Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Hétvégi jóslatok - ha Bundesliga, akkor...

2009.04.03. 14:42 heinrich

Felsorakoztak a felek, már túlestek a kölcsönös tiszteletadáson. A bámész közönség lélegzetvisszafojtva figyel. Ha jól látom, az egyenes arcvonalat választó hazaiak ellen vaddisznófej alakzatban állnak fel a bajorok. Vérszagot sodor felénk a nyugati szél, a tavaszi szezon, de talán az év legszikrázóbb kopjatörése elé nézünk hétvégén: Wolfsburg gegen Bayern München. Mi sem voltunk hát restek, egyenesen a Sportklub kommentátoraihoz fordultunk iránymutatásért. Horti Gábor, Léderer Ákos, Hethéssy Zoltán és Edvi László osztotta meg velünk Bundesliga vízióit, köszönjük irántunk való jóindulatukat. Magunkat a taktikai csere szerepére kárhoztatva, ezúttal csak néhány soros jóslatainkkal veszünk részt a szellemóriások csatájában.

Horti Gábor, aki olvasóinktól a Legmegosztóbb TV riporter Cristiano Ronaldo Különdíját zsebelte be tavaly, most nagyot kortyol seritalából és közhelyt továbbra sem ismerve amondó.

Az a legfontosabb, hogy nem lefutott a német bajnokság. Korábbi évek tapasztalata szerint nem jó, ha a Bayern München idő előtt túl nagy előnyt szerez, mert akkor két táborra szakad Germánia focira gerjedő népessége, sajtója. Lager ’A’: ha nagyon meglóg a bajor banda, akkor nem győzik nyalogatni Uli Hoenessék hónalját, hogy micsoda egy wundermannschaft, és igenis térdre-imára dajcsland, a nemzetközi kupában megint Béel győztes lesz a Bayern. Ez idő alatt Lager B rekedt károgással várja a rekordbajnok minden bukott meccsét, hogy nagy kárörömök közepette önmagára beizgulhasson.

De aztán az is lehet, műbalhéval állunk szemben, a Bayern csak hagyja az egészet, gerjesztik a hangulatot. Tudjuk, az NHL-ben is egyből előveszik az agydonorokat (erre kitenyészetett verőlegényeket), ha sivár a meccs, hogy egy vérbő, verekedős 5-10 percecskével felejtessék el az addigi unalmat.

Az idei szezonra végképp nem mondható, hogy lefutott a májsztersaft. Persze a szezon előtt mindenki arról lefetyelt, hogy Jürgen Klinsmann mekkora plajbász volt a 2006-os német vébén, és igenis ő lesz majd, aki az őskövületeket megtanítja a 21. század játékára, főként Ottmar Hitzfeld száradtkás bunkerfocija után. Buddha szobor, olvasó szoba, 24 játékosra 24 edző a világ minden tájáról, de csak Amerikából. Ezek az allűrök később nevetség tárgyává lettek, így aztán Uli, vagy talán Franzl javaslatára egy kicsit szerényebb lett Klinsi prezentációja. Az edzőközpontban elhelyezett Buddha szobrocskák lekerültek, és a rotáció is szolidabb csapaépítési módszer lett. Amúgy meg Franck Ribéry nélkül elég csíra a bajorok játéka, telik is a bőrgatya lével, mert a franciát már csak a Nike szerződés okán is sűrűn vinnék.

Jelen állás szerint Lucien Favre - rossz nyelvek szerint a vele kapcsolatos első kérdés Berlinben az volt, hogy Who the fuck is Favre? – szóval az ő taktikája lehet a befutó, amely nem más, mint a biztonságon alapuló szorgos pontgyűjtés. Lassan a fővárosban is gerjednek az első helyre, ennek bizonyítéka, hogy lefoglalták a Tanácsháza előtti főteret a bajnoki edénnyel ugrándozni. Ehhez egy kis szubjektum: a fene egye meg, legyen még egy magyar ember német labdarúgó bajnok, úgyhogy mindent bele Dárdai Kinizsi Palkó! 

A holland Shrek is beleszólna az aranyosztásba, Martin Jol nem érezte magát a Tottenhamnél, de Hamburgban isten-király a zorall arcú Wayne Rooney klóntestvér. Évi 2,5 millió eurójáért szépen pörög, Ivica Olic és Mladen Petrics pedig akár a régi idők Hamburgját hozhatják el az első helyre.

Felix Magath már tudja, milyen érzés Bundesliga elsőnek lenni, most ezt az érzést akarja megmutatni néhány átlátszó, nyavalygó, csapatához tartozó brazilnak. Mert az ő módszerei brutálisak, de eredményesek és emlékezetesek. A dél-amerikaiak amúgy gyorsan rájöttek, Felix nem ájul be attól, ha valaki tud néhány csocsós cselt. Csak a munka az igazi bizonyíték a Mesternek, tavasszal egyszerűen legyőzhetetlenek a wolfsburgiak, ha tartják a tempót az nagy durranás lesz!

A Hoffenheim Ibisevics elvesztésével lassan lefőzte a kávéját, már nem annyira izgulnak rájuk, és ugye Lőw Zsolt nélkül végképp nincs esélyük. Elment az erejük, kedvük a Professzor embereinek, és ott van még Ibertsberger, aki osztrák létére focizik, ahelyett, hogy nősülne vagy síelne.

Elméletileg még a Stuttgart is ott toporog az ajtó előtt, de nagy remény nem ragad hozzájuk.

Végül is jó lenne, ha nem lenne állandó a bajor elsőség, mint Günter Netzer frizurája, hanem jönne egy új aranyérmes, tehát a válaszom a feltett kérdésre: a Wolfsburg lesz a bajnok. Na, lehet csodálkozni!

Léderer Ákos, akit olvasóink a Leglelkesebb Kommentátornak választottak 2008-ban.
Kimondott szót nem illik visszavonni, így aztán - még ha kicsit erősnek is hat -, tartom magam ahhoz, amit a Schalke – Hamburg meccs végén mondtam. Nevezetesen, ha ezzel a játékkal a Hamburg bajnok tud lenni, akkor az a Bundesliga szégyene lesz. Sajnos, ha szimplán a futballról, mint nagybetűs játékról beszélünk, akkor van még egy csapat, amelynek a bajnoki címe hasonló tőrdöféssel érne fel. Bármennyire is tisztelem és szeretem Dárdai Palit, de a Herthát is ebbe a kategóriába sorolnám, még ha lehetőségekben, pénzügyi és játékosállománybeli vonalon el is marad a Hamburgtól. Ugyanakkor minden tiszteletem a berlinieké, hogy az elmúlt évek mélységei után erre az évre ott tartanak, hogy csapategységük révén akár még bajnokok is lehetnek.
Néhány elismerő szó a hamburgiakat is illeti, hiszen ilyen tekintélyes sérültlistával, amivel ők rendelkeznek, optimális esetben nehezen lehetnének harcban az első helyért. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy Van der Vaart, De Jong és Kompany nélkül tartanak ott idén, amiről tavaly még csak álmodni sem mertek – velük együtt.

Van egy csapat, amely számára nem álom a bajnoki cím, hanem realitás, sőt minden évben az. Ez pedig természetesen a Bayern. Továbbmegyek, a jelenlegi tabella ellenére a München csak elveszíteni tudja ezt a bajnokságot. Ha nem nyerné meg, az legalább akkora meglepetés lenne, mint mondjuk az újonc, az őszi bajnok Hoffenheim estleges bajnoki címe. Szegény sinsheimiek azt sem tudják lassan, hogy kit állítsanak a csapatba, pedig egyáltalán nem beszélhetünk mélyrepülésről ha megnézzük, hogy hol tartanának akkor pontszámban, ha csak a tavasszal döntetlenre végződött meccseiknek a felét megnyerik. A négy őszi főszereplő (Ibisevics, Salihovics, Ba és Obasi) közül mindegyik hiányzott legutóbb - így nehéz.

A Wolfsburg bajnoki címe szintén óriási meglepetés lenne, ugyanakkor azt is bizonyítaná - ha valaki esetleg kételkedik benne -, hogy Felix Magath kitűnő diktátor. Hogy edzőnek milyen, arról vitatkozhatnánk, de ha teljes körű hatalmat kap, olyat mint most, és akkorát amekkorát eddig még sehol, akkor nagy dolgokra képes. Ebből kifolyólag a Wolfsburg is képes lehet odaérni, de nekik is van egy achilles pontjuk, ez pedig a védekezés.

Az összes bajnokesélyes közül az ő meccseik a leginkább közönségszórakoztatóak, viszont szerintem nem győznek majd a jövőben annyi gólt lőni, amellyel túlszárnyalnák a bekapottakat. Egyelőre még nem tudnak magas szinten támadni és védekezni egyszerre.
A tavasz nagy lopakodója a Stuttgart. A Werder elleni meccsig bizony bábbeli volt a zűrzavar az ellenfelek fejében, hogy akkor most komolyan vegyük az újonc edzős csapatot vagy sem, mert a végén még úgy járunk, mint 2007-ben, amikor Armin VfB Veh-vel bajnokok lettek A választ azt hiszem a Werder ellen megkaptuk - nem. És ha már a Werder szóba került, no meg azok a csapatok, amelyeket a szezon előtt esélyesnek tartottak - a Schalke hetek, sőt hónapok óta ássa a saját sírját, ebbe már a klubmenedzser és az edző is belesett, a szezon végére az a kérdés, hány játékost rúgnak majd ki. Annyit biztosan, mint ahol a tabellán végeznek majd.

A Leverkusen helyes, kedves, aranyos csapat, de olyan, mint a szégyenlős kislány, ijedős. A Werder, mióta tisztázódott, hogy esélyük sincs egyenletes jó teljesítményre és a BL indulásra, simán kizárható lenne az idei bajnokságból komolytalan játék miatt. A kupa és nemzetközi porond egy másik kategória, no meg az is, ha megnézzük, hogy állnak az első öt helyezettel szemben. Ha csak egy hat fős bajnokságról beszélnénk, akkor simán bajnokok lennének, most viszont csak az alsóház bajnokai lehetnek. A képlet tehát egyértelmű, nem kell feltétlenül a szemünknek és a tabellának hinni, a német futball ugyanis továbbra is szinte egy csapatos. A bajnoki cím pedig egy esélyes.
1.    Bayern
2.    Hamburg
3.    Wolfsburg


Hetthéssy Zoltán, aki bátran néz szembe egy csupasz pisztollyal
Ha minden igaz, akkor a szerkesztőségben én vagyok az egyetlen, aki el tudja képzelni a Herthát bajnokként! Mégis úgy gondolom, az idei Bundesliga bajnok a Wolfsburg-Bayern meccs győztese lesz.

(Érdekes. Olyan ez, mint amikor nőre vadászik az ember. Mindent bevet a cél érdekében, aztán amikor éppen azt hiszi, hogy sínen van, elfelejti mit is akart valójában – a szerk.)

A berlinieknek ugyan rengeteg rutinos játékosuk van, de egyikük sem volt még ilyen helyzetben és emiatt nem ér annyit a sokat emlegetett tapasztalat. Lucien Favre azonban megtanította őket győzni, kérdés, hogy meddig…

A Wolfsburgnál is az edző a kulcs és persze a semmiből a Bundesliga csúcsára törő csatárduó, régen kaptak már ki, és a győzelem egy Magath csapatnál könnyen szokássá válhat! Mekkora fricska lenne Felix Magath-tól, ha a többiekhez képest egy kiscsapattal vágna vissza a Bayernnek?!
A Bayernről az év elején azt mondtam, hogy csak ők veszíthetik el a salátástálat. Jó úton haladnak. Nem hiszem, hogy ennek csak Klinsmann lenne az oka. A sérülések hiába jöttek nagyon szerencsétlen időpontokban, a Bayernnek elvileg van olyan jó kerete, hogy a Bundesligában az úgynevezett második csapatával is teljesítsen.
A Bajnokok Ligájából nagy valószínűséggel a Barcelona most úgy is kiveri őket és így a Wolfsburggal és a Herthával egyetemben csak a bajnokságra koncentrálhatnak majd. Ezért is lesz szerintem kulcsmeccs a Wolfsburg-Bayern.

Edvi László lakonikus tömörségű, ámde annál velősebb jóslatot bocsátott rendelkezésünkre:

1.Bayern München
2.VfL Wolfsburg
3.Hamburger SV
4.Hertha BSC
5.VfB Stuttgart

16.Cottbus (és osztályozóval bennmarad)
17.Bielefeld
18.Karlsruhe
 
További híreink:

VfL Wolfsburg–Bayern München 2-1
Ismert jóslatunk után a szemünk sülne ki. Itt az idő, válasszatok.

Arminia Bielefeld–Schalke 1-2
A Schalke legnagyobb fegyvere az edzőváltás, új seprű, meg ilyenek.

VfL Bochum–VfB Stuttgart 3-3
Három-három gól, két bolond csapat, egy-egy pont.

1. FC Köln–Bayer Leverkusen 0-1
Nem lesz kecmec, ha minden igaz Király Gabi kezeli a rolót.

Werder Bremen–Hannover 4-1
De csak tipp.

Hertha BSC Berlin–Borussia Dortmund 1-1
Tusakodás a kezdőkörben, lássuk, hányan férnek be.

Eintracht Frankfurt–Energie Cottbus 1-0
Csoda, hogy nem pénteken játsszák.

Karlsruher SC–Borussia Mönchengladbach 0-2
Nem akarom kritizálni Antonio da Silvát vagy Tim Sebastiant, de nem tudtuk megfelelően pótolni a távozókat, avagy Edmund Ede Becker nem szeretne másokra mutogatni, ám mégsem haboz.

Hamburger SV–1899 Hoffenheim 2-2
Demel és Petric valószínűleg nem, Jaissle, Ibertsberger és Ibisevics sem, Obasi, Salihovics és Ba viszont igen. HSV bajnokság szintén nem. 

132 komment

Címkék: német bundesliga beharangozó szakértelem több mint foci vendégszerző

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr761043994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nasteey 2009.04.04. 12:58:17

Köszönöm, jó ezt olvasni. Lassan játékra alkalmas állapotban lesz Gabi Milito is, így aztán tényleg sokan lesznek középen. Viszont Puyol és Marquez sem mai gyerek, ráadásul a Barca játékához kellenek a gyors védők, így remélem nem adnak túl rajta, legfeljebb marad még egy évig a Bayer-ben. Aztán majd távozik valaki és jöhet vissza a brazil.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.04.04. 15:26:03

Na, lassan kezdődik. Két dologra leszek kíváncsi:

1) Schweiniből lesz-e Mr. Hyde, mint az ilyen meccseken általában? Tartok tőle igen, és akaszt egyet.

2) A Dzeko@Grafite műeső parádénak lesz-e eredménye, vagy pont hogy visszaüt majd egy elmaradt tizi formájában

Titi120 2009.04.04. 15:34:34

F@szomat se érdekli a Hertha - BVB, köcsög Sport Klub !

Törteli Tivadar 2009.04.04. 15:47:13

Mit él át ez a sportklub? Minden jó magyar embör paja és hajnal harcára figyel most, senkit sem érdekel a pofozkodó lengyel, meg a colos digó szenvedése... botrány

sepsta75 2009.04.04. 15:57:33

Hajnal gólpasszt ad yeaaaaaaaaaaaah

Törteli Tivadar 2009.04.04. 16:03:24

@sepsta75: csak azt mondd meg, hogy a válogatottban mért nem játszik így...

Titi120 2009.04.04. 16:18:31

Hú, ez a másfél perc ... :D

füligjimmy77 2009.04.04. 16:46:28

Hajnal Tomi erősen rápihent erre a meccsre, én naivan azt hittem, egyszerűen rossz formában van. Tény, a Dortmundtól kapja a fizetését, de akkor is....

dzolutan 2009.04.04. 16:51:04

Szerintem a válogatottunk szereplése feltöltötte szellemileg, ahogy Palit is. Zsuzsi ver este kettőt és elhiszitek. :D

kroos 2009.04.04. 17:00:24

nst vélemény revidiálása Dzekoval kapcsolatban.
Habár ez nem erösségük aki köcsög az az is marad élete végéig és rossz futbalista is.
DDDDD

értelmetlen_nevű 2009.04.04. 17:05:14

Ilyen játékkal ki sem kellene állni a Barcelona ellen.
védelem = Schweinsteiger = Podolski =0

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.04.04. 17:05:19

@kroos: ? nem értem pontosan mit akartál most megfogalmazni, Toni

Titi120 2009.04.04. 17:05:38

Na, ha már így rápihentünk, akkor most már verjük le a Barcát !
Az bírná feledtetni a mai produkciót ...

értelmetlen_nevű 2009.04.04. 17:06:37

@Titi120: Szerinted van erre reális esély?

Titi120 2009.04.04. 17:06:44

@Titi120:
Tévedtem, már az se ! Ez már csúfos ...

2009.04.04. 17:14:57

Na azér' ötnél többet má' ne...xD

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.04. 17:37:14

Na, a Camp Nouban pontosan olyan vörösnek szeretném látni Uli fejét, mint a Volkswagen Arenában... :-)

Komolyra fordítva: Barca-szempontból oda és vissza is elsülhet ez a pisztoly. A Bayern szerdán valószínűleg NAGYON feledtetni akar majd, és ebből pozitív is negatív értelemben is akármi kisülhet. Vagyis ez az 1-5 nem biztos, hogy a legmegnyugtatóbb.

Persze Messi is tud olyan gólt lőni, mint Grafite. :-DDDD

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.04. 17:47:38

képzeljünk ide egy azonnal kimoderált kommentet lédererről, amiért talán ban is járna.

_alerob 2009.04.04. 17:48:33

A Bayern a legkiszámíthatatlanabb csapatok egyike..

Rekordvizemeister · http://www.schalke04.hu 2009.04.04. 18:02:58

Hmm, egy ilyen műanyag szar klub, mint a Wolfsburg... mély levegő ... idén megérdemelnék, tetszik a dominanciájuk, a játékuk. Van struktúra, cél, pénz, edző (fikáztam Magathot, nemzetközi szinten valóban nulla, de a Buliban jól tolja). Mellékes, hogy egy ilyen nulla klub, VW dolgozó bérletesekkel. Megérdemelnék. Többet nem nyilatkozok.

5:1, énekeljük együtt, eins-zwo-drei, viiier
www.youtube.com/watch?v=0NczwAudvDs

Alexxxx 2009.04.04. 18:40:23

nem semmi meccs volt a berlinben és wolfsburgban is!
Nem tudom ki hogy áll hozzá,de nekem szimpatikus a Wolfsburg,úgy mindenestől, kivéve Magathot,de ő is csak a stílusa és nem az edzői képességei miatt.
Dzekoval mi a baj?Tavaly is felfigyelhettünk már rá, idén meg szerintem kifejezetten jól játszik,látszik h van benne potenciál hogy még ennél is jobb legyen...

sporttárs 2009.04.04. 18:56:55

Nem tudom, Hoeness vagy kroos fogja nehezebben elviselni ezt a brutális zakót. :)))) Bár nem jól nézik: végül is ez tisztes helytállás volt a Bayern részéről, főleg ahhoz képest, ami Barcelonában vár rájuk ezzel a játékkal. :))

(Rohadt mákos Bayern, mint mindig. Megúszták öttel. :))) )

sörbarát 2009.04.04. 19:00:05

Mi az, csak nem előre hozták a Barca-Bayern meccset? :D

kroos 2009.04.04. 19:06:43

Ebben a meccsben az a jó hogy minden hibánk benne van és lehetne belöle tanulni.pl,Breno-nak rossz meccse volt vagy bárki beforgatja?Lell vagy oddo teljesen mindegy...ha riberynek nem megy akkor végünk van...és az ártányt ki kéne rakni mert az a nagyképü kis pöcs megint nem csinált semmit és inkább valami 4-2-3-1-el probálkozni Toni elöl.

kroos 2009.04.04. 19:11:14

@Alexxxx: nem tudom...az hogy ha gerrard homorit akkor azt 1 nap után elfelejtik neki meg nem?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.04. 19:25:48

@kroos: podolskira tökéletesen jellemző, hogy addig is megvolt minden indoka a semmitnemcsinálásra, amíg elvileg lehetett itt jövője és most is megvan, hogy eladtuk a gecibe, mert kurvára semmi értelme, h ott elöl (ne) rohangáljon és mindig ugyanazzal a fejjel nézzen körbe, mintha miatta jött volna ki az összes néző. talán még az ellenfél is.

a ballackos affér volt az utolsó csepp nálam. mit képzel ez? mást ilyenkor úgy vágnak ki a faszba a keretből, hogy meccsekig csak gondolkodhat és két hét múlva be kell mutatnia egy füzetet, amelybe százszor leírta: "ha majd lerakok annyit az asztalra, mint a cséká, még akkor sem legyinthetem arcon. így, h semmit nem tettem sehova, a heréjét sem legyintgethetem a nyelvemmel."

és az is jellemző persze, hogy Klinsmann szerelmes jellemébe nem fér bele a nagy Poldi padoztatása, ha Klose sérült. bazmeg, Jürgen, bazmeg. ez tipikusan az a meccs volt, aminél belefért volna az egy csatár és elfért volna még egy kpályás.

kroos 2009.04.04. 19:30:13

sz osztályzatai is durvák,a mai meccsért is valüszinüleg 5-öst fog kapni.
Vagyis a legrosszabb átlaga neki lesz a keretben.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.04. 19:30:13

Ezután a brutális pofon után védekező focit várok a Bayerntől Barcelonában.

kroos 2009.04.04. 19:31:19

@popp: ahhoz a melóhoz tényleg puska kell majd....

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.04. 19:33:59

@popp:

Az jó lenne, mert az a Camp Nouban a biztos recept a nagy zakóhoz. Kivéve, ha a Barca olyan formában van, mint tavaly tavasszal. De most nem olyan formában van.

Ha viszont a Bayern az első perctől kezdve letámad, na az elsülhet kétesélyesen.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.04.04. 19:36:02

@popp: igen, annak Klinsi úgy is a SÜN érdemrenddel kitüntetett mestere! :D

kroos 2009.04.04. 19:37:45

@Csöncsön: ha lucio nem épül fel akkor hasonlo eredményre számitok mint most.

kroos 2009.04.04. 19:38:47

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: minek a mestere?
mert szerintem kurvára semminek.
(bár csak az lenne)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.04. 19:43:18

@kroos: A góllövésnek mestere volt és nagyon szimpatikus ember, még ha nem is szívesen írok le ilyet német focistáról. (Attól csak szimpatikusabb lesz, hogy nem megy neki a Bayernal.)

kroos 2009.04.04. 19:44:15

az a meccs teljesen más lesz,de tény hogy lucifer nagyon kellene.
Mi nem 6 méterröl fogunk embert mint a malaga meg nem esünk hanyatt ha Messi fingik egyet.
Legalább is remélem.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.04. 19:46:53

én sem értem a párhuzamot. se az összefüggést. elmondtuk, hogy ennek a meccsnek olyan hatása is lehet a barca ellenire, hogy összekapja magát a Bayern, vagy olyan is, hogy összezuhannak és nagy verés lesz. aha... ha bemegy, gól - hogy egy klasszikust idézzek.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.04. 19:48:47

"ha bemegy, gól" - na ez szent igaz :-D!

kroos 2009.04.04. 19:56:26

@popp: Érdekes figura vagy te.Az a kedvenced ha a Bayern biroi hibák miatt kap ki.Attol lesz szinpatikus Poldi hogy nem megy neki a Bayernban.
Téged gyerekkorodban szerintem seggbe tetovált pár befüvezett bayernes.Mást nem tudok elképzelni.Persze én is utálom az Intert de csak kb 5-6 éve.A altobelli mathaus os csapatot szerettem.Meg a mu-t azóta hogy fergie van a trónon.a reált 2002-óta.e zamorano,michel féle csapatot kedveltem,söt még a suker-pedját is.
Nem tudom érted-e mire akarok kilyukadni.......hibásan analogizálsz nagyon sokszor.Mert én nem kulturákat,nemzeteket utálok hanem bizonyos korban eggyütt játszó játékosokat,csapatokat.Óriási a külömbség a kettö között.Mert én biz. tulajdonságok alapján alakitom ki a véleményem (amik teljesen szubjektiv) te meg az alapján hogy német.Pedig lehet volt olyan válogatott vagy olyan bayern ami kielégitették volna az igényeidet.De azt is utánád,mert te beidegzödés alapján utálsz dolgokat.
További jó sünözést.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.04. 20:07:14

@kroos: Nyugi én sem utálok kultúrákat, nemzeteket (lám, eltudom ismerni, hogy szimpatikus arc és nem azért, mert a Bayern szarul teljesít vele, attól csak még szimpibb lesz), de a foci szurkolás nálam olyan játék, ahol csak az érzelmek számítanak, így a korábban berögzült szimpátiák és antipátiák. A Bayernt a német focit gyerekkorom óta utálom, mint a szart és ez már örökre így marad. Nagy duzzogva el tudom ismerni, hogy a hetvenes évek Bayernja fantasztikus csapat volt és Mehmet Schollt például szívesen láttam volna Romában is. De mindezek nem fognak változtatni a klub iránt érzett erős antipátiámon.

Titi120 2009.04.04. 20:31:45

Az vigasztal egyedül, hogy amikor minden előjel ennyire rossz, akkor szokott jönni a feltámadás varázsütésre.
Tényleg csak ez maradt kapaszkodónak sajnos, egyébként a teljes kilátástalanság.

sporttárs 2009.04.04. 21:49:31

@kroos: Ez azért érdekes vélemény a mai Grafite-szóló alapján. Ötnél többen nem nézték... Mondjuk, mert esélyük nem volt elvenni tőle a labdát. De ugyanerre Messi vagy Henry nem képes?

Vul-Kahn 2009.04.04. 22:52:37

Nincs mese, 4-2-3-1-et kell játszanunk Barcelonában. Podolskit elfelejteni örökre, Sosa-t Toni mögé árnyékékbe. Ezenkívül Lell-t is kicserélném Oddora, bár az olasz sem egy Weltfußballer, de a rutinja sokat számíthat. A középső védelemben pedig Lucio remélem tudja vállalni, mellé pedig van Buytent tenném, nem Michot (Ottl egy rémálom volt ezen a poszton (is)).
A meccsről: nem látom annyira borúsan a helyzetet, mint itt sokan. Nem emlékszem például KIHAGYOTT Wolfsburg-helyzetre. Az, hogy rúgtak 5 helyzetből 5 gólt, szép, de az eredmény szerintem nem reális. Ezzel együtt teljesen megérdemlik a győzelmet, sőt azt kell mondjam, a bajnoki cím is járna nekik (de nem feltétlenül csak a mai meccs miatt). Nagyon jó csapat, Dzeko pedig az új Ibrahimovic, de másokat is kiemelhetnék (Schafer, Misimovic, Barzagli, Grafite).
Szóval a szerdai meccs előtti véleményem: ha a Barca is csak 5 helyzetig jut ellenünk, és "normális" arányban használják ki ezeket, akkor 1-2 kapott góllal megússzuk. Az pedig nem rossz, arról nem is beszélve, hogy azért mi is rúghatunk annyit, mert a támadóink képességei meg vannak hozzá.

avenger13 2009.04.04. 23:07:56

szerencsére nem tudtam megnézni a meccset, így megúsztam egy kisebb szívrohamot. az eredmény lehangoló. a bl-re nem vonnék le következtetéseket, mert teljesen felesleges.

az meg teljesen más, hogy grafite 4-1-nél mit csinál, meg az is amit messi 0-0-nál.

Pár megjegyzésem így látatlanban is lenne. Jürgen és Uli mehet világgá. mindketten minél gyorsabban, ha nem klinsi ül a kispadon a barca ellen egy szavam sem lesz. rég ki kellett volna találni basti-nak valamit, mert azon az oldalon nagyon szar. Ennél ribery tuti többre képes jobb oldalt. Lehet a barca ellen ki is próbálnám, és akkor nem alves ellen kell rohamoznia, és kevesebbet kell védekeznie. Basti meg védekezzen zé-vel együtt. (persze ez nem komoly, nem ott kéne ezt elkezdeni) Szívás a sok sérülés, de hatalmas hiba, hogy évek óta 3 csatárunk van és poldi az egyik. nem szabadna pályára engedni, inkább müllert. a kispad, pedig akárki akármit mond szánalmas. Vér gyenge. Lucio Van Buyten középső védők kellenek, jobbra tök mindegy ki, talán inkább oddo.középen meg Zé és Micho játszon inkább, mint MvBm bár egyszer lehet neki is jó napja. majd meglátjuk. eddig is a barca volt az esélyesebb ez ezután is így lesz. itt az ideje minél előbb egy új edzőt szerződtetni, aki sikereket is el tud érni nemzetközi szinten, és össze tud rakni egy normális csapatot. Klinsmann erre képtelen. Ez jövőre se fog változni, így menjen vissza Hollywoodba.

anonim222 [semleges néző] (törölt) 2009.04.05. 07:11:48

1. basti miért focizna? majd pont most, mikor elmegy... és ő lesz a király. oda tartalékol ő már.
2. a BM is a BL-re tartalékolt már, a Wolfsburg meg behúzta a tutit.
3. viszont a Barca is igen csak tartalékolt az esti meccs alapján... eddig igen szar hétvége :). senki se focizik. (még jó, hogy a Wolsburg nem BL-ezik idén :))

ja, és kissé idegesítő volt az ide-oda ugráló közvetítés. (korábban láttam már ilyesmit teniszben, de vb/eb-n is tán, ahol két ablak volt egy ideig, az valahogy értelmesebb). szegény retekklub, nincs pénzük technikára?

váév építők (törölt) 2009.04.05. 08:06:59

azért idén megint van rá esély, hogy a bayern megcsípi az egyik uefa-kupás helyet....

kroos 2009.04.05. 08:37:51

@avenger13: ,,Uli mehet világgá" azért okosan...

abban viszont egyetértek hogy bastinak ki kell találni valamit.nem lehet ugy szélsöt játszani hogy egy az egyben senkit sem tudsz megverni.

és persze messi henry meg a töbiek...de aki nem ismeri a bundesligát és nem látta hogy vette át misimovic labdáját Dzeko annak üzenem hohy ezt xavi és messi sem csinálták volna szebben.

kroos 2009.04.05. 08:40:16

@sporttárs: ,,De ugyanerre Messi vagy Henry nem képes"
de igen.viszont a fenti kommentemhez kapcsolodva a wolsv. támadótrioja is képes olyan dolgokra amikre a barca.
Gyanitom hogy a malagának ök is rugnának 6-ot.

kroos 2009.04.05. 08:52:17

@popp: Viszont ha egyszer megtudom hogy Debrecenben jártál és nem szoltál hogy igyunk a teniszkében vagy 5-6 sört akkor tényleg berágok rád.

montipájton 2009.04.05. 09:34:54

Hö, Grafite gólja olyan volt, hogy ha ezt Messi csinálja, Rizla és Csöncsön kizárólag versben hajlandó megszólalni három hétig.))

A legzseniálisabb az benne, hogy a sarkazást a végén nem egyszerűen alázásból csinálja, hanem mert ez a célravezető megoldás. (Ezzel együtt: szerintem életemben nem láttam ennél megalázóbb gólt.)

Az igazi szándékos pofába csulázás Magath részéről történt, ha igaz, miszerint a 89. percben kapust cserélt.))) (Igaz?) Hoeness helyében ekkor indultam volna el a láncfűrésszel a hazai kispad felé. (A Youtube-on láttam a felvételt a Grafite-gólról, Uli már ott olyan arcot vág, mint a B-kategóriás horrorfilmeken a főszereplő mészáros, a bekattanás pillanatában. Pedig Klinsi még mosolyog is mellette.)) )

montipájton 2009.04.05. 09:39:02

@Vul-Kahn: Az biztos, hogy ilyen szintű helyzetkihasználás ritka a Bundesligában (már ha tényleg alig volt helyzete a Wolfsburgnak az öt gólon kívül, nem látta, sajna) - de ha így játszik a Bayern Barcelonában, a Barcának nem csak öt helyzete lesz...

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.05. 12:32:28

@kroos: "Gyanitom hogy a malagának ök is rugnának 6-ot."

Rosszul gyanítod. Láttad tegnap a Málaga-Realt? Simán győzhetett volna ez "felháborítóan gyenge csapat", például ha a Real kapuját nem Casillas védi.

@montipájton:

Ilyen gól, amilyet Grafite lőtt, egyszer van egy életben. Messi viszont hétről hétre olyanokat mutat be, amikre senki más nem képes.


ELNÉZÉST A KICSIT OFFGYANÚS MEGJEGYZÉSEKÉRT, DE MÁR HÓNAPOK ÓTA NINCSEN RENDSZERESEN SPANYOL POSZT AZ NST-N.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.05. 13:08:20

@kroos: Mostanában nem voltam, de ha megyek, jelzek.

shearer86 2009.04.05. 13:22:51

Ez a Grafite-gólt öröm volt nézni. A sok falábú bőrgatyásból 6 másodperc alatt komplett hülyét csinálni :) Együtt érzek a szurkolóikkal, bár én - még egy komolyabb lelki sokk megelőzése érdekében - a helyükben nem nézném a Barca elleni meccset.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.05. 13:47:30

és benzema nem képes erre? csinált ilyet?

én senkit nem akarok elkeseríteni, de ha A csapat megveri B-t, B pedig C-t, akkor az nem jelenti, hogy A megverné C-t. mondjam a közhelyeket, h minden meccs más? ez nem eseményalgebra. márpedig ha Grafite megcsinálta ezt, Henry pedig kétszer akkora isten (nyugi, messi a legnagybb), mint ő, nem jelenti, hogy kétszer megcsinálja ezt. (persze, ha Ottl belső védő lesz, benne van a pakliban)

egyébként beszéljük már meg, messi mire képes

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.05. 13:54:37

a vita persze nem arról megy, ha tegnapi Bayernt egy átlagos jelenlegi Barcelona szarrá veri-e, mert mindenki tudja, hogy igen. de előre elmondani, h messi az év gólját lőtte holnapután szerdán... (ginfom nincs, milyen nap van, elég másnapos vagyok)

@montipájton: "ha igaz, miszerint a 89. percben kapust cserélt.))) (Igaz?)"

nem, hazudik mindenki és az összes meccsbeszámoló is

@anonim222 [semleges néző]: "kissé idegesítő volt az ide-oda ugráló közvetítés"

a közvetítés nem ugrált sehova, néztük a hertha-meccset, elfolytunk PALIRA, ahogy elsőként köszöntötte a gólszerzőt ezzel a :moderált hozzászólás: a mikrofon mögött

@Vul-Kahn: "Sosa-t Toni mögé árnyékékbe"

öniróniára egyelőre semmi szükség, majd ha letérdeltünk a barca elé is

@kroos: ",,Uli mehet világgá" azért okosan..."

okosan, vagy nem, de menni fog

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.05. 14:01:43

@mocsing:

Mi ebben tökéletesen egyetértünk.

Én Barca-szemszögből írtam azt, hogy egyáltalán nem megnyugtató ez a hatalmas Bayern-blamázs szerda előtt.

nasteey 2009.04.05. 14:22:58

@Csöncsön: Szívhatja magát a Bayern akárhova, ha marad ez a védelem, az tényleg átmehet kabaréba is. Itt sem azért kaptak ki ennyire, mert ennyivel rosszabbak voltak, hanem mert a tragédia védelem párosult egy minden helyzetét kihasználó Wolfsburggal. Btw mennyi esély van Lucio szerdai játékára? Vagy mostmár minden áron összedrótozzák?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.04.05. 14:28:49

@nasteey:

Kábé ugyanilyen volt a Real Madrid védelme is a Clásico előtt, de úgy fölszívta magát a Madrid, hogy kínlódás lett belőle, és akár szomorú vége is lehetett volna annak a meccsnek (Drenthe ugye...).

Most mindenki arról beszél, mint akkor. Csak akkor a Getafe kihagyta a helyzeteit a Real elleni 5-1-hez, és így a Real akkor csak 3-1-re kapott ki. Szóval van egy kis déjavum.

kroos 2009.04.05. 14:38:46

@Csöncsön: no pb.szivesen látunk.
@mocsing: szerintem nem ottl a hibás azért mert egy olyan posztra rakják ahol nem tud játszani.lásd korábban jeremies.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.05. 14:54:08

@kroos: ez valóban nem ottl hibája, nem is neki róttam fel. mellesleg az a baj, hogy a posztján sem nyújtja azt a szintet, amit ebben a klubban kéne.

BruceWayne 2009.04.05. 17:13:03

az azért durva hogy ez az ultrafos bayern még mindig csak 3 pontra van az első helytől. egyébként ez a meccs lehet csak egy megtévesztő hadművelet volt a Barca előtt :-) remélem nem zavarják össze a Barcát

avenger13 2009.04.05. 23:28:18

@nasteey: igen lehet sok kevés a vége, de azt felejtitek el, hogy a barca sem játszik mindig zseniálisan, főleg nem a tavaszi félévben. Nem vernek meg mindig mindenkit 6-0-ra. majd meglátjuk. valszeg a barca jut tovább ,de nem a tegnapi meccs miatt. a bayern még nincs olyan állapotban, hogy bl-t nyerjen. ha klinsmann marad akkor nem is lesz.

@kroos: rendben, de szerinted az hogy évek óta középpályásokat igazolunk, és csatárt soha az kinek a hibája? az, hogy 3 csatárunk van összesen, és nincs értelmes jobboldali védőnk? ezeket én mind neki róvom fel. Ribery Toni Klose leigazolása pluszpontok vastagon. De Ulinak fel kéne fognia, hogy ennyi és ilyen játékossal a bayern csak németoban versenyképes, ezzel az edzővel ott sem. szóval távoznia kéne. Szerinted folyik jelenleg csapatépítés? Szerintem nem, vagy legalábbis rossz irányban.

kroos 2009.04.06. 07:35:41

@avenger13: ,,ilyen játékossal a bayern csak németoban versenyképes". Lehet.De olyan csapat ami a Bl-ben is versenyképes (SZERINTEM A MOSTANI BAYERN IS AZ) olyan játékosok kellenek akik nem jönnének el a bundásba.
pl. jobb beknek jó lenne dani alves?
csatárnak torres vagy Ibra?
És egyböl versenyképesek lennénk.
Én meg nem szurkolnék továbbb a Bayernak.

Basti · http://borgatya.hu/ 2009.04.06. 09:37:25

erre nem tudok mi mást mondani, mint hogy hálát adok az égnek, hogy nem láttam a meccset

ezek után egy csöppet félve ülök le majd a tv elé szerdán (de ha jól feltankolok, akkor talán megúszom idegösszeomlás nélkül ;))

kroos 2009.04.06. 12:27:55

Amugy Vargar Zoli kivel nyert bundesligát?

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.04.06. 12:35:56

Szerintem senkivel, Herthával lett harmadik.

kroos 2009.04.06. 12:38:30

ja értem..igy stimm.
nem tudtam hogy értetted amit irtál..

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.06. 12:56:07

de ki lesz a gólkirály?
grafite 20
ibisevic 18
helmes 18
pizarro 15
dzeko 15
novakovic 14
gomez 14
van még nyolc forduló.

kroos 2009.04.06. 13:02:01

én a kickerben nem nagyon láttam még 6-os osztályzatot.csak kirivo sportszerütlenség miatt adnak és csak kb 10 évenete.
DE MOST A KISGENYÓ MEGKAPTA!!!!!!!!!

kroos 2009.04.06. 13:04:10

@kroos: de látom ottl is megkapta...

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.06. 13:17:43

@kroos: klose tavaly többször is megkapta tavasszal

Vul-Kahn 2009.04.06. 13:24:14

És ahhoz mit szóltok, h a Kicker osztályzatai alapján Enke a legjobb kapus? Szimpatikus a srác, szar is a védelem előtte, meg sérült is volt, tehát nem minden kapott gólnál ő állt a kapuban, de azért mégiscsak a legtöbb gólt kapó csapat kapusa lenne a legjobb?

kroos 2009.04.06. 13:27:07

@Vul-Kahn: a 2. Eilhoff aki bármire képes a szó szoros értelmében..

kroos 2009.04.06. 13:29:16

@mocsing: csak 1.szer kapott a nurnberg ellen.
a legjobb védö meg simunic-:)

Vul-Kahn 2009.04.06. 13:34:23

Az a baj ezekkel az osztályozásokkal, nem mindenkinél egyenlő a mérce. Ha vki a Cottbusból például csinál egy gól-gólpassz kombót, az jó eséllyel a forduló válogatottjába is bekerül, míg ha vki a Bayernből csinálja ugyanezt az kap mondjuk egy 2,5-est, 3-ast

kroos 2009.04.06. 13:35:37

@Vul-Kahn: apropo Cottbus vasiljevic játszott megint...

Vul-Kahn 2009.04.06. 13:37:02

@kroos: Simunic, te jó ég. Azzal a van Burik nevű taggal igazi komikus-duót alkottak. Friedrich mellett könnyebb jól játszani.

Vul-Kahn 2009.04.06. 13:39:57

@kroos: nem igazán láttam a magyar bajnokikon, tényleg olyan kiemelkedő volt, hogy rászolgált egy Bundesliga-szerződésre?

Vul-Kahn 2009.04.06. 13:46:53

Amúgy a Cottbus átigazolási politikája mindig mosolyt csal az arcomra, főleg amikor csak és kizárólag kelet-európaiakat foglalkoztattak. Most legalább van egy Sörensen a vasfüggöny túloldaláról, de ennyi, nem több :-)

2009.04.06. 16:25:31

@Vul-Kahn: van Burik egy korábbi Hertha játékos, von Bergenre gondoltál szerintem. De végül is egyre megy.. ;)

avenger13 2009.04.06. 18:22:51

@kroos: félreértesz. nem azt mondtam, hogy igazoljunk torreseket, meg ibrákat. ha csak az általad kiemelt részt szemléled akkor félreérthető, amit írtam. nekem az a bajom, hogy csak középpályásokat veszünk. Szerinted nem szégyen, hogy 3 csatárunk van? Jövőre akkor lesz 4, ha müllert is beleszámoljuk. Nem mondtam, hogy ibra kell, csatár kell. Olicnak örülök. Ő nem ibra, szerethető marad a bayern, de ha változtatni kell a csapat játékán, és gyors csatár kell nem torony, akkor be lehet hozni nem úgy mint podolskit. Nekem sem kellenek sztárok. Olyan játékosok kellenek, akik itt válnak azzá. Én se szeretném, ha összevásárolt csapat lenne. Azt szeretném, ha értelmes csapatépítés folyna ami nincs. Magath tudja csinálni a wolfsburgnál. Nézd milyen messzire jutottak. Két éve, aki azt mondja, hogy valaha is így fognak állni képen röhögik. Nálunmk meg inkább csapat leépítés zajlik.

Titi120 2009.04.06. 18:55:22

Lucio nem játszik szerdán.

kroos 2009.04.07. 07:49:50

@avenger13:
persze értelek.és ha tényleg olyan dominanviánk lenne mint sokan hiszik akkor nekem kellene höwedes,comper,salihovic,dzeko.

acdcisti 2009.04.07. 09:11:28

@avenger13: "Magath tudja csinálni"
Nálunk nem tudta. Egyszerűen mások az elvárások. Nálunk nem lehet megengedni egy nem uefás helyet (már az uefa is kisebb tragédia), pár csapatépitésre "eltékozolt" évet.
Uli amúgyis megy, tudjuk mind. Ne szidjátok. 30évig minden idejét a Bayernnek szentelte, megérdemel némi tiszteletet.
Nekemis fájt hogy Borowski volt az egyetlen igazolásunk, de ebben Klinsi is hibás... Oddo kölcsönkérése már a nyáron vicckategóriába tartozott... Ne mondja senki hogy Sagnolt vártuk. Evidens volt hogy már sosem lesz a régi.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 11:35:20

Amúgy mindegyikőtök szidja Podolskit, mint a bokrot, de az föl sem tűnik, hogy Borowsky mosolyogva lép pályára 1-5-nél. Egyébként nem lepődnék meg, ha nyáron a Wolfsburgból igazolna a Bayern.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 11:57:03

Amúgy mindegyikőtök szidja Podolskit, mint a bokrot, de az föl sem tűnik, hogy Borowsky mosolyogva lép pályára 1-5-nél. Egyébként nem lepődnék meg, ha nyáron a Wolfsburgból igazolna a Bayern.

kroos 2009.04.07. 12:09:42

@popp: ÉN SE LEPÖDNÉK MEG MIVEL A BARCÁBÓL MEG A MU-BÓL NEM NAGYON TUDNAK.-

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.07. 12:53:43

@popp: podolskin láttál elkeseredettséget? dühöt, ha nem megy a csapatnak? egyáltalán bármit az utóbbi egy évben? én azt láttam, h kimegy a leszegett fejével, aztán a necces labdákért már nem fut. egyáltalán egy kurva labdáért nem küzd.

egyébként azt, hogy senki nem menjen fel mosolyogva, amikor ég a csapat, mint a Reichstag, azt aláírom és elképesztően felbasz.

ez vonatkozik Klinsmannra is, aki nem tudom, miért hergeli tovább a népet ezzel a vigyorgással. attól kéne elhinnünk, h még lehetünk bajnokok?

acdcisti 2009.04.07. 12:55:34

Van Buyten ismét hazautazott. Lucio sérült.
Demichelis és Breno fognak játszani.
Nagyon-nagy szükség lett volna a belga zseniális fejjátékára szögleteknél. Bár lassú és párszor megforgatták volna Messiék, a standard helyzeteknél aranyat ér.
Ez van.

acdcisti 2009.04.07. 13:00:40

@popp: mert médiakedvenc hercegünk miatt mindig van valami balhé. Elvileg a csapat húzóemberévé kellett volna fejlődjön, amekkora tehetségnek be volt harangozva.
Borowskitól ezt a franc sem várta el. Őszintén szólva ötletem sincs hogy miért vettük meg. Mert ingyen volt.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.04.07. 16:55:58

@mocsing: Én megértem az érzelmeiteket Podolskival kapcsolatban, én is így voltam tavaly Mancinivel mikor kedvetlenül lődörgött a pályán, pedig neki volt egy-két emlékezetes alakítása, sőt szezonja bordósárgában.

De kívülről nézve úgy látom és nem túlságosan szimpatizálva a klubbal (ezt most nem támadásból), úgy látom hogy időnként méltatlanul kezelték a Poldolskit a Bayernnél, eleve szörnyen lekezelő tud lenni egy-egy játékossal a Kaiser-Uli tandem. Azért tavaly mikor Klose fél évig képtelen volt gólt rúgni kaphatott volna több lehetőséget. Mondjuk mikor fölmerült, hogy a Romába jönne, én tiltakoztam a legjobban.

avenger13 2009.04.07. 22:17:01

@acdcisti: magath tudott nálunk is. elég sok mindent megnyert velünk. és akkor a keret sokkal gyengébb volt, mint a jelenlegi. egy rossz idényünk volt, amikor kiütközött rajtunk az, h nem igazoltunk senkit évek óta, és jöttek a sérülések is.

ulit nagyon tisztelem a teljesítményéért, de nem tudta ő sem mikor kell elmenni. hitzfelddel együtt. idén is jön ez a év végén visszavonulok de nyomja a nem hagyom el a bajban a csapatot dumát, amivel nem megyünk semmire. újítani kell.

podolski soha semmit nem tett le az asztalra. egyetértek hitzfelddel, először teljesítsen utána játszhat, amíg csak a száját jártatja üljön a seggén. soha nem tett hozzá a csapat játékához, és általában nem mentünk vele semmire. amikor klose szar volt, ő még rosszabb. már idén sem engedném a pályára, mert csak haknizni megy fel, inkább játszon müller vele hosszútávon lehet valamit kezdeni.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.04.08. 11:58:06

azért az mekkora, hogy a werdernél fontolgatják Kurányi leigazolását? :)
süti beállítások módosítása