Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League 33. forduló, Bandi újra támad

2009.04.18. 09:30 pote

Az FA kupa elődöntői miatt csak hét bajnoki jut szombatra és vasárnapra, így az a furcsa helyzet fog fennállni, hogy a tabella legmagasabban jegyzett csapata a bűnrossz formában lévő, de ölig élvezetes meccseket játszó Aston Villa lesz a hétvégén. A kupameccsek árnyékában a Tottenham - Newcastle lesz a csúcsmeccs, de a Stoke - Blackburn és a Sunderland - Hull is sok mindenre fog választ adni (pl.: láttál-e már falon pókot?, láttál-e már fűben nyuszit?, etc.).
Lapozás után beharangozó a zsírúj üveggömbünk segítségével, és a csonka fordulóknál megszokott szponzori videóval.

Aston Villa - West Ham 3-1
Ötödik a hetedik ellen, és kilenc pont difi. Elnézve a Villa formáját, a kilenc pontos előny eltűntetéséhez pontosan három forduló elég nekik. Nem könnyíti meg a dolgukat az sem, hogy Agbonlahor megsérült múlt héten. Mi mégis rájuk fogadunk, mert az Everton ellen is bizonyították, hogy van tartásuk, meg a West Ham helyett mást is el tudunk képzelni jövőre az európai hadszíntéren.
A visszatérő Heskey fejese megöl egy pókcsaládot, Petrov egyik rakétája célba ér és egyszer Carew is jól fog belebotlani a labdába. A vendégek gólját Tristantól várjuk, hogy Csöncsön zárójelei már szombaton megjelenjenek a kommentek között.

Middlesbrough - Fulham 4-3
A Boró a túlélésért, a Fulham a hetedik helyért játszik. Az előbbi ér több motivációt. A magunk részéről inkább a Boró legyen jövőre is a PL-ben, mint pár erőlködő kör Geráéknak Európában.
A hatodik érzékünk (ami bizonyítottan rosszabb az előző ötnél) azt súgja, hogy egy igazán alacsony színvonalú meccsen gólparádét fogunk látni, mert Fulham hozza most is az idegenbeli három gólját, de ez semmire sem lesz elég. Annyira bevállalósak vagyunk, hogy még egy Alves mesterhármast is el tudunk képzelni.

Portsmouth - Bolton 1-2
Eheti tippünkkel szeretnénk elnézést kérni a Boltontól és szurkolóitól az év folyamán tanúsított - sokszor alaptalan - ellenszenvünk miatt. A múlt heti londoni produkciójukért még most is jár a gratuláció. A majdnem kiesési rangadón a kiesés rémétől majdnem fenyegetett vendégek majdnem két góllal fognak nyerni.

Stoke - Blackburn 0-1
A forduló egyik igazi kiesési rangadója. Lesz is olyan csontzene, hogy még a vájt fülűeket is ki fogja elégíteni. A Stoke bivalyerős otthon, de BigSam Roverse két hetet pihent erre a meccsre. Pedersen nagyon nagy gólt fog lőni, de lehet nem adják meg.

Sunderland - Hull 1-1
A forduló másik igazi kiesési rangadója. Vér itt is fog folyni. A döntetlen egyértelműen Halmosiéknak kedvezne, és - Fülöp mellőzése miatt - mi ennek is fogunk szorítani. Meg Gordon potyáknak. kisördög balra el

Man City - West Brom 6-0
A City hat pontra van a hetedik helytől. Vagyis ennyi pontot kell lefaragniuk hat forduló alatt, hogy Hughes még nyáron is a városban legyen. Ehhez stílusosan hatot fognak gurítani a reménytelen helyzetben lévő Albionnak.

Tottenham - Newcastle 1-2
A forduló rangadója, mert mindkét csapatnak csak a győzelem elfogadható. Nagyon nagy meccset, és azt várjuk, hogy megszületik Shearer első menedzseri győzelme. Ebben segítségére lehet Viduka is, aki hosszú idő után újra játékra kész. A másik oldalon is van visszatérő csatár, hiszen Defoe már a csapattal edzett a héten.
Csak annak fogadjuk el igazoltan a meccs kihagyását, aki a Critical Massen teker közben.

Nemcsak a Newcastle-nek, nekünk is győzelmi kényszerünk van, így nem volt más választásunk, mint beszereztünk egy új üveggömböt. Nem volt olcsó, de ebben a helyzetben nem lehetett már kínai cuccokkal operálni, így Delphoi-ból hozattuk, és Utolsó Szalmaszálra kereszteltük. Első áldozata balu11 lesz.
A hét bajnoki meccs mellett a két kupameccs is a tippverseny tárgyát képezi a héten, így íme először a mi kupatippjeink*:
Arsenal - Chelsea 3-1
Man Utd - Everton 1-1


És balu11 megérzései:
Aston Villa - West Ham 2-1
Middlesbrough - Fulham 0-0
Portsmouth - Bolton 1-3
Stoke - Blackburn 0-1
Sunderland - Hull 1-1
Man City - West Brom 2-0
Tottenham - Newcastle 1-1

Arsenal - Chelsea 2-1
Man Utd - Everton 2-1

Döntetlen esetén a vasi kosárrangadó - Körmend-Falco - fog dönteni (aki közelebb tippel a végeredményhez). A harmadik számú vasi klubcsapatnak szorító vendégtippelőnk 88-97-as vendégsikert, míg mi ennél jóval nagyobb hazai zakót jósolunk (79-105). A jelen persze csalóka, a pontos erőviszonyokat Manchesterből is mindenki tökéletesen látja:

Majdnem kimaradt a forduló névadója:

*lesz FA kupa poszt is külön

84 komment

Címkék: angol p üveggömb premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr411072047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szbszig 2009.04.18. 09:44:10

UEFA-kupáról akkor ezek szerint már nem lesz bejegyzés... :(

poolfanati 2009.04.18. 09:49:09

a videóhoz, ami lemaradt róla: úgy tudom ott van európa legnagyobb melegnegyede is...

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.18. 09:51:51

amikor ezt először láttam, üvöltöttem a röhögéstől.

Ferguson 2009.04.18. 10:02:02

@poolfanati: meg EU legjobb futballcsapata is OT központtal... :)

Asidotus 2009.04.18. 10:04:46

Hát, szerintem Balu hozni fogja a tippversenyt, bár ahhoz Tottenham győzelmet kellett volna tennie.

Ferguson 2009.04.18. 10:36:08

Olvastátok, h a Főnök h kiosztotta benitzezt?! :) Először az everton meccsel kapcsolatban azt mondta, h "az everton igenis nagy csapat. Benitez azt mondta róluk, h kiscsapat, de hát ez is csak az arroganciáját mutatja..." Másodszor pedig ő is kritizálta azért, amiért allardyce-t megalázta azzal a kézmozdulatával 2-0 után mondván, h a PL-ben ez nem helyes viselkedés, másrészt pedig sam papa, aki olyan sokat tett az edzői kamaráért és a fiatal játékosokért, nem ezt érdemelte volna.

1. ""Everton are a big club, not a small one which Benitez arrogantly said," said the Manchester United boss."

2. ""Arrogance is one thing. You cannot forgive contempt, which is what he showed Sam Allardyce last weekend," "When Liverpool scored their second goal he signalled as if the game was finished. I do not think Sam deserved that.

"Sam has worked so hard for the LMA (League Managers' Association) and he's had a weakened team. I just thought it showed contempt.

"In my experience no Liverpool manager has ever done that. It was beyond the pale." (news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/m/man_utd/8004367.stm)

Remélem benitez észreveszi végre, h qurvára nem kedvelik őt a menedzsertársai, mert túl sokat enged meg magának ahhoz képest, h mekkora befolyása van. Meg kéne húznia magát különben kiutálják maguk közül a mesterek és mehet az recre-t edzeni :) Ezek után nem csodálom, h a klub főnökei is vissza akarták fogni minden szempontból ezt az "elefánt a porcelánboltban" embert :D

Ferguson 2009.04.18. 10:39:00

@Ferguson: Arról nem is beszélve, h állandóan kóstolgatja a Főnököt, mint vmi rossz homo. Hát most megkapta :P

poolfanati 2009.04.18. 10:43:23

@Ferguson: kiutálják maguk közül? LOL
mi ez valami valóságshow?:D:D
annyi az egész hogy ferguson ideges, mert a nyomukba vagyunk és nem tudod jobbat kitalálni hogy visszaszóljon rafának.
Allardyce már elmondta erről a véleményét, ferguson meg minek szól bele?

poolfanati 2009.04.18. 10:46:15

@Ferguson: persze de akkor ferguson, wenger meg mourinho is "vmi rossz homo" ennyi erővel

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.18. 10:46:18

Benítez elég sokáig kussolt, most tudatosan kezdte ezt az emberkedést, mert már majd 5 éve a ligában van - és ez a lélektani hadviselés is hozzátartozik ehhez a szakmához, Fergie ugyanazt csinálja pepitában...

Arról a Blackburnről meg nagyon az jött le, h Allardyce egyszerűen feladta a meccset, mert hogy eze úgyse lesz esélyük, én még ennyire motiválatlan társaságot nem láttam PL-meccsen...

poolfanati 2009.04.18. 10:51:45

más: itandje tiszteletlenül viselkedett a klub hillsborough megemlékezésén ezért a klub fel is függesztette őt.
1. azt se tudtam hogy a mi játékosunk még.
2. most már ne is legyen.

chrisred 2009.04.18. 10:52:15

A vén alkesz a szokása szerint megint szövegel. És persze a szokása szerint baromságokat. Benítez soha nem nevezte az Evertont kiscsapatnak, a nagy ártatlanság Allardyce "Liverpool's Rafael Benitez 'loves to whinge" szövegeléssel vezette fel a múlt heti LFC-Blackburn meccset. Nagyjából ennyit a menedzserek egymás iránti tiszteletéről.

Ferguson 2009.04.18. 11:06:26

@poolfanati: "mi ez valami valóságshow?:D:D" - könnyen azzá válhat, ha benitez nem húzza meg magát :)

Ferguson sosem ideges (csak a meccsek közben szokott az lenni) csak azért, mert vki a nyomában van. A Főnök inkább boldog, h vasárnap FA kupa elődöntőt játszik a csapata, inkább rafa ideges azért, mert neki ez jut osztályrészül idén sem. Ferguson nyílván azért szól bele, mert Allardyce országosan jó barátja és megvédi, ah illik.

@donnelly: lehet, h benitez tudatosan kezdett emberkedni, de ha az ember nem ért a lélektani hadviseléshez, akkor ne csinálja :) Én se szerelek össze Forma 1-es autót, mert nem értek hozzá :P

@chrisred: "Benítez soha nem nevezte az Evertont kiscsapatnak" - "Benítez reacted to a second successive draw with Everton here by accusing his depleted rivals of negative tactics and insinuating that, in keeping with the criticism that followed a goalless draw here in 2007, the "small-club mentality" continues at Goodison Park." (forrás: guardian).

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.18. 11:13:50

@Ferguson: "ha az ember nem ért a lélektani hadviseléshez, akkor ne csinálja" - ebben tökéletesen igazad van, fel kéne vennie Bin Ladent szóvivőnek:)

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.18. 11:15:24

@Ferguson: "small-club mentality" continues at Goodison Park - ezt a játékukra értette, nem pedig arra, hogy ez everton valóban kiscsapat lenne. Fergie az élő fába is beleköt;)

szbszig 2009.04.18. 11:16:35

Azért a manchesteri nyelviskolás videó, meg kell hagyni, igen komoly. :D

Egyébként honnan szereztek ilyeneket? Még YouTube-on sem látta 100 ember összesen eddig... :D

Ferguson 2009.04.18. 11:19:37

@donnelly: haha :) jaja Remélem Fergi jómodort ver végre rafa-ba :DDDD

chrisred 2009.04.18. 11:21:10

@Ferguson: "When you play against the smaller teams at Anfield you know the game will be narrow and compact and at times we were a little bit nervous," Rafa told Sky Sports. Ez volt az a nyilatkozat.

A brit média szokásos arcátlan csúsztatásai közé tartozik, hogy a "smaller team"-ből "small team" lett. Amikor a Liverpool idei szezonját elemezték az okosok, kismilliószor írták le, hogy hiába győzött oda-vissza a Man Utd és a Chelsea ellen, ha a kisebb csapatok ellen sorra veszítette a pontokat. Senki nem szánta sértésnek, és senki nem sértődött meg. Teljesen természetes, ha a top4 valamelyik tagja a mezőny többi csapatával játszik, akkor a közfelfogás szerint kisebb csapat az ellenfele.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.18. 11:23:41

@szbszig:
itt az eredeti:
www.a2z-english.com/148/movie.html

az ismeroseimen kivul mas nemigen latta ;)

chrisred 2009.04.18. 11:31:07

@donnelly: Shanks after a 0-0 draw at Anfield
'What can you do, playing against 11 goalposts?'

Ennyit a "no Liverpool manager has ever done that" gondolatról. Ferguson szerencséje, hogy Rafa úriember, Shankly darabokra szedné a piást.

Biff23 2009.04.18. 11:31:54

Ha a Falco harmadik számú klubcsapat,akkor a körmEnd a negyedik,ugye? A-csoportban bent marad talán...=)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.18. 11:41:04

1. Ez a nyelviskolás vidió óriási, bár az ordas nagy kamu, hogy ők egyedül nyomják ezt a beszédközpontú nyelvtanulás cuccot. A legtöbb magániskola már rég ezt löki, szemben az Egyetemekkel.
2. A legnagyobb király véletlenül sem Zsebe -, de még nem is Bene Feri, hanem Berkics Laci ;-).
3. A "nagy" Falcao megkapta a maga huzsvéti negyven pontját Szolnokon. Ez a letargikus MTE, ha idén még összekapja magát , akkor most. (Az Olajka pedig ma ellátogat hozzám a budai Hegyvidékre.)

Ezekután ugyan kit érdekelnek az FA kupa elődöntői ;-)?

SamS 2009.04.18. 11:42:55

Benitez pszichológiailag egy senki Fergusonhoz képest. Amikor a dagi pincér megszólal, utána mindig rossz hatással van a csapatára. Ferguson játszott már Mourinhoval, Wengerrel, Keegannel, Rafa meg azt hiszi h pont tőle fog félni? Gyerekesen viselkedik Benitez egész évben, látványosan nem bírja lelkileg a dolgot. Összeroppan a nagy nyomás alatt, míg Sir Alex otthon röhög rajta.

Ferguson 2009.04.18. 11:51:42

@chrisred: Bill Shankly-nek azért volt hírneve és neve az angol futballban. Ő megengedhetett magának egy s mást. "Ős" liverpooliként neki kötelező volt beszólogatnia az evertonnak, de benitez még messze van ettől.

@SamS: "Benitez pszichológiailag egy senki Fergusonhoz képest." - ez a lényeg, én is erre akartam kilyukadni :)

poolfanati 2009.04.18. 11:52:02

@SamS: vagy éppen sír amikor 4-1-re kap ki

poolfanati 2009.04.18. 12:11:20

@Ferguson: szerintem az összes pool edzőnek "kötelező" beszólogatni az evertonnak.

SamS 2009.04.18. 12:21:27

@poolfanati: Az utóbbi 18 év alatt ezt az egy apróságot tudod előhozni. Lehet, hogy számodra jobb menedzser Benitez, kár, az utálat miatt nem látod reálisan a dolgokat.

"annyi az egész hogy ferguson ideges, mert a nyomukba vagyunk és nem tudod jobbat kitalálni hogy visszaszóljon rafának." - minden semleges néző számára egyértelmű, hogy Rafa maga alatt vágta a fát egész szezonban a "Mr Ferguson" ellenes nyilatkozataival, és úgy tűnik h a Liverpool megint nem nyer semmit, pedig nyert helyzetben voltak.

chrisred 2009.04.18. 12:27:00

@SamS: "Gyerekesen viselkedik Benitez egész évben, látványosan nem bírja lelkileg a dolgot."

Nekem meg úgy tűnik, hogy Ferguson pánikol azóta, hogy a Liverpoolnak végre reális sansza van a bajnoki címre. Nyomatja magából ezeket a nevetséges nyilatkozatokat, egyik szavával ellentmond a másiknak, mintha éjszakánként rémálmai lennének Benítez miatt.

SamS 2009.04.18. 12:31:46

@chrisred: Nézd meg a "Mr Ferguson"-os videót, egyszerűen nevetségesen viselkedik. Fergie csak annyit reagált rá, hogy "ridiculous", semmi mást. Ezután jött a Pool hanyatlása, A United pedig nem kapott gólt X meccsen ezután, annak ellenére h bőven a Liverpool volt előnyben a nyilatkozat idején.

poolfanati 2009.04.18. 12:34:49

@SamS: "kár, az utálat miatt nem látod reálisan a dolgokat."
bagoly mondja verébnek.

montipájton 2009.04.18. 12:38:25

@popp: Természetesen Dávid Kornél a legnagyobb király, Berkics, Berkics, hm, ismerősen hangzik. )))

ja, kitérdekelafakupa.

SamS 2009.04.18. 12:39:42

@poolfanati: Sok dologban elismerem a Liverpoolt. Carragher profizmusát, Gerrard lojalitását és tudását, Torres tehetségét, de a küzdőszellemet is, ami a csapatod körül forog. A szurkolókat, az Anfieldet is tisztelem, bár nem kedvelem egyiket sem. Az viszont így is abszurd dolog, hogy valaki Fergusonon látja a pánikot, miközben Benitez mint egy kis ovis, majdhogynem elkezd hisztizni az egyik interjúban.

chrisred 2009.04.18. 12:41:48

@SamS: Torres novembertől januárig nem játszhatott, és egészen februárig nem volt olyan állapotban, hogy egy teljes mérkőzést játszhasson; Gerrard térdszalagsérülést szenvedett az Everton elleni, Alonso lába felszakadt a Preston elleni kupameccsen, mindketten hetekig nem játszhattak. A Liverpool három legjobbja alig volt bevethető abban az időszakban, ez okozta a visszaesést, nem holmi lelki tényezők. Ha csak arra gondolsz, hogy milyen volt a Chelsea Essien és Drogba nélkül, nyilvánvaló, hogy egy csapat sem heveri ki könnyen a kulcsemberei hiányát.

chrisred 2009.04.18. 12:46:32

@SamS: Mindenki tisztában van vele, hogy akkor Ferguson kezdte a hisztit, először azzal, hogy milyen hátrányba hozták a csapatát a sorsolással, majd pedig kóstolgatni kezdte a Liverpoolt, hogy a játékosai rutintalanok, nem bírják a nyomást. Amikor a Preston elleni meccset felvezető sajtótájékoztatón az újságírók megkérdezték erről Benítez véleményét, megkapták. Csak tényekről beszélt, és annulálta Ferguson hőbörgését.

SamS 2009.04.18. 12:51:43

@chrisred: Csak Ferguson már nem először játszotta el ezt a nagy rivális edzőjével, és mindig győztesen került ki az ilyesmiből. Ez az, amit nem ismertek el: Ferguson ezeket nem a nagy kétségbeesésében mondja, egyetlen célja vele a másik menedzser kiborítása - ami idén is sikerült neki. Persze lehet másképpen látni, pont fordítva, h Benitez megnyerte a "lélektani hadviselést" Sir Alexszel szemben, de a két csapat jelenlegi pozíciója nem erről árulkodik. Mellesleg a Rafa féle kirohanás a Stoke elleni meccs előtt volt, ahol szépen pofára is estetek.

poolfanati 2009.04.18. 13:00:14

@SamS: szerinted a mu CSAK ferguson lélektani hadviselése miatt van előrébb?

amúgy már nincs értelme a vitának, mindenki elmondta amit akart, volt contra is, senki sem győzte meg a másikat, szóval ott vagyunk ahol kezdtük.

chrisred 2009.04.18. 13:00:24

@SamS: Lehet, de szerintem Fergusont már az is kiboríthatja, ha a Liverpoolt a nagy riválisok között kell számontartani. 1992-2004 között átlagosan 17 pont volt a két csapat közötti különbség, és csak két esetben fordult elő, hogy tíz pontnál kevesebb.

A Stoke ellen nem játszhatott Alonso és Torres is csak a végén lépett pályára. Az előbb felsorolt három játékosnak a Liverpool keretében jelenleg nincs alternatívája.

SamS 2009.04.18. 13:02:24

@poolfanati: Természetesen nem csak emiatt, de meglátásom szerint fontos tényező.

Ferguson 2009.04.18. 13:23:24

"Liverpool have confirmed skipper Steven Gerrard will miss the Premier League clash with Arsenal on Tuesday after failing to recover from a groin injury." - juhhúúúú :) Nagyon jó lenne, ha az arsenal kedden esetleg megnyerné ezt a meccset, de ha csak döntetlen lenne, én annak is örülnék...

poolfanati 2009.04.18. 13:25:14

@Ferguson: remélem elég lesz 4 gól az arsenal ellen, mert ha nincs gerrard nem hiszem hogy többet szereznénk:D

habitang · www.nst.blog.hu 2009.04.18. 13:27:29

@SamS:

Szerinted hosszú távon bármi köze van az eredményeknek ahhoz, ami elhangzik egy edző szájából a másiknak címezve? A sajtó fújja fel. Olvasd el Benitez 'kirohanását", nincs benne semmi különös, még inkább semmi, aminél sokkal durvábbakat és kevésbé igazakat ne mondott volna már Fergie.

SamS 2009.04.18. 13:31:12

Nem elolvasni kell, hanem megnézni az interjút. Nagyon sokat elmond, ahogyan beszél, amilyen arckifejezéssel ontja magából a Mr Ferguson elleni vádjait. Hosszú távon közvetlenül nincs hatása, de ha csak 1-2 meccsen is emiatt veszít pontot bárki, az már óriási előnyt jelent az egyik fél számára. Milyen más lenne most a helyzetetek, ha a Stoke ellen nyertek...

Viszlat 2009.04.18. 13:31:27

Őszintén szólva én nagyon meg lennék lepve, ha ezen a szinten bármelyik edző összetojná magát attól, hogy mit mond a rivális mester. Legyen az Benitez, Ferguson vagy akár Allardyce.

habitang · www.nst.blog.hu 2009.04.18. 13:34:41

@SamS:
Benítez, mint egy kis ovis?:))) Ez jó! Nem ám Fergie, aki évek után elvesztve a BL-sorsolás utáni Unitednek kedvező sorsolást, bicskanyitogatóan leszarva az igazságot beszólogat az FA-nek, nem nyilatkozik, mint egy durcás picsa, ahelyett, hogy csenben maradna egyszer.

Persze, akit még igazi rivális nem vert meg úgy, hogy jobb lett volna a pályán, attól ilyen téren nem lehet sokat várni, de valószínűleg ugyanez a dac viszi előre is. Szépen megjavítja a Liverpool csúcsait, nyugdíjba megy, de még meghalni is úgy fog, hogy tévén nézi, mint a Liverpool visszaveszi a United rekordjait, és felrobban a feje. Úgy fogják levakarni a viszkisüvegekről!:))

habitang · www.nst.blog.hu 2009.04.18. 13:38:43

@SamS:

Vádjait? Ferguson életében nem maradt csendben, ha a legapróbb igazságtalanságot vélte feltárni. Mit vársz?

A Stoke elleni győzelem nem számított sokat, az már inkább, hogy nem egyszeri esetről van szó... Nézd meg, kikkel és mennyi döntetlent játszott a Liverpool otthon, és azt is, mikor... Ősszel is, nem keveset. A másik ami igazán számított idén, hogy Torres kihagyott vagy tizenkét meccset. Ez az, amin a Liverpool nem tud túllépni, nem azon, hogy Rafa felolvas, Fergie meg visszaszól.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.04.18. 13:43:59

Én személy szerint nem nagyon szeretem az edzők beszólogatásait, de ha ettől lesz jobb az érzékeny lelkecskéjüknek (alternatíva: ördögi tervük valósul meg az ellenfél pszichológiai megsemmisítésével), akkor felőlem tegyék.

Ami viszont nem értek, hogy a két tábor miért csinál grállovagot az egyik bunkóból és miért lesz rossz vesztes a másik. Mert itt ez folyik, csak a szereplők változnak.

SamS 2009.04.18. 13:56:37

@habitang: Gyönyörű elmélet, de kb annyira tudnád alátámásztani a jövpképedet, mint azt h Fradi - Újpest BL döntő lesz 20 év múlva. Benitezt ókcska kis edzőnek, ráadásul szar embernek tartom, az ellenkezőjéről biztosan nem fog meggyőzni néhány Pool drukker.

Annak meg örülök, hogy a Stoke City ellen otthagyott 2 pont nektek nem számít. Valószínűleg pont ennyi fog dönteni a bajnoki címről. Benitez nem lesz bajnok, amíg Ferguson az ellenfele.

SamS 2009.04.18. 14:01:05

*ócska; *jövőkép

chrisred 2009.04.18. 14:04:17

@SamS: Beníteznek (illetve a Liverpoolnak) nem Ferguson az ellenfele, hanem a világ leggazdagabb sportvállalkozása, akik talán Várhidivel a kispadon is megnyernék a PL-t. A piás skót pedig ezen a pénzhegyen ül, mint kakas a szemétdombján, és onnan osztogatja az észt. Azt a tiszteletet, amit a kilencvenes években kiharcolt magának, régen eljátszotta ezzel a viselkedéssel, valóságos emberi szörnyeteggé változott.

Viszlat 2009.04.18. 14:08:17

@chrisred: na egy újabb aranyköpés a méteres baromságok listájába. :DD

Igen, ahol sok a pénz, ott mindegy ki az edző, miközben szegény Benitez fillérekből próbálja megdönteni a gonosz kapitalista nagyhatalmat. :D

chrisred 2009.04.18. 14:11:42

@Viszlat: Sajnálom, hogy neked ennyire futja gondolkodás és a tények ismeretének hiányában.

Viszlat 2009.04.18. 14:13:32

@chrisred: nyilván, ha valaki más véleményen van, akkor az nem gondolkodik és nem ismeri a tényeket. :) Legalább annyit elmondhatsz magadról, hogy stabilan hozod a színvonalat...

chrisred 2009.04.18. 14:16:45

@Viszlat: Nem láttam, hogy tényeket sorakoztattál volna fel, csupán minősítesz és személyeskedsz. Ez az, amit internetes fórumokon minimális agytevékenység hiányában is megcsinálhatsz, mégis úgy tűnik, mintha érdemben hozzászóltál volna a témához.

Viszlat 2009.04.18. 14:24:30

@chrisred: pont ugyanannyi tényt sorakoztattál fel mint én. :) Abszolút érthető, hogy bepróbálkozol ezzel az alázós szöveggel egy ekkora sületlenség után, de az állításaidat bocsásd meg ha nem kezelem tényként. :))

Viszlat 2009.04.18. 14:25:01

@Viszlat: egyébként személyeskedik a franc, kifejezetten hálás vagyok, rég szórakoztam ilyen jót itteni beíráson. :)

SamS 2009.04.18. 14:25:30

@chrisred: Baromságokat ne beszéljünk már. A világ leggazdagabb sportvállakozása alig jár a Liverpool előtt az elmúlt 5 év átigazolásokra áldozott fontok terén. Hogy Várhidi is PL-t nyerne ezzel a csapattal? Ezek után remélem nem gondolod, hogy érdemes komolyan venni a kommentjeidet.

chrisred 2009.04.18. 14:33:07

@SamS:
TOP TEN PREMIER LEAGUE WAGE BILLS, 2006-07
(2005/6 wages in brackets)

1. Chelsea - £132.8m (£114m) +17%
2. Manchester Utd - £92.3m (£85.4m) +8%
3. Arsenal - £89.7m (£82.9m) +8%
4. Liverpool - £77.6m (£68.9m) +13%
5. Newcastle Utd - £62.4m (£52.2m) +20%
6. West Ham United - £44.2m (£31.2m) +41%
7. Tottenham Hotspur - £43.8m (£40.7m) +8%
8. Aston Villa - £43.2m (£38.3m) +13%
9. Everton - £38.4m (£37.0m) +4%
10. Middlesbrough - £38.3m (n/a) +/-(n/a)

www.tribalfootball.com/man-utd-wage-bill-jumps-%C2%A3121m-237755

(Man Utd wage bill jumps to £121M)

Szerintem se beszéljünk baromságokat.

habitang · www.nst.blog.hu 2009.04.18. 14:35:23

@SamS:
"Benitezt ókcska kis edzőnek, ráadásul szar embernek tartom, az ellenkezőjéről biztosan nem fog meggyőzni néhány Pool drukker"

Még szerencse, hogy legalább megpróbálsz objektív maradni:)))

Lehet, hogy Benítez ócska kis edző (ha érdemes lenne, sem nyitnék vitát erről ), de aki azt próbálná bizonyítani, hogy emberileg Fergusonnál szarabb, az azért nagy bajban lenne. Persze, most csak a nyilvánosság számára is látható dolgokra alapozok, és hozzáteszem, hogy szar emberek általában nem tudnak egy helyen maradni két évnél többet vezetőként, és nem megy értük tűzbe a legtöbb játékosuk. Most tehát feltehetőleg két olyan emberről beszélünk, akik azért szarnak aligha nevezhetőek.

Az viszont biztos: kettejük közül Ferguson az, aki hajlamosabb feszegetni a tisztesség határait a győzelem érdekében. Rafa számára a Liverpool még a távoli jövőnek sem tűnt, amikor már ez volt a helyzet. Amit pedig Fergievel kapcsolatban mondott, és hatásáról, az utolsó szóig rendben volt, illetve fogalmazzunk pontosan: nagyon sokan így látják, és khm, a tapasztalatok is ezt támasztják alá.

"Gyönyörű elmélet, de kb annyira tudnád alátámásztani a jövpképedet, mint azt h Fradi - Újpest BL döntő lesz 20 év múlva."

Hát, erre nem fogadnék, de pl arra, hogy a Chelsea 20 éven belül kiesik, arra igen. Azt pedig, hogy a Liverpool rekordjainak megdöntése Fergie számára motiváció, nem én mondtam, ő mondja, amióte ez reaális célként felmerülhet. (A reális alatt itt Fergie-léptéket kell érteni, már akkor is ezt mondta, amikor 20% esélye volt rá.)

"Benitez nem lesz bajnok, amíg Ferguson az ellenfe."
Ez elég sokparaméteres probléma, még akkor is, ha beigazolódik, és önmagában nem is sokat jelent. Majd megnézzük, mit csinál Benítez az elkövetkező 17 évben, és összevetjük a körülményeket. Itt találkozunk 2026-ban!:)

habitang · www.nst.blog.hu 2009.04.18. 14:36:55

@chrisred:

Hát azért ezt kissé túldramatizáltad:)

Viszlat 2009.04.18. 14:41:01

Azért az se semmi, hogy az átigazolásokkal kapcsolatos állítást a fizetési statisztikákkal próbálja megcáfolni. :D

És ha már idézet:

The champions are still second in the big spenders table with Chelsea’s bill at £148m — a rise of 12 per cent.

Lencse. 2009.04.18. 14:50:06

Fiúk, mi ez?! Szippantsunk mélyet a tavaszi levegőből, éljünk békében és szeretetben. Az edzőbácsik meg beszéljenek csak, az a dolguk.

Én például a tavasz szeretet jegyében kijelentem, hogy az igazi futball egyetlen igaz helytartói ma piszkosul fel fogják szecskázni a taknyos kis ruszkikat a Wembleyben. :)

Lencse. 2009.04.18. 14:50:40

*hm, be kell ismernem, hogy a "taknyos" jelző ebben a kontextusban nem igazán ül. :D

Lencse. 2009.04.18. 14:51:51

@Ferguson: "Meg kéne húznia magát különben kiutálják maguk közül a mesterek és mehet az recre-t edzeni :)" - Ez komoly előrelépés lenne. Valószínűleg a Recreativo is minimum Arsenal-szintű csapat.

habitang · www.nst.blog.hu 2009.04.18. 15:03:38

@SamS:

igen, de Fergienek már megvolt egy több, mint 30 millás védője, ráadásul 2005-ben is volt mit/kit eladnia, ezért áll így a mérleg. Tényleg ennyire nehéz a felfogása minden United szurkolónak ezzel a kérdéssel kapcsolatban? Még a "Főnök" is rákapott a témára, pedig ez részéről kb olyan, mint a magyar politikusoktól a költségvetés kozmetikázása, csak még annyi értelme sincs.

Ráadásul azok a statisztikák, amikre alapozol, olyan játékosokat hagytak számításon kívül, mint pl a többmilliós Da Silvák, de a Pool kétszázezres ifijei is benne vannak. (Már többször belinkeltek ide hasonlókat, mann és a többiek, de miután kb 40 nettó órát foglalkoztam a kérdéssel, elég nehéz félrevezetni ilyen félkész cuccokkal, amik ráadásul nem tartalmazzák a bónuszokat (csak Torres esetében, hehe!), fizetéseket.

A Poolnak számít az az 5-6 milliós LEHETSÉGES veszteség, amit Keane későbbi eladásával regisztrálhattak volna, ha nem adják el januárban akár azon az áron is, hogy nem lesz helyettese. (Bár ugye, ha igazat mond Arshavin menedszere, ha előbb tudják eladni, Andrej most Liverpoolban tenné a zsugát.) A Unitednél az utóbbi években egyszerűen nem volt téma, hogy mennyiért vesznek játékost. Akit akartak, vitték. A Liverpool nem, sokszor éppen a United ígért a Pool fölé. Lehet számokkal játszani, csak teljesen felesleges.

Persze vitathatatlan Fergie csapatépítésben Benítez előtt jár, és talán mindenkinél jobban csinálja, ahogy egy alaptaktikához játékost vásárol, tehát nem csak a pénzen múlik a dolog. Azt mondni viszont, hogy a Pool anyagi lehetőségei és befeketetéseinek mértéke olyan volt, mint a Unitedé, ronda csúsztatás, vagy tájékozatlanság.

poolfanati 2009.04.18. 16:09:17

@Lencse.: ebben az a vicces hogy az egyetlen orosz a két csapatban pont az arsenalban játszik. tényleg mi van arshavinnal? fog játszani? az eurosport azt mondja kezd, de gondolom megértitek hogyha tőlük nem veszem biztosra:D

poolfanati 2009.04.18. 16:10:09

@Lencse.: a recrében első évében nem nyerhetne BL-t, leghamarabb csak a másodikban.:D

olil*one 2009.04.18. 17:09:47

@poolfanati: meg tudod mondani mit csinalt itandje? ugy tudtam eltunt. semilyen szempontbol nem fog hianyozni..

csak a tények kedvéért 2009.04.18. 17:27:34

@Ferguson:
"Benítez reacted to a second successive draw with Everton here by accusing his depleted rivals of negative tactics and insinuating that, in keeping with the criticism that followed a goalless draw here in 2007, the "small-club mentality" continues at Goodison Park." (forrás: guardian)

Kétségkívül egy bekezdésben szerepel a "small-club mentality" és az Everton, de ez nem azt jelenti, hogy az Everton kis klub. Csak a tények kedvéért.

Viszlat 2009.04.18. 17:32:46

@habitang: ne is haragudj, de ki itt a nehézfejű United drukker? Én legalábbis sosem tagadtam, hogy a United is bőven költ, de azért erre azt mondani, hogy a világ leggazdagabb klubja (ami semmilyen szempontból nem igaz, ezt tudnod kell ha nettó 40 órát foglalkoztál a dologgal) attól függetlenül nyer mindent, hogy ki ül az edzői székben.

Lehet, hogy elfogult vagyok, de a pénzre fogni mindent, na az az igazi nehézfejűség. Ha így lenne, akor a Chelsea uralma nem tört volna meg két év után és a Real mindent nyerne minden szinten.

Ferguson 2009.04.18. 17:53:37

Vmi azt súgja, ez nem lesz olyan gólgazdag forduló, mint az előző :S (eddig az 5 négy órási meccsen 5 gól esett...), de a kiesés ellen óriási harc lesz, az már most látszik...

poolfanati 2009.04.18. 18:20:38

@olil*one: a megemlékezésen viccelődött, beszélgetett meg valamit táncikált is ha jól emlékszem.

mann 2009.04.18. 18:25:23

@habitang: "miután kb 40 nettó órát foglalkoztam a kérdéssel, elég nehéz félrevezetni ilyen félkész cuccokkal"
Kíváncsivá tettél. Megtisztelnél, ha betennéd ide az általad hitelesnek tartott számokat, Pool vs MU az igazolások tekintetében, mégis hogyan jöhet ki a MU pénzügyi fölénye, miközben a legtöbb helyen ezt fordítva olvasni (a Pool költött többet)? :)
Annyi fix, hogy Rafa első évében, egy nagyrészt nem általa összerakott kerettel BL-t nyert, azóta elköltött majd 200 millát és öt évnek kellett eltelnie, hogy reális esélye legyen PL győzelemre, áprilisban.

@Viszlat: "Lehet, hogy elfogult vagyok, de a pénzre fogni mindent, na az az igazi nehézfejűség. Ha így lenne, akor a Chelsea uralma nem tört volna meg két év után és a Real mindent nyerne minden szinten." - :bólogató szmájli:

@montipájton: @popp: tényleg nem tűnik érdekesnek egy FA kupa elődöntő két olyan csapattal amelyik akár a BL-döntőt is játszhatja kb. egy hónap múlva.... ;)

chrisred 2009.04.19. 08:21:53

A Liverpool részéről hitelesnek tekinthető összegek:

www.lfchistory.net/stats_transfers_by_manager.asp?list=Get&manager_id=20&InOut=1&submit1=Submit

(Rafael Benítez bought 51 players for £189,866,000)

www.lfchistory.net/stats_transfers_by_manager.asp?list=Get&manager_id=20&InOut=0&submit1=Submit

(Rafael Benítez sold 56 players for £108,075,000)

A különbözet: £81,791,000

crouchy 2009.04.19. 12:42:34

bazmeg ezt nem hiszem el. Nem unjátok már kvára ezt a ki-költött-többet vitát??????????

drosiii 2009.04.19. 14:03:02

@crouchy: Ja, én is unom már, hogy mindig idetéved egy Pool szurkoló azt elkezdi hogy azért jobb a MU mert többet költ..

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.19. 16:30:38

a Newcastle fájdalmasan nyomi, Manchesterben viszont érik ez a 6-0

Woland 2009.04.19. 18:04:54

helyzetek es jatek aalapjan a West Bromnak ma siman meg kellett volna verni a City-t. hihetetlen mennyi helyzetet hagytak ki a vendegek. a masodik City-gol elkepeszto biroi tevedes volt.

nagyon szimpatikus csapat a WBA, kivanok nekik meg vagy ketto hazai gyozelmet a szezon vegeig.

Woland 2009.04.19. 18:07:57

a Tottenham viszont megint siman nyert 1-0-ra - es egesz evben 9 golt kapott hazai palyan... tavaly a White Hart Lane-en szuletett a legtobb gol az osszes stadion kozul, iden pedig itt rezdult legritkabban a halo. Sosem lehet tudni mit varjon az ember a Spurs-tol : )

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.20. 16:12:02

Van Persie and Adebayor to miss Anfield trip

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.21. 19:02:38

ágyús kollégákat érdekli egyáltalán ez a ma esti meccs?
az az érzésem, hogy nem nagyon, és remélem a csapatukat sem! :)

Lencse. 2009.04.21. 19:37:37

Pool-Arsenal 2:0 Keane dup...(áthúz) Senderos öng...(áthúz) Torres+Babel

MU-Pompey 1:1 Crouch benitezes pólót villant a gólörömnél

Chelsea-Everton 1:0 Malouda
süti beállítások módosítása