Nou San Trafford

Az Index blogja a világ legjobb futballjáról.

A szerkesztőségből...

Utolsó kommentek

jujjdeizgi

Friss topikok

Premier League, 26. forduló - Ennyit az izgalmakról

2009.02.23. 10:00 pote

Egy tucat forduló van még hátra, de a csapatok kezdik úgy keverni a kártyákat, hogy sok izgalom nem marad májusra. A hétvégén minden manchesteri azon dolgozott, hogy növekedjen a különbség a United és a Pool között, az Arsenal és az Everton csak a helyezését tudta megszilárdítani, a kieső helyen lévő csapatok pedig igyekeztek egynél nem több pontot szerezni. Magyarjaink - még Gera mellőzésével is - jól muzsikáltak, hiszen Fülöp magabiztossága és Halmosi duplája is értékes pontot jelentett csapatának. Tovább után emelkedő gólsorrendben a hétvége meccsei blogunk jubileumi, második születésnapján.

Sajnos már megszokott, de több a gólnélküli döntetlen fordulónként, mint a brutális belépők száma. Most is három pályán kellett átélniük a szurkolóknak azt, hogy csak két középkezdés van a kilencven perc alatt.
Ezek közül meglepetésnek csak Fülöpék pontmentése számít. Marci továbbra is kimagaslóan véd, senkiben fel sem merül, hogy padoznia kellene. Magabiztos a beadásoknál, meccsenként pár bravúr is belefér. Reméljük, ezt a formáját a válogatott meccsekre is átmenti.
Azért ahhoz, hogy ne kapjon gólt, az Arsenal is kellett. A sok sérült ellenére, ez a teljesítmény tényleg csak arra elég, ahol most is vannak. Arshavin bemutatkozása majdnem parádésra sikeredett, de korai lehetőségeit nem tudta kihasználni, majd a második félidő elején már ő is beleszürkült a mezőnybe. Az Ágyúsok játékából az ész hiányzik, és elég valószínű, hogy Fabregas felépüléséig komoly IQ javulást nem fogunk tapasztalni. Nagyon úgy tűnik, hogy az óriási tehetségeik egy kissé túl vannak sztárolva. Persze, nem rajtuk lenne tiniként a teher, ha Eduardo, Fabregas, Walcott egészséges lenne az egész szezon során. Nem lehet, hogy Owen dokija látja el tanácsokkal Wenger klubját is?! (Arsenal - Sunderland 0-0)

Nagy mákja volt az Arsenalnak még így is, hiszen az őket üldöző Everton sem tudott nyerni. Pedig emberelőnyben játszottak egy félidőt, mert a Boltonban rutinosodó Nolan überelni akarta Taylor tavalyi, Eduardón elkövetett merényletét. Ezt találtuk, csúnyákat írni nem akarunk.
A lecserélt Anichebe helyére az a Fellaini érkezett, aki igyekszik megdönteni az egy szezon alatt kapható sárgalapok számának rekordját. Hajrá! (Newcastle - Everton 0-0)
A harmadik gólnélküli mérkőzés a Riverside-on volt. A hazaiak tizennégy bajnoki óta nem nyertek. Ez pont annyi, mint amennyit gól nélkül megúszott a United. Így nem volt meglepő, hogy most sem parádéztak. Ha még hozzávesszük, hogy a Wigan sem egy félelmetes vendég, akkor a végeredményen csak Csöncsön lepődik meg. (Middlesbrough - Wigan 0-0)

Emelkedő számsorrendben, a Chelsea idegenbeli egynullája következik.
Mint általában, így a Kékeknek is jót tett az edzőváltás. Teljesen más felfogásban játszottak Terryék, mint az elmúlt pár fordulóban. Anelka hajtott, Deco és Ballack küzdött, Lampard meg brillírozott. A Villa megérdemelte volna az egyenlítést, többször közel is jártak hozzá, de valahogy az volt az ember érzése, hogy ezt a meccset - akármi is történik - a londoniak nyerik. A birminghamieknek nem kell szomorkodniuk, mert a nagyok ellen nem szokott menni nekik (azzal, hogy nyertek az Emiratesben még semmit sem cáfoltak meg), és ha továbbra is olyan magabiztosan hozzák a kötelezőket, mint eddig, akkor még a dobogó is könnyedén elérhető lesz. Bár, az FA kupás kiesés, a rosszul sikerült UEFA odavágó és ez a vereség komolyabb hullámvölgyet is jelenthet. (Aston Villa - Chelsea 0-1)

Már-már gólgazdagnak számító produkciókat láthattunk az Anfielden és a Craven Cottage-en.
A City ritkán tesz olyat, amivel a városi riválisát segítené, de most mégis így cselekedtek. Idei legjobb játékukkal a BL küzdelmek fontosságára hívták fel Benitez figyelmét. Már az első félidőben is az övék volt a legnagyobb helyzet, de a másodikban már be is találtak, és utána is veszélyesebbek voltak vendéglátójuknál. A Pool ugyanazt a fost semmit játszotta, mint a Pompey ellen, de most nem adott a gép az utolsó percekben. Az egyenlítő gól sem a hihetetlen nyomás következménye volt, így a City pontszerzése teljesen megérdemelt. A BL-sorsoláskor az egyik legegyértelműbb párharc volt a Real-Pool, és igazából most is az. Kicsit más előjellel. Rafa különben nagyon meglepett minket, mert Ngogot nagyot vártuk az utolsó tíz percre. (Liverpool - ManCity 1-1)

A Fulham győzelméhez sajnos nem kellett Gera jó játéka. Sőt, egyáltalán nem kellett. A hazaiak tovább javítottak pazar otthoni mérlegüket, és ráadásul, Bobby Zamora szeptember óta most talált be először bajnokin. Háromszoros hipp-hipp-hurrá! (Fulham - WBA 2-0)

Máris a háromgólos meccseknél vagyunk.
A United gólt kapott, de nyert. Rooney találatával hamar vezetést szereztek, majd, mivel megszokták, hogy ez elég szokottvolt lenni, letudottnak is vélték a találkozót. A Rovers pedig élt a lehetőséggel. Ha nincs Ronaldo bombája (érzésünk szerint a kapuson kívül több mint hat milliárd embert tudta, hogy hova fog a labda érkezni. Talán az zavarta meg Robinsont, hogy Neville nincs a pályán egy ex-menchesteri hetest képzelt oda és ő nemrég a rövidet célozta meg hasonló helyzetben) és kicsit pontosabbak elől, akkor egy ponttal többel futnak neki a következő fordulónak. Hogy mégis a MU nyert, ez az ő erősségüket jelzi (jó csapat = szarul játszva is nyer). De ahogy a Barca is komoly pofont kapott a hétvégén, így Fergusonnak is jelzés értékű lehet a szombati meccs, mert az Inter ellen ez kevés lesz. Igaz, bizonyosan nem ez a felállás lesz az olasz éllovas ellen. (ManUtd - Blackburn 2-1)

A Boltonnak két perc elég volt, hogy nyerjen a West Ham ellen. Nehéz leírni, de nagy a valószínűsége, hogy Daviesék benn fognak maradni. Tippelni és utálni sem tudunk jól. (Bolton - West Ham 2-1)

Gólparádé a Stoke - Pompey-n volt csak. Hetvenöt percig semmi jel nem mutatott erre, de aztán felgyorsultak az események, és egy változatos negyedóra után alakították ki a 2-2-es végeredményt. Beattie jó vételnek bizonyul. (Stoke - Portsmouth 2-2)

Szülinapunkra tekintettel, nem volt időnk megvárni az esti meccset. Mivel alig jött be tippünk, így szinte biztosra vesszük, hogy az utolsó meccset telibe találtuk. Vagyis az újonc otthonában sem tudott nyerni a Spurs, s továbbra is retteghet a kieséstől. Halmosi meghálálta a bizalmat, két gólja mindent elmond a teljesítményéről. (Hull - Tottenham 2-2)

Szombaton még bedobásnál... volt boldog, de vasárnap már a mi szánk görbült mosolyra. Ettől még elbuktuk a tippversenyt, de nekünk még van esélyünk megnyerni ezt a versengést, míg a Poolnak már csoda kell. Természetesen gratulálunk, és sok sikert a Real ellen. (NST - Kommentelők 10-12

110 komment

Címkék: összefoglaló premier league pl

A bejegyzés trackback címe:

https://nst.blog.hu/api/trackback/id/tr28959605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

United82 2009.02.23. 11:34:26

Ezt a bajnokságot csak a United vesztheti most már el. Sokan jönnek itt azzal hogy hullámvölgy, nos szerintem év elején már megvolt a hullámvölgy és most az elmúlt 2hónapban sem voltunk a topon. Igen tudom 10mecces győzelmi sorozat és 14 meccs kapott gól nélkül, de kb 3x játszottunk igazán jól. A hullámvölgyön rég túl vagyunk, ennél csak jobbak leszünk:)
Valahogy nem tudom elképzelni hogy a köv 12fordulóban ne tudnánk annyi pontot összehozni hogy elől maradjunk. Idegenben Castle,Fulham,Boro,Sland,Hull,Wigan ebben rossz formában is 4győzelem 1döntetlen 1 vereség kihozható, ha pedig jók leszünk akkor még több. Otthon Pool,Villa,Spurs,City,Pompey,Arsenal mind kemény meccs de az OT-on ahol az elmúlt 2és fél év bajnoki mérlege a következő: 50meccs 44győzelem 4döntetlen 3vereség 123-24es gólkülönbség.
Plusz Fergie 98ban átélt egy olyan szezont ahol 12pontal vezetett az arse előtt és elbukott, nos ilyen még1x nem fordulhat vele elő.
Ja és akkor nem beszéltem arról hogy a Poolnak szinte minden meccsét nyernie kéne, köztük mondjuk az OT-on is. Nem látom bennük erre az erőt. A chelsea pedig 10pontra van, ha meg is nyernék az összes meccsüket akkor se tudnának behozni, de szerintem ők a Bl-re fognak igazán rágyúrni.
Szóval ezt már csak a United vesztheti el, de nem fogja.

Walmer 2009.02.23. 11:35:17

pöte, azzal maximálisan egyetértek, hogy az Arsenal tinijei túl vannak sztárolva. Azzal már nem annyira, hogy majd az öreg Walcott leveszi róluk a terhet. Hány éves is ez a rutinróka?
Véleményem szerint egyébként ez az utóbbi 50 év leirritálóbb és egyben leggyengébb Arsenalja.

Walmer 2009.02.23. 11:37:10

A Villa kezd kipurcanni, nagyon úgy néz ki. Vékony a keret sajnos.

davidmoyes 2009.02.23. 11:43:23

Ez nálam legalább két meccs...

wilco 2009.02.23. 11:49:46

@Walmer: szerintem nem a tinik vannak túlsztárolva, hanem a többiek. elég megnézni a unitedet. egyszerűen annyi húzóember van, hogy simán elbirnak egy Rafaelt, Evanst, Welbecket, esetenként Gibsont. az Arsenal egész egyszerűen ott rontotta el hogy az egész csapatban ifi van, és a húzóembernek konkrétan Ebouénak kéne lennie.

Everred 2009.02.23. 11:53:33

Aki nem szereti a statisztikákat, ugorja át ezt a kommentet.

A sokat emlegetett 97/98-as szezonban valójában egyszer sem vezetett a United 12 ponttal úgy, hogy az Arsenal ugyanannyi meccset játszott. Egyenlő meccsszámnál 10 volt a maximális különbség, december közepén (40-30).

Akkor 26 forduló után a Unitednek 53 pontja volt, az akkor még csak 24 meccset játszó Arsenalnak 44, azaz jobb helyzetben volt, mint most bármelyik rivális.

Tavaly 26 forduló után a Unitednek 58 pontja volt, és a hátralévő 12 meccsen 29 pontot szerzett. Pontosan annyit, amennyi most kell ahhoz, hogy a Liverpool és a Chelsea további eredményei ne számítsanak. Akkor még menni kellett a Stamford Bridge-re, most a legnehezebbnek ígérkező idegenbeli meccs a Wigan elleni. Az Old Traffordon ugyanúgy játszani kell a Villa, Arsenal, Liverpool hármassal, ahogy tavaly is.

És hogy mit akartam ebből kihozni? Ööö, nem tudom.

drosiii 2009.02.23. 11:54:38

@davidmoyes: nekem nem működik. itt egy másik: www.timesonline.co.uk/multimedia/archive/00491/1_nolan_585_491344a.jpg
Hozzá kell tenni hogy elég nagy lendülettel kb így két lábbal ráugrott az ellenfél lábszárára.

horas 2009.02.23. 11:57:34

Hol nézitek majd az MU-Inter-t?

seahawks 2009.02.23. 11:59:20

@Walmer: mert elbuktak egy chelsea-meccset? ez még nem jelenti, hogy kipurcantak, még meglehet a 3. helyük...legrosszabb esetben 4.-szerintem

wilco 2009.02.23. 12:01:24

@Everred: ezt már valóban csak elveszithetjük. se a pool, se a chelsea nem fog 12ből 12-t nyerni, persze a mi sorozatunk is meg fog szakadni. csak azt kell eldöntenünk, hogy a city elleni vagy az arse (utolsó előtti, vagy azelőtti fordulóban) otthoni meccsen akarjuk-e átvenni a kupát...:):):)

morphine · http://designpumpa.blog.hu/ 2009.02.23. 12:07:45

@Walmer: én nem láttam az utóbbi 50 év összes arsenal csapatát, ezért ilyen kijelentésre nem ragadtatnám magam, de tény, hogy irritáló látni, ahogy egy jobbat érdemlő csapatnak egyszerűen, mondjuk ki, nem megy. Hiába gazdagok papíron, nincs rendszeres vásárlás posztra, egyszerre minden poszton "ifit" kinevelni nem biztos hogy működik ilyen teljesítménykényszer alatt. Nálam Arshavin megvétele pontosan ennek a belátása: nem emlékszem az utóbbi két évben hozzá hasonló érkezésre, azaz olyan játékosra, aki már valamennyire befutottnak tekinthető, de még nincs túl a csúcson.

Egy csomó tényleg szimpatikus ember van ott, aki akár nagy játkos is lehet, és ha kijön nekik a lépés, jól is játszanak, olyan jól, hogy szinte nem is látszik a relatív tapasztalatlanság. Csak a kelleténél sokkal több csillagnak kell együttállnia ahhoz, hogy "kijöjjön a lépés". Hogy ez miért van így? Only Wenger knows.

shinigami 2009.02.23. 12:33:01

sry az offert de spanyol poszt nem lesz addig ameg a real nyer? :/

On: elnezve azt h SAF milyen jol rotalja a jatekosait ketlem h normalis helyzetben elveszitenek a bajnoksagot
egy nagyobb seruleshullam eseten azonban ok is bajban lesznek

Azazello007 2009.02.23. 12:44:30

@horas: öcséméknél. Náluk van TV6:-)

jawbone 2009.02.23. 13:01:40

akkor 1 aprosag, urak
az hogy "arse" az azt jelenti hogy "segg, valag" angolul, tehat nem biztos hogy szerencses igy roviditeni azt a csapatot lol
amugy papiron SEM gazdagok, az uj stadion erdekeben kabe a kov. evszazad elejeig elzalogositottak mindenuket, igy Wenger igazolasait reszben a kenyszer szuli, ok nem birjak el egy befutott sztar berterheit, lasd meg Adebayor siramait szezon elejen ugye..
amugy sztem siman csont nelkul otodikek lesznek iden, a Villa messze jobb, foleg mert a Villa edzoje sokkal ertelmesebb:)
gusztustalan volt Wenger nyafogasat hallgatni az aktualis fiasko utan szombaton, azon sirankozott hogy a Sland beallt vedekezni ellenuk..lol mi a faszt var egy kiscsapattol Londonban??? a skysports kommentatora meg is jegyezte, hogy ManU vagy Chelsea ugyanezzel szembesul minden hazai meccsen, azzal az apro kulonbseggel hogy ok nem zokognak, hanem (tobbnyire) felorlik a kiscsapatok vedekezeset es csak berugdossak azt a gyoztes golt
szereny velemenyem szerint az Arsenal legnagyobb problemaja mar evek ota Wenger, aki mar csak arnyeka sem a regi enjenek..evekkel ezelott valtania kellett volna, o is es a klub is jobbna jarna
amugy ManU a bajnok mar most, ez a Liverpool soha a budos eletben nem fog zsinorban 12 meccset nyerni, foleg nem nyomas alatt..sorry de ez van, en sem orulok neki:(

davidmoyes 2009.02.23. 13:15:06

@drosiii: Hát nem gyönyörű ?
Szerintem egy ideig nem megy Liverpoolba kirándulni...

Walmer 2009.02.23. 13:33:31

@seahawks: Inkább a mutatott játék az ami elég halovány kezd lenni

Walmer 2009.02.23. 13:39:55

@morphine: én sem, de mi az, hogy "jobbat érdemlő csapat".?Miért érdemel jobbat?
Én abban (is) látom a mostani gyengélkedés okát, hogy teljesen gyökértelen a teljes keret. Minden angol élcsapatnál van olyan játékos, játékosok, akik egyek az adott klubbal (Carragher, Gerrard, vagy Lampard, Terry, vagy Rio, Scholes, Giggs), náluk ilyen nincs.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 14:04:01

Ha megengeditek én a három színpados hétközi olasz-angol fesztivál felől közhelíteném a mostani eredményeket.

Arse (sic!) ;-)- Roma: Roma fan fórumokon sokan cidriznek a hétvégi teljesítmény után, de akkor mit szóljanak a gúnár fanok? Úgy tűnik, hogy Cassetti és Menez kivételével, mindenki Spalletti rendelkezésére áll. Reméljük így van és a hétvégén a szünetben lecserélt Juan is játszhat, mert ha Diamutenenek vagy Loriának kéne helyetesítenie egy nyugodt pillanatunk nem lenne. Hogy kijaza Diamutene? - jó kérdés! Ha lehető legjobb összeállításunkban játszhatnánk, lenne esélyünk szétkontrázni őket az Emiratesben.

Chelsea-Juventus: A Roma már megmutatta, hogy kell Chelseat verni, de Hiddink Londonba érkezése kétségtelenül rontotta Ranieriék esélyeit és a Villa elleni győzelem is jó előjel a kékek számára. A Juvénél viszont gyógyulnak a sérültek és a palermói győzelmük is önbizalmat adhat.

Inter-MU: Ha én lennék a népsport most előrehozott döntőről zengenék (tudom Barca). Mindenesetre egy izzadtság szagú maximum egy gólos meccset várok. Annál is inkább, mert felteszem, hogy a United a tavaly a Barcelona ellen megcsódált defenzív formációban fut ki, amelyben Rooney a balhátvéd és Mourinho is a biztonságot helyezi előtérbe. A továbbjutás valszeg az OT-on dől el, meg nem mondom ki javára.

+1. Real-Liverpool: Ahogy pöte is megjegyezte december óta 180 fokot fordultak az erő viszonyok, bár tudjuk jól, a 'Pool bármire képes az oda-visszavágós rendszerben.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.23. 14:17:46

Az a szomorú, hogy ezt a szezont mintha a Liverpoolnak találták volna ki (és én természetesen ezt már az idény kezdetén megmondtam :D ), ilyen lehetőség rég nem volt és félek, hogy nem is lesz ezzel a kerettel bajnokságot nyerni.

Augusztusban ezt írtam: "kicsit ellenszenves ez az Arsenal. a nagy arc és a tapasztalatlanság kombinációja nem sok jót ígér nekik a szezonra." Ám jövőre, ha nem lépnek le kulcsemberek, az Arsenal BRUTÁLISAN jó lesz, kábé az első számú bajnokesélyes, röhögjetek csak ki nyugodtan. És hát a Chelsea is visszatér a helyes útra, Fergusonnak meg ott lesz a világ összes pénze Madridból.

Nagyon nagy hiba volt ezt a lehetőséget elszalasztani.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.23. 14:22:44

ja, a BL első számú esélyese a Chelsea, de az Arsenal győzelmén sem lepődnék meg.

luis garcia 2009.02.23. 14:28:38

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: szerintem a realitás a Liverpoolnak idén a 4 közé jutás volt. ahhoz képest én úgy érzem, ha a mu kikap milánóban, valamint meg tudjuk őket verni idegenben, akkor még lehet bármi, csak nem szabad beleélni magunkat.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.23. 14:49:37

@luis garcia: szétcsúszott Chelsea, kulcsembereit vesztő és lukas Arsenal, beragadó MU - minden adott volt a Liverpoolnak a bajnoki címhez. ha csak a hazai döntetleneink felét behúzzuk, most 1 pontra lennénk a Manchestertől.

wilco 2009.02.23. 14:56:18

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: szerintem a pool nagyjából ott van idén pontokban ahol lennie kell. ha sikerült volna nyáron erősiteni, akkor valóban komoly esély lett volna a bajnoki cimre, igy viszont nagyon vékony a csapat. de ha nyáron a RK-n 'keresett' pénzt, meg mondjuk még egy huszast legalább sikerülne két tényleg jó játékosra költeni akkor lenne csak igazán nagy kihivó a pool jövőre. de ez mondjuk igaz a chelseare meg az ágyúsokra is (mármint a költekezés szükségessége), a united meg már lassan beleesik abba a csapdába hogy úgyis csak 11-en lehetnek egyszerre a pályán. igazából az a jó a PL-ben hogy már évek óta minden nyáron mindenki mondja hogy na most aztán minden idők legjobb bajnoksága jön, és ez idén nyáron se lesz másképp ;)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 15:04:36

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Az Arsenal végső BL győzelmén nem lepődnél meg? Hm.

Kisvárosi Fojtogató 2009.02.23. 15:09:58

@drosiii: Hát igen, ez valóban gond. Mert a Poolnak most zsinórban be kellene húznia 10 meccset, + BL. De tavaly is hozták magukat a végén, bár az már semmire se volt elég, idén talán megint menni fog. Mondjuk ez a következő fordulóban már ki is derülhet, mert egy újabb x és annyi. Egy kicsit realistábban nézve úgy gondolom, hogy egy újabb x-től, vereségtől összezuhannak, hogy megint nem jött össze, és elmegy vele a BL hajója is.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.23. 15:15:00

@popp: a Róma elleni párharc a fifty-fifty definíciója lehetne, utána pedig már elvileg visszatér Adebayor, Rosicky, Walcott, Eduardo, sőt, kicsit később Fabregas is. Ráadásul lassan reálisabb célkitűzés lesz nekik BL-győztesként bejutni a jövő évi BL-be, mint 4. helyezettként.

luis garcia 2009.02.23. 15:22:36

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: de szezon elején nem tudhatta senki, hogy szar lesz a cselzi, az arsenal..

wilco 2009.02.23. 15:38:13

@luis garcia: de-de, Fergie megmondta ;)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.23. 15:38:29

@luis garcia: bár nem szeretném túlfényezni magam, de pl. én eléggé biztos voltam benne.

szeme közé, laposan! 2009.02.23. 16:10:01

Elmentek ti a csába, Halmosi nem is lőtt kettőt...

Titi120 2009.02.23. 16:38:37

@szeme közé, laposan!:
Még ezt a 2 képzeletbeli gólt is elvennéd tőle ?
Ejnye !
:)

Viszlat 2009.02.23. 16:54:40

Wenger mindig is magas szinten művelte a nyavalygást, de amivel most rukkolt elő, az már tényleg a szánalom csúcsa...

Mérgező Hulladék 2009.02.23. 16:56:33

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki; "az Arsenal BRUTÁLISAN jó lesz, kábé az első számú bajnokesélyes, röhögjetek csak ki nyugodtan":

Hát magamban megtettem :) Az elmúlt három-négy évben mindig az volt, hogy az Arsenal egy-két év múlva lesz igazán jó. De valahogy nem akar kialakulni az a mag, amire egy új bajnokcsapatot lehetne építeni.

SamS 2009.02.23. 16:56:54

Bedobásnál, ne beszélj már hülyeségeket... könnyebben beérnek a 3. helyre, mint hogy BL-t nyerjenek...
Egyébként az Arsenalnál már több éve ez megy: jövőre verhetetlenek leszünk! Aztán lelépnek a legjobbak...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.23. 17:03:04

@Mérgező Hulladék: @SamS:

ha mindenki egészséges, akkor az Arsenalé a liga legjobb támadószekciója. Flamini pótlását kellene megoldaniuk, illetve a védelmet átszervezni valahogy.

wilco 2009.02.23. 17:07:39

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
a Unitedé szerintem erősebb, de ami fontosabb hogy kiegyensúlyozottabb. van cserecsatárunk is, mig nekik az Bendtner...

Azazello007 2009.02.23. 17:10:07

Az Arsenal a világ egyik legjobb utánpótlásképző klubja már évek óta, de úgy nem lehet sikereket elérni, ha rendre megválnak a legjobbaktól, a következő évben meg ismét jöhetnek a 17 évesek...

rizla 2009.02.23. 17:11:18

ja, fabregast is milyen faszán kinevelték

Everred 2009.02.23. 17:13:46

Engem is marhára érdekelne, mitől lenne jövőre brutálisan jó az Arsenal.

És akármerről nézem, a Rooney-Berbatov-Ronaldo-Tevez négyes jobb, mint az Adebayor-Van Persie-Eduardo-Arsavin kvartett.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.23. 17:14:00

@rizla: szted nem neveltük ki? iszonyú sok élvonalbeli meccset játszott nálunk, mire eljutott erre a szintre. Tudom honnan jött, de nálunk lett ilyen szintű játékos.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.23. 17:15:02

@wilco: tény, hogy a United-dal való összehasonlítás kapcsán centik (és ízlésbeli kérdések is) döntenek, de nálam az Adebayor, VP, Eduardo (+Arsavin) csatársor nem lényegesebben gyengébb a Rooney, Berba, Tevez (+ CR) sornál, a támadó középpályások viszont valamivel az Arsenal felé billentik a mérleg nyelvét.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.23. 17:16:29

@Everred: azért egy Walcott - Nasri - Cesc - Arshavin négyes középen egy picit jobb lehet a jelenlegi Song - Denilson - Eboue tengelytől. Nem hiszem h brutálisan jók leszünk jövőre, de ha együtt marad a csapat akkor jobbak lehetünk, mint idén.

wilco 2009.02.23. 17:17:29

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: nem fogunk ezen összeveszni. de én azt gondolom hogy amig az arsenal támadószekciójában van vagy 3 abszolút pótolhatatlan játékos, addig a unitednél idén nincs, még Cé sem.

Everred 2009.02.23. 17:21:55

@imici77: ezt a négyest nem lehet pályára küldeni középpályán, mert átrobognak rajtuk. Szóval kell oda egy DM azért.

Azt meg nem is vitattam, hogy az Arsenal jobb lehet, mint idén. Azt viszont nem hiszem, hogy brutálisan jó lesz és a bajnoki cím legnagyobb esélyese lesz, kivéve persze, ha nekiállnak pénzt költeni, sokat.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.23. 17:26:33

@Everred: akkor legyen Walcott - Diaby - Cesc - Arshavin - Nasri ötös középen :)

ui: majd elől tartjuk a labdákat, vagy Hátul Gallasék megoldják :)

csak jussunk be az első 4be, más kívánságom nincs idénre...jah, ne kapjunk ki holnap.

Viszlat 2009.02.23. 17:26:34

@Everred: önmagában a vásárlásokkal nem sokra mennek, szerintem sokkal inkább a stabilitásra kéne törekedniük. Persze alapvetően nekem teljesen jó az, ahogy Wenger csinálja a dolgokat, így legalább idén az Arsenal abszolút veszélytelen. :)

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 17:32:55

@Azazello007: :-D. azt nem igazán nevezném igazi utánpótlásnevelésnek, hogy lenyúlnak tizenhat-tizenhét éves kölyköket, kihasználva, hogy spanyolban, olaszban, portugálban nem lehet U18-asokkal profi szerződést kötni.

@imici77: Megérzés holnapra? Ja és hol nézed, valami kocsmában kéne!

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.23. 17:35:40

@popp: megérzés? most ott tartok, h bmi lehet, nem tudom megítélni milyen formában vagyunk. A statisztikában és Wengerben bízva egy 3-0 is összejöhet. De egy sz?r 0-0-t is láthatunk. S ami fontos, ha beleszaladunk egy 0-2-be, akkor nem csodálkozom.

Szóval, sztem bmi lehet. Ha nem kapunk ki, örülni fogok. Ha nyerünk, boldog leszek. Ha kikapunk, tudomásul veszem és gratulálok a Rómának.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.23. 17:38:52

"csak jussunk be az első 4be, más kívánságom nincs idénre"

érdekes egyébként, hogy mindenki megfeledkezik arról, hogy idén hatalmas különbség van a 3. és a 4. hely értéke között a BL kvalifikáció átszervezése miatt (ez a másik 2 topligára is igaz).
a 3. helyezett ugye egyből a csoportkörbe kerül, a 4. helyezett csapatot viszont akár csúnya meglepetés is érheti, mert nem Artmediákkal meg Krakkókkal kell selejtezőt játszani, hanem mondjuk a Benficával, a Rangers-szel vagy az Ajax-szal.

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 17:46:45

@imici77: Én abban bízom, hogy legalább következő meccsre marad a döntés. Én sem tudnék tippelni.

A Champs Budában adják, ha érdekelnek az efféle opciók.

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.23. 17:46:51

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: én tisztában vagyok vele. Arra céloztam, h legyen meg az esélyünk a BL-re jövőre. Mert ha uefa, és elmegy néhány játékos, akkor kezdődik újra a csapatépítgetés, amit nem szeretnék. Természetesen a 3. helynek örülnék, s ma már le is írtam, dobogósok leszünk a végén, meglássátok! :)

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.23. 17:49:06

@popp: Köszi az infót! Azonban előtte focizom, így éppen hazaérek a kezdő sípszóra, vagy kicsit le is csúszom a kezdésről. Ilyenkor jobban szeretek egyedül meccset nézni, a neten csak találok vmit....

Nagy az esélye, h a visszavágóra marad a döntés, most kivételesen nem bánom, h otthon kezdünk.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.23. 17:49:56

@imici77: oké, nem is azért írtam, csak a te postodról jutott eszembe.

rizla 2009.02.23. 17:54:02

@imici77: "szted nem neveltük ki? iszonyú sok élvonalbeli meccset játszott nálunk, mire eljutott erre a szintre. Tudom honnan jött, de nálunk lett ilyen szintű játékos."

szerinted "odahaza" nem lett volna ilyen szintű játékos? ne viccelj, hogy te fabregast saját nevelésnek tartod, könyörgöm..

rizla 2009.02.23. 17:54:50

@imici77: diaby alkalmatlan DM-nek. attól, hogy valaki pont úgy néz ki, mint patrick vieira, még nem lesz automatikusan ugyanaz a posztja is.

rizla 2009.02.23. 17:58:11

az arsenal egyébként IDÉN lehetett volna nagyon jó, csak wenger elbaszta. de már tavaly nagyon jó lehetett volna, illetve hát az is volt, csak még jobb lehetett volna, csak wenger elbaszta.
az arsenal egyszerűen nem igazol. hogy miért nem, az nekem nem teljesen világos. mindenesetre ha pénzhiány miatt, akkor nem kéne bajnoki címről pofázni.

Woland 2009.02.23. 18:01:51

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:

tamadoszekciok tekinteteben sajna senki sem veszi fel a versenyt a ManU-val - serulesektol fuggetlenul.

adebayor ugy viselkedik a kapu elott mint assisi szent ferenc. keves jotekonyabb csatar van nala.

eduardo jo jatekos de nem olyan extraklasszis mint Berbatov vagy Tevez.

Arshavin-bol meg lehet Arse-ikon, de varni kell meg hogy megpakolja az asztalt.
Walcott-nak egy jo meccse van havonta.

a legjobb tamadojuk vitan felul a ronaldo-feju van Persie, bar o meg mint tudjuk annyira egylabas mint Ahab kapitany. (de meg igy is vannak gyonyoru kiugratasai, melysegi passzai.)

Nasri annyira beleszurkult a mezonybe hogy semmivel sem tunik ki a Song-Eboue-Denilson arnyek-kozeppalyabol.

Fabregas sokat segithetne a tamadojatekon, csak vele meg az a baj hogy ha jatszik akkor az Arse vedekezese lesz gyengebb.
Ismer valaki olyan embert aki meg latta Rosicky-t az Arsenalban jatszani? ha valaha visszater hetrol-hetre jatszani akkor sem lehet tudni hogy ugyanaz a jatekos-e mint hajdanan volt.

szoval ezt osszevetni a Berbatov, Tevez, Rooney, Ce, Nani, Carrick, Scholes, Giggs (valakiket biztosan kihagytam) nyujtotta veszellyel szerintem nem is fair.

well done a tippeleshez amugy : )

rizla 2009.02.23. 18:07:08

hát van persil mostanában rúgott pár istentelenül nagy gólt a jobb lábával. érdekes ez egyébként, ha valaki ballábas, akkor nála automatikusan előkerül, hogy egylábas. ha valaki jobblábas, annál szinte soha.

Strigo 2009.02.23. 19:48:19

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: "ha mindenki egészséges, akkor az Arsenalé a liga legjobb támadószekciója"

Három meccs óta nem lőttek gólt...

Lencse. 2009.02.23. 21:40:51

@popp: adja valami tévé, vagy a Champs Dunában is a patakra kapcsolódnak rá?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 21:52:11

Szerintem világ vevőjük van és a skysportsról meg ahonnan tudják. De akár pay/view alapon is simán megéri nekik.

Lencse. 2009.02.23. 21:55:31

Egyébként ez a legnagyobb gondom, hogy mind a négy angol csapat meccse borzasztóan érdekel, de a jelek szerint csak a két vörös csapatot tudom majd követni.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.23. 22:12:35

egyébként azt Nyakó Istvánon kívül meg tudná bárki is indokolni, hogy az egyenes kieséses szakaszban miért kell egyidőben játszani a mecseket?

popp · http://koncertblog.com/ 2009.02.23. 22:18:27

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: Csak Isten és Platini.

Nekem azért van tippem, azért mert hétközben van és az esti kezdéssel mindenképp nagyobb nézettség, mind a stadionokban, mind a képernyő előtt.

Lencse. 2009.02.23. 22:23:34

Hétfőn a Chelsea kongó lelátók előtt fogadná a Juventust, vagy Madridban gondolná úgy 20-30 ezer szurkoló, hogy nem kíváncsi a Liverpoolra?

wilco 2009.02.23. 22:28:33

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
mert mondjuk angliában akkor az első meccs háromnegyed 6kor kezdődne. nekünk persze jobb lenne, de alapjába véve azért érthető a dolog. ha meg még csütörtökön is lenne meccs, akkor be is zárhatnák az Uefa kupát vagy ligát vagy mi lesz az jövőre.

Lencse. 2009.02.23. 22:30:00

@Lencse.: Álmos vagyok, szövegértelmezésből elégtelen, bocsi.

rowi 2009.02.23. 22:53:02

Chelseaben végre végre hajtott mindenki mint állat, de most nem ez a lényeg.

voltam tegnap Fulham - West Bromon...hááát qrva jó volt (még a hátam mögül a B közép felől néha felhangzó fu*k Chelsea ellenére is:D). mindenkinek ajánlom, aki Londonba jár (akár csak egy hosszú hétvégén mint én), hogy meccsre kötelező menni. Arsenalra, Chelseare szinte lehetetlen beférni, ha nem vagy vmilyen member, a többi londoni csaptatéra be lehet simán. hatalmas élmény, főleg majdnem a kapu mögül, és ha az ember orra elé rugdalják a gólokat usque 10 méter távolságra az már csak a bónusz.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.23. 23:30:39

@popp: @wilco:

hát, engem ez azért nem győz meg. mondjuk meg lehetne oldani, hogy az angliai meccsek legyenek a későbbi időpontban. arról nem is beszélve, hogy ugye a Focilázban említi Hornby, hogy valamelyik évben az _ELMÜ_ sztrájk miatt hétköznap délután, munkaidőben rendezett kupameccsre mentek ki legtöbben a Highburybe. :D

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.23. 23:32:00

ja, pöte, tudnál segíteni, én valahogy mindig belekavarodok a számolgatásba; hogyan is állunk most így a Spurs meccs után? :)))

pote · http://nst.blog.hu/ 2009.02.23. 23:39:14

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki:
foggalmam sincs,
csak a vasárnapi egy-egy jut eszembe mindig :))

az durva kben, hogy vasárnap már nem is kellett számolnom a tippeket. és már nem is akarom :)

forza Roma

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.23. 23:54:09

nah, hogy most Rizlán át Wolandon keresztül jól kiosztotta mindenki az Ágyúsokat (bár utóbbihoz lenne kérdésem:)))), alig várom, hogy holnap megverjük a Rómát:)

@rizla: Cesc-re visszatérve és párhuzamot húzva mert oly sok a 15évesennagyonnagytehetségnekkikiáltottjátékosnapjainkban, Henry vagy Dennis az olaszoknál befutotta volna ugyanazt a karriert, mint nálunk?

imici77 · http://www.megujulasfc.blogspot.com 2009.02.23. 23:55:33

@pote: "forza Roma"... mars az olasz posztot írni :))))

wazzzzzzzz, el sem hiszem... :))))

Woland 2009.02.24. 00:51:54

halkan jegyzem meg hogy mindket golunk kis-szoglet utan szuletett : )

de jo erzes ujra nyerni idegenben.

Woodgate meg egy isten, a legjobb igazolasunk volt Ramos alatt. igazi gladiator, sosem adja fel, es egy ev alatt osszejott neki az 50 meccs ugyhogy egyelore serulesek is viszonylag jol elkerulik.

viszont a roplabda-szindroma a kapusoknal ugy tunik azzal kezdodik hogy Tottenham-mezt oltenek magukra. Cudicini-t latta valaki igy vedeni a Chelsea-ben? ossze-vissza paskolta a labdat mintha a strandon lett volna.

Woland 2009.02.24. 00:58:24

@imici77:

most (kivetelesen:) nem az Arse-ot akartam bantani!

azzal gondolom te sem vitatkozol hogy a ManU tamadoszekcioja messze a legjobb az egesz mezonyben - beleertve egy egeszseges Arse/Chelsea/Villa csatarsort-tamadokozeppalyat.

ne erts felre, a RvP/Ade/Edu/Arsha/Walcott/Fabrigo/Rosicky-bagazs eleg felelmetes, tuti hogy senki sem vedekezik szivesen ellenuk. de szerintem nincsenek egy szinten Berbatovekkal.

szoval nem anti-Arse rant volt : )

a Roma ellen meg gyozzon akinek jobb napja lesz, szerintem teljesen 50/50. a farkasokat 3-0-lal alazta az Atalanta nemreg, az Arse-nal meg szaheli golaszaly van. hatha most mindkettejukbol kijon a hatvanas evek Santosa : )

ken adams 2009.02.24. 10:26:19

@Woland: cudicini félelmetes volt, minden bejövő szögletnél, beadásnál rezskettem. egyébként nem értem miért kell pont most padoztatni gomest, mikor kezdett belejönni... (jó, tudom, volt egy apró sérülése)

modric játéka viszont egyre bíztatóbb, élvezet nézni. lennont viszont megtaníthaná valaki beadni... és jnest helyett lehet, h huddlestone lenne a megoldás. de egyébként végre győzött a csapat, s ez a lényeg!!

ken adams 2009.02.24. 10:28:52

miért nem volt rejtvény a tippelősjátékhoz?

ken adams 2009.02.24. 11:15:27

miért nem volt rejtvény a tippelősjátékhoz?

ken adams 2009.02.24. 11:45:55

miért nem volt rejtvény a tippelősjátékhoz?

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 14:22:37

Parryt kiszorította Rafa és Hicks, Liverpool vörös fele boldogan ünnepel, de én kicsit félek, hogy korai ez az öröm.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 14:25:09

mindenesetre ezek után kábé 110%, hogy marad Benítez.

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 15:15:02

@spigo: hát, van benne valami. de Parrytől meg kellett szabadulni, ha csak a fele igaz a Keane szerződtetésével kapcsolatos pletykáknak.

spigo 2009.02.27. 15:16:53

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: ez is igaz...
Viszont ma azt hallottam, hogy a KOP a Special One-t szeretne abban az esetben, ha megsem egyeznek meg Benitezzel...

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 15:22:20

@spigo: igen, furcsa fordulat, bár az az érv mögötte, hogy egyszerűen nincs más fajsúlyos jelölt.

mondjuk én az Everton elleni bajnoki után, amikor először merült fel bennem, hogy Beníteznek mennie kéne, a Cruyff, Dalglish, Hiddink, Del Bosque shortlistet állítottam össze. na most ebből akkor is már csak Hiddink volt valamennyire is reális, most meg ugye már ő sem. :D

spigo 2009.02.27. 15:27:53

Hiiddinket nem engedte volna Abrakatabra szerintem. En mar ot kineztem SAF utodjaul, csak a franc sem tudja mikor volul vissza az oreg.

O'neil lehetne meg egy erdekes fordulat :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 15:35:31

@spigo: MON-t én megmondom őszintén nem igazán kedvelem (és hogy itt is elmondjam Stieber elengedése óta a szemében sem bízok :D ).

Az a vicc, hogy amennyire én tudom, a MU rajongók többsége is Mourinhot akarja SAF utódjának, a Chelsea szurkerek meg ugye a mai napig nem dolgozták fel a távozását, kíváncsi volnék az Arsenal fanok véleményére (ugye ott is van némi elégedetlenség Wengerrel szemben).
Szóval nagyon úgy néz ki, hogy a Special One a Sexiest Man in Jamaica.

spigo 2009.02.27. 15:43:18

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: "Az a vicc, hogy amennyire én tudom, a MU rajongók többsége is Mourinhot akarja SAF utódjának"

hat nem hullajtanek krokodil konnyeket, ha o jonne... :)

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.02.27. 15:44:58

@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: ki ez a Parry és pontosan mit is csinált, ami miatt el kell mennie? bocs, ha evidens dolgot kérdezek, de a félmondatokból nem sok mindent tudok kihámozni :)

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 16:08:04

@JClayton:

Parry a Liverpool "ügyvezető igazgatója", tehát a nem-sportszakmai nagyfőnök. Jó ideje fasírtban van Benítezzel, elsősorban a játékostranszferekkel kapcsolatos balfaszkodások miatt kritizálták (meg általában azért, mert nem hozza ki üzletileg a maximumot a klubból - ezt persze kicsit furcsa az amerikai tulajdonosok miatt a merchandise-t bojkottáló szurkolóktól hallani).

Ami a Keane-transzfert illeti, mostanra nagyjából biztosra vehető, hogy azt inkább Parry akarta, mint Benítez. Ami viszont pletyka-szinten felröppent (és nem is teljesen hihetetlen), az az, hogy a nyáron Rafa stábja gyakorlatilag megegyezett a Valenciával David Villáról (27millió fontért), és ezt Parry megfúrva Keane-t erőltette. Ennek a pletykának néhány szinttel durvább (és elég hihetetlen) verziója szerint Villáék már Liverpoolban voltak aláírni, amikor Parry - Benítez távollétében - azt mondta nekik, hogy a transzfer lefújva, Beníteznek meg azt _hazudta_, hogy Villáék gondolták meg magukat.

habitang · www.nst.blog.hu 2009.02.27. 17:24:28

@JClayton:

Parry tizenegypár éve a Liverpool ügyvezetője, aki azóta, hogy a Liverpool cserkészlelkű, de a klub hagyományait tiszteletben tartó és ismerő volt főtulaja, David Moores, (és aki a magánvagyonából finanszírozta a klub költségeinek jelentős részét) eladta a klubot a jenkiknek, hibát hibára halmoz.

Először: belement a vevők tulajdonrészének 50-50%-os megosztásába, amivel eleve belekódolták a döntésképtelenséget egy későbbiekben amúgy is bufláknak mutatkozó tulajpár irányítási mechanizmusába. Gyakorlatilag képtelen volt az eladás feltételeként szabott bármely ígéret betartatására. (új stadion, stb.)

Másodszor: amióta ez a helyzet, a Liverpoolnál a szennyes ablakba tergetése, (ami a halálos bűnök egyike) és egy rakás más dolog, ami az íratlan szabályoknak teljesen ellentmond, normál napi rutinná vált. Ezt sokan egy az egyben Parry nyakába varrják.

Harmadszor: Egyáltalán nem tudott úgy manőverezni és közvetíteni a tulajok és Benítez között, hogy az ne sértse a klub érdekeit és a szurkolókat rendszeresen. Ha belegondolsz, az is vicces, hogy a tegnapelőtti egy évben belül a második eset, amikor aznap szivárog ki belső botrány a klubtól, amikor este ki-ki meccset kell játszani a BL-ben. Mindent elmond az ügyintézésről és az időzítésról, nem? szerencsére ő húzta rövidebbet.

Negyedszer: Átigazolások. Nem tudom, emlékszel-e a Milan elleni vesztes döntő utáni Benítez kifakadásra, ami már Parry korábbi ügyetlenkedéseire és az igazolások támogatásának hiányára vonatkozott. Akkor sokan biztosak voltak benne, hogy Rafa megy a klubtól, mert már a hócipője tele volt a lassú ügyintézéssel, aminek következtében jópár, már igent mondott játékosról maradt le a Pool. Hogy csak párat említsek ilyen volt állítólag Malouda, Berbatov, de Dani Alves és Vidic szinte biztosan. Vagy az az eset, amikor a Pool nem volt hajlandó fizetni 2 millát Figóért, mert előtte abban egyeztek meg a Reallal, hogy ingyen jön. Mi meg gyakorlatilag játszottunk szélső középpályások nélkül. OK, ez már nem az a Figo volt, de 2 milláért egy igazán jó ifit sem kapsz már.

Sztem Parrynek a Keane ügy tehette be a kaput, és valószínűleg nem véletlenül terjedt el tegnapelőtt Rafa távozásának híre sem, vélhetően "vagy ő vagy én" szituáció állhatott elő. A Keane-ügyletről nyílt titok már jó ideje, hogy Benítez csak Barry után és vele együtt akarta megszerezni Robbie-t, taktikai megfontolások alapján, míg Parry éppen azt tette, amit Benítez el akart kerülni: megvettük Keane-t és Barryt nem, ráadásul pont forráshiányra hivatkozva. Feltehetőleg abban, ahogy Benítez Keane-nel bánt, volt jó adag dac is. (Magánvéleményem amúgy, hogy aki Robbie Keane-nel nem tud semmit sem kezdeni a Premier League-ben, annak még bőven van mit tanulnia)

Na, kb ennyi, meg az, hogy Rick Parry a legtávolabbról sem tudta elérni az amiknál, hogy megértsék, ez a klub nem attól az, ami, ami a pályán történik. (nem kevés elvetemült, scouser Pool-drukker szerint amennyiben a pályán kívül gond van, és nem tartják be az íratlan szabályokat, egyenesen le van szarva, hogy mi történik a pályán.) Akkor is volt így, amikor a Pool a legszebb focit játszotta és nyert, és most is így van, amikor nem éppen ez a helyzet.

Üdv!

bedobásnál nincs les, ezt használta ki · http://bedobas.tumblr.com/ 2009.02.27. 18:02:34

"amióta ez a helyzet, a Liverpoolnál a szennyes ablakba tergetése, (ami a halálos bűnök egyike) és egy rakás más dolog, ami az íratlan szabályoknak teljesen ellentmond, normál napi rutinná vált. Ezt sokan egy az egyben Parry nyakába varrják."

Na, talán ez az egy, amit nem Parry nyakába varrnék, szerintem ezt ő pont, hogy próbálta elkerülni. E tekintetben akkor már inkább Benítez a hunyó, nekem kifejezetten visszás, ahogy az utóbbi időben próbálta manipulálni a szurkolókat a hatalmi harcok kapcsán a nyilvános megszólalásaival.

"Feltehetőleg abban, ahogy Benítez Keane-nel bánt, volt jó adag dac is."

ez is biztos, és nekem ez sem igazán szimpatikus.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.02.27. 18:58:34

bedobásnál.., habitang: köszönöm a kimerítő és egyébként nagyon érdekes válaszokat, ma is tanultam sok újat :)

spigo 2009.02.27. 19:04:28

tenyleg elvezet ilyen oszefogott irast olvasni errol. Koszi mindkettotoknek, nekem is csomo uj info is volt benne
süti beállítások módosítása