Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

SPL 2. forduló - Big Kris a padról

2009.08.24. 09:00 donnelly

Az SPL csapatai nem adnak alább a tempóból, továbbra is tartják a 3,5 gólos meccsenkénti átlagot, és a fordulónkénti egy döntetlent. Már kezdtük azt hinni, hogy Thomson játékvezető is az NST-n kommentel, de végül Kris Boyd, akit nem véletlenül választottuk az év játékosának, az utolsó pillanatban behúzta nekünk az SPL-tippverseny első fordulóját. Tovább után a hat mérkőzés összefoglalója, és a kvízkérdés, mely a következő tippelő személyéről dönt.

A Kölkök nem hálálták meg a beléjük helyezett bizalmat, viszont a Hibbantak, padjukon a tavasszal még az ellenfelet edző John Hughes-zal, a papírformát és fizikai fölényüket érvényesítve kétkedő jóslatunk feltételes módját kijelentővé konvertálták. A Kirk vezetett Flynn góljával, jobban is játszott az első félidőben, de az Anthony Stokes-szal a kezdőben felálló Hibbies Bamba fejesével és Riordan két góljával fordítani tudott - a második egy nem kis, hanem 25 méteres szabadrúgás volt.
FALKIRK-HIBERNIAN 1-3.

A Hoops ezúttal az előző fordulóhoz hasonló támadó hadrendben fogadta a Szenteket, és meg is mutatta, hogy mit keres a Celtic és SPL ezen az oldalon. Gordon Strachan ugyanezt a laza, kreatív játékot várta labdarúgóitól, de a megromlott, feszült viszonyban már nem tudta hozni a csapat, így sikerült elbukniuk a bajnokságot tavasszal. Mowbray sajnos az Arsenal ellen nem vállalta ezt a támadó focit, és a kényelmetlen, szokatlan felállásban nem is sikerült egy épkézláb támadást végigvinniük, nem úgy, mint szombaton a St Johnstone ellen. McGeady nem, viszont Maloney (egy gyönyörű, Dzsudzsákot idéző gólpassz után) és Fortuné tudott duplázni, az ötödiket McDonald szerezte. A becsületesen teljesítő vendégek részéről a nagyon ügyesen és veszélyesen játszó Samuel, valamint régi ismerősünk, az egykori Chelsea-fedezet, Jody Morris talált be.
CELTIC-ST JOHNSTONE 5-2.

Miután az Aberdeen eddigi ellenfelei (EL-selejtezők, Celtic) ott ütötték őket, ahol érték, találniuk kellett egy kisebbet, akin kitölthették haragjukat, és ez a Hamilton lett. Billy Reid látta előre, hogy valami ilyesmi következik, figyelmeztette is tanítványait, akik viszont a kapitány, a helyettese, és a nagydarab középső védő hiányában nem voltak képesek felnőni a feladathoz. Charlie Mulgrew szabadrúgásból volt eredményes, a három-sima nem tükrözi teljes mértékben a játék képét - sokkal több is lehetett volna közte.
Egykori kedvenc fogatlan kapusunk, Jim Leighton, az Aberdeen történetének első kapusedzője (2000-től) távozott a klubtól.
HAMILTON-ABERDEEN 0-3.

A Motherwell számára a győzelem kulcsa a légifölény kiharcolása volt mindkét térfélen, a Kilmarnock pedig kiváló partner volt ehhez, ugyanis a Killie játékosai Jim Jeffries menedzser felhívása ellenére folyamatosan ívelgették előre a labdákat, amiket a hazai játékosok rendre meg is szereztek. A Kilmarnock labdarúgói nem tudtak váltani, nem játszottak jól, és úgy tűnik, hogy csak akkor van esélyük bárki ellen az SPL-ben, ha legjobbjukat nyújtják - ebből alsóházi köcsögölés lesz...
MOTHERWELL-KILMARNOCK 3-1.

Mindkét védelem csak egy lécet engedélyezett az ellenfél támadóegységének, a Buddies felnőtt a feladathoz, és otthon tudott tartani egy pontot az esélyesebb Dundee ellen.
ST MIRREN-DUNDEE UTD 0-0.

A rangadón rögtön egymásnak estek a csapatok, Craig Thomson pedig engedte a brutális játékot, egészen a 13. percig, amikor a mérkőzés második igazán kemény belépője után kicsit furcsamód egyből lezavarta Kevin Thomsont. Az emberfórt az új osztrák csatár, David Witteveen révén (na meg McGregor kapus bénázásának köszönhetően) még az első félidőben kihasználta a Suso Santana vezérletével szellemesen futballozó Hearts. Túlzás lenne azt állítani, hogy kézben tartotta a meccset László Csaba alakulata, mégis összehasonlíthatatlan volt játéka a zágrábi EL-selejtezőn (4-0 a kroátoknak) mutatottal. A Rangers-játékosok viszont a tőlük megszokott módon daráltak végig, és McCulloch fejesgóljával igazából előzmény nélkül egyenlítettek a 63. percben, az utolsóban pedig Ismael Bouzid jóvoltából Naismith került földre Balogh János felségterületén belül. A padon kezdő Kris Boyd bevágta a büntetőt, amivel megnyerte számunkra a tippverseny nyitófordulóját.
HEARTS-RANGERS 1-2.


Sokáig, a zárómérkőzés utolsó percéig úgy tűnt, hogy szeme közé, laposan! tippjei nyerőnek bizonyulnak, de Boyd tizenegyesgólja meghiúsította telitalálatát, és az NST-t hozta ki győztesnek. NST-Kommentelők 1-0. A következő fordulóra az tippelhet, aki a kommentek között elsőként megválaszolja, hogy mi volt a középső neve a brit nemzetek FIFÁhoz való visszatérésének alkalmából rendezett mérkőzésen az összbrit válogatott balszélsőjének.

10 komment

Címkék: d skót összefoglaló kvíz tippverseny spl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr891333889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.08.24. 09:42:57

szerdáig én kezelem a kvízkérdést,
tessék iparkodni!

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.08.24. 10:36:07

@csirko pasek:
BINGÓ
gratula, donnelly majd a hét második felében felveszi veled a kapcsolatot.
(nem kell félni ;)

csirko pasek 2009.08.24. 10:59:26

addig felkészülésként megnézem felvételről a st mirren-dundee utd-et :)

Pampito 2009.08.24. 14:14:25

Csabiéknak a vezetésnél és az emberfornál,illett volna legalább 1 Xet kibrusztolni... Úgy látom,h 1előre nagyon messze állnak a tavalyi formától.

szeme közé, laposan! 2009.08.24. 20:15:56

Hát, igen, a bírókat sose szerettem, most visszaadtak valamit ebből...:):)

szferi 2009.08.25. 07:17:21

Sziasztok! Megadhatnátok a teljes választ a kérdésre, azok is okuljanak, akiknek nem volt kedve guglizni. :)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.08.25. 14:45:52

@szferi: @Mérgező Hulladék:
donnelly így született már, h tudta,
ezért nem adott meg nekem se forrást :)
süti beállítások módosítása