Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Serie A utolsó kérdése: Torino, vagy Bologna

2009.05.25. 23:02 _benito

Teljes az Európába tartó olasz kontingens, az Inter, Milan, Juventus, Fiorentina, Genoa, Roma, Lazio hetes feladata lesz, hogy a siralmas 2009-es évet feledtesse. A Regginához egyelőre a Lecce csatalakozott a Serie B irányába tartó szerelvényen, de mindketten sokkal többet érdemeltek volna a halálsoron eltöltött utolsó fellépésükért. Hozzájuk valószínűleg a Toro csatlakozik, amely nem a jó ellenfelet vette meg, de még a Bologna is elszerencsétlenkedheti a végét. Elrontották a Maldini-napot a sudribunkók (meg ő maga, amikor ölég randán lemaradt Menezről), nem is megy egyelőre sehova, mert még fontos dolga van: nem szabad két góllal kikapniuk Firenzében. Kikapott az Inter, nyert a Juventus, mégsem áll a szőr élő ember hátán a hír hallatán, annál inkább a Toro-Genoa végén kitört pofozkodás láttán (Thiago Motta is bizonyított, ott lesz a köcsögválogatottban). Az összes jelenlévő kapanyél elsült Cataniában, ahol szépen búcsúztatták Zengát. Hajtás után utolsó előtti alkalommal, de szép szavakkal.

A Milan és a Juventus azért nem volt ellenfele idén az Internek, mert képtelen volt egy-egy jobb periódust három bajnokinál tovább húzni. A milánóiak sorsolásuknak köszönhetően a tavasz végén átgázoltak a resztlin, és bár valóban csináltak közben szép dolgokat is, eszünkbe sem jutott komolyan venni őket. A Roma elleni meccset könnyes, körbefutós, integetős ünnepnek szánták, de akkora tasli lett belőle, amekkorát utoljára a Werder Bremen utalt ki Ancelottiéknak. Bemutatták a szép új mezt (nem fog jövőre kitűnni senki a lelátón, ha az ideiben lesz, tök ugyanúgy néz ki), eddig rendben is volt minden, de aztán az utolsó E.L.-helyre hajtó Roma váratlanul harcosan hangos büffögéssel zavarta meg az ünnepi mulatságot. A Milanra mi sem jellemzőbb, mint hogy kétszer is eladták ellenük pont ugyanazt a szabadrúgás-variációt, a kettő között az Ünnepelt és satnya utódjai maradtak le Menezről (nagy feladat, a francia jól húzogat, de gyorsnak az anyai szem sem látja), így váratlanul komoly veszélybe került az automatikus BL-szereplés. Egy gondolat: ezért szeretjük a Romát. (Milan-Roma 2-3)

Úgy áll a helyzet, hogy a Milannak egy 1-0-s vereség is belefér a Fiorentina ellen, minden ennél nagyobb zakóval augusztusban jön a Fakel Voronyezs. Az esélyekről majd a forduló előtt szólunk, ennél sokkal fontosabb, hogy bekövetkezett az, amire aztán végképp nem számítottunk. A Maldinit a San Siróban kifütyülő szurkolók létezésére egyszerűen nincs magyarázat, saját szülőanyjuk is a fejét fogva átkozza a nem megfelelő fogamzásgátló módszer alkalmazását. Ha ez a meccs Interben van, akkor is 82 ezer ember tapsolja felállva véresre a kezét, Maldini ugyanis ezt érdemli. Mi szebben fogjuk búcsúztatni.

A Reggina (ahogy már írtuk) szétfocizta a Laziót, de gólt nem sikerült szerezniük százezer helyzetből sem, így ők már biztosan kiesnek. Ugyanígy járt a hétvégén a Lecce is, ráadásul egy mindkét csapat számára nagyon fontos meccsen ugrottak bele páros lábbal a medvecsapdába. A Fiorentina kapujában össze-vissza röpködő Freynek, valamint a mindent kihagyó támadóinak köszönheti a Lecce, hogy egy év magaslati levegő után visszatér a Serie B-be. Meg persze a firenzeieket idén nagyon durván segítő máknak, a Viola összeszámolhatatlan mennyiségű pontot szerzett iszonyatos szerencsével, és ez most sem volt másképp: az ezúttal pofázásért kipiruló Felipe Melo kiállítása után Jörgensennek fogalma sem volt, hogy került elé a labda a leccei ötösön, de bepofozta. Ezzel a vendégek még harcban az automatikus BL-helyért, a Lecce pedig elhullott. (Lecce-Fiorentina 1-1)

A Torino pénzt, fáradtságot nem kímélve nyert Nápolyban, és valószínűleg eszébe sem jutott, hogy a velük komaviszonyban lévő Genoa elleni meccsre is tartalékolniuk kellene mindkettőből. Pedig a Genoa nem dobta hanyatt magát, és nem azért, mert még mindig hisznek a BL-ben, hanem egyszerűen azért, mert nem szólt nekik senki, hogy tegyenek így. Egyébként óriási meccs kerekedett a dologból, jellemző a Torinóra, hogy az utolsó percben sikerült Militót olyan szabadon hagyniuk, hogy bebólinthassa 22. idei gólját (eggyel van lemaradva az Ibrahimovic, Di Vaio kettős mögött). Ezután Thiago Motta beszólt, és elszabadult a pokol: Abate vastagon 18-as karikás faultja a 92. percben már sejtette, hogy nem lesz pacsizás a lefújás után, de arra talán kevesen számítottak, hogy igazi rejtőjenős kocsmai bunyó veszi kezdetét a kezdőkörben. A Toro játékosait meg kell értenünk, a következő körben Romában kellene jobb eredményt elérniük, mint a Bologna hazai pályán a Cagliari Catania ellen. Cudar feladat. (Torino-Genoa 2-3)

Hogy Ciro honnan akasztotta ezt a borzalmas kravátlit, annál már csak az nagyobb kérdés, hogy meddig fogja játszani a Juve és a Siena ezt az akinek_jobban_kell_az_nyer játékot. A mérkőzést végigizgulók kétszer is leláthattak Alex vastagbeléig, a kettő között kiosztott egy gólpasszt is, amit Marchisio pöccintett be, simán nyert a Juventus. A furcsa szemű fiatalról el kell mondanunk, hogy nincs sok játékos a csapat keretében, akinek a) eszébe jutott volna b) képes lett volna kivitelezni azt a mozdulatot, amivel bepöckölte a torinóiak második gólját. Már nem emlékszünk pontosan, de talán a Fiorentinának lőtt egy hasonlót. A második helyért folyó harc nyílt, de egyre valószínűbb, hogy a Juventus végez az Inter mögött. (Siena-Juventus 0-3) Kikapott az Inter is, ebben semmi meglepő nincs, ha rápillantunk a kezdőjükre: olyan elfeledett arcok bukkantak fel újra, mint Jimenez, Materazzi, Mancini, Vieira és Burdisso, utóbbi ráadásul azt is megmutatta, miért. Cossu góljánál felkínálta az óvodacselt, négy méterről becsúszva süvített el a támadó előtt, aki aztán higgadtan passzolta Julio Cesar tenyere helyére a labdát. A győztes gólt szerző Acquafresca a maga módján szépen közölte az őt áruként kezelő Interrel, hogy Egyetek szart, gyerekek! (Cagliari-Inter 2-1)

Kedvenc sporttársunk kedvenc kicsi Chievója bent maradt, de nem taposta le a Bolognát sem, a döntetlennel tkp nyeregbe kerültek a vendégek, mert valószínűleg egy döntetlen is elég lesz nekik a Catania ellen a bent maradáshoz. (Chievo-Bologna 0-0) Az Atalanta és a Palermo döntetlenje azt jelentette, hogy a szicíliaiak már biztosan nem foghatják be a Romát, így augusztusban esélyük sem lesz kiesni az Europa Ligából a Hercules Alicante ellen. (Atalanta-Palermo 2-2) A Napoli a szezon végére már minden jöttmenttel hülyére vereti magát, a gyönyörű gólokat hozó meccsen most a Catania bombázta le őket tök simán. A nápolyiakhoz kapcsolódó hír, hogy állítólag visszautasították a Lavezziért felkínált 22 millió eurót. (Catania-Napoli 3-1) A Sampdoria és az Udinese döntetlenje csak annyiból érdekes, hogy… nem, bocs, egyáltalán nem érdekes. (Sampdoria-Udinese 2-2)

71 komment

Címkék: olasz összefoglaló serie a

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr371143758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_alerob 2009.05.25. 23:17:33

Nem szabad két góllal kikapni a Milannak? Azt játszhatnak amit akarnak, hisz ha a Juventus nyer, mindenképp ők végeznek az Inter mögött.Ez csak a Juvén múlik.

egy örömhír(?): Diego már nagy valószínűséggel Juventusé.

Maldini az egyik legjobb védő, ki valaha élt. Szégyenteljesek a milan ultrái, de ez már egy lerágott csont. Az sem új, hogy hiányozni fog. Csak az a baj a milannak, hogy nemcsak lélekben, de jelen helyzetben a játékból is hiányozni fog. Igazolni kell oda, mert így nehéz lesz.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.05.25. 23:18:28

Meneznél én is azt veszem észre, hogy futást mímel, de távolodik a labdától. Maldininek is kétszer kellett nekimennie, h egyszer célba érjen.
Mirkoval nem egy szint.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.25. 23:43:03

@pote: Menezben én látok, Mirkonak is egy fos volt az első római szezonja, a szurkolók is inkább röhögték mint fütyülték, most meg már roppantul hiányzik a nem kevés sérülése alatt. Szóval Jeremy és a Roma is sokkal jobb szezon elé néz.

Egyébként új tulajdonost sejtet a nmúltheti hír, miszerint Miurko, Juan és AA (emlékszünk még rá?) egyszerre hosszabbított több hónapnyi szarakodás után, valamint Spalletti tegnapi mondata a csapat és a klub rőzsás jövőjéről.

nakamura · http://mozimocsok.blog.hu/ 2009.05.26. 00:00:45

@_alerob: A Curva Sudról most egy szót se.

Állítólag Thiago Silva fantasztikus tehetség a belső védő poszton, maga a Capitano is őt nevezte ki utódjaként. Ugyanakkor mellette Nesta még talán egy szezont le tud kavarni – ha ő is visszavonulna, az maga lenne a sötét középkor. De nagy tisztogatásokra van szükség, főleg ott hátul.

CSK-kérdésben szerintem Gattuso tudná hozni azt a dögöt, ami kell egy ilyen poszthoz. Ambrosini ide, Kaká oda, én rajta látnám legszívesebben a karszalagot.

gabenito 2009.05.26. 00:17:22

a dolgok lila oldaláról:
hihetelen sok mákunk, és hihetlen sok pechünk is volt. bírói tévedések is, ide-oda. lehet h több volt a mákunk mint a pechünk, de viszont hihetlen kűzdésről is sokszor tanúbizonyságot tettünk a last minute gólokkal. + Mutu sérülése sem a mák kategória, márpedig Jovetic lehet hatalmas potenciál, de Mutu a azért a szellem a gépezetben.
ps. melo nem pofázásért hanem, egy visszataszító nyújottlábú rúgásért kapott sárgája mellé egy egybőlpirossat.
Én nagyon bírom és jó játékos, de neki van a legbéreltebb helye a köcsögválogatottban

kroos 2009.05.26. 08:08:15

Mostmár tényleg megmagyarárhatná valaki a Patho-Dinho cserét....

sh4d0w 2009.05.26. 09:00:58

@kroos: erre nincsen magyarázat. Meg arra sincs, hogy a Juventus ellen a bombaformában lévő Pippo miért a cserepadon kezdett... meg sajnos sok mindenre nincs, ezeket Ancelotti tudná csak megmagyarázni. Remélem, jövőre Pirlóval együtt a londoniakat boldogítják, nem minket. (Utóbbi az üres kaput sem találja el, pedig állítólag jó a rúgótechnikája. Ehhez képest mindig ő rúgja el a szabikat Beckham helyett, de ha jól emléxem vissza az elmúlt 134 évre, kaput sem talált.)

yuuzer_ · http://juventuz.freeblog.hu 2009.05.26. 09:34:39

Amúgy borzasztó, hogy a VB győztes olasz csapat tagjai milyen formahanyatlást szenvedtek el a döntő után és azóta se találtak magukra.

Quentin Montargis-ból 2009.05.26. 09:50:29

Nem JC, hanem Toldo védett az Interben.

jazs 2009.05.26. 09:53:05

Valaki írja már le a Mardini vs. szurkolók incidensnek a hátterét.Pontosan miért bántották?

Piiii 2009.05.26. 09:59:19

@yuuzer_: már akkor se voltak fiatalok, azóta meg pont 3 év telt el, nem tőlük kell várni a csodát.gondolok itt Pirlo,Gattuso, Del Piero, Ambrosini, Nesta, Materazzi 6osra főleg...

daneeka 2009.05.26. 10:10:52

@yuuzer_: Mondjuk ADP éppen gólkirály lett a VB-t követő 2 szezonban. Totti aranycipős lett a VB után. A Milan BL-t nyert 2007-ben, sorolhatnám...

rexford 2009.05.26. 10:22:17

A kravátlit Ranieri hagyhatta a szekrényben.

A Bologna a Cataniával játszik az uccsó fordulóban.

Klárensz 2009.05.26. 10:29:38

@Piiii:
érdekes, hogy Ambrosinit mindenki világbajnoknak tartja, pedig nem volt a keret tagja (tökéletes kiegészítőember lehetett volna), habár én is szinte látom a győztes csapat fényképén, de sajnos nincs ott

touristique 2009.05.26. 10:29:40

@daneeka: Ráadásul Materazzi élete legjobb szezonját játszotta a VB után. Iaquinta is ott volt talán, na meg Luca Toni és Grosso sem hiszem, hogy válságban lennének. :)

daneeka 2009.05.26. 10:44:08

@touristique: Mondjuk Toni a válogatottban egy rakás szerencsétlenség mióta a Bayern-be igazolt.

kroos 2009.05.26. 11:16:01

@daneeka: én inkább ugy fogalmaznék hogy a szerencsétlenség egy rakás Toni miota a válogatottba igazolt.

czudarpesta 2009.05.26. 11:22:48

@jazs: az ezt megelőző olasz poszt hozzászólásaiban kiveséztük rendesen. Amúgy egy '97-es affér miatt orrolt meg Maldinire a Curva Sud egy csoportja (állítólag koldusnak nevezte a csapatot szidó drukkereket), akik most olyan feliratot tettek ki, amely szerint számukra csak Franco Baresi az igazi kapitány.

Mr.AT 2009.05.26. 12:14:02

A kravátli a Juve official csapatnyakkendője. A website-on négy másik kapható (egy nagyon jó minőségű selyem és egy kevéssé jó minőségű selyem, mindkettő fekete, valamint két színes polyester, egyik sárga, másik kék csíkos), de a szurkolói boltban lehet venni ilyet is. Történetesen nekem mind az öt van - csak a feketéket ajánlanám másnak, azok vállalható minőségűek business like szereléshez.

A legújabb elb*szott tavalyi-idei milánói nyakkendődivatnak engedve amúgy mindegyik kifejezetten vékony szabású (még a windsori standardnál is eggyel kisebb), nem igazából az én világom, normálisabb testalkat mellett már nem mutat.

rexford 2009.05.26. 12:28:21

@Mr.AT: Bazeg, nem gondoltam volna, h egy kravátli freak vagy. :)

Mr.AT 2009.05.26. 12:49:52

@rexford: Hát, ha egy évben átlagosan 365 napból úgy 280-300at nyakkendőben töltesz reggeltől estig, akkor legkésőbb pár év után elkezdesz érdeklődni a téma iránt. :-)

Amúgy ha már itt tartunk, nem értem, erre miért nem fekszünk rá kicsit jobban. Nem azért, hogy hazabeszéljek, de qrva yo a website, ötezer féle ajándéktárgy meg relikvia kapható, mióta a pipás sportszergyártó a beszállítónk, igen jól fellendült ez a rész - csak valahogy a nyakkendőt hanyagolják, egyik sem az az igazán ütős darab.
Pedig azért a már munkába járó drukkerek legnagyobb része talán leginkább még ezt tudná a hétköznapi életében használni - úgy értem, viszonylag kevés munkahelyen elfogadott sztenderd a fekete-fehér csíkos mez. :-)

Mr.AT 2009.05.26. 12:59:37

"A Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Diegot. A Werder Brementől 24,5 millió euróért érkező középpályás öt évre írt alá a zebrákhoz. //t-zones"

Kirali, újabb pipa.

Altobelli · http://forzaitalia.blog.hu 2009.05.26. 13:23:36

Szerintem gyakran eltúlzott a nagy klubok szurkolóinak "öntudata". Attól, hogy Maldini mondott valami ostobaságot 10 éve, még jobb a szakmájában, mint az összes Milan-szurkoló együtt-véve a sajátjában. A szurkolók néha úgy fogják fel, hogy a szurkolás az önmagában véve is létező dolog, pedig csak azért van, mert mások megteszik, hogy egész jól futballoznak. Maldini és Baresi is nyilván ez alól egyformán kivételt képez, mert nem egész jól, hanem világklasszis szinten futballoztak. A Milanból jó pár arc megérdemelné már a záróbulit.
Amúgy nem értem az egészet, töltenének el egy pár szezont bármely magyar csapat szurkolójaként

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.26. 13:24:51

@Klárensz: Az ő helyét kábé a Perrotta töltötte be. Az EB-én viszont ott volt Ambro és egy másik nem világbajnok öreg, Panucci.

daneeka 2009.05.26. 13:34:20

@popp: Ambro helyett Barone, Panucci helyett Zaccardo lett világbajnok. Nincs igazság...

t.o.d. 2009.05.26. 14:31:56

Menjen a Curva Sud a curva annyába...
A Milan és az olasz foci nagyon sokat köszönhet PM-nek, igazi köcsög, aki bántja, pláne az ő korában, amikor már jobb, ha bele se fog az edzősködésbe a szíve miatt... ;-)
Tényleg hihetetlen, hogy mennyire nem értékelik, hogy nem a REAC-DVTK meccs van tőlük 30 km-re. Bocs, ha vki itt REAC v DVTK drukker.

Klárensz 2009.05.26. 14:35:26

@daneeka: még ma sem értem, hogy honnan szalajtották Baronét, most egyébként a zseniális Torinót "erősíti"

kroos 2009.05.26. 14:46:19

quaresma+crespo= genova.DDDD

Piiii 2009.05.26. 14:51:41

@Mr.AT: nah a burdzsuj mindeneteket...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.26. 14:57:23

Nagyon gyöngyözik a kapcsolat az Inter és kevésbé szimpatikus genovai csapat között. Mondjuk a kedvenc genovai csapatom nyilván a Boca.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.26. 15:42:00

Befektetett pénz/mutatott eredmény, teljesítmény arányban ismét a Chievo nyerte a bajnokságot.

Tavasszal három meccset veszítettek, abból kettő a kezükben volt. Ráadásul a bennmaradás úgy van meg, hogy nem kaptak hátszelet - egy kicsit sem (nem részletezem, nem nyitok frontvonalakat).

Érdemes chievói falat olvasni: gratulál ott mindenki torinói, római, argentin, déli, aztán, ami csoda, néhány Hellas-szurkoló is!!

Megvárjuk őket a Serie A-ban és akkor ismét lesz veronai derbi! :)))))

És mi van, ha Foquinha egészséges? :))

Köszönöm benito!

kroos 2009.05.26. 15:45:48

@mbemba: kerlont megnézném már,remélem jövöre játszik.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.26. 15:47:05

@mbemba: Gratula a Chievonak, komoly tavaszt produkáltak!

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.26. 15:50:32

Ogbonna, Pisano, Bianchi, Diana, Pratali, Abate, Dzemaili. Ők nem fognak játszani Rómában! :((((

kroos 2009.05.26. 16:18:43

Egyébként ez hülyén fog hangtani de a chievonak sokkal jobb a kerete mint az sokan gondolnák.Legalábbis a kiesöknél mindenképp.Ezért nem tartom csodának a bennmaradást.(és ha már menekülés akkor tavaly a cagliari).
Nézzük-squizzi,sorrentino kapásból 2 jó kapus.Sardo frey,yepes..mind jók.
középen meg a marcolini,bentivglio,italiano 3-as rengeteget fut és mind nagyon jól lö.(kár hogy ök sosem játszanak egyszerre).Luciano megjárta az inert esposito meg langella meg bizonyitott már suazo mellett a cagliariban.Pellisier meg már rég milánoban lenne a helye.
Mindemellé di carló aki kurva jól kevrte végig a lapokat.

Mr.AT 2009.05.26. 16:49:27

@Piiii: Jah, és ráadásul nem volt egy vagyon ez érte. Ennyit mindenképp megért, még akkor is ha nem jön be annyira, mint amennyire vártuk.

Pláne ha figyelembe vesszük, hogy vannak csapatok, akik 30 gurigát adnak ugyanezen a napon mondjuk Gomezért. :-) Muháháháhá. :-)

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.26. 16:55:32

@kroos: Szerintem is jó a keret, de az idény elején nem sokra értékelték őket.

Dolgos fiúk többnyire, nagyon dolgosak. Egy pár nagyon ügyessel: Pellissier, Luciano. Idény elején Bentivoglióra mondtak minden jót, de végül nem húzott annyira, meg persze, igen, a volt szárdoktól várták a csodát.

Számomra csoda maradnak! Ha összehasonlítjuk a Cagliarival - őket írtad -, azért értékelem sokkal többre a Chievo maradását, mert - mindenekelőtt, mert a csapatom - másodszor pedig, az egyik egy országnyi sziget csapata, a másik egy dombtető!!

giacinto 2009.05.26. 18:02:02

"a Viola összeszámolhatatlan mennyiségű pontot szerzett iszonyatos szerencsével"

jah, meg a bírók is iszonyatosan sok pontot vettek el tőlük, kapásból eszembe jut 2 meccsük :) ahol csúnyán elbántak velük.


@Quentin Montargis-ból: Azért irta benito, hogy "JC kesztyűje helyére", mert JC az ilyeneket simán védi...

Piiii 2009.05.26. 18:07:56

@giacinto: húúú, az kemény,2 meccs...a 38ból...

giacinto 2009.05.26. 19:44:04

@Piiii: mondom kapásból (!!), úgy hogy szinte egyáltalán nem néztem Viola meccset és összefoglalót is csak kb 5-6-t láttam idén....

Jó estét, jó szurkolást! 2009.05.26. 20:35:34

Milan: Ancelotti előszerződést kötött a Reallal - három éve
Édes Istenem, mekkorát dobbant a szívem amikor ezt úgy olvastam, hogy Milan: Ancelotti előszerződést kötött a Reallal - három évRe
Pedig már épp kezdtem örülni...

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.05.27. 10:11:04

@Piiii: aminek köszönhetően nem áll most a fio a 2. helyen.

Crespo és queresma a Genoaba megy? lol lenne :)

calcio_di_rigore 2009.05.27. 10:14:36

@Great Cornholio: sőt, ha tőletek levonjuk az ajándék pontokat, rögtön első a fio.:))

Great Cornholio · http://www.lordswm.com/?rid=244178 2009.05.27. 10:37:21

@calcio_di_rigore: De hálistennek még benn maradnánk a Milan ,Juve, Reggina előtt. :)

ZenZo 2009.05.27. 11:23:18

@freiwald: kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a saganak a vége. Már mindenhol ez van, 3 hete minden hétfőn bejelentik, hogy Ancelotti lesz a Chelsea edzője. Az összefolyások egyre világosabbak, s az önéletrazi könyvből már kiderül, hogy nem most/idén kezdődött ez, hanem már Grant után tavaly. Én továbbra sem bánnám, ha nem Anelotti lenne a befutó, de hát ez egyre inkább úgy tűnik, eldöntött tény.

Rino 2009.05.27. 11:41:13

ááá most nem tudom még leinni magam, remélem este bejelentik:)))

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.27. 11:43:02

@ZenZo: Capello is bevált az angolválogatottnál, Ancelotti is lehet sikeres a Chelseanál.

freiwald 2009.05.27. 11:55:26

@ZenZo: Én öszintén elszomorodtam. Csipázom a fickót mióta a Milannál van mint játékos. Jó a humora és nagyszerű edző. Most tovább áll, mi meg várunk, hogy piros eső essék. Fura érzések kavarognak bennem. Bastent éretlennek érzem. Frank jöhet szóba és Leonardo. Gondolom a házunk tájáról hozunk edzőt ezért nem is megyek messzebb a kelleténél. Majd meglátjuk mit hoz a sors. Könnyen lehet hivatalos így is csak a Fio meccs után lesz. Ugye, amit az újság ír arra még mindig lehet kérni sajtóhelyreigazítást, szóval várok még, de egyrészt ugye az egészet ő tálalta, másrészt tegnap nyilatkozta a Fio meccs végkimenetele csupán a csapat sorsát dönti el - konkrétan a BL főtábláról dönt - az ő sorsát nem érinti, valamint volt egy nyilatkozata, miszerint, ha kérik maradjon ő örömmel marad.

giacinto 2009.05.27. 14:59:14

@calcio_di_rigore: megint vicces kedvedben voltál úgy látom :))

de az igazság az hogy tőlünk maximum 2 pontot lehetne levonni, a sienai lesgól miatt

balu11 2009.05.27. 16:17:06

azzal kapcsolatban, hogy miért nem nyilatkozott a klub a Maldini-fütyülés kapcsán...

„A csend a leghatásosabb fegyverünk” – MONDTA Galliani a csapat honlapjának. (nso)

:)))

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.05.27. 17:01:13

nahát, más is szurkol a Chievónak :) csodálatos

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2009.05.27. 18:35:51

@gio: És van egy csomó olyan ember, aki Chievo-szurkoló, csak még nem tudja! :)

giacinto 2009.05.29. 22:23:27

Úgy néz ki Quagliarella elkelt.

A Napoliba....

végülis nápolyi a srác, de ez akkorsem egy nagy előrelépés neki.

kroos 2009.05.29. 22:24:38

@giacinto: mi adtunk volna érte legalább 50 milliot pedig...

kroos 2009.05.29. 23:38:05

@giacinto: én akartam öt magunknak.sokkal jobb mint gomez,univerzálisabb.csak biztos nem volt elég drága.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.30. 11:37:27

Milan szurkesz feleim, mit szólunk Leonardohoz?

kroos 2009.05.30. 13:13:11

@popp: korát messze megelözö festö, tudos matematikus szobrász épitész.
Müvei pl mona lisa, utolso vacsora.
Egyesek szerint homoszexuális volt.
Mirevagy még kiváncsi?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.30. 13:24:29

@kroos: Tudom még, hogy Az utolső vacsora című festményének egyik másolatát egy akasztói stadionépítő vállalkozó adőcsalásra használta föl. Valamint azt, hogy egy kései brazil névrokona ül le jövőre a Milan kispadjára. Bejöhet-e a Guardiola megoldás Milánóban is?

kroos 2009.05.30. 16:44:00

@popp: nem .
nekik is a 94-es csapatból kellene valaki.
costacurta,baresi,maldini,tasotti, vagy ilyesmi.
szerintem.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.30. 16:52:49

@kroos: Hát ugye Tasotti Ancelotti pályaedzője volt mindez idáig, ő szerintem megy Carloval.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.30. 17:02:21

@popp:

Szerintem is más a két helyzet.

Guardiola kívülről-belülről ismerte a Barcát, átélte vele az összes sikerét és kudarcát. A Barca B csapatával bajnokságot nyert a negyedosztályban. Hatalmas ambícióval látott neki a munkához, teljesen megváltoztatott mindent a csapat körül; érezni lehetett, hogy ez az ember nagyon akar valamit.

Ideírom különben, ha már fölmerült a másik posztnál: Guardiolát nagyon nehezen tudom elképzelni a Barcelonán kívül máshol edzőnek. De ha mégis van ilyen klub a világon, akkor az az AC Milan.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.30. 18:16:39

@Csöncsön: Vagy az AS Roma, nálunk játszott, ha nem is sokat.

Ami Leonardot illeti azért már több, mint egyévtizede a Milannál van játékosként, majd vezetőként. Az igaz, hogy megközelítőleg sem akkora legendája a klubnak, mint Guardiola a Barcának, de ő is kívülről-belülről ismeri a klubot.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.05.30. 18:24:54

@popp: hm.. sztem guardiolát az olasz középcsapatok edzői megdugnák frottírzoknival.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.30. 18:36:50

@_benito: Na ebben van valami, ő a Barcának ideális választás. És az egész mostani Barca a szupergázsik ellenére visszahoz valamit a régi világból: klublegenda edző és sajátnevelésű csillagok.

Azért azt megjegyezném, hogy a kompromisszum mentes támadójátékot követelő Zdenek Zeman is egész sokáig megélt a taktikus rókák között.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.30. 20:07:24

@_benito: @popp:

Szerintem legkésőbb a BL-döntőn mindenkinek lejöhetett, hogy Guardiola taktikailag sem nevezhető képzetlen edzőnek, hogy finoman fogalmazzak...

popp · http://koncertblog.com/ 2009.05.30. 20:12:58

@Csöncsön: Képzetlennek semmiképp, de Olaszországban nagyon dörzsölt rókák vannak és ha nem egy ilyen Barcával megy nekik, akkor érhetik meglepetések.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.05.30. 20:24:55

@popp:

Szerintem ha Itáliába menne Guardiola (egyszer valamikor...), akkor mindenképpen csak nagy csapathoz, ahol meglennének a játékosai. Mondom, egy Milannál el tudnám képzelni. (Vagyis csak a Milannál tudnám elképzelni.)

Egyébként az is egy butaság (de legalábbis durva általánosítás), hogy a spanyol edzők taktikailag gyengék volnának. Sok spanyol bajnoki taktikai szempontból is csemegének számít. Megy az agyalás ott is rendesen. (Még ha ez olykor eltaktikázásokhoz is vezet, ld. pl. a Sevilla edzőjénél.)
süti beállítások módosítása