Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A összeharangozó a 4. és 5. fordulóról

2009.09.23. 07:00 _benito

Teljesen érdektelen, de valahol mégis bosszantó, hogy megint egy hajrában esett gól miatt nem állhat az élre a Juventus: legutóbb Harzsa a lefújás előtt bevágott büntetője miatt a Genoa tölthetett egy hetet a Serie A trónján, most pedig Padalino a 85. percben lőtte be egy másik genovai, a Sampdoria 4. gólját, amivel jelenleg ők az elsők. Magabiztosan lépdel az Inter, amely a Juventushoz hasonlóan nem játszott nagyot, de győzött, ahogy nyert a Milan is, és egyelőre nem szakadt le nagyon. Jön a Roma, amely nagyon megruházta a Fiorentinát, és két újonc, a Bari és a Parma is szépen hasít. Az Atalantánál nem várták meg, mikor szerezné meg első pontját a csapat Conte nélkül, övék az idény második edzőváltása, de Zenga sincs biztonságban az újra elbukó Palermónál. Hajtás után összeharangozzuk a Serie A 4. és 5. fordulóját, amelyben eltűnnek a száz százalékos csapatok a ligából.

Zokogva hallgatja az ember Ranierit, ahogy óva inti játékosait attól, hogy bármi váratlant csináljanak. Maradjanak az egyszerűnél, semmi flikk-flakk, cukor nélkül, feketén jó lesz, köszi. És pont akkor, amikor ezen bosszankodni kezdenél, a Roma megrázza magát, és úgy megrakja a Fiorentinát, hogy csak zörög. A firenzeieknek egyetlen másodpercre sem volt esélyük, Totti vezérletével fél óra alatt kettőt vágott a Roma, és még az első félidőbe belefért De Rossi 15 méterről (!) a kapufa mellé küldött fejese. Prandelli lamentált is egy sort, hogy ilyen rosszul még nem játszott a csapata a keze alatt, mi pedig igazolva láttuk egy korábbi megjegyzésünket, miszerint érezhető a Fiorentinában ugyanaz, mint tavaly: bárkit, de közben bárkitől. Egyik csapat sem lesz versenyben a bajnoki címért, de nem is ez a cél egyiknél sem. (Roma-Fiorentina 3-1)

Az Inter és a Juventus igen megszenvedett, mindkét csapat győzelméhez egy-egy extraklasszis teljesítmény kellett. A milánóiaknak jó hír, hogy náluk ezt egy csatár szállította, Milito pontosan azt hozza, amit a Genoában: zártláncú videórendszerként járőrözik a tizenhatos környékén, és minden egyes hibát azonnal megbüntet. Torinóban viszont kicsit más volt a helyzet, a Livorno elleni 2-0-hoz egy félidei jó játék, és Gianluigi Buffon kellett, aki hatalmas védésekkel hozta a pontokat. Az már kevésbé mutat jól, hogy egy feljutó kiscsapat ellen neki kell nyolcast kapnia a Gazzettától, de egyelőre, és főleg ebben a felállásban bőven belefért. Az már most látszik, hogy ez a két csapat nagyon kilóg a mezőnyből, ahogy az is, hogy az is körvonalazódik, melyik miben bukhat fel. A Juventusnál ez elsősorban a sérülések, és hiányzók és egészségesek aránya, és posztjuk lehet kérdéses, mert Giovinco sajnos már a Livorno ellen sem képes lendületet vinni a játékba (szomorú volt a látni De Cegliével a cseréjét). Az Internél a középpálya és a csatársor összeköttetése a kulcskérdés, amit Sneijder ha megold, nagyon jól megold, de ha épp aznap nem, akkor sehogy sem (erre a mondatra különösen büszke vagyok), van viszont egy Balotelli, akire ugyanez igaz. Konklúzió: a kettőből egynek jó napja kell, hogy legyen az Inter sikeréhez, mert nem fog mindenki gólokat rúgatni velük, mint a Cagliari. (Cagliari-Inter 1-2, Juventus-Livorno 2-0)

Recsegve-ropogva, de nyert a Milan is, ráadásul megérdemelten, de a Bologna leverése nagyjából egyenértékű a Siena legyőzésével. Seedorf nagyon okos gólja (és persze a hétközi Marseille-i győzelem) egy időre még elhessegeti a felhőket, de amikor az ember azt hallja, hogy Ronaldinho visszavonulni készül, nehéz rózsásnak látni a dolgokat. Nyilván nem fog, de hogy nem is ő fogja kirántani a sárból a megfeneklőben levő Milan-szekeret, az is biztos. Nesta mellett a másik örömhír Abate, már csak Baresi, Costacurta és Maldini hiányzik, hogy a középpálya védekezési hiányosságait kiküszöböljék. (Milan-Bologna 1-0) A kicsi Chievo úgy taknyán tenyerűte a Genoát, ahogy még sok más olyan csapatot is fog, amelyik lazázni indul Veronába. A Csacsik tíz perc alatt nagyjából el is rendezték a dolgokat, Bogdani előbb kiharcolt egy büntetőt, majd 23 centiméterről megszerezte idei első gólját, majd később ugyanígy tett Pellissier is. A Genoa a második félidőben már meccsben volt, de Floccari szépítése után megkapták a harmadikat, így végül elég sima vereség lett a vége. Hangsúlyozzuk, nem azért, mert a Genoa nem jó csapat, hanem azért, mert a Chievo az. (Chievo-Genoa 3-1)

Jár egy barack az újoncoknak a Livorno derekas helytállása mellett is, hiszen a Bari egy büntető elhibázva verte agyon az Atalantát (4-1), a Parma pedig (ígérem, utoljára sütöm el) a bajnokesélyes Palermót verte az ex-szicíliai Zaccardo góljával (1-0). Az első győzelmét arató Bari egyébként is veretlen még, a Parma viszont egy vereségével is jobban áll, pillanatnyilag az élmezőny tagjának tekinthető. Angelo Greguccinak megköszönték rövid bergamói ténykedését, a helyére Conte ül, aki ugye pár hónapja még a Barit juttatta az első osztályba.

Donadonira maximum egy tál félig kihűlt lencsefőzeléket bíznék pörkűttel, nem egy olyan csapatot, amelyikre iszonyatos pénzösszegeket költöttek a nyáron. Talán ő lesz a következő kirúgott, mert az mégsem járja, hogy – bár a sorsolásuk nem könnyű – négy forduló után még mindig nyeretlenül álljanak. Az Udinese elleni iksz csak annyiból meglepő, hogy nem esett gól, egyébként maga a meccs is jó volt, sok helyzettel, jó kapusokkal, meg minden ilyesmivel. (Napoli-Udinese 0-0) Elindult a Catania is, hogy nem mindjárt győzelemmel, arról a padról beszálló Cruz gondoskodott, aki 17 idei gólja közül lőtt egy formásat. A Laziónak nem volt nagy hete, a hihetetlen módon elbukott EL-meccs után nem sikerült nyerniük a nulla ponttal szerénykedő szicíliaiak ellen sem. Hat a Pandev-átok, úgy néz ki. (Catania-Lazio 1-1) A listavezetőt hagytuk a végére: a Sampdoria nagyon simán lelépte a Sienát. A kiváló rajt értékét növeli, hogy a győzelmekből egyelőre nem feltétlenül a két zászlóvivő, Pazzini és Cassano veszi ki a legnagyobb arányban a részét. A nagy feladat csak most következik, szerdán az első fajsúlyos ellenfél következik a megtépázott Fiorentina képében. (Sampdoria-Siena 4-1)

Csupa rangadónak látszó tárgy közelít felénk a hét legszomorúbb napján. A végtelen szerdán Genovába utazik a Juventus, az Inter a Napolit fogadja, az éllovas Samp pedig Firenzében készül elveszíteni csupa Bikaszemet mutató lőlapját. Jelentősnek mondható az Udinese-Milan is, ugyanez a helyzet a Palermo-Romával, de összecsap a két legszomorúbb csapat is, és kiderül, milyen irányt vesznek a Lazio-Parma szereplői.

Genoa-Juventus 1-1
Tavaly szégyenletes meccsen ver(et)ték meg a Juventust a Marassiban, ez idén nem fordulhat elő még akkor sem, ha a vendégektől megint dögrováson lesz a fél csapat. Egyébként ezer szállal kötődnek egymáshoz, Gigi gyerekkora óta Genoa-tifoso, Gasperini pedig nemcsak játékosa és edzője volt a Juvénak, de elég komolyan szóba került a neve, amikor Ranierit kiterelték a városhatárba. A Genoa igazából nem gyengült akkorát, Motta helyén Harzsa nem sokkal rosszabb, a Militóért kapott zsugából pedig alaposan bevásároltak csatárokból, és tapasztaltabb, érettebb is lett egy évvel a csapat. A Juventus megint kulcsjátékosok hiányoznak, ráadásul a tengelyből: Cannavaro és Diego nélkül ez a túra igen nehéznek ígérkezik. Hallottunk olyat is, hogy Giovincóban már annyira nincs hite Ferrarának, hogy Camoranesit húzza be a két csatár mögé, amit nem pártolunk teljes mellszélességgel. Benne van egy ocsmány 0-0 is, rengeteg rugdalózással, mert mindkét csapatban akadnak erre hajlamos játékosok, de valamiért egy izgalmas, jó meccset várunk.

Inter-Napoli 3-0

Ha edzőt cserélne a két csapat erre a meccsre, akkor is hasonló lenne a végeredmény, valami egyelőre nagyon hiányzik ebből a Napoliból. Talán Lavezzinek kellene végre összekapnia magát. Az Inter általában megszenved a Napolival, de ez most habkönnyűnek tűnik innen.

Fiorentina-Sampdoria 2-1
A firenzeieket fűti a vágy, hogy megmutassák, csak kisiklás volt a római horror. Ehhez tökéletes ellenfél a Samp, amely meggyőzően alakítja a nagycsapatot, de még nem eléggé. Mutu beindul, köll a gólprémium, mint egy falat kenyér.

Udinese-Milan 3-2
Seedorf aszonta, megküzdöttek a Bolognával, de már látott biztató jeleket. Na, hát ez kevés lesz Udinében, ahol egyrészt a fél olasz válogatott tobzódik a támadósorban, de védekezni is jól tudnak, ha a helyzet úgy hozza. Sok gólt, jó meccset látunk ikszes hazaival.

Palermo-Roma 0-0

Az edzőfaló azt mondja, Zenga biztonságban van, de ha a Roma összesen három támadásából egyet góllal fejez be, és a szicíliaiak ki találnak kapni, az egykori kiváló kapus újra röppályára áll, azt le merjük fogadni.

Lazio-Parma 2-1
A Lazio nem annyira félelmetes, hogy a Parma sündisznóállásba vonuljon, ahhoz viszont elég jó, hogy egy kijjebb jövő, közepesnél eggyel jobb ellenfelet lebombázzon. Egyébként is rájuk fér, hogy valamit alkossanak a szomorú hét után.

Atalanta-Catania 2-0

És nagyjából ugyanennyi lenne Conte nélkül is, mert a bergamóiak nem annyira rosszak, mint azt a start mutatta. A Catania viszont pont annyira nem jó, hogy még az egy héttel ezelőtti Atalanta is leverné, Morimoto ide, Mascara oda.

Siena-Chievo 1-1
A kiárusított Roburnak nagyon meg kell szenvednie, ha jövőre is az első osztályban akarnak virgonckodni, de a Chievo kemény falat. Főleg, ha Yepes épp nem gondolja majd úgy szoros állásnál, hogy belepaskol egyet a labdába, hogy aztán társai kérdő tekintetére hasonló reakcióval válaszoljon.

Bari-Cagliari 2-2
Teljesen mindegy, mi lesz, ne lepődjön meg senki, ha tavasszal a szárdok az EL-helyekért fognak versenyezni, nekik védjegyük, hogy ősszel nem szeretnek pontot szerezni. A Bari viszont beindult, őket még elviszi a lendület egy darabig. Ebből egy élvezetes döntetlent nézünk ki így elsőre.

Bologna-Livorno 0-0
Erről nagyon nincs is mit mondani.

188 komment

Címkék: olasz összefoglaló beharangozó üveggömb serie a beharang

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr841400485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ipa 2009.09.24. 09:36:55

@Great Cornholio: Burdisso nem rossz játékos, csak szeret néhány meccsenként egyet egyet betlizni. Ugyanez szó szerint igaz a Romára is, ezért igazán remek házasság az övék.
Más: Rivasunk hogy muzsikál a Livornóban, sérült? Nem láttam, hogy játszana, vagy oda is kevés?

DoktorHáz 2009.09.24. 10:10:25

Úgy látom Murika nélkül is hasít az Internazionalé.
Ez a Diego Milito miért nem állandó kezdő az argentín válogatottban? Miért azt a szerencsétlen Tevezt erőlteti az Isteni?
Ibrakadabra hiányzik még a kék-feketéknek?
Ez a Eto-Milito kettős mintha jobban muzsikálna mint a bosnyák egyedül.

tjunior 2009.09.24. 10:11:19

első Inter gól, Napoli védekezés jaj! tovább nem is néztem :D, elkeztem szemlélni az Udinese-Milant, bár megfogadtam hogy Milan meccset idén nem nézek, annyira "nézhetőek", szerencsére kezdődött a Dr. House, volt mire fogni :D
Amúgy, ha linkekről van szó, nem tudom volt már szó róla, de én mindig a bet365.com-on nézem az olasz bajnokikat. Igaz nem teljesen képernyő, viszont jó minőség, nem akad, és nem valami egzotikus nyelvet kell hallgatni hanem angolt, azt elviselem, ez 2009ben Magyarországon internetes meccsnézésben szerintem kivánló. Csak regelni kell és nem kell cashnek lenni a számlámon mint a bwinen. A sporttévés közvetítésektől feláll a szőr a hátamon!
Mára meg nagyon előrzetem van, egy kivánló meccsen 3-2re verjük a griffeket, és helyreáll a világ rendje, a Juve a táblázat tetején :D.

tjunior 2009.09.24. 10:13:13

Ja és a mindig leadnaka Bet-en 5 olasz bajnokit egy fordulóban, ergo ha Juve-Inter-Milan-Roma drukker az ember tutti látni fogja a meccsét.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.24. 10:19:35

@Great Cornholio: Tavalyelőtt tényleg jól muzsikált Mexi és Juan tavaly viszont, alig játszhattak együtt. Idén meg Mexes meg cefet formában van.

@tjunior: Én is a bet365-ön nézem a roma meccset, ha tehetem. De tegnap este három meccs volt ott fönt, a Romáé sajnos nem.

nalazo 2009.09.24. 10:41:01

Ki az az Ibrahimovic?

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.24. 10:41:13

@tjunior: Hogy mennyi mindenben egyetértünk. Ma én is 3-2-t tippelek, és helyreáll a világ rendja. (Vagyis helyben marad) :D

LTL 2009.09.24. 10:54:23

@tjunior: "és helyreáll a világ rendje, a Juve a táblázat tetején :D." Tudod te mikor voltak utoljára a táblázat tetején? Igen-igen a Serie B-ben. Na az volt az igazi rend. :-b Este a Genoa két bucival küldi haza a zebrákat.

@nalazo: Ibrahimovic? Az a disznó által lelegelt mákültetvény, aki a Puskásban a 94. percben... Ááá haggyuk, most is rémálom ha rá gondolok.

giacinto 2009.09.24. 11:01:03

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

"Cruz meccsek óta alig mutat valamit,bármilyen fontos is volt az XY elleni gólja"

szokj hozzá, Cruz soha semmit nem csinál, de igy is összehoz 15-20 gólt játékidőtől függően.

Bunyom 2009.09.24. 11:07:50

Orulok, hogy nem olvastam olyan hozzaszolast, hogy most akkor rettegjen mindenki az Intertol. Szerintem ez a meccs nem errol szolt. A Napoli volt kegyetlen gyenge vedekezesben es az Inter sem uzte magasan a jatek ezen reszet, ez megbosszulhatja magat mas csapat ellen.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.24. 11:08:36

@LTL: na, ácsi! a juve tavaly február elején három és fél órát eltöltött a táblázat élén, guten tag! :)

@nalazo: majd megtudod, ki az, amikor nem kap 30 méteres folyosókat eto meg milito, és kurvára kelleni fog valaki, aki a faszát vakargató sneijder (botrányosan szar volt tegnap) helyett csinál valamit az ellenfél térfelén.

várakozáson felül érzi egymást milito és etoo, de azért lássuk azt is, ki volt az ellenfél, és mit művelt a pályán. de ezen nincs mit magyarázni, tényleg jók együtt, sőt, az argentin a jobb kettőjük közül.

tjunior 2009.09.24. 11:20:02

@LTL: persze persze, a világ rendje az utóbbi pár évben borult fel, amikor az inter keredett az elejére valahogy, de szép lassan minden visszatér a megszokott kerékvágásba, vagyis a Juve elől :D,
amúgy meg visszaemlékezve 2002 májusára nem muszály nekünk vezetni a tabellát állandóan :D

Romanista 2009.09.24. 11:24:06

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Isten nyugosztalja

a Palermo-Romához meg annyit hogy ekkora esőben az X a legigazságosabb eredmény, mert egyeltalán kimentek játszani játszani a csapatok és már ezért pontot érdemelnek. Azon meg nem csodálkoznék hogy ha a Palermonak novemberig nem lenne pályája, gyakorlatilag salakmotorozáson kívűl nem jó semmire.
Nem igazán ismerem a Palermo idei játlékát és a tegnapiból se szeretnék messze menő következtetéseket levonni, de az tuti hogy a Roma játékának ez nem nagyon kedvezett. (pl.: Pizarro ekkora tavakban még soha nem kellett hogy megforduljon)

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.24. 11:56:19

@_benito: Viszont lehet snejder bármennyire szar, még így is a legjobb alternatyva elöl. Legalább át tud venni egy labdát tud cselezni, lőni és passzolni is. Pont ezek a képességek azok amivel jobb mint muntari. :)

Bunyom 2009.09.24. 12:14:28

@Great Cornholio: teny, hogy ebben jobb mint Muntari. Az elso meccsen meggyozott arrol, hogy nagy uzletet csinalt Moratti vele. Azota ez az erzesem egyre kopik. Attol tartok nemsokara leserul es akkor honapokig csak a lyukat latjuk megint a kozeppalya es a csatarok kozott. (attol meg egyenesen kiakadok, amikor meg mindig neha-neha elojonnek a hatulrol beidegzodesbol Ibranak elorevagott labdak... )

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.24. 12:34:36

@giacinto: Az még nem is lenne gond,ha semmit nem csinálással hozná ezt a gólmennyiséget,de Zaretet is nagymértékben hátráltatja,Pandev vagy Rocchi sokkal jobban kihozza Zarateből ami benne van.Persze nem akarok én károgni,alig játszott még pár meccsen,és azoknak majdnem a felén elfogadható volt,meg örültem is,mikor a Lazio,ráadásul ingyen,megszerezte,de ennél jóval több kell tőle is.

horas 2009.09.24. 13:08:09

@_benito: Nagyjából egyforma erősnek tünik a Juve meg az Inter de egymás ellen sztem az edzők közti különbség fog dönteni.A Juve -ahogy mondod-nem hagy majd területlet az Internek,de az Inter ellen meg nem lehet majd felrugdosni a labdákat...
Viszont Buffon Livorno elleni formája aggódásra adhat okot az ellenlábasok körében.Sneijder amúgy az agyon sztárolás ellenére az az érzésem egy sorral hátrébb ideálisabb lenne számára(kicsit hasonló a helyzet mint Stankovic-nál),szal az irányító személyét úgy érzem még mindig nem sikerült tökéletesen megtalálni.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.24. 14:13:19

@Dr Zoidberg: Teljesen jól mondod,ez semmi másról nem szól,csak Lotito agyamentségéről,de én már belefáradtam ezen idegelni magam,el kell fogadni,hogy ez a helyzet,az idő úgyis be fogja bizonyítani,hogy elképesztő balfasz lépés volt.

Hispan07 2009.09.24. 16:16:23

Bóklásztam a neten, és egy oldalon beleakadtam a Milan elmúlt tíz évének átigazolásaiba. Csak a lényegi dolgokat említve, ha végignézegeti az ember, valamelyest könnyebb megérteni, miért is van a csapat most ekkora gödörben.

99/00
jött: Sevcsenkó, Serginho, Gattuso, Tonetto, Commandini
ment: Ziege, Morfeo, Cruz, Oddo, Coco (kölcsönbe)

00/01
jött: Dida, Coco, Redondo, Roque Junior, Kaladze
ment: Weah, Ayala, Toni, Coloccini (innentől évekig mindig kölcsönbe)

01/02
jött: Rui Costa, Inzaghi, Javi Moreno, Contra, Pirlo, Donati, Brocchi
ment: Coco, Leonardo, Boban, Bierhoff, Guly, Guinti, Sala

02/03
jött: Nesta, Rivaldo, Seedorf, Tomasson, Simics, Borriello, Dalla Bona, Laursen
ment: Albertini, Contra, Javi Moreno, Jose Mari, Donati, Rossi (visszavonult)

03/04
jött: Kaká, Cafu, Pancaro
ment: Rivaldo, Roque Junior, Helveg, Antonini, Donadel, Chamot, Dalla Bona

04/05
jött: Stam, Dhorasoo, Crespo
ment: Redondo (visszavonult), Laursen, Coloccini

05/06
jött: Gilardino, Jankulovski, Vieri, Vogel, Kalac
ment: Tomasson, Crespo, Abbiati, Dhorasoo, Pancaro, Brocchi (kölcsön)

06/07
jött: Oliveira, Bonera, Gourcuff, Brocchi, Favalli
ment: Sevcsenkó, Stam, Rui Costa, Vogel, Foggia

07/08
jött: Ronaldo, Emerson, Grimi, Oddo, Storari, Pato
ment: Oliveira, Costacurta (visszavonult), Sammarco, Abate, Borriello (kölcsön)

08/09
jött: Ronaldinho, Sevcsenkó, Flamini, Zambrotta, Antonini, Abbiati, Senderos
ment: Cafú, Serginho (visszavonultak), Gilardino, Ronaldo, Grimi, Brocchi, Simics, Gourcuff, Paloschi, Oddo, Di Gennaro

09/10
jött: Huntelaar, Onyewu, T. Silva, Abate, Di Gennaro, Oddo
ment: Kaká, Sevcsenkó, Senderos, Maldini (visszavonul)

Néhány megállapítás:
- a Milan a 2000-es évek elején évente legalább 1-2 ereje teljében lévő, meghatározó játékost igazolt, köztük posztjukon csúcsnak számító extraklasszisokat, ezzel párhuzamosan a régi bútordarabokat nyugdíjazza, ennek eredménye BL győzelem, bajnoki cím, látványos és elegáns támadófoci, biztos védelem, az időszak legerősebb középpályája lett
- 2003, megjön Kaká, a csapat összeáll és a gerince lényegében mai napig változatlan. Ha megnézzük, 2003 óta alig jön olyan játékos, aki kezdőbe tud hosszabb távon kerülni, de még ők sem válnak meghatározó, húzó játékosokká (lásd: Gila, Stam, Bonera, Flamini, Dinnye, stb.)
- Kakát követően nem érkezik igazi világklasszis top játékos, Pato-t, talán Gilát leszámítva annak igérete sem.
- Bonera, Gourcuff, Glardino, Borriello, Flamini - néhány jó játékos, aki máshol nagyon jól, csapatából kiemelkedve játszott, de a Milanban igazán soha nem tudta hozni magát vagy a szintet
- Dinnye, Stam, Emerson, Sevcsenkó, Vieri második eljövetele - néhány korábbi klasszis, akit igazából már teljesen fölösleges volt leigazolni
- Jankulovski, Antonini, Brocchi, Senderos, Onyewu, Oddo, Oliveira, Favalli - tipikusan középszer játékosok, akikről kiderült, nem tudnak a Milan szintján pluszt adni, néhány mégis kulcspozícióba került
- Kaká, 10 év alatt az első, aki a kezdőből távozik, és nem visszavonul
- fiatal tehetségek sorának eltékozlása, esetleg évek elteltével drágán visszavásárlása, de új, saját nevelés 10 éve egy sem! kerül kezdőbe

Hát, nagyjából ennyi. Szerintem ez majdnem mindent elmond arról, miért tart ma ott a Milan, ahol. Ideje gyökeresen változtatni, ahogy 1999 és 2003 között történt.

Megtisztelő figyelmüket és türelmüket hálásan köszöntem.

horas 2009.09.24. 17:24:58

@Hispan07:Milan mikor címvédőként elindult és zúgott ki egyből a BL-ben már akkor,egy elhasznált kerete volt és azóta 2 év telt el érkezett egy-egy ember ugyan de konkrétan a félcsapatot kellett volna kicserélni kb úgy mint ahogy az Inter csinálta most.A mostani kezdő tökéletes kiegészitő lehetne...

horas 2009.09.24. 17:27:14

@Hispan07: Nem Real léptékű igazolásokkal természtesen,de amúgy kiváncsi lennék szerinted milyen kezdővel lenne a Milan most verseny képes?

daneeka 2009.09.24. 17:57:26

@Hispan07: két dolog.
1. A Milan mostani igazolásai engem a 06/07-es igazolásokra emlékeztetnek. Akkor is elment két világsztár, helyettük nem érkezett említésre méltó ember.
2. A listáról az jön át, hogy Francesco Coco még mindig a Milan játékosa. :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.24. 17:58:22

@Hispan07: Szép összegzés,bár a Milan még mindig jobban járt mint anno a Lazio,no persze egy csomó szinten nem lehet összehasonlítani a két csapatot,a Milan javára,de ez semmi a Lazio mélyrepüléséhez az ezredfordulóhoz képest.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.24. 18:03:14

Ez szép lehet,az Intertől Matrix,Suazo mellett jöhet még Arnautovic a Laziohoz Pandevért cserébe,nem meglepő,hogy utóbbinak örülnének a legjobban.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.24. 18:03:28

@Hispan07: Rosszindulat nélkül, az Inter ilyen igazolásaira mond(t)ják egyesek, hogy játékostemető.
Kicsit úgy tűnik, hogy direkt csinálja a vezetőségetek.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.24. 18:18:26

Vasárnap a Palermo ellen nem játszhat Brocchi,Rocchi,Makinwa,Siviglia,Kolarov,Faraoni,Scaloni,és elképesztő fáradt Matuzalem,közülök legalább 4 alapember.Azt hiszem most tényleg igaznak látszik,hogy vasárnap dől el,a Lazio idén milyen célokért küzdhet.

öreg johnson 2009.09.24. 18:58:21

@Hispan07: Egyértelmű, hogy a keret elöregedése és a minőségi igazolások hiánya miatt olyan a Milan már pár éve, amilyen. Horasnak igaza van, már a BL cím után lehetett érezni, hogy ennek a keretben hosszútávon nincs nagy potenciál, ezután már csak lejtmenet jöhet (egész egyszerűen a játékosok kora miatt), és akkor a mostani szezonkezdetre még Kakát is eladták...
Mindenesetre én Leonardo helyében kipróbálnám Pirlot azon a poszton, ahol Lippi a válogatottban is játszatta a múltkor, így talán kicsit leveheti a terhet Patoékról ott elöl.
Mögöttük meg az Ambrosini-Gattuso-Flamini-Seedorf négyesből játszatnék 3at, és akkor a védekezés is megoldva.

Hispan07 2009.09.24. 19:34:47

@daneeka: Coco elment 01/02-nél... vagy elnézek vmit?

@Matteo_B: jah, Tonetto ott ragadt... vagy mondhatjuk úgy is: örökké köztünk maradt az emléke :)

@horas: teljesen nyilvánvaló, a Milan már akkor lejtmenetben volt, mikor megnyerte a BL-t - mondhatni a mai krízis egyik oka az akkori siker, ami elfedte a hiányosságokat.

Én a Milan ma így tudnám elképzelni - vagy mondjuk úgy, ha kijött az FM10, én ilyen irányban fogok elindulni (szigorúan nem Real stílusban!):
- Kapuba lehetőleg egy fiatal tehetséges olasz (pl Marchetti vagy Viviano), esetleg Handanovic vagy Frey, de végül is Abbiati is megteszi, nem ő itt a fő gond
- védelemből nálam maradhatna Nesta, T. Silva, Bonera, Zambrotta, Antonini - utóbbi 3 cserének, kiegészítő embernek. esetleg még Abate, ha védőnek veszem, nem szerepelt rosszul a Bologna ellen. Játszatnám Albertazzit és Darmiant, két fiatal Milanos gyereket. Akiket szívesen látnék: pé Di Silvestrit - nem értem, miért hagytuk a Fionak. vagy Santont - jó, tudom hogy lehetetlen. De hogy reálisabb legyen - Zapata, Felipe, Santacroce, Kolarov, Criscito, Pasqual, Kjaer közül bárki jöhetne.
- középpályán kb mindenki jó - ha nem főszereplő. Seedorf, Pirlo zsenik, ha van kedvük, de már nem rájuk építeném a csapatot. Gatto és Ambro csupa szív játékosok, de nem jók már ahhoz, hogy hátukon vigyék a brigádot. Ribery, David Silva, Essien és Fabregas hogy merjünk nagyok lenni, akiket még el tudnék képzelni a teljesség igénye nélkül: Miguel Veloso, Joao Moutinho, Cazorla, Toulalan, Ben Arfa, D'Agostino, Palombo, Raul Meireles, Hernanes, Rasmus Elm.
- előre sztem Pato a jővő embere, mellé kell megfelelő társ. Huntelaarban még mindig bízom, hátha beleszokik a dologba, de neki passzok kellenének. Akit még jónak tartanék, bár nem mind lenne jó Pato mellé: Luis Fabiano, Giuseppe Rossi, Mata, van Persie, Lavezzi, Zarate.

Összegezve: én fiatal, felfutóban lévő, tehetséges és sikeréhes játékosokat vennék, és sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnék a saját utánpótlás játékosokra.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.24. 20:12:23

@Hispan07: Ha De Silvestri nem igazolt volna el,azt mondanám,hogy lefosztottad képzeletben a fél Laziot. ;)

ericcartmen 2009.09.24. 21:06:45

@Hispan07: "Kaká, 10 év alatt az első, aki a kezdőből távozik, és nem visszavonul"
Sevcsenko?

Hispan07 2009.09.24. 21:17:59

@ericcartmen: jogos. amióta az áruló elment, számomra nem létezik - valszeg ezért feledkeztem meg róla

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: mert vinnék kettő, azaz kettő darab laziost? aljas fészekrabló vagyok, nem vitás :)

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2009.09.24. 21:18:33

genoa-Juve kezd kemény lenni,így 1-1-nél!

WallyB 2009.09.24. 21:22:49

Három dolog mehet?
1. Mégsem lesz olyan könnyű ma este a Zebráknak? Most lett 1-1... bár még messze a vége. Olyan jól néz ki az Inter a tabella élén.
2. Tegnap persze néztem az Inter-Napolit, tetszett amit a fiúk csináltak, attól függetlenül, hogy Milito gólja, Interes-szemüveggel nézve is erősen leshatár(on túl) volt. A második félidőre már "nem mentem ki" a csapatokkal, úgy éreztem a fiúk eldöntötték a szünetre, nagy változás nem lesz... bezzeg reggel a teletextet amikor néztem megfagyott a vér az ereimben egy másodperc törtrészére, amikor az eredményt már láttam, az azt elérő csapatok neveit még nem: 3-3...
3. Akik azt írták, hogy Snejder eddig karcsú... egyet kell értsek, bár Muntarinál egy klasszissal jobb.

_alerob 2009.09.24. 21:46:24

Az az az M.Rossi (asszem) valami harcos spártából

Törteli Tivadar 2009.09.24. 22:06:49

Camoranesi elég faszán játszik!

Törteli Tivadar 2009.09.24. 22:08:05

De ettől még egy tahó marad:)

giacinto 2009.09.24. 22:18:16

Hernan CRESPO a legnagyobb király!

calciomax 2009.09.24. 22:19:40

Fejeni azt még nem felejtett el...

calciomax 2009.09.24. 22:20:20

Ettől függetlenül nem kap ki a Juve.

giacinto 2009.09.24. 22:20:35

hagyjátok már Sneijdert, sztem egyáltalán nem volt szar tegnap. adott kb 2 gólpasszt és rengetegszer megjátszható volt.

tőle nem azt kell várni hogy végigviszi a pályán, kicselez 3-4 védőt és belövi.

Törteli Tivadar 2009.09.24. 22:26:10

mit csinál ez a bíró???

de niro 2009.09.24. 22:28:43

így nehéz lesz, szabályos gólt elvenni...na de ez már benn van!!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.24. 22:33:43

Azért ez durva,2 érvénytelenített gól,nem mintha annyira bánkódtam volna ha kikap a Juventus,de az első gólnál én nem láttam hogy les lenne,mindegy,mert azért ezt a harmadikat megadta a játékvezető,meg is érdemli a pontot a Juve,ha lőtt összesen 4 gólt.

EMPEZE 2009.09.24. 22:41:24

Trezeguet a Mi Pipponk:) Nem cselez jól nem szélvész gyors, de bármivel képes gólt szerezni a pali!

A Marassiból nem sok csapat fog eljönni pontokkal, az ami vigasztal hogy volt tartás a srácokban! Csak így tovább!

Ja és Amaurit a padra!

giacinto 2009.09.24. 22:44:46

Benito!

Már a szezonbeharangozóban vitatkozni akartam azzal a mondatoddal hogy 2010-ben nem lehet 4-5 vereséggel bajnokságot nyerni, mert annyira tök jó kiegyenlített a mezőny.

Akkor még nem akartam vitatkozni (mondom biztos az üveggömb :) )

de jelenleg elképzelhetetlennek tartom hogy a 2 kiemelkedő csapatot, akár az Intert akár a Juvét 4-5-ször megruházzák.

A juvénak látok eőre 2-t :) dehát az mégsem 4-5 :))

calcio_di_rigore 2009.09.24. 22:45:05

Tetszett a csapat, a bíróról nem tehetnek, Saccani mindig is a kedvencünk volt. Gondolom majd a Juve-Interre is őt küldik, biztos ami biztos.

Il Capitano 2009.09.24. 22:52:29

A bíró mellett Grossóról se feledkezzünk meg, ha Molinaro nyújtotta volna ugyanazt, amit Fabio ma, akkor szét lenne cincálva, kíváncsian várom, Benito mit szól hozzá. Egyébként hihetetlenül felhúztam magam, mert két pontot hagytunk Genovában, és rohadtul nem tud vigasztalni, hogy ki hány pontot veszít majd itt, mert mi megnyerhető 2 pontot felejtettünk a Grifoninál... Kíváncsian várom, hogy az Inter is megteszi -e ezt a szívességet nekünk a hét végén, mert Mourinhóék éppen ebben lehetnek jobbak, hogy kigürizik a 3 pontot akkor is, amikor nem megy a szekér. Nekünk meg hiába ment jól a játék, nem tudtunk élni a lehetőségekkel... De egyetértek azzal, hogy a mentális ereje messzire repítheti a Juvét, tavaly sem a Lazio, sem a Livorno elleni meccset nem nyertük volna meg szerintem. A Geno ellen az x meglett volna, Ranieri ráment volna az 1-1-re és meg sem próbálta volna megnyerni a meccset. :D A győzni akarásunk is dícséretes volt, de ha Chiellini előrekolbászolása után kikapunk 3-2-re, megszidtam volna Cirót, pedig nagyon örülök, hogy ő az edzőnk.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.09.24. 23:07:25

De jó meccs volt! Van Camoranesi, van Buffon, van Marchisio, van Iaquinta, van Basten (copyright Török) helyett...

VAN OLASZ VÁLOGATOTT!!

Szerintem!:)))

rexford 2009.09.24. 23:07:45

Azért ha a sérültek visszajönnek, nem leszünk gyengébbek.

_alerob 2009.09.24. 23:09:59

Kíváncsian várom Murinho mit szól a négyszabályos gólhoz, amiből csak kettőt adtak meg. Engem sem vigasztal, hogy ki mennyi pontot hullajt itt, a Juvénak nyernie kellett volna most. Mindegy, ez van.

Új csillag született.. Marchisio. Nem lehet szó nélkül elmenni mellette, a középpálya minden pontján, cselezésben, felfutásban és védekezésben is 5ös. Végre a válogatottnak is van újra egy kimagasló játékosa.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.24. 23:13:45

Jó kis meccs volt ez, annyi biztos.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.24. 23:16:05

@_alerob: Chiellini gólja előtt Trez lesen volt, azt jogosan fújta vissza, viszont az első meg nem adottat nem tudom miért "annulálta".

giacinto 2009.09.24. 23:25:13

@mbemba: ááá, kevés az a 7-8 juvés aki a válogatottban van, sztem mostantól Molinarót, De Cegliét, Ariaudot és Delpierot is behívhatná Lippi....

4 szabályos gól? 2-2 lett :))

_benito · www.nst.blog.hu 2009.09.24. 23:28:26

csak annyit mondok, a pirlo 2.0-t láttuk ma.

meg annyit, hogy kurva jó meccs volt, és poulsen csak azzal tudná a féregségét palástolni, ha úgy játszana, mint felipe melo, mert anélkül csak egy féreg.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.09.24. 23:42:25

@giacinto: Lehet az még előny, hogy ott vannak a jó népek, csak a Maestro hagyja ki azokat, akiket ki kell! Egyelőre, szerintem: Del Piero, Amauri, Grosso, talány Cannavaro,...

Marchisio kell! Camoranesi kell! Ez a Iaquinta kell!

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.25. 00:24:20

Tényleg 1 Juve gól kivételével a többi érvényesnek látszott,de a Genoa nagyon szimpatikus volt és jól is játszottak.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.25. 07:35:49

Azért az első Juve gól is szép volt, de a Genoa 2 fejesgólja, a fociról szóló oktatóvideóban lenne a helye. Hogyan passzooljuk ki szélre fussunk vele előre majd kanyarintsuk középre, ahol megelőzzük a védőt. :)

Hispan07 2009.09.25. 07:40:25

Szerintem a Chiellini gól les volt, de a másikat meg kellett volna adni, és szerintem Marchisio jól játszik és szépen fejlődik, de a csúcson lévő Pirlohoz hasonlítani egyenlőre nem kéne.

tjunior 2009.09.25. 08:13:50

Na ez Spirito Juve volt a javából, hány csapat zuhant volna össze a második meg nem adott gól után? pláne úgy hogy az első érvénytelenítettnél, az ellentámadásból kaptuk a másodikat. 1-2 vagy 2-1 nem mindegy.
Amauri és Grosso kivételével mindenkit lehet dicsérni még Poulsen is jó volt önmagához képest.
Marchisio pedig állandósította a formáját, ergo új klasszis született.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.09.25. 08:18:11

@tjunior:
az egy csapat ereje, h lesgólokat lő???

akkor ki kell jelentenem, h Pippo a legnagyobb csatár, sosem zuhant össze egy meg nem adott gól után, ment előre rendületlenül, mint a mérgezett egér :)

tjunior 2009.09.25. 08:19:46

@pote:
Meccset azért látad?
Ha szövegértelmezésben kicsit fejlődsz akkor szólj, mert nem erről szólt a kommentem, segítek "Spirito juve"

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.09.25. 08:26:08

@tjunior:
kimaradt egy ilyen:
:)
(aszittem nem kell)

drdugo 2009.09.25. 08:28:42

nem kicsit lejtett a hazai pálya. kivancsi lennek hogy ha a genoa szerzett volna ket ugyanilyen golt, akkor azokat vissza-e fujja. de sztem ha az inter jatszott volna a juve helyett, akkor a kettobol nekik is legalabb egy az gol. faultoknal is elnezobb volt a genoaval.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.25. 09:16:25

@drdugo: Hát persze, sőt ha az Inter játszik a 2 Genovai gólt is annulálja mert csak.

calcio_di_rigore 2009.09.25. 10:29:25

@_benito: kikérem magamnak, hogy az alibikirály Pirlóval hasonlítsd össze.:)

kroos 2009.09.25. 10:39:41

maradona van már készen....Ortega és Martín Palermo:D

horas 2009.09.25. 11:13:29

@Hispan07: Jók a felsosorolt nevek (sztárokat leszámítva)mind megszerezhető és hosszútávon is erősítés lenne a Milan számára.Több játékost a felsosorltak közül én is nagyon kedvelek.Csak én úgy érzem a Milan csak nagy nevekben tud gondolkodni pénzük viszont nincs(hülyeség) v nem akarnak szánni rájuk.Szó-szó hihetetlen amit a Milan csinál,sportszakmai szempontból talán a legelrettentőbb példa amit ők művelnek az elmúlt 3-4 évben.

neeskens 2009.09.25. 11:32:46

Nagyon tetszett a tegnapi Genoa-Juve.

Azért a Juventusnál mindenképp bizakodásra adhat okot, a következő 11:
Manninger - De Ceglie, Cannavaro, Zebina,Molinaro - Giovinco, Sissoko, Diego, Tiago - Del Piero, Trezeguet

Tudom, hogy nem lehet ezt a csapatot így egy-az egyben feltenni, de szerintme ez érzékelteti mennyire erős a Juve kerete.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.25. 11:35:25

A Genoa mindig jó meccseket játszik. Olaszországban egyedülálló módon. Ők a Serie A spanyoljai. :-)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.09.25. 11:38:57

@Csöncsön: Azért néha nézegess Roma meccseket. Jelzem, nem feltétlenül a sok gólos a jó meccs, de kedvenc csapatom gólaránya 11-11. Mi kaptuk a legtöbbet és mirúgtuk amásodik legtöbbet és legtöbbször látványos meccset játszunk. Mondjuk jó lenne ha már hátul stabilizálódna a csapat, reméljük fog is.

neeskens 2009.09.25. 11:42:05

@kroos: ja szerintem nem nagyon tudja, milyen évet írunk.

kroos 2009.09.25. 11:47:53

@Great Cornholio: @neeskens:
AZért hivta be ezeket hogy megmutassa azt hiv be akit akar mert ö dönt.
Apropos CM,uj updatet tud valaki?

WallyB 2009.09.25. 12:27:18

Nagy meccs volt az esti, nem tudtam nem drukkolni a Genoának, Crespo gólja tényleg oktatófilmbe való volt. A Juve utolsó három góljából csak egyet adtak meg, szerintem, bár Inter szemüvegem van, a másik kettő is szabályos volt. Jó a Juve, kár, hogy idén is kétcsapatos lesz a versenyfutás a bajoki címért, a Samp meg a Genoa idővel ki fog fújni.

neeskens 2009.09.25. 13:24:41

@kroos: óriási, bebizonyítja, hogy ő dönt. És akkor mi van?
Néztem hétvégén a Boca hazai meccsét, abból a csapatból én senkit nem hívnék meg.

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.09.25. 13:41:23

@kroos: Ha van belinkelhetnéd, lehet, hogy kipróbálnám újra a 01/02-t. ha már a 03/04 hez nem csináltak update-t.

Hispan07 2009.09.25. 14:06:41

@Great Cornholio: @kroos: CM updatet nem tudok, de nézegessetek FM10 képeket és videót

www.sigames.com/

nagyon gusztusosnak tűnik, főleg az új taktikai részleg - és már csak egy hónap :)

Neil Blender 2009.09.25. 14:23:16

oktober 23 az a 30 en ugytudom.

Nagyon varom mar... =)

horas 2009.09.25. 15:14:37

Amauri télleg nagyon eltünt az elmúlt pár meccsen,sztem simán lehetne kezdetni Trezeguet,nincs jó formában a brazil.Sztem klasszis különbség van a két játékos között,Amaurinak vannak remek megmozdulásai,nagyon technikás hajtós.De már több ízben mikor beállt Trez sokkal több életet és veszélyt láttam az ő játékában.Sztem megérdemelné köv.meccsen h kezdjen. Amúgy télleg jó a Juve,várom már,hogy Sissoko is felépüljön kiváncsi vagyok nagyon az Inter elleni meccsre,jó lenne ha mind két oldalon mindenki egézséges lenne.Viszont a védelmükkel lesz gondjuk ebben a szezonban.

giacinto 2009.09.25. 22:16:07

@kroos: Szeptemberi még nincs. Márciusi a legutolsó frissítés.

kroos 2009.09.26. 08:49:50

@Great Cornholio: a 03/04 azért nem csinálnak mert az szar és már senki sem játszik vele.
Én 1szer próbáltam ki ,Gerrardot megvette a deportivo és év végén Kapó lett az aranylabdás.@Hispan07: fm-et sem szeretem,kb. mint a heros a 3 az isten a 4 meg az 5-is fos.

kroos 2009.09.26. 08:52:32

@idiotapocs: @Neil Blender:
Honnan az infó?
Közben kaptam egy emailt a champinship.co.uk-tól és azt irják fogalmuk sincs mikor lesz fent az uj.
de az ujban is negredo lesz a király az tuti...

kroos 2009.09.26. 09:23:00

Kaposvár-Loki 4-4
Várhidi szerint a 4. hazai gól döntöen befolyásolta a végeredményt.

és mi meg ilyen zseniket elküldünk?

Hispan07 2009.09.27. 17:08:34

@kroos: Én a Heroes 5-tel is jól elvoltam, bár tény, hogy a 3 volt a sorozat csúcsa, a 4 meg a mélypontja.

értelmetlen_nevű 2009.09.27. 18:58:17

@Hispan07: wow, Heroes 3 mekkora királyság volt :) A többivel én már nem játszottam.

LTL 2009.10.01. 12:00:56

Heroes3 überkirály!
A 4.-et nem hívnám heroes-nak. Valami új néven éreznénk a koppintást, de elmenne. Homm5 megpróbált javítani, de túl lett flancolva.
Bizony-bizony, sokszor az egyszerű vonzóbb, mint a csilli-villi. (Spec ez nem igaz egy Ribery-Balotelli összevetésben)

kroos 2009.10.01. 12:01:51

@LTL: @Hispan07: pályákat hol lehet letölteni ?

LTL 2009.10.01. 12:03:55

@kroos: Passz. De keress rá gugliban, biztos találsz majd millió oldalt. Pár éve néztem, és rohadt sok pálya volt fönt a neten.
süti beállítások módosítása