Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

PL-32., Sok gólnál jobb a több

2009.04.15. 14:54 donnelly

A forduló a húsz éve történt Hillsborough-i tragédiáról való megemlékezéssel kezdődött, a négy nagy győzelmével folytatódott, és a tippversenyben elszenvedett súlyos vereségünkkel végződött. A második és hatodik hely között mindenki legalább hármat lőtt, a Villa és az Everton egymással szúrt ki, a Tottenham megmenekült. A Stoke-nak már nem kell sok és megússzák, viszont a tizenötödik Hulltól lefelé még bárki kieshet. Elől nem történt semmi, csak majdnem. Tovább után a 32. forduló összefoglalója kerek négyes gólátlaggal, a tippverseny állása, és kvízkérdés a 33. forduló tippjogáért.
 
Sam Allardice László Csabát megszégyenítő húzással középső védőjét, Sambát nevezte egyedüli csatárnak, de hogy a pontos terve mi volt, arra már nem derült fény, mert Fernando Torres még azelőtt megmutatta miért ő jelenleg a világ legjobb centere, hogy a kellemes délutáni napsütésben helyet foglaló Gerrard elkérhette volna a huszonnégyes faktort Dossénától. A Kisfiú a felemásmezesek tizenhatosán, Kocsis helyén, a kapunak háttal vette át Carra előreívelését mellel, és mielőtt még leesett volna a labda, negyedfordulattal bezúzta azt Robinson kapujának jobb felső sarkába. Ezt követően a vendégek motivációja olyan szintre esett vissza, amit Krisztiánó Ronáldó lazán hoz egy szolidabb évadzáró bankett másnapján, és a folyamatosan támadgató vörösök egy Torres fejessel megduplázták az előnyt a harmincharmadik percben. Fordulás után a csapatok velünk együtt szunyókáltak egyet a szünetben beküldött fasírtokra, de a hazaiak időnként megeresztettek egy-egy attakkot, Agger meg néhány botrányos lövést, de nem jött zavarba ettől a dán védő - akinél egyébként mindig sanszos, hogy fogja magát és felszippantja az oldalvonalat - és egyet beakasztott a jobb felsőbe a tőle megszokott módon. A legvégén még N'Gog fejelt gólt tizenöt centiről, a Blackburnből meg csak Újfalusy Károly (Carlos Villanueva) nevét jegyeztük meg.
Liverpool-Blackburn 4-0
 
Amikor már azt hihettük, hogy a Porto manchesteri emberkedéséből a kommentelőket, a kiesőjelölteket és a Vörös Ördögöket leszámítva mindenki profitál, SAF (aki most épp azért balhézik, mert a Liverpool mindig előbb játszik, mint ők, holott korábban pont az ellenkezője miatt hisztizett...) beküldte Machedát, és percek múlva a United be is mákolta a három pontot Carrick megpattanó lövésével - a hivatalos források szerint ezt a meccset is Macheda döntötte el, de a mi sztrímünk darabosabb volt, mint egy Crouch-szóló, így nem tudtuk eldönteni, hogy a suhanc, vagy a védő lábáról pattant-e be. Kommentelőink vérmérséklet szerint választhatnak az alábbi verziókból:
 
  • a) Carrick lövést imitált, de zseniálisan tette a labdát Macheda lábszárára, aki kapásból kilőtte a jobb alsót.
  • b) Carrick rosszul eltalált lövésébe Macheda tudatosan beletette a lábát, és az így a bal alsóba vágódott.
  • c) Carrick rossz lövése Machedát találta el, akiről bepattant a labda.
  • d) Carrick eltalálta a védőt, akiről saját kapujába pattant a játékszer.
  • e) Carrick azt se tudta, mit akart, Macheda szabálytalankodott a védővel, aki nem tudott így mit csinálni, és öngólt vétett, és egyébként is les volt.
 
Paul Scholes egy csúsztatott fejessel juttatta előnyhöz a támadókkal telerakott, de Cétlenített és Fánderszártalanított vendégeket az első félidőben, amire az volt a hazaiak válasza, hogy nyomás alá helyezték ellenfelük kapuját a játékrész utolsó perceiben, és egy tudatosságát tekintve vitatható kapufáig el is jutottak. A térfélcsere után voltak helyzetek itt is, ott is, de először az egyenlítés jött össze a Fekete Macskáknak: Tainio beadása után a trinidadi Kenweyne Jones kapart össze egy dugót. Ez az állás igen nagyon megfelelt volna nekünk (Pöte ezt tippelte), a Pool-szurkolóknak, és mindenkinek, aki izgalmakat szeretne az EPL hajrájában, de jött a fent már említett jelenet, és a címvédő ismét behúzta a győzelmet, a huszonkettediket.
Sunderland-Manchester United 1-2
 
A Chelsea bő egy órán át focizgatott, és olyan emberek nyújtottak náluk jó teljesítményt, mint a duplázó Drogba, vagy a tényleg jól játszó, és egy év után ismét eredményes Ballack. Nagyon szép akciókat vezettek a kékek, és egy kamutizenegyessel Lampard négyre növelte az előnyüket. A Boltonnak ekkor jött meg a kedve a focihoz, két csereemberük, Andy O'Brien és Basham hülyébbnél hülyébb gólokat gyömöszöltek be, aztán még Taylor is fejelt egy szépet, így nyolc perc alatt feljöttek mínusz egyre, azonban a hátralévő tizenkét percben (és a hosszabbításban) már nem sikerült még egyet betolniuk, így a Chelseanek 4-0-ás vezetés után az egygólos sikerért is meg kellett izzadnia, de végül megérdemelten nyertek a kékek, a Boltonról pedig még egy darabig (kivételesen) pozitív emlékeink lesznek ennek a nyolc percnek köszönhetően.
Chelsea-Bolton 4-3
 
Az Arsenal is négyet rúgott, de talán az MU-hoz hasonlóan nekik volt a legnehezebb dolguk a TOP4 tagjai közül. A Wigan kontrollálta a játékot az első félidőben, és Mido góljával meg is szerezték a vezetést, így előnnyel vonulhattak a sziesztára. A második részre összekapta magát az Arsenal (Wenger nyilván a zsebpénz megvonásával és pár heti szobafogsággal fenyegetőzött a szünetben) és Walcott góljával egyóránál sikerült kiegyenlítenie. A Wigan védelme ezt követően már nem volt az igazi, és az Arsenal is elkezdett játszani, a csereként beállt Silvestre pedig meg is fordította az állást. Itt gyakorlatilag már eldőlt minden, de hogy szebb legyen a vége, Song Billong és Arshavin még hozzátettek kettőt az utolsó pillanatokban.
Wigan-Arsenal 1-4
 
A Riverside Stadionban a kevésbé gyengén játszó Middlesbrough megviccelte a Halmosival a padon felülő Hullt (3-1), és egy izgalmasabb, bár nem sokkal magasabb színvonalú találkozón állapodott meg egymással döntetlenben a Portsmouth és a West Brom (2-2).
 
A Spurs Pavljucsenkó góljával nyert derbit, amelynek köszönhetően most már valószínűleg bent maradnak (40 pontos határ), sőt... Tottenham-West Ham 1-0
 
A Britannia Stadion gyepén magasabb volt a tesztoszteronszint, mint egy túlzsúfolt dél-kaliforniai börtönben, igazi kiesési rangadó rúgdosódással, kakaskodással, és végig (de főleg a vége felé) akkora irammal, hogy mi sörösdobozemelgetés közben is elfáradtunk. A Stoke ezúttal szöglet után volt eredményes, de a suhanc Carroll ezt nem hagyta annyiban, Shearer első pontja menedzserként.
Stoke City-Newcastle United 1-1
 
A Villa és az Everton a szezon egyik legjobb meccsén, a feltámadás napján ejtették ki egymást a BL-helyekért folyó küzdelemből, de mivel háromtagú PL-közeli különítményünk egyik tagja sem volt képernyő/monitor közelében, illetve megfelelő tudatállapotban, így erről részletesebben nem tudunk beszámolni, mint ahogyan a City otthoni zakójáról sem. Aston Villa-Everton 3-3, Man City-Fulham 1-3
 
 
Tippverseny: miután Pöte súlyos vereséget szenvedett a brit futball doktorától, Csöncsöntől, 16-12 az állás nem nekünk. Gondolkodunk Pöte padra ültetésén, de majd csak az ellenfél személyének ismeretében döntünk a kezdőről. A "hosszú" fordulóban az lehet az ellenfelünk, aki harmadikként küldi el a választ az nst.pl@freemail.hu címre. A kérdés pedig nem túl nehéz (válaszok):
 
Ivanhoe Heskey
McLeod Glenn Johnson
Nikodem Jagielka
Lincoln Micah Richards
Edmund Kirkland
 
Mely angol válogatott játékosok viselik ezeket az érthető okokból kevésbé használt, és nem annyira ismert keresztneveket?

34 komment

Címkék: d összefoglaló premier league pl tippverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr111066626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.15. 15:14:45

azé abban van valami szép, h úgy eltaláltam a City meccset, h már sz*rt se ért :)

YNWA · http://majmedence.blog.hu/ 2009.04.15. 15:32:05

"Agger meg néhány botrányos lövést, de nem jött zavarba ettől a dán védő - akinél egyébként mindig sanszos, hogy fogja magát és felszippantja az oldalvonalat"

dehülyék vagyok :D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.15. 15:48:14

Egyelőre Csöncsön a kommentelők egyik nyerő embere két győzelmével! Mindenestre az nst tetemes hátrányból kezdi a bajnoki hajrát, valóban aktuális a menedzser váltás ;-)!

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.15. 15:52:50

@popp:
lehet, h szarul tippelek, de nem vagyok gyáva!
:)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.15. 15:56:22

BREAKING,
van is győztesünk: balu11

balu11 2009.04.15. 16:01:19

mikorra küldjem a tippsort, ami bebiztosítja, hogy a kommentelők legrosszabb esetben döntetlenezhetnek a végelszámolásban? :)

balu11 2009.04.15. 16:02:57

ja, OK, megkaptam az ukázt - várom az értesítéseket

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.15. 16:05:45

érdemes lett volna megemlíteni, h eljött idén is az a nap, amire minden éveben vágyunk... :)

nils_h 2009.04.15. 16:12:12

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Igen, neki még lehetett szurkolni. Bár az eredmények nem mindig jöttek, de a közönség szerette! Egyike a legnagyobbaknak!

poolfanati 2009.04.15. 16:39:28

erre vártunk ilyen sokat? azt hittem minden meccshez külön szám lesz videóval:D

clfo 2009.04.15. 16:54:38

Kicsit unalmas már hogy mindenhonnan a pool folyik. ELÉG VOLT

nils_h 2009.04.15. 17:03:09

@clfo: ??? Nem is volt a feladványban pudli. Monnyuk szerencsétlen Ivanhoe lehúzott ott néhány idényt, de kivágták, ha jól emlékszem.

crouchy 2009.04.15. 17:03:16

@clfo: Kicsit unalmas hogy mindig hülye vagy. ELÉG VOLT

donnelly · http://nst.blog.hu 2009.04.15. 17:20:57

@clfo: Hát figyelj, "sajnos" most pont ők játszották a BL-ben az év meccsét, akkor, amikor a hozzájuk kötődő tragédiára emlékezünk. Ha testületileg utálnánk a Liverpoolt, akkor is velük kéne foglalkoznunk.

_benito · www.nst.blog.hu 2009.04.15. 17:59:55

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: roppantul szégyenli a történteket, és mindenkitől elnézést kér.

hamarosan tüzelni fog, erre tudja csak fogni :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.15. 18:07:11

BL-poszt hiányában:

Vmiért nincs túl jó előérzetem, hátul nagyon sebezhetőek leszünk... Jöhet a rúgd előre és fuss taktika:)
Innen már nem szabadna kiesni, majd most kiderül vissza tudjuk-e hozni a szezonunkat (ma BL, szombat cselszkij fa kupa, kedd pudli ellen idegenben PL), azért 4 között lenni nem lenne rossz.

Abban bízom, hogy fizikálisan bírni fogjuk, a gól meg majdcsak jön, aztán továbblépünk. Engem az sem érdekel, ha csak tizikkel vagy rossz játékkal, de valahogy jussunk tovább.

Amit tavaly elvettek tőlünk a pudli elleni meccsen, azt most nyugodtan visszakaphatnánk.

Jó szurkolást estére!

Gyerünk, Ágyúsok, meg tudjuk csinálni!!!

Üdv, ymy

Woland 2009.04.15. 18:09:59

megovom a tippversenyt! : ) a MacLeod miota keresztnev?

a Bolton-rol meg annyit hogy at utolso percben egy hajszalon mult hogy nem gyotortek be a negyediket. irtam mar tegnap is, de szerintem a szombati produkciojuk hozzajarult valamelyest a tegnapi Stamford Bridge-beli fociunnephez. megmutattak hogy kell akar 8 perc alatt 3-at szorni a kekeknek : )

Pavljucsenkohoz meg azt jegyezzuk meg hogy a beallasa utan 10 perccel szerzett gyoztes golt - kevesszer talal kapuba PL-ben de eddig kivetel nelkul pontokat ertek a goljai! (kupakkal egyutt meg mar 14 golnal jar.) Most pedig valami gyonyoruen fordult le a vedojerol, erdemes megnezni. (u.i.: az mar szerintem egy ideje eldolt hogy nem esunk ki, most meg mar egeszen biztos hogy az "ugy nez ki"-n tul vagyunk : )

a Wigan sajnos jol nyomta, es egy ex-tottenhames goljaval vezetett a gunarok ellen - raadasul az elso felido vegen 1-0-nal ki kellett volna allitani Gibbs-et, aki lerantotta az egyedul kiugro hazai csatart. de a biro beijedt es csak sargat adott. a szabadrugas pedig a kapufa belso elerol valahogy kipattant. szoval ebben a meccsben nagyon benne volt a hazai. (de igy legalabb mogottunk maradtak.)

a Sunderland is korbelotte a ManU kapujat az elso felidoben rendesen. vezetest erdemeltek volna az elso 45 percben. de a masodik felidoben felorolte oket a ManU es vegulis megerdemelten nyertek. akkor is ha a masodik golban volt egy jo adag sonka. : ) (az nem kerdes hogy az olasz ert-e bele)

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.15. 18:27:01

@imici77:
lesz BL poszt is,
csak nehéz volt neki időpontot találni.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.15. 18:32:08

@pote: ok, lassan lelépek, nem leszek gép előtt egy ideig:)

(másold át oda a megjegyzésem:))

Jó szurkolást!

(van Persiről mély hallgatás van... Pires meg "visszatér" az Emiratesbe...)

Martin Astin 2009.04.15. 23:26:11

Salynálom, hogy szólnom kellett emiatt.:-)

rizla 2009.04.16. 07:49:46

LOL, ha az angolfutball-analfabéta csöncsön is lesimázna 2-0ra, akkor én azért átgondolnám, hogy írjak-e a jövőben tippeket a PL meccsekre

ZenZo 2009.04.16. 10:44:05

Azért megjegyezném itt, mert úgy látszik elég kevesen látták a Chelsea meccsét (pedig az sem volt sokkal rosszabb, mint a BL :) ), hogy azért, mert mindenki a 4-4-et szerette volna látni a kijelzőn, még nem lett volna reális az eredmény. A Boltonnak megvolt a lehetősége a negyedikre, de a reális eredmény valahol 7-4 körül lett volna, lévén a végén Anelka és Malouda is 1-1-ben rontott a kapussal szemben, stb.

A Chelsea a szokásos "higgadt" tempóval kezdte a meccset (ti. megint bent maradtunk fertály órára az öltözőben), a vendégek jelentettek több veszélyt a kapura, ám negyed óra elteltével kezdte átvenni a mérkőzés irányítását a hazai gárda, s innentől a Bolton számára a játék a védekezést jelentette. A 40. percben érett góllá a Chelsea-fölény: Ballacktól indult az akció, jobbra kitett labdáját Kalou gurította vissza középre, s Ballack bombázott közelről a hálóba: 1-0.

A második félidőre egy rendkívül aktív Chelsea érkezett ki, s már 3 perc elteltével megvolt a második, Drogba talált be. A 60. percben már majdnem csodaszámba menő dolog történt: 11-eshez jutott a Chelsea (az első forduló óta másodszor, jellemző, hogy pont jogtalan volt, hogy legyen mire hivatkozni a végelszámolásnál az ellenszurkereknek), amit Lampard váltott gólra. Megjegyzendő, hogy véleményes a büntető megítélése, viszont korábban volt egy egyértelmű tizenegyes-szituáció. Három perccel később, a 63. percben már Dorgba duplát ünnepelhetett a Stamford közönsége, Ivanovics fejes után közelről kotorta be a hálóba a játékszert.

Ekkor Hiddink úgy érezte, hogy zsebben a mérkőzés (megjegyzem: 4-0 volt!), lehozta a Pool elleni BL-meccsre tartalékolandó Lampardot és Drogbát, helyükre Deco és Anelka érkezett, a hazaiak pedig nekiálltak a lazsálásnak. Szinte a semmiből, érdekes találattal szépített a vendég gárda: lesgyanus és lökést követő szituációban szerzett gólt a Bolton, majd alig 10 perc alatt még kétszer fagyott le a védelem, s már a 78. percre 4-3-ra alakította az állást, a két csodacserénk eddig még labdába sem ért.

A végére ismét felpörgött a Chelsea is, Malouda és Anelka is találatot érhetett volna el (ziccerben hibázott), több gól azonban nem született, 4-3 a vége, s tegyük hozzá, (el kell ismerni) a végén meleg volt már a pite. A 4-4-et azonban csak az tarthatja reálisnak, aki max összefoglalót látott.

A hiba igazából tényleg az volt, hogy kiengedtünk hátul, ellenben valószínűleg igaza van Wolandnek, (és mindenki másnak, aki írta), hogy a BL fergeteghez kellett ez a meccs, és ez az eredmény.

ZenZo 2009.04.16. 10:49:38

@rizla: hm, azért tegyük hozzá, hogy Csöncsönnek pont jó fordulók jöttek ki mindkét alkalommal (talán összesen két olyan forduló volt, mikor tényleg a papírforma eredmények jöttek ki, s nem azok, amiket a formák sejtetni engedtek), a négy nagy legyőzte soros ellenfelét, stb. Pedig reálisabb volt előzetesen is, meg a meccs képe alapján is mondjuk Pöte ManU tippje, míg egy "laikus" számára - még ha utánanéz az elmúlt eredményeknek vagy az egyes oldalak prediction-jének, akkor sem nehéz feladat behúzni a ManU győzelemet. Ez kb olyan, mintha én betippelnék egy barca győzelmet, míg egy LaLiga szimpatizáns meglepetést szimatol, de mégis nekem lesz igazam...

ettől persze Csöncsön érdemei elvitathatatlanok, grat!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.16. 13:14:54

@ZenZo:

Kicsit a magam védelmében: azért azt se gondold, hogy minden fordulóban a big4 négy győzelmére tippeltem volna!

ZenZo 2009.04.16. 16:02:12

@Csöncsön: nyilván nem. Csak annyit mondtam, hogy azért (egyrészt) a papírformák bejöttek, másrészt pont papírforma meccsek voltak. De tényleg így is grat, spanyol fordulóra tippsort adnák le, biztosan nem nyernék.

ZenZo 2009.04.17. 13:46:38

@crouchy: wehhehe, még jó, hogy ez a két betű egymás mellett van :)

tisztelettel akinek még sérti a fülét, mea culpa, "adnék".

nils_h 2009.04.17. 15:03:13

Potenek üzenem, hogy 500!!!
süti beállítások módosítása