Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 27. forduló - Kettő az egyben

2009.03.02. 17:14 pote

A United szombaton megnyerte  a bajnokságot, majd, hogy vasárnap is történjen valami, behúzta a ligakupát is. A BL helyekért való csatározásban hárman nagyon megégtek és a Chelsea is csak az utolsó pillanatokban tudta otthon tartani a három pontot. Az élbollyal ellentétben, a tabella vége nem töketlenkedik, az Albionon kívül mindenki pontot szerzett, megnyitva huszáros hajrájukat a bennmaradásért. Esett nyolc meccsen tizenhat gól, így még a jogászok is ki tudják számolni, hogy ez hányas gólátlagot jelent. Tovább után a huszonhetedik fordulóról, egy kicsit a kupadöntőről, és arról, hogy miért nem kell a Bundesliga ötödik helyezettjéről ódákat zengenünk a poszt végén.
 
Az első nyolcból hat szombaton lépett pályára.
Igazán elégedettek csak a Chelsea-nél és az Evertonnál lehetnek. A liverpooliak viszonylag simán nyertek a tökutolsó West Brom ellen. Sok meglepő nem történt. Cahill fejjel szerzett gólt, Fellaini sárgát kapott, Saha meg újra megmutatta, hogy milyen az amikor valaki érzi a kaput. A korábbi Fulham és MU csatárról sok minden elmondható, de az semmiképpen sem, hogy ne lenne sérülékeny, sokat passzolna, és ne tudta bármilyen helyzetből ösztönszerűen gólt szerezni. Sajnos most nincs erre időnk, de majd szívesen utánanézünk, hogy a büntetőterületen kívülről hány olyan gólt lőtt, ami nem valamelyik alsó sarokban kötött ki. Van rá egy bambink, hogy arányaiban húsz százalék alatt van. Everton - WBA 2-0
A Chelsea-t Lampard mentette meg, nem először, az utolsó pillanatokban. De ez csak annak volt köszönhető, hogy hiba csúszott Steve Bruce mátrixába. A kisfejűnek nehezen csúfolható menedzser megpróbálta ugyanazt játszatni tanítványaival, mint az előző szezon hajrájában, azonban Kapo nem hallgatott eléggé főnökére, és már a nyolcvankettedik percben egyenlített. A Kékeknek meg elég volt a hátralévő tíz perc a győztes találathoz. Ne menjünk el szó nélkül az első gól mellett sem, Terry cefet nagy gólt lőtt. Lehet, jobban járnak, ha Moszkvában a tizenegyest is így próbálja meg bevágni. Blogunk Pool-fanatikus harmada már el is küldött Johnny fiúnak egy dedikált Macca-mezt. Chelsea - Wigan 2-1
 
Folytassuk két kupaspecialistával.
A Pool, hosszas szenvedések után, egy riverside-i vereséggel zárta le a bajnoki címért folytatott harcát. Benitezre nehéz szavakat találni. Több sarkazás van egy Championship fordulóban, mint ahány Liverpool szurkoló BL-t nyerne bajnokság helyett, de a spanyol mégis az előbbire gerjed. Van egy sanda gyanúnk, hogy Rafának BL serleg volt a jele az oviban. Babel és El Zhar kezdett, Ngog csereként jött be. Ettől még a REAC sem fosná össze magát, nemhogy egy kiesés ellen küzdő PL csapat.
A Boró jelenlegi formáját jelzi különben, hogy a vezető góljukat Xabi Alonso szerezte. Aztán a második félidőben Tuncay idézte maga elé Deco BL döntős gólját: nagyszerű ütemben lépett vissza az büntetőterületen belül és pörgetett a hosszú sarokba. A hazaiaknak ez volt az első győzelme az utolsó tizenöt mérkőzésükön. Írhatnánk, hogy éppen időben, de el kell keserítenünk a Boró fanatikusokat (mind a hármat), mert sajnos már matematikailag sem lehet bajnok a Southgate legénység. Middlesbrough - Liverpool 2-0
 
Az Ágyúsoknak szurkolni sem egy leányálom ezekben a hetekben. A magabiztos FA menetelésen és a bíztató BL nyolcaddöntő első mérkőzésen kívül sok örömük nincs nekik sem. Négy meccsen úgy szereztek négy pontot a bajnokságban, hogy gólt sem rúgtak. Az idegenben fogalmatlan/gerátlan Fulhamnek sem. Valamennyire pechjük is volt a hazaiaknak, mert Schwarzernek nem sikerült azt a lyukas kesztyűjét felhúzni, amit az Old Traffordon viselt. De azt sem mondhatjuk, hogy odaszegezték ellenfelüket a kapuhoz. Sőt! A Fulhamnek is volt több ígéretes akciója.
Arshavin nem lesz rossz ide, de pontos értékelést, nagy valószínűséggel, csak októberben tudunk mondani róla. Arsenal - Fulham 0-0
 
Vasárnap semmi extra nem történt, egészen 18:45-ig. A City megint kikapott idegenben, a Hull ismét nem tudott nyerni, a Bolton nagyon benn akar maradni. Aztán jött a hajrá a Villa Parkban, és borult minden. O'Neillék 2-0-ra vezettek (Carew gólja kötelező tananyag) a 87. perceg, de mégsem tudtak sokkal közelebb kúszni a Liverpoolhoz. Ahhoz képest, hogy a kulcsjátékosok pihenhettek hétközben, eléggé nem voltak ott fejben az utolsó pillanatokban. Amennyiben ez a hullámvölgy még sokáig tart, akkor még az is előfordulhat, hogy az Evertonnal fognak nagyot harcolni az utolsó fordulókban.
Aston Villa - Stoke 2-2
West Ham - Man City 1-0
Hull - Blackburn 1-2
Bolton - Newcastle 1-0


Pár gondolat a Carling Cup döntőjéről is.
Annyira nem volt unalmas, de az is biztos, hogy pár év múlva 2009 márciusának első napjáról előbb jut eszünkbe egy koncentráltabb puki, mint a tizenegyesek. A pályán volt hajtás, és az is érezhető volt, hogy mindkét csapat, ha már ott van, meg is akarja nyerni a kupát, azonban a feszültség az nem volt tapintható. Röhögcsélő játékosok a kispadon melegítőben, meg a kispadtól egy köpésre, öltönyben.
Nem azt mondjuk, hogy a Spurs jobban megérdemelte volna, de az látszódott, hogy nekik fontosabb volt az a kupácska. Nincsen ha, de Gibson biztos nem bőgött volna úgy, mint O'Hara, ha rajta megy a szétlövés, és kicsit nagyobb lett volna a boldogság is az utolsó tizenegyesnél, ha a londoniak nyernek. Nem akarjuk bántani Giggséket, de a mi NST focicsapatunk bagyobb örjöngést rendezett vasárnap délben, amikor Pancho bekemi beadását Benito trezegéi pontossággal bólintotta a kapuba, pedig az csak a kilencedik helyet érte a csoportunkban.
A Tottenhamnél Modric és Lennon extrát nyújtott, utóbbi hagyta ki a meccslabdát, rajtuk kívül még a védelem dicsérhető. A Unitednél többen lefelé lógtak ki, és itt nem a fiatalokra gondolunk. Nani és Tevez értékelhetetlen teljesítménnyel rukkolt ki egy olyan meccsen, ahol simán bizonyíthatták volna, hogy van helyük a csapatban. Ellenben CRonaldót ismét nőtt a szemünkben (igaz, tavaly ilyenkor Hüvelyk Matyit óriásnak láttuk mellette). Egyre kevesebb az önkényes frísztájl, nincs ipari mennyiségű homorítás és néha olyankor is passzol, amikor már Iniesta is lőne. Hogy nem ő lett a döntő játékosa, az annak tudható be, hogy gólt nem sikerült lőnie, és nem ő fogott ziccereket és büntetőt, hanem Ben Foster. A Carling vezetői most biztos tépik a hajukat, hogy egy konkurens sörgyár nevét viselő kapus nevét kell mindenhol olvasniuk.

Csakúgy mint a bajnokság, a tippverseny is már szombaton eldőlt. Kroos ugyanazokon a meccseken (kettőn!) szerzett pontokat, mint mi, csak nálunk becsúszott egy telitalálat is, így nem volt szükség a pluszmérkőzésre. Sovány vigasz lehet bayernes olvasónknak, hogy a döntővel együtt döntetlenre mentette volna az összecsapást. Most már ő is tudja, mit érez Pippó mindenegyes lesgólja után. NST - Kommentelők 11-12
Aki tippelni szeretne legközelebb, annak nincs más dolga, mint a leggyorsabban elküldeni (nst.pl@freemail.hu) annak az angol együttesnek a nevét, amely felrakta egy studióalbumára a liverpooliak meg a szatírok és titkosügynökök himnuszát eredetiben, az Anfielden felvéve. Mindezt úgy, hogy a szám írója köztudottan Arsenal drukker volt. (megfejtés: Pink Floyd)

Dióhéjban ennyi a hétvégről, mert már csak egyet kell aludni a következő fordulóig.

55 komment

Címkék: összefoglaló premier league pl tippverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr9975722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.02. 17:43:21

@giacomo:
kimoderálhatnálak, ki is zárhatnálak, mert nem tudsz olvasni :)

najó, tippelhetsz holnap!

drosiii 2009.03.02. 17:49:54

ráadásul fejből tudtam és eddig még egyszer sem tippelhettem. Igazán megérdemelném :(

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.02. 17:51:18

megnézem időrendben, h ki volt előbb
egy pillanat

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.02. 17:54:47

giacomo volt előbb.
még kikérem az Alkotmánybíróság állásfoglalását,
de asszem az lesz, h most giacomo, és a következő fordulónál drosiii (mert megérdemli)

@imici77: a Te mailed nem jött meg

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.02. 17:55:51

________________________________________
From: * Imre
Sent: Monday, March 02, 2009 5:43 PM
To: 'Eneste Eneste'
Subject: angol tippjáték

Pink floyd

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.02. 17:56:54

amikor az arsenal-city meccs lesz, akkor meg én?

:)

az akkor egy visszavágó lenne ellened! :)

Nah?

drosiii 2009.03.02. 17:58:10

@pote: Ú az tök jó lenne. És egy MU-Poolra kéne tippeljek. Sima ügy lesz :P

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.02. 17:58:45

@pote: @drosiii: utóbbi védelmében annyit, h ide beírni gyorsabb, mint levelezőt nyitni, írni, stb...

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.02. 17:59:51

@imici77:
ez nem olasz foci, h össze-vissza bundázzunk ;)

drosiii 2009.03.02. 18:00:32

@imici77: Én mellékeltem mellé a szám címét és az albumot is, mert óriási-óriás PF rajongó vagyok (azért írtam be, mert már szerepel itt)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.03.02. 18:01:06

@pote: mondod Te, mikor a PL posztba "forza ro**"-t írsz?
:)))

áruló vagy! :)

Ferguson 2009.03.02. 19:28:26

Szegény Pote :( Ma értékelést kellett írnia, holnap pedig már jön is az újabb forduló... Remélem tudod mi a dolgod: a manchesternek kapott gólt tippelni a castle ellen és akkor tuti nem kapunk gólt :P "Nem akarjuk bántani Giggséket, de a mi NST focicsapatunk bagyobb örjöngést rendezett vasárnap délben..." hehh :D ezen jót röhögtem, nálatok egy szép akció a csúcs, giggsék meg a carling kupát max. edzésen a sorfal szélére teszik ki, ennyi a különbség... ManUtd 4ever

Ronal-d'oh! 2009.03.02. 20:53:52

Foster, az ipod párduc. :)

Strigo 2009.03.02. 21:10:21

Beniteznek nem BL-serleg volt a jele az oviban, hanem fordított kereszt.

Woland 2009.03.02. 22:35:09

azert a Stoke valami hatalmasat jatszott Birminghamben - nem sokszor tetszettek eddig de erre a meccsre nagyon odaraktak magukat. az utolso 10 percben meg ketto helyett akar egy negyest is beramolhattak volna!

no meg a Bolton elott is le a kalappal. orulok neki hogy ugy nez ki siman bennmaradnak. jo meccseket jasztanak es nem csak ivelgetik elore a labdakat hanem megprobalnak jatszani is.

nem is tudom hogy kit ejtenek ki szivem szerint... WBA kilog talan. na meg a Newcastle erdekes lenne ha lemenne egy evre. Pompey vagy Hull meg a maradek helyre? a tigrisek is szimpik az a baj. a Boro meg most talal magara (remeljuk csak szerda utan indul be nekik igazan a szeker...).

Lencse. 2009.03.02. 23:14:00

Pöte, jó formában vagy. :)

(mármint posztírás terén, a tippverseny ezen a héten sem a sziporkázásról szólt.)

Walmer 2009.03.03. 08:22:28

Csak a légiósokhoz visszatérve. Pöte, a posztodban kapásból említettél 4 olyan játékost, aki csak a jó ég tudja miért van aktuális csapatánál. Ezek: Fellaini (egyszerűen egy béna fasz), N'gog (dettó), Nani (egy ilyen egy ManU-ban???) és Gera (olyan gyenge, mint a borecet, alias Championship középszint).
Amúgy a Villának az Everton meccs óta nem volt egy értékelhető 90 perce.
A Chelsea viszont kezd belelendülni. Ilyen meccseket utoljára az isteni Joséval voltak képesek megnyerni.

kroos 2009.03.03. 08:31:09

@Walmer: Fellaini-T Nem sorolnám ide.Jól játszik,feltalálja magát a kapu elött is és óriási munkát végez a mezönyben.

neeson 2009.03.03. 08:34:20

Nekem nagyrészt azzal a jelenséggel van gondom, hogy a közép-és kiscsapatok leigazolnak ún. védekező középpályás posztra valami favágót vagy 2 méteres afrikait, aki ugyan focizni nem tud, de kitűnően hentel. Pl Gravesen, Pogatetz, vagy 1-2 éve a komplett Portsmouth...mindig rettegtem, ha ellenük játszottunk, hogy kinek a lábát törik el vajon.

Vannak ilyen angol játékosok is (Savage), de hogy csak ilyen célzattal behozni valakit a világ végéről, hát ez csapja ki nálam legjobban a biztosítékot.

neeson 2009.03.03. 08:34:54

@kroos: egy időben azért rugdosgatta a gólokat is, vagy rosszul emlékszem?

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.03. 08:43:11

@neeson:
Savage velszi, bár ez lényegtelen ebben a helyzetben.

@Walmer:
Fellainit meg Gerát nem sorolnám ide.
A belga nemcsak farag, Geránál meg tudjuk, h tud ennél többet.
Nani, Ngog azonban tényleg vicc. bár fogadnék, h a portugál nemsokára vág egy óriásit megint, aztán nem lehet majd kritizálni :)

neeson 2009.03.03. 08:47:03

@pote: Vágott pár nagy gólt már idén is, de ettől függetlenül eszébe nem jutott senkinek se dicsérni akkor se;) 100ból egyszer én is belövöm

Savage tudom, hogy walesi, mégse tekintem importnak, ahogy Giggset sem.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.03. 08:49:50

@neeson:
"bár ez lényegtelen ebben a helyzetben"

Fellainit - én speciel - dicsértem itt, most nincs időm utánanézni meg idézni, mert sosem lesz beharang, így is necces :(

Viszlat 2009.03.03. 09:31:33

@neeson:

"Savage tudom, hogy walesi, mégse tekintem importnak, ahogy Giggset sem. "

Huhú, ha tudnád hogyan reagálnak erre a wales-iek... :))

Viszlat 2009.03.03. 09:35:10

Nani nem elég profi egy ilyen csapathoz mint az MU. Sokszor látszik rajta, hogy ha az első pár megmozdulása nem jön úgy össze, ahogy ő szeretné, akkor utána már kedvtelen, eltűnik a pályáról (mint ahogy ez vasárnap is történt). És igen, néha vág nagy gólt, de még sosem döntött el meccset, mint pl Tevez tavaly jópárszor. És így bizony felmerül a kérdés, hogy érdemes-e pályán tartani csak azért, mert hátha talál egy gólt, de egyébként meg nem csinál semmi hasznosat.

Szerintem cseréljük el Modriccal. ;-)

Tika_ 2009.03.03. 09:43:11

"Nem akarjuk bántani Giggséket, de a mi NST focicsapatunk bagyobb örjöngést rendezett vasárnap délben..."

ezt a részt pont láttam, és meglepődtem, hogy mennyire örültek, ugráltak egymás nyakába az utolsó büntető után, mint ha komoly okuk lett volna rá :)

az MU megnyerte a bajnokságot?? :| úgy, mint 3-4 hete a Barca?... ;)

Walmer 2009.03.03. 09:52:00

@pote: Gerának magas a PL. Városi legenda, hogy többet tudna. Voltak jó meccsei a WBA mezében, de ennyi. Óriási hátránnyal indult, hisz amikor egy mostani standard PL játékos már a napi x edzését csinálta ő még Pécsen szívta a csavarlazítót. Ilyen hendikepet pedig nem lehet behozni.
Fellainit továbbra sem tartom nélkülözhetetlennek. Jó a mezőnymunkája, de olyan mezőnymunkája van a championshipben robotoló bármelyik skót favágónak is.

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.03.03. 10:05:45

@Walmer:
ha gondolod, akkor kimoderálom az utolsó kommented,
vagy vállalod donnelly haragját?
;)

kroos 2009.03.03. 10:11:52

@Walmer: Egy evertonnak egy Fellaini a legnagyobb dobása,nem mindenkinek van esélye Carrickre,Ballackra,Masceranora.Mellette pedig ott van Arteta aki megoldaja (meddig is sérült?) meg jobb esetben Cahli ha épp nem ket játszik.

Walmer 2009.03.03. 10:13:58

@pote: Ide nekem azt a haragot ;-)
Az utolsó futballistára emlékeztető skótok Strachan és Ally McCoist voltak. Lehetne egy post témája, miért nincsenek jó skót focisták, mert a mai felhozatal kétségbeejtő.

kroos 2009.03.03. 10:17:25

@Walmer: Volt még azért...Mcallister,Collins..

Walmer 2009.03.03. 10:17:40

@kroos: Nyilván nem Carrickre gondolok ilyenkor. Fellaini szintű játékos a Championshipben is rohangál egy csomó és szerintem még lentebb is egy pár. Ezért felesleges volt külföldről behozni.
Arteta az idény végéig kidőlt, én úgy tudom.

Walmer 2009.03.03. 10:18:22

@kroos: sarkítottam;-)

kroos 2009.03.03. 10:19:39

@Walmer: és kinehaggyam a legnagyobbat:Alan McInally

habitang · www.nst.blog.hu 2009.03.03. 10:21:22

@Walmer:
Főleg ahhoz képest, hogy milyen jó skót edzők voltak, vannak.

Azazello007 2009.03.03. 10:28:29

Az Arsenal kapcsán az egyetlen pozitív momentum, hogy az eddigi két meccs alapján úgy tűnik, Arshavin tényleg kellett nekik; kreatív, zseniálisan passzol, ráadásul meglepően alázatos.

Lencse. 2009.03.03. 10:58:52

@Viszlat: Nanival kapcsolatban az a nagyszerű, ahogy SAF zseniálisan sakkozik vele: aránylag sokat játszik, mégsem mennek el rajta meccsek, a MU még ezt is el tudja viselni. :)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.03. 12:29:41

Aki látott már Everton meccset, az egy rossz szót nem szólhat Fellainira...

Walmer 2009.03.03. 12:56:31

@JClayton: láttam már, nem is egyet és nem csak egy, de több rossz szót is szólok rá. Nem rossz futballista, de 12 egy tucat

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.03. 13:55:13

@Walmer: akkor nem ugyanazokat láttuk :D az én tapasztalataim alapján Fellaini úgy játszik, mint anno Arteta a jobb napjain. Sokat vállal magára, mindenhol feltűnik és rettentő nagy kedvvel játszik. Egy ilyen játékost vétek lenne elküldeni - sőt én még azt is megkockáztatom, hogy ha tartja a formáját, valamelyik topcsapatnál köt ki.

Walmer 2009.03.03. 14:02:04

@JClayton:
"Sokat vállal magára, mindenhol feltűnik és rettentő nagy kedvvel játszik"

Ezt mind elmondhattuk magunkról anno 13 évesen, mégsem kötöttünk ki topcsapatoknál.

Viszlat 2009.03.03. 14:20:01

@Lencse.: úgy ahogy mondod, de - és kövezzetek meg - szerintem Park játéka sokkal többet ér. Igaz, nincs olyan technikai tudása mint Naninak, viszont ő egy viszonylag stabil játékos, tehát amit tud, azt rendszerint hozza is a meccseken. Gyors, elnyűhetetlen és lelkes.

MAti 2009.03.03. 16:05:31

Carew tényleg nagy gólt akasztott...

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.03.03. 19:35:36

@Walmer: nyilván a saját csapatához viszonyítva írtam ;-)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.12. 16:18:00

interjú Simon Andrással a Liverpool hivatalos oldalán, Németh vicces közbeszólásaival:

www.liverpoolfc.tv/news/drilldown/N163581090312-0951.htm

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.03.12. 21:37:04

Degen teljesen hihetetlen. Mielőtt ma "visszatért" sérülés után a MU elleni tartalékbajnokin, a szurkolók már fogadásokat kötöttek, hogy hányadik percben jön majd le sérülten. Nos, a 24. perc nyert. Ez idén azt hiszem a 3. alkalom, hogy ez történik, nem tudott még Liverpool-mezben 1 félidőt sérülésmentesen végigjátszani. Esküszöm, filmet kellene készíteni erről a fasziról.
süti beállítások módosítása