Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - Premier League 31. forduló

2009.04.04. 09:40 pote

Még sünözéstől zeng a fülünk, de már itt az újabb angol bajnoki forduló. Jelen esetben a harmincegyedik. Azoknak, akiknek már fogalmuk sincs, hogy ki kivel van, egy gyors helyzetjelentést. A Manchester United áll az élen, egy ponttal megelőzve a Liverpoolt, néggyel a Chelsea-t, de mivel a Portsmouth elleni meccsüket elhalasztották, ezért vesztett pontok tek. BL-t érő helyen még az Arsenal áll, míg európaligás pozícióban a Aston Villa és az Everton tanyázik.
Ha most lenne vége a bajnokságnak, akkor a Newcastle, a Middlesbrough és a West Brom esne ki. De mivel nem most van, így a Bolton-Hull-Sunderland-Portsmouth-Stoke-Blackburn hatosnak is van jócskán izgulnivalója.
Tovább után kétszer tíz tipp.

Arsenal - Man City 3-1
Íme számtalan ok, ami miatt sima hazai győzelmet várunk:
- A City elgázolta ősszel az Ágyúsokat, ezért bosszúvágy fogja fűteni a hazaikat.
- A City-t csak az UEFA kupa érdekli már.
- Fabregas visszatér a hazaiak keretébe
- Arshavin nagyobb igazolás, mint Robinho
- 33 éve nem nyert a City Arzenálban.

Blackburn - Tottenham 2-4
A Roversnek nagyon kell a pont, a Tottenham meg kis szerencsével akár a hetedik helyre is felkúszhat. Nagy csatát, eszetlen iramot várunk, és valami azt súgja, hogy a Spurs lendülete nem szakadt meg a kéthetes szünet alatt.

Bolton - Middlesbrough 0-1
A Boró utolsó szalmaszálainak egyike lesz a szombat délutáni meccs. Southgate csapata két dolgot felejtett el az utóbbi időben: gólt lőni és nyerni. Pontosan ez a két dolog hiányzik ahhoz, hogy bennmaradjanak. Nem árulunk zsákbamacskát, ha azt mondjuk, hogy ebből a párosításból a hazaiakat szeretnénk inkább a második vonalban látni. Tippünk, annak ellenére is vendéggyőzelem, hogy Downingék még nem nyertek a Reebokban a PL-történelem során.

Fulham - Liverpool 1-3
A forduló - talán - legjobban várt meccse. Ki fog derülni, hogy igazi szívesség volt-e a MU legyőzése, vagy a Pool is pontokat fog hagyni Londonban. Mi a szívességre szavazunk.

Hull - Portsmouth 1-1
Aki itt kikap, az nagyon kellemetlenül fogja érezni magát a következő hetekben. Ezért gondoljuk, hogy egy békés döntetlen lesz, két kiállítással. Botsáska szerdán is betalált, és ennek köszönhetően, láthattunk egy újabb, művészileg értékelhetetlen gólörömöt. Most is ő fog egyenlíteni.

Newcastle - Chelsea 1-0
Mivel még mindig mindenhol Alan Shearert jelölik meg a Newcastle menedzserének, így elég valószínű, hogy nem április elsejei tréfa volt a kinevezése. Bár, ott északon sosem lehet tudni.
A Kékek nem olyan félelmetesek, mint az elmúlt években. A Dzsordiknak eszeveszettül kellenek a pontok. Owen bizonyítani akar. Egy edzőcsere mindig pozitív hatással van a csapattal. Hazai győzelem.

West Brom - Stoke 0-0
Lassan hivatalosan is be lehet jelenteni, hogy a WBA megint csak beköszönni jött a PL-be. Szerintünk a Stoke sem idevaló, de erről majd csak később döntenek.

West Ham - Sunderland 1-1
A londoni csapat annyival jobb a máltai válogatottnál, hogy ők fognak tudni gólt lőni Fülöpnek. Igaz, ez is csak egy döntetlenre lesz elég.

Everton - Wigan 1-2
A Wigan hihetetlen magasságokban tanyázik, már az európai szereplés sem álom. Ezért gondoltunk egy merészet, és vendéggyőzelemig molesztáltuk az üveggömbünket. Zaki vissza fog jönni a gólkirályi címért folytatott harcba.

Man Utd - Aston Villa 1-1
Négy-öt héttel ezelőtt ez a meccs lett volna a csúcsformában lévő csapatok csatája, aztán mindketten rátehénkedtek a fékre. A MU azért még mindig az első számú bajnokesélyes, de a Villa már eltávolodott a BL-helyekről.
Tippünk nagyon merész, mert nehéz lenne elhinni, hogy Giggsék megint nem nyernek, de az extraizgi bajnoki befejezés érdekében a MU-nak további pontokat kell hullajtania.

Vendégtippelőnk caralho voador lesz. Neki is ki kellene kapnia ahhoz, hogy a tippverseny izgalmas maradjon. Íme a tippjei:

Arsenal - Man City 4-1
Blackburn - Tottenham 2-2
Bolton - Middlesbrough 2-1
Fulham - Liverpool 0-1
Hull - Portsmouth 1-1
Newcastle - Chelsea 1-2
West Brom - Stoke 0-0
West Ham - Sunderland 0-0
Everton - Wigan 3-0
Man Utd - Aston Villa 3-0

371 komment

Címkék: angol premier league pl tippverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr491045359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 13:49:44

@Lencse.:

(Ha marad esély, akkor már meg is nyeri. Különben sem értem, mit keresne Rómában Cé. Gondolod, hogy külön kérvénnyel leigazolja őt a döntőre Pellegrini? Én pont azt szeretem a chilei mesterben, hogy van ízlése.)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 14:01:03

@mann:

(Nem engedi meg, hogy a legjobb csatára eltiltsa magát válogatott meccsek előtt. A tuti recept az, ha az ember nem igazol idegbeteg csatárokat.)

Everred 2009.04.06. 14:11:02

@Csöncsön: ez egy picit viccesen hangzik egy olyan embertől, aki SAMUEL ETO'O csapatának szurkol.

Everred 2009.04.06. 14:12:41

@mann: persze, sőt, Guardiola a rák ellenszerét is felfedezte már, szabadidejében pedig békét és harmóniát hoz az afrikai országokba, Messi hárfán kíséri.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 14:18:39

@Everred:

(Látod, ezt pontosan összefoglaltad.) ;-)

(Kvízkérdés: Eto'o-t hányszor állították ki karrierje során?)

luis garcia 2009.04.06. 14:29:06

engem nagyon nem érdekel guardiola :) viszont a PL végjátéka baromi izgalmasnak ígérkezik!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 14:32:27

@luis garcia:

(Látod ebben különbözik a véleményünk. Mindkettőben. Sajnos innen már simán behúzza a MU. Csak ők veszthetik el, és most már nem fogják.)

Mr.AT 2009.04.06. 14:35:16

Nem lehetne, hogy beszélgessünk egy kicsit mondjuk a Barcelonáról itt? :-) Elvégre ez PL poszt, és amúgyis olvasnék már vmit mondjuk Guardiola zseniális rotációs meglátásairól, vagy mondjuk Eto'o karrierjéről.

luis garcia 2009.04.06. 14:49:00

@Csöncsön: pont az lesz az izgalmas, hogy elvesztik-e, vagy nem. amilyen szar formában vannak, simán belefér hogy pontot/pontokat vesszenek még.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 14:59:14

@luis garcia:

(Az biztos, hogy a Pool százszor jobban megérdemelné. Még a legfanatikusabb MU-szurkeszek is elismerték, hogy idén maximum három-négy meccsen játszott igazán jól a csapatuk.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.06. 15:02:40

@Csöncsön: Viszont a bajnoki címet nem annak adják, aki legtöbbször jól játszik, hanem annak aki a legtöbb pontot szerzi (így az is megérdemli). Ilyenerővel tavaly a Romának kellett volna nyernie a Serie A-t.

Glory 2009.04.06. 15:04:34

@Csöncsön: pont ezert erdemeljuk meg mi. 3-4 jo meccsel a hatunk mogott akar 4 pont elony is lehet. mi ez ha nem bizonyitek egy csapat mindenek felett allasara??

Glory 2009.04.06. 15:07:00

everton pl jatszott egy csomo meccset amin tok jok voltak. megsem beszelunk roluk ugy mint bajnokeselyesekrol. amugy a pool tenyleg nagyon jo es nem lesz egy szavam se ha nyernek. vagyis lesz de akkor a keseruseg es a megbantottsag fog belolem beszelni :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 15:09:56

@popp:

(Így van, tavaly is a Roma volt az erkölcsi győztes; de tavaly is egy sokkal ellenszenvesebb csapat nyert Itáliában. Most sem lesz ez másként Angliában.)

@glorymanunited:

(Pont e miatt a "mindenekfelett-állás" attitűd miatt is olyan gyomorforgató csapat a MU. Ferguson tipikus példája annak az embernek, aki képtelen veszíteni. A skót Uli Hoeness. Még a fejük színe is elég hasonló...)
:-)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.06. 15:17:07

@Csöncsön: Azért az "igazán jól" az egy eléggé szubjektív kategória, szerintem SAF többször volt elégedett, mint nem, hiszen a célnak megfeleltek - vezetik is a bajnokságok, még mindig.

Viszont szerintem szorosabb a PL mint néhány utóbbi évben, ritka, hogy bármelyik lehetséges bajnoknak ennyi (vesztett po) veresége és döntetlenje legyen. Wenger ugyan csak viccel azzal, hogy még ők is nyerhetnek, de ha ilyen bukdácsolásokat mutat be a másik három csapat, akkor -10 pont nem is olyan sok

;-)

Szóval van itt izgalom, simán van.

Azt meg még mond meg nekem légyszi, hogy melyik jelenlegi Barcelona támadót igazolta Pep?

mann 2009.04.06. 15:17:54

@Everred: :DDDDD
@Mr.AT: :DDDD

@Csöncsön: Pont ez az egyik zsenialitása SAF-nak ;). Az olyan emberekből képes a legjobbat kihozni, akikkel máshol semmire sem mennének. Rooney nem egy higgadt alak, egyszer pl. azért állították ki mert megtapsolta a bírót, egy másik alkalommal meg azért mert visszadobta a labdát. Hallatlan :). De képzeld van egy argentín srác, akit már élete első válogatott meccsén kiszórtak, mert visszakönyökölt az ellenfélnek.Na az egy brutális faszi :)
"...innen már simán behúzza a MU. Csak ők veszthetik el, és most már nem fogják.)" - ÁMEN

Egyébként kvízkérdésként bedobnám, hogy volt-e az utóbbi fél évben olyan PL poszt, ahol nem került elő a kommentek között Messi, Barca vagy Guardiola? :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.06. 15:18:08

@Csöncsön: Meg a hosszú dolgos életük alatt elfogyasztott alkohol mennyiség szintje, ebből következik a fejük színe is ;-).

Félre ne értsetek, tőlem annyit isznak, amennyit akarnak. Azért én egy Bayern- United meccsen ezerszer is az Unitednek drukkolnék, így tettem '99-ben is.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.06. 15:26:50

@popp:
ezzel nem alkotsz egyszemélyes klubot :)
annyit hozzátéve, h semmi bajom a MU-val, csak vannak szimpatikusabb csapatok.

@mann:
ennél keményebb lesz a heti kvízkérdés :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.06. 15:32:15

@morphine: Azért sztem Wenger viccel! Nagy bohóc az Öreg:) Sztem a mi 4. helyünk sem biztos még.

Most a nagy csapatok elkezdenek priorizálni, PL, FA, BL... Elég kemény 1 hónap elé nézünk. Nagyon érdekes lesz, h ki mikor milyen csapattal áll ki a rangadókra...

Karácsonykor is foci, most meg vmi őrület húsvét környékén:)

SamS 2009.04.06. 15:36:54

@Csöncsön: tedd mindig a mondandóid elé, hogy SZERINTEM, mert tényként azért ne állítsd be kérlek, hogy a United nem érdemel bajnoki címet - elvégre a Poolnál az Aston Villa vagy a T'ham is szebb focit játszik.

Azért megint sikerült kilyukadnunk a Barcelonánál...nincs valahol egy rendes Barca fórum, ahová bármikor irkálhatsz?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 15:43:42

@morphine:

(Nem az a kérdés, hogy melyiket igazolta, hanem hogy melyiket nem igazolta.)

@popp:

(Természetesen én már '99-ben is a Bayernnek szurkoltam. Baslerék azon a meccsen egyszerűen lefocizták Fergiéket. Az egyik legegyoldalúbb BL-döntő volt.)

@mann:

(Ez a "máshol semmire sem mennének" kitétel elég érdekes. Szerintem Van Nistelrooy vagy Beckham elég jól elfocizgattak Madridban is. Hogy Forlánt meg se említsük... Nota bene: Tevezből szerintem igazi világklasszis lesz, ha végre majd egy normális csapathoz kerül.) :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 15:47:43

@SamS:

(Te se írtad oda, hogy szerinted.)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.06. 15:50:37

@Csöncsön: a (kérdés) elől (kitértél) :-D nem gyakran látok Barca meccset, nem is vagyok 100%ig képben a csapatot illetően, tehát tekintsük őszinte érdeklődésnek a kérdést, miszerint: a jelenlegi keretből kit igazolt Pep, és kit az elődei?

Az a meccs tényleg egyoldalú volt, pont azért volt akkora érzés, amikor a vlégén mégicscsak az győzött, akinek kellett :-DDDDD

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.06. 15:58:36

Amit ideírunk az mind szerintünk van, ha néha ezeket véleményeket próbáljuk is téányekkel alátámasztani és bizony az is meg sik, hogy egy-egy agymenésünket tényként próbáljuk eleadni, de ez nemcsak Csöncsönre jellemző.

Szóval szerintemezni nem kell, szerintem.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.06. 16:01:34

ez ne szerintem, hanem .com:
Nasri, Walcott passed fit for Villarreal tie
Van Persie misses first leg; Eduardo, Diaby, Rosicky also out

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 16:07:09

@morphine:

(Őszinte érdeklődés? A jelentősebb igazolások: Dani Alvés, Hleb, Piqué. Mindegyik kiemelkedően sportszerű játékos. Piros lapot, emlékeim szerint, egyikőjük sem kapott az idényben. Az a lényeg, hogy ne szálljon el az agyuk meccs közben, és ezt edzői feladat elérni.)

(Ezt a Barcelona-Guardiola szálat viszont, azt hiszem, épp ideje elvarrnom.)

(Onnan indult ki az egész, hogy miért volt vasárnap tétova Tevez.)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.06. 16:07:12

@popp: SZERINTEM :-D pedig igenis nem árt a dupla biztonság, ha mindenki tudná és értené, amit írsz (és ami egyébként egyértelmű) akkor nem lenne ennyi elpattant koszorúér és kiömlő epehólyag eme fórumon........ sem.

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.06. 16:07:59

@Csöncsön: Tétova Tevez Klub


bocsánat, tudom, egy körböl most kimaradok....

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.06. 16:08:19

@imici77:
"Rosicky also out"

emiatt lesztek sz*rban,
mindig az a legrosszabb, amikor egy megszokott fogaskerék kiesik a gépezetből ;))

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.04.06. 16:11:38

@Csöncsön: és egyik sem csatár mellesleg, azaz nem Pep tehet arról, hogy a csatárainak nem száll el az agya. Hogy visszaérjek oda, ami miatt az egész fonalat felvettem :-D Bár SAF védelme messze nem az én tisztem, Guardiola istenítése olyanért is, amiről nem ő tehet, nem elegáns megoldás....

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.06. 16:20:38

@pote: 9én tarcsimeccset játszik a Mozartunk:)

komolyra fordítva: 2 toronnyal megyünk, RvP és Eduardo nélkül. Számomra ez nem jó hír. Remélem sok labdát fogunk szerezni, a többit pedig fizikummal megoldjuk.
Cesc akár el is döntheti, ahogy 7végén is megtette.

mann 2009.04.06. 16:22:43

@Csöncsön: Érdekesen alakul ez a társalgás :)

A "máshol semmire sem mennének" kitételt a nehezen kezelhető játékosokra értettem. Rooney ugye, akit idegbetegnek tituláltál, de pl. Cantona sem volt egyszerű eset, Roy Keane-sem, ráadásul Gazza megszerzéséért is küzdött SAF, aki szintén nem egy "futballedzők álma" mentalitással rendelkezett. Nem ebbe a kategóriába sorolnám az általad említetteket ;)

Egyébként Tevez most is világklasszis, ráadásul a PL, BL, Világkupa címvédő csapatot erősíti ;)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.06. 16:26:00

@morphine: :DDD

egyébként Tevez SZERINTEM annyira túlértékelt, hogy már fáj. hogy nem menjünk messzire, Rooney és Berbatov is egészen más ligában játszik hozzá képest. jó és hasznos focista természetesen, de koránrsem világklasszis, közel 30 milliót meg pláne nem ér.

mann 2009.04.06. 16:28:11

@morphine: XD

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: én is így érzem. Tevez jó, de, hogy összesen 50 M körül álljon meg az ára hááááááát.......

Lencse. 2009.04.06. 16:32:58

@Csöncsön: "Van Nistelrooy vagy Beckham elég jól elfocizgattak Madridban is."

Aha. Beszélgessünk a hüvelyg... Gabriel Heinzéről. :D

Lencse. 2009.04.06. 16:36:56

@mann: Szerintem Cé sem lett volna aranycipős, aranylabdás, aranyfaszos stb., ha nem a Mester kezei között köt ki. Bárki bármit mond, eléggé rendbe lett szedve ez a a gyerek.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.04.06. 16:39:21

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
Tomika visszatér a pályára az Ágyúsoknál.

(volt valami húzodása, "hipergyorsan" felépült,
Ezalatt Eduardo növesztett egy új lábat, oxizott a tizenegyes pontról, meghúzodott, majd újra felépült.
ja, még egy büntit is kihagyott Rómában)

Ronal-d'oh! 2009.04.06. 17:17:56

@Csöncsön: Dani Alves az egyik legnagyobb surmó köcsög. Ha megy a játék, akkor még csak-csak, de ha nem, akkor mindenki meneküljön előle, mert egy igazi bunkó.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.06. 17:21:46

@pote: Eduardo ugye újra megsérült, válogatott meccsen. Amúgy el sem hiszem, hogy minden válogatott meccsen megsérül legalább 2-3 játékosunk. Mintha teljesen más terhelést kapnának nálunk. Vicc.

Azért remélem, továbbmegyünk a rreal ellen. is. :)

Strigo 2009.04.06. 17:29:10

@Csöncsön: Daniel Alves, mint kiemelkedően sportszerű játékos? Ezt ugye te sem gondolod komolyan.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.06. 17:44:52

@pote: "ennél keményebb lesz a heti kvízkérdés :)"

Mikor vontak vissza Arsenal játékos pirosát? :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 17:48:43

@nekedX: @Strigo a divatdrukker:

(Dani Alvés rengeteget változott a sevillai időkhöz képest. Jelentősen lehiggadt. Persze egy kis gonosz törpe, mint Messi, és el is hiszem, hogy az ellenfelek gyűlölik, de mostanra az az egyetlen sportszerűtlen vonása, hogy egy-egy foultnál kicsit eljátssza a nagyhalált. Védő létére alig-alig kap lapokat, nem reklamál, nem hisztizik, rendkívül fegyelmezett, és az utolsó leheletéig hajt. Mindez Guardiola érdeme is.)

SamS 2009.04.06. 18:02:02

@Csöncsön: Azért eddig 25 bajnokin 55 szabálytalanság és 7 sárga annyira nem kevés.

rizla 2009.04.06. 18:10:51

@Lencse.: naná, hogy nem. olyanannyira nem, hogy szerintem ha elmegy az MU-ból, már nem fog ennyi gólt lőni. egyszerűen rá épül a csapat, lényegében ő volt tavaly a befejezőember. a csatárok alig lőttek gólt mellette, mert minden akció rá volt kihegyezve.
ferguson zseniálisan ismerte fel, hogy hogyan lehet halálos fegyvert csinálni egy egyébként jóindulattal is csak közepes játékintelligenciájú gyerekből.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 18:11:50

@SamS:

(Meccsenként két szabálytalanság egy védőtől? Nem is sok.)

rizla 2009.04.06. 18:12:41

@SamS: dehogynem kevés. az összesen meccsenként 2,2 szabálytalanság, és 0,28 sárga.

rizla 2009.04.06. 18:14:18

@Csöncsön: "Piros lapot, emlékeim szerint, egyikőjük sem kapott az idényben. "

piqué kapott, más kérdés, hogy sehol sem volt jogos.

rizla 2009.04.06. 18:18:13

@nekedX: nem láttam még parasztkodni a barcában. hisztizni igen, de az már más lapra tartozik.

Everred 2009.04.06. 18:42:25

Csöncsön stílusa és megnyilvánulásai tisztára Florentino Pérezre emlékeztetnek. Ő tudott ilyen gyomorforgatóan értekezni csapata mindenekfeletti felsőbbrendűségéről.

Ferguson 2009.04.06. 18:49:38

@Everred: a perez-féle madrid tényleg felsőbbrendű volt, hisz ott játszott becks :)

Everred 2009.04.06. 18:53:12

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: én is úgy érzem, hogy inkább egy Atlético Madrid vagy Villarreal az ő szintje, ahogy pl. Forlán is megtalálta ott a helyét.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.06. 18:58:10

@Everred:

ehhez képest meglepődnél, hány Liverpool szurkoló szeretné a csapatban látni, pedig SZERINTEM nem jelentene előrelépést Kuythöz képest.

Everred 2009.04.06. 19:00:18

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: egy fokkal jobb játékos, de nem bírná azt az iszonytató taktikai fegyelmet, ami Kuyt legnagyobb erőssége és amit Benítez el is vár tőle azon az oldalon.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.06. 19:06:13

@Ferguson: Na, Bököm érkezésétől el is fogytak az eredmények, túlhypeolt szaki a ti Dávidotok ;-).

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.06. 19:07:17

@Everred: pontosan, egy fokkal jobb játékos, de nem is a taktikai fegyelemben verné Kuyt (Tevez is elég fegyelmezettnek tűnik taktikailag), hanem ő - miután hússzor elküldted a vérbe a bénaságai miatt, egyszercsak a legfontosabb meccsen, a legfontosabb pillanatban szerez egy gólt a semmiből. Teveztől ilyet még nem nagyon láttam.

Ferguson 2009.04.06. 19:09:56

@popp: David Beckham egy Isten a manchester szurkerek számára, ezt ne felejtsd el. A real nem miatta lett xar...

Off: timesonline.typepad.com/.a/6a00d83451586c69e201156fedfc19970b-pi

tud élni a srác a foci mellett :P

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.06. 19:17:32

@Ferguson: Az rendben is van, hogy a United szurkolók imádják, ahogy a magyar válogatott szurkolói Torghelle Sanyit - ez nem újdonság.

Ahogy az sem, hogy fociszakmai szempontból Beckham Madridba ráncigálása tökéletesen fölösleges volt 2003-ban, még ha Capello-féle bajnoki címben elég nagy szerepe is volt később.

SamS 2009.04.06. 19:21:46

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Akkor sajnos nagyon kevés United meccset néztél tavaly. Most csak azokat a gólokat sorolom, amikor 88. perc után mentett pontot/nyerte meg nekünk a meccset. T'ham, Blackburn, Lyon. Ha ezt a 3 gólt nem rúgjuk, a bajnokságot elveszítjük és kiesünk a BL-ből.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.06. 19:54:34

@SamS: hmmm, szép-szép az az 1-1 pont a 'ham és a 'burn ellen, de emlékeim szerint gólkülönbséggel is nyertétek volna a bajnokságot tavaly. :)
mint ahogy a Lyon ellen is volt még egy visszavágó, amit meg is nyertetek.

de ilyen típusú vitának nem látom sok értelmét: én inkább Kuytben látom ezt a képességet, te pedig nem, oké.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.06. 19:55:52

@Ferguson:

na, ennek a képnek a helyedben nem biztos, hogy örülnék, ez alapján nem biztos, hogy sokáig Manchesterben marad :)

Ferguson 2009.04.06. 19:59:11

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: miért? A Főnök is szereti az ilyen bulikat és finomkodásokat :PP

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 20:54:48

@Everred:

(Te hülye vagy. Sehol nem írtam (komolyan), hogy a Barca felsőbbrendű volna, mint akármelyik klub. Őszintén szólva nem is tudom, melyik hozzászólásomból következtettél erre. Ha ebből: @Csöncsön:, akkor hadd gratuláljak magasan fejlett iróniaérzékedhez.)

Lencse. 2009.04.06. 21:45:35

@rizla: Ezt teljes mértékben osztom.

Lencse. 2009.04.06. 22:25:26

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Maradjunk annyiban, hogy Kuyt és a Rafa-féle Liverpool úgy kiegészítik egymást, mint a borsó meg a héja. Más típusú játékosok kellenek Fergienek és más nektek.

Tevezt én is nagyon bírom, örültem is, mikor Unitedbe szerződött. Sajnálom, hogy nem vált be igazán, bár a tavalyi szezonja azért semmiképp nem volt rossz.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 22:31:02

@Lencse.:

(Te bírsz egy argentint? Jól látok?)

Lencse. 2009.04.06. 22:36:07

@Csöncsön: Ezt igazából még nekem is nehéz volt megemésztenem, hogy a jelenlegi argentin válogatottból két embert is szimpatikusnak találok. Szerencsére mindketten padoztak, miközben Lehnmann a zokniba dugott puska segítségével kiejtette őket 2006-ban, így csak annál röhejesebb volt a dolog. :D
Most pedig már csak a kapitány személye miatt is garantált az ellenszenv. :-)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 22:47:51

@Lencse.:

(Ki a másik? Csaknem Lionel Me... ?!?)

Lencse. 2009.04.06. 23:00:55

@Csöncsön: Sosem csináltam belőle titkot, hogy csípem az arcát, az más kérdés, hogy amíg a Barcelona és az argentin válogatott játékosa, addig nem igazán fogok a sikeréért szorítani.

(meg tény, hogy egy picit túlzottnak érzem a jelenlétét az angol posztok kommentjei között, de sajnos még nem sikerült megtalálnom, hogy ki lehet ezért a felelős :) )

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.06. 23:07:48

@Lencse.:

(Vigasztaljon a tudat, hogy amíg voltak az NST-n spanyol posztok, addig ott rendszeresen egy Manchester Unitedban játszó portugál játékos kvalitásainak megvitatásáról folyt az eszmecsere, különös tekintettel az aranylabdára való jogosultság szemszögéből.)
:-)

Lencse. 2009.04.06. 23:10:52

Oda én mindig késve kapcsolódtam be. Viszont a spanyol írások még nekem is hiányoznak, mindenesetre remélem, hogy a héten a spanyolok végleg kiírják magukat a világ legjobb focijának köréből. :)

Everred 2009.04.06. 23:52:03

@Csöncsön: dehogy ebből, az egész itteni munkásságodból süt ez a bizonyos felsőbbrendűségi tudat. Az, hogy állandóan morális dolgokra hivatkozol, estébé, estébé (mekkora király a Barca, mer 4-0-nál nem lőttek kapura a mezőnyjátékosnak, micsoda fantasztikus sportszerűség, bezzeg a gonosz mocskos Man United ilyet nem tett volna - ez nagyjából így, kicsit más szóhasználattal elhangzott tőled).

Na de mindegy, inkább újranézem, ahogy a morálisan, és mindenhogyan alsóbbrendű csapatom az utolsó 10 percben szétszedi az addig jobban játszó Aston Villát.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 00:02:04

@Lencse.: Már te is fiam, Brutus ;-)! Képes vagy a bajoroknak szurkolni? Oszt meg jön még az angol klub focira szűk esztendő ;-).

drosiii 2009.04.07. 00:08:23

@popp: naná hogy a bayern. ha kiesik a barca, akkor feltöröm a blog.hu-t és kidobok egy spanyol posztot kárörvendeni :P

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.04.07. 00:10:57

@popp: tudod, csak Henry ne nyerjen BL-t, a többi nem számít :) Let's go Bayern, let's go! :)

drosiii 2009.04.07. 00:20:32

@imici77: Bár gondolom azt élveznéd a legjobban, ha Henry úgy nem nyerne BL-t, hogy az Arsenal győzi le =)

@popp: Bayernnek azért is hogy összejöjjön a 10. évfordulóra egy viszavágó és újra látni lehessen megtört bőrgatyásokat a gyepen a lefújást követően. Na meg Petruccit =D

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 00:38:04

@drosiii: Azért nem lehet könnyű Sportingos gyütt-menteket imádni, nekünk legalább ott van Totti és De Rossi. De ha a Porto megint keresztbe tesz nektek, akkor meg én fogok kárörvendeni ;-).

@imici77: Nem lehet mindenki Totti vagy Bergkamp, de azért elég sokat tett értetek a jó Titi. Az Arsenalnak még drukkolni is tudnék (de Spurs szimpatikusaíbb Gazza miatt ;-), ha nem londoni székhellyel működne, meg ha nem minket vertek volna ki nemes küzdelemben

drosiii 2009.04.07. 06:57:50

@drosiii: Ne haragudj de ezt a gyütt-ment sportingos dolgot nem értem. Én a MU-nak szurkolok, nem pedig egy-két embert imádok... Ha meg kéne nevezni azokat akiket nagyon sajnálnék ha elmennének, akkor azok a britek lennének meg vds és vidic.

drosiii 2009.04.07. 06:58:22

@drosiii: poppnak szólt természetesen

Lencse. 2009.04.07. 08:57:47

@popp: Igazából két álomdöntő van számomra idén: Barca-MU és Bayern-MU. Az elsőn nem kérdés, hogy kinek szurkolnék, a második esetben pedig elégedetten figyelném az izgalmakat (és próbálnék nem az utolsó percekben kiszaladni a klotyóra)

Esetleg álomdöntő lehet még az Arsenal vs Akárki, feltéve, hogy ez a bizonyos akárki vesztesen hagyja el a pályát. Persze a legszebb itt is egy Barca elleni visszavágó lenne.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.07. 13:25:18

@Everred:

(Ugyan már, gondolod, hogy ezeket ugyanígy gondolnám, ha nem volnék elfogult? Egyszerűen csak cizelláltabb megfogalmazása ez az "egyszerűen senkik vagytok", "b.sszátok az anyátok" stb. stb. szurkolói rigmusoknak. Sokkal izgalmasabb úgy szurkolni egy csapatnak, ha tudjuk, hogy vannak ellendrukkereink, akik az első adódó pillanatot várják, hogy képünkbe röhögjenek egy-egy kudarc után. Minden (ellen)szurkoló él hasonló "morális" érvekkel. Ez a dolog természetéből fakad, abból, hogy a foci eredete a kultúrák közti háborúzás, melynek megszelídült, veszélytelen formája. Különösen jogos az efféle beszólásokat ironikusan venni, amikor két MAGYAR ember vitatkozik angliai és spanyolországi futballcsapatokról, melyekben az összes földrész játékosai megfordulnak. Vagyis ha én tényleg felsőbbrendűnek tartanám pl. a Barcát, akkor magamat mint magyar embert tartanám alacsonyabbrendűnek. Ez nevetséges volna.)

halareaal 2009.04.07. 16:06:41

a Csöncsön vs többiek vitába csak annyiban kapcsolódnék be, h Eto'o mindenidők egyik legundorítóbb játékosa.

halareaal 2009.04.07. 16:12:47

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

"pontosan, egy fokkal jobb játékos, de nem is a taktikai fegyelemben verné Kuyt (Tevez is elég fegyelmezettnek tűnik taktikailag), hanem ő - miután hússzor elküldted a vérbe a bénaságai miatt, egyszercsak a legfontosabb meccsen, a legfontosabb pillanatban szerez egy gólt a semmiből. Teveztől ilyet még nem nagyon láttam."

Tevez eddig egy teljes szezont játszott Európában, meg egy felet (?) a West Hamben, mind2 baromira jól sikerült neki. azért nem láttál tőle ilyet, mert még senki sem írta le annyira a bénasága miatt, mint Kuytot. előtte Dél Amerikában is nagy király volt, sztem kár lenne leírni.
hamár MUs csatárok, Berbatov sztem sokkal inkább túlértékelt hozzá képest.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.07. 16:40:53

@halareaal:

Berbatovot, épp hogy kórusban szidja az összes vakegér, mert "lusta" meg "nem csinál semmit", hogy lehetne túlértékelt? :)

de talán vessünk egy pillantást az Actim rangsorra (nem mondom, hogy a statisztikákat szentírásként kell olvasni, de arra elég jók, hogy az objektivitásukat szembeállítsuk a vakegér-kórus hangoskodásával):

www.premierleague.com/page/ActimIndex

De ugye Kuyt sem ott szerepel, ahol várnád? :)

Szóval: Berbatov legeslegnagyobb király, ebből így sem engedek, hogy a MU-ban játszik, Kuytről pedig továbbra is azt gondolom, hogy a legmagasabb szinten, a legnagyobb meccseken többet bizonyított, mint Tevez.

rizla 2009.04.07. 16:49:18

@halareaal: "Eto'o mindenidők egyik legundorítóbb játékosa. "

halljuk az érveket is.

rizla 2009.04.07. 16:56:38

@Csöncsön: szerintem meg a "basszátok meg anyátok" sokkal elfogadhatóbb, mert az egyrészt nyilvánvalóan túlzó, másrészt precíz kifejezési módja a szívből érzett gyűlöletnek, nem okoskodik, nem magyarázza meg, hogy miért jobb az övé, mint a másiké. kijelenti, hogy márpedig jobb, és kész, akkor is jobb, ha valójában szarabb.
ellenben te áltudományos elemzéseket folytatsz arról, hogy miért is szarabb az a foci, amit valójában alig-alig nézel. és mindeközben miattad utálják meg itt az emberek napjaink legjobb focistáját.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 17:06:23

@rizla: ez jogos.

Azért azt be kell látni, hogy ezeknek a focistáknak egyrésze irtózatos szegénységben és nem jómódban legjobb iskolákat megkapva nőtt föl. Emellett egy csatárrral a pályán is történik egy-két méltánytalanság és nem mindenkinek ugyanolyan az idegrendszere, valaki többet lenyel, valaki meg többet köpköd.

Ehhez képest jónéhány itt kommentelő (sokszor én is) olyan viselkedést vár ezektől az emberektől, sarkítok: mintha születésüktől fogva bejárásuk lenne az elit-szalonokba és francia gardedám adta volna föl rájuk a partedlit a kölyökori reggelik előtt.

Etoval kapcsolatban még azt is meg kell jegyezni, hogy a fociból szerzett vagyonából sokat áldoz hazájának és kontinensének éhező gyerekeire.

rizla 2009.04.07. 17:13:45

@popp: mi a jogos? hogy undorító játékos? és vajon mitől? mert egyszer azt üvöltözte, hogy madrid cabrón?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.07. 17:21:01

@rizla:

(Amit én írok, az is nyilvánvalóan túlzó.)

(Ha van olyan ember, aki miattam utálja Messit vagy a Barcát, akkor az az illető egy nem-autonóm, infantilis, retardált személyiség, aki másokhoz igazítja az ízlését, és akivel éppen ezért semmi dolgom nincs. Hülyék mindig voltak, és mindig lesznek is.)

(Szerencsére fórumtársaink ennél meggyőződésem és tapasztalatom szerint lényegesen intelligensebbek.)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 17:21:14

@rizla: Az hogy érveket vártál rá. Veled egyetérteni sem lehet ;-).


Bár ez bánthatja halarealt eléggé: www.youtube.com/watch?v=TjkHfoBlCnI

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.07. 17:29:47

mondjuk tény, ilyet Berbatovtól nem fogunk látni, de hogy miért nem, azt mindenki döntse el maga :D

i42.tinypic.com/hwlc3t.jpg

rizla 2009.04.07. 17:30:21

@Csöncsön: nem erről van szó, csak kicsit már unalmas ez az állandó spanyolfutball-buzulásod, elsősorban a barcával és messivel feltálalva.
közben meg örömmel tapsolsz a real madridnak a BL-ben, és letörten kommentelsz, amiért a gonosz antifutballt bemutató liverpool egyáltalán nyerhet, micsoda világ.

rizla 2009.04.07. 17:32:23

mondjuk az tény, hogy a liverpool tényleg felháborító, de idén legalább néha fociznak is. ezért is tartanak most tovább az álmaik, de nyugi, úgysem nyernek semmit: DDDDDDDDD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.07. 17:41:40

@rizla:

(A Real-Liverpool után elsősorban azért voltam letört, mert a madridiaktól kb. egyetlen futballra emlékeztető megoldást sem láttam. Ráadásul ezt már évek óta az összes komoly csapat ellen eljátsszák, ami szerintem gyalázat, függetlenül attól, hogy kinek szurkolok. Hovatovább az is elszomorítana, ha pl. a MU évről évre lélektelen játékot prezentálna a BL-ben, vagy ha egy olasz csapat rendre öt-hat kapott góllal esne ki. Ez még az ellenfeleknek és ellendrukkereknek is kínos, hiszen nyilvánvalóan nem AZT a MU-t, AZT a Realt, AZT a Juvét akarják legyőzni, hanem egy ereje teljében levőt.)

halareaal 2009.04.07. 19:00:34

@rizla:

nemár, h ezt magyarázni kelljen... persze a a cabronozása önmagában is elég ok, de köpött már le szemből ellenfélt, összeveszett csapattársaival, nekiment a Chelsea pályabiztonsági őröknek, élőadásban kiborult mert vki elbaszott egy passzt a csapatából, stb. meg amúgyis, csak rá kell nézni.

halareaal 2009.04.07. 19:08:02

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

ez mégis milyen statisztika? ugye nem haragszol, ha Anelka 2. helye után a többi részét már megse néztem:) hamár ezt hoztad fel, a legmagasabb szinten Tevez sztem bizonyitott annyit mint Kuyt, ugyanúgy voltak jó BL, illetve PL meccsei, igaz a holland régebb óta van ott, de ahhoz képpest nem jár előrébb sztem. egyébként halkan jegyzem meg, ha ez az összehasonlitási alap, Berbatov mind2jüktől elmarad, van ugyan egy bl döntője még 2002ről, de abban a Leverkusenben csak kiegészitőember volt, vagy legalábbis elenyésző hányadban köszönhették neki azokat az eredményeket.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.07. 19:42:09

"ez mégis milyen statisztika?"

egy hibrid statisztika, aminek az a célja, hogy összehasonlíthatóvá tegye a különböző posztokon játszó játékosok hozzájárulását csapatuk sikeréhez a szezon során.
nem tökéletes persze, pl. talán kicsit túlértékeli a sokat játszó játékosokat (bár ugye a célját tekintve ez valahol érthető), illetve (szerintem) jelentősen alulértékeli a sem kimondottan támadó, sem nem védőjátékosokat (elsősorban a védekező középpályásokat ugye).

"ugye nem haragszol, ha Anelka 2. helye után a többi részét már megse néztem:)"

nem haragszom, én sem szeretem, ha megrendítenek az előítéleteimben. :) Anelka egyébként vezeti a PL góllövőlistáját, ha érdekel.

Egyébként azért erre hivatkoztam, mert ez volt a legegyszerűbb, de Berbatov nem csak a gólok/gólpasszok tekintetében veri Tevezt, de (surprise, surprise!) _valamennyi védekező statisztikában is_ (szerelések, labdaszerzések, stb).
Ezt is csak azért jegyzem meg, mert ugye Tevez mellett mindig felhozzák, hogy de mennyit dolgozik _egyébként_. Hát, lehet, hogy az összevissza futkározás meg tudja zavarni az ellenfelet, de ezt a funkciót megint csak be lehet tölteni 30 millió font alatt is.

halareaal 2009.04.07. 20:41:49

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

Berbatov idén jobb szezont fut, ez nem kétséges, nem is ezt cáfoltam. még az is lehet, h jobb mint Tevez, de többre is értékelik sztem.

egyébként az ilyen statisztikák semmire sem jók, eleve nem értem, mire alapozzák a készitőik ezt a rangsort. Gerrardnak pl vezetnie kéne, ő minden más PL játékosnál nagyobb hatással van a csapatára.
amúgy Anelka komoly meccseken nulla, h mennyire nem nélkülözhetetlen a Chelseanek, azt bizonyitja h amint Drogba elkezd játszani, azonnal kiszorul a csapatból.
süti beállítások módosítása