáció miatt. Sztárokat akar ha esik ha fúj. A Valladolid máris edzőt buktathat? ;-) Egy biztos, hogy rengeteg kiscsapat felbuzdulhatott a Sevilla győzelmét látva, ami szvsz. egyet jelenthet azzal, hogy mivel Ronaldo a gyengepont, kiiktatásával megpróbálják megbénítani majd a Real játékát. A Marca Ronaldo hiányára fogja ugyanis a vereséget, közben pedig nem veszi észre, hogy saját csapdájába esik. A következő meccseken kapni fog apait-anyait az biztos.

rizla 2009.10.06. 23:38:22

@gotanfun: benzema is sír, hogy nem tetszik neki a cserélgetés, és raúl amúgy is túl lassú, nem akar vele játszani. ronaldoról hasonló hírek jöttek, hogy besértődik a cseréinél. nem tudom, hogy mi igaz ezekből, de nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél, és más csapat kapcsán jóval zörög valamiért. pedig hát ott is fújja, a barcát pl azonnal szétszednék ilyen pletykákkal a madridi lapok, ha tudnák.

rizla 2009.10.06. 23:39:12

@rizla: *jóval többet zörög

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.07. 10:18:45

@rizla: guti, raul, higuain -ra cserélni az elso harom embert remek szakmai meglatas, enlegetted robbent is már. sőt van der vaartot is behozhatták volna. lehetett volna guti, van der vaart, robben, raul, higuain ötös is. az mekkora lett volna már. nyero felallas. elkepzelni is nehez ezek harman/negyen/oten mire kepesek.

T.F.E. 2009.10.07. 11:09:12

gotanfun:
A Real Madrid ellen mindenki eddig is teljes erőbedobással játszott, az viszont valóban lehetséges, hogy Ronaldot ezután még inkább rúgdosni fogják. Ha nem lenne szomorú, hogy megsérülhet egy játékos, azt mondanám, hogy ezután joggal fog széttárt karral, szemrehányóan nézni a bíróra...

A goal.com-on is van egy egész jó elemzés, ők nem Ronaldo hiányára fogják a vereséget, hanem három ember (Raúl, Guti, Marcelo) gyenge teljesítményére. Érdemes elolvasni, szerintem érdekes cikk, jó meglátásokkal.
www.goal.com/en/news/1717/editorial/2009/10/06/1544872/spanish-inquisition-reflections-on-real-madrids-first-test

rizla:
A kíméletlenséget arra értettem, hogy eddig a Real Madrid soha nem érte be egy gólos győzelmekkel, ha lehetett, rúgott több gólt, nem álltak le.
Ami a híreket illeti, ezek úgy tudom a katalán sajtóból származnak. Ettől még lehetnek igazak, de furcsa, hogy Spanyolországban a Barcelona öltözői problémáit a madridi, a Real Madrid öltözői vitáit pedig a barcelonai sajtó írja meg :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.10.07. 11:46:09

@gotanfun:

Gyönyörű ez a videó! Szomorú, andalúz, spanyol...

@T.F.E.:

Guti kapcsán, azt hiszem, krysalnak lesz igaza. Ő írta egyszer, hogy Gutit fölvillanyozza, ha klasszis társai vannak. Ha Cé ott van mellette, eksztázisba esik...

T.F.E. 2009.10.07. 12:06:52

Csöncsön:
Az elemzésben is az szerepel, hogy Guti egyszerre zseni, és emocionálisan éretlen a pályán.
Még egyszerűbben, hangulatember. A Sevilla játékosainak sikerült őt felhúzniuk (nem volt nehéz), és onnantól kezdve kedvetlen volt, visszaszólt a társainak, rombolta a csapatmorált.
Más meccseken viszont olyan meglátásai és passzai vannak, ami láttán csodálkozik az ember, miért nem lett belőle korszakos sztár.

gotanfun 2009.10.07. 12:59:45

@T.F.E.: Navas nagyon jól játszott. Alighanem ő és Cassillas voltak a mezőny legjobbjai, de a fanyalgók láthatták, hogy akármennyire nagy spíler ez a Zokora, olyannyira nagy játékos is (átlag 8-as osztályzatot kapot mindenhol).

A másik amit olvastam, hogy mennyit szabájtalankodtunk. Tegyük hozzá, hogy egy derbin ez magától értetődik és nem hiszem, hogy annyira dúrva mozdulatok voltak ezek (az előző meccseken szinte nem, vagy alig szabálytalankodtunk). Ahogy Sergio Ramost úgy Luis Fabianot is lehetett volna küldeni zuhanyozni, de Iturralde González remekül vezette a meccset, azt leszámítva, hogy nekünk picit több apróságot befújt (Negredot 18-nál 1x lerántották, alapból mehetett tovább stb.). Ezért volt nagy a különbbség a szabálytalanságokban. A madridista.hu hölgyeinek meg nem ártana néhány Celtic vs. Rangers meccset megnézni, ha ilyen statisztikákból akarnak messzemenő következtetéseket levonni. Örültem ezért a bíráskodásnak, hogy oylan jóízű skótos-angolos volt. Iturraldenak csak jót tett a továbbképzés és a nemzetközi szereplés. Kíváncsi leszek Pérez Lasa mennyire követi meg. ;-)

Egyébként ha emlékeztek erre a meccsre, szintén csupa sztárokkal:

youtube.com/watch?v=PNg-1tmZj0k

A sajtó visszhangja akkor is hasonló volt a mostanihoz.

"kedvetlen volt, visszaszólt a társainak"

Guti állítólag ezt mondta Casillasnak: "fogd be a pofád!"

Remek csapategységről árulkodik ez is. Egy olyan embernek beszólni, akit még a legelvetemültebb katalán drukker sem igazán szólhat meg. ha Casillas nincs, ez a meccs akkora 4:1 mint egy ház.

TheSt!g 2009.10.07. 14:38:38

@gotanfun: Annak a beszólásnak az volt az előzménye, hogy Casillas egy szöglet előtt afelől érdeklődött, hogy Guti miért áll egyedül a tökét vakarva, amikor akár foghatna is valakit.

T.F.E. 2009.10.08. 10:03:04

gotanfun:
Nem hiszem, hogy bárki hibáztatta volna a bírót, vagy ha igen, nagyon érzékeny lelke lehet, esetleg megszokásból teszi.
A Sevilla most keményen játszott, de nem durván (amire az elmúlt években azért volt példa), és azt is megértem, hogy tudták, kit (Gutit) és mivel kell felidegesíteniük.
A magam részéről a legfontosabbnak Manolo Jimenez taktikai húzását tartom, hogy nem középen vitte fel a Sevilla a labdát, hanem széleken, így Diarra és Xabi Alonso semmit nem tehetett, megkerülték őket. Persze, ehhez olyan játékosok kellenek, mint Jesus Navas és Perotti.
A Real Madrid ennek ellenére döntetlenre hozhatta volna a meccset, ha Pellegrini másképp állítja össze a támadószekciót (erről már írtam, az utazgató Raúl és a fáradt Benzema helyett Higuain+Granero), vagy az utolsó támadásnál S. Ramos visszagurít középre.

Szerintem semmi gond egyébként Gutival, a meccs után biztosan lehiggadt. Ugyanúgy, ahogy Németh sem haragszik meg Komanra, ha hallotta, vagy később felvételről látta a beszólását. :-)

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2009.10.08. 12:40:09

@T.F.E.: Benzema 100 meccset játszott a Lyonnal és 25-öt a válogatottal az előző két szezonban.Furcsán hangzik, hogy most minden harmadik fordulóban pihentetni kellene.

T.F.E. 2009.10.08. 15:13:17

pancho_sanza:
Benzema gondja pont az volt Domenech-kel, hogy nem játszik eleget. :-)
Hogy a felvetésre konrétan válaszoljak: attól még, hogy a játékos bír játszani egy héten belül 3 meccset, és úgy érzi, hogy nincs szüksége pihenésre, benne van a lábában és a fejében. Egy másik játékos viszont, aki vár a játéklehetőségre, kettőzött elszánással fut ki a pályára. Természetesen, ettől még a képességbeli különbség nem tűnik el, és ha ez szemmel látható, még mindig lehet cserélni.
Szerintem jobb lett volna Higuainnal kezdeni, és aztán beküldeni Benzemát, mint fordítva, de ez önmagában még nem iszonyatos hiba, viszont a valóban fáradt Raúllal kombinálva már végzetes.

Dzsúd Horse 2009.10.14. 00:04:11

@gotanfun: Én még mindig csodálozok, hogy bírtátok ki piros nélkül.

@T.F.E.: "A magam részéről a legfontosabbnak Manolo Jimenez taktikai húzását tartom, hogy nem középen vitte fel a Sevilla a labdát, hanem széleken, így Diarra és Xabi Alonso semmit nem tehetett, megkerülték őket. " - ezt viccnek szántad, vagy nem nézel Sevilla meccseket ?

A Mallorca 6. közvetlenül megelőzve a Bilbaot...azt hiszem ez mindent elárul a színvonalról. Kettős versenyfutás lesz ennek a vége. A Sevilla besorol harmadiknak, és David Villa rájön, hogy öregedett egy újabb évet, komoly eredmény nélkül. Ha jövőre is meg tudja tartani a Valencia, egy esetleges jó vb szereplés után, akkor komoly klub sikerek nélkül, teszem azt bajnoki cím nélkül fog visszavonulni, elképesztő.
süti beállítások módosítása